Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Bobbiee

Escaper

Offline

Omschrijving

Hiii,

Ik ben Lisa, 27 jaar oud en samen met mijn team doe ik elke maand minstens één escape room. 


Lid sinds

11-09-2020

Locatie

Utrecht

Statistieken

Escaperooms

12 reviews

36 kamers gespeeld

75% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


1 forum berichten

Team

Moesmakende hakkers

4 teamleden

16 kamers gespeeld

12 reviews

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 23 april 2022

Prachtig decor!

Dit was mijn 2e bezoek aan Rock City escape. Wederom ontvangst in thema en host zat goed in haar rol. Erg leuk gedaan, soms wel iets moeilijk te volgen.

Het moment was daar! Wij mochten aanschuiven in het restaurant van Gaston. Wat een prachtige kamer was dit. Het decor en de puzzels zijn echt samenhangend en dit is voor mij een groot pluspunt. Grotendeels van puzzels waren duidelijk en zorgden ervoor dat we in een goede flow kwamen. Soms liepen we even vast en dan kregen we best wel snel hints. Dit was misschien niet nodig geweest aangezien we nog ruime tijd over hadden toen we ontsnapt waren.

Verder ook technieken die ik nog niet eerder heb gezien dus dat was verassend.

Al met al goed vermaakt in deze kamer. Hij was niet eng/spannend maar dat mocht de pret niet drukken. Ik zou deze kamer zeker aanraden. Ik kijk ook erg uit naar de volgende kamer. Tot snel!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja  11:16 min


 • Sfeer
 • Puzzels samenhangend met decor
 • Verhaal
 • Beleving
 • Te snel hints gekregen

  Jan

Elixir

Escaperoom Elixir
Geplaatst op: 23 april 2022

Positief verrast!

Nadat we het 3x moesten verplaatsen, wat heel soepel en snel ging, mochten we eindelijk richting Baarn om Elixir te spelen. Wat een prachtige locatie heeft deze escaperoom! Ik keek mijn ogen uit in de wintertuin. Helaas waren we in de avond toen het al donker was, anders hadden we het park er omheen ook nog goed kunnen bewonderen. Na een kleine rondleiding was het zover. De host zat erg goed in zijn rol en legde ons doel uit. We mochten beginnen en stapten in een glazen kas. De andere gasten van de wintertuin kunnen je zien als je de escape aan het spelen bent. Ik heb dit niet doorgehad omdat ik direct in het spel zat. De puzzels zijn helemaal gefocust op het thema. In het begin gingen we lekker snel waardoor we goed in de flow kwamen. Later liepen we even vast, maar met een aantal juiste hints hebben het net gehaald.

Ik was erg verrast over hoe leuk ik de kamer vond. Normaal hou ik van horrorkamers dus ik dacht dat dit thema me minder zou pakken. Gelukkig bleek dit helemaal niet het geval te zijn. Ik heb me super vermaakt in deze kamer. Ik moedig jullie dan ook echt aan om deze kamer te spelen! Het is echt de moeite waard.

Verder wil ik Michiel nog bedanken voor de goede verzorging toen ik mijn vinger had opengehaald (er was niets scherps in de kamer, ik ben gewoon lomp). Hij was er direct bij en zorgde ervoor dat ik weer snel aan het spel mee kon doen. Top!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

  Escaperoom ElixirJan

THE DOME

Mama Bazooka
Geplaatst op: 23 april 2022

What is happening?!

Dit was mijn 3e bezoek aan Mama Bazooka. Wederom weer goed vermaakt in de ontvangsthal.

Het was zover, we mochten beginnen aan de kamer. Gelijk in het begin merk je al dat de techniek in deze kamer next level is. ,,Hoe kunnen ze dit allemaal bedenken en maken'' is wat er constant door mijn hoofd ging. Echt een heleboel mindfucks in deze kamer. Ik heb er echt van genoten. De puzzels waren ook plezierig om te doen. Je merkt wel dat het hier iets meer om de beleving gaat en dat is hier helemaal prima want je staat er elke keer weer versteld van hoe het allemaal kan. Het decor is dan ook echt prachtig. Ik werd helemaal uit de realiteit gesleurd. Verder ga ik er weinig woorden aan vuil maken. Dit gewoon een kamer die je gespeeld moet hebben!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  46:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Beleving

  Jan

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 23 april 2022

Leuk concept

Het leuke aan deze escaperoom dat je echt met een missie naar binnen gaat en daar al plezier van hebt voordat je aan de kamer begonnen bent. Eenmaal op de dag zelf vol spanning richting Baarn. Na de nodige instructies mochten we beginnen. Omdat er een acteur in het spel zit zorgde het toch voor wat extra spanning. Ik kwam erachter dat het voor mij niet echt een hele fijne toevoeging was. Ik kon me niet meer goed concentreren op de puzzels en liep vast. Ik te veel bezig was met wat er werd gezegd door de actrice hoe ze verder zou inspelen op ons spel. Niks ten nadele van haar, want ze zat super goed in haar rol!

Verder waren de puzzels uitdagend en erg goed in het thema verwerkt. Het decor vond ik echt mooi. De sfeer en de uitstraling van de kamer haalde je echt uit de realiteit.

Al met al een prima kamer alleen niet echt een groot succes voor mij. Dit deed me toch een beetje met een teleurgesteld gevoel weggaan helaas. Dit komt door mijzelf omdat mijn verwachtingen heel hoog waren naar aanleiding van alle reviews. Voor iemand die goed onder de druk van een acteur kan werken zou dit een uitstekende kamer zijn en zou ik hem zeker spelen!


7.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Nee


 • Verhaal
 • Spannend
 • Puzzels
 • Sfeer van de kamer
 • Acteur haalde me uit mijn focus

  Jan

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 24 oktober 2021

Verbazingwekkend goed

In één woord WAUW. Wat een gave ervaring was dit. Je wordt opgehaald van de wachtplek. De spanning stijgt. We gaan dan toch echt zo beginnen… Hoe zal het zijn?

Wat het eng maakt is vooral het onwetende. Waar zal de acteur zitten. Zal hij ineens tevoorschijn komen? Misschien staat hij straks wel achter ons? Brrrr..

Ik merk vooral dat ik het eerste stuk het engst vond. Het moment totdat de acteur tevoorschijn komt. Toen wij hem eenmaal voor het eerst tegenkwamen, en ik het concept snapte, vond ik het aardig te doen. Wel is de hele reis erg spannend geweest.

Klimmen, kruipen, rennen en verstoppen. We hebben het allemaal mee moeten maken. Wat een kick zeg! Echt geweldig. Daarbij wil ik wel zeggen dat dit echt wel even zwaar kan zijn. Vooral met wat maatjes meer.. Probeer daar rekening mee te houden. Als je het kan, zeker doen!

Ik heb gelezen in andere reviews dat mensen het jammer vinden dat je te weinig moet puzzelen of dat ze de puzzels niet uitdagend vinden. Ik vind zoals ze het nu hebben neergezet perfect. Er gebeurt zoveel om je heen dat je soms juist even iets simpels wilt om op adem te komen. Top zo!

Mocht je kans zien deze experience nog te boeken, doe dit absoluut. Het is eng maar het is het echt waard. Helemaal aangezien het een tijdelijk iets is.

Verder complimenten voor onze acteur. Hele mooie prestatie neer gezet! Bedankt hiervoor.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja


 • Topprestatie van acteur
 • Sfeer
 • Beleving
 • Locatie
 • Spannend

  jadelouisaDaan92MarcannaAlecLisaChaosDMMaaikeDbilipeGertDeGoudvisCasturiicinzanoRobin02Kooijv3chtertientieneduarddouwesdekkermitch_bJancathy

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 01 oktober 2021

Bloody hot

Dit was ons eerste bezoek aan RockCity Escape. Toen wij op de locatie aankwamen schoot de spanning er direct in. We hebben laat op de avond geboekt dus het was al donker toen we aankwamen. Dit zorgde gelijk voor een spannende/enge sfeer. We konden de exacte locatie van de escape room niet direct vinden. Google maps geeft helaas de verkeerde locatie aan dus we hebben een aantal rondjes gelopen. Wij hebben later op de site gekeken en daar staat het gelukkig wel duidelijk op.

Toen we eenmaal in de ontvangst ruimte zaten, ontmoette we de host. Die zat goed in zijn rol en zette echt een bepaalde sfeer neer. We kregen na een uitleg over het klooster en zuster Mary nog een intro filmpje te zien. Dit was erg leuk gedaan.

Na het filmpje mochten we de kamer in. Het puzzelen kon beginnen. Je kon meerdere puzzels tegelijk doen. Dit was fijn aangezien we ons team zo konden opsplitsen en iedereen wat te doen had. Het waren vermakelijke puzzels, maar niet heel mind blowing. Sommige puzzles waren wel wat uitdagend. Het finale spel was voor ons niet helemaal duidelijk. Als we geen hint hadden gehad dan waren we er niet uitgekomen. Nu waren we met nog 7 seconden op de klok ontsnapt! Ik ben blij dat de hint net op tijd kwam.

Verder vond ik het decor echt heel mooi gedaan. Veel beter dan in sommige andere 1.0 kamers. Daarnaast vond ik de kamer niet eng, wel af en toe wat spannend. Ook vond het ik erg warm in de ruimtes.. dat was wel een klein minpuntje.

Toen we de kamer uitkwamen konden we gezellig nakletsen met de host. Ook bood hij aan om een foto van ons te maken, erg leuk. We vonden het wel jammer dat er niet is aangeboden om wat te drinken. We hadden al meerdere keren aangegeven dat we het erg warm hadden.

Al met al een fijne ervaring gehad. We komen zeker terug om de andere kamers te spelen!


Reactie door Rock City Escape

01 oktober 2021

Hi Bobbiee, Bedankt voor je review en je mooie rapportcijfer, leuk! Ons hele klooster heeft inderdaad 1 huisnummer, dus wanneer je blind op je navigatie rijdt kom je uit bij de hoofdingang. Kijk je echter op Google Maps, dan zie je wel de pin precies op de plek waar je moet zijn. Ook zijn op het terrein bewegwijzeringsbordjes aanwezig en daarnaast leggen we in de bevestigingsmail, die je ontvangt na reserveren, uit dat onze ingang aan P4 zit. Gelukkig is het een mooi terrein en was het voor jullie dus een fraaie wandeling. :) Je opmerking over de drankjes begrijp ik niet helemaal: er is in onze ontvangstruimte een koelkast aanwezig, waarin de drankjes te zien zijn, met daarnaast een kast vol glazen en kopjes. Vrijwel onmogelijk om over het hoofd te zien. Het is dus vrij duidelijk dat er wat gedronken kan worden, maar dat gaan we uiteraard niemand opdringen. Als jullie hebben aangegeven dat jullie het warm hadden, had de host inderdaad even kunnen vragen of jullie wat verkoeling nodig hadden. Ik zal onze mensen instrueren nog duidelijker op de signalen van onze gasten te letten. Bedankt voor je feedback, we gaan ermee aan de slag. Groet! Rock City Escape


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede prijs
 • Erg warm in de kamers
 • Geen gelegenheid gehad om te drinken

  Jan

De Laboratoriumkamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 13 september 2021

Leuke beginnerskamer

Dit was mijn tweede bezoek aan Escape Room Nederland. Wederom een fijne ontvangsthal waar je van alles kan doen om de tijd te doden tot je aan de beurt bent.
Dit keer was de laboratorium kamer aan de beurt. Een jaar terug hebben we de meisjeskamer gespeeld. Ik zou aanraden om de volgorde andersom te doen. Je merkt dat de laboratoriumkamer een klassiekere kamer is, maar zeker geen slechte.
De kamer heeft leuke puzzels en het is geen ''slotjes'' kamer zoals vele 1.0 kamers wel zijn. Soms dachten we wel iets te moeilijk over een puzzel na, terwijl de oplossing heel simpel bleek te zijn. Verder zit er niet echt een duidelijk verhaal in, maar al met al wel vermakelijk om te doen. Ik kom zeker nog terug om The Dome te spelen!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja  50:30 min


 • Ontvangsthal
 • Vermakelijke puzzels
 • Verhaal mist

  Jan

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 24 juli 2021

Super vermakelijk!

De locatie is makkelijk te vinden en onze groep werd vriendelijk ontvangen. De ontvangstruimte zag er netjes uit en leuk uit. Door de muziek kom je gelijk al in de sfeer. De spanning liep bij ons hierdoor in ieder geval op! Fijn dat je hier zelf je drankjes en snacks kan pakken (ook al hebben we er dit keer geen gebruik van gemaakt).

Toen was het zover! Na een leuke introductie mochten we de lobby van het hotel in. De aankleding is leuk en het voelt echt of je in een hotel lobby staat. De puzzels waren leuk geïntegreerd met de decor stukken en dat vind ik persoonlijk altijd een dik pluspunt. De puzzels waren op goed niveau. Af en toe even goed nadenken, maar echt goed te doen. We wisten dan ook met maar 1 hint te ontsnappen. We zaten goed in de flow omdat er een logische volgorde in de kamer aanwezig is. De kamer is overigens niet zo eng als ik verwacht had. Het was zeker spannend, maar ik lag er (gelukkig) niet wakker van. Eigenlijk precies goed qua fear factor.

Als laatste wil ik onze host Skip bedanken. Hij heeft ons goed begeleid en het was leuk om te zien dat hij net zo enthousiast was als ons. We hebben ook nog fijn na kunnen praten.

Al met al een super ervaring gehad bij DarkPark. We komen ook zeker terug om de andere twee kamers te spelen. Tot snel!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja  53:35 min


 • Leuke ontvangstruimte
 • Drankjes self service
 • Moeilijkheid puzzels
 • Decor
 • Onze host Skip
 • Gratis parkeren

  LisaJan

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 24 juli 2021

Leuke sollicitatie gehad, helaas niet aangenomen.

Het begint hier al met de voorpret, het mailtje vooraf. Erg leuk. De locatie was goed te bereiken. Ook een leuk ontvangst gehad! fijn dat we even iets konden drinken vooraf. Host zat ook goed in haar rol. Ze zorgde ervoor dat we goed voorbereid aan het sollicitatie gesprek konden beginnen.

Toen was het zover, we mochten het kantoor in. Het decor is mooi en de puzzels waren er goed mee geïntegreerd. Echt een pluspunt. Het verhaal is ook leuk gedaan en goed te volgen. Jammer dat we in het begin iets te lang bezig waren met de puzzels. Hierdoor zijn we uiteindelijk op het nippertje net niet ontsnapt. Dhr. Anton Maltzahn liet ons ook telkens weten dat het lang duurde. Hier werd ik wel een beetje ontmoedigd van eerlijk gezegd.. Voor de rest was nergens wat op aan te merken!

Toen we de kamer uitkwamen hebben we nog gezellig na kunnen praten en nog de gelegenheid gekregen om iets te drinken.
Al met al een fijne ervaring gehad. We komen dan ook zeker terug om kamer 237 en Lost & Found te spelen!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Decor
 • Puzzels geïntegreerd met verhaal en decor
 • Host
 • Gratis parkeren
 • Dhr. Anton Maltzahn viel in herhaling

  Jan

Illuminati Headquarters

One Hour Lockup
Geplaatst op: 29 december 2020

Leuke ervaring

Wij werden vriendelijk ontvangen door dit bedrijf. Ontvangstruimte zag er netjes uit. Host nam de tijd om met ons te kletsen en gaf ons tijd om ons goed voor te bereiden voordat we gingen escapen.

Toen was het zover. We gingen de kamer in. Er hing een leuke sfeer en het decor past bij wat je zou verwachten van een illuminati aanhanger. Het was fijn dat je puzzels parallel aan elkaar kon spelen, ook al konden we hier niet optimaal gebruik van maken. Je hebt elkaar echt nodig om de puzzels op te lossen. Dit maakte het best pittig om de kamer met z'n drieën te spelen. Bij één puzzel liepen we vast en daar hebben we veel tijd verloren. Ook veel rekenpuzzels, dus het is handig om iemand mee te nemen die goed kan rekenen.

Wij wisten uiteindelijk te ontsnappen! Een euforisch moment, vooral omdat je met zo'n klein team speelt.

Na het spelen van de kamer hebben we nog een poos nagepraat met de host. Het was leuk om ervaringen van andere gespeelde kamers te delen. Hierdoor ook nieuwe kamers op onze wishlist!

Al met al was het een leuke ervaring. Zeker een aanrader om een keer te spelen.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  52:45 min


 • Sfeer
 • Vriendelijke host
 • Uitdagende puzzels

  Jan

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 14 september 2020

Prima kamer

Het begint hier al met de voorpret. Erg leuk om van te voren e-mails e.d. te krijgen over je opdracht. Het gaat hier echt om het verhaal. De host zit dan ook goed in haar rol. Prima gedaan, alleen persoonlijk vind ik het fijner als je van te voren even kan relaxen. De kamer ziet er prima uit. Leuke puzzels, wel veel tekstpuzzels. Het jammere vond ik dat er veel filmpjes werden afgespeeld, en je daardoor tijd verloor om met de puzzels bezig te gaan. Het is leuk voor het verhaal, alleen het leidt wel af. Verder wel een leuk uur gehad in deze kamer. We hebben ons prima vermaakt. Jammer dat we het op het nippertje niet gehaald hadden. Na het spelen nagepraat met de eigenaren. Hele spontane mensen. Ze gaven ons ook flyers mee van andere escape rooms die zij aanbevelen. Erg fijn! Hier gaan we zeker wat mee doen.
Al met al een leuke kamer, maar niet top waardig.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Spontane eigenaren
 • Voorpret
 • Leuk verhaal
 • Aanbevelingen voor andere escape rooms
 • Veel filmpjes die worden afgespeeld

  Jan

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 12 september 2020

Spannende kamer!

Ten eerste heeft Escape Room Nederland een leuke ontvangsthal. Je kan hier wat drinken en snacken, maar ook leuke games spelen. Best leuk om wat eerder te komen dan dat je ingepland staat. Wij hebben de meisjeskamer gespeeld. Dit was mijn eerste escape en wist dus niet zo goed wat ik kon verwachten. Het is tof ingericht en er zijn goede (schrik)effecten toegepast. Ik hou van horror maar toch vond ik dit best spannend. Deze kamer is naar mijn naar mijn idee niet voor angsthazen weggelegd. Of je moet iemand in je team hebben die alles durft te doen. Het is een kamer met leuke puzzels, niet super moeilijk. We waren met 6 man, wat ik net te veel vond. Soms heb je een puzzel die je eerst moet oplossen voor dat je een andere puzzel kan doen. Als je dan al met 4 man bezig bent om het ene op te lossen, heb je als overige 2 niet zo veel te doen. Ik denk dat je met 4 man een perfect aantal hebt. Het was erg leuk om achteraf de highlights van je escape te bekijken. Hier hebben we nog flink na kunnen lachen. Het was een super leuke evaring en zal ik hem zeker aanraden. Het heeft me nieuwschierig gemaakt naar de andere 2 kamers die deze escape te bieden heeft.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  51:09 min


 • Leuke puzzels
 • Goede sfeer
 • Vriendelijk personeel
 • Leuke ontvangsthal
 • Team van 6 mensen is te veel

  Jan

0 reviews