Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Curse

Amsterdam, Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 5 (Aanbevolen: 4-5)

14 jaar

Lees reviews

Meer over The Curse

An old legend tells of a house in Amsterdam. Under its roof, a secretive society carried out gruesome ceremonies with striking cruelty. Some say they were stealing the souls of innocent people to summon infernal spirits.

Nowadays the mayor is strangely unwilling to demolish the house. And locals, aware of the ominous whispered stories, refuse to approach it.

And yet, here you are, the daredevils ready to expose the urban legends.

But can you leave this house as easily as you got in ... or will your souls be eternally cursed?


Thema's

Avontuur

Geschiedenis

Horror

Lokaal

Magie

Middeleeuws

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Epilepsie risico

EN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Escapetalk.nl statistieken

21 likes

154 bezoekers

100% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Weteringschans 187A
1017 XE, Amsterdam
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

59 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (270 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 augustus 2023

B-merk Amsterdam Catacombs

The Curse bleek voor ons een happy little accident in onze planning in te vullen. Een andere kamer op de planning in Amsterdam viel uit dus wij gingen als een gek last minute een vervanger zoeken. Zodoende kwamen wij op The Curse. Hier had ik eerder al Judgement Day gespeeld en als je mijn review van die kamer leest kun je zien dat ik daar niet bepaald laaiend enthousiast over was. We moesten echter wat en het thema klonk mij al veel leuker in de oren. Lekker creepy shit in een kelder, love it.
Ontvangst is klassiek Amsterdams. Dat wil zeggen: in het Engels, berg je spullen op, ga naar het toilet, en begin zo snel mogelijk. Dit is pure business. Er is volgens mij maar 1 host voor alle kamers en het boeit ze duidelijk helemaal niks om hier te staan. Anyway, het verhaal: Bla bla bla duivel demoon Satan kelder vloek evil. Veel meer dan dat hoef je niet te weten, het maakt echt niks uit.

De kamer bevindt zich in de kelder van het pand en dit kan gelijk goede sfeer creëren, maar valt helaas tegen. Het decor is minimaal op een paar onderdelen na en er is weinig tijd of moeite besteed aan afwerking. Sommige decoronderdelen zijn daadwerkelijk mooi en passend in de setting. De deuren zijn groot en zwaar met enorme hangsloten die stoer voelen om te openen. Dat is satisfying, maar ik had nooit gedacht dat ik een kamer voornamelijk zou complimenteren op de deuren.
Er hangt een timer aan de muur met een enorme hintknop die je in kan drukken als je een hint wil. We hebben hier nooit gebruik van gemaakt, maar het is nog een reminder dat er hier niemand actief mee kijkt. Naast wat geknipper met het licht is er weinig gedaan aan effecten en het geluid staat Z A C H T. Er is meestal geen geluid en als het er wel is is het nauwelijks te horen. Er mist sfeer en vooral spanning. Je zou verwachten dat deze kamer eng of op zijn minst spannend zou zijn, maar dus totaal niet.

De kamer speelt soepel, maar dat komt voornamelijk omdat het allemaal gewoon veel te makkelijk is. Alle puzzels zijn bij de eerste oogopslag al duidelijk en zo opgelost. Daarbij is vrijwel elke puzzel een variant van "Zet object A op plaats A en object B op plaats B en dan klapt er wat open." Mijn eerdere grap over het oppervlakkige verhaal is trouwens niet volledig een grap. We vragen ons namelijk regulier af wat we hier nou in het verhaal doen en waarom.
De kamer sluit af met een climax waarbij een element zo slecht afgewerkt is dat het direct duidelijk is wat er moet gaan gebeuren. Echter is dit element defect, dus wij hebben de meeste spanning beleefd aan wachten op iets dat nooit ging komen. We spelen de kamer uiteindelijk binnen 37 minuten uit en dat vind ik zacht gezegd iets te snel voor de prijs die je betaald. De service eindigt zoals we begonnen. Leuk gehad, okee, foto maken, betalen, okee doei.

The Curse is niet een kamer waar ik 's nachts van wakker ga liggen dat ik hem gespeeld heb, maar dit is niet een kamer die ik zou aanraden. Dit voelt als een tourist trap op elk niveau. Van de onpersoonlijke service tot de gebrekkige elementen van de kamer, het is duidelijk dat het dit bedrijf gewoon niet veel boeit en dat stoort mij nog wel het meest.


6

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 4.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  37:00 min


 • Soepele flow
 • Mooie decorstukken
 • Onpersoonlijke service
 • Defect element
 • Afwezige sfeer
 • Gebrekkig verhaal
 • Te weinig inhoud

  bilipeMarieke

MarjoleinvKMarjoleinvKJunior EscaperLid sinds: 12 maart 2023 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 maart 2023

Aardige kamer, niet te moeilijk of te spannend

We vonden deze kamer erg leuk om te doen. Meeste puzzels staken logisch in elkaar en waren niet al te moeilijk. Ook fijn: niet te veel prikkels qua geluid en licht.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Escaperoom toppers

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Logica
 • Sfeer

  MarjoleinvK

lmatlmatEscape GuruLid sinds: 11 november 2019 (165 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 januari 2024

Mooie kamer

Dit is een mooie kamer met goede en leuke puzzels. Voor de ervaren spelers is deze misschien te gemakkelijk.
We waren met 6 en dit is eigenlijk te veel.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 6 personen

Team: De Kangoeroes V2

Ontsnapt: Ja  28:00 min


 • Puzzels
 • Verhaal

 

Kevyn-van-GorpKevyn-van-GorpEscaperLid sinds: 09 februari 2022 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2023

Mooie kamer

Mooie kamer, goed verhaal.. hoe die 2 samen komen, weet ik dan weer niet precies.
Een mankementen aan de kamer heeft wel iets afgedaan aan de ervaring helaas en het einde... Tja..

Overall,, prima kamer, mooie kamer en leuke puzzels... vriendelijke host en als je in de buurt bent, zeker de moeite waard.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  54:00 min


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs

 

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (291 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 juli 2023

Vervloekt

Hoe lekker is het om op je vrijdagavond het weekend in te luiden met twee escaperooms! Dat was dan ook ons plan, in de ochtend belde een van de escaperooms af wegens een technisch mankement in de kamer. Als die hard escapers moet je dan natuurlijk meteen op zoek naar een vervanger. We kwamen terecht bij My Escape Club, hier kun je last minute nog reserveren (altijd +1 als dit mogelijk is). Uiteindelijk kozen we ervoor om 'The Curse' te gaan spelen. Omdat we allemaal wel van een 'eng tintje' houden. Op naar Amsterdam dus!

My Escape Club bevindt zich midden in het centrum, reken dus wat extra tijd (en geld) om te parkeren. Wij parkeerden in een van de zijstraatjes en konden lopend naar de kamer. Toen kwamen we aan op de locatie. Laten we beginnen met het ontvangst. Tsja, hoe moet ik dit zeggen? Het ontvangst is 'op zijn Amsterdams'. Althans; het onvangst bij (de meeste) Amsterdamse kamers. We werden hier (in het Engels) ontvangen. Toilet, kluisje, beginnen.

We krijgen van de host wel nog een korte uitleg over het verhaal van de kamer. We dalen af naar de kelder van het pand, daar zouden de meest verschrikkelijke dingen gebeuren. Aan ons de taak om hier niet vervloekt uit te komen. Tijdens deze introductie horen we de andere groepen onwijs hard schreeuwen in de andere kamers, hopelijk valt dit in de daadwerkelijke kamer mee... We dalen af via een stijl trapje en komen door een grote houten deur binnen.

Dan staan we in de kamer, op het eerste oog moet ik zeggen dat het 'decor' er eigenlijk nog best prima uit zag. Wel mis ik meteen vanaf het eerste moment een bepaalde sfeer. Er wordt geen muziek afgespeeld. Heel af en toe hoor je een geluidseffect, maar deze staan zo zacht, dat je er eigenlijk niets van hoort. Gedurende de kamer wordt er op sommige plekken gebruik gemaakt van toffe elementen (qua decor). Denk hierbij aan grote krakende houten deuren, flinke ijzeren sloten, etc. Dat past erg goed bij dit thema en ziet er erg tof uit. Daar houdt het helaas wel een beetje op.

De flow voor ons zit er onwijs goed in. Dat komt niet omdat de puzzels zo logisch zijn, maar eigenlijk omdat er niet echt puzzels in zitten. Het zijn meer kleine opdrachtjes die je moet uitvoeren, zonder een echte moeilijkheidsgraad. We speelden met 4 ervaren spelers en stonden ook binnen 35 minuten weer buiten. Dat vind ik vrij vlot voor een kamer van 75 minuten. Het verhaal is ook allemaal maar vaag; wat zijn we nu eigenlijk aan het doen? Zeker richting het einde, dat typeerde te kamer het beste. Er is hier geprobeerd iets tof te doen met een bepaald effect. Dat effect is zo slecht afgewerkt dat je meteen ziet wat er gaat gebeuren. Het grappige is dat dit uiteindelijk niet eens werkte.

We hebben ons echt wel vermaakt in deze kamer, maar ik denk gewoon dat de Amsterdamse kamers niet echt mijn ding zijn (uitzonderingen daargelaten). Alles voelt gewoon een beetje aan als een 'tourist trap'. Zo ook toen we klaar waren met spelen. De host komt naar ons toe: "Do you want a picture. Here you can pay. See you next time". Dat alles binnen 2 minuten. Je mist echt een stukje service en passie. Nee deze kamer was niet echt mijn ding.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 4.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

RebellyRebellyJunior EscaperLid sinds: 10 december 2017 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 april 2023

Leuke spanning gedurende het hele spel

Superkamer met veel spannende momenten en leuke puzzels die je goed kan oplossen door logisch te denken. Zeker goed te spelen met 2 personen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Spannend
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

richellevdvelderichellevdveldeEscape ApprenticeLid sinds: 01 maart 2023 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 maart 2023

Leuke kamer maar niet veel uitdaging

De kamers waren leuk, prima spellen. Niet super veel en uitgebreid. We hadden nog 33 minuten over wat op de een of andere manier het gevoel geeft dat het niet af is ofzo omdat je zoveel tijd over hebt. Geen hints nodig gehad en we zijn niet onwijze ervaren spelers dus volgens mij een hele makkelijke kamer.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Heeft onderhoud nodig

 

LiseJLiseJJunior EscaperLid sinds: 14 januari 2023 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 mei 2023

Mooie, originele kamer!

Op een 2 daags uitstapje kon een escaperoom voor ons 2 zeker niet ontbreken!
Dus last minute boekten we deze room en daar hadden we geen spijt van!
Het was een heel vriendelijke (Engelstalige) ontvangst!
De kamer zelf stak mooi in elkaar! Het begin lijkt wat rommelig maar het totaalplaatje klopt!
Het verhaal klopte van begin tot eind en zorgde voor een spannende sfeer!
Een aanrader voor als je een leuke escape met 2-3 personen wil doen!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Logica

 

PonponPonponEscape ApprenticeLid sinds: 06 januari 2024 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 januari 2024

Beginnersvriendelijk, niet voor ervaren escapists.

Na ontvangst van de vriendelijke host, kwamen we een kamer in die wat zakker verlicht was. De kamer was rijk aan objecten en puzzels. De sfeer was rustig... te rustig... onheilspellend rustig, totdat je een puzzel wordt opgelost en je partner van de schrik schreeuwt in je oor. Persoonlijk ben ik niet snel bang, maar mijn duo was continue gespannen en waakzaam aan het rondkijken, wachtend op een potentiële jump scare. De puzzels erg straight forward. Fijn dat er niet echt onnodige opjecten in de kamer aanwezig zijn, waardoor het vinden van de nodige onderdelen vrij rap ging. De kamer was geadviseerd om met met een groep van 4+ te doen, wij hebben hem gehaald met zijn tweeën. Dit was tevens mijn eerste escape room ooit. Nu ik een jaar later terug kijk, waren de puzzels niet echt puzzels, maar vaker een 'match de items'. Object A bij object A enz. Een prima kamer om mee te starten, maar niet de meest uitdagende kamer voor ervaren escapists.
All in all een aanrader voor beginner. Goede sfeer, makkelijke puzzels en beginnersvriendelijk. Niet echt een aanrader voor ervaren escapists.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Gebrek aan verhaal

 

Joei89Joei89EscaperLid sinds: 31 maart 2022 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2022

Leuke kamer

Leuke kamer voor beginners. Omdat je 75 minuten krijgt verwacht je wel meer. Hadden als ervaren spelers nog veel tijd over waardoor spel wat kort aanvoelde.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

 

mauvemauveJunior EscaperLid sinds: 04 januari 2023 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 januari 2023

Great!

Was great, they modified the level of scariness for one of our players and it was still a great time.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Great service
 • Ambiance
 • Great host
 • Diversity

 

hangmanhangmanEscape ExpertLid sinds: 19 januari 2022 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 oktober 2022

Mooie maar eenvoudige kamer

We waren een weekendje naar Amsterdam gekomen om de Catacombs te spelen en vroegen ons 's ochtends aan het ontbijt af wat we die zondag nog gingen doen. Nog een escape room dan maar? Waarom ook niet! Snel even online zoeken naar een beschikbare kamer die qua tijdslot haalbaar was en zo kwamen we bij The Curse terecht.

Qua thema sloot deze kamer mooi aan bij de Catacombs van de vorige dag, maar de Catacombs overtreft The Curse helaas wel op alle vlakken. Dit neemt echter niet weg dat we ons zeker goed geamuseerd hebben. Na een vriendelijke maar standaard ontvangst en een beetje verhaal, mochten we aan de kamer beginnen. Deze was zeker mooi ingericht en nodigde uit tot een grondige verkenning, waarbij we meteen in een goeie flow kwamen. Op één puzzel kwamen we vast te zitten en gezien ons snelle tempo was het goed dat de host lang wachtte om een hint te geven. Na de hint (stom dat we het zelf niet gezien hadden) vlogen we door de rest van de kamer om met meer dan 22 minuten over het einde te halen. 75 minuten lijkt ons dan ook zeker niet nodig voor deze kamer.
De puzzels op zich waren leuk om te doen en zaten best goed in elkaar, de inkleding was mooi en verzorgd en ondanks dat de kamer zeker niet eng was, werd er toch voor een spannende sfeer gezorgd die voor minder dappere spelers wel eng kan zijn. Jammer dat er achteraf niet meer nagepraat werd, de host was zeker vriendelijk, maar na het betalen verdween ze weer en bleven we alleen achter in de ontvangstruimte, dus hier is zeker nog ruimte voor verbetering. Alle communicatie verliep ook in het Engels (blijkbaar standaard in Amsterdam?), voor ons geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat dit niet voor iedereen evident is.

Om samen te vatten: leuk om te doen als tussendoortje en zeker voor beginners die op zoek zijn naar een spannendere kamer nog wel een aanrader.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:40 min


 • mooie inrichting
 • toffe puzzels
 • goeie flow (1e stuk non-lineair, 2e stuk lineair)
 • centrum van Amsterdam
 • iets te makkelijk (zeker voor 75min)
 • geen mogelijkheid tot nabespreken

 

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape MasterLid sinds: 27 september 2020 (200 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 juli 2022

Leuk, maar heel makkelijk!

Vandaag met z'n 2e deze kamer gespeeld.
Voor ervaren spelers een onwijs makkelijke kamer! We hadden zonder hints nog 32:30 over… Ondanks dat was het wel vermakelijk. Leuke technische dingetjes en meerdere ruimtes. Kan me voorstellen dat mensen deze kamer spannend vinden. Wij zijn niet zo snel bang en het was voor ons dus niet echt eng. Maar zeker spannend!

Ontvangst was vriendelijk, maar onpersoonlijk. Dat is nou eenmaal op deze locatie. Daar zouden ze nog echt extra punten mee kunnen verdienen door daar meer aandacht aan te geven…

Ervaring? Speel dan zeker niet met meer dan 3 pers.
Ben je wat minder ervaren, speel dan Max met 4 ivm de puzzels en de ruimtes.


6

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 5.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  27:30 min


 • Sfeer
 • Logica
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs
 • Slechte service

 

slinger13 slinger13 Escape MasterLid sinds: 02 november 2020 (236 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 april 2022

Ouderwetse puzzle kamer

Ontvangst : is vrij simpel , gewoon een kleine ruimte met lockers en zonder eten of drinken .

Host : was deze x gelukkig in het Nederlands want soms is het in het Engels op deze locatie .

Kamer : wij waren aangenaam verbaasd over deze kamer . Een heerlijke puzzle kamer met allemaal duidelijke puzzels . Het decor is niet bijzonder maar past wel in de sfeer van de kamer . Verwacht ook geen hoogstaande techniek of bijzondere dingen maar sloten kom je hier bijna niet tegen . Wij hebben ons dan ook erg vermaakt in deze kamer en wie van ouderwets puzzle houd moet deze kamer zeker gaan spelen .

Service : is er niet echt op deze locatie kwa eten en drinken . Wel nog even rustig gepraat over de kamer en wat uitleg gekregen over de puzzles . Host heeft ons goed aangevoeld kwa hints en dat was maar 1 x echt nodig .

Conclusie : een ouderwetse maar zeker leuke puzzle kamer . Verwacht geen hightech puzzles maar wel leuke dingen die automatisch gaan . We hebben heerlijk gepuzzeld en daar gaat het om .


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  58:00 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

ThijsJVO98ThijsJVO98EscaperLid sinds: 12 februari 2022 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 februari 2022

Goede effecten

Leuke kamer om te doen. 75 min heb je eigenlijk niet nodig. een uur is ook prima. Leuke en goede puzzels. Geeft gelukkig niet snel Hinds weg als je even vast zit.


8.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  52:36 min


 • Gezellig
 • Origineel
 • Puzzels
 • Spannend
 • Beleving
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Geen mogelijkheid om even na te zitten

 

joycebaremansjoycebaremansEscape GuruLid sinds: 30 april 2019 (162 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 juli 2021

Gave kamer

Gave kamer, aantal redelijk moeilijke puzzels. Veel goede effecten!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja  24:48 min

 

Steffy RoosSteffy RoosSenior EscaperLid sinds: 11 juli 2021 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 september 2021

Ontzettend mooi en toffe puzzles

Heel elektronisch, special effects, gave puzzels, niet super moeilijk maar wel uitdagend!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Jelle & Steffy

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

 

kasvkasvEscaperLid sinds: 24 maart 2019 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 november 2020

Vette decoratie en leuke puzzels

Ik vind dit zelf de leukste kamer van myescapeclub. De decoratie en de sfeer van de kamer zijn zoals je hoopt dat ze zijn na het spelen van de andere kamers (namelijk echt top!) en de puzzels vond ik goed afwisselend. Ik had echter vooraf niks over de kamer gelezen (wij hadden de andere 3 kamers al gespeeld en moesten alleen deze nog dus ik had gebeld zonder de website te bekijken) wat voor een hele gekke ervaring zorgde. Ik zat opeens in een kamer met schrikeffecten. Dit zorgde al bij al voor veel hilariteit over mijn eigen fout. Maar zeker een leuke kamer voor beginners en gevorderden. De host onthaalde ons hartelijk en we hebben het enorm naar ons zin gehad.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: It takes 2 (and then some more)

Ontsnapt: Ja


 • host
 • Aankleding (net zoals bij de andere kamers top!)
 • licht en geluideffecten
 • Schrikeffecten

 

jeroen_vetjeroen_vetEscape ApprenticeLid sinds: 31 december 2020 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 januari 2020

Leuk voor beginners!

Erg mooie kamer met erg orginele puzzels. Niveau ligt alleen erg laag en al de puzzels waren makkelijk op te lossen dus leuk voor beginners.
Kritiek heb ik op de aankleding van de wacht ruimte wat er erg verwaarloosd uitzag helemaal in vergelijking met de kamer. Ook hadden we een technische storing in de kamer waardoor we vast liepen. de gamemaster was in zijn trainings pak en stonk enorm naar wiet wat toch beetje ongepast is.


Conclusie: kamer is goed maar makkelijk, wachtruimte en gamemaster kon veel beter

Ps parkeren 7,50 per uur


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 4.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Orgineel
 • Thema
 • Decoratie
 • Wachtruimte
 • Gamemaster

 

rick_blaauwrick_blaauwEscape GuruLid sinds: 18 september 2019 (176 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 oktober 2019

Top

Leuke kamer, hij is spannend maar niet te eng. Dit is mijn favoriete kamer hier!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  20:16 min


 • Sfeer
 • Leuk met 2 personen
 • Originele puzzels
 • Spannend maar niet eng
 • Geen tijd in de kamer

 

viefjeviefjeEscape GuruLid sinds: 30 augustus 2019 (166 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 oktober 2019

Spannende kamer

Deze krijgt een lagere score dan de anderen op deze website, maar vond hem zeker niet onder doen. Spannende kamer, maar niet eng. Zit goed in elkaar.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  54:44 min


 • Spanning
 • Geen cijfersloten

 

Linced82Linced82Escape ExpertLid sinds: 28 januari 2017 (161 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 oktober 2019

Niet de beste hier

Deze kamer werd mij eerder door de game master aangeraden toen ik daar de andere 2 kamers naar volle tevredenheid had gespeeld... Helaas was mijn verwachting daardoor iets te hoog en viel hij een beetje tegen.
Op zich is het een prima kamer hoor maar er waren een aantal onderdelen waarvoor wij (zeer ervaren spelers) echt een hint moesten vragen en waarvan wij achteraf eigenlijk vonden dat het niet nodig zou moeten zijn.
Wel zaten er een aantal verrassende puzzels in die we niet vaker zijn tegengekomen.

EDIT 29-10: We have discussed the feedback with two game masters right after the game we played so you already are aware of the points we mentioned.


Reactie door My Escape Club

22 oktober 2019

Hello, I hope it's fine if I answer in English. Thank you for your review. Feedback is very important to us. Could you please tell us what parts of the game were difficult for you and what hints were not necessary? Kind regards, MyEscape.Club team


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • alles functioneert
 • aankleding in thema
 • aantal verrassende puzzels
 • hints vragen moet niet een noodzaak zijn

 

ShannaShannaEscape ExpertLid sinds: 06 oktober 2017 (136 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 oktober 2019

Degelijke kamer

Dit is een prima kamer om te spelen. De meubels en andere items zijn erg degelijk, het ziet er ook uit alsof het zo gemaakt is om zo weinig mogelijk stuk te gaan. Hierdoor zit er weinig sfeer in, maar alles past wel in het thema. De gamemaster kan spelen met licht en geluid, wat niet altijd op een positieve manier bijdraagt aan het spel. Je kan er nogal van in de war raken als je met een compleet andere puzzel bezig bent. Zeker niet de beste kamer op deze locatie, maar als je hun Judgement day boekt, dan kun je deze er prima naast spelen.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Alles in het Engels
 • Veel kracht nodig (mag normaal toch niet?)

 

playshivaplayshivaEscaperLid sinds: 14 februari 2020 (58 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 februari 2020

Cool room with fun puzzles

This room has a great story and atmosphere, the puzzles were also cool. overall we had lots of fun playing it.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: Smashy

Ontsnapt: Ja

 

amberdekker11amberdekker11Escape ApprenticeLid sinds: 14 april 2019 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 juli 2019

Leuke kamer, makkelijk haalbaar

De kamer was mooi aangekleed. Interessante puzzels van gaaf materiaal. De escape room was helaas niet erg groot voor de 75 minuten die je krijgt en daarom vrij makkelijk haalbaar, zeker met de aanbevolen 4/5 spelers. Wij hadden zonder hints te gebruiken nog bijna 30 minuten over, wat de spanning doet verminderen. Nadat we uit de kamer waren ontsnapt werd ons uitgelegd dat ze de speeltijd hadden verlengd van 60 naar 75 minuten, terwijl wij met ervaring van maar twee voorgaande kamers nog 10 minuten overgehad zouden hebben met een speeltijd van 60 minuten. Na het spelen van de Curse, zijn we spontaan gebleven om ook de kamer "Steampunk adventure" te spelen. Ook zeker een mooi aangeklede kamer maar wat de tijd betreft hetzelfde verhaal met nogmaals geen hints te gebruiken, dit was voor ons een minpunt.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  46:30 min


 • geen cijfersloten
 • mooie aankleding
 • te veel tijd

 

lida_scholtelida_scholteEscape ExpertLid sinds: 04 september 2017 (121 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 juli 2019

Mooi aangeklede kamer met originele puzzels.

Door de zeer karig aangeklede ontvangstruimte hadden we niet zulke hoge verwachtingen van de escaperooms.
Maar gelukkig waren we daarin fout!

The Curse is een mooi aangeklede kamer, met zeer originele puzzels, zo goed als geen slotjes. Zelfs na 50 kamers gedaan te hebben, hebben we weer nieuwe ervaringen opgedaan. Prachtig aangekleed, vermakelijke puzzels, goeie samenwerking vereist, af en toe een schrikmomentje; heerlijk vermaak!
Aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:15 min


 • Mooie aankleding
 • Thema
 • Mooie uitdagende puzzels
 • Vriendelijke host
 • Schrikmomentje
 • Karige ontvangstruimte

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig