Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Gold Creek

Aalsmeer , Nederland

Nu gesloten

70 minuten

4 - 15 (Aanbevolen: 8-12)

8 jaar

Lees reviews

Meer over Gold Creek

'Gold Creek' is een uniek spel in Nederland dat elementen van escape rooms, lasergamen en real life gaming met elkaar combineert. In het verlaten Goudzoekersdorpje 'Gold Creek', uit het Wilde Westen van 1899, wordt jouw groep in 2 of 3 teams van maximaal 5 personen per team verdeeld. Elk team start het spel in een eigen huisje, waar je uit moet zien te ontsnappen. Zodra je eruit bent mag je het 230 vierkante meter grote dorp verkennen met je lasergun in de aanslag, op zoek naar goudstaven. Zie jij iemand van een ander team met een goudstaaf rondlopen? Schiet hem of haar dan snel neer zodat je dat goud kunt afpakken! Het spel duurt altijd 70 minuten, waarin het dus je taak is om met jouw team zoveel mogelijk goudstaven te verdienen. Dat doe je door goed te zoeken, goed te puzzelen (zoals je gewend bent van escape rooms), goed samen te werken en goud af te pakken van de andere teams. Weet jij het goud dat de bewoners van Gold Creek meer dan 100 jaar geleden hebben achtergelaten terug te vinden?

Thema's

Avontuur

Geschiedenis

Misdaad

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Rolstoelvriendelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

2 likes

21 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Oosteinderweg 287 F02
1432 AW, Aalsmeer
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

13 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

WouterWouterJunior EscaperLid sinds: 11 augustus 2021 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 september 2021

Overweldigend escapeavontuur

Vooraf was me al duidelijk dat dit geen escaperoom was, maar een combinatie met lasergamen en escape-elementen, en met die insteek heb ik een geweldige middag beleefd. Hoewel er in het begin veel informatie onze kant op kwam deed dat niets af aan de ervaring. We speelden in 2 groepen van 4, een groep was opgedeeld in 2 puzzelaars en 2 man op het veld op te schieten. Ik was het grootste deel van de 70 minuten zoet met puzzelen en dat was erg vermakelijk. Los van je eigen huisje was er ook in het dorp een hoop te puzzelen, maar toen ik de laatste 20 minuten ook het veld op ging was het aantal puzzels (en de druk van de tegenstander om je heen) te groot om daar lekker voor te gaan zitten. Keerzijde is dat je deze kamer (zij het vanuit een ander huisje) een tweede keer kunt spelen.

Deze kamer is geen escaperoom en ik denk dat de maker zich zo niet wil profileren, maar het is een geweldige ervaring voor een gemixt team dat van puzzelen en lasergamen houdt.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Hele toffe omgeving
 • Leuke crossover met lasergamen
 • Overweldigend aantal puzzels

 

Peter (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 augustus 2020

Leuke combi van denken en doen!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 9 personen

Ontsnapt: Ja


 • Professioneel gemaakt
 • Relaxte gastheer

 

Maikel (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 augustus 2020

Origineel!

Met 2 gezinnen golden creek gespeeld. Kids waren super fanatiek aan t lasergamen en de ouders met name aan het puzzelen. Mooi decor. Leuke puzzels. Goede duidelijke uitleg vooraf. Aanrader!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Afwisseling

 

Bazie1201Bazie1201Escape ExpertLid sinds: 30 augustus 2018 (71 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 februari 2020

Zeer leuke ervaring

Het concept vind ik erg leuk. Twee van mijn hobby's gecombineerd; namelijk lasergamen en escapen.
De puzzels zijn wellicht niet heel bijzonder, maar er zijn wel veel verschillende puzzels, waardoor iedereen wel wat kan oplossen. Ook valt er buiten de huisjes veel te puzzelen!
Het is goed aangekleed. Het is echt een dorp waar je doorheen wandelt! (Of als je net zo fanatiek bent als dat wij waren, doorheen rent)
Wel had ik het dorp anders ingericht. Het is van essentieel belang om bij een bepaald onderdeel te komen. Dit is vanuit het ene huisje zo'n 3 meter, een andere 5 en weer een andere een meter of 20... Niet echt eerlijk.
De huisjes waren jammergenoeg niet goed gereset. Wij kregen de vraag van de gamehost: "Hoe hebben jullie dat gedaan?", waarop het antwoord luidde: "Dat was al open..."
Wat voor verwarring zorgde is dat de spelregels die uitgelegd werden vooraf tijdens het spel ineens wijzigde. Wat eerst wel mocht, mocht later ineens niet... Ook was het jammer dat de gamehost niets zei van valsspelen.
Ik zou deze game zeker aanraden, omdat het weer eens iets anders is met als pluspunt dat je altijd 70 minuten bezig bent en het een leuke competitie is tussen de teams!


Reactie door Turf Aalsmeer

10 februari 2020

Goedenavond, Dank voor je review! En je hebt ook een punt te pakken wat we vaker horen: de bank ligt niet bepaald in het midden van de 3 huisjes... weet wel dat de huisjes statistisch gezien gelijk scoren (45, 46 en 46,5 goud gemiddeld). Het nadeel dat 1 huisje heeft qua meters tot de bank, wordt gecompenseerd op allerlei manieren. Ik wil hier niet teveel prijsgeven, maar als je even mailt naar info@turfaalsmeer.nl kan ik je uitleggen waarom het toch eerlijk is (en je eventueel alle scores laten zien als bewijs) ;-) Toch zou ik als ik het dorp opnieuw zou ontwerpen de bank zeker meer in het midden plaatsen, al is het alleen maar voor het gevoel. Dat de huisjes niet goed gereset waren en er niet goed werd gelet op vals spelen vind ik erg vervelend, ik heb de betreffende medewerker hier inmiddels op aangesproken. Mijn excuses hiervoor. Nogmaals dank voor je reactie en hopelijk tot ziens! Groet, Wilco Hoogeveen (eigenaar)


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 5.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja

 

Walter G4IWalter G4IEscape ExpertLid sinds: 29 augustus 2018 (68 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 januari 2020

Leuke ervaring voor één keer.

Veel puzzels, niet lineair, alles loopt door elkaar heen. Ruimte erg groot en leuk gedecoreerd. Erg origineel en veel variatie. Leuk om met grotere groep te spelen. Gamemaster kan onmogelijk alle groepen volgen dus komt telkens kijken. Vals spelen kan makkelijk en apparatuur hapert wel en sommige puzzels zijn versleten. Gunstig sluiten totaal niet aan bij het thema (je voelt je een tijdreiziger met een high tech gun door het wilde westen).


Reactie door Turf Aalsmeer

10 februari 2020

Hi Walter, Dank voor je uitgebreide review en jammer dat het voor jou geen fantastische ervaring was zo te lezen. De guns zijn een pijnlijk punt... ik wilde heel graag revolvers om in thema te blijven, maar die zijn helaas niet te krijgen (tenzij je ze zelf kunt ontwerpen, bouwen en programmeren)... Dus nee, die passen inderdaad totaal niet in het thema helaas. Omdat ons concept dat vereist, loopt de gamemaster inderdaad bijna het hele spel door het dorp om te helpen waar nodig en om valsspelen te voorkomen. Valsspelen is mogelijk - afhankelijk dus van hoe goed de gamemaster oplet. Erg jammer dat er bij jullie blijkbaar niet goed genoeg werd opgelet, ik heb de betreffende medewerker hier op aangesproken. Versleten puzzels en haperende apparatuur verbaast me wel, zou je mij misschien nog kunnen laten weten welke puzzels en/of apparatuur dit betrof? Dit kan via een reactie hier, of via info@turfaalsmeer.nl. Overigens, voor mensen die schrikken van de 'niet lineair' opmerking wil ik dat graag even toelichten: Ik hou niet van kamers waarbij je maar 1 puzzel tegelijk kunt doen met je hele groep (en dus op elkaar moet wachten), dus kun je je bij ons bijna altijd met 2 puzzels tegelijk bezig houden. Maar er zit wel degelijk ook lineariteit in de teambases: door bepaalde puzzels op te lossen, speel je weer nieuwe puzzels vrij. In het dorp is dit anders (daar is niks lineair), maar daar heb je ook weinig tijd om te puzzelen door het gevaar van de schutters van andere teams. Ons spel is denk ik ook minder geschikt voor de doorgewinterde escape roomers die vooral willen puzzelen, omdat het niet alleen draait om puzzelen en/of ontsnappen. Goud zoeken, schieten en strategisch denken is minstens net zo belangrijk. Het plan is om snel te starten met het bouwen van enkele nieuwe spellen in Aalsmeer. Ik hoop dat je tegen die tijd toch nog eens terug wilt komen en dat het dan een stuk beter bevalt. Wellicht als testspeler? Een kritische noot is altijd goed! Groet, Wilco Hoogeveen (eigenaar)


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Formaat
 • Verhaal
 • Aktie
 • Haperende apparatuur
 • Versleten puzzels

 

kortekaasjekortekaasjeEscaperLid sinds: 30 augustus 2018 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 februari 2020

Zeer geslaagd maar geen echte escape

Met ons team gingen we de strijd aan tegen elkaar. Er zijn een hoop puzzels en je start met een soort mini-escape. Veel ziet er al erg gebruikt uit en sommige puzzels werken niet goed meer. Toch een erg leuke avond door de strijd die er is tussen de teams. De puzzels in de "open" ruimte zijn nagenoeg niet te doen omdat je dan altijd wel een tegenstander tegenkomt, dat is jammer. Al met al hebben we enorm veel lol gehad en dat is het meeste waard! Zeker doen als je eens wat anders wilt!


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja


 • Anders
 • Mooie setting
 • competitie
 • escape-deel erg klein
 • oude puzzels

 

Naomi (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2019

Één van de leukste escaperooms!

Heel gaaf dat er meerdere ‘gebouwen’ in de loods staan. Daardoor heb je een groot speelveld met lasergamen en meer dan genoeg puzzels.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mogelijk om met veel personen te spelen
 • Leuke combinatie met lasergamen
 • Leuk en goed niveau puzzels
 • Heel mooi en allemaal goede kwaliteit
 • Leuke ontvangst

 

kaibouterkaibouterEscaperLid sinds: 24 februari 2019 (85 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 juli 2019

Mwah

Ik vond de puzzels niet zo leuk, eerlijk is eerlijk ik zat in de huisjes niet op de goeie golflengte om ze op te lossen. In het dorpje ging het me heel goed af. Maar ook in het dorp vond ik de puzzels niet zo leuk. Het lasergame gedeelte is minder goed dan bij een lasergame en het escape gedeelte is minder goed dan bij een escape room. Al met al was het vermakelijk maar ik zou het niet zo snel aanraden! In mijn groep zaten mensen die het echt heel erg leuk vonden dus tja... smaken verschillen!


5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja


 • Thema goed uitgewerkt
 • Ruimte
 • Puzzels
 • Lasergame

 

q.vanleersum (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 21 maart 2019

Fantastische combinatie van Lasergamen, Escape room spellen en 'landje veroveren'

Super leuke, unieke ervaring, met als extra bijzonderheid dat dit een van de weinige 'escape rooms' is die je OPNIEUW kan spelen. Het lasergame element nam voor mij persoonlijk soms wat te veel focus, waardoor de puzzels doen lastiger was, vooral op het moment dat je buiten de kamer was, maar dat maakt het spel absoluut niet minder interessant. Juist het omgekeerde: Door de extra druk van de anderen is dit extra bijzonder. De locatie zit fantastisch in elkaar, evenals het verhaal. De sfeer en het thema worden goed gezet. Dit alles zorgde ervoor dat de 70 minuten voorbij zijn gevlogen. Het enige minpunt is dat het soms te makkelijk was om mensen in hun kamer te houden en gelijk af te schieten. Het zou handig zijn als er iets meer dekking was bij het gelijk uit de kamer komen. Maar dit is slechts een zeer klein detail van een fenomenale ervaring.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verfrissende ervaring
 • Fantastische sfeer
 • Goed verhaal
 • HEEL veel puzzels

 

Marco en de rest (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 november 2018

Leuke combinatie tussen puzzelen en lasergamen in een gave entourage.

Zeer leuke avond gehad. Ervaren escapers zullen snel uit het huisje zijn, maar ook daarna kan er nog volop gepuzzeld worden. Het grote aantal mogelijkheden om goud te verdienen en de strijd met andere teams maakt Gold Creek zeker de moeite waard.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer en aankleding
 • Diverse tactieken mogelijk

 

Jordy (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 oktober 2018

Unieke ervaring voor ongekend plezier!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja


 • Altijd 70 minuten spel
 • Thema, decor, muziek tot in de puntjes verzorgd
 • combinatie van escaperoom + lasergame
 • Puzzels voor hoog niveau
 • Strijd in teams/teambuilding
 • Zeer veel informatie en puzzels (ook +punt dus)

 

Daan (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 9 oktober 2018

Geweldig hoe een Escaperoom is gecombineerd met een lasergame spel!

Het gevoel dat je zo snel mogelijk je huisje uit moet is natuurlijk geweldig! Dan weet je dat je kan lasergame en andere puzzels op kan lossen! Ik vind het een bijzonder leuk concept! Fantastisch gedaan!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja


 • Dynamiek van het spel
 • 70 minuten vliegen voorbij
 • Bijzonder concept

 

E.Kreike (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 mei 2018

Iets volstrekt nieuws en adrenalinekick gegarandeerd.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vernieuwend
 • Teamwerk
 • Groot(!) Maar écht!
 • Sowieso 70 minuten bezig!
 • Goed doorgevoerd thema
 • Audio-elementen zijn tof!
 • Zinderende spelfinale

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig