Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Joelle zweers

Escaper

Offline

Omschrijving

Hi,

Ik ben Joëlle en woonachtig in Weert. Sinds kort extreem escaperoom enthousiast & dat wetend dat er ontzettend veel mooie rooms in Nederland en België zijn. Persoonlijk ben ik echt een angsthaas maar ik hoop dat ik op een dag deze angsten kan overwinnen om ook de engere kamers en experiences mee te mogen maken. Op dit moment zijn acteurs nog een beetje té spannend ;). Ik waardeer een balans tussen alle elementen. Verhaal, puzzelen (met samenwerkingspuzzels!), decor, effecten, vriendelijkheid van personeel = totaalplaatje. 

Zijn er nog aanraders of zoek je nog 1 of 2 escape 'buddy's' dan willen mijn vriend en ik ons zeker met plezier vrijwillig opgeven hiervoor. Stuur vooral eens een berichtje!


Lid sinds

26-07-2021

Statistieken

Escaperooms

16 reviews

98 kamers gespeeld

87.5% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


16 reviews

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 29 januari 2022

Totaalplaatje

Waar begin ik? Als eerste hebben we bella ciao gedaan (wat overigens ook écht een topkamer is) en vervolgens Here I am. Het begon al met de voorpraat & wat was het personeel ontzettend vriendelijk, gepassioneerd en een super waardevolle toevoeging aan de totaalbeleving. Bij deze: bedankt. Dit is weer iets wat ik, maar onze hele groep gaat meenemen. Wij hebben ons oprecht thuis gevoeld.

Dan de kamer: wij vonden hem moeilijk qua puzzels maar dat komt omdat je wordt uitgedaagd om anders te denken. Daarbij wil ik zeggen dat ALLES in thema was. De puzzels klopten, het decor klopte, de geur klopte etc. Johan heeft echt oog voor detail en dat zie je aan alles in de kamer. Het gevoel dat je krijgt, het idee hebben dat je in je eigen serie speelt is zo bijzonder en ik denk dat ze hiermee een absolute topper hebben neergezet.

En Johan: ga alsjeblieft verder met bouwen want ik kom graag in de toekomst nog eens langs. Ik zit nog steeds na te genieten van gisterenavond & alle informatie in mij op te nemen.

10/10


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend
 • Origineel

  slinger13 MariekeJohan Le Van

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 27 november 2021

Rust wedergekeerd

Helaas is onze host door zijn wekkers heen geslapen en stonden we voor een dichte deur. Gelukkig heeft Jessica hem opgebeld en stond hij met 10 minuten voor ons klaar. Jammer vanuit het service oogpunt, maar een snelle oplossing.

Vervolgens een korte uitleg en hup, we konden naar het appartement van oma. En wat straalt het dit ook leuk uit!

Puzzels die ik nog niet heb gezien in de vorige 21 kamers en er zat een toffe wending van het verhaal in. Gelukkig hebben wij oma kunnen laten rusten. Wel buiten de tijd maar van de host mochten we het nog uitspelen, gelukkig maar want de slot'puzzel' maakt het echt af.

Ik vond 1 doe dingetje wel een beetje lastig en puur handig nadenken maar wij kwamen er dus echt niet uit. Helaas veel tijd aan verloren maargoed ik durf niet te zeggen of dat nou zo aan ons ligt ;).

Al met al: een hele leuke kamer & zeker een aanrader om te doen!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

Parijse kunstroof

Escaperoom Kootwijkerbroek
Geplaatst op: 21 november 2021

Halt de dief!

Kootwijkerbroek, een plaatsje waar ik anders nooit zou komen. Van de buitenkant verwacht je niet veel goeds - je bevindt je op het platteland. Eenmaal binnen was dit gelukkig anders. Er wordt zichtbaar aan een tweede kamer gewerkt (iets met een strand?) maar dit vond ik niet té storend. De kant waar station Croix Rouge zich bevindt is prima afgewerkt en heeft een achtergrond met Parijs erop. Aardige host met een vriendelijke uitstraling.

Eenmaal in de kamer vond ik het er zó tof uit zien. Een echt metro station :). Bij ons waren er geen technische foutjes, in tegenstelling bij andere reviews. Het liep soepel en zo waren er verrassende elementen en effecten. Op zoek naar de schilderijen via het metro netwerk van Parijs. Sommige stukjes duurden echter misschien iets te lang & qua afwerking zijn er nog wat verbeterpuntjes maar dit doet voor mij niet af aan de ervaring. Een goede flow, wisselende puzzels etc. Ik wil ook zeggen dat het hintsysteem juist wel bij de kamer past, je bent immers in een metro station.

Achteraf mochten wij nog wat drinken 'op het huis'. Toch fijn meegenomen. Verder: niet dat wij daar voor gaan maar wel een toptijd neergezet in deze kamer!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  46:48 min


 • Goede service
 • Decor
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Afwerking
 • 'Lange' tussenstukjes

  Marieke

Room 1803

Escape Ede
Geplaatst op: 21 november 2021

Kan jij hier nog uitchecken?

De buitenkant van deze kamer is nietszeggend want wat hebben ze een mooie ontvangstruimte! Ook een leuk detail: je plaats kunnen prikken op een grote kaart van Nederland :). Goed, als eerste, wil ik benoemen hoe fijn onze ontvangst was, naderhand de uitleg en dat we nog een beknopte uitleg kregen over de nieuwe kamer waar ze mee bezig zijn. Een service die je overal wel graag wilt.

De kamer zelf is ontzettend goed in thema en afwerking, af en toe een goed schrikmoment door de effecten & logische maar goed gebalanceerde puzzels. De manier van (subtiele) hints geven is een slimme manier, zonder al teveel informatie prijs te geven. Daarnaast zit er een toffe (kleine?) mindfuck in deze kamer.

Ga er dus zeker eens langs, vooral als de tweede kamer is geopend!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  41:41 min

  Marieke

Nova Zembla

Unlock Adventures
Geplaatst op: 21 november 2021

Bruno de Beer

Gelegen op een industrieterrein, met een ontvangstruimte die al vrij goed in thema is. Niet top - ook niet slecht.

Introductiefilmpje dat kwalitatief beter kon maar goed, wel een leuke toevoeging. Ik vind het interieur van een schip een beetje saai (ligt verder niet aan deze kamer) omdat alles van hout is en het daardoor ook niet veel afwisselend is. Verder was het wel duidelijk zichtbaar dat je op een schip zat. De puzzels waren duidelijk, al dachten wij soms wel iets te moeilijk of zagen we door ons enthousiasme iets over het hoofd. Ik vond de kamer leuk maar niet perse bijzonder, geen special effects zover ik mij kan herinneren.

Omdat we een goede tijd hadden neergezet met ons team kregen we nog een kleinigheidje als aandenken mee. Wel een pluspunt voor mij! Wat ik wel jammer vond is dat ze al begonnen met resetten terwijl wij nog een walkthrough kregen door de kamer en nog op de foto moesten. Had dan eventjes gewacht.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:43 min

  Unlock AdventuresMarieke

Christina's Nightmare

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 21 november 2021

Creepy

De entree van het gebouw is leuk in thema, je waant je op een echt politiebureau. De medewerkers zijn dan ook leuk in uniform. Je merkt wel dat het allemaal wat meer massawerk is dan bij eventueel andere kamers maar ik had hier weinig last van. Op naar de kamer, het idee is toch al creepy. Kunnen wij Christina redden uit haar nachtmerries? De kamer is goed in elkaar gezet, sluit perfect aan op het thema en heeft naar mijn mening toffe puzzels. Al zou ik wel kijken of bepaalde algemene kennis puzzels er niet eventueel uit kunnen/aangepast kunnen worden ;). Pluspunten voor het hintsysteem: onze host was vergeten te zeggen hoe wij hints konden ontvangen, en toen wij er één kregen waren we ook blij verrast met de manier waarop!

Naderhand een leuke foto mee - voor mij een te gekke afsluiter. Al met al: leuke kamer!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Algemene kennis puzzel(s)

  Marieke

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 01 november 2021

Verbazingwekkend gaaf

De dag begonnen met Molly's Game. Al vroeg waren wij aanwezig, rond 09:30. Wat een ontvangstruimte! Prachtig. Hiermee kom je al in de mysterieuze sfeer die rondom deze kamer hangt. Onze spelbegeleider (ik weet niet meer hoe ze heet) ontving ons hartelijk, vol enthousiasme en we konden eerder starten dan gepland!

En daar begint het mysterie.. De kamer vertelt precies zo goed het verhaal. Spanning, sensatie en een decor dat perfect aansluit bij het verhaal. Hoe minder je van tevoren weet, hoe beter :). Ik kan zonder te spoilen verder weinig weggeven over Molly's game. Het is tot in de puntjes uitgewerkt: zelfs de muziek. Niet te vergeten de puzzels die uitdagend zijn maar wel logisch zijn en opnieuw ook bij het verhaal passen. Mijn besef van tijd was helemaal weg en naar de slotpuzzel toewerkend was het een mooi, emotioneel en soms luguber avontuur. Kon ik deze kamer nog eens doen dan zou ik het zó doen.

Ik zeg: ga ervoor. Wacht niet langer en boek zó snel mogelijk. Ik hoop snel meer nieuwe verhalen van Loran te spelen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Spannend
 • Beleving
 • Verhaal

  down-the-hatch

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 01 november 2021

10/10

Kamer 2 van de dag. Toffe ontvangstruimte, waarbij je de gevangenismuur al ziet staan. Je vraagt je af: wat zit erachter?

De introductie van de kamer is spannend, en grappig. Erg origineel en leuk gedaan! Hier begint het, vanaf de executie zit je er vol in en is het maar de vraag of je ook weer zo makkelijk uit de gevangenis komt..

Ik had het gevoel in een echte gevangenis te zitten en het hele plaatje is af. De puzzels waren voor mij uitdagend, maar gelukkig had ik een slim groepje medespelers bij me.

De spelbegeleider liet ons achteraf nog wat technieken zien en was zelf super enthousiast over escape rooms. Altijd leuk om dan achteraf daarover een gesprek te voeren! En we kregen een leuk aandenken mee aan de kamer, je ziet vanzelf wel wat, haha.

Het enige nadeel voor mij is dat ik het einde wel erg abrupt vond en we ineens weer buiten stonden. Nou kan dat natuurlijk aan mij liggen maar ik wil het wel benoemen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Leuk aandenken
 • Mooi decor
 • Abrupt einde

 

Red Het Koninkrijk

DelftEscape
Geplaatst op: 01 november 2021

Hobbit-like

Kamer nummer 3 van de dag. De host is erg enthousiast (misschien iets té?). Op zich 100x fijner dan een begeleider die helemaal niet is geïnteresseerd. Voor de escape room moet je al iets doen. Hier snapte ik dus echt een tijdje geen aardappel van en ik vond de uitleg ook niet erg duidelijk. Dat stukje mogen ze van mij of weglaten of verwerken in de kamer.

Dan de start van de kamer. Tip 1: als je lang bent, speel deze kamer dan niet want je gaat sowieso last krijgen van je nek en/of rug. Gelukkig zijn er wel een paar plekken waar je even kunt gaan zitten. De puzzels zijn logisch en de flow zat er volgens mij goed in bij ons. De muziek is prima en het decor is passend bij de verschillende koninkrijken. Het was niet de beste kamer, maar ook zeker niet slecht want wat hebben we gelachen!

En een leuke foto naderhand met de capes :) Erg tof element.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Logica
 • Flow
 • Decor
 • Toffe foto
 • Nekklachten
 • Activiteit vóór de escape room

 

Escape from Machu Picchu

Escape Adventure
Geplaatst op: 01 november 2021

Teleurstellend

Kamer 4. Op deze locatie hebben we allebei de kamers gespeeld. Om te beginnen was er een feest met harde muziek op de locatie met zatte gasten. Zo was er geen rustige ruimte om van tevoren met onze host te praten.

In de kamer aangekomen was het een flinke tegenvaller. Nu zijn tempel thema's moeilijk om goed te doen maar zo had ik het niet verwacht. Het voelde totaal niet als een Inca avontuur. Daarnaast was de muziek van het gebouw onder/naast ons zo goed te horen dat je er helemaal niet in zat. Ik miste vaak een bepaalde logica in de puzzels en er waren zoveel cijfersloten. Op zich niet erg, maar voor mij persoonlijk was het teveel.

Gelukkig hebben we wel veel gelachen en was er genoeg te doen voor 4 personen. Genoeg ruimte om rond te lopen en nergens te krap. Tevens wil ik wel benoemen dat de eigenaren zelf grote escape fans zijn en gezellige mensen om een gesprek mee te voeren :).


6.5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Veel gelachen
 • Onlogische puzzels
 • Sfeer
 • Heeft een upgrade nodig
 • Last van muziek feestlocatie beneden

 

The Curse Of Captain Kidd

Escape Adventure
Geplaatst op: 01 november 2021

Ai ai captain

Kamer 5. Op deze locatie hebben we allebei de kamers gespeeld. Wat een verademing in vergelijking tot de andere kamer op deze locatie. Het decor is véél beter en je waant je in een echt piratenverhaal. Zo was de soundtrack ook leuk en waren er opnieuw voldoende puzzels, we zijn er maar net uit gekomen. Jammer genoeg wel weer veel cijfersloten, ik zou het tof vinden als ze hier een upgrade in maken óf duidelijker neerzetten welke uitkomst bij welk slotje hoort.

Ook hier hebben we weer ontzettend gelachen met elkaar, dat is altijd een pluspunt. Als je moet kiezen uit Macchu picchu of captain Kidd, dan zou ik toch echt voor deze gaan en de andere laten zitten. Al kan je hem voor die prijs natuurlijk altijd meepakken :)


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Gaaf decor
 • Teveel cijfersloten
 • Soms moeilijk en/of niet logisch

 

Sherlock Holmes

Backspace Escape Rooms
Geplaatst op: 28 augustus 2021

Super speurneus

Vandaag 2 kamers gedaan in Amsterdam.
Als eerste Sherlock Holmes op de planning!

We waren iets te vroeg maar werden meteen ontvangen en konden vrij snel ook starten. Als het aan mij ligt een pluspunt. De intro is snel, een beetje standaard met een korte uitleg van het verhaal.

Meteen beginnen we goed, de flow zit er het gehele spel goed in. Geen tips hoeven te ontvangen van onze host. Lekkere sfeer & de opdracht is duidelijk. Als echte 2 Sherlock Holmes' in opleiding speuren we rond! Het niveau is prima voor 2 spelers en ook de decoratie is passend. Geen wow-factor maar wel een paar leuke verrassingen en toffe puzzels. Jammer dat er voor mijn gevoel weinig tijd was voor een na of voorpraatje.

Voor deze betaalbare prijs zou ik hem zeker spelen als je eens in de buurt bent!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  51:00 min


 • Goede flow
 • Leuke puzzelkamer
 • Them goed uitgevoerd
 • Geen wow-factor

 

Arcade Invasion

Questomatica escape room
Geplaatst op: 28 augustus 2021

Into the game

Vandaag hebben we 2 kamers gespeeld in Amsterdam. De tweede op het programma: arcade invasion!

Als eerste: grote complimenten naar onze host/gamemaster Kas. Hij geeft ons een warm welkom en desondanks dat hij door omstandigheden 2 groepen moest begeleiden zijn we niks tekort gekomen. Het verhaal vertellen doet hij goed & verplaatst je meteen in de invasion waar je zometeen in terecht komt.

Wat een tof thema & als je van games houdt: DOEN! Het is leuk en naar mijn mening origineel uitgevoerd met uitdagende puzzels waardoor je soms net wat anders moet nadenken. Niks was té moeilijk, al hebben we wel een paar hints gehad. Puzzel originaliteit is top, in de 11 gespeelde kamers hiervoor nog niks van gezien.

Geen technische hoogstandjes maar dat hoeft zeker ook niet om een goede kamer te zijn, denk ik.

Ik was zelf af en toe de flow wel even kwijt maar ik kwam evengoed met een voldaan gevoel uit de kamer.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  50:00 min


 • Thema erg leuk & origineel
 • Klantgerichte & vriendelijke host
 • Grappig hintsysteem
 • Puzzels prima (niet te makkelijk of moeilijk)
 • Soms de flow even kwijt

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 23 augustus 2021

Alles is een illusie ;)

De escaperoom is goed te bereiken met de auto en er is voldoende (gratis) parkeerplek. Het ligt dicht bij de snelweg. Bij aankomst stonden er 2 enthousiaste mensen op ons te wachten! Meteen een praatje maken, vragen naar vorige ervaringen etc. Dan betreedt je de kamer. Wat een introductie! Erg bijzonder in zijn soort :)

Het valt op hoeveel oog voor detail er is in deze escape room. Het geluid klopt, de lichten voegen ontzettend toe aan de sfeer en het decor is magisch te noemen. De special effects zijn uit deze wereld waardoor je je écht in het verhaal waant. Niet te vergeten: wat een creatieve puzzels, die ook aansluiten bij het thema. Uitdagend maar leuk (ook al begrepen wij 1 puzzel niet, oeps..).

Als je weet hoeveel tijd, geld en passie er in deze escape room (& beleving) is gegaan, waardeer je echt wat voor pareltje Roy en Maurice hier hebben neergezet. 4 jaar bouwen en dan is dit het resultaat. Iets om ontzettend trots op te zijn!

Ik zou het overigens aanraden, mocht je dit interessant vinden, om online in het archief alvast je in te lezen over het verhaal van Marcus Furore. Ga jij het raadsel oplossen? Ik ben benieuwd! Ik zou niet weten waarom deze kamer geen 10 verdient, want alles is zo prachtig in balans.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Napraten spelbegeleider & eigenaar
 • Doorlopen kamer na spelen
 • Goed bereikbaar
 • Het decor is magnifique
 • Geluid & licht spelen goed in op de ervaring
 • Verhaal is uitgebreid
 • Uitdagende puzzels

  Epic Escape Waalwijk

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 06 augustus 2021

Realistisch

Ontzettend leuke escape gehad! Totaal niet eng (voor ons een pluspunt) & een aantal leuke verrassingen. Een totale beleving en experience, waardoor je helemaal wordt ondergedompeld in je sollicitatie. Helaas zijn we het niet geworden, maar ik kom zeker terug voor kamer 237!

Volgensmij werkte 1 dingetje niet waardoor we even moesten wachten tot de begeleider het handmatig activeerde. Jammer want daarmee wel tijd verloren, maar goed alles is goed gekomen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Niet té spannend
 • Goede verhaallijn
 • Verrassingsmomenten
 • Muziek, decor etc. Alles pastte
 • Pittig als je niet heel ervaren bent

 

Magisch leuk!

De eigenaresse, Marieke, heeft ons super vriendelijk ontvangen. Enthousiast en vertelt graag. Ze wilde net zo graag als wij dat we eruit zouden komen! Top verhaal, thematisch waan je je echt in één grote verrassing en een waar wonderland. De puzzels zijn afwisselend en creatief. Er worden verschillende dingen van je gevraagd. Samenwerken kan prima maar apart van elkaar is ook haalbaar. Het is net waar je voorkeur ligt! Echt: ga deze escape room doen, ook als je er even voor moet reizen. Je zal niet teleurgesteld zijn :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fijn ontvangst
 • Enthousiaste eigenaresse
 • Afwisselende puzzels
 • Thema is geweldig uitgewerkt
 • Decor is waanzinnig mooi
 • Passende muziek

 

0 reviews