Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Wouter

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Zeggen jullie puzzelen of puzzelen?


Lid sinds

11-08-2021

Locatie

Bergen Op Zoom

Statistieken

Escaperooms

92 reviews

92 kamers gespeeld

84.8% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

1 gespeelde spellen


2 forum berichten

Teams

Couple Goals

3 teamleden

36 kamers gespeeld

Marty & Friends

3 teamleden

16 kamers gespeeld

Team Veter

2 teamleden

6 kamers gespeeld

92 reviews

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 25 februari 2024

Een spannend bezoek aan Jason

Onze eerste keer bij OuterGrounds: op advies vanuit de podcast hadden we the Execution en Jason’s Legacy geboekt. Ik heb helaas de originele Jason nooit gespeeld maar met een beetje voorinformatie waren we toch klaar om de avonturen van Jason te mogen ervaren. Bij entree werden we ontvangen door Marc, naast een bekend gezegd van een jaar geleden in een andere escape room ook een ontzettend fijne en gezellige host. Hij ‘speelde’ voor enkele uren onze beste vriend en daar verdient hij absoluut een gouden kalf voor :-) Ook de rest van de crew was ontzettend vriendelijk en het doet mij als escaperoom enthousiasteling dan ook enorm goed om zo in de watten gelegd te worden en te kletsen over onze gezamenlijke hobby.

Maar goed, de kamer! We begonnen met het invullen van voor- en achternaam en geboortedatum, topten het af met een profielfoto die we vervolgens enkele minuten later weer tegen kwamen in de state prison waar we Jason gingen bezoeken. Vervolgens worden we getrakteerd op een uur vol spanning en te gekke puzzels. De muziek is duidelijk aanwezig, iets te hard voor mijn smaak, met name omdat je minder goed kan overleggen onder druk. Je hebt door de muziek wel continu het idee dat je door moet, terwijl we zonder hints toch aardig goed door de kamer heen vlogen. Ik geef toe, we hebben veel momenten gehad waarop ik me ontzettend dom voelde na het begrijpen van de puzzel, maar dat kan altijd erger als je met een hint bijgestuurd moet worden. Fijn dat ons dat bespaard is gebleven!

Inhoudelijk weinig of niets op deze kamer aan te merken! Maar omdat Marc ons zo motiveerde om ook met feedback te komen, speciaal voor hem nog een puntje. Iets wat me overigens ook opviel bij Jason’s Legacy en hierna nog the Non Believers. Met alle Amerikaanse namen en termen is het soms een behoorlijke mondvol en voelt het een beetje als je ver van je bed show. Ik snap het want je wil ook een internationaal publiek aanspreken, maar toch.

Hoe dan ook een perfecte opwarmer voor nog meer moois die dag. Op naar Jason’s Legacy..


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  55:53 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend

 

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 25 februari 2024

Een schijnheilig bezoek

De tweede kamer bij OuterGrounds deze dag, na opgewarmd te zijn bij the Execution mochten we nu het verhaal van Jason verder ontdekken. We beginnen in een ruimte waar een film wordt vertoond en daarna is het tijd om richting het huis van de pastoor Neville te gaan. Ja, ontzettend gaaf, meer kan ik er niet van maken. Van de ontvangst tot aan de eerste stappen binnen. Er is zoveel te zien en ontdekken, dat is echt heel gaaf gemaakt. Ik vind deze manier van verkennen ook veel leuker dan lineair van kamer naar kamer gaan. Want nu krijg je een steeds completer deel van de kaart, en dat werkt.

De stem van Brock, de Efteling en meer leidt ons rond door het huis waar langzaam het verhaal zich ontrafelt. De muziek blijft als een vriendelijke oorwurm hangen en doet wat het moet doen. Het is alsof je een persoonlijke soundtrack mee op reis krijgt die zich precies aanpast aan wat je voelt. Ook de techniek draagt op elk niveau bij aan de spanning die het verhaal nodig heeft. Op een gekke manier geldt ook: less is more. Er zitten absoluut hoogstandjes in maar tegelijk werkt de suspense juist goed en vul je met je eigen spanning en verwachtingen het grootste deel van de kamer al in.

We naderen een climax, en dan wordt duidelijk waar we al bang voor waren…..

We komen graag terug voor meer! ;-)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  56:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

 

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 25 februari 2024

Ontzettend gaaf! Maar..

Een van de moeilijkste reviews om te schrijven. Want JA! ik heb ontelbaar veel respect voor het brein achter de kamer en JA! het is een technisch hoogstandje en JA! ik gun deze kamer de hoge positie in ranglijsten. Maar ook JA!: ik zie nog zoveel potentie en ruimte voor verbetering. Had ik nog meer genoten als ik een jaar later was gekomen? Wie weet. Maar laten we beginnen bij het begin..

Drie maanden geleden werd ik gebeld door een teleurgestelde Jordin: stormschade en dus een afzegging voor the Non Believers. Wij balen, maar gelukkig vloog de tijd en mochten we vandaag dan toch echt weer op bezoek. Het is een valkuil, maar ik was al de hele week enthousiast. Want deze kamer staat hoog, duurt maar liefst 2 uur, Rebecca was ook tof, wat kan er nog mis gaan? En op Escapetalk las ik veel positiefs over verwachtingen dus ik maakte me niet veel zorgen. We werden ontvangen door een frisse vrolijke host die de lachers op zijn hand had en duidelijk weet hoe het moet. We kregen een fijne introductie, gevolgd door.. ja, dat ene begin. Vet. Ik hoopte het al, maar meer op een manier van ‘het zou vet zijn als..’ en dan gebeurt het dus ook nog.

En dan kunnen we beginnen. De kamer is mooi, echt een tof oog voor detail. Wat me dan ook meteen opvalt is dat alles is vastgelijmd (begrijpelijk met zo’n groot decor, maar het doet ook wel iets met de beleving) en dat er toch al wat gebruikssporen te vinden zijn. Soms ‘verklapt’ het al waar de reis heen zal gaan, op andere momenten oogt het slordig. De kamer is nog relatief nieuw dus ik hoop dat hier toch om de zoveel tijd naar gekeken kan worden om de kamer fris te houden.

Ook technisch kwam ik een aantal dingen tegen die nog voelden als kinderziektes, maar misschien is het zoals de host het benoemde een keuze geweest. Er zitten een aantal ‘blackout’ momenten in de kamer, die zouden er zijn om de speler even uit te laten rusten. Het voelde voor mij eerder als het laden van een volgend level en haalde de flow uit de kamer en het verhaal. Zeker in combinatie met de frustratie bij een paar puzzels voelde het eerder als de rem op een goed verhaal.

Daarnaast (en dan is het klaar met feedback op een verder hele goede kamer) stoorde ik me aan de muziekloopjes die af en toe haperden, en bij het oplossen van een puzzel nog 1x opnieuw werden ingestart. De muziek was vrij episch en als je dan vast zit bij een puzzel gaat dat frustreren. Zo stonden we even vast na een duidelijke instructie dat we van de lampen af moesten blijven, dan gaat die oorwurm behoorlijk in je hoofd kruipen. Ik hoop dat er voor alle bovenstaande punten tijd en aandacht wordt gemaakt, want het gaat deze kamer nog beter maken dan hij al is.

Je voelt in ieder geval de potentie en de jongensdroom van deze kamer. Op veel vlakken is dat ook al ijzersterk. De engelse voice-over is niet gewoon goed: die is perfect en past precies bij het verhaal. De aankleding is mooi, de verhaallijn gaaf en genoeg ruimte voor eigen interpretatie. Had ik deze kamer een paar jaar geleden gespeeld dan was ik iets meer omver geblazen, maar ook nu heb ik dingen gezien waar mijn mond lichtelijk van open ging hangen.

Gelukkig las ik tussen veel ontzettend positieve reviews ook een verhaal waar ik me met deze review bij aansluit: absoluut een dik cijfer waard, maar er zijn ook verbeterpunten die volgende bezoekers ongetwijfeld nog meer kunnen laten verwennen. Er zit een ‘trucje’ in de kamer dat na 1x al indruk maakt en misschien niet zo vaak opnieuw ingezet had moeten worden. Hoe vet het ook was! Maar voor mij persoonlijk was het nog vetter geweest als we zelf het tempo hadden mogen bepalen waarop we door het verhaal zouden lopen. Daar is met 120 minuten ook ruim de tijd voor lijkt me.

Laat je niet tegenhouden en laat jezelf vooral verrassen, wij als zelfverkozen Non Believers raden de kamer zeker aan!

Ps. Ik zou de kamer zeker niet als spannend of eng bestempelen. Dus laat dat je niet tegenhouden!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  112:00 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

 

The Curse Of Captain Kidd

Escape Adventure
Geplaatst op: 30 januari 2024

Alle hens aan dek

Het is maar goed dat de titel van mijn review geen review krijgt. Vandaag een sprokkeldagje! Van Best naar Schijndel en tenslotte Wortel. En we beginnen met Captain Kidd.

De route naar de escaperoom was al even puzzelen. Je parkeert in een groot park, zoals aangegeven in de routebeschrijving. Vanaf daar is het wel goed zoeken want echt bewegwijzering naar de escape is er niet. Uiteindelijk vinden we de ingang van een klein bruin cafeetje waar we onder het geknetter van de open haard enthousiast een introductie krijgen.

Ja dit is een onderneming die ook escapes erbij hebben (naast bijv wateractiviteiten) en dat vind ik altijd een beetje spannend, maar het goede nieuws is dat hier de passie vanaf spat. Onze host heeft meer dan 900 kamers gespeeld. Ja dat leest u goed. Hoe dan?! En als we dan aan de praat raken over favorieten weet ze het goed te herinneren ook. Maar goed, op naar de kamer, we lopen een stukje langs buiten en kunnen op zoek naar de ziel van de verdwaalde Captain Kidd.

Wat volgt is een fijne puzzelkamer die blijft verrassen. De puzzels zijn erg vermakelijk en het brengt echt meer dan je zou denken. We hebben het enorm naar ons zin gehad en dat is ook zeker te wijten aan de leuke host. Tegen het einde kregen we wel meer en meer hints of tips de goede richting in, enerzijds fijn want we hebben het gehaald, anderzijds was het ‘hintsysteem’ vrij direct en voel je je op die manier misschien een beetje dom. Daarnaast ben je altijd op zoek naar codes en cijfersloten, daar had wat mij betreft afwisseling in gemogen. Maar deed dat af aan het geheel? Zeker niet!

En met name wederom het enthousiasme van onze host zorgde ervoor dat we een leuke start van de dag hadden. Nieuwsgierig naar de nieuwe kamer komen we zeker terug..


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad

 

No Way Out

Escape Schijndel
Geplaatst op: 30 januari 2024

Etherdiscipline, over

Vorig jaar hielpen we Barry nog ontsnappen, dit keer stonden we aan de kant van de wouten en moesten we de laatste sporen vinden om iemand op te kunnen pakken. Twee bekende gezichten uit het Brabantse Lab groeten ons in de introductie en na een uitleg die thankgod geen escaperoom-uitleg is mogen we aan de slag. We vallen het huis binnen..

Net als het Brabantse Lab is deze kamer leuk puzzelen, en dan op veel manieren net wat toffer dan de vorige. Het is soms even zoeken maar dankzij hele goede etherdiscipline kwamen we er uiteindelijk wel uit. De opzwepende muziek op de achtergrond weet er goed druk op te zetten en met een concluderende finale komt die druk langzaam los.

Achteraf nog leuk nagepraat met onze host (bekend gezicht..) die zelf ook veel kamers gespeeld heeft. Al met al een aanrader voor het normale puzzelwerk en zeker een uitdaging als je met 2 spelers zou komen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja  51:40 min


 • Puzzels
 • Verhaal

 

LandLoper

Landloper Belevingshuis
Geplaatst op: 30 januari 2024

Kamers met passie, altijd 100 punten

In de wandelgangen hoorde ik hem al voorbij komen: ga naar de landloper in Wortel! Veel wijzer werd ik nog niet, maar de term ‘verborgen parel’ vloog me rond de oren. Weinig reviews, goede cijfers, tijd om te ontdekken hoe mooi die parel dan wel niet is..

Al bij entree was ik om. Je komt binnen ‘bij oma en opa’ zoals de host het noemt. De groep(en) voor ons waren nog gezellig aan het natafelen dus het was een erg aangenaam ontvangst. We krijgen van de eigenaar een kleine geschiedenisles waaruit de passie al meteen naar voren komt. Met onze landlopers-ID in de hand worden we vervolgens door de hoofd-cipier gesommeerd mee naar boven te gaan. Het is zoiets kleins, maar je zit er meteen in en gaat als gevangene proberen te ontsnappen.

De Landloper is een ontzettend leuke puzzelkamer. Een kamer die je slim doet voelen wanneer het moet en je ook weer uitdaagt met breinbrekers. Er zitten een aantal hele originele elementen in de kamer, waarvoor mijn petje af. Haast niet te filmen zo slim dat het is bedacht. Doordat we de eindpuzzel zelf niet helemaal goed hebben doorgezet eindigen we als levenslange landloper, maar ook als winnaar. En wederom worden we enthousiast opgevangen door de eigenaar met een prachtig verhaal.

Mijn advies: ga naar Wortel! Laat je meevoeren door de enthousiaste maar strenge cipier en beleef een mooi avontuur. Geniet van het enthousiasme, de trots, dat draagt deze kamer en maakt het een heerlijke beleving!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Diversiteit

  MCDave

De Vliegende Hollander

Escape Unlimited
Geplaatst op: 02 januari 2024

Hier komen we niet meer terug..*

*want helaas verdwijnen deze kamers over 2 weken en verhuist de boel naar Roosendaal!

We zochten nog een leuke kamer voor 2 spelers en daar zit je met deze kamer goed. Het is een klassieke Escaperoom met een leuk thema, een beetje techniek en vooral leuk puzzelen. Met een grotere groep zou ik hem als ervaren escaper niet aanraden, maar hey voor wie schrijf ik dit nog.. de Vliegende Hollander vaart over een paar weken al uit!

Leuk uur gepuzzeld, enthousiaste host, we zijn benieuwd naar de rest.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Veter

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels

 

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 11 december 2023

Tot de dood ons schijdt..

Een weekendje weg met vrienden was de uitgelezen kans om in Geel langs the Missing Link te gaan! Ik twijfelde tussen de twee kamers, maar Till Death Do Us Part was de winnaar. Met een klein beetje voorkennis en wat reviews gelezen te hebben durfde ik het wel aan. Want het zou allemaal wel mee vallen, toch?

Het mooie van deze kamer is dat je jezelf zo gek kunt maken als je wil. Achteraf viel het reuze mee maar op het moment zijn er genoeg redenen om goed om je heen te kijken en toch maar tegen elkaar aan te kruipen in een hoekje in afwachting van de volgende scare. En dat is niet alleen leuk voor onszelf maar ongetwijfeld ook voor de host.

Daarover gesproken: de ontvangst was een beetje verwarrend, we werden niet écht welkom geheten en voor een napraat was ook niet echt ruimte. Zeker geen verplichting, maar wel gezellig. Wat ik dan wel weer enorm kon waarderen was de aanname “jullie komen uit nederland dus hebben vast al veel gespeeld” en dat we ook geen standaard escaperegels kregen. Gewoon een korte introductie, en let’s go!

De kamer zit leuk in elkaar en de constante spanning is daar al 50% van. Puzzels zijn leuk, de vibe is goed, afwerking kan hier en daar beter (slijtage) maar er schijnt een upgrade te komen. Goed gebruik van video en muziek, lichteffecten waren ook tof al stond je soms wel in je eigen schaduw te puzzelen, wellicht een tip voor de upgrade.

Al met al een hele leuke ervaring! Wij hebben met 5 spelers een prima tijd neergezet maar ik denk dat je deze kamer als duo ook prima kunt spelen.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  46:16 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend

 

Los Pollos

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 12 november 2023

Een beetje zoals El Camino..

Als groot fan van Breaking Bad vond ik deze kamer een beetje als de film die na de serie is uitgebracht. Herkenbare elementen, het voelde met vlagen heel bekend en welkom, maar overall was het hem gewoon net niet? Ik moet toegeven dat dat al begon bij de ontvangst. Dit was zo onpersoonlijk en systematisch dat er vanaf het begin al een rare sfeer ontstond. Het betere lopende band werk. En dat is zonde, want ik heb ook hele leuke dingen gehoord over Missionroom.

Er kon nog net een hoi vanaf, maar daarna was het vrij praktisch spullen opbergen, introductievideo en spelen maar. Een beetje interesse en enthousiasme is niet teveel gevraagd toch? Pas tegen het einde bij vertrek werd de host plots heel enthousiast toen we opgooiden welke kamers er die dag nog op de planning stonden.

Maar goed, de kamer is een leuke knipoog voor wie de serie Breaking Bad kent. Vooral de muziek brengt je extra in de sfeer. Leuke puzzels, nu wil ik niet kippig doen maar bij een bepaalde puzzel was de logica wat verder te zoeken. Ook op het einde keken we ergens compleet overheen, en was de oplossing bij deze soort puzzel denk ik ook niet het eerste waar de gemiddelde speler met hun neus in zou duiken. Al met al een leuke puzzelkamer.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  58:27 min

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 12 november 2023

Lekker griezelen!

Twee dagen voor ons avontuur een belletje: door stormschade is The Non Believers niet speelbaar. De eigenaar was duidelijk ook teleurgesteld, maar elk nadeel heb z'n voordeel: we hadden eerst de Non Believers op de planning staan en daarna Rebecca, maar konden nu alsnog met Rebecca beginnen. En die Non Believers, daar komen we graag voor terug.

De ontvangstruimte gaf al een lekkere sfeer, deed me heel erg denken een andere hele bekende kamer. We werden vrolijk ontvangen door de eigenaren en kregen nogmaals excuses voor het defect bij TNB. Na een gezellige kennismaking was het tijd voor de introductie van Rebecca. Ja die intro, daar hou ik wel van. Meteen al spannend, maar geen horror. Dat is de algemene vibe van de kamer ook geweest. Als je de knop om weet te zetten en weet dat het maar een escaperoom is dan kun je hier veel lol uit halen.

Rebecca is een hele toffe beleving, een mooi verhaal en keer op keer word je weer verrast. Dit maakt heel nieuwsgierig voor de tweede kamer op deze locatie. Als ik toch iets zou moeten verzinnen is het de afwerking van deze kamer. Hij is duidelijk ouder, minder onderhouden (en dat snap ik als je 2,5 bezig bent met een andere kamer) maar met een likje verf en wat nieuwe materialen kan deze kamer er zeker nog jaren mee door. Ik ben blij dat ik deze kamer nu pas ontdek, we hebben ons enorm vermaakt!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  51:04 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal

 

Rembrandts Geheime Atelier

Escaperoom Leiden
Geplaatst op: 12 november 2023

Ouderwets puzzelen met een hoofdletter O

We hadden nog een gat in de planning en de eigenaren van deze kamer dachten fijn mee zodat we een bezoek aan Rembrandt geheime atelier nog ergens tussen konden plannen. En daar hebben we zeker geen spijt van! We werden ontvangen door een enthousiaste student die op haar eigen manier de geschiedenis van deze locatie vertelde. Vervolgens waren we vrij snel los in het kruithuisje. Veel te zien, veel te doen en de verbanden waren snel gelegd. Het puzzelt lekker weg met 2 of 3 personen en voor ons klopte vrijwel elke puzzel. Een klein aandachtspuntje is een puzzel die voor ons meer vroeg dan basiskennis, wij waren hier geen grootmeesters in en ik kan me voorstellen dat meerdere spelers daar tegenaan zouden kunnen lopen. Gelukkig voor ons kwamen we er wonder boven wonder toch doorheen zonder hulp en schijnbaar liggen er ook hints klaar als de spelers het niet zouden snappen. Toch zou een hint in de vorm van een briefje oid in de kamer al een mooi toevoeging zijn, je kunt er niet vanuit gaan dat elke speler deze kennis standaard heeft.

De kamer ziet er mooi uit en is met aandacht in de bestaande omgeving gebouwd. Zeker een aanradar als je in de buurt bent! Hij deed me ook denken aan de escaperoom in de Gevangenpoort Bergen op Zoom, een soort van het kleine zusje van deze kamer. Ook gebouwd in een monument, een kleine puzzelkamer, al zitten er bij Rembrandt zeker een hoop meer verrassingen verstopt.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  46:25 min


 • Puzzels
 • Logica

 

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 12 november 2023

"Kan ik nog iets doen? Ja, je muil houden"

Met deze gevleugelde uitspraak hangen we nu aan de wall of fame in de controlroom van deze kamer. Escape from Wonderland haalt echt het leukste in je naar boven (al doet die quote dat niet meteen vermoeden). Als drie kinderen stormden we door de ruimtes heen. Maar laten we bij het begin beginnen: Iedereen die ik vooraf over deze kamer sprak zei: "Ik hoop dat je Marieke als host hebt, die doet dat geweldig." En ik geloof meteen dat elke andere host daar met net zoveel plezier een kamer draait, maar Marieke onwijs bedankt voor de gezelligheid op dit laatste tijdstip, zondagavond notabene. De eigenaresse nam echt de moeite voor een kennismaking en we hebben misschien wel 20 minuten gepraat voordat we de kamer in gingen, je zou bijna vergeten waarvoor je kwam.

De start van een verhaal is een hele originele draai aan het verhaal van Alice. En waar ik licht bang voor was gebeurde ook niet: alle bekende elementen werden in een eigentijds jasje gestoken. Dit is echt het verhaal van Alice op een hele nieuwe manier. Dit is een echte puzzelkamer vol beleving, 60 minuten lang met een glimlach en de ene schaterlach na de ander. Een pareltje!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  54:11 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica

 

Houdini's Academy (XP)

Exit Games Mol
Geplaatst op: 12 november 2023

Boeiend, maar op een andere manier

Exit Games is een kleine franchise en de verwachtingen waren dan ook ietwat getemperd. Dat hoeft overigens nooit te betekenen dat het meteen tegenvalt. Bij binnenkomst was het nog even wachten op de start, op dat moment kwam er een tweede groep binnen en het was duidelijk dat dezelfde host twee groepen ging draaien. Dat vind ik een no go bij escapes, een dedicated host per kamer is een must. Stel er gaat iets mis dan moet de host scherp zijn. Desalniettemin hadden we er zin in, op naar Houdini!

De kamer begint op een leuke manier. Op een gegeven moment kreeg ik iets voor elkaar wat voelde als iets wat niet de bedoeling was, maar zo makkelijk ging dat het er misschien ook wel bij hoorde. Toen ik dit later nog aan de host vroeg bleek ze niet eens meegekregen te hebben wat ik aan het doen was en dat bevestigde weer de verdeelde aandacht, jammer.

De kamer zelf is een aardige puzzelkamer. Ik denk dat ik er meer plezier uit had gehaald als dit een van de eerste 20 gespeelde kamers was en sommige puzzels lagen niet in dezelfde vibe als hoe onze groep dacht, maar met hier en daar een fraaie verrassende oplossing hebben we ons toch weten te vermaken. Ben je een ervaren speler, ga dan langs met zijn tweeën. Ik denk dat je er dan een hoop meer lol aan zult beleven.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja


 • Beleving

 

Tombe van Amenhotep (XP)

Exit Games Mol
Geplaatst op: 12 november 2023

Wat een 'grafstemming'

Exit Games is een kleine franchise en de verwachtingen waren dan ook ietwat getemperd. Dat hoeft overigens nooit te betekenen dat het meteen tegenvalt. Bij binnenkomst was het nog even wachten op de start, op dat moment kwam er een tweede groep binnen en het was duidelijk dat dezelfde host twee groepen ging draaien. Dat vind ik een no go bij escapes, een dedicated host per kamer is een must. Stel er gaat iets mis dan moet de host scherp zijn. Desalniettemin hadden we er zin in, op naar Amenhotep!

Ja, een classic tombe kamer. Leuk gegeven dat je in het donker begint. Het eerste kwartier puzzelen bestond echt uit het jezelf wegwijs maken en de hints die we kregen waren achteraf ook erg logisch. Dit is vooral een leuke familiekamer, voor de ervaren puzzelaar zou ik hem aanraden in een hele kleine groep (of zelfs tweetal).

Nog voor de ingang van de kamer lag een stapel 'ontdekkingsreizigershoedjes', wat jammer dat we die niet meekregen. Kleding vind ik toch altijd een leuke flauwe toevoeging aan de kamer. En wat ook jammer was, is dat de groep die een andere kamer ging spelen op een meter afstand van de kamer stond te praten wat ook hoorbaar was in de kamer. De host had de groep makkelijk van de muur kunnen verplaatsen maar was er duidelijk niet van bewust. Jammer, want met het mooie decor wil je je juist weg wanen van het idyllische Mol op dat moment.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja

 

The Traveler

Lockfree
Geplaatst op: 12 november 2023

Een bijzondere reis was het zeker!

Ken je de fijne 'hobbykamer' Chateau Elize? Vergeleken met dat kasteel van een kamer, is deze plek een Burcht! Ik kan nog steeds de vinger niet goed leggen op wat deze plek bijzonder maakt, het zijn een hoop dingen. Bij entree voel je al alsof je bij iemand thuis op bezoek komt. Er hangt een fijne sfeer, de ontvangst is een enorme lounge/bibliotheek die ook onderdeel is van het spel, en dat loopt nog door tot een tweede verdieping waar een deel van de introductie plaats vindt. De eigenaren heten ons van harte welkom. Net als de prachtige raskat trouwens die daar vrolijk rond loopt.

Na een geinige introductie op video worden we gevraagd een kistje mee te nemen terug naar de ontvangst en na het openen van dat kistje begint ons avontuur echt. Op zoek naar de kamer, want dat is stap 1. Daarna begint een bijzondere reis. Alles wat we doen lijkt op een escaperoom, maar net anders. Minder vermakelijk? Zeker niet? Verwarrend? Absoluut, maar erg leuk. Er is heel veel om te doen, te lezen en te doen. Misschien is het te veel, en ook kwetsbaar. Er worden van veel onderdelen gebruik gemaakt waarvan ik me kan voorstellen dat ze kwetsbaar zijn. Hier en daar een vals hintbriefje, dat is ook nieuw, wederom niet vervelend maar gewoon verrassend.

Op een gegeven moment komen we bij een ander gedeelte van de kamer en dan gaat de koortsdroom weer een compleet andere kant op. Wat een lol moet de maker hebben gehad achter zijn microfoon! Zo is er ook een vriendschap met Carlos ontstaan. Al met al is het niet wat je van een escaperoom zou verwachten, maar hebben de maker er een compleet andere draai aan gegeven en mag het zich toch met recht een escaperoom noemen.

Ontzettend veel respect voor deze lieve enthousiaste hosts, tot een volgende!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel

 

Het Genootschap

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 06 oktober 2023

En of we genootschap, eh genoten hebben..

België, ik hou van jullie escaperooms! Je merkt dat menig escaperoom hier echt een onderneming met passie is. En ook hier bij Baron Beeckman, waar Hippolyte en zijn vrouw ons welkom heetten. Misschien hadden we ook wel de ideale entree: binnendoor over een grindpaadje, slingerend tussen de huizen, en plots staan we dan bij het koetshuis. In het schemerdonker zijn we op zoek naar de ingang, we kloppen aan.. en het verhaal kan beginnen.

We begonnen met het geheim van de Baron zelf. Via de mail hadden we al goed, zakelijk contact en nu mochten we proberen toe te treden tot zijn geheime genootschap. Of we op tijd waren is maar net met welke klok je het meet, maar bewapend met een sleutel gingen we dan toch richting ons eerste avontuur. Soms heb je een kamer waar je nagenoeg op dezelfde manier denkt als de makers en dat was hier zeker het geval. We moesten even op stoom komen, maar raasden op een gegeven moment goed door de ruimtes. Een eenvoudig maar intrigerend verhaal. Ik heb plezier gehad aan de puzzels en het teamwork, al zaten we soms met hele slimme oplossingen die het dan toch niet bleken te zijn.

Ik kan verklappen: wij zijn inmiddels lid van het genootschap, en mogen elke 2e donderdag van de maand om 20:00 aanschuiven. Ik kijk nu al uit naar de feestjes..

Extra complimenten voor onze gastdame. Hoe spannend het begin ook was, en de kamer leék te worden, zo fijn was het dat we daarna toch even met de host buiten haar rol konden praten. Maar dat alles van de mail tot de eerste stap (van onze ‘missie’) naar binnen in codetaal ging, dat kan ik waarderen. Petje af!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  57:07 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

  Caro

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 06 oktober 2023

Een rechtvaardig besluit..

België, ik hou van jullie escaperooms! Je merkt dat menig escaperoom hier echt een onderneming met passie is. En ook hier bij Baron Beeckman, waar Hippolyte en zijn vrouw ons welkom heetten. Misschien hadden we ook wel de ideale entree: binnendoor over een grindpaadje, slingerend tussen de huizen, en plots staan we dan bij het koetshuis. In het schemerdonker zijn we op zoek naar de ingang, we kloppen aan.. en het verhaal kan beginnen.

Na een opwarmer bij het Genootschap waren we klaar voor de moeilijkere uitdaging: het Testament. er werd meerdere malen gezegd dat dit niet makkelijk puzzelen zou worden en daar gingen we dan ook met lichte spanning aan beginnen. Allereerst alle liefde en credits naar Hippolyte, die ons met een grote glimlach heeft klaargestoomd. We beloofden ons best te gaan doen, alles voor de pannekoekjes. Deze introductie had een geweldige meerwaarde, we hebben goed gelachen. Toen was het tijd voor serieuzere zaken: op zoek naar het testament en via het donkere pad richting de orangerie van het gebouw.

Wat een prachtige entreekamer. Sommige kamers zijn zo mooi in hun simpelheid omdat ze vooral praktisch iets uitbeelden. Neem de kleine kas, aangrenzend aan de woning van de tuinman. Niets geks, gewoon een oud gebouwtje dat er al even staat. Behalve dat later blijkt dat er tot voor de komst van deze kamer nog geen baksteen van dit gebouw stond. Hoé dan! En zo bescheiden onze Hippolyte.. wat een helden.

Goed, Hippolyte mocht dat dan goed gedaan hebben, zijn twee knorrige vrienden stalen pas echt de show. Wat hebben we genoten, zij ongetwijfeld ook. Zoiets makkelijks, zo leuk bedacht. En dat valt eigenlijk te zeggen voor heel veel elementen in deze kamer. In alles straalt het passie en liefde uit, precies waarom ik kamers in België zo kan waarderen. En dan de twist, iets wat ik toevallig met voorkennis uit een podcast van jaren geleden ook extra wist te waarderen. Valère, we’ve got your back.

Luk en Caroline, wat een eer dat we mochten komen genieten van deze mooie kamers. Dank voor alle hulp na tientallen mailtjes en dan toch onverbiddelijk te laat komen. Jullie waren een geweldige gastdame en heer. Tot snel!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Logica
 • Spannend
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal

  koen_knxCaro

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 20 september 2023

Elk woordgrapje met brand is waarschijnlijk al gemaakt..

KAMER NR 75! FEEST!
Toch wel een mijlpaal, bij zo’n getal hoort een kamer die je bij zal blijven. Inferno was een goede veilige gok want deze kamer prijkte al een tijdje op het verlanglijstje. Het is duidelijk dat eigenaar Tim niet uit is op alleen goede reviews, hij heeft een kamer gebouwd die hij zelf graag zou spelen. En hoe lekker is het als je de logica van de bouwer ook snapt en in die flow door de kamer vlamt. Nou, zo lekker dus!

Het onthaal was even aftasten. Met wat voor escapers hebben we te maken? En tegelijk: wat voor host is dit? Enthousiast begonnen we dan ook aan onze shift. Die begon dan weer op een leuke manier en voor we het wisten moesten we echt aan de slag. Ik vind het mooi dat de nood in deze kamer langzaam maar zeker hoger wordt. Dat maakt het enorm spannend, meer de tijdsdruk dan dat het echt eng is, maar wel leuk.

De kamer is niet enorm lineair en dat maakt dat ons 4-tal echt lekker tegelijk kan puzzelen. Niet teveel blijven hangen op elkaars puzzels, maar gewoon lekker je eigen gang gaan. Op een zeker moment in de kamer gaat dat zeker goed en als je dan allemaal snapt wat je aan het doen bent dan is de flow geweldig. En dan denk je dat je er bent..

We hebben erg veel lol gehad om het einde. Weer lekker spannend, voor mij een moment dat ik het overzicht compleet kwijt was (tijdsdruk!) maar gelukkig hield de rest van het team me uit de brand.

Er is een klein gedeelte in de kamer wat wat mij betreft op een simpele manier wat beter uit de verf kan komen, het gaat dan vooral om de decoratie die zo goed als ontbreekt. Logisch in het verhaal zou dit naar een steegje aangekleed kunnen worden, het voelde nu wat kaal. Maar daarmee is ook alles gezegd, we hebben ons ontzettend vermaakt. Jammer dat het deze avond bij 1 kamer moest blijven ;-)

Bedankt voor de mooie kamer!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  54:08 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

Expeditie Arctic

Escape Zwolle
Geplaatst op: 17 augustus 2023

Coole kamer

! Tip voor 2 spelers !

Met een kleine Escapevakantie in Zwolle, een vroege uitcheck en nog een hele dag in het verschiet was het zonde om niks te doen. Dus dan tóch maar een last minute of 2.. met een snelle reactie van 2 kamers gingen we de uitdaging aan. En we begonnen gewoon nog in Zwolle!

Dat the Arctic een koude kamer zou zijn was zeker geen leugen. Bij de start werden we ontzettend gezellig en enthousiast welkom geheten door de host. Het is gewoon heel leuk om te zien hoe trots je kunt zijn op de plek waar je werkt en de kamers die er zijn. Ook zijn nieuwsgierigheid naar hoe 2 personen deze kamer zouden beleven sierde de host. Op de website geven ze aan dat je minimaal 15 kamers gespeeld moet hebben om deze als tweetal te spelen en dat snap ik. Want hoewel we hem gehaald hebben zaten er nog best wat ‘oooja’ momentjes bij het krijgen van een hint.

Qua flow liep het begin heel smooth maar raakten we tegen het einde wat in vertraging. Dat is een mengelmoes geweest van oa ook onze eigen verwarring, en gewoon veel te doen. Gelukkig kregen we cryptische hints om verder te gaan. De eindpuzzel was leuk, nog leuker na de uitleg, maar ook een beeetje anticlimactisch.

Hoe dan ook: we hebben ons uitstekend vermaakt en komen zeker terug voor de andere kamers als we in de buurt zijn. Verwacht geen enorme experience, dit is zo’n ouderwets gezellige puzzelkamer die zowel voor een groep escape-leken als een ervaren duo een goede uitdaging is.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Veter

Ontsnapt: Ja  54:26 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

Ten Colours

Just Escape
Geplaatst op: 17 augustus 2023

Kleur bekennen

! Tip voor 2 personen !

Een oproep voor een last minute ergens op de terugweg van Zwolle naar Bergen op Zoom werd erg snel beantwoord door Just Escape. En ja hoor, Almere lag zo goed als op de route. Een beetje spannend. Deze kamer is spiksplinternieuw en had nog niet veel reviews om op te bouwen. En dat hoeft ook helemaal niet, het is gewoon een lekkere backup als een wat ervaren speler een review heeft achtergelaten. Bedankt Mark!

Geen typische escaperoom. Gewoon van kamer naar kamer, en elke kamer wordt een tandje moeilijker. Dit is de kamer waar ik heb kunnen bevestigen dat ik geen klassieke puzzelaar ben en nachtmerries ga krijgen van rekenen. Is dat slecht? Zeker niet! Het zegt alleen maar iets over mij en de frustratie gevolgd door opluchting (keer op keer) geeft juist een goede kick. Toegegeven: een beetje teleurstelling toen we hem niet haalden en voor mijn gevoel op kamer 5 bleven steken, maar dat ging snel weg toen dat kamer 9 van de 10 bleek te zijn. En die puzzel was ook zo lastig en knap bedacht dat ik gerust in een hoekje de laatste minuten af had kunnen tellen.

Voor de afwisseling is dit een leuke kamer en dat krijgt de host vaker te horen. En fijn dat er zoiets is in escapeland! Nog nieuwsgieriger ben ik naar de 3 (!) andere kamers die op de planning staan. We’ll be back.

En dan nog een speciaal moment van dank voor de bijna 2 uur die we hebben na zitten spraken met moeder en dochter. Over de kamer, over persoonlijke tops en flops, gewoon onbezonnen keihard nerden over de leukste hobby die er is en kamers uitwisselen. Dacht ik gisteren nog dat we de leuke kamers redelijk hadden gehad (lol), rij ik nu terug met 30 nieuwe aanraders op zak.

Dank voor de leuke afsluiter van onze escapevakantie!


Reactie door Just Escape

17 augustus 2023

Wat een leuke woorden om te lezen! Dankjewel voor de heerlijke middag en tot de volgende!


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

  JustEscapemarkgoedegebuure

The Courtroom

The Great Escape
Geplaatst op: 17 augustus 2023

It’s all good man!

Bij het boeken van deze kamer had ik er niet helemaal bij stilgestaan wat we precies gingen doen. Op aanraden van een online lijstje én bevestiging van het personeel bij The Great Escape kozen we voor The Courtroom en The Lost Package, goed te doen en uitdagend voor 2 personen. Op onze heenreis naar het Noorden ging de podcast aan en kwamen we in de stemming met het verhaal van TGE. En wat schetste onze verbazing.. acteurs? In deze kamer? Maar.. maar.. vinden we dat wel leuk? Gelukkig werd ons verzekerd (en de reviews waren ook lovend) dat het allemaal wel mee zou vallen. En inderdaad, wat was dit een toffe introductie. Ik las in een review dat de intro 20 minuten zou duren en dacht nog yeah sure, maar ik geloof het meteen. Het duurde zo lang dat ik haast ging twijfelen of we nog aan escapen zouden toekomen maar gelukkig.. na een paar keer de slappe lach en het schaamrood op de kaken vervolgden we onze weg. We waren nu met 2 personen wat het voor beide kanten een beetje (maar leuk) genant maakte, maar als je deze kamer als battle speelt moet het ongetwijfeld ook genieten zijn.

De intro zorgt er voor dat je vol adrenaline aan de kamer begint. Dat is top! Voor mijn gevoel zwakte het daarna alleen snel af. De muziek was een lange tijd afwezig (misschien een fout) en ik hoorde in een andere kamer meerdere mensen in gesprek. Dat haalde de flow er een beetje uit maar gelukkig pakten we de draad snel weer op en kwam er een nieuwe boost om door te spelen.

Al met al hebben we het ontzettend naar ons zin gehad bij deze kamer. Ik dacht gezien te hebben dat hij niet als ‘kamer met acteur’ benoemd staat (correct me if i’m wrong) maar ik zou het er wel bij benoemen. Het hoeft zeker niet af te schrikken, maar had ik de reviews niet gelezen dan had ik (pussy dat ik ben) er in het begin anders bijgezeten. Maar dat is gewoon een licht trauma aan de schatten van Corpse Inc :-)


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Veter

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend

 

The Lost Package

The Great Escape
Geplaatst op: 17 augustus 2023

We hebben U gemist..

! Tip voor twee spelers !

Leuk hoe deze kamer op zijn eigen manier al begint nog voor je gaat spelen. Bij het wachten op the Courtroom die we eerder speelden hadden we deze intro al meegekregen, we beloofden aan onze host dat we zouden doen alsof we van niks wisten en deze intro zorgde al voor een hele grappige situatie.

Al snel werd duidelijk wat voor kamer dit is: niet de jongste meer, maar gewoon lekker puzzelen en in tegenstelling tot de Courtroom super zelfstandig. We kregen wel de nodige hints, maar misschien juist door de intro voelde dit als ons avontuur. Er was ook een moment dat ik dacht: oja, we spelen een spel. Geen idee wat dat veroorzaakt heeft maar het klopte. De kamer deed wat ie moest doen en scoorde daarmee ruim voldoende. Achteraf had ik hem in volgorde gewisseld en the Courtroom als 2e gespeeld, maar daar is ook alles mee gezegd.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Veter

Ontsnapt: Ja  53:29 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

The Final Protest

The Great Escape
Geplaatst op: 12 november 2023

Een mooie opwarmer voor het echte werk

Jaren geleden al eens getipt om naar Zwolle te gaan voor onder andere the Final Protest, dus we besloten er in de zomervakantie een uitje van te maken. Met nog een aantal kamers bij the Great Escape op de planning was The Final Protest onze opwarmer voor de kamers.

Je hebt veel buitenescapes en veelal komt dat op hetzelfde neer. Een stapel A4tjes in je hand, een tocht door de stad aan de hand van historische plekken en weetjes, maar deze buitenescape doet dat gelukkig anders. Aan de hand van een origineel verhaal loop je een flinke route door Zwolle. De puzzels zijn niet enorm uitdagend maar wel leuk om te doen, en het heeft ook een fraaie eindconclusie. Zeker leuk om mee te pakken als opwarmer voor de indoor escapes van TGE!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Veter

Ontsnapt: Ja

 

De Klokkenluider van Zwolle

The Great Escape
Geplaatst op: 15 augustus 2023

Geen klok horen luiden..

Het is alweer even geleden dat ik de tip kreeg om naar Zwolle af te reizen voor de buiten-escapes van The Great Escape. Dat is nogal een eind vanaf het Zuidwesten maar in combinatie met nog twee binnenescapes was dit de perfecte reden voor een mini vakantie in Zwolle.

Het blijft toch spannend zo'n puzzeltocht buiten. We hebben er een aantal gedaan, vaak rond de geschiedenis van de stad en met highlights waar je langs komt, een simpel hint- en antwoordsysteem via je telefoon en vooral op een leuke manier meters maken. Pluspunt aan deze puzzeltocht was dat het een keer niet zozeer om de stad ging en je redelijk aan het denken gezet werd. Delen van de puzzels waren echt onderdeel van het straatbeeld, fijn dat de gemeente daar in samen wil werken. Maakt het toch een stuk geloofwaardiger dan de gemiddelde buitenescape.

Met name de begin- en eindpuzzel gaven het wow-effect waar ik de hele tocht op had gehoopt, maar ik begrijp dat dat een lastige en kostbare uitdaging is om de hele route door te zetten. Met 75 minuten was onze route klaar en we hebben het prima naar ons zin gehad. Geen enorme uitdaging voor een ervaren escaper maar in combinatie met ook binnenescapes van The Great Escape (ga ik op het moment van schrijven van uit!) ongetwijfeld een hele leuke minivakantie hier waard!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Veter

Ontsnapt: Ja

 

Bloedheet én verfrissend

De flyers van de Gouden Kooi doen het goed bij menig escaperoom. En dat wekt nieuwsgierigheid op dus.. na een hele leuke 70 minuten bij Rumoldus en een hapje bij Local was het tijd voor onze eerste werkdag bij Aircotech. We kregen weer een kleine introductie en daarna was het tijd voor de video. Net als bij de vorige kamer was deze van hoge kwaliteit met niet alleen goed acteerwerk maar ook goed regiewerk en oog voor detail. Een goede video als deze kost geld en dat is voor veel kamers (terecht) niet de prijs waard, maar godzijdank hier dus wel.

En toen begonnen we. Het is oprecht even graven waar we zijn begonnen na de tocht die we hebben gehad door dit avontuur. Was het een experience? Jazeker. Komt deze kamer in mijn top 3? Oh jazeker. We spelen geen geheime missie, bezoeken geen verlaten tempel en gaan geen shift draaien in een speelgoedfabriek: nee hoor, we gaan een kapotte airco vervangen bij de concurrent die ventilatoren verkoopt. En in die knulligheid beginnen we ook, I love it! Dit is zo’n kamer waarvan je in het begin duimt en hoopt dat het zo blijft, maar dan blijkt het nog beter te worden.

Ik heb mijn ogen uitgekeken naar wat we allemaal tegenkwamen. Hoe slim de kamer je kan laten voelen, hoeveel je kunt zien, meters je kunt maken, verbazing na verbazing. Met 1 eleverende puzzel misschien wel als hoogtepunt.

Lieve makers, bedankt voor jullie prachtige kamer. Ik wil meer van dit. Ik hou van de kneuterigheid, de strijd van de normale mens. We kijken nu al uit naar de 3e kamer over een paar jaar!

Ps. Als speler moet je je in de logica van de bouwer kunnen verplaatsen. We hebben de kamer zonder hints kunnen spelen wat ik niks vind zeggen over onze kunde, maar een kamer die fits like a glove! Chapeau.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  64:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend

 

Holy shit!

Allereerst respect voor het personeel dat koeltjes omgaat met 3 lompe escapers die blijkbaar niet kunnen plannen (laten we vooral de kamer die we hiervoor speelden of de parkeerproblemen niet de schuld geven. Een dikke 20 minuten te laat kwamen we binnen en ons werd gevraagd op het gemakje te komen zitten en gerust nog naar de wc te gaan. Daarna werd nog eens op het gemak het verhaal van Rumoldus verteld. Oké, de zit-sta verhouding met de host was misschien wat onwennig maar het verhaaltje was al prachtig. We gingen door naar de volgende ruimte en daar werden we verrast met een prachtige film. Alles klopte. Een goede inleiding, de spanning zat er goed in..

Vandaag hebben we de term griezelen goed in kunnen zetten. Achteraf gezien is het totaal geen enge kamer, gewoon een beetje spannend. Niet weten wat er komen gaat is altijd spannend, maar de suspense is top. Tussen de grafzerken door maken we ons klaar voor de kerk waar het een en ander niet pluis schijnt te zijn. Goh. En wat volgt kan ik niet anders omschrijven dan de titel van deze review.

Lekker uitdagend puzzelen, een leuke storyline en echt een goed oog voor detail. De bouwer van de plattegrond heeft een goed gevoel voor elke vierkante centimeter benutten. Over het einde kun je veel zeggen, dat is gewoon een kwestie van smaak, maar ik vond het als fanatiek gamer vooral gewoon heel erg grappig. Tof tof tof! Dat smaakt naar meer!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  61:32 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica

 

Laad meer reviews

0 reviews