Escape Roosendaal

De Brabantse Wal. Een prachtige en bijzondere streek aan de rand van West-Brabant. Een pittoresk landschap vol cultuurhistorie en beschermde natuurgebieden. Maar er zit ook een duistere kant aan dit mooie stukje Nederland. Enkele decennia geleden verdwenen er namelijk 7 jonge kinderen. Spoorloos, want van geen van hen werd ooit nog wat vernomen.

De laatste van deze “verdwenen 7” was Ellen van Zitteren. Een introvert meisje dat op de afgelegen boerderij waar haar familie woonde, meestal alleen in haar kamer zat te lezen. Haar vader, boer Willem van Zitteren, maakte zich voortdurend zorgen over het sociale isolement van zijn jongste telg. En toen Ellen verdween, raakte hij zo buiten zinnen, dat hij alles in het teken zette om zijn geliefde dochter terug te vinden. Weken, zo niet maanden aan een stuk zocht Willem van Zitteren de streek af op zoek naar een teken van leven van Ellen. Tot hij op een dag aan vrienden en familie liet weten iets op het spoor te zijn. Druk en onsamenhangend vertelde hij over zijn vermoedens. Over ontvoeringen, over een beest, en iets over het lokken van kinderen met speelgoed. Hij verkondigde enthousiast dat hij Ellen spoedig terug zou vinden en ging weer op pad. Daarna heeft niemand Willem van Zitteren ooit nog gehoord of gezien…

Door deze mysterieuze gebeurtenissen zingt er sinds die tijd een verhaal rond in deze contreien.  Een sage die door ieder op eigen wijze verteld wordt, maar altijd verhaalt over speelgoed en een beest. Het Beest van de Brabantse Wal.


“Het Beest van de Brabantse Wal” is speelbaar voor minimaal 2 en maximaal 6 personen. Grotere groepen zijn welkom, want we hebben een wachtruimte met bordspellen, Wii, dvd speler, stapels strips en boeken. Je zal je dus niet gauw vervelen. Daarnaast zit Escape Roosendaal 2 minuten lopen van het stadscentrum en een minuut of 10 van outlet centre Rosada. En wat leuk is aan het spelen met meerdere teams, is het competitieve element. Want wie weet het snelste te ontsnappen?

Openingstijden
MA gesloten
DI 10:0023:00
WO 10:0023:00
DO 10:0023:00
VR 10:0023:00
ZA 10:0023:00
ZO 10:0023:00