Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

La Residence

Rotterdam, Nederland

Nu gesloten

60 minuten

3 - 6

14 jaar

Lees reviews

Meer over La Residence

“On our travels we met many people who dedicate their lives to God. Jews, Arabs, Muslims and Christians. It didn't ring my bell”.

The last preacher in the Arminius from the 18th century had his doubts. The world around him changed quickly. Due to the enormous development of technology and all new inventions, there was every reason to doubt. However, he did not abandon himself and went to investigate.  He has been without trace ever since. We suspect that he has discovered an new vision which can help humanity to an higher level.

What happened to him? Nobody knows. However, recently a bottle was found with his initials. Did he have a revelation or was his search for Aqua da Vida?

We call upon your most immediate help.

Sincerely,
Doctor Watson


Thema's

Avontuur

Klassiek

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Rolstoelvriendelijk

Epilepsie risico

EN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

8 likes

114 bezoekers

77.5% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Museumpark 3
3015 CB, Rotterdam
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

40 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (274 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 januari 2023

J'ai l'air plus intelligent quand je parle Français

La Résidence kwam op mijn pad door de vreemde aspecten er omheen. Het is een kamer onder een Rotterdamse kerk met een historisch thema en (om de een of andere reden) een Franstalige titel. De foto's zien er goed uit, dus we nemen een risico en boeken hem! De kamer kan via een zijingang gevonden worden. Ontvangst is hartelijk met een drankje op het huis. Ondanks dat we in een kelder zitten is het de bouwers toch gelukt om de ontvangstruimte gemoedelijk te maken. Authentieke props, mooie inrichting, een bar, warme belichting, dit belooft al veel goeds!
Voor we de kamer betreden krijgen we een stuk geschiedenis van de host te horen. Ik hou wel van historische context, maar dit is veel. We zitten zeker 10 minuten aan een stuk te luisteren naar verhalen over remonstranten, feestjes, en wachtwoorden voor we mogen beginnen. Blijkbaar is dit de korte versie en kan het wel eens langer dan 15 minuten duren. Ik heb er niet heel veel van onthouden behalve dat wijn vroeger in flessen van vijf liter verkocht werd. Het plot komt in de kamer enkel neer op "maak het levenselixer, houdoe en bedankt".

De kamer begint goed. Er is gelet op een samenspel van geluid en licht, met wat sfeervolle momentjes. De authentieke setting van de kelder doet veel voor de sfeer. De objecten en andere props in de kamer zijn antiek en passend. Helaas laat de afwerking wat te wensen over. Een mooie eikenhouten kast waar een flinke prop kabels van uitsteekt, enorme onafgewerkte speakers, en opvallende camera's zijn enekele voorbeelden.
Na iets meer dan de helft stagneert de kamer echter. De belichting wordt statisch en soms is het niet helder waar je nou hoort te kijken. Het geluid valt vrijwel weg en er klinkt herhaaldelijk een kort stukje muziek. Er lijkt verder minder moeite gestoken te zijn in de inrichting van dit deel in vergelijking met de eerdere helft.

De puzzels ondergaan jammer genoeg hetzelfde lot. De eerste helft hebben we een heerlijke flow te pakken die ineens keihard vast loopt. Waar we eerst lekker zitten te spelen stagneert het spel door puzzels die te weinig feedback geven, te complex zijn, of gewoonweg onduidelijk zijn. Als je 16 minuten lang op een puzzel vast zit terwijl je in de eerste minuut al het juiste antwoord hebt dan gaat er iets niet goed. Hints zijn vrijwel essentieel, maar moeilijk verstaanbaar en volledig buiten thema for some reason. Het spel sluit ineens af met een doodsimpele eindpuzzel en een gebrek aan een satisfying conclusie. Dit hele stuk had zo veel meer mee gedaan kunnen worden! De eerste helft laat zien dat Doctor Watsons het kan!
Daarnaast kent dit gedeelte meerdere red herrings. Ik snap niet waarom je als speler of designer ooit red herrings in een kamer zou willen, maar hier zijn ze.

La Résidence is een kamer van gemengde gevoelens. De eerste helft is oprecht leuk, de locatie is mooi, het decor authentiek, en de sfeer kloppend. De tweede helft is echter op meerdere fronten een gemiste kans die de ervaring negatief beïnvloedt. Misschien ervaar jij dit anders dan ik. Als je in Rotterdam bent kun je deze mee pakken, maar dan vind ik 139 euro voor deze kamer aan de hoge kant.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Authentieke locatie
 • Authentiek decor
 • De eerste helft
 • Welkomstdrankje
 • Gebrekkige afwerking
 • De tweede helft
 • Hints niet passend
 • Hoge prijs

  KarinNali

DewiDewiEscape ExpertLid sinds: 05 augustus 2022 (65 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 mei 2024

Prima kamer

#58

Allereerst; hulde voor de flexibiliteit van deze organistatie.
Wij hebben tot tweemaal toe de starttijd van de kamer(s) gewijzigd en dit was geen enkel probleem. Ook gaven wij aan om een bepaalde tijd weg te moeten, waar ze goed rekening mee hielden qua tijd tussen de kamers én het inkorten van het intro.

De organisatie is 2-3 minuten lopen van metrostation 'eendrachtsplein'.
Bij binnenkomst, in een prachtige rotterdamse kerk, zaten wij direct al lekker in de sfeer.
De authentieke sfeer hebben ze doorgetrokken naar de entree ruimte en beide kamers.
De entreeruimte is al onwijs gaaf en beloofd veel goeds voor de kamers.
Met een (ver)kort stukje over de oorsprong van de kerk en doel van de kamers mochten wij beginnen.

We speelde beide kamers, eerst La Residence, daarna L'Architecte.
Het doel van de eerste kamer was duidelijk; maak het levenselixer.

Bij het binnenstappen van de kamer kijken we ons ogen uit, de sfeer van de kerk is doorgetrokken naar de kamers. Eigenlijk heeft de kamer weinig meer nodig.
Maar des te jammer is de afwerking, die op sommige plekken echt slecht is (witte losse kabels, dingen met zwart tape vastgeplakt, opvallende en uit de toon vallende camera's).
Qua belichting, wat voor een licht spannend sfeertje zorgt, had net iets meer mee gedaan kunnen worden. Sommige plekken worden belicht, waardoor het lijkt of je hier mee verder moet gaan. De eerste helft van de kamer is gewoon lekker puzzelen, met wat kleine technische elementen.
De tweede helft van de kamer is qua decor echt geweldig en hebben ze een mooie opbouw naar het 'eindspel' gemaakt. Bij het eindspel is het ook opeens klaar. Waar wij een spetterend einde hadden verwacht, stond de host al bij de deur om ons te feliciteren.
Zonde!!

Conclusie:
Leuke kamer, goede flow en leuke puzzels.
Afwerking van de kamer en de eindpuzzel kunnen nog wat verbetering krijgen.
Wel vind ik de prijs te duur voor wat je krijgt.


7.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: HANDige harries

Ontsnapt: Ja  50:19 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Logica
 • Prijs
 • Heeft onderhoud nodig

 

ce_laarce_laarJunior EscaperLid sinds: 10 augustus 2020 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2024

Helaas een tegenvaller

Met collega's na een hapje eten l'Architect spelen. Dachten we.... Bij binnenkomst worden we oké ontvangen. De ambiance is erg leuk, ruimte aangekleed maar thema en echt over nagedacht. De host is wat vreemd, maar vertelt wel passend bij het thema. Helaas heeft hij slecht nieuws over de kamer die we komen spelen. Hij is kaduuk, dus of we de andere la Residence willen spelen? Als je er al bent, heb je weinig kans om nee te zeggen, dus erg jammer dat ze niet vooraf hebben gebeld. Dan hadden we nog een leuze gehad. Wij kiezen vrij specifiek voor bepaalde kamers, zeker op een locatie als deze. Vanwege religie zijn er twee uit de groep die liever geen kamers spelen rondom geloof of iets dergelijks. Deze kamer is wel in die richting dus das extra jammer.
De uitleg over de kamer is summier, maar nemen aan dat het in de eerste ruimte voor zich spreekt. De puzzels zijn eenvoudig en niet heel hoogstaand helaas. Het is ook lastig met het geluid en als er iets wordt gezegd, verstaan we het niet altijd. Dat kost veel tijd. Ook in de twee kamer zijn de puzzels redelijk simpel en rechtoe, rechtaan. Je bent weinig fantasie nodig zeg maar. Lopen op gegeven moment vast, omdat de techniek ons in de steek laat. Ook valt de stroom uit doordat ze tegelijk met ons spel de andere kamer proberen te repareren. Dit zorgt voor veel vertraging en twijfels of de puzzel die we op dat moment nog net niet hadden opgelost het wel deed. Uiteindelijk dus niet, dus de deur naar de volgende ruimte moest door de host open worden gedaan. Allemaal heel knullig en beetje armoe..... Echt jammer!
De puzzels in ruimte 3 vallen ook tegen, maar zijn iets minder voor de logica ontbreekt echter volledig en aangezien het geluid is uitgevallen wordt het er niet makkelijker op. Na puzzel 2 in deze ruimte worden we door de host uit de kamer gehaald aangezien het zonder geluid niet te doen is de kamer af te maken. Echt een teleurstelling dus.
Uiteraard wilden we hiervoor een compensatie, geld terug of de kamer die we eigenlijk hadden geboekt kosteloos spelen. Dit is uiteindelijk gelukt, maar kostte wat moeite eerlijk gezegd. Terwijl je toch zou zeggen dat je als Escaperoom hierin je klanten tegemoet wilt komen. Gelukkig kregen we toch een code om l'Archirect alsnog te komen spelen. Als ik ervoor zou moeten betalen, zou ik die keuze niet maken, maar nu dan wel. Deze kamer had in ieder geval behoorlijk wat onderhoud nodig. De potentie is er denk ik, maar nu was deze kamer niet goed in orde, dus ook niet te spelen. Hopelijk is de andere kamer helemaal top in orde als we terugkomen.


5.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Locatie
 • Puzzels
 • Onlogische puzzels
 • Heeft onderhoud nodig
 • Weinig origineel

 

KellyvanderGraafKellyvanderGraafEscaperLid sinds: 04 februari 2023 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 maart 2024

Leuke kamer

Ik vond de puzzels soms lastig en de verhaallijn moet je liggen.

Engelse uitleg wat lastig is als je niet goed Engels kan


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:34 min


 • Great price
 • Ambiance

 

Puzzels waar je voor je gevoel kennis van zaken moet hebben

Handig als je Engels beheerst. Verder wel leuke puzzels, maar soms wat onduidelijk hoe het werkt.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:34 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad

 

AstridKAstridKJunior EscaperLid sinds: 02 maart 2022 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 februari 2024

Escape met educatief tintje

Vriendelijke ontvangst en goede uitleg om in de stemming te komen. Onder in de kelder van de Arminius kerk speelde we een uur een mooi vormgegeven escape. Toch jammer dat het niet lukte te escapen. Een paar extra hints en een klokje met hoeveel tijd we nog hadden, had misschien kunnen helpen. Alhoewel maar 40% het wel haalt. Het verhaal zat heel goed in elkaar en was goed te volgen. Alles sloot ook leuk aan bij de locatie. Een drankje en een foto aan het eind werden niet aangeboden. Iets wat wij altijd wel leuk vinden. We zijn dus ergens anders gaan napraten.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

LemLemEscape ApprenticeLid sinds: 17 maart 2024 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2024

Degelijke kamer in mooie Victoriaanse stijl

Ik had een lange tijd geleden een keer een escaperoom gedaan en had toen niet echt de smaak te pakken gekregen. Ik was toen niet echt betrokken bij de groep en hoewel ik met een groep hele slimme mensen zat, waren we niet ontsnapt. Laatst kwam ik toch op het idee om een keer weer een escaperoom te proberen. Ik zag online dat Dr. Watsons "de beste escaperoom" van Rotterdam is en dacht dus heel simpel "nou dan doe ik die maar". Ook sloot het thema goed aan bij de interesses van een vriend van mij en had daarom bewust deze kamer gekozen. Nu heb ik inmiddels wat betere escaperooms gedaan, ook in Rotterdam waaronder " The Book of mystery" bij Escape010, maar omdat dit toch soort van één van mijn eerste escaperooms is heeft het dan toch wel een bijzonder plekje. Het is een degelijke escaperoom met wat hele leuke momenten. Het begin was vooral erg leuk. Het is ook mooi aangekleed in Victoriaanse stijl en we waren zeer goed en vriendelijk ontvangen. We kregen een goede introductie van de game host. De puzzels waren een beetje hit or miss. Sommigen waren erg leuk, maar anderen waren een beetje verwarrend. Ook was er een concert gaande in de kerk boven ons en dat was wel een beetje storend, maar we hadden er ook weer niet te veel last van. Al met al een degelijke escaperoom.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  59:57 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Victoriaans decor
 • Vriendelijk personeel
 • Puzzels
 • Onlogische puzzels

 

MerijnvdMerijnvdEscape ApprenticeLid sinds: 02 mei 2024 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 mei 2024

Leuke room leuk verhaal

Leuke room en leuk verhaal. Er zijn betere escaperooms maar alsnog zeker een leuke.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

debokkenrijderdebokkenrijderJunior EscaperLid sinds: 11 september 2021 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 februari 2024

Tja

Het maken en ontwerpen van een escape room is een lastige mix tussen complexiteit, verhaal, beleving, flow en creativiteit. De ene kamer is wat beter qua puzzels, de ander vormt meer een beleving en weer een andere moet het wat meer hebben van de toffe effecten of onverwachte wendingen. Deze kamer scoort echter op al deze elementen wat matig. Ik wil altijd weten: waarom zit ik opgesloten, wat ben ik precies aan het doen en waarom ben ik uiteindelijk uit de kamer gekomen? Deze locatie leent zich voor een mooi verhaal. De uitleg van de host aan de voorkant (die duidelijk nerveus was) was weliswaar erg lang, maar gaf nog de indruk dat er goed nagedacht was over het verhaal. Dat bleek echter tegen te vallen. Het verhaal is wat onduidelijk en de puzzels zijn niet zo creatief.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: FiTaToEm

Ontsnapt: Ja  45:51 min

 

Phoenix63Phoenix63Escape ApprenticeLid sinds: 05 februari 2024 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 februari 2024

Super genoten

Een escaperoom met een verhaal. In de kelders van de Armeniuskerk, een Remonstrantse kerk met een interessante geschiedenis.
Bij het binnenkomen tref je een stijlvolle ontvangst aan, prachtige meubels en een historische sfeer, die mooi aansluit op het verhaal van de escaperoom.. Op allerlei manieren moet je de oplossing vinden, van puzzels tot samenwerken.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

 

Daphne van AgterenDaphne van AgterenEscaperLid sinds: 02 februari 2022 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 mei 2023

Originele, creatieve kamer

Met ons vaste clubje zijn we op aanraden van vrienden deze escape room gaan doen.
Een leuke entree, waarbij we veel kunnen kletsen met de host en er ruimte is voor een kletspraatje en wat grappen.
De eerste kamer is direct al erg tof. We hebben de puzzels in deze kamer vrij snel door, maar staan wel even stil bij hoe leuk de puzzels zijn.
Verder in de escape room lopen we steeds meer tegen de puzzels aan. Het is een stukje meer zoeken naar hoe de puzzels opgelost moeten worden dan in de eerste ruimte. Uiteindelijk komen we er met wat hints wel.
Het hintsysteem is iets waar verbetering in zit. Dit haalt je een beetje uit je puzzelflow.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eskeep roem

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Origineel
 • Hintsysteem
 • Sommige puzzels een beetje ingewikkeld

 

Gwenn_95Gwenn_95Junior EscaperLid sinds: 02 oktober 2021 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2022

Goede sfeer met soms frustrerende apparatuur

- leuke intro bij binnenkomst
- mooi decor, goed in stijl
- er werd zeer expliciet verteld dat wij heel voorzichtig moesten zijn met de oude meubels. Vervolgens stond er in de ruimte een kast de wij probeerden open te maken zonder het te forceren, maar dit lukte niet. Waarna wij een hint kregen dat we in de kast moesten kijken en toen ging het ineens wel open. De puzzel daarna was heel makkelijk, maar we hebben dus heel veel tijd verspild. Erg frustrerend en zonde.
- er werden hints gegeven over puzzels, terwijl wij hier al mee bezig waren (terwijl wij al op de goede weg zaten)
- wij waren bezig met een puzzel, kregen een hint, maar de hint werd niet duidelijk uitgelegd, waardoor we alsnog vastliepen op een gedeelte wat niet in de geschreven hint op de muur stond.
- na de escape room ging onze host de laatste puzzel uitleggen. Tijdens de uitleg ging het bij de host ook fout. Hij gaf aan dat een van de puzzels de verkeerde kleur gaf. En wist niet waardoor dit kwam. Daarnaast was het voor ons ook niet duidelijk hoe hij aan bepaalde getallen kwam.

Het leek erop alsof niet alle apparaten deden wat ze moesten doen. Wij moesten tegelijk iets indrukken maar hebben dit 5x gedaan voordat hij eindelijk open ging.


6.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Beleving
 • Leuke intro
 • Decor
 • Onlogische puzzels
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig
 • Puzzels

 

Elvi van WellElvi van WellEscape ApprenticeLid sinds: 28 februari 2022 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 februari 2022

Mooie complete kamer

Goede intro, vriendelijke ontvangst. Mooie locatie onder de kerk, helpt erg voor de sfeer. Mooi verhaal en complete kamer waar veel samenwerking vereist is.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Onlogische puzzels

 

Noor Strijbos (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 november 2021

Een realistische kamer met enthousiaste medewer.

Een mooie locatie die erg goed bij de kamer past. Je werd meegenomen in het verhaal en de sfeer, door de enthousiaste medewerkers die vol passie je voorbereiden op het geweldige spektakel.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  00:18 min

 

Huseyin Celik (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2020

Erg leuk!

Samen met gezin (2 volwassen en 3 kids; 17, 15 en 11) hebben we La Residence gedaan. Locatie en aankleding zijn origineel en top! Begeleiding is ook vriendelijk en netjes. Er ging iets mis in de boeking en we moesten wachten maar netjes te woord gestaan, drankjes van huis aangeboden. Kamers en puzzels zijn uitdagend en erg leuk om als gezin samen te doen. Kinderen vonden het een super leuke ervaring. vooraf verhaaltje over historie kerk (ook voor een Rotterdammer leuk om te horen) was een mooie inleiding naar de kamer en opdracht toe. Uiteindelijk met 7 minuten op de klok is t ons gelukt, we kregen af en toe wel hint, maar de kinderen zullen het niet snel vergeten. thanks!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Locatie
 • sfeer
 • aankleding

 

HeldenOpSokkenHeldenOpSokkenEscaperLid sinds: 20 mei 2022 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2022

Geen aanrader

Het was een prachtig aangeklede kamer en veel ruimte, dus we hadden er veel van verwacht. Helaas vielen de puzzels enorm tegen. Het begin was nog best redelijk, maar richting het einde werden de puzzels steeds minder logisch. Je moest herhaaldelijk maar wat proberen of gokken om verder te komen en dat zijn niet het type puzzels waar wij van houden.
Jammer!


5.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Ruimte
 • Onlogische puzzels
 • Onduidelijk verhaal

 

metscapemetscapeJunior EscaperLid sinds: 28 augustus 2020 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2020

Heel mooi

Deze escape room was prachtig aangekleed. Het begon al toen we binnen kwamen. De begeleiding was aardig en vertelde een heel verhaal over de kerk, dat had wat korter gemogen maar ik heb teamleden die gek zijn van geschiedenis dus het paste helemaal met onze groep. de escape room zelf was ook al zo mooi. De host moest wel een keer zeggen helpen doordat apparatuur het niet helemaal deed maar zo erg vond ik dat ook niet. Er waren meerdere kamers wat ik echt geweldig vind en elke kamer was weer prachtig afgewerkt. de puzzels waren origineel en goed te doen.
3.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: O f*ck een donkere kamer'

Ontsnapt: Ja


 • prachtige omgeving
 • begeleiding
 • puzzels
 • kamers
 • apperatuur

 

Hele mooie escape room

Wij hebben hem gedaan met een verjaardag van iemand. Je zit onderin een kelder van een oude kerk. Het ontvangst is geweldig en super vriendelijk personeel. Wij hebben ook een stukje geschiedenis gehad van de kerk en dat hoorde bij het verhaal. Echt een aanrader!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede ontvangst
 • Mooie kamer
 • Het verhaal
 • Schoon en netjes!

 

Iris (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 07 februari 2020

eerste keer

ik vond het superleuk bij Dr Watsons! goede sfeer, aardige mensen, goed verhaal alles was prachtig aangekleed en samenhangend. erg veel lol gehad met elkaar, én ontsnapt!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

SibrenSibrenEscape ExpertLid sinds: 24 februari 2020 (139 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 februari 2020

Erg matig

Ontvangst was prima, de uitleg was matig. Kamer zelf viel erg tegen.
Puzzels waren erg willekeurig (waarom zijn we een Rorschach-test aan het doen) en deden het niet altijd lekker (piano, lichtjes die het niet doen en dergelijke).
Hintsysteem was ook vrij matig.


4.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding voor je de room binnen ging.
 • Slechte afwerking (draden overal)
 • Verschillende dingen werkten niet lekker
 • Intropraatje
 • Puzzels
 • Hintsysteem
 • Aantal puzzels echt veel te ver gezocht

 

joycebaremansjoycebaremansEscape GuruLid sinds: 30 april 2019 (164 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 januari 2020

Mwa

Niet mijn kamer. Teveel en onlogisch. Wel een mooie kamer. Last van geluid van bovenburen, leidt erg af!


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja  04:55 min

 

lilian_leijslilian_leijsEscaperLid sinds: 09 september 2019 (64 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 januari 2020

Erg goeie kamer

Goed


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja

 

mike_leijsmike_leijsEscape ExpertLid sinds: 29 april 2019 (145 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 januari 2020

Matig maar mooi.

De kamers zijn mooi aangekleed, helaas hebben ze veel last van de bovenburen waardoor we door harde muziek niet hoorden dat er een nieuwe ruimte open was gegaan, dus we waren nog met unlocken van iets bezig terwijl het al opgelost was... Verder zijn de puzzels matig, terwijl de aankleding zelf zo mooi gemaakt was.


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja  04:55 min

 

richard_van_der_kooijrichard_van_der_kooijEscape ExpertLid sinds: 14 juli 2019 (105 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 januari 2020

Goede kamer

Leuke kamer. Technologisch niet verkeerd maar wel kamers gespeeld die net nog een level hoger waren. Sommige puzzels leuker dan de andere. Prima kamer om te doen.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Locatie
 • Aankleding

 

Mooie kamer

Hele mooie en leuke kamer om te spelen en om te zien. Goede sfeer en puzzels.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

hiddevkhiddevkEscaperLid sinds: 13 november 2018 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 januari 2020

Erg mooie aankleding, maar de puzzels zijn flink matig

De ontvangstruimte is serieus mooi en in thema, namelijk onder de oude vloeren van de Arminiuskerk met een prachtige bar voor koffie en cocktails. Na ontvangst vertelt onze host een eindeloos verhaal (10 min denk ik) over de kerk en Rotterdam wat uiteindelijk niet met de kamer te maken had. Laat dat achterwege please... het was verwarrend en saai.

De aankleding van de kamers is mooi alles is in thema. Maar de puzzels zijn niet logisch. Er is
veel misleiding en neppe props die je niet nodig hebt. De oplossingen blijken achteraf nog verder gezocht dan we dachten en dat maakt de puzzels niet leuk. De helft hebben we opgelost door gewoon alle opties te proberen achter elkaar in plaats van te puzzelen.

Het hintsysteem is een kapotte krakende speaker waar de host door heen praat, helaas niet verstaanbaar vaak. Wanneer we een kamer inlopen vertelt de host wat we moeten doen omdat de kamer geen goede manier heeft om dit zelf aan de spelers duidelijk te maken. Dat is hetzelfde als een tafel waar een Sudoku op ligt en in mijn opzicht geen Escaperoom. De laatste puzzel geeft geen feedback flinke anticlimax.

De kamer moet alles hebben van de aankleding en locatie en is puzzeltechnisch ondermaats.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 6.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Locatie
 • Intropraatje host
 • Puzzels
 • Hintsysteem

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig