Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Monuments Men

Deventer , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 8

12 jaar

Lees reviews

Meer over The Monuments Men

75 jaar vrijheid! Ga terug in de tijd en ervaar hoe het is om een oorlogsheld te zijn. Jullie zijn geselecteerd voor de groep Monuments Men. Als kunsthistorici gaat het jullie aan het hart dat de nazi’s verschillende kunstwerken hebben gestolen en in onderaardse opslagplaatsen hebben verborgen. Nu het einde van de oorlog nadert gaan de geruchten dat de kunstwerken vernietigd zullen worden. Daarom start binnenkort jullie levensgevaarlijke missie: het opsporen en veiligstellen van de verschillende kunstwerken. Maar kijk goed uit, de kunstopslag ligt vol boobytraps. Heb jij het doorzettingsvermogen en het lef om je leven op het spel te zetten voor deze kunstwerken? Eeuwige roem en een onderscheiding wachten op jullie. 


Thema's

Avontuur

Bom

Bunker

Geschiedenis

Kluis

Oorlog

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

8 likes

71 bezoekers

96.7% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Gashavenstraat 7a
7418AL, Deventer
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

30 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (212 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 mei 2022

Minder bekend oorlogsverhaal

Op naar de tweede kamer bij Escape Room Deventer. Op voorhand hadden we al contact gehad over deze kamer omdat het niet helemaal duidelijk was of hij nu wel/niet open was. Gelukkig konden ze ons verzekeren dat deze kamer tijdens ons bezoek open zou zijn. Achteraf hoorden we zelfs dat de dag voordat wij kwamen er nog geklust werd aan deze kamer. Heel tof wel dat ze het gereed hebben gekregen voordat we kwamen, topservice!

Een kamer over de tweede wereldoorlog, dat zie je natuurlijk wel vaker, echter werd er bij The Monuments Men een verhaal belicht wat voor mij totaal onbekend was. Ikzelf ben wel een liefhebber van geschiedenis en kan dat dus enorm waarderen. We stappen terug in de tijd om op zoek te gaan naar verloren schilderijen, duidelijke missie!

De start van de kamer ging vrij vlot, we zaten er goed in en gingen vrij snel van start. Alles ademt dat we een stap terug in de tijd hebben gezet, behalve de slotjes die in de ruimte hangen. Dat is natuurlijk detailwerk, maar dat zou het niveau van de kamer nóg beter kunnen maken. Eenmaal verder in de kamer word ik totaal verrast door het decor. Een prachtig uitgewerkte scene waar je als speler middenin staat, heel gaaf! De afwerking kan wel écht een heel stuk beter. Maar omdat er speciaal voor ons hard doorgewerkt was, konden we dat met een korreltje zout nemen!

De puzzels zijn over het algemeen leuk bedacht en prima in thema. Er zitten een aantal hele toffe elementen in de kamer. Richting het einde liep het echter toch wat stroever. Of dat aan de communicatie onderling óf aan de puzzel lag, laat ik in het midden. Het einde van de kamer is wat mij betreft goed gekozen. Een mooie conclusie van wat we allemaal gedaan hebben. Tof bedacht!

Samenvattend vond ik de Monuments Men echt wel een heel toffe kamer. Zeker als ze de komende tijd nog net wat meer aandacht besteden aan de afwerking van het prachtige decor, heb je echt een toffe room te pakken! Leuke puzzels, goed en duidelijk verhaal in een mooi thema. Ik blij! Mocht er nog ruimte zijn voor een nieuwe kamer, komen we in de toekomst graag nog eens terug!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja

  Fennescaperoom-deventerdcmariekeanouk

anne_ter_horstanne_ter_horstSenior EscaperLid sinds: 30 augustus 2021 (72 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 maart 2023

Monumenten gejat

Deze escape heeft echt best wel een toffe aankleding en wat grappige twists er was wel iets in de kamer kapot wat dan opzich wel weer goed was opgelost! Leuk uurtje gehad!


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja  46:23 min


 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Was iets kapot, maar is erg breekgevoelig…

  Niklas

EscapejunkieEscapejunkieEscape ApprenticeLid sinds: 6 september 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 september 2022

Fantastisch!

Geweldige kamer, hele leuke originele spelen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:20 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica

  escaperoom-deventer

MarkWegMarkWegEscaperLid sinds: 18 september 2021 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 augustus 2022

Mooi verhaal, gaaf uitgevoerd

Een lange escaperoom (75 min) die je ook nodig hebt. Mooie puzzels. Minder is dat we met drie waren en dat je de kamer in twee teams speelt. Het is niet steeds duidelijk of je daarin elkaar moet helpen. Dat maakt dat je een deel van de kamer niet meemaakt (het zijn echt andere routes) en dat in geval van drie spelers er één is die steeds in zijn eentje speelt. Dat heeft niet onze voorkeur.
De zoektocht is wel duidelijk en het eindspel is uitdagend en mooi uitgevoerd. Ik zou het niet met zijn drieën doen: dan tenminste vier mensen (twee teams van twee). Nadien wel lang verteld over de eigen routes in de kamer: dat is dan wel weer leuk van deze kamer.
De opdracht (zoek de kunstwerken) is echt gaaf uitgevoerd en er zit veel zorg in de uitvoering.
We komen graag terug voor de andere kamer!

Fijn om, ondanks dat we het niet haalden, toch even te zien waar iedereen geweest is en wat daar gebeurde.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Storyline
 • Ambiance
 • Original

  escaperoom-deventer

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (194 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 augustus 2022

Kamer met veel potentie

Een tijdje geleden toen we deze kamer wilden boeken, kon dat nog niet. Gelukkig was hij inmiddels wel open :-). Parkeren kan hier makkelijk voor de deur. We werden door onze host ontvangen die aangaf waar we onze spullen konden opbergen en waar het toilet was. Ik miste een beetje een warm/enthousiast welkom. Ik hou altijd wel van een leuk praatje vooraf waarin je je enthousiasme over het escapen kan delen. Na een korte sanitaire stop, konden we beginnen. De start van de kamer en de uitleg vond ik hier leuk gedaan. Normaal heeft dit absoluut niet mijn voorkeur, maar hier was het niet storend en vond ik het juist wel passend in het thema. Ik vond de aankleding van de kamer leuk gedaan en passend in het thema. Wat ik wel jammer vond, is de opbouw van de kamer. Het is lastig om daar iets over te schrijven zonder te spoilen, maar hierdoor miste je delen van wat de anderen aan het doen waren. Er zitten een aantal leuke puzzels in de kamer, maar ook wel wat puzzels die enorm kunnen frustreren. Daarentegen zijn de meeste puzzels wel in thema en past dat goed bij de beleving. Ik vond het hint systeem wat lastig om te horen. Op sommige momenten moest je echt goed luisteren om het te kunnen horen. De kamer heeft veel potentie en bevat nu al hele toffe elementen. Met wat kleine aanpassingen denk ik dat deze kamer nog toffer kan zijn.

Als tip zou ik mee geven om deze kamer te komen spelen met 2, 4 of 6 personen. Hierdoor heb je denk ik de leukste spelervaring! Wij speelden met 4 en hebben het binnen het uur gehaald. Voor ervaren groepen zou ik dan ook met niet meer dan 4 gaan spelen.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Tof en origineel thema
 • Grootte van de kamer
 • Heel leuk slot (nog niet eerder gezien)

  escaperoom-deventer

RinieRinieEscape ApprenticeLid sinds: 31 juli 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 juli 2022

Toffe beleving in thema

Afgelopen vrijdag hebben we met z’n tweeën de Monuments Men geholpen met het terugvinden van de geroofde schilderijen. Wat een tof thema, aankleding, sfeer, puzzels in context. Het is echt een hele beleving!

De kamer was netjes aangepast aan 2 personen maar dit bleek niet nodig want we hadden alsnog genoeg tijd over. Spelleider Renate heeft ons daarom het ontbrekende stuk ook nog laten zien. Extra gezellig altijd als het nakletsen vol enthousiasme gebeurd en we complimenten kregen waar het goed ging en leuke anekdotes hoe andere teams het deden.

Dus we boeken meteen ook Agatha’s room!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  50:29 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

  escaperoom-deventer

Tom AdriaensenTom AdriaensenSenior EscaperLid sinds: 22 oktober 2017 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 juli 2022

Leuke kamer!

We boekten deze kamer omwille van de ligging. Ze paste mooi in ons escape weekend-plan.
Ik ging er naartoe met niet al te veel verwachtingen. Er stonden immers nog maar weinig reviews op escapetalk.
Het was echt een meevaller. De puzzels waren helemaal in thema. Het verhaal klopte en de aankleding was mooi gedaan.
We hoorden dat er nog niet veel Belgen langsgeweest waren. Ik zou er nu niet speciaal voor naar Deventer rijden, maar in combinatie met enkele andere kamers in de buurt is het zeker de moeite. We konden jammer genoeg niet lang blijven napraten, maar konden wel even nog de kamer doorlopen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Breakaway Bandits

Ontsnapt: Ja  51:33 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal

  escaperoom-deventer

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 mei 2022

Kunstige Roof

We – Ale Blie (3 personen) - waren al bij Escape Room Deventer en hadden er al een kamer gespeeld. Tussen beide kamers door konden we even bijkomen buiten op het terras in het zonnetje. Er stonden deze dag nóg twee kamers op de planning, dus ‘rustig aan doen’ is zeker een goede manier om zo’n escapedag aan te vliegen.

We kregen een nieuwe gamehost voor de kamer ‘The Momuments Men’, die onze introductie/instructie verzorgde. We hadden nu al vier mensen ontmoet die werken bij Escape Room Deventer en allemaal waren ze even vriendelijk en gastvrij 👌. De opdracht was duidelijk én het verhaal werd goed uiteengezet. Eenvoudig doch doeltreffend. Iets wat ik ontzettend kan waarderen én wat echt een pré is voor escape rooms!

De kamer zelf is qua techniek wat uitgebreider dan de andere kamer die we hier speelde. Ik weet niet óf de term bestaat, maar dan wil ik ‘m nu introduceren: ‘een 1.5 kamer’. Ik zou het net géén 2.0 (vol automatische kamer) willen noemen, omdat er toch nog veel (hang en cijfer)sloten in de kamer zitten. Als je meer reviews van mij leest, weet je dat ik daar niet zo veel om geef. Een escape room gaat om de puzzels en niet om waar en hoe je de oplossing in moet vullen (naar mijn idee). Zolang dit maar bij het thema en/óf verhaal past.

De puzzels zijn super leuk en er zit voor elk wat wils tussen. Ook het verhaal wordt eer aangedaan, doordat de meeste puzzels passend zijn binnen het thema en het verhaal. Het is voornamelijk een lineaire kamer, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen, voordat je door kunt met het andere. Dat is ook voor mij géén enkel probleem, want we waren met z’n drieën en als je dan véél parallel moet puzzelen (meerder puzzels tegelijkertijd op moet lossen), wordt het een hele klus en krijg je véél minder mee van het geheel.

Deze kamer is groots, terwijl we dat niet verwacht hadden van tevoren. Dit was dus een leuke verrassing. Er zitten super leuke ‘scenes’ in én er is echt genoeg te beleven in de kamer. De kamer was pas één dag op deze nieuwe locatie én wij hadden dus als het waren de première. We waren de eerste groep die deze kamer speelde (op deze nieuwe locatie). Ik hoop dat dat de reden is dat de afwerking nog niet helemaal in orde was (veel losse kabels e.d.). Als hier iets meer aandacht aan besteed wordt is het oprecht een super toffe ervaring om deze kamer te spelen.

We zijn netjes op tijd uit de kamer ontsnapt en werden weer super vriendelijk te woord gestaan door onze gamehost. Samen liepen we de kamer nog even door en konden we nog vragen stellen. Dit is altijd zo’n toffe extra service, dat ik het heel belangrijk vind om mijn waardering hierover uit te spreken. Heel prettig 👍.

Al bij al; Een toffe grootse kamer met veel variatie en originele puzzels die over het algemeen goed in thema zijn. Zeker een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Als je beide kamers op deze locatie speelt, speel dan eerst de andere kamer en bewaar deze als toffe afsluiter 😉.

We hebben een super fijne tijd gehad bij Escape Room Deventer. Bedankt hiervoor en voor jullie gastvrijheid! We komen graag nog eens terug om nieuwe kamers te spelen 😁.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Origineel
 • Sfeer

  sjephanie

lucasmolenaarlucasmolenaarSenior EscaperLid sinds: 30 juli 2018 (144 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 mei 2022

Blij verrast

Deze kamer heeft mij blij verrast. De aankleding vond ik erg goed, waarbij er veel leuke puzzels in zaten en soms ook wat echte breinkrakers. Ook toffe wauw effecten, alleen miste ik soms een klein beetje de link naar het verhaal. Goede service.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal

  escaperoom-deventer

Daphne_van_BruchemDaphne_van_BruchemEscaperLid sinds: 7 september 2021 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 november 2021

Origineel en leuke kamer

Mooie kamer, leuk thema


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

  escaperoom-deventer

lisa-daisylisa-daisySenior EscaperLid sinds: 28 juli 2018 (88 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 februari 2022

Sfeervol, gevarieerd, maar eind is matig

Sfeervolle kamer, puzzels in thema en hele verschillende ruimtes. Vriendelijke ontvangst en begeleiding. Opsplitsen van team duurt gelukkig niet lang, alleen begrijp ik de toegevoegde waarde van het splitsen niet in deze kamer.

Ik heb me erg vermaakt, alleen het einde had wat meer climax mogen hebben. We wisten eerst niet of we het gehaald hadden of dit het einde was, wachtend op personeel.

Enthousiast personeel, leuk nagepraat.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: DeLiLo

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • einde

  escaperoom-deventer

Petra_B..Petra_B..Escape GuruLid sinds: 7 oktober 2018 (191 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 juni 2021

Erg leuke kamer

Erg leuke kamer, met verassende puzzels die we nog niet vaker gezien hebben. Hier helaas ook deels gesplitst, mis je toch wel wat van het verhaal en de kamer. Neemt niet weg dat het een erg mooie kamer is en.. de sneltse tijd neer mogen zetten! :-)


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  47:36 min

  escaperoom-deventer

Jeroen_SchJeroen_SchEscape GuruLid sinds: 31 december 2018 (172 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 juni 2021

Mooie kamer!

Iets te veel opgesplitst in twee teams waardoor je niet alles meekrijgt, maar verder een hele mooie en spannende kamer


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  47:36 min

  escaperoom-deventer

romoromoEscape ExpertLid sinds: 7 november 2020 (102 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 juni 2021

Helemaal top

Deze is beland in onze top 10. Gave kamers en totale logica in de puzzels. Wij houden ervan. De verhaal lijn is ook helemaal leuk. Je zit er meteen goed in.
75 minuten speeltijd..... mag van ons altijd wel. :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja


 • gevarieerde puzzels die aansluiten op het verhaal
 • Bijzonder knap gemaakt

  escaperoom-deventer

mitch2304mitch2304Escape GuruLid sinds: 26 november 2018 (174 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 december 2020

Wow!

Wat een prachtige uitziende kamer! GE-WEL-DIG! Wat een feestje om zo'n kamer te mogen spelen.
Opnieuw weer geweldig originele puzzels met een mix van slot en techniek.
Groots is het woord wat bij deze Escape past!
Tijd is bij de escapes niet heel groot in beeld wat erg fijn spelen is.
Wel een minpuntje is het hintsysteem. Je hoorde de stem wat niet altijd duidelijk was.
Gave doorgangen die ons door de escape leidden.
Ook leuke dropping!
Deze Escape is ook weer een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Groots
 • Vliegtuig dropping
 • Eigenaresse
 • Puzzels
 • Slot wat we nog niet eerder hebben gezien!
 • Hint systeem

  escaperoom-deventer

E (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 november 2020

Top!

Heel veel puzzels en kamers. Echt fantastisch!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie aankleding, veel leuke puzzels

  escaperoom-deventer

Freya BroeckhovenFreya BroeckhovenJunior EscaperLid sinds: 14 maart 2022 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 maart 2022

Geweldige kamer!

Origineel! Top beleving, echt heel fijne kamer


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

  escaperoom-deventer

martin_janssenmartin_janssenEscape ApprenticeLid sinds: 16 augustus 2020 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 16 augustus 2020

Deze escaperoom is een ware reisbeleving!

Filmliefhebbers en rollenspelers kunnen hun hart ophalen bij deze uiterst creatieve escaperoom. Ik was elk moment geboeid en verbaast over de unieke elementen die verwerkt zijn in de verhaallijn. Ik verklap verder niets want alles is topsecret! Team Bravo out.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • spanning
 • historie
 • ook geschikt voor oudere kinderen en tieners

  escaperoom-deventer

debora_krikkendebora_krikkenEscape ApprenticeLid sinds: 1 juli 2020 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 1 juli 2020

Deze escaperoom is een onvergetelijke ervaring, dit wil je niet missen!

Enorm goede verhaallijn, bizar veel variatie in de opdrachten wat het tot de laatste minuut spannend en leuk houdt. Je raakt niet uitgekeken, want alles is tot in details uitgewerkt. Tof element is ook dat samenwerking essentieel is. De mensen die er werken hebben hart voor hun vak en dat zie je in alles terug. Ze zetten een hele goede sfeer neer, dat maakt het helemaal af. Écht een aanrader deze escaperoom!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  escaperoom-deventer

NiklasNiklasEscaperLid sinds: 26 september 2021 (80 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 maart 2023

Tussen Kunst & Kabels

Op een doordeweekse avond besloten we 3 kamers in Deventer te gaan spelen. Ruim voor aanvang parkeerden we de auto bij de locatie en werden we ontvangen door onze host. Ze was nog nieuw en soms een beetje zoekende maar wel erg vriendelijk!
We worden geïntroduceerd aan het waargebeurde verhaal van deze kamer. Dit kleine leerzame momentje tijdens de intro kan ik erg waarderen. Ondanks dat de intro in de kamer zelf plaats vond (wat nog wel eens afleidend voor me kan zijn) werkte dat hier erg goed. Enthousiast begonnen we aan onze zoektocht naar de gestolen kunstwerken!

Wow, het decor in deze kamer is echt groots. Dat hadden we bij binnenkomst niet verwacht en was een positieve verrassing. De puzzels in deze kamer zijn variërend, goed in thema en bovendien leuk om te doen. Op een gegeven moment verdwijnt onze flow helaas. Dit komt door een element in de kamer waardoor wij erg lang moesten wachten tot we door konden. Dan ga je toch een beetje rond kijken en viel mij op dat op het gebied van afwerking nog veel te halen is voor deze kamer. We zagen erg veel kabels hangen, zowel aan het plafond als aan andere decorstukken. Dat is jammer want het decor is verder echt super!

Verder in de kamer moeten we helaas weer een keer erg lang wachten. Gelukkig konden we daarna nog even met zijn allen puzzelen en hebben we de kunstwerken kunnen redden van de brandstapel. Misschien dat met soms net een beetje meer sturing van de host deze wachtmomenten verholpen kunnen worden. Ondanks dat hebben we het wel erg leuk gehad in deze kamer.

Ben je in in de buurt, ga dan zeker langs bij Escape Room Deventer. Deze kamer heeft ons positief verrast en als de afwerking in orde is, dan is dit echt een heel erg leuke kamer!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Origineel verhaal
 • Puzzels goed verwerkt in het thema
 • Ruim opgezette kamer
 • Afwerking
 • Wachtmomenten

 

LisetteLisetteEscaperLid sinds: 1 februari 2020 (68 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 februari 2023

Heel flexibel en leuke vibe

We hebben hier beiden kamers gedaan, en voor het eerst met zijn tweeen. Dat is te doen, want we zijn ontsnapt, maar voor de leukste ervaring zou ok een groep van 4 mensen aanraden.

De kamer zelf is erg leuk, je volgt echt een verhaal en avontuur.
Wat ik goed vind is dat ze de flow van het verhaal kunnen aanpassen aam de grootte van de groep zodat ieder een fijne belevenis heeft.

Er was één voorwerp waarvan de batterij leeg was en dat was jammer want die had ik graag gebruikt.

Verder was het een leuke ervaring en is dit wat mij betreft een aanrader.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  54:00 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Er mag meer ruimte zijn voor het napraatje

 

StefanwevStefanwevEscape ApprenticeLid sinds: 15 januari 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 15 januari 2023

Fantastisch

Ging al mijn verwachtingen te buiten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:35 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal
 • Logica

 

Titia Leutscher (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 januari 2023

Originele en actieve escaperoom

Erg creatieve en originele escaperoom, waar iedereen (groep van 5) een actieve heeft. Heel gevarieerde en goed bedachte puzzels. Meerdere kamers. Zou wel met minimaal 4 spelers gaan omdat je een deel in 2 groepjes werkt.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  52:54 min

 

FertigoFertigoEscape ApprenticeLid sinds: 6 januari 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 6 januari 2023

Hele toffe escape room

Deze kamer gedaan met 2 gezinnen. Zowel voor de kinderen als voor de volwassenen heel leuk. Met een paar hele verrassende puzzels..


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

josjejosjeEscape GuruLid sinds: 27 september 2018 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 oktober 2022

Verrassend leuk

We hebben eerder de kamer ‘Student lab’ van deze eigenaar gespeeld, daar waren we niet heel enthousiast over. Toch, vanwege de goede reviews besloten we Agatha en The monuments man vandaag te spelen. Als 2e hebben we The monuments man gespeeld, vooral met z’n 2en is dit een goede volgorde.
Wederom een leuk thema met een rustig begin. Ook in deze kamer zijn de puzzels niet te complex (we moesten alleen af en toe wat beter zoeken ;)) ten opzichte van Agatha is er iets minder te doen maar het is ruimer opgezet.
Het thema is leuk uitgewerkt met een leuke verhaallijn, bijpassend decor en puzzels. De afwerking kan op sommige plekken nog iets beter. Wij hebben de kamer met 2 personen gespeeld wat met ervaring prima kan, meer personen (4) is ook nog leuk. Achteraf hoorden we dat de kamer is aangepast voor 2 personen waardoor je een ruimte overslaat, wij vonden het erg jammer dat deze keuze was gemaakt, in ons geval hadden we dit er prima bij kunnen doen. Zeker na het spelen van Agatha hadden we deze keuze liever zelf gemaakt.
Al met al wel een hele leuke ervaring, een stuk beter dan Student Lab.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

BaksteentjeBaksteentjeJunior EscaperLid sinds: 25 juli 2018 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 oktober 2022

Viel tegen

Het ontvangst zelf begon rommelig. We waren mooi op tijd en ze vroegen ons wat eerder te beginnen want het personeel moest overgenomen worden want er waren problemen met de bezetting van het personeel. Achteraf was er uiteraard plek voor een drankje vertelde ze. Helemaal prima, dus wij begonnen met spelen. De kamer was leuk in de sfeer. De puzzels wat simpel en je speelt een groot deel apart van elkaar waardoor je per definitie veel mist van het spel. We stonden ook met 1 team heel lang stil door twee kapotte onderdelen wat erg frustrerend was. Hierdoor heeft 1 team zich ook een lange tijd verveeld terwijl het andere team wel leuk aan het puzzelen was. Achteraf kwam er ook niet meer dan een simpele sorry vanaf. Na het spel werden we ook snel weggejaagd. Dat vonden we wat vreemd omdat vooraf wel verteld was dat er tijd was voor een drankje.

Al met al dus een naar gevoel aan over gehouden. Als ik me ergens aan erger in escaperooms zijn het onderdelen die niet werken, kan gebeuren natuurlijk. Maar de manier waarmee hiermee om is gegaan was niet erg netjes.


5.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 4.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • aankleding
 • Slechte service
 • Heeft onderhoud nodig
 • Weinig origineel

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig