Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Jeroenschuy

Senior Escaper

Offline

Omschrijving

Hallo!


Wij spelen het liefst escape rooms als koppel maar als dit niet mogelijk is, vinden we wel een bevriend koppel om met 4 te spelen.


Als we op vakantie gaan, zoeken we altijd ter plekke een escape room, het is altijd leuk om verschillen te zien tussen verschillende landen. Recent zijn we dan in BLX meer escape rooms beginnen spelen, liefst met een leuke setting en verhaallijn.
Lid sinds

25-04-2022

Locatie

Essen

Statistieken

Escaperooms

53 reviews

54 kamers gespeeld

96.2% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


1 forum berichten

53 reviews

School of Magic

Escape-Skillz
Geplaatst op: 21 februari 2024

Kon meer uit gehaald worden

Normaal speel ik kamers met 2 personen maar ditmaal ging ik op pad met een groepje vrienden, toch weer een andere manier van spelen en beleving.

De ontvangst was heel vriendelijk, ons groepje was nogal mondig maar daar pikte de host heel goed op in zodat de sfeer direct goed zat.
Ze houden die avond trouwens speciaal voor ons opengedaan, wat ook heel erg geapprecieerd werd.

De setting is heel erg leuk met een goede aankleding, je krijgt ook de wizard cloak vooraf om helemaal in het thema te zitten.
Dit geldt trouwens ook voor de kamer zelf, je waant je wel effectief in Hogwarts.

Beginnen doen we nog buiten de kamer met het lezen van de huisregels. Heel belangrijk wordt gezegd en deels is dat ook zo, maar voor mij kan je er ofwel meer mee doen, ofwel laat je het weg. Nu wordt er meer gewicht aan gegeven dan nodig.

De aankleding is echt wel het hoogtepunt want de puzzels vielen mij toch wat tegen. Er waren een aantal acties die we moesten die eigenlijk heel willekeurig waren en waar geen logica achter zat. Twee puzzels met name zou je toch echt kunnen aanpassen om beter in de flow te passen. Ook het mechanisme van de toverstaf is geen meerwaarde voor mij.

Al bij al hebben we ons wel geamuseerd maar was er soms frustratie omdat de logica ontbrak of omdat we mini-details hadden gemist.

Zeker leuk voor een groep en voor beginners.7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  52:18 min


 • Goede begeleiding
 • Aankleding
 • Puzzels
 • Logica

 

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 24 januari 2024

Nieuwe standaard voor escape rooms neergezet

Hier hoef ik eigenlijk geen lang verslag over te schrijven, dit was waan-zin-nig!
We hebben deze kamer gisteren gespeeld en ik zit nog steeds met kippenvel eraan terug te denken. Het liefst zou ik hem direct nog eens spelen.

Natuurlijk hadden we gezien dat deze heel snel bovenaan escapetalk en zelfs in de Terpeca lijst stond dus moesten we deze wel spelen. Maar we hadden niet al te veel reviews gelezen of iets opgezocht om ons toch te laten verrassen. En of we verrast waren...

Daarom ga ik hier ook niets overlopen. Alles is gewoon top. Decor = top. Puzzels = top. Effecten = top. Geluid en licht = top.

Moest ik toch opbouwende kritiek moeten geven: einde/verlaten van de kamer kan volgens mij nog iets meer mee gedaan worden :)

Voor ons was Molly's Game zeker onze favoriet, maar deze heeft dit mogelijks overtroffen. Een toekomstige #1 van de wereld!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  104:35 min


 • Alles
 • Niets

 

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 24 januari 2024

60 minuten een lach op ons gezicht

Er stond een moeilijke opdracht te wachten voor deze kamer, we hadden namelijk net The Non Believers gespeeld en waren dus nog overdonderd van die ervaring. Geen cadeau om dat op te volgen.

Raar maar waar, Escape From Wonderland had daar absoluut geen problemen. De twee zijn allerminst te vergelijken en dat moet ook helemaal niet, maar deze kamer is prachtig en fantastisch op zijn eigen manier.

De ontvangst was enorm hartelijk, we praatten met een host die Non Believers, Molly, en anderen al 2-3x gespeeld had. Haar foto staat in het woordenboek naast het woord "enthousiasme". (sorry, ik ben de naam vergeten maar je weet wel wie je bent :))

Kamer:
Eén woord vat de kamer samen: details. In het begin word je visueel wat overweldigd maar ik zou aanraden om ook even de tijd te nemen om daarvan te genieten, en niet enkel op het spel te focussen. Je zult je des te meer amuseren.

Puzzels:
We hebben alle puzzels zonder hints kunnen oplossen dus er zit wel echt een goede flow in. Soms was de link met het verhaal misschien wat zoek maar dat was niet heel erg. Ze waren wel allemaal in thema.

Verhaal:
Dit vind ik misschien een minpunt. Ik denk dat we in deze kamer toch meer het gevoel hadden dat we een reeks puzzels aan het oplossen waren in een prachtig decor dan dat we echt het verloren meisje aan het zoeken waren.
Niet erg want we hebben ons echt geamuseerd en veel gelachen maar misschien kan er toch meer mee gedaan worden.

Ook na het uitspelen van de kamer (we hadden 11:42 over incl. 10 min bonus voor 2 pers dus toch wel pittig) werd er nog tijd genomen om de kamer te doorlopen en puzzels te bekijken die je niet had gezien door het parallel puzzelen.
Daarna ook nog uitgebreid gebabbeld over andere kamers en aanbevelingen van onze host, nogmaals met een enorm enthousiasme.

Ga hier vooral naartoe voor het decor, laat je verrassen en verblijden en pak het vooral allemaal niet te serieus!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  58:18 min


 • Sfeer
 • Decor
 • Goede service
 • Verhaal minder aanwezig

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 22 januari 2024

Heel leuk maar onder onze verwachtingen

Voor ons was deze kamer eigenlijk het slachtoffer van zijn eigen reputatie. We hadden heel hoge verwachtingen, die ze ook zelf opbouwen door hun archief. De achtergrond van het verhaal is echter wel de sterkte van deze kamer want moest ik enkel de kamer zelf moeten beoordelen zonder alles errond, zou ik toch wat lager scoren.

Beginnen bij het begin, de ontvangst was hartelijk en achteraf gezien begint het verhaal eigenlijk al direct met een aantal kleine dingetjes. Op dat moment valt het niet op, maar het is wel echt leuk gedaan.
De intro is eigenlijk heel lang maar stoort niet, het hoort er volledig bij!

Verder is de sterkte van de kamer ook zeker het decor en het verhaal, zeker de hoofdruimte is echt mooi gedaan, ook met de verwijzingen naar andere escape rooms.

Eigenlijk zijn we wat teleurgesteld over de puzzels. Door het thema van de kamer hadden we ons aan meer actie-reactie puzzels verwacht. Meer effecten, meer wauw-gevoel, meer MAGIE eigenlijk. Dat ontbrak toch wat, hoewel de puzzels verder wel thematisch zijn.

In de derde ruimte beviel de puzzel ons ook wat minder, nogal repetitief en dan staat er al snel volk niets te doen gedurende een langere tijd. Het kiezen van de beste optie, zoals wij dachten, lijkt me toch logischer. Ook het feit dat een eerdere puzzel daar een tijd niet werkte, zorgde wel voor frustraties.

Los van die zaken blijft dit wel een heel leuke kamer, door de kleine dingen en de aankleding die mooi bij het verhaal past.
Zeker de moeite om te doen!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  77:47 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Kleine verwijzingingen
 • Puzzels
 • Iets te weinig wauw-momenten

 

A Job To Die For

Escape Roosendaal
Geplaatst op: 22 januari 2024

Hier werd ik niet blij van

Normaal spelen we altijd kamers met zijn tweetjes, nu was het een familieuitstap met acht personen waarvan er dus 6 nog nooit een escape hadden gedaan. Voor ons wel een hele aanpassing maar moet lukken, toch?

De ontvangst was in ieder geval heel vriendelijk en enthousiast, daar viel niets op aan te merken. De mix tussen Engels en Nederlands was wel wat raar. Om een of andere reden deed de gamehost zijn uitleg in de kamer zelf plots in het Engels. Dit zorgde eigenlijk meer voor gelach langs onze kant dan dat het ons focuste op de kamer. Doe dit maar gewoon in het Nederlands.

We begonnen best wel oké aan de kamer. Iedereen verspreidde zich want er was veel ruimte en veel te zien, en we hadden vrij snel door waar we iets mee moesten gaan doen. Echter zorgde 3 verschillende puzzels voor frustratie.
1) Een van de lichtjes had een sticker met defect op, lijkt me niet zo moeilijk om dit te repareren. Door het defect en de onduidelijke instructies ("de eerste twee" zijn de eerste twee in de rij normaal gezien) waren we hier veel te lang mee bezig
2) Een puzzel die ons wel bekend voorkomt, maar de beginners duidelijk niet waarop ze deze half hebben afgebroken. Dit mag zeker niet de bedoeling maar de slechte constructie van de puzzel maakt dit wel mogelijk. We hebben dit al verschillende keren veel beter opgebouwd gezien.
3) Een puzzel met geluid maar 1 op 3 maakte geen geluid. Ons is het nog altijd niet duidelijk of dit de bedoeling was en je moest deduceren of het gewoon niet werkte, want de kamer werd achteraf ook niet overlopen.

Dan allerlaatste frustatie, de eindpuzzel. Deze hadden we zonder hulp tot een goed einde gebracht met nog amper tijd over. Alleen gebeurde er toen precies helemaal niets. Blijkt dat je dan iets moet vinden/doen in de eerdere kamer die op dat moment al verduisterd is. Geen licht = moet je niet meer zijn..
Dit was echt het allerlaatste dat we moesten doen, geef dan een kleine hint en dan hebben mensen nog een leuk gevoel om te stoppen.

Het verhaal is dat je eigenlijk een test aflegt en daarvoor zoveel mogelijk puzzels moet oplossen. Gemakkelijk thema natuurlijk voor een escape want eigenlijk hoef je dan geen verhaal of flow in de kamer te voorzien.
Op het einde wordt de clue dan duidelijk maar echt op de slechtst mogelijke manier. Slechts twee mensen van ons team hebben dit kunnen zien. Hier moet je een grote finale van maken en niets iets random op de grond gooien.

Achteraf nog dreigen dat we misschien kosten moesten gaan betalen voor die ene puzzel was toch wel de druppel voor mij.
Ik zou hier gewoon wegblijven.


3.5

Sfeer: 2.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 6.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Heeft onderhoud nodig
 • Niet doordacht
 • Geen verhaal in de kamer

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 22 januari 2024

Nog een niveau hoger dan de tandarts

Eerder hebben we tandarts al gespeeld bij Villa Bretil, die beviel ons zeker wel door het juiste niveau van spanning dus we waren heel benieuwd naar deze.

Opnieuw was hetzelfde personeel aanwezig, een jonge enthousiaste meid en de eigenares zelf. Echt een topcombinatie en ze zorgen telkens voor een heel goeie sfeer.

De intro van de kamer is op zich al heel leuk met een grappige verrassing en dan waren we al extra benieuwd wat we gingen tegenkomen in de kamer zelf.

Ik vind eigenlijk alles perfect op elkaar afgestemd, de puzzels die je moet doen zijn echt alsof je met Hannah aan het spelen bent om dan steeds dichter bij de waarheid te komen. Het gebruik van de ruimtes is waanzinnig goed gedaan. Je pakt niet gewoon de evidente wegen en wordt telkens weer verrast. We hadden 3x even hulp nodig maar achteraf gezien was dit vermijdbaar geweest dus er is zeker wel logica in de puzzels.

Absolute aanrader en we kijken uit naar de laatste van de reeks, Imitation Room!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  56:41 min


 • Beleving
 • Gebruik van ruimtes
 • Goede service

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 22 januari 2024

Koffer gevonden!

Eerder hadden we al De Concierge en Kamer 237 gespeeld dus we wisten wel dat we ons opnieuw aan een topkamer konden verwachten.
De ontvangst is zoals steeds in thema, soms wat awkward om dit mee te spelen maar toch leuk dat ze hiervoor zo hun best doen.

Het indrukwekkendst vind ik echt het begin. Dit is zo cool gedaan en indrukwekkend om te zien, zeker met de effecten die er daarna nog bijkomen.
Alle puzzels waren op zich wel logisch, af en toe zagen we iets over het hoofd maar uiteindelijk maar 1 echte hint nodig gehad om deze op te kunnen lossen en af en toe een kleine duw in de goede richting. De derde ruimte vond ik zelf wat lastiger omdat die best druk is en je krijgt heel veel nieuwe dingen tegelijk te zien dus daar hadden we wel even hulp nodig om op het juiste te focussen.

Iets vreemd was dat we een tijdje wat geklop hoorden waardoor we dachten dat we iets fout deden en ze ons iets wilden zeggen, of onze aandacht wilden trekken. Achteraf bleek dit zeker niet de bedoeling en kon dit door de luchtstroom of zoiets zijn. Het leidde ons best wel af.

Over het algemeen weer heel toffe kamer, leuke puzzels, cool decor, en veel leuke ruimtes. Jammer dat ze alledrie gedaan hebben, hopelijk komt er ooit een 4e!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  79:30 min


 • Decor
 • Logica
 • Spannend
 • Verhaal

 

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 22 januari 2024

Toffe kamer

Deze hebben we ingepland samen met Seven Sins. Van de twee vonden we deze toch wel veruit de betere.

We waren iets later omdat onze lunch wat uitliep en dit werd toch nog even benadrukt door de gamehost. Dit was eigenlijk niet nodig want veel uitleg hadden we niet nodig en konden nog gewoon op tijd beginnen. Toen de collega meldde dat we er ineens 2 gingen spelen, veranderde de toon al snel.

De kamer zelf is zeker leuk om te doen, de puzzels zijn logisch en vlotjes op te lossen. Slechts 1x hadden we wat hulp nodig maar dit hadden we eigenlijk kunnen vinden met een eerdere verwijziging in het spel. Die verwijzingingen maken de kamer ook mooi aaneenhangen.
De ruimte is niet heel groot en zeker de laatste ruimtes zijn er zowat bijgeplakt dus niet teveel van decor verwachten. De hoofdruimte is echter wel leuk ingericht en ook de finale is leuk gedaan.

Tof maar voor mij is de score van 9.3 wel overdreven


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  50:29 min

 

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 22 januari 2024

Begrijp de hoge score niet

Hier ben ik toch teleurgesteld buiten gekomen. Misschien lagen de verwachtingen wat hoger door de hoge score op escapetalk maar deze kan ik echt niet begrijpen. Voor mij voelt dit echt als een verouderde kamer aan met een heel beperkte inrichting of sfeerzetting. Spannend wordt het nooit echt en dat zou toch moeten kunnen met dit thema.

We zaten ook nogal snel vast omdat je 2x redelijk wat kracht moet gebruiken om verder te geraken. Wij zijn altijd heel voorzichtig in escapes, VAST = VAST en deze dingen zaten gewoon te vast om te denken dat je deze kon bewegen. Dit zou echt soepeler gemaakt moeten worden. Beginners zullen deze kamer misschien beter vinden omdat die nogal snel overal aan trekken en duwen.

Ook de kamers erna vond ik wat droog en niet erg logisch. Het enige leuke vond ik de puzzel in de derde ruimte, de overige stelden mij toch teleur.


6

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Heeft onderhoud nodig
 • Beleving

 

Zahnarzt Schillinger

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 05 december 2023

Leuke kennismaking met Villa BreTil

Deze stond eigenlijk niet op onze radar maar door de flyers van andere rooms besloten we deze eens te gaan testen.

De ontvangst was alvast zeer hartelijk en er was een gezellige drukte in het gebouw, zowel voor als na het escapen.
Na een korte uitleg in thema konden we snel beginnen.

We hadden niet al te veel info over deze kamer dus lieten ons wat verrassen. De engtegraad was oké, zeker geen horrorkamer maar het wordt wat spannend door geluidseffecten. Het is een eerder traditionele kamer met parallel puzzelen om uiteindelijk een eindpuzzel vrij te spelen.
Het grootste pluspunt van de kamer is dat alles wel in thema is, zowel gelinkt aan de tandarts of aan WOII. Zo kom je heel duidelijk te weten wat dokter Schillinger allemaal uitspookte.

We hebben ons zeker vermaakt en hadden nog een leuke babbel achteraf dus zullen terugkomen om de overige twee kamers te spelen


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  48:47 min


 • Goede service
 • Logica
 • Verhaal

 

LandLoper

Landloper Belevingshuis
Geplaatst op: 05 december 2023

Authentieke ervaring

Dit is een relatief nieuwe escape room die we toevallig tegenkwamen op het kaartje van escapetalk dus wilden we die zeker gaan testen.

We kenden de locatie al wel enigszins, zeker goed te koppelen aan een wandeling of andere activiteit in een groen gebied. Jammer genoeg zat het weer voor ons niet mee.

De ontvangst was heel enthousiast met wat extra uitleg over de kamer en over landlopers specifiek zodat je een goede achtergrond had om het verhaal van de kamer helemaal mee te krijgen. Daarna ging de gastheer vlot over in zijn rolletje en begon de kamer al echt. Dit kleine toneelstukje brengt je toch al helemaal in de sfeer.

Het is zeker geen hoogtechnologische kamer maar wel perfect afgestemd op het verhaal. Ook de aankleding is sober maar wel met elementen van vroeger wat ook weer perfect in het verhaal past.

Hele leuke kamer om te spelen, hebben ons goed geamuseerd!

Achteraf was het wel snel-snel buiten, we hadden het idee dat de gastheer nog andere zaken te doen had..


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Logica

  MCDave

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 29 oktober 2023

Een uur voor spanning

Een van de toppers in Leiden, we twijfelden eerst nog voor de engheid van de kamer maar die wil echt mee. Het is meer een spannende kamer dan eng.
Ontvangst was heel vriendelijk, je komt direct in een donkere omgeving terecht wat je toch al in de juiste sfeer brengt. Net als de intro vlak voor de kamer start.

Dan wordt je een uur lang in de wereld van Rebecca ondergedompeld door goed gebruik te maken van licht en geluid. Ook houden ze de flow goed in het spel door subtiele hints te geven met licht. Hierdoor heb je niet het gevoel dat je heel hard geholpen wordt maar blijft de spanning steeds in het spel.
De puzzels waren zeker in het begin best logisch en sloten ook goed aan bij het verhaal. Dat verhaal werd gaandeweg ook steeds duidelijker. Over het einde zijn we dan weer niet helemaal overtuigd, daar kon volgens ons nog iets meer mee gedaan worden.

Na de kamer hebben we nog lang nagepraat, ook over andere suggesties en kamers die we al gespeeld hebben. Ook werden we al wat warmgemaakt voor Non believers, waarvoor we zeker gaan terugkomen.
Misschien hadden we hier wat meer over het einde moeten vragen ;)

Zeker een aanrader en een trip naar Leiden waard!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  48:22 min


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Onduidelijk einde

 

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 22 december 2023

Op en top realistisch!

Eerder hadden we reeds Bella Ciao hier gespeeld en die vonden we heel leuk gemaakt dus stond Here I am zeker ook op ons lijstje.

Deze kamer was echt fantastisch, we hebben al vaker de traditionele gevangeniskamers gespeeld maar dit is een heel ander niveau en niet te vergelijken.

De sfeer wordt supergoed weggezet door het decor, geluiden en licht.
Uiteraard moet je letterlijk escapen uit een gevangenis maar deze room is toch meer een verhaallijn die je volgt.
Je komt ook zoveel verschillende ruimtes dat je je echt in een gevangenis waant.
Bovendien voel je je ook echt opgejaagd door de bewakers waardoor de spanning steeds erg hoog blijft.

Ook nadien heel leuk nagepraat, een blikje achter de schermen gekregen en veel aanbevelingen voor toekomstige kamers.

Aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  50:00 min


 • Sfeer
 • Decor
 • Verhaal
 • Aantal ruimtes

 

Escape Retie: "Château Elize"

Escape Retie
Geplaatst op: 02 januari 2024

Toffe ervaring van een gepassioneerde eigenaar

Eigenlijk is deze kamer niet super speciaal te noemen qua effecten of aankleding maar de passie van de eigenaar draagt enorm veel bij aan deze ervaring.
Je bent al bij de aankomst al verbaasd omdat je gewoon voor een huis staat en meegeleid wordt naar een bijgebouw achterin de tuin. Hier heeft de eigenaar met beperkte ruimte een hele entertainende kamer weten te bouwen.
Verwacht geen zotte effecten maar wel een goed verhaal met bijhorende puzzels en je gewoon een uur goed amuseren


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  49:18 min

 

Leuke puzzelkamer in tof decor

Als je van puzzelen houdt, is deze zeker leuk om te doen. Het is een paralelle puzzelkamer waarbij je al snel ziet welke puzzels allemaal opgelost moeten worden en hiermee kan je dan aan de slag. Dit maakt wel dat je niet zozeer in een verhaal zit maar echt een lijstje aan het afwerken bent.
De fluokamer geeft dan wel weer iets extra aan deze kamer, alsook de geluidseffecten, al vonden wij die soms onverstaanbaar.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  51:38 min

 

Het Borgesius Mysterie

Immersive Escapes Breda
Geplaatst op: 02 januari 2024

Topbeleving

De ingang vinden was al een escape room op zich maar eens binnen, werden we vriendelijk ontvangen en konden we snel aan de slag.

De kamer begon voor ons op een valse noot omdat een van onze teamleden al te enthousiast begon te zoeken terwijl we nog naar het filmpje moesten luisteren. Hierbij opende hij ook al een kistje dat niet open had mogen gaan, tot grote ergenis van onze gamehost.
Ook voor ons was het geen leuk begin en zette het een domper op de kamer maar dit is niet de schuld van de gamehost en heeft geen impact op onze evaluatie van de kamer.

Eens we dan echt van start konden gaan, ging het wat moeizaam in het begin. De eerste puzzel lag ons niet helemaal.
Gelukkig kwamen we na een tijdje toch op gang en kwamen we onder de indruk van enkele leuke effecten en werd de spanning van de kamer ook steeds voelbaarder.
Ook de puzzels kwamen steeds vlotter, al hadden we soms wat hulp van de gamehost.

Al bij al wel een leuke ervaring maar de puzzels hebben toch wat meer duidelijkheid nodig.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  86:00 min


 • Sfeer

 

De Bunker

De Kraakfabriek
Geplaatst op: 02 januari 2024

Stak goed ineen maar niets speciaals, goede puzzelkamer

Ontvangst: heel vriendelijk maar duidelijk gerund door jobstudenten die niet echt passie hebben voor escape rooms

Kamer: deze lijkt me al redelijk verouderd en heeft onderhoud nodig. Bij de eerste puzzel kon ik de sleutel al uit het doolhof halen zonder die helemaal op te lossen. Verder is het decor redelijk droog hoewel dit natuurlijk niet hoeft te verrassen in een bunker. Je speelt deze kamer echt wel om een reeks puzzels op te lossen.

Puzzels: deze zitten wel goed in mekaar en zijn redelijk uitdagend. Zeker de moeite als je een fanatieke puzzelaar bent


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:00 min

 

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 07 augustus 2023

Leuke terugkeer naar de baron!

Het geheim van Baron Beeckman was een van onze favoriete kamers dus keken we er erg naar uit om terug te keren naar hun nieuw verhaal.
De ontvangst is weeral mooi in thema en leuk gedaan.
De locatie van het tweede verhaal is nog een pak leuker dan de eerste. Alle details kloppen gewoon en ze tonen dat je ook in een boerderijsetting een topkamer kan maken en dat het niet hypermodern moet zijn.

De puzzels en raadsels zijn zeker wel uitdagend, we hebben toch een paar hulp nodig gehad van de gamemaster, hoewel het vaak een kleine tip was om ons in de juiste richting te helpen.

Kort gezegd, superhard genoten weeral! Vooral teleurgesteld in onszelf dat we simpele dingen niet direct zagen maar het moet niet te gemakkelijk zijn.
Er zou sprake zijn van een derde kamer, wij kunnen alvast niet wachten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  86:00 min

  Caro

Newton's Secret

Keys & Clues
Geplaatst op: 06 juli 2023

Toffe kamer maar de omkadering sloeg tegen

Allereerst zal ik beginnen met de kamer zelf. Toffe puzzels, eenvoudige maar mooie aankleding.
Alles sprak redelijk voor zich waardoor we 20 minuten over aan de laatste puzzel konden beginnen.
Jammer genoeg vond de host het hier nodig om ons redelijk snel een tip te geven waardoor we met 16 minuten over buiten stond.
Dan heb je totaal geen voeling met het spel of begrijp je niet dat ervaren escapers het leuk vinden om zonder hints te kunnen ontsnappen.
Hierdoor kwamen we toch echt met een teleurgesteld gevoel buiten. Dan bleek ook nog eens dat hij de overgebleven tijd al had gewist, alsof ons dat niet boeit..

Dit was dus een schoolvoorbeeld van hoe een toffe kamer toch verpest kan worden door de omkadering.
We kwamen aan in het gebouw waar we een tijd moesten wachten omdat ze achter liepen op schema.
Op zich geen probleem ware het niet dat je moet wachten in dezelfde ruimte als waar een bende zatte Hollanders aan het bijlwerpen zijn..
Zoals gezegd was er geen begeleiding nodig tijdens de kamer en was de laatste en enige hint te snel gekomen. Ze dachten waarschijnlijk om wat verloren tijd in te kunnen halen..
Een gevolg van het gebrek aan tijd was dan ook dat we buiten kwamen, snel moesten afrekenen en konden vertrekken. We kregen er met moeite nog twee vragen over de kamer tussen maar een praatje of nabespreking zat er zeker niet in.

De organisatie voelt dus heel erg aan als bandwerk en dit neemt toch veel weg van de kamer, die wel erg leuk is.


6.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 2.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  44:00 min


 • Puzzels
 • Logica
 • Slechte service
 • Slechte begeleiding
 • Prijs

 

Hunting Season

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 06 juli 2023

Opnieuw een heel spannende ervaring bij Escaperoom Antwerp

Na eerder Toy factory gespeeld te hebben, was het eindelijk tijd voor Hunting Season.
Aan het begin van de kamer hadden we pech dat de radio het niet deed. De host moest hiervoor 5x opnieuw binnenkomen dus dit verpestte natuurlijk de sfeer wel wat.
Los daarvan was de aankleding weer top en zaten we toch snel in het verhaal. De puzzels waren redelijk duidelijk en niet overdreven moeilijk waardoor we snel vooruit geraakten. We hadden 1 hint nodig voor iets dat we gemist hadden maar verder hebben we de hele room zelf kunnen oplossen wat ook altijd leuk is.

Volgens mij hadden ze iets meer met de laatste kamer kunnen doen, die vond ik wat minder origineel. Ook de 'uitgang' was wat vreemd.

In het algemeen nog steeds een topkamer maar ik zet hem iets lager dan Toy Factory en sommige andere topkamers die we gespeeld hebben. Maar nog steeds een aanrader!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:12 min


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Spannend

 

De Nekker

De Gouden Kooi - Escape experience
Geplaatst op: 04 augustus 2023

Veel leuker dan de traditionele 'app' escape games

Na het spelen van De Wraak van Han hebben we deze er nog bijgenomen.
We waren niet helemaal zeker wat we konden verwachten maar het was een heel leuke wandeling met echt fysieke puzzels ipv de puzzels die je vaak via je smartphone moet oplossen.
Ook het verhaal dat ze rond de wandeling creëren is toch weer een bonus.
Aanrader als je in Mechelen bent!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Wederom een top experience van de gouden kooi!

Sint-Rumoldus was een van de eerste kamers die we ooit gespeeld hebben en heeft eigenlijk onze passie voor escape rooms gestart dus deze moesten we natuurlijk ook spelen.
We hadden vantevoren eigenlijk niets gelezen of opgezocht over de experience en lieten ons graag verrassen.

Het thema was superleuk en heel origineel.
We kregen direct een wauw-gevoel toen we de eerste zone binnengingen. Heel simpel maar top gemaakt.
Dit geldt ook voor al de volgende zones (superveel verschillende ruimtes), alles is heel realistisch gemaakt en je waant je volledig in het verhaal.

Puzzels zijn niet gigantisch moeilijk maar dit is meestal zo bij een experience. Het draait effectief om de beleving en dit zit supergoed in mekaar.

Tip: doe geen al te goede kleren aan, klauterwerk vereist ;)


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  63:45 min

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 05 mei 2023

Terecht top van de wereld!

WAUW WAUW WAUW

Een kamer die zo hoog op de wereld ranking staat en op escapetalk schept natuurlijk hoge verwachtingen.
Kort gezegd, ze lassen die volledig in!

Eerst en vooral de host, die is supervriendelijk bij ontvangst en ook nadien hebben we uitgebreid kunnen praten over onze andere favorieten, zijn aanbevelingen, alle klein dingetjes die hij in de kamer had gestoken, altijd leuk om gepassioneerde hosts te hebben.

De kamer zelf ga ik eigenlijk weinig over zeggen, want iedereen moet die gewoon zelf beleven.
Zoveel WTF-momenten, prachtig decor, topverhaal. Het is zoals ze zelf zeggen echt een experience, laat je meeslepen in het verhaal en geniet van alles!

Ook geef ik graag mee dat deze kamer niet zo eng is. De sfeer zorgt zeker voor spanning en je verbeelding slaat snel op hol maar voor angsthazen zoals ik was de kamer zeker goed te doen dus laat je daardoor niet afschrikken!

Dikke merci aan Down The Hatch voor een topmiddag!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  88:35 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Absoluut niets

  down-the-hatch

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 05 mei 2023

Mooi gebouwd, leuke puzzels!

Deze stond op de agenda na Molly's game. Moeilijk om te overtreffen natuurlijk maar we hebben deze niet met elkaar vergeleken.
Deze kamer is iets traditioneler maar is nog steeds enorm leuk om te spelen. Je hoeft de serie niet gezien te hebben, maar als je hem gezien hebt herken je veel dingen en dat maakt het des te leuker.

Eerst en vooral was de host supervriendelijk, ook na de kamer hebben we nog lang blijven kletsen en kregen we nog wat tips voor onze trip naar Barcelona.

In de kamer zelf vond ik vooral de eerste kamer heel leuk en herkenbaar, de tweede kamer had ik dan weer totaal niet verwacht en was echt tof gedaan.
Daar hebben we slechts 1 tip nodig gehad om verder te geraken. De puzzels waren leuk, niet al te moeilijk maar zeker origineel.
Het einde haalden we eigenlijk supervlot, al snel hadden we de finale puzzel door, die ook leuk opgebouwd was.
Uiteindelijk hadden we 7 min over en hadden we de extra 10 min voor 2 personen niet eens nodig.

We hebben ons top geamuseerd en komen graag terug voor Here I Am, en we kijken al uit naar de derde kamer die eraan komt!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  52:48 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Verwijzingen naar de serie

  Johan Le Van

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 09 april 2023

Eindelijk van de bucketlist geschrapt

Deze kamer stond al lang op ons lijstje en we hebben dan maar ineens gekozen voor de combo Conciërge - Kamer 237 op 1 avond. We hebben ons rot geamuseerd, niet alleen door de kwaliteit van de kamers maar ook door de vriendelijkheid van het personeel. Absolute aanrader!

De kamer zelf kwam traag op gang in het begin omdat er heel veel info is die je moet verwerken, maar eens we aan de slag gingen, liep alles eigenlijk vanzelf. We hadden de logica van de puzzels snel door en alles werd vlot opgelost.
De puzzels waren heel uiteenlopend en sloten mooi aan bij de verhaallijn.
Al snel konden we naar de volgende kamer en naar het laatste deel van de room, blijkbaar aan een rotvaart.
Toen we aan het laatste deel begonnen hadden we nog 40 minuten over en ook daar ging alles vlot. Opnieuw hadden we de puzzels snel door en konden we de uitgang bereiken.
We bleken nog 21 minuten over te hebben, zonder enige hint te krijgen. De complimenten van de Lisan, onze begeleidster, namen we graag in ontvangst!

Ondanks dat we zoveel tijd over hadden, hebben we niet het gevoel dat deze kamer te gemakkelijk zou zijn. Het slagingspercentage van 25% zegt genoeg. We hebben genoten van de verhaallijn en van de puzzels en keken al uit naar Kamer 237.

Bij de pauze tussenin konden we even napraten en een spelletje spelen om op adem te komen.
De sfeer in het lokaal is heel gezellig dus kunnen iedereen aanraden om de verschillende kamers te combineren


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  54:00 min


 • Goede service
 • Verhaal
 • Logica

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 09 april 2023

Wauw wauw wauw

We waren de avond gestart met De Conciërge en na een korte pauze was het de beurt aan Kamer 237.
De Conciërge ging al supergoed met 21 minuten over dus we waren zelf ook heel benieuwd hoe Kamer 237 ging lopen.

Vooral qua aankleding heeft Kamer 237 nog een streepje voor op De Conciërge. De inkom was mooi gemaakt met leuke details en daarna werden we van de ene verbazing in de andere gebracht. Het verhaal was snel duidelijk en opnieuw vonden de puzzels logisch en konden we snel vooruit gaan. De speciale effecten in de kamer waren top gemaakt en brachten je helemaal in de sfeer.
De kamer is goed te doen voor 2 personen. Al snel geraakten we in de laatste kamer en ook die konden we vlot oplossen.
Bij de uitgang stond onze begeleidster Lisan met haar mond vol tanden. Na de 21 minuten die we over hadden bij De Conciërge, hadden we nu opnieuw 20 minuten over, en opnieuw zonder hints!

Door onze goede prestaties mochten we behind the scenes even meekijken en kregen we een beter inzicht in de opbouw van de kamer en de special effects. Dit was voor ons een eerste keer en vonden we supertof!

Nogmaals bedankt voor de enorm fijne avond die we bij jullie hebben beleefd en we komen terug voor Lost & Found!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  49:39 min


 • Spannend
 • Logica
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede service

  kamer237

Laad meer reviews

0 reviews