Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Evelyne

Escaper

Offline

Omschrijving

Mijn top #5:
#1: Molly's Game - Down the Hatch
#2: Escape from Wonderland
#3: Stay in the Dark - Darkpark 
#4: De Conciërge - Kamer237
#5: The Vault - Sherlocked 


Lid sinds

21-02-2023

Statistieken

Escaperooms

35 reviews

36 kamers gespeeld

91.4% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


35 reviews

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 17 september 2023

Op een grote paddestoel...

Voor de afwisseling slepen we het gezin mee naar een escaperoom. Last minute via de website (en een heel vriendelijk telefoontje) kunnen reserveren, super handig! Met zijn 5en beginnen we aan deze kamer.

De kamer is van begin tot eind af. Het verhaal is leuk en neemt je mee van begin tot eind. Het is een toffe mix tussen realiteit en fantasie, waardoor je echt in het verhaal mee gaat. Storytelling is dus top! Het decor ziet er goed en onderhouden uit. De gebruikssporen zijn echt minimaal! De puzzels zijn gevarieerd met leuke verrassingen. De begeleiding is ook top! Precies genoeg om de kamer binnen te tijd te halen en zo min mogelijk uit de beleving gehaald te worden.

Al met al een leuke middag en echt een toffe kamer! Uitdagend en ik raad aan met 4/5 te spelen. Er is genoeg te doen en te beleven!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Spannend
 • Logica
 • Verhaal

  markgoedegebuure

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 15 september 2023

ja, ja wE SCHIETEN AL OP!!

Een sollicitatie gesprek is altijd een beetje spannend. Maar voor deze waren we nog een extra beetje gespannen.
Met 2 een escaperoom doen... In de auto kwamen al de twijfels of het wel gaan halen, maar we gingen strijden!

Bij kamer237 wordt je helemaal in stijl al ontvangen en wordt je subtiel al eerder meegenomen in het verhaal.
Deze kamer is zo ontzettend leuk! Het verhaal zit heel tof in elkaar en wordt op een hele originele manier verteld. Ik heb de andere twee kamers nog niet kunnen spelen, maar je ziet al verwijzingen naar de andere twee kamers. Je wordt op een hele originele manier begeleid in de kamer en zelfs een beetje opgejaagd. Wat wij alleen maar heel grappig vonden en het werkte heel goed! De puzzels zijn een soort ode aan de klassieke escaperoom. Heel divers en een leuke combinatie tussen denken, zoeken en doen. Alleen het rekenen waren we geen held in en dat is ook het enige waar we hulp voor hebben gekregen (kijk alsjeblieft niet naar onze aantekeningen.... Het slaat echt nergens op...). Daarnaast ziet de escaperoom er geweldig uit. Het decor is af, origineel en schoon! Je wordt verrast en uitgedaagd.

Al met al een hele geslaagde middag! We hadden ongeveer 12 minuutjes over, maar doordat de tijd op een hele leuke en andere manier wordt aangegeven, weet je eigenlijk pas heel laat hoever je bent in de tijd. Vind ik alleen maar leuk, want ik kijk het liefste niet zo naar de tijd. Spelbeleving staat bij kamer237 op nummer 1 en dat merk je in alles.
Bedankt Lida (ik hoop dat ik je naam goed heb onthouden) voor de top begeleiding en het gezellige kletsen, we hebben genoten!!

Ik heb oprecht geen enkele aanmerkingen, alles klopt gewoon. Dus een dikke 10 van mij! Ik kom snel weer terug bij jullie hotel ;)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

  kyle

Room 1803

Escape Ede
Geplaatst op: 04 september 2023

Roomservice!

In Ede een kelder in om een escaperoom te spelen. De juiste vibe is er al. (Ik raad ook erg aan deze kamer in de avond te spelen).

Het ontvangst is super vriendelijk en na een drankje en wat kletsen kunnen we van start.
De kamer ziet er keurig uit! Het is er schoon (daar score je bij mij al ++++ punten), amper gebruikssporen en het voelt echt als een oude hotelkamer. Je wordt goed in het verhaal meegenomen door middel van licht, geluid en decor. Het verhaal is ook duidelijk en goed te volgen. De puzzels zijn een leuke combinatie tussen denken en doen, iedereen kan zijn talenten gebruiken! Ook is de spanning te voelen en zaten er de nodige effecten in om je even te laten schrikken (nou ja, vooral mij te laten schrikken, maar dat vind ik alleen maar leuk). Het zit super tof in elkaar en ik wil eigenlijk niet te veel zeggen, want het verrassingseffect is zo ontzettend leuk!!

Het enige wat ik wat "heftiger" had verwacht was het hele zwarte magie sfeertje. Het komt zeker genoeg terug en is ook de rode draad van het verhaal, maar ik denk dat er nog plekken en momenten zijn om dit nog net wat sterker terug te laten komen. Maar dat is ook het enige wat ik echt op kan merken aan deze kamer.

Bedankt Escape Ede en in het bijzonder Julia voor het fijne ontvangst en de persoonlijke service! Zet deze kamer zeker op je wishlist! Zeker als je al wat ervaring hebt zou je deze kamer zeker met 2/3 kunnen doen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Diversiteit

  markgoedegebuure

De Vergeten Cel

Gevangen Poort Bergen op Zoom
Geplaatst op: 10 augustus 2023

Historisch educatieve escape

Lastminute nog een kamer spelen! .... volgens mij val ik een beetje in herhaling...

Maar goed, de kamer zit op een historische plek in het leuke bergen op zoom. Een gedeelte is museum en de escaperoom volgt ook deze geschiedenis.

Het verhaal wordt geintroduceerd met een video die heel mooi in elkaar zit! Je krijgt wat meer te weten over de geschiedenis in de kamer zelf. Ik denk dat het erg leuk is om eerst het museum te bezoeken en daarna de kamer te spelen. Wij kregen na het spelen van de host nog een korte "rondleiding" door het museum.

Het is een echte puzzelkamer met leuke mechanische snufjes. Het past geheel binnen thema. Dat geld overigens bij alles in de kamer (min het beeldscherm met de tijd). Het decor is leuk en ondanks dat het een kleine kamer is, is er genoeg te zien! Er is mooi gebruik gemaakt van de historische poort.

Verder ziet alles er netjes uit en hebben we ons prima vermaakt! We hadden 20 minuten over, dus ik denk dat dit vooral een erg leuke beginner/gezin kamer is. Vooral omdat dan veel puzzels/snufjes nieuw zijn en je nog meer kunnen verwonderen!

Al met al een leuke puzzelkamer! Speel met max. 4 personen (vooral door de ruimte die je hebt) en als je al ervaren bent zou je deze ook goed met 2/3 kunnen doen. Ik denk vooral ook leuk voor gezinnen!

Bedankt Wouter (ik hoop dat ik je naam goed heb onthouden) voor het enthousiasme en de leuke avond!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Goede prijs

 

Grimm's

Breaking Out
Geplaatst op: 04 augustus 2023

Een wandeling door de wereld van de sprookjes

Let's go België!! Een uurtje rijden en we komen aan bij escaperoom. Voor een kamer van 2 uur het zeker waard.

Het ontvangst is vriendelijk door de eigenaren en we konden gelijk van start. De storyline is helder en met behulp van een introvideo wordt duidelijk wat het verhaal en de regels zijn. Het is een hele leuke puzzelkamer, waar een lekkere flow in zit. Doordat je 2 uur krijgt hoef je je ook geen zorgen te maken over de tijd. Je kunt rustig de puzzels doen en om je heen kijken. Uitdagend maar zeker haalbaar. Wij hebben twee kleine "Kijk nog even goed" hintjes gekregen.
Het decor is mooi en je ziet dat er veel liefde in zit. Veel handgemaakt en hergebruik van bestaande spullen. Er zitten leuke details in het decor, zonder dat dit afleid van het spel.

Hier en daar zouden onderdelen in het decor en de puzzels nog wat meer in thema afgewerkt kunnen worden. Zodat het nog beter aansluit op de het verhaal en de rest van de kamer. Maar dit is echt detail werk! Daarnaast zou er misschien nog gekeken kunnen worden naar de belichting. Met gekleurde spotjes kun je plekken al gelijk een hele andere sfeer geven.
Alles ziet er keurig uit met minimale gebruikssporen!

Zet deze zeker op je lijstje en kom met max. 4 als je ervaring hebt. Een leuke kamer voor elke escape en sprookjes liefhebber!

Bedankt voor de hele leuke avond.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Prijs

 

The Dome

Mama Bazooka
Geplaatst op: 20 juli 2023

een futuristische beleving

Hij stond al even op de planning en vandaag was het zover. Nu ben ik zelf niet heel erg fan van het laboratorium/toekomst/sci-fi genre, maar de verhalen over de kamer maakten me toch wel heel nieuwsgierig.

Voordat ik begin wil ik wel zeggen, er wordt nergens van te voren gezegd dat dit een spannende kamer is... Zelf vind ik een spannende kamer juist erg leuk, maar door de toch wel echt spannende elementen, heeft de beleving voor een aantal teamgenoten toch een vervelend nasmaakje. Je wordt hier niet op voorbereid, waardoor je dan toch met andere verwachtingen aan de kamer begint. Nu hoeft er niks gespoilt te worden, maar dit valt wel onder een "Spannend, maar niet eng" kamer. Misschien iets om over na te denken, om dit toch wel ergens te vermelden! En nee, het is geen horror, maar spannend is het wel degelijk!

The Dome is een hele gave kamer met een decor dat je de nodige "wauw" momentjes bezorgd. Als tip geef ik mee om je van te voren wel in te lezen over het verhaal. Als je het niet leest, krijg je het in de kamer eigenlijk niet echt mee.
De storytelling had wat sterker gemogen, maar de effecten in de kamer zijn ontzettend gaaf. Het ziet er ook allemaal erg netjes uit en er zijn amper gebruikssporen!
De puzzels liggen meer in de categorie opdrachten. Helemaal niet erg, maar dus anders dan je in een escaperoom verwacht. Nog steeds een goede uitdaging! Je moet goed samenwerken en communiceren.

De beelden terug kijken na het spelen is geinig, maar ik kies dan toch liever voor een praatje achteraf. De service is erg onpersoonlijk (ook het ontvangst was vrij kort, maar wel vriendelijk) en ik ga liever in gesprek over de kamer en hoe we gespeeld hebben! Je mist toch een stukje gezelligheid in de ontvangstruimte.

Maar goed, ik raad zeker aan hem te spelen! Deze kamer is vooral tof om te spelen voor de beleving en de gave dingen om je heen! Ik ben erg benieuwd naar de meisjeskamer. Ik zou zeker met 4 of 5 personen spelen en houd zeker het tempo erin! Maar blijf ook om je heen kijken, want het is echt fantastisch gemaakt (en onderhouden).


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Decor
 • Spannend
 • Goed onderhouden
 • Onpersoonlijke service
 • Prijs

  kyle

Ten Colours

Just Escape
Geplaatst op: 07 juli 2023

das nie bij de deur

Voor een last-minute escape "ff" naar Almere.

Ontvangst is super gezellig in een nette lounge die erg leuk gedecoreerd is! Na een beetje kletsen starten we aan de kamer... of nou ja kamers dan.

Het doel is om zo ver mogelijk te komen. Dus niet echt een "escape" room, maar weer een ander soort uitdaging. Erg leuk bedacht en ook tof om te doen! De moeilijkheidsgraad wordt verhoogd per kamer en we zijn uiteindelijk tot kamer 9 van de 10 gekomen (best wel trots).

Er zit dus geen verhaal in, het is gewoon lekker veel puzzelen. Wat fijn is aan dit concept, is het feit dat je de vorige puzzel gewoon mag vergeten en aan iets nieuws kan beginnen. Zo wordt je weer anders uitgedaagd en hoef je dus niet te onthouden wat je nou in elke kamer gedaan hebt om verder te komen.
Het decor is simpel en naast wat er nodig is voor de puzzel is er niet veel tot niks van ander decor aanwezig. Maar dit miste ik ook niet, zo kon je ook niet onnodig afgeleid raken.
Er is in elke kamer een lekker bijpassend muziekje aanwezig en de ruimtes zijn goed belicht.
Het enige wat ik persoonlijk nog zou afwerken is het plafond, want die is er eigenlijk niet. Als er ook nog een plafond in de kleur van de muren zou zijn, dan zou de tien kleuren kamers misschien nog sterker zijn. Maar als je kijkt hoe de camera's zijn gepositioneerd, zou dat waarschijnlijk de reden zijn dat er geen plafond zit. Dus.... Doe daar mee wat je wilt haha

Verder fijne hosts en we hebben echt een uur lekker gepuzzeld. Iedereen kreeg alles mee en kon zijn eigen steentje bijdragen. Na het spelen hebben we nog even nagepraat over de kamer. De persoonlijke touches in de kamer waren ook erg leuk om te zien (mede Efteling fans, love to see it). Je ziet daar aan dat de kamer echt met liefde is gemaakt.

Een erg toffe ervaring die weer eens wat anders is! [AANPASSING]: Ik had t verkeerd onthouden haha. Je kan deze kamer met max. 3 doen of max. 6 in battle vorm. Super tof!

Zeker waard om even naar toe te rijden! Bedankt voor de gezellige avond en we komen zeker terug voor de nieuwe kamer!


Reactie door Just Escape

07 juli 2023

Wat een mooie review, dankjewel! Deze kamer is alleen met maximaal 3 personen te spelen, hierbij maken wij geen uitzonderingen :)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Decor

  JustEscapekylemarkgoedegebuure

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 07 juni 2023

Mag ik nog een keer?

Een escaperoom, een experience, een ervaring waar je over blijft na denken.

Molly's game is de definitie van "alles klopt". Het verhaal, de puzzels en het decor sluiten naadloos op elkaar aan. En alles is schoon en prachtig afgewerkt. Alsof hij gisteren is gebouwd.

De host is ontzettend vriendelijk en praat met veel passie over de kamer. We hebben een heel interessant gesprek gehad over escaperooms en zorgde voor stof tot nadenken.
"Een escaperoom is een ontsnapping aan de realiteit"
Dat is zeker gelukt in deze 90 minuten.

Ik ga verder ook niks meer zeggen, dit moet je gewoon ervaren. Al vanaf het eerste moment van binnenkomst wordt je al meegesleurd in de wereld van Molly's game. Denk vooral niet te veel aan de tijd. KIJK OM JE HEEN!! Er is zoveel moois, zoveel details. Je hebt echt genoeg tijd om de puzzels te doen en te genieten van alles om je heen.

Ik kom nog een keer terug, puur om alles nog beter in me op te nemen.
Bedankt voor de geweldige ervaring!! We hebben genoten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Verhaal
 • Logica
 • Beleving

  markgoedegebuuredown-the-hatch

Operatie Enigma

Escaperoom Rijen
Geplaatst op: 16 mei 2023

Ik voelde me slim

Last-minute nog even een kamer spelen. Altijd fijn om even je schoolwerk uit te kunnen stellen.

Ontvangst was vriendelijk en enthousiast. Kort even gepraat over onze ervaringen in escaperooms en toen konden we beginnen.
De puzzels zijn erg leuk! Ik heb ook zeker nieuwe dingen gezien of een variatie op een puzzel die ik al wel ergens anders heb gezien. Deze kamer draait ook echt om het puzzelen. Iedereen kon zijn talenten gebruiken. Er zat een leuke variatie tussen doen en denken.
Het verhaal is simpel, maar wel duidelijk. Daarbij passen de onderdelen in de kamer ook echt binnen het thema. Altijd leuk als er oude spullen in staan, die ook nog eens bruikbaar zijn!
Het decor kan nog een oppeppertje gebruiken. Er staan al mooie dingen in, maar ik denk dat er nog ongebruikte ruimte is. Kleine dingen kunnen al een verschil maken! Want de kamer heeft wel al een goeie sfeer, zeker naar mate je vordert in het spel.
Alhoewel het wel fijn is dat er geen onnodige afleidingen in de kamer staan. Vooral omdat je best veel moet doen, dat je niet met dingen aan de slag gaat waar je toch niks mee kunt.

De kamer is met passie gemaakt en is zeker leuk om te spelen als je in de buurt bent!
Bedankt voor de leuke ervaring!


Reactie door Escaperoom Rijen

16 mei 2023

Bedankt voor de mooie review, daar zijn we blij mee. Misschien tot 'de volgende'.


7.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Diversiteit
 • Decor

 

LandLoper

Landloper Belevingshuis
Geplaatst op: 16 mei 2023

Stukje Belgische geschiedenis

Net over de grens ligt het mooie plaatsje Wortel. Last minute (het is alsof we niet anders doen) konden we nog terecht.
Het is een nieuwe kamer en dat is altijd een beetje spannend...

De host is ontzettend aardig. Ik heb genoten van zijn verhaal en zelfs wat meer geschiedenis geleerd over de landlopers. Het begin van de kamer is heel leuk gedaan en zorgt ervoor dat je gelijk in de goede sfeer zit.
Het verhaal is duidelijk en wordt van begin tot eind helemaal doorgevoerd.
Het decor zag er goed uit en alles was ook super schoon! Wat ik ook erg leuk vind is de oude spulletjes die in de kamer staan. Alles paste bij elkaar en je gaat daardoor echt terug in de tijd. Naar een tijd die zelf niet eens hebt meegemaakt.
De puzzels waren erg leuk en er zaten ook zeker een paar hele originele tussen! Er zit ook veel variatie in de puzzels en worden er een paar hele leuke snufjes gebruikt.

We hebben daarna nog een tijdje gepraat met de host over onze ervaringen. Heel fijn als iemand je feedback echt ter harte neemt en er ook graag iets mee gaat doen. Zo kun je elkaar helpen om tot een top ervaring te komen!

Ga snel op bezoek bij deze ontzettend leuke escaperoom en laat je verrassen!
Bedankt voor de hele leuke avond!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Logica
 • Beleving

  MCDavemarkgoedegebuure

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 24 maart 2023

DOEN DOEN DOEN DOEN DOEN

WAAAAAAA

Wat een intense beleving!!! Een escaperoom kan ik het niet eens noemen, dit gaat 50 stappen verder.
Als enorm fan van horror games, was dit net alsof ik in een horror game was gestapt (Denk: Resident evil 7, Dead by daylight).

Het verhaal zit enorm goed in elkaar en om de storytelling compleet te hebben, raad ik aan om de video te kijken die je krijgt in je bevestigingsmail en de promotievideo. Het verhaal wordt heel mooi rond gemaakt en doordat de spanning geweldig goed wordt opgebouwd krijg je alles ook goed mee. En nu we het daar toch over hebben... Mijn grote complimenten naar de acteur!! Hij voelde heel goed aan hoe hij de spanning zo kon opvoeren dat het voor het hele gezelschap een fijne ervaring was. Het is zeker spannend, maar als je je aan de regels houd en je vooral overgeeft aan het spel en verhaal; is er niks aan de hand! Je mag deze ervaring echt niet overslaan!
De puzzels zijn zeker de moeilijkste niet, het moeilijke is helder na blijven denken haha. Strategisch denken en goed overleggen. Denk vooral niet te moeilijk! Nogmaals: Het is geen echte escaperoom, maar meer een hele gave ervaring!
Ik vind het fysieke aspect ook heel vet, het klimmen en verstoppen. Het klopte helemaal! Heel mooi gebruik gemaakt van de ruimte die ze hebben en ook de omliggende omgeving.

Ik ben enorm enthousiast en zou het zo weer spelen. Wat een adrenaline kick!!
Boek snel, want niemand weet hoelang deze escaperoom nog kan bestaan. Je hebt echt de ervaring van je leven.

Bedankt darkpark voor de geweldige ervaring!! En ook heel erg veel dank naar de acteur (ik ben zijn naam even kwijt, maar het was een jongen met lang haar en gave arm tattoos), je hebt de spanning geweldig goed opgebouwd en voelt dit feilloos aan!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Acteer werk

  cinzanoMarc

The Show

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 10 maart 2023

Toch nog iets gewonnen

Even terug naar de jaren '90... naja "terug", ik was er toen nog niet.
Toch klopte het allemaal! Na een fijn ontvangst op een hele toffe locatie, konden we beginnen aan The Show.

Het verhaal is tof bedacht en heel origineel! Je moet je escaperoom kennis ook wel een beetje los laten. Het is vooral veel doen en het helpt om gewoon de opdrachten te doen zoals beschreven (begrijpend lezen is het halve werk).
De puzzels zijn dan ook niet echte escaperoom puzzels, maar niet minder leuk! Je moet goed samenwerken en er zijn ook hele grappige opdrachten. (Ik weet ook niet echt of ik het nou puzzels of opdrachten moet noemen)
Het decor ziet er goed uit, maar het voelt op sommige plekken nog niet af. Vooral van backstage had ik wat meer verwacht. Je krijgt ook zeker wel het tv-studio idee, maar het mist nog wat aankleding hier en daar. Wat er al staat ziet er overigens wel al super nice uit!

Al met al een leuke kamer met erg veel techniek! Als je ervaring hebt, is met 3 personen helemaal prima om te spelen. Ik zou ook maximaal met 4/5 spelen, dat behoud het spelplezier.

Wij zijn enthousiast en komen zeker terug voor de andere kamers! Bedankt voor de leuke avond!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Origineel
 • Goede service
 • Verhaal
 • Decor voelt niet af

 

The Vault

Sherlocked
Geplaatst op: 10 maart 2023

Just like in the movies

Wow wow wow, wat een ervaring!

Van begin tot eind is het echt net of je in een film zit. Ik heb vaak niet eens door gehad dat ik een escape room (break-in eigenlijk) aan het doen was. Laat je vooral meeslepen in het verhaal!
Het verhaal is echt top en ontzettend origineel. Het is verhaal is ook rond en duidelijk.
Het decor is ontzettend mooi en hier is heel goed gebruik gemaakt van de ruimte die ze hebben en de spullen die al in he gebouw staan. Alles is goed onderhouden en schoon.
De puzzels zijn erg leuk en hebben een fijne combinatie tussen denken en doen. Het is niet allemaal super ingewikkeld (dit hangt heel erg af van waar je zelf goed in bent/ervaring in hebt) maar wel heel erg leuk om te doen. Je moet goed kunnen samenwerken en elkaars krachten gebruiken.

Ook de begeleiding is super leuk en ook de "hints" worden op een hele toffe manier gegeven. En toch voel je op momenten de spanning oplopen!

Een super leuke avond op een toffe locatie (die ik later in een serie terug zag, heel grappig).

Bedankt Sherlocked, we komen zeker terug!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

Brasserie de goede

Laagwater
Geplaatst op: 10 maart 2023

Maar er was meer

Na de laatste rit hebben we even kort gepraat en konden we gelijk beginnen.

Het verhaal is origineel. Er zaten veel goede dingen in, maar het bleef soms nog wat vaag.
Het decor ziet er goed uit en is goed afgewerkt. Je ziet niet waar de volgende opening zit en het ziet er allemaal goed onderhouden uit.
De puzzels waren gevarieerd en niet heel ingewikkeld. Het enige wat heel jammer was, is dat er ergens een papier hangt met een "regel" waar je je aan moet houden. Deze kan op meerdere manieren geïnterpreteerd worden en zorgde voor verwarring die geheel onnodig was. Hierdoor werd ik persoonlijk erg uit het spel gehaald omdat ik de puzzel niet snapte. Dat was erg jammer, aangezien het wel een mooie kamer is! Ik zou het papiertje weghalen.
De techniek die erin zit zorgt voor verrassingen en ik heb toch weer nieuwe dingen gezien!

Een prima kamer op een bijzondere locatie. Bedankt voor de leuke avond!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels

 

De laatste rit

Laagwater
Geplaatst op: 03 maart 2023

Riemen vast en gaaaann

Nog last-minute kunnen escapen. En daarvoor gaan we natuurlijk naar België!

De weg ernaar toe was bijna het spannendste van de hele avond. Het ligt op een mooie en afgelegen locatie, waar je niet te snel voorbij moet rijden.

We wisten niet goed wat we moesten verwachten, maar deze kamer heeft me aangenaam verrast!
Het verhaal is leuk bedacht en origineel. Ook wordt het op een leuke manier verteld door middel van een voice over en licht effecten.
Het is even wennen dat je op je stoel moet blijven zitten, maar als snel ga je daardoor anders denken. Je bent daardoor nog meer bezig met wat er precies om je heen zit en wat je ermee kunt.
De puzzels zijn leuk en gevarieerd. Er zaten ook veel meer effecten in dan verwacht!
Decor is simpel, maar goed afgewerkt. Wel raad ik aan om deze kamer met zijn vieren te spelen. De vijfde/zesde persoon heeft niet altijd wat te doen. Tenzij je wat minder ervaring hebt!

Zeker boven verwachting en erg origineel! Zeker gaan spelen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Origineel

 

Alcatraz

Breakout Rotterdam
Geplaatst op: 03 maart 2023

De echte break out

Na the engine room even bijtanken (haha) en door naar Alcatraz!

De kamer was op het moment van spelen pas 1,5 week uit de vernieuwingsfase. En dat was ook zeker te zien.
Er zaten nieuwe technieken in en het decor zag er goed uit. Hier en daar voelde het nog wat kaal, maar wat verwacht je anders in een gevangenis.

Het verhaal is niet heel gecompliceerd, maar goed uitgevoerd. Hierdoor kon je alle informatie makkelijk opslaan en maakte het verloop van de kamer logisch. Een aantal leuke verrassingen en de puzzels waren zeker uitdagend!
Er zaten hier en daar nog wat "foutjes", maar onze feedback is toen al met zorg besproken en van harte aangenomen.

Een leuke kamer en zeker uitdagend!
Bedankt voor de leuke avond en de gezellige praatjes.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Logica

 

Engine Room

Breakout Rotterdam
Geplaatst op: 03 maart 2023

Stukske varen

Via de site kun je gemakkelijk nog last-minute boeken, erg fijn!

Nog even wat drinken en we konden beginnen. We speelden tegen een groep onbekende mensen.
Tijdens het spel kun je zien hoever de ander is. Dit wordt wel zo aangegeven dat je niet weet wat de ander al heeft opgelost. We liepen eerst een stuk achter, maar door onze ervaring hadden we al linkjes gelegd. Hierdoor konden we snel naar de ontsnapping toe.

Het verhaal is niet heel erg aanwezig. Je hebt vooral een doel en daar zit niet een echt verhaal aan vast. Niet erg overigens, maar dat is iets minder naar mijn smaak.
Het decor ziet er goed uit. Het is een wat kleinere kamer, maar je loopt elkaar niet in de weg.
De puzzels zijn echt heel erg leuk! Ze zijn logisch en sluiten mooi op elkaar en op het thema aan. Je kunt van sommige puzzels al het beginnetje zien, maar krijgt later pas de rest van de puzzel. Dat zorgt altijd wel voor een heel goed gevoel als je dan achter elkaar al die linkjes kan leggen.

Er zit ook een heel leuk hintsysteem in de kamer!
Kamer is ook fijn voor beginners. Als je al wat meer heb gespeeld, speel dan met 3 of 4 personen.

Op naar Alcatraz!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Diversiteit

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 03 maart 2023

Miste het chocolaatje op m'n kussen

Aangekomen in Geel en na een hartelijk ontvangst gingen we inchecken.

Ontzettend gave locatie en daar is heel mooi gebruik van gemaakt.
Het verhaal is goed bedacht en heeft een fijn verloop binnen de kamer. Het decor ziet er goed onderhouden uit en past goed binnen de sfeer.
De puzzels zitten goed in elkaar en hebben een fijne combinatie tussen denken en doen. De puzzels hebben een prima en toegankelijke moeilijkheidsgraad.
Het hele plaatje klopte en we hebben het ontzettend naar ons zin gehad.

Alleen het einde zit me niet helemaal lekker. Het is een beetje anti-climax, wat erg zonde is. De rest van de kamer is geweldig, maar hier liggen zeker kansen voor verbetering!

Bedankt voor de leuke ervaring!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Verhaal
 • Logica
 • Anti-climax einde

 

Een favoriet

Ik durf bijna met zekerheid te zeggen dat dit mijn favoriete kamer is. Ik zou hem zo weer willen spelen, puur om weer in die mooie wereld te zijn.

Deze kamer heeft alles wat ik fantastisch vind. Ten eerste de storytelling, deze is geweldig en is van begin tot eind aanwezig. Niet alleen in geschreven tekst en de puzzels maar ook vooral in het decor. En dan gelijk mijn tweede punt: HET DECOR!!!
Alles in het decor is af. Er zitten details in waar je ook echt eventjes de tijd voor mag nemen om te ontdekken. Niet te lang natuurlijk, want de puzzels moeten natuurlijk gedaan worden. Maar er zit zoveel moois in die kamer. Alles klopt.

Om deze review niet een heel boekwerk te maken rond ik het even snel af, anders zit ik hier morgen nog te typen.
De puzzels zijn erg leuk en sluiten mooi op elkaar aan. Je kunt met meerdere dingen tegelijk mee bezig zijn en dat is fijn. Zo kun je de groep een beetje opsplitsen. Ook samenwerken is in deze kamer erg belangrijk.

4 personen was het perfecte aantal om te spelen en zorgde ervoor dat we ook alles comfortabel konden uitvoeren.

Kortom: Het is een geweldige kamer die al je centen waard is. Ook de host is ontzettend lief en hebben we gezellig mee gekletst. Bedankt voor deze mooie ervaring (en de snoepjes), ik raad deze kamer aan iedereen aan!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Puzzels
 • Verhaal

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 02 maart 2023

Lief meske

Na escape from wonderland zijn we snel hierheen geracet voor Rebecca (tip: deze twee kamers zijn heel goed te combineren).

De ingang vinden was nog bijna de grootste uitdaging, maar gelukkig kregen we een fijn ontvangst van de host. De host is ook de maker van de kamer.

De entree en introductie naar de kamer is super tof gedaan en zorgde gelijk voor de juiste sfeer.
Het verhaal is goed en spannend. Het bouwt zich op en heeft een toffe conclusie.
De puzzels zijn gevarieerd en niet eens zo heel lastig. De moeilijkheid zal voor velen in de spanning liggen. Zelf kan ik hier goed tegen, maar voor sommigen van mijn teamgenoten hadden het lastiger hierdoor.

Het decor ziet er goed uit, maar sommige onderdelen hebben wel een opknapbeurt nodig. Ook is er veel ongebruikte ruimte waar er kansen liggen om de kamer nog spannender/completer te maken. Wel zorgt dit ervoor dat je comfortabel met meer mensen kunt spelen. Toch raad ik aan met max. 5 te spelen.

Spannende kamer met toffe effecten. Ik ben erg benieuwd naar de kamer die nog gebouwd wordt!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Decor

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 02 maart 2023

Erg dichtbij de realiteit

Voor mijn vaders verjaardag zijn we naar deze escaperoom gegaan. Hij is vrijwillig brandweerman en dit leek me een toepasselijk cadeau.

Nadat we iets te vaak hadden aangebeld (sorry nog daarvoor, we waren gewoon erg enthousiast!), alsnog heel hartelijk ontvangen door de host. Hij is ook de maker van de kamer. Je ziet zijn passie in alles; het verhaal, de kamer, de techniek.

Het verhaal is heel tof en ook de ervaring komt, volgens mijn vader, vrij goed overeen met de werkelijkheid. Natuurlijk zijn dingen wat simpeler dan je als echte brandweer zou doen, maar het komt erg dichtbij! Logisch ook, aangezien echte brandweermannen hebben meegewerkt aan deze kamer. Pluspuntje!
De kamer zit ontzettend goed in elkaar en alles is af. Het decor klopt en de puzzels zijn ontzettend leuk. Ook vrij uitdagend! We konden met zijn alle goed samenwerken en iedereen droeg iets bij.
Je voelde ook echt de druk van de tijd. Je wilt die brand op tijd blussen en de ruimte verlaten. De visuele effecten dragen daar ook zeker aan bij.

Super toffe kamer om te spelen, ook als je geen brandweer bent ;)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving

 

The Hangover

OuterGround
Geplaatst op: 02 maart 2023

Een kater die goed voelt...?

The Execution en The Hangover stonden vandaag op de planning.
We zijn ontzettend fijn ontvangen door de host en konden na een kort gesprekje beginnen.

We begonnen relaxed aan The Hangover. Na een grappig begin kwamen we snel het spel in.
Het verhaal is leuk en als liefhebber van de filmreeks kon ik erg genieten van alle verwijzingen ernaar. Er zaten puzzels in die ik nog niet eerder had gezien en ondertussen ook nergens anders ben tegen gekomen. Het is heel gevarieerd en iedereen kan een steentje bijdragen.
Het decor is prima en geeft precies de sfeer af die nodig is. Ook een leuk, maar niet altijd praktisch, hintsysteem.

Over-all echt een leuke kamer met gevarieerde puzzels en een goed uitgevoerd verhaal. Top!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 02 maart 2023

Maar... Hoe dan?!

Na The Hangover werden we meteen de kamer uitgehaald door een bewaker van The Execution. We hebben het hem niet makkelijk gemaakt, maar hij bleef zeer streng.

De kamer is echt geweldig. Een hele ervaring waarbij alles klopt. De spanning hangt er eigenlijk de hele tijd en bouwt zich ook steeds meer op. De muziek, licht en effecten sluiten perfect op elkaar aan. De puzzels zijn gevarieerd en hebben een fijne mix tussen doe en denk werk.
Het verhaal is in principe vrij simpel, maar daardoor kun je je ook heel goed focussen op wat er gebeurd en wat je moet doen.

Ook gebeuren er dingen waarvan je denkt "Hoe dan??". Gelukkig is dit een escaperoom waarbij al je vragen beantwoord worden en waar je ook stukjes van de techniek mag zien. Geen geheimzinnig gedoe.

Ontzettend bedankt voor de leuke avond!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Spannend

 

Enigma

Escape010
Geplaatst op: 01 maart 2023

Uitdaging met leuke twists

Alle twee de kamers hier nog last-minute mogen spelen.

Service is echt top. We zijn heel enthousiast ontvangen en de uitleg was glashelder. Ook altijd fijn als de uitleg wordt ingekort wanneer je zegt dat je al wat meer ervaring hebt.

Het verhaal is origineel bedacht en het decor/techniek sluit hier heel goed op aan. Er zitten verrassingen in en techniek die ik niet eerder heb gezien.
De puzzels zijn logisch en zijn erg gevarieerd, iedereen kan diens kwaliteiten gebruiken. Ik zou met 4 of 5 spelen, het is echt een uitdagende kamer! Wij hadden nog een kleine 3 minuten over.

Verder zag alles er heel netjes uit en goed onderhouden.
Bedankt voor de fijne begeleiding!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Diversiteit

 

Book Of Mystery

Escape010
Geplaatst op: 01 maart 2023

Mag ik hier wonen?

Na The Enigma deze erachter aan. Ik raad ook zeker aan om de kamers in deze volgorde te spelen. Ze verschillen erg, dus vooral als je zelf beter bent creatief denken/verbanden leggen zou ik deze als tweede doen.

Het decor... wow, hier zou ik wel willen wonen. Alles klopt en is af. Er is heel goed nagedacht over waar wat staat en dat zie je meteen terug. Alles sluit ook heel mooi aan op het verhaal, dat ook nog eens goed in elkaar zit.
De puzzels vergen wat samenwerking, maar je kan de groep ook goed opsplitsen om meerdere dingen tegelijk te doen.
Bij deze kamer (en bij enigma) hebben we ook heel fijn na kunnen praten over de kamers en hier komt de passie voor escaperooms mooi naar voren. Er zit heel veel zorg in de kamers.

Dit is zeker een van mijn favoriete en raad ik zeker aan iedereen aan. Om alles goed mee te krijgen, zou ik dit niet als je eerste escaperoom kiezen. Het is zonde als je dingen mist puur omdat je de structuur van escaperooms nog niet helemaal door hebt.

Ontzettend bedankt voor de fijne ervaring!!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel

 

Bloody Dentist 2.0

Breakout Room
Geplaatst op: 22 februari 2023

Ultieme beginnerkamer

Met zijn drieën gingen we op weg naar Den Bosch om deze kamer te spelen. De andere twee hadden de andere kamers al gespeeld en ik kan je alvast vertellen dat ik ook zeker terug kom voor de andere kamers!

Ten eerste is de service geweldig. Ontzettend leuke eigenaren waarmee we ik-weet-niet-hoeveel uur hebben zitten praten na het ontsnappen. Super vriendelijk en hebben echt passie voor wat ze maken.

Ten tweede, de kamer. Het verhaal is vrij simpel, maar zeker leuk bedacht. Je merkt ook dat het een wat oudere kamer is, maar daarom zeker niet minder goed! De puzzels zijn gevarieerd en hebben een fijn verloop. Iedereen kan zijn steentje bijdragen en is voor 3/4 personen heel fijn.
Het decor is leuk en als je hoort wat het eerst geweest is, zie je ook zeker dat het upgrades heeft gehad.

We gingen erg snel, maar dat maakte de ervaring niet minder. (Het gaf best een overwinningsgevoel haha) Het hintsysteem is ook erg leuk en had ik ook nog niet eerder gezien.

Het is, zoals meerdere zeggen, een fijne beginnerskamer. Je krijgt een goed beeld van wat een escaperoom in houd en maakt nieuwsgierig naar wat ze nog meer in huis hebben.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Beleving

 

Laad meer reviews

0 reviews