Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Jelle van dongen

Escaper

Offline

Omschrijving

Ooit met lichte tegenzin begonnen aan 1 kamer, maar nu totaal verslaafd. Het mag inmiddels zelfs een (veel te leuke) uit de hand gelopen hobby genoemd worden.


Speelt kamers door heel Nederland en België met af en toe een uitstap naar Duitsland. Speelt vaak met hetzelfde groepje.


Houdt van een goede beleving en is meer voor een experience dan voor een puzzelkamer.


Lid sinds

15-06-2022

Statistieken

Escaperooms

25 reviews

40 kamers gespeeld

96% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

4 gespeelde spellen


Team

Eftelscapers

4 teamleden

19 kamers gespeeld

25 reviews

Makeshift Morgue

EscapeTales
Geplaatst op: 6 maart 2023

'Het beste opsporingsteam van Europa' hoeft gelukkig niet in quarantaine

Ontvangst:

Vandaag stond er eigenlijk een andere kamer op de planning voor ons als 5 ervaren escapers (20 - 76 kamers), maar die ging vanwege omstandigheden niet door. Het was dus tijd om een andere kamer te spelen en na Runaway Train een aantal maanden geleden te hebben gespeeld, stond het mij bij dat ze bij EscapeTales ook nog Makeshift Morgue hadden. Na wat mail- en belverkeer konden we toch terecht om de kamer te komen spelen.

EscapeTales ligt naast het station van Bussum, wat ook passend is voor het verhaal. Parkeren is hierdoor wel wat lastiger, maar ik kan het iedereen aanraden om te parkeren bij de P+R achter het station. Hier kun je goedkoop parkeren en hoef je maar een klein stukje te lopen. Eigenaar Sebastiaan heette ons van harte welkom en we raakte vooraf wat aan de praat over de gedeelde passie voor escaperooms. Hierna was het toch tijd om aan de slag te gaan en host David vertelde ons dat we moesten gaan helpen in het haastig opzette mortuarium.

Kamer & Puzzels:

Ja, het haastig opgezette mortuarium en daar krijgt de kamer van mij de eerste pluspunten. Want Makeshift Morgue is een vervolg op het verhaal van Runaway Train. Er zijn namelijk te veel slachtoffers en wij moeten komen helpen in het mortuarium, alleen blijkt dat even anders te lopen dan gedacht. Er blijkt een mogelijk virus rond te waren in het mortuarium en ook wij komen in gevaar en hebben maar een uur om onszelf een quarantaine te besparen.

De kamer zelf is geweldig in thema en ook de decors en attributen zijn geheel in thema. De puzzels zijn creatief en afwisselend, want sommige puzzels zijn echte doe-puzzels maar de kamer bevat ook genoeg puzzels die enig nadenkwerk vereisen. In tegenstelling tot Runaway Train is deze kamer echt voorzien van de nodige techniek. Er zijn hier dus eigenlijk geen sloten en dat is voor EscapeTales ook prettig, aangezien ze dus een echte slotenkamer hebben maar ook een techniekkamer.

Eigenlijk heb ik in deze room maar 1 aandachtspuntje en dat is afwerking. Helaas hangt er soms wel eens een draadje of techniek los en ik snap ook wel dat het een haastig in elkaar gezet mortuarium moet zijn, alleen dat moet niet ten koste gaan van de afwerking van de kamer. Verder bevatte 1 puzzels een zichtbare error in beeld en dat vind ik jammer. Controleer je kamer daar op voordat de groep naar binnen gaat.

Napraten & Conclusie:

Nadat het ons gelukt was om met 12 minuten over te ontsnappen, konden we samen met Sebastiaan en David de beelden terugkijken onder het genot van een drankje. Dit vind ik altijd leuk om te doen en hierna hebben we ook er goed met Sebastiaan kunne praten over zijn escaperoom en zijn passie voor escaperooms. Het is altijd geweldig om andere te spreken die net zo'n passie hebben voor kamers als jijzelf.

Concluderend is dit wel echt een goede kamer. De flow is goed en de kamer bevat genoeg afwisseling wat betreft puzzels. De kamer heeft verder een goed verhaal en is dus een vervolg op Runaway Train. De afwerking is over het algemeen in orde, maar laat soms nog wel te wensen over. Helaas ook 1 zichbare error in beeld bij een puzzel, wat ik zelf erg jammer vind. Toch raad ik iedereen aan om naar EscapeTales in Bussum te komen. Doe jezelf een lol en speel eerst Runaway Train en daarna Makeshift Morgue, al zijn ze ook echt wel los te spelen maar in deze volgorde is het beter voor je eigen beleving. Let wel dat Makeshift Morgue op dit moment niet te boeken is op de webiste, maar dat je wel even moet mailen!

Wij komen hoe dan ook terug naar Bussum, mocht er in de toekomst iets veranderen aan het aanbod!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja  47:53 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Puzzels

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 6 maart 2023

Het was even zoeken naar mijn koffer

Ontvangst:

De ontvangst is zoals ik van Kamer237 gewend ben. Een hartelijk ontvangst in stijl zorgt ervoor dat je je meteen op je gemak voelt in dit Brabants hotel. De lobby is compleet in hotelsferen en dat maakt dat je gelijk ondergedompeld wordt in het verhaal. Vandaag staat Lost&Found op de planning en ik kom dan ook mijn verloren koffer ophalen. Onze host verteld dat hij de koffer wel heeft gevonden, maar helaas is het niet de goede en dus moeten we zelf maar gaan helpen om onze koffer te gaan zoeken, al zou het in dit deel van het hotel de laatste tijd een beetje spoken.

Kamer & Puzzels:

Wanneer we binnenkomen overvalt mij meteen het wow-gevoel. De eerste ruimte is prachtig ingericht en je beseft je ook meteen dat het hier wel lastig moet zijn om inderdaad een koffer te vinden. De puzzels in deze ruimte zijn origineel en erg leuk. Je moet hier ook echt wel samenwerken met je team om verder te komen. Helaas zet dit wow-gevoel zich niet door naar de rest van de kamer. De ruimtes na de eerste voldoen voor mij niet aan het niveau wat de eerste ruimte neerzet. De puzzels blijven echter wel leuk, zij het met een uitzondering. Er is 1 puzzel waarbij het absoluut niet duidelijk wordt hoever je hiermee bent en het daardoor een repetitief gevoel geeft. Uiteindelijk kom je in de laatste ruimte en hier ben je ook zo weer uit. Dit is eigenlijk echt jammer van de ruimte, aangezien hij wel goed is vormgegeven.

Over het algemeen is de kamer dus gewoon prima, maar in mijn ogen is de flow van de kamer niet in orde. Het begint echt geweldig, maar dat niveau wordt in de rest van de kamer niet meer gehaald. Het verhaal van de kamer vind ik dan wel weer creatief en dit wordt duidelijk gemaakt middels allerhande filmpjes, al betekent dit wel dat je relatief veel tijd kwijt bent aan het bekijken van al deze filmpjes.

Napraten & Conclusie:

Nadat we met nog 7 minuten over ontsnapt waren konden we nog napraten met onze host. Dit is gewoon goed en Kamer237 heeft een aparte lounge gemaakt waar je dan ook ronduit over de kamer kunt praten zonder de andere gasten van het hotel te storen. Na een drankje en een foto was het voor ons tijd om voor de laatste keer het hotel te verlaten, aangezien ik nu alle kamers hier heb gespeeld.

Concluderend is dit gewoon een goede kamer, maar er had meer ingezeten. Zoals ik eerder al zei wordt het niveau in het begin van de kamer niet doorgetrokken naar de rest van de kamer. De verdeling van puzzels is naar mijn mening dan ook scheef gezien er aan het begin en op 2/3e van de kamer het meeste zit, maar de rest van de kamer een beetje wordt vergeten naar mijn gevoel. Hierdoor zijn er grote ruimtes in de kamer waar je nog geen 3 minuten in staat en dat is zonde. De service van Kamer237 is en blijft tof en wanneer er een nieuwe kamer bijkomt, dan zal ik zeker weer reserveren.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beleving
 • Puzzelverdeling is scheef
 • 1 oneindiglijkende puzzel
 • Niveau niet hetzelfde door de kamer

  dcmarieke

The Secret of Malines

Escape Room Mechelen
Geplaatst op: 28 februari 2023

Het weeshuis heeft een eigen agenda

Ontvangst:

Het was wederom weer eens tijd voor een last-minute escape. We gingen kijken of we met 4 ervaren escapers (tussen de 30 en 74 kamers ervaring) nog ergens terecht konden op de zondagavond. Uiteindelijk konden wij dan toch terecht bij Secrets of Malines. De escape room zelf ligt zoals we van België mogen verwachten midden in een woonwijk en zit in een enorme schuur. Er is parkeerplek voor de escape room aanwezig. Eenmaal binnen werden we vriendelijk welkom geheten, maar bevonden we ons wel in een vrij kale ruimte die vooral steen en steenkoud was. Aan dat laatste wordt nog gewerkt, maar de aankleding kan nog wel echt beter. Wellicht nog wat meer aankleding die aansluit bij de kamer. Na wat uitleg konden we toch beginnen aan ons bezoek aan het weeshuis.

Kamer:

De start van de kamer is wat ongemakkelijk. Er wordt hier gebruik gemaakt van een stukje acteerwerk en dat is super leuk, mits het goed uitgevoerd wordt. Zonder iets weg te geven, zou het geloofwaardiger zijn als het acteerwerk met meer overgave en spanning en actie gespeeld wordt. Nu haalde het ongemakkelijke stukje acteerwerk ons een beetje uit de spanning van de kamer. Hier zit zeker potentie in.

Dan de kamer zelf en haar puzzels. Laat ik voorop stellen dat de afwerking van de kamer weer op zijn Belgisch uitgevoerd is, maar dat ben ik inmiddels wel gewend. Af en toe hangt er wel eens een draadje los aan het plafond, maar zoals ik al zei is dat in vrijwel alle Belgische escape rooms zo. Mocht daar meer tijd in gestoken worden, dan stijg je al snel in de Belgische ranglijsten. Veder wordt het verhaal wel goed uitgewerkt in de kamer en is de spanning goed aanwezig.

Wat betreft de puzzels kan ik alleen maar zeggen dat het er enorm veel zijn. Eigenlijk zijn het er te veel voor de kamer gezien de tijd van 60 minuten. Het leeuwendeel van de puzzels is niet heel lastig en lukte ons dan ook vrijwel meteen, maar uiteindelijk ontsnapte we nog met 23 seconde over. Dat is op zich geen ramp, maar als je dus als beginnende escaper niet meteen een puzzel snapt dan kom je er waarschijnlijk niet op tijd uit. Verder werkte een puzzel niet en dat werd ons pas laat verteld door de begeleiding waardoor we wat tijd verloren. Wat betreft hints ging dat prima en de host was zeer attent, maar de hints komen via een reguliere intercom en worden gegeven door dezelfde persoon die acteerde in het begin. Dit doet toch een beetje afbreuk aan het verhaal, aangezien de acteur je niet wil buiten laten, maar je nu toch hints gaat geven zodat je buitenkomt.

Napraten en conclusie:

Achteraf hebben wij nog even nagepraat met onze host en zijn we vrijwel meteen vertrokken gezien het al wat laat werd op de avond. Concluderend is dit een prima kamer die zelfs nog beter kan worden. Het verhaal en de puzzels zijn leuk, maar er is ruimte voor verbetering. Denk hierbij aan de aankleding in het algemeen, de hoeveelheid puzzels in de kamer en vooral het acteerwerk aan het begin. Op dit moment is het gewoon een prima kamer die de moeite waard is om voor naar België te rijden.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja  59:36 min

 

De Vliegende Hollander

Escape Unlimited
Geplaatst op: 22 januari 2023

De VOC heet je welkom!

Ontvangst:

Een nieuwe kamer in Brabant en die is meer dan welkom. In de buurt heb ik inmiddels toch wel het meeste gehad. Deze kamer zit op een bedrijventerrein in Zevenbergen. Überhaupt al een hoek die wat escaperooms betreft vrij dun bezaaid is. Eenmaal binnen kom je in een nu nog wat kale ontvangst, maar dit wordt allemaal nog aangepast. We werden verwelkomd door beide eigenaren en zij waren geheel in thema gekleed. Na een vriendelijk ontvangst met de nodige verplichte uitleg konden we van start.

De kamer:

De heren hebben in korte tijd een goede kamer neergezet. De kamer heeft nog wel wat finishing touches nodig, maar zoals wij hoorde wordt dit in afzienbare tijd nog allemaal aangepakt. De kamer zelf is zeer netjes aangekleed en in thema. Decoraties en puzzels zijn in de stijl van de VOC en voegen toe aan het verhaal.

Wat betreft puzzels, is het echt een puzzel kamer. Verwacht dus niet de technische hoogstandjes die je elders kan krijgen, maar gewoon een lekkere puzzelkamer. Wat betreft moeilijkheid zijn de puzzels goed te doen, maar dat komt wellicht ook omdat wij met 4 ervaren spelers komen.

Als laatste nog wat extra lof voor het hintsysteem. Hier hebben we weinig gebruik van gemaakt, want we stonden met 38 minuten weer buiten. Toch is het hintsysteem zeer creatief en niet iets wat ik ergens anders eerder heb gezien.

Napraten en conclusie:

Achteraf nog volop met de eigenaren kunnen napraten onder het genot van een drankje. Omdat we toch nog als een van de laatste testgroepen kwamen, hebben ze aan ons ook nog wat tips gevraagd. Met deze tips werd echt wat gedaan en hieraan merk je dat het echte escape-liefhebbers zijn.

Concluderend is het echt een goede kamer en naar mijn mening een goede kamer als je gewoon lekker wil puzzelen. Je merkt dat er nog wat dingen aangepast gaan en moeten worden, maar eer dat je zelf komt spelen is dit zeker al gedaan. Kom daarom zeker eens met een groep van 3 a 4 richting Zevenbergen om terug te gaan naar de tijd van de VOC!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Origineel

  dcmarieke

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 6 maart 2023

Deze speelgoedfabriek wil je niet missen

Ontvangst:

Tja, je wil op nieuwjaarsdag een escaperoom spelen, maar dat is vaak nog lastiger dan de puzzels in sommige kamers. Gelukkig had 1 van de kamers die hoog op mijn wishlist stonden nog plek en dat was Toy Factory. Ik had van heel veel mede-escapers al vernomen dat dit een hele goede kamer was en wilde zelf dan ook wel eens op bezoek bij deze speelgoedfabriek. De kamer zelf ligt in het vrij onbekende Belgische Zoersel en heeft van buiten de typische Belgische look, gezien het midden in een woonwijk ligt. Je kunt voor de deur parkeren en als je eenmaal aanbelt begint de ervaring meteen. Je komt namelijk het team versterken van deze, ooit prestigieuze, speelgoedfabriek.

Kamer:

Zodra je de kamer binnenstapt blijkt deze fabriek toch iets minder stabiel te zijn dan gedacht en hebben we maar beperkt de tijd om uit deze instortende fabriek te ontsnappen. Wat een beleving is dit zeg, je vergeet haast dat je nog in een escape room staat. Alles klopt hier, te beginnen met de afwerking. Deze kamer is on-Belgisch goed afgewerkt, in de zin dat je vaak aan de losse draadjes kan zien dat je in een Belgische kamer staat. Gelukkig is dat hier niet zo, want aan elk hoekje is aandacht gegeven wat betreft decor en afwerking.

Dat geldt gelukkig ook voor de puzzels, want die zijn enorm origineel en afwisselend. Je zult samen moeten werken en soms gebeuren er dingen je van te voren niet verwacht, maar dat maakt het spel alleen maar leuker. Verder zul je hier ook zeker niets tekortkomen wat betreft techniek. Deze kamer is van alle hoogstandjes voorzien en dat merk je. Als je fan bent van hangsloten dan ga je hier namelijk niet aan je trekken komen, want deze zijn er simpelweg gewoon niet. Het verhaal is verder duidelijk en je merkt het hele spel dat je naar het eind van het verhaal aan het toewerken bent.

Napraten & Conclusie:

Uiteindelijk lukt het ons om binnen de tijd te ontsnappen, maar deze kamer had van mij nog wel uren mogen duren. Hierna konden we nog gezellig met eigenaar Wout napraten onder het genot van een drankje. Wout is geweldig enthousiast over zijn kamer en snapt heel goed dat hij een goede kamer in handen heeft. Na het nemen van de foto was het voor ons helaas tijd om afscheid te nemen van deze speelgoedfabriek.

Concluderend is dit een van de beste kamers die ik tot nu toe gespeeld heb. Alles klopt hier, van puzzels tot verhaal tot afwerking. Eigenaar Wout is een geweldige acteur en dat is ook echt te zien in zijn kamer. Kom alsjeblieft naar Zoersel om hier deze kamer te komen spelen. Dit is een van de beste kamers die de Benelux rijk is!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 22 december 2022

Prima room, service een tegenvaller

Ontvangst:

Het was weer eens tijd voor een lastminute escape. Dit keer maar eens uitwijken naar Bergen op Zoom, want daar zou deze toch goede kamer moeten zitten. Met 3 andere, waarvan 2 deze kamer al tweemaal tevergeefs hadden geboekt, ervaren escapers afgezakt naar het westelijke puntje van Noord-Brabant. De ontvangst was erg rommelig. We werden binnengehaald door een host die nog bezig was met zijn oude groep, dus na binnenkomst stonden we wat verloren te wachten op begeleiding. Hier vonden we gelijk open deur nummer 1, want de uitgangsdeur van de andere room stond wagenwijd open.

Goed eenmaal plaatsgenomen in de wachtkamer, kwam onze host even vertellen dat hij zo naar huis ging want hij was er al vroeg vanochtend en dat het nog even duurde want de kamer moest nog gereset worden. Hier was overigens gelijk open deur nummer 2 te vinden, want de entree van onze room stond ook nog op een kiertje. Onze nieuwe host verwelkomde ons 10 minuten later en ging resetten, dus nog even snel een plaspauze gemaakt in een carnavalswerkplaats. We waren laat en dan zijn dingen wel eens niet meer zo schoon als in de ochtend, maar het toilet was gewoon te ranzig voor woorden. Onderweg naar het toilet was het 3x scheepsrecht, want wederom een open deur en ditmaal de deur naar het einde van onze room. Uiteindelijk ging de deur van de ingang toch nog even dicht, welgeteld 30 seconden voordat we mochten beginnen aan de kamer.

Kamer:

Eindelijk begonnen aan de kamer. Hij is opzich best aardig. Het zijn leuke afwisselende puzzels waarin gewisseld moet worden tussen echte denkers en doepuzzels. Helaas heeft deze kamer wel last van een echt probleem wat kan kleven aan kamers gebaseerd aan films. Je hebt oprecht voordeel in deze kamer als je de film even kijkt voor je aan de room begint. Verder weten diegene die mijn eerdere reviews gelezen hebben, dat ik erg gesteld ben op veiligheid en ook hier was er een moment dat je kruipend geen hand voor ogen ziet. Best gevaarlijk en voor mij en een groepsgenoot uiteindelijk ook best pijnlijk voor de knieën.

Helaas gingen er sommige dingen wel wat minder, zo werkte 1 puzzel niet goed bij ons omdat deze niet juist gereset was en nog op het correcte antwoord stond. Verder was de eindpuzzel voor ons echt onlogisch, maar dat kan ook aan onze redenatie gelegen hebben. Afsluitend viel het ons op dat toen we de kamer op tijd verlieten er nog 13 minuten op de klok stonden en toen we terugkwamen hier nog 7:30 min stond. We zullen het er maar op houden dat we magisch 6 minuten verloren hadden...

Napraten en conclusie:

Nadat we de kamer gehaald hadden, hebben we met de host onze kamer nog even doorgelopen. Helaas was ook hier de service niet top, want het was niet echt lekker napraten over de kamer maar meer een opsomming van wat we gedaan hadden en waar we dat hadden kunnen vinden aan de hand van de film. Onze opmerkingen over de eindpuzzel werden ook afgedaan middels, ' ja hoor dat kan zeker wel' en daarmee was het gedaan. Wel werd er achteraf nog even gezellig een foto gemaakt en toen stonden wij weer buiten.

Concluderend laat ik maar bij de kamer beginnen. Het is een prima kamer die ook leuk kan zijn voor groepen met ervaring. Deze kamer speel je het best met 4 man. Helaas is het jammer dat je voordeel haalt uit het zien van de film, terwijl dat niet de bedoeling is bij een escape room. Veder laat de service te wensen over. Hosts die weggaan omdat ze er al zo lang zijn, ranzig toilet en als absolute killer welgeteld drie deuren naar rooms die wagenwijd open staan. Prima kamer met belabberde service.


Reactie door Escape Room 0164

20 maart 2023

Hoi Jelle, Wat vervelend om te horen dat het zo gegaan is. Iets wat ik/we zeker niet bedoeld hebben. Graag zou ik met je in contact komen om te kijken naar een passende oplossing voor jullie. Uiteraard nemen we je kritische punten ook mee voor het vervolg!


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 3.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Slechte service
 • Slechte begeleiding
 • Meerdere openstaande deuren

  psmulders

The Dome

Mama Bazooka
Geplaatst op: 22 december 2022

Topper van ons land

Ontvangst:

Zoals inmiddels wel traditie begint te worden, gingen wij, zijnde 4 ervaren escapers, weer een last minute escapen en The Dome stond al even hoog op de lijst, maar Bunschoten ligt vanuit Brabant toch niet voor de deur. Uiteindelijk toch maar eens besloten om laat in de avond deze room te gaan doen. Zoals ik gewend was van Mama Bazooka is de ontvangst wat rommelig. Je komt binnen in een zeer grote ontvangstruimte waar echt genoeg te doen is om je te vermaken en het pakken van drinken is helemaal self service. Uiteindelijk kwam de host vanzelf naar ons toe en kregen wij onze algemene uitleg. Verder vertelde onze host dat we alles wat we wisten van escape rooms gelijk weer konden vergeten, want dat hadden we niet nodig deze kamer. Hier ben ik het niet helemaal mee eens, want de basiskennis over escape rooms kan toch best van pas komen. Na deze uitleg gingen de grote deuren dan toch eindelijk voor ons open en konden wij beginnen aan The Dome.

Kamer:

Wat een kamer. Die drie woorden vatten in een notendop samen wat ik van deze kamer vind. Deze kamer heeft het allemaal, van goede doordenkpuzzels tot leuke doepuzzels. Alles is verpakt in een heerlijk verhaal wat van begin tot eind gewoon klopt. Combineer dat met prachtige aankleding en spannende muziek en je hebt gewoon een erg stevige escape room. Voeg hier nog een toefje what te fuck momenten aan toe en je komt bij mij hoog binnen de ranglijst. Deze kamer kan je bijna niet goed reviewen zonder spoilers weg te geven, maar wat is dit een erg goede room.

Uiteindelijk wisten wij door goed samenspel te ontsnappen met nog een schone 11 minuten over op de klok en zonder hints, maar achteraf gezien vond ik dat erg jammer, Dit is nu echt een kamer waar je graag de volle tijd gebruikt om nog te kunnen genieten van de kamer. Je krijgt voor deze kamer maar 60 minuten, maar ik had hier ook best 90 minuten van willen genieten.

Napraten en conclusie:

Toen we ontsnapt waren, konden wij heerlijk napraten met onze host over deze kamer. Al onze vragen werden beantwoord, ook al begon het echt wel laat te worden. Ook kun je hier nog even op beeld terugkijken wat je nu precies gedaan hebt en ook daar was alle tijd voor. Dat is wel echt echt gastgerichte en vriendelijke service. Wij gingen dan ook zeker met een tevreden gevoel weer terug naar Brabant.

Concluderend is dit wel echt een kamer die je moet spelen. Ik ben mij ervan bewust dat de kamer voor 60 minuten aan de prijzige kant is (€45,- pp. voor 4 man doordeweeks), maar laat je hierdoor alsjeblieft niet afschrikken. De kamer is echt geweldig en een absolute topper van Nederland. Van goede puzzels tot technische snufjes, deze kamer heeft dat allemaal. Combineer dat met geweldige service en je verdient het om een 10 te krijgen. Rij hiervoor naar Bunschoten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Geplaatst op: 22 december 2022

Eens een keer wat anders

Ontvangst:

We hadden met ons vaste groepje, vier ervaren escapers, een weekendje Valkenburg gepland en in de krappe planning was gelukkig ruimte voor 1 escape room. Deze stond al even op de wishlist van iedereen dus hadden wij deze geboekt. Bij aankomst werden wij van harte welkom geheten door de host en tevens eigenaar. In de prachtige ontvangstruimte konden wij even rustig voorbereiden op de kamer en zelfs het toilet is in escape thema, wat kan rekenen op de lach op mijn gezicht.

Na een aantal minuten kwam de host geheel in kleding ons voorzien van informatie en het belangrijkste daarin was dat er in deze kamer geen normale cijfer- en sleutelsloten in deze kamer aanwezig zijn. Nadat we volledig geïnstrueerd waren, kregen wij onze eigen beschermende kleding inclusief veiligheidshelm zodat wij toch naar binnen konden bij deze ietswat onstabiele nucleaire reactor.

Kamer:

Ja de onstabiele reactor, want de nucleaire reactor blijkt te draaien op noodstroom en we hebben maar 60 minuten om de reactor weer op gang te krijgen zodat wij niet worden blootgesteld aan gevaarlijke radiatie. Hiermee zit je ook gelijk in het verhaal en het hintsysteem draagt hier ook meteen aan bij. Geen schermen of telefoons, maar een walkietalkie waar je collega zich door meldt die je op afstand eventueel kan helpen. De kamer is volledig in thema waardoor je het gevoel krijgt dat je ook echt bij een nucleaire reactor bezig bent.

Dan wil ik verder gaan met de puzzels. Ik had hier in verschillende reviews gelezen dat mede-escapers wel 20 minuten kwijt waren voordat ze de eerste puzzel gevonden hadden, want het is niet meteen duidelijk waar je moet beginnen. Ik moet zeggen dat het laatste klopt, want je moet echt zoeken naar de goede puzzel en je kan niet altijd direct iets met de gevonden oplossing. Toch moet ik wel opmerken dat je echt geen 20 minuten kwijt hoeft te zijn als je logisch nadenkt. Doordat je puzzels moeten zoeken, kom je gelijk in een andere flow en mindset en dat is ook wel eens fijn voor de verandering. De puzzels zelf zijn erg afwisselend en soms vereist het eerder behendigheid dan een goed stel hersenen.

Napraten en conclusie:

Uiteindelijk is het ons gelukt om met 11 minuten over en geen hints de reactor weer op orde te krijgen en was het tijd om na te gaan praten. De eigenaar vertelde ons dat wij in al die jaren groep 21 waren die het gelukt was zonder hints wat erg grappig was om te horen. Er was ruim voldoende tijd om te praten over de kamer, maar ook over andere kamers zodat we toch weer nieuwe aanraders op de wishlist kunnen zetten. Je merkt aan alles dat de eigenaar vol passie zit wat betreft escape rooms.

Concluderend kan ik zeggen dat je voor deze kamer echt wel naar het verre zuiden van ons land af moet reizen. Combineer het desnoods met de escape rooms in Valkenburg, maar doe deze zeker. De sfeer en flow zijn uitstekend en het anders moeten denken wat betreft puzzels scoort voor mij bonuspunten. Wel raad ik het aan dat je deze kamer niet als eerste kamer ooit doet, want daarvoor is hij wel echt te lastig. Doe deze kamer dus met een man of 4 en met enige ervaring, want dan kan ik je garanderen dat je je 60 minuten lang niet zal vervelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Dracula

Game Over
Geplaatst op: 29 november 2022

Leuk voor beginners, maar niet ons ding en technisch niet in orde

Ontvangst + 1e poging kamer:

Met een groep van 5 escapers waren wij op zoek naar een last minute escaperoom en zo kwamen wij bij Game Over Escape uit. Oorspronkelijk zouden wij voor het Horror Circus komen, aangezien wij wel zin hadden in een wat engere kamer en hij zo ook gemarkeerd staat op escape talk. We werden door onze zeer vriendelijke host ontvangen en met enige hilariteit naar onze kamer begeleid. De kamer startte, maar ons avontuur was snel voorbij want de eerste puzzel deed het niet. Dit kon men niet handmatig 'doordrukken' en het kon ook niet opgelost worden. Als ik de reviews bij deze locatie lees, schijnen technische problemen wel vaker voor te komen. We moesten dus wat anders doen en besloten voor Dracula te kiezen gezien het thema en cijfer op escapetalk.

De kamer + begeleiding:

De kamer zelf is goed gedecoreerd en dat verdient dan ook pluspunten. Wat ik wel jammer vind, is dat bijna alles van piepschuim gemaakt is en dat van dichtbij enorm nep aanvoelt. De puzzels zelf zijn niet moeilijk en dus prima voor 4 beginners of 2-3 ervaren escapers. Wat ik wel jammer vind aan de puzzels is dat van een bepaalde puzzel dingen versleten zijn, waardoor je de oplossing al zou kunnen weten zonder de puzzel op te lossen. Een beetje onderhoud zou gepast zijn en dat is denk ik wel een algemene tip voor deze locatie. Ook in deze room, bleek een puzzel namelijk niet helemaal geweldig te werken, waardoor wij de juiste combinatie meerdere keren moesten herhalen voordat hij eindelijk goedgekeurd werd.

Dan wil ik ook nog even wat kwijt over het hintsysteem/begeleiding. Aan het begin krijg je een filmpje te zien met Engelse audio. Geen enkel probleem, maar de ondertiteling is ook in het Engels en ik vraag mij af waarom. We zijn in Vlaanderen en Nederlandse ondertiteling lijkt mij toch niet al te veel moeite. Verder ben ik geen fan van het hintsysteem, je moet zelf 'get hint' aantikken op een scherm en dan krijg je een vooraf opgenomen filmpje te zien. De host zelf kan ook via een intercom een hint geven, maar dit ging bij ons wel heel erg snel. We hebben een aantal hints gekregen waardoor wij het gevoel kregen achter te lopen. Als je dan uiteindelijk met nog ruim 22 minuten over ontsnapt, ga je je afvragen of die hints wel nodig waren op dat tijdstip.

Napraten en Conclusie:

Toen we ontsnapt waren, werd er natuurlijk een foto gemaakt en werden wij terug begeleid naar de ontvangstruimte. Helaas nam de host gelijk afscheid en was er voor napraten en een drankje schijnbaar geen tijd meer. Nu kan ik mij voorstellen dat het wellicht komt omdat we de laatste groep waren in de avond, maar heel erg gastgericht is het niet.

Concluderend kan ik zeggen dat dit wel echt een tegenvaller was. Gezien het cijfer, zowel voor Horror Circus als Dracula, hadden wij echt beter verwacht. Als je dan bedenkt dat je per persoon €29,- betaald met 5 man, dan is dat het echt niet waard. Ik ken veel betere kamers (ook in België) waar je minder kwijt bent en een betere ervaring krijgt. Ben je in de buurt en nog niet zo ervaren, dan zou je hier een kamer kunnen doen. De grootste tegenvaller blijven wel de technische mankementen en gezien de reviews hier blijkt dat al langer zo te zijn. Jammer dat daar niets aan gedaan wordt, maar gezien de redelijke decoratie en leuke puzzels een krappe voldoende.


5.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 5.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja  37:22 min


 • Verhaal
 • Logica
 • Decor
 • Sfeer
 • Veel technische problemen met puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Heeft onderhoud nodig
 • Slechte begeleiding
 • Prijs
 • Slechte service

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 29 november 2022

Kom ook eens spelen met HannaH

Deze kamer stond nog hoog op mijn lijstje dus toen we een last minute escape zochten en zagen dat deze kamer nog beschikbaar was, hoefden we niet lang na te denken welke het ging worden. Het werd tijd dat we op bezoek gingen bij de familie Schillinger om te spelen met Hannah.

Ontvangst + Locatie:

Villa BreTil ligt op een makkelijk bereikbare locatie met voldoende parkeerplekken. Het enige wat ik graag veranderd zou zien is een verhard pad van parkeerplaats naar Villa BreTil zelf. Nu moet je over het gras en met het Hollandse herfstweer is dat best glad/vies. Hier kan de kamer niets aan doen en zal dus ook niet het cijfer beïnvloeden maar dit is meer een tip richting Villa BreTil.

De ontvangst is goed en hartelijk. De host kwam ons vertellen dat we alle spullen op moesten bergen en dat we mee mochten om te gaan spelen met HannaH.

Kamer:

Deze kamer is erg goed afgewerkt met een prima verhaal. De introductie van deze kamer is geweldig en iets waar ik meteen fan van was. In de kamer zelf krijg je nog een filmpje te zien en dan kun je echt aan de gang met puzzelen. De puzzels zijn niet al te moeilijk en zijn leuk om te doen, zowel voor beginners als voor ervaren escapers. Toch vind ik sommige puzzels vaag of zijn het niet echt puzzels, maar sta je te wachten tot er iets gebeurt. Daar zit voor mijn gevoel meer in.

Dan de grootte van deze kamer. Dat is gewoon perfect, want deze kamer gaat maar door en door. Het is Villa BreTil echter goed gelukt om ondanks de grootte, de kamer haalbaar te houden binnen de gestelde tijd van 60 minuten. Er zijn echter twee punten die ik wel wat minder vind. Ten eerste vind ik dat het verhaal niet door de hele kamer wordt doorgetrokken. Waar je in het begin helemaal meegetrokken wordt in het verhaal, is dat verhaal richting het einde niet zo sterk meer te vinden en is de finale een beetje een anticlimax. Ten tweede heeft deze kamer wat dingen die in mijn ogen echt een veiligheidsprobleem zijn. Er hangen op een bepaald moment een aantal zwaar metalen objecten in de kamer waar iedereen heel makkelijk tegenaan loopt. Wellicht is het verstandig hier iets aan te doen.

Napraten + Conclusie:

Nadat wij binnen de tijd waren ontsnapt, was er alle tijd en ruimte om onder het genot van een drankje na te praten met de host. Zo kwamen wij ook te weten wanneer de nieuwe kamer op de planning staat en hebben we nog even gepraat over wat andere escape rooms. Concluderend vind ik dit echt wel een aanrader om te komen spelen, zij het met een paar kleine minpuntjes. Wij komen gegarandeerd terug voor de nieuwe kamer en aan iedereen raad ik aan zeker te komen spelen bij Hannah!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:24 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Verhaal aan het begin erg sterk
 • Decor is op sommige punten gevaarlijk
 • Ik mis het verhaal richting het eind van de kamer
 • Finale is een anticlimax

 

Room 1803

Escape Ede
Geplaatst op: 22 december 2022

Hotelkamer voor 4!

Ontvangst:

Het was weer tijd voor een last minute en na even rondzoeken kwamen wij, 4 ervaren escapers, uit in Ede bij Room 1803. Toen wij ruim onderweg waren (lees: 1 uur rijden) keek ik eens op mijn telefoon en zag ik dat ik twee keer gebeld was door een onbekend nummer. Op dat moment heb je al zo'n naar voorgevoel en dat het ergste bleek dus ook waar. Het was de eigenaar van de kamer die ons helaas moest vertellen dat onze host zich last minute ziekgemeld had en er bleek geen vervanging. Dat was even een tegenvaller, maar hij besloot gelijk rond te gaan bellen voor een alternatief. Inmiddels waren wij op locatie en na een half uurtje belde hij terug. Helaas had hij geen alternatief kunnen vinden, maar hij kwam zelf de kamer draaien. Uitstekende oplossing waarvoor wij hem erg dankbaar zijn.

Toen hij aangekomen was, konden we dan toch eindelijk naar binnen om de warmte op te zoeken. De kamer zit in de kelder van een kantoorpand, maar het is ze toch gelukt om de ontvangst een warme huiselijke sfeer te geven. Nadat wij werden voorzien van een drankje en de nodige uitleg, konden wij dan toch gebruik maken van de door ons gereserveerde kamer 1803.

Kamer:

De decoratie van de kamer is zoals je het zou verwachten bij een hotelkamer en behoeft dan ook geen verdere uitleg. Het is ze prima gelukt om een geloofwaardig verhaal neer te zetten met bijpassende decoratie. De puzzels zijn niet altijd even makkelijk en dat is dan meteen iets wat goed is om te weten, want ik zou het aanraden om deze kamer te spelen als je al wat ervaring hebt met escaperooms. Wij waren met 4 en dat is een prima aantal, al zou deze kamer met 2 ervaren spelers ook nog goed te doen zijn.

De kamer is voorzien van een wtf-moment wat ik nog niet eerder zo uitgevoerd heb zien worden en dat draagt ook zeker bij aan het escapegenot. Helaas is dat moment eenmalig, maar van mij had het best nog eens gemogen. De flow in deze kamer is ook echt goed en omdat wij er zo lekker in de flow zaten lukte het ons dan ook om met ruim 20 minuten over te ontsnappen.

Napraten en conclusie:

Nadat wij waren ontsnapt nam de host alle tijd om met ons nog even de kamer door te lopen en konden we ook heel even achter de schermen kijken. Iets wat ik stiekem erg kon waarderen. Hierna hebben wij even een drankje gedaan en de foto kon natuurlijk ook niet ontbreken. Nadat de host de kamer even had gereset, heeft hij met ons nog gebabbeld over verschillende escape rooms. We mochten zelfs nog heel even een voorproefje krijgen van de kamer die ze op dit moment aan het bouwen zijn. Hier komen wij zeker voor terug. Dankzij al deze extra service waren wij het zure smaakje van eerder op de avond dan ook heel snel kwijt.

Concluderend is dit echt een goede kamer. Het is geen kamer die uitblinkt in technische snufjes of de grootte van de kamer, maar het is gewoon een uitdagende kamer met prima puzzels en prima decoratie. Het is aan te raden deze kamer te spelen als je al enige ervaring hebt. De service is uitstekend en je merkt dat de host het leuk vind om te praten over verschillende escape rooms. Zoals eerder al gezegd, komen wij zeker terug voor de volgende kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Sfeer

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 29 november 2022

Op naar het gekkenhuis

Op aanraden van mede-escapers toch maar eens langs bij het Triplicate Institute en ik kan zeggen, hier heb ik geen spijt van gehad. Zo heel vaak kom je niet in Hellevoetsluis, maar voor deze kamer is een aantal kilometer omrijden het echt wel waard. Met vier man begonnen wij aan onze taak om de ontsnapte patiënt op te sporen.

Ontvangst + locatie:

Escape Room the Cube ligt in het centrum van Hellevoetsluis bij Winkelcentrum De Struytse Hoeck, wat normaal zou betekenen dat parkeren en er komen soms wel eens een ramp zou zijn. Dat is hier niet het geval, want er zijn heel veel gratis parkeergelegenheden in de buurt. Eenmaal binnen werden wij warm welkom geheten door Michiel, de eigenaar en tevens onze host. Na even wat vooraf gebabbeld te hebben over onze eerdere escape ervaringen, mochten wij dan toch beginnen aan onze missie.

De Kamer:

Wat een goede kamer is dit zeg, van aankleding tot puzzels. Alles loopt hier lekker door en klopt. Ik las in eerdere reviews dat de aankleding wat kil en strak over kan komen, maar eigenlijk hoort het ook niet anders in een psychiatrische instelling. De puzzels zelf zijn leuk en creatief. Ze verschillen van leuke doe-puzzels tot oprecht erg lastige hersenkrakers. Je krijgt voor deze kamer dan ook 90 minuten en zelfs dan is het een hele taak om alles binnen de tijd te halen. Zeker de puzzels richting het einde zijn echt lastig, wellicht dat ik die liever op een ander moment in het spel had gezien.

Tevens doet deze kamer aan personalisatie, maar de manier hoe ga ik natuurlijk niet verklappen en daarvoor moet je zelf maar eens langskomen. De kamer bevat ook meerdere wtf-momenten waar de gemiddelde escaper altijd heel vrolijk van wordt. Het hintsysteem werkt hier wel iets anders dan bij de andere kamers. Je kan zelf niet om hints vragen, maar bent overgeleverd aan de host. Dit werkt in deze kamer op zich niet storend. Wat ik wel irritant vind ik dezelfde stock muziek op de achtergrond die in een loopje van 40 seconden op repeat staat. Een kleinigheidje, maar ik had liever een volledige soundtrack gehad wat wellicht ook sfeervoller was geweest.

Napraten en Conclusie:

Helaas lukte het ons niet om binnen de tijd te ontsnappen, maar we kregen wat bonustijd om de kamer af te maken. Dat is natuurlijk erg fijn want zo mis je niets van wat de kamer te bieden heeft. Na het maken van de foto was er ruim de tijd om na te praten in en over de kamer. Ook mochten we even een deel van de vr-room testen en was er alle ruimte voor een drankje. Dit drankje zit overigens in de prijs inbegrepen, wat een verklaring is voor de enigszins hogere prijs in vergelijking met andere escape rooms.

Concluderend kan ik echt zeggen, kom naar Hellevoetsluis om een bezoek te brengen aan het Triplicate Institute. Het is een prachtige kamer die wel erg pittig is. Ik zou dan ook aanraden om deze kamer niet als een van je eerste te spelen, maar eerst wat ervaring op te doen. De service is top en de begeleiding ook. Als laatste wel een tip voor mensen die claustrofobisch zijn, deze kamer bevat elementen die niet helemaal geschikt voor jou zijn. Laat dit weten aan je host en je kunt de kamer dan alsnog doen, maar er wordt dan wel rekening mee gehouden!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad van sommige puzzels
 • Missende volledige soundtrack

 

Levenswater

Emmelocked
Geplaatst op: 22 december 2022

Het prachtige sprookje van Emlia

Ontvangst:

Vandaag stonden er drie kamers op het programma, zijnde Runaway Train, Casino Mortale en dus Levenswater. Met 5 toch wel ervaren escapers gingen wij als laatst naar Emmelocked. Met de nog zure nasmaak van Casino Mortale gingen we met goede moed richting Emmeloord en dat is niet tegengevallen. Vanaf het moment dat je bij Emmelocked aangereden komt, weet je dat je naar een compleet andere wereld gaat. De decoratie begint buiten al en houdt niet meer op totdat je weer terug bent bij de auto.

Toen ons tijdstip aangebroken was, moesten we kloppen om binnen te komen en vanaf dat moment ga je naar 1200 en lijkt 2022 even heel ver weg. Onze host Nicole nam ons meteen mee in het verhaal en de decoratie klopte ook in deze ontvangstruimte helemaal. Ze nam ons zelfs zo goed mee in het verhaal dat we ons bijna schaamde dat we ons van te voren niet helemaal goed hadden ingelezen in het verhaal van de kamer. Nadat wij waren voorzien van de nodige rekwisieten die we nodig zouden hebben voor het redden van Emlia konden wij beginnen aan onze quest.

Kamer:

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, de decoratie van deze kamer is GE-WEL-DIG. Je bevind je echt in compleet andere wereld en aan alle dingen is gedacht. Het tijd- en hintsysteem is uniek te noemen en past volledig in de sfeer van de kamer. Hoe mooi de decoratie ook is, de puzzels blijven wel een beetje achter. Het zijn allemaal doe-puzzels en dat is geen probleem, alleen voor ervaren spelers zijn deze echt heel eenvoudig. Ik zou voor mijzelf zeggen dat ze zelfs wat te makkelijk waren. Dit zorgt er wel voor dat wij voor ons gevoel enorm snel buiten waren en gezien de decoratie is dat echt jammer. Dit is nu echt een kamer waar je tot op de laatste seconden van wilt genieten. Grappig om te vermelden was wel dat wij de eerste puzzel opgelost hadden op een manier wat volgens de host niet mogelijk zou moeten zijn, maar dat mocht onze pret niet drukken omdat het nauwelijks opviel.

Napraten en conclusie:

Zoals eerder benoemd waren wij dus redelijk snel uit de kamer en konden wij dus niet tot de laatste seconde genieten van de kamer. Dit werd echter dubbel en dwars goedgemaakt bij het napraten. We mochten de kamer opnieuw in met onze host en alles werd nog eens rustig nagelopen. Ik denk dat wij nog zeker 10 minuten in de kamer hebben staan praten en dat kan ik echt zeer waarderen. Naderhand nog even ruim de tijd genomen om te praten over escaperooms en over het verhaal wat achter deze kamer zit. Dat alles onder het genot van een heerlijk drankje. Uiteindelijk hebben wij zeker nog 45 minuten nagepraat en je merkt hier in alles dat Nicole haar hart en ziel in deze room gestoken heeft.

Concluderend behoort deze kamer echt tot de top in Nederland. Niet zozeer omdat de puzzels state of the art zijn of omdat het honderden kamers zijn. Nee, omdat de decoratie hier van een ander niveau is. Aan alle details is aandacht besteed en het verhaal staat als een huis. De begeleiding is super en trekt je helemaal mee in het verhaal. Er zijn slechts twee puntjes die ik graag onder de aandacht zou willen brengen. Ten eerste is deze kamer voor ervaren escapers wel echt te makkelijk door de eenvoudige puzzels, maar toch wil ik je voor het decoratie en het verhaal aanraden af te reizen naar Emmeloord. Verder waren wij met 5 en dit is wel echt het randje wat betreft het aantal personen met wie je deze kamer zou kunnen doen. Op sommige momenten is het wel eventjes krap, dus ik raad aan om met 4 personen te komen.

Om het nog in 1 zin samen te vatten, kom echt naar Emmeloord om zelf ook te proberen Emlia te redden! Van Nicole hoorde we dat ze meerdere kamers wil bouwen en je kan er op rekenen dat wij zeker hiervoor terugkomen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 29 november 2022

Prima kamer: de intro is beter dan de kamer

Vandaag stonden er drie kamers op ons programma, zijnde Runaway Train, Casino Mortale en Levenswater. Helaas was deze kamer de minste van de dag. Als je de reviews leest dan wordt echt een tweedeling zichtbaar, maar gezien het cijfer wilde wij zelf ook wel eens testen of deze kamer een beetje goed was.

Ontvangst:

De ontvangst is geweldig, ik kan niet anders zeggen dan dat dit echt erg goed gedaan is. Het verhaal begint al thuis en gaat bij de voordeur verder. Als PicoBello BV gingen wij binnen en ook daar gaat het verhaal meteen verder met acteur/game host. Na wat regeltjes en een stevig gesprek mag je dan eindelijk de kamer in waar je dan nog een introductiefilmpje krijgt.

De Kamer:

Na dat filmpje begint de kamer en moet je gelijk gaan zoeken en daar begint het tegenvallen voor mij. De puzzels zijn voor 80% lineair uitgevoerd maar de spullen die je overal voor nodig hebt, zijn al vanaf stap 1 te vinden. Hierdoor heb je enorm veel spullen vanaf het begin van de room, maar is het niet duidelijk wat je er mee kan. De puzzels zelf zijn echter wel creatief en leuk om uit te voeren.

De aankleding in de kamer valt een beetje tegen in vergelijking met de binnenkomst. Bij Casino Mortale verwacht je een casino setting, maar daar merk je in de kamer erg weinig van. De kamer speelt zich af in kantoorsferen en het blijkt ook dat de kamer waarin je begint ook de enige is waarin je gaat komen. Verder zijn er ook veel filmpjes aanwezig in de kamer en dat kost enorm veel tijd, want tijdens de filmpjes loopt je tijd gewoon door en het zijn er oprecht enorm veel. Uiteindelijk is het ons gelukt om met enige hulp toch te ontsnappen binnen de tijd.

Napraten en Conclusie:

Achteraf was er genoeg ruimte om na te praten over de kamer en voor een heerlijk fris drankje. De host en eigenaar waren erg vriendelijk en hebben ons nog even de vr-rooms getoond.

Concluderend zou ik zeggen dat je deze kamer prima kan doen als je nog niet hele hoge verwachtingen wat betreft escape rooms. De intro is fantastisch, maar de kamer zelf zet diezelfde lijn niet door. Als je dat niet heel erg vind, dan kun je deze kamer prima doen.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Verhaal vanuit de intro mist in de kamer
 • Decor in kamer is niet in thema

  Drs-jlc

Runaway Train

EscapeTales
Geplaatst op: 4 september 2022

Deze trein hadden wij niet willen missen!

Als onverwacht ingeschakeld opsporingsteam van de NTVB moesten wij ons buigen over een mysterie van een gecrashte trein.

De ontvangst was zeer hartelijk en de hosts zijn in voor een gezellig gesprek. Ook is er ruimschoots de tijd en ruimte om heerlijk na te babbelen over de kamer.

De kamer zelf is prachtig, je krijgt echt het gevoel in een trein aanwezig te zijn. Wij waren met 5 personen en er is genoeg te doen zodat iedereen lekker bezig kan blijven. De kamer staat niet bol van de technische hoogstandjes, maar dat maakt deze kamer echt niet slechter. Het verhaal is vanaf het begin duidelijk en de flow is goed.

Kom zeker een keer een poging doen om dit mysterie op te lossen en wij komen nog eens terug voor de andere kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja  43:43 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Origineel

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 29 november 2022

Dit is DE escaperoom voor twee

Na hier hele goede verhalen over gehoord te hebben en hem cadeau te hebben gekregen, was het dan toch eindelijk tijd om de conciërge te komen spelen bij Kamer 237. Na enige verwachtingen te hebben vanwege Kamer 237, kan ik vertellen dat deze verwachtingen dubbel en dwars waargemaakt zijn.

Ontvangst:

De ontvangst is warm en hartelijk. Het personeel is geheel in hotelstijl gekleed en er is meer dan genoeg plaats om de auto te parkeren. Nadat wij even een babbeltje vooraf hadden gemaakt met onze host over escape rooms, was het toch tijd voor ons om te solliciteren als conciërge bij dit hotel.

Kamer:

Deze kamer is prachtig van begin to eind. De aankleding van deze kamer is gewoon af en is van alle technische snufjes voorzien. De puzzels zijn goed en verschillen van doe dingen tot logische hersenkrakers, maar zijn altijd perfect afgestemd op het feit dat je deze kamer maar met twee man kan doen. Je moet aardig doorwerken om deze kamer binnen de tijd te halen, maar dankzij de perfecte begeleiding heb je nooit het gevoel dat je echt ergens op vast blijft zitten. Het hintsysteem is uniek te noemen en een regelrechte toevoeging aan deze kamer.

Het verhaal wat tijdens de introductie wordt meegegeven, zet zich in de kamer perfect door. Het klopt gewoon van begin tot eind. In de puzzels wordt zelfs af en toe verwezen naar Kamer 237 wat ik zelf een enorm leuke en creatieve knipoog vindt naar je andere kamer. Het enige minpunt is dat je op een moment even uit het verhaal gehaald wordt en terug komt in de normale wereld, helaas kan ik hier verder niet spoilervrij dieper op in gaan.

Napraten + Conclusie:

Nadat onze sollicitatie niet ging zoals gepland, is het ons toch gelukt om binnen de tijd deze kamer te halen. Achteraf konden we onder het genot van een drankje nog volop napraten met onze host. Hier is ook alle tijd voor en het personeel is enorm enthousiast over escape rooms.

Over de kamer zelf kan ik alleen maar lof uitspreken. Dit is een escape room, zoals een escape room zou moeten zijn. Ik ben van mening dat er zeker betere escape rooms bestaan, maar die zijn allemaal voor groepen en niet voor tweetallen. Daarom baseer ik mijn cijfer ook op het feit dat dit een kamer voor twee is. In die categorie is het gewoon de beste kamer die je voor twee personen kan boeken. Kom dan ook zeker een keer solliciteren bij Kamer 237 voor conciërge.


10

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Logica
 • Beleving
 • Spannend
 • Diversiteit

  kamer237

Vaudeville

Escape Room 076 Breda
Geplaatst op: 22 december 2022

Leuke kamer

Ontvangst:

Deze kamer ligt midden in de stad Breda en was de eerste van de twee kamers, de tweede was Borgesius Mysterie, die vandaag op het programma stonden. Bij binnenkomst werden wij gelijk vriendelijk ontvangen door het personeel en was er alle tijd voor een rustig drankje, aangezien we nog moesten wachten op de overige groepsleden. We speelden deze kamer dan ook met 6 man, waarvan de ervaring verschilde van 50+ tot 2 kamers gespeeld. Nadat iedereen was gearriveerd en de algemene uitleg was gegeven konden wij naar de bovenste verdieping waar onze host op ons stond te wachten en konden we binnentreden in deze kamer.

Kamer:

De kamer zelf is erg mooi gedecoreerd en je ziet dat de kamer de nodige aandacht heeft gekregen wat betreft decoratie. Er zijn ook zeker wel een aantal wow-momenten aanwezig waardoor je je toch verwonderd hoe het wel niet allemaal werkt. De kamer is op de meeste plekken ook groot genoeg dat je met 6 man makkelijk binnen kunt en iets kan doen.

De puzzels sluiten daar ook mooi op aan, want het is echt van alles verschillend van hersenkrakers tot doe-puzzels. Ook hier kun je met zes man goed uit de voeten, al zou ik mij voor kunnen stellen dat als je deze kamer met alleen maar ervaren spelers speelt het snel kan vervelen. Voor ons maakte dit niet uit, aangezien de ervaring van laag tot hoog ging.

Afsluitend dan nog de service in de kamer. De hints gaan middels geluiden en een scherm. In de eerste kamer kregen wij echter wel heel snel erg veel hints. Even een keer roepen dat het zo wel genoeg was en de host had onze hint begrepen. Hierna kwamen de hints op goede momenten en was er niets aan op te merken.

Napraten en conclusie:

Nadat we de kamer binnen de tijd gehaald hadden, konden we nog even met de host napraten over wat we gedaan hadden en waar we nog wat tijd hadden kunnen winnen. Hierna konden wij weer naar de ontvangstruimte waar we nog konden nagenieten van een heerlijk drankje.

Concluderend is dit een prima en mooie kamer. De puzzels zijn divers en er is voor ieder wel wat wils in deze kamer. Mocht je met alleen maar ervaren spelers komen, dan kun je deze kamer het beste spelen met 2-4 spelers. Zit er ook wat minder ervaring in de groep, dan kun je deze kamer ook prima met 6 man spelen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Puzzels

  markgoedegebuure

Het Borgesius Mysterie

Immersive Escapes Breda
Geplaatst op: 15 augustus 2022

Back to school!

Even terug naar school, zo dachten wij toen we aan deze escaperoom begonnen. Meteen toen we binnenkwamen, voelde wij ons dankzij de kantine weer terug op school. Echter, deze school bleek toch iets minder normaal dan je in eerste instantie denkt. Reden genoeg om als gestrafte leerlingen op onderzoek uit te gaan op het Borgesius. Alle puzzels en ruimtes zijn daadwerkelijk prachtig en erg goed te doen, zeker als je met 5 a 6 man komt. Nergens heb je eigenlijk voorkennis nodig en als je er niet uit komt dan helpt het verrassende hintsysteem je zo weer op weg. Tijdens de 90 minuten waan je je echt in een andere wereld waar je compleet meegezogen wordt in het verhaal, omdat de flow van deze room echt top is. Ik vind dit echt een van de betere kamers in Breda en raad iedereen aan om deze room te bezoeken, oftewel. Allemaal weer even terug naar school op het Borgesius!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

  remconet

Wat een belevenis!

Deze escape room mag eerder een escape experience heten. Wat geweldig. De thematisering en techniek zijn van een geweldig niveau! Aan alle kleine dingetjes is gedacht gedacht en alles is voorzien van kleine special effects en geluidjes. De escaperoom is goed te doen voor beginners en ook super tof voor ervaren escapers. Ik zou hem dan ook iedereen aanraden, een groepsgrootte van 4 personen is ideaal!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:03 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica

 

Emerantia (escapehouse)

Escape House Emerantia
Geplaatst op: 22 december 2022

Dit huis moet je bezoeken (nu het nog kan)

Ontvangst:

Vandaag stonden er twee kamers op de programma, omdat we besloten hadden eens een keer naar België af te reizen. Deze kamer stond niet bij mij op mijn lijst omdat ik niet zo erg van de horror ben, maar door deze kamer is dat wel echt veranderd. Op aanraden van de meest ervaren escaper van ons vieren, zijn wij dan toch naar Leuven afgereisd. Vandaag stonden dus Emerantia en Het Geheim van Sint Rumoldus op de planning. Het avontuur begon echter in Leuven

Ja, het avontuur begon in Leuven want zelden kom ik een escaperoom tegen waar de ontvangst al een wtf-moment is. Aangezien ze dit in hun info van te voren vermelden kan ik dat hier wel vertellen. 15 minuten van te voren gaat de voordeur op een kier en succes er mee. Je komt dus binnen en er is niemand. Alleen een scherm en een walkietalkie voor hints staan op jou te wachten. In deze ruimte kan je nog naar het toilet en jezelf voorzien van een gratis drankje, wat pluspunten scoort op de service. Na enige tijd begint het scherm vanzelf de regels en het verhaal te geven en dan gaat de deur van de woonkamer vanzelf open...

Kamer:

Wat een enorme kamer is dit zeg, ze zeggen dat het een volledig huis is en daar is niets aan gelogen. Je komt overal van kelder tot zolder en die 85 minuten heb je dan ook zeker nodig. De aankleding is voor de sfeer perfect, ik heb hier al het een en ander gelezen over dat er draden loshangen en het behang loskomt van de muur. Maar wat verwacht je van een kamer waarin het verhaal verteld dat het huis vervallen is? De aankleding is dus gewoon is stijl en dat komt de sfeer ook zeker ten goede. Die sfeer zit er snel goed in, want je schrikt echt wel een paar keer maar dit is enorm sfeerbevorderend.

De puzzels zijn in deze kamer leuk en afwisselend. Er is een goede afwisseling van denkpuzzels en doepuzzels en voor sommige moet je dan ook echt goed logisch nadenken. Deze kamer kun je prima doen als je wat minder kamers gespeeld hebt, maar als je hem zeker wil halen dan is enige ervaring wel gewenst. Wat betreft de hoeveelheid personen waren wij met 4, maar met meer kun je in deze kamer ook zeker uit de voeten. Het is ons uiteindelijk met 4 gelukt om met 8 minuten over de kamer te halen.

Napraten en conclusie:

Nadat wij de kamer gehaald hadden, kom je eindelijk in contact met je host. Hier was ruim te tijd om na te praten over de kamer en hoe deze kamer nou precies werkt zonder menselijk ontvangst. Nadat wij nog even een drankje hadden gedronken en de traditionele foto gemaakt hadden, konden wij door naar de volgende kamer.

Concluderend is dit wel echt een hele ervaring. 85 minuten de tijd om een heel huis van boven tot onder te ontdekken. De ontvangst is bijzonder te noemen, maar zorgt ervoor dat je gelijk in de stemming en sfeer komt van de kamer zelf. Qua horror is het goed te doen, je zult echt wel een aantal keer schrikken maar het is niet zo erg dat je niet aan escapen toekomt. De puzzels zijn leuk en afwisselend en maken de kamer tot een echte aanrader. Op moment van schrijven (december 2022) is het echter bekend geworden dat de kamer in zijn huidige vorm per 26 februari 2023 gaat sluiten. Hou je van een enge kamer, ga deze dan zeker bezoeken voor het te laat is!


Reactie door Escape House Emerantia

22 december 2022

Bedankt Jelle voor de fijne review. You made our day :-)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving

 

Prachtige kamer, maar wel met anti-climax

Ontvangst:

Vandaag stonden er twee escape rooms op de planning en in België ditmaal. Wij, 4 ervaren escapers, hadden eerder op de dag als Escape House Emerantia in Leuven gespeeld en voor het begin van de avond stond deze op de rol. De ontvangst bij Gouden Kooi is gewoon goed. Het pand ligt midden in het centrum van Mechelen en alles is schoon. De game host verwelkomde ons vriendelijk en gaf ons de nodige algemene informatie en achtergrond informatie over Sint Rumoldus. Met deze informatie in onze binnenzak was het tijd om het geheim van Sint Rumoldus op te gaan lossen.

Kamer:

Voordat je de kamer binnengaat, krijg je eerst de trailer te zien die je ook zelf van te voren kunnen op kunt zoeken en dat zet toch wel de toon. De trailer lijkt wel het begin van een Belgische horrorfilm en dus kom je gelijk in een enge/spannende setting terecht. Hierna betreed je de kamer en wow, deze kamer is qua decoratie echt af. Je vergeet oprecht dat je nog gewoon in een kantoorpand in Mechelen staat en denkt oprecht bij de kerk van Sint Rumoldus te zijn. Deze kamer doet ook aan de nodige personalisatie, zowel in de kamer als vooraf, iets wat bij mij persoonlijk bonuspunten oplevert.

De puzzels zijn goed te doen en niet heel moeilijk, maar sommige kunnen oprecht wel echt een uitdaging zijn. Die afwisseling is prettig en ook het afwisselen tussen behendigheid en hersenkraker is erg prettig. Wij waren met 4 personen en de hoeveelheid puzzels is ook dermate geschikt voor deze groepsgrootte. Ik zou hem dan ook niet met een grotere groep spelen, aangezien sommige delen dan als krap over kunnen komen.

Dan helaas de negatieve punten want hoe mooi deze kamer ook is, er zijn ook mindere punten. Om maar met die o zo geweldige trailer te beginnen. De trailer zelf is zoals eerder gezegd prachtig en het verhaal zet zich ook door in de kamer, maar die sfeer van engheid absoluut niet. De horrorvibe uit de trailer zet zich echt niet door in de kamer, want die is eerder spannend en zeker niet eng. Dat is wel een beetje jammer. Verder bevat deze kamer een hele grote anticlimax en dat is het einde. Elke kamer lijkt prachtig afgewerkt met de mooiste details behalve het einde. Deze finale past niet lekker in het verhaal en lijkt nog snel toegevoegd te zijn aan de kamer. Dat is wel een beetje een tegenvaller.

Napraten en conclusie:

Nadat we op tijd uit de kamer waren ontsnapt, was er alle tijd om even rustig na te praten over de kamer met de host. Er was ook voldoende tijd om te praten over hun nieuwe kamer (die op moment van schrijven inmiddels open is) en daardoor merk je dat het personeel escaperooms oprecht interessant vindt.

Concluderend gezien is dit wel een kamer die op je wishlist thuis hoort, want de decoratie is gewoon prachtig en de puzzels leuk en afwisselend. Het is het zeker waard om hiervoor naar Mechelen te rijden. Laat je alsjeblieft niet afschrikken door de trailer, want daardoor komt de kamer enger over dan hij in werkelijkheid is. Als je je dan ook even mentaal voorbereid op het anticlimactische einde, dan kun je je hier zeker vermaken!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica
 • Diversiteit
 • Trailer is enger dan de kamer zelf
 • Finale is een anti-climax

 

Bloody Dentist 2.0

Breakout Room
Geplaatst op: 15 juni 2022

Geweldige eenkamerescape

Deze escaperoom bestaat slechts uit één kamer, maar dat maakt hem niet minder. Het verhaal is er goed uitgevoerd en het decor is uitermate mooi. Puzzels zijn van prima niveau. Niet te makkelijk, maar ook zeker niet te moeilijk. Het is dan ook zeker een perfecte kamer voor groepen die nog niet zoveel escape rooms gedaan hebben! Het personeel ter plekke is er professioneel en is altijd in voor een babbeltje achteraf.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

De Bank

Locks & Keys
Geplaatst op: 22 december 2022

Niet mijn ding

Ontvangst:

Laat op de dag besloten we nog een last minute escape te zoeken die in de buurt zat en deze kwam als winnaar uit de bus. We kwamen met 4 personen aan bij Locks & Keys in het centrum van Tilburg. De ontvangst was vriendelijk en zo kregen we onze uitleg. De kamer is een break in en ons doel is zoveel mogelijk punten te scoren. Mocht je de highscore kunnen halen, dan ontvang je de jackpot wat echt geld blijkt te zijn. Met die prijs in ons hoofd begonnen wij het aan inbreken in de bank.

Kamer:

Het begin is goed, want je zult de bank en kluis eerst in moeten. Dit geeft juist het gevoel van een normale escape room en de sfeer zat er dan ook goed in. Hierna gaat het echter alleen maar bergafwaarts, want eenmaal in de kluis is het gedaan met de sfeer. De puzzels die je moet oplossen staan eigenlijk allemaal in een map en op papier. Succes er mee, want hints ga je natuurlijk niet krijgen want dat zou het bedrijf geld kosten. Dat is dan ook mijn probleem met een break in waar geen eind aan zit. Je hebt geen doel en de host hoeft in principe geen hints te geven, want dat zou jouw score kunnen beïnvloeden. Verder is het donker in de kluis en dat maakt het lezen van de papieren puzzels nog wat lastiger.

Napraten en conclusie:

Nadat we een niet al te denderende score hadden neergezet, stonden wij buiten. Gelukkig is de service hier wel goed en konden we nog even praten over de kamer en over escape rooms in het algemeen. Dit alles onder het genot van een lekker koud drankje en zo kwam ons bezoek aan de Bank ten einde.

Concluderend is dit niet mijn ding. Door deze kamer ben ik er achter gekomen dat break-in rooms niet mijn ding zijn omdat je eigenlijk geen doel hebt. Bij escape rooms weet je dat je 60 minuten hebt om buiten te geraken en als dat niet lukt, mis je delen van de room. Hier ontbreekt dat doel omdat je 60 minuten hebt om punten te scoren. Het is wel leuk en je vermaakt je er wel een uur, maar ik vind het geen topper aangezien er in de buurt wel betere kamers zijn. De service is wel gewoon prima.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

 

Escape Hotel

Escape Room 013 Tilburg
Geplaatst op: 29 november 2022

Gemiste kans: hier zit meer in

Na eerst de dochter van de slager al eens te hebben gespeeld, gingen wij vol verwachtingen beginnen aan escapehotel 013. We waren met 6 man, qua ervaring verschillend van de eerste kamer tot 20+ kamers. Helaas kon deze kamer onze verwachtingen niet waar maken en dat begint al bij de ingang.

Als je binnenkomt krijg je een filmpje te zien met het verhaal. Helaas ontbreekt dat verhaal in de rest van de kamer volledig waardoor deze introductiefilm snel zijn waarde verliest. Vervolgens werd ons medegedeeld dat een kamer al volledig open was, omdat we niet met voldoende personen waren. Die beslissing snap ik echt niet want als je wil dat mensen vanaf een bepaald aantal komen, sta kleine groepen dan niet toe. Bovendien verwachtte wij hierdoor dat we veel tijd kwijt zouden zijn aan de andere puzzels. Dat bleek niet zo te zijn, want zelfs in dit enorme gebouw stonden sommige van ons nog steeds niets te doen. Wat ons betreft had die ene kamer dan ook gewoon in het spel kunnen blijven, zeker omdat ik hier ook gewoon voor betaal.

Wat mij verder opviel is dat er een werkend toilet in de room aanwezig is. Opzich een grappige toevoeging, maar het feit dat tijd hebt om naar het toilet te gaan, zegt genoeg over de flow binnen deze kamer. De puzzels zelf zijn niet al te moeilijk en redelijk, maar zelfs voor beginners niet altijd leuk.

In vergelijking met de dochter van de slager valt deze kamer echt tegen. Mocht je dus met veel een kamer willen doen in centrum Tilburg, raad ik je aan om De Dochter van de Slager te doen en deze links te laten liggen.


4

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 4.0

Service: 3.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Slechte service
 • Gebrek aan verhaal
 • Sfeer
 • Kamers open laten op eigen beslissing

 

De Dochter Van De Slager

Escape Room 013 Tilburg
Geplaatst op: 22 december 2022

Prima voor grote groepen en om te beginnen

Ontvangst:

De ontvangst is zoals achteraf (deze review typ ik 3 jaar na dato) gezien een ding bij Escape 013. Je moet voor een dichte deur wachten en 15 minuten opent iemand van binnen de deur en kun je naar binnen. Eenmaal binnen kun je naar hartelust even naar het toilet en ook de overige voorzieningen zijn aanwezig. We kwamen deze kamer met 6 personen spelen, want de kamers bij Escape 013 moet je eigenlijk spelen met een grote groep. Nu was dit voor de meeste, ondergetekende included, een van de eerste kamers en dus werden wij voorzien van de nodige informatie wat betreft escape rooms.

Kamer:

Na alle informatie konden wij beginnen aan de kamer. De kamer is flink en er zijn meer dan voldoende puzzels aanwezig voor grote groepen. Nu moet ik wel zeggen dat de puzzels niet moeilijk zijn, maar gewoon leuk. De aankleding valt eigenlijk in exact diezelfde categorie. Het is all round gewoon prima, maar niet bijzonder. De sfeer en setting zijn goed bedacht en maakt het spannend. Die spanning bleek een van ons te veel en die vertrok middels de noodstop naar buiten. Fijn om te weten dat de rest het spel gewoon af kan maken.

Dan de mindere punten. Ten eerste het gebruik van bepaalde objecten, want tijdens het spelen bleek de brandblusser onderdeel van het spel te zijn. Ik kan rare dingen bedenken waar je iets mee kan in een kamer, maar een echte moderne brandblusser? Nee die is voor mij nooit onderdeel van het spel, maar eerder iets waar je vanaf moet blijven tenzij je het echt nodig hebt. Verder is het einde een beetje een anti climax, want het geeft niet echt een lekker einde aan het verhaal.

Napraten en conclusie:

Nadat we op tijd ontsnapt waren, was er ruim de tijd om na te praten. We konden onze beelden terugkijken en kregen daarbij ruime uitleg van onze host. Hierna werd er nog een foto gemaakt en konden we weer naar huis. Er is hier namelijk geen ruimte om een drankje achteraf te doen, maar gelukkig biedt het centrum van Tilburg genoeg mogelijkheden.

Concluderend is deze kamer gewoon prima. Zoals eerder al verteld, blinkt deze kamer nergens echt in uit. Ik denk dat je het dan ook moet zien als een leuke inkomkamer als je met een grote groep bent. Zoek je dus een leuke teambuilding en wil je eens een escaperoom proberen, dan zou ik deze zeker aanraden. Laat vooral Escapehotel 013 links liggen en kies dus deze!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 6 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

 

0 reviews