Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De Morfinekluis

Apeldoorn , Nederland

Nu geopend

90 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

10 jaar

Lees reviews

Meer over De Morfinekluis

De missie:

Tussen 1952 en 2011 werd er op het Zwitsalterrein, naast baby verzorgingsproducten, ook gewerkt aan de ontwikkeling van alkaloïde pijnstillers. Er werd onder andere codeïne en morfine geproduceerd. In 2009 werd er in het diepste geheim gewerkt aan een totaal nieuw soort morfine. Projectnaam: MX10.

In 2011 werd de fabriek -en daarmee de ontwikkeling van MX10, plotseling stilgelegd. Hoewel de voorlopige resultaten er zeer veelbelovend uitzagen, werd de reeds geproduceerde morfine vernietigd. Op 1 sample na.

Alleen dít sample kan gebruikt worden om de MX10 door te ontwikkelen, op de zwarte markt is het een vermogen waard. Via verschillende, internationale bronnen hebben we vernomen dat de MX10 de locatie nooit heeft verlaten. Het is daar nog steeds. Achter slot en grendel en zwaar beveiligd.

Hebben jij en je team het in je om ongezien in te breken en de MX10 te bemachtigen?


Kindvriendelijk

Thema's

Avontuur

Kluis

Laboratorium

Misdaad

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

26 likes

179 bezoekers

95.3% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Vlijtseweg 126
7371 AK, Apeldoorn
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

172 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (167 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 augustus 2022

Morfinale

De Morfinekluis was een kamer waar ik – nog niet zo heel lang geleden – mee overspoeld ben op sociale media. Telkens weer zag ik een banner ergens in een hoek staan van een webpagina óf een post voorbij komen op Instagram 😅. Zo hebben we uiteindelijk besloten dat deze kamer de afsluiter moest worden voor onze escape-dag in de regio Amersfoort-Apeldoorn. We hadden er al vier kamers opzitten met het team Ale Blie (3 personen) en dit zou de grande finale worden.

Het spel begint een paar uur voor de daadwerkelijke aanvang. Je krijgt via e-mail een briefing over wat je moet doen voorafgaand aan de escape room. Dit vind ik super tof en dit bracht ons direct in de goede sfeer. Het is een totale beleving, dus verwacht géén welkomstpraatje, ontvangstruimte, spullen op bergen, enz. In de briefing wordt direct duidelijk dat je stipt op de gereserveerde tijd start met het spel op een bepaalde locatie in de buurt van de escape room. Wél krijg je nog even gelegenheid voor een toiletbezoekje, maar ook dit is in thema en dat vind ik een super gave toevoeging.

Daar sta je dan met je auto op de juiste locatie en op de juiste tijd… en nu? Wél, dan begint het! Het is echt super tof om dit eens te ervaren. Ik kan helaas heel weinig weggeven over wat er dan precies gebeurd in verband met spoilers, maar de sfeer is meteen goed en je zit direct in de beleving. De omgeving – van het oude Zwitsalterrein – draagt ontzettend bij aan de sfeer. Ik zou ook aanraden om deze kamer, net als wij, te spelen als het donker is. Ook dat voegt nog wat extra toe aan de beleving.

Op een bepaald moment begint de daadwerkelijke escape room. Je opdracht is duidelijk, je moet een sample morfine bemachtigen, dat zwaar bewaakt word in – jawel – een morfinekluis. Het is altijd fijn als je een duidelijk doel krijgt in een escape room 👌. Er is goed over na gedacht hoe je deze kluis gaat ‘beroven’. Je doorloopt logische stappen, die gepaard gaan met logische puzzels, die passend zijn in het verhaal en thema.

Ik weet niet wat wij hadden, maar we hebben als drie ervaren spelers toch een partij staan stuntelen in deze kamer 🤣. Dit is absoluut niet aan de kamer óf puzzels te wijten (want die zijn prima en logisch), maar op de een of andere manier kregen wij de flow niet te pakken. Gelukkig was er een hintsysteem – wat ontzettend goed in het thema paste – waardoor we toch verder kwamen in de kamer én ‘m uiteindelijk zelfs binnen de gegeven tijd hebben gehaald 🙌.

De thematisering en decoratie van de kamer begint héél sterk, maar zwakt een beetje af richting het einde van de kamer. Hier valt nog wel het één en ander te halen voor deze escape room. Desalniettemin kwamen wij héél enthousiast uit de kamer. Dit kwam mede door wat aspecten, die ik helaas niet kan benoemen in deze review (spoilers). Uiteindelijk ontmoetten we onze gamehost en dat bleek tevens de eigenaar van de escape room te zijn. We hebben nog lang nagepraat en de gehele kamer doorlopen. De eigenaar kan vol passie vertellen over zijn kamer én ook over hoe wij ‘m (ontzettend slecht 😅) hebben gespeeld. Ik kan dit altijd erg waarderen!

Met een tevreden gevoel keerde wij terug naar ons Brabantse land. Ondanks dat alle verwachtingen een beetje laag lagen, hebben we een echt top escape-dag gehad. Ook de Morfinekluis heeft ons positief verrast én is een kamer met de potentie om een topkamer te worden, naar mijn idee.

Al bij al; Super gave begin-tot-eind-ervaring met leuke verrassingen en logisch spelverloop. Zeker een aanrader om te gaan spelen, ook al moet je er wat verder voor reizen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. voornamelijk lineaire puzzels;
- Speel deze kamer bij voorkeur in de avond als het donker is;
- Laat jezelf meevoeren door de beleving, dan zul je deze kamer als nóg leuker ervaren;

Lieve mensen van De Morfinekluis, bedankt voor de leuke afsluiting van onze dag! We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie. Speciale dank aan de vriendelijke en enthousiaste eigenaar met wie we nog tot laat gezellig hebben nagepraat!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Hintsysteem
 • begin-tot-eind-beleving

  rick_blaauwLisetteDemorfinekluissjephanie

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (241 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 augustus 2022

Voor ons een topbeleving!

Door naar de laatste kamer van de dag; de Morfinekluis. Dit was de kamer waar ik het meeste naar uitkeek en waar ik het meest benieuwd naar was. Sinds de opening van deze locatie, kon ik niet om ze heen. Overal kwam ik ze tegen; Instagram, online advertising, Facebook. De online marketing zit in ieder geval goed. Aan de hand van de geschreven reviews, wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Dat bleek overigens ook een beetje de rode draad van de dag te zijn; zonder verwachtingen ergens naartoe gaan. Enfin, op naar Apeldoorn.

De start van deze 'kamer' (want zo kun je het eigenlijk niet eens noemen) is geniaal en uniek. Het bracht mij weer terug naar mijn escape reis naar Athene. In thema een kamer starten was daar meer de regel dan een uitzondering. Ook hier start jouw beleving volledig in thema. De intro is uniek, groots en spannend tegelijk. Ik houd hier zo van. Achteraf hoorde we zelfs dat de eigenaar een unieke toevoeging had gedaan aan de experience waardoor de start (maar ook de rest) nóg intenser is. Ik vond dit zo onwijs gaaf, hierdoor was onze beleving nóg intenser. Wel vind ik dit ook meteen een lastige, want toen ik achteraf na ging denken; als dit element er niet in zou zitten, zou ik het dan nog zo intens beleefd hebben? Dat vraag ik mijzelf oprecht af. Enfin, gaaf was het in ieder geval wel!

We zaten er als groep deze avond gewoon niet zo lekker in. Ondanks dat ik inmiddels ruim 160+ kamer gespeeld heb, leek het wel alsof het mijn eerste escaperoom was die ik speelde. Ik heb nog nooit zo vaak moeten zeggen: "wat voel ik me dom op dit moment". Dit lag zeker niet aan de kamer. Elke keer als we een klein duwtje in de rug kregen, was het simpelweg heel logisch wat we moesten doen. Het hinstysteem in deze kamer is ook erg goed gekozen en past perfect in het thema!

Wat je heel duidelijk ziet in deze kamer is een start, een middenstuk en een einde. De start en het uiterste einde vond ik echt heel gaaf! Het middenstuk was ik wat minder enthousiast over. Ondanks de prachtige locatie, denk ik dat er hier qua thema en afwerking meer uit te halen valt. Dat terwijl het begin en einde juist perfect in thema zijn. Het verhaal is wel continu duidelijk en je werkt ook echt naar een finale toe.

Achteraf hebben we nog geruime tijd nagepraat met de enthousiaste host en eigenaar van deze kamer. Wat een tof concept heeft hij hier neergezet. Ook was een oude bekende aangeschoven om na te babbelen. Het werd een latertje op deze vrijdagavond!

De Morfinekluis was voor ons een echte topbeleving. Wel stel ik mij de vraag; had ik het net zo intens en gaaf ervaren zonder het toegevoegde aspect in deze kamer? Dat betwijfel ik. Wel denk ik dat deze kamer (met wat aanpassingen in puzzels en decor/afwerking in het midden) een oprechte potentiële topkamer zou kunnen zijn. Ik kom hem in ieder geval, later dit jaar, zeker nog eens spelen!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja

  Demorfinekluisanouksjephanie

SirClaySirClayEscape ExpertLid sinds: 02 december 2021 (97 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 maart 2023

Goede entree

Dit is een kamer met een goede entree. Het begint al buiten en hebben zij goed neergezet. Dit schept ook hoge verwachtingen. Die werden niet constant waar gemaakt.

Los van dat is het concept leuk, grote ruimtes en leuke wendingen.

Tot slot is dit een kamer die door de ervaren escaper met 2 personen makkelijk gespeeld kan worden.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede service
 • Origineel

  DemorfinekluisDrs-jlc

Pierre-is-kaasPierre-is-kaasJunior EscaperLid sinds: 29 januari 2023 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 januari 2023

Het geld waard

Het was een leuken escape room, met een leuk verhaal.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: De badeendjes

Ontsnapt: Ja  60:24 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Prijs

  Pierre-is-kaasDemorfinekluis

femkeishifemkeishiJunior EscaperLid sinds: 04 januari 2020 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 juni 2022

Geweldig!!

Ontzettend genoten van deze escaperoom! Super ervaring.
Fijn dat er rekening werd gehouden met de bange poeperds onder ons 😉. Leuke puzzels waar uitdaging in zit, maar je geen hogere wiskunde voor hebt hoeven studeren.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Danielle (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2022

Fantastisch

Wauw wat een gave ervaring was dit zeg! Wij hebben de escape room gedaan als personeelsuitje. Het was echt boven verwachting. Rob was mijn contact persoon en heeft alles tot in de puntjes verzorgd. Wij hebben een top dag gehad!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Nee

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Tessa (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 juni 2022

Geweldig!

Super uitdaging! Flinke hersenkrakers en knap bedacht spel!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Dj (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juni 2022

Super uitgewerkt thema!

We speelden deze kamer met ons zessen. Het inscapen is een uniek begin van het spel! Vanaf het begin zaten we in de sfeer en veel van de perfect uitgedachte puzzels waren heel origineel gevonden. We hebben uiteindelijk kunnen escapen. De enthousiaste rondleiding met toelichting op de puzzels was een leuke aanvulling. Complimenten voor het ontwerp en de uitvoering van deze mooie kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

BartosiaBartosiaEscape ApprenticeLid sinds: 10 juni 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 10 juni 2022

Top escaperoom van begin tot eind!

Super origineel bedacht en leuke, uitdagende puzzels. Escaperoom is goed te spelen binnen de tijd. Leuke locatie en topservice!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Anneke de Graaf (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 juni 2022

Ge-wel-dig!!

Samen met 4 vriendinnen hebben we deze kamer gespeeld en wat een geweldige kamer/beleving/ervaring! Dikke aanrader! Op het terrein aangekomen, wat zich trouwens perféct leent voor deze kamer, begint de spanning al voelbaar te worden. Wat staat ons te wachten? Waar is het beginpunt? Eénmaal begonnen zitten we vanaf het begin in het verhaal. Je komt in meerdere kamers waar je je ogen uitkijkt. Er is echt veel aandacht aan besteed en de kamers zijn goed met elkaar verbonden. De puzzels zijn op een fijne manier uitdagend en zitten súpergoed in elkaar. Dit beseften we ons eigenlijk pas toen we met 1 van de 2 ontwerpers een rondje door de kamers gingen. Op het moment van spelen zit je namelijk vól adrenaline. De ontsnappingsroute is de kers op een heerlijke taart ;-) Helemaal hyper en met een big smile van oor tot oor hebben we het terrein weer verlaten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Logica

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

GlennGlennEscaperLid sinds: 14 september 2020 (57 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 juni 2022

spannende ervaring

Je komt helemaal in het spel door dat je het terrein zich leent voor dit spel. Je bent constant op je hoede voor de bewaking. Snel word duidelijk wat je moet doen en dan kun je ook echt gaan beginnen. Eenmaal in het pand word het nog spannender. de tips die je krijgt passen in het thema en worden goed uitgevoerd. Heel de ruimte is aangekleed in het thema en je hebt het idee dat je er ook echt bent. Soms even goed na denken, Maar ja dat is dan ook de bedoeling.

Het inbreken is echt leuk om te doen, en vervolgens weer proberen te vluchten maakt het af.

De begeleiding was echt mega leuk, Je krijgt geen ontvangst maar goed dat hoort bij dit verhaal. Het na praat je was gezellig en leuk. Hij kon ons precies benoem, wie wat heeft gedaan, wie wat ook vooral niet heeft gedaan :). Het plezier spatte er van af.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  81:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Maurits (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juni 2022

Erg leuke en creatieve escaperoom

Alleen het begin is al leuk. Ook de puzzels zijn erg goed in elkaar gezet en verrassend.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede service
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

beecoolbeecoolEscape ApprenticeLid sinds: 06 juni 2022 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 juni 2022

Realistische en spannende ervaring

Op het moment dat je op het terrein komt is het een beetje onduidelijk wat precies de bedoeling is en waar het spel start. Al snel word duidelijk wat de start is en waar het 'begint'.
Door de aankleding, het thema en de uitgedachte puzzels hebben wij een erg realistische en spannende ervaring gehad. De room zat goed in elkaar en het was het ZEKER waard. Het idee is tof, puzzels zijn goed en de begeleiding tijdens het spel is perfect.

Na de kamer hebben we nog even nagepraat over hoe 't ging en andere dingen. Je zag dat de gamemaster dit met veel plezier doet en genoten heeft van onze aanwezigheid! Service daarom een dikke 10.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  81:00 min


 • Goede service
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Logica
 • Sfeer

  Christiaan BraakhekkeGlenn

nikitanikitaJunior EscaperLid sinds: 07 maart 2021 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 juni 2022

Geweldig!!

Super gave escape. Wij hebben deze escape s'avonds gespeeld waardoor het nog realistischer is. Goed verhaal waar je in blijft van begin (dat begint eigenlijk al thuis) tot eind. Kortom een echte AANRADER!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Logica
 • Diversiteit

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Andre JagerAndre JagerEscape ApprenticeLid sinds: 13 juni 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 13 juni 2022

Spannend.

Voor de eerste keer een Escape Room gedaan en direct zeer goed bevallen. Het spel begint eigenlijk direct al bij aankomst dus je zit meteen goed in het spel. Leuke puzzels met een race tegen de klok. Leuk met vrienden, familie of een team uitje.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Logica
 • Diversiteit
 • Sfeer
 • Spannend
 • Verhaal

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

airbossairbossJunior EscaperLid sinds: 04 juni 2019 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 mei 2022

Er in én er uit zien te komen zonder gezien te worden

Je begint buiten direct bij aankomst met de opdracht. Als het goed is ziet niemand je. Ongezien naar binnen komen is al een uitdaging. Maar waar moet je naar toe? Daarna veel aanwijzingen ontdekken en toepassen. Je komt niet zomaar bij de kluis zelf. Ook moet je nog ontsnappen! Dat gaat niet op een voor de hand liggende manier. Leuke ervaring met een goed verhaal. Zelf als je een kleine aanwijzing mist kan je nog door. Uiteindelijk de crew gezien en de kamer weer helemaal doorlopen. Mooie 90 minuten!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Michelle (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 juni 2022

De ultieme Ocean's Eleven

De escape room begint bij aankomst, heel anders dan andere: hierdoor zit je er gelijk in! De locatie is er perfect en de kamers zijn geweldig in elkaar gezet. Je moet de kluis vinden en eruit zien te komen. De bewaking maakt het super spannend en de adrenaline ging dan ook door ons lichaam. Al met al een échte aanrader!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Marga (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 mei 2022

Hele spannende en originele escaperoom!

De start is al echt origineel doordat je niet wordt opgevangen. De bewaking maakt het heel spannend en er zijn veel ruimtes te ontcijferen. Super toffe escaperoom, leuke puzzels en echt anders. We hebben er van genoten!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Jan Willem Dorst (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 29 mei 2022

Superleuke ervaring!!

Voor ons was het de eerste escaperoom. Wat een ontzettende gave ervaring. De kamers zijn met veel zorg gemaakt en het verhaal is super! Onze kinderen (15 en 13) vonden het ook erg gaaf. Het verhaal begint als als je aan komt lopen. Erg leuk, je zit direct in het verhaal. Wij zijn ontzettend enthousiast over de Morfinekluis en is zeker een aanrader!!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Casino Hi Five (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 30 mei 2022

Zeker een aanrader.

Wat ontzettend goed in elkaar gezet, super locatie.
Wij hebben deze escape met wat college gedaan, helaas niet binnen de tijd kunnen ontsnappen maar wel enorm genoten.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

LifeCheyLifeCheyEscaperLid sinds: 04 november 2019 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 mei 2022

Genoten! Tof!

We hebben genoten! Met zijn drieën in de kamer. Een mix van spanning en veel plezier. Goed uitgewerkt, hele leuke nieuwe start die wij nog niet hadden meegemaakt. Na afloop tijd om nog even alles door te lopen. Enthousiaste organisator!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: The Babyspammers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Fan-tas-tisch!

Spanning is om te snijden, je gaat helemaal op in je rol! Erg leuk om te doen, acteurs doen ook erg goed hun rol. Weinig hints gelukkig, is goed te doen. Zonder iets te verklappen wordt je vooraf ook al helemaal in spanning gebracht. Enorme aanrader!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Diversiteit

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Ruben (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 15 mei 2022

Leuke uitdagende escaperoom

Erg gave setting in de oude Zwitsal fabriek. Leuke puzzels en gaaf verhaal. Zeker een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Ester (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 15 mei 2022

Ontzettend gaaf!

Dit was mijn allereerste escape room en het was zeker geslaagd! Niet alleen zijn we op tijd ontsnapt, het was ook nog eens gezellig en heel spannend. De opdrachten waren soms moeilijk, maar dat zorgde voor een leuke uitdaging. We zaten helemaal in het verhaal.
Ik raad het iedereen aan!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Marcel (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 18 april 2022

Een geweldig avontuur die het best te vergelijken is met Mission Impossible!

Het was werkelijk een unieke ervaring. Het team van de morfinekluis hebben hun fantasie en creativiteit ruim baan gegeven om een realistische situatie te scheppen voor een groots avontuur. De kluis is voorzien van allerlei technische voorzieningen waar Ethan Hunt het nog moeilijk mee zou hebben. Desondanks is de escaperoom geschikt voor jong en oud, doordat het team, indien nodig, gedoseerd hints geeft om de missie gaande te houden maar zodanig dat je anderhalf uur avontuur beleeft. Je gaat helemaal op in het spel om maar niet gepakt te worden door de bewaker. Dit maakte de beleving wel extra spannend. De missie begint thuis al. Het team van de morfinekluis zorgt, met subtiele hints, ervoor dat het spel niet vastloopt en dat je een bijzonder leuke ervaring rijker bent. Helaas zijn wij uiteindelijk toch in de boeien geslagen met het zicht op de buit maar helaas geen tijd meer om de laatste puzzels op te lossen. Voor ons vieren was het voor het eerst dat we een escaperoom deden. Deze heeft ons zeker enthousiast gemaakt voor een volgende. En gezien het beleefde avontuur vonden wij de missie toch geslaagd.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Mark HubersMark HubersEscape ApprenticeLid sinds: 12 april 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 12 april 2022

Geweldige ervaring!

Wij hebben afgelopen weekend met zijn 3tjes deze Escape Ervaring mee mogen maken. Het is niet eens een Escape Room te noemen maar echt een Ervaring. Het begint al op het moment dat je gereserveerd hebt, de info die je krijgt en daarna nog eens voordat je daadwerkelijk begint zijn geweldig. De ervaring begint al direct. Ik kan er niet teveel over zeggen maar het is geweldig. Deze moet je gewoon gedaan hebben als Escaper. In de Escape Room was het spannend maar fantastisch te noemen. De bewakers doen hun rol erg goed en des te meer kom je dus in het verhaal. Ik kan geen spoilers neerzetten want dat is niet leuk. Ik mag mijzelf de gelukkige noemen die iemand herkende in deze kamer.. Zonder al te veel te zeggen kan je haar kennen van Escape Vloggers. Tanja om precies te zijn. Hoe dit allemaal verband houdt met elkaar laat ik geheim. Ik zou zeggen, ga deze ervaring meemaken en je komt er snel genoeg achter. :-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Original
 • Great price
 • Experience
 • Storyline
 • Diversity
 • Great host
 • Exciting

  Christiaan BraakhekkeDemorfinekluis

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig