Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Bar

Maastricht, Nederland

Nu gesloten

150 minuten

2 - 6

16 jaar

Lees reviews

Meer over The Bar

Een droom komt uit….opgesloten in een bar!!

Eenmaal binnen in The Bar geniet je samen van een lekker drankje en kunnen jullie even tot rust komen, maar dan opeens…BAM! De deur slaat dicht en jullie zitten opgesloten in The Bar de klok telt af en jullie hebben 60 minuten om te ontsnappen uit The Bar, samen met je team probeer je de code van het deurslot te achterhalen door je een weg te banen door de puzzels en raadsels. Maar gelukkig blijft de bar tijdens jullie zoektocht wel gewoon open voor een lekker drankje.

Om The Bar en deze escape room te kunnen spelen heb je het volgende nodig:

 • Minimaal 2 gezellige mensen
 • een grote algemene kennis, of een mobiele telefoon met internetverbinding :-)
 • een mobiele telefoon met sms tegoed
 • een mobiele telefoon met google maps
 • pen & papier
 • beetje tempo, je hebt nl. maar 60 minuten
 • beetje geld voor een drankje :-)

Thema's

Avontuur

Kroeg

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NL

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

17 likes

142 bezoekers

78.9% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Vrijthof
6211, Maastricht
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

128 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (227 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2022

Kroegentocht

Al sinds het begin dat ik actief ben op escapetalk.nl staat ‘The Bar' van ‘Hidden Bar & Escape Room' in Maastricht al op mijn wishlist, vanwege het originele concept van deze kamer. Eindelijk konden we met het team ‘Verblauwkes' (6 personen) een datum vinden waarop we de kamer konden gaan spelen.

Het reserveren van The Bar ging ontzettend moeizaam. Er is een reserveringsformulier op de website, waar al een hele boel mitsen en maren bij staan (dit in verband met personeelstekort). Vervolgens krijg je géén standaard bevestigingsmail. Uiteindelijk gingen we ons zorgen maken óf onze reservering wél door zou gaan. Er is géén telefoonnummer en al het contact kan uitsluitend plaatsvinden via de mail. Ik zal er niet te veel over uitweiden, maar pas één dag voordat we The Bar gereserveerd hadden, hadden we de zekerheid dat het ook daadwerkelijk door kon gaan. Houdt hier dus rekening mee, als je deze kamer wilt gaan spelen.

Het unieke concept van The Bar is dat je begint in het centrum van Maastricht én dat je eerst The Bar moet gaan zoeken. Dit was iets wat ik ontzettend origineel vond en daarom wilde ik de kamer graag gaan spelen. Vooraf krijg je via verschillende media wat clues over waar je precies moet zijn in Maastricht. Exact op de afgesproken tijd, stonden we op de goede plek. Het was ontzettend druk in de stad, dus je gaat jezelf helemaal opnaaien over wat er wél óf niet bij zou horen. Uiteindelijk begint precies op de afgesproken tijd het spel én dat gebeurde op een hele leuke en originele manier die ik niet had voorzien 😁….

Je gaat vervolgens door Maastricht wandelen opzoek naar clues om de locatie te achterhalen van de verborgen bar. Als je wel eens aan geocaching doet óf hebt gedaan, dan komt deze vorm van spel je waarschijnlijk bekent voor. Je passeert prachtige plekken en ontdekt Maastricht van een heel ander perspectief 👌. Je hebt een uur de tijd om de tocht te lopen en de juiste locatie te vinden. Ik vond dat voor wat je moest doen vrij krap. Je hebt géén tijd om ergens op vast te lopen - wat bij ons wél gebeurden - want dan ben je al snel te laat. Desalniettemin wordt daar niet zo moeilijk over gedaan. Belangrijk is dus wél om rekening te houden als je deze kamer gaat spelen met dat het eerste deel zich volledig buiten afspeelt. Je kunt dus niet naar het toilet en je bent afhankelijk van het weer, dus daar kun je je maar beter goed op kleden 😉.

Uiteindelijk wisten we bij The Bar te komen. Wat ergens jammer was, was dat er een stijlbreuk plaatsvond. Ik had het persoonlijk leuk gevonden als je daar ook in thema werd ontvangen, maar in plaats daarvan was het; ‘Jullie zijn op de goede locatie en nu gaan jullie zo meteen de escape room in.'

Je kunt als je op de juiste locatie bent naar de wc, voordat je begint aan de daadwerkelijke escape room. Drinken kun je tijdens het spelen van het spel, wat ook een hele toffe toevoeging is. The Bar, is namelijk echt een werkende bar. De gamehost is de barman en blijft ook gedurende het hele spel aanwezig in de kamer. Ook dit vind ik een originele en leuke toevoeging 👌. Al vond ik het hier ook weer jammer dat dit niet echt in thema gebeurd. Het was ontzettend tof geweest als de gamehost al vanaf binnenkomst in de kamer een sketchy barman had gespeeld.

Voor de escape room zelf krijg je weer een uur de tijd. De kamer is volledig lineair, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen, voordat je door kunt met het andere. Ergens is dat hier jammer, omdat wij met een véél te grote groep waren en we dus echt momenten hadden waarop er mensen niks konden doen. Verder is het een singleroom, dus alle puzzels zitten in één kamer én het is een 1.0 kamer, waarbij je dus voornamelijk de oplossingen van puzzels in moet voeren op hang- en cijfersloten. De decoratie en thematisering is prima, maar hier en daar zou de afwerking wat beter kunnen.

Ik vond persoonlijk de escape room zelf een beetje tegenvallen. De puzzels zijn soms wat ver gezocht en ontbreken een beetje aan logica en samenhang met het verhaal. Je moet ook je telefoon gebruiken om dingen op te zoeken én je vind telkens geplastificeerde briefjes met best wél wat tekst erop, waar je clues uit moet halen. Hier ben ik persoonlijk minder fan van in een escape room.

Dat brengt mij meteen op mijn volgende punt. De gehele ervaring is in het Engels, hoewel de gamehosts gewoon Nederlands spreken. Dit vind ik ontzettend jammer, want dit maakt zaken zoveel moeilijker dan wat ze al zijn. Daarbij is het bij deze escape ervaring ontzettend gemakkelijk om het zowel in het Engels als in het Nederlands aan te bieden. Je vertaalt de speurtocht en alle geschreven tekst in het Nederlands en laat mensen bij het reserveren kiezen óf ze in het Engels of in het Nederlands willen spelen. Zo moeilijk kan dat niet zijn, lijkt me.

Uiteindelijk wisten we binnen de gegeven tijd uit de kamer te geraken. We hebben wél wat hints nodig gehad, anders hadden we het wellicht niet gered. Wat ook weer ontzettend leuk is, is dat je aandenken mee naar huis krijgt. Altijd tof als escape rooms dit doen 👍.

Al bij al; The Bar is een escape ervaring van twee uur voor het bedrag van een escape room die normaliter één uur duurt. Het concept is origineel én verrassend en vooral leuk om te doen met families én grote groepen. Echter is het escape gedeelte dan weer moeilijk te doen voor grote groepen, omdat de kamer volledig lineair is. Het is een ervaring waar nog wel wat mee kan. Wat kleine aanpassingen én dan zou het echt een hele toffe ervaring zijn. Voor nu zou ik ‘m aanraden als je eens met je gezin een leuke activiteit wilt gaan doen in Maastricht en/of Maastricht eens van een andere kant zou willen zien.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met een kleine groep i.v.m. lineaire puzzels;
- Houdt er rekening mee dat je een flinke wandeling maakt buiten, dus zorg voor goed schoeisel en houdt rekening met het weer;
- Neem iemand mee die goed Engels spreekt en goed teksten kan vertalen;
- Speel deze kamer vooral als je eens een leuke activiteit zoekt in Maastricht met bijvoorbeeld je familie.

The Bar, bedankt voor het bieden van deze escape ervaring. Dit concept heeft ontzettend véél potentie, dus maak daar gebruik van. Wij hebben in ieder geval een leuke middag gehad bij jullie.


Reactie door The Bar

07 november 2022

Beste Drs-jlc, Dank je wel voor deze uitgebreide feedback! Daar kunnen we een hoop mee! Een aantal zaken is inmiddels aangepast en we zijn druk bezig meer zaken aan te passen om het concept helemaal te perfectioneren. Het probleem met reserveren is voor ons ook een enorm struikelblok. Het grote probleem in deze is de beschikbaarheid van onze game hosts. Zij kunnen vaak pas erg laat aangeven of zij beschikbaar zijn. Maar ook hier zijn we goede stappen aan het maken, maar ideaal is het nog niet.... Ook het ontwikkelen van een escaperoom is soms een puzzel op zich.... In ieder geval voor je uitgebreide feedback en weet dat we dit waarderen en zeer zeker meenemen!! P.s. Excuus voor de enorm late reactie....;-)


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel concept
 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Wandeltocht
 • Aandenken

  sjephanie

HendigHendigEscaperLid sinds: 24 november 2021 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 november 2023

Weer eens wat anders

Leuk begin! Vol spanning (op mijn verjaardag) op zoek naar de afgesproken plek, maar door een kerstmarkt konden we hier niet komen. Gelukkig op tijd een berichtje met een alternatief! De afgelopen dagen werd er door mysterieuze berichtjes de spanning al goed opgebouwd.

De interactieve zoektocht naar de kamer verliep goed, op tijd gered!

De liniaire kamer zag er mooi uit, leek goed onderhouden. De barman in de kamer was even wennen, maar gaf ons het gevoel dat we wel op schema gehouden werden. Helaas klopte dit gevoel niet en kregen we achteraf te horen dat deze kamer lastig is, en bijna nooit door 2 spelers gehaald werd. We hadden op iets meer interactie gehoopt zodat we wel een eerlijke kans hadden gekregen om deze kamer wel te halen.

Tip; misschien als het te pittig is voor 2 personen; iets meer tijd geven?

Samenvattend: leuk concept, mooie kamer (als je van slotjes houdt), maar de begeleiding had iets pro-actiever gemogen wat ons betreft


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 5.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Logica
 • Verhaal
 • Beleving
 • Slechte begeleiding

 

Lissy83Lissy83Junior EscaperLid sinds: 27 november 2018 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 januari 2023

Leuke escaperoom!

Ik werd als verrassing voor mijn verjaardag door drie vriendinnen een nachtje naar Maastricht mee genomen. Dit was dus ook de verrassing: een escaperoom... Erg leuk gedaan. Grappig om op een puzzel achtige manier de daadwerkelijke locatie van de escaperoom te moeten zoeken. Wat wel een handicap was: we begonnen om 5 uur, dus het was al heel schemerig. We hadden wel een zaklantaarn, maar die was niet mega fel. Dat maakte het voor ons lastig om de uiteindelijke locatie te vinden. Gelukkig mochten we alsnog de echte escaperoom betreden. Leuk sfeertje, wel jammer dat je eigenlijk maar 1 puzzel tegelijk op kunt lossen, en Engels spreek ik best goed, maar is toch een kleine handicap tijdens een escaperoom.

Alles bij elkaar: super tof!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Origineel
 • Sfeer
 • Beleving
 • Een puzzel tegelijk maar op kunnen lossen.

 

grasmonstergrasmonsterEscape ApprenticeLid sinds: 22 februari 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 februari 2023

zeer leuk

De stadszoektocht was wel leuk, maar niet altijd even duidelijk. De escape room erna was uniek en zeer geslaagd. 1 van de beste escape rooms die ik gedaan heb


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Difficulty
 • Storyline
 • Great host
 • decor

 

Marjolijn (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 december 2022

Echte aanrader!

Wat een top escape room. Eerst op zoek naar de bar en er daarna uit ontsnappen. We hebben al heel wat escape rooms gedaan, maar deze vonden we de leukste. Leuke afwisselende puzzels, superleuke begeleiding en alles in het verhaal klopt. Met liefde gemaakt en dat zie je. Echte aanrader dus.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Judith1971Judith1971Junior EscaperLid sinds: 07 januari 2023 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 januari 2023

Super beleving

Geweldige beleving, eerst zoektocht naar de locatie en dan super leuke kamer. Erg leuk dat de host in het verhaal meespeelt en je gewoon een drankje kunt bestellen.
Leuke uitdagende puzzels.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

BenjaminBenjaminEscape GuruLid sinds: 16 juni 2020 (147 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 december 2022

Je kan me vinden bij de bar

Dagje Maastricht met deze uitgebreide escape op het programma. Was op voorhand getriggerd door het concept van een buiten- en een binnengedeelte. Soortgelijk één gespeeld in Antwerpen en veel pret aan beleefd, dus met veel goesting aan deze gestart.

Het begin van de escape is meteen leuk, waarna het buitengedeelte volgt. Leuk tochtje doorheen Maastricht waarna je op een sfeervolle manier de verborgen kroeg kan binnentreden. De overgang tussen buiten en binnen vond ik persoonlijk zeer fijn. Eens binnen beland je in een basic degelijke escaperoom. Puzzels volgen mekaar lineair op en vereisen wel wat zoekwerk. Sfeer in de kamer zelf vond ik echt goed (setting, muziek, rook,... echte 'barsfeer'). Ik las dat enkelen de aanwezigheid van de barman wat minder vonden. Ik heb me er echter niet aan gestoord. Mogelijk kunnen nog wat extra interactie-elementen een interessante touch hieraan geven, nu was de barman eerder vooral als decor en tiplijn. Waar de sfeer in de bar goed zit, miste ik wel enig verhaal. De setting/thema is duidelijk, maar naar mijn gevoel was er niet echt een verhaallijn waarin we zaten. Buiten de tijd die wegtikte was er m.a.w. naar hoe ik beleefde niet echt een reden waarom we zouden ontsnappen. Meer zelfs: als ik in een gezellige bar zit, dan zou ik eerder willen blijven.

Conclusie voor mij is dat deze kamer echt wel de moeite is. Hele fijne manier om Maastricht te ontdekken, en kamer met een goeie sfeer. Leuk concept, leuk aangepakt. Er zijn mogelijkheden (verhaallijn, puzzels met interactie zoeken met de barman, eventueel nog een extra verborgen deel,...) die deze kamer nog sterker zouden kunnen maken. Maar hoe dan ook mag je je hier aan best wat fun verwachten!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeervolle kamer in thema
 • Goed concept binnen-buiten
 • Leuke overgang buiten --> binnen
 • Ideaal voor 2/3 personen
 • Vriendelijke uitbater
 • Duidelijke verhaallijn ontbreekt
 • Vanaf 4 lijkt het me te druk in de kamer

 

Petra_B..Petra_B..Escape LegendLid sinds: 07 oktober 2018 (343 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 november 2022

Leuke combi

Erg leuke combi om op deze manier de stad te verkennen en af te sluiten met een escape room. Kamer is helaas erg lineair, waardoor je met 4 personen niet altijd iets te doen hebt.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  109:47 min


 • Goede service
 • Sfeer

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape MasterLid sinds: 31 december 2019 (254 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2022

Leuk puzzelen in de stad en in de bar

Leuke speurtocht door Maastricht. Zo zie je weer eens wat andere plekken van de stad. En vervolgens een prima escape room. Door deze combi een hele leuke middag gehad!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  109:47 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

Super escaperoom-tocht, leuk concept!

Voor de verandering geen escaperoom waar je meteen de uitgang moet zoeken, maar waar je juist eerst de escaperoom zelf moet zoeken! Super leuk concept. Als eerste dus een leuke tocht door de stad, dit geldt zowel voor een toerist als voor iemand die zelf uit Maastricht komt.
Als alles goed gaat kom je vervolgens uit in The Bar waar je na het bestellen van je eerste drankje (bij je privé barman) pas echt de tijd in je nek voelt hijgen. Een mooie kamer met goede escape elementen.
Wij hebben het er leuk gehad en zijn door bepaalde hints dingen over elkaar te weten gekomen die we eerder niet wisten;)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Goede service

 

veerleveerleEscape GuruLid sinds: 27 november 2016 (138 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 augustus 2022

Leuke wandeling en dito kamer!

Drukke dag gehad gisteren, ritje van 1u30 naar Maastricht om dan tot de conclusie te kopen dat er een loopwedstrijd en markt is waardoor het "we nemen gewoon de dichtstbijzijnde parkeergarage" plan in het water viel en we een behoorlijke sightseeing tour van Maastricht hebben gedaan op zoek naar parkeerplaats. Gelukkig was onze gamemaster zeer geduldig en was er geen groep na ons waardoor dit gelukkig geen probleem was.

Zodra we aankwamen op de afgesproken plaats en we onze contactpersoon gevonden hadden, was het al direct terug rushen geblazen om de bar te vinden. De zoektocht naar de bar is echt top, je komt op een paar leuke plaatjes in een echt heel leuke stad en de puzzels zijn duidelijk. Misschien had het wel iets fijner geweest om iets meer tijd te krijgen zodat we een stopje konden doen om iets te gaan drinken of om wat meer rond te kijken (zeker gezien het goede weer) en misschien kan het iets interactiever, bv. een selfie vragen op een bepaalde plaats. De selfies heeft de gamemaster toch gekregen, of hij ze nu wou of niet :)

Eens de bar gevonden was, begonnen we al snel aan de kamer. Ook daar had misschien iets meer pauze tussen gemogen, maar misschien was dit alles ook een gevolg van het feit dat we initieel te laat waren. Je mag je drankje wel gewoon nuttigen tijdens het spel dus dat is wel praktisch.

De kamer zelf is echt heel lineair, wat op zich prima is, maar als ervaren team is dat echter niet ideaal omdat je een soort van "divide en conquer" manier van werken gewoon bent en nu is het toch echt samen focussen op dezelfde puzzel. Voordeel is wel dat je het volledige traject gevolgd hebt. Grotere, ervaren teams moeten zich hiervan wel bewust zijn. We speelden vandaag per uitzondering met drie ipv vier en dat kwam voor de manier van spelen misschien wel goed uit want vier had te veel geweest denk ik om te vermijden dat je allemaal op de zelfde puzzels staat te kijken.

Waar wij het soms wel moeilijk mee hadden is dat de barman in de kamer blijft en zo voel je je toch ergens begrensd in je spelen. We hebben daardoor niet gespeeld zoals we anders zouden spelen. Je voelt je wat op de vingers gekeken. Anderzijds is het wel een origineel hint-systeem. Er zijn ook een aantal objecten waar je niet aan mag komen en dat is wat vervelend, zeg dat dan vooraf of haal ze gewoon uit de kamer.

Op zich zeker een oké kamer en in combinatie met de wandeling echt een leuke ervaring. Zeker aan te raden op een zonnige dag.

8/10 voor de wandeling, 7,5 voor de kamer.

Parkeertip: Q-park Bassin als Q-park Vrijthof niet vrij of bereikbaar is.


P.S. Niet dat het een impact op mijn review of score heeft, maar de reacties van de eigenaars op negatieve reviews hier vind ik wel zonde. Feedback is goud waard, doe er iets mee.


Reactie door The Bar

07 november 2022

Hi Veerle, Ik zit hier alle recensies door te lezen en ben enorm aangenaam verrast door alle uitgebreide feedback. Een aantal zaken keert in diverse recensies terug en we kunnen hier enorm veel van leren. Zo ook van jouw recensie! Dank je wel daarvoor. We nemen de diverse zaken mee en proberen The Bar te perfectioneren waar mogelijk. Sorry dat je mijn reactie op een negatieve recensie als tekortkoming hebt ervaren. Wij kunnen zeker nog verbeteringen doorvoeren maar daarvoor hebben we wel eerlijke en duidelijk onderbouwde recensies voor nodig.... En soms krijg je feedback waarin je je helemaal niet kunt vinden en ook nog eens precies weet waar het mis is gegaan. En soms neemt dan de onprofessionele houding het over en ga je jezelf verdedigen. Eens dit was niet handig.... Ook hier dus weer wat te leren...:-) Nogmaals dank voor jullie bezoek en het delen van jullie ervaring en feedback!!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Breakout Queens

Ontsnapt: Ja  00:04 min


 • Sfeer
 • Begripvolle gamemaster
 • Barman aanwezig als hintsysteem
 • Zoektocht
 • Barman aanwezig voelt wat ongemakkelijk
 • Te lineair

 

ineineEscape ExpertLid sinds: 01 juli 2018 (107 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 augustus 2022

Leuke zoektocht naar de bar

Onze eerste zoektocht begon al bij het vinden van parking. Omwille van een loopwedstrijd en markt geraakten we niet op een parking vlakbij. Hierdoor hadden we er met de auto al een hele rit in Maastricht opzitten, voor de effectieve start goed en wel begonnen was.
We waren dus ook serieus achtergelopen op schema, waardoor we eigenlijk +-45min. te laat op de afgesproken plek aankwamen. Gelukkig was de gamemaster ons goedgezind en mochten we alsnog starten aan de speurtocht in de straten van Maastricht.

De zoektocht naar de bar heeft ons langs mooie plaatsen gebracht. Zeer fijn, zo zie je de omgeving eens op een andere manier.
De puzzels tijdens de wandeling volgden elkaar goed op en we merkten wel dat we er serieus het tempo in moesten houden.
Lag het aan het feit dat we al zo opgejaagd waren door de rit naar en in Maastricht, maar we hadden wel nood aan een klein rustmomentje.
Ook toen we de bar gevonden hadden, moesten we gelijk weer aan de bak. Ik snap het wel, ons spel liep eigenlijk al een klein uurtje achter, maar toch voelden we de nood om even op adem te komen.

Gelukkig kon je een drankje drinken terwijl je de kamer aan het spelen was.
De kamer zelf was heel lineair. Hier hadden we het als team iets moeilijker mee, omdat we al een heel aantal kamers gedaan hebben en ons vrijwel altijd opsplitsen om de kamer te doorzoeken. Hier moest je eigenlijk samen rond 1 puzzel werken en zo stapsgewijs de kamer rondspelen.
Het was goed dat we (uitzonderlijk) met 3 spelers waren, want anders ben je met te veel personen aan het staren op 1 puzzel.

De barman bleef ten alle tijden in de kamer om ons te voorzien van een drankje en gevraagde tips. Toch kan ik me niet van de indruk ontdoen dat het ons ietwat heeft geremd. We waren voorzichtiger in ons spelen en zochten vaker bevestiging dan dat we anders zouden doen. Het is dus een leuk idee, maar voor ons werkte het wat terughoudend. Ook hielden we hem constant in de gaten, als hij iets opschreef of zich zelf in de kamer voortbewoog. Wat niet altijd te maken had met het verhaal of de escape zelf.

De puzzels zelf vielen goed mee, hoewel ik niet van alles de logica erachter zag. Ze zaten goed in thema, net zoals de aankleding van de kamer en barman. Een aantal elementen in de kamer worden niet gebruikt, wat volgens mij een gemiste kans is, want je zou er nog zo veel meer mee kunnen doen en uit kunnen halen.


Reactie door The Bar

07 november 2022

Beste Ine, Dank je wel voor deze uitgebreide omschrijving van jullie ervaring. Ontzettend fijn dat ook jij zoveel moeite hebt genomen om ons feedback te geven. Want enkel hierdoor kunnen we beter worden. Workin on it...;-)


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:04 min


 • Goede service
 • Beleving
 • Leuke zoektocht
 • Vriendelijke barman
 • Drankje tijdens escape
 • Constante aanwezigheid van barman

 

Ingrid ten Braak (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 juli 2022

Leuke wandeling door Maastricht die eindigt in een geweldige Escape-room!

Super leuke speurtocht door Maastricht op zoek naar de Hidden Bar. Wanneer je deze eenmaal gevonden hebt dan wacht je een geweldig sfeervolle en gevarieerde escaperoom.


Reactie door The Bar

07 november 2022

Dank je wel Ingrid voor deze mooie recensie!!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

PelingPelingEscaperLid sinds: 16 december 2021 (80 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juli 2022

Zeer leuke ervaring

Wat en leuk concept!
We begonnen op een overvol Vrijhof, door het prachtige concert dat er momenteel plaats vond... maar van deze drukte hadden geen last: De zoektocht naar de geheime bar heeft ons prachtige hoekjes van Maastricht laten zien. Niet om te bluffen, maar onze relatief goede algemene kennis bracht ons binnen de tijd op de geheime locatie van de jaren 20 bar ten tijden van de drooglegging.
Deze bar was lekker mysterieus, maar we wisten binnen het uur de vele (liniaire) puzzels op te lossen met de hulp van de super sympathieke en grappige barman! Nog nooit zoveel alcohol gedronken tijdens een escape...
Een absolute aanrader, maar ik zou het houden op 2, maximum 3 personen, vermits de verhaallijn en puzzels volledig liniair opgebouwd zijn.


Reactie door The Bar

07 november 2022

Beste Peling, Wow! Dank je wel voor deze mooie recensie...


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Aantal spelers max 3

 

prodigyprodigyEscape LegendLid sinds: 26 januari 2017 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 april 2022

Leuke en ludieke manier om Maastricht te verkennen!

Sympathieke eerstegeneratiekamer en leuke gelegenheid voor een middagje Maastricht.
Je begint met een soort speurtocht van een uur, want voordat je uit de Bar kan ontsnappen, moet je hem eerst zien te vinden. Het is aan te raden dat eerste gedeelte bij daglicht te spelen, omdat je onderdelen van gebouwen nodig zijn hebt...

Nadat je de Bar gevonden hebt, is er tijd voor een rustmoment, een welverdiend drankje en eventueel toiletbezoek. Vervolgens heb je ook daar weer een uur om eruit te ontsnappen, daarin zonodig mee- óf tegengewerkt door dezelfde barman die je een drankje heeft ingeschonken en die de hele spelduur zijn Bar blijft bemannen.

Hoewel de kamer voor ons niet van een leien dakje liep (wat geheel aan onze gebrekkige zoekkwaliteiten te wijten was) en we enkele subtiele en minder subtiele vingerwijzingen van de barman nodig hadden, heb ik genoten van de sfeer en van enkele ingenieuze puzzels. Enig minpuntje is dat alle schriftelijke informatie alleen in het Engels gegeven wordt dat vooral in de speurtocht soms wat 'crackymicky' Engels ;-). Je kan het Nederlands er soms duidelijk doorheen lezen, dus moet het toch een kleine moeite zijn om ook een Nederlandse versie te maken.

Kortom: verwacht geen wereldschokkend avontuur of etagevullende belevenis, maar een toffe middag. Ik zou er ook niet speciaal voor uit Brussel of Amsterdam voor af komen reizen, maar als je toch Maastricht wilt bezoeken, is het een ideale combinatie om de stad te verkennen en een goede kamer te spelen, ook al gezinsactiviteit.Reactie door The Bar

07 november 2022

Hi Prodigy, So sorry for my bad English... Hahaha dank je wel voor de mooie recensie!! We gaan het gebruikte Engels toch nog maar eens laten controleren.... Dank je wel voor je bezoek en feedback!!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: DNA

Ontsnapt: Ja  00:34 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Schriftelijke informatie alleen in het Engels

 

debbie_kerstendebbie_kerstenJunior EscaperLid sinds: 07 oktober 2018 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 juli 2022

Weer eens wat anders

Leuke manier van escape room


Reactie door The Bar

07 november 2022

Dank je wel Debbie voor de mooie cijfers!!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: ZonderS

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

escape-fansescape-fansSenior EscaperLid sinds: 16 juni 2019 (83 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 augustus 2021

Aparte escape met speurtocht

Na zeker 40 kamers te hebben gehad ( lees enkele van de grootste) mogen wij toch echt wel t 1 en ander van escapen weten. Deze escape starte met een speurtocht, super leuk en origineel...hij begon erg leuk en we gingen vol enthousiasme op pad. Helaas kregen we weinig hulp vanuit de game-master tijdens de speurtocht...Maar goed uiteindelijk toch na erg lang wandelen, zoekende de Bar mogen bereiken... Vriendelijk ontvangst en even mogen uitrazen over onze frustraties van de speurtocht: Helaas had hij geen antwoorden op onze vragen over waar het fout
is gegaan...( jammer want we wilde t eigenlijk snappen wat ons was ontgaan. Hierdoor bleven we met een onafgesloten gevoel zitten, waarmee we de kamer zijn gestart. Met een lekker drankje erbij ging de kamer op t slot. Helaas was niet alleen de speurtocht in t engels maar ook de kamer zelf...vonden wij jammer.
Het puzzelen zoals verteld is linear en dus moet je met de hele groep: 4 pers. elke puzzel samen doen...soms stond je echt even niks te doen...zoekende naar wat en hoe... We hebben heel veel begeleiding vanuit de gamehost nodig gehad...en helaas bleek er veel niet naar zijn tevredenheid te gaan. 1 puzzel bleek bij t gereed maken vooraf toch niet goed te zijn gesloten want die viel voortijdig open...tot onvrede van de gamehost.... Voor ons een onderbreking van een al moeilijke flow en we voelde ons er ongemakkelijk bij...en de gamehost ook. Hij deed echt zijn best om ons door de kamer heen te helpen en ons een leuke ervaring te bezorgen..maar de flow was ver te zoeken....Dat gezegd te hebben: moeten we ook heel eerlijk zijn; De kamer zag er goed uit en paste erg goed in t thema. er waren ook goede puzzels en originele!..De ervaring was helaas echt maar half half en dat terwijl de verwachtingen hoog lagen...Jammer. We zijn wel ontsnapt dankzij de gamehost die ons erdoorheen sleepte....maar er werd helaas geen foto gemaakt...Al met al t was een aardige kamer waar wij waarschijnlijk wat meer van hadden genoten als het geluk ons had meegezeten. ps De eigenaar heeft meer dan zijn best gedaan om dit alles te compenseren: Bedankt hiervoor, dit waarderen wij zeer.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: The Escapepeace

Ontsnapt: Ja


 • gastheer
 • drankje bestellen tijdens spelen; wel zelf betalen
 • originele puzzels
 • zeer coulante eigenaar
 • Gebrek aan flow
 • 1 puzzel bleek al open, onbedoeld
 • te hoge kosten voor deze kamer
 • geen eindfoto
 • 1e drankje niet op rek. van de Bar
 • kamer niet in t Nederlands

 

Tómmes Lamers (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 12 juni 2021

Geweldige sfeer, goed verhaal.

Het verhaal zit erg goed in elkaar. Je begint met een zoektocht door de stad om de geheime bar te vinden. Als je deze eenmaal gevonden hebt begint het serieuze werk. De sfeer is goed getroffen (de drooglegging in de “roaring 20’s”). Apart dat er ten alle tijde een medewerker van de escape room aanwezig is. Maar ook dit past in het verhaal. Al met al een geweldige ervaring.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee

 

laura1999Blaura1999BSenior EscaperLid sinds: 15 juli 2019 (74 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2020

Leuke escape room

Enkel updates konden gemaakt worden omtrent de zoektocht naar de bar.
Een escape room om niet met meer dan 4 personen te spelen. Vaak stonden er een paar bij die niets te doen hadden.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 5 personen

Team: TOV De Bierkaai

Ontsnapt: Nee


 • Lange speeltijd
 • Uniek
 • te weinig spellen voorzien voor het aantal persone

 

kasvkasvEscaperLid sinds: 24 maart 2019 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 maart 2020

Absoluut geweldig

Wat een vet concept! Ik heb allereerst enorm genoten van de speurtocht door de stad. Ook de kamer zelf was echt geweldig qua aankleding. Grappig dat er iemand bij staat achter de bar zelf, de begeleiding en de manier van hints vragen was hierdoor erg leuk gedaan. De puzzels waren niet de meest originele ooit maar de sfeer maakte het helemaal goed.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 5 personen

Team: It takes 2 (and then some more)

Ontsnapt: Ja  45:29 min


 • Sfeer
 • Host
 • Origineel concept
 • Leuk thema
 • Manier van hints geven

 

michaelsnoekmichaelsnoekEscape ExpertLid sinds: 04 januari 2020 (333 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 januari 2020

Leuke beleving


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Munster (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 januari 2020

Je wilt eigenlijk niet ontsnappen!!!

Helaas is het ons gelukt om binnen de tijd te ontsnappen. Liever hadden we nog een tijdje aan de bar gehangen:). De combinatie van buiten/binnen was super. Buiten konden we met de complete groep deelnemen om samen The Bar te vinden. Eenmaal gevonden werden we opgesplitst. 1 groep ging escape the bar doen en de andere groep kon bar hangen in een andere bar (super gezellig) Zeker een aanrader!!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 11 personen

Ontsnapt: Ja


 • Grotere groepen kunnen samen starten
 • Leuke speurtocht door Maastricht
 • Sfeervolle ruimte
 • Gastvrije Barman

 

Anja (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 05 januari 2020

De combi buiten en binnen maakt deze escaperoom uniek

Erg leuke escaperoom; niet 'eng'; de barman blijft erbij; Hij zegt niets; totdat je een 'confession' doet; kost je 10 min. van je tijd; dan kun je wel doorrrrrr...... De combinatie buiten (Maastricht blijft leuk om te ontdekken) en binnen geeft een extra beleving aan het spel. Onze dochter van 10 jaar heeft ook genoten....we hadden nog 4.04 min. over.....


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Binnen en buiten
 • Gezellig spannend
 • -

 

KarinaKarinaEscape GuruLid sinds: 13 januari 2019 (135 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 december 2020

Genieten!

Voorafgaand aan deze escape room waren onze verwachtingen vrij hoog. Eerst moest je de escape room vinden en daarna ontsnappen onder het genot van een biertje, ja dat klinkt goed...dus de verwachtingen zijn hoog. Het is altijd heel fijn als die verwachtingen ook waargemaakt worden en dat is hier het geval, want wat hebben wij genoten van dit avontuur! Het begon met een speurtocht voor volwassenen waarin je wat van Maastricht ziet waar je normaal niet zo snel zou komen, tof! Het was donker en hartstikke druk door de kerstmarkt, maar dat mocht de pret niet drukken. Wel zorgde dat voor een extra moeilijkheidsgraad, maar we hebben de 'hidden bar' gevonden! Eenmaal in de bar, even bijkomen van de speurtocht, een lekker drankje bestellen en ineens gaat de deur op slot...deel twee begint, de escape room zelf, ontsnappen uit de bar....waar je eigenlijk helemaal niet weg wilt omdat de sfeer goed is, je een lekker drankje hebt en even moet bijkomen van de speurtocht. De escape room zelf is een heerlijke ouderwetse kamer, met gevarieerde puzzels die in het thema passen. Geen super hippe nieuwe technieken of gadgets, maar dat past ook helemaal niet in het thema of in deze escape room. Nee dit is er eentje waarin je lekker ouderwets wilt puzzelen en raadsels wilt oplossen. En dan ook nog eens met een biertje in je hand. Op de valreep ontsnapt (lees: optimaal gebruik gemaakt van het verblijf in de bar) en een enorm leuke middag/avond gehad! Bedankt voor de gastvrijheid, fijne begeleiding en achteraf ook nog het heerlijke eten! Deze escape room krijgt zeker een plaatsje in mijn top 10!


Reactie door The Bar

31 december 2020

Beste KES89, Wat een mooie afsluiting van dit jaar, wat een te gekke review!! Dank jullie wel voor jullie bezoek en deze fijne woorden! Maak er een mooi 2020 van!! Your friend, -Al-


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: Krank

Ontsnapt: Ja  58:52 min


 • Origineel begin
 • Game flow
 • Vriendelijk personeel
 • Verrassende elementen
 • Logica
 • Puzzels passen in het thema
 • Verwachtingen waargemaakt
 • Sfeer

 

Zoutenbier (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 december 2019

Escaperoom zonder verhaal

Alvorens je start met de escaperoom loop je eerst een puzzeltocht. Zowel de bij de puzzeltocht als in de escaperoom zit geen verhaal. Ook vonden we het bijzonder dat de medewerker in de escaperoom aanwezig bleef.


Reactie door The Bar

28 december 2019

Beste Zoutenbier, Wat ontzettend jammer dat jullie het zo hebben ervaren. Dit is namelijk niet conform de rest van de recensies. Onze kamer heeft juist een hele sterke verhaallijn maar wellicht is dit aan jullie aandacht ontsnapt omdat jullie om beurten op de baby aan het passen waren die met jullie team mee was. En dat is geen aanval, maar een baby meenemen naar een escaperoom is niet ideaal en als de verhaallijn dan langs je heen gaat is het zonde om dit te wijten aan de escaperoom, en ook niet eerlijk. Dank voor jullie bezoek en nogmaals jammer dat jullie het zo hebben ervaren. Your friend, -Al-


6

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geen verhaal

 

YvonYvonJunior EscaperLid sinds: 25 maart 2018 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 december 2019

Originele escape room

The bar is een leuke escape room. Het is een keer wat anders dat je eerst moet vinden waar de escape room eigenlijk is. Deze 'speurtocht' was nog leuker geweest als dit meer in thema was geweest. De puzzels waren nu vaak niet te linken aan het thema en gemakkelijk te vinden. Verder zou het misschien voor Nederlandse teams ook fijn zijn als er ook een Nederlandse variant beschikbaar zou zijn?

Een aantal echte pluspunten van deze room vond ik wel: de originele manier om de escape room te vinden (vooral de start was leuk), het grappige hintsysteem én de communicatie rondom het reserveren en daarna. Helaas veel slotjes puzzels en minder technische puzzels. Ook is de kamer lineair.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: #Teambackbone

Ontsnapt: Ja

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig