Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Vault

Amsterdam, Nederland

Nu gesloten

90 minuten

4 - 6 (Aanbevolen: 5)

15 jaar

Lees reviews

Meer over The Vault

We hebben een klus voor je. Niet de makkelijkste, maar we hoorden dat jullie wel van een uitdaging houden. Mooi.

Onder de Beurs van Berlage in Amsterdam bevindt zich een 120 jaar oud kluizencomplex. Daar, achter meer dan een paar sloten en grendels, ligt iets van onmetelijke waarde opgeslagen. Iets dat het verdient om het daglicht te zien - een mogelijke oplossing voor ongeveer alle problemen van de mensheid vandaag de dag. De vier oorspronkelijke eigenaren konden het er 100 jaar geleden niet over eens worden wat ermee te doen. Tragisch. Wij weten wel beter, toch?

Bevindt je op de afgesproken tijd op de aangegeven locatie en zorg dat je niet gevolgd wordt.Zoals altijd, mochten jullie falen, heeft dit gesprek nooit plaatsgevonden.


Thema's

Misdaad

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Escapetalk.nl statistieken

78 likes

645 bezoekers

59.8% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Damrak 247
1012ZJ, Amsterdam
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

239 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

PimPimEscape ExpertLid sinds: 10 april 2016 (153 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juli 2017

Geweldige, filmische, ervaring!

Wat een ontzettend gave ervaring was dit. Zoals hier al vaker wordt gezegd, vanaf het moment van reserveren tot het daadwerkelijke spelen van deze ervaring wordt de spanning perfect opgebouwd. Qua storytelling / ervaring is dit denk ik het beste wat we tot nu toe hebben meegemaakt. Geweldig. Er wordt goed gebruik gemaakt van het prachtige gebouw en er zitten enkele leuke, maar pittige puzzels in. We speelden in een nieuwe samenstelling, maar wisten toch een heel eind te komen. Terwijl we bezig waren aan de laatste puzzel liep de tijd helaas af. Maar dat maakt allemaal niks uit, dit wil je absoluut gespeeld hebben! Wel jammer dat je geen mogelijkheid hebt om even rustig na te praten / borrelen. Maar goed, daar zijn in Amsterdam verder genoeg mogelijkheden voor.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Geweldige spanningsopbouw
 • Geweldige ervaring
 • Geen ruimte om na te praten / borrelen

  Marijke-27egetAlexvanTendelooVictor van DoornROXEscapeExperience

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (230 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juli 2022

Kluisjesmelker 👓

Tegenwoordig word er vaak gesproken over ‘experiences' in plaats van ‘escape rooms'. De lijn hiertussen is flinterdun en laat veel over voor eigen interpretatie. Echter The Vault van Sherlocked in Amsterdam is absoluut een ‘experience' 🤗!

We waren met het team ‘Nicht die Kinder!' (5 personen) in Amsterdam voor een escapedagje. Ook The Vault stond op de planning. De experience begint al ruim voor de gereserveerde datum en tijd. Je wordt via verschillende media ‘opgehyped' voor de roof van je leven. Want dat is wat je gaat doen als je The Vault gaat spelen; Een roof van een bijzonder en geheimzinnig object in de best bewaakte kluis van Amsterdam 😁Ž.

De experience begint niet zoals een gewone escape room begint. Verwacht géén ontvangstruimte óf welkomstwoordje van een gamehost. Vanaf exact de gereserveerde tijd ben jij een overvaller en wordt je meegezogen in een spannend avontuur. Je wordt gedwongen om op te gaan in je rol en het spel mee te spelen. Dit wordt op een super gave manier gedaan. Daarnaast ben je vanaf minuut 1 vergeten dat je een spel aan het spelen bent. De experience is zó echt, dat je er ook echt in gaat geloven. De locatie waar het geheel zich afspeelt is prachtig. Dit is het al van zichzelf, maar de decoraties en thematisering die zijn toegevoegd maken het helemaal af.

De escape-aspecten in de ‘kamer' – de puzzels – passen volledig in het thema en in het verhaal. Het zijn logische dingen die moeten gebeuren om de roof succesvol te laten zijn. Je speelt deze experience volgens een vaste structuur, dus je kunt stellen dat het lineair is (puzzel voor puzzel oplossen). Je merkt dat de kamer op vier personen is gebouwd, dus ik zou ook aanraden om ‘m met vier personen te spelen. Wij speelde met vijf en dat is ook prima te doen, maar vier personen heeft de voorkeur.

We wisten de roof succesvol te laten zijn én daarmee dus binnen de gegeven tijd te ontsnappen. Aan het einde wordt er kort nagepraat en wordt er een foto gemaakt. Wat ook een ontzettend groot pluspunt is van deze ‘kamer', is dat ‘ie (in tegenstelling tot bijna alle andere escape rooms in Amsterdam) volledig in het Nederlands te spelen is.

Al bij al; Een super gave ervaring. Het is absoluut de moeite waard om hiervoor naar Amsterdam te gaan ongeacht waar je vandaan komt. Dit is een echte experience van begin tot eind!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel dit spel bij voorkeur met 4 personen i.v.m. dat de kamer gebouwd is op 4 personen;
- Ga met een leuke groep, want dit zal bijdragen aan de experience;
- Ben niet bang dat je te nuchter bent om mee te gaan in het verhaal, want je komt er vanzelf helemaal in;
- Als je in Amsterdam een escape room wilt doen, doe dan deze! Dit is de beste die wij op onze escape dag in Amsterdam hebben gespeeld.

Beste mensen van Sherlocked, bedankt voor het bieden van deze toffe ervaring. Wij hebben ontzettend genoten! Wij komen zeker nog een keer terug voor de andere ‘kamer'!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 6.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Locatie
 • Verhaal
 • Diversiteit

  markgoedegebuureDrs-jlcsjephanie

Liz (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 februari 2018

A true experience

The Vault is not your ordinary escape room. You not only have to figure out puzzles and riddles; you are on a mission! And to be on this mission you have to take on a new idenity and play your character. It is fantastic! It all almost feels real. The people who take part in the experience really stick to their character as well so it all comes together perfectly. In order to maximize the experience you really have to go with an open mind and willingness to just have FUN and talk your way through situations. I highly recommend it! The escape room in itself is also well done and informative. Lots of information is given and a thorough storyline is explained. You can tell that this escape room was well thought of not only in puzzles and riddles but in making it into a plausible situation. I was and still am very impressed.


10

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • More than your ordinary escape room
 • Rooms you can move around in

  egetVictor van Doornjose_martins

GijssambeekGijssambeekEscape GuruLid sinds: 01 januari 2021 (161 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juli 2022

Movie like experience

Deze kamer heb ik gespeeld met het team ''Nicht die kinder'' dit team bestaat uit 5 personen.
Voor dit dagje Amsterdam hadden we meerdere escape rooms / experience geplanned. ondanks dat ik zeer benieuwd was had ik geen specifieke verwachtingen voor ''The Vault'' maar vanaf minuut 1 voelde het als een fantastische ervaring.

Je begint je experiece op een uitermate creatieve manier die ik nog niet eerder had meegemaakt met het escape, hier krijg je een beeld van wat je missie is., Het stelen van een mysterieus object! Je word direct opgenomen in het verhaal en voelt je langzaam comfortabeler worden in je rol die je voor jezelf vorm kan geven wat ik persoonlijk super cool vond. Al gauw vergeet je dat je in een spel zit en voel je je de crimineel die je je voordoet. Alles wat het echt kon maken was ''on point'' de omgeving, de afgelegde route, het daadwerkelijke gebouw & het interieur dit maakte het meteen al indrukwekkend.

De puzzels op zich zelf waren goed afgestemd op het verhaal & het thema, het maakte het verhaal duidelijk en daarom intressanter om te spelen voor de echte storyfreaks (Just like myself), het enige punt hieraan is is dat alles per puzzel gaat stap 1 stap 2 stap 3 enzv. wij speelde deze kamer met 5 wat prima te doen was, maar de ideale groep grote zou 4 zijn.

Na dat we klaar waren met de escaperoom (Een zeer succesvolle overwinning) kregen we nog een babbeltje tijd om vragen te stellen & gingen we op de foto dit gaf me een prettig gevoel en iets wat ik in de andere escaperooms in Amsterdam enorm misten.
Alles bij elkaar maakte dit voor mij een super gave ervaring en een van mijn favoriete escaperooms, zeker de moeite waard.9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede service

  Drs-jlcsjephanie

EscapiepanEscapiepanEscaperLid sinds: 09 februari 2022 (86 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2023

Was dit het?

Normaal schrijf ik nooit een review, maar om teleurstellingen te voorkomen bij mensen die er veel van verwachten, nu toch maar eentje.

Het begin was spannend, doordat je niet weet wat je kunt verwachten. De locatie waar deze escape zich in bevindt belooft veel, want deze is echt top en qua sfeer kun je hier heel veel kanten mee uit.

Maar dan begint de escape en dan valt het eigenlijk al snel tegen. Weinig sfeer en puzzels onlogisch en niet passend in het thema. Dat je deze escape enkel in het Engels kunt spelen (en dus geen puzzels in het Nederlands zoals er in andere reviews geschreven wordt), hebben we niet negatief ervaren want het was goed te volgen, ook in de interacties met de acteurs. Ook is deze kamer specifiek gericht op 4 personen, waardoor een 5e of 6e speler zich echt verloren voelt.

Helaas hebben wij geen filmische experience beleefd en hebben wij oprecht het gevoel (door alle reviews en ervaringen vanuit andere spelers) dat wij niet alles hebben meegemaakt, ondanks we (volgens de twijfelachtige game host) nog precies 1 minuut over hadden op de klok en het toch gehaald hebben.

Na een wel actief maar abrupt einde, hebben we een flinke nasmaak over gehouden aan deze kamer, zeker voor deze veeeeel te hoge prijs van 200 euro. Voor dit bedrag verwacht je namelijk een The Dome 2.0, waardoor de teleurstelling extra groot is. Hebben veel top kamers gespeeld en ook de duurde kamers. 200 hebben we nog nooit betaald, dus voor zo een hoog bedrag zo een kamer als deze verkopen, vind ik echt schandalig en is het niet waard.

Jammer dat we niet na konden praten ondanks we de laatste groep waren en er geen mogelijkheid was om een drankje te drinken.

Dus hop naar de Mac tegenover de escape en onze avond was toch nog goedgekomen.
6

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 4.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Hele gave locatie met veel potentie
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Prijs
 • Slechte service
 • Onlogische puzzels

  jadelouisa

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape LegendLid sinds: 27 september 2020 (218 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 februari 2023

Ssshtt! Ze loopt hier....

Een verslaving moet gevoed worden... Dus ja, we gaan WEER Escapen :)

Ontvangst:
Die is er eigenlijk niet.... De start is mega origineel en brengt je helemaal in de waan dat dit allemaal echt is.
Ik heb ook geen moment het idee gehad ''oh we spelen een Escaperoom'' maar ben met volle overtuiging erin gegaan.

Kamer:
Deze is imposant. Groot, mooi, vol met techniek en toch super realistisch!
Echt heel tof dat er acteurs in het spel zitten, alle handelingen en dingen die je moet doen in het verhaal passen en niet stomweg puzzels zijn omdat er gepuzzeld moet worden.
Het verhaal is sterk en je weet vanaf moment 1 wat je doel is. Dat speelt heel fijn! Er zit een leuke spanning in het spel en heb echt enorm genoten!

Waarom dan geen volle 10 hoor ik je denken... Nou het enige wat ik ''jammer'' vond is dat het redelijk braaf bleef qua licht en geluid. Zeker richting het einde mag dat in mijn ogen allemaal wat harder en bombastischer. Zou zeker ten goede doen aan de sfeer en het moment wat er gaande is. Maar dan ben ik aan het ''mierenneuken'' :)

Conclusie:
Speel de kamer met 4 a 5 personen. Je ziet dat de kamer voor deze aantallen gebouwd en gemaakt is.
Geef je over aan het spel en laat je lekker mee slepen in het verhaal.
We hebben een zeer sterke tijd (volgens onze host) neergezet. We hadden ruim 15 min over en dat schijnt nogal goed te zijn voor deze Escaperoom. Hij is zeker uitdagend maar voor ons was alles logisch en zat de flow er het hele spel goed in.

Dank Sherlocked voor de leuke avond, wij komen ZEKER terug voor de andere kamer(s)
En ook een opdracht voor jullie... Zien jullie de verborgen hint in de foto waarin jullie getagd zijn op Instagram?


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Mag iets bombastischer

  Evelyne

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (274 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 maart 2023

Deze review gebruikt heel vaak het woord 'immersive'

Ik ben allergisch voor het woord 'experience'. Het wordt vaak onterecht gebruikt door escape rooms als buzzword, maar The Vault is een perfect voorbeeld van een echte experience! Je hebt hier geen regulier ontvangst. De ervaring begint ruim van tevoren al en zet de toon op een supervette manier. Als het tijd is staan we op de afgesproken positie in de parkeergarage, klaar om te beginnen aan onze inbraak. We weten dat er in de beurs van Berlage een object bewaakt wordt dat wij koste wat het kost willen bereiken. We weten dat dit een onmogelijke inbraak zal zijn en toch doen we het. We krijgen onze briefing op een filmische wijze en worden (enigszins voorbereid) op weg gestuurd. Wat staat ons te wachten? 90 minuten later staan we met het antwoord weer verbluft buiten.

The Vault is het hoogtepunt van immersion. Door middel van een uitgebreide ervaring banen wij ons een weg naar de zwaarbewaakte kluis. De prachtige locatie laat alles echt aanvoelen, want alles wat je ziet is authentiek. Echte kluizen, echte beursruimtes, echte authentieke spullen, alles klopt. De afwerking ontbreekt hier en daar, maar heel storend is het gelukkig niet. Het decor is zo mooi dat dat al veel goed maakt. Daarbij maken licht en geluid subtiel deel uit van het spel om het naar een hoger niveau te tillen. Je hebt hier geen bombastische soundtrack, maar het geluid dat er wel is past perfect.
De kamer is door de realistische setting al enorm immersive, maar het wordt helemaal next level door de constante variatie aan interactie. Je zal je door verschillende momenten heen moeten bluffen, liegen, bedriegen, verstoppen, en verbergen. Het is niet een gevalletje van een bewaker die een keertje of twee langs komt en je dan onschuldig moet lijken ofzo. Nee, dit zijn meerdere stukken die ieder op een unieke manier interactie van je zullen vereisen als team. Als je van interactie houdt bij escape rooms, dan is dit JOUW kamer! Iedereen in ons team is daar absoluut gek op en dat maakt de ervaring zo veel beter. Sta er boven alles voor open om mee te spelen.

Het verloop bouwt op naar een filmische finale die belangrijk voelt. Op een gegeven moment ga ik geloven dat wat wat wij doen echt uit maakt. Mede door de constante variatie aan interactie en de authentieke locatie voelt het allemaal zo serieus en belangrijk.
Je hebt puzzels in de kamer, maar vaak zijn het meer opdrachten die passen in de setting. Wees bereid om het traditionele puzzelen soms los te laten en enkel te doen wat er door de kamer van je gevraagd wordt. Het is daarom ook een uitstekend voorbeeld van hoe je een lineair spelverloop perfect kan laten werken. Ik kan mij desondanks voorstellen dat dit een moeilijke kamer is. Er komt veel terug op communicatie en orde bewaren. Raak je dit kwijt, dan kan het pittig worden.
De kamer is trouwens overduidelijk gemaakt voor 4 mensen. Als je komt spelen zou ik aanraden om niet met meer en niet met minder te gaan. Het is niet heel erg als je dat niet doet, maar het boost de ervaring zeker.

Het hintsysteem is ook een grote reden dat de ervaring voor ons zo bijzonder was. Je krijgt een walkie talkie mee waarmee je in contact staat met je handlanger buiten die meer info over de inbraak heeft. Waar dit echt een domper kon zijn is dit juist een toevoeging! Door de constante communicatie heen en weer bouw je een vertrouwensband op met je handlanger. We gaan echt geven om onze missie en om een goede afronding. Onze host (Sam) had al jaren ervaring en dat viel te merken. Hij wist precies hoe hij ons in moest schatten en hoe hij ons moest begeleiden. Alle props voor hem! Na een adrenaline rush van een einde is het ons gelukt! We hebben The Vault overwonnen!

Tja, positieve reviews schrijven is moeilijk. Het voelt al snel alsof je met een lang verhaal alleen maar zit te fanboyen en eerlijk gezegd doe ik dat hier ook. Wat was dit tof! Als je een immersive ervaring wil spelen met veel gevarieerde interactie in een prachtlocatie, dan moet je The Vault spelen! Ik denk dat wij met onze host ook echt geluk gehad hebben, maar ongeacht was dit zo vet. Ga op in het spel en waan jezelf echt in dit verhaal, dan heb je de beste ervaring. Dit is een van die ervaringen waar ik weken later nog steeds over na denk. Zelden heb ik heb mij zo vermaakt bij een kamer als bij The Vault. Een must-play!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Do you like it immersive?
 • Filmische ervaring
 • Tof plot
 • Veel gevarieerde interactie
 • Meesterlijke host Sam!
 • Alles in thema
 • Prachtige locatie
 • Afwisseling
 • De intro

  Theekopje

lieke_verdonklieke_verdonkEscape ApprenticeLid sinds: 07 mei 2018 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2022

Unieke escaperoom

De escaperoom was een super ervaring! Weinig slotjes en veel variatie in de puzzels. Echt een aanrader in combinatie met een dagje Amsterdam


Reactie door Sherlocked

22 oktober 2022

Erg fijn om te lezen! Hebben jullie vandaag (za 22 okt) gespeeld? Trouwens, binnenkort lanceren we The Alchemist, ik denk dat als jullie The Vault waardeerden om de varieteit in puzzels en de beleving, jullie die ook wel tof gaan vinden :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Beleving

  Victor van Doorn

SuperteamSuperteamEscaperLid sinds: 16 september 2021 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 april 2024

Wat een geweldige ervaring

Dit is echt een unieke kamer. Het begin is kompleet anders dan alle andere kamers. Bij binnenkomst zie je meteen de prachtige opmaak en de locatie helpt daar ook zeker bij. De escaperoom komt recht uit een film en zit vol met unieke aspecten en puzzels. De begeleiding was goed en voegde ook echt iets toe aan de sfeer. De puzzels waren niet te moeilijk maar zeker wel uitdagend en dat samen met de sfeer en locatie maakt dit een van de meest unieke kamers die wij hebben gespeelt.
Dit is een experience die iedere escaper gedaan moet hebben.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Superteam

Ontsnapt: Ja  73:21 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Acteurs (NIET eng)

 

WouterWouterEscape ExpertLid sinds: 11 augustus 2021 (105 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 maart 2024

Dat is.. beroepsgeheim

Met het lezen van een paar reviews vooraf stonden we toch redelijk met knikkende knieën te wachten op de start van the Vault. De uitgebreide informatie vooraf zorgt er voor dat je er lekker in zit. En achteraf kan ik bevestigen dat de iPhone/iPad game een goeie opwarmer was :-)

Wat The Vault ontzettend goed doet (en dat voor een best oude kamer) is de opbouw met suspense. Het is een echte break-in en dat doen ze goed. Je waant je de hoofdrolspeler in je eigen film op verschillende vlakken, van bluf tot kraak.

Het geweldige bestaande decor van een oude kluis doet al het halve werk. Maar de echte aanvulling is de suspense die er hangt en alles wat je brein er zelf verder bij verzint. Zeker een aanrader, ook als je geen fan bent van acteurs, het valt allemaal wel mee :-)


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

 

Debby RoukensDebby RoukensEscape ExpertLid sinds: 22 januari 2019 (84 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2024

Inscaperoom

Deze kamer heeft een paar grappige elementen die niet zijn zoals bij andere kamers. Meerdere acteurs en niet uitbreken, maar inbreken bijvoorbeeld. Met die acteurs krijg je overigens maar heel kort mee te maken. We speelden deze kamer na The Alchemist. Als je beide kamers wilt spelen zou ik het andersom doen, maar dat was toen wij gingen boeken helaas niet mogelijk. We hebben leuk gespeeld, dat voorop gesteld. Maar we vonden de kamer toch een wat oudere uitstraling hebben. In een ruimte weet je bijvoorbeeld al waar je daarna binnen moet, nog voor de deur open is. Deze zelfde deur klemde trouwens. De kluis was echt een groot frustratiepunt, mede door de zaklampjes die continu uitvielen, waardoor we geen steek opschoten. We hadden het gevoel dat de gamehost niet kon zien/horen wat we deden, omdat hij elke keer vroeg hoe ver we waren. Zeker op momenten dat je vastloopt is dat jammer.
Ik kan me voorstellen dat deze kamer een paar jaar geleden heel goed scoorde, maar voor de huidige standaarden (en prijs) vonden wij hem tegenvallen. Een dure locatie uiteraard zo hartje Amsterdam, maar bijna 220 euro... nee.
Wat we ook jammer vonden (idem voor The Alchemist) is dat er geen eigen ruimte is om even na te praten. Natuurlijk is er genoeg te vinden in Amsterdam, maar even een doorloop/praatje na afloop met de host heeft zeker een meerwaarde.

Mijn 81e kamer


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Gaaf om dit gebouw van binnen te zien
 • Aardige host
 • Verouderde vibe
 • Prijs
 • Gebrek aan eigen ruimte
 • Geen tijd voor nabeschouwing

 

Marijke-27Marijke-27Escape ApprenticeLid sinds: 26 december 2022 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 maart 2024

Erg leuke ervaring

Een leuke escaperoom. Veel afwisseling. En verschillende spellen.
We hebben erg genoten.
Als tip: wij hadden graag nog even na besproken. Om zo een compleet beeld te hebben.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Na betrekking zou leuk zijn

 

DannyZDannyZEscaperLid sinds: 22 februari 2023 (46 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 maart 2024

Mooie locatie

Mooie locatie en leuke start van het spel, helaas waren er halverwege wat dingen defect waardoor de puzzels niet lekker liepen. Mag wat onderhoud krijgen.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  69:32 min


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Beleving
 • Heeft onderhoud nodig
 • Prijs

 

jeroen_ottojeroen_ottoEscape ExpertLid sinds: 21 oktober 2016 (101 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 maart 2024

teleurstellend

Van te voren hebben we diverse e-mails gehad waaronder een spel. Helaas kon je deze alleen met een IPhone doen en niet met een Android device. Ook veel informatie die je krijgt waardoor je soms door de bomen het bos niet ziet

het begin is leuk bedacht. Echter hoe kom je op deze "gesloten" locatie. Gelukkig was er iemand die de deur voor ons opende. Wij krijgen instructies en kunnen de items voor onze missie oppikken. Een relatief slecht Engels sprekende dame gaf aan wat de opdracht was en we gaan richting de locatie. Hier moeten we ons naar binnen praten. Omdat het heel duidelijk is dat dit dezelfde dame is die ons de opdracht heeft gegeven is het wat "dubbel", maar zeker geen ramp. We kunnen beginnen aan onze missie. Echter zie je in alles dat er onderhoud nodig is. Een geheime deur waarvan ik zonder de plattegrond dit ook direct had gezien. Magnetische "sleutels" waarvan er een kapot was, hierdoor iemand letterlijk was opgesloten en we haar pas na een paar minuten via een MacGyver achtige manoeuvre de deur toch nog open kregen. De gamehost had dit niet door. waardoor wij het gevoel hadden dat ze niet steeds meekeek. Een puzzel waarvan wij de logica snapte maar dit bij geen van vier naar boven kwam en wij deze niet konden oplossen maar naar een cijfer moesten raden. De gamehost zei later dat deze puzzel werkte, maar dan had toch zeker 1 van ons 4 dit moeten zien? Hierdoor werd de gameflow erg aangetast waardoor de in potentie leuke kamer teleurstellend aanvoelde. Hierbij nog de hoge prijs en daardoor de lagere waardering


Reactie door Sherlocked

19 maart 2024

Hi Jeroen, dank voor deze waardevolle feedback! Zitten een aantal heel bruikbare dingen tussen, die we kunnen oppakken. Thanks! Hartelijke groet, Victor


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  77:24 min


 • Origineel
 • Puzzels
 • Logica
 • Sfeer
 • Prijs
 • Heeft onderhoud nodig
 • gameflow
 • abrupt eind

 

MreischMreischJunior EscaperLid sinds: 29 maart 2023 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 februari 2024

Unieke kamer

Er is goed nagedacht over het totaal plaatje van deze kamer. De voorpret en voorbereiding vooraf, het entree, het spel en de laatste meters. De locatie is ook erg tof in het centrum van Amsterdam. In het centrum van Amsterdam zou je minder ruimte verwachten, maar de hele ervaring voelt groots en ruimtelijk aan.
Tijdens het spel zijn er wat afleidende factoren en je krijgt niet altijd mee wat de andere spelers doen. Na afloop is de volgorde van de puzzels daarentegen heel goed na te vertellen.
Een minpunt vond ik dat alles in het Engels was (inclusief instructies en hints). Opzich geen probleem, maar hier was ik niet op voorbereid. Vrienden hadden de kamer ook gespeeld en die kregen de instructies in het Nederlands. Dit is dus geheel willekeurig en afhankelijk van wie er dienst heeft (ik heb dit namelijk nagevraagd). Je kan je voorkeur doorgeven, maar vaak kunnen ze er niets meedoen omdat er veel Engels talige medewerkers meegenomen worden in het rooster.
De puzzels zelf zijn niet heel talig, maar de instructies daarentegen wel. De host deed overigens wel erg goed haar werk en speelde haar rol goed.

Al met al een toffe ervaring op een erg mooie locatie.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Lange spel(tijd) ervaring
 • Toffe voorbereiding en aanloop tot aan de kamer
 • Engels talig (dit van niet van te voren duidelijk)
 • Iets te veel afleidende factoren in de kamer

 

lmatlmatEscape GuruLid sinds: 11 november 2019 (166 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 januari 2024

leuke kamer, met toffe elementen

Deze kamer is leuk en goed, maar niet onmiddellijk voor beginners.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 6 personen

Team: De Kangoeroes V2

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

 

QDCQDCEscape ApprenticeLid sinds: 07 januari 2024 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 07 januari 2024

onbeschrijfelijk

deze kamer is van begin tot eind een enorme ervaring. niet te vergelijken met elk andere kamer die ik eerder gespeeld heb


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal

 

queenie4everqueenie4everEscape ExpertLid sinds: 28 oktober 2018 (91 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 augustus 2023

Gave kamer in een geweldig pand

Na de Architect wilden we toch ook de Vault spelen. Zo gezegd zo gedaan.
Je begint al een paar dagen van te voren met een briefing, mails, etc. Op de dag zelf mag je je melden voor de missie en dat hebben ze echt leuk opgezet. Je hebt al heel wat achter de rug voordat je überhaupt binnen bent!
De aankleding is goed gedaan, maar dat kan ook bijna niet anders in zo'n prachtig pand. Het verhaal zit goed in elkaar en de spanning bouwt iedere keer weer wat verder op.
Leuke combinatie van nieuwe techniek en authentieke puzzels. Goede begeleiding die het verhaal van begin tot eind meespeelt in haar rol.
We hebben genoten!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

jadelouisajadelouisaEscaperLid sinds: 26 november 2022 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 september 2023

Een aparte kluis

Nou, we vertrokken met zn 6en naar amsterdam om in te breken bij The Vault.

Het zit in een mooie locatie, wat ook lekker het thema zet. Het decor in de kamer is onwijs mooi, en super gaaf. Alhoewel had ik niet erg het gevoel dat wij al aan het begin het verhaal in werden getrokken door de host, wat wij een beetje jammer vonden.

De manier hoe je hints kan krijgen is een leuk concept, alleen hadden wij niet echt het idee dat het voor ons werkte. Ook de puzzels waren voor ons vrij onduidelijk, wat de ervaring helaas wel een beetje verpestte. Nadat ik onwijs veel leuke en gave verhalen over deze kamer heb gehoord, vond ik het toch wel een teleurstelling.

Het is een onwijs mooie kamer met een heel leuk concept, maar je legt er best wel wat geld voor neer, wat het naar mijn mening niet per sé waard is.


Reactie door Sherlocked

03 september 2023

Hoi Jade Louisa, wat jammer om te horen dat de ervaring en puzzels je tegenvielen. Da's natuurlijk niet de bedoeling! Kan je me vertellen wanneer je speelde (datum


5.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 4.0

Service: 6.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooi decor
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Prijs
 • Slechte begeleiding

 

PersephonePersephoneJunior EscaperLid sinds: 29 mei 2023 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 september 2023

De kofferbewaker

De allerbeste start van een escape room die ik ooit heb gespeeld. Met een berg aan video's en extra informatie vers in ons geheugen stonden wij te trappelen van voorpret op de parkeerplaats op het Damrak in Amsterdam. Hoewel het niet nodig is om de informatie die je eerder toegestuurd krijgt te bekijken, verhoogde het onze anticipatie enorm. De ervaring begint zo nog voordat de tijd ingaat.

De acteurs in de ruimte voegen echt enorm toe aan de beleving. Voor spelers die nog nooit met acteurs hebben gespeeld en een beetje huiverig zijn, is dit een goede manier om met deze nieuwe vorm van beleving in aanraking te komen.

De kamers zijn echt magistraal mooi. De locatie in de Beurs van Berlage is natuurlijk fantastisch, maar ook de sfeer en de afwerking van de puzzels en ruimtes was tot in de puntjes uitgewerkt. De kamer is qua verhaal gemaakt voor vier personen, maar voor sommige puzzels is een vijfde persoon juist weer handig. Beide groepsgroottes zouden goed werken. Wat ik heel tof vond aan The Vault, is dat je voor veel puzzels echt moest samenwerken en goed moest communiceren om ze op te kunnen lossen. De meeste puzzels zijn parallel, maar je dient ze wel allemaal op te lossen voor je door kan naar de volgende ruimte. Daardoor zat je nooit lang vast op één puzzel en kon je goed door wisselen.

Het verhaal zat goed in elkaar en bouwde logisch en intuïtief op door de kamer. De ontknoping van het verhaal was vrij abrupt en ook aan het einde van de kamer stonden wij even met vraagtekens of het nu afgelopen was. De host was ontzettend vriendelijk en ondanks dat er geen ruimte was om een drankje te doen, hebben we nog wel even kort nabesproken.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Zero Drop Weather

Ontsnapt: Ja


 • Origineel verhaal
 • Fantastische start van de kamer
 • Goede eerste ervaring met acteurs
 • Intuïtieve parallelle puzzels
 • Prachtig decor en locatie
 • Enigszins abrupt einde

 

Marcovh1984Marcovh1984EscaperLid sinds: 03 januari 2023 (64 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 juli 2023

Ja what happened…

Het begin is om te zeggen erg origineel en spectaculair, volle moed begin je en dan wanneer je echt in de kamer bent denk je Ooh.. locatie technisch erg mooi.. maar na mijn inzicht had het meer gemogen.. vond sommige puzzels onlogisch en niet echt bij verhaal passen… en de interactie had ook veel meer en beter gemogen..


7.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Decor
 • Onlogische puzzels
 • Gebrek aan verhaal
 • Puzzels
 • Prijs

 

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (226 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 oktober 2019

Kraak de kluis

Dit was de laatste kamer die wij speelden op ons escape dagje en de reviews die we hadden gelezen waren erg wisselend. Daarom besloten we zo blanco mogelijk erin te gaan en alles op ons af te laten komen. De start van de escape is super origineel en je zit gelijk in het verhaal. Deze setting wordt ook niet meer losgelaten tot het eind van de kamer wat ik erg tof vond! Het pand waar je je in bevindt is ontzettend mooi en dit vormt dan ook wel het grootste deel van de aankleding. De ruimtes zijn ontzettend ruim. Iets te ruim naar mijn idee en de afwerking kan op veel plekken beter. Puzzels zijn van goed niveau en passen in thema en zijn erg afwisselend. Deze kamer is zeker een aanrader om mee te pakken als je in Amsterdam bent.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

MariekeMariekeEscape EnigmaLid sinds: 02 maart 2020 (452 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 juni 2023

"Ik ben kunsthandelaar en dit is mijn agent"

Dit is geen escaperoom, dit is een break-in, veel meer gericht op beleving. En een (zeker voor Nederland) originele start. Hierdoor, en door de interactie met de acteurs, wordt je meegesleept in het geheel. Je team moet infiltreren, het beveiligingsprotocol ontsleutelen, en het object te stelen. En, niet te vergeten, niet ontdekt of gepakt worden.

Nadat we alle attributen gevonden hadden (superleuk gedaan) en onszelf naar binnen gebluft, was het tijd om te missie te starten. Interactie met acteurs is niet mijn ding, maar gelukkig was de andere helft van het team hier erg goed in. Gelukkig sprak de acteur waar we het meest mee van doen hadden ook Nederlands, want voor de rest is bij Sherlocked alles in het Engels. Het is tenslotte Amsterdam...

De kamer zelf is best ruim, er wordt veel gebruik gemaakt van techniek maar ook van het authentieke decor. Ze creëren een bepaalde spanning, dat is erg leuk gedaan. Wij speelden met vier en ik denk dat de kamer hier ook op gebouwd is.

Er waren niet heel veel echte escaperoom-puzzels, het zijn ook bepaalde handelingen die je moet uitvoeren. Het is logisch wat je moet doen, dat speelt erg fijn. Volgens mij hebben we geen hints nodig gehad, maar mocht dat wel zo zijn, dan voelt dat niet aan als hints. Ik hou hier persoonlijk erg van, want hints kunnen vaak uit de beleving halen.

Ondanks het feit dat deze kamer 8 (!) jaar oud is is dit wel een ervaring die op je wishlist mag!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

IljaVKIljaVKJunior EscaperLid sinds: 25 februari 2024 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 februari 2024

Geweldig!

Zo veel coole dingen die je moet doen. Het geeft een hele ervaring ook met acteren. Verder geweldige room, beste die ik gedaan heb.


Reactie door Sherlocked

25 februari 2024

Wat leuk om te horen! Thanks dat je nog de moeite nam om een review achter te laten! groetjes, Victor


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

YourRoomZitSnorYourRoomZitSnorJunior EscaperLid sinds: 10 april 2023 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 april 2023

Heerlijk gepuzzeld en undercover geweest

The Vault, waar acteren en puzzelen samen komt! Bij de kamer komen is en geweldige puzzel opzich zelf! Laag drempelige puzzels en niet alleen maar code slotjes invullen. Prachtig decor en een mooi verhaal!


Reactie door Sherlocked

17 april 2023

Thanks voor de leuke reactie! Mochten jullie nog feedback over de spelbeleving en service voor ons hebben, horen we het graag! Hartelijke groet, Victor


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:33 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving

 

Liesaa_vLiesaa_vEscaperLid sinds: 15 juni 2022 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 maart 2023

Een toffe experience, prima kamer

The vault is een erg unieke experience. Het unieke is dat je echt moet inbreken in het gebouw. Zonder al te veel spoilers te geven is dat wel een leuke toevoeging.

Eenmaal in de kamer zelf waren er wel wat leuke effecten. Echter miste ik wat puzzels of echt zoekwerk. De puzzels die er in zaten waren wel leuk. Maar het had wat meer gemogen van mij. Het niveau van de escape room is wel uitdagend. Als 'ervaren' spelers (gemiddeld 25 kamers) hebben we de kamer wel gehaald, maar normaal hebben we wel wat meer tijd over. Ook is het ontsnappingspercentage vrij laag bij deze kamer.

Al met al leuke kamer om te spelen. Wij hebben eerst the architect gedaan en daarna the vault, dat is wat mij betreft de juiste volgorde.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Kartende Kakatoes

Ontsnapt: Ja  89:00 min


 • Beleving
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verouderde techniek, kleine defecten

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig