Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Shinysheep

Escaper

Offline

Omschrijving

Hallo!


Mijn naam is Denise en ik speel het liefste samen met mijn HFN Casually Late groep, bestaande uit Raisand, Michael en Chantal.


Ik heb gewerkt als actrice bij Corpse Inc. in Baarn en als host bij Rock City Escape in Amersfoort, waar ik een hele leuke tijd heb gehad. Maar ervaring leert dat het werken in een escape niet maakt dat je een sterspeler bent... :-)


Wij spelen echt voor ons plezier en houden ervan om een uur (al dan niet langer) even helemaal weg te zijn uit de realiteit. We zijn heel positief opgesteld, en een hele goede ervaring verdient een heel goed cijfer. Als alles perfect was, verdient het van ons een 10, daar doen we niet moeilijk over! Maar alleen als álles perfect is.


Gespeelde extra games: 

Dear Santa - DarkPark - 2:05:00


Lid sinds

05-05-2019

Locatie

Sint-Philipsland

Statistieken

Escaperooms

27 reviews

39 kamers gespeeld

77.8% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

4 gespeelde spellen


Teams

Casually Late HFN

4 teamleden

9 kamers gespeeld

Duo Penotti

2 teamleden

6 kamers gespeeld

27 reviews

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 07 september 2022

"JONGENS we kunnen ook gewoon gaan staan?!"

Tja, als je alles in Zoetermeer gehad hebt van DarkPark, dan moet je natuurlijk verkassen naar hun andere locatie. Dus het was tijd voor The Freakshow in Delft. Wederom een kamer waar we veel positieve dingen over hebben gehoord in onze windhoek, en ook nog eens een thema wat ons heel erg aansprak. In de auto, op naar Delft.

Op de locatie werden we vriendelijk ontvangen door de host, en na de introductie zaten we plotseling opgesloten. Letterlijk en figuurlijk.

De gehele kamer was mooi in thema gedecoreerd en ook alle puzzels waren in thema! Er zaten ook leuke afwisselende puzzels bij en ook heel verrassend! Ook heel bijzonder voor een kamer die "wat ouder" is: er zijn nergens echt fysieke slotjes te vinden. Heerlijk gedaan! Horror, en toch heel erg veel fun. DarkPark heeft met deze kamer laten zien dat dat óók mogelijk is! Weer een die totaal anders is dan de andere kamers van DarkPark, maar toch overduidelijk een DarkPark kamer is. En wat een onwijs leuk thema... Een die je sowieso gedaan moet hebben.

We hebben wéér ontzettend genoten van deze kamer, ontzettend bedankt voor de service!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Casually Late HFN

Ontsnapt: Ja  49:04 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving

 

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 07 september 2022

Spooky advertising

Redelijk last-minute (2 dagen vooraf) hebben wij met onze vaste groep deze escape/experience geboekt (ik weet nog steeds niet helemaal als welke van deze 2 ze zich nu identificeren). Reviews vooraf lezen zat er dus niet helemaal bij deze keer. Dat kan natuurlijk iets heel goeds zijn, want zo kan je immers niet beïnvloed worden. Maar nu ik een aantal van de andere reviews aan het teruglezen ben, sluit ik me er helaas wel volledig bij aan.

De introductie en ontvangst was mooi en leuk gedaan en de locatie is prachtig! We stonden na de introductie en entree gelijk op scherp.

We gingen naar binnen. Daar stuitten we op een verhaal wat enerzijds niet helemaal goed te verstaan/volgen was. Anderzijds was het een vrij langdradig verhaal en voor mijn gevoel duurde het langer dan het daadwerkelijk was. We stonden alle vier te popelen met het gevoel "mogen we al eens iets gaan doen?" Op hun eigen website staat vermeld "It doesn't require you to be fluent in English but at least some basic understanding is essential to ensure a positive experience." maar als je engels niet heel goed is wordt het toch wel lastig denk ik.

Eenmaal in het spel was het decor mooi. Niet bijzonder, maar zeker leuk gedaan. Er was zeker gethematiseerde aankleding, maar ook een aantal zaken die wat ons betrefte wat meer aankleding kon gebruiken. Er zaten wel een aantal leuke en verrassende elementen in.

Voor mijn gevoel zijn we tijdens het spel ook niet goed begeleid. We konden duidelijk wat hulp en een aantal hints gebruiken, maar door de langdradige communicatie waren we veel te lang met alles bezig, wat ervoor zorgde dat we een aantal puzzels zelfs helemaal hebben moeten skippen. Wel fijn dat als je krap zit in de tijd, dat je alsnog de mogelijkheid krijgt om alles van de kamer te kunnen zijn!

De communicatie en het verhaal was rommelig en veel, waardoor je niet alles goed meekrijgt van het verhaal. We hebben nog steeds geen idee wat we nou precies allemaal gehoord hebben. Ik was meer met communiceren bezig af en toe dan met echt spelen, en dat vind ik jammer. Immersive theatre kan ik zeker als geen ander waarderen, maar hier was de balans niet helemaal in orde, en kreeg ik als degene met het communicatiemiddel soms weinig mee van het spel.

Opzich was al het bovenstaande nog steeds géén doorslaggever om het een teleurstellende ervaring te noemen, dat kwam namelijk pas aan het einde van de escape. De escape eindigde met 'credits', die gewoon op het moment heel erg raar waren, en ons daardoor ook aan het lachen maakten. Eenmaal helemaal eruit begon het napraten. Nouja napraten... De verkooppraatjes voor al het andere wat ze hadden (wij waren ook manipulatief genoeg om "ja" te zeggen op de verkooppraatjes). En de andere spellen moesten we natuurlijk wel nú kopen voor éxclusieve korting... Bij meermaals een "nee" bleef de host (en tevens acteur) het toch proberen. En bij een laatste nee stonden we ineens buiten. We keken elkaar aan: "oke, wat wás dit..?"

Helaas moet ik er toch over kwijt dat onze ervaring enigszins teleurstellend was te noemen. Vooral dankzij de laatste 10 minuten. We komen nét uit een escape en zijn vooral nog aan het verwerken wat we zojuist allemaal hebben gezien, en dan wordt door de acteur (!) in het spel vanalles achteraf aangepraat. Onze hele ervaring is daardoor in één keer uit elkaar gespat.

Als laatste noot: als je jezelf verkoopt als "allerengste escape" en "wereldberoemde horrorsensatie", leg je de verwachtingen erg hoog voor jezelf, en wij vonden deze benoemingen dan ook zeker niet helemaal terecht. De allerbangste van ons 4 (die regelmatig in andere escapes alvast met één vinger op de noodknop staat uit angst) was niet angstig.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Origineel thema
 • Last minute boeking
 • Vriendelijkheid personeel
 • Spannende introductie
 • Locatie
 • Slechte service
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig (vooral sommige puzzels)
 • Prijs
 • Decor had veel meer gemogen

  sjephanieDrs-jlc

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 07 september 2022

Lost in time

"OMG JONGENS LOST AND FOUND IS EINDELIJK AF!" schreef ik in full caps in onze groepsapp toen ik zag dat de reserveringen waren geopend voor de nieuwste kamer van Kamer 237. We hadden de andere twee kamers uiteraard ook al gespeeld, en verkocht door de andere kamers, moest dit haast wel net zo vet gaan worden. Het heeft even geduurd tot de opening (en logisch ook), maar dan stáát er ook iets...

Op dag 2 van de opening van Lost & Found zijn wij met ons team deze kamer gaan spelen. Natuurlijk altijd wel gedurfd zo vlak na de opening, want misschien zijn er nog kinderziektes, of dingen die nog niet helemaal lekker lopen... Je weet het nooit!

Na de leuke introductie mochten we naar binnen. De deur ging open. "WHOOOAAAA..........", daar stonden we dan, 4 stuks met onze monden open. En we hebben serieus eerst een minuutje genomen om alles wat we in de eerste meter zagen te bewonderen, voordat we ergens überhaupt aan begonnen.

Het is werkelijk bi-zar hoe af deze kamer was, en hoe soepel het liep, en dat op dag 2! We hadden ons totaal geen 'zorgen' hoeven maken over het feit dat het 'pas' dag 2 was. Onze verwachtingen zijn meer dan overtroffen met prachtig decor (waar heel duidelijk héél veel liefde, aandacht en tijd in is gestoken), een prachtig meeslepend verhaal en schitterend gethematiseerde puzzels. Ik weet werkelijk niet wat ik er verder nog over kwijt moet, dit was simpelweg geniaal. Neem vooral de tijd om deze kamer te bewonderen, naast dat je natuurlijk optijd eruit wilt zijn :-)

Het is inmiddels een tijdje geleden dat we gespeeld hebben (drukdruk, eerder een review schrijven zat er even niet in). Maar nu ik er 2 maanden later aan terugdenk word ik weer helemaal blij van!

Na het spelen hebben we nog lang nagepraat met Stefan, die ons ook het hele bouwproces vertelde. En zijn passie voor dit vak werd eens te meer duidelijk.

We hebben wederom onwijs genoten van deze ervaring, en is er ook weer een om nooit te vergeten.
Ontzettend bedankt! We balen nu wederom dat we weer een toffe escape locatie van ons lijstje moeten afstrepen omdat we alles gehad hebben...


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Casually Late HFN

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Passie van de eigenaar
 • Dat we weer uitgespeeld zijn op deze locatie :-(

  kamer237

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 05 mei 2022

"En dit is dan mijn auditie, zijn er nog vragen..."

Wij hebben met onze groep VEEL (heel veel) verhalen gehoord over deze kamer, en toen was eindelijk het moment daar om helemaal naar Waalwijk af te reizen. Ook op aanrader van enkele ..bekenden..

Eenmaal binnen werden we warm ontvangen door het team, en de overloop naar de introductie van de kamer was naadloos.
En binnen zette dit voort in een van de meest unieke inleidingen die ik tot nu toe heb gezien!

In de kamer komt alles met elkaar overeen, en het is zo gaaf om te zien hoeveel liefde er in deze kamer is gestoken!
Verhaal, techniek, licht, geluid, muziek... Ook alle puzzels gaan hand met het verhaal.
Ikzelf was ook overdonderd door de prachtige kwaliteit van de muziek, en hoe dat verwoven is in het spel. Muziek en geluid is bij veel kamers een ondergeschoven kind, ontzettend jammer, want deze kamer heeft laten zien wat je er allemaal mee kan!

Een deel van onze groep probeert vooraf eigenlijk zo min mogelijk te lezen over de kamer, dus hadden wij het idee dat we 'maar' een uurtje de tijd hadden, maar dat bleek 1,5 te zijn. Nog meer tijd om in het moment te zijn <3

Achteraf kregen we nog een uitgebreide rondleiding en toelichting van de host, en konden we ook allerlei vragen stellen. We wisten tijdens het spelen al hoeveel liefde erin is gestoken, maar na het wijzen op een aantal details werd het nog meer duidelijk: dit zijn mensen met passie voor het vak. Wat een goede service ook.

Nu, al een tijdje later, zit ik nog steeds terug te denken aan de gave ervaring die we hebben gehad en hoe jammer het is dat we dit niet nog een keer kunnen spelen.. Bedankt!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Casually Late HFN

Ontsnapt: Ja  73:06 min


 • Sfeer
 • Goede service van het team
 • Thematisering
 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel (thema)
 • Muziek (en de verwikkeling ervan in het spel)
 • DETAILS

  Epic Escape Waalwijk

Camera 4

Escape Room 076 Breda
Geplaatst op: 05 mei 2022

Prima kamer

Deze kamer hebben we niet met ons vaste groepje gespeeld, maar met een iemand erbij die nog maar weinig kamers gespeeld heeft. We zijn hier last-minute naartoe gegaan, en we hebben gebeld of ze nog een plekje hadden. Fijn dat ze zo flexibel waren en dat we nog terecht konden!

Voor ons als wat ervaren escapers was de kamer niet per se vernieuwend, maar hebben we absoluut een leuke tijd met elkaar gehad, en daar draait het tenslotte om :-) Voor de jongen met wat minder ervaring was dit helemaal het einde!
Op een punt in de kamer ben ik lang met een puzzel bezig geweest, terwijl dat achteraf voor niets bleek te zijn. Dit vond ik zonde van mijn tijd, want uiteindelijk kwamen we net een minuutje tekort. Hier hadden we beter in begeleid kunnen worden. Het verhaal en de motieven waren niet helemaal duidelijk. Ook de puzzels pasten wat mij betreft niet helemaal lekker in het thema.

Er is een mooie en leuke ontvangstruimte! Wij moesten van ver komen en ontmoetten onze vriend op de locatie, dus het was ook fijn om even te kunnen zitten en wat te drinken te hebben en bij te kunnen praten! Soms vind ik het fijn als een ontvangstruimte helemaal in hetzelfde thema is, maar als dat niet het geval is, moet de ontvangstruimte op zijn minst een hele fijne plek zijn om langer te kunnen zitten, en dat was het ook :-) Het ontvangst zelf was heel vriendelijk en enthousiast. Leuk om te zien dat mensen het leuk vinden om op een plek te werken.

(Nu onderaan de review zie ik dat je weer een groepsfoto kan uploaden, maar die werd niet gemaakt. Dat vind ik jammer, omdat wij vooral vaak spelen voor de herinnering)

Een prima kamer, we hebben een leuke tijd gehad, maar niet vernieuwend. Bedankt voor het ontvangst!


Reactie door Escape Room 076 Breda

05 mei 2022

Dank voor de review! Zou u ons kunnen mailen naar [email protected] met uitleg over de puzzel die je niet nodig had? We begrijpen niet goed wat u hier mee bedoel... Alles wat je doet in de kamer heb je ook daadwekelijk nodig. We laten jullie niet lang met iets bezig zijn wat je niet nodig hebt... We horen het graag!


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Fijne ontvangstruimte
 • Enthousiast en vriendelijk team
 • Leuk avondje uit
 • Slechte begeleiding (onnodig tijdsverlies)
 • Onlogische puzzels (meer op verhaal slaan)
 • Heeft onderhoud nodig

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 07 oktober 2021

W-O-W

Voor mijn verjaardag wilde ik uiteraard een escape spelen. Voor nummer 28 op mijn lijst gingen we weer terug naar DarkPark, waar we eerder ook al The Honeymoon Hotel en The Orphanage hebben gespeeld. Eigenlijk stond Stay In The Dark op ons verlanglijstje, maar door overweldigend succes waren zij tot december volgeboekt (lekker gedaan jongens!)

Wij hadden allemaal nog nooit eerder een kamer gespeeld met een acteur erin. En vooral voor een van onze teamleden was dit een beproeving.

Wat hebben wij het onwijs genoten van deze kamer, mijn man had zelfs tranen van verwondering. Toen we eenmaal weer buiten waren had ikzelf ook echt kippenvel, want wat was dít gaaf. Ik denk niet dat ik deze kamer nog met een enkele andere kan vergelijken.

Álles klopt, het decor, muziek (jawel), verhaal, zelf het verhaal van de acteur in de kamer. Alles heeft een prachtige ontwikkeling.. En dat eeeeinde... Mind was blown.

Als je komt voor alléén het puzzelen is het misschien niet de juiste kamer voor jou, maar wij kwamen voor zowel puzzels als experience, en ze hebben daar echt een perfecte balans in gevonden.

Een extra compliment voor de geweldige actrice die ontzettend goed in haar rol bleef (vooral met onze groep... :-) )
En natuurlijk naar de host die ons voor de 3e keer mocht ontvangen (thanks S.!)
Ik denk nu, een halve week later, nog steeds terug aan elke minuut die we erin hebben mogen zitten.

Ik baal nu eigenlijk een beetje dat we heel DarkPark Zoetermeer definitief hebben afgewerkt...
We will keep in touch <3


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Casually Late HFN

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Muziek (altijd nice als hier aandacht aan wordt be
 • Spannend
 • Dat we nu niet meer naar Zoetermeer kunnen voor es

  xMvdsDaan92sjpg68annaGertDeGoudvisCasturiicinzanoRobin02Kooijv3chtertientienTheekopje

Levenswater

Emmelocked
Geplaatst op: 17 september 2021

WAUW!

Deze escaperoom stond al langer (door alle lovende reacties) op ons verlanglijstje, en besloten dan tóch eindelijk maar te gaan.
De mails naar onze boeking toe waren helemaal in sfeer en stijl, wat ik altijd een leuke toevoeging vind!

Onderweg naar de escape vroegen wij ons al af hoe het eenmaal op het industrieterrein zou zijn: zouden we weten waar we moesten zijn? Hoe zouden ze het thema hebben aangepakt op een modern terrein?

Bij aankomst kregen we hier al heel snel een antwoord op. Bij het parkeren werden we al aangetrokken door het kasteeltorentje, gevolgd door een sfeervol pad. Eenmaal binnen waanden we ons écht in een totaal andere wereld. Wat een prachtige ruimte! Geheel in thema en stijl werden we ontvangen door Nicole, die ons toch éven deed twijfelen of wij de mails (digitale post, haha) wel écht goed hadden gelezen.

Tijd om Emlia te redden (in een zeer comfortabel gewaad die je eigenlijk nooit meer uit wilt trekken).
Tijdens onze queeste had ik echt geen enkele seconde het idee dat we met een escaperoom bezig waren, en kon ik dan ook echt niks aanwijzen wat niet geheel in thema was gemaakt. In deze escape zit enorm veel liefde en aandacht, en dat is echt aan alles te zien!

Ook alle puzzels passen mooi in het thema en er zit ook veel originaliteit in! Ook geen enkele (zichtbare) moderne technieken, wat ook niet gepast was geweest in deze kamer. Het verhaal kende genoeg diepte, alhoewel ik natuurlijk heel benieuwd ben naar hoe het afloopt!

Daarna nog (heel) lang nagepraat met Nicole, die vol enthousiasme vertelde over haar kamer.
Er is ook nog een leuke foto gemaakt die ook weer helemaal in stijl en thema was.

Eindelijk snap ik waar al die lovende reacties vandaan kwamen, en ze zijn geheel terecht!
Bedankt voor de geweldige ervaring Nicole! Hopelijk weer snel tot ziens :-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Duo Penotti

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer (oh wat mooooi)
 • Goede service <3
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding (hebben we lief om gevraagd haha

 

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 10 augustus 2021

Lekker puzzelen!

Wij hadden last minute gebeld om deze kamer te kunnen spelen, en wij konden met een paar uurtjes terecht! Ik vind het altijd mooi als zoiets nog op het laatste moment geregeld kan worden!

Omdat wij last-minute hadden geboekt hadden wij niet de leuke ervaring die de meeste mensen vooraf hadden met de mails. We hebben wel alles alsnog gekregen (met natuurlijk een kleine disclaimer omdat we laat waren met boeken), en inderdaad, de mails zijn echt een superleuke toevoeging aan de kamer! Ik heb dit nergens anders zo gezien.

Bij aankomst gaat op een bijzondere manier de deur open, en dit voelde dan ook erg exclusief! Ook dit element hadden we nog nooit ergens anders gezien.

De rol die de host 'aannam' bij binnenkomst kon ik zelf niet helemaal begrijpen (waarom die houding specifiek?) in combinatie met de escape, maar was wel een leuke toevoeging omdat je in sfeer werd ontvangen!

De kamer zelf is inderdaad wat klein, maar daar word je van tevoren op gewezen. Ook absoluut niet iets wat mij stoorde! We hebben met 4 personen genoeg te doen gehad en heerlijk samen gespeeld! En daar gaat het natuurlijk om :-) Je kan merken dat hier een schrijver op heeft gezeten. Alleen de hoeveelheid spullen worden al snel wat veel in de kamer, en daardoor werd het een beetje rommelig en zoeken naar de al gevonden elementen. We hebben in ieder geval fijn samen gespeeld en we hebben het leuk gehad! En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.

De host was erg enthousiast over hun kamer! Wat ik altijd mooi vind om te zien als mensen hart hebben voor hun werkplek.
Diezelfde host had wel een duidelijk uitgesproken mening (om het zo te zeggen) over andere kamers en ik kan mij ook vinden in andere reviews die hierop inhaken. Kritisch is altijd goed, laat ik dat voorop stellen, maar dit was nog een stap verder dan zomaar kritisch.
Het lijkt mij toch niet de bedoeling om andere spelers te ontmoedigen om ergens heen te gaan (terwijl dat in mijn ogen nog steeds topkamers zijn)... Pas ermee op. Het heeft voor ons namelijk wel een bepaalde indruk achtergelaten, en gelukkig kunnen wij dit goed in perspectief zetten, maar ik snap heel goed dat dit heel verkeerd kan vallen.

Ook vond ik het jammer dat er geen foto was na afloop, wij zijn een groep die echt voor ons plezier lekker samen spelletjes willen doen, en doen dit ook een beetje voor de herinneringen met elkaar. Dan vind ik het altijd een pluspunt als we nog een foto hebben om te bewaren. Maar die ontbreekte. Geen groot punt, maar misschien toch iets om mee te nemen voor de escape zelf :-) Ik zag namelijk op hun Facebookpagina dat er wel foto's werden gemaakt. Zijn ze dat dan bij ons vergeten? Doen ze dat niet meer? Jammer!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Casually Late HFN

Ontsnapt: Ja  54:06 min


 • Last minute boeking
 • In-thema ontvangst
 • Enthousiaste host
 • Genoeg te doen, ondanks de kleinere ruimte!
 • Verhaal
 • Acteurs ingehuurd voor het verhaal
 • Negativiteit van de host t.o.v. andere escapes.
 • De rol van de host in het begin
 • Geen foto :-(

  Theekopje

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 10 augustus 2021

Eindelijk de Meisjeskamer eens spelen


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Casually Late HFN

Ontsnapt: Ja  56:30 min


 • Terugkijken van de beelden!
 • Decor
 • Geen foto

  mikemysterie13_7

De Juwelier van de Onderwereld

Escape Room 0164
Geplaatst op: 17 september 2021

Inbreken

Mijn man is opgegroeid in Bergen op Zoom, dus natuurlijk moesten we hier naartoe!
Bij ontvangst zijn we vriendelijk ontvangen door de eigenaar, die kort daarna het stokje overdroeg aan een van zijn werknemers.
Dat ontvangst met de andere werknemer was ietwat ongemakkelijk, we kregen van tevoren al een uitleg over de escaperoom en een tablet waarop we dingen moesten invullen (het voelde met deze jongen een beetje onpersoonlijk).
Je wordt wat minder meegenomen in de hele experience vooraf, wat ik zelf altijd wel een leuke bonus vind als je al bij binnenkomst in het verhaal wordt meegenomen.

Eenmaal in de kamer hoorden we wat geluiden van de andere kamer, waar onderhoud aan werd gepleegd. Dat deed helaas een beetje afbreuk aan de hele ervaring. Ook vroeg ik me in de 1e ruimte af waarom er gekozen is voor deze specifieke puzzel. Ik voelde mij niet helemaal een inbreker.

Eenmaal in de juwelier waan je je ook écht in een juwelier. Alles is mooi in thema en gedecoreerd!
Het jammere was wel dat er op veel puzzels hele duidelijke gebruikssporen te zien waren, waardoor je bij sommige puzzels al vooraf kon weten wat de bedoeling was.

We hebben nog even nagepraat met de leuke, enthousiaste eigenaar.
Al met al hebben we leuk samen gespeeld, en daar gaat het om :-)


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goed te doen met 2 personen
 • Vriendelijke eigenaar
 • Mooi gedecoreerd
 • Puzzels
 • Heeft onderhoud nodig

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 10 augustus 2021

Wij zijn bij de brandweer

Op aanrader van iemand hier naartoe gegaan! Veel over gehoord, dus op naar Inferno :-)

De ontvangstruimte is wat basic, maar wel van alle gemakken voorzien! Als mooie aanvulling zou deze nog wel meer in stijl gemaakt mogen worden.

We werden meer dan warm ontvangen door de eigenaar, een superlieve enthousiaste vent met echt passie voor zijn vak!

De escape: alle puzzels pasten supergoed in het thema en waren leuk en afwisselend (geen puzzels die je ergens anders al 100 keer tegengekomen bent! Fijn!!). De kamer was ontzettend mooi gedecoreerd en ik waande mij dan ook echt op een andere plek. Ook op het eindstuk voelde ik mijn zorgende taak van brandweervrouw goed aan :-) Die laatste kamer trouwens.... ik ben er nog stil van. WAT GAAF!

De gamemaster voelde het aantal hints en de timing hiervan goed aan.

Aan het einde liep de eigenaar nog alles met ons door en legde hij alles nog uit. We kregen zelfs de mogelijkheden om bepaalde kamers opnieuw te bekijken!! Pluspunt!

Bedankt voor het bezoek! Jammer dat jullie maar 1 escape hebben... :-(


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  64:44 min


 • Decor(!!)
 • De laatste kamer (omg)
 • Fijne flow
 • Verhaal
 • Enthousiaste eigenaar!
 • Passende puzzels
 • Introductie en ontvangst mag wat meer in stijl

 

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 10 augustus 2021

Dankjewel heren <3

Nadat we hiervoor de Honeymoon Hotel hadden gespeeld, en we superlief waren ontvangen door de hosts, waren we zó enthousiast dat we eigenlijk nog wel de Orphanage er achteraan wilden doen. Ze hebben veel moeite voor ons gedaan om ons dit toch nog te laten spelen, wat echt dubbele punten verdient <3 bedankt!

Wat een gave experience, en wat een sterk verhaal. Ik vind het altijd geweldig van escaperooms als je er tijdens het spelen langzaam een beetje meer erachter komt wat er precies aan de hand is (en dus ook door middel van het spel en de ruimtes, en niet door filmpjes o.i.d.) en dat is fantastisch gelukt!

We hebben allemaal continu iets te doen gehad en konden ons ook mooi over alles verdelen. Er zitten mooie goed-getimede horror en schrik-elementen in.

Al met al een topervaring! :-) We komen zeker nog terug voor The End, en dan laten we het ook zeker weer weten. Dankjulliewel heren!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Casually Late HFN

Ontsnapt: Ja  50:49 min


 • Last minute boeking
 • Startroute en einde
 • Decor
 • Leuke foto's!

  eduarddouwesdekkermikemysterie13_7

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 10 augustus 2021

Wat gaaaf!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Casually Late HFN

Ontsnapt: Ja  52:33 min


 • Decor
 • Soundtrack
 • Superaardige hosts!

  mikemysterie13_7

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 10 augustus 2021

Holy Mother Mary...


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Duo Penotti

Ontsnapt: Ja  59:49 min


 • Introductie en ontvangst in stijl!
 • Decor
 • Sound design
 • Host!

 

Mine Secret Experience

Escape Room Ermelo
Geplaatst op: 17 september 2021

Dat was fris

Zelf in Ermelo opgegroeid: wat een onverwachte locatie voor een escaperoom!
Vol verwachting hierheen gegaan, maar bij aankomst bleek dat de eigenaar onze boeking was vergeten, waardoor de kamer nog moest worden opgestart. Kan gebeuren, maar de kamer was door de late opstart íjskoud (in hartje winter), waardoor we met onze jassen aan hebben gespeeld, maar het toch nog koud hadden.

De ontvangst is een fantastisch mooie ruimte, en helemaal in stijl.
Sommige puzzels vonden wij wat minder in het thema passen.
Ook de laatste puzzel werkte bij ons niet helemaal soepel, we hadden de goede oplossing meermaals geprobeerd, maar er gebeurde niks.
Met 2 personen vonden wij deze kamer prima te doen.

Leuk dat je een fysieke foto mee krijgt aan het einde!


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Duo Penotti

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Fysieke foto
 • Gave ontvangstruimte
 • Vriendelijk ontvangst
 • De kou
 • Puzzel die niet helemaal lekker werkte

 

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 02 november 2020

Inderdaad Wonderland

Deze heeft lang bovenaan ons verlanglijstje gestaan, maar eindelijk was het zover: Escape From Wonderland!
We hadden hier al veel over gehoord, dus de lat lag al vrij hoog.

De kamer ligt in hartje Leiden, het eerste wat ons opviel was de onwijs leuk gedecoreerde etalage (als je er langs loopt: kijk even wat ze het hele jaar door ermee doen!).

We werden ontzettend vriendelijk ontvangen door de onwijs lieve en gepassioneerde eigenaresse <3 wat een warm ontvangst, en ze nam achteraf ook nog de tijd om nog vanalles met ons door te nemen waar we op stuk liepen.

Dan de kamer zelf: normaal gesproken is het altijd even opstarten als je ineens in een escaperoom staat. Wijzelf staan ook redelijk bekend om onze opstartproblemen.. :-) Mede dankzij het goeie geloofwaardige intro van de host hadden wij hier totaal geen problemen mee! Je stapt goed voorbereid de kamer in, en voor je het weet word je meegezogen in het verhaal.

Waar je bij sommige escaperooms last hebt van tijdsdruk of stress omdat je de kamer graag wilt halen, vergeet je dat totaal in deze kamer. Wij hebben met zijn tweetjes echt heerlijk rustig zitten puzzelen. Maar laat je vooral niet misleiden door de charme van deze kamer, de puzzels vergen wel echt focus, aandacht en teamwork en zijn soms ook niet de makkelijkste. Maar goed dat je de ruimte krijgt om rustig na te denken! Top!!

Om dan nog maar te zwijgen over het prachtige decor, wat heel mooi is aangevuld is met geur! Alles was helemaal compleet.

Dit is een escaperoom waar je het halve land voor doorkruist.
Met eerlijkheid kunnen ze zeggen: dít is de escaperoom waar je niet uit wílt ontsnappen.
Want stiekem zaten we gelijk na een paar seconden na finish te balen dat we er alweer uit waren.

Ontzettend bedankt, we hebben écht genoten <3


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Duo Penotti

Ontsnapt: Ja


 • (ENORME) gastvrijheid
 • Decor en aankleding
 • Mooi fotoframe
 • Geur
 • Niveau van de puzzels
 • Lekkere snoepjes :-)

  anne_van_berkel

SWAT

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Weer een fantastische kamer van de Missionroom

Ten eerste; wat een vriendelijk een gastvrij team! We kwamen met iemand uit het gezin met een slechter imuunsysteem. Met corona maakten we ons toch een beetje zorgen om dit gezinslid in de escaperoom. Dit was absoluut nergens voor nodig! Dit team heeft ons onwijs vriendelijk ontvangen en alles goed en grondig gedesinfecteerd! Bravo! Het team is ook een superlief team die houden van hun werk en escaperoom.

Diezelfde passie is ook terug te zien in hun briefing en aankleding van de escaperoom. De spanning zit er vanaf de briefing al meteen in. Gave dimensies waar je als spelers doorheen moet. De puzzels rn props hebben schitterende technieken, en ook aan het geluid is gedacht. We vond zelf met 6 man spelen wel de absolute max, met 4 is denk ik leuker (maar dat ligt natuurlijk ook helemaal aan je groep :-) ) vanaf begin tot eind hebben wij heerlijk gespeeld en op het puntje van onze stoelen gezeten!

Ons zien jullie absoluut weer terug! Onwijs bedankt voor alles!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  58:56 min


 • Gastvrijheid
 • Ontsmetting kamer
 • Decor en aankleding
 • Techniek
 • 6 personen was misschien wat te veel, 4 is best

 

The Cooper Case

Down The Hatch
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Prachtige eerste kamer bij Down The Hatch!

Natuurlijk moeten wij ook nog terugkomen voor de rest, maar dit was een goede binnenkomer!

Het is je trouwdag, maar het is ook midden in de corona-periode. Dan doen we toch met zijn tweetjes een escaperoom? :-)

En zo kwamen wij bij een van onze bucket-list kamers terecht. We hadden hier viavia al veel over gehoord.

Wat een gave kamer! Helemaal als je je bedenkt dat deze al een tijdje staat. De eigenaar heeft zó veel passie voor het maken van escaperooms, en dat zie je absoluut in het spel terug.

De puzzels waren vernieuwend en afwisselend, maar pasten goed in het thema en decor!

Wij hebben wel (allebei) onwijs ons hoofd gestoten aan een kastje (we kunnen niet precies zeggen waar) maar hij hing een beetje op een ongelukkige plek vonden wij (maar natuurlijk zijn wijzelf ook gewoon onwijs lomp, en dat weten wij ook wel :-) )

Van begin tot eind hebben wij gespannen en gefocusd gespeeld, en gingen we helemaal op in het spel. Alles paste prachtig bij elkaar! We hebben hem met z'n tweetjes gedaan door corona, maar wij raden aan om hem met 4 personen te spelen!

Onwijs lief van onze host dat wij hem nog snel mochten uitspelen nadat onze tijd was verstreken!

We vonden het jammer dat we geen foto hadden (was een leuke herinnering aan onze trouwdag geweest)

Zoals ik al zei: wij komen ábsoluut terug voor al jullie andere kamers. Onwijs bedankt voor alles!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Duo Penotti

Ontsnapt: Nee


 • Decor en aankleding
 • Gaaf thema (waargebeurd verhaal)
 • Gastvrijheid
 • Verschillende dimensies
 • Ongelukkige plek van een kast
 • Geen foto als je hem niet gehaald hebt

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 31 augustus 2020

Prachtige kamer!

Met deze kamer hebben ze zichzelf echt overtroffen!

Na De Conciërge gespeeld te hebben met mijn man, smaakte het naar meer.
En zo kwamen wij terug voor Kamer 237, met hoge verwachting (zeker na de vorige kamer).

Vanaf de binnenkomst tot het afscheid bij de deur is aan alles gedacht.
Het ontvangst was zelfs geweldig in stijl en de uitleg en opbouw aan het begin van de kamer.

Het was een beetje een pittige opstart voor ons, maar gelukkig kregen we al snel door hoe dingen in elkaar staken.
Snel konden we omschakelen en waren we helemaal gefocust bezig. Letterlijk geen enkele centimeter is vergeten in deze kamer. Álles was volledig gethematiseerd en gedecoreerd. Muziek en belichting paste er prachtig bij (iets wat ik ook belangrijk vind).

We waren allemaal compleet verbaasd over hóe gaaf deze kamer was. Hoe alles precies in de hele sfeer paste en hoe alles technisch werkte. Wauw!!!!

Het enige puntje: de conciërge had verhaaltechnisch iets meer een kop en een staart dan deze kamer. Maar dit had absoluut geen invloed verder op hoe tof we het vonden om dit eens meegemaakt te hebben.

We vinden het eigenlijk stiekem een beetje jammer dat we nu alles op deze locatie hebben gespeeld, want naar deze kwaliteit snak je als speler.

Bedankt voor deze prachtige ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Casually Late HFN

Ontsnapt: Ja  54:01 min


 • Decor
 • Techniek achter de kamer
 • Geluid en muziek
 • Verschillende dimensies
 • Sfeer
 • Ontvangst
 • Mooie fotoruimte

  mikemysterie13_7

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 12 januari 2020

Fantastisch!

Wat een unieke escaperoom! Zoals deze ken ik er geen enkele. Heel uitgebreid en zelfs met een acteur. Elk detail van de decoratie klopt. Leuke uitdagende puzzels. De 'thrill' was een ontzettend leuke nieuwe dimensie. Het was alsof je in je eigen film speelt. En wat een ontzettend lief personeel. Ge-wel-dig!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede acteur
 • Mooie decoratie
 • Grote kamers
 • Bijzonder vriendelijk ontvangst

  beauescaperoom-junkie

Wanna play room

Real Escape Room
Geplaatst op: 18 november 2019

Goede horror-kamer voor beginnende escapers

Voor een aantal van onze groep was het de allereerste escaperoom. Voor hun was dit een hele fijne 'instap-kamer'. De geluiden op de achtergrond zorgden voor een gezonde spanning. Maar naast de geluidseffecten en dat het licht af en toe uit ging, gebeurde er niet echt iets engs. Voor de rest van de groep was dit voldoende, maar voor mezelf als horrorliefhebber vond ik dit een beetje teleurstellend. Wel was de kamer mooi gedecoreerd.

De puzzels vond ik erg basic, bijna alleen maar cijfersloten, op een paar puzzels na. Maar nogmaals: voor een beginnend groepje was dat relaxed.

De kamer was ook niet goed gereset, daardoor ging er vanaf het begin al een slot open die pas ergens halverwege open had moeten gaan. Daardoor hadden de personen die met de puzzel voor dit slot bezig waren het gevoel voor niks bezig te zijn geweest. Dit was héél erg jammer.

In tegenstelling tot een hoop andere kamers, was er voldoende ruimte voor een groep van 7 personen, wat erg prettig samenwerken is.


6

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  52:00 min


 • Goede spanningsopbouw
 • Goede geluidseffecten
 • Genoeg ruimte voor een grote groep
 • Kamer niet goed gereset
 • Introductiefilmpje voegde niet veel toe
 • Niks concreet engs
 • Veel cijfersloten, niet erg vernieuwend

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 02 november 2019

Meest zenuwslopende sollicitatie ooit!

Wauw!! Op basis van de reviews hieronder een uur gereisd naar Volkel, en niks stelde ons teleur!
Wat een vriendelijk personeel, prachtig gedecoreerde kamer (letterlijk niks is aan het toeval overgelaten), zeer originele puzzels en zeker ook wel spannend!
We zijn nu een paar uur verder na het spelen, en we raken er niet over uitgepraat. We komen zeker een keer inchecken in het hotel :-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: Duo Penotti

Ontsnapt: Nee


 • Decor en aankleding
 • Ontvangst
 • Originaliteit van puzzels
 • Gaaf verhaal
 • Spanning

 

Los Pollos

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 10 juni 2019

Fantastisch!

Wat was dit een fantastische kamer!! Prachtig aangekleed, zelfs aan de kleding van het personeel is gedacht. Er is geen milimeter van de kamer overgeslagen tijdens het decoreren. Goede puzzels, verrassende overgangen en nieuwe puzzelelementen. Beste kamer die ik tot nu toe heb gespeeld. Ook wij komen terug voor SWAT.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:18 min


 • Aankleding
 • Nieuwe elementen
 • Vernieuwende puzzels
 • Gave overgangen tussen kamers
 • Hele belevenis

 

Goldrush

Fun Farm Schoorl
Geplaatst op: 02 juni 2019

Leuke plek

Funfarm is een superleuke plek voor allerlei activiteiten. We kwamen wat te vroeg, maar hebben ons tot we een escaperoom in gingen prima kunnen vermaken met darten en poolen. Erg fijn!

Wij speelden de kamer 'Gold Rush'. Ik was positief verrast over hoe actief je een escaperoom kan spelen. Zeker een aanrader om dit eens gedaan te hebben. (Ook een goede prijs/kwaliteit verhouding).


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Thematisering
 • Goede puzzels
 • Actieve kamer
 • Interessante samenstelling van de kamer

 

The Exorcist

Escaperoom Alkmaar
Geplaatst op: 11 mei 2019

Mooie kamer, minder sterk verhaal

Mooi gedecoreerde escaperoom. Scares waren goed getimed. Wat ik heel leuk vond was dat je na afloop een bandje kreeg als je was ontsnapt!

Wat betreft het horror gedeelte van deze kamer viel het ons als horror liefhebbers een beetje tegen:

*kijk uit, spoilers*

Wat ik jammer vond was dat er alleen maar op de muren werd gebonkt, en er verder geen andere schrik-elementen er in zaten. De kamers vond ik niet goed samenhangen, en er zat geen sterk verhaal acher deze escaperoom en de puzzels (alleen dat er een meisje bezeten zou zijn). Ook was er duidelijk iets geknutseld met Ikea meubilair en gingen er bij ons dingen open die (nog) niet open hoorden te gaan..


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja  56:33 min


 • Armbandje bij ontsnapping
 • Onsamenhangende kamers
 • Niet veel verschillende schrik-elementen
 • Geen sterk verhaal

 

The Pyramid

Fun Farm Schoorl
Geplaatst op: 05 mei 2019

Ontsnappen in Egyptische stijl

Erg leuk gemaakt! Vooral de meerdere lagen in de kamer zelf zijn leuk bedacht. Leuk dat je door de kamer heen op verschillende plekken met elkaar moet zien te communiceren! Goede uitleg en vriendelijk personeel. Goede prijs/kwaliteit verhouding!
Sommige 'schrikelementen' waren niet zo overtuigend en voelden ietwat afgezaagd. Wat minder geschikt voor hele lange spelers (mijn vrienden hebben meermaals hun hoofd gestoten in de kamer). Ik had achteraf wel het idee dat het toch veel puzzels waren voor 'slechts' een uurtje tijd.


5.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Meerdere lagen in de kamer
 • Veel puzzels
 • Puzzels waarbij extra denkwerk vereist is
 • Soms zijn de puzzels wat 'basic'
 • Krappe ruimte
 • Moderne techniek in 'oudewetse setting' klopt niet

 

Laad meer reviews

0 reviews