Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Box

Gent, België

Nu gesloten

90 minuten

3 - 8 (Aanbevolen: 5)

8 jaar

Lees reviews

Meer over The Box

Concept van The Box:

Ervaren escapers
mogen zich bij The Box aan een andere manier van spelen verwachten. Vergeet al je aangeleerde regels en reflexen en speel zoals je in het echte leven ook problemen zou oplossen. Hou je bij ons niet bezig met elk potje om te draaien en onder elke kast te kijken. Al wat je nodig hebt ligt in het zicht. Maar weet jij uit deze realistisch volgestouwde setting de nodige objecten creatief in te zetten om onze puzzels op te lossen?


Net door deze andere manier van spelen, maken onervaren escapers eigenlijk evenveel kans om tijdig te ontsnappen.


Thema van The Box:


Je ontwaakt in een kamer die je niet herkent. Je herinnert je niets meer van de voorgaande nacht - je weet niet waar je bent of hoe je er bent terechtgekomen - maar al snel gebeuren er dingen die de gaten in je geheugen opvullen…


Hou je klaar voor een zoektocht doorheen meerdere kamers vol verrassende puzzels en technische snufjes.


Tijdig ontsnappen wordt meteen je prioriteit. Maar wat met ‘The Box'? Een mysterieuze kist die je in een van de kamers terugvindt? De geavanceerde vergrendeling met verschillende vernuftige puzzels onderstrepen alleen maar de waarde van de inhoud van deze kist…


Hou je klaar voor een nieuwe wending in escape rooms: hoe pak je het met je vrienden aan om de focus op het ontsnappen te combineren met de nieuwsgierigheid naar het geheim van The Box?


Er zijn meerdere puzzelsporen:
• ontsnappen uit de kamer
• optioneel het openen van The Box
• te weten komen waarom je in de kamer beland bent en wat het geheim is van The Box
Het spel duurt 90 minuten in plaats van de gebruikelijke 60minuten.


Thema's

Kantoor

Kluis

Lokaal

Mysterie

Studeerkamer

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLENFR

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

24 likes

210 bezoekers

88.3% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Palinghuizen 77
9000, Gent
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

BEFEB Cadeaubon Te besteden bij 108+ kamers

111 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (227 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 juni 2023

Tinderbox, two sparks can set the whole thing off

The Box van The Box Escape Room in Gent staat al sinds haar opening op mijn wishlist. De mysterieuze naam, de poster en het originele spelconcept hebben me ontzettend nieuwsgierig gekregen. Vandaag zouden we – De Drie Duitsers (3 personen) – eindelijk erachter komen wat The Box nu precies is.

We waren in België voor drie escape rooms in Gent en zouden ons dagje afsluiten in Antwerpen met hét afscheidsconcert van niemand minder dan Elton John. Sowieso zou het een topweekend worden, want de dag hierna zouden we met een ander team terugreizen naar Brussel om daar nog eens drie kamers weg te tikken ✅. De laatste kamer die we in Gent speelden was The Box.

The Box is gevestigd in een drukke Gentse straat. Je kunt in theorie gratis parkeren achter het pand, op de parkeerplaats van de Pizzahut (de culinaire buren van deze escape room). In de praktijk is de kans ontzettend groot, door de kleine omvang van de parkeerplaats, dat deze vol is. Na wat ✨ ‘creativiteit' ✨ wisten we er toch onze auto neer te zetten.

We werden vriendelijk verwelkomt in een mooi aangeklede kleine ontvangstruimte door een enthousiaste gamehost. Zij gaf ons de instructie en de introductie van de kamer en van het unieke spelconcept. Het is namelijk zo dat je een ‘keuze' hebt in deze kamer om je te storten op ontsnappen óf het openen van The Box. Achteraf blijkt dit niet persé een keuze te zijn voor het gehele team, want het allebei doen binnen de tijd is prima mogelijk. Het is wel zo dat dit concept de kamer ontzettend parallel maakt. Zo heb ik me voornamelijk gestort op The Box en heb ik dus een groot stuk van het ontsnappen gemist (wat ons, overigens – spoiler! – niet gelukt is… 😁¥).

En plots wordt je wakker op een onbekende plek én moet je gaan uitvogelen wat er is gebeurd en hoe je daar terecht bent gekomen, maar belangrijker nog: Je moet maken dat je er weg komt! Een mysterieuze kist trekt je aandacht, toch maar eens even kijken óf we niet kunnen uitvinden wat daar in zit…

Het begin van de kamer doet denken aan het begin van enkele ‘Hangover'-gethematiseerde kamers die we al eens hebben gespeeld. Echter is het een super goede insteek voor een escape room én met dit verhaal past het helemaal. De kamer is realistisch gebouwd. Alles lijkt écht en in de meeste gevallen is het ook écht. Als je de kamer gaat spelen weet je meteen wat ik bedoel 😜.

Hoewel het decor en de thematisering realistisch is, denk ik dat het hier en daar toch wat netter afgewerkt kan worden. The Box – waar ik me mee bezig heb gehouden – is een ingenieus ding. Echter is ook de decoratie/thematisering hiervan wat onafgewerkt en verdient dit een glow-up qua hoe het eruit ziet, als je het mij vraagt. Er is gekozen voor ‘realisme' én hierdoor is er dus ook géén muziek en zijn er beperkte licht- en geluidseffecten. Af en toe miste ik dit wel een beetje om in de juiste sfeer te komen, maar ik begrijp de keuze en dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak.

De puzzels in de kamer zijn allemaal in thema van het verhaal en passen prima bij de setting. Op zich is het ontsnappen redelijk lineair (= puzzel voor puzzel oplossen) met af en toe en klein parallel uitstapje (= meerder puzzels tegelijkertijd oplossen), maar als je eenmaal aan The Box kunt beginnen wordt het spel volledig parallel. Je zou er échter voor kunnen kiezen om de kamer wél lineair te spelen (eerst the box en dan de ontsnapping), maar dan kom je geheid in tijdnood. Verder zijn alle puzzels divers en leuk om te doen. De natuurlijke spelflow is prima. Ik zou The Box willen bestempelen als échte puzzelkamer.

We wisten The Box te openen, maar helaas nét niet binnen de tijd te ontsnappen. We kregen een zeer uitgebreide nabespreking met statistieke per onderdeel. Dit kan ik erg waarderen en vond ik echt een toffe toevoeging aan de ervaring. Ik heb dit zó uitgebreid nog nooit ergens gezien, dus complimenten hiervoor 👌!

Al bij al; The Box is een toffe puzzelkamer met een originele insteek, een toffe verhaallijn en realistisch karakter. Uiteindelijk komt de insteek neer op parallel puzzelen óf keuzes maken. Het is zeker de moeite waard om deze kamer mee te pakken als je in Gent bent.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met vier personen i.v.m. parallel puzzelen/verdelen van teams;
- De beste tactiek om deze kamer aan te vliegen is opsplitsen (in team: The Box en team: ontsnappen). Wil je alles meekrijgen? Doe dan eerst The Box (vanaf het moment dat dat kan) en daarna het verder ontsnappen;
- Speel deze kamer vooral als je houdt van puzzel-gedreven kamers;
- Wees lief voor elkaar tijdens het escapen 💛.

Beste mensen van The Box Escape Room, bedankt voor het bieden van de toffe middag die we bij jullie hebben gehad. We hebben ontzettend van het spel genoten!


Reactie door The Box

25 april 2024

Wat leuk dat jullie zo een uitgebreide review wouden schrijven over onze kamer! Echt leuk om zo in detail te kunnen lezen wat het voor jullie zo speciaal maakte. Blij dat we jullie de toffe namiddag kunnen bezorgen hebben en nu zijn ook wij blij na het lezen van dit. ;)


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Nee


 • Spelconcept
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Uitgebreide napraat

  Robin*sjephanie

SemSemEscape MasterLid sinds: 15 juni 2018 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 april 2023

Heel anders dan verwacht

#114 The Box

Op een "roadtripje"/weekendje richting Lille, speelden wij 9 kamers. Dit was de 2e.

De locatie "middenin Gent" langs een drukke winkelstraat roept meteen vraagtekens op, maar als je gaat spelen past dit stiekem ook zo leuk in het thema (geen spoilers)! Parkeren kan op een parkeerplaatsje vlak ernaast achter de pizza hut, pas wel ff op als je een lage auto hebt.

De ontvangst was goed. Leuke ontvangstruimte met een leuke gamehost. Jammer dat je om naar de wc te kunnen door de kamer moet en dus je ogen moet dichthouden en handje in handje erheen moet lopen, maar goed, it makes sense als je eenmaal gespeeld hebt.

De puzzels zijn heel leuk! Zoals aangeprezen zijn er 3 lijnen die je parallel kunt spelen. Ik heb zelf voornamelijk The Box ontrafelt en daarmee een zeer waardevolle (😉) "artefact" uit de kamer bemachtigt. Deze puzzellijn was erg leuk, gericht op denken en doen tegelijk. De andere lijnen waren ook heel leuk, in zoverre ik ze heb meegekregen, al dan niet in de nabespreking. Heel erg gevarieerde opdrachten/puzzels.

Het verhaal ontwikkelt zich, en ja, die is wel heel leuk! Het verraste me positief hoe dit opgepakt, vandaar de titel van deze review.

De beleving is prima mede door de puzzels en het verhaal. Aankleding is ook goed, heel erg passend in het thema.

Zeker even gaan spelen, ook als je iets minder in de buurt bent!


Reactie door The Box

25 mei 2023

Altijd leuk om zo een mooie woorden te lezen van ervaren spelers. Blij dat we jullie kunnen vermaken hebben met ons concept! Groetjes, Nathan


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel

  The Box Gent, NathanMarieke

anthony_boelaertanthony_boelaertEscape GuruLid sinds: 28 september 2020 (111 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 september 2020

Verrassend, uitdagend, uitgebreid en vooral leuk!

Reeds bij het binnenkomen voel je een leuke spanning. Het binnengaan van de kamer is reeds anders dan bij de conventionele rooms. Een leuke mix van sferen en puzzels, zowel manueel als elektronisch.
Ook de ontvangst en nabespreking zijn zeer aangenaam en niet "ge-rushed".

Ook leuk dat je 1,5u de tijd krijgt. We speelden deze room met onze kids van 13 en 14 jaar en iedereen heeft zich geamuseerd.
Jammergenoeg net niet ontsnapt maar de eigenaar liet ons toch nog snel afwerken onder zijn begeleiding en dat was ook zeker een pluspunt.

Wij zijn fan!


Reactie door The Box

19 oktober 2020

Super bedankt voor de mooie review, Anthony. We kijken uit naar het spelen van jullie kamers binnenkort!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

  OankaThe Box Gent, Nathan

jaspermeijsjaspermeijsEscape ApprenticeLid sinds: 05 maart 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 mei 2023

Super leuk

Je moet anders zoeken dan je gewend bent. Super leuk.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  86:34 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Prijs

  The Box Gent, Nathan

doeketdoeketEscape ApprenticeLid sinds: 01 april 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 01 april 2023

Geweldig!

Na 11 kamers gespeeld te hebben nog steeds verrast! Originele kamer. Genoeg te doen en fijne mensen. Nanou is een topper!


9.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Origineel

  The Box Gent, Nathan

Dieter1212Dieter1212Junior EscaperLid sinds: 01 april 2022 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 februari 2023

1 woord, geweldig!

Prima escape, niet sequentiële room. Wel uitdagend, vernuftig en uiterst vindingrijk.
Originele opstart, sfeervolle kamers.
Op het einde tijd om de resultaten en puzzels te overlopen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Sfeer
 • Logica

  The Box Gent, Nathan

Mieke (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 januari 2022

Een geweldige escaperoom, een aanrader!

De ontvangst was bijzonder vriendelijk en uitgebreid. Na een duidelijk uitleg mochten we beginnen, waarbij we de ene verrassing na de andere ondergingen. Werkelijk alles was zoals het hoort. De puzzels klopte, we hebben ook wel geluk gehad en we hebben ook lopen zoeken. De uitgebreide kamer kent zoveel verrassende elementen! Werkelijk heel bijzonder. Er leuk dat er ook twee mogelijkheden naast elkaar zijn te doen.
De nabespreking verdient een extra compliment. We kregen alle tijd om alles na te lopen en werden mee genomen in onze eigen prestaties. Heel erg leuk.
De enthousiaste begeleider maakte het tot een fantastische ervaring.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  The Box Gent, Nathan

inge_fraipontsinge_fraipontsEscaperLid sinds: 28 juni 2019 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 november 2022

Extra lang spelplezier

De recensies maakte me nieuwsgierig en die is zeker ingelost. Een kamer die nooit verveeld en nadruk ligt op puzzelen, spelen, combineren, en amuseren.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: The fugitives

Ontsnapt: Ja  83:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Met 1,5uur nog te kort…

  The Box Gent, Nathan

veerleveerleEscape GuruLid sinds: 27 november 2016 (138 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 juli 2022

Originele kamer

Deze kamer heeft me echt aangenaam verrast qua originaliteit. Het is geen hoogtechnologisch kamer maar origineel en creatief op zijn eigen manier.

De verhaallijn wordt tot in het extreme uitgewerkt en netjes doorgetrokken doorheen de puzzels. Vooral de intro moesten we even mee lachen en door het spel door hebben we ook een aantal keer moeten lachen. We werden in het begin gewaarschuwd dat we vrij waren om puzzels op te lossen zoals we dat zelf wilden, maar merkte nadien dat er toch niet zoveel vrijheid was als er aangekondigd was. Het out-of-the-box stuk zit vooral in de kamer zelf waar je dingen mag en moet doen die je in andere rooms niet mag.

"Gamemaster, je ziet me dit doen en je gaat me stoppen als het niet mag hé?" :) Top kamer!

Er wordt ook een soort van analyse gemaakt van het spelverloop wat ook wel tof is.


Reactie door The Box

02 augustus 2022

Bedankt Veerle voor de leuke review! Blijkbaar heeft de game master tijdens de nabespreking vergeten om de alternatieve oplossingsmethoden van onze puzzels even door te nemen met jullie, want die waren er zeker. Uiteraard hebben jullie voor elke puzzel maar één werkende oplossing gevonden. Stuur gerust een mailtje naar [email protected] als je graag nog even te horen krijgt hoe je de puzzels anders had kunnen oplossen ;) Groetjes, Nathan


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Veerle, Katreine en soms Nico :)

Ontsnapt: Ja  74:46 min


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

  The Box Gent, Nathan

Nick VR (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2022

Eentje om nooit meer te vergeten!

The Box was voor mij en mijn vriendin een onvergetelijke Escape Room omdat ik haar (met medewerking van de ultra sympathieke gamemaster) op een zeer originele manier ten huwelijk heb gevraagd. Hoe dit precies is verlopen kan ik natuurlijk niet vertellen. Maar dat deze Room zich hier perfect toe leent, dat kan ik met 100% zekerheid zeggen. En ook dat mijn vriendin JA heeft gezegd, niet onbelangrijk detail ;-)

De Escape Room zelf is zeker en vast een aanrader. We hebben de kamer met 4 gespeeld en dat lijkt me zeker een must. Sommige puzzels vergen teamwork en dat is altijd handiger als je met 4 goed op elkaar ingespeelde spelers probeert te ontsnappen. De puzzels zelf zijn zeer inventief, van digitale snufjes tot old school. De kamer lijkt op een doodnormaal studentenkot, maar schijn bedriegt... Naast het ontsnappen heb je natuurlijk ook nog THE BOX. Deze hoef je niet te kraken maar ben er zeker van dat er niemand is die hier niet voor zou gaan. Op het geniale af!

Kortom, een aanrader voor iedereen die graag Escape Rooms speelt!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  The Box Gent, Nathan

turncoatturncoatEscape ApprenticeLid sinds: 27 oktober 2021 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 juni 2022

Leuke ervaring en vernieuwend

Wij hadden al een aantal kamers gedaan en er zijn altijd een paar kamers die een bepaalde gimmick hebben die je blijft onthouden. Deze room is eigenlijk 1 grote ervaring die we nog niet hadden gezien. Deze zit heel erg goed in elkaar en blijft verbazen. Ook de lange speeltijd heeft voor ons een meerwaarde, je hebt tijd genoeg om alles te ontdekken, met de gezonde rush om te willen ontsnappen en de box te ontcijferen. Aan de ene kant spijtig dat er maar 1 kamer is, want we zouden graag nog eens teruggaan!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  88:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  The Box Gent, Nathan

LonneponLonneponEscape ApprenticeLid sinds: 08 april 2022 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 juni 2022

Bijzonder op zijn eigen manier

Fantastische ervaring op gedaan.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Origineel
 • Logica
 • Beleving

  The Box Gent, Nathan

TetjeTetjeEscape ApprenticeLid sinds: 25 april 2022 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 juni 2022

Outside the box

Wat een leuke en anders dan andere escape room is dit! Zeer vriendelijk ontvangen, leuke uitleg vooraf. Fijne hints tijdens het spel als je vast liep. Fijn dat je als extra nog The Box kunt proberen te openen. Maar dat is niet nodig om te ontsnappen. Maar ja, je wil hem gewoon kraken! Een echte aanrader.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Origineel

  The Box Gent, Nathan

escapeKAMELescapeKAMELEscaperLid sinds: 11 juni 2017 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 mei 2022

Verrassend en origineel

Na een warm welkom waarin ons al direct duidelijk werd dat dit een origineel concept ging zijn, werden we niet teleurgesteld in de kamer. Het verhaal en de sfeer kloppen helemaal. De puzzels zijn logisch en je creativiteit wordt geprikkeld! Ook teamwork is een absolute vereiste.
Wat wij ook heel positief vinden is dat deze kamer niet lineair is, iedereen kan dus zijn steentje bijdragen op elk moment.
Kortom wij hadden een super ervaring! Absolute aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  The Box Gent, Nathan

Tom RubbensTom RubbensEscape ApprenticeLid sinds: 14 mei 2022 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 mei 2022

Top ervaring als gezien met (jonge) tieners

De escape uitgevoerd met 3 jonge tieners en 2 volwassenen, en we hebben er van genoten. We werden heel vriendelijk ontvangen, en werden ingeleid in het verhaal. De escape room zelf zit super in elkaar en iedereen, zowel jong als ouder, kon zijn steentje bijdragen en puzzels oplossen. Leuk om niet alleen te proberen ontsnappen, maar ook het verhaal te achterhalen en de box te openen. We hebben enorm genoten. Ook fijn dat je na de escape room nog een drankje aangeboden krijgt. Kortom, een top-ervaring en aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  90:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Logica

  The Box Gent, Nathan

prodigyprodigyEscape LegendLid sinds: 26 januari 2017 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 april 2022

Zeer vernuftig in elkaar gebokst! ;-)

Onthaal: we werden vriendelijk en enthousiast onthaald. Omdat we op een weekdag geen handlangers hadden weten te ronselen, hadden we besloten de kamer toch maar met zijn tweeën te proberen (het minimum is eigenlijk drie spelers en die kan je inderdaad wel gebruiken, ik zou een groep van vier of zelfs vijf adviseren) en daarom was de uitbater zo vriendelijk ons een kwartier extra tijd te gunnen.
Parkeren kan gratis naast de locatie bij de Pizzahut.

Kamer: anderhalf uur lang puzzelen en genieten! Eigenlijk krijg je hier twee kamers voor de prijs van een, want naast het ontsnappen en en passant ontdekken waarom je opgesloten was, kan je ook proberen de mysterieuze box te openen: dubbel genieten dus! Daarom en omdat de kamer niet lineair is, hoeft zelfs bij een groep van vijf niemand met zijn/haar duimen te staan draaien, want twee spelers kunnen alleen al met die raadselachtige kist even zoet mee zijn.
Om niet te verraden waar en waarom je ontwaakt (wat deel is van de charme van de kamer), moet ik ook vaag blijven over waarom we zo van deze kamer genoten hebben. Laat ons zeggen dat we het originele thema echt fantastisch vonden en vooral hoe dit zeer praktisch en inventief was uitgewerkt in de puzzels, zowel hi- als low-tech, waarbij je regelmatig 'out of the box' moet denken op manieren die in andere kamers juist niet aangemoedigd worden: zolang je niets breekt, mag alles... Hoewel de kamer niet lineair is, zat er voor ons toch een duidelijke lijn is, want de paar keer dat we niet opschoten en van de goed meedenkende en niet te opdringerige spelbegeleider een zet in de juiste richting kregen, wisten we meestal waar het aan schortte, maar hadden we letterlijk weer iets over het hoofd gezien :-). Door dat coherente geheel van origineel verhaal, mooie aankleding en inventieve puzzels heeft de kamer voor mij net dat beetje extra, al kan ik me voorstellen dat mensen die minder affiniteit met het thema hebben er misschien minder enthousiast over zijn. Ik speel veel liever zo'n kamer dan de zoveelste Egyptische, Maya-, gevangenis- of laboratoriumkamer.


Reactie door The Box

25 mei 2023

Na een jaartje toch nog even reageren op deze immens deugddoende review. Een top escape team als jullie dat al zo veel kamers speelde en onze kamer weet te waarderen tussen al de geweldige escape rooms die er te vinden is in de benelux. Daarvoor doen we het!! Groetjes, Nathan


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: DNA

Ontsnapt: Ja


 • Origineel thema
 • Mooi uitgewerkte aankleding
 • Goed in het verhaal passende puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  The Box Gent, Nathan

JulVdBJulVdBEscape ApprenticeLid sinds: 25 april 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 25 april 2022

Super origineel!

Bedankt aan Amber om ons te introduceren aan deze room!! Het was een enorm originele en doordachte escape room die aanzette tot nadenken. Een echte aanrader voor iedereen die van een leuke challenge houdt!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  71:21 min


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Original
 • Difficulty
 • Great price
 • Experience
 • Storyline
 • Diversity
 • Great host
 • Logic
 • Exciting

  The Box Gent, Nathan

Out of The Box

Een originele ervaring met een onverwacht special effect


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  71:21 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel

  The Box Gent, Nathan

Gitte NevenGitte NevenEscape ApprenticeLid sinds: 28 april 2022 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 april 2022

Leuk en verassend!

Heel leuk verhaal waarin je terecht komt. Bij de ontvangst had Amber ons al verteld wat we konden verwachten waardoor we al enthousiast waren om eraan te beginnen! Het verhaal was wel herkenbaar omdat we zelf in zo een situatie zitten (ik probeer zo min mogelijk te spoilen), dus het was leuk dat 'ons' leven wat veranderde in een escape room. Er werd veel gelachen doordat we dingen in de escape room vonden die we zelf herkende uit ons eigen leven en ook hoe grappig sommige clues waren. Echt een leuke ervaring en alle oplossingen gaven veel voldoening!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

  The Box Gent, Nathan

Sé (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 maart 2022

Indrukwekkend

Superleuke escaperoom, waarin je alles moet vergeten wat je eerder hebt gedaan. Aanrader! Originele puzzels, enthousiaste ontvangst en begeleiding, 90 minuten pure fun!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

  The Box Gent, Nathan

BeirenBeirenJunior EscaperLid sinds: 26 september 2020 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 februari 2022

Een heel aparte ervaring

We hadden deze kamer gekozen als kado voor de 2 neefjes (10 en 12) en samen met onze kinderen (8 en 10) was het dus een behoorlijke klus om dit avontuur met 2 volwassenen tot een goede einde te laten komen.

Deze escape-room is niet je standaard kamer. Het duurt al even voor je het eerste raadsel nog maar gevonden hebt. Hoe en wat zal je pas duidelijk worden als je wakker wordt in deze kamer, maar de spelbegeleider legt dit ook uit op voorhand (soms iets te uitgebreid als je de aandacht van 4 kinderen moet vasthouden).

Alles in deze kamer klopt wel en je zou hier zelfs kunnen leven, wat deze setting al even uniek maakt als het feit dat je 3 zaken moet ontrafelen. Je moet niet alleen uit de kamer geraken, maar ook ontdekken hoe je erin bent gekomen en wat die kist daar doet. Deze laatste 2 zijn optioneel, maar we raden toch aan om iemand zich met de kist laten bezig te houden.

Omdat er naast het buitengeraken ook de kist was kon er makkelijker op verschillende fronten gepuzzeld worden en daarbij kwam onze groep van 6 zeker voorhanden. De kist is zelfs volledig opgelost door de kinderen zonder dat we hier zijn tussengekomen, dus overdreven moeilijk is het niet, maar je moet er wel de tijd voor nemen.
Doordat je op verschillende vlakken bezig bent, vaak ook met fysieke dingen hebben kinderen hier over het algemeen ook meer aan dan een gewone escape. Dus deze kamer komt bij de kinderen ook op 1 te staan omdat ze zoveel hebben kunnen doen.

Deze kamer zal zeker op mijn lijst komen met aanraders voor anderen zowel door de unieke setting als de manier van werken.

Nadien krijg je ook nog een duidelijk verloop hoe alles gelopen is en zelfs of je boven of onder het gemiddelde zit. Met onze groep hebben we zelfs bovengemiddeld goed gedaan.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  74:15 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel

  The Box Gent, Nathan

Debby RoukensDebby RoukensEscape ExpertLid sinds: 22 januari 2019 (81 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 februari 2022

Eindelijk op kot/kamers

Tegenwoordig gaan we nergens meer heen zonder eerst even te kijken of er een goede escaperoom in de buurt is. Deze had zulke mooie beoordelingen dat we ons weekendje weg in België naar Gent besloten te boeken. We zijn niet teleurgesteld! We speelden de kamer met zijn drieën terwijl we normaal meestal met vijf spelen, dus dat vonden we best spannend. Gelukkig heb je in deze kamer wat meer tijd. En die heb je nodig ook! Persoonlijk heb ik nooit op kamers gewoond (of op kot, zoals ze hier zo mooi zeggen), maar ik kan me voorstellen dat het er zo uitziet. Misschien iets rommeliger en viezer, haha. We hebben de kamer in een rustig tempo gespeeld. Gelachen en genoten. Wat is sfeer toch belangrijk. Een kamer hoeft niet per se spectaculair te zijn met special effects, als alles maar klopt. En dat deed het hier. Eigenlijk is die kist waar de kamer naar vernoemd is een van de weinige dingen die niet echt logisch zijn voor een studentenkamer, maar het was een leuke puzzel om je in vast te bijten. We hebben genoten. Zulke originele puzzels, zo'n leuk thema. Fijn dat een klein onderdeel voor ons als Nederlanders iets was aangepast, dat scheelde een heleboel hoofdbrekens. We zijn net niet ontsnapt, maar we mochten het toch afmaken. Genoten. Als je naar België gaat of er woont zou ik deze zeker een keer gaan doen!

Mijn 39e kamer


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Supre leuk thema
 • Origineel
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving

  The Box Gent, Nathan

Wietse JanssensWietse JanssensEscape ApprenticeLid sinds: 02 november 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 08 februari 2022

Apart maar 100% op een goede manier

Heel vriendelijke ontvangst, we voelden ons meteen op ons gemak en kregen kort een uitleg. Ik ga niet teveel over het doel verklappen maar het was echt heel erg fijn on ontzettend origineel. Absoluut eentje op op je lijst te zetten en te ondergaan. Probeer zeker ook the box open te krijgen, je zal er geen spijt van hebben 😉. Top room met tophost.


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Diversiteit

  The Box Gent, Nathan

TomVosTomVosEscaperLid sinds: 19 oktober 2021 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 februari 2022

Top

Orgineel en uitdagende escaperoom. De uitbater heeft er veel tijd en werk ingestoken. Proficiat met de creatie!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  The Box Gent, Nathan

The box is gewoon de MAX!

Het totale plaatje van deze escape room was geweldig! Goed ontvangst, alles werd heel goed uitgelegd. Het spel zat heel goed in mekaar met een leuk verhaal. Niets op aan te merken en zeker aan te raden


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede prijs
 • Logica

  The Box Gent, Nathan

JonasDJonasDEscaperLid sinds: 01 februari 2022 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 februari 2022

Verrassend originele escape room

Heel origineel "ordinair" thema dat leuk werd uitgewerkt! Heel verfrissend


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels

  The Box Gent, Nathan

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig