Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Domina tempus

Senior Escaper

Offline

Omschrijving

Domina Temporis eam opinionem de evasione


Lid sinds

09-11-2018

Statistieken

Escaperooms

68 reviews

110 kamers gespeeld

97.1% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


5 forum berichten

68 reviews

N.E.R.O AI

Locks & Keys
Geplaatst op: 05 januari 2024

Gedreven voor mazzel

Een spontaan escape uitje leidde ertoe dat ons groepje van drie personen uitkwam bij Locks & Keys. Die nieuwe kamer wilden we wel meepakken!

De ontvangst was hartelijk en vriendelijk. De ontvangstruimte voldoet prima. Je kunt er fijn zitten, iets drinken, puzzeltjes maken en er zijn kluisjes voor je kostbare spullen. De gamehost deed de uitleg zoals je deze verwacht bij elke andere escaperoom, niets op aan te merken!

De naam, beschrijving en de afbeelding bij de kamer schept verwachtingen. Een soort futuristic beleving met een decor wat daarbij past. Ik heb het als jammer ervaren dat de ruimte waarin we terecht kwamen heel basic was en er ook wat onafgewerkt uit zag. De aankleding is minimaal, wat misschien ook wel past, echter waren bepaalde aspecten onlogisch geplaatst op de muren. Een beetje alsof iemand de instructie gegeven heeft "om het gewoon ergens te monteren". Dat kwam op mij als erg rommelig over.

De opdrachten die je gaat tegenkomen vond ik niet erg vernieuwend. Het komt ook wat random over, echter is dat wel iets wat ik passend vind in de kamer. De AI wil de intelligentie van de groep testen en doet dat door middel van verschillende opdrachten. Bij één opdracht hebben we erg gelachen en veel plezier beleefd. De rest van de opdrachten werd door ons overwegend als frustrerend of te lang ervaren. Mijns inziens komt dit doordat veel vasthangt aan mazzel hebben en dat is uiteraard niet te sturen.

Ik zou deze kamer helaas niet perse aanraden om te spelen. Ik zou de opdracht minder van mazzel, geluk en/of toeval af laten hangen, zodat het ook beter in de gegeven 60 minuten past. Er waren inmiddels al best wat groepen geweest en nog niemand heeft deze kamer gehaald. De andere kamers van Locks & Keys vind ik persoonlijk beter gelukt...


Reactie door Locks & Keys

23 februari 2024

Bedankt voor je uitgebreide reactie! Ik heb op aanleiding van je reactie de kamer aangepast. Sommige puzzels zijn nu net iets makkelijker en decor is netter gemaakt.


5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 3.5

Service: 7.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee

 

De Tempel van Hunahpu

Escape Mijdrecht
Geplaatst op: 19 mei 2023

Geslaagd voor ons tentamen!

#109

Met 4 personen speelde wij deze kamer. Ik zou dit aantal ook direct willen aanraden. Bij meerdere mensen loop je elkaar wellicht wat voor de voeten, ondanks dat de kamer relatief ruim is.

De aankleding van de kamer vond ik echt boven verwachting. Het ziet er werkelijk prachtig uit en is goed afgewerkt. Chapeau!

De puzzels zijn leuk, zitten goed in elkaar en voelen redelijk aansluitend bij het thema. Wel sluit ik mij aan bij de andere reviews dat de eindpuzzel ietwat simpel is en dat het einde wat meer bombastisch had mogen zijn.

Al met al enorm vermaakt in deze kamer! Tip: GEEN witte schoenen of broek aantrekken 😊.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Florijnen

Escape Mijdrecht
Geplaatst op: 21 mei 2023

Ai ai kap'tein!

#110

De Florijnen is qua formaat een kleine escaperoom. Wij waren met z'n vieren en je loopt elkaar wel snel in de weg. Twee of drie spelers zou het beste zijn, denk ik.

Ik wil allereerst stilstaan bij de onwijs creatieve manier van hoe er gebruik gemaakt wordt van de vierkante meters. Heeel goed gedaan en zeer verrassend! De puzzels waren in thema maar voor mijn gevoel waren er niet heel veel puzzels. Ongeveer op de helft van de escape zit een hele leuke puzzel waar wij echt heel enthousiast van werden. Ook het einde is leuk bedacht en een duidelijk einde, altijd fijn!


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Space Lab

Escape Mijdrecht
Geplaatst op: 21 mei 2023

Ruimtereisje gemaakt

#111

Met z'n vieren gingen we aan boord van dit international space station. Een pittige kamer! Dit zit hem vooral in de vele puzzels maar ook in de overload aan informatie. Het is heel belangrijk om je telkens te blijven bedenken waar je mee bezig bent en dat niet alles wat je ziet ‘iets' hoeft te zijn.

Het is te merken dat puzzels soms wat simpel ogen maar dan hebben we nog een extra laagje. Persoonlijk hou ik daar van. Wel kwamen we ook puzzels tegen die ik niet passend vond ik het ruimte thema.

Het einde van de escape komt uit het niets en mag, in mijn optiek, wel wat meer in het verhaal geplaatst worden.

Desalniettemin heeft onze groep zich enorm vermaakt in deze escaperoom en zou ik hem zeker aanraden aan de wat meer ervaren escaper.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Viking Escape

Unlock Adventures
Geplaatst op: 09 april 2023

Battle zonder dat het battle voelde

Battle kamers heb ik nog niet veel gespeeld, daarom had ik zin om richting Ede te gaan en met twee teams (3 om 3) beide kanten van de kamer te gaan spelen. Ik vind het heel jammer dat deze twee gameplays als één kamer op escapetalk staan; eigenlijk zouden ze gesplitst moeten worden. Maar dat is niet zo dus doe ik dat dan nu maar in mijn review. Mogelijk komt het feit dat ze niet gesplitst zijn dat je bij beide gameplays door dezelfde ruimte gaat en de puzzels voor de één rood en de ander blauw zijn. Dit is goed aangegeven. Daar komt wel meteen een kritisch puntje bij kijken… Als je, zoals wij, de twee kanten direct achter elkaar speelt, ben je al meer ‘biased' want je hebt eerder al de locatie van puzzels of spullen waargenomen.

Wij mochten als eerst de gameplay van de Ridders gaan doen. Als ridder is het je taak om zo snel mogelijk en ongezien het kasteel te verlaten. De puzzels zijn leuk, niet altijd even uitdagend maar wel helder en goed te overzien. Bij de Ridders zitten wat meer ‘denkpuzzels'.

Als tweede speelden wij de Viking kant. Als Viking is het je taak om je bondgenoot uit het kasteel te bevrijden aangezien deze gevangen is genomen. Ik moet zeggen dat ik, tijdens het schrijven van deze review pas door krijg, hoe dit verhaal in elkaar zit (dat kan iets over mij zeggen maar zegt ook zeker iets over de aanwezigheid van de storyline in de gameplay). De Vikingen zijn meer ‘doenpuzzels' maar meer in de zin dat ze een actievere houding vragen. Ik kan mij voorstellen dat anderen deze kant zouden verkiezen boven de Ridders vanwege een meer kruip-door-sluip-door gevoel.

Overall ziet de kamer er echt mooi uit! Nagenoeg alles is in thema en het lijkt best wel op een kasteel. Ware het niet dat de microfoons en boxjes aan het plafond naar beneden hangen en dat een paar props kabels niet kunnen verhullen… De afwerking daarvan kan mijns inziens wel beter, het wegwerken daarvan zou voor een betere ambiance zorgen.

Het battle-element heb ik persoonlijk niet ervaren. Je kan elkaar redelijk goed horen maar ondanks dat heb ik geen opgejaagd gevoel ervaren, hetgeen ik wel verwacht van een battle kamer. Misschien zou hier iets meer gedaan kunnen worden met een opzwepend muziekje in de kamer of soms wat meer audiocues, die voor een beetje meer spanning zouden zorgen.

Ontvangst en service waren vriendelijk en er werd tijd voor ons genomen. Erg gastvrij dus! Ik ben zeker benieuwd naar de nieuwe kamer en zou hiervoor terug gaan naar Ede. Kom je van heel ver, dan zou ik niet perse helemaal naar Ede afreizen voor alleen die kamers. Wel zou ik ze zeker meepakken op de route als je bijvoorbeeld meerdere kamers in de buurt gaat spelen.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Curse Of Captain Kidd

Escape Adventure
Geplaatst op: 25 maart 2023

Schip Ahoy!

Als eerste wil ik meteen zeggen: Wauw! Wat een ontzettend mooie, uitstekend gethematiseerde kamer. Ik waande mij echt op een groot schip, heel tof! Hierdoor krijgt alles wat een hoog Pirates of the Caribbean gehalte maar dat deert mij helemaal niets :).

Ja, het klopt. Onwijs veel sloten. Misschien teveel maar de euforie van een hangslot openen en verder komen vind ik persoonlijk toch wel een heel fijn moment. De puzzels zijn in thema maar hoef je niet in een bepaalde volgorde op te lossen. In de kamer zelf zijn gewoon veel puzzels die je kan gaan oplossen. Een enkele keer kan iets nog niet op dat moment maar dat is minimaal. Ik vind het fijn dat dit maakt dat je wat kan rouleren in puzzels, soms alleen of met twee en soms met z'n alle over een puzzel buigen.

Een onwijs leuke kamer!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Pain Killer

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 27 maart 2023

Doe mij maar een pepermuntje tegen de hoofdpijn

Na tijden geleden Casino Mortale te hebben gespeeld, reisden wij met een team van vier personen terug af naar Almere. Na de wisselende reviews wilden we Painkiller toch graag zelf ervaren.

Als eerste de positieve punten. De start is origineel en ik denk dat Sky High hiermee een niche aanspreekt, ik heb een dergelijke start in NL nog niet eerder beleefd. Daarnaast is de kamer qua oppervlakte groot, waardoor je elkaar niet in de weg loopt. Ook staan er geen eindeloze spullen en prullen in de ruimte, alles wat er staat is duidelijk geen spelonderdeel óf had je nodig. Erg fijn!

Helaas blijven de positieve punten voor mij daar steken. Hoe vervelend ik het ook vind, ik moet teruggeven dat ik mij enorm verward heb gevoeld tijdens het spelen. Mijns inziens zijn de puzzels onlogisch en onnodig complex. Die complexiteit is echt niet nodig en vreselijke verwarrend. Ook vond ik het lastig dat puzzels voorkennis vereisde. Maak dan iets in de kamer waardoor je deze informatie aldaar krijgt. Wij hadden bijvoorbeeld deze voorkennis niet en dan wordt het snel trail en terror in combinatie met de kracht van deductie. Dat is jammer want ik kom een escape spelen om te puzzelen, niet om te raden.

Het ‘element' waar meerdere over schrijven in de reviews vind ik persoonlijk ongepast. Ik heb dan ook heel kort meegedaan in dit element. Je kan dit ook anders oplossen zonder de pijnprikkel. Het viel alleszins mee maar alsnog, het is er toch.

Als laatste punt wil ik heel erg graag meegeven dat de beleving voor mij echt bergafwaarts ging toen onze host een lichte spijkerbroek en witte sneakers droeg. Ik wil hier niet teveel over zeggen en gok dat Sky High wel weet wat ik bedoel. Vraag alsjeblieft aan het personeel of zij een zwarte broek en zwarte schoenen aan doen.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 6.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  StananoukDomina TempusDrs-jlcsjephanie

Escape from Machu Picchu

Escape Adventure
Geplaatst op: 25 maart 2023

Welke code moet nou waar?

Deze kamer is voornamelijk geschikt voor de beginnende escaper, in mijn beleving. De kamer is niet erg groot en het ontvangst vond ik vriendelijk maar niet in thema. Een tip is om zeker niet als host te zeggen: “Deze deur blijft altijd open hoor dus je kan zo naar buiten”, zeg zoiets liever niet want de hele spanning was weg. Zo erg zelfs dat we af en toe grappend tegen elkaar zeiden als we iets even niet begrepen: “Anders loop je even naar buiten en vraag je het even na”. Maakte wel dat we erg moesten lachen maar het is niet de sfeer die mijns inziens ‘hoort' bij een escaperoom. Men heeft geprobeerd het thema zo goed mogelijk door te voeren maar daar hebben ze wel iets laten liggen. Dit thema kan zo ontzettend gaaf uitgebouwd en uitgevoerd worden en nu voelt het allemaal wat goedkoop aan. Daarnaast klopt het dat er in deze kamer erg veel sloten zijn, wat ik normaliter juist een leuk aspect vindt! Daar zijn escapes immerso oit mee begonnen. Er is alleen wel een hele grote MAAR want als je kiest voor zoveel sloten maak dan op zijn minst duidelijk en helder welke sloten bij welke puzzels horen en welke code dus waar moet. Het is nogal een domper als je een code hebt en deze code op 5, 6, 7 sloten moet proberen om er vervolgens achter te komen dat het toch weer een ander slot op een willekeurige plek in de kamer moet zijn. Dit gebeurde meerdere malen, kan ook aan ons liggen natuurlijk maar ik heb het in meerdere reviews gelezen.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Dentist

DarkPark Delft
Geplaatst op: 29 maart 2023

Odontofobie

Met tandartsangst een kamer met dit thema spelen. Is dat slim? Nee. Ik vond de spanningsopbouw in het begin erg goed neergezet. Ik voelde echt spanning! De kamer zelf is, wat ze nu noemen, een 1.0 kamer. Lekker puzzelen, goede flow en een begrijpelijk verhaal. De decoratie en de puzzels waren goed in thema; er was voor mij niets wat niet in de kamer zou kunnen horen. De kamer is al wel wat ouder maar niet per se verouderd. Ziet er nog goed uit voor de leeftijd van deze tandartsenpraktijk!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Illuminati Headquarters

One Hour Lockup
Geplaatst op: 29 maart 2023

Onderdeel van De Verlichten

Ik speelde deze kamer nadat ik de Zodiac Killer gespeeld heb. In deze volgorde is Illuminati Headquaters een mooie upgrade en kun je zien dat deze kamer daarna gebouwd is. De kamer voelt uitgebreid, ondanks dat het oppervlakte in mijn beleving niet erg groot is. De puzzels vond ik soms wat ingewikkeld en misschien onnodig complex (vanwege toch wel veel tekst) maar desalniettemin wel passend in het thema. Het is wel belangrijk dat iemand van het team affiniteit heeft met cijfers.

De ontvangstruimte verdient ook aandacht! Deze is groots en gezellig; het is zeker geen straf om hier wat tijd door te brengen en een drankje te nuttigen. Het personeel is gezellig, vriendelijk en gastvrij. Erg fijn en een leuke tijd gehad!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Uitdaging van de Snip

Escaperoom Tilburg
Geplaatst op: 18 april 2023

Fijn avondje aan de biljarttafel

Het zeer lage slagingspercentage schrok ons niet af en dus gingen we met goede moed een bezoekje brengen aan de Snip. We hadden er zin in en werden vriendelijk onthaald. Het introductiefilmpje was voor ons niet-Brabanders erg grappig om te horen en bracht ons in een gezellig doch gefocuste sfeer de kamer in. De kamer is prachtig om te zien, alles klopt met elkaar! Er waren veel, heel veel, puzzels maar we hadden de flow goed te pakken. De puzzels waren in mijn beleving ook logisch en met elkaar verbonden, waardoor we die flow dus goed konden vasthouden.

De tijdsbepaling gedurende je spel voelt wel wat vreemd aan. Desondanks maakte de tijd ervoor dat we nog harder ons best deden en met trots mag ik zeggen dat we de kamer gehaald hebben. We waren wel met 6 mensen dus een groot team maar hey, toch gehaald!

Ik vond dit een leuke kamer waarin ik het erg naar mijn zin gehad heb en lekker gepuzzelt heb. Als je van verder weg komt zou ik persoonlijk niet alleen voor deze kamer gaan reizen. Maar zeker deze meepakken als je in de buurt bent en/of andere escapes in de buurt gaat spelen!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Bank

Locks & Keys
Geplaatst op: 18 april 2023

Duizelingwekkend veel puzzels

Een soort ‘break-in and get out' principe. De kamer is meerdere keren te spelen en het aspect van een echte jackpot maakt het aantrekkelijk om de kamer ook daadwerkelijk meerdere keren te bezoeken. De opdracht is simpel; breek in bij de bank, verzamel zo veel mogelijk geld en ben op tijd weer buiten. De kamer bestaat uit veel puzzels, waardoor je zowel alleen als met anderen kan samenwerken om zoveel mogelijk in zo kort mogelijke tijd op te lossen. Erg leuk bedacht! Ik heb dan ook flink gepuzzeld in de tijd dat we binnen waren. Dit geeft wel een, voor mij, behoorlijke side note: De puzzels zijn namelijk bij lange na niet in thema. Op een gegeven ogenblik in de kamer unlock je al deze puzzels en gaat het vooral om zoveel zo snel mogelijk maar de verbinding met de kamer is, mijns inziens, volledig kwijt. Dat is jammer want het begint zo leuk en het idee is tof!


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Het Borgesius Mysterie

Immersive Escapes Breda
Geplaatst op: 11 oktober 2022

Zeer zeker de moeite waard

Aankleding is in thema, hosting ging goed. Erg gezellig en warm onthaal. Bij zo'n thematische kamer kan ik het me voorstellen dat het extra leuk wordt als de ontvangst ook in thema/stijl is.

Ontzettend veel puzzels in de kamer, echt heeel veel. Flink doorpuzzelen geblazen! Ondanks dat het er veel waren heb ik me er niet aan gestoord en me vooral erg vermaakt.

Mooie twist in het verhaal en in de kamer. Spannend zonder eng te zijn!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Runaway Train

EscapeTales
Geplaatst op: 18 april 2023

Beste reizigers, het volgende station is….

Hoe leuk is het dat zowat naast het echte station een escaperoom is met een trein thema? Ik sluit me helemaal aan bij de mening van de andere reviewers dat je je echt in een trein waant. Dit is bijna 1-op-1 gelijk aan een echte trein, leuk gedaan!

De puzzels zijn leuk en goed bedacht. De walktrough is passend maar het verhaal kan hier en daar wel meer naar de voorgrond. De muziekloop is zeker ook iets wat aandacht zou mogen krijgen, wordt al snel irritant.

De begeleiding was goed en genoeg ruimte om gezellig na te praten.

Ondanks de aankleding en de puzzel voelt de kamer vrij basic. Het einde vond ik onnodig ingewikkeld c.q lang, waardoor er ook een aantal van ons niets aan het doen waren (vooral kijken naar de mensen die toevallig met de puzzel bezig waren).


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Time

VR Escape Room Time
Geplaatst op: 07 april 2023

Soms is het het gewoon nét niet…

De intro en het eerste deel vond ik leuk bedacht en uitgevoerd. Daarna zwakt het voor mij af. De aankleding is erg kaal, de kamers zijn recht toe recht aan. De tijdmachine wel erg leuk gedaan. Het VR element is, mijns inziens, minimaal. Ik had daar, door de aankondiging en marketing op het VR element, grootser en spectaculairder verwacht.

Ik zou de ruimte ansich nog eens onder de loop nemen als eigenaar en het wat meer aankleden en afwerken…

De service was basic maar goed! De gastvrouwen waren jonger en bemoeide zich niet erg met ons behalve het gebruikelijke zegje van de jassen, tassen, toileteren en vragen of je iets wil drinken.


5.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Hangover

OuterGround
Geplaatst op: 25 maart 2023

Een gezellige kater, dat is weer eens iets anders

Gebaseerd op de film is deze kamer een product van die tijd. Het is een oprecht leuke kamer, niets spannends of poespas; gewoon lekker puzzelen met leuke momenten. Gedurende het spelverloop wordt er gewerkt met filmpjes, wat helpt om alles nog eens goed te verduidelijken. Het zit een heldere walktrough in het spelverloop en is het fijn dat er logica in zit.

Ik zou niet aanraden om speciaal voor deze kamer Outerground te gaan bezoeken maar deze op zeker meepakken als je de andere kamers gaat spelen. Mijn advies zou dan zijn om deze als eerste te spelen omdat The Hangover een goede opwarmer is, een beetje net als je eerste baco'tje.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Nova Zembla

Unlock Adventures
Geplaatst op: 17 juli 2022

Historische puzzelkamer

Een mooie, thematische kamer met historisch oogpunt. Een origineel begin, nog voordat je de escape betreedt. Puzzels in de escaperoom vrijwel allemaal in thema, knap gedaan.

Helaas werkte bij ons niet alles naar behoren maar hierover achteraf mailcontact gehad met de eigenaar en onwijs tof en netjes opgelost.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


  • Goede service

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 17 juli 2022

Een betere aansluiting op de bestaande 237 kamers is er niet

Tja, wat moet je erover zeggen? Ik wil geen ellelange review schrijven maar heel kort kan ik eigenlijk ook niet zijn.

Deze kamer vind ik oprecht zo ontzettend gaaf. De decoratie, het verhaal, de puzzels; het past allemaal zo goed op en bij elkaar. Ik vind het erg goed dat deze kamer een steengoede puzzel/gameflow is, flink doorpuzzelen én natuurlijk intens genieten van weer een prachtige kamer van deze prachtige escaperoom!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Origineel
  • Beleving
  • Aansluiting op de bestaande kamers

  kamer237

The Toy Factory

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 07 april 2023

Speelgoed, speel goed!

Ik vind het lastig om een omvangrijke review te schrijven zonder te veel in details te treden dus ik ga proberen het kort te houden.

De intro is een van de, zo niet, dé beste intro's die ik ooit beleefd heb. Groot applaus gericht aan Wout! Fantastisch gedaan! Door deze klapper van een intro steeg de zin om te gaan puzzelen steeds hoger. En dat wordt ruimschoots beloond; prachtige en uitdagende puzzels volledig in thema. Over alles is duidelijk goed nagedacht waardoor de walktrough, gameflow en storyline mooi met elkaar vervloeien. Ik heb nieuwe elementen gezien en beleefd waarbij het hoogwaardige niveau goed werd vastgehouden.

Wat mij betreft is deze een must-do; eentje waarvoor het meer dan waard is om af te reizen naar deze pitoreske speelgoedfabriek!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Boshut 17

Locks & Keys
Geplaatst op: 07 april 2023

Uhhh…

Deze escaperoom zou heel erg eng zijn. En dat is hij helaas echt niet. Ik ben toch wel redelijk snel angstig en schrikkerig maar dat heb ik bij deze kamer niet zo ervaren. De decoratie is passend bij die van een oud boshuisje met de nadruk op oud. Want de afwerking laat wel wat te wensen over evenals de puzzels. Niet alles werkte goed/gemakkelijk waardoor de frustratie soms wel even opliep. Persoonlijk vond ik de kamer niet echt heel bijzonder, aardig om mee te pakken als je in de buurt bent of misschien de andere kamers van Locks & Keys gaat spelen


6

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Vault

Sherlocked
Geplaatst op: 25 maart 2023

U komt voor…?

Het begin van deze escape ervaring vond ik ontzettend origineel en uniek in zijn soort. Zo'n begin zie je eigenlijk nooit. Gaaf en meteen in thema! Ik vond het binnendringen in het pand ook een zeer leuke en buitengewone ervaring.

De kamer is groots met erg leuke game elementen. Ik ben enthousiast en heb me echt onwijs vermaakt! Deze kamer is al wat ouder maar als ik denk aan wat ze, voor die periode in escaperoom-land, hebben neergezet vind ik dat bewonderenswaardig. Of het nog meedoet in de top 10 lijsten van nu weet ik niet helemaal zeker. Maar deze mag je, naar mijn mening, niet missen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Mission

The Great Escape
Geplaatst op: 17 november 2021

On a mission!

#96

Wederom een super toffe en fijne beleving bij The Great Escape! Inmiddels heb ik alle kamers van deze organisatie gedaan en telkens houden ze het niveau hoog.

Een goede mix tussen interacties, doen en denk puzzels, spanning en beleving. De kamer voelde wel wat lineair aan, echter was er altijd voldoende te doen voor iedereen.

Ik zou deze kamer zeker van harte aanbevelen!!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Parijse kunstroof

Escaperoom Kootwijkerbroek
Geplaatst op: 17 november 2021

Eindje reizen met de metro

#95

Qua decor en decoratie was ik positief verrast. Het is gelukt om de illusie te wekken van een metro station. Het verhaal is duidelijk en sluit aan bij de sfeer.

Helaas waren er veel onderdelen die niet helemaal werkte. Dit heeft zeker effect gehad op de spelbeleving en de flow. Ik begrijp dat het altijd wel kan gebeuren dat er iets niet werkt maar dit waren wel veel niet helemaal functionerende onderdelen. De manier van hints geven/communicatie met de gamemaster helpt niet bij de spelbeleving; dit kan echt veel meer ‘in thema' waardoor het een meer samenhangend geheel wordt.

Al met al denk ik dat dit een leuke kamer is met potentie, mits er een aantal aanpassingen doorgevoerd/gedaan worden om zo de spelbeleving en de flow te optimaliseren.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Safe House

Live Escape
Geplaatst op: 09 oktober 2021

Prima kamer met goede spanning

#91

Duidelijk verhaal in de kamer: Je bent een van de kroongetuigen en gangsters hebben het op je gemunt. De taak is om uit handen van deze gangers te blijven. Leuk hoe dit in het begin van het spel vervolgd wordt!

De kamer ziet er redelijk basic uit in aankleding; gewoon goed. Meer was niet nodig geweest. Ook naar mate de escape room verder gaat, blijft deze aankleding basic. Zonder dat het de indruk van een kale of kille ruimte geeft. De spanning vond ik mooi opgebouwd en deze spanning heb ik dan ook zeker gevoeld.

Helaas voldeden de puzzels niet helemaal aan mijn verwachting. De puzzels zijn ook basic en niet erg origineel nadat je zoveel andere escaperooms hebt gespeeld. Ik weet dat, hoe meer kamers je gespeeld hebt, hoe moeilijker het is om originele puzzels te vinden maar bij deze kamer waren het puzzels die ik al meermaals heb opgelost. Jammer want mijns inziens leent het thema en het verhaal zich juist wel voor creativiteit en originaliteit in de puzzels. Ik denk dat mijn gevoel over de puzzels versterkt wordt door het feit dat ik het moeilijk vond om te bepalen wanneer een puzzel ‘af' of ‘klaar' was. Het was soms niet helemaal duidelijk welk gevolg vanuit welke actie kwam.

Desalniettemin, een leuke kamer die je zeker kan meenemen om te spelen als je in de buurt bent!
7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Room 1409

Live Escape
Geplaatst op: 10 oktober 2021

Niet de beste hotel ervaring

#92

De introductie van deze kamer is leuk gedaan, alleen ontbreekt mij nog steeds de logica hiervan. De verwarring in de logica is bij mij helaas gedurende deze kamer gebleven. De puzzels zijn passend in het hotel thema en niet moeilijk. Goed voor de beginnend escaper, denk ik. Ik vond het ingewikkeld om te bepalen wanneer een puzzel opgelost was. Het verhaal is redelijk duidelijk; vind je weg naar buiten. Wel denk ik dat er meer uit het verhaal gehaald kan worden, wat de spanning én logica van de kamer positief zou beïnvloeden.

Het ‘intermezzo' in de kamer vond ik wel origineel en had een bijdrage aan de spanningsopbouw. Het einde was voor mij een beetje een domper. Dit ook op de locatie besproken met onze hosts. Het feit dat er geen logica is in de eindpuzzel maakt dat het op een gegeven moment wat irritant wordt. Met een paar aanpassingen zou dit al een stuk fijner kunnen verlopen, in mijn beleving.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Boilerroom

Live Escape
Geplaatst op: 10 oktober 2021

Dual room; of toch vier?

#93

Erg leuk dat deze kamer, voor ons, start als een dual room. Ik werd er redelijk competitief van en vond ook de ruimte perfect voor twee personen. Leuke puzzels die goed van niveau zijn en uitdagend zijn.

Op een gegeven moment waren wij bij een puzzel aanbeland waarvan we totaal niet begrepen hoe we dit moest doen. Toen bleek dat we aan het wachten waren op het andere duo omdat je deze puzzel samen moest doen. Ook veranderde de opzet van dual room terug naar een ‘normale' escape setting, wat voor mij erg onverwachts kwam en mijns inziens niet past bij een dual room.

De eindpuzzel leuk gedacht, alleen hetgeen wat je moet doen om de eindpuzzel te ‘unlocken' vind ik vreemd en erg onlogisch. Met kleine aanpassingen zou dit al meer duidelijk zijn en dit zou de flow van de kamer ook ten goede komen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Laad meer reviews

0 reviews