Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Poppet

Amersfoort, Nederland

Nu gesloten

Top #18

90 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

15 jaar

Lees reviews

Meer over Poppet

Amy is niet zoals de rest van de kinderen op het internaat. De andere meisjes willen niet met haar spelen. Arme Amy brengt haar dagen door in haar kleine kamertje, spelend met haar pop, die ze Poppet noemt. Ze stelt zich voor dat de pop haar enige vriendinnetje is, iets wat ze ook echt gaat geloven. Schijnbaar houdt Poppet de geesten, de pestkoppen en de eenzaamheid op afstand.

Maar is de pop echt Amy's vriendin, of is er meer aan de hand dan je op het eerste gezicht zou denken..?


Thema's

Avontuur

Geschiedenis

Mysterie

School

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie vriendelijk (in overleg)

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

84 likes

752 bezoekers

98.2% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Daam Fockemalaan 22
3818 KG, Amersfoort
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

274 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

wouter_lathwouter_lathJunior EscaperLid sinds: 27 september 2019 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 januari 2023

Totale immersie

Na Bloody Mary en Soup du Jour op zaterdag mochten we deze zondag ook de nieuwe Poppet ervaren. Wat een heerlijke set aan kamers hebben ze daar in Amersfoort.

Decor, verhaal, sfeer en puzzels vullen elkaar tijdens "Poppet" perfect aan. Vanaf de eerste minuut voel je je ondergedompeld in het verhaal van Amy en haar pop. Er wordt constant een creepy spanning neergezet zonder dat de kamer (te) angstaanjagend wordt. De puzzels zijn lekker uitdagend zonder frustrerend te zijn en passen helemaal in de setting. De game hosts - we mochten er dit weekend 3 ervaren - maken het allemaal heerlijk ongemakkelijk (en hebben nadien nog tijd voor een leuke babbel). En de manier waarop deze escape room gebruik maakt van de locatie maakt het absoluut af. We kwamen allemaal glunderend als een stel schoolkinderen de kamer uit.

Rock City Amersfoort is spontaan op nummer 1 verschenen in mijn lijstje, en ik verwacht dat ze daar nog wel even blijven staan.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  75:10 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal

  ChrystelRock City Escapesam_geraertsMarieke

RoosmarijnRoosmarijnEscape ExpertLid sinds: 24 februari 2020 (92 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 mei 2023

Sterk begin en einde!

In eerdere reviews zei ik het al: als je 's avonds speelt en in het donker het terrein van het klooster oprijdt...Dat is intens!
Wij waren in dit geval al binnen na het spelen van Bloody Mary en zaten nog ons drankje op te drinken en te lachen. Ineens stapt er een broeder naar binnen (helaas weet ik zijn naam niet, maar hij speelde het erg goed!) die ons met een ernstige blik vroeg of we klaar waren voor ons eerste dag op het internaat. Heel leuk hoe ze de introducties in thema doen!

Het eerste deel van de kamer vonden wij heel erg leuk en origineel! Helemaal in het thema en nog nooit eerder gezien. We waren verrast: "mogen we dit echt doen?" Het vervolg hierop sloot ook mooi aan en we kwamen helemaal in de sfeer!

Toen we eenmaal aankwamen bij het grote middenstuk van de kamer, kwam de focus vooral op het puzzelen en minder op de experience. Net als Bloody Mary, is dit eerder puzzelkamer, terwijl wij bij Soup du Jour de belevenis ook een grote rol vonden spelen.
Omdat in het begin van deze kamer het belevenisaspect sterk aanwezig was, waren wij in de veronderstelling dat het een 'belevenis escaperoom' zou zijn, maar dat was helaas niet zo. Daarbij wil ik niet zeggen dat een puzzelkamer niet leuk is, maar wij hadden iets anders verwacht.

Er zit veel variatie in de puzzels en deze passen meestal goed in het thema, hoewel wij soms ook aan de slag waren met de gedachte: waarom doen we dit precies? Er zit een bepaald herhalingseffect in deze kamer (je merkt wel wat als je het speelt). In het begin is dit spannend, maar zodra je snapt hoe het werkt, gaat de spanning er wat vanaf. Wij misten ook wat vernieuwende puzzels.
Maar nogmaals, dit kan smaak zijn, als je houdt van 'lekker puzzelen', dan kom je helemaal aan je trekken!
De kamer is lineair, wij waren met 4 en vonden dat eigenlijk af en toe al net wat te veel...
Het geluid maakte de kamer mooi beklemmend, qua licht vonden wij het soms wat té donker (zeker met trappen en drempels).

Het verhaal sluit aan bij de andere twee escaperooms. Wij vonden het wel wat moeilijk om het verhaal te volgen. Het verhaal werd gaandeweg onthuld, maar omdat er dan ook iets gebeurde in de kamer zelf, ging onze aandacht daarna toe. Mogelijk hadden wij dus de gedachtegang achter de puzzels beter begrepen als we beter op het verhaal hadden gelet. Dat wil ik dus in het midden laten.

Het einde van de kamer is erg tof gedaan en het grootste "wat de f-moment". We vonden dit een tof en spannend moment, begrepen duidelijk het doel en vonden het erg mooi gethematiseerd! Stiekem hadden we wel meer van dit soort momenten gewild!

Hierna werden we weer enthousiast ontvangen door de broeder, die met ons na praatte. Dankjewel voor de fijne begeleiding! Erg goed in zijn rol als strenge broeder en vervolgens erg vriendelijk.

Lang verhaal kort: het is lastig om een review te schrijven merk ik. Wij hadden na Soup du Jour een bepaalde verwachting, die Poppet helaas niet helemaal waar heeft gemaakt. Desalniettemin was het een mooie puzzelkamer, met vooral het begin en de finale als sterke punten wat betreft beleving. Aan grote puzzel-liefhebbers kan ik deze escaperoom dus zeker aanraden!
Ik zou persoonlijk aanbevelen om, als je alle drie de kamers gaat doen, Soup du Jour als laatste te spelen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

  Roosmarijnyour-escapelucam

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (238 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 maart 2023

Ontpoppen

Vandaag was de avond aangebroken dat we weer afreisden naar Amersfoort om in het prachtige Eemklooster de nieuwe kamer Poppet van Rock City Escape te gaan spelen. We – De Drie Duitsers (3 personen) – waren lange tijd uitgespeeld bij Rock City Escape, omdat we hun andere kamers al hadden gespeeld. Gelukkig konden we weer terugkeren voor deze nieuwe kamer, die ook nog niet zo lang open was.

Je kunt – als je met de auto komt - helemaal doorrijden tot aan de voordeur van het klooster én daar kun je dan op de parkeerplaatsen voor de deur gratis parkeren 👌. In mijn vorige reviews benoemde ik het al; het is van meerwaarde als je 's avonds (in het donker) het klooster gaat betreden. Je komt vervolgens in de ontvangstruimte, waar je wat kunt drinken en nog even naar het toilet kan. Dan wordt je – in thema – door een broeder opgehaald en meegebracht naar het internaat, waar je je eerste dag gaat beleven.

De introductie en tevens instructie van de kamer is super gaaf én origineel. Het is grappig en onverwacht én iets wat ik nog niet eerder heb meegemaakt in een escape room 😍. Echter is dit wél meteen het hoogtepunt van de kamer. Daarna valt de kamer voornamelijk terug op old school escapen, waarbij het voornamelijk belangrijk is om de puzzels binnen de tijd op te lossen én wat minder aandacht is besteed aan het ondergaan van een beleving/experience. Dus als je van klassieke puzzelkamers houdt, dan is Poppet zeker een aanrader. Persoonlijk ben ik wat meer fan van de beleving-gedreven kamers en doordat het begin van de kamer heel erg deed vermoeden dat Poppet zo zou zijn, vond ik het tweede gedeelte wat tegenvallen.

Waar de kamer sterk begint met puzzels die in thema zijn én tot op zekere hoogte mede het verhaal vertellen, worden de puzzels gedurende het spel steeds meer random én steeds minder passend bij het thema, het verhaal en de omgeving. Er zitten ook niet echt vernieuwende puzzels in de kamer. De meeste zijn veel voorkomend in escape rooms én bij een enkele puzzel heb ik me zelfs afgevraagd; moeten er in kamers anno 2023 nog zo'n soort puzzels zitten? Dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak. Er zullen geheid mensen zijn die zulk soort puzzels geweldig vinden om te doen, maar dan nog voelt het een beetje als random en als opvulling in de escape room. De puzzels zijn lineair, wat betekent dat je eerst het ene moet doen, voordat je door kunt met het volgende. Onder andere hierom zou ik aanraden om de kamer met een zo klein mogelijke groep te spelen, want met z'n drieën stonden we elkaar al ooit in de weg en voelde het als te veel.

Qua decoratie en thematisering heeft Rock City Escape ontzettend veel baat van het klooster. Het klooster zelf ademt al ontzettend veel sfeer én hier weten ze goed gebruik van te maken. Echter valt het ‘toegevoegde' decor af en toe wat tegen. Dit ziet er niet zo goed afgewerkt uit én oogt zelfs af en toe verouderd. Zo zie je heel duidelijk; dat gaat zo meteen open, dat valt zo meteen naar beneden, ect. Ook zijn camera's, speakers en draden niet altijd goed weggewerkt, wat ook weer wat afdoet aan het belevingsaspect. Er zitten wat leuke verwijzingen in de kamer naar de andere kamers van Rock City Escape én voor de degene die goed oplet zelfs verwijzingen naar de toekomst van de kamer zelf. Dat laatste vond ik een heel gaaf aspect.

Het verhaal van Poppet is heel duidelijk en wordt vooral in het begin goed neergezet. Gedurende het spel merk je weinig van het verhaal. De omgeving past naar mijn idee niet altijd heel erg goed bij het verhaal/thema. We komen op mooie locaties van het klooster, maar wat de link is met het verhaal/thema was mij niet altijd duidelijk. Hierom vroegen we ons regelmatig af; wat doen we hier óf wat is dit voor ruimte? Het einde van de kamer maakt het verhaal af, maar op een soort surrealistische/figuratieve manier. Ik snap wat ze hier hebben willen doen, maar ik vind de uitvoering een beetje houtje-touwtje en ook hier stoor ik me erg aan het gebrek aan afwerking.

Na het spelen van de andere kamers bij Rock City, verwachtte ik ergens in de kamer een ‘wauw-moment' in de vorm van een plottwist of een technische verrassing, maar deze blijft uit bij Poppet. Ondanks dat het een nieuwe kamer is, kun je veel beter met de verwachting gaan dat je een oude klassieke escape room gaat spelen. Het echte wauw-moment was voor ons het begin en daar bleef het (helaas) bij. Misschien is het erg Nederlands van mij, maar voor zo een klassieke kamer vind ik de prijs wel aan de erg hoge kant. Achja, escape-verslaafd, dus we betalen het toch wel 😁….

Al bij al; Op de een of andere manier pakte Poppet ons niet zo. Dit heeft deels met een stukje voorkeur te maken. Wij houden van belevingskamers met een goed verhaal, spannende sfeer, mooi decor, ect. Daarbij vind ik het altijd tof als puzzels onderdeel zijn van het verhaal óf in ieder geval in thema zijn. Bij Poppet is dit niet zo en is de keuze gemaakt om ongeacht thema/verhaal, diverse puzzels in de kamer te stoppen, waarbij meer de nadruk ligt op de puzzel zelf én minder op de reden waarom je het op moet lossen. Waarschijnlijk vinden echte puzzelliefhebbers dit fantastisch, dus vooral aan hen zou ik Poppet aanraden. Er zitten verder leuke dingen in de kamer, zoals het begin, de verwijzingen naar andere kamers en sfeer d.m.v. geluid. Echter zijn er te veel minpunten om het een topkamer te laten zijn, zoals gebrek aan afwerking, niet goed weggewerkte techniek en onlogisch verloop van het verhaal in combinatie met locatie en puzzels.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met drie óf twee personen i.v.m. lineair spelverloop;
- Vooral spelen als je houdt van puzzelkamers;
- Als je alle kamers op deze locatie speelt, zou ik deze als eerste spelen i.v.m. een opbouw in spektakel;
- Speel deze kamer vooral als je in de buurt bent óf als je andere kamers bij Rock City Escape gaat spelen;
- Vergeet tijdens het spelen niet te letten op de leuke verwijzingen.

Beste mensen van Rock City Escape, bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid. We hebben een fijne avond gehad bij jullie.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • De locatie: het klooster
 • Diversiteit aan puzzels
 • Sfeer d.m.v. geluidseffecten
 • Verwijzingen
 • Het begin/De introductie

  GijssambeekMariekesjephanie

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (226 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 mei 2023

Lekkere puzzelkamer

Na eerder Bloody Mary en Soup du jour gespeeld te hebben, waar ik ontzettend enthousiast over was, werd het tijd om de nieuwste kamer te gaan spelen van Rock city; Poppet. Na het horen van andermans ervaringen waren mijn verwachtingen al een beetje getemperd. Deze kamer zou niet dezelfde standaard hebben al Soup du jour. Dus zonder verwachting trokken we naar Amersfoort.

De intro is echt subliem en is echt heel leuk neergezet. De sfeer zit er gelijk goed in. De eerste ruimte begint goed en ik vraag me eigenlijk af waar de kritiek puntjes vandaan komen, maar na deze ruimte, komen we ergens anders terecht waar het spel echt van start gaat. En ja dan snap ik de struikelpunten wel. De kamers zijn erg krap en je loopt elkaar vaak voor de voeten. De kamer is ook erg donker wat op een gegeven moment wel begon te frustreren. Ik snap dat het een stukje met sfeer te maken heeft, maar op bepaalde punten had er wel meer licht mogen zijn. Het verhaal is me ook compleet ontgaan. Via korte geluidsfragmenten tussendoor proberen ze je door het verhaal te leiden, maar de fragmenten komen onverwachts waardoor je vaak nog aan het praten bent wanneer het fragment start. Ook is het vrij moeilijk te verstaan. De puzzels daarin tegen vond ik wel echt heel leuk.
Al met al is het dus zeker een mindere beleving dan Bloody Mary en Soup du Jour, maar deze kamer is zeker wel een die de moeite waard is om mee te pakken. Als je alle drie de kamers zou gaat spelen dan zou ik deze als eerst spelen, daarna Bloody Mary en afsluiten met Soup du Jour.


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • gebrek aan licht
 • onduidelijk verhaal

  sjephanieDrs-jlc

SemSemEscape MasterLid sinds: 15 juni 2018 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 februari 2023

Niet heel vernieuwend

#124 Poppet

Het klooster waar je aankomt is prachtig, vooral in het donker. Dit is ook volledig de reden geweest waarom ik deze perse savonds moest en zou boeken, ook al betekende dit dat ik om 01:00 nog niet thuis was (Zuid-Limburg, je zal er maar wonen). Je wordt prachtig in thema ontvangen en middels een leuke intro, die nog leuker is in het donker, de kamer in begeleid.

De puzzels in de kamer zijn leuk, maar niet echt vernieuwend. Ik heb na 123 andere kamers hier niet echt nieuwe puzzels gezien, wel een leuke uitwerking van een aantal.

Het verhaal is mij niet helemaal helder, vooral door de rare start van de kamer niet. Er gebeurt een heel apart iets waardoor ik het hele concept kwijt was van waarom ik nou daar was, waar ik was. Het lijkt zelfs een beetje alsof de start later is toegevoegd ofzo.

De beleving vond ik, mede door het verhaal erg matig in deze kamer. Het pand en de setting zijn zo mooi en je zou hier zoveel leuke dingen mee kunnen, maar het wordt gewoon niet benut voor mijn gevoel. Er was ook heel weinig aankleding, wat ik echt oprecht jammer vond.

Al met al is dit echt wel een leuke kamer om te spelen, maar speel deze dan wel als eerste, vervolgens Bloody Mary en ten slotte Soup du Jour. Die laatste 2 vond ik persoonlijk veel beter qua beleving. Niet 2 uur hiervoor gaan rijden, maar wel als je hem samen met de andere 2 speelt!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  75:00 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Prijs

  anoukMarieke

Alweer een knaller van Rock City

Vandaag met ons team de derde kamer van Rock City mogen spelen. We zijn flink door ze verwend door de andere twee kamers die we al gespeeld hebben, dus onze verwachtingen zijn enorm hoog. De locatie blijft natuurlijk gewoon op en top, en helpt enorm om gelijk al in de sfeer te komen. Bij Poppet hebben ze naar ons idee heel erg leuk gebruik gemaakt van de verschillende ruimtes.
We mochten weer even kind zijn en stiekem niet naar de meester luisteren. Wat hebben we gelachen. Al snel werd het serieuzer en spannender. We waren met 5 man en ik lees in andere reviews dat mensen vonden dat je met meer personen soms niks te doen had, maar dat is bij ons op geen enkel moment zo geweest. Ik heb ook alle puzzels goed meegekregen, die prima te doen waren, en het verhaal is ook duidelijk.
Wat een genot was het weer om deze room te mogen spelen. Als einde wil ik nog een pluimpje geven aan onze host Matthijs, die het mega goed gedaan heeft en de ervaring echt extra waarde heeft gegeven.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Escapologists

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend
 • Logica

  gekverhaal_arjan

luuk_schalkluuk_schalkJunior EscaperLid sinds: 02 maart 2019 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 mei 2023

Goede redelijk klassieke kamer in een goede setting

Deze kamer is redelijk klassiek. We speelden hier eerder Bloody Mary en Soup du jour. Waarbij Soup du Jour er met kop en schouders bovenuit stak is poppet weer wat klassieker. De sfeer die wordt neergezet is top. Beklemmend en met het acteerwerk van de staf wordt je goed meegenomen in het verhaal!


7.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  86:00 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Weinig origineel
 • Prijs

  Marieke

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (277 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 mei 2023

Poppet? Bedoel je Proppet?

De meningen over de nieuwste van Rock City deden snel de ronde. De ene is laaiend enthousiast, de ander heeft gemengde gevoelens. Mijn eerdere ervaringen bij Rock City waren zeer positief, dus met goede moed en veel zin komen we terug bij het klooster. Blijkbaar is er een demonische pop aanwezig hier. De intro is net zoals bij de andere kamers gelijk tof. Het is een uniek begin dat ons gelijk vult met energie. Heel anders uitgevoerd dan de andere kamers, maar perfect voor dit thema. De lol zit er goed in!

Na deze intro komen we in een mooie setting terecht die de energie vast houdt. Echter gaan we hier wel héél snel weer vandoor terwijl we nauwelijks wat gedaan hebben. Ik vond het een gemiste kans om hier niet nog wat meer te doen en wat meer interactie te hebben met de host. We komen weer ergens anders terecht en vanaf hier begint het spel écht. De sfeer is goed neergezet en, zoals verwacht bij Rock City, lekker grimmig. Het is wel iets te donker voor mij. Volgens mij is dit deels voor sfeer gedaan en deels om het redelijk minimale decor en afwerking te verbergen.
Vanaf dit punt gaat het plot ook op sneltreinvaart en is het niet heel duidelijk wat we nou doen. We worden begeleid door moeder overste die in een monotoon stemmetje over de speaker tegen ons praat. Haar stem is laag in de mix en als ze praat hoor je haar met moeite over de atmosferische soundtrack heen. Na bijna elke puzzel die je oplost komt moeder overste weer langs, maar gaat het spel wel gewoon door. Je kan door puzzelen en wat ze zegt totaal negeren. Het is te makkelijk om niet te luisteren of per ongeluk overheen te praten.
Steeds meer vragen komen op: wie zijn wij? Wat willen we bereiken? Waarom? Deze onduidelijkheid blijft het hele spel hangen en dit komt ook door een gebrek aan "Show, don't tell." De pop waar het spel om draait doet namelijk niks. Je hoort dat de pop gevaarlijk is en allemaal nare dingen heeft gedaan, maar we krijgen dat nooit zelf te zien of mee te maken. We moeten in feite maar geloven dat moeder overste niet paranoïde is geworden over een lappenpopje. Het einde van de kamer is ten slotte bizar. Het hoort episch te zijn, maar werkt eerder een beetje lachwekkend.

Qua experience is het belangrijk om te weten dat Poppet minder op het spektakel zit dan de andere twee kamers van Rock City. Je zal hier voornamelijk 90 minuten lang lekker zitten te puzzelen in een grimmig sfeertje. We hebben een goede flow te pakken, ondanks wat problemen met ruis en wat onduidelijkheden in puzzeldesign. Deze issues zijn niet vreselijk storend, maar zullen waarschijnlijk naar mate de kamer langer open is er uit gefilterd worden. We vermaken ons goed en staan na iets meer dan 70 minuten hintloos spelen weer buiten.
De kamer bestaat uit veel ruimte, maar is praktisch klein. Alle ruimtes zijn compact en je staat al snel op elkaars lip. De indeling vind ik daarbij soms vreemd. Sommige ruimtes zijn wat ruimer en bevatten weinig puzzelwerk, terwijl een kleinere kamer veel te doen heeft. Ik word er zelf na een tijd nogal nerveus van. Wij zijn met 4 en het blijkt moeilijk om overzicht te bewaren omdat iedereen eigenlijk elkaar constant in de weg zit. De kamer kan met 2 tot 6 mensen worden gespeeld, maar ik denk dat 4 echt de max is. 3 lijkt me perfect. Met 2 moet je echt doorpakken, maar dat lijkt me wel tof voor ervaren spelers.

Poppet is een leuke puzzelkamer van 90 minuten met een grimmig sfeertje. Hij zit minder op de experience dan de andere kamers, dus hou dat zeker in gedachten. Ik heb me hier heel goed vermaakt, maar vraag me nog steeds af waar het prijskaartje van 165 euro vandaan komt. Nou hoeft natuurlijk niet elke nieuwe kamer te innoveren of next-level effecten of mindfucks te hebben, maar de prijs schept natuurlijk wel verwachtingen qua experience. Al helemaal als je kijkt naar de andere kamers hier. Ik vind het voor wat je krijgt een behoorlijk dure kamer, al helemaal aangezien het beter is om met een kleinere groep te komen vanwege de kleine ruimtes. Als je hier komt spelen, doe deze dan eerst, dan Bloody Mary, dan Soup du Jour. Class dissmissed!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Het Dronkenmansslot

Ontsnapt: Ja  70:00 min


 • Speelse (haha) intro
 • Goede gameflow
 • Grimmig sfeertje
 • Locatie van het klooster
 • Onduidelijk plot
 • Veel kleine ruimtes
 • Duur voor wat je krijgt

  lucam

MarjoleinvKMarjoleinvKJunior EscaperLid sinds: 12 maart 2023 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 april 2023

Ik droom over poppen vannacht!

Leuke escaperoom, met enkele verrassende elementen voor als je vaker een escaperoom bezoekt. Als je nog niet bang voor poppen was, kom je hier alsnog met een lichte poppenfobie uit!
Er was voor mij 1 minpunt aan deze escaperoom. Ik ben slechthorend en veel aanwijzingen werden (in het Engels) gesproken gegeven. Voor mij waren die slecht te verstaan.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Escaperoom toppers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

  MarjoleinvK

Leuke kamer om te spelen!

Hoge verwachtingen na het spelen van de andere 2 kamers op deze locatie.

De ontvangst was top, de man die ons naar het spel bracht, zat ontzettend goed in zijn rol, complimenten hiervoor!

De kamer is leuk in elkaar gezet. En de puzzels zijn goed te doen en hebben een verwijzing naar het verhaal.

Wel vonden we het verloop van het verhaal niet altijd helemaal duidelijk.

We hebben genoten van de escaperoom. Wel zouden we aanraden deze als eerste te spelen wanneer je ze allemaal wilt spelen.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Gebrek aan verhaal
 • Beleving

  Mirtedepirte

GijssambeekGijssambeekEscape GuruLid sinds: 01 januari 2021 (172 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 maart 2023

Das Internat


Vandaag gaan we met ‘'De Drie Duitsers'' richting Amersfoort, al eerder heb ik hier de andere 2 kamers gespeeld genaamd ‘'Bloody Mary'' en ‘'Soup Du Jour'' deze waren mij ontzettend bevallen en wou dus graag zo snel mogelijk terug toen we hoorde dat de nieuwste kamer ‘'Poppet'' opende.

We speelde deze kamer op een zondag avond, een aanrader voor iedereen. Niet specifiek de zondag want er moet natuurlijk nog tijd zijn om met zijn alle naar de kerk te gaan, maar s'avonds is wel echt een must met deze locatie. Het bevind zich in een oud klooster, zowel Poppet als de 2 andere kamer en de sfeer die er gezet word op het moment dat je hier s'avonds aankomt is geweldig en maakt het een unieke beleving.

Je kan hier direct voor de deur parkeren en word netjes ontvangen door de GameHost, dit is vaak al gethematiseerd en daar houdt ik ontzettend van. Je krijgt de gelegenheid om wat te drinken of nog even naar het toilet te gaan en dan gaat het gebeuren.

De intro is super uniek en verfrissend, ook dit heeft extra sfeer als je in de avond speelt. Onze GH/Acteur deed het super goed en daarvoor alle liefde. Je hebt een soort ‘'begin stukje'' ik wil niet teveel spoiler en maar dit begrijp je tijdens het spelen wel. Hier was voor ons nog niet helemaal duidelijk wat de bedoeling was en hadden we daarom ook een tip voor nodig, wel bevind zich hier een leuke creatieve puzzel.

Vervolgens begint de daadwerkelijke escape room en dan verdwaalt het verhaal een beetje, waarom zijn we hier? Wat doen we hier? Waarom staan we op deze plek en hoe past dit in het verhaal. Dit is iets wat we ons vanaf dit stuk over de gehele kamer afvroegen en dat is super zonde met een locatie als deze, je hebt een letterlijk klooster en inplaats van het gebruik van de kamers zoals ze zijn worden kamers die vroeger een ander doeleinde hadden gebruikt voor iets anders. Dit maakte de loop door het verhaal onduidelijk.

De puzzels zijn op verschillende momenten leuk in thema, vooral in het begin maar soms voelde het ook ontzettend uit zijn plaats, waarom is dit bepaalde stuk hier aanwezig of wat moet het überhaupt voorstellen.
Ook vond ik dat er voor een nieuwe kamer veel ‘'simpele'' puzzels in zaten, dit is misschien een beetje verwend maar op het moment dat je een bepaald niveau al hebt neergezet vind ik het jammer als ik sta touw te trekken in een nieuwere kamer.

Het gebruik van licht en geluid was heel netjes, ze zetten hier een juiste sfeer neer voor het verhaal en voel je je op sommige momenten niet op je gemak. Ook werd er gebruik gemaakt van bepaalde effecten, echter had dit van mij meer gemogen. Bepaald ‘'shows'' waren cool maar dan toch was het hem net niet, soms werd het idee neergezet dat we nu iets speciaals zou komen maar dan was dat het, al was dit wat verder doorgetrokken had dit de kamer zeker ten goede gedaan.

Het verhaal is gaaf maar voor mijn gevoel niet duidelijk genoeg, vooral door de kamer heen. We snapte allemaal naderhand wat zich er precies had afgespeeld maar veel door eigen invulling, door wat meer informatie in het begin stuk of door de kamer heen dat dit verduidelijkt kunnen worden vooral is dit jammer omdat naar mijn menig het een ontzettend tof verhaal kan zijn.

Al met al is het een leuke kamer maar kan naar mijn smaak nog wat aanpassingen gebruiken vooral in de lijn en duidelijkheid van het verhaal, ben je van plan om escape rooms te gaan spelen bij Rockcity Escape zou ik de volgende volgorde aanraden: Bloody Mary - Poppet - Soup Du Jour.

Mensen van Rockcity Escape, super bedankt voor de leuke tijd ;)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Intro
 • Locatie
 • Goede begeleiding
 • Bepaalde puzzel
 • Duidelijkheid verhaal

  anouk

ingrid_lucardieingrid_lucardieEscape ExpertLid sinds: 19 december 2017 (79 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 maart 2023

Genoten

Vandaag dan de laatste escaperoom van deze trilogie gespeeld. Mijn hart maakte al een sprongetje van blijdschap toen ik zag dat dezelfde spelbegeleider/actrice binnenkwam. Direct zit je in het spel en voel je de spanning. We aarzelen zelfs als we juist iets willen doen wat echt niet mag. Maar.... mmmmm wel doen/niet doen.... Uiteindelijk zitten we vol in het spel en het ene verrassende effect na de ander presenteert zich aan ons. We zijn met 6 dus gelukkig ziet iemand altijd wel weer een deel van de puzzel. De spanning wordt goed begeleid door geluiden, muziek en de sfeer van het klooster. Er worden ook altijd op tijd genoeg hints gegeven dus je zou het toch moeten kunnen halen, lijkt me. Het einddeel vond ik ook erg origineel. Toen we na spannende periode eindelijk eruit waren misten we toch echt 1 teamlid. We hebben herhaaldelijke moeten roepen voordat zij ook tevoorschijn kwam. Ze zat nog helemaal in het spel. Overigens hoeft dit niemand af te schrikken hoor. Ik denk dat in de meeste gevallen mensen gewoon naar buiten komen... alhoewel....whaahahaaha....

De bloody mary en soup-du-jour waren al fantastisch en deze valt prima in dat rijtje...


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Escapedummies YX

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  B1ANCA

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2021 (130 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 februari 2023

Did it pop?

Leuke kamer en heerlijk in thema. We miste wel soms een beetje een wauw moment… puzzels waren erg origineel en leuk!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  75:11 min


 • Spannend
 • Logica
 • Sfeer

  Niklas

mitch2304mitch2304Escape MasterLid sinds: 26 november 2018 (213 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 februari 2023

Oei. Dat is een gevaarlijk popje

Met hele hoge verwachtigen vertrokken we naar Amersfoort. Hoge verwachtigen door toffe ervaring bij Bloody Mary en Soup Du Jour. Zou Poppet die verwachtigen waar maken?

Opnieuw kreeg ik weer dat onbehaaglijke gevoel toen we parkeerden en ook in de wachtruimte bleef dat gevoel nog wel even hangen.

Vervolgens werden we opgehaald door de host en dit was... vreemd. Wat was er aan de hand dat zij zo zenuwachtig was?
Toen we los werden gelaten en zagen waar we terecht waren gekomen, vroeg ik me eerst af of we wel goed zaten. Maar wat er daarna gebeurden, nam al mijn twijfels weg.

Het spel erna voelt echt aan als een mix van escapen en beleving. Een soort van experience kamer waarbij je je afvraagt wat gebeurd er als deze deur open gaat en wat gebeurd er daar bij het knipperende lampje.

We waren erg te spreken over de route die we van de wachtruimte tot aan de Escape hebben afgelegd. Je loopt nu door een stuk uit het klooster waar je nog niet eerder bent geweest.
Daarnaast vonden we dat de ruimtes ook super waren hergebruikt!

Ik vond dat er 1 specifiek stuk uit deze Escape er echt met kop en schouders uit sprong. Toen begon ik het heel spannend te vinden!

Wellicht dat af en toe het geluid wat harder kan met een grote groep. We konden het op.sommige momenten niet goed verstaan.

Zeker een aanrader!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  Drs-jlc

PieterLiezePieterLiezeJunior EscaperLid sinds: 21 november 2020 (41 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 januari 2023

Goed, beter, best!

Hadden wij even geluk, na gisteren bloody Mary en Soup du Jour te spelen, bleek er vandaag nog een plekje over om Poppet te testen.

De lat lag erg hoog na deze twee kamers, maar jongens wat een ervaring! Een ongelooflijk gebruik van het bestaande decor en locatie en een aantal aspecten die ik nooit eerder gezien had.

Ik denk dat dit de meest immersieve escape ervaring is die we ooit gespeeld hebben, en dat gaat niet ten koste van de puzzels.

Rock City heeft fantastische kamers gebouwd. Mijn tip: maak er gewoon een dag van en speel ze alle drie!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Original
 • Difficulty
 • Experience
 • Storyline
 • Exciting

  wouter_lath

mvandeneindemvandeneindeJunior EscaperLid sinds: 17 november 2019 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juli 2024

Weer een topkamer

Prima kamer, twee vrij onlogische 'puzzels' (die we met een hint toch konden 'oplossen'), maar dat valt in het niet bij de talloze originele puzzels in deze kamer, de prachtige aankleding en de gehele sfeer.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  07:19 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

djorisdjorisJunior EscaperLid sinds: 25 oktober 2023 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juli 2024

Wat een geweldige ervaring!

De kamer begint al sneller dan je zou denken wat een erg leuke ervaring geeft. Ik heb genoten van de spanning die deze kamer je kan geven.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

Angela de Mari (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juli 2024

Een hele belevenis

Niet gewoon een escaperoom maar een hele belevenis. Door de locatie, het acteerwerk en de supergave effecten en puzzels. De escaperooms van Rock City zijn de beste die ik gedaan heb. Poppet heeft een spannend verhaal waar je door het geweldige acteren van de hostess meteen helemaal in zit. De puzzels zijn uitdagend maar ook toegankelijk. Ik zou iedereen die een beetje tegen de spanning kan deze escaperoom aanraden!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

amamEscaperLid sinds: 27 december 2017 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juli 2024

Fantastisch! Alles klopt, is origineel en je bent lekker bezig

Helemaal in thema. Van begin tot eind origineel. Sfeer heel goed. Lekker puzzelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  75:04 min


 • Ambiance
 • Great service
 • Original
 • Puzzles
 • Difficulty
 • Experience
 • Storyline
 • Great host
 • Logic
 • Diversity

 

roman_robroekroman_robroekEscaperLid sinds: 07 januari 2019 (46 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 juli 2024

Past perfect op de locatie

Begeleiding was weer uit-stekend. Mijn persoonlijke favoriet van Rock City. Verhaal hangt mooi samen met de rest. Hoe deze kamer is ingepast op de locatie is echt geweldig. Dit kan ook alleen hier. Sommige puzzels waren nieuw voor me en erg origineel bedacht. Hier en daar even schrikken, maar niet eng. Mocht van mij wel iets langer duren. Heel jammer dat de kamer gaat stoppen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

Annika (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 juli 2024

Super!

Vanaf het begin is het echt een ervaring. De spellen zijn leuk, de omgeving geweldig, de speciale effects goed gedaan. Niet twijfelen: gewoon doen!!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Krista Ellenbroek (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 juli 2024

Waanzinnig goed

Voor twee personen best een pittige escaperoom, ook omdat wij niet heel erg ervaren zijn, maar wat geweldig opgezet. Alles klopte ook gewoon en het verhaal was fantastisch. Iedere kamer zat vol met uitdagingen en we werden constant beziggehouden. Geweldig. Dit smaakt naar meer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Nicky Caspers-BoerenNicky Caspers-BoerenEscaperLid sinds: 04 april 2022 (71 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 juli 2024

Gillend geweldig

Ik ben zo’n angsthaas die al met spanning in de auto zit richting de Escaperoom toe.

Na Soup du jour en Bloody Mary gespeeld te hebben was het tijd voor Poppet!

We reisden weer helemaal af naar Amersfoort in de avond.

Nadat we plaats hadden genomen in de wachtruimte werden we opgehaald.

Geheel in haar rol werden we streng aangesproken over de etiquetten binnen het internaat.

Ik zit dan al gelijk helemaal ook in het verhaal…

Wat een fantastisch begin, nog niet eerder zijn we zo ergens begonnen, wat dus echt al heel tof is.

Maar dan, dan gaat er echt nog veel meer gebeuren! Geloof me als ik zeg dat ik me eerst heel kinds voelde, daarna betrapt en daarna echt een aantal kreten van angst door het klooster heb laten galmen!

Je speelt lineair het spel, maar echt mijn brein maakte kronkels dat kan ik nog niet eens uitleggen…

Ik vond de kamer echt helemaal fantastisch en het was dan ook echt de moeite waard om helemaal af te reizen naar Amersfoort.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaperoomers

Ontsnapt: Ja  82:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Diversiteit

 

Sabine (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 juli 2024

Hele toffe escaperoom!

Wij hebben met het HR team (6 personen) deze escaperoom gedaan. Iedereen was erg positief: een goed verhaal, leuke, uitdagende puzzels, steeds weer een nieuwe ruimte om te ontdekken en soms een tikje spannend! We hebben er zo'n 1,5 uur over gedaan om te ontsnappen aan Poppet. Het was zeker de moeite waard, een aanrader!


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Gaaf en origineel!

Een hele toffe ervaring gehad door broeder hessel! Ontvangst en inleiding van de kamer is super origineel en je valt van de ene verbazing in de andere. Dit heb ik nog nooit eerder mee gemaakt bij andere kamers,. Tof hoe ze dat hier in elkaar gezet hebben. Mede door broeder hessel die erg goed in zijn rol zat! In de kamers zit veel afwisseling in puzzels. Hoogte punt was dede laatste kamer. Wat een toffe kamer qua sfeer en beleving is dat, ontzettend gaaf en spannend om daar de laatste originele spellen te doen. Ik zou het aanraden om deze kamer in de avond te doen voor de gehele belevenis ?


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

jolienvdheerikjolienvdheerikJunior EscaperLid sinds: 19 augustus 2023 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juli 2024

Geweldig

Afgelopen zondag deze kamer gespeeld. De puzzels zijn uniek en erg goed, de ruimtes zijn passend en sluiten heel goed aan bij het verhaal. Het verhaal wordt daarnaast heel goed overgebracht. Al met al een top ervaring en de beste kamer die we gespeeld hebben.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig