Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Not Alone

Arnhem , Nederland

Permanent gesloten

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 5-6)

14 jaar

Lees reviews

Meer over Not Alone

Diep in de grotten van Hua Shan (China) is een verborgen kamer gevonden. Locals denken dat de kamer duizenden jaren geleden is gebouwd door een buitenaardse levensvorm. 

In de jaren 50 is een onderzoeksteam samengesteld om het geheim van de grot te ontrafelen. Zij zijn nooit terug gevonden. Jullie zijn als team toponderzoekers gevraagd om de draad op te pakken. Het doel is uit te zoeken hoe contact gelegd kan worden met de bouwers van de kamer. Op moment dat jullie de kamer betreden wordt er een aftelklok geactiveerd. De bouwers hebben er een test van gemaakt om te kijken of de mensheid slim genoeg en dus waardig zijn om contact met hen te leggen.

Thema's

Avontuur

Buitenaards

Mysterie

Ruimte

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Rolstoelvriendelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Escapetalk.nl statistieken

1 likes

43 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Looierstraat 41
6811AV, Arnhem
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

14 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (277 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 mei 2018

Een uitdagende kamer! Aanrader als je al wat ervaring hebt!

We gingen deze kamer op advies van vrienden doen. We zijn heel blij dat we naar het advies hebben geluisterd en ons niet hebben laten leiden door de recensies en het cijfer hier op escapetalk, want dat is ons inziens een onterecht laag cijfer.

Het is een kamer die qua aankleding leuk bij het thema past, maar ik heb genoeg kamers gezien die de aankleding van deze kamer verslaan. Het gedimde licht en het werken met zaklamp is in dat opzicht slim gedaan en helpt bij het zetten van de sfeer in de kamer.

De eigenaar legde ons in het begin uit dat het een ander soort escaperoom is dan dat we wellicht gewend zijn, "You hate it or you love it". Ik snap wat hij zegt, maar ik vind het lastig om mijn vinger te leggen op wat deze kamer anders maakt dan andere kamers. In deze kamer heb je te maken met aliens en aangezien de makers heel erg hebben gedacht vanuit dat thema (wat ik positief vind) zijn de puzzels wellicht al iets moeilijker dan in een doorgaande escaperoom. Dus dat zou al een reden kunnen zijn. Daarnaast heb je wel logica nodig om de kamer op te lossen. Dus je inzicht en logische brein meenemen is zeker een aanrader!

De puzzels zijn divers en uitdagend. Ik kan me voorstellen dat met weinig ervaring je wellicht wat verloren kan rondlopen, terwijl er toch beginpunten zijn om mee te beginnen en die zeker niet heel moeilijk zijn. Voor de ervaren escapers, ga je zeker een uitdaging hebben, wat heel erg leuk is! Een keer iets anders.

Ik heb een heel hoog cijfer gegeven dan dat ik misschien doorgaans zou geven voor de kamer, want ik trek 'm nu gelijk met escaperooms die ook heel hoog aangeschreven staan, maar deze escaperoom moet van die 6 af! Ik zou zelf de kamer een 8 geven, zou die niet, mijn inziens, onterecht laag scoren.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  46:52 min

  mroelofs

rick_blaauwrick_blaauwEscape ExpertLid sinds: 18 september 2019 (133 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 december 2021

Leuk

De puzzels zijn origineel, maar soms wat lastiger om de flow te behouden in het spel. Zeker de moeite waard om te spelen. En aan te raden met 2 personen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  54:32 min

 

viefjeviefjeEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2019 (123 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 december 2020

Leuke kamer, weinig slotjes

Deze kamer is iets minder standaard dan de meeste escape rooms. De puzzels zijn origineel, maar soms wat lastiger om de flow te behouden in het spel. Zeker de moeite waard om te spelen. En aan te raden met 2 personen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  54:32 min


 • Prijs-kwaliteit
 • Origineel
 • Weinig slotjes
 • Lastig om flow te behouden

 

anoukanoukEscape GuruLid sinds: 16 november 2018 (157 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juli 2020

Denk Out of the Box

Na doing time begonnen we aan de tweede kamer. Ik vind dit een lastige kamer om te beoordelen. Zoals in andere reviews naar voren komt is deze kamer anders dan anders. Het kwartje valt of het kwartje valt niet. Bij ons is die half gevallen volgens mij ;). We snapten het denk patroon wel, maar net de cruciale stap om de puzzel tot een goed einde te brengen misten we vaker. Daardoor heb je snel het gevoel dat je weinig zelf uitvoerd. De kamer is puur en alleen gericht op denkwerk en met name out of the box. Dus als je houdt van zoekwerk zou ik deze kamer niet boeken. Voor de ervaren escapers en escapers die houden van een uitdaging is dit zeker een aanrader. Ik vond de puzzels gaaf bedacht en de kamer zat echt goed in elkaar, maar soms miste ik net een stukje logica. In vergelijking met Doing Time, zitten in deze kamers veel meer technische snufjes en zijn de hangsloten deels aan de kant gelegd. Aankleding zelf was wat mager, maar door de kamer wat donkerder te maken wordt er wel een goede sfeer gezet.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Spuit 11Spuit 11Senior EscaperLid sinds: 03 mei 2019 (87 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 februari 2020

Een niche

Verleid door een last minute oproep gingen wij met z'n drieën aan de slag om het geheim van de grotten van Hua Shan te ontrafelen. De reviews van voorgangers waren veelbelovend. Misschien was deze kamer echt helemaal iets voor ons: veel logisch puzzelwerk en minder zoek- en snuffelwerk. De verwachtingen waren dus hooggespannen.

Na iets minder dan een uur hadden wij het doel van de missie bereikt. Dit betekende echter allerminst dat wij tevreden weer terug keerden in de werkelijkheid. We hadden naar ons gevoel te veel steken laten vallen en we hadden het onszelf onnodig lastig gemaakt. Het bleek dat we de meest cruciale informatie keihard hadden genegeerd.

Dit is geen kamer waarin er speurwerk nodig is voor de benodigde informatie en/of onderdelen; wat je nodig hebt kom je vrij snel vanzelf tegen. De uitdaging in deze kamer zit vooral in het denkwerk. Ons begin was slecht; er is overduidelijk een lijn in de op te lossen enigma's. Het is alsof je de verpakking van een dichtgeseald product wilt verwijderen. Hiervoor hebt je vaak een speciaal lipje of strookje nodig dat de verpakker hiervoor heeft gemaakt. Wij hadden er voor gekozen om niet bij het begin, maar om ergens halverwege de lijn te beginnen... Dat was niet handig! Ook toen wij de benodigde informatie in de loop van het avontuur alsnog in handen kregen bleven wij de essentiele aanwijzingen negeren. Hoezo eigenwijs?

Ondanks dat wij al een eindje op weg waren om het mysterie te ontrafelen, was het toch nodig om ook het begin nog even op te pakken. Hiervoor hadden we een beetje hulp nodig. Persoonlijk vond ik dit één van de mindere onderdelen in de kamer. Verdere vertraging liepen we vooral op door wat pech in de communicatie (technisch malheur) en door een technisch mankement bij een van de laatste onderdelen. Hoe vervelend dit ook is, dit kan gebeuren en wat ons betreft heeft de gastheer van dienst in beide gevallen prima ingegrepen.

Deze kamer is volgens mij een beetje een niche voor een specifieke doelgroep. Wat mij betreft is deze queeste minder geschikt voor groepen die op zoek zijn naar een episch en rijk aangekleed verhaal. Voor deze groepen zal de compactheid en sobere aankleding van de kamer teleurstellend zijn. Nee, dit is vooral een kamer voor liefhebbers die in de eerste plaats puzzels willen oplossen. Ik vind het lastig om de moeilijkheidsgraad van de kamer in te schatten. Cruyff zou zeggen: "je gaat het pas zien als je het doorhebt". En daar waar sommigen het direct door zullen hebben, daar zal het kwartje bij anderen heel moeizaam vallen.

Ik reken ons tot de doelgroep van deze kamer; wij hebben 'Not Alone' dan ook als een alleraardigste kamer ervaren voor deze gelegenheid. Dit neemt niet weg dat wij best kritisch zijn ten aanzien van enkele onderdelen. Wij vinden de keuze voor de gedimde verlichting erg jammer. Wij kregen het gevoel dat deze keuze niet functioneel was, maar vooral te maken had met het camoufleren van de aankleding van de kamer. Het werken met de zaklantaarns voegt wat ons betreft ook niets toe. Ook waren wij niet onverdeeld enthousiast over enkele puzzels. Ik heb het gevoel dat op dit punt er nog veel mogelijkheden zijn om een flinke kwaliteitsslag te maken zonder dat er iets ingrijpends aangepast hoeft te worden. Tenslotte had de finale echt wel iets verhalender mogen zijn. Het was nu een beetje pats boem over en uit...

P.S. Een van de teamleden hecht er waarde aan om te vermelden dat de mogelijkheid om de raadsels te ontcijferen zonder gebruik te maken van de cruciale informatie juist iets toevoegde aan deze kamer. Persoonlijk blijf ik het gewoon erg onhandig vinden van ons!


Reactie door Clocked-Up

02 februari 2020

Beste spuit 11, Allereerst ontzettend bedankt dat jullie de moeite hebben genomen om zo'n uitgebreide review te schrijven. Echt heel tof! We hadden van de gastheer begrepen dat jullie nog goed hebben nagepraat. We zijn er zeker bewust van dat Not Alone een specifieke kamer is als het aankomt op smaak en voorkeur. Dat wil niet zeggen dat er nog steeds een aantal zaken verbetert kunnen worden. Feedback van ervaren spelers (zoals jullie) is daarbij ontzettend handig. Mochten jullie nog verdere op- en/of aanmerkingen hebben (of nog iets te binnen schieten), dan vernemen wij deze graag per e-mail. Voor nu nogmaals bedankt voor het delen van jullie ervaring! Met vriendelijke groet, Alex en Maartje


7.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Advies kamerkeuze
 • Betrokkenheid en inzet gastheer
 • Flink puzzelwerk
 • Geen verrassingen
 • Finish
 • Verlichting
 • Sommige puzzels

 

melissarobmelissarobJunior EscaperLid sinds: 18 augustus 2019 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 augustus 2019

Erg leuk!

We hebben twee kamers gespeeld bij Clocked up, met beide keren een leuke ervaring! Onze complimenten voor de ontvangst!


Reactie door Clocked-Up

22 augustus 2019

Beste Melissa en rob, Hartelijk dank voor de leuke recensie. Goed om te lezen dat jullie het naar de zin hebben gehad én dat de begeleiding in de smaak viel. Dat is iets wat wij zelf ook altijd belangrijk vinden en veel aandacht aan besteden. Graag tot de volgende keer! Met vriendelijke groet, namens het hele team van Clocked-Up


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangst, vriendelijkheid
 • begeleiding
 • puzzels

 

josjejosjeEscape GuruLid sinds: 27 september 2018 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 januari 2019

Anders maar leuk

Geen type sloten kraken en gaan, maar juist anders denken en puzzels ontcijferen. Leuke kamer, simpel ingericht maar dat stoort niet. Er zit een logica in de puzzels al hadden we moeite met het startpunt ontdekken. Enthousiast ontvangst en goede begeleiding van de gamemaster. Zeker leuk om met 2 personen te spelen!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: VJ

Ontsnapt: Ja

 

Tamara88Tamara88Escape ExpertLid sinds: 14 maart 2017 (121 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 september 2018

Weer eens wat anders

Zoals een paar andere reviews al zeggen is deze kamer net even wat anders. Ik vond dat erg leuk!
Ook nog zitten kletsen een mega enthousiaste eigenaar en dat was ook erg leuk


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:08 min

 

stephanietaalstephanietaalEscape ExpertLid sinds: 18 mei 2017 (156 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 juni 2018

Anders dan anders

Het is nog steeds een escape room maar je moet wel even out of the box gaan denken. Je werkt niet met veel sloten. Kamer is heel mooi in thema. Als je het eenmaal doorhebt verloopt het lekker.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: Knuffelbeertjes

Ontsnapt: Ja

 

chris_zopfichris_zopfiEscape ExpertLid sinds: 19 mei 2017 (104 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 juni 2018

Apart

Leuke kamer, leuk aangekleed, je wordt gedwongen om anders te gaan denken. Aparte stijl maar goed in thema.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

MiessMiessEscape ExpertLid sinds: 11 mei 2018 (163 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 augustus 2018

Gave logica kamer voor ervaren spelers

Deze kamer is de reden dat ik eindelijk een account heb aangemaakt op escapetalk en ben gaan reviewen. Ik was het zó niet eens met de 6 die de kamer hier kreeg! Gelukkig is het cijfer inmiddels al iets hoger...

Voor deze kamer hebben we Doing Time gespeeld op deze locatie en vervolgens wilden we graag nog een kamer spelen. De eigenaar was een beetje huiverig met het aanraden van deze kamer. Hij gaf aan dat het anders is dan een gewone escape room, nogal abstract en dat je het of leuk vond of helemaal niet. We zijn toch de uitdaging aangegaan en daar ben ik erg blij om!

Hoewel de sfeer in de kamer niet zo speciaal is of echte wow-momenten heeft, past het wel goed bij het thema (contact leggen met aliens). Deze kamer is all about the puzzles. Er wordt een beroep gedaan op je inzicht, het vermogen om verbanden te leggen en je hersenen echt eens even te laten kraken. Met nog iets meer dan vijf minuten op de klok stonden we uiteindelijk buiten, vol adrenaline en met een dikke grijns op ons gezicht.

De eigenaar heeft achteraf de kamer met ons doorgelopen. Hij vertelde dat soms mensen gefrustreerd raakten in deze kamer, omdat ze de puzzels niet begrepen en het na de uitleg nog niet begrepen. Ik denk dat je hier als ervaren escaper niet tegenaan zult lopen, maar ik kan me voorstellen dat een onervaren escaper het misschien wat vergezocht vindt.

Dus: moe van kamers waar je goed moet zijn in zoeken? Zin om echt weer een keer uitgedaagd te worden?
Hoogste tijd om deze kamer te gaan spelen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  54:33 min

 

jorijoriJunior EscaperLid sinds: 18 juli 2018 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2018

Erg abstract

Vergeleken bij de andere twee kamers viel deze tegen. Puzzels erg wiskunde en exact, er zat niet erg een duidelijke lijn in het spel


5.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (220 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 november 2017

Prima escape met leuke puzzels

#55 Qua hoeveelheid ruimte en aankleding is deze kamer vrij eenvoudig. Wel zijn er diverse leuke en qua denkwerk best uitdagende puzzels in te vinden. Dat verklaart ook het relatief lage ontsnappingspercentage van 30%. Als je ze eenmaal doorhebt zijn de puzzels wel logisch en kloppend. We hadden met z'n vieren wel af en toe een hint nodig om weer verder te kunnen, maar uiteindelijk wel op tijd ontsnapt.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

bramescapesbramescapesEscape ApprenticeLid sinds: 21 januari 2018 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 januari 2018

Kleine kamer, weinig sfeer en vergezochte puzzels

Bij binnenkomst werden we een beetje 'vaag' ontvangen. Omdat we nog niet helemaal compleet waren moesten we nog even wachten in een hele kleine ruimte. Koffie en water waren vergkrijgbaar. De begeleiding ging naast ons zitten zonder iets te zeggen. Tot nu toe waren we nog niet erg onder de indruk! Eenmaal compleet begon de uitleg. Deze was duidelijk en we hadden veel zin om aan de kamer te beginnen. Eenmaal in de kamer viel het ons op dat het een relatief kleine en simpele ruimte was. De puzzels waren vergezocht en in onlogische volgorde. Hierdoor zijn we op een gegeven moment ook onze 'drive' kwijtgeraakt. Wellicht iets té moeilijk.. daarom is het voor mij geen aanrader. Ik kom graag eens terug om de andere 2 escaperooms te proberen.


4.5

Sfeer: 4.5

Spelbeleving: 3.5

Service: 4.5


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Duidelijke uitleg
 • Leuk verhaal
 • Locatie
 • Simpele ruimte
 • Vergezochte puzzels en onlogische puzzels

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig