Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Jelle van dongen

Escaper

Offline

Omschrijving

Ooit met lichte tegenzin begonnen aan 1 kamer, maar nu totaal verslaafd. Het mag inmiddels zelfs een (veel te leuke) uit de hand gelopen hobby genoemd worden.


Speelt kamers door heel Nederland en België met af en toe een uitstap naar Duitsland. Speelt vaak met hetzelfde groepje.


Houdt van een goede beleving en is meer voor een experience dan voor een puzzelkamer.


Lid sinds

15-06-2022

Statistieken

Escaperooms

32 reviews

70 kamers gespeeld

93.8% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

4 gespeelde spellen


Team

Eftelscapers

4 teamleden

32 kamers gespeeld

32 reviews

The Hidden Chamber

Salzufler Unterwelt
Geplaatst op: 27 september 2023

Indiana Jones is er niks bij

Eindelijk is het zover, het is medio juli en onze escapevakantie kan dan toch van start gaan. Uiteindelijk 14 kamers kunnen spelen en deze mocht het spits afbijten aangezien hij op de route lag van onze eerste stop in Berlijn. Het heeft ook even geduurd voordat ik hier los kon met het schrijven van een review, omdat ik graag even goed na wilde denken hoe ik het reviewen van deze kamers toch aan ging pakken.

Ontvangst:

Die is bijzonder zullen we maar zeggen, maar gelukkig in positieve zin. Deze kamer ligt in de kelder van het treinstation van Bad Salzuflen, dus gratis parkeren kan gelukkig voor de deur. Ze verzoeken je om op een gezet tijdstip aan te bellen en dat deden wij dan ook. Het duurde toen wel even voordat de deur open ging maar de dame in de deur kwam niet voor ons. Achter ons stond inmiddels de groep die hun andere kamer kwam spelen waardoor er dus even verwarring ontstond en ik haast dacht dat we er op het verkeerde tijdstip stonden (dat zou niet de eerste keer zijn). Uiteindelijk begint dan toch je hoogstpersoonlijke ontvangst die ik echt niet had zien aankomen maar daardoor zat de sfeer er gelijk goed in en was ik alles alweer vergeten. Uitleg: check, Omschrijving van de te zoeken kunstwerken: check Toiletbezoek: check, veiligheidshelm: check, zuurstof: ehm.. check.

Kamer:

Ja want daar begint het, de luchtzuivering doet het niet helemaal zoals dat hoort en dus krijgen we maar een uur de tijd om de kelders van dit station af te zoeken naar verschillende kunstwerken die door de nazi's zijn gestolen en hier verstopt zouden zijn. De kamer is geheel in stijl en men waarschuwt van te voren om een lange broek aan te doen zodat je goed beschermd bent en dat snap ik wel. Laten we het erop houden dat mijn knieën zwart waren na 60 minuten en de aankleding van de kamer aantoont dat er al even niemand meer geweest is maar dat past er heel erg goed bij. Ik voelde mij oprecht Indiana Jones die op zoek was naar artefacten die beter thuis zouden horen in een museum.

De puzzels in deze kamer zijn lekker afwikkelend en er kan parallel gepuzzeld worden wat wij (groep van 4 met toch redelijk wat ervaring) wel fijn vinden omdat dan toch iedereen bezig kan zijn en dat er zo niemand niets staat te doen. Laat ik wel voorop stellen dat als puzzelen je redelijk goed afgaat in de kamers hier in NL en BE dan vlieg je echt door deze kamer heen. De puzzels zijn absoluut niet moeilijk en dit bleek een trend te zijn die nog vrijwel 13 kamers zal volgen. Een trend die ook nog 13 kamers door zal zetten is dat wij echt niet goed zijn in zoeken, maar dat is natuurlijk niet iets wat we de kamer aan kunnen rekenen. Het hintsysteem vind ik toch een beetje onpersoonlijk, maar is wel functioneel en dat is natuurlijk de ouderwetse mobiel waar je om hints kunt vragen.

Napraten & Conclusie:

Uiteindelijk is het ons gelukt om alle gestolen kunstwerken te vinden en met een ruime tijd over te ontsnappen. Het napraten achteraf was nog een positieve verassing, want ik had gehoord dat ze in het buitenland (zeker de landen die wij aan zouden doen) niet zo van het napraten zijn. Echter, niets was minder waar want onze host heeft nog lekker met ons nagepraat en ook over de kamers die nog op ons programma stonden. Dat was een fijne verassing en ook vertelde ze ons nog even alle ins en outs over de kamer die we net gespeeld hadden.

Concluderend is dit echt een hele goede starter van de trip, want de kamer is prachtig, de puzzels zijn simpel maar leuk en afwisselend tussen een doe- en denkpuzzel en de begeleiding is echt heel erg goed. Kortom, ga je met de auto naar Berlijn dan kom je of langs Bad Salzuflen of is het maar een klein stukje om en dan is het echt de moeite om deze kamer te spelen. Een goede kamer die aantoont wat ons te wachten staat in Berlijn aangezien deze kamer door de knappe koppen van The Room in Berlijn medebedacht is en van hen staan ons nog 3 kamers te wachten.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Start rommelig (ivm zelfde starttijd andere kamer)

  Marieke

The Lost Treasure

The Room Berlin
Geplaatst op: 27 september 2023

Het zweet stroomt overal, maar Indiana Jones was nog niet klaar vandaag

Nadat we de Indiana Jones in ons al eerder vandaag aan mochten spreken (zie daarvoor mijn review van The Hidden Chamber bij Salzufler Unterwelt in Bad Salzuflen) stond deze kamer van The Room op het programma. Dit was echter niet onze eerste keus, omdat we heel graag Brandon Darkmoor wilde spelen maar dat was tot overmaat van ramp niet mogelijk omdat de kamer waterschade had en juist die weken gesloten was voor onderhoud. Knap kloten, maar niet getreurd want deze kamer was ook te boeken.

Ontvangst:

The Room ligt in het oosten van Berlijn en is goed te bereiken met het ov. Ga het ook alsjeblieft niet proberen om hier met de auto te komen want dat is gewoon niet praktisch. We hadden deze kamer op de vroege avond geboekt en het was buiten goed aan de temperatuur. We hoopte dat de kamer airco had, maar daar kom ik zo op terug. Bij aankomst werden we opgewacht door een Professor die ons meteen mededeelde dat we gelijk konden beginnen en we werden voorzien van een tas met hulpmiddelen. Ons werd verteld dat ze een ongekende archeologische vondst gedaan hadden in de kelder maar dat de verkenningsdrone slachtoffer was geworden van een val en dat wij de gelukkige waren om de boel te onderzoeken. Met de lift gaan we dan ook naar de kelder en in de krochten van een kamer gaan we dan maar van start.

Kamer:

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ben je heel stevig gebouwd (en ze waarschuwen hier ook voor) dan valt deze kamer helaas voor je af. Het begin is dermate krap dat je hier dan echt niet doorheen kan en er is geen alternatief. Zorg verder ook dat je niet alleen maar mensen meeneemt die voorzien zijn van een goed stel Nederlandse lange benen. Dat klinkt raar, maar de helft van ons team van 4 kon op sommige plekken alleen komen doordat we ons op de meest acrobatische manieren ergens doorheen gepropt hebben. Verder heeft deze kamer dus geen airco en is hij vrij krap waardoor het echt enorm warm is binnen. Niet echt een hele prettige ervaring als het buiten al 28 graden is en het daar eigenlijk koeler is dan in de kamer.

Goed, de disclaimer hebben we gehad en laat ik maar meteen zeggen dat de kamer echt wonderschoon is. De aankleding is enorm mooi en er is goed gebruik gemaakt van techniek. Daarmee wil ik niet zeggen dat de kamer er vol mee zit, want dat zou de sfeer verpesten van een kamer die vele jaren verborgen is geweest. De kamer heeft een magische touch en de techniek zorgt ervoor dat deze illusies goed versterkt worden. De puzzels zijn wederom niet moeilijk maar erg innovatief, want de meeste zijn doe-puzzels maar vragen enorm veel samenwerkingsvermogen. Je zult goed op elkaar ingespeeld moeten zijn om tijdig uit deze kamer te kunnen ontsnappen. Lukt dat, dan val je van verbazing in verbazing tijdens die enorm goede escape avontuur.

Napraten en Conclusie:

Nadat het ons wederom gelukt was om met nog veel tijd over te ontsnappen konden we ook hier redelijk goed napraten. We hebben met onze host nog even gepraat over deze kamer en over Brandon Darkmoor. We weten zeker dat we hier nog wel voor terug gaan komen want deze kamer schijnt echt heel goed te zijn. Concluderend is dit echt een kamer die je moet spelen, maar het liefst wel in de zomer. Normaal zou ik een kamer niet afkraken op dit soort dingen, maar nu was het echt onconfortabel warm wat eigenlijk niet kon. Is het dus wat koeler of bouwen ze toch airco in, dan moet je deze prachtige kamer echt spelen. Het best speel je met 4 personen waarvan er minstens 1 ook een beetje klein is. Verwacht geen moeilijke puzzels maar laat je innerlijke Indiana Jones zijn gang gaan in deze kamer.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Puzzels
 • Echt te warm voor de zomer

 

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 25 april 2023

Jason is back in business

*DISCLAIMER - TESTGROEP - GRATIS GESPEELD*

Zoals hierboven vermeld waren wij een testgroep en ik weet dat het beleid van escapetalk deze reviews niet toestaat omdat er nog iets kan veranderen aan de kamer. Maar toch wil ik deze review plaatsen, aangezien de kamer zo goed als af was en wij ook een full experience gehad hebben, gezien er ook geen personeel mee ging de kamer in en de kamer ook niet stop gezet hoefde te worden omdat iets niet werkte.

*EINDE DISCLAIMER*

Toen het bericht online kwam dat Jason's Legacy gebouwd ging worden, werd ik stiekem wel heel erg blij. Jason's Curse had altijd hoog op mijn wishlist gestaan, totdat het noodlot toesloeg en die kamer in vlammen opging. Ik wilde deze kamer hoe dan ook spelen en toen er gevraagd werd om testgroepen waren wij ( 4 personen 40 - 85 kamers ervaring) er ook als de kippen bij. Wij mochten komen spelen en het verhaal van de nieuwe kamer wekte al meteen mijn interesse.

Ontvangst:

Eenmaal aangekomen bij Outergrounds is het makkelijk parkeren, want dat kan voor de deur en is gratis. Hier werden we welkom geheten en werden de laatste dingen goed gezet zodat wij aan ons bezoek aan het huis van de lokale priester konden beginnen. Wij kregen ook te horen dat we de eerste testgroep waren die alleen naar binnen gingen en dat er een nieuwe puzzel in zat. Verder was alles wel gereed en met gezonde spanning gingen wij de kamer binnen.

Kamer:

Voordat je echt de kamer in kan, krijg je een video te zien over de historie van Jason en dat ze hem kwijt zijn nadat het huis van Jason is afgebrand (goede knipoog). De buurtwacht heeft onze hulp ingeroepen om het huis van de zo goed als blinde priester van de buurt te doorzoeken. Dan komen wij aan bij het huis van de priester en pohhh wat is dit een prachtige escaperoom. Hier klopt alles, maar dan ook echt alles. De decoratie, de sfeer, het geluid zorgen allemaal dat je vergeet dat je in een escaperoom staat want dit is gewoon 75 minuten genieten.

De puzzels zijn allemaal geweldig, want ze zijn zeer afwisselend en ook niet te makkelijk of te moeilijk. Soms zul je goed moeten nadenken, maar blijkt de oplossing achteraf super logisch en soms is het een echte doepuzzel. Wij waren in deze kamer met 4 personen aanwezig en niemand heeft stilgestaan. Er is genoeg te doen voor iedereen en dat is erg fijn. Verder bevatten de puzzels de nodige eastereggs naar Jasons Curse, wat leuk is als je die kamer gespeeld hebt. Laat ik wel voorop stellen dat je Jasons Curse niet gespeeld hoeft te hebben om het verhaal van deze kamer te begrijpen.

Tevens zit deze kamer ook vol met allerhande technische snufjes, die je van verbijstering in verbijstering doen vallen. Als je een kamer zoekt met wtf-momentjes dan kom je hier ook zeker aan je trekken. Toch is niet alles technisch en zijn er ook gewoon cijfersloten in de kamer aanwezig. Dit maakt de kamer ook tastbaar en geeft je dat fijne gevoel van oplossen als een slot opengaat met de door jouw ingevulde code. Deze kamer heeft het allemaal!

Napraten en conclusie:

Nadat we 90 minuten in de kamer hadden gezeten, bleek dat deze kamer eigenlijk voor 75 minuten geboekt kan worden. Dit was echter de bedoeling, omdat wij als testers het maximaal mogelijke aan puzzels kregen in deze kamer en dat wordt dus aangepast. Hierna was er ruim de mogelijkheid om tips te geven en onze ervaringen te delen. Ik heb ook het gevoel dat hier wat mee gedaan gaat worden wat deze kamer nog beter gaat maken terwijl hij nu al geweldig is. Natuurlijk was er ook de mogelijkheid een drankje te nuttigen en werd er een foto gemaakt.

Concluderend was dit echt een retegoede kamer. Als het nu met testen al een 10 verdiend, dan vraag je je af waar de 11 is op escapetalk? Deze kamer heeft alles want hij is prachtig, bevat een goed verhaal, heeft afwisselende puzzels, is voorzien van moderne technische snufjes zonder dat je het echte escapen vergeet en voldoet gewoon aan de eisen van de hedendaagse escaperoom. Verder wil ik beide eigenaren bedanken voor de warme service gedurende ons bezoek. Zoals de titel al beschrijft, Jason is back in business dus laat nu alles vallen en ga als de brandweer deze kamer boeken want dat zal je niet tegenvallen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

  brittuitdebultenTheekopjeEscapElinepsmulders

The Imitation Room

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 23 april 2023

Hier had meer in kunnen zitten

Toen deze kamer werd aangekondigd was ik in eerste instantie erg enthousiast. Ik kende de film waarop de kamer gebaseerd werd en HannaH was mij zeer goed bevallen. Daarom besloten wij (met vijven dit keer tussen de 20 en 80 kamers ervaring) om zodra het mogelijk was deze kamer te boeken. We zaten bij de eerste tien boekers en op 10 maart zouden we dan eindelijk komen spelen, maar helaas ging dat niet door want er miste nog onderdelen waardoor de kamer niet open ging. Dit is natuurlijk mogelijk en het vergrootte onze zin om te komen spelen want wat zou er dan wel niet in de kamer zitten waardoor we zo lang hebben moeten wachten?

Helaas kwamen al snel de slechte reviews binnen op escapetalk en hebben ook wij getwijfeld of we de kamer nog wel wilde spelen. Uiteindelijk hebben wij er voor gekozen om dan toch op 16 april de kamer te spelen en ons te laten verrassen door the imitation room.

Ontvangst:

Het ontvangst bij Villa BreTil viel tegen dit keer, dat was ik niet gewend van de laatste keer dat ik daar HannaH en Zahnarzt Schillinger kwam spelen. Even los van het ontvangst snap ik nog steeds niet waarom er geen bestraat pad van de parkeerplaats naar de kamer is, want met het huidige Hollandse drekweer loop je door de modder richting de locatie. Eenmaal binnen zat er nog een groep en de aandacht van de twee personeelsleden ging ook daar naar uit en wij werden compleet genegeerd, terwijl wij toch netjes 15 minuten voor starttijd aanwezig waren. Na enkele minuten kregen wij dan een formulier onder ons neus geschoven en dat was het dan tot de starttijd aanbrak. Een wat kille ontvangst, terwijl er toch genoeg personeel aanwezig was?

De kamer:

Toen we eenmaal konden beginnen, werden we meegenomen richting de voordeur voor een kleine acteersessie. Buiten het feit dat dit acteerstuk weinig toevoegt aan de beleving, lijkt het mij ook niet logistiek efficiënt aangezien er op dat moment niemand naar binnen kan want daar sta jij als groep. Hierna krijg je een voorwerp en wordt je naar boven gestuurd en daar begint de escaperoom, nouja eigenlijk buiten de room want je moet zelf nog je weg naar binnen banen. Dat voorwerp wat je krijgt is totaal niet logisch, want wij vonden de oplossing van de puzzel om binnen te komen, pas ergens nadat we al ruimschoots in de kamer stonden.

Eenmaal aangekomen in de kamer valt mij meteen het prachtige decor op, daar krijgt deze room dan ook pluspunten voor. Alles is prachtig aangekleed en ook de voorwerpen die je tegenkomt zijn indrukwekkend. Toch wordt dit niet doorgezet in de puzzels, want deze zijn soms alles behalve logisch. Er is in de kamer 1 puzzel in het bijzonder die helemaal niet logisch is en waar je vrijwel altijd een hint voor zult krijgen. Deze puzzel voelt ook niet lekker aan, maar meer om een lollig moment te creëren in de kamer. Helaas is het ook niet duidelijk wanneer je een puzzel goed hebt opgelost. Er is nergens een audiovisuele impuls wat aangeeft dat je een puzzel goed hebt afgerond en dat frustreert de flow.

Nadat je deze puzzel hebt opgelost kan echter mijn tweede stoorpunt beginnen aan de kamer, zijnde het geforceerd wachten. Al met al hebben wij op een moment in de kamer ruim 5 minuten staan wachten voordat we weer verder konden en dat irriteert mij enorm. Dit wordt versterkt door het feit dat dit geen kamer is voor 5 personen, laat staat voor 6. De ruimtes zijn krap en er zijn ook niet voldoende puzzels om iedereen bezig te houden. Zelfs met 4 personen gaan sommige personen zich hier vervelen omdat ze niets staan te doen. De kamer is naar mijn mening dan ook meer geschikt voor 2/3 personen.

Verder wil ik het nog even hebben over het hintsysteem en de veiligheid in de kamer. Om maar met die eerste te beginnen, het zijn allemaal gesproken hints en dat is super leuk. Het probleem is echter dat het geluid van de hints veel te zacht staat en deze kamer altijd in het Engels staat. Mocht je dus niemand in je groep hebben die lekker Engels kan, dan ga je in deze kamer vastlopen. Verder ben je ook beperkt tot de vooraf ingesproken zinnen, dus als je een hint niet begrijpt heb je pech want er is geen mogelijkheid om de hints te verduidelijken. Dan nog de veiligheid en wie mijn review van HannaH gelezen heeft, weet dat ik toen in die kamer al een veiligheidsissue aanstipte omdat meerdere mensen zich er aan bezeerd hadden. Dat was in deze kamer weer het geval, gezien op een gegeven moment er wat onderdelen openschieten. Dit kwam met dermate kracht naar buiten dat een teamgenoot er blauwe plekken op haar been aan over hield. Verder bevond zich bij ons in het sieradendoosje een enorm scherpe speld die iemand al snel in zijn vinger had zitten. Dit is gewoon onveilig en dat kan eigenlijk niet echt.

Napraten en conclusie:

Uiteindelijk lukte het ons om na 47 minuten buiten te staan en op moment van spelen is dit de recordtijd. Je krijgt voor deze kamer 75 minuten de tijd, maar ik kan mij niet inbeelden dat je al die tijd nodig hebt en zelfs niet als onervaren speler. Het aantal ruimtes valt tegen en daardoor hadden wij naar 47 minuten ook niet het gevoel dat we 'ontsnapt' waren, maar eerder een gevoel van 'was dit het?'. Hierna was het wel mogelijk om nog na te praten onder het genot van een drankje en nu had het personeel wel alle aandacht voor ons.

Concluderend was dit echt een grootte tegenvaller en dat was even onverwachts. Deze kamer voldoet naar mijn mening gewoon niet aan de standaarden die de huidige escaper stelt aan een kamer en het niveau wat Villa BreTil zelf heeft gezet met HannaH. De ruimtes zijn klein, krap en er zijn er gewoon te weinig. Dat wordt gecombineerd met een matige flow, onlogische puzzels en veel wachten. Helaas viel de service aan het begin tegen en waren er weer onveilige dingen aanwezig in de kamer. Het feit dat ik deze kamer een 6,5 geef, komt met name door het prachtige decor. Het is tevens goed om te weten dat ik deze kamer heel prijzig vind voor wat je er voor terugkrijgt. Kortom, als je deze kamer komt spelen dan doe je dat het best met 2 of 3 personen en stel je je verwachtingen bij want het haalt niet het niveau van HannaH.


6.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 6.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Prachtig decor
 • Puzzels
 • Beleving
 • Prijs
 • Onlogische puzzels
 • Alleen in het Engels te spelen
 • Geen duidelijke aanwijzing als puzzel goed is
 • Te klein voor 4-6 personen
 • Onveilige voorwerpen in de kamer
 • Veel geforceerd wachten

  DreablirdNina007psmulders

De Uitdaging van de Snip

Escaperoom Tilburg
Geplaatst op: 25 april 2023

Even ouderwets puzzelen

Deze kamer heb ik lang uitgesteld, want hij heeft toch een reputatie gezien het ultiem lage slagingspercentage. Nadat iedereen toch de nodige ervaring had opgedaan besloten we dat het tijd was om deze kamer met 6 personen (tussen de 20 en 85 kamers ervaring) te lijf te gaan.

Ontvangst:

Deze kamer bevind zich bij een poolzaak wat goed past bij het verhaal van deze kamer. Je komt wel echt in de zaak binnen dus er is niet de persoonlijke aandacht die je bij andere escaperooms gewend bent. Uiteindelijk werden wij door onze gastvrouw opgehaald die ons meenam naar de bovenste verdieping en ons daar voorzag van de algemene informatie en regels. Dit deed zij echter wel nonchalant (lees: roerend in haar kopje koffie) en dat zou ik dan toch anders doen. Hierna konden wij beginnen aan deze uitdaging van de snip.

Kamer:

De kamer begint met een introfilmpje die in het lokale accent verzorgd wordt wat wij persoonlijk echt heel grappig vonden. Hierna kom je de kamer binnen en daar valt eigenlijk gelijk op dat er nergens een tijd te vinden is en dat ons ook niet verteld is hoe lang we hebben om te ontsnappen. Zonder t te spoileren zal de uiteindelijke reden voor het lage slagingspercentage zorgen.

De kamer zelf is gewoon echt een ouderwetse 2.0 escaperoom, dus technische snufjes bij de puzzels maar vooral puzzelen, puzzelen, puzzelen. Ik kan ook niet veel delen aangezien ik dan echt ga spoileren, want alles is bijna een puzzel. Waar ik nog wel iets over wil zeggen is dat er een ding niet werkte in onze kamer waardoor we op een moment echt even vast zaten. We hadden de goede combinatie al ruim 20x ingevuld maar er gebeurde helemaal niets, maar dit werd uiteindelijk provisorisch opgelost. Verder werkte de overige puzzels wel en dus kon mijn puzzelhart zijn lol niet op.

Napraten en conclusie:

Nadat we onder grootte tijdsdruk vele puzzels gingen oplossen, kwam dan het verlossende woord. We hebben de uitdaging met succes voltooid en dat gaf toch wel trots gevoel gezien dat lage slagingspercentage. We hadden nog 7 minuten over en dat is toch wel erg netjes, al zeg ik het zelf. Hierna liep de host met ons nog even de kamer door en werd er een foto gemaakt. Dan wordt je naar beneden gestuurd en is het gelijk afrekenen. Helaas dus niet de mogelijkheid om even na te praten onder het genot van een drankje.

Kortom, deze kamer kun je het beste spelen als je een keer in Tilburg in de buurt bent en je zin hebt in een echte puzzelkamer. Wij waren met zes personen en er was voor iedereen wat te doen wat wel echt heel fijn is. Verwacht niet de beste kamer van het land, maar als je een uitdaging zoekt en weer eens lekker ouderwets wil puzzelen dan is dit de kamer voor jou.


Reactie door Escaperoom Tilburg

27 mei 2023

Hoi Jelle, Dank voor de uitgebreide review, maar zou je de spoiler uit de review willen halen?


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

 

In dit bos ben je zelden alleen...

Deze kamer stond al even op de planning en dat was niet zonder reden. Met zen vieren (tussen de 35 en 80 kamers ervaring) gaan we komende zomer op escapevakantie en zo komen ook de enge kamers in Praag op de radar in beeld. Omdat ikzelf en een paar andere toch twijfels hadden over horrorkamers en het feit dat ik nog nooit een kamer in het Engels had gedaan, werd er besloten om een buitenlandse horrorkamer te zoeken die relatief dicht bij huis zat. Middels de bekende terpeca-lijst en websites zoals escaperoomers.de kwamen wij terecht bij The Dark Forest in Wuppertal. Op 1e paasdag 2023 zou het dan toch echt zover zijn.....

Ontvangst:

Onderweg naar deze kamer moet je een paar dingen weten. Ten eerste heeft Escape Stories twee locaties, deze kamer bevind zich op locatie Barmen en dus moet je er goed op letten dat je die locatie invult in Maps want anders sta je compleet aan de verkeerde kant van Wuppertal. Ten tweede bevind de kamer zich in de Umweltzone van Wuppertal, wat betekend dat je een groene milieusticker moet hebben als je deze kamer wil bezoeken en enigszins dichtbij wil parkeren. Dat parkeren is aandachtspunt drie, want je kan bij deze kamer niet parkeren. Ook zijn de parkeermogelijkheden in de buurt erg schaars, maar je kunt eventueel parkeren bij een van de P+R's in Wuppertal en dan verder met de zweefmetro of je gaat op een zon- of feestdag want op zon- en feestdagen mag je overal in de stad gratis parkeren. Vanaf ons parkeerterrein moesten we nog 3 minuten lopen om bij deze kamer aan te komen.

De kamer zelf ligt aan een binnenhof van een woonflat. Vanaf de ingang van het hofje is het duidelijk aangegeven waar je heen moet en eenmaal bij de voordeur wacht je een formulier en een gesloten deur. Dit formulier bevat alle regeltjes en de informatie over de acteurs, want ja deze kamer heeft acteurs. Dat staat dus niet aangegeven op de website of hier op escapetalk en dat vind ik niet zo netjes. Nu kwamen wij specifiek om een horrorkamer te ervaren en was het niet erg, maar je zou er maar ter plekke achter komen dat het met acteurs is en daar niet van gediend zijn. Eenmaal het formulier ingevuld was, moesten we even wachten totdat een stem ons uitnodigde om binnen te komen. Hier troffen we niemand aan maar het is hier mogelijk om naar het toilet te gaan en je spullen op te bergen. Dan moet je wachten tot je starttijdstip en 3 kloppen aan de voordeur om je avontuur te starten.

Kamer:

Dan opent zich de deur en begint je avontuur. Helaas kan ik hier vanzelfsprekend niets over zeggen aangezien dit hele verhaal dan bol zou staan van de spoilers. Wat ik je wel kan vertellen is dat het wel lijkt alsof je in een horrorfilm meespeelt, want de effecten en scares doen niet onder voor wat je in de meeste horrorfilms tegenkomt. Het decor is realistisch en laat je volledig opgaan in het verhaal dat je in een onheilspellend bos staat. Het geluid en alle andere effecten versterken dat gevoel alleen maar. Weet wel dat het heel erg donker is in de kamer, dus hou je hier niet van dan zou ik deze kamer links laten.

Wat betreft puzzels zijn het er niet heel veel, maar dat zou ook niet passen in deze kamer. Je krijg 90 minuten om uit de kamer te ontsnappen en met de kennis dat het aantal puzzels op twee handen te tellen is, zou je zeggen dat je zo buiten staat. Echter, niets is minder waar want door de constante spanning en druk heb je alle tijd nodig. Zo hadden wij de volle 90 minuten nodig om deze kamer tot een goed eind te brengen. Verwacht dus niet dat je hier lekker kunt puzzelen, maar je kunt hier wel een hele goede horrorervaring verwachten.

Die ervaring wordt extra kracht bijgezet door de acteurs. Het acteerwerk is erg goed en zorgt ervoor dat je vaak schrikt maar toch ook niet te vaak. Je krijgt echt wel de ruimte om de puzzels op te lossen en daar houden ze ook wel rekening mee wat betreft de hoeveelheid scares. Hulde wat mij betreft voor de actrice in onze kamer, aangezien ze mij toch twee keer goed te pakken had terwijl ik dacht de hele ruimte wel te hebben gescand. Het totaalplaatje klopt gewoon heel goed in deze kamer.

Napraten en Conclusie:

Nadat we net op tijd ontsnapt waren uit het woud, bleek dat alles opgenomen was en konden we de highlights van ons avontuur uitgebreid bekijken. Ook was er de mogelijkheid voor een drankje en om na te praten met onze host/acteurs. Pluspunten ook voor het feit dat ze heel goed Engels konden, want ik was bang dat dat nog wel eens tegen kon vallen maar niets was minder waar gelukkig. Tijdens het napraten is het ook mogelijk om de kamer met de lichten aan te bekijken en dat kon ik zelf erg waarderen. Nadat de foto gemaakt was, gingen we weer naar buiten en was ons avontuur ten einde.

Concluderend stijgt deze kamer meteen naar de hoogste regionen in mijn favorietenlijst. Nu had ik wat betreft 'enge' kamers enkel ervaring met de Meisjeskamer in Nederland en Escapehouse Emerantia in België, maar deze kamer heeft mij erg kunnen bekoren. Alles klopt hier, van de scares tot de decoratie. De sfeer is geweldig en dat betekend hier dus eng en drukkend, maar dat past de kamer enorm goed. Het acteerwerk voegt hier echt wat toe aangezien het je laat schrikken maar ook delen van het verhaal uitbeeld. De puzzels zijn daarentegen niet moeilijk en ook niet veelzijdig aanwezig, maar dat zou ook niet passend zijn in deze kamer.

Met andere woorden, kom zeker naar Wuppertal om deze kamer te spelen als je de enge kamers in de buurt gehad hebt. Het is niet heel ver van Nederland en zeker de moeite waard. Het cijfer van deze kamer is dan ook niet geheel onverwachts een 10. Wel een minpuntje op de service, omdat dus nergens aangegeven staat dat het met acteurs is en je dat naar mijn inzien wel verplicht bent om te melden richting je gasten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Nergens aangegeven dat kamer met acteurs is

  sjephanie

Grimm's

Breaking Out
Geplaatst op: 11 april 2023

Verborgen parel die je moet spelen

Deze kamer kwam ik eens een keer tegen hier op de voorpagina van escapetalk en mijn aandacht was gelijk getrokken naar het verhaal. 2 uur lang escapen in een sprookjesthema, wat wil je nog meer? Na lang afwachten besloten we dan toch met ons team naar Nijlen af te reizen om de sprookjeswereld van Grimm te redden.

Ontvangst:

De kamer zelf ligt midden in een woonwijk in een grote loods die aan het huis verbonden zit. Nu ben ik inmiddels niks anders van België gewend wat betreft escaperooms, maar dit is wel een voordeel aangezien je meestal wel bij de kamer kan parkeren. Dat kon dit keer ook weer en dus liepen we naar binnen en werden we welkom geheten door de eigenaars. Hier kregen we de bekende introductie en konden we van start. Wel geblinddoekt want niemand mag weten waar Grimm woont, ook wij niet als redders van zijn werelden

Kamer:

Eenmaal binnen valt ons de mooie aankleding op van de kamer. Het is echt een sprookjeswereld en je zult dus de nodige klassiekers herkennen zoals de wolf en de zeven geitjes, Pinokkio, enzovoorts. Elke ruimte is mooi vormgegeven, maar je kan wel zien dat het hier niet voorzien is van de meest moderne snufjes en dat is dan ook geen minpunt want dat zou raar zijn in de ouderwetste sprookjes uit de sprookjesboeken. Ook de puzzels zijn veelal handmatig, maar toch soms ook voorzien van eenvoudige techniek die ook gewoon goed werkt.

De puzzels zijn leuk, maar soms een beetje vergezocht en je moet heel goed lezen. Er is namelijk enorm veel tekst in deze kamer aanwezig en dat is soms een beetje sfeerdodend, maar dat is niet in elke ruimte zo. Geen enkele puzzel is een echte hersenkraker, dus als ervaren escaper zou je hier zo buiten kunnen staan maar dat moet je niet willen. Als beginnend escaper zul je hier waarschijnlijk de volle tijd nodig hebben, maar als ervaren escaper moet je gewoon rustig de tijd nemen en rondkijken. Een ervaren tweetal zou het ook nog makkelijk kunnen halen. Ons lukte het om na 83 minuten te ontsnappen uit de kamer.

Napraten en Conclusie:

Nadat we ontsnapt waren, konden we nog uitgebreid napraten met de eigenaars onder het genot van een drankje. Ook konden we uitgebreid met hen praten over escaperooms want beide eigenaren zijn enorme fans van escaperooms en hebben er dan ook veel gedaan. Nadat we hen wat kamers aangeraden hadden en zij ons, gingen we dan ook weer op terugreis richting Nederland.

Concluderend kan ik zeggen dat dit echt nog een verborgen pareltje is, want volgens de statistieken op deze website is de kamer nog niet vaak bezocht. Toch wil ik iedereen aanraden dat toch te doen, zeker als je fan ben van het sprookjesthema. Ja de kamer is niet voorzien van de modernste technieken en de beste puzzels, maar het is gewoon een geweldige kamer. Voor beginnende escapers is het altijd een goede kamer om te spelen en voor de ervaren escaper ook, maar die wil ik aanraden om gewoon lekker de tijd te nemen en te genieten want anders sta je als ervaren spelen waarschijnlijk wel erg snel buiten. Kom dus zeker naar Nijlen om de sprookjeswereld van Grimm te hulp te schieten!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Beleving

  Jelle van DongenError

Makeshift Morgue

EscapeTales
Geplaatst op: 06 maart 2023

'Het beste opsporingsteam van Europa' hoeft gelukkig niet in quarantaine

Ontvangst:

Vandaag stond er eigenlijk een andere kamer op de planning voor ons als 5 ervaren escapers (20 - 76 kamers), maar die ging vanwege omstandigheden niet door. Het was dus tijd om een andere kamer te spelen en na Runaway Train een aantal maanden geleden te hebben gespeeld, stond het mij bij dat ze bij EscapeTales ook nog Makeshift Morgue hadden. Na wat mail- en belverkeer konden we toch terecht om de kamer te komen spelen.

EscapeTales ligt naast het station van Bussum, wat ook passend is voor het verhaal. Parkeren is hierdoor wel wat lastiger, maar ik kan het iedereen aanraden om te parkeren bij de P+R achter het station. Hier kun je goedkoop parkeren en hoef je maar een klein stukje te lopen. Eigenaar Sebastiaan heette ons van harte welkom en we raakte vooraf wat aan de praat over de gedeelde passie voor escaperooms. Hierna was het toch tijd om aan de slag te gaan en host David vertelde ons dat we moesten gaan helpen in het haastig opzette mortuarium.

Kamer & Puzzels:

Ja, het haastig opgezette mortuarium en daar krijgt de kamer van mij de eerste pluspunten. Want Makeshift Morgue is een vervolg op het verhaal van Runaway Train. Er zijn namelijk te veel slachtoffers en wij moeten komen helpen in het mortuarium, alleen blijkt dat even anders te lopen dan gedacht. Er blijkt een mogelijk virus rond te waren in het mortuarium en ook wij komen in gevaar en hebben maar een uur om onszelf een quarantaine te besparen.

De kamer zelf is geweldig in thema en ook de decors en attributen zijn geheel in thema. De puzzels zijn creatief en afwisselend, want sommige puzzels zijn echte doe-puzzels maar de kamer bevat ook genoeg puzzels die enig nadenkwerk vereisen. In tegenstelling tot Runaway Train is deze kamer echt voorzien van de nodige techniek. Er zijn hier dus eigenlijk geen sloten en dat is voor EscapeTales ook prettig, aangezien ze dus een echte slotenkamer hebben maar ook een techniekkamer.

Eigenlijk heb ik in deze room maar 1 aandachtspuntje en dat is afwerking. Helaas hangt er soms wel eens een draadje of techniek los en ik snap ook wel dat het een haastig in elkaar gezet mortuarium moet zijn, alleen dat moet niet ten koste gaan van de afwerking van de kamer. Verder bevatte 1 puzzels een zichtbare error in beeld en dat vind ik jammer. Controleer je kamer daar op voordat de groep naar binnen gaat.

Napraten & Conclusie:

Nadat het ons gelukt was om met 12 minuten over te ontsnappen, konden we samen met Sebastiaan en David de beelden terugkijken onder het genot van een drankje. Dit vind ik altijd leuk om te doen en hierna hebben we ook er goed met Sebastiaan kunne praten over zijn escaperoom en zijn passie voor escaperooms. Het is altijd geweldig om andere te spreken die net zo'n passie hebben voor kamers als jijzelf.

Concluderend is dit wel echt een goede kamer. De flow is goed en de kamer bevat genoeg afwisseling wat betreft puzzels. De kamer heeft verder een goed verhaal en is dus een vervolg op Runaway Train. De afwerking is over het algemeen in orde, maar laat soms nog wel te wensen over. Helaas ook 1 zichbare error in beeld bij een puzzel, wat ik zelf erg jammer vind. Toch raad ik iedereen aan om naar EscapeTales in Bussum te komen. Doe jezelf een lol en speel eerst Runaway Train en daarna Makeshift Morgue, al zijn ze ook echt wel los te spelen maar in deze volgorde is het beter voor je eigen beleving. Let wel dat Makeshift Morgue op dit moment niet te boeken is op de webiste, maar dat je wel even moet mailen!

Wij komen hoe dan ook terug naar Bussum, mocht er in de toekomst iets veranderen aan het aanbod!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja  47:53 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Puzzels

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 06 maart 2023

Het was even zoeken naar mijn koffer

Ontvangst:

De ontvangst is zoals ik van Kamer237 gewend ben. Een hartelijk ontvangst in stijl zorgt ervoor dat je je meteen op je gemak voelt in dit Brabants hotel. De lobby is compleet in hotelsferen en dat maakt dat je gelijk ondergedompeld wordt in het verhaal. Vandaag staat Lost&Found op de planning en ik kom dan ook mijn verloren koffer ophalen. Onze host verteld dat hij de koffer wel heeft gevonden, maar helaas is het niet de goede en dus moeten we zelf maar gaan helpen om onze koffer te gaan zoeken, al zou het in dit deel van het hotel de laatste tijd een beetje spoken.

Kamer & Puzzels:

Wanneer we binnenkomen overvalt mij meteen het wow-gevoel. De eerste ruimte is prachtig ingericht en je beseft je ook meteen dat het hier wel lastig moet zijn om inderdaad een koffer te vinden. De puzzels in deze ruimte zijn origineel en erg leuk. Je moet hier ook echt wel samenwerken met je team om verder te komen. Helaas zet dit wow-gevoel zich niet door naar de rest van de kamer. De ruimtes na de eerste voldoen voor mij niet aan het niveau wat de eerste ruimte neerzet. De puzzels blijven echter wel leuk, zij het met een uitzondering. Er is 1 puzzel waarbij het absoluut niet duidelijk wordt hoever je hiermee bent en het daardoor een repetitief gevoel geeft. Uiteindelijk kom je in de laatste ruimte en hier ben je ook zo weer uit. Dit is eigenlijk echt jammer van de ruimte, aangezien hij wel goed is vormgegeven.

Over het algemeen is de kamer dus gewoon prima, maar in mijn ogen is de flow van de kamer niet in orde. Het begint echt geweldig, maar dat niveau wordt in de rest van de kamer niet meer gehaald. Het verhaal van de kamer vind ik dan wel weer creatief en dit wordt duidelijk gemaakt middels allerhande filmpjes, al betekent dit wel dat je relatief veel tijd kwijt bent aan het bekijken van al deze filmpjes.

Napraten & Conclusie:

Nadat we met nog 7 minuten over ontsnapt waren konden we nog napraten met onze host. Dit is gewoon goed en Kamer237 heeft een aparte lounge gemaakt waar je dan ook ronduit over de kamer kunt praten zonder de andere gasten van het hotel te storen. Na een drankje en een foto was het voor ons tijd om voor de laatste keer het hotel te verlaten, aangezien ik nu alle kamers hier heb gespeeld.

Concluderend is dit gewoon een goede kamer, maar er had meer ingezeten. Zoals ik eerder al zei wordt het niveau in het begin van de kamer niet doorgetrokken naar de rest van de kamer. De verdeling van puzzels is naar mijn mening dan ook scheef gezien er aan het begin en op 2/3e van de kamer het meeste zit, maar de rest van de kamer een beetje wordt vergeten naar mijn gevoel. Hierdoor zijn er grote ruimtes in de kamer waar je nog geen 3 minuten in staat en dat is zonde. De service van Kamer237 is en blijft tof en wanneer er een nieuwe kamer bijkomt, dan zal ik zeker weer reserveren.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beleving
 • Puzzelverdeling is scheef
 • 1 oneindiglijkende puzzel
 • Niveau niet hetzelfde door de kamer

  Joost2Marieke

The Secret of Malines

Escape Room Mechelen
Geplaatst op: 28 februari 2023

Het weeshuis heeft een eigen agenda

Ontvangst:

Het was wederom weer eens tijd voor een last-minute escape. We gingen kijken of we met 4 ervaren escapers (tussen de 30 en 74 kamers ervaring) nog ergens terecht konden op de zondagavond. Uiteindelijk konden wij dan toch terecht bij Secrets of Malines. De escape room zelf ligt zoals we van België mogen verwachten midden in een woonwijk en zit in een enorme schuur. Er is parkeerplek voor de escape room aanwezig. Eenmaal binnen werden we vriendelijk welkom geheten, maar bevonden we ons wel in een vrij kale ruimte die vooral steen en steenkoud was. Aan dat laatste wordt nog gewerkt, maar de aankleding kan nog wel echt beter. Wellicht nog wat meer aankleding die aansluit bij de kamer. Na wat uitleg konden we toch beginnen aan ons bezoek aan het weeshuis.

Kamer:

De start van de kamer is wat ongemakkelijk. Er wordt hier gebruik gemaakt van een stukje acteerwerk en dat is super leuk, mits het goed uitgevoerd wordt. Zonder iets weg te geven, zou het geloofwaardiger zijn als het acteerwerk met meer overgave en spanning en actie gespeeld wordt. Nu haalde het ongemakkelijke stukje acteerwerk ons een beetje uit de spanning van de kamer. Hier zit zeker potentie in.

Dan de kamer zelf en haar puzzels. Laat ik voorop stellen dat de afwerking van de kamer weer op zijn Belgisch uitgevoerd is, maar dat ben ik inmiddels wel gewend. Af en toe hangt er wel eens een draadje los aan het plafond, maar zoals ik al zei is dat in vrijwel alle Belgische escape rooms zo. Mocht daar meer tijd in gestoken worden, dan stijg je al snel in de Belgische ranglijsten. Veder wordt het verhaal wel goed uitgewerkt in de kamer en is de spanning goed aanwezig.

Wat betreft de puzzels kan ik alleen maar zeggen dat het er enorm veel zijn. Eigenlijk zijn het er te veel voor de kamer gezien de tijd van 60 minuten. Het leeuwendeel van de puzzels is niet heel lastig en lukte ons dan ook vrijwel meteen, maar uiteindelijk ontsnapte we nog met 23 seconde over. Dat is op zich geen ramp, maar als je dus als beginnende escaper niet meteen een puzzel snapt dan kom je er waarschijnlijk niet op tijd uit. Verder werkte een puzzel niet en dat werd ons pas laat verteld door de begeleiding waardoor we wat tijd verloren. Wat betreft hints ging dat prima en de host was zeer attent, maar de hints komen via een reguliere intercom en worden gegeven door dezelfde persoon die acteerde in het begin. Dit doet toch een beetje afbreuk aan het verhaal, aangezien de acteur je niet wil buiten laten, maar je nu toch hints gaat geven zodat je buitenkomt.

Napraten en conclusie:

Achteraf hebben wij nog even nagepraat met onze host en zijn we vrijwel meteen vertrokken gezien het al wat laat werd op de avond. Concluderend is dit een prima kamer die zelfs nog beter kan worden. Het verhaal en de puzzels zijn leuk, maar er is ruimte voor verbetering. Denk hierbij aan de aankleding in het algemeen, de hoeveelheid puzzels in de kamer en vooral het acteerwerk aan het begin. Op dit moment is het gewoon een prima kamer die de moeite waard is om voor naar België te rijden.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja  59:36 min

 

De Vliegende Hollander

Escape Unlimited
Geplaatst op: 22 januari 2023

De VOC heet je welkom!

Ontvangst:

Een nieuwe kamer in Brabant en die is meer dan welkom. In de buurt heb ik inmiddels toch wel het meeste gehad. Deze kamer zit op een bedrijventerrein in Zevenbergen. Überhaupt al een hoek die wat escaperooms betreft vrij dun bezaaid is. Eenmaal binnen kom je in een nu nog wat kale ontvangst, maar dit wordt allemaal nog aangepast. We werden verwelkomd door beide eigenaren en zij waren geheel in thema gekleed. Na een vriendelijk ontvangst met de nodige verplichte uitleg konden we van start.

De kamer:

De heren hebben in korte tijd een goede kamer neergezet. De kamer heeft nog wel wat finishing touches nodig, maar zoals wij hoorde wordt dit in afzienbare tijd nog allemaal aangepakt. De kamer zelf is zeer netjes aangekleed en in thema. Decoraties en puzzels zijn in de stijl van de VOC en voegen toe aan het verhaal.

Wat betreft puzzels, is het echt een puzzel kamer. Verwacht dus niet de technische hoogstandjes die je elders kan krijgen, maar gewoon een lekkere puzzelkamer. Wat betreft moeilijkheid zijn de puzzels goed te doen, maar dat komt wellicht ook omdat wij met 4 ervaren spelers komen.

Als laatste nog wat extra lof voor het hintsysteem. Hier hebben we weinig gebruik van gemaakt, want we stonden met 38 minuten weer buiten. Toch is het hintsysteem zeer creatief en niet iets wat ik ergens anders eerder heb gezien.

Napraten en conclusie:

Achteraf nog volop met de eigenaren kunnen napraten onder het genot van een drankje. Omdat we toch nog als een van de laatste testgroepen kwamen, hebben ze aan ons ook nog wat tips gevraagd. Met deze tips werd echt wat gedaan en hieraan merk je dat het echte escape-liefhebbers zijn.

Concluderend is het echt een goede kamer en naar mijn mening een goede kamer als je gewoon lekker wil puzzelen. Je merkt dat er nog wat dingen aangepast gaan en moeten worden, maar eer dat je zelf komt spelen is dit zeker al gedaan. Kom daarom zeker eens met een groep van 3 a 4 richting Zevenbergen om terug te gaan naar de tijd van de VOC!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Origineel

  Marieke

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 06 maart 2023

Deze speelgoedfabriek wil je niet missen

Ontvangst:

Tja, je wil op nieuwjaarsdag een escaperoom spelen, maar dat is vaak nog lastiger dan de puzzels in sommige kamers. Gelukkig had 1 van de kamers die hoog op mijn wishlist stonden nog plek en dat was Toy Factory. Ik had van heel veel mede-escapers al vernomen dat dit een hele goede kamer was en wilde zelf dan ook wel eens op bezoek bij deze speelgoedfabriek. De kamer zelf ligt in het vrij onbekende Belgische Zoersel en heeft van buiten de typische Belgische look, gezien het midden in een woonwijk ligt. Je kunt voor de deur parkeren en als je eenmaal aanbelt begint de ervaring meteen. Je komt namelijk het team versterken van deze, ooit prestigieuze, speelgoedfabriek.

Kamer:

Zodra je de kamer binnenstapt blijkt deze fabriek toch iets minder stabiel te zijn dan gedacht en hebben we maar beperkt de tijd om uit deze instortende fabriek te ontsnappen. Wat een beleving is dit zeg, je vergeet haast dat je nog in een escape room staat. Alles klopt hier, te beginnen met de afwerking. Deze kamer is on-Belgisch goed afgewerkt, in de zin dat je vaak aan de losse draadjes kan zien dat je in een Belgische kamer staat. Gelukkig is dat hier niet zo, want aan elk hoekje is aandacht gegeven wat betreft decor en afwerking.

Dat geldt gelukkig ook voor de puzzels, want die zijn enorm origineel en afwisselend. Je zult samen moeten werken en soms gebeuren er dingen je van te voren niet verwacht, maar dat maakt het spel alleen maar leuker. Verder zul je hier ook zeker niets tekortkomen wat betreft techniek. Deze kamer is van alle hoogstandjes voorzien en dat merk je. Als je fan bent van hangsloten dan ga je hier namelijk niet aan je trekken komen, want deze zijn er simpelweg gewoon niet. Het verhaal is verder duidelijk en je merkt het hele spel dat je naar het eind van het verhaal aan het toewerken bent.

Napraten & Conclusie:

Uiteindelijk lukt het ons om binnen de tijd te ontsnappen, maar deze kamer had van mij nog wel uren mogen duren. Hierna konden we nog gezellig met eigenaar Wout napraten onder het genot van een drankje. Wout is geweldig enthousiast over zijn kamer en snapt heel goed dat hij een goede kamer in handen heeft. Na het nemen van de foto was het voor ons helaas tijd om afscheid te nemen van deze speelgoedfabriek.

Concluderend is dit een van de beste kamers die ik tot nu toe gespeeld heb. Alles klopt hier, van puzzels tot verhaal tot afwerking. Eigenaar Wout is een geweldige acteur en dat is ook echt te zien in zijn kamer. Kom alsjeblieft naar Zoersel om hier deze kamer te komen spelen. Dit is een van de beste kamers die de Benelux rijk is!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 22 december 2022

Prima room, service een tegenvaller

Ontvangst:

Het was weer eens tijd voor een lastminute escape. Dit keer maar eens uitwijken naar Bergen op Zoom, want daar zou deze toch goede kamer moeten zitten. Met 3 andere, waarvan 2 deze kamer al tweemaal tevergeefs hadden geboekt, ervaren escapers afgezakt naar het westelijke puntje van Noord-Brabant. De ontvangst was erg rommelig. We werden binnengehaald door een host die nog bezig was met zijn oude groep, dus na binnenkomst stonden we wat verloren te wachten op begeleiding. Hier vonden we gelijk open deur nummer 1, want de uitgangsdeur van de andere room stond wagenwijd open.

Goed eenmaal plaatsgenomen in de wachtkamer, kwam onze host even vertellen dat hij zo naar huis ging want hij was er al vroeg vanochtend en dat het nog even duurde want de kamer moest nog gereset worden. Hier was overigens gelijk open deur nummer 2 te vinden, want de entree van onze room stond ook nog op een kiertje. Onze nieuwe host verwelkomde ons 10 minuten later en ging resetten, dus nog even snel een plaspauze gemaakt in een carnavalswerkplaats. We waren laat en dan zijn dingen wel eens niet meer zo schoon als in de ochtend, maar het toilet was gewoon te ranzig voor woorden. Onderweg naar het toilet was het 3x scheepsrecht, want wederom een open deur en ditmaal de deur naar het einde van onze room. Uiteindelijk ging de deur van de ingang toch nog even dicht, welgeteld 30 seconden voordat we mochten beginnen aan de kamer.

Kamer:

Eindelijk begonnen aan de kamer. Hij is opzich best aardig. Het zijn leuke afwisselende puzzels waarin gewisseld moet worden tussen echte denkers en doepuzzels. Helaas heeft deze kamer wel last van een echt probleem wat kan kleven aan kamers gebaseerd aan films. Je hebt oprecht voordeel in deze kamer als je de film even kijkt voor je aan de room begint. Verder weten diegene die mijn eerdere reviews gelezen hebben, dat ik erg gesteld ben op veiligheid en ook hier was er een moment dat je kruipend geen hand voor ogen ziet. Best gevaarlijk en voor mij en een groepsgenoot uiteindelijk ook best pijnlijk voor de knieën.

Helaas gingen er sommige dingen wel wat minder, zo werkte 1 puzzel niet goed bij ons omdat deze niet juist gereset was en nog op het correcte antwoord stond. Verder was de eindpuzzel voor ons echt onlogisch, maar dat kan ook aan onze redenatie gelegen hebben. Afsluitend viel het ons op dat toen we de kamer op tijd verlieten er nog 13 minuten op de klok stonden en toen we terugkwamen hier nog 7:30 min stond. We zullen het er maar op houden dat we magisch 6 minuten verloren hadden...

Napraten en conclusie:

Nadat we de kamer gehaald hadden, hebben we met de host onze kamer nog even doorgelopen. Helaas was ook hier de service niet top, want het was niet echt lekker napraten over de kamer maar meer een opsomming van wat we gedaan hadden en waar we dat hadden kunnen vinden aan de hand van de film. Onze opmerkingen over de eindpuzzel werden ook afgedaan middels, ' ja hoor dat kan zeker wel' en daarmee was het gedaan. Wel werd er achteraf nog even gezellig een foto gemaakt en toen stonden wij weer buiten.

Concluderend laat ik maar bij de kamer beginnen. Het is een prima kamer die ook leuk kan zijn voor groepen met ervaring. Deze kamer speel je het best met 4 man. Helaas is het jammer dat je voordeel haalt uit het zien van de film, terwijl dat niet de bedoeling is bij een escape room. Veder laat de service te wensen over. Hosts die weggaan omdat ze er al zo lang zijn, ranzig toilet en als absolute killer welgeteld drie deuren naar rooms die wagenwijd open staan. Prima kamer met belabberde service.


Reactie door Escape Room 0164

20 maart 2023

Hoi Jelle, Wat vervelend om te horen dat het zo gegaan is. Iets wat ik/we zeker niet bedoeld hebben. Graag zou ik met je in contact komen om te kijken naar een passende oplossing voor jullie. Uiteraard nemen we je kritische punten ook mee voor het vervolg!


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 3.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Slechte service
 • Slechte begeleiding
 • Meerdere openstaande deuren

  psmulders

The Dome

Mama Bazooka
Geplaatst op: 22 december 2022

Topper van ons land

Ontvangst:

Zoals inmiddels wel traditie begint te worden, gingen wij, zijnde 4 ervaren escapers, weer een last minute escapen en The Dome stond al even hoog op de lijst, maar Bunschoten ligt vanuit Brabant toch niet voor de deur. Uiteindelijk toch maar eens besloten om laat in de avond deze room te gaan doen. Zoals ik gewend was van Mama Bazooka is de ontvangst wat rommelig. Je komt binnen in een zeer grote ontvangstruimte waar echt genoeg te doen is om je te vermaken en het pakken van drinken is helemaal self service. Uiteindelijk kwam de host vanzelf naar ons toe en kregen wij onze algemene uitleg. Verder vertelde onze host dat we alles wat we wisten van escape rooms gelijk weer konden vergeten, want dat hadden we niet nodig deze kamer. Hier ben ik het niet helemaal mee eens, want de basiskennis over escape rooms kan toch best van pas komen. Na deze uitleg gingen de grote deuren dan toch eindelijk voor ons open en konden wij beginnen aan The Dome.

Kamer:

Wat een kamer. Die drie woorden vatten in een notendop samen wat ik van deze kamer vind. Deze kamer heeft het allemaal, van goede doordenkpuzzels tot leuke doepuzzels. Alles is verpakt in een heerlijk verhaal wat van begin tot eind gewoon klopt. Combineer dat met prachtige aankleding en spannende muziek en je hebt gewoon een erg stevige escape room. Voeg hier nog een toefje what te fuck momenten aan toe en je komt bij mij hoog binnen de ranglijst. Deze kamer kan je bijna niet goed reviewen zonder spoilers weg te geven, maar wat is dit een erg goede room.

Uiteindelijk wisten wij door goed samenspel te ontsnappen met nog een schone 11 minuten over op de klok en zonder hints, maar achteraf gezien vond ik dat erg jammer, Dit is nu echt een kamer waar je graag de volle tijd gebruikt om nog te kunnen genieten van de kamer. Je krijgt voor deze kamer maar 60 minuten, maar ik had hier ook best 90 minuten van willen genieten.

Napraten en conclusie:

Toen we ontsnapt waren, konden wij heerlijk napraten met onze host over deze kamer. Al onze vragen werden beantwoord, ook al begon het echt wel laat te worden. Ook kun je hier nog even op beeld terugkijken wat je nu precies gedaan hebt en ook daar was alle tijd voor. Dat is wel echt echt gastgerichte en vriendelijke service. Wij gingen dan ook zeker met een tevreden gevoel weer terug naar Brabant.

Concluderend is dit wel echt een kamer die je moet spelen. Ik ben mij ervan bewust dat de kamer voor 60 minuten aan de prijzige kant is (€45,- pp. voor 4 man doordeweeks), maar laat je hierdoor alsjeblieft niet afschrikken. De kamer is echt geweldig en een absolute topper van Nederland. Van goede puzzels tot technische snufjes, deze kamer heeft dat allemaal. Combineer dat met geweldige service en je verdient het om een 10 te krijgen. Rij hiervoor naar Bunschoten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Geplaatst op: 22 december 2022

Eens een keer wat anders

Ontvangst:

We hadden met ons vaste groepje, vier ervaren escapers, een weekendje Valkenburg gepland en in de krappe planning was gelukkig ruimte voor 1 escape room. Deze stond al even op de wishlist van iedereen dus hadden wij deze geboekt. Bij aankomst werden wij van harte welkom geheten door de host en tevens eigenaar. In de prachtige ontvangstruimte konden wij even rustig voorbereiden op de kamer en zelfs het toilet is in escape thema, wat kan rekenen op de lach op mijn gezicht.

Na een aantal minuten kwam de host geheel in kleding ons voorzien van informatie en het belangrijkste daarin was dat er in deze kamer geen normale cijfer- en sleutelsloten in deze kamer aanwezig zijn. Nadat we volledig geïnstrueerd waren, kregen wij onze eigen beschermende kleding inclusief veiligheidshelm zodat wij toch naar binnen konden bij deze ietswat onstabiele nucleaire reactor.

Kamer:

Ja de onstabiele reactor, want de nucleaire reactor blijkt te draaien op noodstroom en we hebben maar 60 minuten om de reactor weer op gang te krijgen zodat wij niet worden blootgesteld aan gevaarlijke radiatie. Hiermee zit je ook gelijk in het verhaal en het hintsysteem draagt hier ook meteen aan bij. Geen schermen of telefoons, maar een walkietalkie waar je collega zich door meldt die je op afstand eventueel kan helpen. De kamer is volledig in thema waardoor je het gevoel krijgt dat je ook echt bij een nucleaire reactor bezig bent.

Dan wil ik verder gaan met de puzzels. Ik had hier in verschillende reviews gelezen dat mede-escapers wel 20 minuten kwijt waren voordat ze de eerste puzzel gevonden hadden, want het is niet meteen duidelijk waar je moet beginnen. Ik moet zeggen dat het laatste klopt, want je moet echt zoeken naar de goede puzzel en je kan niet altijd direct iets met de gevonden oplossing. Toch moet ik wel opmerken dat je echt geen 20 minuten kwijt hoeft te zijn als je logisch nadenkt. Doordat je puzzels moeten zoeken, kom je gelijk in een andere flow en mindset en dat is ook wel eens fijn voor de verandering. De puzzels zelf zijn erg afwisselend en soms vereist het eerder behendigheid dan een goed stel hersenen.

Napraten en conclusie:

Uiteindelijk is het ons gelukt om met 11 minuten over en geen hints de reactor weer op orde te krijgen en was het tijd om na te gaan praten. De eigenaar vertelde ons dat wij in al die jaren groep 21 waren die het gelukt was zonder hints wat erg grappig was om te horen. Er was ruim voldoende tijd om te praten over de kamer, maar ook over andere kamers zodat we toch weer nieuwe aanraders op de wishlist kunnen zetten. Je merkt aan alles dat de eigenaar vol passie zit wat betreft escape rooms.

Concluderend kan ik zeggen dat je voor deze kamer echt wel naar het verre zuiden van ons land af moet reizen. Combineer het desnoods met de escape rooms in Valkenburg, maar doe deze zeker. De sfeer en flow zijn uitstekend en het anders moeten denken wat betreft puzzels scoort voor mij bonuspunten. Wel raad ik het aan dat je deze kamer niet als eerste kamer ooit doet, want daarvoor is hij wel echt te lastig. Doe deze kamer dus met een man of 4 en met enige ervaring, want dan kan ik je garanderen dat je je 60 minuten lang niet zal vervelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Dracula

Game Over
Geplaatst op: 29 november 2022

Leuk voor beginners, maar niet ons ding en technisch niet in orde

Ontvangst + 1e poging kamer:

Met een groep van 5 escapers waren wij op zoek naar een last minute escaperoom en zo kwamen wij bij Game Over Escape uit. Oorspronkelijk zouden wij voor het Horror Circus komen, aangezien wij wel zin hadden in een wat engere kamer en hij zo ook gemarkeerd staat op escape talk. We werden door onze zeer vriendelijke host ontvangen en met enige hilariteit naar onze kamer begeleid. De kamer startte, maar ons avontuur was snel voorbij want de eerste puzzel deed het niet. Dit kon men niet handmatig 'doordrukken' en het kon ook niet opgelost worden. Als ik de reviews bij deze locatie lees, schijnen technische problemen wel vaker voor te komen. We moesten dus wat anders doen en besloten voor Dracula te kiezen gezien het thema en cijfer op escapetalk.

De kamer + begeleiding:

De kamer zelf is goed gedecoreerd en dat verdient dan ook pluspunten. Wat ik wel jammer vind, is dat bijna alles van piepschuim gemaakt is en dat van dichtbij enorm nep aanvoelt. De puzzels zelf zijn niet moeilijk en dus prima voor 4 beginners of 2-3 ervaren escapers. Wat ik wel jammer vind aan de puzzels is dat van een bepaalde puzzel dingen versleten zijn, waardoor je de oplossing al zou kunnen weten zonder de puzzel op te lossen. Een beetje onderhoud zou gepast zijn en dat is denk ik wel een algemene tip voor deze locatie. Ook in deze room, bleek een puzzel namelijk niet helemaal geweldig te werken, waardoor wij de juiste combinatie meerdere keren moesten herhalen voordat hij eindelijk goedgekeurd werd.

Dan wil ik ook nog even wat kwijt over het hintsysteem/begeleiding. Aan het begin krijg je een filmpje te zien met Engelse audio. Geen enkel probleem, maar de ondertiteling is ook in het Engels en ik vraag mij af waarom. We zijn in Vlaanderen en Nederlandse ondertiteling lijkt mij toch niet al te veel moeite. Verder ben ik geen fan van het hintsysteem, je moet zelf 'get hint' aantikken op een scherm en dan krijg je een vooraf opgenomen filmpje te zien. De host zelf kan ook via een intercom een hint geven, maar dit ging bij ons wel heel erg snel. We hebben een aantal hints gekregen waardoor wij het gevoel kregen achter te lopen. Als je dan uiteindelijk met nog ruim 22 minuten over ontsnapt, ga je je afvragen of die hints wel nodig waren op dat tijdstip.

Napraten en Conclusie:

Toen we ontsnapt waren, werd er natuurlijk een foto gemaakt en werden wij terug begeleid naar de ontvangstruimte. Helaas nam de host gelijk afscheid en was er voor napraten en een drankje schijnbaar geen tijd meer. Nu kan ik mij voorstellen dat het wellicht komt omdat we de laatste groep waren in de avond, maar heel erg gastgericht is het niet.

Concluderend kan ik zeggen dat dit wel echt een tegenvaller was. Gezien het cijfer, zowel voor Horror Circus als Dracula, hadden wij echt beter verwacht. Als je dan bedenkt dat je per persoon €29,- betaald met 5 man, dan is dat het echt niet waard. Ik ken veel betere kamers (ook in België) waar je minder kwijt bent en een betere ervaring krijgt. Ben je in de buurt en nog niet zo ervaren, dan zou je hier een kamer kunnen doen. De grootste tegenvaller blijven wel de technische mankementen en gezien de reviews hier blijkt dat al langer zo te zijn. Jammer dat daar niets aan gedaan wordt, maar gezien de redelijke decoratie en leuke puzzels een krappe voldoende.


5.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 5.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja  37:22 min


 • Verhaal
 • Logica
 • Decor
 • Sfeer
 • Veel technische problemen met puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Heeft onderhoud nodig
 • Slechte begeleiding
 • Prijs
 • Slechte service

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 29 november 2022

Kom ook eens spelen met HannaH

Deze kamer stond nog hoog op mijn lijstje dus toen we een last minute escape zochten en zagen dat deze kamer nog beschikbaar was, hoefden we niet lang na te denken welke het ging worden. Het werd tijd dat we op bezoek gingen bij de familie Schillinger om te spelen met Hannah.

Ontvangst + Locatie:

Villa BreTil ligt op een makkelijk bereikbare locatie met voldoende parkeerplekken. Het enige wat ik graag veranderd zou zien is een verhard pad van parkeerplaats naar Villa BreTil zelf. Nu moet je over het gras en met het Hollandse herfstweer is dat best glad/vies. Hier kan de kamer niets aan doen en zal dus ook niet het cijfer beïnvloeden maar dit is meer een tip richting Villa BreTil.

De ontvangst is goed en hartelijk. De host kwam ons vertellen dat we alle spullen op moesten bergen en dat we mee mochten om te gaan spelen met HannaH.

Kamer:

Deze kamer is erg goed afgewerkt met een prima verhaal. De introductie van deze kamer is geweldig en iets waar ik meteen fan van was. In de kamer zelf krijg je nog een filmpje te zien en dan kun je echt aan de gang met puzzelen. De puzzels zijn niet al te moeilijk en zijn leuk om te doen, zowel voor beginners als voor ervaren escapers. Toch vind ik sommige puzzels vaag of zijn het niet echt puzzels, maar sta je te wachten tot er iets gebeurt. Daar zit voor mijn gevoel meer in.

Dan de grootte van deze kamer. Dat is gewoon perfect, want deze kamer gaat maar door en door. Het is Villa BreTil echter goed gelukt om ondanks de grootte, de kamer haalbaar te houden binnen de gestelde tijd van 60 minuten. Er zijn echter twee punten die ik wel wat minder vind. Ten eerste vind ik dat het verhaal niet door de hele kamer wordt doorgetrokken. Waar je in het begin helemaal meegetrokken wordt in het verhaal, is dat verhaal richting het einde niet zo sterk meer te vinden en is de finale een beetje een anticlimax. Ten tweede heeft deze kamer wat dingen die in mijn ogen echt een veiligheidsprobleem zijn. Er hangen op een bepaald moment een aantal zwaar metalen objecten in de kamer waar iedereen heel makkelijk tegenaan loopt. Wellicht is het verstandig hier iets aan te doen.

Napraten + Conclusie:

Nadat wij binnen de tijd waren ontsnapt, was er alle tijd en ruimte om onder het genot van een drankje na te praten met de host. Zo kwamen wij ook te weten wanneer de nieuwe kamer op de planning staat en hebben we nog even gepraat over wat andere escape rooms. Concluderend vind ik dit echt wel een aanrader om te komen spelen, zij het met een paar kleine minpuntjes. Wij komen gegarandeerd terug voor de nieuwe kamer en aan iedereen raad ik aan zeker te komen spelen bij Hannah!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:24 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Verhaal aan het begin erg sterk
 • Decor is op sommige punten gevaarlijk
 • Ik mis het verhaal richting het eind van de kamer
 • Finale is een anticlimax

 

Room 1803

Escape Ede
Geplaatst op: 22 december 2022

Hotelkamer voor 4!

Ontvangst:

Het was weer tijd voor een last minute en na even rondzoeken kwamen wij, 4 ervaren escapers, uit in Ede bij Room 1803. Toen wij ruim onderweg waren (lees: 1 uur rijden) keek ik eens op mijn telefoon en zag ik dat ik twee keer gebeld was door een onbekend nummer. Op dat moment heb je al zo'n naar voorgevoel en dat het ergste bleek dus ook waar. Het was de eigenaar van de kamer die ons helaas moest vertellen dat onze host zich last minute ziekgemeld had en er bleek geen vervanging. Dat was even een tegenvaller, maar hij besloot gelijk rond te gaan bellen voor een alternatief. Inmiddels waren wij op locatie en na een half uurtje belde hij terug. Helaas had hij geen alternatief kunnen vinden, maar hij kwam zelf de kamer draaien. Uitstekende oplossing waarvoor wij hem erg dankbaar zijn.

Toen hij aangekomen was, konden we dan toch eindelijk naar binnen om de warmte op te zoeken. De kamer zit in de kelder van een kantoorpand, maar het is ze toch gelukt om de ontvangst een warme huiselijke sfeer te geven. Nadat wij werden voorzien van een drankje en de nodige uitleg, konden wij dan toch gebruik maken van de door ons gereserveerde kamer 1803.

Kamer:

De decoratie van de kamer is zoals je het zou verwachten bij een hotelkamer en behoeft dan ook geen verdere uitleg. Het is ze prima gelukt om een geloofwaardig verhaal neer te zetten met bijpassende decoratie. De puzzels zijn niet altijd even makkelijk en dat is dan meteen iets wat goed is om te weten, want ik zou het aanraden om deze kamer te spelen als je al wat ervaring hebt met escaperooms. Wij waren met 4 en dat is een prima aantal, al zou deze kamer met 2 ervaren spelers ook nog goed te doen zijn.

De kamer is voorzien van een wtf-moment wat ik nog niet eerder zo uitgevoerd heb zien worden en dat draagt ook zeker bij aan het escapegenot. Helaas is dat moment eenmalig, maar van mij had het best nog eens gemogen. De flow in deze kamer is ook echt goed en omdat wij er zo lekker in de flow zaten lukte het ons dan ook om met ruim 20 minuten over te ontsnappen.

Napraten en conclusie:

Nadat wij waren ontsnapt nam de host alle tijd om met ons nog even de kamer door te lopen en konden we ook heel even achter de schermen kijken. Iets wat ik stiekem erg kon waarderen. Hierna hebben wij even een drankje gedaan en de foto kon natuurlijk ook niet ontbreken. Nadat de host de kamer even had gereset, heeft hij met ons nog gebabbeld over verschillende escape rooms. We mochten zelfs nog heel even een voorproefje krijgen van de kamer die ze op dit moment aan het bouwen zijn. Hier komen wij zeker voor terug. Dankzij al deze extra service waren wij het zure smaakje van eerder op de avond dan ook heel snel kwijt.

Concluderend is dit echt een goede kamer. Het is geen kamer die uitblinkt in technische snufjes of de grootte van de kamer, maar het is gewoon een uitdagende kamer met prima puzzels en prima decoratie. Het is aan te raden deze kamer te spelen als je al enige ervaring hebt. De service is uitstekend en je merkt dat de host het leuk vind om te praten over verschillende escape rooms. Zoals eerder al gezegd, komen wij zeker terug voor de volgende kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Sfeer

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 29 november 2022

Op naar het gekkenhuis

Op aanraden van mede-escapers toch maar eens langs bij het Triplicate Institute en ik kan zeggen, hier heb ik geen spijt van gehad. Zo heel vaak kom je niet in Hellevoetsluis, maar voor deze kamer is een aantal kilometer omrijden het echt wel waard. Met vier man begonnen wij aan onze taak om de ontsnapte patiënt op te sporen.

Ontvangst + locatie:

Escape Room the Cube ligt in het centrum van Hellevoetsluis bij Winkelcentrum De Struytse Hoeck, wat normaal zou betekenen dat parkeren en er komen soms wel eens een ramp zou zijn. Dat is hier niet het geval, want er zijn heel veel gratis parkeergelegenheden in de buurt. Eenmaal binnen werden wij warm welkom geheten door Michiel, de eigenaar en tevens onze host. Na even wat vooraf gebabbeld te hebben over onze eerdere escape ervaringen, mochten wij dan toch beginnen aan onze missie.

De Kamer:

Wat een goede kamer is dit zeg, van aankleding tot puzzels. Alles loopt hier lekker door en klopt. Ik las in eerdere reviews dat de aankleding wat kil en strak over kan komen, maar eigenlijk hoort het ook niet anders in een psychiatrische instelling. De puzzels zelf zijn leuk en creatief. Ze verschillen van leuke doe-puzzels tot oprecht erg lastige hersenkrakers. Je krijgt voor deze kamer dan ook 90 minuten en zelfs dan is het een hele taak om alles binnen de tijd te halen. Zeker de puzzels richting het einde zijn echt lastig, wellicht dat ik die liever op een ander moment in het spel had gezien.

Tevens doet deze kamer aan personalisatie, maar de manier hoe ga ik natuurlijk niet verklappen en daarvoor moet je zelf maar eens langskomen. De kamer bevat ook meerdere wtf-momenten waar de gemiddelde escaper altijd heel vrolijk van wordt. Het hintsysteem werkt hier wel iets anders dan bij de andere kamers. Je kan zelf niet om hints vragen, maar bent overgeleverd aan de host. Dit werkt in deze kamer op zich niet storend. Wat ik wel irritant vind ik dezelfde stock muziek op de achtergrond die in een loopje van 40 seconden op repeat staat. Een kleinigheidje, maar ik had liever een volledige soundtrack gehad wat wellicht ook sfeervoller was geweest.

Napraten en Conclusie:

Helaas lukte het ons niet om binnen de tijd te ontsnappen, maar we kregen wat bonustijd om de kamer af te maken. Dat is natuurlijk erg fijn want zo mis je niets van wat de kamer te bieden heeft. Na het maken van de foto was er ruim de tijd om na te praten in en over de kamer. Ook mochten we even een deel van de vr-room testen en was er alle ruimte voor een drankje. Dit drankje zit overigens in de prijs inbegrepen, wat een verklaring is voor de enigszins hogere prijs in vergelijking met andere escape rooms.

Concluderend kan ik echt zeggen, kom naar Hellevoetsluis om een bezoek te brengen aan het Triplicate Institute. Het is een prachtige kamer die wel erg pittig is. Ik zou dan ook aanraden om deze kamer niet als een van je eerste te spelen, maar eerst wat ervaring op te doen. De service is top en de begeleiding ook. Als laatste wel een tip voor mensen die claustrofobisch zijn, deze kamer bevat elementen die niet helemaal geschikt voor jou zijn. Laat dit weten aan je host en je kunt de kamer dan alsnog doen, maar er wordt dan wel rekening mee gehouden!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad van sommige puzzels
 • Missende volledige soundtrack

 

Runaway Train

EscapeTales
Geplaatst op: 04 september 2022

Deze trein hadden wij niet willen missen!

Als onverwacht ingeschakeld opsporingsteam van de NTVB moesten wij ons buigen over een mysterie van een gecrashte trein.

De ontvangst was zeer hartelijk en de hosts zijn in voor een gezellig gesprek. Ook is er ruimschoots de tijd en ruimte om heerlijk na te babbelen over de kamer.

De kamer zelf is prachtig, je krijgt echt het gevoel in een trein aanwezig te zijn. Wij waren met 5 personen en er is genoeg te doen zodat iedereen lekker bezig kan blijven. De kamer staat niet bol van de technische hoogstandjes, maar dat maakt deze kamer echt niet slechter. Het verhaal is vanaf het begin duidelijk en de flow is goed.

Kom zeker een keer een poging doen om dit mysterie op te lossen en wij komen nog eens terug voor de andere kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja  43:43 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Origineel

 

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 29 november 2022

Prima kamer: de intro is beter dan de kamer

Vandaag stonden er drie kamers op ons programma, zijnde Runaway Train, Casino Mortale en Levenswater. Helaas was deze kamer de minste van de dag. Als je de reviews leest dan wordt echt een tweedeling zichtbaar, maar gezien het cijfer wilde wij zelf ook wel eens testen of deze kamer een beetje goed was.

Ontvangst:

De ontvangst is geweldig, ik kan niet anders zeggen dan dat dit echt erg goed gedaan is. Het verhaal begint al thuis en gaat bij de voordeur verder. Als PicoBello BV gingen wij binnen en ook daar gaat het verhaal meteen verder met acteur/game host. Na wat regeltjes en een stevig gesprek mag je dan eindelijk de kamer in waar je dan nog een introductiefilmpje krijgt.

De Kamer:

Na dat filmpje begint de kamer en moet je gelijk gaan zoeken en daar begint het tegenvallen voor mij. De puzzels zijn voor 80% lineair uitgevoerd maar de spullen die je overal voor nodig hebt, zijn al vanaf stap 1 te vinden. Hierdoor heb je enorm veel spullen vanaf het begin van de room, maar is het niet duidelijk wat je er mee kan. De puzzels zelf zijn echter wel creatief en leuk om uit te voeren.

De aankleding in de kamer valt een beetje tegen in vergelijking met de binnenkomst. Bij Casino Mortale verwacht je een casino setting, maar daar merk je in de kamer erg weinig van. De kamer speelt zich af in kantoorsferen en het blijkt ook dat de kamer waarin je begint ook de enige is waarin je gaat komen. Verder zijn er ook veel filmpjes aanwezig in de kamer en dat kost enorm veel tijd, want tijdens de filmpjes loopt je tijd gewoon door en het zijn er oprecht enorm veel. Uiteindelijk is het ons gelukt om met enige hulp toch te ontsnappen binnen de tijd.

Napraten en Conclusie:

Achteraf was er genoeg ruimte om na te praten over de kamer en voor een heerlijk fris drankje. De host en eigenaar waren erg vriendelijk en hebben ons nog even de vr-rooms getoond.

Concluderend zou ik zeggen dat je deze kamer prima kan doen als je nog niet hele hoge verwachtingen wat betreft escape rooms. De intro is fantastisch, maar de kamer zelf zet diezelfde lijn niet door. Als je dat niet heel erg vind, dan kun je deze kamer prima doen.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Verhaal vanuit de intro mist in de kamer
 • Decor in kamer is niet in thema

  Drs-jlc

Levenswater

Emmelocked
Geplaatst op: 22 december 2022

Het prachtige sprookje van Emlia

Ontvangst:

Vandaag stonden er drie kamers op het programma, zijnde Runaway Train, Casino Mortale en dus Levenswater. Met 5 toch wel ervaren escapers gingen wij als laatst naar Emmelocked. Met de nog zure nasmaak van Casino Mortale gingen we met goede moed richting Emmeloord en dat is niet tegengevallen. Vanaf het moment dat je bij Emmelocked aangereden komt, weet je dat je naar een compleet andere wereld gaat. De decoratie begint buiten al en houdt niet meer op totdat je weer terug bent bij de auto.

Toen ons tijdstip aangebroken was, moesten we kloppen om binnen te komen en vanaf dat moment ga je naar 1200 en lijkt 2022 even heel ver weg. Onze host Nicole nam ons meteen mee in het verhaal en de decoratie klopte ook in deze ontvangstruimte helemaal. Ze nam ons zelfs zo goed mee in het verhaal dat we ons bijna schaamde dat we ons van te voren niet helemaal goed hadden ingelezen in het verhaal van de kamer. Nadat wij waren voorzien van de nodige rekwisieten die we nodig zouden hebben voor het redden van Emlia konden wij beginnen aan onze quest.

Kamer:

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, de decoratie van deze kamer is GE-WEL-DIG. Je bevind je echt in compleet andere wereld en aan alle dingen is gedacht. Het tijd- en hintsysteem is uniek te noemen en past volledig in de sfeer van de kamer. Hoe mooi de decoratie ook is, de puzzels blijven wel een beetje achter. Het zijn allemaal doe-puzzels en dat is geen probleem, alleen voor ervaren spelers zijn deze echt heel eenvoudig. Ik zou voor mijzelf zeggen dat ze zelfs wat te makkelijk waren. Dit zorgt er wel voor dat wij voor ons gevoel enorm snel buiten waren en gezien de decoratie is dat echt jammer. Dit is nu echt een kamer waar je tot op de laatste seconden van wilt genieten. Grappig om te vermelden was wel dat wij de eerste puzzel opgelost hadden op een manier wat volgens de host niet mogelijk zou moeten zijn, maar dat mocht onze pret niet drukken omdat het nauwelijks opviel.

Napraten en conclusie:

Zoals eerder benoemd waren wij dus redelijk snel uit de kamer en konden wij dus niet tot de laatste seconde genieten van de kamer. Dit werd echter dubbel en dwars goedgemaakt bij het napraten. We mochten de kamer opnieuw in met onze host en alles werd nog eens rustig nagelopen. Ik denk dat wij nog zeker 10 minuten in de kamer hebben staan praten en dat kan ik echt zeer waarderen. Naderhand nog even ruim de tijd genomen om te praten over escaperooms en over het verhaal wat achter deze kamer zit. Dat alles onder het genot van een heerlijk drankje. Uiteindelijk hebben wij zeker nog 45 minuten nagepraat en je merkt hier in alles dat Nicole haar hart en ziel in deze room gestoken heeft.

Concluderend behoort deze kamer echt tot de top in Nederland. Niet zozeer omdat de puzzels state of the art zijn of omdat het honderden kamers zijn. Nee, omdat de decoratie hier van een ander niveau is. Aan alle details is aandacht besteed en het verhaal staat als een huis. De begeleiding is super en trekt je helemaal mee in het verhaal. Er zijn slechts twee puntjes die ik graag onder de aandacht zou willen brengen. Ten eerste is deze kamer voor ervaren escapers wel echt te makkelijk door de eenvoudige puzzels, maar toch wil ik je voor het decoratie en het verhaal aanraden af te reizen naar Emmeloord. Verder waren wij met 5 en dit is wel echt het randje wat betreft het aantal personen met wie je deze kamer zou kunnen doen. Op sommige momenten is het wel eventjes krap, dus ik raad aan om met 4 personen te komen.

Om het nog in 1 zin samen te vatten, kom echt naar Emmeloord om zelf ook te proberen Emlia te redden! Van Nicole hoorde we dat ze meerdere kamers wil bouwen en je kan er op rekenen dat wij zeker hiervoor terugkomen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 29 november 2022

Dit is DE escaperoom voor twee

Na hier hele goede verhalen over gehoord te hebben en hem cadeau te hebben gekregen, was het dan toch eindelijk tijd om de conciërge te komen spelen bij Kamer 237. Na enige verwachtingen te hebben vanwege Kamer 237, kan ik vertellen dat deze verwachtingen dubbel en dwars waargemaakt zijn.

Ontvangst:

De ontvangst is warm en hartelijk. Het personeel is geheel in hotelstijl gekleed en er is meer dan genoeg plaats om de auto te parkeren. Nadat wij even een babbeltje vooraf hadden gemaakt met onze host over escape rooms, was het toch tijd voor ons om te solliciteren als conciërge bij dit hotel.

Kamer:

Deze kamer is prachtig van begin to eind. De aankleding van deze kamer is gewoon af en is van alle technische snufjes voorzien. De puzzels zijn goed en verschillen van doe dingen tot logische hersenkrakers, maar zijn altijd perfect afgestemd op het feit dat je deze kamer maar met twee man kan doen. Je moet aardig doorwerken om deze kamer binnen de tijd te halen, maar dankzij de perfecte begeleiding heb je nooit het gevoel dat je echt ergens op vast blijft zitten. Het hintsysteem is uniek te noemen en een regelrechte toevoeging aan deze kamer.

Het verhaal wat tijdens de introductie wordt meegegeven, zet zich in de kamer perfect door. Het klopt gewoon van begin tot eind. In de puzzels wordt zelfs af en toe verwezen naar Kamer 237 wat ik zelf een enorm leuke en creatieve knipoog vindt naar je andere kamer. Het enige minpunt is dat je op een moment even uit het verhaal gehaald wordt en terug komt in de normale wereld, helaas kan ik hier verder niet spoilervrij dieper op in gaan.

Napraten + Conclusie:

Nadat onze sollicitatie niet ging zoals gepland, is het ons toch gelukt om binnen de tijd deze kamer te halen. Achteraf konden we onder het genot van een drankje nog volop napraten met onze host. Hier is ook alle tijd voor en het personeel is enorm enthousiast over escape rooms.

Over de kamer zelf kan ik alleen maar lof uitspreken. Dit is een escape room, zoals een escape room zou moeten zijn. Ik ben van mening dat er zeker betere escape rooms bestaan, maar die zijn allemaal voor groepen en niet voor tweetallen. Daarom baseer ik mijn cijfer ook op het feit dat dit een kamer voor twee is. In die categorie is het gewoon de beste kamer die je voor twee personen kan boeken. Kom dan ook zeker een keer solliciteren bij Kamer 237 voor conciërge.


10

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Logica
 • Beleving
 • Spannend
 • Diversiteit

  kamer237

Het Borgesius Mysterie

Immersive Escapes Breda
Geplaatst op: 15 augustus 2022

Back to school!

Even terug naar school, zo dachten wij toen we aan deze escaperoom begonnen. Meteen toen we binnenkwamen, voelde wij ons dankzij de kantine weer terug op school. Echter, deze school bleek toch iets minder normaal dan je in eerste instantie denkt. Reden genoeg om als gestrafte leerlingen op onderzoek uit te gaan op het Borgesius. Alle puzzels en ruimtes zijn daadwerkelijk prachtig en erg goed te doen, zeker als je met 5 a 6 man komt. Nergens heb je eigenlijk voorkennis nodig en als je er niet uit komt dan helpt het verrassende hintsysteem je zo weer op weg. Tijdens de 90 minuten waan je je echt in een andere wereld waar je compleet meegezogen wordt in het verhaal, omdat de flow van deze room echt top is. Ik vind dit echt een van de betere kamers in Breda en raad iedereen aan om deze room te bezoeken, oftewel. Allemaal weer even terug naar school op het Borgesius!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

  remconet

Vaudeville

Escape Room 076 Breda
Geplaatst op: 22 december 2022

Leuke kamer

Ontvangst:

Deze kamer ligt midden in de stad Breda en was de eerste van de twee kamers, de tweede was Borgesius Mysterie, die vandaag op het programma stonden. Bij binnenkomst werden wij gelijk vriendelijk ontvangen door het personeel en was er alle tijd voor een rustig drankje, aangezien we nog moesten wachten op de overige groepsleden. We speelden deze kamer dan ook met 6 man, waarvan de ervaring verschilde van 50+ tot 2 kamers gespeeld. Nadat iedereen was gearriveerd en de algemene uitleg was gegeven konden wij naar de bovenste verdieping waar onze host op ons stond te wachten en konden we binnentreden in deze kamer.

Kamer:

De kamer zelf is erg mooi gedecoreerd en je ziet dat de kamer de nodige aandacht heeft gekregen wat betreft decoratie. Er zijn ook zeker wel een aantal wow-momenten aanwezig waardoor je je toch verwonderd hoe het wel niet allemaal werkt. De kamer is op de meeste plekken ook groot genoeg dat je met 6 man makkelijk binnen kunt en iets kan doen.

De puzzels sluiten daar ook mooi op aan, want het is echt van alles verschillend van hersenkrakers tot doe-puzzels. Ook hier kun je met zes man goed uit de voeten, al zou ik mij voor kunnen stellen dat als je deze kamer met alleen maar ervaren spelers speelt het snel kan vervelen. Voor ons maakte dit niet uit, aangezien de ervaring van laag tot hoog ging.

Afsluitend dan nog de service in de kamer. De hints gaan middels geluiden en een scherm. In de eerste kamer kregen wij echter wel heel snel erg veel hints. Even een keer roepen dat het zo wel genoeg was en de host had onze hint begrepen. Hierna kwamen de hints op goede momenten en was er niets aan op te merken.

Napraten en conclusie:

Nadat we de kamer binnen de tijd gehaald hadden, konden we nog even met de host napraten over wat we gedaan hadden en waar we nog wat tijd hadden kunnen winnen. Hierna konden wij weer naar de ontvangstruimte waar we nog konden nagenieten van een heerlijk drankje.

Concluderend is dit een prima en mooie kamer. De puzzels zijn divers en er is voor ieder wel wat wils in deze kamer. Mocht je met alleen maar ervaren spelers komen, dan kun je deze kamer het beste spelen met 2-4 spelers. Zit er ook wat minder ervaring in de groep, dan kun je deze kamer ook prima met 6 man spelen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Puzzels

  markgoedegebuure

Wat een belevenis!

Deze escape room mag eerder een escape experience heten. Wat geweldig. De thematisering en techniek zijn van een geweldig niveau! Aan alle kleine dingetjes is gedacht gedacht en alles is voorzien van kleine special effects en geluidjes. De escaperoom is goed te doen voor beginners en ook super tof voor ervaren escapers. Ik zou hem dan ook iedereen aanraden, een groepsgrootte van 4 personen is ideaal!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:03 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica

 

Laad meer reviews

0 reviews