Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Meer over Arcade Invasion

Arcade Invasion is de nieuwste en compleet verbazingwekkende creatie van Questomatica. Het heeft de makers meer dan 15 maanden bouwen gekost om de enige ruimte in Amsterdam te ontwerpen waar teams in een spelcomputer uit de 20e eeuw kunnen stappen. Loop rond in 8bit landschappen, ontdek wat er in een bakstenen question box zit en versla de invaders face-to-face met de hulp van een gepixelde lasergeweer.

8+ jaar oud met ouders. 16+ jaar oud zonder ouders. Geen speciale vaardigheden nodig. Een kind onder de 12 jaar mag gratis meedoen (6 max inclusief kind)

Taal is geen enkel probleem in de spellen omdat er voor geen van de taken of puzzels een bepaalde taal nodig is. De hints kunnen we in meerdere talen aanbieden; Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Catalan, Russisch, Duits, Italiaans of Zweeds. Laat ons bij aankomst weten waar uw voorkeur naar uitgaat. 

Kosten verschillen per tijdstip. Bekijk de website voor de exacte kosten voor jullie gewenste tijdstip


Onderstaande kosten zijn uitgaande van de goedkoopste tijdstippen gedurende die dag. Thema's

Avontuur

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NLENFRDE

Statistieken

12 likes

122 Escapetalk bezoekers

97.8% ontsnapt

Website

Bezoek website

Adres

Foeliestraat 16
1011 TM, Amsterdam
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

46 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

The Box Gent, NathanThe Box Gent, NathanJunior EscaperLid sinds: 21-09-2019 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 december 2019

Leuke puzzels in een prachtig decor!

Het thema van deze kamer sprak ons enorm aan als gamers. Daarom waren we een beetje ontgoocheld dat er niet méér retro games in de kamer geïntegreerd waren. Maar ondanks dit waren we heel enthousiast over de manier waarop ze de paar retro games die in het spel zaten uitgewerkt hebben. Voldoende variatie in de puzzels, veel teamwork en spannende, spectaculaire effectjes! De kamers zelf zijn prachtig gedecoreerd! Je voelt je echt in een arcade game.
We hadden een paar technische probleempjes in deze kamer, maar dat willen we de enthousiaste en heel vriendelijke eigenaars zeker en vast vergeven! We speelden ook hun andere kamer (wake up) en die verliep vlekkeloos.


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Veel teamwork
 • Thema en verhaal
 • Opbouw in spanning, sfeer en puzzels
 • Prachtig decor
 • Kleine technische probleempjes (maar niet storend)

  kasv

atholyatholyJunior EscaperLid sinds: 23-06-2017 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 september 2019

Fantastisch voor gamers

Als oldskool Nintendo gamers van de eerste generatie, kwamen we in deze kamer bijzonder aan onze trekken! Hele fijne puzzels met oneindig veel vergelijkingen naar retro games! Heel innovatief, leuk en uitdagend. Wij vonden het niet meteen de moeilijkste kamer, haalden net niet de record tijd. Maar hebben heel veel plezier gehad! Iedereen die vroeger graag games heeft gespeeld (Mario, Donkey Kong, Zelda, ...) MOET deze kamer zeker proberen!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Toffe puzzels
 • Origineel thema

  wim_schoonenberg

F. A. (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 juli 2020

Leuke ervaring met de kamer Arcade Invasion!

Ik ben in het verleden in verschillende escape rooms geweest en ik moet zeggen dat Questomatica zeker opvalt. Ik (25) heb vorige week de kamer Arcade Invasion gespeeld met mijn broer (17) en vooral het ontwerp van de kamer is geweldig. De gastheer verwelkomde ons eerst hartelijk en legde het verhaal achter de kamer uit, evenals de zoektocht waarop we werden gestuurd. Het verhaal achter de kamer maakt het erg spannend om deel te nemen aan het oplossen van het mysterie. We zullen zeker terugkeren om ook de andere kamer te spelen!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijke host en warm welkom
 • Leuk verhaal achter de kamer
 • Geweldig design

  questomatica

De ZielenknijperDe ZielenknijperSenior EscaperLid sinds: 27-01-2017 (68 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 januari 2017

Als je van retro arcade spellen houdt, dan is dit een absolute must. De kamer heeft bijzonder originele puzzels (sleutels en sloten zijn nergens te bekennen) en zet bovendien een heel leuke sfeer neer. Deze kamer heeft veel te bieden en zit vol technische hoogstandjes.


9

Sfeer: 8.0

Puzzels: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2016

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Astrid (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 14 december 2020

Erg genoten!

Mooi thema en goede uitleg. Voor ons de perfecte moeilijkheidsgraad.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

EscaperEscaperJunior EscaperLid sinds: 14-04-2019 (65 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 januari 2020

Leuk thema

Deze kamer met 3 personen gespeeld. Het thema sprak mij aan en dan vooral de foto die overal groot op staat. We werden ontvangen door een jongen maar deze moest snel weg dus kwam er een Engelse dame. Hierdoor dus het hele verhaal in het Engels gekregen. Zelf kunnen we Engels maar vind het wel bijzonder, je bent in Nederland dan verwacht je ook alles in het Nederlands. Maar goed we konden eindelijk naar binnen in een heeeel klein hokje. Later stuitten we op een onduidelijk spel element. Hier hebben we een hint voor ontvangen maar het bleef vaag. Daarna volgde weer een spel element wat super onduidelijk was en waar je misselijk van werd. Dacht je hem eindelijk goed te hebben dan pakte iets het weer niet waardoor je weer opnieuw moest beginnen. Hierdoor moest je steeds wachten en kon de rest niet veel doen dan rondkijken. Al met al wel een leuke kamer.


Reactie door Questomatica escape room

10 januari 2020

Beste escaper. Bedankt dat je de tijd hebt genomen om een review te schrijven over onze kamer. Goed om te horen dat je hem leuk vond om te spelen. Gelukkig hebben jullie zelf weinig problemen ondervonden met jullie Engelse host. Voor anderen melden we graag dat iedereen van harte welkom is om tijdens het boeken aan te geven of er behoefte is aan een Nederlandse host. We proberen dit dan uiteraard graag te regelen. Zouden we je misschien mogen vragen om stukken van de review te herzien zodat er minder instaat over de hoeveelheid kamers die escapers bij ons aantreffen of de grote ervan? We proberen onze gasten altijd te verassen en hebben dit soort informatie liever niet online. Bedankt voor je begrip. Hopelijk zien we jullie team nog eens terug.


7.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 6.5

Service: 7.5


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Thema
 • Veel wachten op elkaar
 • Engelse uitleg
 • Parkeren in de buurt mega duur

 

marleentjepmarleentjepEscape ApprenticeLid sinds: 12-01-2020 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 januari 2020

Gave ervaring, zeker een aanrader

Nu beide kamers van Questomatica gespeeld en erg genoten. We werden vriendelijk ontvangen en kregen rustig een uitleg over de kamer. Kamer is mooi aangekleed met onder anderen een uitgebreid verhaal er om heen. Nadat ons team met twinkelende oogjes een oude gameboy meekreeg als hintsysteem mochten we de kamer in. Voor ons wat nostalgisch vanwege het videogame thema maar voor anderen gewoon een vrolijke ervaring kan ik me voorstellen. In de kamer zaten een aantal versassende puzzels en vooral de laatste puzzel heeft indruk gemaakt bij ons team. Na in andere reviews te lezen dat dat parkeren voor de deur typisch Amsterdamse prijzen kan hebben +/-5 euro per uur hebben wij een goedkopere parkeergarage in de buurt gevonden. Wij hebben met 5 gespeeld wat een goed aantal was maar voor vlugge spelers is twee personen waarschijnlijk ook prima.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  50:40 min


 • Vriendelijke nabespreking met uitleg
 • Veel technologie in de kamer
 • Vrolijk en origineel thema
 • Water en koekjes stonden voor ons klaar

 

wimarojawimarojaSenior EscaperLid sinds: 3-09-2017 (75 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 januari 2020

Swingende game kamer

Schieten, dansen, puzzelen. Deze uiteenlopende kamer biedt een hoop afwisseling.
Deze kamer heeft zeker veel potentie, maar helaas liepen we ook hier tegen wat technische mankementen aan die de spelbeleving toch wat negatief beïnvloeden.


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

bjorn_hendriksenbjorn_hendriksenEscape ApprenticeLid sinds: 27-09-2020 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 27 september 2020

Fun and colorful Escape Room that integrates thematics and puzzles

Most of the puzzles you have to solve in this escape room really aren't all that difficult, but there's a lot to do. Plenty of stuff for 6 people, I can tell you. I really enjoyed the atmosphere. I'm quite a fan of retro-gaming, so I can heartily recommend this to other people who are too, though I would honestly recommend it to everyone.


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • colorful and suspenseful
 • Enough to do for a big group
 • application of thematics in puzzles very well done
 • Teamwork required

 

perryperryEscape ExpertLid sinds: 17-10-2017 (135 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 oktober 2020

Back tot the 90's

Deze kamer trok ons erg aan door het originele thema. Terug naar het arcade tijdperk is iets wat we nog niet waren tegen gekomen. Het verhaal van de kamer is erg origineel gevonden en werd leuk verteld door onze Engels sprekende host. De kamer heeft veel amusement zoals je zou verwachten in een kamer die gaat over games. Leuk is dat er veel moet worden samengewerkt om puzzels op te lossen. Doordat het verhaal van de kamer vooraf goed was uitgelegd was er geen enkele puzzel die niet in het thema paste. Wel zat er 1 puzzel tussen die voor enorme frustratie zou kunnen zorgen. De aankleding was ook leuk gedaan en het thema van de kamer kwam goed naar voren. Met 2 ervaren spelers is deze kamer goed te doen. Ook hier geldt weer dat een groep van 4 personen wel het maximum zou moeten zijn. Alles bij elkaar was dit een hele leuke kamer met passende puzzels en origineel thema.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  55:24 min


 • Samenwerking
 • Origineel thema
 • 1 mogelijke frustratie puzzel

 

Marja (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 november 2020

Great room with nice special effects.

It was a great experience. Different kind of puzzels. Not to easy, not to difficult.


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • For teenage years, a great experience
 • Nice effects!

 

mitch2304mitch2304Escape ExpertLid sinds: 26-11-2018 (107 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 mei 2021

Een erg leuk thema

Het thema sprak me erg aan en is erg goed uitgewerkt in de Escape. Er komen leuke herkenbare 90's spel dingen langs.

Helaas liet de muziek op het einde af weten waardoor we in stilte stonden. Ook moet ik heel eerlijk zeggen dat toen we iets in de kamer deden het lang duurde voordat er wat gebeurde, waardoor ons af en toe afvroegen wat we moesten doen.

Het was alles behalve eng en spannend. Gewoon lekker puzzelen!

Puzzela vond ik erg leuk en origineel en heel even waande we ons terug in de jaren 90!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele manier van tijd en hints
 • Thema
 • Leuk decor
 • Puzzels
 • Geen eind muziekje

 

rick_blaauwrick_blaauwEscaperLid sinds: 18-09-2019 (69 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 december 2019

Gaaf

Mooi aangeklede kamer, leuke en originele puzzels. We hadden de andere kamer hier ook al gespeeld en hadden daarom hoge verwachtingen. De andere blijft wel favoriet maar dit is zeker ook een hele mooie kamer met een super origineel thema!


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  50:05 min

 

Felicia Verhaert (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 4 juli 2021

Very good escape room

The arcade experience was very fun. The puzzles were very well made!!


10

Sfeer: 9.5

Puzzels: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Nostalgic
 • Hints easy to find
 • Good explanation

 

Christa (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 11 juli 2021

Great thing to do!

We were with a 11 year old and for her there was enough challenge but for us as well, still difficult, but we made it! Loved the theme.


9

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Eline (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 juli 2021

GEWELDIG

We hebben al meerdere escape rooms gedaan, maar deze was by far de beste. Heel mooi gemaakt, toffe effecten en echt oog voor details. Het verhaal was ook erg leuk!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Mathilde (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 31 juli 2021

Erg leuke kamer

Erg leuke kamer, onze 2 zoons van 14 en 10 vonden het erg leuk! En natuurlijk ook dat we op tijd er uit kwamen.


10

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

mike_schatensmike_schatensEscape ApprenticeLid sinds: 7-08-2021 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 augustus 2021

Leuke uitdagende escaperoom

Echte aanrader als je van retrogames houd.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede puzzels
 • Goede uitleg
 • Vriendelijk personeel

 

joycebaremansjoycebaremansEscape GuruLid sinds: 30-04-2019 (157 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 augustus 2021

Leuke kamer

Hele leuke kamer en leuke puzzels!!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja  15:44 min

 

jennifer176jennifer176Junior EscaperLid sinds: 2-08-2020 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 augustus 2021

Wauw! Wat een mooie en toffe Escape Room!

Een hele mooie en toffe escape room. De nieuwste technieken en leuke puzzels. Heel tof thema en verhaal, we werden er helemaal in gezogen. Goed gebruik van props en een goede host.

We speelden deze kamer met 3 en dat was heel goed te doen! Voor zowel beginners als meer ervaren spelers een goede kamer.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke en vernieuwende puzzels
 • Goede host
 • Spannend (niet eng)
 • Goed verhaal
 • Heel mooi aangekleed

 

rickbaileyrickbaileyJunior EscaperLid sinds: 14-08-2021 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 augustus 2021

Schitterende en hele leuke escape room!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Decor

 

Brenda (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2021

Geweldig!

Wat een leuke escape room voor beide kids (10 en 15) en voor volwassenen. Hele vriendelijke ontvangst en goede service. Puzzels zijn leuk om te doen. Echt een aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk voor alle leeftijden

 

viefjeviefjeSenior EscaperLid sinds: 30-08-2019 (69 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 december 2019

Leuke kamer

Kamer in het teken van arcade games. Mooie aankleding en originele puzzels en geen sloten. Jammer dat 1 puzzel kapot was. Daarnaast waren er ook onderdelen die hoorden bij een puzzel die niet (nooit) aan stond. Zeker de moeite waard om te spelen, maar niet helemaal in verhouding met de prijs.


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  50:05 min


 • Goed voor 2 of 3 personen
 • Originele puzzels
 • Geen sloten
 • Prijs
 • Defecr onderdeel

 

phonytonyphonytonyEscape ApprenticeLid sinds: 26-12-2019 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 december 2019

Leuk thema!


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Mark SmolenaarsMark SmolenaarsJunior EscaperLid sinds: 17-02-2017 (47 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 april 2017

Ruim een jaar geleden Mathilda's bedroom gespeeld en dat vind ik nog steeds een van de beste rooms die ik heb gespeeld, dus ik had hoge verwachtingen van de arcade invasion. Het thema is erg leuk bedacht en uitgewerkt. De puzzels zijn in een logische volgorde gezet en de verrassingen zijn wederom aanwezig. Alles klopt. En toch is de spanning wat minder dan bij de andere room en het sfeertje net wat minder. Dus een goede ervaring en een escape room waar de meesten niet aan kunnen tippen. Toch piepklein beetje meer verwacht.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

DrLKDrLKEscape ExpertLid sinds: 26-06-2016 (94 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 maart 2018

Tof, alles in thema!

Mooi vormgegeven kamer. Erg origineel thema, met bijpassende puzzels. Zeker een aanrader voor omgeving Amsterdam, wel helaas wat prijzig. Oppervlakte van de kamer mocht nog iets groter!


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enthousiaste begeleiding
 • Toffe puzzels
 • Thema
 • Klein oppervlakte

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel):


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig