Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Domina tempus

Senior Escaper

Offline

Omschrijving

Domina Temporis eam opinionem de evasione


Lid sinds

09-11-2018

Statistieken

Escaperooms

55 reviews

105 kamers gespeeld

98.2% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


5 forum berichten

55 reviews

PainKiller

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 27 maart 2023

Doe mij maar een pepermuntje tegen de hoofdpijn

Na tijden geleden Casino Mortale te hebben gespeeld, reisden wij met een team van vier personen terug af naar Almere. Na de wisselende reviews wilden we Painkiller toch graag zelf ervaren.

Als eerste de positieve punten. De start is origineel en ik denk dat Sky High hiermee een niche aanspreekt, ik heb een dergelijke start in NL nog niet eerder beleefd. Daarnaast is de kamer qua oppervlakte groot, waardoor je elkaar niet in de weg loopt. Ook staan er geen eindeloze spullen en prullen in de ruimte, alles wat er staat is duidelijk geen spelonderdeel óf had je nodig. Erg fijn!

Helaas blijven de positieve punten voor mij daar steken. Hoe vervelend ik het ook vind, ik moet teruggeven dat ik mij enorm verward heb gevoeld tijdens het spelen. Mijns inziens zijn de puzzels onlogisch en onnodig complex. Die complexiteit is echt niet nodig en vreselijke verwarrend. Ook vond ik het lastig dat puzzels voorkennis vereisde. Maak dan iets in de kamer waardoor je deze informatie aldaar krijgt. Wij hadden bijvoorbeeld deze voorkennis niet en dan wordt het snel trail en terror in combinatie met de kracht van deductie. Dat is jammer want ik kom een escape spelen om te puzzelen, niet om te raden.

Het ‘element’ waar meerdere over schrijven in de reviews vind ik persoonlijk ongepast. Ik heb dan ook heel kort meegedaan in dit element. Je kan dit ook anders oplossen zonder de pijnprikkel. Het viel alleszins mee maar alsnog, het is er toch.

Als laatste punt wil ik heel erg graag meegeven dat de beleving voor mij echt bergafwaarts ging toen onze host een lichte spijkerbroek en witte sneakers droeg. Ik wil hier niet teveel over zeggen en gok dat Sky High wel weet wat ik bedoel. Vraag alsjeblieft aan het personeel of zij een zwarte broek en zwarte schoenen aan doen.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 6.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  StananoukDomina TempusDrs-jlcsjephanie

The Curse Of Captain Kidd

Escape Adventure
Geplaatst op: 25 maart 2023

Schip Ahoy!

Als eerste wil ik meteen zeggen: Wauw! Wat een ontzettend mooie, uitstekend gethematiseerde kamer. Ik waande mij echt op een groot schip, heel tof! Hierdoor krijgt alles wat een hoog Pirates of the Caribbean gehalte maar dat deert mij helemaal niets :).

Ja, het klopt. Onwijs veel sloten. Misschien teveel maar de euforie van een hangslot openen en verder komen vind ik persoonlijk toch wel een heel fijn moment. De puzzels zijn in thema maar hoef je niet in een bepaalde volgorde op te lossen. In de kamer zelf zijn gewoon veel puzzels die je kan gaan oplossen. Een enkele keer kan iets nog niet op dat moment maar dat is minimaal. Ik vind het fijn dat dit maakt dat je wat kan rouleren in puzzels, soms alleen of met twee en soms met z’n alle over een puzzel buigen.

Een onwijs leuke kamer!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Escape from Machu Picchu

Escape Adventure
Geplaatst op: 25 maart 2023

Welke code moet nou waar?

Deze kamer is voornamelijk geschikt voor de beginnende escaper, in mijn beleving. De kamer is niet erg groot en het ontvangst vond ik vriendelijk maar niet in thema. Een tip is om zeker niet als host te zeggen: “Deze deur blijft altijd open hoor dus je kan zo naar buiten”, zeg zoiets liever niet want de hele spanning was weg. Zo erg zelfs dat we af en toe grappend tegen elkaar zeiden als we iets even niet begrepen: “Anders loop je even naar buiten en vraag je het even na”. Maakte wel dat we erg moesten lachen maar het is niet de sfeer die mijns inziens ‘hoort’ bij een escaperoom. Men heeft geprobeerd het thema zo goed mogelijk door te voeren maar daar hebben ze wel iets laten liggen. Dit thema kan zo ontzettend gaaf uitgebouwd en uitgevoerd worden en nu voelt het allemaal wat goedkoop aan. Daarnaast klopt het dat er in deze kamer erg veel sloten zijn, wat ik normaliter juist een leuk aspect vindt! Daar zijn escapes immerso oit mee begonnen. Er is alleen wel een hele grote MAAR want als je kiest voor zoveel sloten maak dan op zijn minst duidelijk en helder welke sloten bij welke puzzels horen en welke code dus waar moet. Het is nogal een domper als je een code hebt en deze code op 5, 6, 7 sloten moet proberen om er vervolgens achter te komen dat het toch weer een ander slot op een willekeurige plek in de kamer moet zijn. Dit gebeurde meerdere malen, kan ook aan ons liggen natuurlijk maar ik heb het in meerdere reviews gelezen.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Het Borgesius Mysterie

Immersive Escapes Breda
Geplaatst op: 11 oktober 2022

Zeer zeker de moeite waard

Aankleding is in thema, hosting ging goed. Erg gezellig en warm onthaal. Bij zo’n thematische kamer kan ik het me voorstellen dat het extra leuk wordt als de ontvangst ook in thema/stijl is.

Ontzettend veel puzzels in de kamer, echt heeel veel. Flink doorpuzzelen geblazen! Ondanks dat het er veel waren heb ik me er niet aan gestoord en me vooral erg vermaakt.

Mooie twist in het verhaal en in de kamer. Spannend zonder eng te zijn!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Hangover

OuterGround
Geplaatst op: 25 maart 2023

Een gezellige kater, dat is weer eens iets anders

Gebaseerd op de film is deze kamer een product van die tijd. Het is een oprecht leuke kamer, niets spannends of poespas; gewoon lekker puzzelen met leuke momenten. Gedurende het spelverloop wordt er gewerkt met filmpjes, wat helpt om alles nog eens goed te verduidelijken. Het zit een heldere walktrough in het spelverloop en is het fijn dat er logica in zit.

Ik zou niet aanraden om speciaal voor deze kamer Outerground te gaan bezoeken maar deze op zeker meepakken als je de andere kamers gaat spelen. Mijn advies zou dan zijn om deze als eerste te spelen omdat The Hangover een goede opwarmer is, een beetje net als je eerste baco’tje.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 17 juli 2022

Een betere aansluiting op de bestaande 237 kamers is er niet

Tja, wat moet je erover zeggen? Ik wil geen ellelange review schrijven maar heel kort kan ik eigenlijk ook niet zijn.

Deze kamer vind ik oprecht zo ontzettend gaaf. De decoratie, het verhaal, de puzzels; het past allemaal zo goed op en bij elkaar. Ik vind het erg goed dat deze kamer een steengoede puzzel/gameflow is, flink doorpuzzelen én natuurlijk intens genieten van weer een prachtige kamer van deze prachtige escaperoom!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Aansluiting op de bestaande kamers

  kamer237

Nova Zembla

Unlock Adventures
Geplaatst op: 17 juli 2022

Historische puzzelkamer

Een mooie, thematische kamer met historisch oogpunt. Een origineel begin, nog voordat je de escape betreedt. Puzzels in de escaperoom vrijwel allemaal in thema, knap gedaan.

Helaas werkte bij ons niet alles naar behoren maar hierover achteraf mailcontact gehad met de eigenaar en onwijs tof en netjes opgelost.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service

 

The Vault

Sherlocked
Geplaatst op: 25 maart 2023

U komt voor…?

Het begin van deze escape ervaring vond ik ontzettend origineel en uniek in zijn soort. Zo’n begin zie je eigenlijk nooit. Gaaf en meteen in thema! Ik vond het binnendringen in het pand ook een zeer leuke en buitengewone ervaring.

De kamer is groots met erg leuke game elementen. Ik ben enthousiast en heb me echt onwijs vermaakt! Deze kamer is al wat ouder maar als ik denk aan wat ze, voor die periode in escaperoom-land, hebben neergezet vind ik dat bewonderenswaardig. Of het nog meedoet in de top 10 lijsten van nu weet ik niet helemaal zeker. Maar deze mag je, naar mijn mening, niet missen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Mission

The Great Escape
Geplaatst op: 17 november 2021

On a mission!

#96

Wederom een super toffe en fijne beleving bij The Great Escape! Inmiddels heb ik alle kamers van deze organisatie gedaan en telkens houden ze het niveau hoog.

Een goede mix tussen interacties, doen en denk puzzels, spanning en beleving. De kamer voelde wel wat lineair aan, echter was er altijd voldoende te doen voor iedereen.

Ik zou deze kamer zeker van harte aanbevelen!!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Parijse kunstroof

Escaperoom Kootwijkerbroek
Geplaatst op: 17 november 2021

Eindje reizen met de metro

#95

Qua decor en decoratie was ik positief verrast. Het is gelukt om de illusie te wekken van een metro station. Het verhaal is duidelijk en sluit aan bij de sfeer.

Helaas waren er veel onderdelen die niet helemaal werkte. Dit heeft zeker effect gehad op de spelbeleving en de flow. Ik begrijp dat het altijd wel kan gebeuren dat er iets niet werkt maar dit waren wel veel niet helemaal functionerende onderdelen. De manier van hints geven/communicatie met de gamemaster helpt niet bij de spelbeleving; dit kan echt veel meer ‘in thema’ waardoor het een meer samenhangend geheel wordt.

Al met al denk ik dat dit een leuke kamer is met potentie, mits er een aantal aanpassingen doorgevoerd/gedaan worden om zo de spelbeleving en de flow te optimaliseren.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

LAB13

Live Escape
Geplaatst op: 10 oktober 2021

Op verkenning in een Russisch lab, spannend!

#94

Ik was behoorlijk gespannen voor deze kamer. Achteraf was dit niet erg nodig geweest. De kamer is zeker wel spannend maar ik heb wel spannendere kamers gespeeld. Waar kwam die gespannen houding vandaan? Voornamelijk vanuit het donker. Het was echt best wel te donker in deze kamer. Tijdens het spelen kregen we meerdere malen dezelfde hint over een puzzel, waarop wij aangaven dat niet sneller konden omdat we het door het minimale licht niet goed konden zien.

De mix van slotjes, sleutels, elektronische puzzels vond ik wel erg leuk. De kamer is ook erg goed in het thema gedecoreerd. Dit draagt bij aan de ervaring.

Toen we de kamer uitkwamen, hebben wij aangegeven dat we veel van de puzzels niet helemaal goed begrepen, met name wanneer een puzzel ‘klaar’ of ‘af’ was. Hier werd niet echt op in gegaan door de hosts en eerlijk gezegd voelde ik ook niet echt de ruimte om na te praten. We werden vrij snel gevraagd weer naar de ontvangst ruimte te lopen en kort hierop besloten we te gaan vertrekken. We zijn de hele dag bij Live Escape geweest en de dame achter de bar zwaaide ons alleen gedag. Dit voelt toch onpersoonlijk, vooral omdat we er de hele dag waren geweest en alle kamers gespeeld hebben. Dit zou ik toch wel als feedbackpunt willen meegeven voor Live Escape want dan had ik bij alle kamers de service wel beter gescoord.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Boilerroom

Live Escape
Geplaatst op: 10 oktober 2021

Dual room; of toch vier?

#93

Erg leuk dat deze kamer, voor ons, start als een dual room. Ik werd er redelijk competitief van en vond ook de ruimte perfect voor twee personen. Leuke puzzels die goed van niveau zijn en uitdagend zijn.

Op een gegeven moment waren wij bij een puzzel aanbeland waarvan we totaal niet begrepen hoe we dit moest doen. Toen bleek dat we aan het wachten waren op het andere duo omdat je deze puzzel samen moest doen. Ook veranderde de opzet van dual room terug naar een ‘normale’ escape setting, wat voor mij erg onverwachts kwam en mijns inziens niet past bij een dual room.

De eindpuzzel leuk gedacht, alleen hetgeen wat je moet doen om de eindpuzzel te ‘unlocken’ vind ik vreemd en erg onlogisch. Met kleine aanpassingen zou dit al meer duidelijk zijn en dit zou de flow van de kamer ook ten goede komen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Room 1409

Live Escape
Geplaatst op: 10 oktober 2021

Niet de beste hotel ervaring

#92

De introductie van deze kamer is leuk gedaan, alleen ontbreekt mij nog steeds de logica hiervan. De verwarring in de logica is bij mij helaas gedurende deze kamer gebleven. De puzzels zijn passend in het hotel thema en niet moeilijk. Goed voor de beginnend escaper, denk ik. Ik vond het ingewikkeld om te bepalen wanneer een puzzel opgelost was. Het verhaal is redelijk duidelijk; vind je weg naar buiten. Wel denk ik dat er meer uit het verhaal gehaald kan worden, wat de spanning én logica van de kamer positief zou beïnvloeden.

Het ‘intermezzo’ in de kamer vond ik wel origineel en had een bijdrage aan de spanningsopbouw. Het einde was voor mij een beetje een domper. Dit ook op de locatie besproken met onze hosts. Het feit dat er geen logica is in de eindpuzzel maakt dat het op een gegeven moment wat irritant wordt. Met een paar aanpassingen zou dit al een stuk fijner kunnen verlopen, in mijn beleving.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Safe House

Live Escape
Geplaatst op: 9 oktober 2021

Prima kamer met goede spanning

#91

Duidelijk verhaal in de kamer: Je bent een van de kroongetuigen en gangsters hebben het op je gemunt. De taak is om uit handen van deze gangers te blijven. Leuk hoe dit in het begin van het spel vervolgd wordt!

De kamer ziet er redelijk basic uit in aankleding; gewoon goed. Meer was niet nodig geweest. Ook naar mate de escape room verder gaat, blijft deze aankleding basic. Zonder dat het de indruk van een kale of kille ruimte geeft. De spanning vond ik mooi opgebouwd en deze spanning heb ik dan ook zeker gevoeld.

Helaas voldeden de puzzels niet helemaal aan mijn verwachting. De puzzels zijn ook basic en niet erg origineel nadat je zoveel andere escaperooms hebt gespeeld. Ik weet dat, hoe meer kamers je gespeeld hebt, hoe moeilijker het is om originele puzzels te vinden maar bij deze kamer waren het puzzels die ik al meermaals heb opgelost. Jammer want mijns inziens leent het thema en het verhaal zich juist wel voor creativiteit en originaliteit in de puzzels. Ik denk dat mijn gevoel over de puzzels versterkt wordt door het feit dat ik het moeilijk vond om te bepalen wanneer een puzzel ‘af’ of ‘klaar’ was. Het was soms niet helemaal duidelijk welk gevolg vanuit welke actie kwam.

Desalniettemin, een leuke kamer die je zeker kan meenemen om te spelen als je in de buurt bent!
7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Oriënt Express

Backspace Escape Rooms
Geplaatst op: 9 oktober 2021

Het reizen met de trein gaat niet altijd over rozen

#90

Ik merk dat het schrijven van deze review even geduurd heeft omdat ik niet goed weet hoe ik over deze escape room een goede en betekenisvolle review kan schrijven…

Het is aan de kamer af te zien dat de makers hun best hebben gedaan om het gevoel van een station en een trein op te roepen. De reviews die ik gelezen heb met uitspraken zoals “je waant je echt in een trein” en “prachtig decor”, vind ik niet op zijn plaats. De binnenkant van de trein is leuk gemaakt maar een muur met ramen vanaf de buitenkant roept bij mij nou niet bepaald het gevoel op dat ik in de Orient Express ga stappen. Hier kan mijns inziens veel meer gedaan worden om dit gevoel wel teweeg te brengen.

De binnenkant van de trein ziet er leuk uit. De puzzels vond ik persoonlijk erg van elkaar verschillen qua niveau, originaliteit en ‘leukheid’. Dit laatste is erg persoonlijk, dat weet ik, maar een tweetal puzzel waren voor mij meer dan frustrerend en vond ik niet leuk om te doen. Dit omdat wij minutenlang zonder een hint stil stonden omdat we niet verder kwamen en zelfs hardop om hints vroegen (en hierbij ook hardop uitspraken dat wij het niet begrepen cq het gevoel hadden dat de puzzel niet goed werkte), waar niet op reageert werd. Dit is ook precies het stuk waarop ik het schrijven van deze review lastig vind.

De ervaring die wij als groep hadden in deze kamer, hebben wij achteraf kenbaar gemaakt aan onze host. De host bood ons een luisterend oor, daar hield het helaas op. Via de mail nog contact gezocht om eea terug te geven tav deze kamer omdat het ons redelijk dwars zat, echter impliceerde de reactie dat men niet zat te wachten op hoe wij de tijd in de Orient Express hebben ervaren. Dit is de reden dat ik nu ‘service’ tamelijk laag scoor.

Ik kan mij voorstellen dat wanneer er meer personeel werkzaam is als er meerdere groepen tegelijkertijd spelen, de ontvangst en onze wachttijd tussen twee kamers door en onze feedback op een andere manier was ontvangen ik nu ook anders deze review had geschreven.

Voor mij persoonlijk: Kamer waaraan je kan zien dat de makers hebben geprobeerd om het gevoel van een treinreis te vatten, wat deels gelukt is (met name aan de binnenkant van de trein). Met puzzels die soms als logisch aanvoelen en soms als totale willekeur. Daarnaast kan ik mij indenken dat deze kamer leuk is om te spelen voor gezinnen met kinderen in de eind basisschool - begin tienerleeftijd of voor escapers met nog niet zoveel ervaring.


6

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 5.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Sherlock Holmes

Backspace Escape Rooms
Geplaatst op: 9 oktober 2021

Leuke beginnerskamer

#89

Een kamer met een Sherlock Holmes thema; dat leent zich perfect voor een escape room! Al meerdere kamers met dit thema gespeeld en voor mij verveeld dit niet zo snel.

Ik heb de kamer als vermakelijk ervaren. De puzzel waren logisch en paste mooi in de thematiek, evenals het decor. Wanneer je nog niet zoveel kamers gespeeld hebt, denk ik dat je nieuwe puzzels leert kennen. Voor mij waren de puzzels minder origineel omdat ik een soortgelijke puzzel in eerdere kamers meermaals heb zien terugkomen. Dit resulteerde voor onze groep voornamelijk in dat de snelheid waarmee we door de kamer gingen tamelijk hoog lag, vanwege de herkenning in wat gevraagd wordt op te lossen met een dergelijke puzzel.

Een fijne kamer die, wanneer je toevallig in de buurt bent, zeker kan meepakken!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 20 juli 2021

Jumanji

The Missing Link heeft een goed vindbaar pand met een behoorlijke spelletjes verkoop afdeling. Goed om te weten als je nog naar bepaalde spellen op zoek bent!

Wij kwamen Jumanji spelen. Ik ga in mijn review eerlijk zijn… First and formost, alles wat je leest en/of hoort ten aanzien van decor en setting is waar. Wat ontzettend gaaf gemaakt! Je waant je echt in een jungle waarbij de Jumanji vibes optimaal zijn.

De afwerking in, maar ook buiten (kom ik zo op), de kamer laat wel écht te wensen over. Ik heb duidelijke witte verlengstekkerdozen gezien, gedurende het spel heb ik op meerdere plekken los hangende kabels van het plafond naar beneden gezien en ook ligt er in een en andere hoek een rol met kabels. Dit kán mijn inziens echt niet. Naast dat het er gewoon lelijk uitziet en afdoet aan de beleving is het ook nog eens gevaarlijk. Ook buiten de kamers vind ik het niet representatief, wél beneden in de lounge maar eenmaal boven niet. Er lag veel gereedschap verspreid op de grond, stof en spullen van klussen waardoor het allemaal erg rommelig oogt. Voor mij doet dit echt af aan de geheel sfeer, waarin ik de rommel buiten de kamers echt erg vind want zet er een scherm voor, een doek overheen of leg het weg want dan is een deel van het ‘probleem’ al verholpen. Dit is ook de reden dat het cijfer dat ik geef voor ‘sfeer’ lager uitvalt, dan dat ik had gegeven als dit soort dingen beter afgewerkt/verstopt zouden zijn.

De puzzels in de kamer heb ik als leuk ervaren. Wel is het zo dat de puzzels niet origineel zijn, ik heb ze ook al op andere plekken gezien. Wel moet ik hierbij voegen dat de manier waarop de puzzels vorm gegeven zijn, passend binnen het decor en stijl, de puzzels wel een beetje extra speciaal worden. Dat is leuk! Ik heb me tijdens het spelen niet verveelt en me erg vermaakt!


Reactie door The Missing Link

27 juli 2021

Dag SandraIris ! Allereerst bedankt voor deze eerlijke review, tot op heden zijn wij enorm druk geweest met andere dingen waardoor we gewoon nog niet geraakt zijn aan de probleempjes qua afwerking aan te pakken. Wij horen luid en duidelijk wat de mensen stoort door de afgelopen reviews en gaan hiermee meteen aan de slag! Bepaalde puzzels zowel als afwerking gaat nu aangepakt worden en zal dus binnen een mum van tijd opgelost zijn. Bedankt voor de opbouwende kritiek :)


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  bartosbilipedcmarieke

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 20 juli 2021

Waar is Rita?

Het ontvangst door de concierge van het Escape Hotel was uitermate vriendelijk, enthousiast en toch ook een tikkeltje mysterieus. Wat heeft zich precies voorgedaan in de gangen van dit hotel? Aan ons de taak dit te gaan uitzoeken!

Eenmaal binnen getreden werd ik verwonderd door het gebruik van materiaal, meubilair en aankleding. Alsof je échte hotel binnen gaat, zeer goed uitgevoerd!

De kamer is liniair gebouwd waardoor de logica voorop staat. De valkuil voor de ervaren escaper (onze groep allemaal 80+ kamers op de teller) is te ver en ingewikkeld denken. Hou je hoofd vooral koel en ga lekker puzzelen. Dat past heel goed binnen de tijd die je gaat doorbrengen in het Escape Hotel. Desalniettemin konden wij hartelijk lachen om ons eigen “rabbit hole of thoughts” terwijl de oplossing veel logischer was en zodoende goed aansluit bij de kamer en de gameflow. Een aantal puzzels en twists in de kamer hebben mij positief verrast en waren origineel bedacht.

Sla deze kamer zeker niet over en zet hem op je “wil ik nog spelen” lijstje; het is het zeker waard!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

De Illusionist

De Kraakfabriek
Geplaatst op: 20 juli 2021

De Illusionist

Ons escapeweekend werd afgetrapt bij De Kraakfabriek. Ten eerste; echt een supermooi pand! We werden vriendelijk onthaald door de gamemaster en hadden er veel zin in. De binnenkant van het pand is simpel ingericht. De escape bevindt zich in een van de grotere loodsen van het pand. Hier ligt eigenlijk mijn enige minpunt: Vanaf de buitenkant zie je hoe groot de escaperoom is.

De kamer op zichzelf ziet er heel mooi uit. De puzzels passen zeer goed in het thema en alles wordt goed uitgelicht, waardoor onze gameflow lekker doorliep. De afwerking van de kamer is mooi en het verhaal duidelijk aanwezig.

Het niveau van de puzzels ligt goed; zowel voor de beginnend escaper als de wat meer ervaren speler. Ik heb mij prima vermaakt gedurende deze escape!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  jakobdcmarieke

Het Geheim van St. Rumoldus

De escape experience ligt aan een plein en is goed te vinden. De ontvangst ziet er zeer verzorgd, groots en hartelijk uit. De gamemaster ontving ons vriendelijk en nam ons, met een mooi verteld verhaal, mee in wat ons te wachten stond.

Eenmaal de kamer in, was ik positief verrast over het decor. Hiervoor echt een dik compliment want het zag er waanzinnig uit! Het decor maakt de kamer ook extra speels. Een onvoorziene hoek hier en een onverwachts gangetje heeft een additionele dimentie aan de experience, wat ook de gehele sfeer overtuigd neer zet.

De puzzels waren in lijn met het verhaal en prima van niveau. Ik denk voor de beginnend escaper een pittige uitdaging. Laat je hier niet door afschrikken want een of twee tips erbij is nooit erg! Wij als escapers met allemaal 80+ kamers op de teller vonden de puzzels logisch en goed te doen. Ik heb me tijdens de beleving erg geamuseerd!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Chernobyl

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 20 juli 2021

Chernobyl

The Start ligt aan een doorgaande weg met prima parkeervoorzieningen. De locatie is goed vindbaar. De ontvangst voelt hartelijk en warm aan, zowel vanuit onze gamemasters als vanuit de aankleding in de lounge. Precies ook een plek waar je ‘s avonds nog met vrienden zou afspreken om een drankje en een spelletje of iets dergelijks te spelen! Zeer uitnodigend en strak ingericht.

Tijdens de safety briefing kwamen we tot de conclusie dat deze escape echt thuishoort in de rij van een ‘immersive experience’. De term op de poster “psychologische triller” dekt mijn inziens perfect de lading van het 71 minuten durende tripje naar Chernobyl. Nu wisten wij van te voren dat Gloeidraad (o.a. Corpse Inc. en Entered) hun aandeel gehad hebben in de ontwikkeling van deze beleving en met ook die experiences op onze escaperoom-teller begonnen we wat nattigheid te voelen. De spanning steeg aanzienlijk en maakte mij erg alert.

De ruimte waardoor je je beweegt is fantastisch gedecoreerd. Echt alsof je terug in de tijd stapt. Na even te kunnen wennen aan de sfeer was daar de eerste kennismaking met de acteur. Phoeee, even in een hoekje staan schuilen. Daarna jezelf weer herpakken en door! De acteur geeft oprecht zo’n knappe dimentie aan het verhaal, mooi bedacht en top uitgevoerd. Lieve lezer, ik ben echt angstig aangelegd maar dit was precies op de grens die je wilt dat gehonoreerd wordt als er acteur betrokken is. Laat dit je alsjeblieft(!!) niet afschrikken want het is zo gaaf en je mist echt iets als je niet mee gaat…

De puzzels vind ik zelf wel wat minder; ze zijn ondergeschikt aan de storyline en de experience maar dragen weldegelijk bij! Ook leuk dat er slotjes zijn om open te maken (is toch even een euforisch momentje in de algehele spanning). Omdat de puzzels toch bijdragen op een, volgens mij zo ontworpen en bedoelde, manier scoor ik ze toch hoog ondanks wat ik hierboven schrijf.

Als de volgende experience te spelen is, kom ik zeker terug!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  TheStart EscapeRoomsBenEscapeddcmarieke

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 27 juni 2021

“Je ervaring in één zin” dat kan gewoon niet :D

Je had ons team van zes moeten horen toen we achteraf aan het napraten waren. Mega enthousiast, ietwat overprikkeld en vooral diep onder de indruk. Het schrijven van een review vind ik moeilijk maar ik ga het toch proberen.

Dit concept is uniek in zijn soort. De verhaallijn, walkthrough in combinatie met het licht, geluid en de ruimte werken allemaal hand in hand (hahaha net als ons team 2 uur lang) met elkaar samen.

Met een dergelijke experience kan ik me voorstellen dat veel mensen bij voorbaat zouden denken dat het te eng gaat zijn. Het was heel erg spannend maar er zijn ook momenten waarop er tijd is om even bij te komen. Ikzelf heb wel echt hoge spanning en lichtelijke paniek ervaren maar onze acteur speelde daar zo ontzettend goed op in. Nooit genadeloos maar precies aanvoelen waar de grens van de speler ligt en daarop balanceren, echt heel knap!

Het is een filmische ervaring waarbij ik met name wil aanstippen dat het framework van het geluid subliem is.

Zoals in meerdere reviews al staat; hoe scoor je de puzzels? De puzzels spelen geen hoofdrol en er zullen vast mensen zijn die de dingen die je moet doen geen puzzels vinden maar hetgeen wat je moet doen past zo goed met de rest dat ik dit een 10 out of 10 scoor.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  jadelouisaDaan92MarcannaAlecChaosDMMaaikeDbilipeGertDeGoudviscinzanoRobin02Kooijv3chtertientieneduarddouwesdekkerhiddevkTheekopjeCasturiiDarkParkcathymitch_b

The Contamination

Forsaken escape room
Geplaatst op: 9 oktober 2021

Job for two

#82

De andere escape rooms van Forsaken had ik al gespeeld en natuurlijk kon deze dan ook niet achterblijven. Een tweepersoonskamer word ik over het algemeen erg blij van, want na een x-aantal kamers ervaring wordt het steeds uitdagender om met minder mensen toch uit de kamer te komen.

Deze kamer is echt voor twee mensen gemaakt, wat je kan terugzien in de ruimte en voor het type puzzels waarvoor gekozen is. De nadruk ligt veelal op communicatie, met hier en daar wat zoekwerk. Normaal ben ik een grote voorstander van logica en duidelijkheid in puzzels. In deze kamer viel het mij op dat er puzzels waren waar een bordje bij hing met hoe de puzzel op te lossen. Omwille van de tweepersonen en mogelijk de speeltijd kan ik begrijpen als hiervoor gekozen wordt, echter is mijn persoonlijke voorkeur toch iets meer zelf nadenken hoe iets op te lossen.

Desondanks vond ik deze kamer erg plezierig om te spelen en heb ik mij gedurende de tijd goed vermaakt. Ik denk zeker dat, wanneer je echt op zoek bent naar een kamer voor twee personen of je al bij Forsaken langs gaat, je deze kamer zeker niet mag missen op je speellijst!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Voor twee personen misschien nét aan de iets te d

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 27 juni 2021

Een super mooie beleving

Deze stond al lang op mijn wishlist en het was eindelijk zo ver! We mochten!

Ik vind de balans tussen de beleving en de puzzels goed. Ook de mate van ‘even uit je comfort zone’ was voor mij een aangename toevoeging.

De gehele tijd heb ik me goed vermaakt met af en toe klein beetje spanning. Mooi einde, wat goed in het verhaal past.

Zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  escaperoom-junkie

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 27 juni 2021

Ik heb denk ik een nieuwe lievelings!

Ik heb van begin tot einde genoten van deze kamer! Een perfecte mix van beleving en puzzels, waarvan ik merk dat dit zeldzamer begint te worden. De kamer is óf beleving óf puzzelgericht, deze is the best of both worlds.

Het verhaal, de aankleding, de lijn die je doorloopt gedurende het spel klopt allemaal met elkaar.

Zeker moet je zeer zeker gaan spelen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Epic Escape Waalwijk

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 9 oktober 2021

Wil jij je aansluiten bij dit genootschap?

#79

Een tijd geleden mocht ik deze kamer in een groep van vijf personen komen spelen. Wat een genot was dat! De kamer leent zich qua ruimte en bewegingsvrijheid goed voor groepen van vier of vijf personen, maar ook met een zesde persoon zal je elkaar niet voor de voeten lopen.

De kamer heeft een link met de film Now You See Me. Het is goed te zien dat er hard gewerkt is om deze link terug te laten komen in de aankleding en het decor van de kamer. Zelf had ik de film al gezien voordat we de kamer gingen spelen waardoor ik ook in één of twee puzzels een knipoog kon herkennen. Mijn gevoel zegt dat als je de film niet gezien hebt voordat je komt spelen dit niet af zal doen aan je beleving. Is het een meerwaarde om de film wel te kijken? Ja en nee; volgens mij is het geen must om bepaalde dingen in de escape room te snappen.

De puzzels heb ik ervaren als origineel en uitdagend op een goed niveau. Toen wij de kamer speelde, kregen we 70 minuten en deze hebben wij ook hard nodig gehad. Echter waren wij er helemaal in den beginne van deze kamer en hebben wij ook achteraf goed kunnen napraten en feedback punten kunnen meegeven, waarvan ik verwacht dat deze inmiddels al wel opgepakt zijn ;)!

Dit is zeker een kamer die ik zal aanraden!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Haarlems Verzet

Escape Haarlem
Geplaatst op: 13 december 2020

Even terug in de tijd

Eerst een lesje geschiedenis alvorens we de kamer gingen spelen. Ik hou er wel van! De kamer is mooi opgezet en de puzzels zijn logisch en vanzelfsprekend. De puzzels vond ik persoonlijk niet moeilijk maar wel leuk! Voor mij was dit de eerste keer dat er hints “gekocht” konden worden, waar ik eerst wat sceptisch over was maar de uitvoering was erg origineel en in thema. Het is wel een echte 1.0 kamer, lekker puzzelen in een sfeervolle en mooie kamer!


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Haerlemsch Recept

Escape Haarlem
Geplaatst op: 13 december 2020

Weer eens naar een cafe :-)

Deze kamer is top in thema met afwisselende puzzels. Als toch wat meer ervaren escaper vond ik de puzzels niet moeilijk en vlogen we dan ook door de kamer heen. Een paar leuke aspecten in de kamer maakte deze escaperoom tot een leuk uitje!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Clinic

Forsaken escape room
Geplaatst op: 26 oktober 2020

Dikke aanrader!

Gisteren mochten wij ons entree maken in The Clinic. Wat begon met een swingend muziekje werd al gauw iets spannender dan ik had verwacht! De opbouw van deze spanning vind ik dan ook enorm goed in elkaar gezet en uitgevoerd.

De puzzels waren van een goed niveau, voor ons niet te makkelijk maar ook niet te moeilijk. Ook de afwisseling tussen een kleine, snelle puzzels en grotere puzzels die meer tijd in beslag namen is naar mijn mening goed uitgebalanceerd.

Afwerking van de kamer ook goed. De thematisering is doorgetrokken van begin tot eind, wat bijdraagt aan de verhaallijn. Ik heb het ook als prettig ervaren dat de verhaallijn erg duidelijk was, zonder veel leeswerk.

Ik raad deze kamer ten zeerste aan! Bedankt iedereen voor de fijne ontvangst en mooie beleving!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spanningsopbouw
 • Verhaallijn
 • Logica
 • 75 minuten speeltijd

 

Mine Secret Experience

Escape Room Ermelo
Geplaatst op: 7 september 2020

Geweldig!

Vandaag deze kamer mogen spelen, wat een aangename verrassing!

De ontvangst en de kamer zijn helemaal in thema; prachtig gedaan. Echt heel mooi en je waant je in een serieuze mijn, diep onder de grond.

De puzzels zijn ook in thema dus verwacht geen technische hoogstandjes in een mijn uit 1904. Desalniettemin zijn de analoge puzzels mooi bedacht en van goed niveau. Wel vonden wij de puzzels lineair dus zou ik adviseren om niet met een te grote groep te spelen (2-4 is een mooi aantal mijns inziens). Gelukkig heeft deze kamer twee identieke kamers en kan je tegen elkaar stijden als je toch met meer mensen zou zijn, hoe leuk is dat?!

Ik heb me heel goed vermaakt in deze kamer en raad deze kamer van harte aan!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Gratis parkeren voor de deur

 

The Illusionist

Escaperoom Zeewolde
Geplaatst op: 9 oktober 2021

Gezellige maar ouderwetse illusionist

#75

Het belangrijkst om te weten voordat je deze escape room gaat spelen: Dit is een échte 1.0 kamer van (volgens mij) inmiddels zes of zeven jaar oud. Verwacht hangsloten, slotjes en een wat sober aangeklede escape room. Begrijp mij hierin niet verkeerd: Dit is geen negatief punt. Ik hou van de charme die dit soort kamers met zich meebrengt! Echter, ik zou het oneerlijk vinden als men dit wél als negatief punt zou voorleggen omdat men anders verwacht zou hebben.

De puzzels zijn niet moeilijk, goed te doen. Soms mist de logica eventjes en ik heb ook ervaren dat ik op sommige punten de link met het verhaal even kwijt was. Ook hier wil ik aangeven dat bij de nieuwere kamers dit altijd zo’n enorm punt is en bij oudere kamers stond voornamelijk het oplossen van puzzels en het ontsnappen voorop, waarbij ik me goed voor kan stellen dat de ‘storytelling’ hierin wat achterblijft. Wel vind ik dat als de kamer, na zoveel jaren, nog steeds goed bezocht wordt het wellicht tijd is om hierin wat aanpassingen te gaan doen.

De enthousiaste eigenaar maakte het plaatje compleet. Een gepassioneerd man! Mijn toch wel echte minpuntje vond ik de prijs. In vergelijking met andere kamers vind ik deze kamer in de staat zoals hij nu is iets te prijzig.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Proefkelder

De Proefkelder
Geplaatst op: 9 oktober 2021

Prikkelend voor brein en zintuigen

#72

Een originele escape room die wij met drie personen best wel moeilijk vonden. Wellicht dat dit ook kwam doordat de benodigde hints, voor mijn gevoel, vrij laat gegeven werden. Eigenlijk pas minuten nadat het voor een gamemaster toch echt wel duidelijk moet zijn via beeld en geluid dat de spelers een duwtje in de juiste richting nodig hebben.

De kamer is goed in thema en maakt gebruik van al je zintuigen. Erg enerverend om op deze manier bezig te zijn met puzzels omdat ik dit nog niet heel vaak heb terug gezien bij andere escaperooms.

Mocht je in de buurt zijn en zin hebben om te escapen kun je deze zeker meepakken. Het is bij uitstek een kamer om mee te nemen in je speelroute wanneer je meerdere kamers in Utrecht eo gaat bezoeken!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

MYSTERIUM

Mysterium
Geplaatst op: 9 oktober 2021

Vintage mysterie aan de Utrechtse gracht

#73

Een escaperoom van letterlijk groot formaat. Laat je niet beïnvloedden door de kleine ontvangst want de omvang van de escaperoom zelf is meer dan toereikend. Origineel begin met een goede flow in verhaal en puzzels. We vlogen door de escaperoom heen en persoonlijk heb ik mijzelf gedurende de tijd dat ik onderdeel was van het mysterie meer dan prima vermaakt.

Deze mag je zeker niet laten ontbreken op je speellijst!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

De laboratoriumkamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 9 oktober 2021

Golden Oldie

#71

Wanneer je deze kamer gaat spelen of al hebt gespeeld: Take a moment here please! Deze ‘golden oldie’ verdient het om gewaardeerd te worden. Deze kamer is inmiddels, naar mijn weten, ongeveer zes of zeven jaar oud en wordt, ook naar mijn weten, nog steeds goed bezocht. Voor de mensen die nog willen gaan reserveren, vind ik het belangrijk om je wel op het hart te drukken dat deze kamer al zo’n oud beestje is. Deze kamer is doordrenkt met charme en voor zijn tijd baanbrekende technieken; echter mark my words - voor zijn tijd. Wat dus zes/zeven jaar geleden was en dus niet nu met hologrammen, peppers ghost effecten of animatronics :)!

Een laboratorium thema leent zich perfect voor een escape ervaring, zo ook hier. Een creepy sfeer hangt in de kamer, waar gevolgen van het oplossen van puzzels versterkt worden door licht- en geluidseffecten. Voor iemand die hier gevoelig voor is (zoals ik) zijn dit mooie jumpscares. De flow in de kamer is prettig en de puzzels zijn uitdagend en van een passend niveau.

Deze kamer mag zeker niet ontbreken in je speellijst. Wel kan ik me voorstellen dat je deze kamer samen boekt met een van de andere kamers en niet op zichzelf staand. Tenzij je natuurlijk fan bent van de golden oldies van escape room (Neder)land.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 3 augustus 2020

Leuke ervaring!

Deze belevingskamer is erg leuk om te spelen. Leuk begin, mooie opbouw in het verhaal. Ook het decor is goed uitgevoerd en alles passend in thema. Toffe twist in het verhaal!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Kunstroof!

Superleuk ontvangst en begin van de escape. Alles is goed in thema en echt een lekkere puzzelkamer! Niet te makkelijk en niet te moeilijk. Ik heb mij zeer vermaakt gedurende onze jacht op de dief!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 24 juli 2020

Geen woorden voor

Wat Down The Hatch nu gebouwd heeft is ongelofelijk goed. Ik heb er oprecht geen woorden voor, ik heb me elke minuut van de tijd verbaasd, vermaakt en genoten. Dit zou een kamer zijn die ik meerdere keren zou spelen, puur om weer even helemaal ondergedompeld te worden in een andere wereld. Chapeau!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Alles

  down-the-hatch

The Bank Job

Fox in a Box Veenendaal
Geplaatst op: 11 oktober 2021

De eerste review…

#67

Het is al een tijdje geleden dat ik deze kamer, samen met een vriendin, mocht spelen. Nu zie ik dat mijn review de eerste wordt en dat vind ik lastig. Ik vond deze kamer namelijk niet heel erg goed.

Het verhaal is erg duidelijk en logisch, ten aanzien wat je komt doen en wat je target is. Voor mij hield de duidelijkheid daar op. De puzzels paste wel in thema maar waren niet erg logisch en ik vond het moeilijk te zien welke actie welk gevolg had.

Daarnaast blijft het de hele tijd redelijk donker in de kamer, want je breekt in na sluitingstijd. Ook is er geen muziek of af en toe een geluidseffect, want je breekt in na sluitingstijd. Dit vond ik wel echt afdoen aan de spelervaring. Want zelfs al breek je in na sluitingstijd, is er vast wel wat te horen; al zijn het een soort van ‘buitengeluiden’.

Ik heb mij opzich gedurende mijn tijd in deze kamer wel vermaakt, echter denk ik dat dit kwam doordat ik blij was dat we gingen escapen en niet zozeer dat ik geënthousiasmeerd wordt door de kamer.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Experiment

The Great Escape
Geplaatst op: 2 augustus 2020

Cool!

Supermooie combi tussen puzzels en beleving!


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Classroom

Forsaken escape room
Geplaatst op: 2 augustus 2020

Spannend en veel te doen!

Deze kamer een tijdje geleden gespeeld. Mooi decor, spanningsfactor aanwezig en lekker veel te puzzelen en te doen! Ik kijk uit naar jullie nieuwe kamer!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 24 juli 2020

Goede escape room

Ik heb het naar mijn zin gehad bij de Meisjeskamer. Leuke puzzels, goede variatie en een voelbare spanning. Mooie kamer die al een poos meegaat!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 24 juli 2020

Onwijs gaaf

Super beleving die maar blijft doorgaan! Toffe puzzelflow, prachtig decor en gedurende de tijd continue spanning.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

  xMvdsjadelouisaDaan92AlecGertDeGoudvisCasturiiKooijv3chter

The Courtroom

The Great Escape
Geplaatst op: 2 augustus 2020

Mooi gemaakt

De intro en de start zijn helemaal zoals ik van The Great Escape gewend ben, fantastisch! De puzzels waren leuk maar vond ik bij tijd en wijle ietwat onlogisch. Hierdoor stonden we soms even stil. Het einde vond ik tof maar wel wat abrupt. Desondanks een toffe kamer waarin The Great Escape iets moois heeft neergezet!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

If Walls Could Whisper

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 24 juli 2020

Een van mijn favorieten

Prachtige kamer, alle puzzels passen in het verhaal en qua doorloop weer eens wat anders. Een van mijn favorieten, die ik zeker aanraadt!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Doorloop
 • Spanningsfactor

  xMvdsDaan92AlecGertDeGoudvisCasturiicinzanoRobin02Kooijv3chtereduarddouwesdekkerDarkParktientien

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 24 juli 2020

Toffe ervaring!

Mooi decor, toffe puzzels, hier en daar spanning en zeker onverwachte momenten! Ik heb mij uitstekend vermaakt bij de Freakshow en zou deze kamer zeker aanraden!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Onverwachte wendingen

 

Abandoned

Escapium
Geplaatst op: 15 september 2021

Goede belevingskamer

Het is enige tijd geleden dat ik deze kamer mocht spelen. Toch is de ervaring mij altijd goed bij gebleven. Een mooi decor, goed in thema met bijpassende puzzels/opdrachten. Zeker een escape beleving die je aan je to do list mag toevoegen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

Anna's Dollhouse

MindEscape
Geplaatst op: 15 oktober 2021

Creepy en cute tegelijkertijd!

#41

Goede sfeer en mooi decor. Ik kreeg er wel de ‘immersive’ ervaring van. Puzzels waren goed van niveau, niet te makkelijk en niet te moeilijk. Soms wel met zoeken wat lastig maar dit ligt vooral aan onszelf want zoeken is niet ons sterkste punt haha.

Je kunt zien dat deze kamer met veel toewijding gemaakt is door gepassioneerde eigenaren!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Escape Through The Movies

Boom Chicago
Geplaatst op: 3 augustus 2020

Geweldig!

Deze kamer verdient echt veeeeel meer aandacht dan hij nu krijgt! Onwijs tof gedaan, super mooie walkthrough, puzzels tof en zeker spannende elementen. Echt super!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Levenswater

Emmelocked
Geplaatst op: 24 juli 2020

Ik ben fan

Prachtige kamer! Wat een decor en puzzels logisch en helemaal in thema. Een fantastische escape beleving.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Ontvangst

 

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 24 juli 2020

I have played this twice

The catacombs is one of my absolute favourites if it comes to experience rooms. The storyline, the puzzles, the scary feeling that haunts you while playing, I was scared but I loved it so so much! Everyone who loves a scary experience should play this, for sure!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Location
 • Storyline

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 24 juli 2020

Prachtige belevingskamer

Iets origineels, nieuws wat ik nog niet eerder gezien heb. We waren vooraf erg gespannen, alles wat duidelijk en we waren erg onder de indruk van hoe het eruit ziet. Echt een experience, heel erg tof gemaakt!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  xMvdsDaan92Alecsjpg68GertDeGoudvisCasturiiKooijv3chter

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 14 april 2019

Doen doen doen!

Omg dit was ZO vet! Spanning, sensatie, verhaal, decor, puzzels; alles was gaaf!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 24 juli 2020

Deze is fantastisch en moet je doen

Geniet van deze kamer. Ga gewoon. Het is fantastisch.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 24 juli 2020

Lang geleden gespeeld, prachtige herinneringen

Deze kamer was naar mijn mening helemaal af. Wat een prachtig decor, waarbij de puzzels 100% in thema zijn. Deze kamer is zeker een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Ontvangst

  koenzieThe Riddle Room

Zodiac Killer

One Hour Lockup
Geplaatst op: 15 september 2021

Goede beginnerskamer

Goede kamer voor beginners, goed verhaal, puzzels van goed niveau.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

0 reviews