Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The box gent, nathan

Escaper

Offline

Omschrijving

Eigenaar en bedenker van www.thebox.gent en uiteraard ook escape room enthousiast!Extra gespeelde kamers:

Onze aanraders staan vet


Berlijn:
Final Escape:

* Trabi race (steampunk => mooi decor, geen interessante puzzels)
* Prison escape (voorspelbaar maar leuk)

The Room

*Beast of berlin

* Go west
* The Lost Treasure

* Secret of Brandon Darkmore (Mijn all time favorite!)
Illuminati escape

* Jackpot (originele puzzels)
* Cyber Attack (aanrader voor gamers)
Exit room

* Bunker (geen aanrader)
* Da vinci (geen aanrader)

Barcelona:
Open mind escape room
* S.W.A.T (gevarieerde ruimtes)
Abduction
*
Abduction 2-3-4 (alle 3 leuke kamers, wees in goed conditie!)
Golden Pop

* Catacumbas (mooi decor, niet zo leuke game)
Unreal Room Escape
*
La mina (eenvoudige puzzels maar leuke uitwerking)
Escape barcelona

* Akasha's Legend (leuke puzzels en decor)
* Alien Origin (verwarrende game met slechte game master)
Enigmik
* La cerveseria (indrukwekkende kamer en leuke puzzels)Lid sinds

21-09-2019

Statistieken

Escaperooms

22 reviews

58 kamers gespeeld

95.5% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Escape rooms in beheer

The Box

Gent (BE)

22 reviews

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 19 juli 2021

Een niet te missen ervaring!

Qua oppervlakte een verrassend grote escape room. De unieke locatie van deze escape room doet je voor het binnenstappen van de kamer al vermoeden dat er heel wat aandacht zal besteed zijn aan de afwerking en het decor. En inderdaad: Anthony, de ontwerper van deze kamer, heeft zijn talenten als interieurarchitect zeker benut om een prachtig decor te creëren. Nergens vind je iets dat slecht afgewerkt is en alle techniek en verrassingen zitten perfect weg gewerkt. Massa's passende props en decorstukken maken deze kamer helemaal af. Naar het schijnt gingen er tijdens de bouw uuuren naar het online zoeken en bestellen van al dat moois :p Wie houdt van films zal de vele referenties naar bekende films zeker waarderen.

Ik speelde deze kamer eerder toen hij nog maar net geopend was. Toen kreeg dit spel al een 9/10, maar na de lockdowns kreeg ik van alle kanten te horen dat deze kamer enorm veranderd zou zijn. Bovendien smeekten mijn jobstudenten al lang om bij de volgende teambuilding deze kamer eens te mogen bezoeken. Zo kwam ik dus een tweede keer in deze kamer terecht. Anthony stond er op dat ik opnieuw zou meespelen, ook al had ik hem al gedaan. Al snel werd duidelijk waarom...

Tijdens de lockdown heeft de kamer een heuse upgrade gekregen. De ervaringen en reacties van spelers werden meegenomen en ook wou de maker het niveau van zijn kamer optillen naar dat van de spektakel escaperooms zoals je die vaak in Nederland aantreft. En dat is hem ongelooflijk goed gelukt. Niet enkel zit de flow veel beter dan voorheen (je wordt vlot en subtiel van puzzel naar puzzel geleid zonder hints), ook is het verhaal beter uitgewerkt met een mooie intro en endgame. En daar blijft het niet bij. De escape room is nog eens een pak groter geworden ook met enkele extra kamers (vandaar dat het spel tot wel 100 minuten duurt). De oorspronkelijke kamers waren al prachtig, maar de nieuwe doen de spektakelwaarde nog de hoogte in schieten. Duidelijk de top van België en zeker mee in het vaarwater van de Nederlandse toppers!

Zeker ook het vermelden waard zijn de puzzels en sfeerelementen die je als speler echt wel verrassen. Ik wil niet spoilen, maar echt alle zintuigen worden geprikkeld. Ook wordt gespeeld met de emoties van de speler: van spanning tot humor en alles daartussen. Ook wordt je als speler regelmatig beloond voor het oplossen van een puzzel en dat op allerlei uiteenlopende manieren.

Anthony's passie en enthousiasme zijn zeker ook een meerwaarde aan deze kamer: de ontvangst en nabespreking maakten het spel helemaal af.

The Movies ligt misschien niet midden in een grote stad, maar de kamer is het ritje meer dan waard! Je hebt er alleszins voldoende parkeerruimte en zelfs dat is alweer een ervaring op zich.


Reactie door The Push Mystery Rooms

7 december 2021

Bedankt Nathan en The Box team! Ik kan niet ontkennen dat ik geniet van deze review. Het is en blijft een passie en je moet een beetje gek zijn om zoiets in elkaar te steken, maar daar weet jij met The Box ook alles van hé ;-) Dikke merci!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtig decor
 • Massa's leuke props en filmreferenties
 • Een van de grootste/langste escape rooms
 • Gepassioneerde game master
 • Weinig nood aan hints door goede aanwijzingen in g
 • De centrale kamer uit het spel wil iedereen in zij

  kristel_caenberghsbroeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaert

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 15 oktober 2021

Een uur genieten in een betoverende wereld

Dit is een escape room die heel duidelijk een totaal andere richting uit gaat dan de meeste escape rooms. Geen grootse special effects en mega grote decors, maar een kamer waar je werkelijk even een uur kunt genieten van al het moois en de rust in enkele prachtig gedecoreerde kamers. Een echt Wonderland waar ik zeker wel wat langer zou kunnen vertoeven. Wellicht speelde het ook mee dat we deze kamer speelden tijdens een trip langsheen 7 escape rooms in 2 dagen tijd: deze kamer was even een bron van kalmte tussen al het geweld dat we in de andere kamers zagen.
Laat dit echter niet de indruk geven dat de kamer niet spannend is! Er zijn echt veel puzzels verstopt in de kamers die tot in de kleinste hoekjes zijn ingekleed en afgewerkt. De puzzels zijn meestal logische doordenkers waar je gerust even voor kan gaan zitten. Doorgaans heb ik liever actieve puzzels, maar in deze kamer klopte het plaatje gewoon perfect. Ik denk dat elke ervaren escaper van deze kamer zal kunnen genieten, net omdat hij net weer iets anders is dan alle anderen. Tegelijk is het ook een heel toegankelijke kamer voor beginners.
Daarnaast is Marieke een super vriendelijke host, die tot onze verbazing zonder veel verwachtingen haar kamer in elkaar geknutseld had met alles waarvan zij dacht dat het leuk zou zijn. Wel, dat is haar heel goed gelukt! Ook leuk om weten is dat veel top escape room eigenaars uit de buurt fan zijn van deze host. Een heel charmante dame die terecht haar plaats mag innemen tussen de grote spelers uit haar regio.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtig decor, tot in de kleinste hoekjes van de
 • Leuke ontvangst en gezellige nabespreking
 • Originele en logische puzzels in een wonderlijke s
 • Een prikkeling voor alle zintuigen

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 15 oktober 2021

Beleef de sfeer die hoort bij de Bella Ciao soundtrack

Je kan er niet om heen: dit is een must do voor wie fan is van de bankovervallers op Netflix. Maar tegelijk lijkt het mij ook een vereiste om eerst even de serie te bingen alvorens deze kamer te spelen. Heel veel in het spel komt pas tot zijn recht als je wat achtergrondkennis hebt. Zodra je die hebt zit elk detail in het spel en verhaal juist. Elke puzzel geeft je het gevoel van "hey, dat herken ik!"
De afzonderlijke kamers in het spel zijn elk op zich uniek qua decor en sfeer en hebben een duidelijk doel in het verhaal. Door hun verscheidenheid heb je echt het gevoel dat je niet in een kamer zit, maar een kleine reis maakt.
De puzzels waren voldoende afwisselend, soms makkelijk soms moeilijk. Technisch heeft de kamer iets minder spektakel gehalte dan de andere topkamers in de regio, maar daardoor krijgt het spel een bepaalde sfeer die perfect past in dit thema. Vergeet niet dat je ongezien een bank probeert leeg te roven, dus dat mag al wel wat stiller gebeuren. De soundtrack van deze game helpt je ook om continu in de juiste sfeer te blijven.
We raakten maar nipt op tijd buiten, dus op het einde was het echt wel heel spannend om met de buit te kunnen ontsnappen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Weet de sfeer die bij Bella Ciao hoort te pakken
 • Verhaal doorheen de verschillende kamers
 • Afwisselende puzzels en kamers
 • Wellicht vooral leuk voor de fans

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 15 oktober 2021

Een sfeervolle kamer met doordacht gebruik van effecten

Wat deze kamer toch wel doet uitblinken is hoe dit spel je vanzelf in de juiste richting duwt, niet door middel schreeuwerige puzzels die van ver je aandacht trekken, maar door een subtiel gebruik van licht, geluid en beweging. We hadden maar weinig hints nodig, maar toch merkten we dat we eigenlijk IN het spel geleid werden naar iets dat we over het hoofd zagen. Je krijgt de kans om dingen spontaan te vinden, maar na een tijdje krijg je dus op een subtiele manier ingame hints.
Je voelt dikwijls aan dat de puzzels zodanig gebouwd zijn dat ze niet elk als een losstaand puzzeltje gezien moeten worden, maar dat ze over meerdere kamers heen moeten opgelost worden of een effect hebben. De op zich al ruime kamer wordt daardoor nog "groter" omdat je naar het einde toe de volledige oppervlakte benut. En toch slaagt de kamer er dus in je aandacht steeds subtiel naar de juiste kamer te leiden.
Ook het verhaal is mooi uitgewerkt met een spannende soundtrack, voice acting en een beetje spektakel.
We hadden ook het geluk om een van de bouwers van de kamer als game master te hebben, die zorgde voor een heel gezellige ontvangst en leuke nabespreking. Heel leuk om hem vol passie over zijn kamer te horen praten.
Opvallend ook hoe veel escape rooms in Nederland een grote escape room verbergen achter een soms kleine gevel. Zelfs het onthaal en de bar van deze locatie oogt ruim en is prachtig afgewerkt.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Subtiele hints dmv ingebouwde techniek
 • Grote, sfeervolle kamer
 • Soms lekker spannend
 • Naar het einde toe meer en meer verrassingen

  your-escape

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 15 oktober 2021

Pure passie!

Deze kamer straalt gewoon de passie uit van de maker. Zoveel zorg en liefde voor de afwerking van de kamers, de opbouw van de puzzels, de sfeer in het verhaal zou je werkelijk overal willen zien. Helaas kan ik niks vertellen over het hoogtepunt uit de game zonder te spoilen, maar de laatste 15 minuten van het spel zijn qua beleving het meest bezielde dat ik tot hier toe meemaakte in een escape room.
Ik genoot van de kamers die er soms zo mooi uitzagen dat ik er van uit ging dat bepaalde stukken enkel als decor zouden dienen, zodat niemand het zou kunnen beschadigen. Maar niks bleek minder waar.
We hadden de eerste helft van het spel niet zozeer het gevoel dat we onder druk stonden. Je functie als echte brandweer komt pas in de tweede helft sterk naar voren. Dat vond ik echter niet storend, want zo konden we de eerst helft rustig genieten van het decor en de leuke puzzels. Op het einde wordt het uiteindelijk toch zodanig spannend dat je uiteindelijk zelfs begint te lopen door de kamers, iets wat ik anders zelden doe...
Deze kamer heeft ook wel wat (technische) spektakelwaarde, maar dan op een totaal andere manier dan dat je dit bij de top escape rooms in de buurt van inferno ziet.
Breng Tim, de commandant van Inferno, zeker een bezoekje als je in de buurt bent. Het is een plezier om door hem ontvangen te worden in zijn prachtige game.
Inferno is trouwens ook speelbaar in kinderversie. Die hebben we niet gespeeld, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Tim, die trouwens ook leerkracht is, goed weet hoe hij ook van die versie een hele beleving kan maken.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Passie van de maker
 • Sfeer
 • Prachtig decor
 • De laatste 15minuten zijn werkelijk uniek!
 • Onvergetelijke begeleiding en onthaal
 • Enkele heel originele, dikwijls gelaagde puzzels
 • Je kan hem geen 2e keer spelen ;)

  JeroenvdsThe Box Gent, Nathandcmarieke

The Execution

The Escape Room Rijswijk
Geplaatst op: 15 oktober 2021

Goed voor de conditie en technisch mooie puzzels

De opstart met een acteur en gepersonaliseerd verhaal geeft deze game alvast een leuk begin. Nadat de eerste kamer opgelost is kom je in een volwaardige cellenblok terecht dat er tamelijk realistisch uit. Het spel vereist wel wat samenwerking tussen de spelers over meerdere kamers heen. Wij speelden met 2spelers, waardoor we veel heen en weer moesten lopen, maar daar was niks vervelend aan. Het voelde echt aan alsof het cellenblok even "van ons" was en we echt moesten proberen ontsnappen. Dat we daarvoor wat moesten in het rond crossen doorheen de gangen maakte het alleen maar spannender. Een mooie opbouw van puzzels met enkele heel spectaculaire en decortechnische verrassingen naar het einde toe.
Nadien nog een leuke babbel gehad met de gepassioneerde host van de kamer!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spectaculaire decortechnieken
 • Gepersonaliseerd verhaal met acteur
 • Opbouw in spektakel naar einde toe

 

In Flanders Fields

Atrium Mortis
Geplaatst op: 16 oktober 2021

Spanning in een waanzinnig decor

Wat deze kamer zo speciaal maakt is het prachtig (realistische) decor. Van bij het binnenkomen zeiden we in koor "waw". De loopgraven waren een mooie replica en ook de rest van de kamer leek recht van een filmset van een oorlogsfilm geplukt. Helaas kan ik niet spoilen, maar een deel van het decor zorgde bovendien voor een van de leukste "actie"puzzels die ik in een escape room zag.
De meeste puzzels zijn heel origineel, al geven een aantal puzzels ook wel een déjà-vu gevoel. Maar de manier waarop de puzzels in de kamer geïntegreerd zijn en hoe je wel wat fysieke inspanning moet leveren om alles met elkaar te verbinden maakten het dan toch weer speciaal. Ook passen de puzzels allemaal mooi in het verhaal en thema.
Leuke geluidseffecten ook met een spannend einde.
Deze kamer komt mee in mijn top 5 van Vlaanderen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtig decor
 • Puzzels matchen met verhaal
 • Sportieve kamer

 

Emerantia

Escape House Emerantia
Geplaatst op: 19 juli 2021

Een aanrader voor escape room enthusiasts

Deze kamer in Leuven mist nog wat mond- aan mondreclame, want ik had nog niet veel verhalen over Emerantia gehoord. De reviews zagen er goed uit en de gedachte aan het spelen van een lange escape room, gespreid over een volledig huis, hebben me echter overtuigd deze kamer te boeken.

Daardoor was de ervaring wellicht nog zo leuk. Onverwachts katapulteerde dit spel zich toch tot één van mijn favoriete escape games in België.

Het begint met een leuke start in een klein salonnetje, zonder aanwezigheid van een gamemaster. Je stapt binnen, kan jezelf bedienen met koekjes, snoepjes en drankjes, terwijl de ingeklede televisie de basisregels projecteert tot het spel iets later vanzelf begint. Hierdoor raad ik de kamer niet aan aan spelers die voor het eerst escapen. Leuke escape games als deze speel je sowieso best nadat je al wat ervaring hebt om er des te hard van te kunnen genieten en de puzzels en techniek te kunnen appreciëren.

En dan start het spel, gespreid over alle kamers in een volledig rijhuis. Elke kamer is een mini-escape room op zichzelf met een unieke sfeer en steeds een evenwichtig aantal originele puzzels. Steeds heel spannend om te zien hoe de volgende kamer er uit gaat zien en nooit werd ik ontgoocheld. Een goede sfeervolle soundtrack droeg ook bij aan de sfeer.

De kamer duurt 85minuten en wij raakten zonder hints buiten met 7 minuten overschot. Zeker te doen qua moeilijkheid dus, maar toch uitdagend.

Knap hoe een vervallen rijhuis zo eenvoudig en toch stijlvol omgebouwd werd tot een puzzel "dungeon".

Ook technisch knap gedaan: elke kamer heeft voldoende variatie tussen analoge en elektronische/mechanische puzzels. Het oplossen van een puzzel wordt dikwijls beloond met een leuk (technisch) effect in de kamer.

Je voelt ook dat het spel nauwlettend gevolgd wordt door de game master: sommige effecten moeten volgens mij in gang gezet worden door de game master zelf, maar deze werden steeds perfect getimed.

Nog een tip: het verhaal en thema is een beetje griezelig, maar niet angstaanjagend. Neem dus zeker een of meerdere spelers mee die iets sneller schrik hebben: dit zorgt er voor dat de volledige groep iets sneller op zijn hoede is en een beetje stress ervaart over wat er allemaal op je af kan komen :pReactie door Escape House Emerantia

19 juli 2021

Bedankt Nathan voor de uitvoerige en correcte beschrijving!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Een volledig huis!
 • Uniek thema per kamer, mr doorlopende verhaallijn
 • Technisch top in elkaar gestoken
 • Enorm leuke variatie in puzzels
 • Duidelijk gebouwd door gepassioneerde escaper
 • Zelfs 85 minuten vliegen zo voorbij :)

  escape-room-leuvenescape-house-emerantia

Mooie setting

Deze kamer gaf me effectief het gevoel in een kroezelig caberet theatertje terecht te komen. Gezellig en mooi ingericht met puzzels die perfect bij het verhaal en thema passen.
De puzzels op zich waren niet altijd even makkelijk, maar wel logisch eens we de oplossing vonden. We proberen steeds te spelen zonder tips te vragen, maar nu gaven we het toch even op na 10minuten zoeken en ik beklaag me dat we de logische oplossing niet zelf gevonden hebben achteraf gezien.
We speelden met 5 en ik heb het gevoel dat iedereen wel een bijdrage kon leveren. Niet dat er veel puzzels tegelijkertijd opgelost kunnen worden, maar er zijn voldoende elementen in het spel en de kamer die er voor zorgen dat iedereen min of meer het gevoel heeft dat hij goed bezig is.
Ook het leuk verhaal en introfilmpje is het vermelden waard.
Eén technisch mankementje tijdens het spel zorgde bij ons net voor een bizar maar grappig momentje :p
De kamer is wel toe aan een technische opknapbeurt (kapotte lampjes, slijtage op puzzels, lijmsporen op plaatsen waar duidelijk ooit iets vastgelijmd hing, geen signaal wanneer je juist of fout bent bij het oplossen van een puzzel).
Persoonlijk vond ik deze leuker dan de onderzeeër: meer variatie en het thema sprak me me meer aan.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk decor en thema
 • Logische puzzels
 • Introfilmpje en verhaal
 • Hier een daar wat slijtage

 

Een must-do belevenis!

Een absolute topper en aanrader!
Een heel grote, sfeervolle escape room met veel ruime kamers en verrassingen. Gedurende de 70minuten kom je in uiteenlopende omgevingen terecht, allemaal met veel zorg gebouwd en ingekleed. Ongelooflijk hoe ze er in geslaagd zijn indoor een volledige kapel te bouwen!
Een leuke opbouw doorheen het spel qua sfeer, puzzels, soundtrack en spektakel. Je hebt écht het gevoel meegezogen te worden in een verhaal en dat start reeds van tijdens het mooi gemaakte introfilmpje.
Zodra je het eerste kwartiertje voorbij bent leek er continu voor iedereen wat te beleven uit ons groepje. Er was slechts één puzzel die wat behendigheid vraagt, die het tempo naar beneden haalde.
Ik kan niet wachten om de volgende kamers te spelen die op dit moment in opbouw zijn!
De puzzels waren gevarieerd: analoog en digitaal, moeilijk en makkelijk, spectaculair en simpel.
Deze moet volgens mij elke escape-fanaat op zijn lijstje kunnen afvinken!


Reactie door De Gouden Kooi - Escape experience

3 september 2020

Hey Nathan, bedankt voor je erg fijne review. Ik kan je alvast zeggen dat we op basis van jouw feedback (en van anderen) de behendigheidspuzzel waarvan je spreekt aangepast hebben. Dit komt de flow van de experience zeker ten goede. Bedankt!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spectaculair decor
 • Groot
 • Variatie
 • Beleving even belangrijk als puzzels
 • Eén minder leuke behendigheidspuzzel

 

Jumanji

Exitroom Leuven
Geplaatst op: 2 september 2020

Heel sfeervol spel met mooi decor

Een escape room die je de Jumanji film wil laten herbeleven in real life. Gevarieerde, sfeervolle en mooi afgewerkte kamers. Het Jumanji spelbord is een mooi kunstwerkje op zichzelf! De puzzels zijn gevarieerd en volgen elkaar mooi op. De leukste puzzels zitten wel bij de start waardoor het einde minder overweldigend is. De puzzels waren niet te moeilijk. De meeste tijd verloren we aan het zoeken naar objecten. Zo zagen we een spelitem over het hoofd in één van de geopende kastjes.
Zeker eentje dat je moet gezien hebben!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor en sfeer
 • Afwisselende kamers
 • Het spelbord van Jumanji
 • Minder indrukwekkend naar einde toe

 

Flight 756

Eastbelgium Action & Fun Center
Geplaatst op: 2 september 2020

Niet bijzonder, maar wel leuk

Gezien de locatie had ik geen hoge verwachtingen voor deze kamer. In een locatie als East Belgian Action center met karting, bowling, lasershooting en zoveel meer, is een escape room immers een leuk extra'tje maar geen eye-catcher.
De kamer is wellicht "aangekocht" en dat merk je: een eenvoudige maar goed afgewerkte setting, compleet met filmpjes, geluid en andere effecten. Maar wel naar de kleine kant en slechts een handvol puzzels. Meer dan de helft van de puzzels waren er waarbij je knopjes moet bedienen, echte doe-puzzels of samenwerking was niet nodig. Enkel de start was leuk om als team te beleven. De rest kan je gerust met 2 spelen.
Als je in de buurt bent, dan vind ik dit persoonlijk leuker dan een uurtje bowlen, dus doe dan zeker de escape room eens, maar leg je verwachting niet te hoog, zodat je alsnog plezier kunt beleven aan de kamer.


5.5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 4.5

Service: 6.5


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Alles werkt goed
 • Leuke start
 • Veel knopjes puzzels
 • Niet uitdagend voor grote groepen
 • Kleine kamer met weinig passie van de makers

 

Steampunk Adventure

My Escape Club
Geplaatst op: 30 december 2019

Prachtig decor, maar puzzels soms onlogisch

Een kamer met grote contrasten. De website van deze room is veelbelovend en ziet er heel professioneel uit. Bij aankomst kom je echter in een ongezellige ruimte terecht. We werden vriendelijk onthaald, maar zoals bij helaas veel plaatsen in Amsterdam, sprak de gamemaster enkel Engels.
Vervolgens werden we de kamer ingeleid. Een prachtig decor dat kamer per kamer steeds verbluffend was. Veruit de mooiste afwerking vergeleken met andere escape rooms. We vermoeden dat het om een kamer gaat die op andere plaatsen in de wereld ook gebouwd is. Daardoor kan gebruik gemaakt worden van ingenieuze puzzels met prachtige objecten die men in grotere oplage tegelijk maakt en dan zo doorverkoopt. Elke puzzel was een technisch hoogstandje, maar ik miste in deze kamer een ziel. Hoe verbluffend het resultaat van een puzzel soms was, zo flauw was de puzzel dikwijls zelf. Enkel onlogische dingen waarvan je achteraf denkt: "hoe hadden we dit nu kunnen weten" en af en toe was er ook een technisch probleempje. Ook in het hintsysteem miste ik soms de persoonlijke toets van een gamemaster. De hints waren voorgeprogrammeerde zinnen die steeds herhaalden totdat je de oplossing na lang zoeken dan toch vindt.
De moeite om eens te spelen voor het decor en prachte mechanische puzzels, maar soms gaf dit meer het gevoel alsof je in de Efteling bent, dan dat het om een escape room gaat...


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor is adembenemend
 • Sfeer in de kamer zit goed
 • Verhaal
 • Mist bezieling van de gamemaster
 • Enkele onlogische puzzels
 • Enkele technische problemen

 

The Liebermann Conspiracy

Locked.Amsterdam
Geplaatst op: 30 december 2019

Grote uitdagende escape room

Een super leuke ervaring. Veel ruimtes, elk met een eigen sfeer. Leuk teamwerk. Veel variatie.
Het is ook interessant dat de kamer niet heel lineair is, puzzels en objecten volgen elkaar niet één op één op. Er zaten enkel heel uitdagende puzzels tussen, maar geen waarvan we achteraf vonden dat ze te vergezocht of onlogisch waren. Leuke en indrukwekkende technische snufjes en het thema en verhaal klopt perfect.
Leuk en vriendelijke onthaald ook!
Mensen die onze kamer, The Box, leuk vonden, raden we zeker deze kamer aan o.w.v. de gelijkaardige sfeer en stijl van puzzels (maar dan tegelijk ook wel weer totaal anders :p)!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Variatie
 • Puzzels met teamwork
 • Sfeer en verhaal
 • Techniek

 

WakeUp!

Questomatica escape room
Geplaatst op: 30 december 2019

Niets is wat het lijkt...

Verrassend hoe deze eenvoudig ogende kamer toch zoveel interessante details verbergt. Zowel naar puzzels, sfeer als techniek toe. Het thema is heel mooi uitgewerkt en je komt helemaal in de sfeer. Eén grote puzzel was minder leuk en duurde wat lang, maar de rest van de kamer was enorm leuk en de puzzels volgden elkaar snel op.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Puzzels

 

Arcade Invasion

Questomatica escape room
Geplaatst op: 30 december 2019

Leuke puzzels in een prachtig decor!

Het thema van deze kamer sprak ons enorm aan als gamers. Daarom waren we een beetje ontgoocheld dat er niet méér retro games in de kamer geïntegreerd waren. Maar ondanks dit waren we heel enthousiast over de manier waarop ze de paar retro games die in het spel zaten uitgewerkt hebben. Voldoende variatie in de puzzels, veel teamwork en spannende, spectaculaire effectjes! De kamers zelf zijn prachtig gedecoreerd! Je voelt je echt in een arcade game.
We hadden een paar technische probleempjes in deze kamer, maar dat willen we de enthousiaste en heel vriendelijke eigenaars zeker en vast vergeven! We speelden ook hun andere kamer (wake up) en die verliep vlekkeloos.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtig decor
 • Opbouw in spanning, sfeer en puzzels
 • Thema en verhaal
 • Veel teamwork
 • Kleine technische probleempjes (maar niet storend)

  kasv

Mindcrime

Backspace Escape Rooms
Geplaatst op: 30 december 2019

Gevarieerde kamers en leuke puzzels

Mooi ingerichte kamers, met veel variatie in inkleding. De nadruk ligt op leuke en soms uitdagende puzzels. Teamwork was soms nodig wat het des te leuker maakte.
Het verhaal is bijkomstig en kon iets beter uitgewerkt of gelinkt worden aan de puzzels, maar dit heeft ons spelplezier niet verminderd.


Reactie door Backspace Escape Rooms

15 januari 2020

Wauw, een 9,5 voor onze puzzels! Mooi om te zien dat jullie de Mindcrime met veel plezier gespeeld hebben. En wie weet, misschien komen wij The Box ook wel eens uitproberen!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Variatie
 • Puzzels met teamwork
 • Geen echte link tussen puzzels en verhaal

 

Oriënt Express

Backspace Escape Rooms
Geplaatst op: 30 december 2019

Prachtig decor, leuk spel!

Het decor van deze escape room is echt prachtig! Je waant je echt in de Oriënt express. Tegen de verwachtingen in was er nog veel variatie doorheen de verschillende ruimtes in het spel. Af en toe een iets minder leuke puzzels: in een escape room speel ik persoonlijk liever doe-puzzels dan denkpuzzel en hier moest je af en toe wel lang werken aan een denk-raadsel. Maar dit werd zeker goedgemaakt door de leuke verrassingen in de Orient Express!
Een aanrader!


Reactie door Backspace Escape Rooms

15 januari 2020

Ook hier weer een hele mooie review, dankjewel! We hebben hard gewerkt om met het decor een zo echt mogelijke wereld te maken. Jammer dat de logische denk puzzel een tijdje duurde. Gelukkig blijft de Oriënt Express een mysterieuze trein vol verrassingen!


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtig decor
 • Verrassend gevarieerd
 • Goeie sfeer
 • Een logische denken puzzel die nogal lang duurde

 

Escape De Kelder

#ANT Escape Rooms
Geplaatst op: 4 november 2019

Op eerste zicht eenvoudig, maar vol verrassingen

De gamemaster neemt zijn tijd om je in het spel te brengen en de juiste sfeer te creëren. Bij de start van het spel geraak je mits wat ervaring in andere escape rooms vlot vooruit, maar zodra je in de tweede kamer terecht komt, kom je heel wat originele en ook een paar moeilijkere puzzels tegen. Een paar keer werd ik echt verrast in de kamer en op een bepaald punt kom je een puzzel tegen waarvan je aanvoelt dat de maker(s) van deze kamer met veel passie en energie puzzels creëren waarbij de fun voor de speler primeert op de energie die het kost om ze te bouwen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verrassend
 • Leuke puzzels, soms indrukwekkend
 • Sympathieke gamemaster

 

Uitdagend en sfeervol

Ondanks de kleine oppervlakte, zijn de makers er in geslaagd een hele reeks uitdagende puzzels in een sfeervol decor weg te werken. Een heel originele puzzel zorgt voor een onvergetelijk extra'tje!
Helaas soms wel wat moeilijk. Ingame zouden hier en daar iets betere hints kunnen zitten.


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeervol decor
 • Uitdagende puzzels
 • Chocolade!
 • Klein, maar fijn
 • Geautomatiseerde hints

 

Middeleeuwse folterkamer

Escape Room Gent
Geplaatst op: 2 september 2020

Leuk voor beginners

We speelden deze kamer bewust met onze ouders zodat hun eerste escape room in een "toegankelijke" kamer zou gespeeld worden. Dit is duidelijk een kamer van de eerste generatie en vanuit dat standpunt is het zeker een leuke escape room. De lat ligt intussen echter een pak hoger, waardoor deze minder goed kan opboksen tegen nieuwere escape rooms.
Weinig technische snufjes, slechts één ruimte, een woordpuzzel die je moet oplossen met papier en stylo,... We hebben zeker een leuke tijd gehad met onze ouders en de kamer was ook niet te moeilijk voor hen, maar je dient deze kamer dus te spelen met respect voor de tijdsgeest waarin deze kamer gemaakt werd.
Wel jammer dat de hints voorgeprogrammeerd waren en dat we deze dus meestal kregen nadat we de puzzel zelf al opgelost hadden...


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk voor een eerste generatie escape room
 • Makkelijk voor beginners
 • Weinig technische snufjes
 • Geautomatiseerd hintsysteem
 • Kleine kamer

 

Room 7

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 19 juli 2021

Leuke starters escape room!

Lang voor dat ik plannen kreeg om zelf een escape room te bouwen, speelden we deze charmante kamer. Deze is dus nog steeds in mijn hart gesloten omdat ze mee aan de basis ligt van mijn escape room enthousiasme en dus ook eigenlijk aan het bouwen van The Box.

Deze kamer is intussen al wat ouder, maar stond op het moment van de bouw zeker voor op zijn tijd. Er zijn al voldoende verrassende effecten en wat technische snufjes aanwezig die het spel ook vandaag nog de moeite waard maken. Het is zeker geen kamer die je van slotje naar slotje leidt, maar eentje dat zich al focust op samenwerking, grappige momentjes, een leuke sfeer en verhaal.

Vooral de link tussen de puzzels met het verhaal zorgen voor een leuke sfeer. De 7 hoofdzonden zijn elk uniek verwerkt tot een eigen puzzel en verder aangevuld met andere puzzels om de boel te stroomlijnen en iedereen bezig te houden. Ik vond de kamer toen zo leuk dat ik een paar maand later nog eens opnieuw mee binnen gegaan ben met een andere groep vrienden. Weliswaar braafjes toekijkend vanuit de comfortabele zetel en mijn mond stevig gesloten. Mijn eerste voorproefje als toekomst "gamemaster" :p

Deze kamer is een van de kamers in Gent die ik steeds aanbeveel aan iets minder ervaren groepjes. Vooral omdat het voor ervaren escapers misschien een wat kleinere en makkelijkere kamer kan zijn. Maar eigenlijk is het een van de kamers in Gent die iedereen vroeg of laat toch van zijn lijstje moet kunnen af vinken. Elke enthousiast moet immers zijn klassiekers kennen :)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeervolle kamer
 • Puzzels origineel gelinkt aan 7 hoofdzonden
 • Ideaal voor beginnende spelers
 • Teamwerk en grappige momenten
 • Voor ervaren spelers misschien wat makkelijk

 

0 reviews