Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Wouter

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Zeggen jullie puzzelen of puzzelen?


Lid sinds

11-08-2021

Locatie

Bergen Op Zoom

Statistieken

Escaperooms

105 reviews

105 kamers gespeeld

86.7% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

1 gespeelde spellen


6 forum berichten

Teams

Couple Goals

3 teamleden

39 kamers gespeeld

Marty & Friends

3 teamleden

19 kamers gespeeld

Team Veter

2 teamleden

9 kamers gespeeld

105 reviews

Enigma

Escape010
Geplaatst op: 09 mei 2024

De Rotterdamse Riddler

Verstopt net buiten het centrum van Rotterdam vinden we Escape010. Veel flyers voorbij zien komen, dus ik was nieuwsgierig naar de 2 kamers op deze locatie. De eerste zoektocht was dankzij Google Maps naar de parkeergarage. Parkeren kan ook voor de deur maar kost bijna 7 euro per uur, gelukkig is de ondergrondse garage maar een paar minuten lopen.

We worden leuk ontvangen en zonder al teveel poespas geïntroduceerd aan de politie, voor wie wij een zaak gaan oplossen. In een oud pakhuis treffen we de Riddler die ons op de proef stelt. Dat verhaal wordt in het begin goed voorgesteld, maar tijdens de kamer zelf is het vooral lekker puzzelen, raadsels oplossen en zorgen dat je weg komt. Leuk hoe het begin je groep al meteen uitdaagt! Wat volgt is gewoon lekker puzzelen. Er wordt veel samenwerking gevraagd, dat is een pluspunt. Waar ik wel over twijfel zijn rekensommen. Stel je bent daar echt niet goed in (of je hoofd staat er niet naar) dan staat je een pittige som te wachten. De rush die vrijkomt als de som blijkt te kloppen, is dan wel weer fijn.

Qua aankleding is de kamer netjes, het verhaal is genoeg, er zit zeker wat uitdaging in en ik zou de kamer dan ook aanraden voor 4 personen. Ik denk te lastig voor 2 ervaren spelers. Op een paar momenten kwamen we vast te zitten, met een beetje hulp was het achteraf wel duidelijk wat we moesten doen en maakten we het vooral moeilijker dan het was. Misschien door een gebrek aan overzicht aan onze kant, misschien door sturing, maar zeker geen reden voor frustratie. En we hebben het gehaald, dus no sweat :-)

Overigens nog een leuke mysterieuze persoonlijke toevoeging in de kamer. Doet het altijd goed!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Goede service
 • Puzzels

 

Book Of Mystery

Escape010
Geplaatst op: 09 mei 2024

GOD GOD GOD

We speelden deze kamer als 2e op de avond en in alles voelde dit als een leukere uitdaging. Enigma was erg leuk, maar deze vibe zinde me meer. Na de eerste 10 minuten vooral boos op onszelf eindelijk de juiste richting te pakken te hebben, vlogen we redelijk door de kamer heen. Soms heb je kamers die veel te duidelijk van ruimte naar ruimte gaan en waar je zit te wachten op een volgende stap, daar had ik hier helemaal geen last van. De aankleding was top, leuke geluids- en lichteffecten en goede puzzels. Sommige onderdelen had je meerdere keer nodig en dat was even wennen, maar niet storend.

Net als bij Enigma zit hier een rekenpuzzel in en dat is even omschakelen als je net van ander soort puzzels komt. Niet mijn favoriet, ook niet helemaal in thema, gelukkig wel goed te doen. Alles paste goed in thema. Het verhaal waren we wel kwijtgeraakt, door de locatie van de eindpuzzel hebben we een redelijk essentieel deel van de ontknoping gemist en moest dat achteraf nog uitgelegd worden om dit te begrijpen. Wel jammer, ik had het graag gezien, maar we kwamen nog steeds redelijk euforisch de kamer uit. Zeker een aanrader voor een lekker middagje puzzelen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:22 min


 • Puzzels

 

Chicken Run

Chicken Run
Geplaatst op: 03 mei 2024

Een Escapekiproom! ?

Bijkomend voordeel van zo weinig reviews op het moment van schrijven is dat ik als eerste deze flauwe grap mag maken.. met trots.

We sloten ons midweekje Gent af met Chicken Run op de terugweg. Deze kamer kregen we getipt als “leuke puzzelkamer bij iemand op zolder”. Na passieprojecten zoals Chateau Elize en De Landloper keek ik al reikhalzend uit naar ons kippenavontuur.

En inderdaad, we bellen bij iemand thuis aan en gaan via de voordeur naar boven waar één van ons als kip Kaatje wordt gebrandmerkt, inclusief gouden nagel en een nummer. Dat roept meteen veel vraagtekens op die gelukkig in de kamer zelf worden opgelost.

De kamer zelf is niet meer dan het belooft: een schaars ingeklede zolder met veel kip, ei en gaas. De puzzels zijn veel rekenpuzzels en hersenkrakers, het was soms even omdenken om te begrijpen hoe een puzzel werkt, maar zeker niet onmogelijk of onlogisch. Wat ik zelf jammer vond was dat we op 3 cijfersloten toe gewoon zelf het laatste nummer konden gokken wanneer we een puzzel niet helemaal snapten. Toen we daar achteraf uitleg over kregen baalden we extra dat we die logica niet zagen. Slim hoeft dus niet altijd verstandig te zijn :-)

Met 2 spelers ga je hier een leuk uurtje hebben. Verstand op 0, geen verwachtingen, gewoon een beetje puzzelen en lachen om je gouden nageltje. Na 100+ escaperooms en veel experiences is dit ook weer eens leuk!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Veter

Ontsnapt: Ja  54:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel

 

The Graveyard

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 03 mei 2024

Er is veel aan de hand bij deze familie..

Een paar dagen Gent was een mooie aanleiding om bij te dragen aan mijn escape-verslaving. Op aanraden van het personeel spelen we Red Alert, en later The Graveyard bij Lockdown. Beide rooms zitten op andere locaties met in de buurt een leuke hotspot Hal16, aanradar voor een biertje en een hapje. Overnacht je in het centrum dan is dit ook prima aan te lopen trouwens.

We arriveren op de tweede locatie bij Lockdown waar meerdere kamers zijn en worden vrolijk begroet. Na een korte introductie en een leuk klein schpiel vooraf kunnen we richting de graftombes van de familie Dubois. We onderzoeken het verhaal van de familie en moeten wijlen Lander gaan bevrijden.

Ook hier een prima kamer voor twee personen met net iets meer uitdaging dan de vorige. Muziek en aankleding is in thema. Wel is er hier en daar wat slijtage waardoor we het bij één puzzel moeilijk hebben gemaakt (maar met een hint kregen we snel een aha-erlebnis) en bij een andere puzzel het daardoor gelukkig meteen duidelijk was wat we moesten doen. Onze host zat daar achteraf gelukkig snel bovenop en zou meteen iets gaan natippen.

Wat deze kamer met name leuk maakt is het verhaal. Geen ellenlange bladzijdes vol lore, gewoon een paar teksten en daarna een simpel doel. We vullen langzaam de puzzelstukjes in en terwijl de grote kerkklok steeds meer gaat slaan, haasten we ons om vóór middernacht klaar te zijn. Met succes, gelukkig..

Na afloop hebben we nog heel gezellig nagekletst met onze host en zijn collega en druk over onze gezamenlijke hobby gekletst. Met een gezellig middag en een paar nieuwe escapetips op zak, komen we zeker nog eens terug voor andere kamers van Lockdown!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Veter

Ontsnapt: Ja  01:44 min


 • Verhaal
 • Puzzels

 

Red Alert

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 03 mei 2024

Prima tweepersoons kamer

Een paar dagen Gent was een mooie aanleiding om bij te dragen aan mijn escape-verslaving. Op aanraden van het personeel spelen we Red Alert, en later The Graveyard bij Lockdown. Beide rooms zitten op andere locaties met in de buurt een leuke hotspot Hal16, aanradar voor een biertje en een hapje. Overnacht je in het centrum dan is dit ook prima aan te lopen trouwens.

We beginnen met Red Alert, op het eerste zicht een simpele kamer en op het tweede zicht ook. Het verhaal is niet heel ingewikkeld: we moeten een oorlog voorkomen en op zoek naar het team dat ons voorging en verdween. Als ervaren spelers zijn we steeds meer opzoek naar dit soort kamers: leuk voor een groep als je net begint met escapen, uitdagend genoeg voor een tweetal. De aankleding is kil maar in thema, de muziek klinkt zacht door de speakers en voegt daar aan toe. Leuk om te horen dat onze host die dag zelf de muziek voor alle rooms mocht componeren en ook bij de andere kamer was dat een positieve toevoeging.

De kamer biedt genoeg uitdaging voor een tweetal en zonder overspoeld te worden met hints kwamen we er goed doorheen. Met weinig verwachtingen was dit een prima tussendoortje!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Veter

Ontsnapt: Ja  45:36 min


 • Moeilijkheidsgraad

 

De Bagijnetoren

DelftEscape
Geplaatst op: 21 april 2024

Wilhelmus van Nassaue..

The road to 100.. en vandaag begonnen we in het mooie Delft. De Bagijnetoren deed me van buitenaf denken aan escapes zoals Rembrandt en de Gevangenpoort vanwege de ouderwetse uitstraling en de monumentale status. De ontvangstruimte was al lekker knus, dat beloofde wat..

We gaan de geest van Willem van Oranje bevrijden, dat is onze missie. Tijdens deze tocht komen we ontzettend toffe puzzels tegen. En op een niveau dat je niet verwacht, maar aan de andere kant: we zijn in Delft. Natuurlijk is die kennis en kunde hier!

Met dank aan de leuke host en de geweldige codenaam Suikerwafel, hebben we een leuke middag gehad. Een aanrader voor de puzzelliefhebbers!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  59:20 min


 • Goede service
 • Verhaal

 

Red Het Koninkrijk

DelftEscape
Geplaatst op: 21 april 2024

To Isengard?

Deze kamer is een van de klassiekers die ik al vaker voorbij heb zien komen, maar nooit gespeeld. Zonder verder te lezen was ik positief verrast door de Hobbit vibe die er hing. We vlogen redelijk soepel door de kamer heen in het begin, maar helaas stroopte het verderop wat op en was er meer frustratie dan plezier op een zeker punt.

We hebben daar even over na zitten denken, want het is een leuke kamer. De hoogte is een klein minpunt, het was fijn om achteraf weer vrij te kunnen lopen. Maar dat vind ik geen minpunt van de kamer, er is juist goed rekening gehouden met de gelimiteerde ruimte.

Waar wij achteraf van baalden was de flow en met name de manier waarop je gestuurd wordt. Er zijn een aantal elementen die je moet verzamelen en die lijken gepaard te gaan met bepaalde gebieden. Doordat er hier en daar nieuwe informatie wordt vrijgegeven, waren wij van mening dat dit afgerond was. En zo verlies je overzicht en dat gaat het frustreren als het niet meer duidelijk is waar je nog heen moet.

Onze host was ontzettend gastvrij, maar speelde misschien wel iets teveel volgens het boekje. Het napraten in de kamer voelde meer als onderdelen afvinken en checken of we het begrepen hadden, ik mis daar een stukje passie en interesse in je groep. Ook was er één onderdeel wat wat ons betreft een kleine aanpassing kon gebruiken. Voor een ander weegt dat misschien minder zwaar, maar dit had net de balans kunnen maken tussen een logische puzzel en een onduidelijke. Volgens de host was dit bewust om het moeilijker te maken maar daar kan ik me niet in vinden.

Wat wel heel leuk was, was de locatie en de manier waarop we uitgedaagd worden om van start te gaan. En zeker ook de decors en aankleding. Al met al een aanradar voor de fantasy liefhebber!

Weegschaal


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  46:00 min


 • Sfeer
 • Origineel

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 23 april 2024

Het einde nog lang niet in zicht..

NR 100! En dat feest verdient een bijzondere kamer. Wat ik vooraf over DarkPark hoorde was erg positief, maar zeker niks voor mij. Een beetje spannend oké, maar horrorkamers? Waarom zou je dat willen? In mijn reis naar de 100 kamers ben ik toch wat meer spannende kamers tegengekomen en eigenlijk voelde dat best goed. Een gezonde dosis dopamine en met de wetenschap dat het allemaal maar een spelletje is, moet je alles durven. Toch? Dus ja, nummer 100 werd The End..

En wat een feest dat het was! Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door Stef, onze host. De spullen gingen de kluisjes in, de telefoons apart, en voor we het wisten was Stef verdwenen. Pro-actief startten we aan onze escape en was het tijd voor het begin van het einde. Ik was op de hoogte dat er een acteur in de kamer zou zitten, maar omdat er iemand werd ingewerkt hadden we dubbel prijs. Boffen wij even.. Maar wat ontzettend goed gedaan. Van begin tot einde (no pun intended) werden we meegezogen in het toneelstuk dat zich voor ons ontrafelde. Het gaf een kick om door de ogenschijnlijk makkelijke puzzels geloodst te worden, met hier en daar wat tegengas :-)

The End smaakt naar meer. Tijd om bijna heel DarkPark verder af te struinen! Achteraf nog een heel leuk gesprek gehad met de betrokkenen. En wat DarkPark voor mij helemaal uniek maakt is de jongensdroom die hier duidelijk achter zit. Hier is gewoon gemaakt wat precies de bedoeling was, elke centimeter klopt, er zit meer verstopt dan je zou denken ("Vertel een mop") en de beleving is voor gasten top. Achteraf kregen we de mogelijkheid om foto's te maken in een aantal van de kamers. Waar kom je dat nog tegen? En in de foyer mag je zelf eten/drinken pakken en later afrekenen. Wat een gastvrijheid! Oké, daardoor mis je misschien de gezelligheid van een host die wat langer kan blijven plakken, maar na een gezellige begeleiding en napraat in de kamer als deze, is dat prima.

Op naar de 200!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  58:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

 

The Hangover

OuterGround
Geplaatst op: 07 april 2024

Nog steeds hoofdpijn..

Ik moet bekennen: wij waren hier helemaal niet voor The Hangover. Een maand geleden zijn we zo hartelijk ontvangen door Marc (en collega’s) dat we graag terugkwamen voor de overgebleven kamers. We wisten dat The Hangover en Whitechapel voor ervaren spelers niet veel uitdaging zouden bieden, maar voor 2 spelers misschien nog wel. Dus, door die bril: alsnog een dikke 10+ voor de service en dit duo gaat graag de uitdaging aan!

The Hangover is geinspireerd op de film, maar werkt prima zonder voorkennis. Voor een oude kamer is de start in ieder geval erg verrassend en valt er genoeg te puzzelen voor 2 personen. 4 ervaren spelers zou ik niet aanraden, 6 lijkt me de hel. Maar ondanks dat de kamer wat gedateerd overkomt hebben we ons bijna 60 minuten prima kunnen vermaken.

Maar wat vandaag echt de hoofdprijs verdient is de gezelligheid waarmee we (opnieuw) verwelkomd werden. Het is fijn om te zijn dat er net zulke enthousiaste escapers als wij in dienst zijn hier en dat er voluit gepraat kan worden over de mooiste hobby die er is. Er wordt de tijd genomen voor een babbel, zij het met een schuin oog op de klok en voordeur, maar dat maakt het plaatje compleet. Jammer dat we hier voorlopig uitgepuzzeld zijn.. maar wij komen hoe dan ook terug!


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  52:48 min


 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

The Mystery of Whitechapel

OuterGround
Geplaatst op: 07 april 2024

London calling!

Ik moet bekennen: wij waren hier helemaal niet voor Whitechapel. Een maand geleden zijn we zo hartelijk ontvangen door Marc (en collega’s) dat we graag terugkwamen voor de overgebleven kamers. We wisten dat The Hangover en Whitechapel voor ervaren spelers niet veel uitdaging zouden bieden, maar voor 2 spelers misschien nog wel. Dus, door die bril: alsnog een dikke 10+ voor de service en dit duo gaat graag de uitdaging aan!

Whitechapel liep wat stroperiger dan the Hangover. Het onderzoek naar waar dit aan ligt loopt nog en de verdachten zijn op dit moment de verschillende soort puzzels en Hertog-Jan Grand Prestige. Het is enorm frustrerend als je netjes de kamer samen kloksgewijs door bent gelopen om te kijken wat je mist, en dan krijg je een hint die zo voor de hand ligt. Deze kamer had een paar van die momenten, misschien had een 3e paar ogen dit voorkomen, misschien was het dom ongeluk, wie zal het zeggen?

Al met al een goede starterskamer, ook leuk voor 2 personen.

Maar wat vandaag echt de hoofdprijs verdient is de gezelligheid waarmee we (opnieuw) verwelkomd werden. Het is fijn om te zijn dat er net zulke enthousiaste escapers als wij in dienst zijn hier en dat er voluit gepraat kan worden over de mooiste hobby die er is. Er wordt de tijd genomen voor een babbel, zij het met een schuin oog op de klok en voordeur, maar dat maakt het plaatje compleet. Jammer dat we hier voorlopig uitgepuzzeld zijn.. maar wij komen hoe dan ook terug!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:27 min

 

The Alchemist

Sherlocked
Geplaatst op: 29 maart 2024

Hemel en aarde bewogen

Vandaag een dag Sherlock: we konden niet anders dan boeken van nieuw naar oud, maar dat mocht de pret niet drukken. De kamers bevinden zich in hartje Amsterdam en ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van deze ‘attractie’ in een toeristenstad. De kamers zijn alleen in het engels te spelen, maar gelukkig hadden we wel Nederlandse hosts wat het net iets meer als de rest van Nederland deed voelen :-)

The Alchemist is een plaatje. Daar kun je niet omheen. Het is geen kleine witte kamer maar een omgeving maar veel aandacht aan is besteed. Het avontuur start met een kleine kruipdoor sluipdoor wat de spanning goed opbouwt. Daarna is het vooral een goed uur puzzelen in een fijne omgeving. Er is geen klok, wel een voortgangsoverzicht dat bevredigend werkt. Het verhaal zit vooral aan de voorkant goed in elkaar en dat maakt dat je duidelijk weet waar je mee bezig bent. Het engelse taalgebruik (soms op behoorlijk niveau zoals met de introductie per whatsapp) maakt het wel iets minder toegankelijk, ik kan me voorstellen dat de gemiddelde speler wiens interesse niet rond alchemie ligt niet goed weet wat er allemaal gebeurt, maar de puzzels zijn wel voor iedereen interessant.

Het is alles bij elkaar geen goedkope escaperoom, ik snap waar het geld is gaan zitten en je betaalt vooral ook mee aan de huur van een mooi pand midden in het centrum van onze hoofdstad. Leuk voor een keer, en pak ook zeker de andere kamers van Sherlocked mee!

Een klein aandachtspunt is misschien het verzamelpunt. Er was even wat verwarring bij de host omdat wij meerdere kamers speelden die dag (Architect, Alchemist, het lijkt op elkaar) en het was ons niet duidelijk dat we bij de ingang van de bistro zouden verzamelen. Een kleine foto vooraf ter verduidelijking was welkom geweest.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja  73:00 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Logica

 

The Vault

Sherlocked
Geplaatst op: 29 maart 2024

Dat is.. beroepsgeheim

Met het lezen van een paar reviews vooraf stonden we toch redelijk met knikkende knieën te wachten op de start van the Vault. De uitgebreide informatie vooraf zorgt er voor dat je er lekker in zit. En achteraf kan ik bevestigen dat de iPhone/iPad game een goeie opwarmer was :-)

Wat The Vault ontzettend goed doet (en dat voor een best oude kamer) is de opbouw met suspense. Het is een echte break-in en dat doen ze goed. Je waant je de hoofdrolspeler in je eigen film op verschillende vlakken, van bluf tot kraak.

Het geweldige bestaande decor van een oude kluis doet al het halve werk. Maar de echte aanvulling is de suspense die er hangt en alles wat je brein er zelf verder bij verzint. Zeker een aanrader, ook als je geen fan bent van acteurs, het valt allemaal wel mee :-)


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

 

The Architect

Sherlocked
Geplaatst op: 29 maart 2024

Harry Potter Berlage

De 3e kamer vandaag bij Sherlocked en ondanks dat dit duidelijk de oudste was en er op een minder moderne manier gepuzzeld moest worden hebben we het naar onze zin gehad. Hier en daar wat vastlopers en geen hints, wat we achteraf heel fijn vonden als de oplossing zo bij de hand bleek te liggen. The Architect trapt het verhaal af dat in de andere 2 kamers verder naar voren komt.

Het is een combi van dingen zoeken en puzzelen, klassiek trechteren van informatie. Een relatief makkelijke toevoeging zou nog zijn om er meer geluid/muziek aan toe te voegen. Dat zorgde net voor minder sfeer. Ik zou met deze kamer beginnen, de volgorde van de andere 2 maakt niet enorm uit.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja

 

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 25 februari 2024

Een spannend bezoek aan Jason

Onze eerste keer bij OuterGrounds: op advies vanuit de podcast hadden we the Execution en Jason’s Legacy geboekt. Ik heb helaas de originele Jason nooit gespeeld maar met een beetje voorinformatie waren we toch klaar om de avonturen van Jason te mogen ervaren. Bij entree werden we ontvangen door Marc, naast een bekend gezegd van een jaar geleden in een andere escape room ook een ontzettend fijne en gezellige host. Hij ‘speelde’ voor enkele uren onze beste vriend en daar verdient hij absoluut een gouden kalf voor :-) Ook de rest van de crew was ontzettend vriendelijk en het doet mij als escaperoom enthousiasteling dan ook enorm goed om zo in de watten gelegd te worden en te kletsen over onze gezamenlijke hobby.

Maar goed, de kamer! We begonnen met het invullen van voor- en achternaam en geboortedatum, topten het af met een profielfoto die we vervolgens enkele minuten later weer tegen kwamen in de state prison waar we Jason gingen bezoeken. Vervolgens worden we getrakteerd op een uur vol spanning en te gekke puzzels. De muziek is duidelijk aanwezig, iets te hard voor mijn smaak, met name omdat je minder goed kan overleggen onder druk. Je hebt door de muziek wel continu het idee dat je door moet, terwijl we zonder hints toch aardig goed door de kamer heen vlogen. Ik geef toe, we hebben veel momenten gehad waarop ik me ontzettend dom voelde na het begrijpen van de puzzel, maar dat kan altijd erger als je met een hint bijgestuurd moet worden. Fijn dat ons dat bespaard is gebleven!

Inhoudelijk weinig of niets op deze kamer aan te merken! Maar omdat Marc ons zo motiveerde om ook met feedback te komen, speciaal voor hem nog een puntje. Iets wat me overigens ook opviel bij Jason’s Legacy en hierna nog the Non Believers. Met alle Amerikaanse namen en termen is het soms een behoorlijke mondvol en voelt het een beetje als je ver van je bed show. Ik snap het want je wil ook een internationaal publiek aanspreken, maar toch.

Hoe dan ook een perfecte opwarmer voor nog meer moois die dag. Op naar Jason’s Legacy..


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  55:53 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend

 

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 25 februari 2024

Een schijnheilig bezoek

De tweede kamer bij OuterGrounds deze dag, na opgewarmd te zijn bij the Execution mochten we nu het verhaal van Jason verder ontdekken. We beginnen in een ruimte waar een film wordt vertoond en daarna is het tijd om richting het huis van de pastoor Neville te gaan. Ja, ontzettend gaaf, meer kan ik er niet van maken. Van de ontvangst tot aan de eerste stappen binnen. Er is zoveel te zien en ontdekken, dat is echt heel gaaf gemaakt. Ik vind deze manier van verkennen ook veel leuker dan lineair van kamer naar kamer gaan. Want nu krijg je een steeds completer deel van de kaart, en dat werkt.

De stem van Brock, de Efteling en meer leidt ons rond door het huis waar langzaam het verhaal zich ontrafelt. De muziek blijft als een vriendelijke oorwurm hangen en doet wat het moet doen. Het is alsof je een persoonlijke soundtrack mee op reis krijgt die zich precies aanpast aan wat je voelt. Ook de techniek draagt op elk niveau bij aan de spanning die het verhaal nodig heeft. Op een gekke manier geldt ook: less is more. Er zitten absoluut hoogstandjes in maar tegelijk werkt de suspense juist goed en vul je met je eigen spanning en verwachtingen het grootste deel van de kamer al in.

We naderen een climax, en dan wordt duidelijk waar we al bang voor waren…..

We komen graag terug voor meer! ;-)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  56:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

 

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 25 februari 2024

Ontzettend gaaf! Maar..

Een van de moeilijkste reviews om te schrijven. Want JA! ik heb ontelbaar veel respect voor het brein achter de kamer en JA! het is een technisch hoogstandje en JA! ik gun deze kamer de hoge positie in ranglijsten. Maar ook JA!: ik zie nog zoveel potentie en ruimte voor verbetering. Had ik nog meer genoten als ik een jaar later was gekomen? Wie weet. Maar laten we beginnen bij het begin..

Drie maanden geleden werd ik gebeld door een teleurgestelde Jordin: stormschade en dus een afzegging voor the Non Believers. Wij balen, maar gelukkig vloog de tijd en mochten we vandaag dan toch echt weer op bezoek. Het is een valkuil, maar ik was al de hele week enthousiast. Want deze kamer staat hoog, duurt maar liefst 2 uur, Rebecca was ook tof, wat kan er nog mis gaan? En op Escapetalk las ik veel positiefs over verwachtingen dus ik maakte me niet veel zorgen. We werden ontvangen door een frisse vrolijke host die de lachers op zijn hand had en duidelijk weet hoe het moet. We kregen een fijne introductie, gevolgd door.. ja, dat ene begin. Vet. Ik hoopte het al, maar meer op een manier van ‘het zou vet zijn als..’ en dan gebeurt het dus ook nog.

En dan kunnen we beginnen. De kamer is mooi, echt een tof oog voor detail. Wat me dan ook meteen opvalt is dat alles is vastgelijmd (begrijpelijk met zo’n groot decor, maar het doet ook wel iets met de beleving) en dat er toch al wat gebruikssporen te vinden zijn. Soms ‘verklapt’ het al waar de reis heen zal gaan, op andere momenten oogt het slordig. De kamer is nog relatief nieuw dus ik hoop dat hier toch om de zoveel tijd naar gekeken kan worden om de kamer fris te houden.

Ook technisch kwam ik een aantal dingen tegen die nog voelden als kinderziektes, maar misschien is het zoals de host het benoemde een keuze geweest. Er zitten een aantal ‘blackout’ momenten in de kamer, die zouden er zijn om de speler even uit te laten rusten. Het voelde voor mij eerder als het laden van een volgend level en haalde de flow uit de kamer en het verhaal. Zeker in combinatie met de frustratie bij een paar puzzels voelde het eerder als de rem op een goed verhaal.

Daarnaast (en dan is het klaar met feedback op een verder hele goede kamer) stoorde ik me aan de muziekloopjes die af en toe haperden, en bij het oplossen van een puzzel nog 1x opnieuw werden ingestart. De muziek was vrij episch en als je dan vast zit bij een puzzel gaat dat frustreren. Zo stonden we even vast na een duidelijke instructie dat we van de lampen af moesten blijven, dan gaat die oorwurm behoorlijk in je hoofd kruipen. Ik hoop dat er voor alle bovenstaande punten tijd en aandacht wordt gemaakt, want het gaat deze kamer nog beter maken dan hij al is.

Je voelt in ieder geval de potentie en de jongensdroom van deze kamer. Op veel vlakken is dat ook al ijzersterk. De engelse voice-over is niet gewoon goed: die is perfect en past precies bij het verhaal. De aankleding is mooi, de verhaallijn gaaf en genoeg ruimte voor eigen interpretatie. Had ik deze kamer een paar jaar geleden gespeeld dan was ik iets meer omver geblazen, maar ook nu heb ik dingen gezien waar mijn mond lichtelijk van open ging hangen.

Gelukkig las ik tussen veel ontzettend positieve reviews ook een verhaal waar ik me met deze review bij aansluit: absoluut een dik cijfer waard, maar er zijn ook verbeterpunten die volgende bezoekers ongetwijfeld nog meer kunnen laten verwennen. Er zit een ‘trucje’ in de kamer dat na 1x al indruk maakt en misschien niet zo vaak opnieuw ingezet had moeten worden. Hoe vet het ook was! Maar voor mij persoonlijk was het nog vetter geweest als we zelf het tempo hadden mogen bepalen waarop we door het verhaal zouden lopen. Daar is met 120 minuten ook ruim de tijd voor lijkt me.

Laat je niet tegenhouden en laat jezelf vooral verrassen, wij als zelfverkozen Non Believers raden de kamer zeker aan!

Ps. Ik zou de kamer zeker niet als spannend of eng bestempelen. Dus laat dat je niet tegenhouden!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  112:00 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

 

The Curse Of Captain Kidd

Escape Adventure
Geplaatst op: 30 januari 2024

Alle hens aan dek

Het is maar goed dat de titel van mijn review geen review krijgt. Vandaag een sprokkeldagje! Van Best naar Schijndel en tenslotte Wortel. En we beginnen met Captain Kidd.

De route naar de escaperoom was al even puzzelen. Je parkeert in een groot park, zoals aangegeven in de routebeschrijving. Vanaf daar is het wel goed zoeken want echt bewegwijzering naar de escape is er niet. Uiteindelijk vinden we de ingang van een klein bruin cafeetje waar we onder het geknetter van de open haard enthousiast een introductie krijgen.

Ja dit is een onderneming die ook escapes erbij hebben (naast bijv wateractiviteiten) en dat vind ik altijd een beetje spannend, maar het goede nieuws is dat hier de passie vanaf spat. Onze host heeft meer dan 900 kamers gespeeld. Ja dat leest u goed. Hoe dan?! En als we dan aan de praat raken over favorieten weet ze het goed te herinneren ook. Maar goed, op naar de kamer, we lopen een stukje langs buiten en kunnen op zoek naar de ziel van de verdwaalde Captain Kidd.

Wat volgt is een fijne puzzelkamer die blijft verrassen. De puzzels zijn erg vermakelijk en het brengt echt meer dan je zou denken. We hebben het enorm naar ons zin gehad en dat is ook zeker te wijten aan de leuke host. Tegen het einde kregen we wel meer en meer hints of tips de goede richting in, enerzijds fijn want we hebben het gehaald, anderzijds was het ‘hintsysteem’ vrij direct en voel je je op die manier misschien een beetje dom. Daarnaast ben je altijd op zoek naar codes en cijfersloten, daar had wat mij betreft afwisseling in gemogen. Maar deed dat af aan het geheel? Zeker niet!

En met name wederom het enthousiasme van onze host zorgde ervoor dat we een leuke start van de dag hadden. Nieuwsgierig naar de nieuwe kamer komen we zeker terug..


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad

 

No Way Out

Escape Schijndel
Geplaatst op: 30 januari 2024

Etherdiscipline, over

Vorig jaar hielpen we Barry nog ontsnappen, dit keer stonden we aan de kant van de wouten en moesten we de laatste sporen vinden om iemand op te kunnen pakken. Twee bekende gezichten uit het Brabantse Lab groeten ons in de introductie en na een uitleg die thankgod geen escaperoom-uitleg is mogen we aan de slag. We vallen het huis binnen..

Net als het Brabantse Lab is deze kamer leuk puzzelen, en dan op veel manieren net wat toffer dan de vorige. Het is soms even zoeken maar dankzij hele goede etherdiscipline kwamen we er uiteindelijk wel uit. De opzwepende muziek op de achtergrond weet er goed druk op te zetten en met een concluderende finale komt die druk langzaam los.

Achteraf nog leuk nagepraat met onze host (bekend gezicht..) die zelf ook veel kamers gespeeld heeft. Al met al een aanrader voor het normale puzzelwerk en zeker een uitdaging als je met 2 spelers zou komen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja  51:40 min


 • Puzzels
 • Verhaal

 

LandLoper

Landloper Belevingshuis
Geplaatst op: 30 januari 2024

Kamers met passie, altijd 100 punten

In de wandelgangen hoorde ik hem al voorbij komen: ga naar de landloper in Wortel! Veel wijzer werd ik nog niet, maar de term ‘verborgen parel’ vloog me rond de oren. Weinig reviews, goede cijfers, tijd om te ontdekken hoe mooi die parel dan wel niet is..

Al bij entree was ik om. Je komt binnen ‘bij oma en opa’ zoals de host het noemt. De groep(en) voor ons waren nog gezellig aan het natafelen dus het was een erg aangenaam ontvangst. We krijgen van de eigenaar een kleine geschiedenisles waaruit de passie al meteen naar voren komt. Met onze landlopers-ID in de hand worden we vervolgens door de hoofd-cipier gesommeerd mee naar boven te gaan. Het is zoiets kleins, maar je zit er meteen in en gaat als gevangene proberen te ontsnappen.

De Landloper is een ontzettend leuke puzzelkamer. Een kamer die je slim doet voelen wanneer het moet en je ook weer uitdaagt met breinbrekers. Er zitten een aantal hele originele elementen in de kamer, waarvoor mijn petje af. Haast niet te filmen zo slim dat het is bedacht. Doordat we de eindpuzzel zelf niet helemaal goed hebben doorgezet eindigen we als levenslange landloper, maar ook als winnaar. En wederom worden we enthousiast opgevangen door de eigenaar met een prachtig verhaal.

Mijn advies: ga naar Wortel! Laat je meevoeren door de enthousiaste maar strenge cipier en beleef een mooi avontuur. Geniet van het enthousiasme, de trots, dat draagt deze kamer en maakt het een heerlijke beleving!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Diversiteit

  MCDave

De Vliegende Hollander

Escape Unlimited
Geplaatst op: 02 januari 2024

Hier komen we niet meer terug..*

*want helaas verdwijnen deze kamers over 2 weken en verhuist de boel naar Roosendaal!

We zochten nog een leuke kamer voor 2 spelers en daar zit je met deze kamer goed. Het is een klassieke Escaperoom met een leuk thema, een beetje techniek en vooral leuk puzzelen. Met een grotere groep zou ik hem als ervaren escaper niet aanraden, maar hey voor wie schrijf ik dit nog.. de Vliegende Hollander vaart over een paar weken al uit!

Leuk uur gepuzzeld, enthousiaste host, we zijn benieuwd naar de rest.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Veter

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels

 

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 11 december 2023

Tot de dood ons schijdt..

Een weekendje weg met vrienden was de uitgelezen kans om in Geel langs the Missing Link te gaan! Ik twijfelde tussen de twee kamers, maar Till Death Do Us Part was de winnaar. Met een klein beetje voorkennis en wat reviews gelezen te hebben durfde ik het wel aan. Want het zou allemaal wel mee vallen, toch?

Het mooie van deze kamer is dat je jezelf zo gek kunt maken als je wil. Achteraf viel het reuze mee maar op het moment zijn er genoeg redenen om goed om je heen te kijken en toch maar tegen elkaar aan te kruipen in een hoekje in afwachting van de volgende scare. En dat is niet alleen leuk voor onszelf maar ongetwijfeld ook voor de host.

Daarover gesproken: de ontvangst was een beetje verwarrend, we werden niet écht welkom geheten en voor een napraat was ook niet echt ruimte. Zeker geen verplichting, maar wel gezellig. Wat ik dan wel weer enorm kon waarderen was de aanname “jullie komen uit nederland dus hebben vast al veel gespeeld” en dat we ook geen standaard escaperegels kregen. Gewoon een korte introductie, en let’s go!

De kamer zit leuk in elkaar en de constante spanning is daar al 50% van. Puzzels zijn leuk, de vibe is goed, afwerking kan hier en daar beter (slijtage) maar er schijnt een upgrade te komen. Goed gebruik van video en muziek, lichteffecten waren ook tof al stond je soms wel in je eigen schaduw te puzzelen, wellicht een tip voor de upgrade.

Al met al een hele leuke ervaring! Wij hebben met 5 spelers een prima tijd neergezet maar ik denk dat je deze kamer als duo ook prima kunt spelen.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  46:16 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend

 

Los Pollos

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 12 november 2023

Een beetje zoals El Camino..

Als groot fan van Breaking Bad vond ik deze kamer een beetje als de film die na de serie is uitgebracht. Herkenbare elementen, het voelde met vlagen heel bekend en welkom, maar overall was het hem gewoon net niet? Ik moet toegeven dat dat al begon bij de ontvangst. Dit was zo onpersoonlijk en systematisch dat er vanaf het begin al een rare sfeer ontstond. Het betere lopende band werk. En dat is zonde, want ik heb ook hele leuke dingen gehoord over Missionroom.

Er kon nog net een hoi vanaf, maar daarna was het vrij praktisch spullen opbergen, introductievideo en spelen maar. Een beetje interesse en enthousiasme is niet teveel gevraagd toch? Pas tegen het einde bij vertrek werd de host plots heel enthousiast toen we opgooiden welke kamers er die dag nog op de planning stonden.

Maar goed, de kamer is een leuke knipoog voor wie de serie Breaking Bad kent. Vooral de muziek brengt je extra in de sfeer. Leuke puzzels, nu wil ik niet kippig doen maar bij een bepaalde puzzel was de logica wat verder te zoeken. Ook op het einde keken we ergens compleet overheen, en was de oplossing bij deze soort puzzel denk ik ook niet het eerste waar de gemiddelde speler met hun neus in zou duiken. Al met al een leuke puzzelkamer.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  58:27 min

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 12 november 2023

Lekker griezelen!

Twee dagen voor ons avontuur een belletje: door stormschade is The Non Believers niet speelbaar. De eigenaar was duidelijk ook teleurgesteld, maar elk nadeel heb z'n voordeel: we hadden eerst de Non Believers op de planning staan en daarna Rebecca, maar konden nu alsnog met Rebecca beginnen. En die Non Believers, daar komen we graag voor terug.

De ontvangstruimte gaf al een lekkere sfeer, deed me heel erg denken een andere hele bekende kamer. We werden vrolijk ontvangen door de eigenaren en kregen nogmaals excuses voor het defect bij TNB. Na een gezellige kennismaking was het tijd voor de introductie van Rebecca. Ja die intro, daar hou ik wel van. Meteen al spannend, maar geen horror. Dat is de algemene vibe van de kamer ook geweest. Als je de knop om weet te zetten en weet dat het maar een escaperoom is dan kun je hier veel lol uit halen.

Rebecca is een hele toffe beleving, een mooi verhaal en keer op keer word je weer verrast. Dit maakt heel nieuwsgierig voor de tweede kamer op deze locatie. Als ik toch iets zou moeten verzinnen is het de afwerking van deze kamer. Hij is duidelijk ouder, minder onderhouden (en dat snap ik als je 2,5 bezig bent met een andere kamer) maar met een likje verf en wat nieuwe materialen kan deze kamer er zeker nog jaren mee door. Ik ben blij dat ik deze kamer nu pas ontdek, we hebben ons enorm vermaakt!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  51:04 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal

 

Rembrandts Geheime Atelier

Escaperoom Leiden
Geplaatst op: 12 november 2023

Ouderwets puzzelen met een hoofdletter O

We hadden nog een gat in de planning en de eigenaren van deze kamer dachten fijn mee zodat we een bezoek aan Rembrandt geheime atelier nog ergens tussen konden plannen. En daar hebben we zeker geen spijt van! We werden ontvangen door een enthousiaste student die op haar eigen manier de geschiedenis van deze locatie vertelde. Vervolgens waren we vrij snel los in het kruithuisje. Veel te zien, veel te doen en de verbanden waren snel gelegd. Het puzzelt lekker weg met 2 of 3 personen en voor ons klopte vrijwel elke puzzel. Een klein aandachtspuntje is een puzzel die voor ons meer vroeg dan basiskennis, wij waren hier geen grootmeesters in en ik kan me voorstellen dat meerdere spelers daar tegenaan zouden kunnen lopen. Gelukkig voor ons kwamen we er wonder boven wonder toch doorheen zonder hulp en schijnbaar liggen er ook hints klaar als de spelers het niet zouden snappen. Toch zou een hint in de vorm van een briefje oid in de kamer al een mooi toevoeging zijn, je kunt er niet vanuit gaan dat elke speler deze kennis standaard heeft.

De kamer ziet er mooi uit en is met aandacht in de bestaande omgeving gebouwd. Zeker een aanradar als je in de buurt bent! Hij deed me ook denken aan de escaperoom in de Gevangenpoort Bergen op Zoom, een soort van het kleine zusje van deze kamer. Ook gebouwd in een monument, een kleine puzzelkamer, al zitten er bij Rembrandt zeker een hoop meer verrassingen verstopt.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  46:25 min


 • Puzzels
 • Logica

 

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 12 november 2023

"Kan ik nog iets doen? Ja, je muil houden"

Met deze gevleugelde uitspraak hangen we nu aan de wall of fame in de controlroom van deze kamer. Escape from Wonderland haalt echt het leukste in je naar boven (al doet die quote dat niet meteen vermoeden). Als drie kinderen stormden we door de ruimtes heen. Maar laten we bij het begin beginnen: Iedereen die ik vooraf over deze kamer sprak zei: "Ik hoop dat je Marieke als host hebt, die doet dat geweldig." En ik geloof meteen dat elke andere host daar met net zoveel plezier een kamer draait, maar Marieke onwijs bedankt voor de gezelligheid op dit laatste tijdstip, zondagavond notabene. De eigenaresse nam echt de moeite voor een kennismaking en we hebben misschien wel 20 minuten gepraat voordat we de kamer in gingen, je zou bijna vergeten waarvoor je kwam.

De start van een verhaal is een hele originele draai aan het verhaal van Alice. En waar ik licht bang voor was gebeurde ook niet: alle bekende elementen werden in een eigentijds jasje gestoken. Dit is echt het verhaal van Alice op een hele nieuwe manier. Dit is een echte puzzelkamer vol beleving, 60 minuten lang met een glimlach en de ene schaterlach na de ander. Een pareltje!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  54:11 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica

 

Houdini's Academy (XP)

Exit Games Mol
Geplaatst op: 12 november 2023

Boeiend, maar op een andere manier

Exit Games is een kleine franchise en de verwachtingen waren dan ook ietwat getemperd. Dat hoeft overigens nooit te betekenen dat het meteen tegenvalt. Bij binnenkomst was het nog even wachten op de start, op dat moment kwam er een tweede groep binnen en het was duidelijk dat dezelfde host twee groepen ging draaien. Dat vind ik een no go bij escapes, een dedicated host per kamer is een must. Stel er gaat iets mis dan moet de host scherp zijn. Desalniettemin hadden we er zin in, op naar Houdini!

De kamer begint op een leuke manier. Op een gegeven moment kreeg ik iets voor elkaar wat voelde als iets wat niet de bedoeling was, maar zo makkelijk ging dat het er misschien ook wel bij hoorde. Toen ik dit later nog aan de host vroeg bleek ze niet eens meegekregen te hebben wat ik aan het doen was en dat bevestigde weer de verdeelde aandacht, jammer.

De kamer zelf is een aardige puzzelkamer. Ik denk dat ik er meer plezier uit had gehaald als dit een van de eerste 20 gespeelde kamers was en sommige puzzels lagen niet in dezelfde vibe als hoe onze groep dacht, maar met hier en daar een fraaie verrassende oplossing hebben we ons toch weten te vermaken. Ben je een ervaren speler, ga dan langs met zijn tweeën. Ik denk dat je er dan een hoop meer lol aan zult beleven.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja


 • Beleving

 

Laad meer reviews

0 reviews