Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Rick blaauw

Escape Guru

Offline

Omschrijving

Altijd in voor een spelletje!


Lid sinds

18-09-2019

Locatie

Amsterdam

Statistieken

Escaperooms

164 reviews

164 kamers gespeeld

97% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Team

Blaauwbreed

2 teamleden

151 kamers gespeeld

164 reviews

De blokhut

HappyDays
Geplaatst op: 20 februari 2024

Een leuke blokhut

Deze kamer is al wat ouder en gaat binnenkort ook sluiten. Omdat ons van tevoren verteld was dat hij wat ouder was gingen wij met lage verwachtingen de kamer in. Wetende dat we geen topkamer zouden gaan spelen was de kamer toch erg vermakelijk. De aankleding is in thema en de puzzels (hoewel niet altijd in thema) zijn vermakelijk. Een leuke puzzelkamer met een beetje verhaal. Daar komt bij dat Dewi ons super enthousiast heeft begeleid waardoor je toch al vrolijker de kamer in gaat.


7.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding

 

Monsieur Dupoint

HappyDays
Geplaatst op: 20 februari 2024

Wat een verrassing

Na de blokhut was het tijd aan de nieuwe kamer op deze locatie Monsieur Dupoint. Zodra je de kamer binnenstapt dat deze kamer niet te vergelijken is met de Blokhut. Wat een leuk thema heeft deze kamer en wat is hij mooi aangekleed. Dewi begeleidde ons en deed dat met veel plezier en enthousiasme. Ze wist ons mee te nemen in het verhaal en daardoor zaten we er gelijk lekker in.

De puzzels zelf en het verhaal zijn heel mooi verwerkt, er zit veel meer techniek in deze kamer en dat is ontzettend leuk spelen. De puzzels zijn goed te doen en afwisselend. Ik heb echt genoten van de kamer en de thematiek. De sfeer wordt ook mooi neergezet. De kamers zitten bij een kartbaan wat erg leuk is om ze te spelen tijdens bijvoorbeeld familie uitjes (Het is ook echt een mooie kamer voor startende spelers), je kunt het karten wel horen af en toe. Dan de prijs voor de kamer, die is echt heel netjes. Omdat de prijs kwaliteit hier echt heel goed is krijgt hij van mij ook een hoog cijfer. Nu al zin in de volgende kamer.

N.B. Ik las in andere reviws dat de kamer snel uitgespeeld werd. Wij hebben hem denk ik gespeeld na de toevoeging van nieuwe puzzels want wij vonden juist dat er best een mooie hoeveelheid puzzels te doen waren. Het is een leuke kamer voor beginnende groepen maar ook voor gezinnen of ervaren duo's is hij heel erg leuk. Wij waren met vier ervaren spelers en hebben ook genoten van de kamer. (Nogmaals, zeker voor deze prijs!)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Beleving

 

The Courtroom

The Great Escape
Geplaatst op: 20 februari 2024

Wat een origineel begin

De kamers van The Great Escape staan al een hele tijd op mijn wishlist. Laatst hebben we dan eindelijk besloten dat het tijd was om The Courtroom te gaan spelen.

Wat begint deze kamer al leuk en origineel. De begeleiding in de kamer is super gedaan en je wordt helemaal mee genomen in het thema. En hoewel je het eerste deel van de kamer eigenlijk helemaal niet hoeft de puzzelen heb ik dit totaal niet gemist. Ik heb echt genoten van de intro.

Eigenlijk begint daarna het escape-roomen pas echt. Het verhaal is duidelijk er zitten echt leuke puzzels in en ik heb van de kamer genoten. Toch had ik door alle verhalen die ik over de kamer had gehoord en de manier waarop de intro gedaan is een licht gevoel van teleurstelling. Niet omdat de kamer niet goed is want ik raad hem echt aan iedereen aan, maar vooral omdat het hoogtepunt aan het begin van de kamer is. Wellicht kan de ontknoping nog spannender, dan kom je uit de kamer zoals je erin gaat want dat was echt super!
Dan nog de prijs, ik snap dat een kamer met dergelijke begeleiding duurder is dus ik vind hem terecht. Neemt niet mee dat het wel een dure kamer is en het daadwerkelijk escaperoom gedeelte had ik daardoor nog wat spectaculairder verwacht. Vandaar geen 10, maar wel echt genoten van de kamer!


Reactie door The Great Escape

20 februari 2024

Hoi Rick, dankjewel voor je review! Wat leuk om te lezen dat jullie zo genoten hebben van het intro met acteurs. En dat jullie overal een positieve ervaring hebben gehad. Ik lees dat er nog ruimte is voor verbetering. Ik stel het op prijs dat je de tijd hebt genomen deze feedback aan ons door te geven. We zijn altijd bezig met hoe we de escaperooms nog vetter kunnen maken en we zullen jouw feedback daarin zeker meenemen. Nogmaals dank en ik hoop van harte dat we jullie nog eens terugzien in één van onze andere escaperooms! Hartelijke groeten, The Great Escape


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  62:38 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Prijs

 

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 14 januari 2024

Leuke kamer

Na de Jason kamers besloten wij ook The Execution te gaan spelen. Wetende dat deze de andere kamers waarschijnlijk niet kon toppen gingen we er gelukkig ook met iets lagere verwachtingen in. Het thema is natuurlijk iets minder origineel maar blijft altijd leuk!

Wat een top begin heeft ook deze kamer, we zaten er gelijk in. Hoewel we het 'lees' gedeelte wat lang en onnodig vonden. Begon het daarna echt top! JE zit gelijk in de sfeer en je begint goed. Verder zitten er ook leuke puzzels in! Wij waren met 5 personen in deze kamer en dat vonden we eigenlijk jammer. De kamer is erg lineair en dar hoeft niet erg te zijn maar sommige ruimte zijn erg klein waardoor je niet altijd allemaal iets te doen had. Wij spelen veel kamers met twee personen en achteraf gezien had dat hier ook prima gekund. Dat is op zich niet erg maar ik zou hem zelf wel echt aanraden met max 4 personen. De kamer is wel echt heel erg mooi gemaakt en wij hebben genoten.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Niet zo leuk voor grote groepen

 

Wonderland

Escape Factory Noord
Geplaatst op: 14 januari 2024

LEuk

Wij zijn terug gekomen naar de Escape Factory om dat we de vorige keer erg verrast waren door de kamers hier. Hoewel op de website en hier niet duidelijk is dat je ook met twee personen kan spelen, kan dat wel. Ik zou het hier zelfs aanraden als je al een aantal kamers hebt gespeeld.

Wonderland is een leuke verrassend grote kamer met leuke (niet altijd even duidelijke) puzzels. De begeleiding was prima en wij hebben ook van deze kamer genoten. Het zijn pittige puzzels en best veel dus ik zou deze kamer tot het laatst bewaren als je hier gaat spelen. De sfeer is leuk gedaan en ik denk dat als ze nog wat meer met geluid en licht spelen deze kamer zo maar eens veel hogere cijfers zou kunnen krijgen.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs

 

The Goodfather

Escape Factory Noord
Geplaatst op: 14 januari 2024

Leuke kamer

Dit was onze derde kamer hier en eigenlijk is het net als bij de overige kamers best een verrassing. Hij is perfect voor twee personen. In het begin zijn er wat veel slotjes en dat is jammer omdat de puzzels enigzins eenzijdig zijn. Na de eerste reeks puzzels begint het echt en wordt de kamer mooier en beter. Ook hier kan nog meer met licht en geluid gedaan worden en het verhaal was er wel maar wat onduidelijk. Volgens mij zouden ze de routing bijna beter andersom doen, dan klopt het beter met het verhaal. Dat gezegd hebbende hebben we er wel van genoten.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede prijs

 

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 14 januari 2024

Wat een mooie kamer

Deze kamer stond al een tijd op onze wishlist omdat Jason's Curse nog altijd één van onze favoriete kamers is. Daarom waren we heel erg blij dat het eindelijk tijd was deze kamer te spelen.

Het begint al gelijk goed, we hebben genoten van de ontvangst en de sfeer werd gelijk neergezet. En wow wat is deze kamer mooi! Het is wederom een ontzettend mooie, goed verzorgde, uitdagende kamer. De puzzels zijn leuk, de sfeer is geweldig en de aankleding top. Toch hoop je weer op een geweldig WTF-moment zoals bij die eerste kamer. Er zitten weer echt geweldige momenten in en ik dacht even dat ik in Jumanji zat! Zo verrast als bij Curse gaat het denk ik nooit meer gebeuren, desalniettemin is dit weer echt een hele gave kamer die terecht hele hoge cijfers haalt.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

Wild Joe

Escape Factory Noord
Geplaatst op: 14 november 2023

Goede kamer voor beginners of duo's

Last minute besloten we nog graag een kamer te willen spelen en na een paar belletjes konden we hier terecht. We werden gelijk gastvrij ontvangen in de ruime ontvangstruimte. Hier werd aan iedereen tegelijk de regels uitgelegd, hoewel niet iedereen die standaard verhaaltjes kan waarderen, werd het hier wel op een hele leuke manier verteld. Toen mochten we aan de kamer beginnen, eigenlijk vond ik het decor mooier dan ik had verwacht door het lagere cijfer hier op de site. De puzzels zijn vermakelijk maar veel slootjes (wat wij niet per se erg vinden) ook zijn de puzzles erg makkelijk voor wat ervarenere spelers, dit resulteerde erin dat wij in een half uur buiten stonden. Daarom zou ik deze kamer echt aanraden voor wat meer beginnende escapers of mensen die een keer een kamer met 2 personen willen uitproberen. Mocht je de kamer met 2 personen willen doen, bij arrangementen kan je een date-night boeken, krijg je ook nog gratis bitterballen.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  30:49 min


 • Goede service

 

Sabotage

Escape Factory Noord
Geplaatst op: 14 november 2023

Boven verwachting

Dit was de tweede kamer die we hier speelden en we speelden tegen een andere groep. Dit is hier heel leuk omdat je kan zien wie er voor ligt, dit geeft toch een extra druk. De kamer is leuk aangekleed en een bekend thema maar toch weer op een andere manier. Er zitten leuke puzzels in en deze kamer is een stuk moeilijker dan Wild Joe. Eigenlijk waren wij best verrast door de kamer omdat hij hier zo'n laag cijfer krijgt. Wij hebben lekker gepuzelt en vonden hem leuk om te doen. Zeker voor deze prijs een leuke kamer.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  49:37 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 14 november 2023

De moeite waard!

Na een paar jaar geleden te hebben genoten van de Juwelier hebben wij besloten terug te keren voor Genootschap 5255. Vanuit Amsterdam een behoorlijke rit, maar gelukkig bleek dit het waard. Wij hadden ons eigenlijk slecht voorbereid en hebben de film Now You See Me niet van tevoren gekeken. Ik denk dat dit de spelbeleving nog leuker zou maken omdat je dan dingen kan herkennen. De kamer begint rustig en ook het decor is nog niet spectaculair. Dit wordt naarmate je vordert steeds mooie. Er zitten leuke puzzels en elementen in en wij hebben eigenlijk de hele kamer met een glimlach op ons gezicht gespeeld.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  60:51 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

 

Saloon The Rusty Nail

Lets Escape Haarlem
Geplaatst op: 14 november 2023

Leuker dan verwacht

Dit was de laatste kamer die we hier hebben gespeeld. Het thema is leuk en ontzettend goed aangekleed. Wij speelden met z'n tweeën en voor ervaren spelers is dit ook een leuke kamer om samen te doen. Hij is net iets moderner dan de andere twee en er zitten leuke puzzels in. Zeker voor de prijs is dit een super leuke kamer en de moeite waard om te spelen. Het hoge cijfer komt dan ook vooral voort uit die prijs kwaliteit. Voor dit bedrag mag je niet verwachten dat alles super mechanisch is en dat hier de mooiste special effects in zitten, toch weet de kamer ons te verassen, zitten er leuke elementen in en krijg je waar voor je geld!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  53:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

De piramide van farao Amasis

Lets Escape Haarlem
Geplaatst op: 14 november 2023

Leuk thema

Dit was onze tweede kamer van de dag op deze locatie en we zijn blij met de volgorde. Ook dit is weer een leuke kamer. We hadden wat moeite om op gang te komen maar daarna speelde het lekker. Leuk om samen te doen en er zitten verassende elementen in die de kamer toch nog best 'spannend' maken. Wij hebebn ervan genoten en vooral voor dit bedrag echt een aanrader. De kamer leek wel iets minder mooi afgewerkt dan de andere 2, maar dat valt in dit thema misschien ook gewoon net iets meer op.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  48:20 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

Fall-out shelter

Lets Escape Haarlem
Geplaatst op: 14 november 2023

Ook leuk voor twee personen

Dit is de eerste kamer op deze locatie en wij hoorden al dat dit de eerste kamer is die ze gebouwd hebben. Toch is het een erg leuke kamer. Hoewel hier op escapetalk staat dat hij vanaf 3 personen is, kan hij ook met 2 gespeeld worden. Wij vonden het een super leuke kamer om samen te doen. Geen technisch wonder maar lekker puzzelen met een paar leuke elementen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  44:13 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Goede service

 

The Architect

Sherlocked
Geplaatst op: 01 november 2023

Erg teleurgesteld

Wat een bijzondere locatie blijft dit voor een escaperoom. Daarom baal ik extra hard dat wij nu al tweemaal toch teleurgesteld de kamers uit zijn gekomen. Bij the vault was dit omdat er een puzzel was die niet werkte en waar we 15 minuten aan hebben verspilt. Jammer maar het kan een keer voorkomen. Dit keer waren er wederom flink wat missers.

Omdat dit één van de eerste kamers in Nederland is wilde ik hem toch erg graag spelen. Ik lees ook regelmatig nog prima reviews. Vandaag hebben we hem eindelijk geboekt en we hadden zin in een lekkere puzzelkamer, want dat is wat je in gedachten hebt bij een kamer van 10 jaar oud. Wanneer je afdaalt naar de kelder krijg je er gelijk zin in, de beurs blijft een bijzonder gebouw. Helaas is de kamer dat al lang niet meer.

De sfeer in de kamer is erg minimaal en er zijn veel gebruikssporen. De puzzels zijn allemaal erg makkelijk ( we stonden in een half uur weer buiten.) en het verhaal komt op een paar briefjes na niet echt uit de verf. De kamer voelde alsof er na de opening niet meer naar om is gekeken. Er mist liefde en dat is jammer want de locatie en het thema lenen zich ervoor om hier (nog steeds) een gave kamer neer te zetten. Dat kan volgens mij ook relatief simpel met een paar kleine aanpassingen.

Hoewel wij er volgens de begeleider dus als een speer doorheen gingen, besloot hij ons toch om de haverklap te bellen met een hint. Dit was totaal onnodig en vaak zelfs een beetje raar qua timing. Ook stond er nog een kast open, maar dat kan een keer gebeuren. Dat maakt het alleen wel extra vervelend dat we halverwege het spel nog een een kast aantreffen die al open is. Achteraf vertelde onze begeleider ook nog eens doodleuk dat dit al maanden kapot is en dat we maar een review achter moesten laten in de hoop dat de eigenaren er dan wat aan gingen doen, dus bij deze.

Het einde van de kamer is wat plotseling en snel. Jammer dat er niet meer gebruik is gemaakt van het decor. Het verhaal is ons dus ook op een kort tekstje na niet heel duidelijk geworden tijdens het spel. Wij waren echt teleurgesteld en dan is die 129 euro echt een belachelijk hoge prijs. Wij hebben dit weekend nog super veel betere kamers gespeeld voor een fractie van de prijs. Helaas heeft deze kamer ons op alle fronten teleurgesteld, jammer dat de kamer niet een beetje meer liefde krijgt. Juist dit soort traditionele kamers vinden wij normaal heerlijk om te spelen.


3

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 3.5

Service: 1.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Slechte service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig
 • Gebrek aan verhaal

 

The Classroom

Forsaken escape room
Geplaatst op: 17 oktober 2023

Leuke kamer voor echte puzzelaars

Wij speelden deze kamer met twee personen en dat was voor ons ook goed te doen. We werden super gastvrij ontvangen en meegenomen naar de kamer. Dit is zo'n kamer waar je echt ouderwets lekker kan puzzelen, het thema leent zich hier ook uitstekend voor. Je kan discussieren of de prijs niet te hoog is voor een dergelijke kamer, zeker met 2 personen is dit namelijk wel zo. Maar desalniettemin zeker een aanrader als je houdt van echt lekker escape/puzzelen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  56:01 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Prijs

 

The Contamination

Forsaken escape room
Geplaatst op: 17 oktober 2023

Genoten

Wij speelden deze kamer als tweede, hiervoor deden we ook al The Classroom met zijn tweeën. Deze kamer is een stuk goedkoper omdat hij echt voor 2 personen is gemaakt, dat begin al goed. Het is ook een heel ander type kamer, hij voelt moderner (wat logisch is bij een moderner thema) maar ook de puzzels zijn wat moderner. Hij is leuk je moet veel samenwerken en er zitten wat fysieke elementen in waar ik erg van houdt. Voor ons mocht hij nog wat moeilijker maar ik denk voor duo's die minder vaak met twee opersonen escapen dat de moeilijkheidsgraad perfect is.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving

 

The Monuments Men

Escaperoom Deventer
Geplaatst op: 17 oktober 2023

leuk thema

Deze kamer heeft echt een ontzettend leuk thema, ik als geschiedenis-freak sla daar gelijk op aan. De aankleding van de kamer is ook erg mooi gedaan en er zitten hele leuke elementen in. Wij hebben lekker gepuzzeld en vlogen door de kamer. Alle puzzels waren echt in ons straatje dus dat is fijn, enige nadeel we stonden daardoor met 2 personen alweer in 49 minuten buiten (terwijl het een 75 minuten kamer is. ) Hoewel hij alles lijkt te hebben, wist hij me toch niet te grijpen zoals andere kamers dat soms doen. Ik denk dat dit vooral ook komt door de audio, hier is mijn inziens nog winst te behalen om de beleving nog completer te maken. Ook kregen wij na afloop te horen dat de kamer anders wordt gespeeld wanneer je maar met twee personen bent, eigenlijk vonden we dat heel jammer omdat we genoeg tijd hadden gehad om het op die manier te doen, wellicht dat hier op basis van ervaring naar gekeken kan worden. We hebben wel heel fijne begeleiding gehad en ik vond het echt een aanrader!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit

 

Aurum, order of gold

Backspace Escape Rooms
Geplaatst op: 05 oktober 2023

Super origineel

Wat een leuke kamer is dit. Hij is anders dan veel andere kamers en hij draait echt om teamwork. Hij is super mooi gemaakt, het verhaal klopt helemaal en er zit echt een leuk wtf moment in. Echt een totaalbeleving. Zoals ze in de beschrijving aangeven moet je geen traditionele 'puzzel' kamer verwachten. Hierdoor maakt het ook niet uit hoeveel ervaring je hebt, ik denk dat dit ook een hele gave kamer is voor mensen die net beginnen. Echt een aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  59:59 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit

 

Maffia Bar

Du Monde escape rooms
Geplaatst op: 15 augustus 2023

Wat een originele kamer

Dit was de tweede kamer die we hier speelden en na Sauna of Sin waren we wel toe aan een iets gezelligere kamer. De maffia kamer was top. De aankleding is super en iedereen moet op een eigen manier spelen in de kamer. De puzzels zijn leuk maar wel traditioneel te noemen en wij hebben ons goed vermaakt in de kamer! De manier van spelen was ook echt origineel dus daar hebben we van genoten, de passie van de eigenaar is echt te merken!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Beleving

 

Sauna of Sin

Du Monde escape rooms
Geplaatst op: 15 augustus 2023

Spannend!

Meestal spelen wij enge kamers niet in deze combinatie van mensen omdat wij allemaal niet de grootste helden zijn. Deze keer had ik de kamers geboekt en omdat ik nog weinig over de kamer wist had ik niet verwacht dat hij echt eng zou zijn. Gelukkig wisten mijn teamgenoten dat op voorhand niet anders waren ze nooit mee gegaan. Wij hebben uiteindelijk heel erg genoten van de kamer. Wat past het thema goed en wat wordt de sfeer leuk neergezet. Er zitten ook een aantal puzzels in die vermakelijk zijn! Ik heb wel een paar kleine verbeterpuntje wat de kamer wat mij betreft echt nog beter zou maken. Een aantal puzzels zijn wel heel erg soortgelijk en de introductie zou ik iets meer in thema doen zodat je beter de kamer in komt. Wel echt genoten dus zeker een aanrader, al helemaal voor deze prijs!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Spannend
 • diversiteit

 

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 10 augustus 2023

Wat een ervaring!

Gisteren hebben wij na lang twijfelen eindelijk de Catacombs gespeeld. We hebben deze ervaring lange tijd voor ons uit geschoven omdat wij nogal schijterds zijn. Achteraf was dit nergens voor nodig! (al is hij wel heel spannend)

Na een goed team te hebben verzameld met één echte held die nergens bang voor is. (dit is echt een must) aan de kamer begonnen. We werden door de host onthaald en je zit gelijk in de belevenis, ze was echt geweldig. Dan ga je de catacomben in, vanaf het begin stonden we stijf van de adrenaline. De acteurs worden anders ingezet als in veel andere kamers wat ik erg prettig vond. Het acteerwerk is ook de kracht van deze belevenis. Ook de aankleding is geweldig, alsof alles hier al zo was. De puzzels aan het begin van het avontuur zijn leuk en niet te moeilijk zodat je ze zelfs goed uit kan voeren onder de constant aanwezige spanning. Er zit een onderdeel in wat ik zelf nooit zou doen en waarvan ik ook niet begrijp waarom het zo populair is geworden tegenwoordig (het zit in verschillende kamers). Daar heb je die 'held' dus ook voor nodig. Het is wel spectaculair gedaan.

Wat mij betreft is de kamer echt super op een paar zaken na. De ervaring wordt in de markt gezet als heel erg story-driven. Dat klopt ook echt wel. Er werd heel veel verteld wat allemaal wel wat lang duurde, ook na de intro. Ook kreeg vooral 1 iemand het verhaal maar mee. Het probleem was eigenlijk ook dat toen wij uit de kamer kwamen, voor niemand het verhaal duidelijk was. Dat is dan toch jammer. Ook de puzzels richting het einde waren onduidelijk, chaotisch en (bleek achteraf) niet belangrijk. Dat vond ik afdoen aan de zo zorgvuldig uitgevoerde eerste helft van de kamer. Hoewel het einde origineel was en heel gaaf vond ik het meet zo spannend, maar dat is natuurlijk afhankelijk van ieders eigen angsten. Ik vind de 200 euro die wij moesten betalen voor deze belevenis ook wel echt aan de hoge kant. Je vergelijkt hem dan met belevenissen als Molly's Game, Stay in the Dark of The Movies. Dat haalt hij voor mij bij lange na niet. Al waren de acteurs echt geweldig en is het zeker een aanrader!


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Decor
 • Prijs

 

Wat een vette kamer

Na het spelen van De wraak van Han, speelden we ook deze kamer. Het is natuurlijk de oudere kamer dus we probeerden onze verwachtingen laag te houden. Ook deze kamer is weer ontzettend gaaf gemaakt. Een heel ander verhaal maar ook alle puzzels weer helemaal in thema, de aankleding is super tof en de sfeer wordt heel mooi neergezet.Het verhaal was niet volledig duidelijk voor iedereen omdat je daarvoor een en ander moet lezen maar dat maakt niet eens zoveel uit. Wij hebben ook van deze kamer echt genoten. Qua volgorde zou ik met deze kamer beginnen.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  60:45 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

wow, wow, wow

Deze kamers stonden al een hele tijd op onze lijst om te spelen en het is er deze zondag eindelijk van gekomen. Dit was de eerste kamer die we hier speelden en we hadden hoge verwachtingen. Deze zijn volledig waargemaakt! Wat een prachtige kamer is dit. De aankleding is zo geweldig gedaan dat je je echt op een andere plek waant. De puzzels zijn leuk en volledig in thema en het verhaal is heel duidelijk. Ook is het geen enge kamer wat toch vaak het geval is bij top kamers dus echt heel knap gedaan. Ik vond de aankleding echt van een bizar hoog niveau en kan eigenlijk niks negatiefs over de kamers bedenken dus boeken maar!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  62:05 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Diversiteit

 

Space Mission

IntoTheGame
Geplaatst op: 16 juli 2023

prima kamer

De kamer is leuk aangekleed en er zitten prima puzzels in. Dit is echt een hele goede kamer voor beginnende escapers of gezinnen. Wij speelden hem met twee personen en ook dan is het een prima kamer. Voor grotere groepen ervaren spelers is hij denk ik minder geschikt. Het zijn geen baanbrekende puzzels maar wij hebben ons goed vermaakt en lekker een uurtje genoten!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding

  IntoTheGame

Pain Killer

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 16 juli 2023

Wat een ervaring

Eigenlijk was deze kamer een beetje aan mijn aandacht ontsnap. Omdat we al lang de casino kamer wilde spelen, besloten we deze ook maar gelijk mee te pakken. Dat was zeker de moeite waard want deze kamer ga ik nog lang onthouden.

Het begin van de kamer is al gelijk spectaculair en we zaten meteen in het verhaal van de kamer. Wij zijn nogal angsthazen en zijn dan ook 60 minuten lang best wel gespannen geweest. De sfeer wordt in deze kamer echt goed neergezet en ik geloofde het verhaal. Zoals vaak in de wat spannendere kamer zijn de puzzels niet spectaculair. In het begin waren er een aantal prima puzzels maar naarmate je wat verder komt is het vooral veel uitvoeren. Heel eerlijk had ik dit tijdens het spelen niet door want ik was het vooral aan het beleven. Van tevoren weet je weinig over deze kamer en dat was ook wel fijn. Alles wat er in zat was voor ons daardoor onverwacht en dat maakt het nog spannender. Ik heb de kamer echt als heel tof ervaren, ook al heb ik er wel een paar nachten slecht van geslapen. (nogmaals, ik ben een angsthaas vooral met de 'slasher/horror' achtige thema's)

Ik las na de kamer gespeeld te hebben op escapetalk veel ophef over een puzzel waarbij fysiek pijn geleden moet worden. Ik snap die ophef na het spelen niet zo goed, wellicht is dit intussen dus aangepast. Wij hebben het onderdeel namelijk niet als vervelend ervaren en er was zeker wel een keuze...


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer
 • Spannend
 • Beleving

 

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 16 juli 2023

Prima kamer

Casino Mortale ken ik nog uit de toplijstjes in de tijd dat wij net begonnen met spelen. We wilden hem altijd al eens spelen maar tot deze week zijn we er niet aan toe gekomen. Woensdag was het dan eindelijk zover we besloten beide kamers op deze locatie te spelen.

De aankomst in Almere is gelijk super leuk gedaan, het is volledig in thema en je weet gelijk wat je te doen staat. Onze verwachtingen waren dan ook hoog en dat was tot we in de kamer stonden ook echt terecht. Eenmaal in de kamer moet ik heel eerlijk zeggend at ik wat teleurgesteld was, misschien had ik door het cijfer hier een te hoge verwachting. Het decor is prima maar niet spectaculair. De puzzels zijn wel heel erg leuk en in thema. Ik vond het een leuke kamer om te spelen maar had stiekem nog iets hogere verwachtingen, dit komt ook door de prijs. Heel eerlijk vind ik deze kamer erg duur voor wat het is.


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Prijs

 

Laad meer reviews

0 reviews