Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Wouter

Junior Escaper

Offline

Omschrijving

Filmmaker met een uit de hand gelopen hobby.


Lid sinds

11-08-2021

Locatie

Bergen Op Zoom

Statistieken

Escaperooms

18 reviews

18 kamers gespeeld

72.2% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

1 gespeelde spellen


18 reviews

BUS 13

Escaperoom Geldrop
Geplaatst op: 23 maart 2022

De rit van mijn leven..

Onze skivakantie eindigde toch bijna in een nachtmerrie! Bus 13 moest gestart worden, maar de chauffeur is zoek. Ik vroeg me van tevoren al af hoe spannend het kon zijn zo’n geblindeerde bus, maar er waren gelukkig genoeg verrassingselementen voor een uitdagend uur ontsnappen. Ik miste met name in het begin wat muziek voor de sfeer, er was niet echt reden voor haast als de nood niet hoog lijkt en er verder geen druk te voelen is. Gelukkig kwam die sfeer er tegen het einde dubbel in. Met nog 2 minuten op de klok zagen we onze eerste overwinning van de dag als sneeuw voor de zon verdwijnen maar gelukkig werden we dan toch met applaus uit de bus bevrijd. Het einde voelde goed, het rustig heen en weer wandelen werd rennen en opgelucht kwamen we dan toch weer aan in Eindhoven.


Reactie door Escaperoom Geldrop

23 maart 2022

Hoi Wouter Bedankt voor je review en dikke voldoende! Fijn dat jullie de rit hebben overleefd en graag tot ziens!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  02:05 min


 • Origineel
 • Verhaal

 

Spanning in Eindhoven

Een goede les dat ik mezelf niet teveel moet ophypen voor een kamer die hoog aangeschreven staat op Escapetalk. Catch me if you can was absoluut een prachtige kamer die me een aantal keer goed verraste. Je vergeet dat je via een verlaten brasserie op een soort aftands zolderkamertje bent gekomen om een escape te spelen. Na een instructie die wat langdradig was (we stonden te trappelen om aan de slag te mogen) mochten we aanbellen bij het café waar de uitdaging begin. Vanuit hier gingen we in vogelvlucht door de escape heen. Op de laatste puzzel zijn we gestrand en behoren we tot de 60% die de kamer niet haalt.

Het was duidelijk een kamer voor de doorgewinterde puzzelaar en hoewel we niet het gevoel hadden lang stil te staan waren het toch bepaalde puzzels die ons afgeremd hebben. Misschien was het de sfeer die er extra druk op legde (wat wel een ontzettende boost geeft) of de puzzels die net een andere denkwijze vroegen. Hoe dan ook was dit een leuke reis en maakt het me nieuwsgierig wat andere kamers in de top van Nederland doen!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend

 

't Snoepwinkeltje

Escaperoom Steenbergen
Geplaatst op: 4 februari 2022

Snoep voor tijdens het puzzelen

De voordeur van het snoepwinkeltje staat al op een kier en seconden later staan we binnen in de gang van het snoepwinkeltje. Zoals vooraf op de mail aangegeven stoppen we onze spullen in een kluisje, maken we nog even gebruiken van het toilet, en kloppen we op de grote rode deur. Het verhaal begint onmiddellijk: de eigenaresse van het snoepwinkeltje heet ons welkom en vertelt haar probleem. De snoepwinkel heeft een lekker chocoladerecept ontwikkeld en nu wil Willy Wonka de boel saboteren, dus hij heeft een bom geplaatst.

De premisse van de kamer was me vooraf al duidelijk in de trailer, maar vond ik wat ver gezocht met een Amerikaans karakter in een leuk dorps snoepwinkeltje. De manier waarop wij echter meteen in de sfeer van de kamer werden gezogen met een enthousiaste host in karakter heeft me dan weer positief verrast. We werden naar de kamer begeleid en er stond zelfs een bakje snoepjes klaar voor tussen het ontmantelen van de bom door.

Helaas hebben we niet weten te ontsnappen en is de bom ontploft. Hoewel een duidelijke lijn of een startpunt in de puzzels soms moeilijk te vinden was, lag dit toch echt voor het grootste deel aan onze eigen onkunde. Hoewel ons hoofdrekenen niet het sterkste punt was, is de optie voor een rekenmachine wellicht nog een goede tip. Wij hebben hoe dan ook genoten van het totaalplaatje.

Een mooie kamer met een mierzoet thema, bitterzoet dat we het net niet gehaald hebben. Ook een dikke tip voor een kinderfeestje: de kindervariant!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 31 januari 2022

Met stip op één

Ik heb nog niet veel kamers uit de top 10 van Nederland gespeeld, maar na de Concierge weet ik dat me mezelf daar ook absoluut niet te vaak mee moet verwennen om slechte verwachtingen te krijgen bij andere kamers. In andere woorden: Wat een ge-wel-dige kamer! Mijn favoriet tot dusver, met gemak op nummer één.

24 uur na het net niet ontsnappen uit de kamer zit ik nog steeds vast in de sfeer van de locatie en het verhaal van de kamer. Al bij het binnenstappen is het een warm onthaal: We zijn in een hotel en mogen even wachten in de hotelbar tot we voor onze sollicitatie op gesprek worden geroepen. Ik ben als filmmaker fan van goede toepassing van audio en video en dat is hier meer dan gelukt. De personages uit het verhaal krijgen een stem en gezicht, en nog belangrijker een karakter, waardoor je als speler mee gaat voelen. Wat tof trouwens dat er speciaal een kamer voor 2 personen is gemaakt. Het klopte, net zoals eigenlijk alles in de kamer.

Lieve bouwer, jij weet precies wat je wil. Je weet dat een 7 of 8 ook ruim voldoende was maar je hebt keihard gewerkt tot er een 10+ uit kwam. Dat zat in zoveel details zoals een fictief radiostation met merchandise of échte warmte waar je dat ook verwacht. De Concierge heeft niet één, twee of drie maar wel meerdere lagen waardoor we op momenten serieus vergaten dat het om 'maar een escaperoom' ging.

Ik kijk er naar uit om terug te komen als Lost & Found geopend is, en pik dan graag ook Kamer 237 mee. Dan drinken we zeker weer een drankje en praten we graag nog eens door met de gezellige hosts over hoe leuk Escaperooms eigenlijk zijn. Bedankt voor de geweldige ontvangst én beleving!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica
 • Diversiteit
 • Verhaal

 

The Secret Tomb

Room Of Riddles Antwerp
Geplaatst op: 31 januari 2022

Warm onthaal

Na een goeie lunch op goede loopafstand van de kamer waren we klaar voor nog een kamer. Op aanrader van de host speelden we na de Aztec Temple nu de Secret Tomb, nog moeilijker dan de eerste. Jammer dat de twee qua thema redelijk op elkaar leken, maar de puzzels waren gelukkig wel anders ingericht. Hier liepen we vaker op stuk in vergelijking met de vorige kamer. Er kwamen een aantal elementen terug, je ziet dan snel de hand van de maker terug in bepaalde puzzels of technieken. Op het einde was het een en ander voor onze groep soms te ver gezocht waardoor we te lang op 1 puzzel blijven staren en de kamer dan ook net niet gehaald hebben.


7

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee

 

The Aztec Temple

Room Of Riddles Antwerp
Geplaatst op: 31 januari 2022

Bouwen zonder spelen

De host vertelde dat hij zelf geen escapes heeft gespeeld om zo onbevlekt kamers te kunnen blijven bouwen. Dit heeft ook absoluut niet afgedaan aan de creatieve manier waarop hij invulling aan deze kamer heeft gegeven. Na een spannend startverhaal werden we meteen losgelaten in de kamer.

De afwerking had beter gekund: ik had het niet helemaal het gevoel dat we in een andere wereld waren ondergedompeld mede door de bestickerde ramen en de zichtbare raamlijst en vensterbank. De decoratie en sfeergeluiden brachten dat contrast gelukkig weer naar beneden.

Er was genoeg uitdaging voor een grote groep van 6 personen, hier en daar hadden we meer sturing nodig via de telefoon die mee naar binnen ging of het hintsysteem in de kamer, bestaande uit enveloppen per puzzel, maar die hints waren zo logisch dat we daar zelf al aan gedacht hadden.

Gelukkig binnen de tijd ontsnapt en een goede opwarmer voor de tweede kamer bij Room of Riddles!


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service

 

De Tempel van Hunahpu

Escape Mijdrecht
Geplaatst op: 4 november 2021

Een kamer vol beleving

Ik was al bekend met een aantal kamers van Escape Mijdrecht en ik was dan ook niet bang dat de volgende kamer thematisch zou teleurstellen. In tegendeel, bij binnenkomst van de kamer werden we weer getrakteerd op een mooie setting. Deze kamer vraagt (fysiek) net iets meer van je dan een gemiddelde Escaperoom wat heel verfrissend werkt, en het thema is op een leerzame manier verwerkt in de puzzels. Veel rekenen, voor mij een minder sterke kant, maar de logische denkpuzzels waren ook een leuke uitdaging.

We waren snel door de eerste gedeeltes heen maar bleven langer steken op een van de laatste puzzels. Gelukkig was er een super origineel hintsysteem waar we op een grappige manier mee geholpen werden en hebben we de kamer succesvol weten te ontsnappen. Chapeau voor de thematisering en het oog voor detail, as always.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

 

ISS Black Out

Escape Mijdrecht
Geplaatst op: 4 november 2021

Buitenaards spannend!

ISS Black Out heeft me doen vergeten dat ik 10 minuten eerder een 'gewoon' winkelpand in het centrum van Mijdrecht ben binnengestapt. Al vanaf het begin word je meegenomen in het verhaal en voel je de druk om te moéten presteren binnen de tijdsdruk. Er is genoeg om te zien, om te geloven dat je in een ruimtestation bent en om je te verbazen over lucratieve puzzels. We hebben veel tijd verloren op achteraf logische puzzels, maar ook op een puzzel waar je echt de tijd voor moet nemen om de logica te begrijpen.

Met nog een paar minuten op de klok hebben we tegen alle verbazing in weten te ontsnappen en de adrenaline-rush was een fijne beloning. ISS Black Out is een fijne thematische beleving en past prima in het rijtje van de andere kamers van Escape Mijdrecht.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

 

Camera 4

Escape Room 076 Breda
Geplaatst op: 24 september 2021

Schoolvoorbeeld escaperoom

Een heerlijke kamer vol beleving! De korte maar krachtige introductie van de host werkt perfect, ga maar meteen aan de slag. In de kamer klinkt relaxte muziek wat het puzzelen minder stressvol maakt. Het verhaal wordt steeds duidelijker en je wordt er echt in meegezogen. Er is beleving op meerdere levels in de kamer, zonder al teveel te verklappen voel je dat het verhaal leeft en je er bovenop zit. Dit smaakt naar meer!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  54:44 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Spannend

 

Gold Creek

Turf Aalsmeer
Geplaatst op: 3 september 2021

Overweldigend escapeavontuur

Vooraf was me al duidelijk dat dit geen escaperoom was, maar een combinatie met lasergamen en escape-elementen, en met die insteek heb ik een geweldige middag beleefd. Hoewel er in het begin veel informatie onze kant op kwam deed dat niets af aan de ervaring. We speelden in 2 groepen van 4, een groep was opgedeeld in 2 puzzelaars en 2 man op het veld op te schieten. Ik was het grootste deel van de 70 minuten zoet met puzzelen en dat was erg vermakelijk. Los van je eigen huisje was er ook in het dorp een hoop te puzzelen, maar toen ik de laatste 20 minuten ook het veld op ging was het aantal puzzels (en de druk van de tegenstander om je heen) te groot om daar lekker voor te gaan zitten. Keerzijde is dat je deze kamer (zij het vanuit een ander huisje) een tweede keer kunt spelen.

Deze kamer is geen escaperoom en ik denk dat de maker zich zo niet wil profileren, maar het is een geweldige ervaring voor een gemixt team dat van puzzelen en lasergamen houdt.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Hele toffe omgeving
 • Leuke crossover met lasergamen
 • Overweldigend aantal puzzels

 

Het Koninkrijk

Escape Mijdrecht
Geplaatst op: 19 augustus 2021

Complete beleving

Vanaf het begin waren we al ondergedompeld in de sfeer van de kamer. Dan denk je al aardig wat kamers gespeeld te hebben, begin je toch weer bij 0. Voor ons gevoel hebben we aardig wat hints gekregen, dat bleek achteraf best mee te vallen. Fijne details: Geen aftelklok en een creatief hint-systeem. De uitstraling van de kamer is top, de puzzels zetten je goed tot nadenken. Er had hier en daar nog wel een puzzel tussen gemogen maar aan de andere kant leek het alsof we al veel langer bezig waren.

Je merkt dat de eigenaar hier enorm veel moeite en passie in heeft gestoken, dat brengt de kamer echt tot leven. Met een aantal leuke verwijzingen naar andere bekende verhalen en sagen is dit zeker de moeite waard!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  48:44 min


 • Mooie details
 • Meeslepende verhaal
 • Prettige, mooie ontvangst

 

Engine Room

Breakout Rotterdam
Geplaatst op: 11 augustus 2021

Een goede adrenaline rush met een bevredigend einde

Ik heb deze kamer gespeeld met een partner zonder ervaring, we gingen de kamer dan ook vooral in voor de fun en niet zo zeer voor de winst. Toch waren er meer dan genoeg impulsen om er vol voor te gaan en tot onze verbazing hebben we de kamer met nog 9 minuten op de klok en slechts 2 (achteraf voor de hand liggende hints) gehaald.

De ontvangst was meer dan prettig, een host met passie voor de escaperoom en het verhaal. Ik had echt het gevoel zelfstandig bezig te zijn en niet teveel door hints geleid te worden. Het was even puzzelen, maar de stukjes vielen (zoals eerder al gehint) snel genoeg in elkaar.

De optie om de kamer tegen een andere groep te kunnen spelen (er zit een identieke kamer naast) klonk achteraf heel leuk, zeker om bepaalde elementen in de kamer. Ik kom zeker snel terug bij Breakout Rotterdam voor de volgende.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Duidelijk verhaal
 • Goede audio-visuele effecten
 • Vrij donkere ruimte

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 11 augustus 2021

Wederom verrast in eigen stad

Na de Juwelier van de Onderwereld was ik erg nieuwsgierig naar de tweede kamer van 0164. Als filmmaker heb ik tijdens de bouw wat materiaal voor de kamer gedraaid en hoewel ik daarbij 1 kamer al kon bestuderen, ben ik een jaar later met de echte escape compleet opnieuw verrast. Ik kon weer helemaal opnieuw beginnen en mijn voorkennis was (gelukkig) niets meer waard.

Het is leuk dat de kamer gebaseerd is op een film, maar dat had voor mij geen meerwaarde. De verhaallijn zorgde bij mij juist voor wat verwarring in de voortgang van het spel en had wat mij betreft ook ergens anders over kunnen gaan. De naam van de kamer is op zich leuk bedacht maar ik vind hem niet echt pakken, de link met de kamer is duidelijk maar dit had ook ander opgelost kunnen worden.

Waar de kamer zeker wel in geslaagd is, is het creëren van beleving. Ik ben nog steeds redelijk nieuw met escape rooms, maar deze komt samen met een toffe kamer in Wenen zeker bovenaan op mijn lijst. Dit was meer dan puzzels, er was genoeg om je over te verbazen. Soms voerden we een oplossing uit waarvan we dachten 'dit zal wel niets doen' en het was dan ook wonderlijk dat het wel lukte.

De kamer is gebouwd voor 60 minuten maar later verlengd naar 70. De klok was daar (nog) niet op aangepast en zorgde bij mij even voor kortsluiting omdat ik de eerste 10 minuten niet oplette. Achteraf nog een redelijke rondleiding achter de schermen gekregen, met name gedreven door onze eigen nieuwsgierigheid.

Ik hoop oprecht dat 0164 door kan blijven bouwen en kijk nieuwsgierig uit naar de volgende. Dit soort kamers speel ik zeker het liefst!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  69:07 min


 • hele originele puzzels / technieken
 • fijne muziekkeuzes
 • fijne sfeer in de kamers
 • verhaal niet altijd even duidelijk
 • aftelklok werkt (nog) verwarrend

 

London Room

Escape Mission Rotterdam
Geplaatst op: 11 augustus 2021

Leuke themakamer met veel slotjes

Als fan van de Sherlock serie en de stad Londen was dit een aardige kruising in escape-vorm. De puzzels waren niet heel divers, een onderdeel werkte niet zo goed als het hoorde maar de algemene sfeer was duidelijk.

Een goede kamer als je nog niet veel escapes gespeeld hebt. Daarna zoek je toch wat meer uitdaging.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Magic & Mystery

This is escape Breda
Geplaatst op: 15 augustus 2021

Iets teveel om te zien en te ontdekken

Vol goede moed doken we onze laatste pre-corona escapekamer in, vooraf al erg geïntrigeerd door het thema. De host was niet erg enthousiast maar dat mocht de pret niet drukken. Na wat gekibbel over wat wel en niet mocht en een tip van de host kwamen we in het tweede gedeelte van de kamer waar veel te zien was. Misschien wel iets te veel, want uiteindelijk bleek een hoop slechts afleiding geweest te zijn. De puzzels waren inventief, met name de 'gouwe ouwe' waar echt samenwerking bij vereist werd, maar helaas hebben we de kamer niet mogen halen. Door eigen onkunde en toch ook door veel spullen die slechts voor decoratie zorgden en er niet toe deden zijn we veel tijd verloren.

De host was na afloop wederom niet erg enthousiast en mede daardoor hebben we de kamer met een weemoedig gevoel verlaten. Al met al wel een mooie kamer met leuke puzzels!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.5


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Originele puzzels
 • Teveel afleiding

 

De Juwelier van de Onderwereld

Escape Room 0164
Geplaatst op: 11 augustus 2021

Verwachtingen overtroffen!

Ik was erg nieuwsgierig naar een van de weinige escaperooms in Bergen op Zoom en was wat bevooroordeeld, maar wat heb ik genoten van deze kamer! De puzzels waren verfrissend en na afloop hebben we de hele kamer uitgelegd gekregen. Via een eigenwijze medespeler wederom geleerd dat je niets moet forceren of stiekem proberen, maar met veel lol de kamer gehaald.

Service staat bij 0164 duidelijk hoog in het vaandel. We hadden de eer om de laatste escape van het jaar te spelen met zo'n 4 uur tot het nieuwe jaar maar zelfs toen werd er nog uitgebreid de tijd voor ons genomen. Jammer dat er 'nog maar' 2 kamers zijn, dit smaakt naar meer.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:39 min

 

Koelcel

SS Rotterdam
Geplaatst op: 11 augustus 2021

Altijd al eens van een boot willen ontsnappen!

De eerste en waarschijnlijk laatste keer dat ik met een grote - maar gezellige - groep ga escapen. De kamer was natuurlijk niet geschikt voor 8 man die met en door elkaar aan het puzzelen waren, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na een ietwat nerveuze introductie en een zoektocht naar het escapegedeelte op de boot zelf doken we de koelcel in. Veel verschillende puzzels, toch een aantal hints nodig gehad die op creatieve wijze met ons werden gedeeld. De kamer is me niet bijzonder bijgebleven maar de sfeer was absoluut top!


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja  51:59 min


 • Leuke locatie voor een escape

 

De Vergeten Cel

Gevangen Poort Bergen op Zoom
Geplaatst op: 11 augustus 2021

Fijne eerste escape ontgroening

Deze kamer was mijn eerste escape. In het begin wat spannend, opgesloten met een gelegensheids-groep, maar dit leek in ons voordeel te werken toen de rollen snel verdeeld werden. Ik werd gegrepen door de kleine puzzels, het verhaal dat er in verweven zit kwam redelijk goed naar voren en er zitten (voor een beginnend escaper dan) een hoop leuke verrassingen in de kamer verstopt.

Geen verrassende kamer meer als je er al een flinke hand vol hebt gespeeld maar zeker een uitermate geschikt instapmodel.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Compleet analoge kamer

 

0 reviews