Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Laboratorium van de verbeelding

Zevenbergen , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6

12 jaar

Lees reviews

Meer over Laboratorium van de verbeelding

Waar de uitvinder en alchemist Rijklof Maetstaef onder de argusogen van de kerk en zijn concurrenten de scheidslijn tussen realiteit en fantasie doet laten verdwijnen. Laat je verrassen door al zijn magische en wonderbaarlijke ontdekkingen!


Thema's

Magie

Eigenschappen

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

1 likes

16 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Campagneweg 11T
4761RM, Zevenbergen
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

7 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape MasterLid sinds: 27 september 2020 (169 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 november 2023

Pittig voor kleine groepen, goed uitdagend voor ervaren spelers

We spelen op zondag middag deze nog relatief nieuwe kamer. Eerder dit jaar zijn we ook al geweest voor de Vliegende Hollander en dat was goed bevallen!

Ontvangst:
Deze was aller aardigst en hebben even zitten kletsen voor we gingen beginnen.
Er zijn geen kluisjes op deze plek. Zou een goed iets zijn om nog aan te schaffen. Wel zo prettig om waardevolle spullen op te kunnen bergen.

Kamer:
Bij binnenkomst moest ik even wennen. Ik had een andere tijd in gedachten dat deze kamer zich zou afspelen. Ook deze kamer is dus een beetje in middeleeuwse setting. Leuk, maar het zorgt ervoor dat het erg vergelijkbaar is met de andere kamer op deze locatie. De puzzels, inrichting en soort puzzels komen ook behoorlijk overeen met de andere kamer.

Ik zou op deze locatie bijvoorbeeld niet beide kamers achter elkaar spelen. Daar lijken de kamers misschien net iets te veel op elkaar waardoor het als herhalend ervaren kan worden.

We beginnen best lekker in het spel. Lossen een paar puzzels op en zitten goed in de flow.
Echter komt er een moment dat we echt even niet verder komen. Dit kwam puur omdat we sommige onderdelen niet gevonden hadden en daarin merk je dat het met 3 personen best uitdagend is. Er kunnen meerdere puzzels tegelijk opgelost worden en er komt veel informatie op je af.

Maar met een paar kleine hintjes komen we wel verder en valt alles netjes op zijn plek.
Er word in deze kamer gebruik gemaakt van een zeer klassiek en ''uitgemolken'' trucje in Escaperooms. Echter is het hier smaakvol gebruikt en ziet het er mooi afgewerkt uit.

Het einde van het spel is een tikje anti-climax.... Paste niet helemaal in het thema/verhaal. Dit kan misschien nog iets beter in het geheel verwerkt worden. Het is nu prima, maar het kan echt beter! Überhaupt was het verhaal van de kamer niet goed te volgen en ook nu nog niet helemaal duidelijk...

Conclusie:
Puzzel technisch een uitdagende kamer voor 2 of 3 personen. Heb je minder ervaring, dan zou ik met +/- 5 personen komen.
Persoonlijk vind ik de prijs behoorlijk hoog en het nu nog niet helemaal waard. We leggen met 3 personen 110,- neer, flink aan de prijs dus!

Dank voor de leuke ervaring. Wie weet tot de volgende keer!!!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  57:32 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal

  Marieke

MariekeMariekeEscape EnigmaLid sinds: 02 maart 2020 (391 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 november 2023

"Mag het licht aan?"

Met een vriendin en vier pubers speelden we deze kamer. Lekker in de buurt. Eerder had ik de Vliegende Hollander al gespeeld en deze jongen (ik begreep nu dat er nog maar één over is) heeft een ontzettend grote gunfactor. Ontvangst is gezellig, we kunnen de waardevolle spullen in de kist in de ontvangstruimte achterlaten. De intro naar de kamer is lekker beknopt, aan de slag!

Bij deze kamer kunnen ze de moeilijkheidsgraad wat aanpassen, fijn dat ze moeite doen alle groepen een uur bezig te houden. Wij speelden de moeilijkste versie en hadden 12 min over.
Omdat ze binnenkort naar een andere lokatie verhuizen, was de kamer nog niet helemaal af. (We kregen hierom ook korting) Dit betekent escapen onder een systeemplafond en een nauwelijks gedecoreerde, wat eentonige ruimte, die erg doet denken aan de andere kamer op deze lokatie. Ook het design en de soort puzzels zijn erg te vergelijken met de andere kamer. Het is veel lezen, en de puzzels zijn niet altijd in thema, een enkele wel. Er zit een puzzel in die wat mij betreft echt niet meer kan in 2023, en die ook (door een storing/instelling denk ik) niet op te lossen was, één grote frustratie. Ook was de techniek op enkele punten niet heel secuur, waardoor je allang de goede oplossing hebt, maar (nog) niet werkt, dat is jammer. Dit is wel een flow-killer. Denk vooral dat dit bij beginners tot frustratie kan leiden.
In de tweede helft kan je lekker parallel puzzelen, daardoor heb je ineens heel veel info, maar met zes is dat wel leuk.

Dit is geen topkamer. Om gewoon leuke kamers te spelen die in de buurt zijn (met een ander gezelschap dan mijn die hard escaperoomvrienden) zijn deze kamers erg geschikt.
Mijn voorkeur hier gaat uit naar de andere kamer.

Na de verhuizing gaat hij nieuwe kamers bouwen, én deze twee worden zo herbouwd dat ze herspeelbaar worden. Hij heeft grote plannen, gezien de samenwerkingen die op de planning staan, superleuk.
Ik kom zéker terug en gun het deze eigenaar van harte. Heel veel succes!


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

EvelyneEvelyneEscaperLid sinds: 21 februari 2023 (46 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 november 2023

Een ander soort lab

Eens een keer niet anderhalf uur rijden voor een escaperoom.
Het ontvangst is vriendelijk en enthousiast. Na een korte uitleg beginnen we aan de kamer! Het enige wat ik hier miste was een plek om je spullen veilig op te bergen. Een kistje om je telefoon en andere spullen in te doen bijvoorbeeld.

Ik had hele andere verwachtingen van de kamer. Een ander tijdsbeeld vooral. Dus ik werd best verrast!
Het decor ziet er goed uit. Ik miste soms nog wat meer het lab gevoel van dat tijdsbeeld en voelde het soms meer als "grootmoeders woonkamer". Zeker als het om een alchemist gaat, zijn er decor stukken die hier beter bij passen. Zoals een groot bureau met uitprobeersels of een "machine" uit die tijd. Maar wat er staat, ziet er allemaal wel goed uit! Het is ook elke keer een verrassing welk deurtje waar open moet gaan.
De puzzels zijn erg leuk en ook zeker een uitdaging met zijn drieën. We zijn niet de beste zoekers, dus daarbij alvast een tip: zoek! Ik zou de kamer max met 4 spelen, vanwege de puzzels, maar ook de ruimte.
De verhaallijn is vrij complex voor een escaperoom. Ik was soms ook het verhaal een beetje kwijt en waarom we doen wat we doen. Daarin kon ik soms ook niet de connectie tussen de puzzel en het verhaal zien. Dit kan natuurlijk aan mij persoonlijk liggen, maar ik hecht altijd best wat waarde aan het verhaal en de storytelling... Hier kan nog wat getweaked worden! Hoe het verhaal verteld werd vond ik overigens erg leuk.

De kamer is nog in ontwikkeling, dit heeft de eigenaar ons ook verteld. Er wordt nog gezocht naar wat wel en niet werkt. Er zit veel potentie in deze kamer en ik denk dat er nog veel te behalen is! Met name in decor en verhaallijn, want ik vond de puzzels al erg leuk en uitdagend.

Ik kijk ernaar uit om de andere kamer op deze locatie te doen! Het enthousiasme en de wil is er in ieder geval bij de eigenaars. Tof om te zien!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Prijs

 

mitch2304mitch2304Escape GuruLid sinds: 26 november 2018 (194 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 november 2023

Druk uurtje

Na een succesvolle ervaring bij de vliegende Hollander besloten we terug te keren voor het laboratorium. Om heel eerlijk te zijn vind ik laboratorium escapes niet echt leuk aangezien het vaak dezelfde decoratie is. Maar deze kamer is daar een uitzondering op! Decor is erg goed uitgewerkt en past goed in het straatje van de vliegende Hollander.

De puzzels zijn erg origineel maar de meeste antwoorden horen wel bij sloten. Weet dat als je deze kamer met 2 personen gaat spelen, je vaak los van elkaar aan het puzzelen bent. Zelf vind ik dit jammer aangezien ik het leuk vindt om samen tot een oplossing te komen.

Het verhaal ontging me een beetje, ondanks dat het in de kamer vaak wordt verteld.

Ben je in de buurt, ga dan lekker deze kamer spelen! Tipje: ga zonder al te veel verwachtingen de kamer in. Dan is hij het leukste!

Wel ontzettend jammer dat deze escape wellicht binnenkort weg moet vanwege de gemeente die moeilijk doet. We duimen voor jullie dat jullie hier kunnen blijven!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Origineel
 • Puzzels
 • Sfeer

 

psmulderspsmuldersEscape ExpertLid sinds: 05 oktober 2020 (112 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 november 2023

Hele toffe puzzelkamer

Toen wij de vliegende Hollander kwamen spelen hoorde wij al dat er plannen waren voor een tweede kamer. En aangezien ze hier echt weten hoe je een hele toffe puzzel kamer moet maken was ik direct alweer enthousiast.

Bij binnenkomst viel ons al direct op dat er veel was veranderd ten opzichte van de eerste keer. In de ontvangst ruimte is echt werk gestoken. Omdat we hier al bekend waren konden we vrij snel starten met de kamer.

De kamer ziet er mooi uit en laat mooie details zien. Aan de afwerking moest nog gewerkt worden maar dit stoorde absoluut niet. Er zitten mooie elementen in die het verhaal duidelijk maken. Ik vind het tof dat ze hier echt van de puzzels zijn, verwacht dan ook een mooie balans tussen grote en kleine puzzels.

Helaas heb ik vernomen dat ze een nieuwe locatie moeten vinden voor de 2 kamers. Ik hoop van harte dat ze dit op korte termijn gaat lukken zodat meer spelers van deze kamer kunnen gaan genieten.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service

 

Tijn10Tijn10Escape ExpertLid sinds: 12 februari 2022 (84 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 november 2023

Leuke uitdagende kamer

Leuke uitdagende kamer voor een groep van Max 4 personen. Wij speelde deze kamer in de testfase met een aantal onvervaardere spelers maar naast de afwerking die dus nog niet helemaal klaar was is er weinig aan te merken op deze kamer. Er wordt leuk gebruik gemaakt van UV verlichting wat altijd wel een leuke toevoeging is. Speel deze kamer samen met de vliegende Hollander voor 14 januari want daarna zijn deze kamers hoogstwaarschijnlijk niet meer te spelen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:50 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

debbie_de_klerkdebbie_de_klerkEscape ExpertLid sinds: 06 april 2019 (133 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 november 2023

Leuke kamer met verrassend veel puzzels

Wij hebben deze kamer de eerste dag dat deze open was mochten spelen. De kamer zat toen nog deels in de testfase.
Een leuke kamer waar een stuk meer techniek bij komt kijken dan in de andere kamer op deze locatie. We werden op verschillende momenten aangenaam verrast.
Er zijn veel puzzels te doen en aangezien wij met zijn tweeën waren hebben we dan ook hard moeten werken, maar het is zeker te doen. Het verhaal achter de kamer ontschoot ons daardoor echter wel.
Als je met een grotere groep bent kan je je hier ook prima vermaken.
Vriendelijke eigenaren die in zijn voor een praatje en de kamers duidelijk met passie gemaakt hebben.
Prijs van de kamer is ook zeer schappelijk.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig