Over mij

Deze escaper heeft geen informatie ingevuld.

 

Locatie

Onbekend


Statistieken

 • Kamers gespeeld: 86
 • Reviews geplaatst: 29
 • Ontsnappingspercentage: 96.6%
 • Forum berichten: 2
 • Lid sinds: 09-11-2018

Reviews

Sorteer kamers op:

Bezoekdatum Score Reviewdatum OntsnaptTeam Tijd

Jumanji

The Missing Link heeft een goed vindbaar pand met een behoorlijke spelletjes verkoop afdeling. Goed om te weten als je nog naar bepaalde spellen op zoek bent! Wij kwamen Jumanji spelen. Ik ga in mijn review eerlijk zijn… First and formost, alles wat je leest en/of hoort ten aanzien van decor en setting is waar. Wat ontzettend gaaf gemaakt! Je waant je echt in een jungle waarbij de Jumanji vibes optimaal zijn. De afwerking in, maar ook buiten (kom ik zo op), de kamer laat wel écht te wensen over. Ik heb duidelijke witte verlengstekkerdozen gezien, gedurende het spel heb ik op meerdere plekken los hangende kabels van het plafond naar beneden gezien en ook ligt er in een en andere hoek een rol met kabels. Dit kán mijn inziens echt niet. Naast dat het er gewoon lelijk uitziet en afdoet aan de beleving is het ook nog eens gevaarlijk. Ook buiten de kamers vind ik het niet representatief, wél beneden in de lounge maar eenmaal boven niet. Er lag veel gereedschap verspreid op de grond, stof en spullen van klussen waardoor het allemaal erg rommelig oogt. Voor mij doet dit echt af aan de geheel sfeer, waarin ik de rommel buiten de kamers echt erg vind want zet er een scherm voor, een doek overheen of leg het weg want dan is een deel van het ‘probleem’ al verholpen. Dit is ook de reden dat het cijfer dat ik geef voor ‘sfeer’ lager uitvalt, dan dat ik had gegeven als dit soort dingen beter afgewerkt/verstopt zouden zijn. De puzzels in de kamer heb ik als leuk ervaren. Wel is het zo dat de puzzels niet origineel zijn, ik heb ze ook al op andere plekken gezien. Wel moet ik hierbij voegen dat de manier waarop de puzzels vorm gegeven zijn, passend binnen het decor en stijl, de puzzels wel een beetje extra speciaal worden. Dat is leuk! Ik heb me tijdens het spelen niet verveelt en me erg vermaakt!

Waar is Rita?

Het ontvangst door de concierge van het Escape Hotel was uitermate vriendelijk, enthousiast en toch ook een tikkeltje mysterieus. Wat heeft zich precies voorgedaan in de gangen van dit hotel? Aan ons de taak dit te gaan uitzoeken! Eenmaal binnen getreden werd ik verwonderd door het gebruik van materiaal, meubilair en aankleding. Alsof je échte hotel binnen gaat, zeer goed uitgevoerd! De kamer is liniair gebouwd waardoor de logica voorop staat. De valkuil voor de ervaren escaper (onze groep allemaal 80+ kamers op de teller) is te ver en ingewikkeld denken. Hou je hoofd vooral koel en ga lekker puzzelen. Dat past heel goed binnen de tijd die je gaat doorbrengen in het Escape Hotel. Desalniettemin konden wij hartelijk lachen om ons eigen “rabbit hole of thoughts” terwijl de oplossing veel logischer was en zodoende goed aansluit bij de kamer en de gameflow. Een aantal puzzels en twists in de kamer hebben mij positief verrast en waren origineel bedacht. Sla deze kamer zeker niet over en zet hem op je “wil ik nog spelen” lijstje; het is het zeker waard!

Chernobyl

The Start ligt aan een doorgaande weg met prima parkeervoorzieningen. De locatie is goed vindbaar. De ontvangst voelt hartelijk en warm aan, zowel vanuit onze gamemasters als vanuit de aankleding in de lounge. Precies ook een plek waar je ‘s avonds nog met vrienden zou afspreken om een drankje en een spelletje of iets dergelijks te spelen! Zeer uitnodigend en strak ingericht. Tijdens de safety briefing kwamen we tot de conclusie dat deze escape echt thuishoort in de rij van een ‘immersive experience’. De term op de poster “psychologische triller” dekt mijn inziens perfect de lading van het 71 minuten durende tripje naar Chernobyl. Nu wisten wij van te voren dat Gloeidraad (o.a. Corpse Inc. en Entered) hun aandeel gehad hebben in de ontwikkeling van deze beleving en met ook die experiences op onze escaperoom-teller begonnen we wat nattigheid te voelen. De spanning steeg aanzienlijk en maakte mij erg alert. De ruimte waardoor je je beweegt is fantastisch gedecoreerd. Echt alsof je terug in de tijd stapt. Na even te kunnen wennen aan de sfeer was daar de eerste kennismaking met de acteur. Phoeee, even in een hoekje staan schuilen. Daarna jezelf weer herpakken en door! De acteur geeft oprecht zo’n knappe dimentie aan het verhaal, mooi bedacht en top uitgevoerd. Lieve lezer, ik ben echt angstig aangelegd maar dit was precies op de grens die je wilt dat gehonoreerd wordt als er acteur betrokken is. Laat dit je alsjeblieft(!!) niet afschrikken want het is zo gaaf en je mist echt iets als je niet mee gaat… De puzzels vind ik zelf wel wat minder; ze zijn ondergeschikt aan de storyline en de experience maar dragen weldegelijk bij! Ook leuk dat er slotjes zijn om open te maken (is toch even een euforisch momentje in de algehele spanning). Omdat de puzzels toch bijdragen op een, volgens mij zo ontworpen en bedoelde, manier scoor ik ze toch hoog ondanks wat ik hierboven schrijf. Als de volgende experience te spelen is, kom ik zeker terug!

Het Geheim van St. Rumoldus

De escape experience ligt aan een plein en is goed te vinden. De ontvangst ziet er zeer verzorgd, groots en hartelijk uit. De gamemaster ontving ons vriendelijk en nam ons, met een mooi verteld verhaal, mee in wat ons te wachten stond. Eenmaal de kamer in, was ik positief verrast over het decor. Hiervoor echt een dik compliment want het zag er waanzinnig uit! Het decor maakt de kamer ook extra speels. Een onvoorziene hoek hier en een onverwachts gangetje heeft een additionele dimentie aan de experience, wat ook de gehele sfeer overtuigd neer zet. De puzzels waren in lijn met het verhaal en prima van niveau. Ik denk voor de beginnend escaper een pittige uitdaging. Laat je hier niet door afschrikken want een of twee tips erbij is nooit erg! Wij als escapers met allemaal 80+ kamers op de teller vonden de puzzels logisch en goed te doen. Ik heb me tijdens de beleving erg geamuseerd!

De Illusionist

Ons escapeweekend werd afgetrapt bij De Kraakfabriek. Ten eerste; echt een supermooi pand! We werden vriendelijk onthaald door de gamemaster en hadden er veel zin in. De binnenkant van het pand is simpel ingericht. De escape bevindt zich in een van de grotere loodsen van het pand. Hier ligt eigenlijk mijn enige minpunt: Vanaf de buitenkant zie je hoe groot de escaperoom is. De kamer op zichzelf ziet er heel mooi uit. De puzzels passen zeer goed in het thema en alles wordt goed uitgelicht, waardoor onze gameflow lekker doorliep. De afwerking van de kamer is mooi en het verhaal duidelijk aanwezig. Het niveau van de puzzels ligt goed; zowel voor de beginnend escaper als de wat meer ervaren speler. Ik heb mij prima vermaakt gedurende deze escape!

“Je ervaring in één zin” dat kan gewoon niet :D

Je had ons team van zes moeten horen toen we achteraf aan het napraten waren. Mega enthousiast, ietwat overprikkeld en vooral diep onder de indruk. Het schrijven van een review vind ik moeilijk maar ik ga het toch proberen. Dit concept is uniek in zijn soort. De verhaallijn, walkthrough in combinatie met het licht, geluid en de ruimte werken allemaal hand in hand (hahaha net als ons team 2 uur lang) met elkaar samen. Met een dergelijke experience kan ik me voorstellen dat veel mensen bij voorbaat zouden denken dat het te eng gaat zijn. Het was heel erg spannend maar er zijn ook momenten waarop er tijd is om even bij te komen. Ikzelf heb wel echt hoge spanning en lichtelijke paniek ervaren maar onze acteur speelde daar zo ontzettend goed op in. Nooit genadeloos maar precies aanvoelen waar de grens van de speler ligt en daarop balanceren, echt heel knap! Het is een filmische ervaring waarbij ik met name wil aanstippen dat het framework van het geluid subliem is. Zoals in meerdere reviews al staat; hoe scoor je de puzzels? De puzzels spelen geen hoofdrol en er zullen vast mensen zijn die de dingen die je moet doen geen puzzels vinden maar hetgeen wat je moet doen past zo goed met de rest dat ik dit een 10 out of 10 scoor.

Ik heb denk ik een nieuwe lievelings!

Ik heb van begin tot einde genoten van deze kamer! Een perfecte mix van beleving en puzzels, waarvan ik merk dat dit zeldzamer begint te worden. De kamer is óf beleving óf puzzelgericht, deze is the best of both worlds. Het verhaal, de aankleding, de lijn die je doorloopt gedurende het spel klopt allemaal met elkaar. Zeker moet je zeer zeker gaan spelen!

Een super mooie beleving

Deze stond al lang op mijn wishlist en het was eindelijk zo ver! We mochten! Ik vind de balans tussen de beleving en de puzzels goed. Ook de mate van ‘even uit je comfort zone’ was voor mij een aangename toevoeging. De gehele tijd heb ik me goed vermaakt met af en toe klein beetje spanning. Mooi einde, wat goed in het verhaal past. Zeker een aanrader!

Even terug in de tijd

Eerst een lesje geschiedenis alvorens we de kamer gingen spelen. Ik hou er wel van! De kamer is mooi opgezet en de puzzels zijn logisch en vanzelfsprekend. De puzzels vond ik persoonlijk niet moeilijk maar wel leuk! Voor mij was dit de eerste keer dat er hints “gekocht” konden worden, waar ik eerst wat sceptisch over was maar de uitvoering was erg origineel en in thema. Het is wel een echte 1.0 kamer, lekker puzzelen in een sfeervolle en mooie kamer!

Weer eens naar een cafe :-)

Deze kamer is top in thema met afwisselende puzzels. Als toch wat meer ervaren escaper vond ik de puzzels niet moeilijk en vlogen we dan ook door de kamer heen. Een paar leuke aspecten in de kamer maakte deze escaperoom tot een leuk uitje!

Dikke aanrader!

Gisteren mochten wij ons entree maken in The Clinic. Wat begon met een swingend muziekje werd al gauw iets spannender dan ik had verwacht! De opbouw van deze spanning vind ik dan ook enorm goed in elkaar gezet en uitgevoerd. De puzzels waren van een goed niveau, voor ons niet te makkelijk maar ook niet te moeilijk. Ook de afwisseling tussen een kleine, snelle puzzels en grotere puzzels die meer tijd in beslag namen is naar mijn mening goed uitgebalanceerd. Afwerking van de kamer ook goed. De thematisering is doorgetrokken van begin tot eind, wat bijdraagt aan de verhaallijn. Ik heb het ook als prettig ervaren dat de verhaallijn erg duidelijk was, zonder veel leeswerk. Ik raad deze kamer ten zeerste aan! Bedankt iedereen voor de fijne ontvangst en mooie beleving!

 • Spanningsopbouw
 • Verhaallijn
 • Logica
 • 75 minuten speeltijd

Geweldig!

Vandaag deze kamer mogen spelen, wat een aangename verrassing! De ontvangst en de kamer zijn helemaal in thema; prachtig gedaan. Echt heel mooi en je waant je in een serieuze mijn, diep onder de grond. De puzzels zijn ook in thema dus verwacht geen technische hoogstandjes in een mijn uit 1904. Desalniettemin zijn de analoge puzzels mooi bedacht en van goed niveau. Wel vonden wij de puzzels lineair dus zou ik adviseren om niet met een te grote groep te spelen (2-4 is een mooi aantal mijns inziens). Gelukkig heeft deze kamer twee identieke kamers en kan je tegen elkaar stijden als je toch met meer mensen zou zijn, hoe leuk is dat?! Ik heb me heel goed vermaakt in deze kamer en raad deze kamer van harte aan!

 • Decor
 • Gratis parkeren voor de deur

Geweldig!

Deze kamer verdient echt veeeeel meer aandacht dan hij nu krijgt! Onwijs tof gedaan, super mooie walkthrough, puzzels tof en zeker spannende elementen. Echt super!

Kunstroof!

Superleuk ontvangst en begin van de escape. Alles is goed in thema en echt een lekkere puzzelkamer! Niet te makkelijk en niet te moeilijk. Ik heb mij zeer vermaakt gedurende onze jacht op de dief!

Leuke ervaring!

Deze belevingskamer is erg leuk om te spelen. Leuk begin, mooie opbouw in het verhaal. Ook het decor is goed uitgevoerd en alles passend in thema. Toffe twist in het verhaal!

Mooi gemaakt

De intro en de start zijn helemaal zoals ik van The Great Escape gewend ben, fantastisch! De puzzels waren leuk maar vond ik bij tijd en wijle ietwat onlogisch. Hierdoor stonden we soms even stil. Het einde vond ik tof maar wel wat abrupt. Desondanks een toffe kamer waarin The Great Escape iets moois heeft neergezet!

Cool!

Supermooie combi tussen puzzels en beleving!

Spannend en veel te doen!

Deze kamer een tijdje geleden gespeeld. Mooi decor, spanningsfactor aanwezig en lekker veel te puzzelen en te doen! Ik kijk uit naar jullie nieuwe kamer!

Ik ben fan

Prachtige kamer! Wat een decor en puzzels logisch en helemaal in thema. Een fantastische escape beleving.

 • Decor
 • Ontvangst

Geen woorden voor

Wat Down The Hatch nu gebouwd heeft is ongelofelijk goed. Ik heb er oprecht geen woorden voor, ik heb me elke minuut van de tijd verbaasd, vermaakt en genoten. Dit zou een kamer zijn die ik meerdere keren zou spelen, puur om weer even helemaal ondergedompeld te worden in een andere wereld. Chapeau!

 • Alles

I have played this twice

The catacombs is one of my absolute favourites if it comes to experience rooms. The storyline, the puzzles, the scary feeling that haunts you while playing, I was scared but I loved it so so much! Everyone who loves a scary experience should play this, for sure!

 • Location
 • Storyline

Deze is fantastisch en moet je doen

Geniet van deze kamer. Ga gewoon. Het is fantastisch.

Lang geleden gespeeld, prachtige herinneringen

Deze kamer was naar mijn mening helemaal af. Wat een prachtig decor, waarbij de puzzels 100% in thema zijn. Deze kamer is zeker een aanrader!

 • Decor
 • Ontvangst

Prachtige belevingskamer

Iets origineels, nieuws wat ik nog niet eerder gezien heb. We waren vooraf erg gespannen, alles wat duidelijk en we waren erg onder de indruk van hoe het eruit ziet. Echt een experience, heel erg tof gemaakt!

Een van mijn favorieten

Prachtige kamer, alle puzzels passen in het verhaal en qua doorloop weer eens wat anders. Een van mijn favorieten, die ik zeker aanraadt!

 • Decor
 • Doorloop
 • Spanningsfactor

Onwijs gaaf

Super beleving die maar blijft doorgaan! Toffe puzzelflow, prachtig decor en gedurende de tijd continue spanning.

Toffe ervaring!

Mooi decor, toffe puzzels, hier en daar spanning en zeker onverwachte momenten! Ik heb mij uitstekend vermaakt bij de Freakshow en zou deze kamer zeker aanraden!

 • Decor
 • Onverwachte wendingen

Goede escape room

Ik heb het naar mijn zin gehad bij de Meisjeskamer. Leuke puzzels, goede variatie en een voelbare spanning. Mooie kamer die al een poos meegaat!

Doen doen doen!

Omg dit was ZO vet! Spanning, sensatie, verhaal, decor, puzzels; alles was gaaf!