Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Wouter

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Zeggen jullie puzzelen of puzzelen?


Lid sinds

11-08-2021

Locatie

Bergen Op Zoom

Statistieken

Escaperooms

74 reviews

75 kamers gespeeld

81.1% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

1 gespeelde spellen


1 forum berichten

Teams

Couple Goals

3 teamleden

30 kamers gespeeld

Marty & Friends

3 teamleden

9 kamers gespeeld

Team Veter

2 teamleden

4 kamers gespeeld

74 reviews

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 20 september 2023

Elk woordgrapje met brand is waarschijnlijk al gemaakt..

KAMER NR 75! FEEST!
Toch wel een mijlpaal, bij zo’n getal hoort een kamer die je bij zal blijven. Inferno was een goede veilige gok want deze kamer prijkte al een tijdje op het verlanglijstje. Het is duidelijk dat eigenaar Tim niet uit is op alleen goede reviews, hij heeft een kamer gebouwd die hij zelf graag zou spelen. En hoe lekker is het als je de logica van de bouwer ook snapt en in die flow door de kamer vlamt. Nou, zo lekker dus!

Het onthaal was even aftasten. Met wat voor escapers hebben we te maken? En tegelijk: wat voor host is dit? Enthousiast begonnen we dan ook aan onze shift. Die begon dan weer op een leuke manier en voor we het wisten moesten we echt aan de slag. Ik vind het mooi dat de nood in deze kamer langzaam maar zeker hoger wordt. Dat maakt het enorm spannend, meer de tijdsdruk dan dat het echt eng is, maar wel leuk.

De kamer is niet enorm lineair en dat maakt dat ons 4-tal echt lekker tegelijk kan puzzelen. Niet teveel blijven hangen op elkaars puzzels, maar gewoon lekker je eigen gang gaan. Op een zeker moment in de kamer gaat dat zeker goed en als je dan allemaal snapt wat je aan het doen bent dan is de flow geweldig. En dan denk je dat je er bent..

We hebben erg veel lol gehad om het einde. Weer lekker spannend, voor mij een moment dat ik het overzicht compleet kwijt was (tijdsdruk!) maar gelukkig hield de rest van het team me uit de brand.

Er is een klein gedeelte in de kamer wat wat mij betreft op een simpele manier wat beter uit de verf kan komen, het gaat dan vooral om de decoratie die zo goed als ontbreekt. Logisch in het verhaal zou dit naar een steegje aangekleed kunnen worden, het voelde nu wat kaal. Maar daarmee is ook alles gezegd, we hebben ons ontzettend vermaakt. Jammer dat het deze avond bij 1 kamer moest blijven ;-)

Bedankt voor de mooie kamer!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  54:08 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

Expeditie Arctic

Escape Zwolle
Geplaatst op: 17 augustus 2023

Coole kamer

! Tip voor 2 spelers !

Met een kleine Escapevakantie in Zwolle, een vroege uitcheck en nog een hele dag in het verschiet was het zonde om niks te doen. Dus dan tóch maar een last minute of 2.. met een snelle reactie van 2 kamers gingen we de uitdaging aan. En we begonnen gewoon nog in Zwolle!

Dat the Arctic een koude kamer zou zijn was zeker geen leugen. Bij de start werden we ontzettend gezellig en enthousiast welkom geheten door de host. Het is gewoon heel leuk om te zien hoe trots je kunt zijn op de plek waar je werkt en de kamers die er zijn. Ook zijn nieuwsgierigheid naar hoe 2 personen deze kamer zouden beleven sierde de host. Op de website geven ze aan dat je minimaal 15 kamers gespeeld moet hebben om deze als tweetal te spelen en dat snap ik. Want hoewel we hem gehaald hebben zaten er nog best wat ‘oooja’ momentjes bij het krijgen van een hint.

Qua flow liep het begin heel smooth maar raakten we tegen het einde wat in vertraging. Dat is een mengelmoes geweest van oa ook onze eigen verwarring, en gewoon veel te doen. Gelukkig kregen we cryptische hints om verder te gaan. De eindpuzzel was leuk, nog leuker na de uitleg, maar ook een beeetje anticlimactisch.

Hoe dan ook: we hebben ons uitstekend vermaakt en komen zeker terug voor de andere kamers als we in de buurt zijn. Verwacht geen enorme experience, dit is zo’n ouderwets gezellige puzzelkamer die zowel voor een groep escape-leken als een ervaren duo een goede uitdaging is.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Veter

Ontsnapt: Ja  54:26 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

Ten Colours

Just Escape
Geplaatst op: 17 augustus 2023

Kleur bekennen

! Tip voor 2 personen !

Een oproep voor een last minute ergens op de terugweg van Zwolle naar Bergen op Zoom werd erg snel beantwoord door Just Escape. En ja hoor, Almere lag zo goed als op de route. Een beetje spannend. Deze kamer is spiksplinternieuw en had nog niet veel reviews om op te bouwen. En dat hoeft ook helemaal niet, het is gewoon een lekkere backup als een wat ervaren speler een review heeft achtergelaten. Bedankt Mark!

Geen typische escaperoom. Gewoon van kamer naar kamer, en elke kamer wordt een tandje moeilijker. Dit is de kamer waar ik heb kunnen bevestigen dat ik geen klassieke puzzelaar ben en nachtmerries ga krijgen van rekenen. Is dat slecht? Zeker niet! Het zegt alleen maar iets over mij en de frustratie gevolgd door opluchting (keer op keer) geeft juist een goede kick. Toegegeven: een beetje teleurstelling toen we hem niet haalden en voor mijn gevoel op kamer 5 bleven steken, maar dat ging snel weg toen dat kamer 9 van de 10 bleek te zijn. En die puzzel was ook zo lastig en knap bedacht dat ik gerust in een hoekje de laatste minuten af had kunnen tellen.

Voor de afwisseling is dit een leuke kamer en dat krijgt de host vaker te horen. En fijn dat er zoiets is in escapeland! Nog nieuwsgieriger ben ik naar de 3 (!) andere kamers die op de planning staan. We’ll be back.

En dan nog een speciaal moment van dank voor de bijna 2 uur die we hebben na zitten spraken met moeder en dochter. Over de kamer, over persoonlijke tops en flops, gewoon onbezonnen keihard nerden over de leukste hobby die er is en kamers uitwisselen. Dacht ik gisteren nog dat we de leuke kamers redelijk hadden gehad (lol), rij ik nu terug met 30 nieuwe aanraders op zak.

Dank voor de leuke afsluiter van onze escapevakantie!


Reactie door Just Escape

17 augustus 2023

Wat een leuke woorden om te lezen! Dankjewel voor de heerlijke middag en tot de volgende!


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

  markgoedegebuure

The Courtroom

The Great Escape
Geplaatst op: 17 augustus 2023

It’s all good man!

Bij het boeken van deze kamer had ik er niet helemaal bij stilgestaan wat we precies gingen doen. Op aanraden van een online lijstje én bevestiging van het personeel bij The Great Escape kozen we voor The Courtroom en The Lost Package, goed te doen en uitdagend voor 2 personen. Op onze heenreis naar het Noorden ging de podcast aan en kwamen we in de stemming met het verhaal van TGE. En wat schetste onze verbazing.. acteurs? In deze kamer? Maar.. maar.. vinden we dat wel leuk? Gelukkig werd ons verzekerd (en de reviews waren ook lovend) dat het allemaal wel mee zou vallen. En inderdaad, wat was dit een toffe introductie. Ik las in een review dat de intro 20 minuten zou duren en dacht nog yeah sure, maar ik geloof het meteen. Het duurde zo lang dat ik haast ging twijfelen of we nog aan escapen zouden toekomen maar gelukkig.. na een paar keer de slappe lach en het schaamrood op de kaken vervolgden we onze weg. We waren nu met 2 personen wat het voor beide kanten een beetje (maar leuk) genant maakte, maar als je deze kamer als battle speelt moet het ongetwijfeld ook genieten zijn.

De intro zorgt er voor dat je vol adrenaline aan de kamer begint. Dat is top! Voor mijn gevoel zwakte het daarna alleen snel af. De muziek was een lange tijd afwezig (misschien een fout) en ik hoorde in een andere kamer meerdere mensen in gesprek. Dat haalde de flow er een beetje uit maar gelukkig pakten we de draad snel weer op en kwam er een nieuwe boost om door te spelen.

Al met al hebben we het ontzettend naar ons zin gehad bij deze kamer. Ik dacht gezien te hebben dat hij niet als ‘kamer met acteur’ benoemd staat (correct me if i’m wrong) maar ik zou het er wel bij benoemen. Het hoeft zeker niet af te schrikken, maar had ik de reviews niet gelezen dan had ik (pussy dat ik ben) er in het begin anders bijgezeten. Maar dat is gewoon een licht trauma aan de schatten van Corpse Inc :-)


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Veter

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend

 

The Lost Package

The Great Escape
Geplaatst op: 17 augustus 2023

We hebben U gemist..

! Tip voor twee spelers !

Leuk hoe deze kamer op zijn eigen manier al begint nog voor je gaat spelen. Bij het wachten op the Courtroom die we eerder speelden hadden we deze intro al meegekregen, we beloofden aan onze host dat we zouden doen alsof we van niks wisten en deze intro zorgde al voor een hele grappige situatie.

Al snel werd duidelijk wat voor kamer dit is: niet de jongste meer, maar gewoon lekker puzzelen en in tegenstelling tot de Courtroom super zelfstandig. We kregen wel de nodige hints, maar misschien juist door de intro voelde dit als ons avontuur. Er was ook een moment dat ik dacht: oja, we spelen een spel. Geen idee wat dat veroorzaakt heeft maar het klopte. De kamer deed wat ie moest doen en scoorde daarmee ruim voldoende. Achteraf had ik hem in volgorde gewisseld en the Courtroom als 2e gespeeld, maar daar is ook alles mee gezegd.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Veter

Ontsnapt: Ja  53:29 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

De Klokkenluider van Zwolle

The Great Escape
Geplaatst op: 15 augustus 2023

Geen klok horen luiden..

Het is alweer even geleden dat ik de tip kreeg om naar Zwolle af te reizen voor de buiten-escapes van The Great Escape. Dat is nogal een eind vanaf het Zuidwesten maar in combinatie met nog twee binnenescapes was dit de perfecte reden voor een mini vakantie in Zwolle.

Het blijft toch spannend zo'n puzzeltocht buiten. We hebben er een aantal gedaan, vaak rond de geschiedenis van de stad en met highlights waar je langs komt, een simpel hint- en antwoordsysteem via je telefoon en vooral op een leuke manier meters maken. Pluspunt aan deze puzzeltocht was dat het een keer niet zozeer om de stad ging en je redelijk aan het denken gezet werd. Delen van de puzzels waren echt onderdeel van het straatbeeld, fijn dat de gemeente daar in samen wil werken. Maakt het toch een stuk geloofwaardiger dan de gemiddelde buitenescape.

Met name de begin- en eindpuzzel gaven het wow-effect waar ik de hele tocht op had gehoopt, maar ik begrijp dat dat een lastige en kostbare uitdaging is om de hele route door te zetten. Met 75 minuten was onze route klaar en we hebben het prima naar ons zin gehad. Geen enorme uitdaging voor een ervaren escaper maar in combinatie met ook binnenescapes van The Great Escape (ga ik op het moment van schrijven van uit!) ongetwijfeld een hele leuke minivakantie hier waard!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Veter

Ontsnapt: Ja

 

Bloedheet én verfrissend

De flyers van de Gouden Kooi doen het goed bij menig escaperoom. En dat wekt nieuwsgierigheid op dus.. na een hele leuke 70 minuten bij Rumoldus en een hapje bij Local was het tijd voor onze eerste werkdag bij Aircotech. We kregen weer een kleine introductie en daarna was het tijd voor de video. Net als bij de vorige kamer was deze van hoge kwaliteit met niet alleen goed acteerwerk maar ook goed regiewerk en oog voor detail. Een goede video als deze kost geld en dat is voor veel kamers (terecht) niet de prijs waard, maar godzijdank hier dus wel.

En toen begonnen we. Het is oprecht even graven waar we zijn begonnen na de tocht die we hebben gehad door dit avontuur. Was het een experience? Jazeker. Komt deze kamer in mijn top 3? Oh jazeker. We spelen geen geheime missie, bezoeken geen verlaten tempel en gaan geen shift draaien in een speelgoedfabriek: nee hoor, we gaan een kapotte airco vervangen bij de concurrent die ventilatoren verkoopt. En in die knulligheid beginnen we ook, I love it! Dit is zo’n kamer waarvan je in het begin duimt en hoopt dat het zo blijft, maar dan blijkt het nog beter te worden.

Ik heb mijn ogen uitgekeken naar wat we allemaal tegenkwamen. Hoe slim de kamer je kan laten voelen, hoeveel je kunt zien, meters je kunt maken, verbazing na verbazing. Met 1 eleverende puzzel misschien wel als hoogtepunt.

Lieve makers, bedankt voor jullie prachtige kamer. Ik wil meer van dit. Ik hou van de kneuterigheid, de strijd van de normale mens. We kijken nu al uit naar de 3e kamer over een paar jaar!

Ps. Als speler moet je je in de logica van de bouwer kunnen verplaatsen. We hebben de kamer zonder hints kunnen spelen wat ik niks vind zeggen over onze kunde, maar een kamer die fits like a glove! Chapeau.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  64:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend

 

Holy shit!

Allereerst respect voor het personeel dat koeltjes omgaat met 3 lompe escapers die blijkbaar niet kunnen plannen (laten we vooral de kamer die we hiervoor speelden of de parkeerproblemen niet de schuld geven. Een dikke 20 minuten te laat kwamen we binnen en ons werd gevraagd op het gemakje te komen zitten en gerust nog naar de wc te gaan. Daarna werd nog eens op het gemak het verhaal van Rumoldus verteld. Oké, de zit-sta verhouding met de host was misschien wat onwennig maar het verhaaltje was al prachtig. We gingen door naar de volgende ruimte en daar werden we verrast met een prachtige film. Alles klopte. Een goede inleiding, de spanning zat er goed in..

Vandaag hebben we de term griezelen goed in kunnen zetten. Achteraf gezien is het totaal geen enge kamer, gewoon een beetje spannend. Niet weten wat er komen gaat is altijd spannend, maar de suspense is top. Tussen de grafzerken door maken we ons klaar voor de kerk waar het een en ander niet pluis schijnt te zijn. Goh. En wat volgt kan ik niet anders omschrijven dan de titel van deze review.

Lekker uitdagend puzzelen, een leuke storyline en echt een goed oog voor detail. De bouwer van de plattegrond heeft een goed gevoel voor elke vierkante centimeter benutten. Over het einde kun je veel zeggen, dat is gewoon een kwestie van smaak, maar ik vond het als fanatiek gamer vooral gewoon heel erg grappig. Tof tof tof! Dat smaakt naar meer!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  61:32 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica

 

Tokyo Lab

Escape Rush
Geplaatst op: 06 augustus 2023

Altijd al eens naar Tokyo willen gaan

Maar echt, dat eerste decor! Onwijs gaaf. Maar laten we even bij het begin beginnen. In een gehaaste parkeeractie zag ik de voorkant van het gebouw al voorbij komen. Dat moet heftig op Kingsman geïnspireerd zijn, maar een prachtige voorkant. We gaan binnen bij een kleermaker en wachten daar op onze eerste missie.

Eerdere reviews over vuiligheid en alleen Engels/Frans-taligen lijken opgepakt want ik vond het aardig schoon en we kregen zelfs een Nederlandstalige preview video. De rest was in het Engels, maar voor deze kamer zeker geen enorme must.

Goed die ontvangst dus. Wat een decor! Je waant je echt even in Tokyo. Ik had al eens een foto gezien en dat heeft me overtuigd om hier te komen spelen. De puzzels waren tof, ondanks het thema waar de kamer in overliep (hint: het woord uit de titel dat ik nog niet genoemd heb) wat ik een beetje simpel vond hebben we ons goed vermaakt. Het is duidelijk dat de makers naast Kingsman fan zijn van de Portal games, als een mooie knipoog komt er letterlijk wat monoloog uit die games voorbij. Er zit een beetje behendigheid en skill in de kamer. Had ik het niet gehaald dan had ik dat stom gevonden maar dit keer komen ze er mee weg :-)

We hebben genoten van deze kamer en komen graag terug als kamer nummer 4 open is eind dit jaar. Dan spelen we meteen 3 missies achter elkaar!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  65:00 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Diversiteit

 

The Show

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 23 juli 2023

Deze review is voor Niels

Algemeen:
Dankzij Beyond the Game kwam ROX op ons pad. Ik werd enthousiast van de podcast en op de heenweg hebben we de aflevering met eigenaar Mark nog een keer opgezet om er goed in te komen.

Over het algemeen een leuke locatie, de komende jaren zal er ongetwijfeld meer te beleven zijn in de omgeving. Qua lunch was het een beetje beperkt maar dat mocht de escape-pret zeker niet drukken.

The Show:
Deze review draag ik op aan Niels. De host die ons enthousiast onthaalde met deze kamer, maar die me ook mooi voor de gek hield met de magisch open gaande deur. Thanks Niels.

Dat je volle energie moest geven was vrij duidelijk. Klappen, lachen en zwaaien. Meer instructies waren niet nodig om ons als deelnemers van de spelshow op te warmen. De verhaallijn vind ik ontzettend tof bedacht en de acteur die onze spelhost speelt doet het ook erg leuk. Wat volgt is een reeks van spelelementen, op weg naar de finale. Er wordt ook leuk gebruik gemaakt van de pauzemomenten.

De kamer zit erg leuk in elkaar en het thema is ontzettend origineel. We hebben ons dan ook erg vermaakt en het merendeel van de groep noemde dit ook als de leukste kamer van de drie. Naar mijn smaak had de kamer gerust nog wat dikker gemogen, meer decoratie, ‘Ralf’ wellicht nog wat vetter aangekleed, maar dat zijn dan puntjes op de puntjes van de i.

Zeker de moeite om voor richting Nijmegen te rijden, pak de andere 2 kamers dan ook mee!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja  52:00 min


 • Logica
 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer

 

De Bezetting

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 23 juli 2023

Oranje zal overwinnen!

Algemeen:
Dankzij Beyond the Game kwam ROX op ons pad. Ik werd enthousiast van de podcast en op de heenweg hebben we de aflevering met eigenaar Mark nog een keer opgezet om er goed in te komen.

Over het algemeen een leuke locatie, de komende jaren zal er ongetwijfeld meer te beleven zijn in de omgeving. Qua lunch was het een beetje beperkt maar dat mocht de escape-pret zeker niet drukken.

De Bezetting:
Kamers in het thema van de tweede wereldoorlog (op het moment van schrijven hebben we Mastermind en Enigma gedaan) hebben in mijn beleving al snel een extra emotionele lading door de persoonlijke verhalen die er achter zitten. Ik wist al het een en ander van de podcast-aflevering, maar voor een kamer die niet volledig door escapers is gebouwd/bedacht heeft deze me meermaals verbaasd. Zeker de extra dimensie die is toegevoegd doet het goed.

Je wordt ontvangen en de keuze is duidelijk: teken je voor samenwerken met de Duitsers, of ga je in het verzet. Wijs besloten om de geschiedenis niet te herschrijven en we duiken terug de tijd in. Dat is leuk, want Radio Oranje roept je speeltijd om en toen ik me afvroeg hoe we dan hints zouden ontvangen ging er letterlijk een telefoonbelletje rinkelen. De kamer heeft een leuke twist en een einde met een gevoel van overwinning. Als ik een kamer van ROX moét aanwijzen dan is deze misschien de minst uitdagende door het vrij lineaire pad, maar ik heb me absoluut vermaakt. Mooi oog voor detail, het persoonlijke wat ik al zei, en met name complimenten voor de afwerking. Waar je in andere kamers (dit paste er dan goed bij) soms nog de structuur van de oude loods ziet waar ROX zich in bevindt, waande je je hier echt in een oud studentenhuis met een oude houten trap, balken van het dak etc.

We proosten op de overwinning!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja  42:43 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beleving

 

De Ramkraak

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 23 juli 2023

Oog om oog..

Algemeen:
Dankzij Beyond the Game kwam ROX op ons pad. Ik werd enthousiast van de podcast en op de heenweg hebben we de aflevering met eigenaar Mark nog een keer opgezet om er goed in te komen.

Over het algemeen een leuke locatie, de komende jaren zal er ongetwijfeld meer te beleven zijn in de omgeving. Qua lunch was het een beetje beperkt maar dat mocht de escape-pret zeker niet drukken.

De Ramkraak:
Als je in een escaperoom in een busje moet stappen dat vervolgens wegrijdt, dan moet dat busje ook ‘echt’ rijden. En ja hoor, de eerste bonuspunten waren al snel binnen. Dit was niet onze eerste break-in maar toch was het weer spannend. Door de nauwe gaatjes van ons masker zag je niet veel maar net genoeg om enthousiast van start te gaan en een kraak te gaan zetten.

De kamer kent een leuke puzzellijn, een goeie mix van puzzels die precies klikken, en puzzels waar je na 1 hint van denkt ‘ja jezus, natuuuurlijk’. Het doel van je missie is kluis 1 openen. Schijnbaar zijn extra kluizen optioneel, zo voelde het bij ons niet en we knalden dan ook lekker door. Uiteindelijk hebben we de kamer officieel dan ook gehaald (kluis 1 was ruim op tijd open) maar helemaal uitgespeeld met 3 seconden over tijd dan weer niet. Maar hey, we mochten op escapetalk zetten dat we het gehaald hadden :-)

1 heel groot compliment voor de audio op het einde. Levenseffect. Gewoon heel goed gedaan.

Bedankt voor de gezelligheid ROX! En jullie leuke lange wc’s.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja  60:03 min


 • Sfeer
 • Spannend
 • Beleving
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

Prof. Kepler and The Machine

Escaping Breda
Geplaatst op: 18 juni 2023

Prima familiekamer

Escaping (Breda, Antwerpen, Utrecht) is een franchise en dat is prima. Natuurlijk merk je dat aan bijvoorbeeld het feit dat er elke 45 minuten een groep aan de kamer start (en je de andere groep al in de het gedeelte na jou kan horen) maar hey, aan de andere kant is dat best een prettig staaltje programmeerwerk. De kamers hebben dezelfde vloeren, als je wat langer doorkijkt zie je kabels lopen, onafgewerkte plafonds. Maar zeker voor 2 ervaren spelers zijn de kamers bij Escaping een prima uitdaging.

Voor het verhaal moet je het niet doen, dat gaat niet veel verder dan de introductie "De wereld moet gered worden en daar zijn jullie voor aangewezen". Prettig. We worden zo nu en dan begeleid door Professor Kepler himself en dat ziet er netjes uit. Fun fact: wist je dat Kepler al voor hij in beeld komt begint te praten? De acteur doet het top en vol overtuiging, nogmaals prettig om naar te kijken ;-)

De kamer zelf is een bonte verzameling van minigames. Een hoop klassiekers passeren de revue en er lijkt een zelfde principe te spelen als bij de andere kamers: zorg dat je vóór een bepaalde tijd een 6-tal elementen hebt gevonden en zo niet, dan ga je vanzelf op een bepaalde tijd door naar het volgende gedeelte. Weer een manier om een volgeboekte dag te stroomlijnen. Ik heb overigens niet het idee dat deze kamers echt door een host in de gaten gehouden worden, want ook het hintsysteem is automatisch. Dat in combinatie met het bemannen van de voordeur en het klaarstomen van de eventueel volgende groep lijkt me een prima bijbaantje. Ook daar geen klachten over. De kamer doet wat ie moet doen en belooft niet heel veel meer dan dat.

Spelen als beginnend escaper in een groep? Zeker doen. Spelen met 2, misschien nog 3 ervaren spelers? Ja hoor, en dan het liefst 2 tegelijk boeken. Op locatie Breda was dit wel de minst escape-achtige kamer van de 3 en dat komt vooral door het minigame gehalte en een bepaalde behendigheids opdracht. Die we overigens na een paar ademhalen en toch nog een keer rustig proberen, gewoon hebben gehaald. Geen experience, wel lekker puzzelen.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:15 min


 • Puzzels

 

Let's Rob the Bank!

Escaping Breda
Geplaatst op: 19 juli 2023

Leuk, onverwacht, gewoon gezellig!

Escaping (Breda, Antwerpen, Utrecht) is een franchise en dat is prima. Natuurlijk merk je dat aan bijvoorbeeld het feit dat er elke 45 minuten een groep aan de kamer start (en je de andere groep al in de het gedeelte na jou kan horen) maar hey, aan de andere kant is dat best een prettig staaltje programmeerwerk. De kamers hebben dezelfde vloeren, als je wat langer doorkijkt zie je kabels lopen, onafgewerkte plafonds. Maar zeker voor 2 ervaren spelers zijn de kamers bij Escaping een prima uitdaging.

Op naar de 3e kamer. "Jullie gaan een bank beroven". Er werd alweer gesproken over een x aantal dingen die je kon vinden waarna je door kon naar het 2e gedeelte. Dat klonk na 2 kamers bij Escaping redelijk bekend, maar we gingen er voor. De eerste kamer is een verfrissende start als je met zijn tweeën bent. Genoeg te doen en je kunt redelijk zelfstandig naast elkaar aan de slag. Sterker nog, een grotere groep zou misschien juist voor ruis zorgen. Natuurlijk is het inbreken in de kluis niet genoeg en wat volgt is een bijzonder verhaal met een climax die ik niet helemaal kan plaatsen.

De puzzels daar zijn leuk, maar op het einde totaal niet logisch. En dat is jammer omdat het juist zo logisch begon. Een leuke mooie eindruimte, maar door de vooraf opgezette verwachting voelt het een beetje net niet.

Wel weer heel blij met de foto achteraf, die krijgt een mooi plekje :-)


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

  Marieke

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 07 juni 2023

Een mooi gebouw in België?!

Wat is dit toch met escapes en woningen in één in België: 1 ding is zeker, het zorgt voor een warm onthaal. De start van de dag was wat warrig. Ik appte dat we later waren, de eigenaar reageerde dat mijn reservering pas eind deze maand stond. Oeps.. foutje bedankt. Maar Rob dacht mee en we konden later die dag alsnog komen spelen. So far al een top service!

Na een uitgebreid welkom (en alvast favoriete kamers uitgewisseld te hebben) werden we met koffer naar de receptie gestuurd, alwaar het avontuur begon. Ik vind de titel van deze kamer al fijn. To the point, mysterieus. We gaan op zoek naar het verhaal van Rita. Deze kamer maakt duidelijk dat het verhaal leidend is en dat vind ik leuk. De puzzels zijn soms een doordenker, dagen je uit, en na een schampere 50 kamers werd ik continue geconfronteerd met mijn betweterigheid. Nee, dat werkt niet zo. Oh toch wel..

Mooie kamer, leuke verhaallijn, uitmuntende service. Een kamer waar de maker je met passie ontvangt heeft bij mij meteen al een streepje voor.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:55 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

 

Escapepool

Escapepool
Geplaatst op: 20 mei 2023

Opgewonden, maar niet nat

Het verbaasde me een beetje dat ik deze kamer nog niet eerder tegen was gekomen: wat een tof concept! Je gaat in deze kamer inderdaad onder water escapen. Optioneel trouwens, ik heb het droog kunnen houden, maar dat was omdat ons team goed vertegenwoordigd was met duikers en heus niets anders :-)

De verhaallijn is vrij simpel: We moeten een oorlog tussen land en water zien te voorkomen. Complimenten voor de introductie, eigenlijk alles vanaf de ontvangst wat aan de ene kant als een escape voelt en aan de andere kant toch nieuw. Hulde voor het acteerwerk trouwens, je ziet dat er een professional meespeelt ;-)

Dan begint het avontuur in de kamer. Het wordt vanzelf duidelijk wat je moet doen en de vaart zit er in. Er is voor de duikers natuurlijk dubbel zoveel te doen en zien als die die boven blijven maar dat mag de pret zeker niet drukken.

De uitdaging in deze kamer zit vooral in de sfeer er omheen. Ga niet alleen voor het puzzelen, maar juist de sfeer er omheen. Dan heb je een prima leuke escape!

En ja, het omkleden naar zwemkleding gebeurt in je speeltijd. Maar dat is echt geen enkel probleem!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving

 

Built with passion

Ja dit was leuk! Deze kamer was al een paar keer aangeraden en wat ik ook had meegekregen was dat (hoe kan het ook anders in België) je bij iemand thuis ging spelen. En inderdaad: de eigenaar stond ons al op te wachten en we mochten via de achtertuin mee naar een soort luxe tuinhuis formaat XL. Op links spelende kids op de schommel (later nog vaag hoorbaar in de kamer) en rechts mochten we de trap op naar de kamer. Daar nam de host even de tijd om ons in te leiden en mochten we de kamer in.

Het is even zoeken waar we precies naartoe moesten met de minimale info vooraf, maar tijdens het puzzelen ontvouwt zich het verhaal. En zonder veel te verklappen, een verhaal dat enigszins dichtbij komt. De puzzels zijn niet enorm ingewikkeld en soms zo makkelijk te begrijpen dat je er overheen kijkt, we hebben ons twee keer behoorlijk dom gevoeld.

De hele entourage om deze kamer heen maakt het zo goed. Een passieproject op ‘zolder', de bouwer die ons vol enthousiasme erover vertelt en gewoon een lekkere puzzelkamer die prima te doen is met 3 personen. Ben je in de buurt plan deze kamer dan zeker mee om de hersens scherp te houden en te genieten van een prachtig passieproject!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  08:53 min


 • Goede prijs
 • Goede service
 • Verhaal

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 17 mei 2023

Freeze..

The Toy Factory (langer geleden gespeeld) was alvast een mooie voorbode op wat we konden verwachten van sfeer en oog voor detail. Het blijft bizar om midden in een woonwijk bij een Escaperoom terecht te komen. Je loopt achterom via een grindweggetje langs een wat lijkt schuurtje en toch wist ik dat we binnen niet al te lange tijd ondergedompeld zouden worden in compleet andere sferen. En ja hoor, de sfeer zit er vanaf het eerste moment goed in.

Je bent continu scherp en je zintuigen worden goed geprikkeld. En dat is nodig want de jager ligt op de loer. De puzzels zijn prachtig vermomd en ondanks dat dit geen extreem moeilijke kamer is ben ik toch weer een paar keer goed fysiek en mentaal verrast. Lekker zo'n kamer die je uitdaagt op je hoede te zijn. En met een prachtige persoonlijke touch..

Ik ben groot fan van de sfeer die Wout neer weet te zetten met de combinatie van muziek, geur, verhaal, acteerwerk en ambiance. Daar heeft hij ongetwijfeld veel goede krachten voor ingezet en dat zie je er echt in terug. We waren bij TTF verwend met een voorshow van the man himself, maar de (een stuk ingetogenere) inleiding van zijn moeder bij deze kamer was minstens zo eervol.

Nu maar hopen dat de nieuwe locatie ruimte biedt voor (veel) nieuwe kamers en werelden..


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  60:50 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving

 

Een pareltje in wording

Na HannaH en Schzillinger waren we erg nieuwsgierig naar kamer nummer 3. De hosts waren erg trots, de vorige keer moesten we helaas wachten omdat er nog een onderdeel mistte maar dit keer heette Idah ons toch echt van harte welkom.

Door eerdere reviews gingen we enigszins voorzichtig en bevooroordeeld naar binnen. En, heel belangrijk: niets is wat het lijkt.

Ik geef toe dat de prachtige kamer soms wat frustratie gaf. Er is (nog steeds) veel te zien en ook veel doet niet mee. Die frustratie kwam zeker niet alleen door de kamer en achteraf werd ons nog eens verteld dat de insteek hier net iets anders is. Je bent niet op zoek naar een typisch escaperoom-puzzelstuk maar alles is echt in de tijdsgeest van het verzet tijdens de tweede wereldoorlog en vermomd als iets anders. We kregen redelijk wat hints maar die stuurden ons de juiste richting op in plaats van dat ze iets verklapte. Van een flow was gedeeltelijk sprake, wellicht dat er in de toekomst nog wel iets meer sturing in een bepaald deel van de kamer kan komen.

De implementatie van de tijdsgeest is ontzettend tof gedaan. De Duitser is op de loer en dat wordt snel duidelijk ook. Je voelt je opgejaagd en dat blijf je tot het laatste moment voelen. De kamer lijkt op sommige puzzels ook wat kwetsbaar, ik voelde me behoorlijk schuldig bij een bepaald onderdeel dat vastliep maar gelukkig werden we in stijl bijgestuurd en was het achteraf ook geen probleem. En dat is fijn, want hier wil je geen boze host over spreken.

Ik ben er nog niet helemaal uit waar voor mij de zere plekken zitten. Dat zijn er niet veel hoor, maar ik denk wel dat deze kamer nog een paar opstartmaanden nodig heeft om echt goed uit de verf te komen. We kregen alvast een sneak preview van een extra element dat toegevoegd wordt en balen stiekem een beetje dat we dat hebben moeten missen.

Eindconclusie: zeker komen spelen, durf mee te gaan in de denkwijze dat je niet puzzelt zoals in een standaard escaperoom en durf je af en toe over te geven aan de hints die jou als spion de juiste richting in duwen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

 

What the fuck?!

.. was mijn eerste reactie naar onze host toen we de kamer uitkwamen. Na 50 kamers denk je het spelletje te snappen, nou mooi niet dus. Dit is duidelijk een experience, een kamer waar je met je neus er bovenop voor de gek wordt gehouden.

Mijn eerste kennismaking met het Borgesius Mysterie was maanden geleden via Facebook. Een kamer die zo dik gepromoot wordt trekt de aandacht, want waarom dan? Na de kamer 3x aangeraden te krijgen van beginnende escapers waren we zelf toch ook wel benieuwd naar wat deze ‘experience' ons zou bieden. Op naar Breda!

Het is zonde om inhoudelijk veel in te gaan op deze kamer want je moet dit gewoon komen ervaren. Ik denk wel dat er voor mij een nieuwe favoriet in de top is gekomen! De aankleding klopt 150%. Kleine gimmicks, een logische aankleding van de school, prachtig oog voor detail met bijvoorbeeld kladbriefjes en papier met logo's, goede video, muziek, alles klopt gewoon.

Het geweldige hintsysteem was soms nodig. In veel gevallen omdat we zelf niet goed genoeg keken, maar soms ook om een duw de goede richting op te geven. Dat was jammer van de flow, maar ik kan me niet helemaal vinden in de review van De Milde Dictator. Ik denk dat er in een jaar ongetwijfeld veel is aangepast aan de kamer en hij nu dan ook soepeler loopt.

Voor ons helaas op 2 minuten na geen winst, maar dat is helemaal oke. Dit is een kamer die je van begin tot eind wil meemaken, die je echt gaat ervaren. Je voelt je slim als je weer iets oplost, de spanning pompt je lekker op en hoe slaperig we ook binnen kwamen, aan het einde van de rit waren we pumped up genoeg voor de volgende.

We komen zéker terug wanneer het Borgesius weer een nieuw verhaal te vertellen heeft. De eigenaar maakt me stikjaloers en mocht ik het nog eens aandurven om zelf aan de slag te gaan met een kamer.. dan weet ik je te vinden!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Nee


 • Spannend
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service

  remconet

Het Brabantse Lab

Escape Schijndel
Geplaatst op: 30 april 2023

Eindelijk op bezoek bij Barry

In de Facebookgroep Last Minute escapes kon ik er al bijna niet omheen: Barry wil maar al te graag dat we op bezoek komen! Dus vooruit, Schijndel lag een soort van op de route, Let's go.

Om meteen met een leuk feit te beginnen: Het Drugslab van Barry kan ook omgetoverd worden tot een kamer van experimenten van een professor, om zo de kindervariant te spelen. Maar goed, wij waren niet bang van een beetje drugs, dus we kozen toch voor de stoere versie.

Dit was nou echt zo'n lekkere puzzelkamer. De introductie verraste al (mooi stuk film!) en we konden meteen aan het puzzelen. Voor ons gevoel vlogen we door de kamer en de eindtijd bevestigde dat wel. Wat overigens niets zegt over hoe makkelijk of simpel de kamer is, we hadden juist het gevoel in een lekkere flow te puzzelen en onze denkwijze sloot lekker aan bij die van de bouwer. Ergens halverwege was het even heel veel informatie en op goed geluk maar ergens beginnen, om vervolgens langzaam te begrijpen naar welk groter geheel we aan het toewerken waren. Maar dat heeft zeker niet voor minder plezier gezorgd!

Prima kamer voor beginners, wat meer ervaren spelers of duo's die uitdaging zoeken. En een enthousiaste redelijk nieuwe eigenaar die de kamer duidelijk met liefde heeft opgeknapt. Gezellig nagepraat, we komen graag terug voor je nieuwste kamer!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Logica

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 30 april 2023

Was dit uw kaart?

Veel goede verhalen en aardig vooruit moeten boeken: dat is vaak een voorbode om je verwachtingen laag te houden, om dan vervolgens hopelijk heerlijk te genieten. En dat laatste is gelukkig meer dan gelukt.

Een kamer waar iemand met passie aan werkt en heeft gewerkt is een pareltje en dat merk je hier niet anders. Enthousiaste hosts vooraf en wat een details in de kamer zelf!

In het begin word je zo in het verhaal meegenomen dat er geen sprake lijkt van een escaperoom en dus godzijdank ook geen regeltjes. Want de twee vingers kracht, vast is vast, niet klimmen enz enz ken je na een tijdje wel, wat een verademing om je achteraf te beseffen dat die niet voorbij zijn gekomen. Voor je het weet is het spektakel begonnen en is het pittig puzzelen geblazen.

Een prachtige reis volgt, grote complimenten voor de casting, het acteerwerk en het oog voor detail er omheen! Het thema van een illusionist (gecombineerd met dat ik al veel mooie verrassingen in escapes heb meegemaakt) zorgde wel voor bepaalde verwachtingen die niet uitkwamen, maar zeker niet in teleurstelling. Waar deze kamer dan juist met een griffel bovenuit steekt is het verhaal. Mooi, geloofwaardig, begrijpelijk.

Bedankt Boterman Youri en je collega's voor een hele gezellige dag, we komen graag nog eens terug als er weer iets moois is..


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja  74:05 min


 • Spannend
 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving

  RandomYouri

Outdoor Escape XL

Outdoor Escape Hoeven
Geplaatst op: 23 april 2023

Minstens zo spannend als een indoor escape

Het was lastig om een goede battle te vinden voor een groep van 7 escapers, maar dat is meer dan gelukt met deze outdoor escape! Richard heeft vanaf het begin met ons meegedacht en zelfs een aangepaste versie van de XL versie klaargezet die normaal voor grotere groepen bedoeld was.

Wat het extra spannend maakte was dat we op de andere groep stonden te kijken, dus je jut elkaar goed op om op te schieten. Leuk ook om contact te hebben met je eigen groep via de porto, terwijl zij het bos in duiken om daar puzzels te zoeken. Dit is hoe een outdoor escape zou moeten zijn: spannend, uitdagend en ook nog eens goed voor je conditie!


Reactie door Outdoor Escape Hoeven

24 april 2023

Bedankt voor je review Wouter! Het was hartstikke leuk met jullie tijdens de Outdoor Escape XL. Fijn om te horen dat het zo goed is bevallen. Tot snel zou ik zeggen. Met vriendelijke groet, Outdoor Escape Hoeven


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Spannend

  outdoor-escape-hoeven

Patiënt X

Escaping Breda
Geplaatst op: 19 juli 2023

Zoals een gemiddelde escaperoom hoort te zijn

Een uitje met het personeel van Escape the Gate eindigde in een domper (geen bittergarnituur bij de laatste locatie..) dus we besloten nog een last minute escape te boeken. Vrij snel kwam ik bij Escaping terecht en ze hadden nog een plekje bij Patient X. We waren met een flinke groep, niet ideaal voor een escape, maar wel gezellig.

Het begint al met een relaxte ontvangst. Zo groots dat je je bijna afvraagt waarom die ruimte niet gehalveerd is om ruimte te maken voor een extra escaperoom, maar wel gezellig. We hoefden niet lang te wachten en werden met een shotje getransformeerd tot heuse Willie Wortels. Wat volgt is een prima kamer. Leuk acteerwerk in de video's, genoeg puzzels om zo af en toe af te wisselen in een grote groep en een redelijk spannende eindclimax. Ik zat er goed genoeg in om pas veel later op te merken dat de vloer en het plafond wellicht wat beter afgewerkt had kunnen worden, maar aan de andere kant, als ik er goed genoeg in zit.. ;-)

Wat ik heel leuk vind van deze kleine franchise is de groepsfoto die je fysiek mee krijgt naar huis, in een hoesje gestoken alsof je net een achtbaan in de Efteling hebt getrotseerd. Deze kleine merchandising en de vriendelijke service heeft er mede voor gezorgd dat we snel weer nieuwsgierig terug kwamen voor de andere kamers.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

 

Actiever dan een gemiddeld tandartsbezoek

Ik was al eens op bezoek geweest bij Hannah en wilde graag de rest van de kamers bij BreTil ervaren. Een mooie locatie waar de drie kamers een link met elkaar hadden rond de tijdsperiode waarin ze zich afspeelden en de karakters die in dat verhaal speelden. Ontzettend jammer: een paar dagen van tevoren kreeg ik een telefoontje dat de nieuwste kamer (The Imitation Room) niet op tijd af zou zijn omdat ze op een onderdeel aan het wachten waren. Hij was speelbaar zonder, maar ze wilden beslist niet open gaan met een halve kamer en er werden dan ook behoorlijk wat spelers afgebeld.

Een hele mooie, moedige keuze wat mij betreft. Natuurlijk balen, maar je wil het beste voor je kamer. Gelukkig stond er nog een tandartsbezoek op de planning..

De introductie van de kamer is leuk, er wordt goed gebruik gemaakt van het gebouw. Het was trouwens ook leuk om te zien hoe vol de woonkamer van het pand zat met allerlei groepen, er hing een leuke sfeer. Maar het was tijd voor onze tandartsafspraak!

Onze groep bestond uit een beginnend (maar fanatiek) speler en twee wat ervarenere spelers, een goede combi want op een paar minuten na hebben we weten te ontsnappen. De puzzels waren leuk en uitdagend, soms was het misschien iets te ver gezocht of niet helemaal duidelijk welke richting we op moesten maar daar was gelukkig een angstaanjagend hintsysteem voor.

Het verhaal werd me niet helemaal duidelijk. Uitleg van de host achteraf gaf wel het laatste puzzelstukje, maar wij waren te druk met puzzelen om echt meegezogen te worden. Een lekkere uitdagen, ik denk ook prima te doen voor 2 ervaren spelers of 4 gemiddelde spelers, maar veel meer zou ik niet aanraden.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Spannend

 

IJzingwekkend spannend..

Ik maak het woordgrapje gewoon nog een keer. Met je dikke winterjas de escaperoom in, that's a first. Toch gaf het positieve een bepaalde vibe mee. Je bent gewend om met lege zakken en op redelijke temperatuur te spelen, maar omdat deze kamer zich in een grote silo bevindt kon je de condenswolkjes rond zien stomen in de kamer.

Het concept is al erg gaaf. Je kunt deze kamer als een battle spelen waarin het ene team een raket laat lanceren en de ander het probeert te saboteren. Wij hadden hem solo geboekt maar er was wel een andere groep die tegelijk de andere kamer (de sabotagekant) speelde. Volgens mij was het battle gedeelte wel uitgeschakeld, maar ongetwijfeld leuk om het zo als teams tegen elkaar op te nemen en helemaal omdat je harde geluiden zoals gejuich ook door de kamers heen hoort.

Een enorm uitdagende kamer, toffe puzzels en maar op het nippertje 'gehaald'. Daar zit een enig puntje van kritiek: De allerlaatste puzzel loopt na oplossen nog even door op de klok. We konden letterlijk niets anders doen dan afwachten en zien hoe de eindtijd 3 seconden over het hele uur sprong. Natuurlijk hadden we die 3 seconden ergens eerder ongetwijfeld mee kunnen pikken door wat scherper te kijken en ik begrijp het deels, maar vind dat de host het best had mogen brengen als 'jullie hebben het maar net gehaald' ipv de helaas die we nu kregen. Dat slaat het overwinningsgevoel toch een beetje plat.


Reactie door Noordkade Uitjes

16 mei 2023

Ha Wouter, bedankt voor je mooie review. Ik begrijp dat jullie je hoofd goed koel hebben gehouden tijdens de escaperoom en ver zijn gekomen (op mijn beurt kon ik dit woordgrapje ook niet laten liggen ;) ). Wat jammer dat je door enkele seconden de escaperoom niet hebt kunnen halen! Wij gaan met jouw feedback aan de slag. Zien we jullie snel weer voor onze andere kamer 'The Sabotage'?


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja  60:03 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

Laad meer reviews

0 reviews