Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Evelyne

Senior Escaper

Offline

Omschrijving

Mijn top #5:
#1: Molly's Game - Down the Hatch
#2: Escape from Wonderland
#3: Stay in the Dark - Darkpark 
#4: De Conciërge - Kamer237
#5: Corpse Inc. - Escaperoom Junkie


Lid sinds

21-02-2023

Statistieken

Escaperooms

48 reviews

90 kamers gespeeld

93.8% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


48 reviews

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 15 december 2023

Ik wilde het graag opgeruimd houden...

Ja het was eindelijk zo ver! Corpse Inc. zag ik al vaak voorbij komen en stond al enige tijd op mijn lijstje. Na een tof ontvangst konden we beginnen.

Ik hou zo veel van dit soort kamers!! Een rol spelen, je inleven in het verhaal en daarin ook super goed worden meegenomen.
Het verhaal zit goed in elkaar en je krijgt het ook goed mee! Na afloop neemt de host het verhaal ook nog door zodat je het sowieso meekrijgt.
De puzzels waren leuk en gevarieerd. Inzicht, rekenen, een beetje behendigheid... Het was er allemaal! Dus iedereen heeft ook wat te doen. We konden ook echt even vastlopen, we kregen de kans om het zelf uit te vogelen. Het hint systeem is ook erg leuk! Het past binnen het thema en is ook logisch. Hetzelfde geld voor de tijd, hoe deze wordt aangegeven.
Decor, belichting en geluid was ook echt top! Het is ook realistisch, wat ervoor zorgt dat je echt in het verhaal wordt meegenomen. En waar ik altijd heel enthousiast van wordt: Het is super goed onderhouden!! Het is er schoon en je ziet nergens gebruikssporen. Een nieuwe in mijn persoonlijke top 5!

Speel deze ook vooral als je een keer met acteur wilt uitproberen, maar het niet te spannend wordt. Ze doen het fantastisch!

Het enige wat jammer was, was dat we achteraf niet lang konden napraten. Ik had nog graag zoveel meer gehoord over de kamer! Wel wordt er aandacht besteed aan onze acties in de kamer (ze kijken dus echt de hele tijd mee) en dus ook aan je... niet zo... slimme... acties...

Bedankt voor de ontzettend leuke ervaring!


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

 

Illuminati Headquarters

One Hour Lockup
Geplaatst op: 27 januari 2024

Prima kamertje

We spelen beide kamers op de locatie. Tussendoor mochten we ook een VR spel voor 10 minuten uitproberen. Super leuk! Komen daar zeker nog een keer voor terug.

Personeel is vriendelijk en het ontvangst is top! Ben niet altijd fan van zelf-service balies, maar gelukkig heb je wel gewoon interactie met personeel.

De kamer heeft een mooi afgewerkt decor! Licht en geluid zit goed in elkaar.
Hier was er al meer puzzelvariatie als in de andere kamer. Alleen, zoals meerdere reviews ook zeggen, weer meer rekenen (en ook vrij moeilijk). Gelukkig hebben we twee rekenwonders in ons team (waarvan ik er zeker niet eentje ben)! Zorgt er wel voor dat je al wat sneller niks te doen hebt als zij bezig zijn met rekenen. Als je dus van rekenen houd, zeker deze kamer spelen! En neem anders iemand mee die dat goed kan haha.
Er zitten ook lees/inzicht puzzels in, die vond ik weer erg leuk om te doen!

Het verhaal was duidelijk en had een goed begin en eind. De stroytelling is niet heel vernieuwend, maar wel goed uitgewerkt! Hints waren duidelijk, misschien soms wat te snel gegeven. We zijn voor 15 minuten over, redelijk vaak geholpen. Ook met puzzels die we eigenlijk al door hadden/nog wat langer op vast hadden kunnen hangen.

De foto achteraf vind ik heel erg leuk! Zo heb je gelijk een aandenken aan je avonturen mee naar huis.

Al met al een leuke kamer! Deze vind ik dan ook echt de leukste van de twee.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Diversiteit in puzzels

 

Zodiac Killer

One Hour Lockup
Geplaatst op: 27 januari 2024

Reken maar niet op mij

Allebei de kamers spelen we op deze locatie. Eerst deze en dan illuminati. Ik raad die volgorde ook zeker aan!

Een kamer gebaseerd op een echte moordenaar. Met zijn echte slachtoffers in de kamer verwerkt. Persoonlijk deed dat mij toch wat, maar het zat er zo in verwerkt dat het niet vervelend was.
Het verhaal was er eigenlijk niet echt. Er was wel een begin van een verhaallijn, maar het einde sloot daar niet echt op aan. Ik denk dat het interessant is om je eerst echt goed in te lezen over de zodiac killer om ook de verwijzingen hiernaar te herkennen.
Het decor ziet er prima uit en de licht en geluidseffecten zijn heel goed gedaan!
De puzzels... Heel veel rekenwerk. Er waren maar een paar puzzels dat echt inzicht was of een "Doe"-puzzel. Maar verder echt alleen maar rekenen. Jammer dat er zo weinig variatie in zit! Want het is wel een toffe kamer.

Een prima kamer, met veel rekenen. Bedankt voor de fijne service! Komen nog een keer terug voor de VR :)


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Logica
 • Puzzels

 

No Way Out

Escape Schijndel
Geplaatst op: 11 december 2023

Drugs drugs drugs

In Schijndel spelen we No way out. De rest van mn team had Het Brabantse lab al gespeeld, ik nog niet.

Het ontvangst vind ik erg leuk gedaan! Het is in thema en zet gelijk de toon voor de rest van de escape.
Het verhaal is goed te volgen en is leuk uitgewerkt. Hier en daar misschien een beetje cliché, maar het klopt wel van begin tot eind!
Decor en thematisering zit zeker goed. Hierin is het alleen jammer dat heel veel vast staat. Natuurlijk is het om slopen te voorkomen, maar het zorgt er ook voor dat je minder goed gaat zoeken. ("Het staat toch vast"). Het gekke is dan dat de juist fragiele dingen niet vast staan. Blijf dus voorzichtig, maar probeer wel alle voorwerpen met twee vingers te verplaatsen, dan weet je wat je wel/niet kunt gebruiken.
De puzzels vond ik leuk. Er zat goeie variatie in! We werden op momenten wel erg snel geholpen. Zeker met de tijd die over hadden, hadden we wat langer vast mogen hangen!

Het is een prima kamer en zeker leuk om te spelen! Ik zou alleen echt maximaal met 4 spelen. Het is niet heel erg ruim en ik denk dat je met 4 (of 3) de beste ervaring hebt!
Bedankt voor de leuke ervaring!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Prijs

 

De Vliegende Hollander

Escape Unlimited
Geplaatst op: 18 november 2023

Dat ging als een speedboot

Voor mijn moeders verjaardag keer ik terug naar deze toffe locatie! Het is lekker druk en na een kort verwelkomend praatje kunnen we starten aan de kamer. En ik werd ook nog verrast bij het ontvangst! Want in mijn vorige review schreef ik dat ik een plekje miste, bijvoorbeeld een kist, voor je waardevolle spullen... En wat stond er? Een kist voor je waardevolle spullen! Heel fijn :D

Het decor ziet er heel netjes uit! Alles is goed afgewerkt en alles valt binnen het thema. Dit geld ook voor het verhaal.
Het verhaal is duidelijk en je doel daarbij ook. Door middel van de puzzels en storytelling krijg je alles mee en komt er ook een mooie conclusie aan het verhaal! Een einde aan de kamer bedenken, is niet altijd heel gemakkelijk. Maar deze vond ik erg leuk bedacht!
De puzzels zijn gevarieerd en vergen ook de nodige samenwerking. Hierbij is begrijpend lezen erg belangrijk, dus neem je leesbril mee! Alles past ook binnen het thema en verhaal. Hier en daar lijkt het wel een beetje op de andere kamer kwa puzzels, dus speel de twee kamers niet direct na elkaar. Anders kan het wat herhalend aanvoelen.
Het hintsysteem hebben we niet gebruikt, maar is wel heel leuk bedacht!
Met 5 was het wel echt de max. Ik zou met ervaren spelers met 3 of 4 komen.

Er is met veel passie en liefde gebouwd en ik hoop dat ze dat ook kunnen blijven doen!
Bedankt voor de leuke avond!!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Diversiteit

  Evelynemarkgoedegebuure

The Graveyard

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 14 november 2023

Wat een grafsfeer... in positieve zin!

We spelen eerst the graveyard en daarna de avelenge. Dit is een top volgorde!

We worden vriendelijk ontvangen (in een ietwat sfeerloze ontvangstruimte) en na een korte uitleg start het spel al eerder dan je denkt.
Het decor en sfeer zien er top uit! De verlichting zet de juiste toon en hier helpt de muziek ook een handje. Alles ziet er goed verzorgt uit.
De verhaallijn leek me in het begin wat lastiger, maar eigenlijk is het vrij simpel! Ze maken het niet te ingewikkeld, waardoor je wel alles meekrijgt. Je doel is duidelijk!
De puzzels waren leuk en ook zeker wel een beetje uitdagend. Het is een wat meer klassieke kamer wat dat betreft met snufjes die ik al eerder voorbij heb zien komen. Toch zaten er ook wat verrassingen in de kamer! We hebben alleen een beetje hulp nodig gehad bij de eerste puzzel, maar daarna zat de flow er goed in.

Een leuke kamer voor beginners en gevorderden! Zeker als je al wat ervaring hebt is het een fijne kamer om weer even in te komen en daarna nog een kamer te spelen.

Op naar de skihut!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Logica
 • Prijs

 

The Avalanche

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 14 november 2023

Deze appré-ski-eer ik wel!

Na the graveyard drinken we even een drankje, waarna een andere gamemaster ons naar de volgende kamer brengt. (Wat is dit een groot gebouw!!)

Het begin is erg leuk! Ik hoopte stiekem al dat we zo zouden starten (behalve dan het aller-aller eerste... hahaha).
Het verhaal en je doel zijn duidelijk. Juist die simpelheid is hier heel sterk! Hierdoor kun je je goed focussen op de puzzels die gedaan moeten worden. Het zijn er nogal wat!
De puzzels zijn uitdagend en hierin zit ook uitdaging in de hoeveelheid. Het zijn combinaties van zoeken, doen, inzicht en verbinden. Laten dat nou net de puzzels zijn die ik het leukste vind om te doen! Het is alleen wel jammer dat we een puzzel over hebben geslagen. Niet expres natuurlijk. Ik denk dat je best gemakkelijk ervoor kunt zorgen dat je deze puzzel niet kunt overslaan! Na afloop hebben we hem wel nog opgelost, wat ik fijn vond dat we dat nog mochten doen.
Het decor ziet er netjes uit en hierbij is er goed nagedacht over de sfeer. Alles klopt wat er in de kamer aanwezig is en de verlichting ziet er ook goed uit. En ook hier gebeurde weer iets wat ik al hoopte. Heel tof!
En hier een extra waardering voor het hintsysteem! Dit is heel erg leuk uitgevoerd en past ook binnen het verhaal. En daarbij was de begeleiding ook top en zijn we op precies de juiste momenten geholpen.

Een leuke uitdaging waar iedereen iets te doen heeft. Zeker voor mensen met ervaring een leuke kamer! Als beginner zou ik nog een paar kamers wachten voordat je hier de skihut gaat trotseren!

Bedankt Lockdown voor de leuke avond!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

Laboratorium van de verbeelding

Escape Unlimited
Geplaatst op: 06 november 2023

Een ander soort lab

Eens een keer niet anderhalf uur rijden voor een escaperoom.
Het ontvangst is vriendelijk en enthousiast. Na een korte uitleg beginnen we aan de kamer! Het enige wat ik hier miste was een plek om je spullen veilig op te bergen. Een kistje om je telefoon en andere spullen in te doen bijvoorbeeld.

Ik had hele andere verwachtingen van de kamer. Een ander tijdsbeeld vooral. Dus ik werd best verrast!
Het decor ziet er goed uit. Ik miste soms nog wat meer het lab gevoel van dat tijdsbeeld en voelde het soms meer als "grootmoeders woonkamer". Zeker als het om een alchemist gaat, zijn er decor stukken die hier beter bij passen. Zoals een groot bureau met uitprobeersels of een "machine" uit die tijd. Maar wat er staat, ziet er allemaal wel goed uit! Het is ook elke keer een verrassing welk deurtje waar open moet gaan.
De puzzels zijn erg leuk en ook zeker een uitdaging met zijn drieën. We zijn niet de beste zoekers, dus daarbij alvast een tip: zoek! Ik zou de kamer max met 4 spelen, vanwege de puzzels, maar ook de ruimte.
De verhaallijn is vrij complex voor een escaperoom. Ik was soms ook het verhaal een beetje kwijt en waarom we doen wat we doen. Daarin kon ik soms ook niet de connectie tussen de puzzel en het verhaal zien. Dit kan natuurlijk aan mij persoonlijk liggen, maar ik hecht altijd best wat waarde aan het verhaal en de storytelling... Hier kan nog wat getweaked worden! Hoe het verhaal verteld werd vond ik overigens erg leuk.

De kamer is nog in ontwikkeling, dit heeft de eigenaar ons ook verteld. Er wordt nog gezocht naar wat wel en niet werkt. Er zit veel potentie in deze kamer en ik denk dat er nog veel te behalen is! Met name in decor en verhaallijn, want ik vond de puzzels al erg leuk en uitdagend.

Ik kijk ernaar uit om de andere kamer op deze locatie te doen! Het enthousiasme en de wil is er in ieder geval bij de eigenaars. Tof om te zien!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Prijs

 

The Imitation Room

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 06 november 2023

The name is Schillinger... Idah Schillinger

In september heb ik Hannah gespeeld en nu was het tijd om met een ander team deze kamer te spelen. Het wordt aangeraden om met niet meer dan 4 te spelen en dat kan ik zeker beamen (met drie was kwa puzzels en ruimte precies goed)! Maar... Kom wel met ervaren spelers, anders wordt dit een hele moeilijke klus.

Het ontvangst is vriendelijk en we kunnen al snel van start.
Het begin is al erg leuk gedaan en zorgt ervoor dat je in de juiste stemming komt.
Het decor helpt hier ontzettend bij! Het ziet er heel goed uit en daardoor is het ook uitdagend om de puzzels te vinden. Je moet met andere ogen kijken naar een alledaagse kamer. Je ziet bijna niet waar de volgende uitdaging verstopt zit. Heel tof!
Er is alleen een onderdeel van het decor/puzzel waar ik me best pijn aan heb gedaan. Ik was daar ook een beetje van geschrokken. Ik hoop dat ik daarin een "uniek geval" ben, maar als dit vaker gebeurt moet er wel iets aan gedaan worden! Maar dat is het enige wat ik op het decor te merken heb. :)
De puzzels zijn zeer uitdagend en hebben een leuke afwisseling tussen denken en doen. Hier zitten leuke verrassings effecten in en zorgt ervoor dat je geen enkel voorwerp meer vertrouwt. Het is geen beginnerskamer en dus juist geschikt voor mensen die al aardig wat kamers gespeeld hebben.
Het verhaal zit ook goed in elkaar en is ook duidelijk. Hierin is wel lastig dat een vrij essentieel deel alleen in het Engels is. Nu kan ik goed Engels, maar ik ken genoeg mensen waarvoor dit het onnodig lastig zou maken (en zij zouden dan ook onderdelen niet helemaal goed meekrijgen). Het klopt in het verhaal, maar een Nederlandse versie hiervan zou denk ik wel een goede optie zijn voor mensen die geen/gebrekkig Engels kunnen.
Verder is het een onwijs leuke en uitdagende kamer om te spelen! Het einde vind ik ook leuk gevonden en daarbij is slim gebruik gemaakt van de ruimte. Er zit leuke verassende effecten in de kamer en de puzzels zijn heel leuk gevonden!

Zeker spelen dus! Complimenten voor iedereen die meegewerkt heeft aan deze kamer!!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Logica
 • Verhaal

  markgoedegebuure

LAB13

Live Escape
Geplaatst op: 03 oktober 2023

Hm...

In Delft speelden we om 19u een kamer en op de terugweg gingen we langs Rotterdam om deze kamer te spelen. Na wat gepuzzel konden we op een andere tijd starten. Dat was een erg vriendelijk telefoontje.

Na wat uitleg worden we naar de kamer gebracht. Dit is best leuk gedaan en bouwt een beetje spanning op. Maar helaas was de ervaring in deze kamer echt niet goed.
Het verhaal is heel onduidelijk. Je bent al best snel kwijt wat nou precies je doel is en je krijgt onderweg heel schaars nieuwe stukjes van het verhaal. De conclusie is mij ook tot nu toe niet helemaal duidelijk.
De puzzels zijn op zich wel leuk, maar hierbij mist bij een aantal echt het doel. Waarom lossen we dit op en wat gebeurt er dan? Het is volgens mij een vrij lineaire kamer, maar de linkjes miste je echt.
De sfeer werd vooral gezet doordat het er erg donker was. Ik houd echt van spanning en ik vind dat ook heel erg leuk, maar hier was het meer spannend doordat het donker was dan dat er ook echt iets gebeurde. Het decor ziet er ook niet goed onderhouden uit (dat iets vervallen eruit moet zien, betekend niet dat het ook echt vervallen moet zijn). En doordat je in een kelder zit is het heel vochtig. Dat zorgt ervoor dat het er vies voelt en je minder comfortabel speelt. Daarnaast hoor je ook de spelers in de andere kamers heel erg goed (je kan er gewoon een gesprek mee voeren als je dat zou willen), wat echt afbreuk doet aan de ervaring.
Ik heb ook het idee dat we niet de hele tijd in de gaten werden gehouden. In het begin kregen we heel snel achter elkaar (automatische?) hints over puzzels die we al opgelost hadden of al correct mee bezig waren. Maar toen we echt een hint nodig hadden moesten we eerst drie keer roepen voordat we iets kregen.... Maar als je dan ook nog eens een super verwarrende hint krijgt, dan ben ik het spoor kwijt. Vanaf dat moment was er alleen nog maar verwarring en was de logica (die al heel raar in elkaar zit) ver te zoeken. We hebben ook het idee dat we een puzzel niet hebben opgelost en dat ons het antwoord maar gegeven is om ons nog op tijd te laten ontsnappen... Als we dat ook zijn dan, want onze eindtijd hebben niet meer te horen gekregen.
We hebben ook geen antwoorden op onze vragen gekregen en geen enkel echt persoonlijk begeleidingsmomentje gehad. Alleen een enthousiast praatje van de host dat meer over andere escaperooms ging.

We waren ontzettend gefrustreerd en dat was ook echt aan ons te merken. Heel jammer dat we geen moment hebben gekregen om dit te kunnen uiten en met de host en begeleider de kamer nog na te bespreken.

Als je zoveel geld moet betalen voor een kamer, verwacht je echt wel dat alles op orde is. Maar dat was het gewoonweg niet.


5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 3.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Slechte service
 • Prijs
 • Slechte begeleiding
 • Decor
 • Gebrek aan verhaal
 • Heeft onderhoud nodig

 

Missie naar Mars

Escape TU Delft
Geplaatst op: 03 oktober 2023

To infinity and beyond!!

Last minute konden we nog terecht bij de missie naar mars. Sci-fi is niet echt mijn genre, maar de reviews en verhalen maakten mij nieuwsgierig. En wat blijkt: het is geen sci-fi, het heeft juist hele realistische elementen! Maar daarover later meer ;)

Het ontvangst is vriendelijk en enthousiast. We konden na een kort gesprekje van start. We moeten goed ons best doen, want we worden natuurlijk beoordeeld!
Het verhaal en je doel is duidelijk. Je doel verandert soms, maar het blijft wel duidelijk wat er van je gevraagd wordt. Heel leuk voor de variatie! Daarin zijn de puzzels ook duidelijk, maar wel uitdagend. Er is een leuke variatie tussen denk en doe puzzels, waarbij je stiekem ook nog wat leert.
Het decor ziet er super netjes uit en je ziet dat deze kamer goed word onderhouden. Het is er schoon en de gebruikssporen zijn er niet. Er zitten ook hele leuke elementen in het decor die ik nog niet eerder heb gezien in een kamer! Ook de schermen en filmpjes zijn van goede kwaliteit.
Wat ik ook heel leuk vond, is dat dit een vrij realistische setting is. Door ook de uitleg die we achteraf kregen, merk je dat er over de opdrachten en onderdelen goed is nagedacht. Zo voelde het ook echt alsof je op een missie was en zijn je handelingen logisch.

Dit is echt een hele leuke kamer om te spelen en zeker uitdagend! De begeleiding is ook heel enthousiast en je ziet dat er hard gewerkt is aan deze kamer. Als je ervaren bent, zou je deze kamer zelfs met 3 kunnen spelen!

Bedankt voor de leuke ervaring!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Sfeer
 • Diversiteit

 

The Secret of Malines

Escape Room Mechelen
Geplaatst op: 26 september 2023

Wie is hier gewees-huis..?

Last-minute rijden we naar Mechelen om de twee kamers op deze locatie te spelen.

We begonnen een beetje stroef, maar dat lag aan ons. Na een tijdje werd duidelijker hoe de flow in de kamer zit en hoe we het beste de puzzels konden spelen. De puzzels waren wisselend tussen denken en doen waarbij er ook variatie in zat wat er van je gevraagd werd. Daarnaast ziet de kamer er goed onderhouden uit en is het schoon.
Het decor is wisselend. De afwerking is wel goed, maar er zijn plekken die nog wat slordig zijn. Nu moet het ook een oud en verlaten weeshuis voorstellen, maar daarin slaagt het eigenlijk net niet in. Het is er ruim, wat erg fijn is om rond te bewegen. Maar daardoor heb je wel wat meer kale plekken. Met kleine details kan je al meer sfeer maken!
Waar er ook nog winst te behalen is, is bij de muziek. De muziek staat eigenlijk net te zacht, waardoor de sfeer niet helemaal tot zijn recht komt. De soundtrack heeft ook een paar momenten die niet op de goede plek zitten. Met de soundtrack kan de spanningsopbouw al heel anders zijn. Hier liggen dus zeker nog kansen!
Het verhaal zit leuk in elkaar, maar zwakt wat af naar het einde toe. Zo krijg je niet helemaal mee wat nou je doel is en waarom je doet wat je doet.

Al met al een kamer die al een hele goede basis heeft, maar ook nog heel veel kansen! De puzzels zijn zeker leuk en zitten ook hele originele tussen. Geef de sfeer en storytelling nog wat meer aandacht en dan kan deze kamer al zeker hoger scoren.

Bedankt voor de leuke avond en het fijne ontvangst!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Sfeer
 • Beleving

 

The Great Olaf

Escape Room Mechelen
Geplaatst op: 26 september 2023

Ra-da-dadada-dada circus

Na het weeshuis bezocht te hebben, gaan we door naar het circus van Olaf. We kozen voor de enge versie van de kamer.

Ten eerst wil ik benoemen dat ik andere verwachtingen had. Nu moet je ook eigenlijk blanco de kamer ingaan, maar met het verhaal dat op de website staat en wat je verteld wordt, had ik een ander verloop van het verhaal verwacht. Ik denk ook dat daar echt nog leuke dingen aan toegevoegd kunnen worden! Als wij de bezoekers zijn die verplicht naar zijn show moeten kijken, dan had ik gedacht dat we ook eerst zijn optreden krijgen te zien. En dan hopelijk ongezien moeten ontsnappen. Dat miste ik in de storytelling. Het verhaal hangt nu heel erg af of je het van te voren leest/hoort. En dan is het nog steeds wat vaag.
Dan de andere dingen in de kamer. De puzzels zijn net als de andere kamer gevarieerd en zitten ook hele originele tussen! De start van de kamer vond ik erg leuk en had van mij nog wat langer mogen duren. Hier is het decor al weer een stap verder als de andere kamer en voelt het minder kaal. Er staan echt toffe dingen in de kamer! Hetzelfde geld voor de verlichting en de algemene sfeer. Wel staat ook in deze kamer de muziek net iets te zacht en kan de soundtrack net wat pittiger. Zo kan de spanningsopbouw van de kamer al heel anders worden!
En dat is een mooi bruggetje naar het volgende: de spanning. We hadden dus gekozen voor de enge versie van de kamer. Wat betekend dat Olaf ons een beetje opjaagt en dat er veel jumpscares in de kamer zit. Net te veel eigenlijk... Nu schrik ik sowieso best snel en soms ook wat hard (zoals mijn team-genootje zo vriendelijk zegt: "hoeveel decibel kan jij wel niet produceren"). Ik vind dat persoonlijk juist leuk en houd wel van die spanning! Maar doordat het juist te veel was, werd het op een gegeven moment alleen nog een natuurlijke reactie, dan dat ik het ook echt spannend vond. In het begin van de kamer gaat dit nog goed, maar dan komt ons Olafje eigenlijk te dichtbij. Ik denk dat de spanning in de kamer veel meer wordt vastgehouden als hij een entiteit is die "ronddwaald". Telkens eigenlijk onbereikbaar is door ons, maar dat je wel het gevoel hebt dat hij elk moment binnen kan komen, maar dat niet doet. Een enge kamer laat je niet 15 keer schrikken, het bouwt de spanning op en houd deze vast tot op het einde. Maar dat is mijn definitie van "eng". Zit zeker potentie in, maar kan nog veel beter uitgevoerd worden!

Eigenlijk net als de andere kamer is er een hele goede basis, waar nog veel kansen liggen. De kamers zijn ook nog niet super lang open, dus het is ook helemaal oke als er hier en daar nog gesleuteld kan worden!

Nogmaals bedankt voor de gastvrijheid!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Sfeer

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 17 september 2023

Op een grote paddestoel...

Voor de afwisseling slepen we het gezin mee naar een escaperoom. Last minute via de website (en een heel vriendelijk telefoontje) kunnen reserveren, super handig! Met zijn 5en beginnen we aan deze kamer.

De kamer is van begin tot eind af. Het verhaal is leuk en neemt je mee van begin tot eind. Het is een toffe mix tussen realiteit en fantasie, waardoor je echt in het verhaal mee gaat. Storytelling is dus top! Het decor ziet er goed en onderhouden uit. De gebruikssporen zijn echt minimaal! De puzzels zijn gevarieerd met leuke verrassingen. De begeleiding is ook top! Precies genoeg om de kamer binnen te tijd te halen en zo min mogelijk uit de beleving gehaald te worden.

Al met al een leuke middag en echt een toffe kamer! Uitdagend en ik raad aan met 4/5 te spelen. Er is genoeg te doen en te beleven!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Spannend
 • Logica
 • Verhaal

  markgoedegebuure

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 15 september 2023

ja, ja wE SCHIETEN AL OP!!

Een sollicitatie gesprek is altijd een beetje spannend. Maar voor deze waren we nog een extra beetje gespannen.
Met 2 een escaperoom doen... In de auto kwamen al de twijfels of het wel gaan halen, maar we gingen strijden!

Bij kamer237 wordt je helemaal in stijl al ontvangen en wordt je subtiel al eerder meegenomen in het verhaal.
Deze kamer is zo ontzettend leuk! Het verhaal zit heel tof in elkaar en wordt op een hele originele manier verteld. Ik heb de andere twee kamers nog niet kunnen spelen, maar je ziet al verwijzingen naar de andere twee kamers. Je wordt op een hele originele manier begeleid in de kamer en zelfs een beetje opgejaagd. Wat wij alleen maar heel grappig vonden en het werkte heel goed! De puzzels zijn een soort ode aan de klassieke escaperoom. Heel divers en een leuke combinatie tussen denken, zoeken en doen. Alleen het rekenen waren we geen held in en dat is ook het enige waar we hulp voor hebben gekregen (kijk alsjeblieft niet naar onze aantekeningen.... Het slaat echt nergens op...). Daarnaast ziet de escaperoom er geweldig uit. Het decor is af, origineel en schoon! Je wordt verrast en uitgedaagd.

Al met al een hele geslaagde middag! We hadden ongeveer 12 minuutjes over, maar doordat de tijd op een hele leuke en andere manier wordt aangegeven, weet je eigenlijk pas heel laat hoever je bent in de tijd. Vind ik alleen maar leuk, want ik kijk het liefste niet zo naar de tijd. Spelbeleving staat bij kamer237 op nummer 1 en dat merk je in alles.
Bedankt Lida (ik hoop dat ik je naam goed heb onthouden) voor de top begeleiding en het gezellige kletsen, we hebben genoten!!

Ik heb oprecht geen enkele aanmerkingen, alles klopt gewoon. Dus een dikke 10 van mij! Ik kom snel weer terug bij jullie hotel ;)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

  kyle

Room 1803

Escape Ede
Geplaatst op: 04 september 2023

Roomservice!

In Ede een kelder in om een escaperoom te spelen. De juiste vibe is er al. (Ik raad ook erg aan deze kamer in de avond te spelen).

Het ontvangst is super vriendelijk en na een drankje en wat kletsen kunnen we van start.
De kamer ziet er keurig uit! Het is er schoon (daar score je bij mij al ++++ punten), amper gebruikssporen en het voelt echt als een oude hotelkamer. Je wordt goed in het verhaal meegenomen door middel van licht, geluid en decor. Het verhaal is ook duidelijk en goed te volgen. De puzzels zijn een leuke combinatie tussen denken en doen, iedereen kan zijn talenten gebruiken! Ook is de spanning te voelen en zaten er de nodige effecten in om je even te laten schrikken (nou ja, vooral mij te laten schrikken, maar dat vind ik alleen maar leuk). Het zit super tof in elkaar en ik wil eigenlijk niet te veel zeggen, want het verrassingseffect is zo ontzettend leuk!!

Het enige wat ik wat "heftiger" had verwacht was het hele zwarte magie sfeertje. Het komt zeker genoeg terug en is ook de rode draad van het verhaal, maar ik denk dat er nog plekken en momenten zijn om dit nog net wat sterker terug te laten komen. Maar dat is ook het enige wat ik echt op kan merken aan deze kamer.

Bedankt Escape Ede en in het bijzonder Julia voor het fijne ontvangst en de persoonlijke service! Zet deze kamer zeker op je wishlist! Zeker als je al wat ervaring hebt zou je deze kamer zeker met 2/3 kunnen doen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Diversiteit

  markgoedegebuure

De Vergeten Cel

Gevangen Poort Bergen op Zoom
Geplaatst op: 10 augustus 2023

Historisch educatieve escape

Lastminute nog een kamer spelen! .... volgens mij val ik een beetje in herhaling...

Maar goed, de kamer zit op een historische plek in het leuke bergen op zoom. Een gedeelte is museum en de escaperoom volgt ook deze geschiedenis.

Het verhaal wordt geintroduceerd met een video die heel mooi in elkaar zit! Je krijgt wat meer te weten over de geschiedenis in de kamer zelf. Ik denk dat het erg leuk is om eerst het museum te bezoeken en daarna de kamer te spelen. Wij kregen na het spelen van de host nog een korte "rondleiding" door het museum.

Het is een echte puzzelkamer met leuke mechanische snufjes. Het past geheel binnen thema. Dat geld overigens bij alles in de kamer (min het beeldscherm met de tijd). Het decor is leuk en ondanks dat het een kleine kamer is, is er genoeg te zien! Er is mooi gebruik gemaakt van de historische poort.

Verder ziet alles er netjes uit en hebben we ons prima vermaakt! We hadden 20 minuten over, dus ik denk dat dit vooral een erg leuke beginner/gezin kamer is. Vooral omdat dan veel puzzels/snufjes nieuw zijn en je nog meer kunnen verwonderen!

Al met al een leuke puzzelkamer! Speel met max. 4 personen (vooral door de ruimte die je hebt) en als je al ervaren bent zou je deze ook goed met 2/3 kunnen doen. Ik denk vooral ook leuk voor gezinnen!

Bedankt Wouter (ik hoop dat ik je naam goed heb onthouden) voor het enthousiasme en de leuke avond!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Goede prijs

 

Grimm's

Breaking Out
Geplaatst op: 04 augustus 2023

Een wandeling door de wereld van de sprookjes

Let's go België!! Een uurtje rijden en we komen aan bij escaperoom. Voor een kamer van 2 uur het zeker waard.

Het ontvangst is vriendelijk door de eigenaren en we konden gelijk van start. De storyline is helder en met behulp van een introvideo wordt duidelijk wat het verhaal en de regels zijn. Het is een hele leuke puzzelkamer, waar een lekkere flow in zit. Doordat je 2 uur krijgt hoef je je ook geen zorgen te maken over de tijd. Je kunt rustig de puzzels doen en om je heen kijken. Uitdagend maar zeker haalbaar. Wij hebben twee kleine "Kijk nog even goed" hintjes gekregen.
Het decor is mooi en je ziet dat er veel liefde in zit. Veel handgemaakt en hergebruik van bestaande spullen. Er zitten leuke details in het decor, zonder dat dit afleid van het spel.

Hier en daar zouden onderdelen in het decor en de puzzels nog wat meer in thema afgewerkt kunnen worden. Zodat het nog beter aansluit op de het verhaal en de rest van de kamer. Maar dit is echt detail werk! Daarnaast zou er misschien nog gekeken kunnen worden naar de belichting. Met gekleurde spotjes kun je plekken al gelijk een hele andere sfeer geven.
Alles ziet er keurig uit met minimale gebruikssporen!

Zet deze zeker op je lijstje en kom met max. 4 als je ervaring hebt. Een leuke kamer voor elke escape en sprookjes liefhebber!

Bedankt voor de hele leuke avond.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Prijs

 

THE DOME

Mama Bazooka
Geplaatst op: 20 juli 2023

een futuristische beleving

Hij stond al even op de planning en vandaag was het zover. Nu ben ik zelf niet heel erg fan van het laboratorium/toekomst/sci-fi genre, maar de verhalen over de kamer maakten me toch wel heel nieuwsgierig.

Voordat ik begin wil ik wel zeggen, er wordt nergens van te voren gezegd dat dit een spannende kamer is... Zelf vind ik een spannende kamer juist erg leuk, maar door de toch wel echt spannende elementen, heeft de beleving voor een aantal teamgenoten toch een vervelend nasmaakje. Je wordt hier niet op voorbereid, waardoor je dan toch met andere verwachtingen aan de kamer begint. Nu hoeft er niks gespoilt te worden, maar dit valt wel onder een "Spannend, maar niet eng" kamer. Misschien iets om over na te denken, om dit toch wel ergens te vermelden! En nee, het is geen horror, maar spannend is het wel degelijk!

The Dome is een hele gave kamer met een decor dat je de nodige "wauw" momentjes bezorgd. Als tip geef ik mee om je van te voren wel in te lezen over het verhaal. Als je het niet leest, krijg je het in de kamer eigenlijk niet echt mee.
De storytelling had wat sterker gemogen, maar de effecten in de kamer zijn ontzettend gaaf. Het ziet er ook allemaal erg netjes uit en er zijn amper gebruikssporen!
De puzzels liggen meer in de categorie opdrachten. Helemaal niet erg, maar dus anders dan je in een escaperoom verwacht. Nog steeds een goede uitdaging! Je moet goed samenwerken en communiceren.

De beelden terug kijken na het spelen is geinig, maar ik kies dan toch liever voor een praatje achteraf. De service is erg onpersoonlijk (ook het ontvangst was vrij kort, maar wel vriendelijk) en ik ga liever in gesprek over de kamer en hoe we gespeeld hebben! Je mist toch een stukje gezelligheid in de ontvangstruimte.

Maar goed, ik raad zeker aan hem te spelen! Deze kamer is vooral tof om te spelen voor de beleving en de gave dingen om je heen! Ik ben erg benieuwd naar de meisjeskamer. Ik zou zeker met 4 of 5 personen spelen en houd zeker het tempo erin! Maar blijf ook om je heen kijken, want het is echt fantastisch gemaakt (en onderhouden).


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Decor
 • Spannend
 • Goed onderhouden
 • Onpersoonlijke service
 • Prijs

  kyle

Ten Colours

Just Escape
Geplaatst op: 07 juli 2023

das nie bij de deur

Voor een last-minute escape "ff" naar Almere.

Ontvangst is super gezellig in een nette lounge die erg leuk gedecoreerd is! Na een beetje kletsen starten we aan de kamer... of nou ja kamers dan.

Het doel is om zo ver mogelijk te komen. Dus niet echt een "escape" room, maar weer een ander soort uitdaging. Erg leuk bedacht en ook tof om te doen! De moeilijkheidsgraad wordt verhoogd per kamer en we zijn uiteindelijk tot kamer 9 van de 10 gekomen (best wel trots).

Er zit dus geen verhaal in, het is gewoon lekker veel puzzelen. Wat fijn is aan dit concept, is het feit dat je de vorige puzzel gewoon mag vergeten en aan iets nieuws kan beginnen. Zo wordt je weer anders uitgedaagd en hoef je dus niet te onthouden wat je nou in elke kamer gedaan hebt om verder te komen.
Het decor is simpel en naast wat er nodig is voor de puzzel is er niet veel tot niks van ander decor aanwezig. Maar dit miste ik ook niet, zo kon je ook niet onnodig afgeleid raken.
Er is in elke kamer een lekker bijpassend muziekje aanwezig en de ruimtes zijn goed belicht.
Het enige wat ik persoonlijk nog zou afwerken is het plafond, want die is er eigenlijk niet. Als er ook nog een plafond in de kleur van de muren zou zijn, dan zou de tien kleuren kamers misschien nog sterker zijn. Maar als je kijkt hoe de camera's zijn gepositioneerd, zou dat waarschijnlijk de reden zijn dat er geen plafond zit. Dus.... Doe daar mee wat je wilt haha

Verder fijne hosts en we hebben echt een uur lekker gepuzzeld. Iedereen kreeg alles mee en kon zijn eigen steentje bijdragen. Na het spelen hebben we nog even nagepraat over de kamer. De persoonlijke touches in de kamer waren ook erg leuk om te zien (mede Efteling fans, love to see it). Je ziet daar aan dat de kamer echt met liefde is gemaakt.

Een erg toffe ervaring die weer eens wat anders is! [AANPASSING]: Ik had t verkeerd onthouden haha. Je kan deze kamer met max. 3 doen of max. 6 in battle vorm. Super tof!

Zeker waard om even naar toe te rijden! Bedankt voor de gezellige avond en we komen zeker terug voor de nieuwe kamer!


Reactie door Just Escape

07 juli 2023

Wat een mooie review, dankjewel! Deze kamer is alleen met maximaal 3 personen te spelen, hierbij maken wij geen uitzonderingen :)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Decor

  JustEscapekylemarkgoedegebuure

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 07 juni 2023

Mag ik nog een keer?

Een escaperoom, een experience, een ervaring waar je over blijft na denken.

Molly's game is de definitie van "alles klopt". Het verhaal, de puzzels en het decor sluiten naadloos op elkaar aan. En alles is schoon en prachtig afgewerkt. Alsof hij gisteren is gebouwd.

De host is ontzettend vriendelijk en praat met veel passie over de kamer. We hebben een heel interessant gesprek gehad over escaperooms en zorgde voor stof tot nadenken.
"Een escaperoom is een ontsnapping aan de realiteit"
Dat is zeker gelukt in deze 90 minuten.

Ik ga verder ook niks meer zeggen, dit moet je gewoon ervaren. Al vanaf het eerste moment van binnenkomst wordt je al meegesleurd in de wereld van Molly's game. Denk vooral niet te veel aan de tijd. KIJK OM JE HEEN!! Er is zoveel moois, zoveel details. Je hebt echt genoeg tijd om de puzzels te doen en te genieten van alles om je heen.

Ik kom nog een keer terug, puur om alles nog beter in me op te nemen.
Bedankt voor de geweldige ervaring!! We hebben genoten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Verhaal
 • Logica
 • Beleving

  markgoedegebuuredown-the-hatch

Operatie Enigma

Escaperoom Rijen
Geplaatst op: 16 mei 2023

Ik voelde me slim

Last-minute nog even een kamer spelen. Altijd fijn om even je schoolwerk uit te kunnen stellen.

Ontvangst was vriendelijk en enthousiast. Kort even gepraat over onze ervaringen in escaperooms en toen konden we beginnen.
De puzzels zijn erg leuk! Ik heb ook zeker nieuwe dingen gezien of een variatie op een puzzel die ik al wel ergens anders heb gezien. Deze kamer draait ook echt om het puzzelen. Iedereen kon zijn talenten gebruiken. Er zat een leuke variatie tussen doen en denken.
Het verhaal is simpel, maar wel duidelijk. Daarbij passen de onderdelen in de kamer ook echt binnen het thema. Altijd leuk als er oude spullen in staan, die ook nog eens bruikbaar zijn!
Het decor kan nog een oppeppertje gebruiken. Er staan al mooie dingen in, maar ik denk dat er nog ongebruikte ruimte is. Kleine dingen kunnen al een verschil maken! Want de kamer heeft wel al een goeie sfeer, zeker naar mate je vordert in het spel.
Alhoewel het wel fijn is dat er geen onnodige afleidingen in de kamer staan. Vooral omdat je best veel moet doen, dat je niet met dingen aan de slag gaat waar je toch niks mee kunt.

De kamer is met passie gemaakt en is zeker leuk om te spelen als je in de buurt bent!
Bedankt voor de leuke ervaring!


Reactie door Escaperoom Rijen

16 mei 2023

Bedankt voor de mooie review, daar zijn we blij mee. Misschien tot 'de volgende'.


7.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Diversiteit
 • Decor

 

LandLoper

Landloper Belevingshuis
Geplaatst op: 16 mei 2023

Stukje Belgische geschiedenis

Net over de grens ligt het mooie plaatsje Wortel. Last minute (het is alsof we niet anders doen) konden we nog terecht.
Het is een nieuwe kamer en dat is altijd een beetje spannend...

De host is ontzettend aardig. Ik heb genoten van zijn verhaal en zelfs wat meer geschiedenis geleerd over de landlopers. Het begin van de kamer is heel leuk gedaan en zorgt ervoor dat je gelijk in de goede sfeer zit.
Het verhaal is duidelijk en wordt van begin tot eind helemaal doorgevoerd.
Het decor zag er goed uit en alles was ook super schoon! Wat ik ook erg leuk vind is de oude spulletjes die in de kamer staan. Alles paste bij elkaar en je gaat daardoor echt terug in de tijd. Naar een tijd die zelf niet eens hebt meegemaakt.
De puzzels waren erg leuk en er zaten ook zeker een paar hele originele tussen! Er zit ook veel variatie in de puzzels en worden er een paar hele leuke snufjes gebruikt.

We hebben daarna nog een tijdje gepraat met de host over onze ervaringen. Heel fijn als iemand je feedback echt ter harte neemt en er ook graag iets mee gaat doen. Zo kun je elkaar helpen om tot een top ervaring te komen!

Ga snel op bezoek bij deze ontzettend leuke escaperoom en laat je verrassen!
Bedankt voor de hele leuke avond!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Logica
 • Beleving

  MCDavemarkgoedegebuure

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 24 maart 2023

DOEN DOEN DOEN DOEN DOEN

WAAAAAAA

Wat een intense beleving!!! Een escaperoom kan ik het niet eens noemen, dit gaat 50 stappen verder.
Als enorm fan van horror games, was dit net alsof ik in een horror game was gestapt (Denk: Resident evil 7, Dead by daylight).

Het verhaal zit enorm goed in elkaar en om de storytelling compleet te hebben, raad ik aan om de video te kijken die je krijgt in je bevestigingsmail en de promotievideo. Het verhaal wordt heel mooi rond gemaakt en doordat de spanning geweldig goed wordt opgebouwd krijg je alles ook goed mee. En nu we het daar toch over hebben... Mijn grote complimenten naar de acteur!! Hij voelde heel goed aan hoe hij de spanning zo kon opvoeren dat het voor het hele gezelschap een fijne ervaring was. Het is zeker spannend, maar als je je aan de regels houd en je vooral overgeeft aan het spel en verhaal; is er niks aan de hand! Je mag deze ervaring echt niet overslaan!
De puzzels zijn zeker de moeilijkste niet, het moeilijke is helder na blijven denken haha. Strategisch denken en goed overleggen. Denk vooral niet te moeilijk! Nogmaals: Het is geen echte escaperoom, maar meer een hele gave ervaring!
Ik vind het fysieke aspect ook heel vet, het klimmen en verstoppen. Het klopte helemaal! Heel mooi gebruik gemaakt van de ruimte die ze hebben en ook de omliggende omgeving.

Ik ben enorm enthousiast en zou het zo weer spelen. Wat een adrenaline kick!!
Boek snel, want niemand weet hoelang deze escaperoom nog kan bestaan. Je hebt echt de ervaring van je leven.

Bedankt darkpark voor de geweldige ervaring!! En ook heel erg veel dank naar de acteur (ik ben zijn naam even kwijt, maar het was een jongen met lang haar en gave arm tattoos), je hebt de spanning geweldig goed opgebouwd en voelt dit feilloos aan!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Acteer werk

  cinzanoMarc

The Show

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 10 maart 2023

Toch nog iets gewonnen

Even terug naar de jaren '90... naja "terug", ik was er toen nog niet.
Toch klopte het allemaal! Na een fijn ontvangst op een hele toffe locatie, konden we beginnen aan The Show.

Het verhaal is tof bedacht en heel origineel! Je moet je escaperoom kennis ook wel een beetje los laten. Het is vooral veel doen en het helpt om gewoon de opdrachten te doen zoals beschreven (begrijpend lezen is het halve werk).
De puzzels zijn dan ook niet echte escaperoom puzzels, maar niet minder leuk! Je moet goed samenwerken en er zijn ook hele grappige opdrachten. (Ik weet ook niet echt of ik het nou puzzels of opdrachten moet noemen)
Het decor ziet er goed uit, maar het voelt op sommige plekken nog niet af. Vooral van backstage had ik wat meer verwacht. Je krijgt ook zeker wel het tv-studio idee, maar het mist nog wat aankleding hier en daar. Wat er al staat ziet er overigens wel al super nice uit!

Al met al een leuke kamer met erg veel techniek! Als je ervaring hebt, is met 3 personen helemaal prima om te spelen. Ik zou ook maximaal met 4/5 spelen, dat behoud het spelplezier.

Wij zijn enthousiast en komen zeker terug voor de andere kamers! Bedankt voor de leuke avond!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Origineel
 • Goede service
 • Verhaal
 • Decor voelt niet af

 

The Vault

Sherlocked
Geplaatst op: 10 maart 2023

Just like in the movies

Wow wow wow, wat een ervaring!

Van begin tot eind is het echt net of je in een film zit. Ik heb vaak niet eens door gehad dat ik een escape room (break-in eigenlijk) aan het doen was. Laat je vooral meeslepen in het verhaal!
Het verhaal is echt top en ontzettend origineel. Het is verhaal is ook rond en duidelijk.
Het decor is ontzettend mooi en hier is heel goed gebruik gemaakt van de ruimte die ze hebben en de spullen die al in he gebouw staan. Alles is goed onderhouden en schoon.
De puzzels zijn erg leuk en hebben een fijne combinatie tussen denken en doen. Het is niet allemaal super ingewikkeld (dit hangt heel erg af van waar je zelf goed in bent/ervaring in hebt) maar wel heel erg leuk om te doen. Je moet goed kunnen samenwerken en elkaars krachten gebruiken.

Ook de begeleiding is super leuk en ook de "hints" worden op een hele toffe manier gegeven. En toch voel je op momenten de spanning oplopen!

Een super leuke avond op een toffe locatie (die ik later in een serie terug zag, heel grappig).

Bedankt Sherlocked, we komen zeker terug!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

Laad meer reviews

0 reviews