Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De Vliegende Hollander

Zevenbergen , Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

12 jaar

Lees reviews

Meer over De Vliegende Hollander


Het is 1678, de penningmeester van de Vliegende Hollander wordt verdacht van het verduisteren van goederen en GOUD.

Jouw keuze: óf je helpt Willem, de kapitein van de Vliegende Hollander om het goud terug te krijgen óf het komt je duur te staan...


-------


De eerste kamer van Escape Unlimited! Waan jezelf in de tijd van de Vliegende Hollander en kom er achter wat er met de penningmeester is gebeurd! Deze kamer is geschikt voor zowel de ervaren escaper als de jeugdige escaper.


Kindvriendelijk

Thema's

Avontuur

Geschiedenis

Klassiek

Mysterie

Piraten

Eigenschappen

Airco aanwezig

Afrader indien zwanger

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie vriendelijk

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

10 likes

76 bezoekers

100% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Campagneweg 11T
4761RM, Zevenbergen
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

36 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

MariekeMariekeEscape EnigmaLid sinds: 02 maart 2020 (430 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 januari 2023

Michiel de Ruyter in Zevenbergen

Deze kamer is pas net open. Op het moment van spelen was er een openingskorting en betaalde we €90 voor 4 personen. Toen ik ging spelen waren er ook nog geen reviews van ervaren spelers, maar het is vlakbij, dus ik zit in ieder geval geen uren in de auto, ook weleens fijn. Met 0 verwachtingen die kant op...

De escaperoom ligt op een industrieterrein in een verzamelgebouw, en omdat er nog geen borden zijn was het een beetje zoeken.

Ontvangstruimte is nog wat kaal (lees: gipsplaten) maar ook hier wordt aan gewerkt. Er is een toilet. Kluisjes zijn ook besteld. Wat er ook zijn, is twee super enthousiaste eigenaars. Jonge gasten vol ambitie, ze willen nog 3 kamers gaan bouwen, en staan erg open voor verbeterpunten.

De kamer zelf... verwacht geen topkamer, geen what te fuck momenten of heftige licht en/of geluidseffecten.
Het is een sfeervolle puzzelkamer vol typische escaperoom-puzzels (techniek en sloten afgewisseld) en een lekkere gameflow. We hebben hem dan ook hintloos gespeeld met (ik dacht) 10 minuten over.

Qua afwerking hebben ze nog het een en ander te doen, sommige dingen kunnen echt wel beter, dat weten ze zelf ook en zijn ze ook mee bezig.

Ik ben erg benieuwd wat deze jongens nog neer gaan zetten, en hoe de kamer (en de ontvangstruimte) eruit ziet als hij helemaal afgewerkt is.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  jamiemoorenDrs-jlcSem

EvelyneEvelyneEscaperLid sinds: 21 februari 2023 (67 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2023

Dat ging als een speedboot

Voor mijn moeders verjaardag keer ik terug naar deze toffe locatie! Het is lekker druk en na een kort verwelkomend praatje kunnen we starten aan de kamer. En ik werd ook nog verrast bij het ontvangst! Want in mijn vorige review schreef ik dat ik een plekje miste, bijvoorbeeld een kist, voor je waardevolle spullen... En wat stond er? Een kist voor je waardevolle spullen! Heel fijn :D

Het decor ziet er heel netjes uit! Alles is goed afgewerkt en alles valt binnen het thema. Dit geld ook voor het verhaal.
Het verhaal is duidelijk en je doel daarbij ook. Door middel van de puzzels en storytelling krijg je alles mee en komt er ook een mooie conclusie aan het verhaal! Een einde aan de kamer bedenken, is niet altijd heel gemakkelijk. Maar deze vond ik erg leuk bedacht!
De puzzels zijn gevarieerd en vergen ook de nodige samenwerking. Hierbij is begrijpend lezen erg belangrijk, dus neem je leesbril mee! Alles past ook binnen het thema en verhaal. Hier en daar lijkt het wel een beetje op de andere kamer kwa puzzels, dus speel de twee kamers niet direct na elkaar. Anders kan het wat herhalend aanvoelen.
Het hintsysteem hebben we niet gebruikt, maar is wel heel leuk bedacht!
Met 5 was het wel echt de max. Ik zou met ervaren spelers met 3 of 4 komen.

Er is met veel passie en liefde gebouwd en ik hoop dat ze dat ook kunnen blijven doen!
Bedankt voor de leuke avond!!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Diversiteit

  Evelynemarkgoedegebuure

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertLid sinds: 12 november 2021 (91 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 september 2023

"Papegaaitje leef je nog?"

Wij zullen escapen, storm of geen storm, met of zonder sloten. Wij zullen escapen al is het tot in den eeuwigheid!

Naar deze kamer was ik heel erg benieuwd. Het thema en de naam spreken mij erg aan dus het werd tijd om de auto in te stappen.

Er is ruime gratis parkeermogelijkheid voor de deur, heel erg fijn!

We werden vriendelijk ontvangen door twee jongemannen die echt de passie voor het vak uitstralen, mooi om te zien! De ontvangstruimte is klein maar fijn, mooi aangekleed, maar je kunt er niet heel uitgebreid gaan zitten. Lang zitten hoefte ook niet want na een korte introductie en onze missie op zak, konden we beginnen!

Je merkt dat er aandacht besteed is aan deze kamer en dat de passie van de eigenaren hier volop aanwezig is. De puzzels zijn mooi in thema en erg mooi aangekleed! De aankleding van de puzzels mag echt extra benadrukt worden. De puzzels zijn daarnaast ook erg divers en origineel.

Een apart onderdeel wat zeker ook een eigen stukje review verdient, is het hintsysteem. Heel erg leuk gedaan! Achteraf hebben we hier nog wat extra uitleg over gekregen, heel erg tof!

We speelden deze kamer met 4 personen, wat naar mijn mening voor ervaren spelers wel teveel is. Er is sowieso niet zoveel ruimte om met heel veel personen te komen spelen, maar voor ervaren spelers zorgt het er ook voor dat iedereen wat te doen heeft en wat heeft bij kunnen dragen. Een hoop puzzels zouden makkelijk met twee personen op te kunnen lossen zijn. Minder ervaren? Kom dan met maximaal 4 personen i.v.m. de geringe ruimte.

De Vliegende Hollander is een hele leuke familiekamer, zeker als je voornamelijk 1.0 kamers hebt gespeeld, dan gaan er nu deuren voor je open.

Bedankt mannen van Escape Unlimited, we komen graag terug voor de volgende kamer.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Sfeer

  markgoedegebuure

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (209 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juni 2023

Hij zal varen

Weer eens een keer redelijk dichtbijhuis escapen, stond vandaag op de planning. We – Ale Blie (3 personen) – zouden vandaag twee escape rooms gaan spelen. We trapte af met de relatief nieuwe kamer De Vliegende Hollander van Escape Unlimited in Zevenbergen. Gratis konden we voor de deur parkeren én we werden ontzettend vriendelijk welkom geheten door één van de eigenaren die tevens onze gamehost voor vandaag zou zijn. De ontvangstruimte ziet er netjes en gezellig uit. Er waren nog géén kluisjes om onze spullen in op te bergen (telefoons e.d.), maar ter goeder trouw mochten we deze bij ons houden tijdens het spelen van het spel.

We gaan terug naar het jaar 1678: De VOC-tijd. In het huis van de penningmeester van de Vliegende Hollander gaan we uitzoeken wat er met de schat van Kapitein van der Decken is gebeurd. Echter hebben we geen zeeën van tijd en moeten we het weten voordat Woeste Willem terug is, want anders vaart er wat âš“.

De kamer ziet er netjes uit. Vooral de thematisering is goed gelukt, door de vele objecten in de kamer die doen denken aan de VOC-tijd. De introductie vind ik leuk en laat wat voor de verbeelding over. Ik kan het altijd erg waarderen als iets suggestief wordt verbeeld. Er zitten beperkte kleine licht- en geluidseffecten in de kamer. Deze dragen echter bij aan de sfeer, in combinatie met het decor.

Wat ik vooral goed vond in deze escape room waren de puzzels en de puzzelflow. De puzzels van De Vliegende Hollander zijn voornamelijk lineair, wat inhoudt dat je eerst het ene oplost voordat je door kunt gaan met het andere. Daarbij wordt er bij enkele puzzels ook een beroep gedaan op samenwerking. De puzzels zijn divers én passend bij het thema en verhaal. Je gaat op logische wijze van de ene naar de andere puzzel én hierin wordt je gestuurd door de kamer zelf. In ons geval hadden we daardoor ook géén hints nodig. Dat was ergens erg jammer, want het hintsysteem in deze kamer is super grappig, gaaf en origineel 🤣.

Ruim binnen de tijd wisten we de schat voor Willem van der Decken terug te vinden. Zo kon Willem weer lekker varen tot het einde der tijden. En wij konden gezellig napraten met de eigenaar.

Al bij al; De Vliegende Hollander heeft me positief verrast. Het is een heerlijke puzzelkamer met een goede flow, leuk thema/verhaal en een prima sfeer. Zeker een aanrader om te spelen, zowel voor de minder ervaren als de ervaren escaper. Een verborgen pareltje, zo mag je deze kamer zeker noemen 👌.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal vier personen i.v.m. bewegingsruimte;
- Ga met de juiste verwachting naar deze kamer toe: fijn puzzelen in een goede sfeer;
- Zowel een geschikte kamer voor ervaren als onervaren escapers.

Escape Unlimited, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze toffe kamer. We hebben het ontzettend naar ons zin gehad bij jullie. Wij komen zeker terug voor jullie nieuwe kamer als deze af is.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Spelflow
 • Diversiteit
 • Logica

  sjephanie

Debby RoukensDebby RoukensSenior EscaperLid sinds: 22 januari 2019 (79 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 mei 2023

Heel veel liefde

We zoeken regelmatig kamers die een leuk cijfer hebben en die niet te ver weg zijn, maar dat wordt steeds lastiger. Toen we Zevenbergen ineens als optie zagen waren we dan ook blij verrast. Een nieuwe kamer!! Snel geboekt voor een paar dagen later. En toen ging het fout. We kregen ineens een melding dat onze annulering bevestigd werd. Huh? Snel gebeld. Bleken we zelf de verkeerde dag geboekt te hebben en die dag was inmiddels voorbij. Verdorie, wat ongelofelijk slordig van ons. Zat die arme jongen daar voor niks op ons te wachten. Wat werd er ontzettend sympathiek gereageerd op onze fout: "Geen probleem, ik heb toch nog genoeg te doen hier, geeft echt niks." Poeh, geen goede start.
En toen kwam de dag dat het toch echt ging gebeuren. Na een halfuurtje rijden kwamen we aan op een industrieterrein met volop parkeerruimte. Onze host deed open en we kwamen in een warm bad terecht. Wat een ontzettend aardige, bevlogen gast. We hebben vooraf uitgebreid gepraat. Alle respect voor hem en zijn collega; de één net afgestudeerd, de ander bezig met afstuderen en er dan toch nog even in een paar maanden een escaperoom naast bouwen. En dan ook nog eens die echt heel leuk is, met originele puzzels en veel sfeer. Ik moet eerlijk zeggen dat zowel een van ons als de kamer zelf niet helemaal ongeschonden het uur zijn doorgekomen. Twee keer een botsing met een onderdeel van de kamer leidde tot een bult op het voorhoofd en een kapot deurtje (sorry jongens, als er een nieuw oud kastje bij Emmaus gekocht moet worden stuur ons dan gerust de rekening), maar nog steeds geen onvertogen woord. Nou ja, wel bij ons teamlid met bult, hahaha.
Na afloop nog gezellig nagepraat. Heel leuk als er de tijd wordt genomen om een kamer na te bespreken. Als er een prijs was voor vriendelijkste hosts dan was wat ons betreft de eerste prijs nu gewonnen. We zijn alleen een foto vergeten te maken, maar dankzij de Be Real van dochterlief hebben we toch een klein aandenken.
Voor de mensen die de reviews lezen om te beoordelen of ze deze kamer willen gaan doen: ja! Ga hem doen. En verwacht zoals eerder gezegd geen spectaculaire effecten, maar gewoon lekker sfeervol puzzelen. De puzzels zijn wisselend in moeilijkheidsgraad, maar stuk voor stuk erg origineel.
Over een maand of 3 moet de volgende kamer af zijn. Wij zijn dan zeker weer van de partij!

Mijn 74e kamer.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Super aardige host
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Soms niet helder welk slotje bij welke code hoort

  psmulders

dominique_1604dominique_1604Escape ApprenticeLid sinds: 10 maart 2023 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 maart 2023

Ontzettende leuke kamer en heel gastvrij

De kamers waren leuk bedacht en de spelletjes waren goed te doen. Daarnaast waren de medewerkers erg gastvrij


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  41:56 min


 • Sfeer

  markgoedegebuure

mitch2304mitch2304Escape GuruLid sinds: 26 november 2018 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 januari 2023

Wat een verassing

Het is altijd spannend als je een escape gaat spelen die net is geopend en al helemaal als er nog weinig reviews van die Escape zijn.

Zo gingen we dus, zonder verwachtingen, naar zevenbergen. Op nog geen 16 minuten van waar ik woon, waren we ter plaatse en na even het huisnummer checken hadden we het bedrijf gevonden.

Ik denk dat je deze escape moet spelen ZONDER verwachtingen. Alleen dan komt de Escape echt goed tot zijn recht!

We waren erg te spreken over de Escape. Er zitten toffe puzzels in, een mooie afwisseling tussen sloten en techniek en het decor ziet er erg goed uit. Maar, en zo geeft de eigenaar ook aan, een aantal kleine puntjes kunnen nog gefinetuned worden en dit wordt dat ook nog gedaan.

We hebben erg gezellig en lekker lang nog nagekletst en dit vonden we echt heel tof! Altijd fijn om met iemand te praten die passie voor zijn werk heeft en wederzijdse intresse heeft. Daarnaast vonden we het ook erg leuk om te horen dat de eigenaar open stond voor suggesties!. Ook mooi om te horen wat de toekomst voor dit bedrijf in petto heeft.

We komen HEEL graag terug als de nieuwste kamer is geopend!

Aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit

  psmulders

Tijn10Tijn10Escape ExpertLid sinds: 12 februari 2022 (109 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 januari 2023

Is de kapitein er nu al?

Na een belletje gepleegd te hebben naar een andere escaperoom die mij terug zou bellen (wat niet gebeurd is) gingen we maar eens een gokje wagen bij escape unlimited. Ze waren super enthousiast over de telefoon want ze waren pas net open en we konden dan ook een paar uurtjes later terecht.

Parkeren:
Het is even goed zoeken waar je nou daadwerkelijk moet zijn maar zodra je bij de huisnummers met nummer 11 bent kom je er wel uit. Er hangt ook nog nergens een bordje met escape unlimited dus wees niet bang dat je bij de verkeerde aanbelt.

Ontvangst:
Ontvangst was super vriendelijk door 2 jonge gasten in bijpassende kleding die ons enthousiast de uitleg en het verhaal van de kamer vertelde. Toen was het aan ons. Als eerste de ruimtes zijn klein. Op de site staat dat deze met 8 personen gespeeld kan worden maar ik zou echt een Max van 6 aanhouden. Het hint systeem is super origineel en verteld je af en toe ook of je goed bezig bent of niet (want er is geen tijd zichtbaar). De kamer is helemaal in stijl en alle puzzels blijven ook in thema en zijn erg origineel. Er is bijna niks op aan te merken (buiten sommige bedrading die nog niet helemaal weg gewerkt is, maar dit is over de telefoon gemeld) en dan te bedenken dat ze deze kamer in 3.5 maand gebouwd hebben! Super veel respect naar deze jonge eigenaren die echt iets prachtigs neer hebben gezet met de hoeveelheid ruimte die ze hebben.

Conclusie:
Als je lekker wil puzzelen is deze kamer top. Alles is in thema en leuk om er weer een nieuwe bij te hebben in Brabant. Bedankt mannen voor de leuke gesprekken en dat we uiteraard last minute langs konden komen!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  47:41 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • ontvangstruimte

  psmulders

psmulderspsmuldersEscape ExpertLid sinds: 05 oktober 2020 (118 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 januari 2023

Op bezoek bij Willem

Weer een nieuwe locatie erbij in Brabant. Altijd tof, want een keer een half uurtje rijden is ook wel fijn.

Met 4 vrij ervaren spelers hebben wij deze kamer gespeeld. Deze heren hebben in een korte bouw periode iets moois neer gezet.

De ontvangst ruimte is nog wat kaal, maar ik snap dat ze eerst de na druk op de kamer wilden leggen. Er is tenminste wel een ontvangst ruimte met een bank en wat aankleding. En de rest komt dan nog wel.

De kamer speelt zich af in de 17de eeuw en dit voel je ook als je in de kamer staat. De aankleding is mooi, hier en daar mag nog wel wat gedaan worden aan afwerking maar dit hebben we de heren ook zeker meegegeven met het na praatje. :)

De puzzels zijn divers en wel echte denk puzzels te noemen. Verwacht dan ook geen kamer bom vol technische hoogstandjes. Maar verwacht een puzzelkamer waar sloten en andere technieken zich afwisselen. Dit geeft een mooie combinatie.

Voor de beginnende speler kan het een vrij uitdagende kamer zijn. Maar je kunt in de kamer goed geholpen worden door een prachtig gethematiseerd hint systeem.

Fijn dat brabant er weer een mooie kamer bij heeft. Blijf zo door gaan heren!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

  Tijn10

Jelle van DongenJelle van DongenSenior EscaperLid sinds: 15 juni 2022 (84 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 januari 2023

De VOC heet je welkom!

Ontvangst:

Een nieuwe kamer in Brabant en die is meer dan welkom. In de buurt heb ik inmiddels toch wel het meeste gehad. Deze kamer zit op een bedrijventerrein in Zevenbergen. Überhaupt al een hoek die wat escaperooms betreft vrij dun bezaaid is. Eenmaal binnen kom je in een nu nog wat kale ontvangst, maar dit wordt allemaal nog aangepast. We werden verwelkomd door beide eigenaren en zij waren geheel in thema gekleed. Na een vriendelijk ontvangst met de nodige verplichte uitleg konden we van start.

De kamer:

De heren hebben in korte tijd een goede kamer neergezet. De kamer heeft nog wel wat finishing touches nodig, maar zoals wij hoorde wordt dit in afzienbare tijd nog allemaal aangepakt. De kamer zelf is zeer netjes aangekleed en in thema. Decoraties en puzzels zijn in de stijl van de VOC en voegen toe aan het verhaal.

Wat betreft puzzels, is het echt een puzzel kamer. Verwacht dus niet de technische hoogstandjes die je elders kan krijgen, maar gewoon een lekkere puzzelkamer. Wat betreft moeilijkheid zijn de puzzels goed te doen, maar dat komt wellicht ook omdat wij met 4 ervaren spelers komen.

Als laatste nog wat extra lof voor het hintsysteem. Hier hebben we weinig gebruik van gemaakt, want we stonden met 38 minuten weer buiten. Toch is het hintsysteem zeer creatief en niet iets wat ik ergens anders eerder heb gezien.

Napraten en conclusie:

Achteraf nog volop met de eigenaren kunnen napraten onder het genot van een drankje. Omdat we toch nog als een van de laatste testgroepen kwamen, hebben ze aan ons ook nog wat tips gevraagd. Met deze tips werd echt wat gedaan en hieraan merk je dat het echte escape-liefhebbers zijn.

Concluderend is het echt een goede kamer en naar mijn mening een goede kamer als je gewoon lekker wil puzzelen. Je merkt dat er nog wat dingen aangepast gaan en moeten worden, maar eer dat je zelf komt spelen is dit zeker al gedaan. Kom daarom zeker eens met een groep van 3 a 4 richting Zevenbergen om terug te gaan naar de tijd van de VOC!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Origineel

  Marieke

WouterWouterEscape ExpertLid sinds: 11 augustus 2021 (100 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 januari 2024

Hier komen we niet meer terug..*

*want helaas verdwijnen deze kamers over 2 weken en verhuist de boel naar Roosendaal!

We zochten nog een leuke kamer voor 2 spelers en daar zit je met deze kamer goed. Het is een klassieke Escaperoom met een leuk thema, een beetje techniek en vooral leuk puzzelen. Met een grotere groep zou ik hem als ervaren escaper niet aanraden, maar hey voor wie schrijf ik dit nog.. de Vliegende Hollander vaart over een paar weken al uit!

Leuk uur gepuzzeld, enthousiaste host, we zijn benieuwd naar de rest.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Veter

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels

 

DvdVaartDvdVaartJunior EscaperLid sinds: 12 juni 2022 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 december 2023

Willem heeft zijn goud terug!

We kwamen voor het lab, maar werden uitgenodigd voor de zoektocht naar een piratenschat. Goede inschatting.

De piraten stonden aan de deur te kloppen, we moesten op zoek naar de goudschat van de kapitein.
De behulpzame papegaai was voor ons vrij zwijgzaam, maar we hebben de locatie van het goud gevonden.
Stap voor stap vonden we de aanwijzingen. Af en toe hoorden we een mompelende piraat ons manen tot haast.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Vrij lineair

 

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (265 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 december 2023

Wij zullen varen!

Last-minutes verlopen soms niet al te soepel. Na iedereen in de regio wel gebeld te hebben en nergens meer terecht te kunnen kwam ik uit bij Escape Unlimited te Zevenbergen. Ongeveer een uur weg, maar het zag er veelbelovend uit en Robin, de eigenaar, was gelukkig meewerkend om het mogelijk voor ons te krijgen. Een uurtje rijden dan maar!
De locatie zit op een industrieterrein en heeft zat ruimte om gratis te parkeren. We worden enigszins gehaast ontvangen en mogen gelijk beginnen met spelen. De eigenaar host twee kamers tegelijk en dat heeft minder mijn voorkeur. Ik snap dat hier wel (financiele) redenen achter zitten, maar alsnog. De kamer begint met een klassieke voice-over. Het is een beetje cheesy, maar goed ingesproken en helder verstaanbaar. We gaan een schatkaart zoeken in het huis van een hoge pief in het VOC-tijdperk. Als we die niet vinden, dan zwaait er wat...

De kamer verbaast me aangenaam qua decor. De decourstukken zijn netjes onderhouden, sfeervol, en passend. Denk aan massief houten kasten, grote kisten, en verbazingwekkend veel kleine decorstukjes. Desondanks die mooie kleine decorstukjes is er nooit een probleem met ruis. Het enige jammere is dat de afwerking van de kamer soms wat gebrekkig is. Dingen zoals de deur naar binnen (een fel witte kantoordeur) kunnen meer in thema en het systeemplafond is soms zichtbaar. Dat haalt je er soms wat uit, maar het is duidelijk dat hier een poging gedaan is om qua decor wat moois neer te zetten.

De kamer is helaas vrij statisch. Er gebeurt niet heel veel spannends en we houden ons vooral bezig met lekker lineair puzzelen. De puzzels zijn bekend, maar kennen net wat twists om ons te verrassen. Een puzzel specifiek stak uit in fun factor in originaliteit. De kamer is wel erg makkelijk. We haasten ons totaal niet, maar zijn toch heel snel klaar. De flow blijft de hele tijd soepel, op een moment na, en we zijn met een recordtijd de kamer uit. Het is toch wel jammer als het zo snel over is terwijl we daar helemaal ons best niet voor doen. De hints kwamen daarbij ook vrij snel en jammerlijk buiten thema. We hadden misschien meer de ruimte mogen hebben. De kamer lijkt me het beste geschikt voor 2 ervaren spelers of een groepje beginners. Meer dan 4 mensen lijkt me hier ook al snel krap.

Na de kamer kunnen we nog even uitgebreid napraten met Robin, die al zijn ambities met ons heeft kunnen delen. Helaas zal hij in december moeten vertrekken van deze locatie. Ik wens het hem van harte toe dat hij een mooie nieuwe plek vindt om zijn passie voort te zetten. Als ik hoor wat hij nog allemaal wil kan hier iets heel vets uit komen!

De Vliegende Hollander zal je een uurtje (of een stuk korter) vermaken met leuke, doch makkelijke, puzzels in een mooi decor. De afwerking mag sterker en het totaalbeeld beter, maar hier zit wel zeker wat leuks. Als Escape Unlimited weer elders zijn deuren opent zal ik van de partij zijn.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  31:29 min


 • Goede prijs
 • Sfeervol authentiek decor
 • Uniek thema
 • Paar unieke twist in puzzels
 • Enthousiaste eigenaar
 • Erg makkelijk
 • Vrij statisch
 • Kort

 

carolinedcarolinedEscaperLid sinds: 11 mei 2019 (71 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2023

Bijna de snelste tijd

Vanaf ons vakantieadres gezocht naar een leuke kamer en beland in Zevenbergen. Wij (gezin met 3 kinderen 15-13-10) hebben inmiddels veel escape ervaring en hadden weinig moeite met de kamer. We zaten in een lekkere flow en speelden hem in iets meer dan 31 minuten uit zonder hints. Het leuke hintsysteem hebben we dus gemist helaas.
Ontvangst was super vriendelijk en het enthousiasme spat er vanaf.

Leuke puzzels, kamer zit logisch in elkaar. Het verhaal is wat dun maar de puzzels wel in thema en alles werkte goed.

Aanrader voor beginnende spelers. Voor meer ervaren spelers zou hij moeilijker mogen, want nu was het wel erg snel klaar.


Na afloop speelden we ook de nieuwste kamer: Laboratorium der verbeelding. Daarover een andere keer meer.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  31:24 min


 • Goede service
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

 

YorYorJunior EscaperLid sinds: 07 juli 2022 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 oktober 2023

Super toffe ervaring

De escape room is super aangekleed, puzzels zijn creatief en het personeel is erg vriendelijk.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  43:23 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

debbie_de_klerkdebbie_de_klerkEscape ExpertLid sinds: 06 april 2019 (140 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 september 2023

Hele mooie puzzelkamer

Wat is deze kamer mooi gemaakt. Je waant je op een schip en de verhaallijn en de puzzels zijn hier ook op gebaseerd.
Het is een echte puzzelkamer met puzzels die erg leuk, origineel en uitdagend zijn. Ook het hintsysteem is leuk bedacht.
Wij hebben de kamer met twee personen gespeeld. Dit was goed te doen, maar ook een groep van zo'n vier personen zou zich hier prima vermaken. Prijs van de kamer is ook zeer schappelijk.
Eigenaren erg vriendelijk en gezellig.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

RoosGRoosGEscape ApprenticeLid sinds: 11 september 2022 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 augustus 2023

Boven verwachting leuk!

De Vliegende Hollander... dan verwacht je misschien een kamer gevuld met oude meubels, maar niks is minder waar! De thematisering van de kamer is top en leuk in de details verwerkt. Verwacht geen drukke kamer waar je op en neer moet rennen, maar juist eentje waar je goed kan puzzelen. Ik vond dat er een hele leuke variatie was tussen de type spellen en dat de puzzels ondanks wat slotjes niet voelden als 'slotjespuzzels'. Ook het hintsysteem was erg leuk! Wel zou ik hem aanraden voor wat kleinere groepen.

Service ook heel fijn, heel gastvrij en de passie en liefde voor de escaperoom spat er vanaf! :)

Wij komen zeker terug als de nieuwe kamer af is.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  43:12 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

 

WilmaGWilmaGEscape ApprenticeLid sinds: 01 augustus 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 augustus 2023

Leuk !

leuke kamer, heel enthousiaste bouwers
Leuk verhaal


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  39:18 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Logica
 • Diversiteit

 

Kerstmanscout20Kerstmanscout20Junior EscaperLid sinds: 06 oktober 2021 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 oktober 2023

Super Escaperoom

Leuk Thema, puzzels zitten goed in elkaar.
Enorm goede aankleding, en de eigenaar is een harstikke aardige en vriendelijke kerel!
Wij hebben de Escaperoom met 4 gespeeld en zijn ruim op tijd ontsnapt met wel wat ervaren spelers.

Echt een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  40:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica

 

AnoekahAnoekahJunior EscaperLid sinds: 13 augustus 2022 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 juli 2023

Geweldige ervaring!

We vonden de kamer echt heel mooi in elkaar gezet en de puzzels zijn erg leuk en uitdagend.

Verder is er ook echt een super grappig hint systeem bedankt!

We hebben het super naar ons zin gehad met z’n zessen.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  41:31 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Valerie98Valerie98EscaperLid sinds: 25 maart 2022 (100 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 juli 2023

Leuke kamer!

Deze kamer is leuk voor tussendoor. De eigenaar vertelde dat hij na zijn studie iets wilde doen met een goede vriend en is op het idee gekomen om een escaperoom te openen. super tof als 24 jarige! ik heb hier alleen maar bewondering voor. de kamer was leuk en thematisch ingericht, de puzzels waren leuk en je ziet echt dat ze hun best hebben gedaan. ik ben benieuwd naar de nieuwe kamer die eraan komt!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding

 

Escape SheepEscape SheepEscape GuruLid sinds: 04 oktober 2021 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juli 2023

Op zoek naar de schat!

Leuke kamer voor 2 personen, leuk uur gepuzzeld!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

MatthewmMatthewmEscape ApprenticeLid sinds: 01 juli 2023 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 juli 2023

Super toffe escape room!

We werden erg vriendelijk ontvangen. De kamer is erg mooi ingericht, helemaal volgens het thema.
De puzzels zijn lineair, wat erg fijn is wanneer je (zoals wij) met 2 personen speelt. Ook zijn de puzzels divers en zitten ze goed in elkaar!
Wanneer de 2e escaperoom klaar is, komen we deze zeker ook spelen!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  49:52 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (278 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juni 2023

Ik zal vaeren, al is het tot het einde der tijde!

Een nieuwe kamer die ineens 'op-popte' op Escapetalk, mede door de naam van deze kamer kwam hij meteen op mijn wishlist te staan. Ikzelf ben een geschiedenis freak en vooral de tijden van de VOC vind ik persoonlijk erg interessant. Wel moet ik zeggen dat 'zeevaart' een thema is wat moeilijk is neer te zetten in een escaperoom. Zonder al te hoge verwachtingen trokken we naar Zevenbergen om 'De Vliegende Hollander' te gaan spelen.

We werden onthaald door een vriendelijke host (bleek achteraf ook de eigenaar te zijn) en liepen de trap op naar de ontvangstruimte. De kamer is slechts een aantal maanden open en de eigenaren zijn inmiddels zelfs bezig met de bouw van een tweede kamer. Hierdoor loop je een beetje door de rommel naar de ontvangst, maar dat moet je voor lief nemen. De ontvangstruimte is klein, maar knus. Na een korte introductie van onze host, konden we van start met de kamer.

Ondanks dat het moeilijk is om een 'zeevaart' thema neer te zetten, hebben de eigenaren echt hun best gedaan om deze kamer leuk te thematiseren. Op het eerste oog ziet het er echt wel leuk uit. Waar vooral nog veel te winnen valt, is de afwerking van de kamer. Overal zijn nog kabels zichtbaar, het systeemplafond is op sommige plekjes nog zichtbaar, etc. Maar de sfeer is op zich best netjes neergezet. Het verhaal start met een wat knullige spraakopname, maar ik vind dat altijd wel grappig.

Dan start ons echte puzzelavontuur. Bij veel thema's zie je vaak dezelfde soort puzzels terugkomen, nu moet ik zeggen dat je bij een zeevaart kamer natuurlijk niet om een kompas of iets dergelijks heen kunt. Maar waar deze kamer vooral goed op scoort, is originele puzzels. Je ziet in deze kamer veel puzzels met een bepaalde invalshoek die je al kent, maar dan nét met een andere twist. Een aantal keer heb ik echt gedacht: "dit is echt een toffe puzzel". Ook de flow in de kamer zit echt heel goed. Zonder hints (wat overigens jammer is, want het hintsysteem is geniaal), wisten we te ontsnappen.

Al met al is 'de Vliegende Hollander' echt wel een toffe kamer om te spelen, mits je hier met de juiste verwachtingen naartoe gaat. Ga deze kamer niet spelen om de geweldige special effects of de sublieme afwerking. Maar ga hier vooral naartoe om gewoon eventjes lekker te puzzelen in een leuk thema. De eigenaar die we hebben gezien wat heel enthousiast over de kamer en ze blijven steeds wat dingetjes aanpassen. Ik denk dat er qua aanpassignen op het gebied van afwerking nog veel te halen valt. Wij komen in ieder geval zeker terug voor de nieuwe kamer!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja

 

chrisleeuwenchrisleeuwenEscaperLid sinds: 12 april 2023 (98 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 mei 2023

Goede kamer, gezellige host

En goede leuke echte escaperoom. Waarbij de gastheren super gezellig waren


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Marvin Marvin Escape ExpertLid sinds: 01 december 2022 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 mei 2023

Toffe kamer!

Met een last minute boeking konden we terecht bij deze enthousiaste, gastvrije eigenaren!

Al direct werden er enthousiast ontvangen en na een leuk gesprek gingen er beginnen aan het avontuur in deze nieuwe kamer!

Regelrecht stap je in de voc tijd in een autentiek decor! Waar nog her en der een finishing touch nodig is. Maar dit zit echt in de details!

Tijdens het spelen werden we begeleid door een bijzonder hint systeem die ons prima begeleid heeft.

In de kamer vind je diverse puzzels die veel al uniek zijn en prima in het thema passen.

Je moet soms de tijd nemen om informatie goed te lezen. Want hier zit veel in!

Na afloop hebben wij verder kennis gemaakt met de 2 heren die zich eigenaar mogen noemen van deze gave escaperoom. Wat een toffe leuke gastenheren, die weten hoe je mensen zich welkom laat voelen. We kijken nu al uit naar hun volgende kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Tof hint systeem

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig