Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The box gent, nathan

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Eigenaar en bedenker van www.thebox.gent en uiteraard ook escape room enthousiast!


De reviews die ik schrijf hebben dikwijls een hogere score. Dit komt doordat ik voornamelijk de kamers wil reviewen die ik ook effectief wil aanbevelen aan spelers van The Box. Als een kamer in mijn "gespeeld" lijstje nog geen review heeft wil dat niet zeggen dat die daarom niet leuk is. Er zijn zoveel escape rooms, dus ik probeer op voorhand via andere reviews zelf al de leukste kamers uit te filteren om te spelen. Ook wil ik geen collega escape rooms in de Benelux hun gemiddelde score naar omlaag trekken, dus geef ik liever geen review in dergelijke gevallen. 


Extra gespeelde kamers die nog niet op escapetalk te vinden zijn:


Onze aanraders staan vet


Berlijn:
Final Escape:

* Trabi race (steampunk => mooi decor, geen interessante puzzels)
* Prison escape (voorspelbaar maar leuk)

The Room

*Beast of berlin

* Go west
* The Lost Treasure

* Secret of Brandon Darkmore (Mijn all time favorite!)
Illuminati escape

* Jackpot (originele puzzels)
* Cyber Attack (aanrader voor gamers)
Exit room

* Bunker (geen aanrader)
* Da vinci (geen aanrader)

Barcelona:
Open mind escape room
* S.W.A.T (gevarieerde ruimtes)
Abduction
Lid sinds

21-09-2019

Locatie

Gent

Statistieken

Escaperooms

39 reviews

101 kamers gespeeld

92.3% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Escape rooms in beheer

The Box

Gent (BE)

39 reviews

The Avalanche

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 07 december 2022

Lockdown's meest complete beleving in Gent

Weer een nieuwe kamer van Lockdown in Gent: die moesten we spelen. Ongelooflijk hoe ze blijven nieuwe kamers bouwen die toch steeds weer zo anders spelen en aanvoelen dan hun vorige kamers.
Wat mij betreft is dit de topper van hun kamers in Gent (ik speelde er nog geen van hen buiten Gent). Het komt over als hun grootste kamer met de meeste variatie aan puzzels. Het decor en enkele effecten in de kamer zorgen voor een echte ski hut sfeer. Je vergeet werkelijk dat je ergens op Dok Noord zit gewoon.

De kamer is speelbaar met minstens 4 spelers, maar wij kregen de uitzonderlijke toelating de game te spelen met twee spelers. Het spel werd hierdoor een beetje aangepast en de beleving was hierdoor uiteraard anders dan ze voor ogen hadden. Maar we hadden daardoor met twee des te meer puzzelplezier. Met meerdere spelers zou ik het misschien wat jammer vinden dat ik veel puzzels zou gemist hebben die mijn teamleden opgelost hebben.
De dag nadien ging ik opnieuw Avalanche binnen, maar dan als toeschouwer terwijl onze eigen game masters van The Box de kamer speelden. Toen kon ik dus zien hoe goed het spel eigenlijk in elkaar zit als het gespeeld wordt met het voorziene aantal spelers. Veel samenwerking, iedereen heeft wel wat te doen (zeker bij het begin van het spel) en uiteraard leidt de samenwerking tot grappige momenten.

Eerlijk is eerlijk: de start van het spel en het hintsysteem doet ons sterk denken aan onze eigen game, maar ik neem het onze sympathieke collega's bij Lockdown niet kwalijk. Het past perfect in het verhaal en ik zou niet weten hoe ze het anders of beter zouden moeten doen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Samenwerking onder spelers

  Thyge

Ulysses Spaceship

Maximum Escape
Geplaatst op: 07 december 2022

Leuke tweede helft

Het eerste half uur is niet bijzonder origineel, maar daarna wordt het spel wel stukken leuker. De eerste helft is ook meer standaard een escape room met puzzels, waar de tweede helft de focus legt op de beleving


7

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving tijdens tweede deel
 • Weinig origineel eerste deel

 

Verrassende kamer met een leuk verhaal

Let op: deze kamer is niet speelbaar in het Engels.

In de onthaalruimte wordt je volledig geautomatiseerd verwelkomd en start je met te kiezen naar welk tijdperk je wil reizen. Nadien komt er een enthousiaste acteur je naar de teletijdmachine begeleiden en begint de reis. Uiteraard loopt de reis iets anders dan gepland en kom je voor een aantal verrassingen te staan. Deze kamer is groter dan de eerste Cronologic kamer. Ze heeft het vooral van een beter sfeer, decor en verhaal. Qua puzzels is het zeker ook leuk, maar een stukje minder origineel. Het hintsysteem is soms een beetje verwarrend, zelfs voor de Spanjaarden in ons gezelschap. We waren net te laat om terug te keren naar het heden met de teletijdmachine. Een van de weinige keren dat we niet konden ontsnappen in een escape room, maar dat maakte het eigenlijk alleen maar leuker en spannender op het einde.

Enthousiaste en goede game master ook!


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Verrassend

 

Cronologic 1: La creación

Cronologic Escape Room
Geplaatst op: 07 december 2022

Kamer met veel afwisseling en originaliteit

Let op: de begeleiding en de intro is enkel in het Catalaans/Spaans. Wij hadden een Spaanse vriend mee die kon vertalen waar nodig.

Wat me vooral bijblijft van deze kamer is de variatie en de originaliteit van de puzzels. Ook konden we zelfs met ons kleine groepje van 3 spelers regelmatig opsplitsen en taken verdelen. Er was veel te doen en te vinden. Een goede flow met hints die op tijd gegeven worden, ingewerkt in de game.


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Niet speelbaar in het Engels

 

The Toy Factory

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 07 december 2022

Perfectie op alle vlakken

Een uitgebreid theaterstuk van de game master als introductie, in een prachtig ontworpen decor, onder begeleiding van geluidseffecten en een soundtrack. De sfeer zit er onmiddellijk goed in. Vanaf de eerste puzzel merk je dat de puzzel niet zomaar een puzzel is, maar een deel van het verhaal en dat loopt zo door gedurende de rest van de game.
Net goed van moeilijkheidsgraad, grappige en verrassende effecten, afwisseling tussen actie en denken,... van begin tot einde is het spannende en hilarische beleving.
Het is duidelijk dat Wout de juiste mensen rond zich heeft weten te vinden om voor elk aspect van deze kamer de nodige expertise binnen te halen. Prachtig gedaan!

Nek aan nek met The Movies in de ranking... Ik zou The Movies aanbevelen voor beginners omdat je daar nog redelijk sterk geleid wordt door het spel. The Toy Factory zou ik aanbevelen voor iets gevorderde spelers die nog eens van hun sokken geblazen willen worden.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Origineel
 • Verhaal
 • Acteur
 • Moeilijkheidsgraad

 

Hunting Season

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 07 december 2022

Het perfecte proefstuk voor The Toy Factory

De eerste kamer van Escape Room Antwerp is er eentje dat al lang op onze todo-list stond. Veel positieve verhalen en ook veel goede reviews. De verwachtingen lagen dus hoog en die werden zeker ingelost.
We speelden onmiddellijk na deze kamer The Toy Factory. Die perfecte game (lees ook onze andere review), beïnvloedt natuurlijk een beetje het beeld dat ik nu overhoud aan deze kamer. Als je vergelijkt is The Hunting Season nog een beetje eenvoudiger qua techniek en is de "production value" van de kamer nog iets lager (soundtrack, spektakel,...), maar in de plaats krijg je wel een heel sfeervol spel. Het is rustiger en tegelijkertijd spannender. Maar als je vergelijkt met een gemiddelde andere escape room steekt ook deze er met kop en schouders bovenuit. Graag geef ik dus ook deze een 10, maar daar loopt The Toy Factory al mee weg.
Weet je: het is een eindje rijden omdat het wat meer afgelegen ligt buiten Antwerpen, dus als je er dan toch bent: speel gewoon beide games! Eerst The Hunting Season en daarna The Toy Factory.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

Haunted House

The Chamber
Geplaatst op: 07 december 2022

Zotte effectjes

Deze kamer zat vol effectjes die je echt deden geloven dat er een geest in de kamer aanwezig is. Iets wat andere griezel escape rooms meestal minder goed lukt.
Deze kamer deed me oprecht af en toe even ongemakkelijk voelen door de duisternis en onverwachte mindfucks of griezel effectjes. Niet dat het hele spel in het donker gespeeld wordt (dat is doorgaans niet echt leuk), maar de afwisseling in de belichting helpt je op je hoede te blijven en de focus te houden op de juiste puzzels.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Spannend
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Veel traditionele slotjes, maar toch leuk!

De escape room is gesitueerd in een iets meer afgelegen wijk in een niet opvallend gebouw. Bij aankomst worden we worden even in een wachtkamertje geplaatst dat al min of meer ingekleed is, maar zonder verdere instructies voelt dat na enkele minuten wat raar aan.
Maar dan verschijnt de game master opnieuw, ingeleefd in een rol om ons naar de kamer van Elisabeth te leiden. Tijdens een korte wandeling doorheen lange gangen ontstaat er weer een contrast tussen de beoogde sfeer en het nogal lege gebouw. Jammer dat we niet van bij de start naar de échte onthaalkamer van dit spel geleid werden, dat zou ons sneller in de sfeer gebracht hebben.
Eens we in de onthaalkamer vlak naast het eigenlijke spel aangekomen waren, kwamen we dan toch in de sfeer, mede dankzij de inleving van de game master. Het spel zelf komt dan weer iets klassieker over: een bureaukamer met schilderijen, wat meubels en kunst, maar vooral heel veel (cijfer)slotjes. Al bij al stoorde dit wel niet echt en hadden we toch veel plezier met het zoeken naar de codes van deze slotjes.
Best wel een leuke kamer dus als je nog eens de focus wil leggen op het puzzelen ipv het spektakel.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Logica
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Onthaal

 

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 07 december 2022

Spannende beleving

Na de wat onwennige ontvangst aan de inkom werden we naar beneden begeleidt in de catacomben. We krijgen nog kort even de standaard regels mee en dan worden we gedropt in een donkere ruimte. Vanaf dan werden we verrast door een mooi uitgewerkte game met leuke puzzels en vooral top acteurs die op de juiste momenten de kop op staken om ons te helpen of om ons net wat nodige extra spanning en stress te bezorgen. De puzzels waren leuk en uitdagend genoeg maar vooral het verhaal en de acteurs maakten deze game echt af.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 19 juli 2021

Een niet te missen ervaring!

Qua oppervlakte een verrassend grote escape room. De unieke locatie van deze escape room doet je voor het binnenstappen van de kamer al vermoeden dat er heel wat aandacht zal besteed zijn aan de afwerking en het decor. En inderdaad: Anthony, de ontwerper van deze kamer, heeft zijn talenten als interieurarchitect zeker benut om een prachtig decor te creëren. Nergens vind je iets dat slecht afgewerkt is en alle techniek en verrassingen zitten perfect weg gewerkt. Massa's passende props en decorstukken maken deze kamer helemaal af. Naar het schijnt gingen er tijdens de bouw uuuren naar het online zoeken en bestellen van al dat moois :p Wie houdt van films zal de vele referenties naar bekende films zeker waarderen.

Ik speelde deze kamer eerder toen hij nog maar net geopend was. Toen kreeg dit spel al een 9/10, maar na de lockdowns kreeg ik van alle kanten te horen dat deze kamer enorm veranderd zou zijn. Bovendien smeekten mijn jobstudenten al lang om bij de volgende teambuilding deze kamer eens te mogen bezoeken. Zo kwam ik dus een tweede keer in deze kamer terecht. Anthony stond er op dat ik opnieuw zou meespelen, ook al had ik hem al gedaan. Al snel werd duidelijk waarom...

Tijdens de lockdown heeft de kamer een heuse upgrade gekregen. De ervaringen en reacties van spelers werden meegenomen en ook wou de maker het niveau van zijn kamer optillen naar dat van de spektakel escaperooms zoals je die vaak in Nederland aantreft. En dat is hem ongelooflijk goed gelukt. Niet enkel zit de flow veel beter dan voorheen (je wordt vlot en subtiel van puzzel naar puzzel geleid zonder hints), ook is het verhaal beter uitgewerkt met een mooie intro en endgame. En daar blijft het niet bij. De escape room is nog eens een pak groter geworden ook met enkele extra kamers (vandaar dat het spel tot wel 100 minuten duurt). De oorspronkelijke kamers waren al prachtig, maar de nieuwe doen de spektakelwaarde nog de hoogte in schieten. Duidelijk de top van België en zeker mee in het vaarwater van de Nederlandse toppers!

Zeker ook het vermelden waard zijn de puzzels en sfeerelementen die je als speler echt wel verrassen. Ik wil niet spoilen, maar echt alle zintuigen worden geprikkeld. Ook wordt gespeeld met de emoties van de speler: van spanning tot humor en alles daartussen. Ook wordt je als speler regelmatig beloond voor het oplossen van een puzzel en dat op allerlei uiteenlopende manieren.

Anthony's passie en enthousiasme zijn zeker ook een meerwaarde aan deze kamer: de ontvangst en nabespreking maakten het spel helemaal af.

The Movies ligt misschien niet midden in een grote stad, maar de kamer is het ritje meer dan waard! Je hebt er alleszins voldoende parkeerruimte en zelfs dat is alweer een ervaring op zich.


Reactie door The Push Mystery Rooms

07 december 2021

Bedankt Nathan en The Box team! Ik kan niet ontkennen dat ik geniet van deze review. Het is en blijft een passie en je moet een beetje gek zijn om zoiets in elkaar te steken, maar daar weet jij met The Box ook alles van hé ;-) Dikke merci!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtig decor
 • Massa's leuke props en filmreferenties
 • Een van de grootste/langste escape rooms
 • Gepassioneerde game master
 • Weinig nood aan hints door goede aanwijzingen in g
 • De centrale kamer uit het spel wil iedereen in zij

  kristel_caenberghsbroeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaert

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 15 oktober 2021

Een sfeervolle kamer met doordacht gebruik van effecten

Wat deze kamer toch wel doet uitblinken is hoe dit spel je vanzelf in de juiste richting duwt, niet door middel schreeuwerige puzzels die van ver je aandacht trekken, maar door een subtiel gebruik van licht, geluid en beweging. We hadden maar weinig hints nodig, maar toch merkten we dat we eigenlijk IN het spel geleid werden naar iets dat we over het hoofd zagen. Je krijgt de kans om dingen spontaan te vinden, maar na een tijdje krijg je dus op een subtiele manier ingame hints.
Je voelt dikwijls aan dat de puzzels zodanig gebouwd zijn dat ze niet elk als een losstaand puzzeltje gezien moeten worden, maar dat ze over meerdere kamers heen moeten opgelost worden of een effect hebben. De op zich al ruime kamer wordt daardoor nog "groter" omdat je naar het einde toe de volledige oppervlakte benut. En toch slaagt de kamer er dus in je aandacht steeds subtiel naar de juiste kamer te leiden.
Ook het verhaal is mooi uitgewerkt met een spannende soundtrack, voice acting en een beetje spektakel.
We hadden ook het geluk om een van de bouwers van de kamer als game master te hebben, die zorgde voor een heel gezellige ontvangst en leuke nabespreking. Heel leuk om hem vol passie over zijn kamer te horen praten.
Opvallend ook hoe veel escape rooms in Nederland een grote escape room verbergen achter een soms kleine gevel. Zelfs het onthaal en de bar van deze locatie oogt ruim en is prachtig afgewerkt.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Subtiele hints dmv ingebouwde techniek
 • Grote, sfeervolle kamer
 • Soms lekker spannend
 • Naar het einde toe meer en meer verrassingen

  your-escape

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 15 oktober 2021

Beleef de sfeer die hoort bij de Bella Ciao soundtrack

Je kan er niet om heen: dit is een must do voor wie fan is van de bankovervallers op Netflix. Maar tegelijk lijkt het mij ook een vereiste om eerst even de serie te bingen alvorens deze kamer te spelen. Heel veel in het spel komt pas tot zijn recht als je wat achtergrondkennis hebt. Zodra je die hebt zit elk detail in het spel en verhaal juist. Elke puzzel geeft je het gevoel van "hey, dat herken ik!"
De afzonderlijke kamers in het spel zijn elk op zich uniek qua decor en sfeer en hebben een duidelijk doel in het verhaal. Door hun verscheidenheid heb je echt het gevoel dat je niet in een kamer zit, maar een kleine reis maakt.
De puzzels waren voldoende afwisselend, soms makkelijk soms moeilijk. Technisch heeft de kamer iets minder spektakel gehalte dan de andere topkamers in de regio, maar daardoor krijgt het spel een bepaalde sfeer die perfect past in dit thema. Vergeet niet dat je ongezien een bank probeert leeg te roven, dus dat mag al wel wat stiller gebeuren. De soundtrack van deze game helpt je ook om continu in de juiste sfeer te blijven.
We raakten maar nipt op tijd buiten, dus op het einde was het echt wel heel spannend om met de buit te kunnen ontsnappen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Weet de sfeer die bij Bella Ciao hoort te pakken
 • Verhaal doorheen de verschillende kamers
 • Afwisselende puzzels en kamers
 • Wellicht vooral leuk voor de fans

 

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 15 oktober 2021

Een uur genieten in een betoverende wereld

Dit is een escape room die heel duidelijk een totaal andere richting uit gaat dan de meeste escape rooms. Geen grootse special effects en mega grote decors, maar een kamer waar je werkelijk even een uur kunt genieten van al het moois en de rust in enkele prachtig gedecoreerde kamers. Een echt Wonderland waar ik zeker wel wat langer zou kunnen vertoeven. Wellicht speelde het ook mee dat we deze kamer speelden tijdens een trip langsheen 7 escape rooms in 2 dagen tijd: deze kamer was even een bron van kalmte tussen al het geweld dat we in de andere kamers zagen.
Laat dit echter niet de indruk geven dat de kamer niet spannend is! Er zijn echt veel puzzels verstopt in de kamers die tot in de kleinste hoekjes zijn ingekleed en afgewerkt. De puzzels zijn meestal logische doordenkers waar je gerust even voor kan gaan zitten. Doorgaans heb ik liever actieve puzzels, maar in deze kamer klopte het plaatje gewoon perfect. Ik denk dat elke ervaren escaper van deze kamer zal kunnen genieten, net omdat hij net weer iets anders is dan alle anderen. Tegelijk is het ook een heel toegankelijke kamer voor beginners.
Daarnaast is Marieke een super vriendelijke host, die tot onze verbazing zonder veel verwachtingen haar kamer in elkaar geknutseld had met alles waarvan zij dacht dat het leuk zou zijn. Wel, dat is haar heel goed gelukt! Ook leuk om weten is dat veel top escape room eigenaars uit de buurt fan zijn van deze host. Een heel charmante dame die terecht haar plaats mag innemen tussen de grote spelers uit haar regio.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtig decor, tot in de kleinste hoekjes van de
 • Leuke ontvangst en gezellige nabespreking
 • Originele en logische puzzels in een wonderlijke s
 • Een prikkeling voor alle zintuigen

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 07 december 2022

Heel grote en spectaculaire game

Reviews genoeg voor deze escape room die aangeven dat dit een leuke kamer is en ik kan dit alleen maar bevestigen. Van bij het onthaal zorgen allerlei spectaculaire details voor een verrassende beleving. Hoogtepunten aan deze game zijn toch het grote aantal ruimtes, ingenieuze decors en geluidseffecten en een eindpuzzel die werkelijk overkomt als een perfect gechoreografeerde filmproductie.
Een tip: zorg dat er een aantal mensen in je team zitten die niet verkouden zijn. Een puzzel was voor ons fysiek niet uit te voeren daardoor, maar het hint systeem leidde ons er op een goed manier doorheen :p


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Decor
 • Techniek
 • Groot
 • Variatie
 • Verrassend

  down-the-hatch

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 15 oktober 2021

Goed voor de conditie en technisch mooie puzzels

De opstart met een acteur en gepersonaliseerd verhaal geeft deze game alvast een leuk begin. Nadat de eerste kamer opgelost is kom je in een volwaardige cellenblok terecht dat er tamelijk realistisch uit. Het spel vereist wel wat samenwerking tussen de spelers over meerdere kamers heen. Wij speelden met 2spelers, waardoor we veel heen en weer moesten lopen, maar daar was niks vervelend aan. Het voelde echt aan alsof het cellenblok even "van ons" was en we echt moesten proberen ontsnappen. Dat we daarvoor wat moesten in het rond crossen doorheen de gangen maakte het alleen maar spannender. Een mooie opbouw van puzzels met enkele heel spectaculaire en decortechnische verrassingen naar het einde toe.
Nadien nog een leuke babbel gehad met de gepassioneerde host van de kamer!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spectaculaire decortechnieken
 • Gepersonaliseerd verhaal met acteur
 • Opbouw in spektakel naar einde toe

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 15 oktober 2021

Pure passie!

Deze kamer straalt gewoon de passie uit van de maker. Zoveel zorg en liefde voor de afwerking van de kamers, de opbouw van de puzzels, de sfeer in het verhaal zou je werkelijk overal willen zien. Helaas kan ik niks vertellen over het hoogtepunt uit de game zonder te spoilen, maar de laatste 15 minuten van het spel zijn qua beleving het meest bezielde dat ik tot hier toe meemaakte in een escape room.
Ik genoot van de kamers die er soms zo mooi uitzagen dat ik er van uit ging dat bepaalde stukken enkel als decor zouden dienen, zodat niemand het zou kunnen beschadigen. Maar niks bleek minder waar.
We hadden de eerste helft van het spel niet zozeer het gevoel dat we onder druk stonden. Je functie als echte brandweer komt pas in de tweede helft sterk naar voren. Dat vond ik echter niet storend, want zo konden we de eerst helft rustig genieten van het decor en de leuke puzzels. Op het einde wordt het uiteindelijk toch zodanig spannend dat je uiteindelijk zelfs begint te lopen door de kamers, iets wat ik anders zelden doe...
Deze kamer heeft ook wel wat (technische) spektakelwaarde, maar dan op een totaal andere manier dan dat je dit bij de top escape rooms in de buurt van inferno ziet.
Breng Tim, de commandant van Inferno, zeker een bezoekje als je in de buurt bent. Het is een plezier om door hem ontvangen te worden in zijn prachtige game.
Inferno is trouwens ook speelbaar in kinderversie. Die hebben we niet gespeeld, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Tim, die trouwens ook leerkracht is, goed weet hoe hij ook van die versie een hele beleving kan maken.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Passie van de maker
 • Sfeer
 • Prachtig decor
 • De laatste 15minuten zijn werkelijk uniek!
 • Onvergetelijke begeleiding en onthaal
 • Enkele heel originele, dikwijls gelaagde puzzels
 • Je kan hem geen 2e keer spelen ;)

  CarfixerJeroenvdsThe Box Gent, NathanMarieke

In Flanders Fields

Atrium Mortis
Geplaatst op: 16 oktober 2021

Spanning in een waanzinnig decor

Wat deze kamer zo speciaal maakt is het prachtig (realistische) decor. Van bij het binnenkomen zeiden we in koor "waw". De loopgraven waren een mooie replica en ook de rest van de kamer leek recht van een filmset van een oorlogsfilm geplukt. Helaas kan ik niet spoilen, maar een deel van het decor zorgde bovendien voor een van de leukste "actie"puzzels die ik in een escape room zag.
De meeste puzzels zijn heel origineel, al geven een aantal puzzels ook wel een déjà-vu gevoel. Maar de manier waarop de puzzels in de kamer geïntegreerd zijn en hoe je wel wat fysieke inspanning moet leveren om alles met elkaar te verbinden maakten het dan toch weer speciaal. Ook passen de puzzels allemaal mooi in het verhaal en thema.
Leuke geluidseffecten ook met een spannend einde.
Deze kamer komt mee in mijn top 5 van Vlaanderen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtig decor
 • Puzzels matchen met verhaal
 • Sportieve kamer

 

Catacumbas

Golden Pop
Geplaatst op: 07 december 2022

Leuk decor, maar soms nogal moeilijk

We waren in het gezelschap van een Spanjaard en dat kwam goed uit, want de raadsels die vertaald waren in het Engels waren niet altijd even duidelijk. Gelukkig stond op de achterkant van de borden met de raadsels de Spaanse versie waardoor onze Spanjaard kon beschrijven wat er bedoeld werd.
Voor de rest de meest awkward intro meegemaakt van een heel enthousiaste game master, zelfs tot een dansje toe. Eens in de kamer was het best een mooi en goed ingeklede kamer, maar de puzzels waren niet allemaal even interessant


7

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Sfeer
 • Vertaling naar Engels
 • Moeilijkheidsgraad

 

La Mina

Unreal Room Escape - Hospitalet
Geplaatst op: 07 december 2022

Klein, maar tegelijk onverwachts groot en origineel

Langs buiten en bij het binnenkomen verwacht je een kleine escape room. Maar nee, je gaat echt een volwaardige mijn in met alles er op en er aan. Leuke (maar wel nogal eenvoudige) puzzels, een beetje indiana jones gevoel op sommige momenten en een sympathieke game master zorgden voor een leuke ervaring


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Logica

 

Abduction 3: The Exam

Abduction
Geplaatst op: 07 december 2022

Van de ene uitdagende opdracht naar de volgende

Geen typische escape room met raadsels die in een verhaal gegoten zijn. Nee, eigenlijk gewoon van de ene uitdagende puzzel naar de volgende. Het heet dan ook gewoon eenvoudig "The Exam". De meeste vereisen ook wat fysieke inspanning wat eens een andere aanpak van escapen geeft.
Wegens de originaliteit en de leuke puzzels echt een aanrader, ook als stelt het verhaal weinig voor.


9

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Actieve puzzels

 

Abduction 4: Enterprises

Abduction
Geplaatst op: 07 december 2022

Kom met een groepje :p

We hebben het zelf gezocht: een kamer spelen met 2 spelers die eigenlijk gebouwd is voor minimum 3. Heel wat fysieke opdrachten werden daardoor voor ons dubbel zo uitdagend, maar we zijn er in geslaagd door te rennen, vliegen en te springen er toch door te geraken :p
Heel leuke fysieke proeven in een kamer met een redelijk grote oppervlakte. Een knappe batmobiel als decorstuk en ook de rest ook leuk in thema. We hadden veel plezier en de kamer moest daarvoor niet eens echt rekenen op het gebruik van de Batman franchise.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fysieke proeven
 • Puzzels
 • Spannend

 

Alien Origin

Escape Barcelona
Geplaatst op: 07 december 2022

Chaos

Leuk concept en decor, maar eigenlijk hebben we 45 minuten zitten sukkelen in de eerste paar kamers, zonder al te veel hulp, terwijl we echt moeizaam vooruit geraakten. De puzzels kwamen ons niet allemaal even logisch over. Jammer want het had zeker potentieel.
Maar van de laatste 10 minuten waren we eigenlijk echt wel aangedaan: plots komt de game master de kamer binnen en probeert ons als een soort van "commander" van het schip door de rest van het spel te leiden zodat we alsnog tijdig zouden buiten geraken. Hij probeerde wel wat te acteren en in zijn rol op te gaan, maar hij had gewoon zijn game master T-shirt aan, was heel chaotisch en het kwam er op neer dat we nog 10minuten achter hem aan moesten rennen. Overal zei hij onmiddellijk "Now do this, now do that". Wij dus gewoon uitvoeren zonder enig idee te hebben waar we nog mee bezig waren en waar het verhaal nog over ging.
En dan komen we buiten met een dikke proficiat van de Game Master terwijl het duidelijk niet verdiend was. Geen idee of dit initiatief van de game master kwam of dat ze dit bij alle groepen moeten doen. Ik vermoed dat dit een paniekreactie was omdat we nog niet de helft van de kamer gezien hadden 10minuten voor het einde. Jammer, maar wellicht faalde deze kamer bij ons door de begeleiding...


5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 2.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Decor
 • Slechte service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Onlogische puzzels

 

Tomb Hunter : Akasha´s Legend

Escape Barcelona
Geplaatst op: 07 december 2022

Goed gebruik van decor en actrice

Deze kamer voelde echt aan als een real life spelletje Tomb Raider. Leuk en mooi decor, met heel wat actie elementen. Puzzels variëren van eenvoudig tot heel origineel. De inzet van een actrice tijdens het spel maakte de ervaring compleet. Ook leuk dat er verschillende eindscenario's zijn op basis van gemaakte keuzes.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Spannend

 

The Brewery

Enigmik
Geplaatst op: 07 december 2022

Heel ingenieuze kamer met een leuk thema

Een technisch heel sterke kamer die heel mooi afgewerkt is. Ondertussen ook iets bijgeleerd over het brouwproces :p
Logische puzzels met afwisseling tussen denken en doen. Een leuk verhaal met leuke intro en outro. Zeker een aanrader in Barcelona!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica
 • Sfeer
 • Bier!

 

Een aanrader voor escape room enthusiasts

Deze kamer in Leuven mist nog wat mond- aan mondreclame, want ik had nog niet veel verhalen over Emerantia gehoord. De reviews zagen er goed uit en de gedachte aan het spelen van een lange escape room, gespreid over een volledig huis, hebben me echter overtuigd deze kamer te boeken.

Daardoor was de ervaring wellicht nog zo leuk. Onverwachts katapulteerde dit spel zich toch tot één van mijn favoriete escape games in België.

Het begint met een leuke start in een klein salonnetje, zonder aanwezigheid van een gamemaster. Je stapt binnen, kan jezelf bedienen met koekjes, snoepjes en drankjes, terwijl de ingeklede televisie de basisregels projecteert tot het spel iets later vanzelf begint. Hierdoor raad ik de kamer niet aan aan spelers die voor het eerst escapen. Leuke escape games als deze speel je sowieso best nadat je al wat ervaring hebt om er des te hard van te kunnen genieten en de puzzels en techniek te kunnen appreciëren.

En dan start het spel, gespreid over alle kamers in een volledig rijhuis. Elke kamer is een mini-escape room op zichzelf met een unieke sfeer en steeds een evenwichtig aantal originele puzzels. Steeds heel spannend om te zien hoe de volgende kamer er uit gaat zien en nooit werd ik ontgoocheld. Een goede sfeervolle soundtrack droeg ook bij aan de sfeer.

De kamer duurt 85minuten en wij raakten zonder hints buiten met 7 minuten overschot. Zeker te doen qua moeilijkheid dus, maar toch uitdagend.

Knap hoe een vervallen rijhuis zo eenvoudig en toch stijlvol omgebouwd werd tot een puzzel "dungeon".

Ook technisch knap gedaan: elke kamer heeft voldoende variatie tussen analoge en elektronische/mechanische puzzels. Het oplossen van een puzzel wordt dikwijls beloond met een leuk (technisch) effect in de kamer.

Je voelt ook dat het spel nauwlettend gevolgd wordt door de game master: sommige effecten moeten volgens mij in gang gezet worden door de game master zelf, maar deze werden steeds perfect getimed.

Nog een tip: het verhaal en thema is een beetje griezelig, maar niet angstaanjagend. Neem dus zeker een of meerdere spelers mee die iets sneller schrik hebben: dit zorgt er voor dat de volledige groep iets sneller op zijn hoede is en een beetje stress ervaart over wat er allemaal op je af kan komen :pReactie door Escape House Emerantia

19 juli 2021

Bedankt Nathan voor de uitvoerige en correcte beschrijving!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Een volledig huis!
 • Uniek thema per kamer, mr doorlopende verhaallijn
 • Technisch top in elkaar gestoken
 • Enorm leuke variatie in puzzels
 • Duidelijk gebouwd door gepassioneerde escaper
 • Zelfs 85 minuten vliegen zo voorbij :)

  escape-room-leuvenescape-house-emerantia

Mooie setting

Deze kamer gaf me effectief het gevoel in een kroezelig caberet theatertje terecht te komen. Gezellig en mooi ingericht met puzzels die perfect bij het verhaal en thema passen.
De puzzels op zich waren niet altijd even makkelijk, maar wel logisch eens we de oplossing vonden. We proberen steeds te spelen zonder tips te vragen, maar nu gaven we het toch even op na 10minuten zoeken en ik beklaag me dat we de logische oplossing niet zelf gevonden hebben achteraf gezien.
We speelden met 5 en ik heb het gevoel dat iedereen wel een bijdrage kon leveren. Niet dat er veel puzzels tegelijkertijd opgelost kunnen worden, maar er zijn voldoende elementen in het spel en de kamer die er voor zorgen dat iedereen min of meer het gevoel heeft dat hij goed bezig is.
Ook het leuk verhaal en introfilmpje is het vermelden waard.
Eén technisch mankementje tijdens het spel zorgde bij ons net voor een bizar maar grappig momentje :p
De kamer is wel toe aan een technische opknapbeurt (kapotte lampjes, slijtage op puzzels, lijmsporen op plaatsen waar duidelijk ooit iets vastgelijmd hing, geen signaal wanneer je juist of fout bent bij het oplossen van een puzzel).
Persoonlijk vond ik deze leuker dan de onderzeeër: meer variatie en het thema sprak me me meer aan.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk decor en thema
 • Logische puzzels
 • Introfilmpje en verhaal
 • Hier een daar wat slijtage

 

Laad meer reviews

0 reviews