Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Butcher Resurrection

Athene , Griekenland

Nu gesloten

100 minuten

3 - 5

18 jaar

Lees reviews

Meer over The Butcher Resurrection

Austin, Texas, 2019 - De staat is geschokt door de opeenvolgende ontvoeringen en vondsten van uiteengereten lichamen. Volgens de lokale autoriteiten zorgt een seriemoordenaar voor angst en leed in de lokale gemeenschap. Niets en niemand lijkt hem te kunnen stoppen.

Austin, Texas, 1981 - De 6-jarige Thomas is getuige van de wrede moord en verminking van zijn moeder door zijn vader, een slager van beroep. De moordenaar wordt zich bewust van de aanwezigheid van zijn zoon en besluit hem samen met de moeder van de jongen op te sluiten in de vriezer van de winkel. Thomas ontsnapt, steelt het pistool van zijn vader van het nachtkastje en slaagt erin hem te doden.

Het weerzinwekkende verhaal van 1981 herleeft vandaag, 38 jaar later, en brengt de kleine Thomas opnieuw in de schijnwerpers. Hij groeide op tot de meest meedogenloze seriemoordenaar uit de Amerikaanse misdaadgeschiedenis. Geen genade, geen spijt, geen schuldgevoel voor zijn daden. Zijn slachtoffers zijn zowel vrouwen als mannen. Vrouwen die worden ontvoerd en vervolgens vermoord en in stukken gehakt, tot grote vreugde van zijn zieke verbeelding die probeert de figuur van zijn moeder opnieuw te creëren. Wat de mannen betreft, ze roepen herinneringen op aan het criminele verleden van zijn vader, wat een goede reden is om er zoveel mogelijk te doden... en op deze manier wraak te nemen op de persoon die hem zijn jeugdvreugde heeft ontnomen!

Jullie zijn zijn laatste slachtoffers in de hoofdrol van het laatste bedrijf van het drama. Jouw missie is om te ontsnappen, voordat The Butcher jouw ontvoering met bloed bevlekt. Blijf kalm en gefocust, voor een ervaring die je adrenaline op gang brengt! Maar schiet op, Thomas zal geen genade tonen als hij je ontmoet...


Eng

Acteurs

Thema's

Avontuur

Horror

Misdaad

Mysterie

Ontvoering

Eigenschappen

EN

Escapetalk.nl statistieken

1 likes

4 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Veikou Ave. 105
11146, Athene
Griekenland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

3 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 januari 2023

Je ziet geen steak!

Wij hadden zin in souvlaki en gyros; dus op naar The Butcher in Athene. Echter bleek dit een iets andere butcher te zijn, dan de man die vraagt of je een plakje worst lust… 🤪

Met het team De Drie Duitsers (3 personen) waren we in Griekenland, om precies te zijn; in Athene, om hier twintig escaperooms te gaan spelen. In totaal zou ‘The Butcher Resurrection’ van Escapepolis onze zesde kamer worden van de trip, de derde kamer van de tweede dag én de laatste kamer bij Escapepolis. We waren hier namelijk al én hadden al twee kamers gespeeld bij deze escape roomuitbater.

Escapepolis is een escape roombedrijf dat nét iets anders is dan de meeste Atheense escape roombedrijven. Hier is er namelijk wél aandacht voor afwerking, decor, thematisering, artwork, trailers, ect. Bij de meeste kamers die we speelden in Griekenland zijn dit zaken die vergeten zijn. Escapepolis slaat hier dus een slag én dat pakt super goed uit. Naar mijn idee is dit een escape roombedrijf wat het meeste lijkt op een Nederlandse escape roomonderneming.

We zaten in de mooie ontvangstruimte nog bij te komen van de andere kamer die we hier hadden gespeeld en kletsten wat met de eigenaar. Toen we aangaven dat we er klaar voor waren werden we naar de gevel gebracht van The Butcher Resurrection. Het is super tof dat iedere kamer bij Escapepolis een geveltje en voordeur heeft dat volledig in thema is. Een grote stalen koelceldeur staarden ons aan. Zit er nou een beetje bloed op de handgreep?

Lang konden we er niet naar kijken, want binnen de kortste keren zagen we helemaal niets meer. De eigenaar vertelde ons dat we ontvoerd waren tijdens het onderzoek wat we deden naar The Butcher, een seriemoordenaar die het op voornamelijk vrouwen voorzien heeft. We hadden niet lang meer óf ook wij zouden tot de slachtoffers gaan behoren. Dus, maken dat je wegkomt!

Als het spel eenmaal begint, kun je weer (een beetje) zien. Direct valt op dat ook deze kamer weer prachtig gedecoreerd en gethematiseerd is. Het is simpel doch doeltreffend gedaan. Al direct is de spanning voelbaar. Je weet dat het een escape room met acteur is. Ook wisten we dat we niet gezien zouden mogen worden door deze acteur, want dan zou hij ons te grazen nemen. Wat je niet weet is wanneer en hoe je met de acteur geconfronteerd wordt. Ik hou van die spanning, maar tevens ben je ontzettend op je hoeden bij iedere vierkante centimeter die je loopt.

Het begin is origineel met een mooie puzzelintroductie. Ook in deze kamer zijn de puzzels lineair (= puzzel voor puzzel oplossen). Wél zijn de puzzels hier goed te doen, logisch en zelfs af en toe passend bij het verhaal. De spanning zorgt ervoor dat we het moeilijk vinden om helder te blijven denken, maar onze flow is verder prima voor zo’n horrorkamer.

Langzaam ontdek je meer en meer van de kamer én dan plots is hij daar… The Butcher! Wat ontzettend goed gedaan is in deze kamer is opbouw van verhaal en spanning. Je hebt op de goede momenten even een rustmoment én op de goede momenten gaat het helemaal los. Je hebt scares én je wordt opgejaagd, maar toch blijft het allemaal subtiel en blijft het passend binnen het verhaal. Ze werken met patronen die je gaat herkennen én spelen daarbij in op je verwachtingen, om je vervolgens dus totaal te verrassen. Echt een heel tof spel wat je speelt doordat de acteur niet mag weten dat jij aan het ontsnappen bent.

Het verhaal is hier fantastisch uitgevoerd. Je komt er door het spelen van de kamer achter wat de motieven zijn van deze seriemoordenaar én waar hij eigenlijk mee bezig is. Ontzettend filmisch wordt dit aan je gepresenteerd met als absolute hoogtepunt het einde. Vol adrenaline komen we uit deze kamer, met het zweet op ons voorhoofd. Wat ontzettend vet gedaan 😍!

Al bij al; Zeker een aanrader om te gaan spelen. Ik weet niet zeker of deze escape room een reden is om naar Athene te gaan, maar als je er bent moet je ‘m absoluut meepakken. In Nederland en België zijn er kamers met hetzelfde spel/spanningsconcept, alleen vind ik The Butcher Resurrection persoonlijk wel het beste uitgevoerd van alle kamers die ik gedaan heb met dit concept. Dat is natuurlijk subjectief, dus je zult zelf moeten gaan bekijken of je dat met mij eens bent.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Speel mee met de acteur en houd je aan de ‘regels’, dan zijn dit soort kamers het leukst om te doen;
- Deze kamer is qua horror goed te doen, ook als je wat banger bent aangelegd.

Lieve mensen van Escapepolis, wat hebben we een top ochtend/middag bij jullie gehad. Bedankt hiervoor én als we nog eens naar Athene gaan komen we zeker bij jullie terug. Αντίο!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Spanning
 • Scares
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Decoratie en thematisering
 • Spel met acteur

  Gijssambeeksjephanie

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertLid sinds: 01 januari 2021 (103 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 januari 2023

This isn´t what i do as a butcher.

Intro:
Ik samen met het team ´De Drie Duitsers´ zijn in de eerste week van januari 6 dagen naar Athene gegaan voor een heuse ´escapevakantie´. We hebben hier in 1 week 20 kamers gespeeld waarvan grotendeels horror, ik zal al mijn reviews opdelen in 3 onderdelen. Puzzels, Afwerking & Scare Factor. Alles krijgt een cijfer van 0 tot 5, 0 niet van toepassing 5 beste wat ik heb gezien/meegemaakt.

Algemeen:
The Butcher, een kamer waar ik persoonlijk erg naar uitkeek. Even een beetje backstory in het echt ben ik slager als beroep, dus dit moest wel een makkie worden zou je zeggen. Ik zal je alvast een geheim verklappen dit was een hele andere werk sfeer van bij mij op de zaak.

Puzzels: 3
De puzzels bij The Butcher zijn naar mijn gevoel al een stuk meer op de achtergrond dan dat ik bij sommige andere horror kamers vond in Athene, dit vind ik positief omdat als je bang bent makkelijke puzzels al snel een stuk moeilijker kunnen worden. Het was wel weer op zijn ´Grieks´ je hebt puntje 1 nodig om bij puntje 2 te gebruiken om het vervolgens bij puntje 3 te verdraaien en in te vullen. Hier waren we ondertussen wel al redelijk aan gewend dus wekte dit bij mij geen irritatie op.

Afwerking: 3
De afwerking hier was redelijk, met de setting van de kamer was dit misschien ook niet heel moeilijk. Als er links en rechts wat rotzooi ligt kan het zomaar bij het decor horen namelijk. Er worden een goede sfeer neer gezet en we worden voor de verandering is niet ondergestopt met rook wat ook wel is prettig was. Met licht en geluid word hier goed aangegeven wat er op dat moment gaande is en dat is prettig zeker in een horror kamer. Er was een bepaald ´theater´ stuk in de kamer die ik niet ga spoileren maar wat ik zelf super tof vond, Plus punten hiervoor.

Scare factor: 3
Scare factor 3, de spanning in deze kamer zit vooral in het begin, dit word goed neergezet en je bent natuurlijk het bangste voor het onbekende. Later in de kamer nam dit redelijk af en voelde we ons relatief vrij om door de kamer heen te dwalen. Omdat zoals al benoemd bij de afwerking goed gebruik word gemaakt van licht en geluid is het ook duidelijk wanneer je tijd hebt om even te puzzelen, complimenten hiervoor. Het is voor Athene een goede ´instap´ kamer voor horror, schrik je hier al ontzettend af kan je beter Ici Tiki boeken.

Samenvatting:
Deze kamer is me helemaal niet tegengevallen, het verhaal wat ontzettend creatief door een leuke twist. Dit maakte het geen basic maniak verhaal. Deze kamer is echt een reden om voor naar Athene te gaan. Boek deze aan het einde van je dag bij Escapepolis voor een goede opbouw. (Af te raden voor veganisten & tofoe knagers)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Acteur
 • Spannend

  sjephanie

sjephaniesjephanieEscape GuruLid sinds: 12 augustus 2021 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 januari 2023

Hoe het feminisme in mij langzaam m’n lichaam verlaat

De afsluiter bij Escapepolis. De enige kamer die we hier spelen met acteur. En dat blijft iedere keer toch weer een beetje spannend. Gelukkig hebben we een échte slager in ons team, dus ik zie geen obstakels.

Nou, laten die er nou net wel zijn. Toevallig zijn we ontvoerd door de Butcher en moeten we zien te ontsnappen. Dat klinkt als muziek in m’n oren. Één ‘simpele’ opdracht staat vast: zorg dat je niet gezien wordt. Kijk en ik ben dan meteen weer helemaal gelukkig. Ik hou van dit concept, dus kom maar op!
De manier waarop je de kamer betreedt is leuk en past in het verhaal. We beginnen goed, en lossen zelfs een puzzel bij Escapepolis hintloos op. Hoera!

We staan in een gaaf decor. Eenvoudig, maar passend bij het thema. Er hangt een spannende sfeer. Door goed gebruik van licht en (soms een klein beetje irritant) geluid ben je niet op je gemak. Het is wachten tot het een keer fout gaat en laten ze dat nou net lekker lang uitstellen. Grappig hoe je dan achteraf denkt “Ha, leuk!” Maar op dat moment totaal niet.

De puzzels zijn leuk in thema, alleen soms een beetje onlogisch of te repetitief naar mijn smaak. Gelukkig wel te doen en passend in de situatie. Ja en voor je het weet kun je maar beter maken dat je wegkomt. Het is met dit soort spellen altijd afwachten wat we gaan doen en als je het eenmaal door hebt…. Nou dat is hier niet het geval. The Butcher speelt slim in op bepaalde verwachtingen waardoor het verloop niet te voorspellen is. Lekker verfrissend en iets minder goed voor je hart.

Nu rijmt het niet altijd met elkaar maar ik vind het wel een geinige toevoeging op het bekende spel. Het toffe vind ik hier (überhaupt in Athene) de consequenties. Het maakt dat je nog meer je best wil doen. Zoals we in Brabant zeggen: “Ginne flauwekul!”

Dan ineens zijn we getuige van zo iets vets. Wauw! Heerlijk dramatisch, love it. Het echte einde is een beetje chaotisch maar geeft wel het gevoel van echt ontsnappen. Gelukkig staan we zonder kleerscheuren weer buiten. We kletsen nog even gezellig na met de eigenaar die ook heeft genoten van onze fratsen. En dan zit ons avontuur bij Escapepolis er alweer op.

Voor de verandering komt het verhaal hier prima uit de verf. Het is ook allemaal niet te moeilijk. Hoeft ook helemaal niet joh. Toch zitten er wat leuke twists in en weten ze hoe ze dat hier op een gave manier aan jou als speler moeten vertellen.

Ik ben enthousiast over deze kamer! Voor mij persoonlijk de beste die we bij dit bedrijf hebben gespeeld. Qua engheid is hij oké te doen. Als je net als ik überhaupt al fan bent van dit soort games, mag je deze zeker niet overslaan!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Concept
 • Acteur
 • Show!!!
 • Decor
 • Spannende sfeer
 • Beter doe je je best
 • Verhaal

  Drs-jlc

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig