Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Meer over Steampunk Adventure

You are the assistants of a well-known scientist and you have the honour to be the first to test his newest invention. It is called the Time Machine. However, as it often happens with new things, something went wrong. And you've ended up in an a parallel world, the world of Steampunk. The question is - will you be able to get back?

 

Steampunk is a world free from digital gimmicks and internal combustion engines. In this world everything is analog, built on the mechanisms powered by steam. It is a magical universe inspired by the novels of Jules Verne and Herbert Wells with magnificent victorian era interiors and electricity experiments of Nikola Tesla. 

 

Welcome to the most charming escape room in Amsterdam.


Thema's

Avontuur

Geschiedenis

Tijdreizen

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

EN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Statistieken

7 likes

45 Escapetalk bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Weteringschans 187A
1017 XE, Amsterdam
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

15 review s

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

joycebaremansjoycebaremansEscape GuruLid sinds: 30 april 2019 (157 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 juli 2021

Leuke kamer

Leuke kamer, jammer dat op het laatst de gamemaster binnen moest komen omdat de technologie ons in de steek liet.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja  13:11 min

 

soisoiEscape ExpertLid sinds: 13 juni 2017 (132 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juli 2021

A good place to go in Amsterdam

Quite a while ago I had played Judgement Day and Back to the USSR, and finally I got to play one of their newer games. With much more experience collected in these years, I was wondering how this room was going to be. In a few words, it ended up being a room much better than I had expected.
I liked the topic and the setting is nicely done, it includes many lovely technical gadgets and strikes as original, also in the way some of the puzzles are conceived. Overall, it was a very enjoyable game. We had a slow start, which for a moment, led to a little bit of frustration, but I guess that this had more to do with our group and too complicated thinking. After this hurdle was passed, the flow of the room is great and converges nicely to the end. it is very clear what you have to do and at the same time, it requires a different approach than classical puzzles, where you need to find out a number to input in a lock.
One thing that can be criticized is that the entrance of the venue is a "zero investment" place, and even though they have improved it slightly since I was there the last time, it is far from being a welcoming place, which is a pity given the quality of the rooms. Our gamemaster on the other hand was really friendly and motivated.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Milongueros

Ontsnapt: Ja

 

perryperryEscape ExpertLid sinds: 17 oktober 2017 (142 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 oktober 2020

Super steampunk

Het ontvangst bij deze escaperoom valt erg tegen en is echt wel een minpunt vergeleken met wat je tegenwoordig gewend bent bij een escape. Geen vrolijke ontvangst ruimte maar een hok met lockers en twee oude banken. Helaas dit doet dit zeker afbreuk aan de escape. De host sprak ons direct in het Engels aan. In Amsterdam kan je dit vaker verwachten. Gelukkig was ze wel heel enthousiast en droeg ze zeker bij aan een positievere sfeer. De kamer zelf begint wat krapjes maar als je die enkele minuten overleefd kom je in een leuke steampunk ruimte. Het verhaal van de kamer is leuk doordacht en de puzzels zijn erg leuk verzonnen. Het "steam" gedeelte van deze kamer was erg leuk gevonden. De kamer is prima aangekleed en simpele puzzels wisselde zich af met doordenkers. Iedereen had wat te doen en de kamer is zeker niet linear. Wel vonden wij het geluid niet altijd optimaal wat nog eens extra storend is omdat alles in het Engels is. Hierdoor heb je toch extra je aandacht nodig. Bij ons zat de flow er echter goed in en we hebben ons zeker vermaakt. Het steampunk thema is echt een thema dat mij aanspreekt. Misschien ben ik dus wat "gekleurd" maar voor mij was dit echt een super leuke kamer om te doen en 1 van de leukste in Amsterdam. Dit is geen kamer voor 2 personen aangezien je anders te linear te werk moet gaan. Maar ben je op deze locatie dan is dit absoluut een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:35 min


 • Iedereen is bezig
 • Aantal leuke puzzels
 • Steampunk
 • Ontvangstruimte
 • Engels

 

hannahjuliahannahjuliaJunior EscaperLid sinds: 21 augustus 2020 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2020

Sfeervolle kamer!

Sfeervolle kamer, die anders is dan andere escape rooms. Erg leuke ervaring gehad met ons team. Het enige minpunt was dat een onderdeel in een kamer niet gebruikt werd omdat het door veel mensen als te lastig werd ervaren. Dat was ons echter niet verteld van te voren. Het was wel ergens wel een beetje duidelijk dat het onderdeel het mogelijk niet deed toen we het zagen in de kamer, maar toch besteed je er dan een tijdje aandacht aan. Wij hadden liever gehad dat het gewoon van te voren werd aangegeven.


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  65:00 min


 • Mooi decor
 • Sfeervol
 • Onderdeel uit de kamer deed momenteel niet mee

 

kasvkasvEscaperLid sinds: 24 maart 2019 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 oktober 2020

Fantatische aankleding!

Steampunk Adventure is in mijn ogen een van de betere kamers in Amsterdam qua combinatie van puzzels en aankleding. Het verhaal is grappig en de de puzzels zijn van een goede kwaliteit, vooral de aankleding vond ik zelf heel gaaf! De puzzels waren niet allemaal even origineel maar zeker leuk in deze kamer! De leukste kamer van Myescape Club in mijn ogen. Wij hebben hem met z'n 3en gespeeld en vonden het geweldig. De eigenaar wist veel te vertellen over de kamer en heeft ons vriendelijk begeleid tijdens het spelen


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 3 personen

Team: It takes 2 (and then some more)

Ontsnapt: Ja


 • Aantal leuke originele puzzels
 • Gamemaster
 • aankleding
 • techniek

 

The Box Gent, NathanThe Box Gent, NathanEscaperLid sinds: 21 september 2019 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 december 2019

Prachtig decor, maar puzzels soms onlogisch

Een kamer met grote contrasten. De website van deze room is veelbelovend en ziet er heel professioneel uit. Bij aankomst kom je echter in een ongezellige ruimte terecht. We werden vriendelijk onthaald, maar zoals bij helaas veel plaatsen in Amsterdam, sprak de gamemaster enkel Engels.
Vervolgens werden we de kamer ingeleid. Een prachtig decor dat kamer per kamer steeds verbluffend was. Veruit de mooiste afwerking vergeleken met andere escape rooms. We vermoeden dat het om een kamer gaat die op andere plaatsen in de wereld ook gebouwd is. Daardoor kan gebruik gemaakt worden van ingenieuze puzzels met prachtige objecten die men in grotere oplage tegelijk maakt en dan zo doorverkoopt. Elke puzzel was een technisch hoogstandje, maar ik miste in deze kamer een ziel. Hoe verbluffend het resultaat van een puzzel soms was, zo flauw was de puzzel dikwijls zelf. Enkel onlogische dingen waarvan je achteraf denkt: "hoe hadden we dit nu kunnen weten" en af en toe was er ook een technisch probleempje. Ook in het hintsysteem miste ik soms de persoonlijke toets van een gamemaster. De hints waren voorgeprogrammeerde zinnen die steeds herhaalden totdat je de oplossing na lang zoeken dan toch vindt.
De moeite om eens te spelen voor het decor en prachte mechanische puzzels, maar soms gaf dit meer het gevoel alsof je in de Efteling bent, dan dat het om een escape room gaat...


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Sfeer in de kamer zit goed
 • Decor is adembenemend
 • Enkele technische problemen
 • Enkele onlogische puzzels
 • Mist bezieling van de gamemaster

 

De ZielenknijperDe ZielenknijperSenior EscaperLid sinds: 27 januari 2017 (68 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 oktober 2019

Absoluut de beste kamer van My Escape Club

Steampunk Adventure is wel degelijk een ingenieuze kamer met een grappig verhaal wat ook heel leuk is uitgewerkt in de originele variatie puzzels. De met de technische snufjes zit het ook wel snor. Met afstand de leukste kamer van My Escape Club.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

viefjeviefjeSenior EscaperLid sinds: 30 augustus 2019 (69 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 oktober 2019

Leuke kamer!

Leuke kamer, zit goed in elkaar. Soms wat slecht verstaanbaar, wat ten koste gaat van het verhaal.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  65:19 min


 • Origineel
 • Puzzels
 • Sfeer

 

rick_blaauwrick_blaauwEscaperLid sinds: 18 september 2019 (69 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 oktober 2019

Leuke kamer

Was een leuke kamer speelt leuk. Wij waren met twee personen en dat is goed te doen. Van ons mag het geluid wat harder.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  65:19 min


 • Thema
 • Spellen
 • Aankleding
 • Geluid was wat zacht vooral de stem

 

nielstittsenielstittseJunior EscaperLid sinds: 26 februari 2019 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 augustus 2019

Verrassend leuk

Bij aankomst bij My Escape Club hadden we niet erg hoge verwachtingen, zeker vanwege de nogal saaie en kale ontvangstruimte (waar het enorm warm was op een warme zomerdag). Na eventjes wachten werden we meegenomen naar een andere ruimte waar we de uitleg kregen, hier was het wel erg lekker koel. De kamer zelf heeft ons aangenaam verrast. Er zitten heel veel leuke puzzels in, en het thema is hierin heel mooi doorgevoerd. Met 4 personen zijn wij na 45 min ontsnapt (30 min over dus) zonder hints. De kamer was dus best wel makkelijk voor ons maar dit was zeker niet storend. Wij hebben niet het gevoel gehad dat het te simpel was en we eigenlijk niks hebben gedaan. De opbouw en verrassende elementen zitten er goed in. Er wordt goed vast gehouden aan 1 verhaal en thema en dit is leuk uitgewerkt en doorgevoerd in de puzzels. Het enige puntje wat wij wat minder vonden is de stem die door de speakers komt die je vertelt wat je moet doen. Die was niet altijd goed te verstaan (wel erg goed in het thema!), dit was soms lastig.


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede flow
 • Heel mooi afgewerkt
 • Leuke puzzels
 • Origineel thema
 • Stem moeilijk te verstaan op sommige momenten

 

akaasschieterakaasschieterJunior EscaperLid sinds: 19 augustus 2018 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 augustus 2019

Onverwacht leuke ervaring

Onverwacht, nou ja, niet helemaal, want een kwartier eerder waren we uit de Judgment Day kamer ontsnapt, en dat was eigenlijk best een leuke, technisch goede kamer, maar geen topper ofzo, en met nog een half uur over op de klok niet perse een uitdaging. De Steampunk was eveneens in het engels, en staat vermeld als iets moeilijker. Met 4 man (waarvan 1 ervaren) begonnen, en ons geen moment verveeld. Veel puzzels en problemen om op te lossen, en allemaal op mooie en technisch gevarieerde manieren uitgevoerd, niet eens allemaal lineair. Ook uit deze kamer waren we in 45 minuten van de 75 minuten ontsnapt, zonder hints, maar wel erg tevreden/voldaan gezien de uitvoering van alles.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Sfeer
 • Variatie gebruikte technieken
 • Defect deurtje + bijna lege batterij van 'device'

 

wimarojawimarojaSenior EscaperLid sinds: 3 september 2017 (75 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 augustus 2019

Leuke puzzelkamer met leuk doorgevoerd thema

Deze kamer houdt echt goed en leuk vast aan het steampunk-thema. Veel verschillende soorten puzzels wisselen elkaar af, van handigheden, naar goed nadenken tot gewoon doen. Alles komt aan de beurt.
De ontvangstruimte doet afbreuk aan de goede escaperooms


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Linced82Linced82Escape ExpertLid sinds: 28 januari 2017 (133 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2019

Steampunk hoogstandje

Wow deze kamer is echt een must-see voor de steampunk liefhebber! Wat een mooie uitvoering zeg, echt alle details kloppen en wat een prachtige attributen en aankleding wow.
Geweldig mooie effecten en toepassing van diverse technieken. Deze kamer moet je echt gespeeld hebben, 4 personen was ook hier een perfect aantal en met wederom 45 min op de klok ontsnapte wij weer zonder hints.
Echt complimenten voor de bouwers want de uitvoering van dit thema en de prachtige parallelle puzzels zijn compleet in stijl en aan alle details is gedacht.
Helaas is zo'n mooie kamer vaak niet helemaal hufterproof en zo was er voor ons iets kapot gegaan maar dat was goed opgelost dus ons spel liep daardoor gelukkig niet vast.


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Erg veel oh en ah momenten
 • Parallel puzzelverloop
 • Prachtig!!
 • Kapot onderdeel maar was goed opgelost door host

 

brchtlbrchtlJunior EscaperLid sinds: 2 juli 2017 (53 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juli 2019

Top kamer

Iedere keer we richting Amsterdam trekken brengen we wel een bezoekje aan My Escape Club. Zoals de overige keren liet de kamer ons deze keer ook niet in de steek. Mooi uitgewerkte kamer met tal van originele puzzels en een mooi decor.
Nu we ze alle 4 gespeeld hebben, is het wachten tot ze een 5de kamer uitbrengen.

Zeker een aanrader in Amsterdam


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Decor

 

ellepelellepelJunior EscaperLid sinds: 11 december 2018 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juni 2019

SUPERVET!

Heel mooie kamer. Veel details, leuk verhaal. Wel lastig maar met wat logisch nadenken kom je er. Leuke technische snufjes die we nog niet in andere kamers hebben gezien.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Aankleding
 • ontvangst (erg kale wachtruimte)

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
2 3 4 5
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig