Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Rick blaauw

Escape Guru

Offline

Omschrijving

Altijd in voor een spelletje!


Lid sinds

18-09-2019

Locatie

Amsterdam

Statistieken

Escaperooms

176 reviews

176 kamers gespeeld

97.2% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Team

Blaauwbreed

2 teamleden

164 kamers gespeeld

176 reviews

Back to USSR

My Escape Club
Geplaatst op: 21 mei 2024

Leuke puzzelkamer

Dit is volgens mij de oudste kamer op deze locatie en ik zou ook adviseren om met deze kamer te beginnen. Hij is wel nog steeds ontzettend leuk, we werden goed begeleid en hebben een leuke tijd gehad. De puzzels zijn origineel en leuk om uit te voeren en wij moesten heel erg lachen door een onderdeel dat hier in zit. Voor deze prijs leuk om eens te doen maar je hoeft er niet speciaal voor heen te komen. Ook leuk als je een kamer met twee personen wilt spelen.


7.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

Mooi begin

Deze kamer vind ik wat verwarrend om een cijfer te geven. Ik vond het begin echt super, leuke puzzels mooie aankleding en een kamer die een stuk mooier en beter lijkt te beginnen dan de andere kamers op deze locatie. Eerst lijkt het ook best een 'volwassen' kamer. Dat nieveau houdt de kamer helaas niet vast. Hoewel het allemaal leuk gedaan is, is het erg makkelijk. Ik denk dat deze kamer uitermate goed geschikt is voor gezinnen met jongere kinderen of kinderfeestjes. Wel mooi gedaan en we hebben toch ook genoten. Ook goed te spelen met 2 personen.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

The Rotary

Escape Zwolle
Geplaatst op: 21 mei 2024

Wat een verrassing

Heel eerlijk gezegd kwam ik op de locatie aan met niet per se hele hoge verwachtingen. Zwolle staat natuurlijk bekend om The Great Escape en over deze kamers hoor je wat minder. Dat is niet per se terecht want dit was zeker de moeite waard. Je wordt leuk meegenomen het verhaal in en de aankleding is goed verzorgt. De spellen zijn allemaal helemaal in thema en het verhaal is heel duidelijk. er zitten originele puzzels in en wij hebben echt een uurtje genoten. Zeker een aanrader om te spelen en wij komen nog terug voor de andere kamer op deze locatie.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit

 

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 08 april 2024

Wat een mooie kamer

Na eerder op de dag Rebecca eindelijk te hebben gespeeld. (wat een gave kamer!) was het ook eindelijk de beurt aan The Non Believers. Vol verwachting en een beetje angst door een spoiler die ik had begonnen we aan de kamer. En wat een gaaf begin van de kamer. Wat voor mij ook echt het hoogtepunt van de kamer is zijn de transities van kamer naar kamer. Wat is dit gaaf gedaan en wat heb ik ervan genoten. Voor mij was het super dat ik op de hoogte was van een onderdeel van deze kamer zodat ik dit kon skippen. Ik lees verder van iedereen dat ze deze kamer erg origineel vinden en dat is bij mij nou net niet zo. Waar ik het decor ed. echt prachtig vond, vond ik het verhaal en de puzzels wat minder origineel en leek het voor mij wel heel erg op de kamer van de bevriende eigenaar. Zowel qua thema, aankleding en verhaal was dit erg vergelijkbaar, alleen vond ik het daar allemaal net origineler uitgewerkt. Ook het einde voelde voor ons hier een beetje als een anticlimax omdat die eigenlijk al is geweest. (voor de mensen die dit doen dan.) De eerste helft van de kamer vond ik echt super maar voor mij wist de kamer het niet vast te houden. Echt een hele vette kamer zeker door de ruimte en transities.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Originaliteit

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 08 april 2024

Wat een gave kamer

Omdat deze kamer al wat ouder is ging ik er ondanks alle goede recensies toch redelijk blanco in. Wat wij niet wisten is dat deze kamer onlangs is gerenoveerd, en dat loont zich. hij is nog helemaal van nu en wat hebben wij genoten. Ik vond deze kamer stiekem leuker dan The Non Believers. Leuke puzzels en overgangen en lekker spannend maar niet heel eng. Zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  61:15 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Spannend

 

Een hele leuke dag

Wij hadden de mazzel om als testteam aan de bak te mogen. De beleving bestaat uit twee onderdelen.
het eerste deel is een lekkere inkomer op de startlocatie. Leuk gebruik gemaakt van de maze en een paar leuke puzzels. Ik denk dat dit ook super geschikt is voor gezinnen en feestjes.

Tijdens het tweede deel leer je de omgeving goed kennen. Ik vond dit echt ontzettend leuk gedaan en je komt op plekken waar je normaal niet zo snel stil zou staan. De puzzels zijn leuk gevonden en we hebben af en toe echt wel even flink onze hersenen moeten laten kraken. Een leuke activiteit voor met een familiedag of gewoon met een groep vrienden.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit

 

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 07 maart 2024

Wat een ervaring

Dit was de tweede keer dat wij hier een kamer gingen doen, we hadden Soup de jour al gespeeld en nu was het tijd voor Poppet. Wij hadden hoge verwachtingen van deze kamer en gelukkig zijn die helemaal ingelost!

Alleen het begin en de ontvangst al is de moeite waard. We zaten gelijk helemaal in het spel. Dat het donker was voegt ook zeker wat aan de spanning toe. Onze begeleiding was echt super, wij hebben genoten.

Toen begonnen we aan de kamer. In sommige moderne kamers is het puzzelen ondergeschikt geraakt en draait het om de ervaring. Hier was dat niet. Super leuke puzzels, veel samenwerking en wat is het toch gaaf om in een echt klooster aan de gang te gaan. Dit voegt echt zoveel toe. Wij hebben genoten van de kamer, het verhaal was duidelijk en de sfeer top. Wij zijn ons een paar keer doodgeschrokken maar gelukkig was de kamer niet te eng voor ons. Echt heel erg leuk en wat jammer dat hij er binnenkort al niet meer is. Ga zolang het nog kan!

Deze kamer krijgt van mij een 10, niet omdat ik denk dat dit de aller allerbeste kamer is die ik ooit heb gespeeld. Maar ik heb hier wel echt ouderwets genoten van een spectaculaire kamer die ik ook vanwege de prijs niet minder kan beoordelen. Heel netjes vind ik voor wat je ervoor terugkrijgt en de perfecte manier waarop ze je hier begeleiden en de tijd voor je nemen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  80:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

The House Next Door

Escape Game Over
Geplaatst op: 04 maart 2024

Heeft liefde nodig (en een prijsdaling)

Ik heb een beetje een lastige relatie met de kamers hier, dit was alweer mijn vierde bezoek aan Game Over en hoewel ik twee keer echt een hele leuke ervaring heb gehad, is het ook twee keer tegengevallen. Niet alleen door de kamers maar vooral ook door de begeleiding.

Dit keer werden we prima ontvangen en dat was een opluchting. Terwijl wij gingen spelen werd er ook een videoclip opgenomen, ook dat was geen probleem het waren super gezellige mensen. Ik had best hoge verwachtingen van de kamer omdat ik de ruimtes hier vaak mooi aangekleed vind en dit toch wel de vetste hier zou moeten zijn. Het begin was leuk, en de eerste puzzel om 'binnen' te komen prima. Dan sta je in the house next door...

Deze escaperoom is echt gigantisch, het gegeven is leuk en er zitten goede jumpscares in. Hij is spannend en je schrikt maar nooit echt eng. (gelukkig) Hij heeft voor mij alle ingrediënten van iets wat een topkamer zou kunnen zijn, maar toch is het allemaal net niet. Het decor laat echt te wensen over en heeft wat liefde nodig, het is allemaal wat simpeltjes. Het tweede deel van de kamer is echt op een hele vette plek maar hier wordt nauwelijks gebruik van gemaakt je vliegt er door heen. Het verhaal is aanwezig maar zou zo veel vetter gemaakt kunnen worden. Eigenlijk is er maar 1 kamer die ik kloppend vind afgewerkt. De puzzels zijn prima maar weinig origineel en veel herhaling of soortgelijk.

De begeleiding van de kamer liet te wensen over. Er is geen hint-systeem wat ik gaaf vind want in de andere kamers haalt dit me uit de beleving. Deze kamer leent zich ervoor om dit op een gave manier te doen. Helaas praat de begeleider nu gewoon tegen je als je hint nodig hebt of is er een soort van guidance die letterlijk voorzegt wat je moet doen, zonde. Onze begeleider heeft ook onze tijd niet bijgehouden en wij waren al minutenlang uit de kamer voor een keer gevraagd werd hoe we het vonden en er überhaupt iemand naar ons toe kwam.

Dan nog de prijs, voor een gave beleving van 90 minuten vind ik 158 euro (wat hij eigenlijk kost inclusief de servicekosten) prima. Alleen is dit (nog) geen gave beleving en is de 90 minuten wel erg ruim. Er zijn niet zoveel puzzels en ook het verhaal beleven kost niet per se tijd. Wij stonden dan ook rond het uur weer buiten. (afgaande van een schatting dus het zou korter of langer kunnen zijn.) Daarom vind ik de prijs voor wat nu geleverd wordt echt veel te hoog. Wij hebben wel gelachen en de jump scares zijn grappig maar het is jammer om te zien dat een kamer met zo veel potentie niet volledig wordt benut. Er mist gewoon echt wat passie en liefde in deze escaperoom. Prima om te spelen en lekker een beetje te schrikken maar op dit moment nog geen topper. Vanwege de prijs ook wel echt een wat lager cijfer. Voor 100 euro had hij zeker hoger gekregen.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Weinig origineel
 • Slechte begeleiding
 • Prijs

 

Runaway Train

EscapeTales
Geplaatst op: 26 februari 2024

Nog steeds top

Deze kamer staat al een aantal jaar in mijn wishlist en het was nu eindelijk zover dat we hem gingen spelen. Ontvangst was al gelijk super vriendelijk, de eigenaren zijn super aardig en je merkt dat het voor hun een passie is. Na een kort gesprek worden we meegenomen naar de kamer. De introductie wordt leuk gedaan en dan mogen we beginnen. We weten dat de kamer al een aantal jaren oud is dus stiekem heb ik niet al te hoge verwachtingen. Toch weet de kamer mij te verrassen, er zitten leuke puzzels in, het decor is goed verzorgd en alles past bij het thema. Tuurlijk het is geen Dome of Molly's game, maar dat pretenderen ze ook niet en daar is de prijs ook naar. Deze kamer is wat mij betref nog steeds een aanrader en ik heb genoten.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  50:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

CRAZY DOORS ESCAPE RACE

Escape Haarlem
Geplaatst op: 26 februari 2024

Verrassend leuk!

Ooit hebben wij een kamer gespeeld met een soortgelijke opzet, die kamer is mijn enige 1 ooit op escapetalk. (die kamer is intussen gelukkig gesloten.) Daarom waren wij huiverig om deze kamer te spelen maar onze nieuwsgierigheid won het. Gelukkig maar want wij hebben genoten van deze kamer. Hoewel er geen verhaal of thema in de kamer zit, is hij toch erg mooi aangekleed en voelt het toch als een soort Alice in Wonderland achtig avontuur. Het is een uur lang lekker puzzelen en dat vind ik altijd fijn. Tuurlijk zitten er een aantal puzzels in die ik minder vind en vond ik anderen juist weer ontzettend leuk. Omdat het er zo veel zijn maakt dat niet zoveel uit. Het enige wat ik zelf erg jammer vind zijn de laatste puzzels. Deze zijn vergeleken met andere kamers erg eenvoudig (niet qua oplossing maar qua opzet) hierdoor kom je met minder adrenaline de kamer uit, wellicht is het een optie om de volgorde aan te passen. Verder echt een prima kamer die vooral geschikt is voor de puzzelliefhebber.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  60:21 min


 • Origineel
 • Goede prijs
 • Diversiteit

 

De blokhut

Escaperoom Grootebroek I HappyDays
Geplaatst op: 20 februari 2024

Een leuke blokhut

Deze kamer is al wat ouder en gaat binnenkort ook sluiten. Omdat ons van tevoren verteld was dat hij wat ouder was gingen wij met lage verwachtingen de kamer in. Wetende dat we geen topkamer zouden gaan spelen was de kamer toch erg vermakelijk. De aankleding is in thema en de puzzels (hoewel niet altijd in thema) zijn vermakelijk. Een leuke puzzelkamer met een beetje verhaal. Daar komt bij dat Dewi ons super enthousiast heeft begeleid waardoor je toch al vrolijker de kamer in gaat.


7.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding

 

Wat een verrassing

Na de blokhut was het tijd aan de nieuwe kamer op deze locatie Monsieur Dupoint. Zodra je de kamer binnenstapt dat deze kamer niet te vergelijken is met de Blokhut. Wat een leuk thema heeft deze kamer en wat is hij mooi aangekleed. Dewi begeleidde ons en deed dat met veel plezier en enthousiasme. Ze wist ons mee te nemen in het verhaal en daardoor zaten we er gelijk lekker in.

De puzzels zelf en het verhaal zijn heel mooi verwerkt, er zit veel meer techniek in deze kamer en dat is ontzettend leuk spelen. De puzzels zijn goed te doen en afwisselend. Ik heb echt genoten van de kamer en de thematiek. De sfeer wordt ook mooi neergezet. De kamers zitten bij een kartbaan wat erg leuk is om ze te spelen tijdens bijvoorbeeld familie uitjes (Het is ook echt een mooie kamer voor startende spelers), je kunt het karten wel horen af en toe. Dan de prijs voor de kamer, die is echt heel netjes. Omdat de prijs kwaliteit hier echt heel goed is krijgt hij van mij ook een hoog cijfer. Nu al zin in de volgende kamer.

N.B. Ik las in andere reviws dat de kamer snel uitgespeeld werd. Wij hebben hem denk ik gespeeld na de toevoeging van nieuwe puzzels want wij vonden juist dat er best een mooie hoeveelheid puzzels te doen waren. Het is een leuke kamer voor beginnende groepen maar ook voor gezinnen of ervaren duo's is hij heel erg leuk. Wij waren met vier ervaren spelers en hebben ook genoten van de kamer. (Nogmaals, zeker voor deze prijs!)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Beleving

  Zenith

The Courtroom

The Great Escape
Geplaatst op: 20 februari 2024

Wat een origineel begin

De kamers van The Great Escape staan al een hele tijd op mijn wishlist. Laatst hebben we dan eindelijk besloten dat het tijd was om The Courtroom te gaan spelen.

Wat begint deze kamer al leuk en origineel. De begeleiding in de kamer is super gedaan en je wordt helemaal mee genomen in het thema. En hoewel je het eerste deel van de kamer eigenlijk helemaal niet hoeft de puzzelen heb ik dit totaal niet gemist. Ik heb echt genoten van de intro.

Eigenlijk begint daarna het escape-roomen pas echt. Het verhaal is duidelijk er zitten echt leuke puzzels in en ik heb van de kamer genoten. Toch had ik door alle verhalen die ik over de kamer had gehoord en de manier waarop de intro gedaan is een licht gevoel van teleurstelling. Niet omdat de kamer niet goed is want ik raad hem echt aan iedereen aan, maar vooral omdat het hoogtepunt aan het begin van de kamer is. Wellicht kan de ontknoping nog spannender, dan kom je uit de kamer zoals je erin gaat want dat was echt super!
Dan nog de prijs, ik snap dat een kamer met dergelijke begeleiding duurder is dus ik vind hem terecht. Neemt niet mee dat het wel een dure kamer is en het daadwerkelijk escaperoom gedeelte had ik daardoor nog wat spectaculairder verwacht. Vandaar geen 10, maar wel echt genoten van de kamer!


Reactie door The Great Escape

20 februari 2024

Hoi Rick, dankjewel voor je review! Wat leuk om te lezen dat jullie zo genoten hebben van het intro met acteurs. En dat jullie overal een positieve ervaring hebben gehad. Ik lees dat er nog ruimte is voor verbetering. Ik stel het op prijs dat je de tijd hebt genomen deze feedback aan ons door te geven. We zijn altijd bezig met hoe we de escaperooms nog vetter kunnen maken en we zullen jouw feedback daarin zeker meenemen. Nogmaals dank en ik hoop van harte dat we jullie nog eens terugzien in één van onze andere escaperooms! Hartelijke groeten, The Great Escape


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  62:38 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Prijs

 

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 14 januari 2024

Leuke kamer

Na de Jason kamers besloten wij ook The Execution te gaan spelen. Wetende dat deze de andere kamers waarschijnlijk niet kon toppen gingen we er gelukkig ook met iets lagere verwachtingen in. Het thema is natuurlijk iets minder origineel maar blijft altijd leuk!

Wat een top begin heeft ook deze kamer, we zaten er gelijk in. Hoewel we het 'lees' gedeelte wat lang en onnodig vonden. Begon het daarna echt top! JE zit gelijk in de sfeer en je begint goed. Verder zitten er ook leuke puzzels in! Wij waren met 5 personen in deze kamer en dat vonden we eigenlijk jammer. De kamer is erg lineair en dar hoeft niet erg te zijn maar sommige ruimte zijn erg klein waardoor je niet altijd allemaal iets te doen had. Wij spelen veel kamers met twee personen en achteraf gezien had dat hier ook prima gekund. Dat is op zich niet erg maar ik zou hem zelf wel echt aanraden met max 4 personen. De kamer is wel echt heel erg mooi gemaakt en wij hebben genoten.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Niet zo leuk voor grote groepen

 

Wonderland

Escape Factory Noord
Geplaatst op: 14 januari 2024

LEuk

Wij zijn terug gekomen naar de Escape Factory om dat we de vorige keer erg verrast waren door de kamers hier. Hoewel op de website en hier niet duidelijk is dat je ook met twee personen kan spelen, kan dat wel. Ik zou het hier zelfs aanraden als je al een aantal kamers hebt gespeeld.

Wonderland is een leuke verrassend grote kamer met leuke (niet altijd even duidelijke) puzzels. De begeleiding was prima en wij hebben ook van deze kamer genoten. Het zijn pittige puzzels en best veel dus ik zou deze kamer tot het laatst bewaren als je hier gaat spelen. De sfeer is leuk gedaan en ik denk dat als ze nog wat meer met geluid en licht spelen deze kamer zo maar eens veel hogere cijfers zou kunnen krijgen.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs

 

The Goodfather

Escape Factory Noord
Geplaatst op: 14 januari 2024

Leuke kamer

Dit was onze derde kamer hier en eigenlijk is het net als bij de overige kamers best een verrassing. Hij is perfect voor twee personen. In het begin zijn er wat veel slotjes en dat is jammer omdat de puzzels enigzins eenzijdig zijn. Na de eerste reeks puzzels begint het echt en wordt de kamer mooier en beter. Ook hier kan nog meer met licht en geluid gedaan worden en het verhaal was er wel maar wat onduidelijk. Volgens mij zouden ze de routing bijna beter andersom doen, dan klopt het beter met het verhaal. Dat gezegd hebbende hebben we er wel van genoten.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede prijs

 

Een record

Een leuke kamer voor als je hier met twee personen op vakantie bent. Van de drie zou ik met deze beginnen hij is het makkelijkste en de anderen zijn net iets spectaculairder. Wel echt een heerlijke old school puzzel kamer. En wij hadden gewoon een record in deze kamer ?


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  34:21 min


 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

Emily's Motel Room

Can You Escape?
Geplaatst op: 21 februari 2024

Heel spannend

Dit is best een spannende kamer. Wij speelden hem zonder acteur (gelukkig) maar waren best gespannen. Gelukkig is hij goed te doen en valt het mee. Het is wel echt een leuke kamer ook voor Nederlandse maatstaven. De prijs is natuurlijk heerlijk dus echt de moeite waard!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  43:01 min


 • Goede prijs
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 14 januari 2024

Wat een mooie kamer

Deze kamer stond al een tijd op onze wishlist omdat Jason's Curse nog altijd één van onze favoriete kamers is. Daarom waren we heel erg blij dat het eindelijk tijd was deze kamer te spelen.

Het begint al gelijk goed, we hebben genoten van de ontvangst en de sfeer werd gelijk neergezet. En wow wat is deze kamer mooi! Het is wederom een ontzettend mooie, goed verzorgde, uitdagende kamer. De puzzels zijn leuk, de sfeer is geweldig en de aankleding top. Toch hoop je weer op een geweldig WTF-moment zoals bij die eerste kamer. Er zitten weer echt geweldige momenten in en ik dacht even dat ik in Jumanji zat! Zo verrast als bij Curse gaat het denk ik nooit meer gebeuren, desalniettemin is dit weer echt een hele gave kamer die terecht hele hoge cijfers haalt.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

Wild Joe

Escape Factory Noord
Geplaatst op: 14 november 2023

Goede kamer voor beginners of duo's

Last minute besloten we nog graag een kamer te willen spelen en na een paar belletjes konden we hier terecht. We werden gelijk gastvrij ontvangen in de ruime ontvangstruimte. Hier werd aan iedereen tegelijk de regels uitgelegd, hoewel niet iedereen die standaard verhaaltjes kan waarderen, werd het hier wel op een hele leuke manier verteld. Toen mochten we aan de kamer beginnen, eigenlijk vond ik het decor mooier dan ik had verwacht door het lagere cijfer hier op de site. De puzzels zijn vermakelijk maar veel slootjes (wat wij niet per se erg vinden) ook zijn de puzzles erg makkelijk voor wat ervarenere spelers, dit resulteerde erin dat wij in een half uur buiten stonden. Daarom zou ik deze kamer echt aanraden voor wat meer beginnende escapers of mensen die een keer een kamer met 2 personen willen uitproberen. Mocht je de kamer met 2 personen willen doen, bij arrangementen kan je een date-night boeken, krijg je ook nog gratis bitterballen.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  30:49 min


 • Goede service

 

Sabotage

Escape Factory Noord
Geplaatst op: 14 november 2023

Boven verwachting

Dit was de tweede kamer die we hier speelden en we speelden tegen een andere groep. Dit is hier heel leuk omdat je kan zien wie er voor ligt, dit geeft toch een extra druk. De kamer is leuk aangekleed en een bekend thema maar toch weer op een andere manier. Er zitten leuke puzzels in en deze kamer is een stuk moeilijker dan Wild Joe. Eigenlijk waren wij best verrast door de kamer omdat hij hier zo'n laag cijfer krijgt. Wij hebben lekker gepuzelt en vonden hem leuk om te doen. Zeker voor deze prijs een leuke kamer.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  49:37 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 14 november 2023

De moeite waard!

Na een paar jaar geleden te hebben genoten van de Juwelier hebben wij besloten terug te keren voor Genootschap 5255. Vanuit Amsterdam een behoorlijke rit, maar gelukkig bleek dit het waard. Wij hadden ons eigenlijk slecht voorbereid en hebben de film Now You See Me niet van tevoren gekeken. Ik denk dat dit de spelbeleving nog leuker zou maken omdat je dan dingen kan herkennen. De kamer begint rustig en ook het decor is nog niet spectaculair. Dit wordt naarmate je vordert steeds mooie. Er zitten leuke puzzels en elementen in en wij hebben eigenlijk de hele kamer met een glimlach op ons gezicht gespeeld.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  60:51 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

 

Saloon The Rusty Nail

Lets Escape Haarlem
Geplaatst op: 14 november 2023

Leuker dan verwacht

Dit was de laatste kamer die we hier hebben gespeeld. Het thema is leuk en ontzettend goed aangekleed. Wij speelden met z'n tweeën en voor ervaren spelers is dit ook een leuke kamer om samen te doen. Hij is net iets moderner dan de andere twee en er zitten leuke puzzels in. Zeker voor de prijs is dit een super leuke kamer en de moeite waard om te spelen. Het hoge cijfer komt dan ook vooral voort uit die prijs kwaliteit. Voor dit bedrag mag je niet verwachten dat alles super mechanisch is en dat hier de mooiste special effects in zitten, toch weet de kamer ons te verassen, zitten er leuke elementen in en krijg je waar voor je geld!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  53:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

De piramide van farao Amasis

Lets Escape Haarlem
Geplaatst op: 14 november 2023

Leuk thema

Dit was onze tweede kamer van de dag op deze locatie en we zijn blij met de volgorde. Ook dit is weer een leuke kamer. We hadden wat moeite om op gang te komen maar daarna speelde het lekker. Leuk om samen te doen en er zitten verassende elementen in die de kamer toch nog best 'spannend' maken. Wij hebebn ervan genoten en vooral voor dit bedrag echt een aanrader. De kamer leek wel iets minder mooi afgewerkt dan de andere 2, maar dat valt in dit thema misschien ook gewoon net iets meer op.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  48:20 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

Fall-out shelter

Lets Escape Haarlem
Geplaatst op: 14 november 2023

Ook leuk voor twee personen

Dit is de eerste kamer op deze locatie en wij hoorden al dat dit de eerste kamer is die ze gebouwd hebben. Toch is het een erg leuke kamer. Hoewel hier op escapetalk staat dat hij vanaf 3 personen is, kan hij ook met 2 gespeeld worden. Wij vonden het een super leuke kamer om samen te doen. Geen technisch wonder maar lekker puzzelen met een paar leuke elementen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  44:13 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Goede service

 

The Architect

Sherlocked
Geplaatst op: 01 november 2023

Erg teleurgesteld

Wat een bijzondere locatie blijft dit voor een escaperoom. Daarom baal ik extra hard dat wij nu al tweemaal toch teleurgesteld de kamers uit zijn gekomen. Bij the vault was dit omdat er een puzzel was die niet werkte en waar we 15 minuten aan hebben verspilt. Jammer maar het kan een keer voorkomen. Dit keer waren er wederom flink wat missers.

Omdat dit één van de eerste kamers in Nederland is wilde ik hem toch erg graag spelen. Ik lees ook regelmatig nog prima reviews. Vandaag hebben we hem eindelijk geboekt en we hadden zin in een lekkere puzzelkamer, want dat is wat je in gedachten hebt bij een kamer van 10 jaar oud. Wanneer je afdaalt naar de kelder krijg je er gelijk zin in, de beurs blijft een bijzonder gebouw. Helaas is de kamer dat al lang niet meer.

De sfeer in de kamer is erg minimaal en er zijn veel gebruikssporen. De puzzels zijn allemaal erg makkelijk ( we stonden in een half uur weer buiten.) en het verhaal komt op een paar briefjes na niet echt uit de verf. De kamer voelde alsof er na de opening niet meer naar om is gekeken. Er mist liefde en dat is jammer want de locatie en het thema lenen zich ervoor om hier (nog steeds) een gave kamer neer te zetten. Dat kan volgens mij ook relatief simpel met een paar kleine aanpassingen.

Hoewel wij er volgens de begeleider dus als een speer doorheen gingen, besloot hij ons toch om de haverklap te bellen met een hint. Dit was totaal onnodig en vaak zelfs een beetje raar qua timing. Ook stond er nog een kast open, maar dat kan een keer gebeuren. Dat maakt het alleen wel extra vervelend dat we halverwege het spel nog een een kast aantreffen die al open is. Achteraf vertelde onze begeleider ook nog eens doodleuk dat dit al maanden kapot is en dat we maar een review achter moesten laten in de hoop dat de eigenaren er dan wat aan gingen doen, dus bij deze.

Het einde van de kamer is wat plotseling en snel. Jammer dat er niet meer gebruik is gemaakt van het decor. Het verhaal is ons dus ook op een kort tekstje na niet heel duidelijk geworden tijdens het spel. Wij waren echt teleurgesteld en dan is die 129 euro echt een belachelijk hoge prijs. Wij hebben dit weekend nog super veel betere kamers gespeeld voor een fractie van de prijs. Helaas heeft deze kamer ons op alle fronten teleurgesteld, jammer dat de kamer niet een beetje meer liefde krijgt. Juist dit soort traditionele kamers vinden wij normaal heerlijk om te spelen.


3

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 3.5

Service: 1.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Slechte service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig
 • Gebrek aan verhaal

 

Laad meer reviews

0 reviews