Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Katena3

Junior Escaper

Offline

Omschrijving

wij hebben geen leven individueel, wij identificeren enkel als stel. wij maken (vriendin typt verder) elkaars zinnen af....later gaan wij dezelfde kleren dragen, van de anwb winkel..;-)


Lid sinds

29-07-2020

Locatie

helmond

Statistieken

Escaperooms

8 reviews

14 kamers gespeeld

62.5% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


5 forum berichten

Team

8 reviews

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 15 juli 2023

Betoverend!

Op 15-07 togen we naar Waalwijk, om deze kamer te spelen als team "De hittie naw gedoan omdettie Hellemonder is". De verwachtingen waren hoog gespannen. De helft van het team had deze kamer al gespeeld, en onder het mom van "deze moeten jullie echt meemaken!" kreeg ik deze ervaring cadeau voor vaderdag.

En wat werden de verwachtingen overtroffen! Dit is waarom je een escaperoom speelt: verhaal en puzzels, in een perfecte balans..

Laat ik bij het begin beginnen: de aankomst. Bij het pand is volop (gratis) parkeergelegenheid. De ontvangst was supervriendelijk, in een mooie, comfortabele ontvangstruimte. Tijdens de inleiding werd het verhaal enthousiast toegelicht, bovenop wat er al aan voorpret geleverd werd op de website. In alles kon je bij de hosts zelf een grote liefde voor escaperooms, en storytelling merken.

En dan ga je de room spelen. Uiteraard wordt hier niets gespoiled, maar (zoals eerder vermeld), alles klopt: het verhaal, de puzzels, en ook de setting, de sfeer, en de aankleding. Al wat we kunnen zeggen is: als je na het spelen nog enthousiast napraat over wat je beleeft hebt, dan weet je dat je een goede kamer hebt gespeeld.

Wat betreft napraten: onder het genot van een drankje wordt nog volop geevalueerd door de hosts, en worden puzzels uitgelegd. In zeer uitzonderlijke gevallen wordt zelfs een onverwachte medewerkerstage aangeboden, waarbij je mag helpen met het ophangen van rekwisieten :-) Met een goed gevoel vertrokken we weer huiswaarts..
10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Dà hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

  RandomYouri

The Curse Of Captain Kidd

Escape Adventure
Geplaatst op: 04 september 2022

Hele leuke kamer

Op een zaterdag werden we naar een kade van Aquabest gelokt. Het ging om een uitnodiging van ene captain Kidd. Hij wilde zieltjes winnen om aan boord te komen…..

Na een vriendelijk onthaal gingen we met 4 personen aan het werk. Met de wind in de zeilen begonnen we voortvarend. Het was flink aanpoten. Het was wel duidelijk dat de beproeving van captain Kidd niet eenvoudig ging worden..

Gedurende de test werd duidelijk dat 2 teamleden nog niet genoeg zeeen hadden bevaren om te slagen. Gaandeweg ontstond een muiterij, zodat 2 andere teamleden vele puzzels voor de boeg hadden…

Met de beste stuurlui aan wal bleek helaas de opgelopen averij te groot. We werden voor het (oog)lapje gehouden. Het team was gedoemd mee te varen tot het einde der tijden…(zaterdagavond , 20:00 uur)

Maar serieus: wat een leuke kamer. Het is helaas niet gelukt om te ontsnappen, maar we hebben een hele leuke tijd gehad. Met 4 personen was het behoorlijk doorwerken om alle puzzels op te lossen (codes voor cijfersloten ), maar ze waren echt leuk om te doen. De thematisering is echt heel erg goed.

Deze kamer is een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Puzzels

  sjephanieDrs-jlc

Time Travelers

Escaperoom Beek en Donk
Geplaatst op: 26 juli 2022

Een feestje

We hebben inmiddels wat meer kamers gespeeld, waaronder enkele topkamers. Volledige belevingen met ooh's en aah's vanwege speciale effecten. Echter:

Ooit zijn we begonnen met escapen, vanwege het aspect van puzzelen en vooral: lachen

En dat is precies wat deze kamer doet: puzzels en plezier aanbieden!

De ontvangst is zeer vriendelijk, op een sfeervolle locatie waar ook een drankje gedronken kan worden.

De kamer is een 1.0 kamer met vooral slotjes en codes. Maar alles in de kamer nodigt uit om plezier te maken. Samen te puzzelen, en samen te lachen. Helaas zijn we niet ontsnapt, maar was de gastvrouw zo vriendelijk om ons door te laten spelen. Zo hebben we uiteindelijk het einde ook nog mogen zien.

Na afloop kunnen de beelden teruggekeken worden, wat extra toevoegd aan het plezier.

Wij zijn met een goed gevoel naar huis gegaan. Missie van de room geslaagd…


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Sfeer

  Drs-jlcsjephanie

Chernobyl

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 12 juni 2022

Een filmische ervaring

Op zaterdag 11-6 was het eindelijk zover: het jaarlijkse escape uitje van team “dè hittie naw gedoan omdettie Hellemonder is”. Deze keer was er gekozen voor Chernobyl, van the start. En wat een geweldige ervaring werd dat!

Met betrekking tot parkeren etc. is in eerdere reviews over deze escape al genoeg gezegd, dus ik ga gelijk over naar het begin:

Op de mooie, gezellige buitenplaats konden we wachten (bij slecht weer kun je binnen wachten in het mooie pand). En toen konden we beginnen!

Met betrekking tot de ervaring kan ik maar 1 ding zeggen: ik ben blij, als ik mensen tref, die niet van escapen houden. Want hier wil je over vertellen. De setting, het decor, de puzzels: alles klopte! We hebben het gehaald, maar de enige “teleurstelling” was: is het nu “al” voorbij? Hier had ik een hele dag in door kunnen brengen. Als je als team na afloop tot laat in de avond na kunt praten over de ervaring, in de zin van: “ toen jij…..”, “nee, toen dit, of dit gebeurde!, lachend, dan kun je spreken over een goede escape.

Na afloop hebben we nog enige tijd nagepraat met de host. Het terugkijken van foto's en video's voegt heel veel toe, in de beleving. Ook met andere medewerkers hebben we gezellig gepraat, en we vonden het jammer om te gaan.

Dit is een echte aanrader!


Reactie door TheStart EscapeRooms

15 juni 2022

We hebben recent onze parkingplaatsen geüpdatet: Er zijn nu op 300 meter meer dan 25 gratis parkingplaatsen beschikbaar ;-). https://thestart.be/parkeren


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Dà hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Goede service

  TheStart EscapeRoomsDrs-jlcsjephanie

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 29 mei 2022

hele leuke kamer, met hele leuke puzzels

Op 28-5 hebben mijn vriendin en ik deze kamer gespeeld, en we hebben het als zeer leuk ervaren. Na een zeer vriendelijke ontvangst kregen we duidelijke instructies, en werden we naar de kamer gebracht. we waren aangenaam verrast door de aankleding. alles klopte. de puzzels zijn logisch, en leuk om te doen.

Helaas hebben de room niet gehaald binnen het uur. Met twee personen is deze kamer te doen, maar flink doorwerken. de vriendelijke host heeft ons gelukkig het restant van de puzzels, en het einde laten zien.

Binnen de context van score probeer ik wel een nuancering aan te brengen. ik begrijp, dat iedereen buiten komt met een goed gevoel en een 10 wil geven, maar als iedere escaperoom een 10 krijgt, wordt het moeilijk om een keuze te maken voor het boeken van een volgende kamer. mijn score lijkt in verhouding lager dan de rest, maar ik zou willen, dat ik zo'n punten op school had gehaald :-)


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Sfeer

  sjephanieDrs-jlc

Houdini's Workshop

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 02 januari 2021

zeer, zeer boeiend

Laat ik er niet om heen draaien: mijn vriendin (die de review van the movies schrijft), en ik hebben deze ervaring kado gekregen van onze dochter en haar vriend, en hier hebben wij onze absolute nr 1 kamers gespeeld.

Vanaf de ontvangst, tot het naar huis gaan, ervaar je de liefde voor het vak van de host. Wat een gastvrijheid! Hij omschrijft de kamers niet als escape rooms, maar als mystery rooms: een ervaring die je ondergaat, terwijl je een mysterie oplost.

Je wordt, gedurende de speeltijd, ondergedompeld in de wereld van Houdini. Alles klopt aan de ervaring, en je hebt zelfs meerdere bezoekjes nodig om alle (weldoordachte) details te ontdekken. De puzzels zijn leuk om te spelen, de volgorde is logisch, en het (goede) verhaal ontvouwt zich langzaam naar het einde toe.

Dit is een aanrader!!


Reactie door The Push Mystery Rooms

04 januari 2022

Hey! Bedankt voor deze prachtige review. Doet me veel plezier dat jullie er van hebben genoten. Het was dan ook een eer om zo'n leuke familie te mogen hosten. Toppers!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Origineel

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaertDrs-jlcsjephanie

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 02 januari 2021

Een betoverende ervaring

Als we alles willen beschrijven wat we hebben ervaren aan deze kamer, zitten we morgen nog te typen. What. Just. Happened??
Niet alleen hadden we de fantastische kamer van Houdini net gedaan, maar we mochten ons voorbereiden op een nieuwe beleving: The movies.
Wat een ervaring!

Alles klopte, tot in de kleinste details. Het verhaal, de variëteit aan puzzels, geuren, de bewonderingswaardige hoeveelheid aan movie props.
Nog nooit hebben wij eerder op deze manier het gevoel gehad dat een kamer werkelijk tot leven kwam.
Wat een ongelofelijke liefde voor het vak, en professionaliteit sprak hierin uit.
wij, als filmliefhebbers door en door, hebben de tijd van ons leven gehad.

Waren deze kamers de reis van 2 uur het waard? Zeer zeker!
Zouden wij deze kamers aan iedereen aanraden? Nou en of!
Wij willen onze goedlachse, vriendelijke host graag bedanken voor de gastvrijheid, de ervaring die wij hebben mogen ondergaan en alle tijd en aandacht die je voor ons als groep hebt genomen.

Wat hadden wij graag een hoger cijfer dan een 10 willen geven.


Reactie door The Push Mystery Rooms

04 januari 2022

Hey! Ik ga haast blozen van deze review ;-) Doet erg deugd dit te lezen. Het was dan ook heel erg leuk om jullie in volle overgave te zien samenwerken en genieten. Top! Groetjes


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend
 • Beleving

  erik_van_dambroeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaertDrs-jlcsjephanie

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 05 september 2021

Een hoogwaardige culinaire ervaring

Het was vandaag eindelijk gelukt een plaats voor twee personen te reserveren. Maar wat was het de moeite waard! Het was met z'n tweeën flink doorwerken, om alles binnen te krijgen, maar het was elke Michelin ster waard. We hadden nooit kunnen bevroeden, dat een bezoek aan een restaurant zo'n achtbaan aan emoties kon zijn.

Deze escaperoom staat bij ons op nr. 1, het was een geweldige ervaring, die op alle vlakken helemaal in balans was. We hebben genoten. Tevens willen we dhr. Boucher bedanken, voor alle extra tijd die hij voor zijn gasten vrij heeft gemaakt. Ondanks zijn beruchte humeur.....


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • de goed gebalanceerde puzzels
 • de algehele ervaring
 • de zeer goede ontvangst
 • de sfeervolle locatie

  Drs-jlcsjephanie

0 reviews