Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Zodiac Letter

Valkenburg, Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

16 jaar

Lees reviews

Meer over The Zodiac Letter

13 oktober 1969. Op de redactie van de San Francisco Chronicle is het opeens muisstil. Er is er weer een.. Bij het openen van de envelop valt er een stukje stof op de grond. Alle ogen zijn gericht op het met bloedvlekken doordrenkte lapje t-shirt, dat de lugubere tekst verraad die volgen gaat. De hoofdredacteur schraapt zijn keel en begint de brief met trillende handen voor te lezen.. “This is the Zodiac speaking…”


De Zodiac Killer is de codenaam van een vermoedelijk jarenlang actieve seriemoordenaar uit de jaren '70. Vermoedelijk, want tot op de dag van vandaag is de identiteit van de Zodiac Killer nog steeds onbekend.. Maandenlang stuurde hij of zij raadselachtige brieven naar de pers in Californië. Brieven vol gruwelijke beschrijvingen van moorden die al uitgevoerd waren, of die nog zouden volgen.. Vreemde, mysterieuze berichten met vrijwel onmogelijk op te lossen cryptogrammen, waarvan er zeker één tot op de dag van vandaag nooit opgelost werd.. Allemaal van een ogenschijnlijke afzender: de Zodiac. Durf jij The Zodiac Letter te openen?


Thema's

Misdaad

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

54 likes

306 bezoekers

59.8% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

de Guascostraat 6
6301 CT, Valkenburg
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

87 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

joyceburgerhofjoyceburgerhofJunior EscaperLid sinds: 30 mei 2020 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 mei 2020

Unieke en uitdagende puzzels in een mooie kamer

Vanaf binnenkomst hangt er een leuke sfeer, de ontvangst is enthousiast, de uitleg goed. Het thema is goed uitgewerkt, de kamer mooi aangekleed. De puzzels zijn veelal uniek, wat de kamer een flinke uitdaging maakt, zeker voor 2 personen (eigenlijk voor 3-6 personen gemaakt). De begeleiding en hints waren prettig, niet te vroeg, niet te laat. We hebben het net niet gehaald, maar hebben er veel plezier in gehad!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede sfeer
 • Goede begeleiding
 • Unieke en uitdagende puzzels

  nandarikprinsen

AndreaAndreaEscape ExpertLid sinds: 23 augustus 2016 (101 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 augustus 2019

Net niet

Met z'n tweeën de uitdaging aangegaan met de Zodiac Killer. En dat terwijl de kamer voor minstens 3 personen aangeschreven staat. Veel te doen, dat wel maar we kwamen er redelijk goed doorheen. Tegen het einde bleven we op twee punten hangen en we waren met de laatste puzzel bezig toen de tijd op was. (Hadden we nog 2 minuten extra gehad was het gelukt).
Al met al een hele leuke kamer met interessante puzzels. Ik vond het geen 10 omdat er best veel sloten in de kamer te kraken waren.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Leuke verhaal lijn
 • Kamer in stijl
 • Veel sloten (cijfers, letters)

  ivomullendersrikprinsen

queenie4everqueenie4everEscape ExpertLid sinds: 28 oktober 2018 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 juli 2019

Geweldig thema tot in detail uitgewerkt

De tweede kamer die wij bij Mystery House gespeeld hebben. Wat is dit een gave kamer zeg! Door alle details wordt je echt in het verhaal gezogen en dat blijft je het gehele uur bij. Er zitten zeer veel diverse puzzels in deze kamer en je holt van het een naar het ander. De eigenaar heeft veel details van de echte Zodiac Killer toegevoegd, wat het ontzettend gaaf maakt. We hebben ons een uur zeer goed vermaakt en vonden dit misschien wel de leukste van de drie kamers, alhoewel kiezen eigenlijk onmogelijk is. Advies van ons is dan ook om ze gewoon alle drie te spelen! Je merkt aan de kamers dat de eigenaar zeer gepassioneerd is en dat komt de kamers geheel ten goede. De afwisseling van de puzzels, zowel in diversiteit als moeilijkheidsgraad maakt het echt superleuk. Daarnaast is de ontvangstruimte geweldig en ook geheel in thema, tot in detail uitgewerkt. Het vriendelijke personeel en de locatie zelf maken het helemaal af.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Details in de kamer
 • Thema is zeer goed uitgewerkt
 • Originele onderdelen die terug komen in de kamer
 • Diversiteit en uniekheid van de puzzels
 • Puzzels met verschillende moeilijkheidsgraag
 • Ontvangstruimte en details daarvan
 • Vriendelijk personeel

  nandarikprinsen

Maaike OVMaaike OVEscape ExpertLid sinds: 28 januari 2018 (100 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2019

Goede kamer!

Ook deze kamer op deze locatie zit weer goed in elkaar. Er is goed naar het thema gekeken, de ruimtes, aankleding en puzzels zijn hier op aangepast. De begeleiding is goed en de puzzels veelal logisch en uitdagend.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: The awesome people break out club

Ontsnapt: Ja


 • Thema goed doorgevoerd
 • niet te makkelijk

  nandarikprinsen

roman_robroekroman_robroekEscaperLid sinds: 07 januari 2019 (43 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 februari 2019

Prima sfeer met grote chaos

Ontvanst was top en vol enthousiasme. De sfeer zit er lekker in in de kamer. Op het einde komt alles samen, maar gedurende het spelen lijkt het een grote chaos. Nog niet eerder meegemaakt. Moet je een beetje tegen kunnen. Veel originele en leuke puzzels. Net niet ontsnapt, op een sleutel na. Balen! Toch genoten.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Ontvangst
 • Originaliteit

  ivomullendersrikprinsen

kaibouterkaibouterEscaperLid sinds: 24 februari 2019 (91 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 juli 2019

Gruwelijk vette kammer

Wat is deze kamer mooi, veel handarbeid om alles te maken. Alles klopt in deze kamer. Er is oog voor detail, de aankleding klopt, heel veel elementen zitten erin, de begeleiding was goed tot op zekere hoogte!!! en daar even wat meer over. De flamboyante jongeman die ons begeleidde was uitermate enthousiast en vertelde het verhaal en de inleiding zeer goed. Ook het "schrik" gedeelte deed hij erg leuk (Ik hoop dat dit cryptisch genoeg is).
MAAR... we zaten op een gegeven moment vast toen we iets in elkaar moesten zetten... en toen hebben we een aantal keer een hint gekregen die echt nergens op sloeg. Het probleem was dat wij hem verkeerd in elkaar hadden gezet maar het idee goed uitvoerde, de hint die wij keer op keer kregen was hoe we de uitvoering moesten doen waar we dus niks aan hadden. Hierdoor hebben we zo lang vast gezeten dat we uiteindelijk echt veel te weinig tijd hadden om in het tweede gedeelte nog iets te doen. Daar baal ik van want dat tweede gedeelte is ons achteraf laten zien en dat zag er echt super vet uit. Op de terugreis hebben we het hier nog veel over gehad en het was jammer dat we niet gewoon de oplossing hebben gekregen zodat we meer van de kamer hadden kunnen zien. Want dit is qua aankleding de beste kamer van alle kamers die ik heb gezien. De 2 escape rooms die ik hier heb gedaan beveel ik dan ook altijd iedereen aan. Ik kom zo snel mogelijk nog een keer terug voor de The lost Flight en The master mind.

Speciale vermelding hier is op zijn plaats voor de locatie, meeste escape rooms zitten toch meestal weg gewerkt op een industrie terrein, deze escape room zit in een oude bioscoop en holy moly wat is dat gaaf. De entree en de aankleding zorgen er direct voor dat je lekker in de sfeer zit! Mijn complimenten!!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • De aankleding
 • De accessoires
 • De begeleiding
 • Locatie
 • Puzzels
 • De begeleiding op 1 specifiek ding

  ivomullendersrikprinsen

gretagretaEscape ApprenticeLid sinds: 17 februari 2019 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 februari 2019

Bd party

Thanks for making my birthday visit super awesome. Fantastic set design and story. Despite on our losing we enjoyed this experience anyway!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

  ivomullendersrikprinsen

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (224 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 december 2018

spannend tot het eind

Dit is een mooi ingerichte kamer met een mooie variatie in puzzels. De puzzels variëren van lastig tot makkelijk en voor iedereen is er wat te doen. Ik heb deze kamer gespeeld met drie personen zonder ervaring. Daarvoor is deze kamer misschien wat aan de moeilijke kant. Er zit namelijk geen lineaire volgorde in. Voor mij en de andere ervaren escaper was dit leuk, maar voor de andere was het soms lastig te volgen. De mensen zijn ontzettend vriendelijk bij mystery house en het is te zien dat ze allemaal veel lol hebben in hun werk. We hebben ontzettend veel lol gehad en de escape wereld is weer drie escape room freaks rijker ;).


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • mooi ingericht
 • gevarieerde puzzels
 • vriendelijk personeel
 • leuke hond :)

  nandarikprinsen

daisy_van_de_moosdijkdaisy_van_de_moosdijkSenior EscaperLid sinds: 18 mei 2017 (76 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 november 2018

Gaaf thema

Super kamer en goed uit gewerkt thema. Nog maar 1 sec over. Pff wat hebben wij gezweet. Alles zit perfect in elkaar en de game master Was echt top. Alleen al hoe alles gebracht werd maakte de dag top


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Top game master

  ivomullendersnanda

stephanietaalstephanietaalEscape ExpertLid sinds: 18 mei 2017 (156 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2018

Leuke kamer in thema

Hele leuke puzzels en sloten die je niet verwacht. De laatste die we deze dag hebben gespeeld en met 1 seconde over kwamen we er uit! De adrenaline vlogen door ons heen. Geweldige kamers en geweldige eigenaar! We hopen op snel nieuwe kamers en gaan dan zeker terug komen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: Taaltjes

Ontsnapt: Ja

  nandarikprinsen

OutbreakerOutbreakerEscape ExpertLid sinds: 19 februari 2017 (136 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 maart 2017

Wat een beleving echt super de eigenaar neemt je al helemaal mee het verhaal in!! Echt een geweldige locatie!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee

  ivomullendersnanda

esther_van_houtesther_van_houtJunior EscaperLid sinds: 10 maart 2019 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 maart 2019

Top room!

Een van onze eerste escaperooms die we gespeeld hebben. Hiermee begon onze verslaving.
Wat een. Geweldige room en wat een details! Puzzels zitten mooi in elkaar.
Wij waren meteen fan van de escaperooms!
De eigenaar doet enorm zijn best om het thema tot leven te brengen en dit lukt heel goed!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  ivomullendersnanda

Joost W (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 09 maart 2020

Gave kamer

Dit was mijn eerste escape room, maar het was heel gaaf opgebouwd qua spanning. Puzzels waren soms erg voor de hand liggend en soms erg moeilijk. We werden op tijd geholpen met een hint als we te lang vast kwamen te zitten. Op het laatste onderdeel hebben we echter lopen zoeken naar dingen die verkeerd waren gerepareerd na de vorige kamer, waardoor we er onmogelijk uit hadden komen. We zaten al laat in de tijd, dus het was ons sowieso niet gelukt, maar het is toch zonde. Service was echter top. Hele goede ervaring gehad.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goed thema
 • Geweldige service
 • Mooie kamer en precies genoeg puzzels
 • Verkeerd gerepareerd na vorige groep.

  ivomullenders

DreablirdDreablirdJunior EscaperLid sinds: 23 januari 2019 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 januari 2020

Meh

Het welkom heten was niet al te enthousiast.
Vervolgens bij de uitleg een hoop zaken die ook geen onderdeel van het spel zijn, die ook gemarkeerd zijn met rood tape. Aii altijd jammer zoiets.

Het begin begon goed.
Op een gegeven moment liepen wij vast en hebben wij zeker 10 minuten om een hint gevraagd.
Erg jammer dat daar niet op gereageerd werd.
Uiteindelijk toch weer wat gevonden waarmee wij verder konden.

Zelf was ik niet zo gecharmeerd van een bijwerking van een spelonderdeel richting het einde. Tevens was deze puzzel ook niet helemaal volbracht of er gebeurde al iets, toch wel vreemd.

Helaas de kamer niet gehaald.. en dat vrat toch wel een beetje aan mij.
Voor het laatste onderdeel zou je 10 minuten nodig hebben en de gamemaster dacht dat wij het wel gingen redden. Wel flauw als je dan achteraf zegt dat we een aantal dingen over het hoofd gezien hadden en er wat op een plek zit waar je niet teveel aan mag komen, rode tape gevalletje. Ook probeerde de gamemaster er zich nog uit te bluffen over de puzzel waarbij er al iets gebeurde voordat deze helemaal volbracht was.. ja er zit een marge in, werd er gezegd. Dat is echt gelul, helaas kwam dat verhaal niet geloofwaardig over en werd dat ook bevestigd bij het maken van de groepsfoto. Deze game master gaf te veel leugens.. ik begrijp dat je niet toe gaat geven dat je zat te slapen terwijl we 10 minuten lang om een hint vroegen en dan maar zegt dat we op schema liepen. Het wringt allemaal met elkaar.. ja we hebben het niet gehaald omdat we wat elementen over het hoofd gezien hadden, kan gebeuren prima maar dan liggen we dus nog steeds op schema??

Waarom wordt er trouwens ook een hint gegeven voor een bepaalde puzzel terwijl je deze pas veel later nodig hebt in het spel? Bracht alleen maar verwarring op dat moment.
Overigens was een puzzel ook erg flauw.

Ik snap dat het in Valkenburg was en tourisme enzo.. is er daarom ook gekozen dat alles in de kamer in het Engels is? Het past zeker bij het thema maar waarom moeten de hints in het Engels? Zelf kan ik prima Engels maar ik kan mij ook wel voorstellen dat er spelers zullen zijn die dat toch minder waarderen.

Het thema is prima, het heeft zeker potentie. Sommige puzzels waren wat jammer.. vooral de puzzel met de bijwerking. Het gelul en de "service" vanuit de gamemaster was teleurstellend. Dit maakt of kraakt de kamer ook en dit haalde de kamer wel naar beneden, terwijl het wel redelijk goed begon ondanks de uitleg over de rode tape en niet aanraken ed.

We hadden ook niet echt de behoefte om even gezellig te blijven plakken voor een drankje.
Zou ik deze locatie aanraden? Ik weet het niet, het is op een prachtige locatie maar de service heeft het wel gekraakt voor mij.


6

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 5.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Mooie locatie
 • Service
 • Bijwerking puzzel

  freekie1990

lida_scholtelida_scholteEscape ExpertLid sinds: 04 september 2017 (120 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 november 2019

Mooi aangeklede kamer, goede sfeer, leuke puzzels

Na een enthousiaste ontvangst door de leuke gastheer, snel aan de kamer begonnen.
Mooi aangeklede kamer, waardoor je snel in de sfeer van het verhaal zit. Goede afwisseling aan puzzels, soms ook verrassende puzzels, maar wel veel slotjes. Minpunt vind ik dat de gamehost de uitleg in de kamer zelf deed, dit doet toch altijd een beetje af van de sfeer... Liever de uitleg buiten en dan zelf naar binnen. (Hierdoor punten voor service lager)
Al met al een hele leuke kamer om te spelen.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  54:25 min


 • Mooie aankleding
 • Sfeer
 • Enthousiaste ontvangst
 • Mooie ontvangstruimte
 • Goede afwisseling aan puzzels
 • Veel slotjes
 • Uitleg in kamer zelf

  ivomullenders

LindaLindaEscaperLid sinds: 15 oktober 2017 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 november 2019

Leuke kamer

Mooi in detail afgewerkt. Leuke puzzels


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  59:39 min


 • Leuke puzzels

  ivomullenders

ramsoditramsoditJunior EscaperLid sinds: 01 augustus 2019 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 augustus 2019

TOP!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Mooie kamer, veel afwisseling in de spellen.
 • Iets te weinig tijd...bijna wel unlocked!!

  ivomullenders

Ferry84Ferry84Senior EscaperLid sinds: 18 juni 2018 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 mei 2019

Freaky en awesome

Leuke kamer op deze locatie. Maar net ontsnapt!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: EscapeGoats

Ontsnapt: Ja  59:19 min

  ivomullenders

claudia_1995claudia_1995Escape ExpertLid sinds: 06 januari 2018 (153 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 juni 2019

in 2 woorden, CHAOS en VERWARRING

Man man wat hebben we op elkaar staan fitten in deze kamer.
Er gebeurde zo veel en toch ook zo weinig. We kwamen verder en toch ook weer niet.

Achteraf vertelde de spelbegeleiding wat we allemaal gedaan hadden, ook vertelde hij het doel van de kamer, goede teams in totale verwarring laten spelen want de structuur die je als goed team hebt ontwikkeld kun je gewoon niet uitvoeren in deze kamer. Er gebeurd zo veel.

Omdat het de bedoeling is dat je zo chaotisch wordt is de kamer leuk, al denk ik in de kamer alleen maar... ik wordt gek.
Tof gedaan makers!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 6 personen

Team: The awesome people break out club

Ontsnapt: Ja


 • Chaos creeeren

  ivomullenders

PatrickPatrickEscape ExpertLid sinds: 27 augustus 2017 (163 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 november 2019

Leuke puzzels, maar toch net niet.

#181 Leuk puzzels, maar toch net niet, ondanks dat er een aantal in zaten die ik niet eerder had gezien.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 6 personen

Team: The awesome people break out club

Ontsnapt: Ja

  ivomullenders

nelevgnelevgJunior EscaperLid sinds: 17 november 2018 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 maart 2019

Tot in de puntjes uitgewerkt.

Heel leuke kamer. Mooi aangekleed, met toffe accenten! Je zit volledig mee in het verhaal! Goed uitgewerkt.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goed verhaal
 • Een iets duurdere kamer.

  ivomullenders

corlijncorlijnEscaperLid sinds: 30 mei 2019 (81 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 mei 2019

Toffe sfeervolle kamer

Heel erg leuk hoe je hier ontvangen wordt. Het is een gave locatie en hoe ze daar gebruik van maken is echt tof. Spelleiders waren erg knap in hun rol.
De kamer zelf had originele en vrij lastige puzzels. Je merkte echt aan alles dat er veel werk in gestopt is.
Enige jammere was dat wij vast zaten ergens op 2/3 van de kamer en de begeleiding niet goed snapte wat we fout deden waardoor de hints die we kregen echt totaal niet hielpen. Uiteindelijk op gevoel dat onderdeel wel opgelost maar zoveel tijd aan besteed dat we bijna de hele tweede kamer niet konden doen.
Maar, het was evengoed onze eigen domme schuld dat we het verkeerd deden en dat je als leiding niet alles helemaal mee kan krijgen snap ik ook wel.
Bovendien hebben ze wel de tijd genomen om de kamer nog een keer helemaal door te lopen zodat we wel alles te zien kregen.
Al met al, ondanks ons falen, een erg leuke ervaring geweest.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Begeleiding
 • Veel aandacht aan besteed
 • De handgemaakte onderdelen zijn gaaf!
 • Goede puzzels
 • We zaten vast

  ivomullenders

aotezaotezEscaperLid sinds: 15 juli 2018 (55 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 november 2018

Wat een CHAOS!

#29 Gespeeld direct na the Asylum met 4 ervaren escapers, wat je misschien beter niet kunt doen want je hebt echt alle energie nodig om te kunnen denken! Wederom een perfecte aankleding van de kamer, mix van unieke puzzels, sloten en vanalles. De kamer is soms verwarrend, de ene keer denk je te moeilijk, de volgende keer weer. Toch kom je er uit, hoop je dan maar weer. Enige nauwkeurigheid is geboden. Denk als een seriemoordenaar, of toch als een kind? Voor escapers die een logische lineaire kamer leuk vinden met een duidelijke rode draad zal dit een hele uitdaging zijn. We hebben een heel intensief uur gehad, net ontsnapt... Wat een fijne avond hadden wij. Hele nacht niet kunnen slapen omdat de kamer door je hoofd blijft spoken, succes !!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Thema/integratie
 • Props/aankleding
 • Hintsysteem
 • Geen beginnerskamer!

  ivomullenders

JohandWJohandWEscape ExpertLid sinds: 16 augustus 2016 (175 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 september 2017

Gegrepen door Zodiac ...

Niet te doen. Althans voor onze groep niet ... Erg jammer, ik had er hoge verwachtingen bij.
Waarom het niet te doen was?
Wij snapten de puzzels niet. Wellicht lag het eraan dat het al laat was en onze 2e kamer van de avond. Aankleding en thema waren wel goed.
Ik vermoed dat het probleem bij onszelf lag en dat anderen het wel gewoon halen.


6

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Vreindelijk personeel
 • Goed thema en aankleding

  Dreablird

CHRISVANDERPLASCHRISVANDERPLASSenior EscaperLid sinds: 01 januari 2022 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 maart 2024

Gevaarlijk slimme moordenaar die weet wat die doet!

Nadat wij ons verstand waren verloren, werden wij prooi van deze seriemoordenaar! Wij mochten een kijkje nemen op een plek waar velen zich niet durven te laten zien. Het hol van deze moordenaar!

Ook hier is de uitdaging met het aantal puzzels ontzettend groot. Er is veel te doen, uitdagende puzzeels en een leuk verhaal. Deze kamer is meer gericht op de puzzels en het doordringen in de gedachte van de moordenaar.

Zo zijn er puzzels die je niet snel tegenkomt in andere kamers, wat voor een kamer die deze leeftijd heeft best knap is. Daardoor zijn een aantal puzzels erg origineel, maar sommige zijn ook soms wat onlogisch. Een aantal oplossingen zijn niet helemaal in lijn met het verhaal en dat doet soms wat afbreuk aan de flow die je hierdoor in de kamer mist. Soms lijkt het of het paralel puzzellen belangrijker is dan de flow in de kamer.

Toch is dit echt een verborgen parel en de rit zeker waard. Ondanks dat er in de regio wat minder kamers zijn, is dit een hele leuke kamer om te doen. Je gaat hier deels naartoe voor de uitdaging van de kamers, die deze uitdaging zeker waar maken. Andere aanbieders zeggen vaak dat ze moeilijke kamers hebben, waar je vrij snel toch weer buiten staat. Maar deze doet echt eer aan het woord uitdaging. Van mij mag er wel iets meer flow in de kamer zitten die meer in lijn is met het verhaal.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:38 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Flow

 

DennisboomkeDennisboomkeEscape ExpertLid sinds: 03 januari 2023 (98 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 april 2024

Hogere verwachtingen, iets mindere kamer

Deze kamer is op zich wel leuk gebouwd, maar persoonlijk vonden wij dat er teveel informatie gegeven werd in de kamer. Een kleine chaos van verschillende spullen in de kamer.

Helaas was de vrouw die ons moest begeleiden een beetje grof in haar uitleg. We waren een spontane groep, met veel ervaring. De uitleg was dus lang en saai, waardoor we veel onderling aan het praten en spelen waren. Tot duidelijke ergernis van de host, die zeer vervelend en onbeleefd begon te worden. Een kortere intro en sneller start was hier veel beter geweest.

Eenmaal in de kamer was het lang zoeken tot we de eerste puzzel door hadden en vanaf toen waren we vertrokken. De host heeft uiteindelijk buiten het begingesprekje wel heel goed gehost en geen tips gegeven zonder dat we het wouden, dat was dus wel een goeie ervaring.

Met deze kamer hebben we in het algemeen een dubbel gevoel. Er zitten originele puzzels en opdrachten in, maar ook puzzels die er beter niet hadden ingezeten.

We gaan zeker nog terug want tot nu toe hebben we enkel mastermind en deze kamer gedaan. Bij beide wel kunnen ontsnappen, ondanks de slaagpercentage van mastermind.

Ik zou zeggen, het is geen weggegooid geld om deze kamer te spelen, maar er zijn er zeker betere :)


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Slechte service

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig