Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Birth Machine

Milaan, Italië

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6

6 jaar

Lees reviews

Meer over Birth Machine

You have already been here. We've all been here, but none of us remember it.

Today, thanks to his extraordinary invention, Dr. Mad gives you the opportunity to relive your birth. But will you be able to do it again? You only have 9 months to come into the world!


Kindvriendelijk

Thema's

Humor

Science Fiction

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

Beelden terugkijken

EN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Escapetalk.nl statistieken

3 likes

24 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Via Ambrogio Binda 7
20143, Milaan
Italië

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

8 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (226 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 september 2023

Nog nooit zoiets meegemaakt

Tijdens een tripje naar Milaan, kunnen escape rooms natuurlijk niet ontbreken. Dus besloten we om met twee man sterk de kamers van Mad Machines te spelen. De eerste kamer die we gingen doen was Time machine en direct daarna Birth machine.
Na het spelen van time machine hadden we tijd om heel even bij te komen. Na een slokje drinken konden we van start. Deze kamer begint ook weer met een leuke intro en is net wat anders dan degene die we bij time machine kregen.
Het verhaal en de opbouw van de kamer wordt duidelijk verteld en is logisch, maar zorgt ook wel voor een ongemakkelijk lachje :). De eerste ruimte viel mij eerlijk gezegd wel tegen. Het is duidelijk wat het moet voorstellen en het is niet versleten, maar de inrichting en de gebruikte spullen zijn eerlijk gezegd gewoon lelijk. De aankleding wordt door de kamer heen wel beter. De puzzels zijn in thema en uitdagend. Er zitten wel een paar puzzels in die niet te doen zijn als je dit talent niet hebt, maar met wat hulp wisten we ons erdoorheen te slaan. De hele rode draad door de kamer klopt en je snapt precies hoe ver je al bent en hoeveel je nog moet. De kamer zeker weten origineel en ik raad hem zeker aan als je in Milaan bent, maar ga er niet met torenhoge verwachtingen heen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel

  Drs-jlc

TrudyTrudyEscape GuruLid sinds: 30 oktober 2022 (126 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 mei 2023

Hilarische wedergeboorte

De voorpret begint al met een bericht vooraf van Dr. Mad en zijn assistente Sonia (yep, een kat). Parkeren kan op het pleintje, je krijgt een code om de deur te openen en dan begint de fun eigenlijk al meteen.
Het verhaal klopt, de filmpjes zijn goed gemaakt, de puzzels zijn logisch en het decor varieert van leuk gemaakt tot super fantastisch. Wij hebben de kamer met z'n tweeën gespeeld en dat kan prima. Bij één puzzel bleven we wat hangen omdat we de ondertiteling moesten lezen; dan duurt het wat langer voordat de tekst doordringt als wanneer je die ook hoort/begrijpt. Verder ligt het ergens wel voor de hand wat je moet doen om hergeboren te worden, maar dat wordt zo briljant gedaan, dat wij meermaals hardop moesten lachen.
Na het hilarische einde hebben we nog even nagepraat met de eigenaar, die licht jaloers op onze Nederlandse escaperooms is en ook al veel daarvan heeft bezocht.
Wij hebben ontzettend veel lol gehad in deze originele kamer. Echt een aanrader. Milaan zelf trouwens ook; vooral als je van shoppen houdt.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

BentOOeBentOOeEscape ExpertLid sinds: 14 juli 2019 (118 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 maart 2023

Bijzondere ervaring

Na het spelen van de time machine. Lagen de verwachtingen voor deze kamer nog hoger.
We konden tussen even een slokje water nemen (ook al heb je geen dorst, zeg maar ja), en nog even terug naar de wachtkamer. Wederom begonnen we met een klein voorproefje. Er zit overlap in maar is toch net wat anders dan bij de time machine.
We werden dit keer ontvangen door een andere assistent. Deze dame vond het engels spreken duidelijk spannend. Maar dit zorgde niet voor beperkingen tijdens het spel.
We stappen binnen in de kamer en zijn meteen verrast, dit hadden we niet verwacht. Het klopte in het verhaal en was het eerste wtf moment... gevolgd door veel meer van die momenten. De puzzels zijn in stijl, in thema en uitdagend maar niet onlogisch. Na veel grappige momenten komen we aan bij het volgende deel van de kamer. De setting die ze neer willen zetten is duidelijk, maar ook hier is het materiaal gebruik een gemiste kans (piepschuim). Een puzzel heeft een klein defect dit maakt het behalen van de puzzel wat lastig. Tevens zij twee onderdelen echt vaardigheden die je moet beheersen, als je dit niet hebt wordt het behalen erg lastig. Dat vind ik Zelf altijd een beetje jammer. Het einde is wederom hilarisch! Ietwat teleurgesteld dat het alweer voorbij is komen wij uit de kamer. We hadden weinig tijdsbesef maar dat is een goed teken, daar ben je gewoon niet mee bezig. Na afloop was er niet heel veel tijd voor een na gesprek, dat kwam voornamelijk door de taal barrière, dat vond ik wel jammer. Hoewel de host het echt probeerde straalde het ongemak er vanaf. Dus dan voelt dat niet heel uitnodigingd.
We hebben veel lol gehad in deze kamer en ik zou hem zeker aanraden als je naar Milaan gaat!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Parents night out

Ontsnapt: Ja  58:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Decor
 • Taalbarrière

 

melanieluttgemelanieluttgeEscape ExpertLid sinds: 04 oktober 2020 (117 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 augustus 2023

Een van onze favorieten!

Na al een aantal kamers in de regio te hebben gespeeld, die allemaal best leuk waren, maar toch niet helemaal op het niveau zaten van wat we in Nederland gewend zijn besloten we een kijkje te nemen bij het alom goed aangeschreven Mad Machines.

De ontvangst is al gelijk zo uniek dat onze verwachtingen direct enorm omhoog schoten. Deze kamer is werkelijk hilarisch uitgevoerd. Je doorleeft het thema volledig. We hebben enorm gelachen, ons verwonderd over de aankleding en de techniek, maar ook serieus gepuzzeld.

Deze zeer originele kamer is absoluut een topkamer in Europa!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Jongens, even rustig!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Beleving

 

prodigyprodigyEscape LegendLid sinds: 26 januari 2017 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 september 2022

Deze superoriginele beleving moet je gespeeld hebben!

Mad Machines is in 2019 meteen met twee belevingskamers geopend door een jong en dynamisch stel ontsnapfanaten en die passie, ervaring en spelvreugde spat van de kamers af! Na het spelen van Birth Machine vroegen we af ons wie er meer lol heeft gehad: wij tijdens het spelen of het ontwerpteam tijdens het bedenken van deze beleving, want dat moeten hilarische sessies geweest zijn! :-))

Ontvangst: parkeren kan direct voor de kamer op het binnenpleintje. Daarna heb je een tijdvenster van 10 minuten (5 minuten voor en na het tijdstip van de afspraak) om de ontvangstruimte te betreden, waar je als groep meteen 'in thema' wordt klaargemaakt voor de beleving.

Birth Machine: voordat je je (weder)geboorte mag beleven, maak je eerst op ludieke wijze kennis met de assistenten van Dr. Mad, een leuke vingeroefening ter voorbereiding op het echte ontsnapwerk dat daarna volgt. Dr. Mad maakt in het begin en aan het eind nog even een cameo, maar speelt een minder prominente rol dan in Time Machine. Birth Machine is absoluut geniaal door de combinatie van humor, aankleding en de zeer uitlopende en toch perfect inpassende puzzels: de beleving schommelt van bedrieglijk eenvoudig met een duidelijk doel en lineaire opbouw, zodat je bijna ongemerkt een hele rest puzzels oplost die perfect in de logica en de verhaalopbouw passen, tot een barokke overdaad in aankleding en parallelle puzzels die goede coördinatie en ploegspel vergen. Rode draad of in dit geval de navelstreng zijn de humor en de lichtheid: van subtiele knipogen tot minder subtiel en over the top hilarisch! :-))

Een absolute tien voor service, want hoewel ze op ons wenstijdstip (einde middag op een weekdag) normaal nog niet open waren (en wij alleen rond die tijd in de buurt waren, omdat we alleen langs Milaan reden, aangezien we 's avonds elders werden verwacht), waren ze na een vriendelijk e-mailtje niet alleen bereid de kamer vroeger te openen, maar boden ze ook aan om beide kamers achter elkaar te spelen: top, ragazzi!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Superorigineel
 • Altijd humoristisch, bij vlagen hilarisch
 • Zeer diverse puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede service

 

lucasmolenaarlucasmolenaarSenior EscaperLid sinds: 30 juli 2018 (156 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 augustus 2022

Meest orginele, humoristische en mooi aangeklede kamer

Na het spelen van de time machine hadden wij gelijk zin in de volgende kamer. Voordat we de kamer in moesten moesten we Arturo eventjes helpen maar dit was gelijk snel gedaan waardoor we door konden naar de kamer zelf.
Het thema van dit kamer waren wij erg sceptisch over, the birth machine, maar in de kamer hebben we ons zeer gemaakt en ook dood gelachen.
Alles wat je verwacht van een birth machine kamer zit in de kamer. Zonder al te veel te verklappen zal ik zeggen. Toffe puzzels, erg mooie aankleding, toffe wow-effecten, humoristisch einde.
Ik ga niet teveel verklappen nogmaals maar ga deze kamer spelen. Briljant gemaakt, mega orgineel thema en een kamer die zich zeker in de top lijstjes mag gaan vestigen.
Achteraf weer leuk nagepraat met de eigenaar, wat de ervaring alleen nog maar leuker maakt.
Ik zou zeggen plan het tripje naar Milaan maar snel!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  47:30 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

 

slinger13 slinger13 Escape MasterLid sinds: 02 november 2020 (238 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2022

Bijzondere kamer

Ontvangst :
Een bijzonder ontvangst en je begint al met puzzelen voordat je de kamer in bent… erg leuk gedaan !

Kamer :
Een bijzondere kamer kan ik wel zeggen . Erg leuke puzzles en een bijzonder verhaal en een kamer die heel gaaf en mooi is gemaakt . Het einde was ook erg bijzonder , nog nooit zoiets mee gemaakt . Hele leuke hosts ook ( eigenaar en zijn vrouw ) we hebben niet veel gespeeld in Italië maar ik denk dat dit wel 1 van de betere is . Complimenten aan de makers !


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

michaelsnoekmichaelsnoekEscape ExpertLid sinds: 04 januari 2020 (337 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 april 2024

Beste kamer in Milaan

Dit is echt een TOP kamer! Deze moeten we in Nederland gaan bouwen. Zo gaaf en het klopt.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Beleving

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig