Over mij

Overige gespeelde Escape Rooms:

- The Gallery in Keulen

- Time Machine (Mystique Room) in Boedapest, 33 min.

- The Pirate Bay (Mystique Room) in Boedapest, 45 min. 

- Shogun Shadow (Mystique Room) in Boedapest, 37 min.

- The Iron Throne (Mystique Room) in Boedapest, 41 min.

- Enigma Escape in Boedapest 61 min.

- Defeat The Night King (ILockedYou) in Boedapest, 28 min.

- Secret Subway (E-Exit) in Boedapest, 58 min. 15

- Santa Muerte (E-Exit) in Boedapest, 29 min. 28

- Heaven and Hell (E-Exit) in Boedapest, 37 min. 37

- Chernobyl (TRAP) in Boedapest, 42 min. 14

- Anachoristica (TRAP) in Boedapest, 45 min.

- The Cube (Mystique Room) in Boedapest, 53 min. 52

- Alice (Mystique Room) in Boedapest, 48 min. 30

- Research Base (Locked) in Boedapest, 53 min. 20

- The Motel (Locked) in Boedapest, 23 min. 40

- Seven Hill (Locked) in Boedapest, 39 min. 34

- Hunger Games (Ilockedyou) in Boedapest, 45 min.

- Jurassic Park (Ilockedyou) in Boedapest, 31 min.

- Avengers (Ilockedyou) in Boedapest, 38 min.

- House of Escobar (Locked) in Boedapest, 40 min.

 

Locatie

Almere


Statistieken

 • Kamers gespeeld: 48
 • Reviews geplaatst: 48
 • Ontsnappingspercentage: 93.8%
 • Forum berichten: 1
 • Lid sinds: 15-05-2019


Team

Reviews

Sorteer kamers op:

Bezoekdatum Score Reviewdatum OntsnaptTeam Tijd

Illuminati Headquarters

Wat een lastige review om te schrijven, maar ik ga het toch proberen. We hadden geen optimale ervaring bij de Zodiac Killer die we eerder op de avond speelden en ook bij deze kamer liep het niet zoals we hadden mogen verwachten. Wat wel prettig is, is dat het goed opgepakt werd door de eigenaar. Er is uitgebreid naar de problemen waar wij tegenaan liepen gekeken en er wordt wat mee gedaan. Het ontvangst was prima. Zeer vriendelijk en een mooie ruimte. Een gezellige plek om na te kletsen. Na de kamers (we speelden beide escape rooms) mochten we nog een stukje VR proberen. Dat kon ik wel waarderen. Mocht je beide escape rooms op deze locaties gaan doen, dan zou ik aanraden om Zodiac eerst te doen en daarna Illuminati Headquarters. De kamer ziet er erg mooi uit en is goed in thema. Er is voldoende te doen als je met vier personen speelt en dat vind ik echt een groot pluspunt in een escape room. Niks is zo vervelend als wachten tot een ander klaar is met een puzzel. Ik vond de puzzels over het algemeen prima bedacht en uitgevoerd, maar wel veel rekenwerk. Het einde had van mij nog wel iets meer kunnen knallen. Helaas hadden we, zoals ik net al noemde, ook bij deze kamer pech. Er was een technisch mankement en dat werd niet goed opgepakt door de spelleider. De uitleg die hij achteraf gaf, was niet correct, dus hebben wij zelf navraag gedaan bij andere escapers over hoe de puzzels bedoeld waren. Ik verwacht echter wel dat wij enorme pech hebben gehad met deze ervaring, dus ik zou deze kamer wel aanraden om te spelen.

Zodiac Killer

Wat een lastige review om te schrijven, maar ik ga het toch proberen. We hebben geen optimale ervaring gehad in deze kamer en dat deed behoorlijk af aan het gevoel dat ik heb overgehouden aan deze kamer. Het ontvangst was prima. Zeer vriendelijk en een mooie ruimte. Een gezellige plek om na te kletsen. Na de kamers (we speelden beide escape rooms) mochten we nog een stukje VR proberen. Dat kon ik wel waarderen. De ervaring met onze spelleider was niet heel prettig. We kregen niet op tijd een hint en de hint die we uiteindelijk kregen, was onnodig. Daarnaast was een slot verwisseld, waardoor de volgorde in de kamer niet meer klopte en de spelleider moest ingrijpen. Dit zorgde voor heel veel verwarring. Desalniettemin heb ik niet het idee dat dit gebruikelijk is hier en werd het goed opgepakt door de eigenaar. Er is uitgebreid naar de problemen waar wij tegenaan liepen gekeken en er wordt wat mee gedaan. Doordat er een aantal dingen niet lekker liepen, is het lastig om de kamer te beoordelen. Het is op zich een prima escape room. Voor vier ervaren spelers vind ik de kamer net wat te lineair. De kamer is al wat ouder en bevat dan ook veel sloten. Daar heb ik zelf niet zoveel moeite mee en ik kan me dan ook prima vermaken in zo’n kamer. De puzzels zijn goed in thema. Ik denk dat, als de kamer juist gereset is, de volgorde heel logisch is en dat zorgt voor een lekkere flow (als je met het juiste aantal mensen bent). Mocht je beide escape rooms op deze locaties gaan doen, dan zou ik aanraden om Zodiac eerst te doen en daarna Illuminati Headquarters.

Expeditie Arctic

Na het spelen van één van de andere kamers op deze locatie werd me aangeraden om ook deze kamer te spelen. De kamer is net vernieuwd en dus had ik de verwachting om een betere kamer te spelen dan de andere twee kamers. Ik moet zeggen dat ik niet heel enthousiast ben geworden na het spelen van deze kamer. Ik had vooral moeite met de logica. Bijvoorbeeld licht dat aangaat op een moment dat je denkt dat je er iets voor hebt gedaan, maar dat is dan niet zo. Ook vond ik sommige puzzels onlogisch. Het thema vond ik origineel en leuk en was duidelijk aanwezig. Het was leuk om te doen, maar niet ‘wauw’.

 • Levenswater — Emmelocked
 • Geplaatst op 29 november 2020 om 17:12
 • Gespeeld met 3 personen in november 2020; Ontsnapt: Ja (48:10)

Levenswater

Wat een toffe kamer! De ontvangst is al geweldig en je zit er meteen helemaal in! Het thema is origineel en spreekt me persoonlijk erg aan. De ideeën die ze heeft voor de toekomst lijken mij fantastisch. Ik heb genoten van de totaal ervaring. Het is tot in de puntjes geregeld en de gastvrijheid is enorm. De kamer is prachtig aangekleed en je waant je echt in een andere wereld. Het voelde echt als een avontuur. De puzzels zijn erg gevarieerd en pasten bij het verhaal. We speelden deze kamer met drie ervaren spelers en dat was prima te doen. De flow in deze kamer vond ik enigszins lastig te vinden. Dat heeft echter weinig aan de totaalbeleving veranderd voor mij. Het is dus absoluut de moeite waard om deze kamer te spelen.

Het papieren huis

Deze kamer ziet er op zich heel prima uit. Voldoende puzzels met een wisselende moeilijkheidsgraad. De puzzels waren erg gevarieerd, maar ik was niet over alle puzzels volledig te spreken. Ik hou er niet van als je met voorkennis een voorsprong hebt en dat was soms wel het geval. Je wordt goed meegenomen in het thema en het verhaal, desalniettemin voelde het einde toch een beetje abrupt. Ik vond het prettig dat je verschillende puzzels tegelijk kan spelen. Echt een leuke kamer om te spelen, absoluut, maar geen wauw-factor.

The Crazy Mister Hunter

De host was erg enthousiast en de start was vrij uniek. De kamer is niet heel groot en bevat niet heel veel puzzels, maar doordat de ‘spanning’ veel tijd vraagt, ben je toch lange tijd bezig in de kamer. Het niveau van de puzzels vond ik vrij laag. We hebben deze kamer met z’n tweeën gespeeld en doordat mijn teamgenoot vrij angstig was, heb ik een groot deel zowat alleen gespeeld. Ik vond de meerwaarde van de schrikmomenten niet enorm groot. Voor deze situatie was het een leuke kamer en heb ik me prima vermaakt, maar ik zou deze kamer niet aanraden voor ervaren spelers met meer dan twee spelers.

The Execution

Wat een fijne ervaring hadden wij in Rijswijk. Ik ben enorm te spreken over de service. Ondanks dat we te vroeg waren voor de korting, werd dit heel netjes gecompenseerd. Er werd goed aangevoeld wanneer en of we hints nodig hadden en we hebben gezellig kunnen nakletsen. Deze kamer was een hele toffe beleving. Niet heel veel puzzels, maar wel erg leuk om te doen. De sfeer is enorm goed neergezet, met hele leuke aspecten die ik niet eerder heb gezien en de ruimtes zien er super uit. De start vond ik echt super tof. Het einde vond ik ietwat abrupt. Echt een kamer die je gespeeld moet hebben.

Jason's Curse

Wat een fijne ervaring hadden wij in Rijswijk. Ik ben enorm te spreken over de service. Ondanks dat we te vroeg waren voor de korting, werd dit heel netjes gecompenseerd. Er werd goed aangevoeld wanneer en of we hints nodig hadden en we hebben gezellig kunnen nakletsen. We hebben genoten van deze kamer. Het is op zich een spannende kamer, maar niet eng. Er is voldoende variatie in puzzel en qua moeilijkheidsgraad prima te doen. De sfeer is goed neergezet en er zat wel een stukje ‘wauw’ in de kamer voor mij. Het verhaal van de kamer is leuk bedacht, maar komt naar mijn idee niet in alles goed tot zijn recht. Al met al wel echt een hele toffe kamer om te spelen.

The Mystery of Whitechapel

Wat een fijne locatie om escape rooms te spelen. Ik ben enorm te spreken over de service. Ondanks dat we te vroeg waren voor de korting, werd dit heel netjes gecompenseerd. Er werd goed aangevoeld wanneer en of we hints nodig hadden en we hebben gezellig kunnen nakletsen. De kamer vond ik gewoon erg prima. Geen gigantische wauw-factor, maar wel een een kamer met een fijne flow. De puzzels waren gevarieerd en er was op zich genoeg te doen. Ik vond vier man voor deze kamer wel echt de max, zeker omdat het vrij lineair is opgebouwd.

De Kunstroof

Deze kamer hebben we op de dag zelf geboekt, omdat we op zoek waren naar een kamer die geschikt is voor twee personen en daarbij nog betaalbaar is. En precies daarvoor is deze kamer uitermate geschikt. Je kunt de kamer op verschillende niveaus boeken en de eigenaar heeft achteraf het verschil uitgelegd. Dit lijkt goed aan te sluiten bij de verschillende doelgroepen. Deze kamer is geschikt voor jonge spelers/gezinnen en voor twee personen. Heb je al een paar kamers gespeeld, dan zou ik deze kamer niet spelen met meer dan twee. Het expertniveau vind ik ietwat laag, want het was nog steeds vrij eenvoudig. De kamer heeft een hele fijne flow en is niet heel lineair. Verder is een vrij basic kamer, maar wel eentje die gewoon goed in elkaar zit en er valt voldoende te puzzelen. Ik heb me goed vermaakt en ik ben enthousiast over de speelbaarheid voor twee personen.

1627

De introductie van de kamer had voor mij wat ingekort mogen worden. Ik vond het een beetje dubbelop om het verhaal eerst verteld te krijgen door de gamehost en vervolgens nog een filmpje te kijken. Het thema zelf sprak mij niet gigantisch aan, maar door de goede reviews en dat de kamer regelmatig werd aangeraden, hebben we er toch voor gekozen om de kamer te doen. Daar heb ik geen spijt van, want het is een zeer goede kamer. De kamer is mooi gethematiseerd, heeft leuke afwisselende puzzels en heeft een fijne flow. Zeker een aanrader.

Senses

We hadden de andere kamers hier al gespeeld en kwamen terug voor deze. We hadden een fijne enthousiaste gamehost. Deze kamer is meer een experience dan een escape room. Ik heb eigenlijk weinig aan te merken op de kamer. De introductie is erg tof, de kamer zit mooi in elkaar met veel vernieuwde technieken en de beleving is goed. De kamer is met vier personen goed te doen en je hebt met dit aantal ook vrijwel allemaal wat te doen, omdat je veel moet samenwerken. De puzzels zijn niet extreem moeilijk, maar ze zijn uitdagend genoeg. Ondanks dat ik vrijwel niks heb aan te merken op de kamer, was voor mij de beleving niet optimaal. Ik vond het een leuke kamer, maar ik had geen wauw gevoel. Kwestie van smaak. Desalniettemin zou ik de kamer zeker wel aanraden.

Casino Mortale

Je wordt thuis al meegenomen in het verhaal/thema voor deze escape room en de ontvangst zet dit door. De locatie ziet er erg verzorgd en netjes afgewerkt uit. De gamehosts waren erg enthousiast en we hebben gezellig nagekletst. De puzzels waren gevarieerd en leuk om te doen. In de kamer wordt het verhaal op een originele manier verder uitgespeeld. De kamer is niet groot, dus ik zou niet met een al te grote groep gaan. Het enige waar we een beetje moeite mee hadden, was dat er een bepaalde volgorde moest worden uitgevoerd, terwijl je al wel met andere dingen bezig kon zijn. Het is zeker een escape room die ik zou aanraden.

The Queen

We hebben deze kamer met drie teams achter elkaar gespeeld en we zaten er niet lekker in. Het liep meteen enorm uit, waardoor onze volledige planning in de soep liep. Ondanks dat we hadden aangegeven een strakke tijdsplanning te hebben, liepen ook de tweede en derde groep (naar mijn mening onnodig) uit. Het sterke punt aan deze kamer vind ik het originele verhaal en er zaten een aantal leuke puzzels tussen. Ik vond de aankleding niet zo bijzonder. Tijdens de escape had ik het gevoel dat we meerdere keren de verkeerde kant op werden gestuurd door een soort van hints. Dat, en de gekke, late start, maakte dat we niet in een lekkere flow zaten tijdens deze escape. De ervaring voor mij was dus niet zo bijzonder.

 • Kamer 237 — Kamer 237
 • Geplaatst op 5 januari 2020 om 19:07
 • Gespeeld met 4 personen in november 2019; Ontsnapt: Ja (53:26)

Kamer 237

Deze kamer stond al een tijdje op onze to-do-list, vanwege de goede verhalen. Dat heeft de kamer zeker waargemaakt. We speelden 'm met 4 personen en dan is het prima te doen. De puzzels zijn uitdagend, maar wel te doen. De afwerking, inrichting en sfeer is absoluut prachtig neergezet. De kamer heeft originele aspecten die ik nog niet eerder in andere escape rooms heb gezien. Omdat we beide kamers hadden gereserveerd met in totaal 8 personen, waren we ook een tijd aan het wachten. Geen enkel probleem. Het ontvangst is zeer netjes, een fijne ruimte om te zijn en het personeel is enthousiast en behulpzaam. We mochten meekijken op de tablet naar onze andere teams. Erg leuk. Ze waren erg bewust van mogelijke spoilers door het meekijken en napraten als je een kamer had gedaan. Dat kan ik wel erg waarderen. Kortom: deze kamer is echt de moeite waard om te spelen.

De Conciërge

Met acht personen besloten we beide kamers te gaan doen, dus opgesplitst in groepjes en veel 'wachten'. Het wachten was geen enkel probleem, gezien de nette, ruime ontvangstruimte en het leuke personeel. Ze nemen veel tijd voor je om ervaringen te delen en er werd veel aandacht besteed aan drankjes etc. Op momenten dat de ontvangstruimte leeg was, mochten we op een tablet meekijken naar onze andere groepen en soms in de controlekamer, erg leuk! Ze nemen genoeg tijd ook om de kamers na te spreken en zorgen er echt goed voor dat nieuwe groepen je niet kunnen horen. We keken enorm uit naar de tweepersoonskamer. Niet omdat we niet genoeg mensen bij elkaar kunnen vinden om een kamer met z'n vieren te doen, maar omdat het echt weer eens wat anders is. Wat een enorme aanrader! Ontzettend veel en gevarieerde puzzels die echt samenwerking vereisten. De inrichting van de kamer was super en de geluidseffecten waren een leuke toevoeging. Alleen boodschappen tussendoor waarbij je niks mag doen, vind ik minder in een escape room. Dan zit je er net lekker in en wil je gewoon door. Leuk dat het hotelthema is doorgetrokken in deze tweede kamer.

The Conductor

Echt een toffe escape room. Het thema is heel goed neergezet. De sfeer, aankleding en afwerking is echt prachtig. De puzzels waren gevarieerd, vernieuwend en uitdagend. De begeleiding is top; vriendelijk, enthousiast en neemt de tijd voor je. De prijs die je betaalt vind ik uitzonderlijk voor de kwaliteit van de kamer. Zeker een aanrader dus.

The mystic cabin

Dit is echt een goede escape room. Prima sfeer en aankleding en variatie in puzzels. Wel vond ik deze kamer wat eenvoudig. Op één puzzel na, vlogen we er zeer gemakkelijk doorheen. De begeleiding was ook erg prettig. Ze vroeg of we een hint wilden en dat vind ik zelf altijd wel prettig. Ik loop er soms tegenaan dat we te snel hints krijgen. Ze was erg enthousiast over escape rooms en heeft ons nog wat aanraders kunnen geven. De prijs van de kamer vind ik ook erg netjes.

DEA

Dit keer ging ik escapen met drie mensen die weinig of geen escape rooms hebben gedaan. Op Facebook las ik dat hier nog plek was en na het zien van de goede reviews hebben we geboekt. Ik ben erg enthousiast over de kamer. Veel variatie in puzzels, meerdere ruimtes en mooi afgewerkt. De sfeer is goed neergezet en het verhaal goed uitgewerkt. De extraatjes, waar ik natuurlijk niks over spoiler, vond ik erg leuk gevonden. De kamer is prima te doen voor vier personen, maar wel een uitdaging voor beginnende escapers. Het enige wat ik iets minder vond, is de samenhang tussen sommige puzzels en de voortgang naar de volgende kamers, maar dat had niet heel veel invloed op het gevoel dat ik overhield aan de kamer.

The Illusionist

We wilden last minute een kamer spelen en via Facebook kwamen we bij deze kamer terecht. De navigatie stuurde ons volledig ergens anders heen, dus de kamer vinden was wel even een dingetje. Maar dat mocht de pret niet drukken. We werden enthousiast onthaald. Ook nam de eigenaar uitgebreid de tijd om met ons na te kletsen over deze en andere kamers. Dat kan ik altijd wel waarderen! Dit was echt gewoon een prima kamer. We speelden de kamer met drie personen en ik denk zelfs dat voor een ervaren team je deze met twee personen echt wel kunt doen (ik zie wel dat mensen die met z'n tweeën speelden daar anders over denken). Het is niet een kamer waarbij je enorme verwachtingen moet hebben, maar de aankleding is prima en de puzzels zijn gevarieerd. De puzzels zijn niet te moeilijk, maar wel genoeg uitdagend. Je betaalt ook niet meteen de hoofdprijs, ook wel fijn.

The End

We wisten van te voren dat we niet de standaard escape room moesten verwachten en ik vind het persoonlijk wel fijn dat je weet dat je niet veel puzzels verwacht, maar meer een ervaring. En dat is precies wat deze kamer is; een enorm toffe, spannende ervaring. De afwerking is fantastisch, het als de sfeer. Één van de puzzels vond ik ietwat onduidelijk. Het hintsysteem vond ik heel prettig. Een van de spannendste dingen die ik heb gedaan. Je moet wel wat durven of een aantal personen hebben die wat durven. De service was echt top. Er werd uitgebreid de tijd genomen voor je. Nakletsen gebeurde in de kamer, ook heel fijn. Dit is echt een kamer die je gespeeld moet hebben. Verwacht alleen niet de standaard escape room, maar een fantastische ervaring.

The Honeymoon Hotel

We hebben na de Freakshow en verhalen van vrienden een hoge verwachting van deze kamer. En die werd zeker waar gemaakt. De sfeer is echt super neergezet. Echt een spannende kamer. De variatie in puzzels en het aantal is goed. De afwerking en inrichting van de kamer waren ook top. De service was heel prettig. Enorm enthousiaste spelleiders die uitgebreid de tijd voor je namen. Napraten in de kamer, ook erg fijn! We hebben de kamer met vier personen gespeeld. Op sommige stukken vonden wij dit wat veel. Desalniettemin echt een kamer die je gespeeld moet hebben. Ik heb ervan genoten.

The Orphanage

We hebben vandaag met meerdere groepen alle kamers van Darkpark Zoetermeer gedaan. Na de Freakshow hadden we hoge verwachtingen en die zijn zeker waargemaakt. Ik heb het ontvangst en de service als zeer prettig ervaren. Super enthousiaste spelleiders, die echt de tijd voor je nemen. Nakletsen wordt gedaan in de kamer, waardoor andere teams er geen last van hebben. De eerste hint werd vrij snel gegeven, wat wij minder prettig vonden (en niet nodig was) en hij pikte dat meteen op door ons de kamer zelf uit te laten spelen. De sfeer in de kamer is fantastisch neergezet. Enorm veel puzzels, veel variatie en een prachtige aankleding. Het niveau van de kamer is precies goed, voor ons. Wel uitdagend, maar echt heel goed te doen. Je bent continu druk bezig. Zeker een aanrader dus! We hebben de kamer met vier personen gespeeld en dat vond ik een prettig aantal voor deze kamer.

Bloody Mary

Via Facebook kwam ik een last minute aanbieding tegen voor deze escape room. Veel positieve recensies en een leuk thema, dus meteen geboekt. Een mooi locatie met een bijzonder interieur, passend bij het thema. We kwamen binnen en er was wel een groep mensen, maar niemand van de escape room zelf. Het voelde een beetje ongemakkelijk. Wel begrijpelijk omdat hij in zijn eentje was, maar het doet toch een beetje af aan de totale ervaring. De spelleider deed het erg leuk en speelde zijn rol goed. Het introductieverhaal duurde me wel een beetje lang, maar dat is misschien persoonlijke voorkeur. Toen we klaar waren en nog een beetje wilden napraten, kwam de volgende groep al. Ik miste een beetje de persoonlijke aandacht om de kamer heen. De kamer was aardig spannend, maar prima te doen. Een groot voordeel vond ik het aantal puzzels. Wel veel sloten, maar dat was te verwachten in een wat oudere kamer. De kamer is mooi ingericht en de afwerking ziet er goed uit. Ik merk altijd als ik een review schrijf dat ik meer negatieve punten opschrijf dan positieve, maar dat komt voornamelijk doordat positieve aspecten spoilers kunnen geven. Ik vind de kamer zeker een aanrader, maar ik vind 'm wel vrij prijzig als je de volle prijs moet betalen. Wat ik erg jammer vond, is dat bij één van de laatste onderdelen technisch iets niet goed ging en we daar geen feedback op hebben gekregen. Dat had ik wel op prijs gesteld, omdat het verwarrend werkte. Sowieso was hierdoor de verrassing wel een beetje weg. Er werd ook alleen uitgelegd dat er technisch iets niet in orde was, geen excuses of zo. De kamer was prima te doen met 3 personen. Al met al hebben we ons zeker vermaakt en ben ik erg benieuwd naar hun volgende kamer.

De Galerie

Ik had voor deze Escape Room weinig verwachtingen. We hadden de kamer uitgekozen op locatie, prijs en deels thema. Ik had dit thema al een keer eerder gespeeld in het buitenland en voor mijn gevoel was die kamer leuker (was wel de eerste die ik speelde, maar het speelt wel mee met het gevoel wat ik overhield aan deze kamer, denk ik). Een prima kamer om te spelen, maar geen wauw-escaperoom. We waren vrij vroeg aanwezig en moesten allemaal nog even naar het toilet en sommigen vermaakten zich met de spelletjes op tafel. De gamemaster leek erg op ons te wachten en ik voelde me daardoor een beetje opgejaagd. Ook miste ik het nakletsen bij deze kamer. Wel leuk dat we beelden konden terugkijken en de originele foto werd snel verzonden. Wat ik tof vond aan deze kamer was dat het erg interactief was en weinig sloten (hoewel ik persoonlijk wel van wat meer afwisseling hou). Je bent veel bezig en iedereen kan tegelijk aan het werk. De aankleding van de kamer was vrij minimaal. Wat op zich aansluit bij het thema, maar het had wel iets uitgebreider gekund. Ik vond de kamer echt te makkelijk bij veel van de onderdelen. Het werd naar mijn idee voorgekauwd bij veel puzzels. Ik zou deze kamer zeker niet met meer dan 4 personen spelen.

The Cooper Case

Een hele toffe kamer, zeker een aanrader. Heel fijn dat je wat langer de tijd hebt, ook al hadden we dat niet nodig. Het betekende wel dat er veel puzzels waren. De afwerking was netjes. De kamers zagen er tof uit. Je bent met 4 man allemaal bezig, dat is fijn. We hadden gelezen dat je beter eerst deze kon spelen en daarna Flight 815. Wij speelden ze andersom en vonden ze beide erg goed en voor ons maakte dit keer de volgorde niet uit. Nadeel vind ik dat ie de tijd niet kan zien. Wel vond ik de service tegenvallen. Jong personeel, kwam enigszins onprofessioneel over en wat mij enorm is tegengevallen is dat er nagepraat wordt in de ontvangstruimte. Wij moesten de tweede kamer nog in en er werd hard nagepraat, met spoilers samen met de spelleider. We gaven aan de kamer nog te gaan doen en dat werd vrijwel genegeerd. Uiteindelijk zijn wij tussendoor op de gang bij de trap gaan wachten, omdat er niks aan werd gedaan. Dit is vervolgens wel heel netjes opgepakt door de eigenaar, die direct contact met ons opnam. We kijken er hierdoor wel positiever op de hele ervaring terug. Sowieso komen we graag terug als de nieuwe kamer klaar is, want de kamers zijn heel tof!

Flight 815

Echt een gave kamer. Veel variatie in ruimtes en puzzels. Het decor en de sfeer was heel goed. Alles is netjes afgewerkt en je wordt meegenomen in het verhaal. Het enige wat ik niet fijn vond, is dat je de tijd niet ziet. Echt een aanrader dus, deze kamer! Wel vond ik de service tegenvallen. Jong personeel, kwam enigszins onprofessioneel over en wat mij enorm is tegengevallen is dat er nagepraat wordt in de ontvangstruimte. Wij moesten de tweede kamer nog in en er werd hard nagepraat, met spoilers samen met de spelleider. We gaven aan de kamer nog te gaan doen en dat werd vrijwel genegeerd. Uiteindelijk zijn wij tussendoor op de gang bij de trap gaan wachten, omdat er niks aan werd gedaan. Dit is vervolgens wel heel netjes opgepakt door de eigenaar, die direct contact met ons opnam. We kijken er hierdoor wel positiever op de hele ervaring terug. Sowieso komen we graag terug als de nieuwe kamer klaar is, want de kamers zijn heel tof!

The Hangover

Een leuke kamer, maar wel duidelijk de eerste kamer die ze op deze locatie hebben gemaakt. De medewerker vertelde ons dat ze na het bouwen van de nieuwe kamer een aantal dingen in the Hangover gaan aanpassen en ik denk dat het een hele goede zet is, want in de basis is de kamer echt leuk en goed, maar er zitten wel wat verbeterpuntjes aan. Waar ik zelf slecht tegen kan, is dat er altijd wordt gezegd dat je geen kracht mag gebruiken en soms blijkt het toch wel zo te zijn. Als onderdelen niet helemaal werken, kan dat frustrerend zijn en dat was ook onze ervaring in deze kamer. Het verhaal zit prima in elkaar en de ruimtes zijn zeer netjes ingericht. Sommige puzzels vond ik een beetje vergezocht, maar op zich wel leuk gevonden. Een nadeel aan deze kamer vind ik dat je de tijd niet ziet en dat er gecommuniceerd wordt via een portofoon. Dat is vaak minder goed te verstaan. Ik vond het een prima kamer en ik denk met wat aanpassingen dat de kamer nog wel wat beter kan worden. Ik zou de kamer wel aanraden.

The Sleepover

Een leuke kamer, met veel ruimtes en puzzels. De aankleding van de ruimtes waren zeer netjes en veel puzzels waren leuk om te doen. Veel variatie in puzzels en weinig sloten. De verhaallijn was duidelijk en prima, hoewel ik niet zo gecharmeerd ben van filmpjes of gesproken tekst waar je naar moet luisteren, terwijl de tijd doortikt. We moesten wat langer wachten voor er überhaupt iemand naar ons toe kwam van de escape rooms, maar het personeel was zeer vriendelijk en enthousiast en nam genoeg tijd om met je na te praten. Dat kan ik altijd wel waarderen. Er was één ding dat ik echt wat jammer vond en dat was dat er een slot was weggehaald, maar de bijbehorende puzzel niet. Daardoor liepen we eigenlijk vast. We hadden al wel begrepen wat de code was, zonder de puzzel volledig uit te voeren, maar we hadden geen idee wat we er verder mee moesten, dus gingen we door naar andere puzzels. Door het ontbreken van het slot, was de volgorde van de puzzels minder duidelijk en bleek dat we de code hardop moesten zeggen. Ik begreep niet goed waarom dit zo was gedaan, maar ik denk dat als dit gewoon uitgevoerd wordt zoals het bedacht was, het een behoorlijk verschil had gemaakt. Al met al zeker een kamer die ik zou aanraden. Je wordt goed gepakt door het verhaal, het gebruik van de ruimtes is goed, de puzzels waren leuk en de service was prettig.

The mad magician

Op zich een leuke kamer, maar er zaten wel wat haken en ogen aan die ons spelplezier verminderde. De sfeer op zich was wel prima neergezet en een pluspunt vond ik dat er veel te doen was. Wat ik echt beduidend minder vond, was dat er veel sloten waren, die lang niet allemaal goed werkten. Ik raakte er op een gegeven moment echt een beetje geïrriteerd door. We wisten eigenlijk wel zeker dat de code goed was, maar alsnog zijn we ruim 5 minuten met dat slot bezig geweest.. Er was ook een ander spelonderdeel dat niet goed werkte, waardoor we ook weer tijd verloren. Daarna zijn we zo gefocust geweest op dingen die niet werkten, dat je er ook niet meer vanuit durfde te gaan dat een code gewoon fout was als het niet werkte.

 • Room 1803 — Escape Ede
 • Geplaatst op 16 juni 2019 om 20:38
 • Gespeeld met 3 personen in juni 2019; Ontsnapt: Ja (59:29)

Room 1803

We waren last minute op zoek naar een kamer in de buurt en kwamen bij deze uit. Het is een beetje een doolhof om bij de juiste ruimte of bij de toiletten te komen, maar het ziet er gezellig uit. Wel miste ik een directe ontvangst (er was niemand aanwezig in de 'wachtruimte', omdat hij nog een groep aan het leiden was). We begonnen wat later dan gepland aan de kamer. Het introductiefilmpje is zoals bij de meeste kamers niet van hele grote meerwaarde met enorm acteertalent, maar ach. De afwerking van de kamer is goed. Er waren veel verschillende soorten puzzels, soms ietwat vergezocht. Niet alle puzzels waren mijn ding, maar dat is persoonlijk. Over het algemeen ben ik wel zeer te spreken over de creativiteit. Ik vond het idee en heel erg tof en heb genoten van deze kamer. De kamer zat goed in elkaar; véél puzzels. We hadden met drie personen 31 seconde over.

The Experiment

Deze escape room stond al een tijdje op het to-do-lijstje, want het werd door meerdere mensen aangeraden in mijn omgeving. Ik heb zeker geen spijt dat we de kamer hebben gedaan. Het ontvangst was wat minder: we begonnen ruim een kwartier te laat, terwijl er nadrukkelijk werd gemeld om een kwartier voor de tijd aanwezig te zijn. Ik had nog niet eerder een kamer met acteurs gedaan en dit was zeker een toffe toevoeging aan deze kamer. Petje af voor de acteurs; ze bleven fantastisch in hun rol. Fijn dat je extra tijd krijgt (75 minuten), want je verliest natuurlijk wel wat tijd als er acteurs worden ingezet. Ik heb enorm genoten van de kamers en de vele puzzels. Goede variatie in puzzels, goed te doen qua moeilijkheidsgraad. De twee hints die we kregen waren een beetje overbodig (dus jammer). Er zitten een aantal ontzettend leuke, originele aspecten in en de sfeer is heel goed neergezet. Je wordt flink aan het werk gezet in deze kamer als je met 4 personen speelt. Ze gaven ook aan dat met 4 personen ontsnappen vrij lastig is (het is ons gelukt met ongeveer 7 minuten over). Ik vind het zelf wel fijn, want je het continu wat te doen en krijgt ook bijna alles mee wat er gebeurt in de kamer. Ik denk wel dat de kamer voor mensen die weinig ervaring hebben met escape rooms een beetje verwarrend kan starten. Wat mij betreft echte een aanrader deze escape room!

Gajes in de bajes

Deze escape room hebben we speciaal uitgekozen vanwege dat je drie keer dezelfde kamer tegelijk kan spelen. Wat een groot voordeel is met een vrijgezellenfeest! Voor deze setting was de escape room heel geschikt. Veel beginners die prima mee kunnen komen. Voor meer ervaren spelers wat eenvoudig en saai. De ‘show’ er omheen is leuk gedaan. De locatie is natuurlijk hartstikke geschikt voor het thema, maar wat mij betreft mogen ze wel wat doen aan sommige krassen op de muren. Daar staan toch wel wat dingen die ik zou weghalen. Dat er pictogrammen op voorwerpen en sloten staan om ze aan elkaar te koppelen, vind ik onnodig. Er waren een aantal inhoudelijke punten die ik niet handig vond (maar daar kan ik weinig over zeggen zonder te spoileren). Ik vond vijf personen in deze kamer echt te veel. Het ontvangst was prima en de medewerkers deden het leuk. Leuke kamer voor dit soort gelegenheden, minder geschikt als je een uitdagende, interessante kamer wil doen.

Forsaken

We waren op zoek naar een relatief goedkope kamer en in de buurt en kwamen bij deze uit. Ik speel liever met minder personen en dat is meestal niet te doen, maar in dit geval was het zeer schappelijk. Het ontvangst was leuk. Hele enthousiaste makers die uitgebreid de tijd voor je namen om na te bespreken. De kamer bevatte veel variatie in puzzels. Niet allemaal mijn ding, maar op zich prima. Je moest aardig doorspelen om het op tijd te halen. De ruimte zag er prima uit. Ik ben zelf niet zo weg van in het donker spelen, dus dat was voor mij een klein minpuntje. Ik vond het geen wauw-kamer, maar ik heb er zeker van genoten en zou de kamer wel aanraden.

The Maniac

Ik denk dat er meer uit deze kamer te halen valt. Het concept is leuk, maar er waren wat haken en ogen die ons spelplezier toch wat deed afnemen. Voor mij begon het al met een technisch dingetje, waardoor een spelelement het niet goed deed. Voor mijn gevoel hebben we veel moeten wachten in de kamer en hadden we echt geen 4 personen nodig. Ik heb wel veel gelachen en er waren elementen die ervoor hebben gezorgd dat we lang hebben nagekletst. Het was een prima kamer, maar een aantal aspecten hadden echt beter gekund voor meer spelplezier.

 • The Maze — Locked
 • Geplaatst op 17 mei 2019 om 20:46
 • Gespeeld met 4 personen in september 2018; Ontsnapt: Ja

The Maze

Dit is mijn persoonlijke favoriet bij Locked. We hebben ook de andere kamers gespeeld. Ik had nog geen andere escape room gezien die hierop lijkt en de puzzels waren gevarieerd en prima te doen. Het enthousiasme van de medewerkers heb ik als zeer prettig ervaren en mede met de ervaring in deze kamer, hebben we ervoor gekozen om ook de andere kamers te spelen. De kamers zijn prima betaalbaar en daarvoor moet je geen wow-effect verwachten, maar wel een leuke middag/avond/whatever.

The Man Cave

We hebben alle kamers bij Locked gespeeld en deze vond ik wel prima. Het is geen uitschieter, maar wel leuk om te doen. Je moet geen wow-effect verwachten, maar wel een uurtje leuk puzzelen met variatie in soorten puzzels. Ik vond bij deze kamer de afwerking niet helemaal super, maar het thema was duidelijk uitgewerkt. Over het enthousiasme van de medewerkers ben ik erg te spreken. Ze namen de tijd voor je. Zeker een leuke escape room, maar heb niet al te hoge verwachtingen.

 • The Game — Locked
 • Geplaatst op 17 mei 2019 om 20:35
 • Gespeeld met 4 personen in september 2018; Ontsnapt: Ja

The Game

We hebben alle kamers gespeeld bij Locked en dit vond ik één van de leukere. Ik vind het fijn als je in een escape room allemaal bezig kan zijn. Ik vind het vreselijk om toe te kijken of te moeten wachten, omdat je elkaar anders voor de voeten loopt. De kamer ziet er leuk uit, helemaal goed in thema. De puzzels waren niet bijster moeilijk, maar het was leuk om te doen. De service bij Locked is prettig. Ze nemen de tijd voor je en praten vol passie over escape rooms. Een prima escape room, maar geen wow-effect.

The Dentist

Ik vond the Dentist een prima kamer, maar niet vergelijkbaar met the Freakshow. Mocht je beide kamers gaan spelen, raad ik aan om éérst the Dentist te doen en daarna the Freakshow. Bij the Dentist speelden we met 5 personen en dat vond ik echt te veel. Je gaat elkaar dan echt een beetje in de weg lopen of je kijkt toe. De sfeer was goed neergezet en de puzzels waren goed te doen. Het ontvangst was vanaf het begin meteen leuk, doordat ze in een bepaalde rol zaten. Het einde vond ik wat abrupt, we hadden nog een minuut of 16 over, dus ik had verwacht dat er nog een ruimte zou komen.

Heineken part 2

We hebben alle kamers bij Locked gespeeld en vonden dit wel één van de betere. Geen enorm wow-effect, maar een prima kamer. De sfeer is goed neergezet en er valt veel tegelijk te doen, waardoor je allemaal bezig bent. Over de ontvangst bij Locked ben ik erg te spreken. Ze nemen genoeg tijd voor je en ze hebben duidelijk passie voor escape rooms. Er zijn indrukwekkendere kamers, maar voor wat je ervoor betaalt, is het zeker een leuke kamer om mee te pakken.

Secret Sister Society

We hebben alle kamers bij Locked gespeeld, maar dit vonden we toch echt de minste. De kamer was op zich wel oké aangekleed, de puzzels waren oké, maar er was totaal geen wauw-effect. De kamer is ook echt te makkelijk, we waren denk ik in 20 minuten klaar, ongeveer. Ik denk dat als het je eerste kamer is, je het best leuk vindt, maar zodra een aantal goede kamers hebt gespeeld, zal het tegenvallen.

The Freakshow

We hebben deze kamer met 4 personen gespeeld en ik was er meteen weg van. De aankleding is gigantisch indrukwekkend en de variatie in puzzels is super. De puzzels waren op prima niveau, wat ons betreft. Eén van de grootste voordelen vond ik dat iedereen continu betrokken was en de puzzels geschikt waren om op te lossen met de hele groep. Deze kamer heeft me vaak verrast en we werden helemaal meegenomen in de sfeer. We hadden ruim 21 minuten over, maar dat gevoel hadden we totaal niet. Zeker een enorme aanrader!

The Morgue

We hadden hoge verwachtingen, door de hoge scores op andere sites. Het viel helaas behoorlijk tegen. We speelden deze kamer met z’n drieën. De hints werden door een portofoon gegeven en waren slecht te verstaan. Ook kregen we continu hints over onderdelen die we allang hadden uitgevoerd en daardoor raakten we in de war. Er was weinig variatie in puzzels, eigenlijk alleen cijfersloten. Bovendien waren de puzzels vaak onlogisch of juist te makkelijk. De sfeer was niet indrukwekkend, de afwerking was niet goed en de aankleding was matig. We hadden ook geen idee van de tijd, maar zijn geloof ik met ruim tien minuten over ontsnapt.

Arcade Invasion

Het was voor mij even wennen omdat ik niet met mijn ‘standaard’ team speelde, dus de beleving was sowieso anders. De kamer zag er mooi uit en er zaten een aantal leuke bedachte puzzels bij, maar ook veel van de puzzels vond ik vergezocht. Sommige onderdelen waren onhandig te bedienen en dat kostte veel tijd. Op zich een oké escape room, maar behoort niet tot mijn favorieten. Ik vond de prijs vrij hoog.

De Meisjeskamer

Eigenlijk vond ik de Meisjeskamer heel gaaf, maar doordat het van te voren zo gehyped was en we eerst the Dome (die dag) speelden, viel het toch een beetje tegen, terwijl als ik terugkijk, vond ik het toch wel één van de betere kamers. We hadden het beter in andere volgorde kunnen doen. We speelden de kamer echt met een team vol watjes, waardoor we meer bezig waren met wie er ‘eerst’ moest, dan met het spel. De sfeer zat er heel goed in en de kamer zag er heel goed uit. De puzzels waren niet heel ingewikkeld en redelijk lineair. Voor mijn gevoel wel meer een ervaring dan uitdagend puzzelen. Wel zeker een aanrader.

The Dome

Toen we met 4 man the Dome gingen spelen, wisten we eigenlijk niet zo goed wat we konden verwachten. We stapten naar binnen en keken meteen onze ogen uit. De sfeer en de afwerking zijn geweldig. Alles is prachtig en zit goed in elkaar. Zoals hier wel vaker benoemd staat: het is gewoon niet een standaard escape room, maar daar heb ik me geen moment aan gestoord. We vielen van de ene verbazing in de andere en hebben van elke minuut genoten. Normaal gesproken ben ik in een escape room de tijd in de gaten aan het houden, maar hier was ik daar niet mee bezig. Het was echt een ervaring. We hadden een kleine technische storing aan het einde van het spel, waardoor de tijd niet helemaal duidelijk was, maar we hadden ongeveer 10 minuten over. Deze kamer zou ik iedereen aanraden.

De dochter van de slager

Ik heb op meerdere sites reviews gelezen over deze kamer en over het algemeen had ik het gevoel dat ik een andere kamer had gespeeld dan de meeste mensen. We gaan meestal met een grote groep escape rooms doen en splitsen dan op, dus dat we met z’n allen samen konden, was voor ons al een leuk aspect. We hadden voor meer mensen geboekt dan waar we mee kwamen, dus uiteindelijk waren we met zes man. Er werd aangegeven dat dit waarschijnlijk op het randje was om het te halen. Nu houden we wel van een uitdaging, dus dat was geen probleem. Helaas viel het echt tegen. Ik heb me regelmatig overbodig gevoeld, net als de rest van het team. We hadden verwacht om heel veel ruimtes tegelijk te kunnen spelen, maar doordat het elkaar opvolgde, liepen we elkaar regelmatig in de weg. De ruimtes vond ik leeg, weinig puzzels en weinig extra’s voor de sfeer. Ik stoorde me enorm aan de hints, die volgens de spelleider altijd gegeven worden, omdat ze graag met de deelnemers communiceren. Daar zie ik de meerwaarde niet van in. Er zijn nog wat inhoudelijke puntjes die ik wat minder vond, maar daar kan ik weinig over zeggen zonder te spoileren. Al met al viel deze kamer, of eigenlijk dit huis, ons best wel tegen.

Boshut 17

We speelden deze kamer met 3 personen en we hadden hoge verwachtingen van ‘de engste escape room van Nederland’. Nu vonden we dat niet zo zeer. Zaten er spannende elementen in? Jazeker, maar het viel ons allemaal wel mee. De sfeer is goed neergezet. Je komt echt binnen in een boshut. We vonden de kamer met z’n drieën goed te doen. Ik heb me geen moment nutteloos gevoeld, maar ook niet het idee dat we meer hulp nodig hadden. Het niveau van de puzzels was prettig. Niet te moeilijk, niet te makkelijk. Er was genoeg afwisseling in soorten puzzels en het verhaal is goed uitgewerkt. Een klein minpuntje vond ik de filmpjes tussendoor. Zeker omdat we dachten dat het van onze tijd af zou gaan. We wilden eigenlijk gewoon verder met de kamer in plaats van stilstaan en kijken. We hadden graag iets langer van de kamer kunnen genieten, maar met 28 minuten en 3 seconden stonden we weer buiten. Ik zou deze kamer zeker aanraden. En we waren ook erg te spreken over de medewerkers. Na ons speelde een ander deel van onze vriendengroep de kamer en wij konden op een tablet meekijken, erg leuk.