Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Monuments Men

Deventer , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 8

12 jaar

Lees reviews

Meer over The Monuments Men

75 jaar vrijheid! Ga terug in de tijd en ervaar hoe het is om een oorlogsheld te zijn. Jullie zijn geselecteerd voor de groep Monuments Men. Als kunsthistorici gaat het jullie aan het hart dat de nazi’s verschillende kunstwerken hebben gestolen en in onderaardse opslagplaatsen hebben verborgen. Nu het einde van de oorlog nadert gaan de geruchten dat de kunstwerken vernietigd zullen worden. Daarom start binnenkort jullie levensgevaarlijke missie: het opsporen en veiligstellen van de verschillende kunstwerken. Maar kijk goed uit, de kunstopslag ligt vol boobytraps. Heb jij het doorzettingsvermogen en het lef om je leven op het spel te zetten voor deze kunstwerken? Eeuwige roem en een onderscheiding wachten op jullie. 


Thema's

Avontuur

Bom

Bunker

Geschiedenis

Kluis

Oorlog

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

4 likes

39 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

St. Olafstraat 5A
7418 CG, Deventer
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

15 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape ExpertLid sinds: 13 november 2017 (142 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 mei 2022

Minder bekend oorlogsverhaal

Op naar de tweede kamer bij Escape Room Deventer. Op voorhand hadden we al contact gehad over deze kamer omdat het niet helemaal duidelijk was of hij nu wel/niet open was. Gelukkig konden ze ons verzekeren dat deze kamer tijdens ons bezoek open zou zijn. Achteraf hoorden we zelfs dat de dag voordat wij kwamen er nog geklust werd aan deze kamer. Heel tof wel dat ze het gereed hebben gekregen voordat we kwamen, topservice!

Een kamer over de tweede wereldoorlog, dat zie je natuurlijk wel vaker, echter werd er bij The Monuments Men een verhaal belicht wat voor mij totaal onbekend was. Ikzelf ben wel een liefhebber van geschiedenis en kan dat dus enorm waarderen. We stappen terug in de tijd om op zoek te gaan naar verloren schilderijen, duidelijke missie!

De start van de kamer ging vrij vlot, we zaten er goed in en gingen vrij snel van start. Alles ademt dat we een stap terug in de tijd hebben gezet, behalve de slotjes die in de ruimte hangen. Dat is natuurlijk detailwerk, maar dat zou het niveau van de kamer nóg beter kunnen maken. Eenmaal verder in de kamer word ik totaal verrast door het decor. Een prachtig uitgewerkte scene waar je als speler middenin staat, heel gaaf! De afwerking kan wel écht een heel stuk beter. Maar omdat er speciaal voor ons hard doorgewerkt was, konden we dat met een korreltje zout nemen!

De puzzels zijn over het algemeen leuk bedacht en prima in thema. Er zitten een aantal hele toffe elementen in de kamer. Richting het einde liep het echter toch wat stroever. Of dat aan de communicatie onderling óf aan de puzzel lag, laat ik in het midden. Het einde van de kamer is wat mij betreft goed gekozen. Een mooie conclusie van wat we allemaal gedaan hebben. Tof bedacht!

Samenvattend vond ik de Monuments Men echt wel een heel toffe kamer. Zeker als ze de komende tijd nog net wat meer aandacht besteden aan de afwerking van het prachtige decor, heb je echt een toffe room te pakken! Leuke puzzels, goed en duidelijk verhaal in een mooi thema. Ik blij! Mocht er nog ruimte zijn voor een nieuwe kamer, komen we in de toekomst graag nog eens terug!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja

  dcmariekeanouk

Drs-jlcDrs-jlcEscape ExpertLid sinds: 28 november 2021 (77 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 mei 2022

Kunstige Roof

We – Ale Blie (3 personen) - waren al bij Escape Room Deventer en hadden er al een kamer gespeeld. Tussen beide kamers door konden we even bijkomen buiten op het terras in het zonnetje. Er stonden deze dag nóg twee kamers op de planning, dus ‘rustig aan doen’ is zeker een goede manier om zo’n escapedag aan te vliegen.

We kregen een nieuwe gamehost voor de kamer ‘The Momuments Men’, die onze introductie/instructie verzorgde. We hadden nu al vier mensen ontmoet die werken bij Escape Room Deventer en allemaal waren ze even vriendelijk en gastvrij 👌. De opdracht was duidelijk én het verhaal werd goed uiteengezet. Eenvoudig doch doeltreffend. Iets wat ik ontzettend kan waarderen én wat echt een pré is voor escape rooms!

De kamer zelf is qua techniek wat uitgebreider dan de andere kamer die we hier speelde. Ik weet niet óf de term bestaat, maar dan wil ik ‘m nu introduceren: ‘een 1.5 kamer’. Ik zou het net géén 2.0 (vol automatische kamer) willen noemen, omdat er toch nog veel (hang en cijfer)sloten in de kamer zitten. Als je meer reviews van mij leest, weet je dat ik daar niet zo veel om geef. Een escape room gaat om de puzzels en niet om waar en hoe je de oplossing in moet vullen (naar mijn idee). Zolang dit maar bij het thema en/óf verhaal past.

De puzzels zijn super leuk en er zit voor elk wat wils tussen. Ook het verhaal wordt eer aangedaan, doordat de meeste puzzels passend zijn binnen het thema en het verhaal. Het is voornamelijk een lineaire kamer, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen, voordat je door kunt met het andere. Dat is ook voor mij géén enkel probleem, want we waren met z’n drieën en als je dan véél parallel moet puzzelen (meerder puzzels tegelijkertijd op moet lossen), wordt het een hele klus en krijg je véél minder mee van het geheel.

Deze kamer is groots, terwijl we dat niet verwacht hadden van tevoren. Dit was dus een leuke verrassing. Er zitten super leuke ‘scenes’ in én er is echt genoeg te beleven in de kamer. De kamer was pas één dag op deze nieuwe locatie én wij hadden dus als het waren de première. We waren de eerste groep die deze kamer speelde (op deze nieuwe locatie). Ik hoop dat dat de reden is dat de afwerking nog niet helemaal in orde was (veel losse kabels e.d.). Als hier iets meer aandacht aan besteed wordt is het oprecht een super toffe ervaring om deze kamer te spelen.

We zijn netjes op tijd uit de kamer ontsnapt en werden weer super vriendelijk te woord gestaan door onze gamehost. Samen liepen we de kamer nog even door en konden we nog vragen stellen. Dit is altijd zo’n toffe extra service, dat ik het heel belangrijk vind om mijn waardering hierover uit te spreken. Heel prettig 👍.

Al bij al; Een toffe grootse kamer met veel variatie en originele puzzels die over het algemeen goed in thema zijn. Zeker een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Als je beide kamers op deze locatie speelt, speel dan eerst de andere kamer en bewaar deze als toffe afsluiter 😉.

We hebben een super fijne tijd gehad bij Escape Room Deventer. Bedankt hiervoor en voor jullie gastvrijheid! We komen graag nog eens terug om nieuwe kamers te spelen 😁.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Origineel
 • Sfeer

  sjephanie

debora_krikkendebora_krikkenEscape ApprenticeLid sinds: 1 juli 2020 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 1 juli 2020

Deze escaperoom is een onvergetelijke ervaring, dit wil je niet missen!

Enorm goede verhaallijn, bizar veel variatie in de opdrachten wat het tot de laatste minuut spannend en leuk houdt. Je raakt niet uitgekeken, want alles is tot in details uitgewerkt. Tof element is ook dat samenwerking essentieel is. De mensen die er werken hebben hart voor hun vak en dat zie je in alles terug. Ze zetten een hele goede sfeer neer, dat maakt het helemaal af. Écht een aanrader deze escaperoom!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-deventer

lucasmolenaarlucasmolenaarEscaperLid sinds: 30 juli 2018 (134 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 mei 2022

Blij verrast

Deze kamer heeft mij blij verrast. De aankleding vond ik erg goed, waarbij er veel leuke puzzels in zaten en soms ook wat echte breinkrakers. Ook toffe wauw effecten, alleen miste ik soms een klein beetje de link naar het verhaal. Goede service.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal

 

daphne_van_bruchemdaphne_van_bruchemJunior EscaperLid sinds: 7 september 2021 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 november 2021

Origineel en leuke kamer

Mooie kamer, leuk thema


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

lisa-daisylisa-daisySenior EscaperLid sinds: 28 juli 2018 (79 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 februari 2022

Sfeervol, gevarieerd, maar eind is matig

Sfeervolle kamer, puzzels in thema en hele verschillende ruimtes. Vriendelijke ontvangst en begeleiding. Opsplitsen van team duurt gelukkig niet lang, alleen begrijp ik de toegevoegde waarde van het splitsen niet in deze kamer.

Ik heb me erg vermaakt, alleen het einde had wat meer climax mogen hebben. We wisten eerst niet of we het gehaald hadden of dit het einde was, wachtend op personeel.

Enthousiast personeel, leuk nagepraat.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: DeLiLo

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • einde

 

Petra_B..Petra_B..Escape ExpertLid sinds: 7 oktober 2018 (147 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 juni 2021

Erg leuke kamer

Erg leuke kamer, met verassende puzzels die we nog niet vaker gezien hebben. Hier helaas ook deels gesplitst, mis je toch wel wat van het verhaal en de kamer. Neemt niet weg dat het een erg mooie kamer is en.. de sneltse tijd neer mogen zetten! :-)


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  47:36 min

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape ExpertLid sinds: 31 december 2018 (131 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 juni 2021

Mooie kamer!

Iets te veel opgesplitst in twee teams waardoor je niet alles meekrijgt, maar verder een hele mooie en spannende kamer


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  47:36 min

 

romoromoEscape ExpertLid sinds: 7 november 2020 (84 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 juni 2021

Helemaal top

Deze is beland in onze top 10. Gave kamers en totale logica in de puzzels. Wij houden ervan. De verhaal lijn is ook helemaal leuk. Je zit er meteen goed in.
75 minuten speeltijd..... mag van ons altijd wel. :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja


 • gevarieerde puzzels die aansluiten op het verhaal
 • Bijzonder knap gemaakt

 

mitch2304mitch2304Escape ExpertLid sinds: 26 november 2018 (144 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 december 2020

Wow!

Wat een prachtige uitziende kamer! GE-WEL-DIG! Wat een feestje om zo'n kamer te mogen spelen.
Opnieuw weer geweldig originele puzzels met een mix van slot en techniek.
Groots is het woord wat bij deze Escape past!
Tijd is bij de escapes niet heel groot in beeld wat erg fijn spelen is.
Wel een minpuntje is het hintsysteem. Je hoorde de stem wat niet altijd duidelijk was.
Gave doorgangen die ons door de escape leidden.
Ook leuke dropping!
Deze Escape is ook weer een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Groots
 • Vliegtuig dropping
 • Eigenaresse
 • Puzzels
 • Slot wat we nog niet eerder hebben gezien!
 • Hint systeem

 

E (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 november 2020

Top!

Heel veel puzzels en kamers. Echt fantastisch!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie aankleding, veel leuke puzzels

 

devaadevaaEscape ApprenticeLid sinds: 16 september 2020 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 oktober 2020

Verrassend leuk

Het was leuker dan verwacht! Leuke opdrachten en verrassende kamers. Soms moesten we wel even nadenken wat we moesten doen. Uiteindelijk wel binnen de tijd behaald!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel

 

mclaesmclaesEscape ApprenticeLid sinds: 27 december 2019 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 oktober 2020

Een zeer originele escape room!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Freya BroeckhovenFreya BroeckhovenJunior EscaperLid sinds: 14 maart 2022 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 maart 2022

Geweldige kamer!

Origineel! Top beleving, echt heel fijne kamer


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

martin_janssenmartin_janssenEscape ApprenticeLid sinds: 16 augustus 2020 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 16 augustus 2020

Deze escaperoom is een ware reisbeleving!

Filmliefhebbers en rollenspelers kunnen hun hart ophalen bij deze uiterst creatieve escaperoom. Ik was elk moment geboeid en verbaast over de unieke elementen die verwerkt zijn in de verhaallijn. Ik verklap verder niets want alles is topsecret! Team Bravo out.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • spanning
 • historie
 • ook geschikt voor oudere kinderen en tieners

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig