Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Arcade Invasion

Amsterdam , Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 6

8 jaar

Lees reviews

Meer over Arcade Invasion

Arcade Invasion is de nieuwste en compleet verbazingwekkende creatie van Questomatica. Het heeft de makers meer dan 15 maanden bouwen gekost om de enige ruimte in Amsterdam te ontwerpen waar teams in een spelcomputer uit de 20e eeuw kunnen stappen. Loop rond in 8bit landschappen, ontdek wat er in een bakstenen question box zit en versla de invaders face-to-face met de hulp van een gepixelde lasergeweer.

8+ jaar oud met ouders. 16+ jaar oud zonder ouders. Geen speciale vaardigheden nodig. Een kind onder de 12 jaar mag gratis meedoen (6 max inclusief kind)

Taal is geen enkel probleem in de spellen omdat er voor geen van de taken of puzzels een bepaalde taal nodig is. De hints kunnen we in meerdere talen aanbieden; Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Catalan, Russisch, Duits, Italiaans of Zweeds. Laat ons bij aankomst weten waar uw voorkeur naar uitgaat. 

Kosten verschillen per tijdstip. Bekijk de website voor de exacte kosten voor jullie gewenste tijdstip


Onderstaande kosten zijn uitgaande van de goedkoopste tijdstippen gedurende die dag. Thema's

Avontuur

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLENFRDE

Escapetalk.nl statistieken

15 likes

183 bezoekers

97% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Foeliestraat 16
1011 TM, Amsterdam
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

67 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape GuruLid sinds: 28 november 2021 (121 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 juli 2022

Loving you is a losing game

Het team ‘Nicht die Kinder!’ (5 personen) was naar de hoofdstad afgereisd voor een escapedagje. We hadden drie escape rooms gepland en uiteindelijk hebben we er vier gespeeld 😅. Tja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zullen we maar zeggen.

We trapte deze dag in Amsterdam af bij Questomatica Escape Room met de kamer ‘Arcade Invasion’. Parkeren gaat niet bepaald voor de deur en is gewoon super duur in Amsterdam, dus al gauw kwam het besef dat deze dag niet louter een escapedag zou worden, maar ook een wandelvierdaagse 😅. De auto bleef geparkeerd op een parkeerplaats en wij zouden van escape room naar escape room lopen. We kwamen aangewandeld bij de locatie en er werd opengedaan door een Engelssprekende gamehost. We konden direct beginnen… Herstel; we móésten direct beginnen! Spullen opbergen, toilet bezoek, instructie en go!

De kamer is een eenvoudige 2.0 kamer, wat betekent dat de oplossingen van puzzels niet ingevoerd worden op cijfer- /hangsloten, maar automatisch een reactie te weeg brengen. De decoratie/thematisering is leuk, maar verwacht géén hoogstaande decors. Ondanks dat het allemaal niet heel uitbundig is, is het wél een leuke kamer. De puzzels zijn best origineel en passend in het thema. De kamer is voornamelijk lineair, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen voordat je door kunt met het andere. Hierom zou ik aanraden om met een groep van drie of vier spelers dit arcade-avontuur aan te gaan. Met twee personen zal het ook prima gaan, schat ik in.

Als je houd van gamen is deze kamer best tof om te spelen, omdat er leuke verwijzingen in zitten naar bekende (oude) videogames. We wisten op tijd uit de kamer te ontsnappen. Zeer kort werd er nagepraat, een foto gemaakt en de voordeur achter ons dicht gedaan.

Al bij al; Een leuke kamer om te spelen als je toch in de buurt bent. Ik zou voor enkel deze kamer niet vanuit Brabant naar Amsterdam rijden, maar als je al bent en je pakt ‘m mee, valt ‘ie zeker niet tegen. Jammer dat de host enkel Engels spreekt en dat er geen mogelijkheid wordt geboden tot napraten óf überhaupt een gezellig praatje. Dit blijkt in Amsterdam echter de norm te zijn. Ook voor wat beter aangeschreven kamers 🤔.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met een kleine groep (2, 3 óf 4 personen) i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte.
- Speel de kamer vooral als ‘tussendoor’-kamer (voor ervaren escapers);
- Geschikt als eerste escape room, mocht je nog nooit een escape room gespeeld hebben.

Questomatica, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze kamer. We hebben het leuk gehad bij jullie 👍.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 5.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Verwijzingen naar games

  sjephanie

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (187 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 juni 2022

Leuke, technische kamer met een fijne game flow

We begonnen de dag met Arcade Invasion. Daarna stonden er nog 2 escape rooms op de planning. Parkeren kan makkelijk voor de deur, maar mennn wat is het parkeren duur! Mocht je hier gaan escapen, zoek dan even een parkeergarage in de buurt met een wat beter tarief. We werden vriendelijk ontvangen door de host. Ze deed onwijs haar best om zo goed mogelijk ons te begeleiden in het Nederlands, heel fijn :-). We kletsen wat vooraf, maar niet te lang, want we wilden heel graag gaan starten. We waren namelijk zeer benieuwd naar deze escape room!

De kamer: Wat ik in sommige reviews lees, is dat de techniek niet helemaal lekker werkte. Wij hebben daar gelukkig bijna geen last van gehad. Er was 1 puzzel die het niet goed deed, maar daar zijn we gelukkig niet veel tijd op verloren. Meestal ligt zo'n technische kamer ons team niet zo, maar we doorliepen hier alle puzzels best lekker! De flow was daardoor voor ons heel goed en dat zorgde voor veel escape plezier. We hadden vooraf met de host afgesproken dat ze ons een vraagteken zou sturen voordat ze een hint zou sturen. Dat werkte voor ons heel prettig en zo hebben we bijna alles zelf op kunnen lossen. Dit zorgde er ook wel voor dat we het best spannend hebben gemaakt, want we hadden nog maar 11 seconden over! Ik vind de puzzels die we tegenkwamen origineel en goed passend in het thema van de kamer. Heel leuk om eens op een andere manier bezig te zijn met het oplossen van 'puzzels'.

Na onze escape maakten we nog een teamfoto en namen we even pauze, voordat we hier 'wake up' zouden gaan spelen. Onze ervaring met arcade invasion qua techniek is gelukkig positief! En ik vind het zeker een kamer die je als liefhebber gespeeld moet hebben :-)


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: EscapeSquad__

Ontsnapt: Ja  59:49 min


 • Goede begeleiding
 • Originele en leuke puzzels
 • Thema
 • Parken is duur!!

  De Milde Dictator

Leuk thema maar geen goede uitwerking

Qua omschrijving van de kamer hadden we allemaal zin om deze kamer te spelen, en met een 8.6 moest het qua kamer ook wel goed komen. Helaas was onze ervaring achteraf zeker geen ruime 8 waard.

Met 2 volwassenen & 3 pubers gingen we richting Amsterdam om er meteen achter te komen dat er voor de deur geen parkeerplaatsen vrij waren op zondag. Iets wat de escape room wel aangeeft. Na wat door de wijk te rijden uiteindelijk een plek gevonden waar we voor € 7,50 per uur konden parkeren.

Bij binnenkomst werden we volledig in het Engels ontvangen, aangezien niet alle pubers even goed in het Engels waren vertaalde wij alles wat de host vertelde. Na een korte inleiding konden we een donkere kamer ingaan en kon de escape beginnen.
Achteraf vonden we dat er tijdens de inleiding al het halve verhaal wordt verteld en een stuk minder zou mogen om er meer een verassing in te laten zitten. En deze tijd kan dan besteed worden om crusiale dingen als bv de noodknop te benoemen.

Tijdens de escape kwamen we meerdere puzzels tegen waar we het gevoel hadden dat de mechanismes net niet lekker werkte. Bij 1 van de puzzels was het door het licht zeer onduidelijk hoe we te werk moesten gaan, pas na twee hint konden we hiermee verder.
En de hints, het idee van het systeem is leuk maar de uitwerking was minder. Soms vraag je om een hint en krijg je niets en soms vraag je niets en krijg je toch een hint.

Gedurende de escape hoorde we ook geluiden van een andere groep die binnenkwam en door onze host verwelkomd werden (en aangezien er maar 1 host aanwezig was had ze toen geen aandacht voor onze groep).

Uiteindelijk zijn we ontsnapt met wat enkele hints maar een echte voldoening gaf het niet. Achteraf snel een foto maken en weg was de host weer voor de andere groep.

Wij zullen de kamer zeker niet aan anderen, de prijs is best hoog (€ 155 in ons geval) en je krijgt er een redelijke kamer voor terug waar de host ook nog eens voor meerdere kamers aan het werk is. Een leuk praatje achteraf was dus niet echt mogelijk.


5.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 5.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Black Avenue & kid(s)

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Slechte begeleiding
 • Slechte service

  De Milde Dictator

F. A. (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 juli 2020

Leuke ervaring met de kamer Arcade Invasion!

Ik ben in het verleden in verschillende escape rooms geweest en ik moet zeggen dat Questomatica zeker opvalt. Ik (25) heb vorige week de kamer Arcade Invasion gespeeld met mijn broer (17) en vooral het ontwerp van de kamer is geweldig. De gastheer verwelkomde ons eerst hartelijk en legde het verhaal achter de kamer uit, evenals de zoektocht waarop we werden gestuurd. Het verhaal achter de kamer maakt het erg spannend om deel te nemen aan het oplossen van het mysterie. We zullen zeker terugkeren om ook de andere kamer te spelen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geweldig design
 • Leuk verhaal achter de kamer
 • Vriendelijke host en warm welkom

  questomatica

The Box Gent, NathanThe Box Gent, NathanEscaperLid sinds: 21 september 2019 (58 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 december 2019

Leuke puzzels in een prachtig decor!

Het thema van deze kamer sprak ons enorm aan als gamers. Daarom waren we een beetje ontgoocheld dat er niet méér retro games in de kamer geïntegreerd waren. Maar ondanks dit waren we heel enthousiast over de manier waarop ze de paar retro games die in het spel zaten uitgewerkt hebben. Voldoende variatie in de puzzels, veel teamwork en spannende, spectaculaire effectjes! De kamers zelf zijn prachtig gedecoreerd! Je voelt je echt in een arcade game.
We hadden een paar technische probleempjes in deze kamer, maar dat willen we de enthousiaste en heel vriendelijke eigenaars zeker en vast vergeven! We speelden ook hun andere kamer (wake up) en die verliep vlekkeloos.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtig decor
 • Opbouw in spanning, sfeer en puzzels
 • Thema en verhaal
 • Veel teamwork
 • Kleine technische probleempjes (maar niet storend)

  kasv

atholyatholyJunior EscaperLid sinds: 23 juni 2017 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 september 2019

Fantastisch voor gamers

Als oldskool Nintendo gamers van de eerste generatie, kwamen we in deze kamer bijzonder aan onze trekken! Hele fijne puzzels met oneindig veel vergelijkingen naar retro games! Heel innovatief, leuk en uitdagend. Wij vonden het niet meteen de moeilijkste kamer, haalden net niet de record tijd. Maar hebben heel veel plezier gehad! Iedereen die vroeger graag games heeft gespeeld (Mario, Donkey Kong, Zelda, ...) MOET deze kamer zeker proberen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel thema
 • Toffe puzzels

  wim_schoonenberg

Theo (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 25 juli 2022

Super ervaring

Heel erg leuk deze escape room te doen. Leuke herinneringen aan commodore 64 games. En aan Mario en Luigi.
Bedankt deze escape room. Ook al waren we beginners, hij was (met wat hits) goed te doen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

lucasmolenaarlucasmolenaarSenior EscaperLid sinds: 30 juli 2018 (138 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 mei 2022

Slechte ervaring door hintsysteem/host

Na een wat chaotisch ontvangst, omdat de host nog druk bezig was op haar iPad en met een andere groep, gingen we naar binnen. Vooraf een basic uitleg over de escape room terwijl we aangaven al redelijk wat ervaring te hebben. Eenmaal in de eerste kamer was ik blij verrast, dit zag er roc en orgineel. Aan het begin leek het hint systeem erg orgineel te zijn, maar achteraf was dit hintssysteem toch niet fijn. Bij ons werkte 1 puzzel niet omdat de techniek kapot was, we zagen het gebroken draadje liggen. We drukte op hint om hulp te krijgen, maar na 2 voorgeprogrammeerde hints kregen we het antwoord van de puzzel, maar dit konden we niet invullen want de puzzel was stuk. Hierdoor liepen we vast, we probeerde naar de camera’s duidelijk te maken dat dit stuk was, maar we kregen geen reactie. Ik ben uiteindelijk uit de kamer gelopen om de host te zoeken en ze bleek een andere groep die net klaar was met de kamer te helpen. Er werd excuses gemaakt en hierna konden we weer verder met de kamer, maar dit zorgde wel voor een erg grote klap in de beleving. De kamer had wel orgineel puzzels en toffe aankleding.


3.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 1.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Diversiteit
 • Logica
 • Sfeer
 • Slechte service
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig

 

Donata Kwakkel (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 mei 2022

Deze herinnering zal een blijvende mooie herinnering blijven :-)

Samen met mijn man en zoon van 9 zijn wij dit avontuur aangegaan. Wat een origineel thema, mooie effecten en interacties. We hebben zoveel lol gehad. Goed samenwerken is zeker een must: ontdekken, denken en doen. De host was zeer gastvrij, nam de tijd voor ons en had ook echt interesse in ons. Daarbij gaf ze zeker niet te snel hints (wat we wel bij andere escape rooms als minder prettig ervaren). We kwamen echt met een gevoel van geluk, veel positieve energie en trots omdat we hem net op tijd gehaald hebben uit de kamer. Ik heb de site al doorgestuurd naar vrienden om deze kamer ook echt te gaan doen :-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:17 min

 

MarindeMarindeEscape GuruLid sinds: 10 augustus 2019 (132 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 maart 2022

Super origineel thema

#86 In de Facebookgroep Last Minute Escapen werd deze kamer genoemd als aanrader om te spelen in Amsterdam, zo kwam deze op mijn Wishlist terecht en zo heb ik ‘m geboekt. De locatie zit mooi centraal waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met het ov en goed te combineren is met een dag in Amsterdam. We hadden geen hele hoge verwachtingen, maar het thema sprak ons aan en we hadden weer zin om lekker een uur te puzzelen met z’n tweeën. We werden vriendelijk ontvangen en konden na een korte introductie van het verhaal de kamer in.

We hadden pech met de techniek waardoor we na een paar minuten de kamer werden uitgehaald, na een paar tellen was de kamer gelukkig weer gereset en konden we opnieuw beginnen waardoor we er verder geen hinder van hebben ondervonden. De kamer is grotendeels lineair en heel geschikt om met twee personen te spelen. De kamer heeft een leuke afwisseling aan puzzels waar veel samenwerking voor nodig is. Ik vond de puzzels origineel en leuk bij het thema passen. De kamer zit technisch goed in elkaar en het draait echt om de puzzels, de aankleding is wat summier.
We hebben veel lol gehad met het spelen van de kamer en slechts één hint nodig gehad, wat voor mij gelijk staat aan dat de kamer logisch in elkaar zat, je uitdaagde in goed nadenken en een leuke flow had. Het meest toffe vond ik de puzzels waarbij je meerdere zaken moet combineren en met de gave eindpuzzel kom ik op een 8 uit voor deze kamer.

Toen we weg waren en over de kamer aan het napraten waren, kwamen we wel nog op een aantal feedback punten. Één puzzel hebben we per ongeluk opgelost, dat is altijd jammer, en één puzzel was zo ingericht dat hij zich drie keer herhaalde omdat het een lastige puzzel is voor sommige (grote) groepen maar zich ondanks onze juiste oplossing de eerste keer ook bij ons bleef herhalen, zonde! Deze twee dingen kunnen volgens mij nog verbeterd worden om de kamer te finetunen. Als ik langer over het verhaal nadenk vond ik dat eigenlijk niet zo sterk en had daar meer uitgehaald kunnen worden.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  53:58 min


 • Thema
 • Afwisselende puzzels
 • Samenwerking
 • Eindpuzzel
 • Twee specifieke puzzels
 • Summiere aankleding
 • Niet zo’n sterk verhaal

 

MichaelMMichaelMJunior EscaperLid sinds: 29 november 2021 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 april 2022

Tegenvaller

Gezien de website van de escape room leek het ons een veelbelovende escape met een uitzonderlijk thema. De ontvangstruimte was redelijk kil en ongezellig. We moesten nog even wachten want de kamer was nog niet opgewarmd. De gastvrouw sprak niet perfect Nederlands waardoor het soms moeilijk communiceren was. Toen we begonnen met spelen was het nog steeds koud in de kamer en dat is eigenlijk zo gebleven... De puzzels waren naar onze mening zeer onduidelijk en het was soms echt zoeken naar wat juist de bedoeling was. Verder werd ons in het begin een verhaal verteld dat echt niet samenhing met de escape room, meer kan ik niet zeggen zonder te spoilen. We kregen ook iets mee waar de tips en tijd op kwamen, wat niet werkte en midden in het spel moest vervangen worden.

Kortom een mindere ervaring voor ons, wat jammer is want er zit echt wel potentieel in het thema en de uitbaters hebben wel een passie voor escape rooms.


5.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Prijs
 • Onlogische puzzels
 • Gebrek aan verhaal

 

bolletellibolletelliJunior EscaperLid sinds: 29 november 2022 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 november 2022

Lekker retro

Vette puzzels zonder ook maar een cijferslot gezien te hebben.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: The Gingerettes

Ontsnapt: Ja  47:53 min


 • Puzzels
 • Beleving
 • Origineel

 

TTravelsTTravelsEscape ApprenticeLid sinds: 6 december 2021 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 december 2021

Surprise game

I am not into arcade or video games so we played Matilda's room first. We were offered a discount to come play their second game on the same day. We loved the first game and it convinced us to play Arcade game too.
I am glad we did! Me not liking video games was not really important for this escape room. There were many team puzzles to solve together, we danced and shoot and laughed. We had a blast! We didn't escape on time but the host gave us few extra minutes to finish the game. Also she suggested few escape rooms for our next escape. Very friendly girl!


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Ambiance
 • Great service
 • Original
 • Puzzles
 • Difficulty (there is a bonus task)
 • Storyline
 • Great host

 

txhnguyentxhnguyenEscape ApprenticeLid sinds: 5 november 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 7 november 2021

Groovy playful escape room!

We gingen speciaal voor het arcade-thema naar deze escape room en het was een hele leuke ervaring! Met 4 ervaren spelers en 1 beginner zijn we er goed doorheen gekomen. De escape room was niet heel moeilijk, maar toch leuk door de puzzels en de verhaallijn. De host was ook erg vriendelijk en behulpzaam. Het voelde wel best kort en we hadden iets meer verwacht (misschien een puzzel toevoegen). Alsnog zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Storyline
 • Original
 • Ambiance
 • Exciting
 • Great host
 • Experience
 • Puzzles

 

AndreaAndreaEscape ExpertLid sinds: 23 augustus 2016 (92 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2021

Arcade game lovers opgelet

Een toffe kamer zonder sloten... Erg mooi verhaal met hele leuke puzzels.
Samenwerken is een must.
Het eind puzzel zorgde bij ons voor onenigheid wie mag spelen, zo fanatiek waren onze kids (10 en 12)
Er waren twee puzzels die de nodige ondersteuning nodig hadden omdat wij het gewoon niet zagen
De host was super aardig en heeft alles prima begeleid


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzles
 • Storyline
 • Great host
 • Niet alle puzzels waren even logisch

 

JeroenSchuyJeroenSchuyJunior EscaperLid sinds: 25 april 2022 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 september 2022

Pure nostalgie

Ik kreeg deze escape room als cadeau voor mijn verjaardag en wat een prachtig cadeau.
Het thema was helemaal op mijn lijf geschreven met de oude arcade games van vroeger.

Ontzettend leuke setting, de puzzels gingen soms moeizaam en hadden we wat hulp nodig.

Het is te lang geleden om alles te herinneren maar zeker een originele kamer en de moeite waard


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:14 min


 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel

 

Roland (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 oktober 2021

Heel erg leuke spelletjeskamer

Het was leuk om met het gezin te spelen. Goed samenwerken en je redt het wel!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:51 min

 

Ron (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 oktober 2021

Awesome arcade experience

Funny story with some really impressive puzzles, off course, all automated! Definitely play it if you're a gamer and also play it if you're not


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Dansen en Sjansen met Luigi

De tweede kamer die ik van Questomatica speelde en ook hier was de intro heel leuk gedaan. Super vriendelijk personeel en origineel verhaal. Deze kamer daagt je echt uit om samen te werken en bevat veel humor. De kamer is niet volledig linear waardoor je soms aan meerdere puzzels tegelijk begint wat beetje chaotisch kan werken, maar wat het ook geschikt maakt voor een iets grotere groep (Hij kan met max 6 mensen worden gespeeld) Technisch super vet gedaan en het retro arcade thema is goed aangekleed! Mijn nieuwe favoriet van Questo!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Original
 • Difficulty

 

Fabian Jansen (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 september 2021

Questomatica (Arcade Invasion) is a not too hard, non-standard escape room with friendly staff

There were some nice surprising puzzles with solutions you hadn't expected, some funny twists, and some tasks we hadn't encountered before. It was a lot of fun. It was pretty linear and not terribly hard though for the five of us, once you did figure things out. Perhaps it's best played with four or fewer people.


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  41:20 min

 

EFGEFGEscape ApprenticeLid sinds: 6 november 2021 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juni 2022

Leuke sfeer!

We hebben deze kamer gedaan met ons zoontje van 11 jaar. Ook voor hem was het een hele leuke ervaring.
Je stapt de game wereld in en hebt ook allemaal puzzels die te maken hebben met de Mario games.
Het enige jammere was dat voor ons gevoel het verhaal nog niet af was toen we klaar waren. Voor het mooi had er nog een afsluitende kamer moeten zijn waarin het verhaal wordt afgerond. Dat bleek ook wel in de tijd die we nog over hadden.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  41:47 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal was niet af.

 

joelle_zweersjoelle_zweersEscaperLid sinds: 26 juli 2021 (79 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 augustus 2021

Into the game

Vandaag hebben we 2 kamers gespeeld in Amsterdam. De tweede op het programma: arcade invasion!

Als eerste: grote complimenten naar onze host/gamemaster Kas. Hij geeft ons een warm welkom en desondanks dat hij door omstandigheden 2 groepen moest begeleiden zijn we niks tekort gekomen. Het verhaal vertellen doet hij goed & verplaatst je meteen in de invasion waar je zometeen in terecht komt.

Wat een tof thema & als je van games houdt: DOEN! Het is leuk en naar mijn mening origineel uitgevoerd met uitdagende puzzels waardoor je soms net wat anders moet nadenken. Niks was té moeilijk, al hebben we wel een paar hints gehad. Puzzel originaliteit is top, in de 11 gespeelde kamers hiervoor nog niks van gezien.

Geen technische hoogstandjes maar dat hoeft zeker ook niet om een goede kamer te zijn, denk ik.

Ik was zelf af en toe de flow wel even kwijt maar ik kwam evengoed met een voldaan gevoel uit de kamer.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  50:00 min


 • Thema erg leuk & origineel
 • Klantgerichte & vriendelijke host
 • Grappig hintsysteem
 • Puzzels prima (niet te makkelijk of moeilijk)
 • Soms de flow even kwijt

 

Brenda (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2021

Geweldig!

Wat een leuke escape room voor beide kids (10 en 15) en voor volwassenen. Hele vriendelijke ontvangst en goede service. Puzzels zijn leuk om te doen. Echt een aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk voor alle leeftijden

 

joycebaremansjoycebaremansEscape GuruLid sinds: 30 april 2019 (161 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 augustus 2021

Leuke kamer

Hele leuke kamer en leuke puzzels!!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja  15:44 min

 

mike_schatensmike_schatensEscape ApprenticeLid sinds: 7 augustus 2021 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 augustus 2021

Leuke uitdagende escaperoom

Echte aanrader als je van retrogames houd.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijk personeel
 • Goede uitleg
 • Goede puzzels

 

Mathilde (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 31 juli 2021

Erg leuke kamer

Erg leuke kamer, onze 2 zoons van 14 en 10 vonden het erg leuk! En natuurlijk ook dat we op tijd er uit kwamen.


10

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig