Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Zodiac Killer

Naarden , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

3 - 7 (Aanbevolen: 4-5)

15 jaar

Lees reviews

Meer over Zodiac Killer

Kijk rond in het huis van een beruchte seriemoordenaar. Gelukkig is hij niet thuis. Of toch wel...?

Thema's

Geschiedenis

Misdaad

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Rolstoelvriendelijk

Epilepsie vriendelijk (in overleg)

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

48 likes

438 bezoekers

77.6% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Amsterdamsestraatweg 43d
1411 AX, Naarden
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

192 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

david_ter_waldavid_ter_walEscape ApprenticeLid sinds: 15 april 2019 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 april 2019

Killer room

De kamer past goed bij het onderliggende verhaal. Dit zet meteen de sfeer binnen de escape room. Leuke puzzels (wel redelijk veel sloten) en gezellig personeel maken deze kamer tot een must-do voor escapers.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  larsvissermachteldvtjanneke1986daphnevanderpol

Kelly (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 11 januari 2020

Zenuwslopende race tegen de klok

Wat een spannend en vooral frustrerend avontuur. De raadsels die je op moet lossen lijken in eerste instantie onmogelijk, maar met de hints die we kregen was het uiteindelijk ook wel weer logisch. Helaas hebben wij het niet gered om te ontsnappen maar mochten het wel af maken. Wij vinden het echt de moeite waard en komen zeker nog eens terug voor de andere kamer! Echt een aanrader, heel aardig personeel en fijne service.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • De hints
 • Complexe puzzels
 • Veel variatie
 • Veel verstopplekken

  larsvissermachteldvtjanneke1986

Martijn (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 december 2020

Een zeer pakkend en goed doorlopend verhaal

Thematisch een goed ontworpen kamer. Passende leuke puzzels die erg interessant zijn om op te lossen. In het begin is er gelijk heel veel tegelijk om mee bezig te gaan. Terwijl je bezig bent, kom je achter steeds meer stukjes en komt de oplossing in zicht. Veel verschillende soorten oplossingen, wat het goed overzichtelijk hield! Heads up: er zit wat hoofdrekenen bij! Very good room, would rate a perfect 5/7 ;-)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ook voor engelstaligen
 • Goede spelleider
 • 1 Puzzel niet werkend, wel opgelost

  larsvissermachteldvtjanneke1986

Nelianne (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 december 2019

Moordend spannend en bloeduitdagend, de spanning was te snijden

Goede service, fijne locatie en uitdagende kamers! Rolstoeltoegankelijk, alleen een klein omwegje noodzakelijk en dat wordt heel netjes opgelost. Toffe en spannende ervaring!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Rolstoeltoegankelijk
 • Goede service
 • Gevarieerde puzzels
 • Een tikje lineair, dus is lastiger met grote groep

  larsvissermachteldvtjanneke1986

Pieter (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 29 november 2019

Waanzinnig!

Super gave kamer en verhaallijn. Spannende en moeilijke elementen. Ben nog steeds aan het bijkomen ;)


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaallijn
 • Moeilijke puzzels
 • Genoeg behulpzame tips

  larsvissermachteldvtjanneke1986

Died (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 november 2019

Leuk en lastig

Het verhaal is sowieso erg goed... de inleiding voorafgaande de kamer. Veeeeeeeeel sloten en dus ook puzzels. De muziekjes tussendoor leidden wel af hahaha. Hints kwamen op de juiste momenten. Personeel ook erg vriendelijk. Aanrader deze kamer


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  larsvissermachteldvtjanneke1986

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (215 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 augustus 2022

De ballen van de Zodiac

Vandaag stond er weer een escape-dagje op de planning met De Drie Duitsers (3 personen). We zouden drie escape rooms gaan spelen en aftrappen bij One Hour Lockup in Naarden om daar ‘Zodiac Killer' te gaan spelen. Ik had de andere kamer op deze locatie al gespeeld én dat was goed bevallen, dus ik had zin om terug te keren 😉.

Bij One Hour Lockup kun je in een straatje verder op gratis parkeren en wordt je welkom geheten in een ruime en sfeervolle ontvangstruimte. We waren vrij vroeg en hebben dus nog even wat gedronken voor we begonnen. De eigenaar was vandaag onze gamehost en hij heette ons super hartelijk en vriendelijk welkom.

Nadat de koffie op was, konden we gaan starten met het spel. We werden naar de kamer gebracht en daar kregen we de introductie middels een film die er harstikke goed uitzag! Het doel wordt ook meteen duidelijk; ga maar eens rondkijken in het huis van de Zodiac Killer en kom achter zijn geheimen. Wat ik zeer tof vind, is dat dat alles in de film en ook in de kamer op een waargebeurd verhaal is gebaseerd én dat ook items gebruikt worden die overeenkomen met de realiteit. Dit geeft net een gavere dimensie aan het geheel 👌.

De kamer ziet er super goed uit. De decoratie en thematisering is prima gedaan én gezien dit ook al een wat oudere kamer is, betekent dat ook dat deze super goed is onderhouden. Licht- en geluidseffecten dragen bij aan een spannende sfeer.

De kamer zou je kunnen zien als een 1.0 kamer (= de oplossingen van puzzels dienen grotendeels te worden ingevoerd op cijfer- en hangsloten). Dit is wél een hele goede 1.0 kamer, want alle puzzels en invoermogelijkheden passen bij het thema en verhaal. Vooral in het begin kun je ook goed parallel te werk gaan (= meerdere puzzels tegelijkertijd oplossen). Richting het einde van de kamer ga je steeds meer lineair werken, wat betekent dat je eerste het ene op moet lossen, voordat je door kunt met het anderen. De balans tussen deze twee vormen is dus helemaal prima 👍.

De moeilijkheidsgraat van de puzzels is vrij pittig, althans voor ons. Dit heeft er ook mee te maken dat er best wat puzzels in zitten waarvoor je goed moet kunnen rekenen en dat is niet onze sterkste kant 😁…. Wat wél heel fijn is, is dat er de mogelijkheid is in deze kamer om dingen op te schrijven. Dit heeft voor ons er voor gezorgd dat we er uiteindelijk nét voordat de tijd om was – maar echt nét – uit de kamer wisten te ontsnappen.

Toen we uit de kamer kwamen hebben we nog wat gedronken en gekletst met de eigenaar. We hadden ook een bitterballen-arrangement, wat betekende dat de bitterballen klaar stonden toen we uit de kamer kwamen 👍. De eigenaar heeft ons ook nog gratis een demo gegeven voor een VR-escape room. Héél vet, maar voor mij gaat er niets boven een ouderwetse echte escape room! Uiteindelijk reden we met een voldaan gevoel naar onze volgende escape room.

Al bij al; Absolute aanrader om te gaan spelen. Voor een 1.0 kamer, is dit een hele goede kamer met goede puzzels en decoratie/thematisering. Ook geschikt voor mensen die nog niet véél escape rooms hebben gespeeld om op een leuke manier kennis te maken met deze geweldige hobby!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met vier of vijf personen i.v.m. de moeilijkheidsgraat en parallel puzzelen;
- Als je beide escape rooms op deze locatie speelt, zou ik eerst deze spelen en daarna de andere kamer i.v.m. opbouw van gemakkelijker naar moeilijker;
- Deze kamer is ook zeer geschikt voor mensen die nog niet véél kamers hebben gespeeld;
- Maak ook gebruik van een bitterbal-arrangement, want een bitterbal smaakt verdomde goed als je net uit een escape room komt 😜.

Beste mensen van One Hour Lockup, bedankt voor deze toffe ervaring! Zeer tof dat jullie de kamers zo goed onderhouden, complimenten daarvoor! Daarnaast bedankt voor het kennis laten maken met VR (iets wat ik nog nooit gedaan had).


Reactie door One Hour Lockup

17 augustus 2022

Ontzettend bedankt voor deze leuke en uitgebreide review. We gaan er bijna van blozen :-) Wij vonden het ook erg gezellig dat jullie er waren en zien jullie ongetwijfeld nog wel eens terug, inclusief bitterballen ;-)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Decoratie en thematisering
 • Logica
 • Licht en geluid

  markgoedegebuuresjephanie

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertLid sinds: 01 januari 2021 (137 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 augustus 2022

Solving a case

deze dag hadden we wederom een dagje escape, ik zit voortaan vaker opgesloten dan dat ik bij mijn eigen oma op de koffie ga, dat is waarschijnlijk wel iets waaraan ik moet gaan werken :-).

Ik heb deze kamer gespeeld met het team ´De Drie Duitsers´, dit was de eerste kamer van de dag en na een flink concert in de auto had ik er nondeju zin in! De Zodiac killer ´The one who got away´ ik ben altijd al geobsedeerd geweest en had er daarom al flinke verwachtingen bij, is dat slecht? Ja misschien wel maar hij is me alles behalven tegen gevallen want wat vond ik dit een leuke escape room.

We werden super vriendelijk ontvangen (Ik denk door de eigenaar) leuke man met goeie zin, we waren nogal vroeg want we kwamen van ver maar dat was geen enkel probleem, Een kopje koffie een koekje en we vermaakte ons prima. Na afloop kregen we zelfs nog even de kans om een VR demo te spelen waar we van tevoren vrij sceptisch over waren met ze alle maar ook dit was een super gave ervaring, dat zijn weer pluspunten!!


Nou ik zal maar is minder slap gaan lullen en op de inhoud ingaan. Je krijgt 60 minuten in deze kamer en die had je naar mijn gevoel ook nodig. De puzzels passen goed in het thema en waren redelijk moeilijk, een echte puzzelkamer daar had ik wel even zin in! Je komt binnen en het word je meteen duidelijk wat je gaat doen, het gene waar de politie tot op heden nog niet in geslaagd is uitvinden wie ´The Zodiac´ eingelijk is. Al gauw loopt het ietsje anders dan verwacht en mag je flink aan het puzzelen. De kamer bevat buiten het feit dat het zeker geen ´horror´ kamer is een beetje een creepy vibe, je blijft natuurlijk opzoek naar een seriemoordenaar supercool!

De afwerking was mooi gedaan en alles voelde op zijn plaats behalve het gene wat natuurlijk niet gevonden mocht worden, je had echt het gevoel dat je in het huis van de Zodiac stond (Ik heb in minder complete hotels geslapen voor een stuk meer geld). Het verhaal klopt en je voelt je net een detective van begin tot eind. Tegen het einde werd het opeens krap met de tijd en moesten we nog even haasten wat voor mij de beleving in de kamer nog een tikje beter maakte.

Hou je van een echte puzzel kamer en wil je je even inleven in de wereld van de vele mensen die geprobeerd hebben The Zodiac te pakken te krijgen dan is deze kamer echt iets voor jou! Het portie bitterballen naderhand gaf ook nog eens een goeie nasmaak :)

One Hour Lockup bedankt voor de leuke tijd en hoop tot snel!


Reactie door One Hour Lockup

18 augustus 2022

Dank voor de heerlijk weglezende review :-)


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Bitterballen

  Drs-jlcsjephanie

michel_bronsmichel_bronsJunior EscaperLid sinds: 19 januari 2020 (70 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 januari 2020

Goede kamer

Een fijn ontvangst, persoonlijk en tijd voor een praatje. Leuke ruimte om nog even te zitten (vooraf of erna). Goed systeem voor eten en drinken.

Duidelijke uitleg gekregen voordat we de kamer ingingen. Je merkt dat het niet medewerkers zijn die dit als bijbaantje doen maar echt mensen zijn met passie voor de escape rooms.

De kamer was leuk aangekleed. Het verhaal er omheen was duidelijk en je werd er in mee genomen.
De puzzels waren leuk, zaten goed in elkaar. Er waren wel een aantal slotjes. In het verleden hebben we hier wel eens slechte ervaring mee gehad, maar bij deze kamer zorgde dat niet voor problemen.

De focus lag voornamelijk op de puzzels. Deze staken goed in elkaar. In de kamer waren een aantal elementen te vinden die je niet zo snel in een kamer vindt, wat de kamer uniek maakt.


9

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • puzzels goed uitgedacht
 • Duidelijke hints
 • leuke kamer, aanrader
 • Gratis foto erbij

  machteldvtonehourlockup

Manon (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 januari 2020

Spannend

Wij gingen met 5 personen de escaperoom in, waarvan 3 redelijk onervaren. Goede spellen, veel rekenen dus neem iemand mee die goed kan hoofdrekenen. Leuke begeleider, heel gastvrij. Drankjes mogen mee de kamer in, maar daar denk je tijdens het spel niet aan natuurlijk ;)


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  machteldvtjanneke1986

Benthe (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 01 januari 2020

Supergave ervaring

Leuk en gastvrij ontvangen. Ideaal dat je je drankje mee mag nemen de kamer in! Kamer zit net zoals de illuminati kamer erg goed in elkaar. Uitdagende puzzels, goede en duidelijke volgorde in de opdrachten. Goede game-master. Is er op de juiste momenten (of juist niet ;)).


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  machteldvtjanneke1986

Pien (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 25 november 2019

Geweldig leuke kamer veel verschillende opdrachten


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • spannend

  machteldvtjanneke1986

jbo1976jbo1976Junior EscaperLid sinds: 20 oktober 2019 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 oktober 2019

Geweldig

Dit was de 1e kamer die wij hier speelden. Later hebben wij de andere kamer nog gespeeld. Ontvangst was fijn. Bij binnenkomst in de kamer krijg je eerst een kort filmpje te zien over de Zodiac Killer. Daarna ga je de kamer in. Vanaf het moment dat je de kamer instapt word je in het verhaal gezogen. Puzzels kloppen bij het thema van de kamer. Wel de nodige hints gehad, maar gelukkig ontsnapt binnen de tijd. Fotomoment na afloop is erg leuk. En wat nog leuker is, iedereen uit de groep krijgt de foto mee!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  55:33 min


 • Service
 • originele puzzels
 • wel wat veel cijfersloten

  larsvissermachteldvt

irene033irene033Junior EscaperLid sinds: 22 oktober 2019 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 oktober 2019

Erg leuke kamer!

Ontvangst was erg hartelijk. Fijne plek waar je kunt wachten tot dat je in de kamer kunt. Vanaf het moment dat je de kamer instapt word je in het verhaal gezogen. Puzzels kloppen bij het thema van de kamer. We waren in kleine groepjes steeds bezig de verschillende puzzels op te lossen. Wel de nodige hints gehad, deze werden op een goed moment steeds gegeven. Wij hebben ook wat geklungeld in deze kamer, erg veel lol daardoor, maar gelukkig ook ontsnapt. Met een goed gevoel verlieten wij de kamer en hadden gelijk al zin in de 2e kamer op deze locatie.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  55:33 min

  larsvissermachteldvt

Kees_klaassenKees_klaassenEscape ApprenticeLid sinds: 01 september 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 september 2023

Geweldig

Leuke kamer!

De tips kwamen voor mijn gevoel erg snel, maar we bleken ze wel nodig te hebben.

De erste goede kamer voor mijn 2 kinderen die de smaak te pakken hebben!! Meteen goed voor een leuk uitje met het gezin.

Kamer had genoeg te doen en te zien. Was erg leuk opgezet qua sfeer.
We komen zeker terug voor de andere kamer(s)


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:22 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

  schleif3r

JLoJLoEscape ApprenticeLid sinds: 29 juli 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 30 juli 2023

Onbeschrijfelijk !

Superleuke middag gehad. Leuke en enthousiaste begeleiding.
In het begin heb je geen idee waar je het zoeken moet, beetje bij beetje wordt het duidelijker.
Wij zijn er helaas niet in geslaagd om er zelfstandig uit te komen maar dat mocht de pret niet drukken.
Dank jullie wel voor deze enorme leuke middag! Echt een aanraden!!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  schleif3r

MarCanITMarCanITEscape ApprenticeLid sinds: 12 juli 2023 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 juli 2023

Heerlijk

Met 2 Belgische gezinnen - op vakantie in Zeewolde - zochten we een activiteit voor een minder zonnige namiddag.

Na een vlotte ontvangst waagden we ons aan toffe raadsels in knap ingerichte kamers. We hebben hier een top-namiddag beleefd ...

Dankjewel !


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

  schleif3r

feetjefeetjeEscaperLid sinds: 21 augustus 2022 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 juli 2023

Spannend, geweldig!

Hele leuke kamer. Spannend, maar goed te doen. Leuke en originele puzzels, zeker doen!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:29 min


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  schleif3r

jannie_de_vriesjannie_de_vriesEscaperLid sinds: 19 augustus 2017 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 mei 2023

Terug in de tijd

We hadden de illuminatie kamer eerder al gedaan dus nu op naar de Zodiac killer. Er is een mooie ontvangstruimte en leuk dat je je drankje mee mag nemen in de kamer (ook al ben je in praktijk dan ook druk met puzzelen, maar toch).
De kamer zelf is mooi aangekleed en geeft een goed tijdsbeeld van de periode van de Zodiac killer (eind jaren 60s). Leuk hoe spulletjes daarop aangepast zijn en je deze ook nodig hebt in de puzzels.
Er zijn veel puzzels en het is niet lineair, maar waar we dat normaliter minder leuk vinden was het nu niet storend. Al met al echt lekker gepuzzeld en ook voor de ervaren escaper zitten er wel wat leuke uitdagingen en originele puzzels tussen.

Ook heel leuk om achteraf te horen dat de kamer recentelijk onder handen genomen is door een decorschilder en dat puzzels nog steeds aangepast en verbeterd worden om de kamer ook mee te laten gaan met de tijd. En dat is ook echt te zien! Het is wel een ‘traditionele' of ‘oldskool' kamer met veel slotjes en sleuteltjes, maar wij vonden dit passen bij het verhaal /thema.

Al met al een aanrader dus :-)


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: International Escape Team Dronten

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Foto naderhand die je mee krijgt
 • Niet lineair

  schleif3r

JanJanEscaperLid sinds: 11 september 2020 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juni 2021

Veel slotjes, weinig diversiteit

Van deze kamer hadden wij als team best hoge verwachtingen, de laatste kamer die wij hadden gespeeld was namelijk ook bij One Hour Lockup en die was ons zeer goed bevallen. Als ik de kamers nog een keer had mogen spelen zou ik Zodiac Killer eerst hebben gespeeld.

In het begin van het spel ben je veel aan het zoeken (geloof me er valt veel te vinden), en is het niet erg duidelijk waar je nou moet beginnen. Door deze onduidelijkheid (die er in Illuminatie wel was) kwamen wij niet goed in de flow. Er zijn veel langdradige puzzels en voor de meeste moet er ook nog flink gerekend worden. Het voordeel is wel dat de puzzels parallel van elkaar gedaan kunnen worden dus dat je je als team op kan splitsen. Doordat de puzzels langdradig zijn krijg je het gevoel dat je niet veel vooruitgang boekt, ook eindigen bijna alle puzzels in het open maken van een slotje. Best jammer want hierdoor is de kamer best saai.

Het grootse minpunt van de kamer was dat een van de puzzels niet klopte, hierdoor bleven we oneindig lang vast zitten bij een puzzel die eigenlijk vrij simpel was. We bleven ook ons antwoord herhalen voor de spelleider maar deze bleef alleen hints geven waar we niks aan hadden. Uiteindelijk hebben we het goede antwoord van de puzzel gekregen en konden we door. Hierdoor hebben we helaas niet op tijd kunnen ontsnappen uit de kamer. Ondanks dat de tijd om was mochten we nog wel het spel afmaken.

Bij afloop kregen we alleen te horen dat de puzzel niet klopte, verder kregen we geen excuses. Doordat de puzzel niet klopte en hier verder niks mee werd gedaan eindigde de ervaring voor mij slecht. Heel jammer want over Illuminatie waren we heel enthousiast.


Reactie door One Hour Lockup

23 juni 2021

Beste Janmaatjan, We vinden het heel jammer dat je ervaring bij onze escaperoom Zodiac Killer niet was zoals je gehoopt had. Dat heeft geleid tot een review met alleen maar slechte cijfers, dat zijn we niet gewend en hadden we graag voorkomen. Daarom komen we graag met je in contact om ervan te leren en te kijken naar een passende oplossing. Wil je contact met ons opnemen? Ik wil alvast van de gelegenheid gebruik maken om nogmaals onze excuses aan te bieden voor de fout in de puzzel. Een onderdeel van deze puzzel was eerder op dag kapot gegaan en vervangen door een incorrect reserve-onderdeel. Dat had beter gecontroleerd moeten worden en we balen ervan dat dat niet is gebeurd. Nogmaals sorry. We komen graag met je in contact om dit goed op te lossen.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 5.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Nee


 • Leuk einde
 • Puzzel klopte niet
 • Veel slotjes
 • langdradige puzzels

  bobbiee

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertLid sinds: 23 september 2019 (166 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 juli 2020

Zeker voor de leeftijd van deze kamer, een DIKKE aanrader!

Na een wat mindere ervaring bij een Escape Room in de buurt op diezelfde dag, kwamen we nu terecht bij "one hour lockup". Een hartelijk ontvangst door een van de eigenaren in de prima verzorgde ontvangstruimte zorgde voor een goede sfeer onderling. We hadden er zin in!

We gingen met niet al te hoge verwachtingen de kamer in. Zodiac Killer is al een behoorlijk oude kamer en de slotjes zullen je om de oren vliegen. Dit stoorde ons echter TOTAAL niet. De puzzels waren super logisch en uitdagend genoeg om allemaal bezig te zijn. Verwacht geen gigantische kamers of enorm veel ruimtes, maar gewoon een goed afgewerkt, basic decor. De geluidseffecten en soundtrack waren niet direct briljant, maar zeker wel aanwezig. Ondanks de leeftijd heeft de kamer tegen het einde absoluut nog wat toffe effecten in petto. Dankzij de LOGICA van de makers zijn mijn team en ik zonder hints, met ongeveer 10 minuten op de klok ontsnapt.

Achteraf nog met veel enthousiasme nagepraat over de kamer. Al snel bleek hoe veel liefde en passie deze mensen in hun bedrijf en Escape Rooms stoppen. Voor we het wisten hadden ze voor ons pizza besteld en mochten we tijdens het wachten een stukje van hun VR games testen! Nou dan heb je mij al verkocht. ;-)

Zodiac Killer bewijst maar dat je niet altijd gigantisch veel ruimtes, briljante effecten, of een enorme experience nodig hebt om een toffe Escape Room neer te zetten. Het is echt niet de meest spectaculaire kamer van Nederland, maar zeker voor de leeftijd van deze kamer, een DIKKE aanrader!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja  51:01 min


 • Fijne eigenaren
 • Logica
 • Afwerking van het decor / Puzzels
 • Service! (Pizza) ;-)
 • Verhaal duidelijk aanwezig
 • Oude kamer (niks spectaculairs)

  Casturii

Spuit 11Spuit 11Escape ExpertLid sinds: 03 mei 2019 (104 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 december 2019

Opgelucht!

"Wat gaan we hier eigenlijk doen?", vroeg ik aan één van mijn teamgenoten toen wij op het punt stonden om de kamer binnen te gaan van de persoon die wordt verdacht van een serie geweldadige moorden. Een uur later had ik nog steeds geen duidelijk antwoord op deze vraag... Maar dat was ook helemaal niet nodig geweest om stuiterend van de adrenaline onze ontsnapping te kunnen vieren.

Met het team waarmee wij ruim een jaar geleden het mysterie van de 'Illuminati Headquarters' (hintloos) hadden weten te ontrafelen, wilden wij nu een poging wagen om de waarheid te ontdekken achter de 'Zodiac Killer'. Hiervoor moest slechts een bescheiden aantal problemen worden opgelost. Bovendien waren deze problemen op zich niet eens heel erg lastig. En toch leek het steeds meer een volstrekt kansloos avontuur te worden voor ons. Wij dreigden te verdrinken in een veelheid aan open eindjes. Bovendien zaten een slordigheidje en een gedachtenkronkel ons stevig in de weg. Er was een onwaarschijnlijke eindsprint nodig om nog net (in de laatste minuut) te ontsnappen. Niet eerder waren wij zo opgelucht met een goede afloop!

Deze escaperoom is een klassieke kamer. Het leek ons allemaal vrij logisch en zelfs redelijk voorspelbaar wat er moest gebeuren. Er moeten heel wat traditionele slotjes worden geopend. De techniek is ogenschijnlijk slechts op de achtergrond aanwezig. En toch was het gewoon een erg leuke kamer om te spelen.

Compliment voor de gastheer die in het nagesprek vooral aandacht had voor onze beleving van de kamer. Een fraai staaltje klantgerichtheid!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Klantgerichtheid
 • Variatie in enigma's
 • Traditionele karakter van de kamer

  Miess

Pien (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 december 2019

Superleuke escape room met veel codes

Spannende escape room over een serie moordenaar. Met 6 personen in 50 minuten eruit gekomen, kan ook met minder!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke uitdagende opdrachten
 • Hints komen vanzelf, zonder te vragen

  machteldvt

MarkWegMarkWegEscape ExpertLid sinds: 18 september 2021 (80 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 april 2024

Goed verhaal

Een middagje escapen bij One Hour Lockup. Een beetje de indruk van een escapefabriek en keten-achtige aanpak. Veel VR-rooms en ook twee fysieke escaperooms. Een gestroomlijnde organisatie, die behoorlijk gescript overkomt.
Het blijkt dat we, doordat we twee kamers boekten, korting kregen op onze drankjes. Leuke geste (maar ook weer niet zo'n bijzondere gunst gezien de prijs).

De kamer: klassiek thema: op zoek naar aanwijzingen en maken dat je wegkomt. Goed uitgevoerd, morsig waar het morsig moet zijn, al had de kamer best iets beter gekuisd mogen worden. Drankje mee in de kamer is bijzonder en snappen we niet. Hebben we dan ook niet gedaan. We zijn liever bezig met de puzzels die er in overvloed zijn in deze kamer. Een kamer die goed gedecoreerd is
Ze zitten best goed in elkaar, al loopt de frustratie in het eerste half uur best op. De flow in de kamer is dat eerste half uur in onze ogen niet prettig: te weinig winstmomenten en het duurt te lang voordat dingen bij elkaar komen. Daarnaast: door de beperkte ruimte en de vele sloten is het niet altijd duidelijk waar je iets mee moet. Net zoals de opmerking vooraf: geen gesleep met zware meubels niet erg helpend was.

We halen de kamer, met hints en merken dat de flow in het tweede gedeelte van de kamer een stuk prettiger is. Hier is meer samenwerking mogelijk, kunnen we allemaal onze bijdrage doen en lukt het ook om er vlot doorheen te lopen.

De waardering? Het is een oke-kamer. Lekker gepuzzeld en door de lekkere flow in het tweede gedeelte willen we het stroeve eerste gedeelte wel wat vergeten. Wat wel tegenvalt is de prijsstelling. De prijs van deze kamer (140) is vergelijkbaar met topkamers in Nederland die echt meer bieden, meer beleving, meer flow en soms zelfs acteurs. Deze kamer komt niet in de buurt van die topkamers: daarvoor is de opzet te gering en ontbreken de verrassingen die je elders wel krijgt. Dus veel te duur voor wat je krijgt. Zou de prijs onder de 100 liggen dan zou het in die prijsklasse wel een hele goede kamer zijn.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Prijs
 • Vies

 

vlaflipvlaflipEscaperLid sinds: 28 december 2019 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 december 2023

Wat een support en wat een gave kamers!!

Wij zijn hier als bedrijfsteam naar toe gegaan, helaas hadden we twee zieken waardoor we nog drie personen over zouden zijn voor de zodiak killen er vier voor de illuminatie. De gamemasters hebben overlegd met de eigenaar en kregen toestemming dat de kamers achter elkaar mochten worden gespeeld met 7 personen. Dat is echt superaarding ook al betekende dat een van de game-masters dan naar huis mocht. Super bedankt in ieder geval., ook al weten we dit dit heeeeel uitzonderlijk is en eker geen standaard service!

De ontvangst is dus prima, ook in een leuke ruimte waar er al heel veel foto's van successen en "net niet gehaald' hingen. Er is zelfs een wand met '0 hints'.
We begonnen met Illuminatie. Een toffe kamer met een juiste flow van leuke en uitdagende puzzels, alle 7 hadden we steeds wat te doen en alle elementen pasten als puzzelstukjes in elkaar. We hebben erg veel lol gehad ook en kwamen ruim op tijd uit de kamer.
Daarna de zodiak killer, een wat meer klassieke kamer met veel sloten en lekker veel combineren. Het thema is perfect uitgewerkt en we voelden ons echt in de kamer van de killer, op zoek naar alle aanwijzingen.

We hebben genoten van de kamers en komen ZEKER terug voor de nieuwe kamer in 2024!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  50:26 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Sfeer

 

Tijn10Tijn10Escape ExpertLid sinds: 12 februari 2022 (111 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 december 2023

Leuke slotjes kamer. Wel veel te duur.

Na corpse inc spelen wij de 2 fysieke kamers bij one hour lockup beginnend bij the zodiac killer.

Om te beginnen zien de kamer er verzorgd uit en ik hier weinig op aan te merken. Wel is dit een diehard slotjes kamer. Dus heel (moeilijk) zoek werk en veel rekenen. Gelukkig valt dit redelijk in mijn straatje dus dat viel mee. Daarnaast zijn er een aantal voorwerpen vast gelijmd wat oké is maar haal aub die verdomde schoenen van de vloer af? hier zijn wij meerdere keren over heen gestruikeld en heeft geen toevoeging aan het spel.

Al met al een leuke puzzel kamer maar absoluut geen €140 waard!


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:02 min


 • Sfeer
 • Spannend
 • Puzzels
 • Prijs

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig

21 andere kamers op deze locatie