Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Alchemist

Amsterdam, Nederland

Nu geopend

Top #26

90 minuten

4 - 6 (Aanbevolen: 4)

10 jaar

Lees reviews

Meer over The Alchemist

Our most magical adventure yet. Years in the making, bursting with technomagic, smoking potions and a dangerous ancient ritual.


Thema's

Magie

Mysterie

Tijdreizen

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

EN

Escapetalk.nl statistieken

29 likes

199 bezoekers

99.2% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Beursplein 1
1012JW, Amsterdam
Nederland

Adres kamer wijkt af van locatie

Route

Route

Media

120 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

PimPimEscape ExpertLid sinds: 10 april 2016 (153 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 november 2023

Magische ervaring

Sommige escape rooms kijk je naar uit om ze te spelen. The Alchemist van Sherlocked was er zo een. The Vault behoort nog steeds tot een van mijn favoriete escape rooms, dus ik was erg benieuwd wat ze van The Alchemist hadden gemaakt. De locatie is natuurlijk van zichzelf al mooi, een dagje Amsterdam is ook niet vervelend, maar uiteindelijk draait het toch om die kamer.

En die is goed, erg goed. De flow is heerlijk, de puzzels zijn leuk, de progressie voelt goed, het decor is prachtig, toffe verrassingen, het einde is mooi. Als je de kamer hebt gespeeld kun je dit aanvullen met je eigen superlatieven, denk dat het punt duidelijk is :)

Zie ik achteraf nog verbeterpunten? Zeker! Ze hadden er zelf ook nog genoeg. Maar dat is altijd bij nieuwe escape rooms. Heeft me dat ook maar een seconde in de weg gezeten tijdens het spelen? Geen moment.

We waren er allemaal stil van na het spelen. We hebben 75 minuten gespeeld en we hadden nog graag even doorgegaan :) Ik liep naar buiten met het gevoel de beste escape room tot nu toe gespeeld te hebben. Geen idee of dat echt ook zo is, maar dat boeit ook niet echt. Dat gevoel zegt genoeg denk ik.

Complimenten aan Victor, Francine en hun team. Ik zou bijna zeggen dat ik nu al benieuwd ben naar de volgende ervaring. Maar pak vooral even rust, het is verdiend ;)


Reactie door Sherlocked

03 december 2023

Dank voor deze fijne woorden, Pim! Francine, ik en het team waarderen het enorm! En de verbeterpunten, yep - we hebben een substantiële lijst om af te werken, en in een goede week tikken we sneller dingen af dan dat er nieuwe bij komen ;) groetjes, Victor


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit

  egetAlexvanTendelooVictor van Doornkamer237

Gaurav Poddar (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 januari 2024

Fabulous!

This is absolutely amazing, a masterpiece! What an amazing experience! Thoughtful, exciting, fun, and lot of Eureka moments. Nicely instructed too, well as much as needed. You have to escape on your own in 90 minutes.
Whether you are a tourist in Amsterdam or want a corporate team outing, this should absolutely be on your list.
? stars, loved it.?


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

  egetVictor van DoornAlexvanTendeloo

ggfiggfiEscaperLid sinds: 06 juli 2016 (61 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 januari 2024

Whoop whoop whoop

Wat een feestje is deze kamer zeg. Echt weer even ouderwets kunnen genieten van een kamer. Heel toffe elementen en leuke bijzondere details. Ik ben niet van de lange reviews, want dan spoiler ik er op los.

Ik zou hem zeker spelen. Een echte aanrader wat mij betreft.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Logica

  egetVictor van DoornAlexvanTendeloo

RannieRannieEscape ApprenticeLid sinds: 19 januari 2024 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 januari 2024

Perfecte escape van de fast life in amsterdam!

The alchemist is zo’n prachtige kamer, je ziet duidelijk terug dat er veel tijd, passie en liefde in gestopt is. Je wordt vanaf de eerste ruimte in het spel al verbaasd! De gamehost nam de tijd voor ons en legde het verhaal mooi uit, zij kwam ons al in haar rol ophalen. Ik las bij mensen als enige minpunt dat er te veel hints gegeven worden, maar dat was bij ons absoluut niet het geval! Wij kregen echt de tijd om dingen zelf op te lossen op ons tempo en kregen alleen hints als het echt nodig was. Dus ook die feedback hebben zij tot zich genomen en verbeterd, laat die feedback van mensen je dus zeker niet ervan weerhouden om deze kamer te komen doen! Dit was een mooie ervaring waarbij ook na de escaperoom de tijd genomen werd om eventuele vragen over de kamer te beantwoorden. In een stad als amsterdam wat toeristisch is kan je snel het gevoel hebben dat alles snel moet en de kamers zijn vaak klein, vandaar dat ik kamers in amsterdam normaliter vermijd, maar deze experience was echt goed net als hoe ik het ervaren heb bij escaperooms die in de top50 van escapetalk staan van buiten amsterdam (JULLIE HOREN OOK IN DE TOP50!). Wij voelden ons zeer welkom bij sherlocked en absoluut niet opgejaagd. Al met al is the alchemist prachtig, de service top, goed gebruik gemaakt van de ruimte met meerdere kamers, de opdrachten zijn logisch/one of a kind en ook echt een spel waar teamwork geweldig is en iedereen wat te doen heeft! Dus twijfel niet just do it het is je geld en je tijd waard voor een uniek magische escaperoom ervaring in amsterdam!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  egetAlexvanTendelooVictor van Doorn

jofemajofemaEscape ExpertLid sinds: 26 november 2016 (133 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 november 2023

Magisch mooi

Nadat we onze eerdere reservering op advies van Sherlocked hadden opgeschoven omdat er toen een onderdeel defect was, was het vandaag eindelijk tijd voor The Alchemist.

Omdat de reviews op escapetalk een beetje vreemd lijken (veel met maar 1 kamer gespeeld) en sommigen niet volledig enthousiast, gingen we een beetje met gemengde gevoelens naar Amsterdam.

En dat was geheel onterecht. Wow, wat een ontzettend gave kamer. Een prachtige mix van oud en nieuw, mechanische en geautomatiseerde techniek.

Het verhaal is best complex, maar waarschijnlijk ook niet erg als je dat niet helemaal volgt. Het zijn uitdagende, originele puzzels die elkaar logisch opvolgen.

Er werd hier in reviews geschreven over de portofoon die je meekrijgt. Dat is echt als backup bedoeld, wij hadden hem niet nodig. Het echte hintsysteem is een logisch onderdeel in het spel.

Uitstekende begeleiding door host Samuel.

De kamer is in het Engels, dat moet je wel liggen.
Maar deze wil iedere fanatieke escaper zeker gedaan hebben!


Reactie door Sherlocked

03 december 2023

Superfijn om te lezen, dank! Ik heb je review doorgestuurd aan Samuel :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Zuid

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  egetAlexvanTendelooVictor van Doorn

P4radigmP4radigmEscape ApprenticeLid sinds: 06 november 2023 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 november 2023

Unexpectedly beautiful, amazing and memorable for a lifetime

This is the best escaperoom I've ever played. Hats off to Sherlocked for creating this experience I've been so surprised by, because some elements I've never thought were possible. The experience is pure magic, the host was kind and introduced us to the narrative in a very good way, puzzles were in theme, inventive and memorable. The quality of the craftsmanship on display is high-end throughout, but definitely the best part is the atmosphere created by all of these elements together. Simply magical. Highly recommend.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  AlexvanTendelooVictor van Doorneget

Thomas (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 oktober 2023

Recommend 100%. People need to get married in this room.

Among exclusively exuberant enthusiasm I found one thing that I didn't like about this escape room experience, or about any of the Sherlocked escape rooms: it will be hard to find an escape room that will match this experience.

This escape room doubled for me as an art installation, neo-classical architecture visit, craftsmanship-rate "tricks" and movie-like-immersive-experience. People should get married in this room. I just have to say, it wouldn't misstand in an architecture or design magazine. The steam-punk neo-classical vibe merges very neatly with some futurist touches. It brings the theme of mysticism from the past to the future.

The games, puzzles, challenges are wonderfully integrated in the decor. And are amazing (dynamic) art pieces in themselves! They were not too easy and luckily (for me) also not too difficult. We were with a group of 5, and everybody was fully occupied continuously, we could really well split up between the different challenges. I like that, it makes me feel I can play again, engaging the elements that were left for others this time over.

Recommend 100%. The amazed face with hands in front of her mouth of one of my companions is still imprinted on my retina.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  Victor van DoornAlexvanTendelooeget

anthony_boelaertanthony_boelaertEscape GuruLid sinds: 28 september 2020 (116 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 september 2023

JUST AMAZING

Wat een kamer. Van verhaallijn tot interieurafwerking was alles gewoon een dikke 10. Een diepe buiging voor het team van Sherlocked. The Alchemist is een juweel. Ga nu boeken, je zal er geen spijt van krijgen!


Reactie door Sherlocked

03 december 2023

Thanks Anthony! Ik kan niet wachten om The Movies eindelijk te komen spelen! (groetjes, Vic)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Verhaal

  egetVictor van DoornSteV91

SoofSoofEscape ApprenticeLid sinds: 09 februari 2024 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 09 februari 2024

Waanzin

Wat een waanzinnige ervaring is dit zeg! Jeez! Je kunt duidelijk merken dat de makers weten wat immersive game design is. Het enige dat je wil als je eruit komt is... Meer!

Ik ben nog een beetje in m'n coming down. Maar zonder spoilers te geven kan ik je vertellen dat hier echt unieke elementen in zitten die je ook niet gauw in de toekomst ergens anders zult zien.

Mijn teamgenoot vond het fijn dat je alle kennis uit de kamer kon halen. Ik ben zelf altijd bang voor dingen met wiskunde bijvoorbeeld. Hier was alles dat je nodig hebt aanwezig. Je hebt zeker wel je smarts nodig om te kijken hoe het allemaal bij elkaar past natuurlijk! De moeilijkheidsgraad was dikke prima voor ons.

Wat ik fijn vond is dat het echt gaat om de beleving, en niet om de druk om alles zo snel mogelijk te doen. Zelf geniet ik graag van de creativiteit en schoonheid die fantastische mensen met zo veel liefde, passie en plezier voor ons hebben gemaakt. Dat straalt er echt vanaf! En maakte dat je overal lekker de aandacht aan kon geven die je wil en die het verdient.

Wat praktische dingen: Om er te komen loop je een best aantal trappen op. En je wordt opgevangen bij de ingang van de bistro.

Dus als je nog twijfelt, laat dit de bijl zijn die je nodig hebt om de knoop door te hakken. ??


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Puzzels
 • Verhaal

  egetVictor van Doorn

An absolute must play, pushing the expectations of escape games forever.

We were absolutely blown away by The Alchemist.

The experience starts with a contextual introduction, and a great example of how well thought out every element of the game is; a smart twist on locking your possessions away. Magical moments follow magical moments and every puzzle feels logical, unique and realistically integrated into the story. The Alchemist doesn’t shove its story down your throat, but gently pushes you towards understanding what has happened in the space, to a point where understanding the context of a puzzle and the story is necessary and a wonderful moment when you finally figure it out. Plenty of non linear sections will benefit larger teams, but with moments that bring everyone together in combined objectives.

It’s really a masterpiece and an absolute must play. We’ve played all the big hitters on things like the TERPECA lists, and this is absolutely my favourite escape game experience. It takes the immersive route that many games are leading towards and brings that to a purer puzzle-centric experience.

Horror escape games tend to have higher rankings than non horror, like this game, because it’s a lot easier to make someone feel scared and immersed with a feeling of fear. This game manages to make you feel something with a feeling of wonder. A ridiculous production quality at every level, a tonne of wow moments, and a finale that left our experienced team with our jaws wide open.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzles
 • Ambiance
 • Storyline
 • Experience
 • Exciting

  Victor van Doorneget

Hannah R (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 oktober 2023

Lush, beautifully crafted and thought-tickling experience

This is an incredible escape room. Everything from exquisite decoration, to the unexpected and delightful features, to the puzzles engaged all of the senses was a delight. Far superior to other escape rooms, I have done! I don’t want to say too much in order to preserve all the surprises, but highly recommend this escape room. It’s not to be missed!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  Victor van Doorneget

WiardSiccamaWiardSiccamaEscape ApprenticeLid sinds: 04 oktober 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 04 oktober 2023

Origineel en heel mooi gedaan

Van begin tot eind vet verhaal en hele gave opdrachten. Mooie inrichting en leuke onverwachtse gimmicks!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

  Victor van Doorneget

Stefan (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 oktober 2023

Spectaculair

Wanneer de spelleider in zijn rol is de seconde dat hij/zij aanwezig is, is erg uitnodigend om ook mee te doen. Daarnaast zijn de puzzels en atmosfeer van de Alchemist alleen te vergelijken met 'the vault'. Uitdagende puzzels met meerdere geheime en grote kamers waar de escape room plaatsvindt, maakt dit een of niet de beste escape room ervaring die je kan vragen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  Victor van Doorneget

Michael (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 september 2023

A very special experience

I think I’ve done about 15 escape rooms in The Netherlands and The Alchemist is by far the most beautifully crafted of them all. The puzzles are very clever and everything looks very professional. My new number 1 escape room!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  Victor van Doorneget

Justin33Justin33Escape ApprenticeLid sinds: 28 september 2023 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 september 2023

Geweldig, ik was helemaal van mijn padje af!

Ik heb al veel escape rooms gespeeld de afgelopen jaren, maar dit is echt een ander niveau. Het is zo mooi! Super veel oog voor detail. Je staat soms verbouwereerd te kijken wat er allemaal gebeurt, echt magisch. Ik zou het aan iedereen aanraden! En ik zou het graag weer doen ;)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Magie
 • Interactief

  Victor van Doorneget

RevMrotsRevMrotsEscape ApprenticeLid sinds: 02 oktober 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 02 oktober 2023

Dit is de eerste escape room die ik ooit gedaan heb, en ik ben gigantisch onder de indruk

Dit is de eerste escape room die ik ooit gedaan heb, en ik ben overdonderd. Ik had nooit kunnen bedenken hoe erg ik onder de indruk kan zijn van een ervaring. Het thema, de kamer, het doel alles kwam perfect samen, zeker een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend

  Victor van Doorneget

Jorg PronkJorg PronkEscape ApprenticeLid sinds: 03 oktober 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 oktober 2023

A few hours in a secret world.

The alchemist is a magical experience. It is the most immersive escape room I have ever played. The puzzles and the story coincide perfectly. Each puzzle is part of a larger whole, each puzzle fits the story in theme, aesthetics and style. The escape room has multiple very impressive mechanical contraptions. There were multiple wow moments I had.

The puzzles flow well. they aren't easy, but they also aren't frustratingly difficult either. The room itself is very impressive looking. Overall a 10 out of 10. Best escape room I have every played.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  76:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • One part doesn't thematically fit the whole

  Victor van Doorneget

Wiro (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 september 2023

Van How tot Wow

We speelden deze escaperoom met zes wat minder ervaren spelers, en waren stuk voor stuk overdonderd door hoe mooi, rond, diep en verrassend deze room is. Op verschillende momenten vroegen we ons af: how…? Om bij het ontdekken van de clou uit te roepen ‘Wow’!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  Victor van Doorneget

Joost (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 september 2023

Dit is wat je hoopt te krijgen als je een escape room doet

Ik speel al jaren online en fysieke escape rooms. Ik ben een enorme fan van The Room en variaties, van alle Mysts, en van een heleboel indie games. Deze escape room heeft alles wat een goeie escape room zou moeten hebben: uitdagende puzzels, een goeie flow, fantastische mechanieken en een onwijs immersieve sfeer. Echt fantastisch!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  Victor van Doorneget

HodzieHodzieEscape ApprenticeLid sinds: 22 september 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 22 september 2023

Voor mensen die de volgende evolutie van Escape-rooms willen ervaren!

Waan-zin-nig! Dat is onze ervaring niet zo zeer in een zin, maar in een woord. The Alchemist beantwoordde de vraag die we niet hadden toen we aan deze kamer begonnen: wat wordt de volgende evolutie van escape rooms?

We hebben inmiddels veel (gelukkig veel erg goede!) escape rooms gespeeld, waaronder alles bij kamer 237, Catch Me If You Can, Erzsébet, The Dome en Entered. Net als deze laatste twee biedt The Alchemist een nieuwe ervaring, specifiek op het gebied van ondergedompeld worden in een verhaal.

Dit begint al voordat je uberhaubt bij The Alchemist arriveert (geen spoilers) en eindigt met de mind-blowing finale. Alle elementen komen echt heel mooi samen, waardoor je je echt inleeft in het verhaal. Het helpt daarbij dat de productiekwaliteit van de kamer in zijn geheel ongelofelijk hoog is. De puzzels zijn ook lekker gevarieerd, en allemaal erg interessant. Wat ook erg fijn is: het verhaal komt echt tot een conclusie, iets dat niet altijd goed tot zijn recht komt bij het spelen van escape rooms. Idealiter zou ik de kamer denk ik met 3-5 personen spelen, zodat iedereen alles goed meekrijgt en actief mee kan doen.

We eindigen met een oprechte primeur: we gaan terug komen. De kamer wordt nog verder verfijnd hoorden we toen we weer in de gewone wereld kwamen. Toen we dit hoorden hebben we unaniem besloten dat we terugkomen als The Alchemist helemaal 'af' is volgens de makers. En dan nemen we allemaal vrienden mee die het nieuw ervaren, om deze ervaring ook met hen te kunnen delen.

Een ervaring als geen ander, echt ontzettend aanbevolen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vernieuwend
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • We willen hier nu echt heel veel meer van :)

  Victor van Doorneget

Kimsommer09Kimsommer09Junior EscaperLid sinds: 08 mei 2022 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 december 2023

Fenomenaal!

De beste kamer die we ooit gespeeld hebben!! Uitdagende en prachtige vormgegeven totaalervaring, waar wij nog weken over hebben nagepraat en van onder de indruk zijn geweest. Absolute aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Spannend

  Victor van Doorneget

Patrick27997Patrick27997Junior EscaperLid sinds: 12 oktober 2022 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 mei 2024

Magische ervaring rijker

Ontvangst/host:
de host was mooi op tijd en begeleide ons naar de toren waar de kamer zich bevindt. We kregen een duidelijke uitleg van zowel het verhaal, als basis speluitleg. Hij gaf aan het werk nog maar een maand te doen. Nou .. hij deed het fantastisch. Van begin tot eind gaf hij de juiste hints op het juiste moment.

De kamer: de kamer is typisch wat je in 2024 kan verwachten. High tech, verfrissend en een beeldschone uitstraling. Je ziet in alle details de liefde voor escapen terug komen en het team en ikzelf stonden met onze mond open van verbazing hoe prachtig de kamer was. Het verhaal was ook erg sterk en alles liep goed in elkaar over.

De puzzels zijn wel erg uitdagend. Ik zelf die al wat kamers heeft gedaan, vond sommige puzzels erg uitdagend. Maakt het ook wel weer leuk. Dit is naar mijn idee niet geschikt voor beginnende escapers.

Conclusie: wij zouden iedereen aanraden om ooit deze kamer te spelen. Het is een dikke tien en mag niet ontbreken in je escape wish list.

Tips: zonder wat te verklappen, het is erg belangrijk om goed te kijken wat er gevraagd wordt en dan kan terug redeneren helpen.

En andersom denken is soms wel eens handig.

Dat is het voor nu en ik wens iedereen een zelfde magische ervaring.


Reactie door Sherlocked

20 mei 2024

Hoi Patrick, wat ontzettend fijn om te lezen allemaal! Leuk ook dat je 'm als uitdagend hebt ervaren, en dat je dat ook leuk vond! En heel fijn om te horen dat Maurits jullie zo goed begeleid heeft - ik heb je review aan hem doorgegeven :) Tot het volgende avontuur! groetjes, Victor


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 5 personen

Team: renaissance

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  Victor van Doorn

Nikki11111Nikki11111Escape ApprenticeLid sinds: 15 mei 2024 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 15 mei 2024

Super cool escape room!

Literally the best escape room I have seen! The mechanics were amazing and so cool! The story is interesting and well thought out. Overall a 10 out of 10, I would definitely recommend the alchemist escape room!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  70:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

  Nikki11111

Fantastische 75 minuten

Vandaag was het dan eindelijk zo ver! The Alchemist... Wat keken we hier naar uit.

Via Kickstarter was de Escaperoom al gekocht en zaten we in de appgroep waar stiekem zo hier en daar al gedeeld werd. Maaar wauw wauw wauw!!! Dit was het wachten waard.

We stonden voor de verkeerde ingang te wachten, oops... en toen nog een keer... oops. Maar toen we eindelijk op de juiste plek stonden werden we opgehaald door de hostess. Onze Silvia moest voor de 3e keer nog een angstplasje doen en toen konden we beginnen aan ons grote avontuur.

In het begin dacht ik, wat doet die hostess moeilijk, maar al gauw werd duidelijk waarom!
Oh myyyy ga waar zijn wij in terecht gekomen! Wat een techniek!!! Wat een puzzels en wat een fantastische ruimte.

Ik heb een angstkreetje gelaten toen ik dacht dat ik mijn man niet meer levend (of met 2 gebroken benen) mee naar huis zou nemen, maar jongens hij leeft nog, geen paniek!

Ik heb van begin tot einde genoten en vele oehhhssss en ahhhhsss laten horen!

Dit is een kamer die je NU moet boeken!!! Nu!!!! Ren!!!! Nu!!!!!


Reactie door Sherlocked

13 mei 2024

Wat fijn om te horen Nicky!! De oehhhssss en ahhhhsss, daar doen we het voor! ?


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaperoomers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit

  Victor van Doorn

jeroen_van_den_boschjeroen_van_den_boschEscaperLid sinds: 27 mei 2017 (108 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 januari 2024

Jammer dat iets wat zo mooi is gemaakt, zo teleurstellend kan zijn

We speelden The Alchemist met z'n vieren als een van de kamers van ons escape room weekend.
Al lang hadden we deze kamer in het vizier, volgden de bouw ervan op de voet en konden na de geweldige ervaring bij The Vault niet wachten deze te spelen.

Allereerst: dit is een prachtige gebouwde kamer! we kennen allemaal het plaatje van de boekenkast en die eerste ruimte van deze kamer is echt prachtig mooi gemaakt. In sommige reviews wordt er iets gezegd voer de 'service' en met name dat die niet echt aanwezig is; we wisten dat Sherlocked niet echt een geschikte ontvangst en nabespreekruimte heeft, dus daar dachten we niet veel van, totdat we zelf hebben gespeeld.

De puzzels zelf zijn erg mooi gemaakt - met echt fantastische technieken! Moeilijk er iets over te zeggen zonder iets te verklappen, maar iedereen die hem gespeeld heeft zal dit wel snappen. Vreemd was dat we voor het grootste deel in stilte de kamer aan het spelen waren - geen achtergrondmuziek of iets dergelijks en dat was eigenlijk best vreemd.
Een andere puzzel lijkt ook niet echt in them te passen (of dat was toch onze mening) en had beter vervangen kunnen worden door iets dat het verhaal meer eer aan doet. Op een uitzondering na doe je de meeste puzzels met 2 of hooguit 3 personen tegelijk waardoor er telkens wel iemand niet veel had te doen.

Maar wat de totale spelbeleving zo negatief beïnvloedde was de hele spelbegeleiding en 'service'. In het begin toen we werden opgehaald werd er niet veel gesproken, maar dat past dan nog in het verhaal.
We kregen een apparaatje mee, dat het hintsysteem bleek te zijn, dat totaal niet in de sfeer of thema van de kamer paste.

De gamehost leek die avind op tijd naar huis te willen; nog voordat we aan een puzzel begonnen kwamen de berichten binnen - met meteen al het antwoord of instructie van wat we moesten doen. Kleine voorbeeldjes om niet teveel te verraden: bij 1 puzzel met je iets in het spiegelbeeld bekijken; dat hofden we niet zelf uit te vogelen; dat werd meteen al meegedeeld en bij deze puzzel kon je dat lintsysteem ook niet eens opzij zetten. Of, we hadden iets opgelost en voordat we konden uitzoeken wat er was gebeurd kregen we al de melding op het scherm dat we door de geopende deur boven weg moesten. Ondanks dat we aangaven geen hints te willen, bleef het maar komen.

Ik kan me dit voorstellen als we hopeloos achter op schema zouden lopen, maar dat was helemaal niet het geval. We hadden meer dan 20 minuten over.

Toen we klaar waren met het spel bleven we staan in een stille ruimte totdat de host plots naar binnen kwam met de vraag "Do you want a photo" - geen vragen over hoe het was, of we nog vragen hadden over de kamer, etc.
Helemaal in het begin van de kamer was er iets niet goed gereset (onderdeel dat we laten zouden moeten uitvouwen) en waar we meteen al mee begonnen, maar ook daar kwam hij niet meer op terug. We werden snel naar de uitgang geleid.

Dus al met al - een prachtig gebouwde kamer, leuke puzzels, maar door de hele ervaring en het continue krijgen van hints nog voordat we met de puzzel waren begonnen was erg vervelend. Als je dan bedenkt dat dit een kamer is die maar liefst 219 euro kost om te spelen voor 4 personen, is dat echt een heel slechte ervaring. Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat als die service wel OK was, ik het nog steeds geen kamer vind 219 euro waard is om te spelen. Daar zijn de puzzels en de kamer te mager voor.
Als ik dat vergelijk met bijvoorbeeld The Non Believers in Leiden, die net iets goedkoper is, krijg je daar een ervaring die het meer dan de moeite en geld waard maakt.

Erg jammer want dit is denk ik niet hoe de makers deze kamer bedoeld hebben.


Reactie door Sherlocked

11 februari 2024

Hoi Jeroen, wat jammer om te lezen! Dat van de stille kamer bleek een tech probleem te zijn en hebben we na je review gelukkig kunnen oplossen, maar wel heel erg zonde van jullie ervaring. Wat denk je ervan om over een tijdje nog een keer te komen, op onze kosten, evt met een ander team? We kunnen je 1e indruk natuurlijk niet geheel ongedaan maken, maar zoals je aan het eind van je review schreef, we hebben de ervaring inderdaad niet zo bedoeld, en we zouden graag proberen een betere indruk te wekken.
Ik stuur je ook even een DM. Hartelijke groet, Victor


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 3.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Slechte service
 • Beleving
 • Prijs

  Marieke

LoekjeLoekjeEscape ApprenticeLid sinds: 05 december 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 05 december 2023

Hele leuke en mooie escape room

Na The Vault gespeeld te hebben wilde ik ook The alchemist een keer ervaren. Het was een erg leuke en mooie escape room. Het voelde alsof ik in een film zat!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

  eget

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig