Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Jelle van dongen

Senior Escaper

Offline

Omschrijving

Ooit met lichte tegenzin begonnen aan 1 kamer, maar nu totaal verslaafd. Het mag inmiddels zelfs een (veel te leuke) uit de hand gelopen hobby genoemd worden.


Speelt kamers door heel Nederland en België met af en toe een uitstap naar Duitsland. Speelt vaak met hetzelfde groepje.


Houdt van een goede beleving en is meer voor een experience dan voor een puzzelkamer.


Lid sinds

15-06-2022

Statistieken

Escaperooms

44 reviews

87 kamers gespeeld

95.5% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

4 gespeelde spellen


1 forum berichten

Team

Eftelscapers

4 teamleden

45 kamers gespeeld

44 reviews

Tomb Hunter

Finest Escape - Bamberg
Geplaatst op: 27 februari 2024

Lara Croft kan inpakken want wij kunnen het beter

Ontvangst & Locatie:

We zijn aangekomen bij onze laatste kamer van de trip. Eigenlijk was dit niet de kamer die we wilde boeken, want we zaten in Nurnberg en daar heeft Finest Escape Die Legende der Zauberakademie 1 & 2. Toen we deze trip in februari boekte was heel juli echter al volgeboekt dus dat zegt wel iets over de populariteit van die kamers. Gelukkig heeft Finest Escape ook nog een locatie in Bamberg waar ze deze Tomb Hunter kamer hadden en die had nog plek dus boekte we die.

De locatie bevind zich in de binnenstad en gezien we hier niet verbleven moesten we met de auto. Parkeren kan niet bij de locatie zelf, maar wel op 5 minuten lopen bij een betaalde parkeergarage in de buurt. Eenmaal binnen worden we geheel in stijl ontvangen en valt onze mond al open van de grootte van de locatie waar we terecht zijn gekomen. Maar goed, back to business want we moeten een artefact gaan zoeken in een verlaten tempel.

Kamer:

Eenmaal binnen begint het verhaal en wauw wauw wauw. Ik ben niet meer in Duitsland, maar sta in de jungle voor een tempel. Deze decoratie trekt zich het hele spel door en het verhaal wordt ook langzaam maar zeker duidelijk. Combineer dat met de effecten en ik dacht echt dat ik in de Tomb Raider spellen zat. Dat komt misschien ook wel omdat we mochten zwieren aan touwen en onze behendigheid moesten laten zien. De kamer heeft ook echt veel technieken die je dromen laten uitkomen. Het hintsysteem is hier een van en zonder iets weg te geven houdt je guide wel van cookies en doet het uitspraken die wij als groep tot op de dag van vandaag nog gebruiken.

De puzzels zijn divers, maar je moet het wel zien als een echte belevingskamer want dat is wel de insteek van de room. De aanwezige puzzels zijn eenvoudig, maar creatief en vereisen teamwork. Wel heeft de kamer een groot zoek en vind aspect en dat is nou niet ons beste punt. Helaas was er wel een puzzel die in het Duits maar op 1 antwoord kon komen, maar in het Engels wel twee mogelijkheden gaf maar dit kan ik best wel door de vingers zien gezien de rest van de kamer. Met het nodige speurwerk komen we binnen de tijd met het artefact naar buiten.

Napraten & Conclusie:

Nadat we klaar zijn, komt onze host weer terug bij ons en neemt alle tijd om de kamer met ons door te lopen. Ook heeft hij alle tijd om met ons te praten over escape rooms in NL, maar ook in Duitsland. We vertellen hem ons verhaal over de locatie in Nurnberg en hij begint met ons een gezellig gesprek over hun locaties. We gaan dan ook met een meer dan voldaan gevoel naar buiten bij onze laatste escaperoom van de trip. Concluderend is dit gewoon een dikke 10, want alles klopt hier. Dit is qua oppervlakte de grootste kamer die ik ook gedaan heb. Hier geen systeemplafond, maar rotswerk en alles netjes weggewerkt. Kortom, ga hier heen en boek deze kamer. Wij komen dan ook echt nog terug voor de andere kamers want pohh dit was genieten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Going Underground

Crime Runners
Geplaatst op: 27 februari 2024

Bunker met rare bewoners

Ontvangst & Locatie:

Deze kamer stond eigenlijk niet op de planning, maar we kregen in Praag al een beetje afkickverschijnselen voor Wenen gezien we hier helemaal geen escaperoom zouden gaan spelen. Van te voren hadden we al een beetje rondgevraagd voor kamers is Wenen en de bij meeste welbekende Milde Dictator vertelde ons dat we deze kamer eigenlijk wel moesten spelen maar waarschuwde wel voor de prijs. 184 euro voor vier man is wel aan de prijzige kant en dus kozen we er voor om hem eigenlijk niet te doen. In Praag veranderde de stemming waardoor we hem toch maar lastminute geboekt hebben.

Bij de locatie ligt een metrostation in de buurt dus met het OV kun je hier prima komen. Eenmaal binnen worden we hartelijk ontvangen en daar begint de aankleding meteen. We bevinden ons voor een cafe en krijgen van onze host de verplichte uitleg. Zij vertelt ons dat er de laatste tijd de nodige aardbevingen plaatsvinden die terug te herleiden zijn naar een ondergrondse bunker uit WOII en wij mogen op onderzoek uit.

Kamer:

Zo, wat een kamer is dit zeg. Bijna alles klopt hier van puzzel tot decoratie tot verhaal. De decoratie klopt overal en is prachtig, want je hebt echt het gevoel dat je terug bent gegaan in de tijd wanneer je de WOII bunker binnenstapt. Dit gevoel wordt nog versterkt door de licht en geluidseffecten in deze kamer waardoor je steeds meer het gevoel krijgt iets te ontdekken wat eigenlijk niet voor jouw ogen bedoeld was. Dat draagt dan ook bij aan het verhaal, want dat was mij eigenlijk gedurende het hele spel duidelijk en dat heb ik vaak niet.

Dan nog even over de puzzels, want deze kamer beschikt over een ruime verscheidenheid aan puzzels. Deze verschillen van een zoek en vind opdracht tot een logica puzzel. Wat ik knap vind is dat de kamer wel grotendeels lineair is, maar dat elke speler wel iets te doen heeft. De meeste puzzels vereisen ook het nodige teamwork waardoor er echt wordt ingezet op het samenwerken en daardoor weet elke speler wel hoe een bepaalde puzzel opgelost moest worden. Toch is de kamer niet moeilijk maar dat is buiten Nederland en België tot nu elke keer geweest. We waren dan ook eigenlijk weer veel te snel buiten.

Napraten & Conclusie:

Achter hebben we nog even een drankje gedaan en kort nagepraat met de host. Deze maakte een foto en kon rustig al onze vragen beantwoorden. Concluderend was ik heel erg blij dat we deze kamer nog last minute geboekt hadden want deze kamer verdiend erg veel lof. Na wat tegenvallende ervaringen bij de vorige kamers was dit weer echt thuiskomen. De decoratie, effecten, puzzels en het verhaal maken dit een kamer die je echt moet spelen als je in Wenen bent. Zeker spelen dus!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Goede service
 • Aardig aan de prijs

 

The Lost Archeologist

Mystery Room
Geplaatst op: 27 februari 2024

Voor deze prijs kan je geen onvoldoende scoren

Ontvangst & Locatie:

Gedurende deze trip zouden we nog naar Wenen gaan en laat Bratislava daar nou niet zo heel ver vandaan liggen. Even speuren op het web en toch twee kamers gevonden. Toen ik van deze kamer echter de streetview opzocht kreeg ik echter een normale woonflat te zien, maar gezien eerdere ervaringen in Praag zou het wel kloppen. In de buurt van de kamer is een bushalte dus zo kom je het makkelijkst bij deze kamer. Eenmaal aangekomen staat dat ik een telefoonnummer moet bellen en zodra ik dat gedaan heb, komt onze vrouwelijke host ons gelijk halen en worden we naar de kelder gebracht. We krijgen een korte uitleg en starten meteen.

Kamer:

Tja dit is een basic kamer vol met zand. Dat is denk ik wel de conclusie, maar toch verdient deze kamer een paar pluspuntjes. De puzzels zijn bijna allemaal reken- of logicapuzzels en puzzelen kan alleen lineair dus hou er rekening mee dat sommige spelers niets staan te doen. Verder is de kamer niet echt voorzien van technische hoogstandjes, maar op sommige plekke is er met simpele technieken toch een leuk effect gemaakt. Het ontbreekt echter aan een lekker verhaal en we staan dus ook zo weer buiten.

Napraten & Conclusie:

We konden hier nog even rustig napraten met de host en zij was ook oprecht geïnteresseerd is het escapen in Nederland dus daar konden we rustig over praten. Na een foto en het betalen van ZESTIG euro, ja 60,- liepen wij weer naar buiten. Concluderend zit daar voor mij ook een beetje de crux, want wat kan ik voor dat geld verwachten. Dit cijfer moet je dan ook zien in relatie tot de prijs, want de kamer is gewoon basic zijnde een 1.0 kamer. Wel wil ik zeggen dat de host enorm vriendelijke was en dat het aan haar absoluut niet gelegen heeft.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Goede service

 

Secret of Nikola Tesla

Questum
Geplaatst op: 27 februari 2024

Voor dit bedrag moet je hem spelen

Ontvangst & Locatie:

Deze kamer bevindt zich in de kelder van een kantoorpand en heeft direct naast het pand een tramhalte dus de locatie is goed bereikbaar. Helaas krijgen we de dag vooraf een sms dat ons tijdslot niet door gaat want de host is ziek. Nou opzich niet erg want we krijgen korting en spelen een slot later. Eenmaal aangekomen bij de locatie zit alles potdicht en is er geen host. Na 10 minuten komt onze host aanfietsen en maakt voor ons het pand open. Hij wijst ons de kluisjes en toiletten en gaat onze kamer in gereedheid brengen. Uiteindelijk krijgen wij uitleg, maar aan het einde vraagt onze host aan ons of ie wat vergeten is in zijn uitleg. Juist.... als dat het niveau van vandaag gaat worden.

Kamer:

Eenmaal binnen valt onze mond open van verbazing, want wat een mooie kamer is dit. De aankleding klopt helemaal en je voelt je echt even in het verhaal van Nicola Tesla. Je verbaast je over het niveau gezien de prijs van de kamer, maar toch lukt het ze hier om een prachtige kamer neer te zetten. De puzzels hebben allemaal te maken met de uitvindingen van Tesla, waardoor je soms wat out of the box moet denken maar dit heb ik niet als vervelend ervaren. Ja het is niet je standaard escapepuzzel maar wel creatief en origineel.

In de kamer worden ook veel verschillende effecten gebruikt. Een van deze effecten zou in Nederland absoluut nooit kunnen, want dat vinden wij niet veilig en begrijpelijk. Laten we het er op houden dat het een knallend effect was die ook wel een fout gaat gezien de gaatjes in de muur. Onze monden vielen dan ook echt open van verbazing toen dit effect zich voltrok. De kamer is verder niet heel lastig en het verhaal is basic maar wel wel aanwezig. Het lukte ons om met nog ruime tijd over te ontsnappen.

Napraten & Conclusie:

Helaas hield de magie op toen we terug de lobby in kwamen. Onze host was totaal niet geïnteresseerd in onze ervaring en wilde ons eigenlijk zo snel mogelijk wel hebben. Tijd voor een foto was er niet en toen ik de verschuldigde 60 euro (ja wederom 60 piek voor een escape) wilde afrekenen vertelde de beste man dat ik al afgerekend had van te voren en dat klopte ook wel, maar hoe krijgen we dan die beloofde korting van 15 euro. Nou misschien door nog een andere kamer te spelen gezien deze wel erg goed bevallen was. Nou dat was absoluut niet mogelijk, want de baas was er en die moest nog schoonmaken en het bedrijf had vandaag niet open moeten zijn. Met andere woorden, we werden gewoon naar buiten gewerkt en dus was dit de slechtste service gedurende de trip.

Concluderend was dit voor 60 piek echt een topkamer. De decoraties is goed en de effecten zijn tof. De puzzels zijn origineel, maar niet altijd zoals je van een escape room verwacht dus denk ook niet dat je hier sloten tegen gaat komen met een standaard puzzel. Tegenover deze goeie kamer staat een waardeloze service, want dat was ondermaats. De host van ongeïnteresseerd en wilde ons gewoon zo snel mogelijk weg hebben. Ben je in de buurt dan speel deze kamer, want wij komen misschien ook nog eens terug voor de rest. Hopelijk treffen we dan betere service.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 3.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Slechte service
 • Slechte begeleiding

 

Safe - secret of Jack Daniels

The Padlock
Geplaatst op: 27 februari 2024

Bij deze verlaten hut kan je pootjes tellen

Ontvangst & Locatie:

Onze laatste twee kamers, zouden deze en Mission53 worden van the Padlock. Deze kamer bevindt zich in een van de buitenwijken van Praag, dus je zult even een stukje moeten reizen van de tram en daarna nog zo'n 10 minuten moeten lopen. Eenmaal aangebeld, worden we vriendelijk ontvangen door onze host en meegenomen naar de lobby. Hier valt het mij op dat dit echt een moderne schone lobby is. We kunnen rustig naar het toilet en krijgen de intro per videoband wat ik zelf wel echt heel grappig vond. Daarna worden we binnengelaten inde kamer om dit whiskygeheim te ontrafelen.

Kamer:

Om maar gelijk met de rotte deur in huis te vallen, GADVERDAMME. Dat was het eerste wat ik dacht toen ik hier binnenstapte, want het rook enorm naar riool. Je start namelijk 'buiten' en dat is wel goed gelukt maar het ruikt naar een open riool in plaats van een fris bos. Over dat bos gesproken, de gemiddelde bosbewoners waren wel in overvloed aanwezig. Pissebedden, duizendpoten en spinnen waren in ruime aantallen aanwezig en dat helpt ook niet echt bij het puzzelen. Dit is by far de vieste en goorste kamer die ik ooit heb gezien. Als je dan eenmaal binnen in de hut staat moet je ook nog verschillende voedselstoffen zoeken. Het valt mij nog alles mee dat ik hier geen muizen ben tegengekomen.

Goed, dan even naar de aankleding en de puzzels. Die aankleding is dus wel goed gelukt want het ziet er oprecht goed uit. Het bos ziet (met nadruk op ziet) er uit als een echt bos en het hutje is ook echt een oud jagers hutje. De puzzels zijn bijna allemaal erg leuk om te doen en vereisen ook vaak teamwork waardoor iedereen wel iets te doen heeft. Enkel het begin is lastig gezien je hier heel veel opties hebt, maar die ene optie maar net moet vinden. Daar komt bij dat zoek en vindt niet ons sterkste punt is, dus het duurde even eer we op gang kwamen. De kamer is verder ook voorzien van enige technische hoogstandjes. Uiteindelijk lukte het ons om ruim binnen de tijd en niet helemaal nuchter (vandaar 18+) te ontsnappen.

Napraten & Conclusie:

Nadien konden we even rustig napraten en dat was wel even fijn. Onze host kon ook gelijk regelen dat we meteen door mochten naar Mission53 door die host te bellen dat we er aan kwamen. Dat is dus wel echt goeie service.

Concluderend zal ik eerst in gaan op het goede. Dit is een leuke kamer om te spelen met een man of 3-4, want je hebt allemaal wel iets te doen en kan hier ook gewoon lekker puzzelen. De technische snufjes zijn ook een leuke toevoeging waardoor dit eigenlijk een hele goede kamer is om te spelen. MAAR er is hier gewoon een enorme duizendpoot in de room en dat is het schoonmaken of eigenlijk het gebrek hier aan. De kamer is enorm goor, waardoor je hier meer mee bezig bent dan met lekker escapen. Kortom, de service is prima, de kamer en puzzels ook maar het moet echt goed schoongemaakt worden. Als dat gebeurt, dan is dit wel echt een kamer die moet spelen maar nu zou ik eerst even vragen of ze schoongemaakt hebben ;).


6.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Heeft onderhoud nodig
 • Vies
 • Ongedierte

 

Mission 53

The Padlock
Geplaatst op: 27 februari 2024

Last but not so best

Ontvangst & Locatie:

Dit zou onze laatste kamer in Praag worden en gezien de tijd van welgeteld 99 minuten hadden we toch wel enige verwachtingen. Deze kamer zit niet op dezelfde locatie als de andere twee kamers van The Padlock. Gelukkig had onze host bij Jack Daniels gebeld dat we er al aankwamen en zouden we meteen naar binnen kunnen. Van de ene naar de andere locatie is een kwartier lopen, dus hou daar een beetje rekening mee. Eenmaal aangekomen treffen we echter een dichte deur achter een nog dichter rolluik. Aanbellen heeft geen zin, want schijnbaar zijn wij er toch eerder dan onze host die toegezegd had er al te zijn. Nou goed een dikke 15 minuten later kon onze host aansjokken en kunnen we naar binnen.

Zo strak als ik de lobby vond bij de andere locatie, zo slecht was deze. Het leek wel of ik een lokaal studentenhuis binnen was gewandeld, maar wie weet is de kamer wel een stuk beter. Na een standaard praatje en een introfilmpje konden we dan ook echt van start.

Kamer:

De eerste indruk is goed, want we stappen binnen in een soort steeg met meerdere deuren. Het geeft gelijk een gevoel dat je in een andere wereld bent, maar helaas blijft dit niet lang. Want zodra je ook maar 1 deur opentrekt is de illusie voorbij. Want wat miste ik in de lobby, ja het toilet. Achter 1 van de deuren zit namelijk een volledige keuken van toilet in standaard kantoorstijl waardoor je meteen uit je verhaal bent. Achter deur twee zit ineens de achterkant van een busje en sta je in een park. Die aankleding bleef een beetje de hele kamer door, want sommige delen waren gewoon oud, versleten of stuk. Hier zijn ze erg van het is een kelder dus donker + zaklamp is prima decoratie.

De puzzels zijn ook niet altijd even leuk, want bij sommige puzzels ontbreekt gewoon de logica. Daar komt nog bij dat sommige puzzels niet werkte waardoor ik een eigen handige oplossing moest verzinnen dat we verder konden. Hier merkte we ook gelijk dat onze host ons niet kan horen en daar viel mij iets op aan de begeleidingsstijl in het oosten. Overal waar we kwamen, kregen we namelijk een walkietalkie maar dat komt dus omdat ze ons niet kunnen horen tijdens het spel. Dus toen wij half doof gingen door een krakende geluidsbox, gebeurde er niets totdat we het meldde via de portofoon. Sterker nog, wij konden in de kamer meegenieten van de host die rustig Netflix zat te kijken.

Dat concluderend nog even het verhaal en ik zou willen zeggen welk verhaal? Ja je zoekt een crimineel die een drankje gejat heeft maar daar houdt het wel op. Het zijn allemaal onsamenhangende ruimtes die het verhaal niet versterken. Tel daarbij op dat je aan het einde letterlijk de deur waardoor je binnenkomt van het slot afdraait en de deceptie is compleet. Van die 99 minuten waren en ook nog echt net geen 40 over dus tja onze verwachtingen waren niet gehaald.

Napraten & Locatie:

Napraten was hier niet echt de bedoeling, want het was een korte hoe was het, foto en daarna afrekenen. Concluderend viel deze kamer dus echt tegen. Waar het bij Jack Daniels vooral zo was dat het goor was, was het hier de kamer zelf die tegenviel. De aankleding is basic, de puzzels leuk maar niet altijd logisch en het verhaal is niet aanwezig. Tel daarbij op dat veel dingen versleten waren of al kapot en een host die niet op zat te letten. Nee deze kamer is niet de moeite waard tot ze hem beter gaan onderhouden. Toch krijgt deze kamer een 6, omdat er toch een flow in zat die ik in een andere kamer niet had. Helaas zijn onze verwachtingen niet gehaald en was de laatste kamer in Praag een kleine tegenvaller.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 5.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Heeft onderhoud nodig
 • Decor
 • Onlogische puzzels
 • Slechte service
 • Slechte begeleiding

 

Galactic Pioneers

Mindmaze
Geplaatst op: 19 februari 2024

To infinity and beyond

Ontvangst & Locatie:

Tijdens onze trip naar Praag, zouden we bij MindMaze 1 kamer gaan spelen. Dit werd al snel de Nautilus gezien deze erg goed aangeschreven staat. Nu denk je wellicht huh maar je schrijft een review voor Galactic Pioneers? Dat komt omdat we er ter plekke pas achter kwamen dat die kamer kapot was en we dus een andere moesten kiezen. Beetje jammer, maar uiteindelijk toch maar voor Galactic Pioneers gekozen. Het personeel was niet heel erg vriendelijk, maar uiteindelijk werden we naar onze kamer gebracht.

Kamer & Puzzels:

Voordat je de kamer kan betreden wordt je in een soort kleine filmruimte gestopt waar je nog even wat uitleg krijgt er hierna betreed je de kamer via een stukje lopen met de host. Dit vind ik een gemis, want daardoor val je helemaal uit her verhaal dat je te vroeg bent ontwaakt op een ruimteschip. De kamer zelf is wel goed afgewerkt, alleen begin je op sommige plekken te zien dat de kamer wat begint te verslijten. Zo werkte een bepaald onderdeel van een puzzel bij ons niet goed, waardoor we hier wat tijd op hebben verloren.

Die puzzels zijn overigens bijna allemaal leuk en innovatief. Ik zeg bijna, want er was 1 puzzels waar we gewoon maar wat gedaan hebben ne dat bleek te werken, maar ik weet nog steeds niet wat nou eigenlijk echt de bedoeling was en onze host kon dat ook niet helemaal lekker uitleggen. De puzzels zijn niet uitermate moeilijk en dragen bij aan het verhaal dat je het schip weer in juiste staat zult moeten herstellen. Een uitdaging die ons dan ook zeker gelukt is.

Napraten & Conclusie:

Het napraten was hier eigenlijk niet bestaand, maar we konden toch een paar vragen stellen over de kamer. Daarna was het eigenlijk meteen afrekenen en we stonden weer buiten. Jammer, maar dit schijnt een beetje de Praagse werkwijze te zijn en niet per se de schuld van de kamer.

Concluderend is dit een prima kamer in Praag. De aankleding is prima en de puzzels ook, maar er is verbetering mogelijk op het personeel en de koppeling aan het verhaal. Tevens mag de kamer op sommige punten wel een beetje extra onderhoud hebben.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

 

Úsvit Cinema

LostExit
Geplaatst op: 27 februari 2024

Oud ouder oudst

Ontvangst & Locatie:

LostExit is een Praags escapebedrijf die je vaak niet tegenkomt in de toplijstjes als je zoekt naar escaperooms in Praag, maar via via hadden we toch vernomen dat je hier best leuk kon escapen zonder al te veel geld uit te geven. We zouden hier beide kamers spelen, waarvan eerst cinema en een paar uur later School. Uiteindelijk beide kamers achter elkaar gespeeld, want dat kon hier makkelijk. Toen we het adres opzochten, kregen we een streetview foto van een flat te zien en dan vraag je je toch al snel af of je op de goede locatie terecht bent gekomen. Een kort metroritje en een kleine wandeling later staan we voor de deur en bellen we aan.

De eigenaar heet ons van harte welkom en brengt ons via een kleine passage op de 2e etage naar een soort achterhuis. Hier mogen wij wachten en kunnen we eventueel naar het toilet. Goed de aankleding is vrij stevig Oostblok 80er jaren, maar dat doet natuurlijk niets af aan de escape room. De host is zeer vriendelijk en in zijn beste Engels probeert hij ons duidelijk te maken dat we een bezoek gaan brengen aan de cinema.

Kamer:

Eenmaal binnen, mogen we plaatsnemen in een bioscoop die ook zo uit de jaren 80 kan komen en waar ze heden ten dagen nog slechte ouderwetse 18+ films zouden draaien. Dat wil dus zeggen dat de sfeer uit de lobby/woonkamer zich doorzet in de kamer, maar deze kamer kan dat goed hebben. We beginnen met zoeken en ons valt meteen op dat de puzzels niet van de technische hoogstandjes bevatten die we gewoonlijk gewend zijn. Het is hier echt ouderwets puzzelen met cijfersloten en het zoeken van voorwerpen. Gelukkig is deze kamer vrijwel helemaal parallel te spelen, waardoor er voorkomen wordt dat spelers niets staan te doen.

Voor wat betreft de decoratie zei ik al dat het er echt uitziet als een jaren 80 bioscoop, dus eigenlijk is de thematisering gewoon uitstekend gelukt, maar je ziet wel dat de afwerking hier en daar wat tegenvalt. Wat betreft het verhaal is het wel aanwezig, maar soms wat lastig te volgen. Toch deed onze host zijn alles wat hij kon doen, zodat wij als groep het verhaal zo goed mogelijk meekregen. Het lukte ons dat ook om ruim binnen de tijd te ontsnappen.

Napraten & Conclusie:

Wat een verrassing was het napraten hier. Waar we tot nu toe gedurende onze reis meteen vriendelijk naar buiten begeleid werden, was dat hier absoluut niet het geval. De eigenaar kletste ons de oren van het hoofd, maar we kregen het wel voor elkaar dat we de andere kamer gelijk konden spelen. We hebben samen met de eigenaar even gepraat over escapen in Praag en escapen bij ons in Nederland.

Concluderend heb je hier een prima kamer om te spelen, maar verwacht niet te veel. Je staat hier echt in iemands uit de hand gelopen hobbyproject. Als je met die instelling binnenstapt, dan kan je hier zeker lekker puzzelen en een uur vermaakt worden. De puzzels zijn vrijwel allemaal taal-onafhankelijk en dus kan je als buitenlander ook goed vooruit. Eigenlijk gewoon een prima kamer.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Goede service

 

Strange School

LostExit
Geplaatst op: 27 februari 2024

Op deze school had ik niet willen zitten

Ontvangst & Locatie:

Aangezien dit kopje vrijwel direct gekopieerd kan worden van mijn review van Cinema, ga ik het hier kort houden. De kamer is niet zo bekend en bevindt zich in een soort achterhuis van een flat. De eigenaar is erg vriendelijk en praat je de oren van het hoofd. Beide kamers zijn een soort uit de hand gelopen hobby en hebben dus een hoog huis-tuin-keuken gehalte.

Goed, dan specifiek over deze kamer. We konden deze kamer gelijk na Cinema spelen in plaats van 1,5 uur later pas. We worden naar een halletje gebracht en op de hoogte gebracht van de situatie in deze school. Echter, dit praatje duurt wel erg lang en dat was hier oprecht erg storend. Ik denk dat we zeker 15 minuten aan intro kregen en dat was echt een tegenvaller en we waren dan ook gelijk uit onze flow. Uiteindelijk mogen we dan eindelijk in de kamer en kunnen we los.

Kamer:

De kamer moet een school voorstellen uit de tijd van de koude oorlog en de muur en nou dat is zeker geluk. Stel je zelf even in gedachten een schoollokaal uit de jaren 70 in een sovjet land. Nou dat plaatje wat jij nu in je hoofd hebt, zo ziet het er ook wel echt uit. Oud krijtbord, overal communistische propaganda en de verplichte foto van Stalin, Lenin & Marx. De aankleding zit wel goed, maar zet zich niet door in alle ruimtes. Zonder al te veel weg te geven, zijn de ruimtes na de oorspronkelijke ruimte niet zo goed aangekleed en leun je tegen piepschuimen muren en dat is wel jammer.

Dan even over de puzzels. Dat verliep alles behalve soepel, want oei oei oei wat zijn sommige puzzels hier ver gezocht. Je krijgt aan het begin echt een overload aan objecten en dat maakt dat je denkt dat je parallel kan puzzelen. Wij gingen hierdoor allemaal zoeken naar plekken waar we terecht konden voor een puzzel, maar dat viel toch even tegen. De puzzels moeten bijna allemaal lineair, waardoor de flow er gewoon niet in zat. Daar komt ook nog bij dat er een puzzel inzat waar erg veel in het Tsjechisch stond en slechts een kleine zin in het Engels. Hier kwamen we echt niet uit, totdat we de hint kregen dat de tekst er niets mee te maken had. Dat vind ik zelf een minpunt, want als het enkel Tsjechisch was dan kan ik er nog inkomen dat het decoratie was of gewoon een red herring. Helaas denk je door die Engelse zin dat je er echt wat mee moet, terwijl dat niet zo was. Daar komt nog bij dat deze kamer vrij groot is en echt heel heel heel veel puzzels bevat. Combineer dat met een dramatische flow en het maakt dat we maar net op tijd konden ontsnappen.

Napraten & Conclusie:

Gezien we toch al een ruime 3,5 uur binnen waren en graag wat wilde eten, hebben we na deze kamer zelf ervoor gekozen om meteen af te rekenen en te gaan. Let wel op dat je hier echt niet kan pinnen, maar contant met Tsjechische kronen met betalen. Zorg er voor dat je dit van te voren hebt geregeld!

Dan een algehele conclusie. Ja de eigenaar is uitermate gastvrij en vriendelijk, maar moet bij deze kamer wel echt even schaven aan de intro. 15 minuten luisteren naar een introverhaal is gewoon echt veel en veel te lang. De kamer zelf is niet zo best en is voor mij de slechtste kamer die we gespeeld hebben deze trip. Het haalt nog net een voldoende, omdat ik wel voor 75% het gevoel heb gehad in een oude school rond te wandelen en de puzzels die wel lekker liepen ook wel echt leuk waren plus het feit dat het lekker goedkoop was. Toch bevat de kamer te veel verwarrende puzzels en kom je hier niet lekker in de flow. Dit wordt versterkt door het gevoel dat je hier lekker parallel kan puzzelen door de vele spullen die je krijgt, maar dit blijkt uiteindelijk niet te kunnen. Kortom, als je in Praag bent dan kun je hier prima langskomen voor Cinema maar deze school kan je beter laten.


5.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Goede service
 • Introverhaal veel te lang
 • Puzzels niet logisch

 

Haunted House

The Chamber
Geplaatst op: 19 februari 2024

Duistere kamer zonder acteur

Ontvangst & Locatie:

Onze escapevakantie brengt ons naar Praag en hier had ik toch al wel het een en ander over gehoord. Gezien niet iedereen in ons groepje even goed tegen horror met acteurs kan, hebben we er voor gekozen om HH1 te doen i.p.v. HH2. De kamer bevindt zich in een soort van winkelpassage en we worden wel gelijk vriendelijk ontvangen door onze gamehost. Deze vrouw geeft ons meteen een tablet waarop we weer een aantal formulieren mogen invullen, dit maakt deze acteurloze kamer toch wel gelijk iets spannender dan gedacht. Ze neemt ons hierna mee richting de kamer, die dus op een andere plek begint. Voor we binnen kunnen, geeft ze ons nog de legendarische woorden mee dat ze even moet checken of er geen zwervers liggen te slapen. Juist ja, het was toch zonder acteur ;)

Kamer & Puzzels:

Zodra we binnenstappen begint de spanning meteen. Deze kamer krijgt het voor elkaar om met allerhande special effects een enge kamer te creëren zonder daarbij gebruik te hoeven maken van acteurs. Het ziet er uit als een oud vervallen huis, waar het niet helemaal pluis is en dat wordt ook goed overgebracht. Er waren in deze kamer technieken en effecten aanwezig, waar ik tot op de dag van vandaag nog mijzelf afvraag hoe ze het gedaan hebben en dat zegt wat. Dan wil ik nog wel wat zeggen over het hintsysteem, want wow. Laat ik het er op houden dat je een bijzonder apparaat meekrijgt en dat de muren soms tot je kunnen spreken.

Dan de puzzels, die zijn niet heel moeilijk maar ook niet heel makkelijk. Eigenlijk gewoon prima voor een enge kamer, want de spanning zorgt er al voor dat je niet helemaal meer helder nadenkt. Het was eigenlijk gewoon een goede hoeveelheid puzzels voor deze kamer, al waren sommige puzzels niet heel origineel maar dat doet er niet toe.

Afsluitend nog een korte passage over het verhaal. Dat verhaal is goed te volgen tot het einde, want daar wordt de spanning goed opgebouwd maar eigenlijk gebeurd er helemaal niets. De laatste ruimte is dan ook echt puur voor de engheid en niet meer logisch voor het verhaal wat ik persoonlijk toch een beetje jammer vond.

Napraten & Conclusie:

Het lukte ons om uit de kamer te ontsnappen en het verhaal te ontrafelen. De host was hierna bereid om rustig met ons de kamer door te lopen met het licht aan zodat we al onze vragen konden stellen. Ook het napraten achteraf was erg goed, maar wel wat aan de zakelijke kant.

Concluderend is dit een goede enge kamer als je niet zo houdt van een acteur. Kom je naar Praag en wil je een enge kamer doen zonder acteur, dan moet je deze kamer echt niet overslaan.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

The Hidden Chamber

Salzufler Unterwelt
Geplaatst op: 27 september 2023

Indiana Jones is er niks bij

Eindelijk is het zover, het is medio juli en onze escapevakantie kan dan toch van start gaan. Uiteindelijk 14 kamers kunnen spelen en deze mocht het spits afbijten aangezien hij op de route lag van onze eerste stop in Berlijn. Het heeft ook even geduurd voordat ik hier los kon met het schrijven van een review, omdat ik graag even goed na wilde denken hoe ik het reviewen van deze kamers toch aan ging pakken.

Ontvangst:

Die is bijzonder zullen we maar zeggen, maar gelukkig in positieve zin. Deze kamer ligt in de kelder van het treinstation van Bad Salzuflen, dus gratis parkeren kan gelukkig voor de deur. Ze verzoeken je om op een gezet tijdstip aan te bellen en dat deden wij dan ook. Het duurde toen wel even voordat de deur open ging maar de dame in de deur kwam niet voor ons. Achter ons stond inmiddels de groep die hun andere kamer kwam spelen waardoor er dus even verwarring ontstond en ik haast dacht dat we er op het verkeerde tijdstip stonden (dat zou niet de eerste keer zijn). Uiteindelijk begint dan toch je hoogstpersoonlijke ontvangst die ik echt niet had zien aankomen maar daardoor zat de sfeer er gelijk goed in en was ik alles alweer vergeten. Uitleg: check, Omschrijving van de te zoeken kunstwerken: check Toiletbezoek: check, veiligheidshelm: check, zuurstof: ehm.. check.

Kamer:

Ja want daar begint het, de luchtzuivering doet het niet helemaal zoals dat hoort en dus krijgen we maar een uur de tijd om de kelders van dit station af te zoeken naar verschillende kunstwerken die door de nazi's zijn gestolen en hier verstopt zouden zijn. De kamer is geheel in stijl en men waarschuwt van te voren om een lange broek aan te doen zodat je goed beschermd bent en dat snap ik wel. Laten we het erop houden dat mijn knieën zwart waren na 60 minuten en de aankleding van de kamer aantoont dat er al even niemand meer geweest is maar dat past er heel erg goed bij. Ik voelde mij oprecht Indiana Jones die op zoek was naar artefacten die beter thuis zouden horen in een museum.

De puzzels in deze kamer zijn lekker afwikkelend en er kan parallel gepuzzeld worden wat wij (groep van 4 met toch redelijk wat ervaring) wel fijn vinden omdat dan toch iedereen bezig kan zijn en dat er zo niemand niets staat te doen. Laat ik wel voorop stellen dat als puzzelen je redelijk goed afgaat in de kamers hier in NL en BE dan vlieg je echt door deze kamer heen. De puzzels zijn absoluut niet moeilijk en dit bleek een trend te zijn die nog vrijwel 13 kamers zal volgen. Een trend die ook nog 13 kamers door zal zetten is dat wij echt niet goed zijn in zoeken, maar dat is natuurlijk niet iets wat we de kamer aan kunnen rekenen. Het hintsysteem vind ik toch een beetje onpersoonlijk, maar is wel functioneel en dat is natuurlijk de ouderwetse mobiel waar je om hints kunt vragen.

Napraten & Conclusie:

Uiteindelijk is het ons gelukt om alle gestolen kunstwerken te vinden en met een ruime tijd over te ontsnappen. Het napraten achteraf was nog een positieve verassing, want ik had gehoord dat ze in het buitenland (zeker de landen die wij aan zouden doen) niet zo van het napraten zijn. Echter, niets was minder waar want onze host heeft nog lekker met ons nagepraat en ook over de kamers die nog op ons programma stonden. Dat was een fijne verassing en ook vertelde ze ons nog even alle ins en outs over de kamer die we net gespeeld hadden.

Concluderend is dit echt een hele goede starter van de trip, want de kamer is prachtig, de puzzels zijn simpel maar leuk en afwisselend tussen een doe- en denkpuzzel en de begeleiding is echt heel erg goed. Kortom, ga je met de auto naar Berlijn dan kom je of langs Bad Salzuflen of is het maar een klein stukje om en dan is het echt de moeite om deze kamer te spelen. Een goede kamer die aantoont wat ons te wachten staat in Berlijn aangezien deze kamer door de knappe koppen van The Room in Berlijn medebedacht is en van hen staan ons nog 3 kamers te wachten.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Start rommelig (ivm zelfde starttijd andere kamer)

  Marieke

The Lost Treasure

The Room Berlin
Geplaatst op: 27 september 2023

Het zweet stroomt overal, maar Indiana Jones was nog niet klaar vandaag

Nadat we de Indiana Jones in ons al eerder vandaag aan mochten spreken (zie daarvoor mijn review van The Hidden Chamber bij Salzufler Unterwelt in Bad Salzuflen) stond deze kamer van The Room op het programma. Dit was echter niet onze eerste keus, omdat we heel graag Brandon Darkmoor wilde spelen maar dat was tot overmaat van ramp niet mogelijk omdat de kamer waterschade had en juist die weken gesloten was voor onderhoud. Knap kloten, maar niet getreurd want deze kamer was ook te boeken.

Ontvangst:

The Room ligt in het oosten van Berlijn en is goed te bereiken met het ov. Ga het ook alsjeblieft niet proberen om hier met de auto te komen want dat is gewoon niet praktisch. We hadden deze kamer op de vroege avond geboekt en het was buiten goed aan de temperatuur. We hoopte dat de kamer airco had, maar daar kom ik zo op terug. Bij aankomst werden we opgewacht door een Professor die ons meteen mededeelde dat we gelijk konden beginnen en we werden voorzien van een tas met hulpmiddelen. Ons werd verteld dat ze een ongekende archeologische vondst gedaan hadden in de kelder maar dat de verkenningsdrone slachtoffer was geworden van een val en dat wij de gelukkige waren om de boel te onderzoeken. Met de lift gaan we dan ook naar de kelder en in de krochten van een kamer gaan we dan maar van start.

Kamer:

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ben je heel stevig gebouwd (en ze waarschuwen hier ook voor) dan valt deze kamer helaas voor je af. Het begin is dermate krap dat je hier dan echt niet doorheen kan en er is geen alternatief. Zorg verder ook dat je niet alleen maar mensen meeneemt die voorzien zijn van een goed stel Nederlandse lange benen. Dat klinkt raar, maar de helft van ons team van 4 kon op sommige plekken alleen komen doordat we ons op de meest acrobatische manieren ergens doorheen gepropt hebben. Verder heeft deze kamer dus geen airco en is hij vrij krap waardoor het echt enorm warm is binnen. Niet echt een hele prettige ervaring als het buiten al 28 graden is en het daar eigenlijk koeler is dan in de kamer.

Goed, de disclaimer hebben we gehad en laat ik maar meteen zeggen dat de kamer echt wonderschoon is. De aankleding is enorm mooi en er is goed gebruik gemaakt van techniek. Daarmee wil ik niet zeggen dat de kamer er vol mee zit, want dat zou de sfeer verpesten van een kamer die vele jaren verborgen is geweest. De kamer heeft een magische touch en de techniek zorgt ervoor dat deze illusies goed versterkt worden. De puzzels zijn wederom niet moeilijk maar erg innovatief, want de meeste zijn doe-puzzels maar vragen enorm veel samenwerkingsvermogen. Je zult goed op elkaar ingespeeld moeten zijn om tijdig uit deze kamer te kunnen ontsnappen. Lukt dat, dan val je van verbazing in verbazing tijdens die enorm goede escape avontuur.

Napraten en Conclusie:

Nadat het ons wederom gelukt was om met nog veel tijd over te ontsnappen konden we ook hier redelijk goed napraten. We hebben met onze host nog even gepraat over deze kamer en over Brandon Darkmoor. We weten zeker dat we hier nog wel voor terug gaan komen want deze kamer schijnt echt heel goed te zijn. Concluderend is dit echt een kamer die je moet spelen, maar het liefst wel in de zomer. Normaal zou ik een kamer niet afkraken op dit soort dingen, maar nu was het echt onconfortabel warm wat eigenlijk niet kon. Is het dus wat koeler of bouwen ze toch airco in, dan moet je deze prachtige kamer echt spelen. Het best speel je met 4 personen waarvan er minstens 1 ook een beetje klein is. Verwacht geen moeilijke puzzels maar laat je innerlijke Indiana Jones zijn gang gaan in deze kamer.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Puzzels
 • Echt te warm voor de zomer

 

Frankenstein

Miraculum
Geplaatst op: 19 februari 2024

We komen een boek lenen...... toch?

Ontvangst & Locatie

Tijdens onze escapevakantie zouden we in Berlijn 3 kamers spelen, waarvan 2 bij Miraculum. Eerst Frankenstein en daarna The Golden Phoenix. In de bevestigingsmail staat dat je je moet melden bij een boekenwinkel en in het begin denk je nog wat raar, want ik kom toch escapen? Nou, deze boekenwinkel is gelukkig goed met het Berlijnse OV bereikbaar en ziet er van binnen en buiten ook echt uit als een boekenwinkel. We melden ons bij de verkoper dat we een kopie van Frankenstein komen lezen en dan begint het. Ze is het boek kwijt en wij moeten gaan zoeken en ondertussen onze spullen opbergen.

Kamer & Puzzels:

Helaas kunnen wij het boek ook niet vinden, maar onze host weet dat er nog een bijzondere kopie te vinden is in het pand. Ze neemt ons mee naar de restricted section en daar begint het verhaal. De intro van de kamer is bijzonder en iets wat ik nog niet eerder gezien had. Laat ik het er maar op houden dat je letterlijk het verhaal ingezogen wordt. Het wordt ons meteen duidelijk dat dit wel een duistere kopie van Frankenstein is en dat we ons hagje moeten zien te redden voordat het monster van Frankenstein ons te pakken krijgt.

De kamer zelf is prachtig, er is aan elk detail gedacht en je denkt geen moment dat je in een escape room staat. Je bent echt in een andere wereld terechtgekomen. Het verhaal is ook meteen goed duidelijk en je werkt gedurende het verhaal ook echt naar een einde toe, dit is meteen ook het moment om te vertellen dat het einde redelijke spectaculair is met gave effecten. Dan als laatste de puzzels, deze zijn niet heel moeilijk maar dagen je wel uit om goed samen te werken. Het grootste onderdeel van deze kamer is echt zoek & vind, want als je dat goed kan als groep dan sta je zo buiten. Wij vonden persoonlijk dat sommige spullen net iets te goed verstopt zaten omdat je hier echt never nooit gaat zoeken. Dit heeft ons wat tijd gekost, maar het weerhield ons er niet van om met nog een goede half uur over te ontsnappen uit deze kamer.

Napraten & Conclusie

Uiteindelijk nog even kort met onze host kunnen napraten. Ze liep met ons de kamer door en kon onze vragen netjes beantwoorden. Nog even nagepraat over de verschillende kamers in Berlijn en daarbuiten en toen liep onze eerste ervaring met deze boekenwinkel op zijn einde.

De kamer zelf verdiend op decoratie en verhaal alle lof, maar is te afhankelijk van het zoek&vind aspect. De puzzels zijn simpel en maakt dat je als ervaren escaper zo buiten staat, maar het zoek en vind aspect moet je wel goed liggen. Sommige spullen liggen te goed verstopt waardoor je zo vrijwel niet vindt. Daarom scoort deze room niet net wat hoger, maar ga deze wel spelen als je in Berlijn bent. Sterker nog, boek je vlucht en ga die kant op.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Sommige spullen te goed verstopt

 

The Golden Phoenix

Miraculum
Geplaatst op: 19 februari 2024

Een perfecte vervanger van die gemiste uitnodiging van die ene toverschool

Ontvangst & Locatie:

Eerder op de dag zijn we al in deze boekenwinkel geweest om Frankenstein te komen lezen, maar in de namiddag mochten we nog eens komen om ook het boek van The Golden Phoenix te lezen. In de bevestigingsmail werd mij al verteld dat we specifiek moesten vragen naar een bepaalde uitgave omdat het niet goed zou gaan in de tovernaarswereld. Onze host vertelde ons snel de spullen op te bergen en we moesten hem volgen naar de restricted section. Hier waren wij natuurlijk al eens eerder geweest en daarom kende wij al een beetje hoe het verhaal ging starten, maar dit maakte het niet minder spectaculair.

Kamer & Puzzels:

Al meteen bij binnenkomst is het ons duidelijk dat wij in de tovernaarswereld terecht zijn gekomen. We worden welkom geheten op Hogw.. ehhh Bärenfels Academy en moeten eerst leren toveren. Dat toveren vormt gedurende de kamer ook wel eens de oplossing tot een puzzel, waardoor ik deze kamer echt extra bonuspunten geef omdat het in mijn fan-straatje past. De kamer zelf ik prachtig gedecoreerd en laat je het gevoel geven in een compleet andere wereld te zijn. Licht, geluid en geur dragen er aan bij dat je helemaal op gaat in het verhaal en dat lukt ook erg goed want het verhaal vormt echt de rode draad in je spel. De kamer is ook voorzien van de nodige technische hoogstandjes waardoor je soms van verbazing in verbazing valt.

Dan door naar de puzzels, deze zijn erg simpel en dat is voor de ervaren escaper soms een tegenvaller. Het zijn vaak breng A naar B puzzels of je moet even goed nadenken als groep en dan kom je er wel uit. Dat maakte voor ons dat we echt een megatijd neer konden zetten, terwijl wij eigenlijk nog veel langer in deze kamer konden blijven. Je krijgt voor deze kamer 75 minuten de tijd en met 40 minuten over waren wij al weer buiten, yikes.

Napraten & Conclusie:

Toen we de kamer uit waren, hebben we nog heel kort nagepraat over de kamer. Zoals in de eerdere reviews al benoemd, zijn ze buiten België & Nederland niet zo van het uitgebreid napraten. We konden onze vragen nog stellen en hebben het kort over andere escaperooms gehad, maar toen zat de laatste kamer van Berlijn er weer op voor ons.

Concluderend is dit echt een vette kamer, maar dat hangt wel heel erg af van je persoonlijke voorkeur. Hou je van Harry Potter, dan vind je deze kamer net als ik echt de bom en zorgt de simpelheid voor een klein puntje aftrek. Ben je een ervaren escaper en doet Harry Potter je niet zo veel, dan ga je deze kamer waarschijnlijk minder ervaren dan dat wij hebben gedaan. De kamer zelf is prachtig, want hij is gewoon all-round af, maar de puzzels zijn wel echt aan de te simpele kant. Kortom, hou je van harry potter en escapen dan moet je nu je bezemsteel pakken en naar Berlijn vliegen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Puzzels erg simpel

 

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 25 april 2023

Jason is back in business

*DISCLAIMER - TESTGROEP - GRATIS GESPEELD*

Zoals hierboven vermeld waren wij een testgroep en ik weet dat het beleid van escapetalk deze reviews niet toestaat omdat er nog iets kan veranderen aan de kamer. Maar toch wil ik deze review plaatsen, aangezien de kamer zo goed als af was en wij ook een full experience gehad hebben, gezien er ook geen personeel mee ging de kamer in en de kamer ook niet stop gezet hoefde te worden omdat iets niet werkte.

*EINDE DISCLAIMER*

Toen het bericht online kwam dat Jason's Legacy gebouwd ging worden, werd ik stiekem wel heel erg blij. Jason's Curse had altijd hoog op mijn wishlist gestaan, totdat het noodlot toesloeg en die kamer in vlammen opging. Ik wilde deze kamer hoe dan ook spelen en toen er gevraagd werd om testgroepen waren wij ( 4 personen 40 - 85 kamers ervaring) er ook als de kippen bij. Wij mochten komen spelen en het verhaal van de nieuwe kamer wekte al meteen mijn interesse.

Ontvangst:

Eenmaal aangekomen bij Outergrounds is het makkelijk parkeren, want dat kan voor de deur en is gratis. Hier werden we welkom geheten en werden de laatste dingen goed gezet zodat wij aan ons bezoek aan het huis van de lokale priester konden beginnen. Wij kregen ook te horen dat we de eerste testgroep waren die alleen naar binnen gingen en dat er een nieuwe puzzel in zat. Verder was alles wel gereed en met gezonde spanning gingen wij de kamer binnen.

Kamer:

Voordat je echt de kamer in kan, krijg je een video te zien over de historie van Jason en dat ze hem kwijt zijn nadat het huis van Jason is afgebrand (goede knipoog). De buurtwacht heeft onze hulp ingeroepen om het huis van de zo goed als blinde priester van de buurt te doorzoeken. Dan komen wij aan bij het huis van de priester en pohhh wat is dit een prachtige escaperoom. Hier klopt alles, maar dan ook echt alles. De decoratie, de sfeer, het geluid zorgen allemaal dat je vergeet dat je in een escaperoom staat want dit is gewoon 75 minuten genieten.

De puzzels zijn allemaal geweldig, want ze zijn zeer afwisselend en ook niet te makkelijk of te moeilijk. Soms zul je goed moeten nadenken, maar blijkt de oplossing achteraf super logisch en soms is het een echte doepuzzel. Wij waren in deze kamer met 4 personen aanwezig en niemand heeft stilgestaan. Er is genoeg te doen voor iedereen en dat is erg fijn. Verder bevatten de puzzels de nodige eastereggs naar Jasons Curse, wat leuk is als je die kamer gespeeld hebt. Laat ik wel voorop stellen dat je Jasons Curse niet gespeeld hoeft te hebben om het verhaal van deze kamer te begrijpen.

Tevens zit deze kamer ook vol met allerhande technische snufjes, die je van verbijstering in verbijstering doen vallen. Als je een kamer zoekt met wtf-momentjes dan kom je hier ook zeker aan je trekken. Toch is niet alles technisch en zijn er ook gewoon cijfersloten in de kamer aanwezig. Dit maakt de kamer ook tastbaar en geeft je dat fijne gevoel van oplossen als een slot opengaat met de door jouw ingevulde code. Deze kamer heeft het allemaal!

Napraten en conclusie:

Nadat we 90 minuten in de kamer hadden gezeten, bleek dat deze kamer eigenlijk voor 75 minuten geboekt kan worden. Dit was echter de bedoeling, omdat wij als testers het maximaal mogelijke aan puzzels kregen in deze kamer en dat wordt dus aangepast. Hierna was er ruim de mogelijkheid om tips te geven en onze ervaringen te delen. Ik heb ook het gevoel dat hier wat mee gedaan gaat worden wat deze kamer nog beter gaat maken terwijl hij nu al geweldig is. Natuurlijk was er ook de mogelijkheid een drankje te nuttigen en werd er een foto gemaakt.

Concluderend was dit echt een retegoede kamer. Als het nu met testen al een 10 verdiend, dan vraag je je af waar de 11 is op escapetalk? Deze kamer heeft alles want hij is prachtig, bevat een goed verhaal, heeft afwisselende puzzels, is voorzien van moderne technische snufjes zonder dat je het echte escapen vergeet en voldoet gewoon aan de eisen van de hedendaagse escaperoom. Verder wil ik beide eigenaren bedanken voor de warme service gedurende ons bezoek. Zoals de titel al beschrijft, Jason is back in business dus laat nu alles vallen en ga als de brandweer deze kamer boeken want dat zal je niet tegenvallen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

  OuterGroundbrittuitdebultenTheekopjeEscapElinepsmulders

The Imitation Room

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 23 april 2023

Hier had meer in kunnen zitten

Toen deze kamer werd aangekondigd was ik in eerste instantie erg enthousiast. Ik kende de film waarop de kamer gebaseerd werd en HannaH was mij zeer goed bevallen. Daarom besloten wij (met vijven dit keer tussen de 20 en 80 kamers ervaring) om zodra het mogelijk was deze kamer te boeken. We zaten bij de eerste tien boekers en op 10 maart zouden we dan eindelijk komen spelen, maar helaas ging dat niet door want er miste nog onderdelen waardoor de kamer niet open ging. Dit is natuurlijk mogelijk en het vergrootte onze zin om te komen spelen want wat zou er dan wel niet in de kamer zitten waardoor we zo lang hebben moeten wachten?

Helaas kwamen al snel de slechte reviews binnen op escapetalk en hebben ook wij getwijfeld of we de kamer nog wel wilde spelen. Uiteindelijk hebben wij er voor gekozen om dan toch op 16 april de kamer te spelen en ons te laten verrassen door the imitation room.

Ontvangst:

Het ontvangst bij Villa BreTil viel tegen dit keer, dat was ik niet gewend van de laatste keer dat ik daar HannaH en Zahnarzt Schillinger kwam spelen. Even los van het ontvangst snap ik nog steeds niet waarom er geen bestraat pad van de parkeerplaats naar de kamer is, want met het huidige Hollandse drekweer loop je door de modder richting de locatie. Eenmaal binnen zat er nog een groep en de aandacht van de twee personeelsleden ging ook daar naar uit en wij werden compleet genegeerd, terwijl wij toch netjes 15 minuten voor starttijd aanwezig waren. Na enkele minuten kregen wij dan een formulier onder ons neus geschoven en dat was het dan tot de starttijd aanbrak. Een wat kille ontvangst, terwijl er toch genoeg personeel aanwezig was?

De kamer:

Toen we eenmaal konden beginnen, werden we meegenomen richting de voordeur voor een kleine acteersessie. Buiten het feit dat dit acteerstuk weinig toevoegt aan de beleving, lijkt het mij ook niet logistiek efficiënt aangezien er op dat moment niemand naar binnen kan want daar sta jij als groep. Hierna krijg je een voorwerp en wordt je naar boven gestuurd en daar begint de escaperoom, nouja eigenlijk buiten de room want je moet zelf nog je weg naar binnen banen. Dat voorwerp wat je krijgt is totaal niet logisch, want wij vonden de oplossing van de puzzel om binnen te komen, pas ergens nadat we al ruimschoots in de kamer stonden.

Eenmaal aangekomen in de kamer valt mij meteen het prachtige decor op, daar krijgt deze room dan ook pluspunten voor. Alles is prachtig aangekleed en ook de voorwerpen die je tegenkomt zijn indrukwekkend. Toch wordt dit niet doorgezet in de puzzels, want deze zijn soms alles behalve logisch. Er is in de kamer 1 puzzel in het bijzonder die helemaal niet logisch is en waar je vrijwel altijd een hint voor zult krijgen. Deze puzzel voelt ook niet lekker aan, maar meer om een lollig moment te creëren in de kamer. Helaas is het ook niet duidelijk wanneer je een puzzel goed hebt opgelost. Er is nergens een audiovisuele impuls wat aangeeft dat je een puzzel goed hebt afgerond en dat frustreert de flow.

Nadat je deze puzzel hebt opgelost kan echter mijn tweede stoorpunt beginnen aan de kamer, zijnde het geforceerd wachten. Al met al hebben wij op een moment in de kamer ruim 5 minuten staan wachten voordat we weer verder konden en dat irriteert mij enorm. Dit wordt versterkt door het feit dat dit geen kamer is voor 5 personen, laat staat voor 6. De ruimtes zijn krap en er zijn ook niet voldoende puzzels om iedereen bezig te houden. Zelfs met 4 personen gaan sommige personen zich hier vervelen omdat ze niets staan te doen. De kamer is naar mijn mening dan ook meer geschikt voor 2/3 personen.

Verder wil ik het nog even hebben over het hintsysteem en de veiligheid in de kamer. Om maar met die eerste te beginnen, het zijn allemaal gesproken hints en dat is super leuk. Het probleem is echter dat het geluid van de hints veel te zacht staat en deze kamer altijd in het Engels staat. Mocht je dus niemand in je groep hebben die lekker Engels kan, dan ga je in deze kamer vastlopen. Verder ben je ook beperkt tot de vooraf ingesproken zinnen, dus als je een hint niet begrijpt heb je pech want er is geen mogelijkheid om de hints te verduidelijken. Dan nog de veiligheid en wie mijn review van HannaH gelezen heeft, weet dat ik toen in die kamer al een veiligheidsissue aanstipte omdat meerdere mensen zich er aan bezeerd hadden. Dat was in deze kamer weer het geval, gezien op een gegeven moment er wat onderdelen openschieten. Dit kwam met dermate kracht naar buiten dat een teamgenoot er blauwe plekken op haar been aan over hield. Verder bevond zich bij ons in het sieradendoosje een enorm scherpe speld die iemand al snel in zijn vinger had zitten. Dit is gewoon onveilig en dat kan eigenlijk niet echt.

Napraten en conclusie:

Uiteindelijk lukte het ons om na 47 minuten buiten te staan en op moment van spelen is dit de recordtijd. Je krijgt voor deze kamer 75 minuten de tijd, maar ik kan mij niet inbeelden dat je al die tijd nodig hebt en zelfs niet als onervaren speler. Het aantal ruimtes valt tegen en daardoor hadden wij naar 47 minuten ook niet het gevoel dat we 'ontsnapt' waren, maar eerder een gevoel van 'was dit het?'. Hierna was het wel mogelijk om nog na te praten onder het genot van een drankje en nu had het personeel wel alle aandacht voor ons.

Concluderend was dit echt een grootte tegenvaller en dat was even onverwachts. Deze kamer voldoet naar mijn mening gewoon niet aan de standaarden die de huidige escaper stelt aan een kamer en het niveau wat Villa BreTil zelf heeft gezet met HannaH. De ruimtes zijn klein, krap en er zijn er gewoon te weinig. Dat wordt gecombineerd met een matige flow, onlogische puzzels en veel wachten. Helaas viel de service aan het begin tegen en waren er weer onveilige dingen aanwezig in de kamer. Het feit dat ik deze kamer een 6,5 geef, komt met name door het prachtige decor. Het is tevens goed om te weten dat ik deze kamer heel prijzig vind voor wat je er voor terugkrijgt. Kortom, als je deze kamer komt spelen dan doe je dat het best met 2 of 3 personen en stel je je verwachtingen bij want het haalt niet het niveau van HannaH.


6.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 6.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Prachtig decor
 • Puzzels
 • Beleving
 • Prijs
 • Onlogische puzzels
 • Alleen in het Engels te spelen
 • Geen duidelijke aanwijzing als puzzel goed is
 • Te klein voor 4-6 personen
 • Onveilige voorwerpen in de kamer
 • Veel geforceerd wachten

  DreablirdNina007psmulders

De Uitdaging van de Snip

Escaperoom Tilburg
Geplaatst op: 25 april 2023

Even ouderwets puzzelen

Deze kamer heb ik lang uitgesteld, want hij heeft toch een reputatie gezien het ultiem lage slagingspercentage. Nadat iedereen toch de nodige ervaring had opgedaan besloten we dat het tijd was om deze kamer met 6 personen (tussen de 20 en 85 kamers ervaring) te lijf te gaan.

Ontvangst:

Deze kamer bevind zich bij een poolzaak wat goed past bij het verhaal van deze kamer. Je komt wel echt in de zaak binnen dus er is niet de persoonlijke aandacht die je bij andere escaperooms gewend bent. Uiteindelijk werden wij door onze gastvrouw opgehaald die ons meenam naar de bovenste verdieping en ons daar voorzag van de algemene informatie en regels. Dit deed zij echter wel nonchalant (lees: roerend in haar kopje koffie) en dat zou ik dan toch anders doen. Hierna konden wij beginnen aan deze uitdaging van de snip.

Kamer:

De kamer begint met een introfilmpje die in het lokale accent verzorgd wordt wat wij persoonlijk echt heel grappig vonden. Hierna kom je de kamer binnen en daar valt eigenlijk gelijk op dat er nergens een tijd te vinden is en dat ons ook niet verteld is hoe lang we hebben om te ontsnappen. Zonder t te spoileren zal de uiteindelijke reden voor het lage slagingspercentage zorgen.

De kamer zelf is gewoon echt een ouderwetse 2.0 escaperoom, dus technische snufjes bij de puzzels maar vooral puzzelen, puzzelen, puzzelen. Ik kan ook niet veel delen aangezien ik dan echt ga spoileren, want alles is bijna een puzzel. Waar ik nog wel iets over wil zeggen is dat er een ding niet werkte in onze kamer waardoor we op een moment echt even vast zaten. We hadden de goede combinatie al ruim 20x ingevuld maar er gebeurde helemaal niets, maar dit werd uiteindelijk provisorisch opgelost. Verder werkte de overige puzzels wel en dus kon mijn puzzelhart zijn lol niet op.

Napraten en conclusie:

Nadat we onder grootte tijdsdruk vele puzzels gingen oplossen, kwam dan het verlossende woord. We hebben de uitdaging met succes voltooid en dat gaf toch wel trots gevoel gezien dat lage slagingspercentage. We hadden nog 7 minuten over en dat is toch wel erg netjes, al zeg ik het zelf. Hierna liep de host met ons nog even de kamer door en werd er een foto gemaakt. Dan wordt je naar beneden gestuurd en is het gelijk afrekenen. Helaas dus niet de mogelijkheid om even na te praten onder het genot van een drankje.

Kortom, deze kamer kun je het beste spelen als je een keer in Tilburg in de buurt bent en je zin hebt in een echte puzzelkamer. Wij waren met zes personen en er was voor iedereen wat te doen wat wel echt heel fijn is. Verwacht niet de beste kamer van het land, maar als je een uitdaging zoekt en weer eens lekker ouderwets wil puzzelen dan is dit de kamer voor jou.


Reactie door Escaperoom Tilburg

27 mei 2023

Hoi Jelle, Dank voor de uitgebreide review, maar zou je de spoiler uit de review willen halen?


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

 

In dit bos ben je zelden alleen...

Deze kamer stond al even op de planning en dat was niet zonder reden. Met zen vieren (tussen de 35 en 80 kamers ervaring) gaan we komende zomer op escapevakantie en zo komen ook de enge kamers in Praag op de radar in beeld. Omdat ikzelf en een paar andere toch twijfels hadden over horrorkamers en het feit dat ik nog nooit een kamer in het Engels had gedaan, werd er besloten om een buitenlandse horrorkamer te zoeken die relatief dicht bij huis zat. Middels de bekende terpeca-lijst en websites zoals escaperoomers.de kwamen wij terecht bij The Dark Forest in Wuppertal. Op 1e paasdag 2023 zou het dan toch echt zover zijn.....

Ontvangst:

Onderweg naar deze kamer moet je een paar dingen weten. Ten eerste heeft Escape Stories twee locaties, deze kamer bevind zich op locatie Barmen en dus moet je er goed op letten dat je die locatie invult in Maps want anders sta je compleet aan de verkeerde kant van Wuppertal. Ten tweede bevind de kamer zich in de Umweltzone van Wuppertal, wat betekend dat je een groene milieusticker moet hebben als je deze kamer wil bezoeken en enigszins dichtbij wil parkeren. Dat parkeren is aandachtspunt drie, want je kan bij deze kamer niet parkeren. Ook zijn de parkeermogelijkheden in de buurt erg schaars, maar je kunt eventueel parkeren bij een van de P+R's in Wuppertal en dan verder met de zweefmetro of je gaat op een zon- of feestdag want op zon- en feestdagen mag je overal in de stad gratis parkeren. Vanaf ons parkeerterrein moesten we nog 3 minuten lopen om bij deze kamer aan te komen.

De kamer zelf ligt aan een binnenhof van een woonflat. Vanaf de ingang van het hofje is het duidelijk aangegeven waar je heen moet en eenmaal bij de voordeur wacht je een formulier en een gesloten deur. Dit formulier bevat alle regeltjes en de informatie over de acteurs, want ja deze kamer heeft acteurs. Dat staat dus niet aangegeven op de website of hier op escapetalk en dat vind ik niet zo netjes. Nu kwamen wij specifiek om een horrorkamer te ervaren en was het niet erg, maar je zou er maar ter plekke achter komen dat het met acteurs is en daar niet van gediend zijn. Eenmaal het formulier ingevuld was, moesten we even wachten totdat een stem ons uitnodigde om binnen te komen. Hier troffen we niemand aan maar het is hier mogelijk om naar het toilet te gaan en je spullen op te bergen. Dan moet je wachten tot je starttijdstip en 3 kloppen aan de voordeur om je avontuur te starten.

Kamer:

Dan opent zich de deur en begint je avontuur. Helaas kan ik hier vanzelfsprekend niets over zeggen aangezien dit hele verhaal dan bol zou staan van de spoilers. Wat ik je wel kan vertellen is dat het wel lijkt alsof je in een horrorfilm meespeelt, want de effecten en scares doen niet onder voor wat je in de meeste horrorfilms tegenkomt. Het decor is realistisch en laat je volledig opgaan in het verhaal dat je in een onheilspellend bos staat. Het geluid en alle andere effecten versterken dat gevoel alleen maar. Weet wel dat het heel erg donker is in de kamer, dus hou je hier niet van dan zou ik deze kamer links laten.

Wat betreft puzzels zijn het er niet heel veel, maar dat zou ook niet passen in deze kamer. Je krijg 90 minuten om uit de kamer te ontsnappen en met de kennis dat het aantal puzzels op twee handen te tellen is, zou je zeggen dat je zo buiten staat. Echter, niets is minder waar want door de constante spanning en druk heb je alle tijd nodig. Zo hadden wij de volle 90 minuten nodig om deze kamer tot een goed eind te brengen. Verwacht dus niet dat je hier lekker kunt puzzelen, maar je kunt hier wel een hele goede horrorervaring verwachten.

Die ervaring wordt extra kracht bijgezet door de acteurs. Het acteerwerk is erg goed en zorgt ervoor dat je vaak schrikt maar toch ook niet te vaak. Je krijgt echt wel de ruimte om de puzzels op te lossen en daar houden ze ook wel rekening mee wat betreft de hoeveelheid scares. Hulde wat mij betreft voor de actrice in onze kamer, aangezien ze mij toch twee keer goed te pakken had terwijl ik dacht de hele ruimte wel te hebben gescand. Het totaalplaatje klopt gewoon heel goed in deze kamer.

Napraten en Conclusie:

Nadat we net op tijd ontsnapt waren uit het woud, bleek dat alles opgenomen was en konden we de highlights van ons avontuur uitgebreid bekijken. Ook was er de mogelijkheid voor een drankje en om na te praten met onze host/acteurs. Pluspunten ook voor het feit dat ze heel goed Engels konden, want ik was bang dat dat nog wel eens tegen kon vallen maar niets was minder waar gelukkig. Tijdens het napraten is het ook mogelijk om de kamer met de lichten aan te bekijken en dat kon ik zelf erg waarderen. Nadat de foto gemaakt was, gingen we weer naar buiten en was ons avontuur ten einde.

Concluderend stijgt deze kamer meteen naar de hoogste regionen in mijn favorietenlijst. Nu had ik wat betreft 'enge' kamers enkel ervaring met de Meisjeskamer in Nederland en Escapehouse Emerantia in België, maar deze kamer heeft mij erg kunnen bekoren. Alles klopt hier, van de scares tot de decoratie. De sfeer is geweldig en dat betekend hier dus eng en drukkend, maar dat past de kamer enorm goed. Het acteerwerk voegt hier echt wat toe aangezien het je laat schrikken maar ook delen van het verhaal uitbeeld. De puzzels zijn daarentegen niet moeilijk en ook niet veelzijdig aanwezig, maar dat zou ook niet passend zijn in deze kamer.

Met andere woorden, kom zeker naar Wuppertal om deze kamer te spelen als je de enge kamers in de buurt gehad hebt. Het is niet heel ver van Nederland en zeker de moeite waard. Het cijfer van deze kamer is dan ook niet geheel onverwachts een 10. Wel een minpuntje op de service, omdat dus nergens aangegeven staat dat het met acteurs is en je dat naar mijn inzien wel verplicht bent om te melden richting je gasten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Nergens aangegeven dat kamer met acteurs is

  sjephanie

Grimm's

Breaking Out
Geplaatst op: 11 april 2023

Verborgen parel die je moet spelen

Deze kamer kwam ik eens een keer tegen hier op de voorpagina van escapetalk en mijn aandacht was gelijk getrokken naar het verhaal. 2 uur lang escapen in een sprookjesthema, wat wil je nog meer? Na lang afwachten besloten we dan toch met ons team naar Nijlen af te reizen om de sprookjeswereld van Grimm te redden.

Ontvangst:

De kamer zelf ligt midden in een woonwijk in een grote loods die aan het huis verbonden zit. Nu ben ik inmiddels niks anders van België gewend wat betreft escaperooms, maar dit is wel een voordeel aangezien je meestal wel bij de kamer kan parkeren. Dat kon dit keer ook weer en dus liepen we naar binnen en werden we welkom geheten door de eigenaars. Hier kregen we de bekende introductie en konden we van start. Wel geblinddoekt want niemand mag weten waar Grimm woont, ook wij niet als redders van zijn werelden

Kamer:

Eenmaal binnen valt ons de mooie aankleding op van de kamer. Het is echt een sprookjeswereld en je zult dus de nodige klassiekers herkennen zoals de wolf en de zeven geitjes, Pinokkio, enzovoorts. Elke ruimte is mooi vormgegeven, maar je kan wel zien dat het hier niet voorzien is van de meest moderne snufjes en dat is dan ook geen minpunt want dat zou raar zijn in de ouderwetste sprookjes uit de sprookjesboeken. Ook de puzzels zijn veelal handmatig, maar toch soms ook voorzien van eenvoudige techniek die ook gewoon goed werkt.

De puzzels zijn leuk, maar soms een beetje vergezocht en je moet heel goed lezen. Er is namelijk enorm veel tekst in deze kamer aanwezig en dat is soms een beetje sfeerdodend, maar dat is niet in elke ruimte zo. Geen enkele puzzel is een echte hersenkraker, dus als ervaren escaper zou je hier zo buiten kunnen staan maar dat moet je niet willen. Als beginnend escaper zul je hier waarschijnlijk de volle tijd nodig hebben, maar als ervaren escaper moet je gewoon rustig de tijd nemen en rondkijken. Een ervaren tweetal zou het ook nog makkelijk kunnen halen. Ons lukte het om na 83 minuten te ontsnappen uit de kamer.

Napraten en Conclusie:

Nadat we ontsnapt waren, konden we nog uitgebreid napraten met de eigenaars onder het genot van een drankje. Ook konden we uitgebreid met hen praten over escaperooms want beide eigenaren zijn enorme fans van escaperooms en hebben er dan ook veel gedaan. Nadat we hen wat kamers aangeraden hadden en zij ons, gingen we dan ook weer op terugreis richting Nederland.

Concluderend kan ik zeggen dat dit echt nog een verborgen pareltje is, want volgens de statistieken op deze website is de kamer nog niet vaak bezocht. Toch wil ik iedereen aanraden dat toch te doen, zeker als je fan ben van het sprookjesthema. Ja de kamer is niet voorzien van de modernste technieken en de beste puzzels, maar het is gewoon een geweldige kamer. Voor beginnende escapers is het altijd een goede kamer om te spelen en voor de ervaren escaper ook, maar die wil ik aanraden om gewoon lekker de tijd te nemen en te genieten want anders sta je als ervaren spelen waarschijnlijk wel erg snel buiten. Kom dus zeker naar Nijlen om de sprookjeswereld van Grimm te hulp te schieten!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Beleving

  Error

Makeshift Morgue

EscapeTales
Geplaatst op: 06 maart 2023

'Het beste opsporingsteam van Europa' hoeft gelukkig niet in quarantaine

Ontvangst:

Vandaag stond er eigenlijk een andere kamer op de planning voor ons als 5 ervaren escapers (20 - 76 kamers), maar die ging vanwege omstandigheden niet door. Het was dus tijd om een andere kamer te spelen en na Runaway Train een aantal maanden geleden te hebben gespeeld, stond het mij bij dat ze bij EscapeTales ook nog Makeshift Morgue hadden. Na wat mail- en belverkeer konden we toch terecht om de kamer te komen spelen.

EscapeTales ligt naast het station van Bussum, wat ook passend is voor het verhaal. Parkeren is hierdoor wel wat lastiger, maar ik kan het iedereen aanraden om te parkeren bij de P+R achter het station. Hier kun je goedkoop parkeren en hoef je maar een klein stukje te lopen. Eigenaar Sebastiaan heette ons van harte welkom en we raakte vooraf wat aan de praat over de gedeelde passie voor escaperooms. Hierna was het toch tijd om aan de slag te gaan en host David vertelde ons dat we moesten gaan helpen in het haastig opzette mortuarium.

Kamer & Puzzels:

Ja, het haastig opgezette mortuarium en daar krijgt de kamer van mij de eerste pluspunten. Want Makeshift Morgue is een vervolg op het verhaal van Runaway Train. Er zijn namelijk te veel slachtoffers en wij moeten komen helpen in het mortuarium, alleen blijkt dat even anders te lopen dan gedacht. Er blijkt een mogelijk virus rond te waren in het mortuarium en ook wij komen in gevaar en hebben maar een uur om onszelf een quarantaine te besparen.

De kamer zelf is geweldig in thema en ook de decors en attributen zijn geheel in thema. De puzzels zijn creatief en afwisselend, want sommige puzzels zijn echte doe-puzzels maar de kamer bevat ook genoeg puzzels die enig nadenkwerk vereisen. In tegenstelling tot Runaway Train is deze kamer echt voorzien van de nodige techniek. Er zijn hier dus eigenlijk geen sloten en dat is voor EscapeTales ook prettig, aangezien ze dus een echte slotenkamer hebben maar ook een techniekkamer.

Eigenlijk heb ik in deze room maar 1 aandachtspuntje en dat is afwerking. Helaas hangt er soms wel eens een draadje of techniek los en ik snap ook wel dat het een haastig in elkaar gezet mortuarium moet zijn, alleen dat moet niet ten koste gaan van de afwerking van de kamer. Verder bevatte 1 puzzels een zichtbare error in beeld en dat vind ik jammer. Controleer je kamer daar op voordat de groep naar binnen gaat.

Napraten & Conclusie:

Nadat het ons gelukt was om met 12 minuten over te ontsnappen, konden we samen met Sebastiaan en David de beelden terugkijken onder het genot van een drankje. Dit vind ik altijd leuk om te doen en hierna hebben we ook er goed met Sebastiaan kunne praten over zijn escaperoom en zijn passie voor escaperooms. Het is altijd geweldig om andere te spreken die net zo'n passie hebben voor kamers als jijzelf.

Concluderend is dit wel echt een goede kamer. De flow is goed en de kamer bevat genoeg afwisseling wat betreft puzzels. De kamer heeft verder een goed verhaal en is dus een vervolg op Runaway Train. De afwerking is over het algemeen in orde, maar laat soms nog wel te wensen over. Helaas ook 1 zichbare error in beeld bij een puzzel, wat ik zelf erg jammer vind. Toch raad ik iedereen aan om naar EscapeTales in Bussum te komen. Doe jezelf een lol en speel eerst Runaway Train en daarna Makeshift Morgue, al zijn ze ook echt wel los te spelen maar in deze volgorde is het beter voor je eigen beleving. Let wel dat Makeshift Morgue op dit moment niet te boeken is op de webiste, maar dat je wel even moet mailen!

Wij komen hoe dan ook terug naar Bussum, mocht er in de toekomst iets veranderen aan het aanbod!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja  47:53 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Puzzels

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 06 maart 2023

Het was even zoeken naar mijn koffer

Ontvangst:

De ontvangst is zoals ik van Kamer237 gewend ben. Een hartelijk ontvangst in stijl zorgt ervoor dat je je meteen op je gemak voelt in dit Brabants hotel. De lobby is compleet in hotelsferen en dat maakt dat je gelijk ondergedompeld wordt in het verhaal. Vandaag staat Lost&Found op de planning en ik kom dan ook mijn verloren koffer ophalen. Onze host verteld dat hij de koffer wel heeft gevonden, maar helaas is het niet de goede en dus moeten we zelf maar gaan helpen om onze koffer te gaan zoeken, al zou het in dit deel van het hotel de laatste tijd een beetje spoken.

Kamer & Puzzels:

Wanneer we binnenkomen overvalt mij meteen het wow-gevoel. De eerste ruimte is prachtig ingericht en je beseft je ook meteen dat het hier wel lastig moet zijn om inderdaad een koffer te vinden. De puzzels in deze ruimte zijn origineel en erg leuk. Je moet hier ook echt wel samenwerken met je team om verder te komen. Helaas zet dit wow-gevoel zich niet door naar de rest van de kamer. De ruimtes na de eerste voldoen voor mij niet aan het niveau wat de eerste ruimte neerzet. De puzzels blijven echter wel leuk, zij het met een uitzondering. Er is 1 puzzel waarbij het absoluut niet duidelijk wordt hoever je hiermee bent en het daardoor een repetitief gevoel geeft. Uiteindelijk kom je in de laatste ruimte en hier ben je ook zo weer uit. Dit is eigenlijk echt jammer van de ruimte, aangezien hij wel goed is vormgegeven.

Over het algemeen is de kamer dus gewoon prima, maar in mijn ogen is de flow van de kamer niet in orde. Het begint echt geweldig, maar dat niveau wordt in de rest van de kamer niet meer gehaald. Het verhaal van de kamer vind ik dan wel weer creatief en dit wordt duidelijk gemaakt middels allerhande filmpjes, al betekent dit wel dat je relatief veel tijd kwijt bent aan het bekijken van al deze filmpjes.

Napraten & Conclusie:

Nadat we met nog 7 minuten over ontsnapt waren konden we nog napraten met onze host. Dit is gewoon goed en Kamer237 heeft een aparte lounge gemaakt waar je dan ook ronduit over de kamer kunt praten zonder de andere gasten van het hotel te storen. Na een drankje en een foto was het voor ons tijd om voor de laatste keer het hotel te verlaten, aangezien ik nu alle kamers hier heb gespeeld.

Concluderend is dit gewoon een goede kamer, maar er had meer ingezeten. Zoals ik eerder al zei wordt het niveau in het begin van de kamer niet doorgetrokken naar de rest van de kamer. De verdeling van puzzels is naar mijn mening dan ook scheef gezien er aan het begin en op 2/3e van de kamer het meeste zit, maar de rest van de kamer een beetje wordt vergeten naar mijn gevoel. Hierdoor zijn er grote ruimtes in de kamer waar je nog geen 3 minuten in staat en dat is zonde. De service van Kamer237 is en blijft tof en wanneer er een nieuwe kamer bijkomt, dan zal ik zeker weer reserveren.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beleving
 • Puzzelverdeling is scheef
 • 1 oneindiglijkende puzzel
 • Niveau niet hetzelfde door de kamer

  Joost2Marieke

The Secret of Malines

Escape Room Mechelen
Geplaatst op: 28 februari 2023

Het weeshuis heeft een eigen agenda

Ontvangst:

Het was wederom weer eens tijd voor een last-minute escape. We gingen kijken of we met 4 ervaren escapers (tussen de 30 en 74 kamers ervaring) nog ergens terecht konden op de zondagavond. Uiteindelijk konden wij dan toch terecht bij Secrets of Malines. De escape room zelf ligt zoals we van België mogen verwachten midden in een woonwijk en zit in een enorme schuur. Er is parkeerplek voor de escape room aanwezig. Eenmaal binnen werden we vriendelijk welkom geheten, maar bevonden we ons wel in een vrij kale ruimte die vooral steen en steenkoud was. Aan dat laatste wordt nog gewerkt, maar de aankleding kan nog wel echt beter. Wellicht nog wat meer aankleding die aansluit bij de kamer. Na wat uitleg konden we toch beginnen aan ons bezoek aan het weeshuis.

Kamer:

De start van de kamer is wat ongemakkelijk. Er wordt hier gebruik gemaakt van een stukje acteerwerk en dat is super leuk, mits het goed uitgevoerd wordt. Zonder iets weg te geven, zou het geloofwaardiger zijn als het acteerwerk met meer overgave en spanning en actie gespeeld wordt. Nu haalde het ongemakkelijke stukje acteerwerk ons een beetje uit de spanning van de kamer. Hier zit zeker potentie in.

Dan de kamer zelf en haar puzzels. Laat ik voorop stellen dat de afwerking van de kamer weer op zijn Belgisch uitgevoerd is, maar dat ben ik inmiddels wel gewend. Af en toe hangt er wel eens een draadje los aan het plafond, maar zoals ik al zei is dat in vrijwel alle Belgische escape rooms zo. Mocht daar meer tijd in gestoken worden, dan stijg je al snel in de Belgische ranglijsten. Veder wordt het verhaal wel goed uitgewerkt in de kamer en is de spanning goed aanwezig.

Wat betreft de puzzels kan ik alleen maar zeggen dat het er enorm veel zijn. Eigenlijk zijn het er te veel voor de kamer gezien de tijd van 60 minuten. Het leeuwendeel van de puzzels is niet heel lastig en lukte ons dan ook vrijwel meteen, maar uiteindelijk ontsnapte we nog met 23 seconde over. Dat is op zich geen ramp, maar als je dus als beginnende escaper niet meteen een puzzel snapt dan kom je er waarschijnlijk niet op tijd uit. Verder werkte een puzzel niet en dat werd ons pas laat verteld door de begeleiding waardoor we wat tijd verloren. Wat betreft hints ging dat prima en de host was zeer attent, maar de hints komen via een reguliere intercom en worden gegeven door dezelfde persoon die acteerde in het begin. Dit doet toch een beetje afbreuk aan het verhaal, aangezien de acteur je niet wil buiten laten, maar je nu toch hints gaat geven zodat je buitenkomt.

Napraten en conclusie:

Achteraf hebben wij nog even nagepraat met onze host en zijn we vrijwel meteen vertrokken gezien het al wat laat werd op de avond. Concluderend is dit een prima kamer die zelfs nog beter kan worden. Het verhaal en de puzzels zijn leuk, maar er is ruimte voor verbetering. Denk hierbij aan de aankleding in het algemeen, de hoeveelheid puzzels in de kamer en vooral het acteerwerk aan het begin. Op dit moment is het gewoon een prima kamer die de moeite waard is om voor naar België te rijden.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja  59:36 min

 

De Vliegende Hollander

Escape Unlimited
Geplaatst op: 22 januari 2023

De VOC heet je welkom!

Ontvangst:

Een nieuwe kamer in Brabant en die is meer dan welkom. In de buurt heb ik inmiddels toch wel het meeste gehad. Deze kamer zit op een bedrijventerrein in Zevenbergen. Überhaupt al een hoek die wat escaperooms betreft vrij dun bezaaid is. Eenmaal binnen kom je in een nu nog wat kale ontvangst, maar dit wordt allemaal nog aangepast. We werden verwelkomd door beide eigenaren en zij waren geheel in thema gekleed. Na een vriendelijk ontvangst met de nodige verplichte uitleg konden we van start.

De kamer:

De heren hebben in korte tijd een goede kamer neergezet. De kamer heeft nog wel wat finishing touches nodig, maar zoals wij hoorde wordt dit in afzienbare tijd nog allemaal aangepakt. De kamer zelf is zeer netjes aangekleed en in thema. Decoraties en puzzels zijn in de stijl van de VOC en voegen toe aan het verhaal.

Wat betreft puzzels, is het echt een puzzel kamer. Verwacht dus niet de technische hoogstandjes die je elders kan krijgen, maar gewoon een lekkere puzzelkamer. Wat betreft moeilijkheid zijn de puzzels goed te doen, maar dat komt wellicht ook omdat wij met 4 ervaren spelers komen.

Als laatste nog wat extra lof voor het hintsysteem. Hier hebben we weinig gebruik van gemaakt, want we stonden met 38 minuten weer buiten. Toch is het hintsysteem zeer creatief en niet iets wat ik ergens anders eerder heb gezien.

Napraten en conclusie:

Achteraf nog volop met de eigenaren kunnen napraten onder het genot van een drankje. Omdat we toch nog als een van de laatste testgroepen kwamen, hebben ze aan ons ook nog wat tips gevraagd. Met deze tips werd echt wat gedaan en hieraan merk je dat het echte escape-liefhebbers zijn.

Concluderend is het echt een goede kamer en naar mijn mening een goede kamer als je gewoon lekker wil puzzelen. Je merkt dat er nog wat dingen aangepast gaan en moeten worden, maar eer dat je zelf komt spelen is dit zeker al gedaan. Kom daarom zeker eens met een groep van 3 a 4 richting Zevenbergen om terug te gaan naar de tijd van de VOC!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Origineel

  Marieke

The Toy Factory

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 06 maart 2023

Deze speelgoedfabriek wil je niet missen

Ontvangst:

Tja, je wil op nieuwjaarsdag een escaperoom spelen, maar dat is vaak nog lastiger dan de puzzels in sommige kamers. Gelukkig had 1 van de kamers die hoog op mijn wishlist stonden nog plek en dat was Toy Factory. Ik had van heel veel mede-escapers al vernomen dat dit een hele goede kamer was en wilde zelf dan ook wel eens op bezoek bij deze speelgoedfabriek. De kamer zelf ligt in het vrij onbekende Belgische Zoersel en heeft van buiten de typische Belgische look, gezien het midden in een woonwijk ligt. Je kunt voor de deur parkeren en als je eenmaal aanbelt begint de ervaring meteen. Je komt namelijk het team versterken van deze, ooit prestigieuze, speelgoedfabriek.

Kamer:

Zodra je de kamer binnenstapt blijkt deze fabriek toch iets minder stabiel te zijn dan gedacht en hebben we maar beperkt de tijd om uit deze instortende fabriek te ontsnappen. Wat een beleving is dit zeg, je vergeet haast dat je nog in een escape room staat. Alles klopt hier, te beginnen met de afwerking. Deze kamer is on-Belgisch goed afgewerkt, in de zin dat je vaak aan de losse draadjes kan zien dat je in een Belgische kamer staat. Gelukkig is dat hier niet zo, want aan elk hoekje is aandacht gegeven wat betreft decor en afwerking.

Dat geldt gelukkig ook voor de puzzels, want die zijn enorm origineel en afwisselend. Je zult samen moeten werken en soms gebeuren er dingen je van te voren niet verwacht, maar dat maakt het spel alleen maar leuker. Verder zul je hier ook zeker niets tekortkomen wat betreft techniek. Deze kamer is van alle hoogstandjes voorzien en dat merk je. Als je fan bent van hangsloten dan ga je hier namelijk niet aan je trekken komen, want deze zijn er simpelweg gewoon niet. Het verhaal is verder duidelijk en je merkt het hele spel dat je naar het eind van het verhaal aan het toewerken bent.

Napraten & Conclusie:

Uiteindelijk lukt het ons om binnen de tijd te ontsnappen, maar deze kamer had van mij nog wel uren mogen duren. Hierna konden we nog gezellig met eigenaar Wout napraten onder het genot van een drankje. Wout is geweldig enthousiast over zijn kamer en snapt heel goed dat hij een goede kamer in handen heeft. Na het nemen van de foto was het voor ons helaas tijd om afscheid te nemen van deze speelgoedfabriek.

Concluderend is dit een van de beste kamers die ik tot nu toe gespeeld heb. Alles klopt hier, van puzzels tot verhaal tot afwerking. Eigenaar Wout is een geweldige acteur en dat is ook echt te zien in zijn kamer. Kom alsjeblieft naar Zoersel om hier deze kamer te komen spelen. Dit is een van de beste kamers die de Benelux rijk is!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 22 december 2022

Prima room, service een tegenvaller

Ontvangst:

Het was weer eens tijd voor een lastminute escape. Dit keer maar eens uitwijken naar Bergen op Zoom, want daar zou deze toch goede kamer moeten zitten. Met 3 andere, waarvan 2 deze kamer al tweemaal tevergeefs hadden geboekt, ervaren escapers afgezakt naar het westelijke puntje van Noord-Brabant. De ontvangst was erg rommelig. We werden binnengehaald door een host die nog bezig was met zijn oude groep, dus na binnenkomst stonden we wat verloren te wachten op begeleiding. Hier vonden we gelijk open deur nummer 1, want de uitgangsdeur van de andere room stond wagenwijd open.

Goed eenmaal plaatsgenomen in de wachtkamer, kwam onze host even vertellen dat hij zo naar huis ging want hij was er al vroeg vanochtend en dat het nog even duurde want de kamer moest nog gereset worden. Hier was overigens gelijk open deur nummer 2 te vinden, want de entree van onze room stond ook nog op een kiertje. Onze nieuwe host verwelkomde ons 10 minuten later en ging resetten, dus nog even snel een plaspauze gemaakt in een carnavalswerkplaats. We waren laat en dan zijn dingen wel eens niet meer zo schoon als in de ochtend, maar het toilet was gewoon te ranzig voor woorden. Onderweg naar het toilet was het 3x scheepsrecht, want wederom een open deur en ditmaal de deur naar het einde van onze room. Uiteindelijk ging de deur van de ingang toch nog even dicht, welgeteld 30 seconden voordat we mochten beginnen aan de kamer.

Kamer:

Eindelijk begonnen aan de kamer. Hij is opzich best aardig. Het zijn leuke afwisselende puzzels waarin gewisseld moet worden tussen echte denkers en doepuzzels. Helaas heeft deze kamer wel last van een echt probleem wat kan kleven aan kamers gebaseerd aan films. Je hebt oprecht voordeel in deze kamer als je de film even kijkt voor je aan de room begint. Verder weten diegene die mijn eerdere reviews gelezen hebben, dat ik erg gesteld ben op veiligheid en ook hier was er een moment dat je kruipend geen hand voor ogen ziet. Best gevaarlijk en voor mij en een groepsgenoot uiteindelijk ook best pijnlijk voor de knieën.

Helaas gingen er sommige dingen wel wat minder, zo werkte 1 puzzel niet goed bij ons omdat deze niet juist gereset was en nog op het correcte antwoord stond. Verder was de eindpuzzel voor ons echt onlogisch, maar dat kan ook aan onze redenatie gelegen hebben. Afsluitend viel het ons op dat toen we de kamer op tijd verlieten er nog 13 minuten op de klok stonden en toen we terugkwamen hier nog 7:30 min stond. We zullen het er maar op houden dat we magisch 6 minuten verloren hadden...

Napraten en conclusie:

Nadat we de kamer gehaald hadden, hebben we met de host onze kamer nog even doorgelopen. Helaas was ook hier de service niet top, want het was niet echt lekker napraten over de kamer maar meer een opsomming van wat we gedaan hadden en waar we dat hadden kunnen vinden aan de hand van de film. Onze opmerkingen over de eindpuzzel werden ook afgedaan middels, ' ja hoor dat kan zeker wel' en daarmee was het gedaan. Wel werd er achteraf nog even gezellig een foto gemaakt en toen stonden wij weer buiten.

Concluderend laat ik maar bij de kamer beginnen. Het is een prima kamer die ook leuk kan zijn voor groepen met ervaring. Deze kamer speel je het best met 4 man. Helaas is het jammer dat je voordeel haalt uit het zien van de film, terwijl dat niet de bedoeling is bij een escape room. Veder laat de service te wensen over. Hosts die weggaan omdat ze er al zo lang zijn, ranzig toilet en als absolute killer welgeteld drie deuren naar rooms die wagenwijd open staan. Prima kamer met belabberde service.


Reactie door Escape Room 0164

20 maart 2023

Hoi Jelle, Wat vervelend om te horen dat het zo gegaan is. Iets wat ik/we zeker niet bedoeld hebben. Graag zou ik met je in contact komen om te kijken naar een passende oplossing voor jullie. Uiteraard nemen we je kritische punten ook mee voor het vervolg!


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 3.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Slechte service
 • Slechte begeleiding
 • Meerdere openstaande deuren

  Fendje67psmulders

THE DOME

Mama Bazooka
Geplaatst op: 22 december 2022

Topper van ons land

Ontvangst:

Zoals inmiddels wel traditie begint te worden, gingen wij, zijnde 4 ervaren escapers, weer een last minute escapen en The Dome stond al even hoog op de lijst, maar Bunschoten ligt vanuit Brabant toch niet voor de deur. Uiteindelijk toch maar eens besloten om laat in de avond deze room te gaan doen. Zoals ik gewend was van Mama Bazooka is de ontvangst wat rommelig. Je komt binnen in een zeer grote ontvangstruimte waar echt genoeg te doen is om je te vermaken en het pakken van drinken is helemaal self service. Uiteindelijk kwam de host vanzelf naar ons toe en kregen wij onze algemene uitleg. Verder vertelde onze host dat we alles wat we wisten van escape rooms gelijk weer konden vergeten, want dat hadden we niet nodig deze kamer. Hier ben ik het niet helemaal mee eens, want de basiskennis over escape rooms kan toch best van pas komen. Na deze uitleg gingen de grote deuren dan toch eindelijk voor ons open en konden wij beginnen aan The Dome.

Kamer:

Wat een kamer. Die drie woorden vatten in een notendop samen wat ik van deze kamer vind. Deze kamer heeft het allemaal, van goede doordenkpuzzels tot leuke doepuzzels. Alles is verpakt in een heerlijk verhaal wat van begin tot eind gewoon klopt. Combineer dat met prachtige aankleding en spannende muziek en je hebt gewoon een erg stevige escape room. Voeg hier nog een toefje what te fuck momenten aan toe en je komt bij mij hoog binnen de ranglijst. Deze kamer kan je bijna niet goed reviewen zonder spoilers weg te geven, maar wat is dit een erg goede room.

Uiteindelijk wisten wij door goed samenspel te ontsnappen met nog een schone 11 minuten over op de klok en zonder hints, maar achteraf gezien vond ik dat erg jammer, Dit is nu echt een kamer waar je graag de volle tijd gebruikt om nog te kunnen genieten van de kamer. Je krijgt voor deze kamer maar 60 minuten, maar ik had hier ook best 90 minuten van willen genieten.

Napraten en conclusie:

Toen we ontsnapt waren, konden wij heerlijk napraten met onze host over deze kamer. Al onze vragen werden beantwoord, ook al begon het echt wel laat te worden. Ook kun je hier nog even op beeld terugkijken wat je nu precies gedaan hebt en ook daar was alle tijd voor. Dat is wel echt echt gastgerichte en vriendelijke service. Wij gingen dan ook zeker met een tevreden gevoel weer terug naar Brabant.

Concluderend is dit wel echt een kamer die je moet spelen. Ik ben mij ervan bewust dat de kamer voor 60 minuten aan de prijzige kant is (€45,- pp. voor 4 man doordeweeks), maar laat je hierdoor alsjeblieft niet afschrikken. De kamer is echt geweldig en een absolute topper van Nederland. Van goede puzzels tot technische snufjes, deze kamer heeft dat allemaal. Combineer dat met geweldige service en je verdient het om een 10 te krijgen. Rij hiervoor naar Bunschoten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Laad meer reviews

0 reviews