Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Markweg

Escaper

Offline

Omschrijving

Pas in coronatijd gegrepen door de escaperooms. Met de familie regelmatig een goede kamer bezoeken en daar genieten van het werk en de toewijding die er in zit. Als we er 200 gedaan hebben beginnen we voor onszelf! 

We spelen kamers graag maximaal in de beleving, gaan voor de volle ervaring en niet voor de snelste tijd. 


Lid sinds

18-09-2021

Statistieken

Escaperooms

36 reviews

36 kamers gespeeld

75% ontsnappingspercentage


Games

3 reviews

3 gespeelde spellen


36 reviews

De laboratoriumkamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 20 februari 2023

Oldscool mustplay voor iedere escaper

Na 35 kamers eindelijk tijd om de eerste kamer van de benelux te gaan spelen. Een kamer die de standaard zette voor alles dat daarna gemaakt is en de geschikte kamer om mee te beginnen bij Mama Bazooka. Dat ze de eerste zijn blijkt ook uit de url: escaperoom.nl!

Mama Bazooka nodigt uit om eerder te komen. De entree is al in stijl: een knop, film, codes helpen je op weg in de loungeruimte. Een ruimte zo groot dat er verschillende coole dingen kunnen staan (poolbiljart, airhockey, video- and boardgames, etc). Je kunt je hier prima vermaken. Eenmaal aan de beurt kwam de host, ze wist ons goed te vinden en begeleidde ons naar de laboratoriumkamer. Leuk om te merken, ook in het nagesprek, dat het plezier dat wij beleven aan escaperooms, ook bij de medewerkers terug te merken is.

De kamer: oldscool? eigenlijk viel dat best mee. Er zaten mooie vondsten in, het was een mooie set puzzels, we zagen vondsten die we in nieuwere escaperooms herkenden en heel veel ging best automatisch (voor die tijd). Niet enorm veel slotjes, hier en daar een sleutel, code's die steeds weer een mooie scare gaven. Het thema? Horror en in de beelden achteraf was mooi te zien hoe we verschillend reageerden op de scares.

De kamer is door de set puzzels voor een groep met ervaring lekker te flowen. We zaten er lekker in en de tijd in de ruimte gaf aan hoeveel tijd we nog hadden. Omdat we normaal kamers op een paar minuten net halen waren we verrast dat we 19 minuten voor de tijd al klaar waren. Waarschijnlijk past de uitdaging niet helemaal meer bij onze ervaring. Toch ook lekker om een keer een kamer lekker vlotjes uit te spelen, zonder al te grote frustratie en mét een hoop erkenning (iedere keer als we iets haalden was er een duidelijk gehaald-moment).

In de finale ging het best vlot. Daar had nog wel een uitdaging bij gemogen wat ons betreft (van een minuut of 17 ;-), maar desalniettemin heerlijk gespeeld, blij dat we deze kunnen toevoegen aan onze lijst.
Wat een waardige eerste escaperoom is hier neergezet. Eigenlijk, vanwege de historische betekenis, zou iedere escaper deze een keer moeten spelen.

Grote plus? De loungeroom en de mogelijkheden die dat biedt. De fijne begeleiding voor en na de kamer. Het chille terugkijken van de beelden van ons team met het gesprekje na de tijd. Echt cool.
Het nodigt alles bij elkaar uit om de andere twee kamers hier (meisjeskamer en the dome) de volgende keer op 1 dag te spelen: we zullen ons tussendoor vermaken in de lounge.9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  40:48 min


 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Lounge
 • Tophosting

 

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 13 februari 2023

Wat gebeurt er toch allemaal?

We speelden met ons team Soup du Jour en Bloody Mary al een tijd geleden en waren blij om te horen dat Poppet klaar was. De andere rooms stonden namelijk erg hoog op onze alltime-favorites. Zou Poppet zich daarbij voegen?
Bewust boekten we het laatste tijdslot. Van de vorige keren wisten we dat de entree bij het klooster in het donker het leukst (en spannendst) is. Van vorige keren herinnerden we ons ook de ontvangst in thema. Dat viel een beetje tegen. Een aardige, wat zenuwachtige jongeman bracht ons naar (weer) een andere plek in het immense klooster en legde een beetje uit wat er moest gebeuren.
Dit was niet het eerste verkeerde been. De echte ontvangst moest nog plaatsvinden en toen waren we al een soort van begonnen. Waar laten we onze spullen? Is het nu echt al begonnen? Of zou die jongeman bewust...?
De entourage in het klooster leent zich natuurlijk voor een mooie experience, maar hoe de mensen van Rock City Escape dit iedere keer weer weten waar te maken en tot de max weten te benutten is bewonderenswaard.
De kamer is een experience, stelden we vast. Het is een beleving, waar veel gebeurt, waar je soms lekker fysiek heen en weer werkt, waar fijne scares (kan dat? ja zeker!) in zitten, waar het puzzelwerk een lekkere duidelijke flow heeft, het hint-systeem bedoeld is om je ook echt te helpen en je een maximale beleving te gunnen. De ruimtes? Van ongemakkelijk klein naar overweldigend ruim en verschillende verrassende wendingen. Alles komt voorbij en er was geen moment waarop we niet verder konden.
Wat een fantastisch effectief gebruik van de ruimte, wat een mooi thematische puzzels, wat een decoratie (hier en daar zelfs museaal!) en wat gaaf om het aan het eind nog even na te bespreken met de fantastische host. Al was het maar om hier en daar wat losse eindjes af te hechten.
Het is zo'n na-mijmerende kamer. Wat maakten we mee, hoe deden we dit nu eigenlijk? Waar waren we precies mee bezig? Hoe verzin je dit soort puzzels? Dit soort combinaties? Al onze favorieten (we hebben er een aantal die zo uniek zijn dat we er geen ranglijst meer op nahouden) hebben dit karakter. Zo kunnen we ook nog steeds momenten terughalen uit Bloody Mary en Soup du Jour. Poppet voegt zich zeker in die ere-galerij.
Het is dan ook zeker een aanrader om te gaan spelen. Vergeet de andere twee kamers niet en probeer ze in volgorde te spelen. Ze horen door de locatie, het verhaal bij elkaar, maar zijn ook drie losstaande kamers. Maar allemaal onmiskenbaar Rock City Escape. Nu maar hopen op nog een hoek in dat immense klooster die benut kan worden!
10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Beleving
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Locatie

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 23 januari 2023

Not all those who wander are lost

Wat een mooie avond hadden we bij Illusion in Waalwijk. In ieder geval alle waardering voor de vriendelijke ontvangst, de uitlegt, de entree en het napraten. Wat is het fijn om te merken dat mensen tijd daarvoor te nemen. Dat maakt veel van de ervaring.
Dan de experience/escape zelf: daarover weinig mededelingen. Veel te bang om te gaan spoileren. Weet dat je, als je deze gaat spelen regelmatig oh-s en ah-s zult merken. Puzzels zijn mooi in thema. Decoratie is waanzinnig, verhaal is sterk en consistent doorgevoerd, het eind is echt verrassend.
We haalden de kamer in de bijna maximale tijd, dus hebben maximaal genoten van alles dat deze kamer biedt.
Puntjes? Niet iedereen in mijn gezelschap vond deze kamer wow al plaatste iedereen deze kamer wel in het rijtje topkamers dat we al bezochten. Iedereen was onder de indruk van de decoratie, maar de decoratie maakte ook dat het soms onduidelijk was of iets er wel of niet bij hoorde. Bij highly-decorated kamers zoals deze kan het handig zijn om alles dat niet nodig is vast te maken. Al kan de verwarring ook een doel zijn. Achteraf merkten we ook dat in onze groep daar verschil zat: de een vond het niet zo erg om een beetje te zoeken, te rommelen, en gaandeweg een uitweg te vinden. De ander had toch graag een iets duidelijker opdracht.
Afwisselende puzzels, breinbrekers, opletters, uitvoerders, doedingen. Van alles wat. In elke fase mooie effecten die nog na-ebben nadat we gespeeld hebben. Voor iedereen in de groep was er iets van zijn gading.
En misschien de belangrijkste: we hebben het er nog vaker over gehad. Meestal is dat een teken dat er iets gebeurde in de kamer, dat de zinnen prikkelt
Dank!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  87:09 min


 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede service
 • Sfeer

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 12 januari 2023

Bijna aangenomen

Op sollicitatie op een zondagmorgen, na een lange rit, bleek voor de baan niet helemaal de juiste aanpak. De vraag is of het op willekeurig welk moment van de week wel zou lukken bij deze chagrijnige hotelmanager.
Binnentreden in het hotel van kamer 237 betekent dat je meteen in de sfeer van al hun kamers zit. Eerder gingen we met een grotere groep al op zoek naar onze verloren koffer en naar kamer 237. Nu, met zijn tweeën, op gesprek voor een baan als conciërge.

Het werd een pittige test, dit sollicitatiegesprek waarbij samenwerking, snelheid en zorgvuldigheid de kernkwaliteiten zouden moeten zijn. We hadden ze niet steeds allemaal tegelijk paraat dus hier en daar struikelden we ons door de pittige, uitdagende, maar allemaal mooie thematische thema's.
De sollicitatie duurt lang: 75 minuten en die tijd hadden we zeker nodig. Omdat we close-to-the-end waren speelden we het ook de paar minuten nog uit. Achteraf beschouwden wij de kamer als "gehaald" omdat we alle opgaven snapten, het hele verhaal konden navertellen en zelf begrepen wat we gedaan hadden.

Je speelt de kamer met zijn tweeën en onze derde reisgenoot werd getrakteerd op wel iets heel bijzonders: het was erg rustig in het hotel op dit vroege uur en zij mocht, nadat wij de kamer gingen spelen, op een device meekijken/luisteren naar onze sollicitatie. Het was een erg leuke verrassing want daardoor hadden we op de terugweg niet alleen onze eigen ervaringen, maar ook de observatie van onze reisgenoot die flink wat tips en feedback kon geven.

Jammer jammer dat je niet nog een keer deze kamer kunt spelen. Het was zo'n ontzettend leuke, verfrissende en originele kamer dat je er zomaar nog eens in zou willen stappen.

Top bij 237 is de ontvangst, de begeleiding, de gamehosting. Het is heel fijn om te merken dat ze vanuit kamer 237 helemaal gericht zijn op het bieden van een toffe tijd en een goede ervaring. Dat is hen nu drie keer gelukt met hun kamers. Jammer dat we nu moeten wachten op nieuwe kamers!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  74:59 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

  kamer237

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 29 december 2022

Deze is voor iedereen!

Na de hunting season een dag eerder meldden we ons vandaag voor de shift in de Toy Factory. Wat is deze kamer ontzettend goed gelukt en wat legt Escaperoom Antwerp hiermee de lat voor alle nieuwe kamers hoog.
Prachtige effecten, opnieuw een zeer slim gebruik van de ruimte. Soms zijn we zelf de effecten en frustratie en succes zijn precies goed gecombineerd.
Wat hebben we nog een tijd nagenoten van deze kamer! Steeds weer ontstaan nieuwe inzichten en omdat niet alles lineair en met elkaar is is er voldoende onderlinge competitie. In een rijk team als het onze loopt steeds iemand die de logica van de puzzel snapte en daar mee uit de voeten kon. Als gezegd; voldoende frustratie om het gevoel te krijgen dat je iets groots hebt gepresteerd. Zeker als het succes is wat het is. Er zitten op meerdere momenten eindspelwaardige effecten in het spel. Wat heerlijk als je na ieder "eindspel" weer op weg mag voor een volgend eindspel.

Groot compliment voor de eigenaar die deze dagen onze gamehost was. Zijn rol in Toy Factory is gaaf en helpt je meteen in de flow van de kamer. Lekker ook dat onze foutste oplossing door hem vlot gecorrigeerd werd. Soms lijkt de oplossing te simpel!

Een echte aanrader, geen aanmerkingen op de flow, de puzzels, het verhaal, of het moet zijn dat het een keer eindigt. Dit had wel langer mogen duren en we kijken uit naar de opvolger van deze twee topkamers in Zoersel. De reis (2,5 uur) was het meer dan waard!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Beleving

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 29 december 2022

It's hunting time

De roem spoedde Escaperoom Antwerp vooruit. Zeer hoge reviews geven een zeer hoge verwachting. We speelden beide kamers op deze plek en waren diep onder de indruk.

We gaan niet spoileren. Maar wat is het fantastisch goed gelukt om de hunting season te laten leven in de kamer. Het is nergens te spannend, maar er is genoeg te doen, genoeg te puzzelen en ieder teamlid had zijn momenten. Het geheel zit echt vet slim in elkaar en hoewel er weinig ruimte is lijkt het een enorme kamer. Mooie puzzels, mooie oplossingen en een lekkere logische flow. Op advies van de maker zelf in de podcast van Beyond the game, speelden we eerst de hunting season. Het is de oudste kamer op deze plek, maar deze kan vanwege de hoge standaard nog lang mee.

Wat is het zeer de moeite waard om deze kamer gespeeld te hebben, we voelen ons bevoorrecht. En wat kijken we uit naar de volgende kamer op deze plek!

Nb: de kamer duurde langer dan ik op de site kan aangeven. We hadden 39 seconden over. We genoten dus de volle tijd van deze prachtescape!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  59:21 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Levenswater

Emmelocked
Geplaatst op: 29 december 2022

Magische wereld in de polder

Eenmaal de poort door stap je in de wereld Emlia. Een wereld waar je even aan moet wennen, maar waarbij je goed geholpen wordt door de aardige mevrouw in de bar. Er waren toch geen acteurs? De ontvangst is in ieder geval in stijl. We worden gewaarschuwd voor de kou in de kamer en we zagen op de foto's al dat veel mensen hun jas aanhielden. Wat ons betreft niet echt nodig. Al zou een heatertje niet misstaan.

De kamer is best lastig en we haalden deze dan ook net niet. Prettig is dat je het verhaal gewoon kunt afmaken. Want een verhaal is het. De puzzels zijn in thema en de kamer is rijk gedecoreerd. Dat maakt het ook soms wat lastig; waar begin je en wat hoort waarbij? Het is daarom soms wat zoeken naar logica.

Als team zijn we van de enge, spannende kamers. Of de kamers met een aansprekend verhaal. Deze kamer wilden we persé spelen, vanwege de hoge waarderingen en we accepteerden dat we daardoor niet helemaal in een verhaal terecht zouden komen waar we normaal op "aan" gaan. Toch is het zeer de moeite waard. Mooi gebouwd, veel te zien, er gebeurt genoeg en er is een mooi einde.

Prachtkamer. Zeker als je een beetje meekan in het fantasyverhaal. Dat lukt prima met de ontvangt in stijl en de decoratie in de kamer.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 3 december 2022

Wat een prachtige logische verzameling briljante vondsten.

Het was van alle games en experiences van DarkPark de laatste die we konden spelen (de rest hadden we al gedaan). We bewaarden daarmee een fantastische ervaring voor de laatste keer.

Er gebeurt veel in de kamer en ook al daar buiten. Een bijzondere ervaring om steeds weer op het verkeerde been gezet te worden. De start is als een escaperoom. Daarna gaan de mensen van DarkPark los. Er zitten plotwendingen in, vondsten, puzzels en een hintsysteem dat we niet eerder meemaakten.
Een acteur die het geheel completeert en die ondanks de angst uiteindelijk misschien zelfs wel mee naar huis mag. Erg fijn om met de acteur en de gamehost nog even terug te kijken en bij te komen. Gaaf ook om het plezier bij deze mensen te zien.

Er gebeurt veel en het is nauwelijks te beschrijven wat het precies deed met ons als team. Kenmerkend? Dat we vooraf en nadien nog graag over deze kamer vertellen aan elkaar. In de rij mooie kamers die we al speelden is deze wel van de buitencategorie. De combinatie van alle zintuigen die aangezet worden maakt het zeer bijzonder. Daarnaast merken we achteraf steeds weer nieuwe hints, verwijzingen en vooruitblikken op, waardoor de kamer als een logische puzzel en een goed verhaal blijft hangen.

De foto is een leuk aandenken, maar de herinnering zit toch echt aan het waanzinnige beeld uit de finale van de kamer. Wat hadden we daar graag foto's van gehad, maar wat goed en begrijpelijk dat ze dat bij DarkPark niet doen.

Het is, na de fijne gameflow die in de hele experience goed blijft en de manier waarop er voor iedereen steeds van alles te doen is, waardoor ook iedereen in het team briljante momenten kan verzamelen, een experience waar we graag op terugkijken en waarvan we hopen dat er nog meer komen. Dat het lukt om voor je gevoel twee uur bezig te zijn, dat een uur duurt en als een kwartier aanvoelt: knap!

Voor wat betreft DarkPark zit het er nu even op. We wachten op nieuwe vondsten, nieuwe briljante plottwists en verhaallijnen. We kunnen niet wachten, maar zullen dat gewoon doen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  56:06 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Logica
 • Diversiteit

  xMvdsCasturiiannaAlec

The Lost Package

The Great Escape
Geplaatst op: 25 november 2022

Goede gameflow!

Het is een oude kamer, met puzzels en een flow die je kent van de betere escapes. Verwacht geen horror, geen grote special effects. Bereid je voor op een klein uur puzzelen, oplossen, combineren en laat je in deze kamer verrassen. Eigenlijk is in iedere fase van het spel wel zo'n aangename verrassing. De kamer is goed te doen en dus ook lekker als je gewoon een keer lekker een kamer wilt halen. Als wat ervaren groep hadden we geen grote moeite met de opgaven, maar konden we er ons ook allemaal goed mee bezig houden.

De kamer biedt dus voor de verschillende typen spelers aanbod, en de manier waarop het geheel verloopt is erg goed: je hebt genoeg te doen.
Heel klein minpuntje? We hadden best wat tijd over. Zou het dan toch net iets te gemakkelijk zijn? We hadden het anderzijds ook weer niet in de gaten, dat we er al waren en het leek dus niet te kort.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  43:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Logica
 • Kort

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 10 oktober 2022

Heerlijke game-flow

Wat een fijn bezoek was het. Wat fijn dat er mensen bestaan die op gare, onherbergzame industrieterreinen de kans zien om een mooie beleving neer te zetten. Want een mooie beleving was het.
Ontvangst: top! Het werd meteen duidelijk waarom Rebecca ons was opgevallen: hier stond een maker die zijn hart en ziel in een kamer had gestopt en daar anderen graag deelgenoot van wilde maken.
De entree van de kamer, de storyline, de start in de kamer: allemaal in thema en slim opgezet. Puzzels zijn uitdagend én te doen. Een beetje ervaring is handig, maar er is ook een slim hintsysteem dat zorgt dat je zo goed mogelijk door de kamer(s) gaat.
Over de kamer(s) niet teveel: wel dat het hier en daar best intensief was, veel samenwerking vroeg en dat we geen van allen momenten hadden dat we stilvielen in ons spel. Er was steeds wat te doen en we konden steeds weer met nieuwe, andere dingen aan de slag.
Veel wow's gedurende de kamer. Een kamer die qua afwerking robuust oogt, in de tijd van de goede houtprijs gebouwd werd, maar overal gewoon technisch erg goed werkte. Mooie puzzels. Mooi gevonden combinaties en een aantal bijzondere verrassingen.

Wat een werk zit hierin en wat goed om tijdens het prettige nagesprek te horen dat er een nieuwe kamer aan zit te komen. Fijn ook dat er echt de tijd werd genomen om even na te praten, nog wat dingen uit te leggen en feedback te krijgen op onze (on)handigheid. We speelden de kamer uit, kregen geen tijdsindicatie en hoorden achteraf dat we een paar minuten over de tijd waren. Erg fijn om gewoon het spel af te kunnen maken!

Kortom: een kamer om aan te raden, die (ook weer) zijn eigen unieke bijzonderheden heeft en daarmee prima in de rij topkamers past die Nederland inmiddels heeft. Wij komen zeker terug voor de tweede kamer op deze plek.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Ambiance
 • Great service
 • Original
 • Storyline
 • Great host

 

Elixir

Wintertuin Experience
Geplaatst op: 8 oktober 2022

Verrassend transparant!

Als onderdeel van een masterclass game-design van de makers van Elixer speelden we ook deze kamer. In de prachtige Wintertuin-experience kijk je je ogen uit, al was het maar naar de enorme levende muur.
Een heel bijzondere setting: alles is transparant en van buiten is de kamer al te zien. Bovendien staat er pal naast je een identieke kamer waar tegelijkertijd ook een team startte. Afkijken? Kan, maar is niet zo zinvol merk je al snel. Het idee dat je te zien bent belemmerend? Neuh. Eigenlijk helemaal niet.
De entree is ook weer in thema en maakt dat snel helder is wat ons te doen staat.
De opdrachten in de kamer zijn goed te puzzelen, kosten lekker wat uitzoekwerk en laten ook ruimte voor trial and error escapes (zoals ik). Alle kranen en hendels waren opengeweest en we hadden inmiddels een idee toen bleek dat de instructie al die tijd al beschikbaar was.
De kamer kent een aantal leuke verrassingen. De volgende fase bijvoorbeeld, en de volgende en de volgende.

Er wordt volop gespeeld met al onze zintuigen en ondanks de beperkte ruimte is het soms lekker fysiek. De hints zijn in thema net als alle puzzels. Erg knap gedaan.
Ook leuk: deze kamer speelde ik niet met mijn gebruikelijke team, maar met mensen die ik net een hand had gegeven. Allemaal masterclassers, dus allemaal wel ervaring. Mooi om te merken dat de spelflow in de kamer een willekeurig gekozen groep goed kan meenemen.

Heerlijke ervaring en een aanrader. Zeker met een iets grotere groep leuk om tegen elkaar te spelen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Ambiance
 • Experience
 • Storyline
 • Great host

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 21 september 2022

Waar is 237?

Een sleutel van een kamer na een zeer hartelijke ontvangst en dan de lift in. We kwamen immers om in te checken in dit bijzondere hotel. In de lift worden we bijgepraat op de manier zoals we een dag eerder in Lost and Found al waardeerden: goede films waarmee je meteen in het verhaal zit.
De heerlijke vanzelfsprekende en logische puzzels beginnen in de lift, maar de verbazing door de aankleding, de trucs, de decors en de verrassingen die kamer 237 opleveren zijn niet in een paar woorden te beschrijven. Ook fijn: logische hints, parallelle puzzels die als een jas aanvoelden voor de twee toch best verschillende koppels waarmee we speelden. Die vonden allebei hun eigen logische weg. Ook daar weer steeds de verrassing dat je weliswaar parallel puzzelt, maar elkaar op kernmomenten toch nodig hebt.
Uiteindelijk lukte het in te checken en losten we, met een enkele handige hint, het raadsel van 237 op.
Prachtervaring. Ondanks dat de kamer al even meegaat voelt 'ie aan alsof het gisteren gemaakt is. Alles werkte perfect.
Een hele gave kamer waarvoor je prima een heel eind kunt reizen.
Het meest vervelende is dat we nu alleen de Conciërge nog over hebben.
Wat hebben ze een standaard gezet met deze kamer (en de andere kamer op deze locatie).
Wij vonden onze volgorde (eerste Lost and Found en daarna 237) geen probleem. Genoten van de puzzels, de beleving, het verhaal en de vele verrassingen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Experience
 • Original
 • Logic

  kamer237

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 21 september 2022

Eén grote wow-ervaring!

Wat een plezier was het om onze wayout te vinden in deze zeer bijzondere ervaring. De ontvangst is top en in stijl. We kwamen immers een koffer ophalen, ondanks het late uur. Al direct in het begin valt de zeer zorgvuldige styling op. Wat ziet het er gaaf en onvoorstelbaar uit. Op iedere plek zaten verrassingen, nieuwe wendingen, nog meer verrassingen en de prachtig uitvoering gaf meer dan eens een wow-ervaring.
En wat heerlijk om in een aparte kamer te kunnen napraten over de ervaringen. Wat een vondst en wat ontzettend prettig om dit mee te maken. Maar ja, het is dan ook een hotel mét goede service!
Deze nieuwe kamer moet iedereen spelen en we kunnen als groep ook bekend maken dat het prima in de omgekeerde volgorde kan (wij deden eerste deze kamer en de volgende dag pas de iets oudere 237) in dit hotel. Geen enkel probleem, want beide kamers hebben een eigen beleving en zijn uniek in hun uitvoering.
Wat een prachtervaring! Dank dank!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Storyline
 • Ambiance
 • Original
 • Great service
 • Puzzles

  kamer237

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 21 september 2022

Dark park experience

Een van de oudere DarkPark-kamers die we niet haalden. Er zitten hele bijzondere ervaringen in deze kamer en het contact nadien met de maker(s) was erg hartelijk.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

Abandoned

Escapium
Geplaatst op: 22 augustus 2022

Heerlijke flow in een gave kamer

We speelden met ons vijven deze kamer. Een beetje last-minute toevalstreffer op een lome zondagmiddag. Het werd een heerlijke ervaring. De kamer is gaaf uitgevoerd, ziet er prachtig uit en er is veel aandacht besteed aan de looks. Die looks gaan ook nog eens gepaard aan goede opgaves, mooie puzzels waarin samenwerking, verschillende talenten en onze ervaring goed van pas kwamen. 
In de kamer zitten een aantal erg verrassende wendingen en mooie vondsten. Echt gaaf gedaan en veel complimenten van ons (qua escaperooms best verwende en veeleisende) team. 

We gaan niets spoilen! Er zit teveel in de kamer dat je niet verwacht of toch wel en als het dan komt is het alsnog verrassend. Op hoeveel manieren kun je eigenlijk een deur openen?


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Spannend
 • Logica
 • Verhaal
 • Origineel

 

De Morfinekluis

De Morfinekluis
Geplaatst op: 7 augustus 2022

Hoe voelt adrenaline ook al weer?

Wat een gave omgeving en wat een topkamer op deze bijzondere plek op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Een nieuwe kamer die na het spelen meteen naar meer-meer-meer smaakt. Er zit merkbaar veel escape-ervaring in deze kamer en er is over alles goed nagedacht.
Nieuw op deze locatie is het eigenaardige begin met de eerste adrelanine-kick. Al had in mijn gezelschap daar niet iedereen last van. Het begin is al gaaf: we sloten onszelf op, waar je normaal de uitgang moet vinden.
De missie bouwt zich mooi op en kent verschillende verrassende wendingen. Veel wauw-momenten. mooie effecten en prachtige vondsten. Zo nu en dan een extra adrenaline-stoot maakt dat het in de anderhalf uur die de kamer vraagt steeds spannend blijft en er voor iedereen wat te beleven is. Puzzelaars en ervarings-spelers kunnen allebei hun hart ophalen. Er zijn veel puzzels die soms parallel gespeeld worden, maar zich goed laten combineren.
Na het spelen de kamer nog eens doorgelopen met de enthousiaste en betrokken eigenares. Altijd prettig om te merken dat zo iemand trots is en blij is met de waardering. Die waardering is het meer dan waard. Deze kamer schaart zich wat ons betreft alvast in een mooi rijtje van de topkamers van Nederland.

En heel leuk: een mooie gadget voor onze "diensten".


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  89:00 min


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Original
 • Storyline
 • Exciting
 • Great host

  Demorfinekluis

The Monuments Men

Escaperoom Deventer
Geplaatst op: 3 augustus 2022

Mooi verhaal, gaaf uitgevoerd

Een lange escaperoom (75 min) die je ook nodig hebt. Mooie puzzels. Minder is dat we met drie waren en dat je de kamer in twee teams speelt. Het is niet steeds duidelijk of je daarin elkaar moet helpen. Dat maakt dat je een deel van de kamer niet meemaakt (het zijn echt andere routes) en dat in geval van drie spelers er één is die steeds in zijn eentje speelt. Dat heeft niet onze voorkeur.
De zoektocht is wel duidelijk en het eindspel is uitdagend en mooi uitgevoerd. Ik zou het niet met zijn drieën doen: dan tenminste vier mensen (twee teams van twee). Nadien wel lang verteld over de eigen routes in de kamer: dat is dan wel weer leuk van deze kamer.
De opdracht (zoek de kunstwerken) is echt gaaf uitgevoerd en er zit veel zorg in de uitvoering.
We komen graag terug voor de andere kamer!

Fijn om, ondanks dat we het niet haalden, toch even te zien waar iedereen geweest is en wat daar gebeurde.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Storyline
 • Ambiance
 • Original

  escaperoom-deventer

Mission Mars

Escaperoom Coevorden
Geplaatst op: 29 juli 2022

Prachtige techniek in een mooie uitdagende kamer

Zoals wel vaker zit ook deze escaperoom op een bedrijfsterrein. De auto parkeer je voor de deur. Eenmaal binnen valt meteen op dat alles in de sfeer is van de kamer is gebracht. Mooi gedaan. De kamer heeft een goed verhaal, duidelijke lijn en de puzzels zijn pittig, maar allemaal te doen. Ze zitten slim in elkaar in een mix van digitale, technische snufjes. Hier heeft een techneut zich kunnen uitleven, maar die is zeker niet vergeten om het toegankelijk te houden voor de gewone bezoeker. We waren met zijn drieën en voor drie of vier lijkt ons de kamer prima geschikt. Een van ons haakte wat af op het technische karakter van sommige puzzels, maar er bleef genoeg over om te doen (overzicht houden, combinaties leggen).

Allergrootste voordeel is dat je hoe-dan-ook de kamer uitspeelt. Je "wint" als je binnen een uur buiten bent. Heb je meer nodig: krijg je meer tijd. Er is ook ruim de tijd om na te kletsen met een versnapering in stijl! Daar bleek dat sommige spellen zelfs ingenieuzer in elkaar zaten (met een geheime zolder) dan leek. Het zou gaaf zijn als je dit ook in de kamer meekrijgt (het is nu al een vet spel, maar de uitleg daarna maakte het nog gaver).

Al met al een echte aanrader deze kamer. Ze zijn bezig met een tweede kamer op dezelfde locatie. Wordt vast ook weer fantastisch!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Verhaal
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

The Queen

Real Adventure Game
Geplaatst op: 6 juli 2022

Bijzzzondere ervaring!

Wanneer de escaperoom begon? De deur bleef open en anders dan in andere kamers mochten hier telefoons gewoon mee. Handig om wat bij te schijnen. En of het nou een escaperoom was of dat we op missie waren? Het was misschien meer een geste aan de bijzzzonder aardige gastheer van de mooie spellenwinkel. Het zat niet mee voor hem.

De Queen is een van de eerste escapes in Nederland werd ons verteld. Oldscool, met best slimme technische oplossingen. Een rij logische puzzels, een mooi verhaal en een beleving waarin je meegenomen wordt door de top spelleider. De hele entourage, de start (wanneer ook alweer) maakten deze al best oude kamer toch zeer de moeite waard.

Het is altijd goed toeven in kamers waar de makers na jaren nog steeds graag over vertellen en laten zien dat ze trots zijn.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:25 min


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

The Dentist

DarkPark Delft
Geplaatst op: 6 juni 2022

Prachtige oldschool ervaring

The Dentist is een old-school escape room die je een keer gespeeld moet hebben. Er zijn inmiddels fancy-er, geavanceerder escaperooms met meer kamers en andere verrassingen. Toch is de Dentist nog niet gedateerd. De puzzels zijn slim, vragen samenwerking zoals je dat graag wilt in een escaperoom en samen kom je op een logische manier tot de oplossingen. Slotjes, sleutels en verrassingen. En een goed verhaal.
Iedereen die begint met escapes kan hier zijn hart ophalen. Iedereen die er al meer deed kan óók hier zijn hart ophalen. Darkpark is een aanrader, zeker omdat ze in alle ontwikkelstadia van de escaperooms aanbod hebben. En alles op hetzelfde hoge niveau.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  55:11 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Puzzels

  xMvdsDaan92MarcannaAlecCasturii

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 6 juni 2022

Weird en absoluut verrassend

Darkpark slaagt er steeds in om een totaalervaring neer te zetten. Zo ook in de Freakshow. Een slimme escaperoom met veel verrassingen, uitdagende puzzels die veel samenwerking vragen. Iedere keer als je denkt er te zijn is er nog een verrassing. Een tot waanzin drijvende endgame en een gaaf gevoel als het (eindelijk) lukt. Puzzels zijn logisch, iedereen weet wel iets en je hebt elkaar nodig. Mooi gedaan!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  53:46 min


 • Sfeer
 • Logica
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Origineel

  xMvdsDaan92annaAlecCasturii

Wat een gave experience

Nadat we in Stay in the Dark waren geweest en al wat thuisspellen hadden geprobeerd (ook aan te raden) waren we als groep benieuwd naar de andere escaperooms van Darkpark. We startten met de orphanage. Een avontuur in een verlaten weeshuis. Alhoewel verlaten..
Een gave route langs uitdagende puzzels die voldoende logica hadden en niet te lang duurden. De succesfactor is groot in deze room: er lukt steeds wel iets en de begeleiding is echt top. We werden goed in de gaten gehouden en waar nodig op weg geholpen.
De entourage en inrichting en beleving is echt top. Prachtige oplossingen en verrassende wendingen. En wat een eind...

Absoluut de reis (2 uur enkele reis) waard. We komen graag nog eens voor de andere kamers!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  58:50 min


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica
 • Beleving
 • Origineel

  xMvdsDaan92annaAlecrowanswitzarCasturii

De Koninklijke Munt

Escaperoom Emmen
Geplaatst op: 6 juni 2022

Flinke puzzel!

Een mooie escaperoom gebaseerd op het verhaal van Casa de Papel. Mooi decor en flink wat uit te zoeken. Soms wat veel puzzelwerk (vooral rekenen) en hier en daar was de tijdsinvestering ingewikkeld. Al met al een veelbelovende escaperoom!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Onlogische puzzels

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 6 juni 2022

Pittig ingewikkeld

Een mooi verhaal, al was het soms wat moeilijk te volgen. Een acteur die tijdens het spel wisselde van geslacht, waardoor de duidelijkheid verdween. Desondanks een mooi gemaakte escaperoom. Het idee zit goed in elkaar, de uitwerking kan nog beter.

dd 20-6-22 Kreeg een reactie naar aanleiding van deze review. De makers willen graag leren van onze ervaring en die houding maakt dat het zeker de moeite waard is om nog eens te kijken. Ik heb mijn best gedaan om wat inhoudelijker te reageren en tips te geven.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Gebrek aan verhaal
 • Slechte begeleiding
 • Onlogische puzzels

 

Onverwachte verrassingen

een beetje een ongure plek, zo in februari, 's avonds op een industrieterrein. Op zoek naar het geheim van Crazy Mister Hunter. Een escaperoom met goede puzzels, die slim in elkaar zitten. Oncomfortabel is het kniekruipen dat moet gebeuren. Een iets comfortabeler ondergrond zou geen overbodige luxe zijn. Net als de kiezels in de eerste kamer. Ook die zijn niet echt prettig.
Maar, kniesoor: de kamer is leuk, uitdagend en te halen. Puzzels lopen mooi in elkaar over, hebben een logische lijn en er zit voldoende spanning in. En als dat nog niet genoeg is komt er gewoon nog een beetje spanning bij!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Spannend
 • Beleving
 • Origineel
 • Oncomfortabel kruipwerk.

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 7 januari 2022

De not-an-escape-room

Een beleving is het, de hele ervaring. We waren op de laatste dag dat het kon in de gelegenheid om naar Stay in the Dark te komen. Wat een geluk. Daar komen we een lockdown wel even mee door.
2 en een half uur in een enorme ruimte, met gebeurtenissen die niet goed zijn na te vertellen en waar we het dus nog regelmatig samen over hebben (inmiddels al een paar weken later). Acteerwerk fantastisch en precies goed. De spanning is precies goed en gaat nergens over de grens. Toch ook regelmatig het hart in de keel.

Het verhaal? Wie maalt er om een verhaal: je bént het verhaal en één ding is zeker: je komt er uit. Mis dit niet.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Acteerwerk!
 • optimaal gebruik van de ruimte

 

Senses

Lock'd - Escape Room Winterswijk
Geplaatst op: 20 juni 2022

Ervaring in delen

Het is een mooie kamer. Slim in elkaar gezet en goed doordacht. Je gaat in delen door de ervaring en dat maakt de kamer anders dan andere. Verwacht geen bloedstollende puzzels, haast of tegen-de-tijd-vechten. De ervaringen zijn bijzonder en slim gedaan.
Een hele andere kamer dan de andere op dit adres. De voorkeur voor ons gezelschap ligt bij de verhaal-escapes en minder bij deze ervaring in delen. Maar zeker de moeite waard!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel

 

The Hangover

Lock'd - Escape Room Winterswijk
Geplaatst op: 3 december 2021

Mooi verhaal met mooie verrassingen

Met zijn vijven (waaronder twee rookies) deze kamer gespeeld. Kamers gespeeld. Het verhaal is sterk en consistent en de puzzels kloppen met de opdrachten. Met een enkele aanwijzing lukte het ons om in de bijna maximale tijd de kamer uit te spelen. Samenwerking is van belang!
Een heerlijke kamer om mensen mee voor escaperooms te winnen en om te adviseren aan anderen die het wel eens willen proberen. Net als de sleepover (in hetzelfde huis) zijn de puzzels logisch en goed te volgen, zonder dat het te gemakkelijk wordt. Ze wijzen zichzelf, zijn op een prettige manier verrassend en net als je denkt dat je alles gezien hebt....


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  57:17 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Logica

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 12 november 2021

Absolute aanrader

Wat een ervaring was dit! Met een team van vijf de bijna maximale speeltijd gebruikt voor deze slimme kamer(s). Een sterk verhaal, mooie graphics, intelligente puzzels. Het team moest breed ingezet worden om ze allemaal te kunnen spelen.
De ene verrassing na de ander. Na Bloody Mary een heerlijk vervolg dat bovendien smaakt naar meer.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  73:30 min

 

The Contamination

Forsaken escape room
Geplaatst op: 29 oktober 2021

De stad gered!

Mooi verhaal waar je in de kamer helemaal in opgaat. Puzzels in thema op zeer originele manier uitgevoerd. Het is de derde kamer die we speelden bij Forsaken en we kunnen niet wachten op de vierde kamer.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:25 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

The Sleepover

Lock'd - Escape Room Winterswijk
Geplaatst op: 25 oktober 2021

Helemaal in het verhaal!

Een groot hoekpand, flexplekken en een escaperoom? Benieuwd naar wat er zou gaan gebeuren. De escaperoom bevindt zich boven en gebruikt het pand in al zijn facetten. We hebben bijna maximaal de tijd benut om de hele ervaring op te doen. Met zijn drieën bleek dat samenwerking optimaal kon verlopen en door onze (bescheiden) ervaring konden we vlot door de puzzels lopen. De kamer speelt als een mes door de boter: soepel, nergens (te) frustrerend en steeds weer verrassende wendingen. Deuren waar je ze niet verwacht, kruipen, sluipen en logische stappen. Een hele fijne kamer om te spelen!
Na afloop zelfs even achter de schermen kunnen kijken en de techniek mogen bewonderen met de prettige begeleider. Wat is het een zegen voor spelers zoals wij zijn dat er mensen zijn die zoveel hart en ziel in hun werk leggen.
We komen zeker terug voor de andere kamers.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  56:13 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 3 oktober 2021

Old scool experience!

Wat een beleving! Het parkeren in de schemering, de een beetje verweesde voorgangers die nog aan tafel zitten en de ontvangst. Of begon het daar al? Op een fantastische locatie is deze old scool escaperoom (of zou ik het niet zo moeten noemen?) in staat om je vanaf het allereerste begin mee te nemen in het verhaal van Bloody Mary. Intelligente en afwisselende puzzels, veel samenwerking en regelmatig ooh-s en aah-s als weer iemand in het gezelschap onder de indruk is van een vondst. Mooie effecten, spannende beelden en zeer goede begeleiding in de kamer. Wat moet het een feest zijn om mensen hier bezig te zien als begeleider.
Na afloop hartelijk napraten, tot de volgende bezoekers zich melden. Het is bijzonder om te weten waar zij zich in gaan begeven!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica
 • Diversiteit
 • Goede prijs

 

The Clinic

Forsaken escape room
Geplaatst op: 3 oktober 2021

Om gek van te worden!

Wat een fijne ervaring in deze kliniek. Na de hartelijke ontvangst was het meteen vanaf het eerste moment raak en zaak om goed samen te werken, elkaar de ruimte te geven en op elkaar te vertrouwen. Een mooi opgebouwde ervaring in deze kamer, waar veel verrassingen en slimme trucs zitten. Mooie special effects en in tegenstelling tot de andere kamer op deze locatie een hele modern uitgevoerde kamer. Veel techniek en veel spanning. Een ervaring die je voortdurend bezig houdt en grijpt en waar we nog lang over doorpraatten.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Spannend
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Origineel

 

Vloeken tussen de koeien

Wat een leuke ervaring! Met mooi weer even buiten wachten bij de picknicktafel en daarna de hartelijke ontvangst. Korte uitleg over het verhaal, paar regels (zoals overal) en daarna puzzelen. Het begin was lastig, maar mede door de mooi opgebouwde kamers en de verrassingen achter volgende deuren verveelden we ons geen moment. Zo nu en dan geëscorteerd door herkauwers puzzelden we vrolijk door. We haalden de kamer niet, maar mochten toch uitspelen: een mooie service, waardoor we de finale van de kamer ook meemaakten.
Aanrader!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Diversiteit
 • Logica
 • Beleving
 • Origineel

 

The Classroom

Forsaken escape room
Geplaatst op: 3 oktober 2021

Puzzelrijke omgeving met de nodige verrassingen

Op basis van reviews kozen we ervoor om deze escaperoom te gaan spelen. De ingang was even zoeken, maar daarna voelden we ons welkom in de wereld van Forsaken. We speelden the classroom en waren onder de indruk. We haalden de eindstreep, al was het daar niet echt om te doen. De escaperoom zit vol mooie vondsten, slimme toepassingen en het verhaal is mooi vormgegeven en hield ons de hele tijd bezig. Een escaperoom gemaakt door liefhebbers, voor liefhebbers. Heel veel puzzels, maar nooit vervelend of onhaalbaar. In de room goede begeleiding die zorgt dat je een mooie ervaring hebt.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Puzzels

 

Escaperoom Groenlo - 1627

Escaperoom Groenlo
Geplaatst op: 18 september 2021

Verrassend en uitdagend

Een prachtig geconstrueerde en uitdagende kamer met steeds weer nieuwe verrassende ontwikkelingen. Gebaseerd op de geschiedenis van Groenlo en helemaal in stijl. Mooie puzzels, slimme trucs en bijna de neiging om het nog een keer te doen. Gaan we vast doen!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Niet geschikt voor fysiek beperkte mensen

 

3 reviews

Never House

DarkPark
Geplaatst op: 2 augustus 2022

Wat een gaaf spel!

Even een paar uur puzzelen, oplossen, uitzoeken en je verbazen? Schaf Neverhouse aan. Een fantastische escapegame die slim in elkaar zit en vele verborgen schatten herbergt. Los het mysterie op en geniet van je prijs!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen


 • Look and feel
 • Puzzles
 • Original
 • Storyline
 • Exciting
 • Logic

  AlecTheekopje

Witchery Spell

DarkPark
Geplaatst op: 3 augustus 2022

Dark Park strikes again!

Wat een gave thuisescape is het weer. Na Neverhouse en Conspiracy19 (en Dear Santa) nu ook de Witchery Spell gedaan. Wat een gave ervaring. Het spel zit slim in elkaar, de puzzels zijn uitdagend én logisch en het geheel is fantastisch uitgevoerd. Wat jammer dat we nu alles speelden en er niet nog meer op de plank liggen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen


 • Storyline
 • Look and feel
 • Puzzles
 • Logic

  Alec

Conspiracy-19

DarkPark
Geplaatst op: 7 januari 2022

Even voor gaan zitten...

De ervaring bij Stay in de Dark en een kadogekregen escapegame van Darkpark (Dear Santa) maakte dat we conspiracy bestelden.
Nietvermoedend, lockdown en netflix inmiddels uitgespeeld begonnen we (te laat) aan deze game. Wat zit het goed in elkaar en wat is het mooi opgebouwd en mooi uitgevoerd. De begeleiding is oké, we hadden eigenlijk maar 1 hint nodig, maar, eenmaal diep in de nacht en klaar, wat jammer dat het erop zit.
Met de refill-kit de hele doos weer in elkaar gezet en doorgegeven aan escapevrienden.
Aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 3 personen


 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Herspeelbaar (met betaalbare refill)
 • Logica
 • Verhaal