Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Markweg

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Pas in coronatijd gegrepen door de escaperooms. Met de familie regelmatig een goede kamer bezoeken en daar genieten van het werk en de toewijding die er in zit. Als we er 200 gedaan hebben beginnen we voor onszelf! 

We spelen kamers graag maximaal in de beleving, gaan voor de volle ervaring en niet voor de snelste tijd. 


Er missen twee kamers in het overzicht: Milaan en Rheine. Beiden geen aanrader! 


Lid sinds

18-09-2021

Locatie

Twente

Statistieken

Escaperooms

70 reviews

70 kamers gespeeld

80% ontsnappingspercentage


Games

3 reviews

3 gespeelde spellen


70 reviews

Die verbotene Entdeckung

Room Fox - Osnabrück
Geplaatst op: 19 februari 2024

Rommelen in de werkplaats

Een uurtje rijden en zeer de moeite waard. We mochten de werkplaatschef uit de jaren vijftig gaan helpen via een tijdmachine.
Een prachtig gedecoreerde kamer, een echte autowerkplaats en leuke en verrassende puzzels. In een lekkere flow met zijn vijven bezig geweest.
Een leuke gamehost die echt oplettend was, ook voor de soms Duits-Engelse vertaling. Kamer is prima te spelen als je niet zo goed bent in Duits, of Engels. Iemand met enige kennis van D-E is wel handig.
Kamer is prijzig, maar gezien eerdere Duitse ervaringen is dat kennelijk gebruik.

Het is zeker de moeite waard om te spelen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  57:16 min


 • Origineel
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Flor
 • Prijs

 

Bloody Dentist 2.0

Breakout Room
Geplaatst op: 14 februari 2024

Old-scool escape

Een old-scool escaperoom. Altijd lastig om die, met de kennis er ervaring van moderne kamers te beoordelen. Toch: de prijs is niet old-scool.
Het thema dentist kennen we en werd her en der al mooi uitgevoerd. Ook hier is de aankleding als in een obscure tandartspraktijk. Lastig is dat voor binnenkomst er een aantal restricties waren bij de decoratie: "Hier niet aanzitten." Dat maakt dat je er dus ook niet gaat aanzitten, terwijl dat misschien wel de bedoeling is. Ook dat je misschien wel iets meer rekent tot "hier niet aanzitten" dan bedoeld is.
Liever een kamer waar je aan alles mag zitten, als je het maar niet stukmaakt.
Het attribuut waar het om ging leverde overigens blauwe enkels op bij een aantal van ons. Het licht is niet steeds even duidelijk en het attribuut stond akelig in de weg.

De kamer kent vele puzzels en de old-scool toont zich ook daar. Het is niet steeds duidelijk wat we oplosten, wat er gebeurde als we iets dachten op te lossen of hoe dingen met elkaar verband hielden. Dat past een beetje in een kamer met zo weinig ruimte, maar we kennen toch ook kamers waar de flow duidelijker is. De uitvoering met lichten is best oke, maar is niet altijd terzake.
Er zitten op deze manier nogal wat "red-harings" in deze kamer: een hoop dingen die er niet toe doen, die niet meedoen, of die wel meedoen zonder dat je het merkt. Het haalde de flow voor ons uit deze kamer en leverde veel frustratie op. Meer dan eens stonden we met zijn vijven een beetje te kijken: wat nu?

Achteraf hoorden we dat de BreakoutRoom afscheid gaat nemen van deze kamer en een nieuwe kamer aan het bedenken is. Gezien hun andere kamers op deze locatie en de kwaliteit daar lijkt ons dat een erg goed plan. Omdat we hier toch kwamen wilden we alledrie de kamers spelen. In volgorde begonnen we met deze. Je kunt deze ook overslaan. De andere twee zijn aanmerkelijk beter.
Kan me ook voorstellen dat het voor de gamemaster (complimenten voor hem!) veel leuker is om een kamer te begeleiden met een vanzelfsprekende flow dan dat je hier in deze kamer steeds moet bijspringen.6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 7.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede begeleiding

 

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 14 februari 2024

Allemaal bij de recherche

Nummer 2 van 3 deze dag. We gingen er drie spelen met ons team van vijf. De eerste viel tegen, maar de verwachtingen werden gevoed door de zeer vriendelijke en voorkomende gamemaster.
De Seven Sins is gebaseerd op een film, die we geen van allen hadden gezien. Geen probleem in deze kamer. De kamer opent op een prettige manier. Het is duidelijke wat er te doen is, dat er iets moet gebeuren en dat je wat op te lossen hebt.
Ook hier, net als in de Dentist, best veel overbodige "rommel" in de kamer. Het is prettig dat de dingen waar je iets mee moet ook echt loszitten en dat de rest vastzit. De puzzels en opgaves zijn allemaal redelijk in thema en de verrassingen zijn leuk. Er kan iets meer gedaan worden met effecten als iets is opgelost. Dat zou de kamer verbeteren.
Een enkel onderdeel in het begin werkte niet helemaal, had iets meer kracht nodig. Je wilt niets stukmaken, dus bent dan voorzichtiger. Daarin pakte de gamemaster goed zijn rol.
In het vervolg in de kamer zitten leuke vondsten, leuke combinaties en genoeg verrassingen. Sommige dingen zijn echt niet duidelijk. We kregen een pas, maar de plek waar deze gebruikt moet worden is én niet logisch én niet duidelijk. Ook het idee achter -allemaal-een-pas-en-maar-eentje-doet-het- ontgaat ons. Doe dan 1 pas.
Het eind is best vet en met wat goed-te-doen klim en klauterwerk en wat slimme samenwerking krijgen we net voor de tijd de waardering: gehaald!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  59:53 min


 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Puzzels

 

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 14 februari 2024

Ach oma toch

De laatste kamer is de nieuwste en best beoordeelde. We speelden alle drie de kamers en speelden in volgorde van escapetalk-waardering.
Breakout zit in Den Bosch op een sfeervol (NOT) industrieterrein, met een goede plek om even te wachten. Prima locatie voor een escaperoom. Zeker als er drie zulke verschillende thema's te vinden zijn.
In de kamer valt de decoratie meteen op. Het ziet er echt gaaf uit: we zijn echt op bezoek bij oma. De puzzels en opgaves zijn allemaal in thema. Soms duren ze wat langer, soms zijn ze snel oplosbaar. Het is steeds duidelijk wat er moet gebeuren en hoe we dat aan kunnen pakken. Dit was zo'n kamer waar we met ons team vaker van genieten. Er gebeurt genoeg, er is genoeg te doen, je krijgt echt een goed gevoel van de dingen die je oplost of de dingen die je verderop in je spel nog hebt moeten onthouden.
Een echt goede flow dus, leuke vondsten en we kwamen achter heel wat bijzonderheden van oma.
Ook na de tijd leuk even nagekletst met de prettige gamemaster die ons ook graag even wat tricks liet zien die in de kamer verstopt zitten. Echt een aanrader deze kamer en zeker niet overslaan.

Kleinste minpuntje: de kamer had een zeer prettige flow en we zijn best ervaren escapers. We stonden daarom, voor ons doen, best op tijd weer buiten (17 min over). Wel met een goed gevoel, maar ook met het gevoel dat er meer ingezeten had.

Ergens in 2024 komt er een nieuwe kamer op deze locatie en die gaan we zeker bezoeken!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  43:15 min


 • Logica
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Sfeer
 • Decor

 

Area038

Swolland
Geplaatst op: 28 januari 2024

De toekomst redden

Swolland ligt net buiten Zwolle en de plek laat veel ruimte om van alles te ontwikkelen. De mensen van Swolland hebben hier o.a. axe-throwing en twee escaperooms. Bij binnenkomst valt de afwerking op. Hier zit veel werk in en het is gedaan door mensen met oog voor detail. We spelen een futuristische kamer en niet iedereen in ons gezelschap heeft daar fiducie in. Het thema is breed, maar ook cliché. Niets van dat al bij Swolland.
Wat we aantreffen is een echt zeer onderhoudende kamer met een veelheid aan leuke en uitdagende opgaves. Het zit goed in elkaar, loopt logisch door en dingen wijzen zich op een prettige manier.

Er zitten mooie verrassingen in en het einde is gaaf. Met 11 seconden hadden we de tijd nodig, maar namen we ook de tijd om goed rond te kijken en elkaar mee te nemen in wat er allemaal gebeurde.

Het is knap wat Swolland op een relatief beperkte ruimte met suggestie en slim gebruik van de ruimte heeft neergezet.
Aanrader.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  74:49 min


 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Logica

 

The Rotary

Escape Zwolle
Geplaatst op: 31 december 2023

Niets is wat het lijkt.

Twee escapes op het programma en voor het eerst naar escape-zwolle. De setting is zoals wel meer escape-organisaties: op een sfeervol (not) industrieterrein. De ontvangstruimte is echter sfeervol, prettig en van alle gemakken voorzien. De ontvangst is al net zo. Een enthousiaste host die benieuwd is naar onze ervaring, graag tips krijgt en van harte bereid is om met ons mee te denken. Zo hadden we maar 1 kamer geboekt, maar konden er toch 2 spelen.

De kamer; een mooie puzzelkamer met leuke puzzels die hier en daar wat denkwerk en samenwerking vragen. Hier en daar zijn wat hints nodig die op een handige manier gegeven worden. De kamer heeft mooie verrassingen, sloten, maar ook technieken die het tot een fraai geheel maken. Soms zijn de oplossingen simpel en denken we te moeilijk, soms moeten we gewoon iets harder onze best doen.
Het is lekker werken hier. Er zitten mooie wendingen in de kamer en er is genoeg te doen. De puzzels zijn logisch en volgen elkaar op, zijn in thema en vragen genoeg, maar niet teveel.
Gewoon een hele prettige en leuke puzzelkamer met een mooi gevonden verhaal.
Het eind: dat mag wat ons aangaat wat spectaculairder: het was niet helemaal duidelijk dat dit het eind was en dat we nog ergens door moesten. Net zoals sommige oplossingen niet voldoende opvallen zodat het even verteld moet worden. Hier en daar iets harder rammelen, iets meer geluid bij een oplossing zou al helpen.
Het is zeker een kamer die het spelen meer dan waard is: het is gewoon zo'n kamer die zich prima kan meten met de beter uitgedachte escapes.
De twee kamers op deze locatie zijn dat allebei overigens. Het enthousiasme van de GH draagt daar zeker aan bij. Wij hadden een goede tijd! Dank!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Origineel

 

Peace at Last

Escape Zwolle
Geplaatst op: 31 december 2023

By order of the ...

De tweede kamer van vandaag. De eerste was vooruit geboekt en omdat er plaats was en de uiterst vriendelijke en enthousiaste GH ons graag nog hun laatste kamer wilde laten ervaren konden we ook Peace at last gaan spelen. Een kamer gebaseerd op Peaky Blinders. In ons gezelschap waren er twee die de serie gekeken hadden en twee die afhaakten voordat het echt begonnen was. Dat was geen enkel bezwaar. Het verhaal wordt in de kamer snel duidelijk, de opdrachten zijn helder en het is soms gewoon even goed luisteren en op elkaar wachten zodat je weet wat er moet gebeuren. Geen ingewikkelde dingen: als Peaky Blinders maken we in maximaal 80 minuten schoon schip. wetende dat we bijna gepakt worden. We moeten nog even iets opruimen.

De kamers zijn mooi gedecoreerd en er staat niets teveel. Het is duidelijk dat wat kan bewegen ook mag bewegen en ook ergens voor nodig is. Dat is altijd prettig. Op de ruimte die benut is is optimaal gebruik gemaakt van alle hoeken en gaten, viel ons achteraf op. Het voelt als een grote kamer, met veel variatie en verschillende scenes, terwijl de oppervlakte beperkter is dan het aanvoelt

Het verhaal loopt prettig. Er zit een lekkere flow in, er zijn goede dingen te doen, iedereen is bezig, we kunnen een beetje peaky-like overleggen (zoals we dat als team zo goed kunnen;-) Het loopt echt prima.
De opdrachten wijzen zichzelf. Het is logisch en er zitten mooie vondsten in. Licht en geluid helpt mee, mooie voice-overs ook die ook de waarschuwingen die soms nodig zijn in thema doorgeven.

We haalden de kamer al misten we aan het eind het gevoel dat paste bij het einde van de kamer. Het zou mooi zijn als daar nog iets in zou kunnen (met licht, geluid, beweging, etc). Het was wel duidelijk dat we aan het eind van de opdracht waren, maar (misschien verwend door de high-investment-rooms die we ook speelden) verwachtten misschien wel teveel. Het is zeker geen reden om de kamer daardoor te mijden. Peace at last is een kamer waar je zeker voor naar Zwolle kunt rijden en waarbij je ook de andere kamer op deze locatie niet moet vergeten.

De zeer vriendelijke ontvangst en fijne landingsruimte maken het af. Het is zo'n escaperoom op zo'n industrieterrein, maar binnen hebben ze er echt iets moois van gemaakt. We wachten met smart op volgende kamers.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Sfeer
 • Verhaal

 

Agatha

Escaperoom Deventer
Geplaatst op: 29 december 2023

Op de thee

Een tijd geleden deden we al eens the monuments men (en waren aangenaam verrast). Het werd nu tijd voor een kopje thee bij de buurvrouw van de escaperoom. Wat konden we ontdekken over de afwezigheid van één van de collega's.
Alles lijkt geensceneerd. De verstopte locatie van de escaperoom, het kleine spelletje in de wachtruimte en de manier waarop het verhaal verteld werd. Het zit goed in elkaar en er is aandacht besteed aan het verhaal.

Wat volgt is een classis escaperoom met veel variatie in puzzels, veel sloten en bijzondere doorgangen (voor een oude dame).
Het eind is helemaal verrassend en dankzij goed samenwerken (wat in deze kamer echt helpt) zijn we op tijd weer terug.
Wat een heerlijke verrassing weer. Aandacht voor een verhaal, leuke puzzels, lekkere flow. De afwerking kan hier en daar beter, maar alles werkt en functioneert. Er is zelfs gedacht aan spelers die risico's niet durven te nemen.

Hele fijne escaperoom die je niet moet laten liggen.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  55:25 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Flow

 

Prison Break

Escaperoom Drachten
Geplaatst op: 27 december 2023

Klassieke gevangenisuitbraak

We speelden vandaag twee escaperooms op deze locatie. Dit was de eerste en op grond van de reviews was dat een goede volgorde. Zin om weer eens een goede escaperoom te spelen begonnen we vol goede moed.
De escaperoom zit in de kelder van een dit weekend verlaten gebouw. Beneden is de ruimte sfeervol ingericht, kluisjes, bar en ontvangst zijn oke. Er starten drie groepen bijna tegelijkertijd met hun escape en dat oogt een beetje rommelig. Eenmaal bij de start van de kamer is dit weg. Er is aandacht voor ons, er volgt een korte uitleg en de opdracht is helder.

Het is geen ingewikkeld verhaal met plottwisten. Een eenvoudige opdracht (kom hier uit) en in de kamer zitten een aantal leuke verrassingen. De puzzels zijn allemaal goed in thema. Er wordt gebruik gemaakt van de materialen die je in een gevangenis zou kunnen aantreffen. Al verwachtten we in een normale gevangen iets minder geheime doorgangen ;-).

We kwamen er zelfs uit binnen de tijd, hadden fijn samengewerkt (wat ook echt nodig is), in een lekkere flow met soms een hint van de oplettende gamehost. Een hele oke escaperoom, mooi uitgevoerd, oog voor details en allemaal goed werkend. Geen spectaculaire vondsten, maar allemaal zeer goed uitgevoerd.

Deze kun je zonder twijfel gewoon meepakken als je hier bent.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  48:52 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

The Lost Ones

Escaperoom Drachten
Geplaatst op: 27 december 2023

Verrassend mooie escaperoom

De tweede van de dag was op grond van de reviews ook de beste escaperoom van deze locatie. Dat klopte zeker, al verraste de eerste escaperoom (prison break) ons ook al.
De ontvangst is in een gewoon kantoorgebouw, met school en bedrijven. De escaperoom zit in de kelder die een mooie entree heeft, waar al de nodige zorg aan is besteed. Alles is aanwezig, kluisjes, bar, koffie.

Het verhaal in de room ontvouwt zich al doende. En er is genoeg te doen voor ons vijven. Zo nu en dan is het even zoeken, maar er zit fijne logica in de puzzels en licht, geluid en verhaal zijn goed te volgen. Een fijne twist in dat verhaal waardoor het verhaal een extra laag krijgt die we niet hadden verwacht.

In de kamer, zonder spoilers te verklappen, zit alles dat je in een goede escaperoom verwacht (in Nederland). Doorgangen, verrassingen, samenwerkingspuzzels, en verrassingen die we niet zagen aankomen.
Gewoon een gave escaperoom waar we graag de reis naar Drachten voor maakten.
Zeer de moeite waard!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  53:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Logica

 

The Deal (Battle)

The Great Escape
Geplaatst op: 05 december 2023

Veel te doen in een fijne flow

Het was weer gezellig bij the Great Escape. De zaterdagavond was het zoete inval in de mooie ontvangstruimte en waar je denkt verloren te vallen is dat geenszins het geval. Dit is een bedrijf die de zaken goed op orde heeft, weet hoe de planning loopt en hoe ze dat goed organiseren.

The deal was de voorlopig laatste kamer in de rij (we deden de lost package, the courtroom en de mission al op een eerder moment) en the deal voldeed aan onze verwachtingen. Wat kun je dan verwachten bij the great escape? Goede gameflow, voldoende successen gedurende de speeltijd, geen puzzels om de puzzels, goede begeleiding en hints en hulp als dat nodig is. De werkwijze met acteurs blijft verrassend en het niveau daarvan is echt goed. Ook dat is (begrepen we uit de podcast van Beyond the game) een kwestie van slimme samenwerking.

In the deal is de opdracht helder: maak een deal of maak dat je wegkomt. Je krijgt in het begin te maken met een dealpartij die parallel eenzelfde kamer doormaakt. Slim gedaan en een mooie start op deze manier. In de kamer is veel te doen, is steeds voldoende werk voor ons vijven en voldoende op te merken. Het vraagt samenwerking, slim nadenken, puzzels met uitdagingen voor eenieder.
De echte angsten en hypers die in de mission zo leuk waren zaten niet in de deal. Dit is gewoon een erg goed uitgevoerde kamer waar goed is nagedacht over de gameflow. Geen topinnovatieve puzzels of tricks, maar voldoende mooie momenten. Gewoon een zeer prima kamer die hartstikke aan te raden is.

Bij de Great Escape zit het er even op. Al hoorden we bij het weggaan dat er twee kamer op stapel staan; een remake van the lost package (dat wordt een hele nieuwe kamer) en een hele nieuwe kamer waarmee de fans van the experiment bediend gaan worden. Wij gaan daarvoor zeker terugkomen!


Reactie door The Great Escape

02 januari 2024

Heel erg bedankt voor deze mooie review, dat geeft ons als team heel erg veel energie! We hopen jullie natuurlijk in de loop van het jaar terug te zien voor onze nieuwe beleving! hou de website en socials goed in de gaten!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  65:25 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit

  the-great-escape

Enschede Airport

Let's Escape Enschede
Geplaatst op: 26 november 2023

Quizgame

Op een vijfde verdieping van een beetje desolaat pand bevindt zich Let's escape. Een plek, zoals de host vertelt, die ook geldt als bouwplaats/ontwikkelplek.
In de grote ruimte zie je de buitenkant van hun escapes. De binnenkant van de rooms is mooi afgewerkt en het is leuk om te zien hoe dat aan de buitenkant eruit ziet.
De kamer: een airport-thema met mooie uitvoeringen. Veel puzzels en opgaves en een beetje kriskras door elkaar. Er zit niet echt een lijn in, er is ook geen echt verhaal. De kamer is parallel gebouwd met een identieke kamer die ernaast staat. Daardoor leent dit zich erg goed voor teams of battles tussen twee teams. In de kamer kun je ook de vorderingen van het andere team zien en dat daagt uit om sneller te werken.

De kamer is gemaakt door een (zelfbenoemd) fervent quizzer. Dat is te merken aan een aantal puzzels waar je pubquiz-ervaring voor nodig hebt. Sommige puzzels zijn ons net iets te ver doorgevoerd of net iets te ingewikkeld.
Omdat er geen echt flow in de kamer zit (de puzzels leiden je niet door een verhaal) is het ook niet helemaal duidelijk wat je nu precies gedaan hebt: ja, zoveel mogelijk puzzels oplossen. Het duurt altijd een uur en er is niet echt een wow aan het eind. De tijd is gewoon op.

De host heeft een actieve rol en is regelmatig via een walkie talkie aanwezig. Sommige puzzels hebben ook net iets te veel toelichting nodig en wijzen zichzelf niet helemaal. De ontvangst is hartelijk, maar het pand verdient nog wel wat aandacht.

Het is al met al best een aardige kamer, het was fun om te spelen. Als liefhebbers van een verhaal, een beleving en even escapen uit de realiteit is dit niet onze favoriete kamer. Puzzelaars zullen het vast leuk vinden en als battle-kamer is het zeker interessant (teamactiviteit, personeelsfeest). Het concept oogt wel interessant: de kamers lijken eenvoudig op andere plekken inzetbaar. De afwerking is best zorgvuldig en het werkt allemaal naar behoren.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels

  Marieke

The Mission

The Great Escape
Geplaatst op: 06 september 2023

Z

Z


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  72:47 min

 

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 04 september 2023

Wat een beleving: absolute must-play!

Met zijn vijven naar de Non Believers. Een ideaal aantal voor deze fantastische tweede kamer bij Your Escape. De eerste (Rebecca) was al verbazingwekkend goed. Met de Non Believers doen de makers er niet een, niet twee, maar vele scheppen bij op. Grote wow-factor, prachtige ondersteunende muziek, een sterke verhaallijn, alle opgaves in thema en meer, meer, meer dan eens nieuwe verbazingen.
Heerlijk flow in deze kamer met een groot waagstuk tegen het eind. Wat ontzettend moedig dat in een kamer waar de moeite, de techniek en de tijdsinvestering voelbaar is ook zo'n waagstuk kent. Het is iets waar we als groep nog over zullen napraten, dat ons zal bijblijven en waar de meningen over verdeeld blijven. Maar iedereen was content met dat dat er in zat.

Deze kamer moet op je bucketlijst, het is een (hele lange) reis meer dan waard. Wij combineerden deze kamer overigens met de Leidse collega van Escape from Wonderland: een goede combi!

Wat we bij Rebecca al erg leuk vonden was de allerhartelijkste ontvangst en het geïnteresseerde nagesprek met Jordin (uit wiens brein deze kamers ontsproten). Wat heerlijk om na zo'n ervaring te merken hoe trots iemand is dat wat hij in zijn hoofd had er uit kwam.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Puzzels
 • Beleving

 

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 06 september 2023

Z

Z


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  57:57 min

 

Las Vegas Hilton – Room 98

Escape with Friends
Geplaatst op: 20 augustus 2023

Lekkere puzzelkamer!

Wat een leuke verrassing op de oude markt. Een old scool puzzelkamer, veel sloten, codes, maar wel met een lekkere speelflow.
Geen hightech vondsten, maar wel leuke geinige verrassingen.
Duidelijke opdracht, goed parallel te puzzelen en heerlijk aan de slag.
Een erg oké kamer!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Logica

 

Juffer van Batinghe

Escaperoom Dwingeloo
Geplaatst op: 16 augustus 2023

Verrassing in Dwingeloo

Op zoek naar de juffer kwamen we in Dwingeloo. Een verborgen parel, schijnt, al zijn de reviews wisselend.
Het beviel ons enorm goed. Lekkere puzzels, goed werkende techniek, duidelijk hoorbare effecten (dingen die opengaan) en steeds weer nieuwe verrassingen.
Een lekkere puzzelkamer om mee te nemen, het verhaal op te lossen en de nieuwe kamer alvast op te nemen in de wishlist.
Het was weer anders dan anders, er gebeurde weer nieuwe dingen en er waren weer mooie vondsten.
Leukste: de goede flow die de kamer kende met de parallel te spelen puzzels.
Met zijn vijven een goede tijd gehad bij deze enthousiaste liefhebbers.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Goede prijs
 • Puzzels

 

The Courtroom

The Great Escape
Geplaatst op: 19 augustus 2023

Heerlijke flow in gave kamer

Later meer


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  68:55 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Puzzels

 

The Oval Office

Escaperoom Hardenberg
Geplaatst op: 07 augustus 2023

Heerlijke puzzelflow!

Wat een prettige en goed uitgevoerde kamer is dit. De opdrachten zijn helder, de puzzels goed te doen en er zitten steeds weer nieuwe verrassingen in.
En ook leuk; je hebt altijd de mogelijkheid om het uit te spelen, al was het maar omdat je daar de wereld mee redt.
Doen deze kamer!
Erg fijn gewerkt met z’n drieën en verrast door mooie vondsten en doorgangen. Mooie detaillering, zeer verzorgde kamer


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:40 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Origineel

 

Café René

Escaperoom Delden
Geplaatst op: 05 augustus 2023

Het grote net niet

café René is lichtjes gebaseerd op Allo allo. Op zoek naar een schilderij in het café dus aan de hand van heel veel, niet altijd thematische, logische puzzels en veel (in onze ogen) onnodige dwaalsporen.
De kamer is te doen, maar vraagt ook om grenzen te passeren die je in andere kamers niet passeert (ook omdat je iets echt stuk kunt maken).
Het zijn veel slotjes: lettersloten en cijfersloten en de gevonden codes zijn daarbij meer dan eens niet helpend.
De flow ontbreekt, vooral doordat de logica ontbreekt en er soms gewoon echt teveel gericht is op het moeilijk maken van de puzzel. Wij vinden het prettig om een puzzel op te lossen en dan door te kunnen. Dat gebeurt te vaak niet (dan los je iets op, maar heb je een nieuw probleem op te lossen).
Er zitten mooie vondsten en aanpakken in de kamer, maar al met al maken die het geheel niet goed. Het is het allemaal net niet. Wel een redelijke prijs voor wat het is.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Goede prijs

 

Huttenkloas

Escaperoom Delden
Geplaatst op: 05 augustus 2023

Veel historie

Een verrassende kamer met een prima speelflow. Ontvangst is in de eerste ruimte. De telefoons gaan in een koffer die de hele tijd in de buurt is.
De kamer verloopt logisch, we lossen de puzzels op. Ze zijn goed in thema en je krijgt iets mee van de geschiedenis van Klaas Annink. Best goed gedaan.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  56:50 min


 • Goede service
 • Logica
 • Puzzels
 • Origineel

 

De Ramkraak

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 31 juli 2023

It's a Starlife

Het was de eerste van drie escaperooms deze dag bij Rox Escape op het VASIM-terrein in Nijmegen. Een mooie ontvangst, fijn welkom en de gebruikelijke plichtplegingen gingen vooraf. De entree in de kamer ging in een lege ruimte met een video. Middenin de video begon de escape.
Wat volgt is een boeiende zoektocht naar oplossingen, slimme puzzels, mooie thematische aanpak en mooi gepropte kamers. Er is veel leeswerk, wat mij nooit heel erg aanspreekt, maar hier wijst het zichzelf en is het best nuttig en te doen.
Er zitten een aantal mooie verrassingen in de kamer, mooie uitvoeringen en voor ieder van ons vijfkoppig team is er voldoende te doen. De een is nu eenmaal handiger dan de ander in dingen.

We halen de kamer, maar door het concept op het eind (je mág meer doen, maar je hebt dan de opdracht al gedaan) is het onduidelijk of je het nu wel of niet goed hebt gedaan. Ook de uitleg aan het eind is daarin niet helemaal bevredigend. Het voorziet in een vol uur spanning, maar blijft ook een beetje onbevredigend.

Mooie kamer: mee beginnen als je de kamers hier allemaal gaat doen, zeker niet overslaan. De kamer is gewoon goed uitgevoerd, zit goed in elkaar, heeft een fijne flow. Het eind is anders en had voor ons niet gehoeven (het mag ook klaar zijn als het klaar is).


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Puzzels

  shanang

De Bezetting

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 31 juli 2023

Het kan: een realistisch verhaal op een goede manier integreren!

Wat een mooie ervaring werd het. Het was de tweede van drie escaperooms op één dag bij Rox Escape. Een mooie locatie voor zo'n escaperoom met een eigen voor- en nazitcafe, maar ook leuke horeca om de hoek (Rex en Trafo hebben we ook getest;-).

Mooie ervaring dus. De ontvangt is in stijl, de host zit in haar rol en je zit meteen in het verhaal van de escaperoom: het is midden in de tweede wereldoorlog en in het studentenverzet in Nijmegen is onrust ontstaan over de een verplichte verklaring die de bezetter vraagt. Aan ons team de taak om, als medestudenten, te zorgen dat geheime informatie niet in verkeerde handen valt. De host is meteen ook het hintsysteem en blijft persoonlijk en geheel in thema. Wat ontzettend goed gedaan!

In de kamer valt meteen de prachtige decorering op. Er hangen pamfletten, er is een houten vloer, een trap en het meubilair is helemaal in stijl. Wat een zorg is hieraan besteed. Het verhaal is helemaal in thema, de puzzels zijn logisch, goed te doen en vragen om samenwerking in het team. Er zitten hele mooie vondsten in, er zitten artikelen in de kamer die zo echt zijn dat ze weerzin opwekken. Het geheel zit gewoon erg goed in elkaar.

In het napraten gaven we dit ook al aan. We zijn onder de indruk van het realiteitsgehalte van de kamer, de uitvoering van het geheel en de mooie vondsten in de kamer. Een kamer die dus flinke indruk maakt.

Spelen dus deze kamer!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  48:48 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel

 

The Show

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 31 juli 2023

The show must go on

De derde en laatste kamer van de dag bij Rox Escape in Nijmegen. De andere twee kamers maakten al indruk: vooral doordat ze zo verschillend van elkaar waren. We hadden door de info vooraf al begrepen dat ook deze derde escape op deze plek weer een andere ervaring zou worden. Wat knap hoe ze dat hier voor elkaar krijgen.

De ontvangst is steeds in dezelfde kamer, maar meteen daarna begint de intro op de specifieke kamer. Mooi gedaan en wat mooi om het enthousiasme en de betrokkenheid bij de hosts van deze dag te merken.
In the Show ben je kandidaat in een spelshow. Een eeuwigdurende spelshow, zo lijkt het, met duistere trekken. Er komen bekende en minder bekende spelletjes langs die de ouderen in ons team gemakkelijk kunnen thuisbrengen in de spelshows van tientallen jaren terug. Wat goed gedaan en mooi uitgevoerd. Alles in de kamer werkt, functioneert en is degelijk uitgevoerd. Als in zo'n oude spelshow is het aan het einde wel een bende. We hebben medelijden met de mensen die de kamer moeten resetten!

De show is geen escaperoom in de traditionele vorm, maar ook weer wel. Er is iets op te lossen, het verhaal is duidelijk, de opdracht is klip en klaar. De uitvoering is gaaf en spelshowachtig, de aanwijzingen zijn ook als in een spelshow: niet te ingewikkeld: het publiek wil immers applaudisseren.

Speel vooral ook deze kamer. De volgorde (ramkraak - bezetting - show) is prima, al waren we blij dat we iets langer de tijd hadden voor een hapje in de buurt tussen de bezetting (een serieuzere kamer) en deze hilarische spelshow. Een kamer die bedoeld is om uit te spelen, helemaal mee te maken en daarmee meer een beleving te bieden dan een puzzelkamer. Toch ook best veel puzzels die om samenwerking en handigheid vragen. Wat mooi gedaan!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  57:40 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 24 juli 2023

Old school escapen

Op een beetje obscure verlaten plek vind je in de binnenkomsthal de eerste teasers (kijk vooral even). In de kelder is het welkom allerhartelijkst door een van de drie eigenaren.

De intro en de kamer: gaaf gedecoreerd, erg sterk uitgewerkt en, zeker een musthave in een oude kamer als deze: nauwelijks slijtage. Alles werkt, zit logisch in elkaar.

Het verhaal over de bloedgravin is redelijk helder al is het niet helemaal duidelijk wat we nu oplosten. De puzzels zijn uitdagend, erg uitdagend en soms kakt daardoor de flow in. Veel puzzels duren ons net iets te lang of vergen iets teveel herhaalde handelingen. Voor onze flow had het iets eenvoudiger gemogen, voor doorwrochte puzzelaars is hier voldoende te halen.

Erzsebet is een kamer die wel op de lijst hoort: door de decoratie, toch ook door de puzzels en door het totaal bij escaping belgium. We haalden de kamer niet in de aangegeven tijd. Communicatie en puzzeldiscipline hadden kunnen helpen. De gamehost hielp goed, was de hele tijd alert en was erop gericht de hele beleving mee te laten maken.
Het (toch) uit kunnen spelen van de kamer is een grote pre! Als team hebben we toch liever het hele verhaal, dan een goede tijd.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 24 juli 2023

Next level puzzelkamer

Escaping Belgium bevindt zich in de kelder van een verlaten beetje creepy gebouw. Parkeren was, door veel bedrijfsautootjes op de parking lastig, maar gratis.

In de kelder is de ontvangst warm en welkom. De grote ontvangstruimte biedt voldoende gelegenheid om even te landen.

Eerder deze dag deden we de eerste kamer op deze plek en die volgorde is aan te raden. Beide kamers moet je op je lijst kunnen toevoegen want ze zijn beiden een aanrader.

De kamer: wat kun je hier merken dat er tijd, bezieling, oog voor detail en een gedachte in zit. De kamer is niet groot, maar wat is hier onvoorstelbaar veel te zien. Leuke hints naar collega-kamers die zelfs in puzzels terug komen.
Puzzels van verschillende moeilijkheidsgraad: soms lekker oplosbaar, soms echt moeilijk (voor ons). Qua uitvoering allemaal echt over-the-top mooi uitgevoerd. Alles doet mee, effecten, licht, mechanisch, etc.
Hier geen slotjes, maar wel veel puzzels. Hier, net als in de andere kamer, ook “lange” puzzels: soms herhaling, soms (voor ons) net iets teveel combinaties. Voor gedreven puzzelaars is dit een mustplay kamer. Voor mensen die vooral willen “oh”-en en “ah”-en is het ook een mustplay kamer. Er is zo ontzettend veel te zien en te beleven.

Met de nodige puzzelhints van de prettige en goed oplettende gamehost lukte het de hele kamer te spelen.

Het verhaal is sterk en mooi uitgevoerd. Het blijft ons ook bij. De opdracht is dan ook simpel en helder.

Niet eng, wel spannend, soms frustrerend, maar zeer de moeite waard


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  89:22 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Detail

 

Laad meer reviews

3 reviews

Never House

DarkPark
Geplaatst op: 02 augustus 2022

Wat een gaaf spel!

Even een paar uur puzzelen, oplossen, uitzoeken en je verbazen? Schaf Neverhouse aan. Een fantastische escapegame die slim in elkaar zit en vele verborgen schatten herbergt. Los het mysterie op en geniet van je prijs!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Kwaliteit: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen


 • Look and feel
 • Puzzles
 • Original
 • Storyline
 • Exciting
 • Logic

  AlecTheekopje

Witchery Spell

DarkPark
Geplaatst op: 03 augustus 2022

Dark Park strikes again!

Wat een gave thuisescape is het weer. Na Neverhouse en Conspiracy19 (en Dear Santa) nu ook de Witchery Spell gedaan. Wat een gave ervaring. Het spel zit slim in elkaar, de puzzels zijn uitdagend én logisch en het geheel is fantastisch uitgevoerd. Wat jammer dat we nu alles speelden en er niet nog meer op de plank liggen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Kwaliteit: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen


 • Storyline
 • Look and feel
 • Puzzles
 • Logic

  Alec

Conspiracy-19

DarkPark
Geplaatst op: 07 januari 2022

Even voor gaan zitten...

De ervaring bij Stay in de Dark en een kadogekregen escapegame van Darkpark (Dear Santa) maakte dat we conspiracy bestelden.
Nietvermoedend, lockdown en netflix inmiddels uitgespeeld begonnen we (te laat) aan deze game. Wat zit het goed in elkaar en wat is het mooi opgebouwd en mooi uitgevoerd. De begeleiding is oké, we hadden eigenlijk maar 1 hint nodig, maar, eenmaal diep in de nacht en klaar, wat jammer dat het erop zit.
Met de refill-kit de hele doos weer in elkaar gezet en doorgegeven aan escapevrienden.
Aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Kwaliteit: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 3 personen


 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Herspeelbaar (met betaalbare refill)
 • Logica
 • Verhaal