Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Markweg

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Pas in coronatijd gegrepen door de escaperooms. Met de familie regelmatig een goede kamer bezoeken en daar genieten van het werk en de toewijding die er in zit. Als we er 200 gedaan hebben beginnen we voor onszelf! 

We spelen kamers graag maximaal in de beleving, gaan voor de volle ervaring en niet voor de snelste tijd. 


Er missen twee kamers in het overzicht: Milaan en Rheine. Beiden geen aanrader! 


Lid sinds

18-09-2021

Locatie

Twente

Statistieken

Escaperooms

85 reviews

85 kamers gespeeld

81.2% ontsnappingspercentage


Games

3 reviews

3 gespeelde spellen


85 reviews

Donker, eng, jumps

Waarom zou je jezelf laten insluiten in een te grote ruimte, met te weinig licht, met een opgave waarvan je echt niet weet of het kan, lukt en de bedoeling is. De Dark Forest begint zoals aangekondigd: handtekeningen op een briefje. Als de deur opent nog even naar het toilet en dan begint het meteen. De 90 minuten die de ervaring duurt kennen gelukkig een paar rustmomenten, al duren ze nooit lang. Het is een filmdecor, we zijn spelers in die film, maar ze vergaten ons het script uit te leggen.

De kamer speelt in Engels, is goed uitgevoerd, alle werkt en de aanwezige "begeleiding" is echt goed uitgevoerd. Wat hebben ze hier op een bijzondere manier zorg aan besteed. Het is wel zanderig, modderig soms en het is soms echt een bos. Wel gaaf gedaan.

De puzzels die op te lossen waren zijn leuk, sommige zijn best goed uitgevoerd, maar ze kunnen ons niet helemaal bekoren. Ze zijn niet helemaal in thema en soms onnodig te ingewikkeld gemaakt. Zeker in een kamer waar de horror centraal staat is het best prettig als puzzels goed lopen en lekker flowen. De adrenaline zit al best hoog.

Moet je naar Wuppertal?
Zeker. De vraag of we het morgen weer zouden doen? Voor geen goud. Maar als er nieuwe kamers zijn (ze zijn er met twee bezig) dan gaan we natuurlijk weer deze hel op aarde opzoeken.

Zeer grote plus: de begeleiders/acteurs zijn nadien erg vriendelijk, ondanks hun uitdossing en in deze kamer heb je de mogelijkheid om een aantal jumps van je groep te bekijken. Dat was hilarisch en hielp alvast met de verwerking...
Fotootje, en weg.
Er is geen drankje, geen lange nababbel, maar wel echt vriendelijk personeel (nadien).


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Spannend
 • Eng
 • Sfeer

 

Wat. Was. Dit. Eng.

Dit is by far de allerengste en allerspannendste kamer die we tot nu toe speelden. Een kamer die het verdient om zonder spoilers te ondergaan, en daarom ga ik ook niet teveel vertellen. Wel dat er acteurs meedoen en dat ze echt heel erg goed zijn. Er is in de 90 minuten beleving die je gaat meemaken geen moment dat het comfortabel wordt.
De puzzels in de kamer zijn top, ze zijn echt goed in thema, passen perfect in de kamer en zijn kort genoeg om te boeien en lang genoeg om je even uit je angst te halen. Ook lekker: elke puzzel heeft een duidelijke winstmoment. Gehaald? Groen lampje. Wat kan dat heerlijk zijn.

Ik was vandaag de held en dat is de enige spoiler die ik mee geef: zorg dat er tenminste iemand in je team is die bereid is om voorop te gaan, het voortouw te nemen en de sprong te wagen.
Wat we meemaakten? Een waanzinnige trip in een sanatorium, fantastisch gedecoreerd, met een aantal gave puzzels. Er is er één bij die je als held dan zeker moet claimen. Die is te leuk om over te slaan.

Als held ga ik hier nog lang, heel lang op teren. Heerlijk!

ga deze kamer spelen, ook als je er helemaal geen zin in hebt en erg tegenop kijkt. Achteraf is het zeker de moeite waard en kijk je terug op een hele bijzondere ervaring. Verwacht geen ontvangstruimte, drankje achteraf. Wel een erg leuk gesprek gehad met de acteur die ons de stuipen op het lijf joeg. Ook dat is prettig. Zijn advies aan iedereen: aanvaard dat je bang zult zijn. Dan heb je uiteindelijk de beste tijd.

Er komen nog twee kamers hier in Floretti. Prachtige decors. Gaaf uitgevoerd en heel erg goed in stijl. Ga als je meer kamers hier doet zorgen voor wat tijd tussendoor en pak dan de schwebebahn om de hoek naar een goed terras. Je zult dat nodig hebben.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  89:59 min


 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Heel erg eng

  Marc

Verrassende zoektocht

Wat een mooi gedecoreerde escaperoom staat hier. Met verrassingen die we niet gaan spoilen, maar zeer de moeite waard zijn. We gaan op zoek naar een boef en moeten hem vooral achtervolgen. Catch me if you can. Het wordt onze ondergang.

Pro: de decoratie. De feeling van een aantal onderdelen (met geluid, muziek en beweging). Echt gaaf gedaan.

Mins: we waren met z'n drieën en je moet hier en daar parallel aan de slag. Sommige puzzels zijn wat ver doorgevoerd en kloppen ook niet met de belofte dat eenmaal gebruikt het niet weer nodig is. Dat bleek niet helemaal waar. Het betekende op sommige momenten heel veel opvolgende handelingen om 1 sleutel te krijgen.
Het eindspel is mooi gedaan, maar de vele "red herrings" in de kamer maken de puzzels onnodig ingewikkeld. Er mogen best wat meer "highs" na oplossingen (ook tussenoplossingen) zitten.

Toch spelen. Zeker als je in de buurt bent.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Origineel
 • Beleving

 

Nog een recherche-onderzoek

We mochten na Catch me if you can opnieuw aan de bak in de Suspicious Farmhouse. Niet de goede volgorde, maar we hebben ons daar niet aan gestoord. Het hielp ons bij een heel klein onderdeel.
In de farmhouse is veel te puzzelen, zitten best leuke vondsten en zijn de sloten soms heel bijzonder geplaatst.
Al met al was het een prima to-do escape voor ons drieen. Wel veel sleutels, codes, en soms wat onlogische zaken. Daardoor haalde ik alle laden uit de keuken (ik zocht logica, en wat los zit mag los immers).

We haalden de kamer met zijn drieën op een krappe halve minuut voor het eind. Lekkere ervaring. Wel op ervaring (van andere kamers) gedaan, denken wij. Een beginner in een kleine groep wordt er druk mee.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:34 min


 • Goede begeleiding
 • Origineel

 

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 03 mei 2024

Spooky

Wat een prachtige locatie voor een escaperoom. De uitnodiging en de bevestiging maakten het al spannend. Aanbellen en een code inspreken? Gaaf. Vanaf de poort werden we meegenomen in een hele bijzondere beleving. Een onderzoek in de kelder van de kerk waar zich bijzondere dingen afspeelden.

Prachtig gedecoreerd. Veel duisternis, maar ook prima te doen, qua engheid. "Annoying" was de term die beter paste. Bij sommige gebeurtenissen in de kamer ontbrak voor ons de relevantie of miste de verbinding naar het vervolg. Het verhaal is, ook door de gevoerde Engelse taal, soms wat lastig te volgen.
De puzzels? Interessant, in thema, maar niet altijd even duidelijk naar onze mening. Je merkt door de leeftijd van deze kamer hoe de escaperooms in de loop der jaren ontwikkeld zijn. De leeftijd van deze kamer is geen probleem, maar moet je wel meenemen in de beoordeling. De flinke prijs maakt echter ook dat je de kamer beoordeelt op basis van deze prijs. Een prijs die wellicht ook met de bijzonder locatie te maken heeft.
De kamer speelt in de Engelse taal en het is wenselijk dat je daar een beetje in thuis bent. Voor niet iedereen van ons was de introductie, die best inhoudelijk was, daardoor goed te begrijpen.

Je moet deze kamer zeker spelen: het decor, het werken met de duisternis, de opdrachten en het slimme eindspel maken heel veel goed. Het was een ervaring die we als team niet hadden willen missen. De begeleiding vonden we echt prettig. Ook fijn dat de entree en de uitgeleiding door dezelfde persoon gedaan werd die daardoor weer even een beetje normaal deed.

Voor ons geldt de kamer als gehaald. Al zal het einde van onze beleving anders zijn dan bij anderen. Het betekende voor ons dat we met een goed gevoel afsloten.

Samenvattend: zeker spelen, zie de prijs als locatiebepaald en geniet van wat al erg lang een topkamer is.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Sfeer
 • Prijs

 

Zodiac Killer

One Hour Lockup
Geplaatst op: 22 april 2024

Goed verhaal

Een middagje escapen bij One Hour Lockup. Een beetje de indruk van een escapefabriek en keten-achtige aanpak. Veel VR-rooms en ook twee fysieke escaperooms. Een gestroomlijnde organisatie, die behoorlijk gescript overkomt.
Het blijkt dat we, doordat we twee kamers boekten, korting kregen op onze drankjes. Leuke geste (maar ook weer niet zo'n bijzondere gunst gezien de prijs).

De kamer: klassiek thema: op zoek naar aanwijzingen en maken dat je wegkomt. Goed uitgevoerd, morsig waar het morsig moet zijn, al had de kamer best iets beter gekuisd mogen worden. Drankje mee in de kamer is bijzonder en snappen we niet. Hebben we dan ook niet gedaan. We zijn liever bezig met de puzzels die er in overvloed zijn in deze kamer. Een kamer die goed gedecoreerd is
Ze zitten best goed in elkaar, al loopt de frustratie in het eerste half uur best op. De flow in de kamer is dat eerste half uur in onze ogen niet prettig: te weinig winstmomenten en het duurt te lang voordat dingen bij elkaar komen. Daarnaast: door de beperkte ruimte en de vele sloten is het niet altijd duidelijk waar je iets mee moet. Net zoals de opmerking vooraf: geen gesleep met zware meubels niet erg helpend was.

We halen de kamer, met hints en merken dat de flow in het tweede gedeelte van de kamer een stuk prettiger is. Hier is meer samenwerking mogelijk, kunnen we allemaal onze bijdrage doen en lukt het ook om er vlot doorheen te lopen.

De waardering? Het is een oke-kamer. Lekker gepuzzeld en door de lekkere flow in het tweede gedeelte willen we het stroeve eerste gedeelte wel wat vergeten. Wat wel tegenvalt is de prijsstelling. De prijs van deze kamer (140) is vergelijkbaar met topkamers in Nederland die echt meer bieden, meer beleving, meer flow en soms zelfs acteurs. Deze kamer komt niet in de buurt van die topkamers: daarvoor is de opzet te gering en ontbreken de verrassingen die je elders wel krijgt. Dus veel te duur voor wat je krijgt. Zou de prijs onder de 100 liggen dan zou het in die prijsklasse wel een hele goede kamer zijn.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Prijs
 • Vies

 

Illuminati Headquarters

One Hour Lockup
Geplaatst op: 22 april 2024

Illuminati ontmaskerd

Een mooi verhaal waar je alle kanten mee opkunt. Deze kamer is de tweede van de dag op deze locatie. De eerste kamer (Zodiac killer) hebben we gehaald en natuurlijk gaan we dat hier ook proberen. Tussen de twee kamers blijkt bij de reset iets niet helemaal te werken wat goed wordt opgelost voordat we starten. Het stoort in ieder geval niet.
In de kamer een goede briefing via de video door een wetenschapper die ook in de rest van het spel een belangrijke rol speelt. Mooi gedaan!
De kamer kent veel verscheidenheid, passende puzzels en een goede flow. De oplossingen werken met codes en enkele sleutels, maar passen allemaal goed in de verhaallijn. Er is flink wat te zoeken en op te lossen, maar het wijst zich allemaal goed. Hierbij helpt ook de geluidsondersteuning.
Het zit goed in elkaar.
Minpuntje: de stofwolken in de kamer achter de stoelen passen niet in het thema en horen er wat ons betreft niet bij.
We halen de kamer, mede dankzij de wetenschapper die ons goed helpt en ons door het verhaal loodst. Het verhaal is duidelijk, we redden de wereld en voor minder kwamen we dan ook niet naar Naarden.

De waardering: hoger dan de Zodiac Killer (dat is iets meer oldscool), maar niet heel erg hoog. De prijsstelling maakt namelijk dat de verwachtingen van deze kamer hoger liggen dan je uiteindelijk krijgt. De kamer is mooi gebouwd, echt goed uitgevoerd en de techniek is top. Het is echter ook beperkt (in de ruimte, de verrassingen en de entourage) die je voor deze prijs bij de topkamers in Nederland wel krijgt. Als je een topprijs rekent hoort daar ook die topervaring bij.
Dat werd het dus niet, al hebben we een heerlijke middag gehad. Nadien kreeg ieder teamlid een foto mee van beide kamers die we speelden en we konden prima chillen in de ontvangstruimte. Door de flinke prijsstelling een lager waardering. Voor dat geld zijn er echt betere kamers in Nederland te vinden.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:41 min


 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Logica
 • Prijs
 • stoffig

 

The Lost Dutchman

Escape Ede
Geplaatst op: 22 april 2024

Heel verrassend

We kwamen terug om de nieuwe kamer te spelen. Een kamer waar de makers lang mee bezig zijn geweest en dat laat zich zien. Wat zit de kamer mooi in elkaar en wat is het zorgvuldig uitgevoerd. We hadden een paar weken eerder een preview gekregen van de start van de kamer. Heel clean en een beetje futuristisch. Niet helemaal ons ding, maar wat werden we aangenaam verrast in het vervolg van de kamer.

De kamer loopt vlot door, is duidelijk en de effecten zijn indrukwekkend. Hier en daar merken we, door de nieuwigheid van de kamer, nog wat afstemmingsdingetjes die we goed kunnen nabespreken met de makers. Wat een enthousiaste mensen hier en wat zit er bezieling in deze ruimtes. Met de andere kamer en deze zijn er twee prima kamers die je niet mag overslaan. Goed uitgedacht, mooi uitgevoerd en met prachtige details en extra's. Alles is perfect op elkaar afgestemd.

Aanrader!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal

 

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 22 april 2024

Wat een heerlijke flow

We speelden deze dag Play en eerder al Bella Ciao. Natuurlijk gingen we ook Here I am meepikken. In alles merk je dat de club mensen die hier mee bezig is liefde voor escapen heeft. Here I am was de afsluiter van de dag voor ons. Gebaseerd op een ons onbekende Spaanse gevangenisserie, maar met hele adequate info vooraf en in de briefing. Het is niet nodig om de serie te kennen. Het verhaal vertelt zichzelf in de kamer en dat gaat op een hele soepele manier. De begeleiding is top en helpt waar dat nodig is. Ze voelen goed aan wat er moet gebeuren om in de lekkere flow te blijven.
Ontsnappen: een klassiek escapeverhaal, maar dan wel lekker ver doorgevoerd en prachtig uitgevoerd. Alles in de kamer werkt, er zit nergens sleet op en, wat ook wel eens prettig is, het is er niet stoffig. We vallen van verrassing in verrassing en zijn helemaal verrast als het er op zit en we ontsnapt zijn. De kamer halen betekent namelijk ontsnappen. Escapen dus.

Deze kamer verdient zijn plek in de rankings volledig. Mooi uitgevoerd, prettige begeleiding, goede gamemaster en ook de kans om nadien de kamer even door te lopen. Deze mensen zijn terecht trots op wat ze hier neergezet hebben.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Beleving
 • Origineel
 • Sfeer

 

Pray

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 22 april 2024

Speel mét acteur! Echt!

Wat een ontzettend fijne middag hadden we in Katwijk. We speelden vandaag twee kamers en de eerste was deze nieuwe kamer: Pray. Een kamer met een flinke belofte, op grond van de reviews en de verhalen. Een belofte die ze meer dan waarmaken.
Wat zit dit goed in elkaar. Het verhaal is helemaal top. De acteur is een erg prettige toevoeging in het verhaal en voegt echt toe. Voor de angsthazen: vaak ben je te bang. In dit geval is de acteur voor de kamer echt een must.
Pray neemt je mee in een bijzondere wereld van een beetje zieke geest. We lopen door een soort film en zijn onderdeel van de set. Wat goed gemaakt en mooi gedaan. Er wordt gespeeld met licht, geluid, de puzzels zijn allemaal prachtig in thema, passen in het verhaal en maken het allemaal nog duidelijker.
We zijn met zijn vijven en we zijn allemaal steeds bezig en hebben de sterke neiging om elkaar te helpen. Dit moeten we samen fixen.
Dat lukt ook en we genieten van een adembenemend eindspel.
Wat staat hier een prachtkamer en wat is het zonde dat we hier nu alles uitgespeeld hebben. We kunnen niet wachten op de volgende creatie van dit topteam.

Dikke duim voor de gamemaster/acteur. Zoals ook bij de andere kamers nadien een drankje op een ontzettend leuke plek, ook weer helemaal in thema. Wat ontzettend goed en slim gedaan.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

 

Zepter des Lichts

The Code Agency
Geplaatst op: 02 april 2024

.

.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal

 

Poltergeist

The Code Agency
Geplaatst op: 02 april 2024

Gave jump scares!

Wat een heerlijke kamer was dit. Het was de eerste van een dag van drie hier in Dusseldorf (nu we er toch zijn). Anders dan andere reviews ervaarden we de Code Agency als prettige plek, waar met aandacht en zorg de kamers werden begeleidt. Misschien hadden we geluk, maar dan ook meteen drie keer achter elkaar met steeds verschillende hosts.
In het cafe kun je heerlijk even zitten, in de bar kun je drankjes en eten bestellen dat aan de overkant van de staat bereid wordt en prima is.

De kamer: een echte poltergeistkamer met goede puzzels, niet te ingewikkeld (want het gaat immers om de horror, maar wel voldoende om bezig te zijn). Als ervaren team waren we er relatief snel uit. Wellicht hadden we hier en daar wat extra belemmerd mogen worden of had de horror nog iets kunnen worden opgevoerd.
Al met al was het gaaf. Nooit geweten dat "terugdeinzen" er zo uit kon zien. De bangst in ons team trilde als een rietje, alle spieren strak, maar had het ook naar de zin. Eigen keuze immers!

Gewoon spelen deze kamer, zeer de moeite waard, goede scares en prima horror. En Duits: dus grondige voorbereidingen met handtekeningen en disclaimers.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Sfeer

 

ITs Back [Es ist Züruck]

The Code Agency
Geplaatst op: 02 april 2024

Prachtige detaillering

De derde kamer van de dag. Deze boekten we pas ter plekke: er was een tijdslot vrijgevallen.
De kamer begint in stijl. De gamehost neemt zijn rol serieus en is ook tijdens het spel behulpzaam in die rol. Soms zelfs op onverwachte plekken.
We verwachtten, net als in de film, veel scares. Die bleven helaas wat uit en hadden wel wat forser gemogen. Achteraf begrepen we dat de acteur die voor de scares moest zorgen (ik verklap niets als ik vertel dat in It een horrorclown zit) wat uit heur hum was door onze lauwe eerste reactie. Het lijkt me niet dat dat aan de spelers kan liggen!
Desalniettemin was het een prima kamer, veel details, veel gedoe, mooie combinaties en echt gave graphics.
We haalden de kamer en genoten daarmee ook van het goede eindspel. Mooi uitgevoerd, jammer van de geschrokken clown, maar zeker de moeite waard om te spelen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Origineel
 • Sfeer

 

The Alchemist

Sherlocked
Geplaatst op: 20 maart 2024

Prachtige kamer vol verrassingen

The Alchemist van Sherlocked gespeeld, een half jaar na opening. Prettige ontvangst. Wel een beetje zoeken naar de ingang. Ontvangst in thema, helder verhaal en dan na een kleine beklimming worden we achtergelaten. We zijn de apprentices van Mary en er is veel vertrouwen in ons kunnen.
Een mooi opgebouwd verhaal met mooie thematische puzzels. Een heerlijke flow, nauwelijks hints en waar ze nodig zijn werken ze prima. De porto die meeging is niet gebruikt. In de kamer een goed samenspel van licht, geluid en het is steeds goed helder wat er gebeurt. Wat zit dit goed in elkaar.
Een hele fijne kamer die, op deze locatie en met het gebruik van die locatie ook een begrijpelijke prijs heeft, al staat dit wat buiten de orde van andere kamers. Kort verhaal: het is best duur om de kamer te spelen, maar de kosten zitten er ook wel in.

Kleine opmerking: in de afwerking van de kamer zijn nog wat punten te winnen. Sommige onderdelen konden uit elkaar, waar dat niet de bedoeling was. Dat is voor een escapefan zoals ik best interessant, maar in het spelen niet nodig. Wat vast zit zit vast en hoeft niet los te kunnen betekent ook dat wat los zit losgemaakt mag worden. Het was steeds snel duidelijk dat het niet de bedoeling was, maar misschien is het op te lossen.

De detaillering en de entourage van de kamer is waanzinnig en wat is hier iets moois neergezet door de mensen van Sherlocked. Weer een kamer in Nederland om trots op te zijn.

En we vergeten de prettige begeleiding te benoemen: die was echt prima! Dank!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  79:11 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Room 1803

Escape Ede
Geplaatst op: 20 maart 2024

Groundhog day

Wat een mooie verrassing zit hier in de kelders van een beetje onguur verzamelgebouw. Ontvangst door de enthousiaste hosts die echt geïnteresseerd zijn en benieuwd zijn naar ervaringen. Escapers onder elkaar. Het blijft een pre als mensen zelf enthousiast zijn over wat ze gemaakt hebben.

De kamer is precies saai genoeg. En uitdagend genoeg. Grappig om te merken hoe in ons gezelschap niet iedereen op hetzelfde moment doorhad wat er eigenlijk gebeurde. En prachtig hoe dingen weer terugkomen en terugkomen.
Meer gaan we er niet over schrijven. Het zou teveel verklappen en dat is jammer.
Wel: deze kamer gewoon gaan spelen, niet overslaan en toevoegen aan je lijst met escapeherinneringen. Deze past daar zeer goed in.
Ede is overigens zeer goed bereikbaar, de kamer ligt dicht bij de snelweg, parkeren is gratis en ook de trein is dichtbij.

Achteraf nog even wat gedronken, ervaringen gedeeld en gehoord hoe we speelden. Een leuke herinneringsfoto en in alles is de zorgvuldigheid te herkennen. Over alles is nagedacht en alles heeft ook een functie. Als toetje kregen we een kleine preview in de nieuwe kamer die over enige tijd echt open gaat. Daar is lang aan gebouwd en dat valt meteen op. We komen zeker terug om die te spelen!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  51:29 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Logica
 • Origineel
 • Puzzels

 

Die verbotene Entdeckung

Room Fox - Osnabrück
Geplaatst op: 19 februari 2024

Rommelen in de werkplaats

Een uurtje rijden en zeer de moeite waard. We mochten de werkplaatschef uit de jaren vijftig gaan helpen via een tijdmachine.
Een prachtig gedecoreerde kamer, een echte autowerkplaats en leuke en verrassende puzzels. In een lekkere flow met zijn vijven bezig geweest.
Een leuke gamehost die echt oplettend was, ook voor de soms Duits-Engelse vertaling. Kamer is prima te spelen als je niet zo goed bent in Duits, of Engels. Iemand met enige kennis van D-E is wel handig.
Kamer is prijzig, maar gezien eerdere Duitse ervaringen is dat kennelijk gebruik.

Het is zeker de moeite waard om te spelen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  57:16 min


 • Origineel
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Flor
 • Prijs

 

Bloody Dentist 2.0

Breakout Room
Geplaatst op: 14 februari 2024

Old-scool escape

Een old-scool escaperoom. Altijd lastig om die, met de kennis er ervaring van moderne kamers te beoordelen. Toch: de prijs is niet old-scool.
Het thema dentist kennen we en werd her en der al mooi uitgevoerd. Ook hier is de aankleding als in een obscure tandartspraktijk. Lastig is dat voor binnenkomst er een aantal restricties waren bij de decoratie: "Hier niet aanzitten." Dat maakt dat je er dus ook niet gaat aanzitten, terwijl dat misschien wel de bedoeling is. Ook dat je misschien wel iets meer rekent tot "hier niet aanzitten" dan bedoeld is.
Liever een kamer waar je aan alles mag zitten, als je het maar niet stukmaakt.
Het attribuut waar het om ging leverde overigens blauwe enkels op bij een aantal van ons. Het licht is niet steeds even duidelijk en het attribuut stond akelig in de weg.

De kamer kent vele puzzels en de old-scool toont zich ook daar. Het is niet steeds duidelijk wat we oplosten, wat er gebeurde als we iets dachten op te lossen of hoe dingen met elkaar verband hielden. Dat past een beetje in een kamer met zo weinig ruimte, maar we kennen toch ook kamers waar de flow duidelijker is. De uitvoering met lichten is best oke, maar is niet altijd terzake.
Er zitten op deze manier nogal wat "red-harings" in deze kamer: een hoop dingen die er niet toe doen, die niet meedoen, of die wel meedoen zonder dat je het merkt. Het haalde de flow voor ons uit deze kamer en leverde veel frustratie op. Meer dan eens stonden we met zijn vijven een beetje te kijken: wat nu?

Achteraf hoorden we dat de BreakoutRoom afscheid gaat nemen van deze kamer en een nieuwe kamer aan het bedenken is. Gezien hun andere kamers op deze locatie en de kwaliteit daar lijkt ons dat een erg goed plan. Omdat we hier toch kwamen wilden we alledrie de kamers spelen. In volgorde begonnen we met deze. Je kunt deze ook overslaan. De andere twee zijn aanmerkelijk beter.
Kan me ook voorstellen dat het voor de gamemaster (complimenten voor hem!) veel leuker is om een kamer te begeleiden met een vanzelfsprekende flow dan dat je hier in deze kamer steeds moet bijspringen.6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 7.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede begeleiding

 

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 14 februari 2024

Allemaal bij de recherche

Nummer 2 van 3 deze dag. We gingen er drie spelen met ons team van vijf. De eerste viel tegen, maar de verwachtingen werden gevoed door de zeer vriendelijke en voorkomende gamemaster.
De Seven Sins is gebaseerd op een film, die we geen van allen hadden gezien. Geen probleem in deze kamer. De kamer opent op een prettige manier. Het is duidelijke wat er te doen is, dat er iets moet gebeuren en dat je wat op te lossen hebt.
Ook hier, net als in de Dentist, best veel overbodige "rommel" in de kamer. Het is prettig dat de dingen waar je iets mee moet ook echt loszitten en dat de rest vastzit. De puzzels en opgaves zijn allemaal redelijk in thema en de verrassingen zijn leuk. Er kan iets meer gedaan worden met effecten als iets is opgelost. Dat zou de kamer verbeteren.
Een enkel onderdeel in het begin werkte niet helemaal, had iets meer kracht nodig. Je wilt niets stukmaken, dus bent dan voorzichtiger. Daarin pakte de gamemaster goed zijn rol.
In het vervolg in de kamer zitten leuke vondsten, leuke combinaties en genoeg verrassingen. Sommige dingen zijn echt niet duidelijk. We kregen een pas, maar de plek waar deze gebruikt moet worden is én niet logisch én niet duidelijk. Ook het idee achter -allemaal-een-pas-en-maar-eentje-doet-het- ontgaat ons. Doe dan 1 pas.
Het eind is best vet en met wat goed-te-doen klim en klauterwerk en wat slimme samenwerking krijgen we net voor de tijd de waardering: gehaald!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  59:53 min


 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Puzzels

 

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 14 februari 2024

Ach oma toch

De laatste kamer is de nieuwste en best beoordeelde. We speelden alle drie de kamers en speelden in volgorde van escapetalk-waardering.
Breakout zit in Den Bosch op een sfeervol (NOT) industrieterrein, met een goede plek om even te wachten. Prima locatie voor een escaperoom. Zeker als er drie zulke verschillende thema's te vinden zijn.
In de kamer valt de decoratie meteen op. Het ziet er echt gaaf uit: we zijn echt op bezoek bij oma. De puzzels en opgaves zijn allemaal in thema. Soms duren ze wat langer, soms zijn ze snel oplosbaar. Het is steeds duidelijk wat er moet gebeuren en hoe we dat aan kunnen pakken. Dit was zo'n kamer waar we met ons team vaker van genieten. Er gebeurt genoeg, er is genoeg te doen, je krijgt echt een goed gevoel van de dingen die je oplost of de dingen die je verderop in je spel nog hebt moeten onthouden.
Een echt goede flow dus, leuke vondsten en we kwamen achter heel wat bijzonderheden van oma.
Ook na de tijd leuk even nagekletst met de prettige gamemaster die ons ook graag even wat tricks liet zien die in de kamer verstopt zitten. Echt een aanrader deze kamer en zeker niet overslaan.

Kleinste minpuntje: de kamer had een zeer prettige flow en we zijn best ervaren escapers. We stonden daarom, voor ons doen, best op tijd weer buiten (17 min over). Wel met een goed gevoel, maar ook met het gevoel dat er meer ingezeten had.

Ergens in 2024 komt er een nieuwe kamer op deze locatie en die gaan we zeker bezoeken!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  43:15 min


 • Logica
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Sfeer
 • Decor

 

Area038

Swolland
Geplaatst op: 28 januari 2024

De toekomst redden

Swolland ligt net buiten Zwolle en de plek laat veel ruimte om van alles te ontwikkelen. De mensen van Swolland hebben hier o.a. axe-throwing en twee escaperooms. Bij binnenkomst valt de afwerking op. Hier zit veel werk in en het is gedaan door mensen met oog voor detail. We spelen een futuristische kamer en niet iedereen in ons gezelschap heeft daar fiducie in. Het thema is breed, maar ook cliché. Niets van dat al bij Swolland.
Wat we aantreffen is een echt zeer onderhoudende kamer met een veelheid aan leuke en uitdagende opgaves. Het zit goed in elkaar, loopt logisch door en dingen wijzen zich op een prettige manier.

Er zitten mooie verrassingen in en het einde is gaaf. Met 11 seconden hadden we de tijd nodig, maar namen we ook de tijd om goed rond te kijken en elkaar mee te nemen in wat er allemaal gebeurde.

Het is knap wat Swolland op een relatief beperkte ruimte met suggestie en slim gebruik van de ruimte heeft neergezet.
Aanrader.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  74:49 min


 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Logica

 

The Rotary

Escape Zwolle
Geplaatst op: 31 december 2023

Niets is wat het lijkt.

Twee escapes op het programma en voor het eerst naar escape-zwolle. De setting is zoals wel meer escape-organisaties: op een sfeervol (not) industrieterrein. De ontvangstruimte is echter sfeervol, prettig en van alle gemakken voorzien. De ontvangst is al net zo. Een enthousiaste host die benieuwd is naar onze ervaring, graag tips krijgt en van harte bereid is om met ons mee te denken. Zo hadden we maar 1 kamer geboekt, maar konden er toch 2 spelen.

De kamer; een mooie puzzelkamer met leuke puzzels die hier en daar wat denkwerk en samenwerking vragen. Hier en daar zijn wat hints nodig die op een handige manier gegeven worden. De kamer heeft mooie verrassingen, sloten, maar ook technieken die het tot een fraai geheel maken. Soms zijn de oplossingen simpel en denken we te moeilijk, soms moeten we gewoon iets harder onze best doen.
Het is lekker werken hier. Er zitten mooie wendingen in de kamer en er is genoeg te doen. De puzzels zijn logisch en volgen elkaar op, zijn in thema en vragen genoeg, maar niet teveel.
Gewoon een hele prettige en leuke puzzelkamer met een mooi gevonden verhaal.
Het eind: dat mag wat ons aangaat wat spectaculairder: het was niet helemaal duidelijk dat dit het eind was en dat we nog ergens door moesten. Net zoals sommige oplossingen niet voldoende opvallen zodat het even verteld moet worden. Hier en daar iets harder rammelen, iets meer geluid bij een oplossing zou al helpen.
Het is zeker een kamer die het spelen meer dan waard is: het is gewoon zo'n kamer die zich prima kan meten met de beter uitgedachte escapes.
De twee kamers op deze locatie zijn dat allebei overigens. Het enthousiasme van de GH draagt daar zeker aan bij. Wij hadden een goede tijd! Dank!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Origineel

 

Peace at Last

Escape Zwolle
Geplaatst op: 31 december 2023

By order of the ...

De tweede kamer van vandaag. De eerste was vooruit geboekt en omdat er plaats was en de uiterst vriendelijke en enthousiaste GH ons graag nog hun laatste kamer wilde laten ervaren konden we ook Peace at last gaan spelen. Een kamer gebaseerd op Peaky Blinders. In ons gezelschap waren er twee die de serie gekeken hadden en twee die afhaakten voordat het echt begonnen was. Dat was geen enkel bezwaar. Het verhaal wordt in de kamer snel duidelijk, de opdrachten zijn helder en het is soms gewoon even goed luisteren en op elkaar wachten zodat je weet wat er moet gebeuren. Geen ingewikkelde dingen: als Peaky Blinders maken we in maximaal 80 minuten schoon schip. wetende dat we bijna gepakt worden. We moeten nog even iets opruimen.

De kamers zijn mooi gedecoreerd en er staat niets teveel. Het is duidelijk dat wat kan bewegen ook mag bewegen en ook ergens voor nodig is. Dat is altijd prettig. Op de ruimte die benut is is optimaal gebruik gemaakt van alle hoeken en gaten, viel ons achteraf op. Het voelt als een grote kamer, met veel variatie en verschillende scenes, terwijl de oppervlakte beperkter is dan het aanvoelt

Het verhaal loopt prettig. Er zit een lekkere flow in, er zijn goede dingen te doen, iedereen is bezig, we kunnen een beetje peaky-like overleggen (zoals we dat als team zo goed kunnen;-) Het loopt echt prima.
De opdrachten wijzen zichzelf. Het is logisch en er zitten mooie vondsten in. Licht en geluid helpt mee, mooie voice-overs ook die ook de waarschuwingen die soms nodig zijn in thema doorgeven.

We haalden de kamer al misten we aan het eind het gevoel dat paste bij het einde van de kamer. Het zou mooi zijn als daar nog iets in zou kunnen (met licht, geluid, beweging, etc). Het was wel duidelijk dat we aan het eind van de opdracht waren, maar (misschien verwend door de high-investment-rooms die we ook speelden) verwachtten misschien wel teveel. Het is zeker geen reden om de kamer daardoor te mijden. Peace at last is een kamer waar je zeker voor naar Zwolle kunt rijden en waarbij je ook de andere kamer op deze locatie niet moet vergeten.

De zeer vriendelijke ontvangst en fijne landingsruimte maken het af. Het is zo'n escaperoom op zo'n industrieterrein, maar binnen hebben ze er echt iets moois van gemaakt. We wachten met smart op volgende kamers.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Sfeer
 • Verhaal

 

Agatha

Escaperoom Deventer
Geplaatst op: 29 december 2023

Op de thee

Een tijd geleden deden we al eens the monuments men (en waren aangenaam verrast). Het werd nu tijd voor een kopje thee bij de buurvrouw van de escaperoom. Wat konden we ontdekken over de afwezigheid van één van de collega's.
Alles lijkt geensceneerd. De verstopte locatie van de escaperoom, het kleine spelletje in de wachtruimte en de manier waarop het verhaal verteld werd. Het zit goed in elkaar en er is aandacht besteed aan het verhaal.

Wat volgt is een classis escaperoom met veel variatie in puzzels, veel sloten en bijzondere doorgangen (voor een oude dame).
Het eind is helemaal verrassend en dankzij goed samenwerken (wat in deze kamer echt helpt) zijn we op tijd weer terug.
Wat een heerlijke verrassing weer. Aandacht voor een verhaal, leuke puzzels, lekkere flow. De afwerking kan hier en daar beter, maar alles werkt en functioneert. Er is zelfs gedacht aan spelers die risico's niet durven te nemen.

Hele fijne escaperoom die je niet moet laten liggen.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  55:25 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Flow

 

Prison Break

Escaperoom Drachten
Geplaatst op: 27 december 2023

Klassieke gevangenisuitbraak

We speelden vandaag twee escaperooms op deze locatie. Dit was de eerste en op grond van de reviews was dat een goede volgorde. Zin om weer eens een goede escaperoom te spelen begonnen we vol goede moed.
De escaperoom zit in de kelder van een dit weekend verlaten gebouw. Beneden is de ruimte sfeervol ingericht, kluisjes, bar en ontvangst zijn oke. Er starten drie groepen bijna tegelijkertijd met hun escape en dat oogt een beetje rommelig. Eenmaal bij de start van de kamer is dit weg. Er is aandacht voor ons, er volgt een korte uitleg en de opdracht is helder.

Het is geen ingewikkeld verhaal met plottwisten. Een eenvoudige opdracht (kom hier uit) en in de kamer zitten een aantal leuke verrassingen. De puzzels zijn allemaal goed in thema. Er wordt gebruik gemaakt van de materialen die je in een gevangenis zou kunnen aantreffen. Al verwachtten we in een normale gevangen iets minder geheime doorgangen ;-).

We kwamen er zelfs uit binnen de tijd, hadden fijn samengewerkt (wat ook echt nodig is), in een lekkere flow met soms een hint van de oplettende gamehost. Een hele oke escaperoom, mooi uitgevoerd, oog voor details en allemaal goed werkend. Geen spectaculaire vondsten, maar allemaal zeer goed uitgevoerd.

Deze kun je zonder twijfel gewoon meepakken als je hier bent.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  48:52 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

The Lost Ones

Escaperoom Drachten
Geplaatst op: 27 december 2023

Verrassend mooie escaperoom

De tweede van de dag was op grond van de reviews ook de beste escaperoom van deze locatie. Dat klopte zeker, al verraste de eerste escaperoom (prison break) ons ook al.
De ontvangst is in een gewoon kantoorgebouw, met school en bedrijven. De escaperoom zit in de kelder die een mooie entree heeft, waar al de nodige zorg aan is besteed. Alles is aanwezig, kluisjes, bar, koffie.

Het verhaal in de room ontvouwt zich al doende. En er is genoeg te doen voor ons vijven. Zo nu en dan is het even zoeken, maar er zit fijne logica in de puzzels en licht, geluid en verhaal zijn goed te volgen. Een fijne twist in dat verhaal waardoor het verhaal een extra laag krijgt die we niet hadden verwacht.

In de kamer, zonder spoilers te verklappen, zit alles dat je in een goede escaperoom verwacht (in Nederland). Doorgangen, verrassingen, samenwerkingspuzzels, en verrassingen die we niet zagen aankomen.
Gewoon een gave escaperoom waar we graag de reis naar Drachten voor maakten.
Zeer de moeite waard!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  53:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Logica

 

The Deal (Battle)

The Great Escape
Geplaatst op: 05 december 2023

Veel te doen in een fijne flow

Het was weer gezellig bij the Great Escape. De zaterdagavond was het zoete inval in de mooie ontvangstruimte en waar je denkt verloren te vallen is dat geenszins het geval. Dit is een bedrijf die de zaken goed op orde heeft, weet hoe de planning loopt en hoe ze dat goed organiseren.

The deal was de voorlopig laatste kamer in de rij (we deden de lost package, the courtroom en de mission al op een eerder moment) en the deal voldeed aan onze verwachtingen. Wat kun je dan verwachten bij the great escape? Goede gameflow, voldoende successen gedurende de speeltijd, geen puzzels om de puzzels, goede begeleiding en hints en hulp als dat nodig is. De werkwijze met acteurs blijft verrassend en het niveau daarvan is echt goed. Ook dat is (begrepen we uit de podcast van Beyond the game) een kwestie van slimme samenwerking.

In the deal is de opdracht helder: maak een deal of maak dat je wegkomt. Je krijgt in het begin te maken met een dealpartij die parallel eenzelfde kamer doormaakt. Slim gedaan en een mooie start op deze manier. In de kamer is veel te doen, is steeds voldoende werk voor ons vijven en voldoende op te merken. Het vraagt samenwerking, slim nadenken, puzzels met uitdagingen voor eenieder.
De echte angsten en hypers die in de mission zo leuk waren zaten niet in de deal. Dit is gewoon een erg goed uitgevoerde kamer waar goed is nagedacht over de gameflow. Geen topinnovatieve puzzels of tricks, maar voldoende mooie momenten. Gewoon een zeer prima kamer die hartstikke aan te raden is.

Bij de Great Escape zit het er even op. Al hoorden we bij het weggaan dat er twee kamer op stapel staan; een remake van the lost package (dat wordt een hele nieuwe kamer) en een hele nieuwe kamer waarmee de fans van the experiment bediend gaan worden. Wij gaan daarvoor zeker terugkomen!


Reactie door The Great Escape

02 januari 2024

Heel erg bedankt voor deze mooie review, dat geeft ons als team heel erg veel energie! We hopen jullie natuurlijk in de loop van het jaar terug te zien voor onze nieuwe beleving! hou de website en socials goed in de gaten!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  65:25 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit

  the-great-escape

Laad meer reviews

3 reviews

Never House

DarkPark
Geplaatst op: 02 augustus 2022

Wat een gaaf spel!

Even een paar uur puzzelen, oplossen, uitzoeken en je verbazen? Schaf Neverhouse aan. Een fantastische escapegame die slim in elkaar zit en vele verborgen schatten herbergt. Los het mysterie op en geniet van je prijs!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Kwaliteit: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen


 • Look and feel
 • Puzzles
 • Original
 • Storyline
 • Exciting
 • Logic

  AlecTheekopje

Witchery Spell

DarkPark
Geplaatst op: 03 augustus 2022

Dark Park strikes again!

Wat een gave thuisescape is het weer. Na Neverhouse en Conspiracy19 (en Dear Santa) nu ook de Witchery Spell gedaan. Wat een gave ervaring. Het spel zit slim in elkaar, de puzzels zijn uitdagend én logisch en het geheel is fantastisch uitgevoerd. Wat jammer dat we nu alles speelden en er niet nog meer op de plank liggen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Kwaliteit: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen


 • Storyline
 • Look and feel
 • Puzzles
 • Logic

  Alec

Conspiracy-19

DarkPark
Geplaatst op: 07 januari 2022

Even voor gaan zitten...

De ervaring bij Stay in de Dark en een kadogekregen escapegame van Darkpark (Dear Santa) maakte dat we conspiracy bestelden.
Nietvermoedend, lockdown en netflix inmiddels uitgespeeld begonnen we (te laat) aan deze game. Wat zit het goed in elkaar en wat is het mooi opgebouwd en mooi uitgevoerd. De begeleiding is oké, we hadden eigenlijk maar 1 hint nodig, maar, eenmaal diep in de nacht en klaar, wat jammer dat het erop zit.
Met de refill-kit de hele doos weer in elkaar gezet en doorgegeven aan escapevrienden.
Aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Kwaliteit: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 3 personen


 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Herspeelbaar (met betaalbare refill)
 • Logica
 • Verhaal