Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Gold Creek

Aalsmeer , Nederland

Nu geopend

70 minuten

4 - 15 (Aanbevolen: 8-12)

8 jaar

Lees reviews

Meer over Gold Creek

'Gold Creek' is een uniek spel in Nederland dat elementen van escape rooms, lasergamen en real life gaming met elkaar combineert. In het verlaten Goudzoekersdorpje 'Gold Creek', uit het Wilde Westen van 1899, wordt jouw groep in 2 of 3 teams van maximaal 5 personen per team verdeeld. Elk team start het spel in een eigen huisje, waar je uit moet zien te ontsnappen. Zodra je eruit bent mag je het 230 vierkante meter grote dorp verkennen met je lasergun in de aanslag, op zoek naar goudstaven. Zie jij iemand van een ander team met een goudstaaf rondlopen? Schiet hem of haar dan snel neer zodat je dat goud kunt afpakken! Het spel duurt altijd 70 minuten, waarin het dus je taak is om met jouw team zoveel mogelijk goudstaven te verdienen. Dat doe je door goed te zoeken, goed te puzzelen (zoals je gewend bent van escape rooms), goed samen te werken en goud af te pakken van de andere teams. Weet jij het goud dat de bewoners van Gold Creek meer dan 100 jaar geleden hebben achtergelaten terug te vinden?


Elke 3e vrijdag van de maand ook te boeken als horror-escape met acteurs.


Thema's

Avontuur

Battle

Geschiedenis

Horror

Misdaad

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Rolstoelvriendelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

3 likes

53 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Oosteinderweg 287 F02
1432 AW, Aalsmeer
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

22 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (259 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 januari 2023

Pyrite Creek

Lasergamen betekent voor mij niet heel veel, maar als je dat met escapen combineert... Hoe hou je dat leuk en hoe laat je dat werken? Met een grote groep van negen ervaren escapers zakken wij af naar Aalsmeer om het te ondergaan. We worden in twee teams verdeeld (al was drie misschien handiger geweest) en tegen elkaar gezet. Je gaat dus niet traditioneel escapen!
Het verlaten stadje Gold Creek ligt vol met goud. Aan beide teams de taak om zo veel mogelijk te verzamelen. Dit kan door zoeken, puzzels oplossen, of opdrachten uit te voeren. Elk team begint in hun eigen huis (in feite een soort escape room). Na de eerste puzzel op te lossen kunnen er teamleden uit om goud te verzamelen. Echter mag dat alleen maar als je een vest en een wapen bij je hebt. Per team zijn dit er max twee. Je mag gelukkig wel wisselen. Er zitten allerlei regels verbonden aan waar je wel of niet mag schieten, wat de gevolgen zijn als je afgeschoten wordt, enzovoort. Na een enigszins klunzige intro via een PowerPoint en flink wat vragen over de enorme hoeveelheid regels kunnen we beginnen.

Het decor ziet er nog best goed uit! Je ziet niet vreselijk vaak een western thema in escape rooms en dit is een leuke manier om het te doen. Het speloppervlak van het stadje is aardig groot, doch overzichtelijk, en je zal snel van het ene gebouw naar het andere rennen. Qua geluid zijn er wat leuke keuzes gemaakt. In de Saloon speelt bijvoorbeeld pianomuziek en buiten onweert het soms.
Soms mist de afwerking helaas wel. Er zijn nogal wat dingen versleten en soms zie je kabels zo hangen. Er is een puzzel zo versleten dat hij eigenlijk niet goed op te lossen is en naar mijn gevoel ook niet helemaal veilig.

De grote vraag die je je waarschijnlijk stelt is hoe het spel nou werkt. Er kunnen dus maar twee teamleden tegelijk naar buiten om goud te verzamelen en tegenstanders genadeloos af te knallen. Ik heb mij vooral hier mee bezig gehouden, dus ik kan niet veel spreken over het teamhuisje. Dit is in feite een escape room waarbij je met het oplossen van puzzels goud kan winnen of clues, maar daar heb ik weinig van mee gekregen. Het spel duurt eigenlijk net iets te lang. Op een gegeven moment zijn alle puzzels in het huisje klaar, dus valt er voor dat deel van het team niks meer te doen. Die mogen dan wel het huisje uit, maar niks doen. Daardoor verandert het spel snel in een absolute chaos. Wie mag nog wat doen? Hier lijkt niet helemaal over nagedacht te zijn.
Dat gezegd hebbende, ik heb echt ontzettend veel lol gehad met rondrennen, schieten, en goud zoeken! De puzzels zijn vaak erg makkelijk, maar lenen zich niet heel goed voor de chaotische setting. Je gaat niet even ergens zitten puzzelen terwijl je elk moment afgeschoten kan worden. Het is vaak niet duidelijk wat je nou moet of kan doen en je bent regulier je teamlid kwijt als je niet uitkijkt. Communicatie en rust is hier key. Zodra we dit te pakken hebben wordt Gold Creek geweldig!

Helaas zijn er drie grote problemen met Gold Creek.
Het eerste is dat er een behoorlijk grijs gebied qua regels is en er geen passende straffen zijn als iemand de regels overtreed. Ja er zijn een boel dingen die niet mogen, maar iemand daar op controleren is vrijwel onmogelijk. Dingen die wij bedacht hadden als slimme strategieën blijken geheel buiten de regels te liggen of worden geteld als vals spel. Er zijn ook geen passende gevolgen voor zulk gedrag als het gezien wordt.
Het tweede probleem is de constante technische storing. Bij mij alleen al doen drie puzzels het niet en moet er personeel langs komen om het op te lossen. Intussen gaat het spel wel door. Later valt mijn vest uit en doet mijn wapen het niet meer. Alle vesten moeten gereset worden, maar de speltijd loopt wel door. Als een puzzel het niet doet, prima, maar het gebeurt hier zo regulier dat het stoort. Daar mag echt even goed naar gekeken worden.
Het derde probleem is het personeel. Er loopt de hele tijd een personeelslid compleet buiten character in het spel rond. Dit klinkt niet als een issue, maar dit is duidelijk gewoon een lokale scholier die het niet boeit om hier te zijn. Ze heeft zelf vaak geen idee wat er aan de hand is, geeft ongevraagd hints, slaat ongevraagd puzzels over, en zit zelf nog meer in de stress dan wij. Hoe vaak wij horen dat zij iets niet weet of dat de baas geappt moet worden met een vraag gaat snel storen. Zet hier iemand met passie en kennis neer en maak er een character in het verhaal van. Een sheriff die je in character kan helpen en niet constant uit het spel haalt. Dit verbetert de ervaring direct!

Gold Creek is een tof concept wat aardig wat tweaks kan gebruiken aan zijn uitvoering. Wij hadden waarschijnlijk een veel leukere tijd gehad met beter personeel, maar dat terzijde mogen de regels minder vaag en mag er behoorlijk wat onderhoud worden gedaan aan de techniek.
Ik zou Gold Creek desondanks zeker aanraden! Vooral met een grote groep fanatieke mensen is dit echt kicken. We kwamen allemaal bezweet en lachend er uit. We hebben enorm veel lol gehad en daar gaat het nou eenmaal om! Yeehaw!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 5.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 9 personen

Ontsnapt: Ja


 • Western thema
 • Unieke combi van lasergamen en escapen
 • Mooi decor
 • Leuk sfeertje
 • Hoog inspanningsgehalte
 • Onkundig personeel
 • Groot grijs gebied qua regels
 • Veel technische problemen

  NiklasMarieke

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (270 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 januari 2023

Yeehaa, schieten in een Western dorpje!

Eindelijk was het weer zo ver, we konden weer een dagje gaan escapen! Vandaag stonden er 'slechts' twee kamers op de planning. Omdat we met een grote groep zouden starten, waren we op zoek naar een kamer die we ofwel met een grote groep konden spelen, of een kamer die we om en om zouden spelen. Aanvankelijk stond er in de ochten een andere kamer op de planning, deze bleek (naar aanleiding van een review van een andere teamgenoot) niet zo leuk te zijn, dus besloten we met 9 personen 'Gold Creek' te gaan spelen in Aalsmeer. Heel benieuwd naar deze 'lasergame x escape room' ervaring.

Na ruim anderhalf uur in de auto te hebben gezeten, waren we blij dat we op locatie waren. Omdat we van ver moesten komen, waren we iets te vroeg op locatie (lees; een half uur voor de starttijd). De deuren waren nog op slot en het was vrij donker binnen. Uiteraard was dat geen probleem, wij waren immers aan de vroege kant. Onze host kwam gelukkig al snel op de fiets aan, zodat we naar binnen konden. Stapsgewijs druppelden steeds meer van onze teamleden binnen en netjes op tijd waren we alle 9 aanwezig en kon ons avontuur gaan beginnen.

De intro was wat ongemakkelijk, onze host zat duidelijk niet helemaal lekker in de flow. Ze had wat opstartproblemen met de techniek en dat merkte je tijdens haar introductie. Het zijn flink wat regels die je naar je toe geworpen krijgt. Na wat kritische vragen over de spelregels was alles duidelijk en konden de teams gemaakt worden. We speelden in twee teams (een team van 4 en eentje van 5) en deze teams werden in verschillende huisjes geplaatst in het Western dorp. Toen kon onze missie gaan beginnen; goudstaven zoeken.

In het begin was ik een beetje bang hoe de verhouding lasergamen en escapen naar voren zou komen. Ik moet zeggen dat het decor er heel netjes uit ziet! Je waant je echt in een klein dorpje met verschillende huisjes. Ieder huisje of gebouwtje heeft haar eigen verhaal. Ook in het huisje waar je geplaatst wordt, zitten allemaal leuke verhaaltjes. Enorm pluspunt! Wat ik erg goed vind aan deze kamer is dat er een juiste splitsing is gemaakt tussen escapen/puzzelen en het lasergamen. Er is heel duidelijk gekozen voor een opsplitsing in het team, de ene helft gaat puzzelen en de andere helft gaat 'lasgergamen'. Dat voorkomt (in het begin) een hoop chaos.

Wat echter al vrij snel begint te storen, is de host. De host loopt continu door het dorp om hints te geven, werd aan het begin verteld. Echter werden er vrij weinig hints gegeven, maar werden er vooral puzzels overgeslagen als het te lang duurde. Wij wisten als groep natuurlijk niet hoeveel puzzels er zouden gaan komen, dus zou het logisch kunnen zijn dat puzzels overgeslagen worden. Echter waren beiden teams na +/- 35 minuten klaar met alle puzzels in hun huisje. En mocht iedereen door het dorp gaan lopen. Hier ontstond een enorme chaos, iets waar ik in het begin al bang voor was. Het was niet meer duidelijk wie nu wel/niet beschoten kon worden en welke puzzels nu wel/niet opgelost konden worden.

Daarnaast merkten we redelijk wat onkunde bij onze host. Waarschijnlijk hadden we te maken met een nieuwe medewerker. Dat is natuurlijk geen probleem, iedereen moet ingeleerd worden. Maar wanneer je continu krijgt te horen: "Oh sorry, dat weet ik niet. Ik ga even mijn baas appen.", gaat dat op een gegeven moment wel wringen. Zeker wanneer sommige geweren simpelweg niet werken. Daarnaast merkten we dat er enorm slecht gereset was. Verschillende puzzels werden opgelost, maar er was geen beloning omdat dit niet gereset was. Daarnaast waren verschillende puzzels defect en moesten we onze host gaan halen om de beloning handmatig open te maken.

Uiteindelijk hebben we met 9 personen onwijs gelachen en dat is natuurlijk het belangrijkste. Gold Creek is oprecht een tof concept in een mooi decor met leuke verhaaltjes. Er zit oprecht enorm veel potentie in deze kamer. Neem bijvoorbeeld de host, wanneer je deze in thema door de kamer laat lopen, is je ervaring al 100x beter. Een sherrif die door het dorp loopt en de groepen helpt is volgens het verhaal al velen malen logischer dan een medewerker in bedrijfskleding die continu op de telefoon appjes moet sturen omdat puzzels niet werken. Het skippen van de puzzels door onze host was helaas niet zo'n goede zet. We liepen hierdoor al snel met 9 man door het dorp waardoor er een intense chaos ontstond. Indien deze twee punten aangepast zouden worden, denk ik dat de ervaring al een heel stuk beter is.

Ik zou Gold Creek wel echt aanraden om te gaan spelen, dat wel. Speel dit met een leuke groep mensen en je hebt gegarandeerd plezier. We kwamen allemaal, bloedfanatiek, bezweet buiten. Dat gecombineerd met het toffe theme en het mooi uitgewerkte decor maakt Gold Creek toch wel een must do om te spelen wanneer je in de buurt bent.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 5.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 9 personen

Ontsnapt: Ja

  Marieke

CharlotteCharlotteEscape ExpertLid sinds: 15 mei 2019 (161 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 januari 2023

Gold Creek

#148 - Ik zou dit spel zeker aanraden, want we hebben het ontzettend naar ons zin gehad. Het idee om lasergamen en escapen te combineren is echt tof. En het mini-dorp ziet er leuk uit.

Maar er zijn in mijn ogen ook wel behoorlijk veel verbeterpunten mogelijk. De host had geen idee wat ze aan het doen was. Ze moest regelmatig contact opnemen met de eigenaar, ze had in veel gevallen geen idee hoe de puzzels werkten en ze gaf veel ongevraagde hints. Wat mij betreft mag de host ook wat meer in thema zijn. Daarnaast denk ik de groep beter ingeschat had kunnen worden door in drie teams te laten spelen in plaats van twee, omdat het escape gedeelte al vrij snel klaar was voor beide groepen, wat chaos creëerde. Veel puzzels werkten niet goed en er zijn behoorlijk wat grijze gebieden wat betreft de regels.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 5.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 9 personen

Ontsnapt: Ja

  Marieke

RoosmarijnRoosmarijnEscape ExpertLid sinds: 24 februari 2020 (87 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juni 2023

Leuke lasergame experience

Toevoeging: ook de Halloween editie gespeeld in 2023, waarbij de geesten van de bewoners door de stad lopen...Wow! Dat maakte de ervaring nog heftiger, daar je voorheen heel snel door het dorpje heen rende, gluur je nu om de hoek. Het is donker, enge muziek, rook en acteurs die onwijs goed in hun rol waren. Mocht dit terugkomen, dan zou ik de Halloween versie zeker aanbevelen!
Ook hartstikke leuk als je de 'gewone' versie al gedaan hebt. Sterker nog, ik denk dat het je zelfs extra helpt...
---
Wij waren heel benieuwd hoe een escaperoom en lasergamen gecombineerd zou worden, dus boekten Gold Creek. Onze host was enthousiast, legde ons het spel uit (wij waren wel even de kluts kwijt met het aantal regels) en bleef in de buurt gedurende het spel om ons te helpen met vragen beantwoorden. Het had nog wel leuker geweest denk ik als zij in western thema was, zodat ze 'in het verhaal zou passen'.

Je speelt in teams tegen elkaar (wij waren met 6 in twee teams van 3) en je krijgt per team een huisje in het western dorpje. Het doel: zoveel mogelijk goudstaven verzamelen en deze naar de bank brengen. Deze goudstaven liggen zowel her en der verspreid door het westerndorp, maar je krijgt ze ook door puzzels op te lossen. Per team krijg je twee laserguns en vesten, je mag alleen naar buiten met een lasergun en vest en kan zo dus de tegenstanders raken, waardoor zij tijdelijk 'uitgeschakeld' zijn. In het huisje is het eerst puzzelen om letterlijk buiten te komen en daarna is er veel actie. Er is genoeg speelruimte om aan de slag te gaan, maar het is alsnog overzichtelijk ingericht.

Het westerndorpje is erg gaaf gemaakt, met toepasselijke geluiden (onweer buiten, pianomuziek in de saloon...) en het lasergamen tegen elkaar is erg leuk. Het is geen echte escaperoom, maar als je op zoek bent naar een originele lasergame experience, dan kan ik dit zeker aanbevelen!

Wij begrepen wel dat je, wanneer je met 10 spelers gaat, de teams 5 tegen 5 zijn. Dit leek ons wel op de momenten zolang je in het huisje vastzit erg krap. Wij vonden 3 om 3, waarbij 4 in het veld zijn en 2 elk in een huisje door puzzelen, een prima groepsgrootte!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Origineel
 • Lasergamen en puzzelen

 

MaaikepandaMaaikepandaJunior EscaperLid sinds: 10 juli 2022 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2023

Leuke combinatie van Escapen en lasergamen.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja

 

rick_blaauwrick_blaauwEscape GuruLid sinds: 18 september 2019 (164 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 maart 2023

Verrassend leuk!

Dit is echt een aanrader voor team uitjes of om met familie te doen. Je hoeft geen ervaren escaper te zijn want de puzzels zijn niet super moeilijk en je wordt hier goed doorheen geleid. De aankleding is super en de beleving heel gaaf. Eerlijk is eerlijk als je de uitleg krijgt is het best wel veel dat er ineens op je af komt, daardoor had een deel van onze groep die minder ervaren was niet alles begrepen. Bij ons deden ook de puzzels buiten het huisje het niet allemaal en de begeleiding had dit niet door of er werd niks mee gedaan. Toch erg veel lol gehad door de combi van puzzelen en lasergam. Voor fanatiekelingen als ons echt de moeite waard maakt. Ik zou zeker terug komen.


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving

 

paulpaulEscape ApprenticeLid sinds: 03 december 2019 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 oktober 2022

Je wordt er heel fanatiek van

Cool uitgedacht en wat anders dan een pure escaperoom
Een tactisch spel met o.a. escaperoompuzzels en lasergamen.
Als escperoomfanaat heb je genoeg te doen, puzzels zat. Ren je liever rond met een lasergun, dan kan je ook je lol op om de belangen van je team te verdedigen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Spannend
 • Beleving

 

mitch2304mitch2304Escape GuruLid sinds: 26 november 2018 (200 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 november 2022

Schieten!!!

Dit is wat een lasergame en een escape gemixt moeten zijn!

Deze laserescape zit gevestigd in een prachtig decor. Een oud mijnwerkerstadje die vol van puzzels en verbogen goudeb staven zit!

Iedereen was razend positef, enthousiast en into the game. We kwamen er bezweet uit!

1 minpuntje! De host. Ze was erg ongemakkelijk en liep de hele tijd in het dorpje rond. Dit stoorde niet, maar was op sommige momenten wel vervelend.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Beleving
 • Host

 

EscapefanatenEscapefanatenJunior EscaperLid sinds: 12 november 2022 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 november 2022

Een gave combi van lasergamen en escaperoom

Wat een enorm leuk spelconcept in een goed gethematiseerde ruimte. Wij vonden de combinatie van puzzels oplossen en lasergamen erg leuk. Tevens was het leuk dat je elkaar kon saboteren en was het heel erg spannend om door het western dorp te struinen in de hoop dat je niet geraakt werd ;)


8

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Uniek spelconcept
 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel

 

WouterWouterEscape ExpertLid sinds: 11 augustus 2021 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 september 2021

Overweldigend escapeavontuur

Vooraf was me al duidelijk dat dit geen escaperoom was, maar een combinatie met lasergamen en escape-elementen, en met die insteek heb ik een geweldige middag beleefd. Hoewel er in het begin veel informatie onze kant op kwam deed dat niets af aan de ervaring. We speelden in 2 groepen van 4, een groep was opgedeeld in 2 puzzelaars en 2 man op het veld op te schieten. Ik was het grootste deel van de 70 minuten zoet met puzzelen en dat was erg vermakelijk. Los van je eigen huisje was er ook in het dorp een hoop te puzzelen, maar toen ik de laatste 20 minuten ook het veld op ging was het aantal puzzels (en de druk van de tegenstander om je heen) te groot om daar lekker voor te gaan zitten. Keerzijde is dat je deze kamer (zij het vanuit een ander huisje) een tweede keer kunt spelen.

Deze kamer is geen escaperoom en ik denk dat de maker zich zo niet wil profileren, maar het is een geweldige ervaring voor een gemixt team dat van puzzelen en lasergamen houdt.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Hele toffe omgeving
 • Leuke crossover met lasergamen
 • Overweldigend aantal puzzels

 

Peter (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 augustus 2020

Leuke combi van denken en doen!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 9 personen

Ontsnapt: Ja


 • Professioneel gemaakt
 • Relaxte gastheer

 

Maikel (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 augustus 2020

Origineel!

Met 2 gezinnen golden creek gespeeld. Kids waren super fanatiek aan t lasergamen en de ouders met name aan het puzzelen. Mooi decor. Leuke puzzels. Goede duidelijke uitleg vooraf. Aanrader!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Afwisseling

 

Walter G4IWalter G4IEscape ExpertLid sinds: 29 augustus 2018 (68 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 januari 2020

Leuke ervaring voor één keer.

Veel puzzels, niet lineair, alles loopt door elkaar heen. Ruimte erg groot en leuk gedecoreerd. Erg origineel en veel variatie. Leuk om met grotere groep te spelen. Gamemaster kan onmogelijk alle groepen volgen dus komt telkens kijken. Vals spelen kan makkelijk en apparatuur hapert wel en sommige puzzels zijn versleten. Gunstig sluiten totaal niet aan bij het thema (je voelt je een tijdreiziger met een high tech gun door het wilde westen).


Reactie door Turf Aalsmeer

10 februari 2020

Hi Walter, Dank voor je uitgebreide review en jammer dat het voor jou geen fantastische ervaring was zo te lezen. De guns zijn een pijnlijk punt... ik wilde heel graag revolvers om in thema te blijven, maar die zijn helaas niet te krijgen (tenzij je ze zelf kunt ontwerpen, bouwen en programmeren)... Dus nee, die passen inderdaad totaal niet in het thema helaas. Omdat ons concept dat vereist, loopt de gamemaster inderdaad bijna het hele spel door het dorp om te helpen waar nodig en om valsspelen te voorkomen. Valsspelen is mogelijk - afhankelijk dus van hoe goed de gamemaster oplet. Erg jammer dat er bij jullie blijkbaar niet goed genoeg werd opgelet, ik heb de betreffende medewerker hier op aangesproken. Versleten puzzels en haperende apparatuur verbaast me wel, zou je mij misschien nog kunnen laten weten welke puzzels en/of apparatuur dit betrof? Dit kan via een reactie hier, of via [email protected]. Overigens, voor mensen die schrikken van de 'niet lineair' opmerking wil ik dat graag even toelichten: Ik hou niet van kamers waarbij je maar 1 puzzel tegelijk kunt doen met je hele groep (en dus op elkaar moet wachten), dus kun je je bij ons bijna altijd met 2 puzzels tegelijk bezig houden. Maar er zit wel degelijk ook lineariteit in de teambases: door bepaalde puzzels op te lossen, speel je weer nieuwe puzzels vrij. In het dorp is dit anders (daar is niks lineair), maar daar heb je ook weinig tijd om te puzzelen door het gevaar van de schutters van andere teams. Ons spel is denk ik ook minder geschikt voor de doorgewinterde escape roomers die vooral willen puzzelen, omdat het niet alleen draait om puzzelen en/of ontsnappen. Goud zoeken, schieten en strategisch denken is minstens net zo belangrijk. Het plan is om snel te starten met het bouwen van enkele nieuwe spellen in Aalsmeer. Ik hoop dat je tegen die tijd toch nog eens terug wilt komen en dat het dan een stuk beter bevalt. Wellicht als testspeler? Een kritische noot is altijd goed! Groet, Wilco Hoogeveen (eigenaar)


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Formaat
 • Verhaal
 • Aktie
 • Haperende apparatuur
 • Versleten puzzels

 

Bazie1201Bazie1201Escape ExpertLid sinds: 30 augustus 2018 (73 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 februari 2020

Zeer leuke ervaring

Het concept vind ik erg leuk. Twee van mijn hobby's gecombineerd; namelijk lasergamen en escapen.
De puzzels zijn wellicht niet heel bijzonder, maar er zijn wel veel verschillende puzzels, waardoor iedereen wel wat kan oplossen. Ook valt er buiten de huisjes veel te puzzelen!
Het is goed aangekleed. Het is echt een dorp waar je doorheen wandelt! (Of als je net zo fanatiek bent als dat wij waren, doorheen rent)
Wel had ik het dorp anders ingericht. Het is van essentieel belang om bij een bepaald onderdeel te komen. Dit is vanuit het ene huisje zo'n 3 meter, een andere 5 en weer een andere een meter of 20... Niet echt eerlijk.
De huisjes waren jammergenoeg niet goed gereset. Wij kregen de vraag van de gamehost: "Hoe hebben jullie dat gedaan?", waarop het antwoord luidde: "Dat was al open..."
Wat voor verwarring zorgde is dat de spelregels die uitgelegd werden vooraf tijdens het spel ineens wijzigde. Wat eerst wel mocht, mocht later ineens niet... Ook was het jammer dat de gamehost niets zei van valsspelen.
Ik zou deze game zeker aanraden, omdat het weer eens iets anders is met als pluspunt dat je altijd 70 minuten bezig bent en het een leuke competitie is tussen de teams!


Reactie door Turf Aalsmeer

10 februari 2020

Goedenavond, Dank voor je review! En je hebt ook een punt te pakken wat we vaker horen: de bank ligt niet bepaald in het midden van de 3 huisjes... weet wel dat de huisjes statistisch gezien gelijk scoren (45, 46 en 46,5 goud gemiddeld). Het nadeel dat 1 huisje heeft qua meters tot de bank, wordt gecompenseerd op allerlei manieren. Ik wil hier niet teveel prijsgeven, maar als je even mailt naar [email protected] kan ik je uitleggen waarom het toch eerlijk is (en je eventueel alle scores laten zien als bewijs) ;-) Toch zou ik als ik het dorp opnieuw zou ontwerpen de bank zeker meer in het midden plaatsen, al is het alleen maar voor het gevoel. Dat de huisjes niet goed gereset waren en er niet goed werd gelet op vals spelen vind ik erg vervelend, ik heb de betreffende medewerker hier inmiddels op aangesproken. Mijn excuses hiervoor. Nogmaals dank voor je reactie en hopelijk tot ziens! Groet, Wilco Hoogeveen (eigenaar)


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 5.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja

 

kortekaasjekortekaasjeEscaperLid sinds: 30 augustus 2018 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 februari 2020

Zeer geslaagd maar geen echte escape

Met ons team gingen we de strijd aan tegen elkaar. Er zijn een hoop puzzels en je start met een soort mini-escape. Veel ziet er al erg gebruikt uit en sommige puzzels werken niet goed meer. Toch een erg leuke avond door de strijd die er is tussen de teams. De puzzels in de "open" ruimte zijn nagenoeg niet te doen omdat je dan altijd wel een tegenstander tegenkomt, dat is jammer. Al met al hebben we enorm veel lol gehad en dat is het meeste waard! Zeker doen als je eens wat anders wilt!


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja


 • Anders
 • Mooie setting
 • competitie
 • escape-deel erg klein
 • oude puzzels

 

Naomi (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2019

Één van de leukste escaperooms!

Heel gaaf dat er meerdere ‘gebouwen’ in de loods staan. Daardoor heb je een groot speelveld met lasergamen en meer dan genoeg puzzels.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mogelijk om met veel personen te spelen
 • Leuke combinatie met lasergamen
 • Leuk en goed niveau puzzels
 • Heel mooi en allemaal goede kwaliteit
 • Leuke ontvangst

 

kaibouterkaibouterEscaperLid sinds: 24 februari 2019 (90 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 juli 2019

Mwah

Ik vond de puzzels niet zo leuk, eerlijk is eerlijk ik zat in de huisjes niet op de goeie golflengte om ze op te lossen. In het dorpje ging het me heel goed af. Maar ook in het dorp vond ik de puzzels niet zo leuk. Het lasergame gedeelte is minder goed dan bij een lasergame en het escape gedeelte is minder goed dan bij een escape room. Al met al was het vermakelijk maar ik zou het niet zo snel aanraden! In mijn groep zaten mensen die het echt heel erg leuk vonden dus tja... smaken verschillen!


5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja


 • Thema goed uitgewerkt
 • Ruimte
 • Puzzels
 • Lasergame

 

q.vanleersum (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 21 maart 2019

Fantastische combinatie van Lasergamen, Escape room spellen en 'landje veroveren'

Super leuke, unieke ervaring, met als extra bijzonderheid dat dit een van de weinige 'escape rooms' is die je OPNIEUW kan spelen. Het lasergame element nam voor mij persoonlijk soms wat te veel focus, waardoor de puzzels doen lastiger was, vooral op het moment dat je buiten de kamer was, maar dat maakt het spel absoluut niet minder interessant. Juist het omgekeerde: Door de extra druk van de anderen is dit extra bijzonder. De locatie zit fantastisch in elkaar, evenals het verhaal. De sfeer en het thema worden goed gezet. Dit alles zorgde ervoor dat de 70 minuten voorbij zijn gevlogen. Het enige minpunt is dat het soms te makkelijk was om mensen in hun kamer te houden en gelijk af te schieten. Het zou handig zijn als er iets meer dekking was bij het gelijk uit de kamer komen. Maar dit is slechts een zeer klein detail van een fenomenale ervaring.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verfrissende ervaring
 • Fantastische sfeer
 • Goed verhaal
 • HEEL veel puzzels

 

Marco en de rest (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 november 2018

Leuke combinatie tussen puzzelen en lasergamen in een gave entourage.

Zeer leuke avond gehad. Ervaren escapers zullen snel uit het huisje zijn, maar ook daarna kan er nog volop gepuzzeld worden. Het grote aantal mogelijkheden om goud te verdienen en de strijd met andere teams maakt Gold Creek zeker de moeite waard.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer en aankleding
 • Diverse tactieken mogelijk

 

Jordy (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 oktober 2018

Unieke ervaring voor ongekend plezier!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja


 • Altijd 70 minuten spel
 • Thema, decor, muziek tot in de puntjes verzorgd
 • combinatie van escaperoom + lasergame
 • Puzzels voor hoog niveau
 • Strijd in teams/teambuilding
 • Zeer veel informatie en puzzels (ook +punt dus)

 

Daan (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 09 oktober 2018

Geweldig hoe een Escaperoom is gecombineerd met een lasergame spel!

Het gevoel dat je zo snel mogelijk je huisje uit moet is natuurlijk geweldig! Dan weet je dat je kan lasergame en andere puzzels op kan lossen! Ik vind het een bijzonder leuk concept! Fantastisch gedaan!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja


 • Dynamiek van het spel
 • 70 minuten vliegen voorbij
 • Bijzonder concept

 

E.Kreike (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 mei 2018

Iets volstrekt nieuws en adrenalinekick gegarandeerd.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vernieuwend
 • Teamwerk
 • Groot(!) Maar écht!
 • Sowieso 70 minuten bezig!
 • Goed doorgevoerd thema
 • Audio-elementen zijn tof!
 • Zinderende spelfinale

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig