Over mij

Ook ik ben "verslaafd" aan escaperooms

Ondertussen heb ik ook een aantal kamers in het buitenland gespeeld           

19 Kamers gespeeld in Boedapest - Hongarije

1 Kamer gespeeld in Oslo - Noorwegen                                                     

 Favoriete Kamers in Nederland zijn (in willekeurige volgorde):

- The Orphanage in Zoetermeer

- steampunk in Amsterdam

- The Experiment in Zwolle

- De meisjeskamer in Bunschoten

- de expeditie in Rotterdam          

- Hunting Season in Antwerpen      

- Conciërge in Volkel      

 - The Vault in Amsterdam                   

- The Dome in Bunschoten        

 - Escape from wonderland  in  Leiden 


In September 2020 gaan we weer naar Boedapest....

Heb je nog aanraders? stuur me dan even een berichtje! tnx! 


 

Locatie

Lansingerland


Statistieken

 • Kamers gespeeld: 124
 • Reviews geplaatst: 123
 • Ontsnappingspercentage: 82.9%
 • Forum berichten: 10
 • Lid sinds: 17-10-2017

Reviews

Sorteer kamers op:

Bezoekdatum Score Reviewdatum OntsnaptTeam Tijd

Back tot the 90's

Deze kamer trok ons erg aan door het originele thema. Terug naar het arcade tijdperk is iets wat we nog niet waren tegen gekomen. Het verhaal van de kamer is erg origineel gevonden en werd leuk verteld door onze Engels sprekende host. De kamer heeft veel amusement zoals je zou verwachten in een kamer die gaat over games. Leuk is dat er veel moet worden samengewerkt om puzzels op te lossen. Doordat het verhaal van de kamer vooraf goed was uitgelegd was er geen enkele puzzel die niet in het thema paste. Wel zat er 1 puzzel tussen die voor enorme frustratie zou kunnen zorgen. De aankleding was ook leuk gedaan en het thema van de kamer kwam goed naar voren. Met 2 ervaren spelers is deze kamer goed te doen. Ook hier geldt weer dat een groep van 4 personen wel het maximum zou moeten zijn. Alles bij elkaar was dit een hele leuke kamer met passende puzzels en origineel thema.

 • Origineel thema
 • Samenwerking
 • 1 mogelijke frustratie puzzel

Matilda is weer wakker

De ontvangst bij Questomatica is vrij simpel en helaas volledig in het Engels. Voor ons was dit geen probleem maar het blijft apart om in Nederland in het Engels te worden ontvangen. Dit is wel iets typisch voor toeristisch Amsterdam. Het ontvangst was wel heel hartelijk en de host was zeer enthousiast. Na een korte uitleg mochten wij de slaapkamer van Matilda betreden. Alles wat je verwacht van een kinderkamer is aanwezig. De puzzels zijn goed in thema en heel erg leuk uitgewerkt. Ik vond het heel tof dat de "grote wereld" en de "kleine wereld" samen komen in diverse puzzels. Samenwerking is in deze kamer verplicht en dit is altijd een plus. Het enige wat teleurstellend was is de eindpuzzel. Hier ben je heel veel tijd aan kwijt en als "simpele wiskunde" niet je favoriete vak is dan kan deze erg frustrerend zijn. Alles bij elkaar was dit een prima kamer om te spelen. Ook met 2 ervaren spelers is deze kamer goed te doen. Groter dan 4 personen zou ik niet aanraden.

 • Origineel thema
 • Leuke puzzels
 • Veel samenwerken
 • Eindpuzzel

Too easy?

Dit was onze tweede kamer op deze locatie en het eerste wat opvalt in deze kamer is dat de aankleding goed is verzorgd. De puzzels zijn echter wel heel eenvoudig voor ervaren spelers. Zelfs met 2 ervaren spelers vlogen wij door deze kamer heen. Deze kamer is dus in dat opzicht echt een goede kamer voor beginners. Ondanks dat we snel door de kamer gingen waren de puzzels wel leuk opgezet en erg leuk om te spelen. We hebben zeker plezier gehad maar het was toch een tegenvaller dat we al zo snel klaar waren.

 • Aankleding
 • Goede begeleiding
 • Makkelijke puzzels
 • Voor beginnende spelers

Who dunnit?

Grote plus van deze escape begint al voor de deur. Er is genoeg ruimte om voor de deur in het weekend gratis te parkeren en in Amsterdam is dat al zeer positief. Binnen word je ontvangen in een mooie ruime ontvangstruimte welke zeker in deze covid tijd genoeg ruimte bied om op afstand te blijven van elkaar. Na een korte uitleg van de zeer vriendelijke host mochten we op zoek naar de dader. De aankleding van de kamer is prima en past bij het thema. Dit is een echte klassieke kamer die het moet hebben van de vele puzzels. Je word lekker uitgedaagd zonder dat het overdreven moeilijk word. De kamer is redelijk linear en leent zich dus voor kleine groepen. Ervaren spelers kunnen deze kamer zeker ook met zijn 2-en oplossen. Samengevat is dit een goede klassieke kamer met lekker veel puzzels om je bezig te houden. Ga er dus niet vanuit dat je met technische hoogstandjes omver word geblazen en je hebt een prima uurtje.

 • Gratis parkeren
 • Lekker puzzelen

Terminator destroyed!

Als je met de auto naar deze escape komt hou er dan rekening mee dat je de hoofdprijs kwijt bent aan parkeren want er is geen eigen terrein. De ontvangstruimte is sober en de communicatie is volledig in het Engels. Gelukkige was de host heel enthousiast en bracht dat ons in een goede sfeer. Na een korte introductie video in de kamer mochten wij beginnen. De aankleding van de kamer is zoals je kan verwachten in een nucleaire bunker en dus erg statisch en kil. Ondanks dat deze escape al een aantal jaren bestaat moet ik zeggen dat we er echt veel plezier aan hebben gehad. De kamer is wel linear dus een kleine groep is aangeraden. Meer dan 4 personen is echt teveel en ik denk dat je met 2 personen ook een hele leuke tijd kan beleven. De puzzels zijn allemaal vrij simpel maar wel leuk verzonnen. Hou er wel rekening mee dat je regelmatig een toetsenbord moet gebruiken dus zijn computers niet jouw ding dan zou ik deze kamers overslaan. De tijd van 75 minuten die staat voor deze kamer is echt teveel en met 60 minuten moet het ontsnappen ook prima lukken. Alles bij elkaar is dit ook in deze tijd nog steeds een hele leuke kamer om te spelen.

 • Je krijgt alles mee (linear)
 • Simpele puzzels

Super steampunk

Het ontvangst bij deze escaperoom valt erg tegen en is echt wel een minpunt vergeleken met wat je tegenwoordig gewend bent bij een escape. Geen vrolijke ontvangst ruimte maar een hok met lockers en twee oude banken. Helaas dit doet dit zeker afbreuk aan de escape. De host sprak ons direct in het Engels aan. In Amsterdam kan je dit vaker verwachten. Gelukkig was ze wel heel enthousiast en droeg ze zeker bij aan een positievere sfeer. De kamer zelf begint wat krapjes maar als je die enkele minuten overleefd kom je in een leuke steampunk ruimte. Het verhaal van de kamer is leuk doordacht en de puzzels zijn erg leuk verzonnen. Het "steam" gedeelte van deze kamer was erg leuk gevonden. De kamer is prima aangekleed en simpele puzzels wisselde zich af met doordenkers. Iedereen had wat te doen en de kamer is zeker niet linear. Wel vonden wij het geluid niet altijd optimaal wat nog eens extra storend is omdat alles in het Engels is. Hierdoor heb je toch extra je aandacht nodig. Bij ons zat de flow er echter goed in en we hebben ons zeker vermaakt. Het steampunk thema is echt een thema dat mij aanspreekt. Misschien ben ik dus wat "gekleurd" maar voor mij was dit echt een super leuke kamer om te doen en 1 van de leukste in Amsterdam. Dit is geen kamer voor 2 personen aangezien je anders te linear te werk moet gaan. Maar ben je op deze locatie dan is dit absoluut een aanrader!

 • Steampunk
 • Aantal leuke puzzels
 • Iedereen is bezig
 • Engels
 • Ontvangstruimte

Conspiracy solved

Het ontvangst is bij deze escape perfect met een grote ruimte waar je prima kan zitten en een drankje kan drinken. Na een kort speluitleg kregen we een zeer leuk in elkaar gezet introductie filmpje te zien. Hierna mochten we de kamer betreden. De aankleding van de kamer is vrij sober. Uiteraard heeft dit ook met het thema te maken welke ook niet de mogelijkheid bied om er een uitbundige kamer van te maken. Ook deze kamer is prima met 2 personen te spelen ondanks dat hij niet volledig linear is. Door de 90 minuten die deze kamer duurt heb je genoeg tijd om alles met zijn tweeën op te lossen. De puzzels zijn een combinatie van technische snufjes maar ook basic spellen. Zeker de puzzels waar samenwerking een eis is zijn erg leuk gedaan in deze kamer en hebben wij ons prima op geamuseerd. Alles bij elkaar was dit een prima kamer om te spelen zonder dat je werkelijk omver word geblazen.

 • Technische puzzels
 • Samenwerking vereist
 • Basic puzzels kunnen flink frustreren

Corona Proof escapen!

Eindelijk konden we weer escapen. Nadat corona de wereld in is gekomen stond mijn grootste hobby toch even stil en na het uitstellen van diverse escape afspraken konden we eindelijk weer een keer los! Uitgerust met mondkapje werden we vriendelijk ontvangen. Heerlijk dat je voor de deur kan parkeren. Dit is in Amsterdam al een enorme plus. Bij binnenkomst word je welkom geheten in een ruime ontvangstruimte waar genoeg ruimte is om 1,5 meter te garanderen. Na de vriendelijk uitleg en een leuke introductie video mochten we dan eindelijk de kamer betreden. Heerlijk om weer eens aan de slag te gaan. De eerste indruk van de kamer was prima. De aankleding was zeker in orde en hoe verder je in het verhaal komt hoe meer je het gevoel van 'the submarine' ervaart. Het fijne van deze kamer is dat je 90 minuten de tijd hebt en dus niet overhaast door te kamer hoeft te vliegen. De puzzels zijn leuk gevonden en doordat het linear is opgebouwd is dit een prima kamer om met zijn tweeën te spelen. Verwacht geen puzzels waardoor je van verbazing achterover slaat en zeker als ervaren speler komen bepaalde puzzels vaker voor in een andere 'verpakking' bij andere escape ervaringen. Maar door de aankleding , de uitdaging in het puzzelen en de geluidseffecten voel je zeker op het eind genoeg druk om zelfs de meest simpele handelingen moeilijk te maken. Alles bij elkaar hebben wij gewoon heerlijk staan puzzelen met een super leuke aankleding en prima begeleiding. Deze escape hoort misschien niet bij de absolute toppers van deze tijd maar zal door zowel nieuwe als ervaren spelers absoluut als positief worden ervaren.

 • Mooie aankleding
 • Vriendelijk personeel

Top service en beleving!

Dit werd de eerste kamer die we zouden spelen tijdens de corona crisis. De hoop was vooral dat alle restricties de sfeer van het escapen niet zou verpesten maar ik kan absoluut zeggen dat we net zo een leuke escape hebben gehad als 'normaal'. Bij aankomst in Baarn (als je aan de zijkant parkeert) valt je gelijk op dat er een mortuarium zit op dit terrein. Van buitenaf ziet het er al interessant uit. 5 minuten voor de escape mochten wij ons binnen melden en we werden ontvangen door een zeer enthousiaste host. Na de normale speluitleg start de escape maar niet voordat ons werd verteld dat we een flesje water mee mochten nemen de kamer in omdat de temperatuur van vandaag toch wel erg hoog was en de host vond dat we goed moesten blijven drinken. Uiteraard uitkijken met water in de kamer maar wat een vriendelijk gebaar en goede service. Ik kan niets anders zeggen dan dat de start superleuk gevonden is. zonder teveel te verklappen zijn de verschillende instructies leuk gevonden en zorgt het ervoor dat je meteen in de sfeer komt. Na de start word je direct geconfronteerd met de acteur. Normaal geef je dit niet prijs in een review maar bij deze escape geven ze het tevoren aan dus hoeft het geen geheim te zijn. Maar wat een toegevoegde waarde. De actrice in ons geval bleef heel goed in haar rol. We hebben over de grond gerold door een combinatie van angst,spanning en humor. Dit is zeker een kamer die je kan plaatsen onder de belevenis kamers maar wat ik persoonlijk echt het hoogtepunt vond is dat de acteur ook nog eens is verwerkt in een puzzel/opdracht. Echt supergaaf gevonden! Verder is de aankleding van de kamer prima. Je zal niet worden overdonderd door de pracht en praal maar dat komt meer door het thema. Een mortuarium is ook geen pracht en praal en alles wat je verwacht is in de kamer aanwezig. De hele opbouw is goed gedaan en de acteur brengt je een aantal keer in spannende momenten. Voor de escape fans die juist gek zijn op het puzzelen zou de escape wat kunnen tegenvallen. Er zitten echt leuke puzzels in en je moet er ook echt voor werken maar verwacht niet omver geblazen te worden door een hoge graad van uitdaging. Persoonlijk vond ik dit niet erg omdat veel puzzels je wel dwongen om samen te werken en als team iets te doen. En uiteraard is het aan iedereen zelf te bepalen of de puzzels wel of niet uitdagend genoeg zijn. De belevenis staat hier voorop maar hierbij zijn ze echt het 'puzzelen' niet vergeten. Het hele verloop van de escape is heel prettig en de kamer is niet linear dus als je het goed doet heeft iedereen wat te doen. Hou er wel rekening mee dat als je slecht ter been bent dat je in deze kamer wel wat fysiek werk zal moeten verrichten. Het slot van de escape is goed uitgevoerd en zorgt absoluut voor de afsluiting van het verhaal. Wij hebben ons echt van begin tot eind vermaakt. Achteraf hadden we geluk dat we de laatste groep waren waardoor er genoeg tijd was voor een gezellig praatje en de dames die ons hebben begeleid waren echt super! Wat een enthousiasme en vriendelijkheid! Zoals het hoort te zijn!

 • Acteur
 • Hostess
 • Acteur verwerkt in puzzel
 • Goede sfeer
 • Goede start en eind escape

Criminele inrichting

Deze kamer stond hoog op het verlanglijstje om te spelen en we zijn zeker niet teleurgesteld. Het ontvangst bij the cube is heel vriendelijk en de begeleiding neemt alle tijd voor je zowel voor als na de escape. Je voelt je hier absoluut niet opgejaagd. De escape zelf was ook super leuk. De puzzels zijn leuk in thema en hier en daar word je geconfronteerd met leuke twists. Hierdoor blijft de sfeer er goed inzitten en draaien je hersens op volle toeren. Er zaten zeker een paar puzzels bij die ik nog niet eerder had meegemaakt en hoewel ze zo simpel lijken zijn ze echt heel erg tof in elkaar gezet. Neem hierbij de aankleding en inrichting van de escape en je hebt gewoon weer een super leuke escape room. Alles klopte en was leuk opgebouwd. Zeker een aanrader om naartoe te gaan!

 • Nieuwe puzzels
 • Aankleding
 • Goede begeleiding
 • Drankje in de prijs

Samenwerking vereist!

Het ontvangst bij deze escape is prima geregeld. Er is genoeg plek om voor de deur te parkeren en een knusse zitruimte om een drankje te kunnen drinken en een praatje te maken. Na een korte introductie mochten wij de kamer betreden. De aankleding van de kamer is erg goed gedaan. De ruimte is zoals je het zou verwachten als je een ARTIFACT hebt gevonden met een hoog stralingsgehalte. Maar het leukste van deze kamer zijn de puzzels. Er is veel samenwerking nodig om de puzzels tot een goed eind te brengen en zelfs met een groep van zes heeft niemand zich verveeld. Alle puzzels waren goed in thema en waren duidelijk maar toch uitdagend. Communicatie is hier heel belangrijk! Alles bij elkaar was dit een hele leuke kamer om te spelen en kan ik hem iedereen aanraden.

 • Veel samenwerking nodig
 • Alles in thema
 • Goede aankleding

Goblins, Elfen en Dwergen

Deze escape zit in een oud historisch pand midden in Delft. Het ontvangst is heel netjes geregeld met een goede ontvangstruimte waar je rustig wat kan drinken en kan praten. Na een kleine introductie begin je als team met het "voorspel". Dit is erg leuk bedacht en zet je gelijk op scherp voor je het koninkrijk betreed via de geheime deur. Eenmaal in het koninkrijk merk je gelijk dat de gemiddelde lengte van de bewoners kleiner is dan op Aarde. Hierdoor moet je regelmatig bukken wat vervelend kan zijn voor je rug. Dit is wel goed opgelost door overal de mogelijkheid te geven om te kunnen zitten. De aankleding is echt heel leuk gemaakt en goed in thema. De puzzels variëren van heel simpel naar zeer uitdagend. De ene keer kan je als gehele groep bezig zijn en de andere keer zullen sommigen moeten toekijken. Maar de gehele escape is een leuke belevenis. Er is goed gebruik gemaakt van de historische ruimtes en door de goede begeleiding is er geen moment van frustratie geweest. Deze kamer is een hele leuke toevoeging aan escaperoom land. Achteraf werd er goed de tijd genomen om alles nog eens door te lopen en was er tijd genoeg voor een drankje en een praatje. De host is erg gepassioneerd over escapen wat altijd erg prettig is als je zelf ook verslaafd bent aan het spelletje.

 • Leuke aankleding
 • Prima ontvangstruimte
 • Goede begeleiding
 • Leuke puzzels
 • Bukken!!

Breaking Bad!

Het ontvangst bij mission room is prima geregeld. Na een briefing is het tijd om aan het werk te gaan. De kamer is erg leuk ingedeeld en de aankleding past perfect bij het thema. Breaking Bad komt zeker terug in de kamer. De puzzels zijn leuk en uitdagend en zeer gevarieerd. Het enige wat een beetje miste aan de beleving was dat er niet heel veel spanning in zat. Dit zou je wel verwachten als je als DEA een druglab probeert te vinden. Maar buiten dit kleine puntje was dit echt een hele leuke kamer om te spelen voor zowel beginners als gevorderde spelers. Voor iedereen een aanrader.

 • Aankleding
 • Introductie
 • Variatie puzzels
 • Miste wat spanning

Hele mooie aankleding

Vanaf het moment dat je binnenkomt is de ontvangstruimte meteen in thema en de begeleiding direct in hun rol. Het is echt een meerwaarde om op zo een manier ontvangen te worden. Dit geeft de beleving net weer een extra boost. Na een korte introductie over het verhaal mochten we de kamer betreden. De start is wat claustrofobisch maar daarna stap je een schitterende wereld binnen. De aankleding van de kamer is echt helemaal top. Dit kan je met recht weer een diamantje noemen. De puzzels waren ook allemaal erg leuk om te doen. Af en toe waren er wel momenten dat je niet wist wat er nu exact was gebeurt of dat je even het overzicht kwijt raakte met de verbanden tussen de puzzels. Alles bij elkaar is dit een hele leuke kamer om te spelen. Ook het nabespreken gebeurt in een relaxte sfeer. Dit is al een hele leuke kamer om te spelen en met wat fine tunen word dit zeker een kamer die terug te vinden zal zijn in de top 50 van escapetalk.

 • Schitterende aankleding
 • Begeleiding
 • Soms niet een duidelijk vervolg
 • Expeditie — MindEscape
 • Geplaatst op 8 december 2019 om 00:54
 • Gespeeld met 6 personen in december 2019; Ontsnapt: Ja (53:03)

Hai-Ho-Silver! Expeditie!

Vandaag mochten we langs bij Mr. Silver op cocoseiland. De introductie van de kamer is super leuk gedaan. Erg origineel en past helemaal in het thema. Heel leuk dat er is nagedacht om de introductie ook op een originele manier te doen. Na de introductie betreed je cocoseiland. De aankleding van de kamer is super leuk gedaan en je hebt echt het gevoel ergens in de jungle op expeditie te zijn. Buiten de aankleding is het een lekkere puzzel kamer met leuke uitdagende puzzels. De opbouw van de kamer is goed verzorgd en ik ben zeker puzzels tegen gekomen die ik nog nergens anders heb gezien. Dit is zeker na zoveel kamers gespeeld te hebben heel leuk om mee te maken. De eindfase van deze kamer daar is goed over nagedacht en zit super leuk in elkaar. Het verhaal is hierdoor duidelijk en goed in elkaar gezet. Wij hebben super genoten en hopen uiteraard dat er gauw weer een kamer bij komt.

 • Aankleding
 • Originele puzzel
 • Leuke wow momentjes
 • Begeleiding
 • Originele intro

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Bij aankomst word je vriendelijk welkom geheten door de jeugdige begeleiding. Door de vele kamers die ze hier begeleiden is de binnenkomst en de introductie erg kort en bondig. Je mist de passie die je meemaakt als je direct met eigenaren te maken hebt tijdens een introductie. Na de uitleg start deze escape erg origineel en helemaal in thema van de kamer. Persoonlijk vind ik wel dat de start een key element is van deze kamer en dus wat spannender opgebouwd mag worden door niets vooraf te vertellen hierover waardoor het als een complete verrassing komt. Nu werden wij er al op voorbereid en is de impact van de leuke start een stuk minder. Na de start begint de escape en merk je direct dat dit een heerlijk puzzel avontuur zal worden en dat je met een kleine groep zal moeten aanpoten om door alle puzzels heen te komen. Alle puzzels zijn erg leuk om te doen maar het grootste gedeelte matcht niet speciaal met het thema van de kamer. Het is hierdoor niet minder leuk maar de essentie van het thema raak je tijdens de escape voor het grootste gedeelte wel kwijt. Met een aantal puzzels kan je heel lang bezig zijn met een kleine groep en kunnen dus voor veel tijdsverlies zorgen. Dan is begeleiding uiteraard essentieel om je in het juiste tijdschema te houden. Helaas hadden wij het gevoel dat door de vele kamers die werden begeleid dat hier niet altijd scherp naar werd gekeken waardoor we het gevoel hadden soms wat te moeten wachten wanneer we vast liepen. De aankleding van de escape is niets mis mee maar verwacht geen hoogstandje. Wij hebben de escape helaas niet binnen de tijd kunnen halen maar het was wel heel vriendelijk dat we hem alsnog hebben mogen uitspelen. Met 1:50 minuten extra stonden we dan uiteindelijk toch buiten. Helaas was een echte gezellige nabespreking of een groepsfoto hier niet beschikbaar. Wel kan je lekker nog even zitten en even napraten met je groep onder het genot van een drankje. Samengevat is dit een erg leuke escape om te spelen als je gewoon plezier wilt hebben in het oplossen van de puzzels welke erg leuk zijn om te spelen. Kijk je naar de prijs/kwaliteit verhouding van deze kamer dan krijg je absoluut waar voor je geld.

 • Prijs is uitstekend
 • Leuke puzzels om te spelen
 • Tragere begeleiding
 • Geen foto achteraf
 • Passie mist bij begeleiding

Echte juwelier

Bij aankomst word je vriendelijk welkom geheten door de eigenaar welke meteen enthousiast zijn escape ervaringen met je deelt. Altijd erg leuk om ervaringen te delen. Na de standaard uitleg en een korte video introductie van de kamer mochten we beginnen. De winkel van de juwelier ziet er precies zo uit als je kan verwachten. Een strakke aankleding met genoeg *bling* *bling*. De hele aankleding is in thema en goed gedaan. Door het thema geeft het wel een kille uitstraling maar dat is in dit thema ook niet anders uit te voeren. De puzzels zijn heel erg leuk gedaan en je zal geen cijfersloten tegen komen. Niet alle puzzels zijn speciaal in thema maar zijn allemaal wel erg leuk om te spelen en zetten je goed aan het denken. Rekenen is een belangrijk onderdeel in deze kamer maar indien je hier niet sterk in bent dan is er altijd een rekenmachine beschikbaar dus wees niet bang om de kamer te spelen als je hier niet zo sterk in bent. Ook de sfeer is goed opgebouwd en je merkt dat de eigenaar wat doet met de kritieken die hij ontvangt want ook de spanning zit nu meer ingebouwd in dit avontuur wat zeker voor extra beleving zorgt. Alles samengevat is dit gewoon een hele leuke kamer om te spelen en maakt de prijs het ook heel interessant om met kleinere groepen te spelen. De 2e kamer is al in de maak en wij komen hier zeker voor terug!

 • Aankleding in thema
 • Goede begeleiding
 • Rebecca — Your Escape
 • Geplaatst op 17 november 2019 om 00:04
 • Gespeeld met 6 personen in november 2019; Ontsnapt: Ja (14:15)

Hele ruime kamer

Bij aankomst op locatie is de ontvangstruimte heerlijk ruim met allerlei leuke dingen om te doen. Wij hebben ons prima kunnen vermaken met tafeltennissen. Toen we aan de beurt waren om de kamer te betreden kregen we eerst nog een introductie van het verhaal en daarna mochten we de kamer betreden. Het eerste wat opvalt is de enorme ruimte. Dit is echt een grote escaperoom met heel veel ruimte. De kamers zijn mooi aangekleed hoewel er hier en daar nog wel aan de afwerking word gewerkt. De puzzels zijn allemaal leuk in thema verwerkt. Er zijn momenten dat iedereen lekker bezig kan zijn maar er zijn ook momenten dat sommigen moeten toekijken hoe de rest van het team bezig is. De opbouw in de kamer is prima en er zitten echt een aantal hele leuke hoogtepunten in de kamer. Wij hebben het in ieder geval heel erg naar ons zin gehad en kunnen deze kamer zeker aanraden.

 • Ruime kamer
 • Nette aankleding
 • Leuke puzzels
 • duurt lang voor je de foto krijgt van na de escape

Cluedo escaperoom

Deze escape heeft een hoog cluedo gehalte. De bedoeling van deze escape is niet ontsnappen maar het oplossen van meerdere moordzaken. Je beantwoord dus constant wie het slachtoffer is , wie is de moordenaar , wat is het moordwapen en wat is het motief. Als je gek bent van dit onderwerp dan zal je jezelf hier flink kunnen uitleven. De kamer is qua aankleding redelijk uitgevoerd maar red het niet om te voldoen aan de hoge eisen van de top escaperooms in Nederland. Dit is een kamer die voor ervaren spelers weinig uitdaging kent. Ben je erg onervaren dan is het misschien wel leuk om met deze kamer te starten. Alles bij elkaar was dit geen hoogstaande kamer.

 • Goede begeleiding
 • Hoog cluedo gehalte
 • The Game — Locked
 • Geplaatst op 3 november 2019 om 19:53
 • Gespeeld met 2 personen in november 2019; Ontsnapt: Nee

Letterlijk een spelletjes kamer

Bij binnenkomst kregen we netjes uitleg van de host die ons zou begeleiden. Na de uitleg mochten we de kamer betreden. Door de recensies hadden wij het idee dat deze kamer prima met zijn 2-en te spelen was maar dat viel toch wel even tegen. De kamer is behoorlijk groot en heeft erg veel spellen. Je moet dus wel heel veel ervaring hebben om deze kamer met zijn 2-en te halen. Zelf heb ik ook aardig wat ervaring maar helaas kwamen wij niet op gang in deze kamer. De oud Hollandse spellen waren teveel een obstakel en zorgde voor een complete black out. De aankleding van de kamer is niet speciaal maar past prima in thema. De spellen zijn goed te doen en horen helemaal in de kamer. Niets is eigenlijk heel moeilijk op te lossen (behalve bij een volledige black out :-)) maar helaas konden wij niet enthousiast worden van deze kamer. Dit was simpelweg omdat we niet goed in een flow kwamen en dan raak je snel gefrustreerd. Dit thema was voor ons dus niet de juiste keuze maar ik kan zeker begrijpen dat andere hier veel plezier mee kunnen hebben. De kamer is ook prima te spelen met een grotere groep maar misschien dan weer wat te makkelijk. Helaas kwamen wij teleurgesteld naar buiten en zijn we zelfs vergeten een foto te maken.

 • Vriendelijk personeel
 • Rekenen

Anne en Marieke! Top!!

Vanaf het moment dat de deur open gaat is deze escape al geweldig! De ontvangstruimte is ruim en super gezellig ingericht. Je hebt echt het gevoel dat je op een 'tea party' bent aangekomen. Geniet van de heerlijke snoepjes en een heerlijk drankje vooraf. Tel hierbij op de geweldige gastvrouwen Anne en Marieke en je hebt al een succes combo te pakken terwijl je dan nog aan de escape moet beginnen. Deze dames begrijpen heel goed wat het inhoud om gastvrouw te zijn. Wat een enthousiasme en wat een liefde voor de escape. Alleen al door de geweldige ontvangst begin je blij aan de escape. Als je dan na alle gezelligheid de kamer mag betreden word je absoluut niet teleurgesteld! Wow! Wat is dit een geweldig mooie escape. Aan alles is gedacht! De aankleding is tot in de detail verzorgd en zelfs de geuren die rondvliegen in de kamer zijn geweldig. Niet alleen de vormgeving is helemaal af maar ook de puzzels zijn heel erg leuk in thema verwerkt. Voor iedereen is er wat te doen. Na met veel bewondering en enthousiasme door de kamer heen te zijn gevlogen kwamen wij met een enorme enthousiasme weer naar buiten. Ons enthousiasme werd gedeeld door de host die met onwijs veel passie kon vertellen wat ze allemaal geweldig vond aan wat we hebben gedaan in de kamer. Heerlijk om iemand mee te maken met zoveel passie. Na de escape werd weer ruim de tijd genomen. We hebben heerlijk nog wat nagepraat en genoten van nog wat drankjes. Ook hebben we nogmaals de kamer doorlopen zodat we echt alles hebben meegekregen. We hadden hier de hele nacht wel kunnen blijven. Dit was echt super! Deze escape moet je gedaan hebben!

 • Aankleding
 • Geuren in de kamer
 • Snoepjes en drankjes
 • Bevlogen begeleiding
 • Volledige aandacht en alle tijd
 • Achteraf nalopen kamer
 • Leuke ontvangstruimte
 • Leuk foto moment

Pure belevenis , geen escape

We werden vriendelijk in het Engels welkom geheten in de bar van Boom Chicago. Nadat we onze spullen hadden weg gelegd konden we de kamer betreden. De eerste introductie van de kamer ontvang je door een korte film die je met zijn allen bekijkt voordat je de kamer in gaat. Hierna begint de escape. In het begin krijg je een paar puzzels voorgeschoteld maar je krijgt niet echt de tijd om zelf na te denken. Binnen enkele tellen ontvingen wij al onze eerste hint. Dit stelde ons wat teleur aangezien we net in de kamer stonden. Helaas was het gedurende de belevenis regelmatig het geval dat er binnen zeer korte tijd een hint werd gegeven zonder dat je zelf even kon nadenken. Het concept van de escape is leuk verzonnen. Je doorloopt echt meerdere films en zeker het 'horror' thema is erg leuk gedaan. Helaas is het hier niet zo dat je moeite hoeft te doen om te ontsnappen omdat iedereen zeker zal ontsnappen. Iedere 20 minuten kan er een groep beginnen aan deze escape en je merkt dat in de begeleiding. Je krijgt weinig tijd om alles in je op te nemen. Wil je echt een escape room dan moet je deze kamer niet gaan spelen. Kan je ook genieten van een kamer waar het meer een belevenis is dan een escape? Dan kan je deze kamer wel spelen.... persoonlijk vond ik het zelfs als belevenis minder dan de andere belevenis kamers die ik heb gespeeld.

 • Thema leuk bedacht
 • Horror gedeelte van de kamer
 • Snelle hints
 • Weinig to geen puzzels
 • Groepsfoto nooit opgestuurd

Ouderwets escapen 1.0

De kamer begint met een video introductie waarin Kelly zich voorstelt.... hierna mag je haar kamer betreden en ga je aan de slag. De kamer is in thema aangekleed en met het duister en de weinige verlichting die er is word de sfeer gezet. Dit is een echte 1.0 experience kamer. Alles is hier nog gericht op het openen van sloten en de puzzels zijn ook nog ingericht zoals je kan verwachten van wat oudere kamers. Maar de sfeer in de kamer , de interactie met Kelly en het samenwerken als team zorgen ervoor dat deze kamer nog steeds heel leuk is om te spelen. Met 4 personen kan je allemaal lekker bezig zijn en hoeft niemand zich te vervelen. Alle puzzels zijn in thema en er is een lekkere spel flow. Zeker met weinig ervaring is dit nog steeds een hele leuke kamer om te spelen. Er zijn tegenwoordig zeker mooiere en betere kamers maar het is nog steeds een garantie voor een leuk uurtje plezier.

 • Interactie hoofdpersonage
 • Sfeer setting
 • Vriendelijke begeleiding

FAN-TAS-TISCH!!

Bij aankomst in België twijfel je in eerste instantie of je wel op de goede locatie bent aangekomen maar dankzij een duidelijk bordje van de escaperoom kom je uiteindelijk vrij snel op de juiste plek terecht waar je vriendelijk word ontvangen door de eigenaar. De ontvangstruimte is prima en een snack en drankje zijn aanwezig. Na een korte uitleg ontvang je de introductie van het verhaal in de kamer. Dit is erg leuk opgezet en uitgevoerd. Hierna nog een kort filmpje en dan mag het escapen echt beginnen. Direct valt op dat de aankleding echt schitterend is uitgevoerd. Je bent echt even in een andere wereld. Alle puzzels zijn perfect in thema en ondanks dat we met 6 personen waren heeft niemand zich hoeven te vervelen. Elke puzzel was leuk om te doen en met ondersteuning van het geluid en de mooie aankleding blijf je constant in een goede spannende flow. Alles in de hele escape is logisch en de begeleiding was perfect. Dit is een kamer die het waard is om te bezoeken of je nu ver weg woont of om de hoek. Elke escape fan moet deze kamer spelen! Samengevat gewoon een geweldige kamer!

 • Aankleding
 • Puzzels in thema
 • Begeleiding
 • Spanning

Top aankleding! Wow!

Vanaf het moment dat je the execution binnen loopt ben je werkelijk in een gevangenis. Vanaf de eerste tot de laatste seconde is de aankleding perfect! Het begin van de kamer is erg leuk bedacht en zorgt dat je met een glimlach begint aan de escape. Alle puzzels zijn helemaal in thema en er is goed nagedacht over het concept en de puzzels die hierbij zouden passen. Persoonlijk vond ik het echt heerlijk dat er eindelijk weer een nieuwe kamer is die meer focus heeft op de puzzels en de aankleding dan dat er een experience kamer van is gemaakt. De beleving blijft daarbij ook gewoon uitstekend! Het enige wat wij nog een beetje miste vergeleken bij hun andere kamer Jasons Curse was de constante spanning van het ontsnappen. Daar is misschien nog wat in te winnen al zou ik nu niet meteen kunnen zeggen hoe exact. Dit was mijn 100e kamer in Nederland en ik moet zeggen dat er zeker weer een top kamer is bijgekomen. Het is onmogelijk om aan te geven welke kamer nu uiteindelijk de leukste is maar the execution is zeker een aanrader voor elke escaperoom liefhebber!

 • Schitterende aankleding
 • Vriendelijk personeel
 • Achteraf doornemen van de kamer
 • Goede ontvangstruimte
 • Uitstekende begeleiding
 • Miste een stukje spanning

Experience kamer

Deze kamer is meer een experience dan een echte escaperoom. De locatie is helemaal top en zorgt al voor de juiste setting. Minpunt hiervan was wel dat we buiten moesten blijven wachten omdat men bij de escape nog niet gereed was. Er is geen ruimte om even te zitten en te wachten. Na binnenkomst is het personeel wel gelijk in hun rol. Zelfs alle regels worden op een duistere manier aan je uitgelegd. Bij binnenkomst in de kamer begint de experience meteen. Het verhaal van de kamer word je goed duidelijk gemaakt en de spanning is constant aanwezig in de kamer. Het is gelukkig nooit teveel spanning. Hierdoor is de kamer nog prima te beleven zonder alleen maar gespannen of bang te zijn. De puzzels die in de kamer zitten zijn allemaal leuk om te doen en helemaal in thema. Als je echt een fan bent van een escape experience dan ga je heel erg genieten in deze kamer. Ben je meer een fan van het puzzelen en oplossen dan kan deze kamer door alle goede recensies wel wat tegenvallen. Het einde van deze experience is wat "lang" waardoor er bij ons wat minder euforie was bij het halen van de kamer dan als je echt ontsnapt uit een kamer. Na afloop is er helaas geen ruimte om nog wat na te praten en sta je dus binnen een paar minuten alweer buiten. Dit was jammer omdat het gezellig napraten tegenwoordig ook wel echt bij het escapen hoort. Voor ons voelde het hierdoor niet helemaal compleet. Als experience is deze kamer prima geslaagd. Als echte puzzel escaperoom zijn er betere kamers.

 • Acteurs goed in hun rol
 • Locatie in de kerk
 • Echte experience
 • Constante spanning
 • Hoge prijs
 • Geen ontvangst ruimte
 • Geen napraten
 • Weinig echt puzzelen

Wat een top kamer!

Door alle goede recensies wouden wij deze kamer heel graag spelen. Helaas was de dag waarop wij konden spelen al helemaal vol geboekt. Maar na een mailtje naar de eigenaren kregen we het antwoord terug dat ze aan het eind van de avond speciaal voor ons een extra slot hadden gecreëerd waardoor we alsnog konden komen. Dit was echt super meegedacht en we kwamen dus al met een heel goed gevoel langs. Bij binnenkomst word je ontvangen in een nette ontvangstruimte en heb je de escape als groep helemaal voor jezelf omdat de eigenaren tijdvensters hebben gemaakt van 2 uur. Je krijgt dus de volledige aandacht zowel in de escape als daarbuiten. Hierdoor komt de passie van de eigenaren echt helemaal naar voren. Wat zijn ze verliefd op escapen en wat kunnen ze er vol enthousiasme over praten. Hierdoor word je zelf ook helemaal aangestoken met enthousiasme. Na een korte uitleg mochten we dan eindelijk de kamer in. Direct in de kamer herken je van alles uit de serie en zit je meteen in het verhaal. Er zijn een hoop grote en kleine elementen uit de serie verwerkt in de kamer en het is dus een feest van herkenning als je de serie vooraf al hebt gezien. Maar ook zonder de serie gezien te hebben is dit een fantastische kamer! De aankleding is ongelofelijk knap gedaan en je bent echt een uur lang in een hele andere wereld. De puzzels zijn helemaal in thema en zijn uitdagend voor zowel beginners als ervaren spelers. Door de goede begeleiding kom je perfect in een flow en ga je door de kamer heen alsof je werkelijk in de serie zit. De kamer is van begin tot eind geweldig om te spelen. Ook de afsluiting is goed over nagedacht en sluit de escape en het verhaal perfect af. Wij zijn met een grote glimlach naar buiten gekomen en kijken al uit naar een volgende kamer. Dit is de eerste kamer van deze eigenaren. Ze hebben de lat enorm hoog gelegd voor zichzelf als er een tweede kamer komt. Ook achteraf werd er weer voldoende tijd genomen en is het heerlijk om na te praten met de eigenaar. Het achteraf doorlopen van de kamer is ook echt een toegevoegde waarde. Dit is een kamer waar je echt naartoe moet gaan! Omrijden of een aantal uur in de auto om hier te komen is het 100% waard. De escape scène heeft er weer een top kamer bij gekregen! In 1 woord fantastisch!!!

 • Aankleding
 • Perfect begeleiding
 • Net ontvangst
 • Puzzels in thema
 • Nalopen kamer

Leuk thema! Mooie kamer!

Bij ontvangst werden wij heel vriendelijk ontvangen door 1 van de eigenaren. We mochten alle tijd nemen voordat we de kamer in zouden gaan. Na een korte uitleg was het dan zover.... er kwam een melding binnen en de brandweer moest aan de slag. De kamer is erg netjes aangekleed en dit zorgt ervoor dat je echt het gevoel hebt dat je je ergens anders bevind. De puzzels zijn goed verzonnen en leuk in thema gebracht van de ruimte waar je je in bevind. De puzzels zijn voor ervaren escapers wel vrij makkelijk maar de aankleding maakt het voor de ervaren escapers toch een leuke kamer om mee te maken. Zeker het eind is erg leuk in elkaar gezet en is het hoogtepunt van deze kamer. Zowel het thema als hoe het eind in elkaar is gezet heb ik nooit eerder in een andere escape room gezien. Een aantal elementen zijn dus erg origineel en leuk om mee te maken. Samengevat dus een mooie kamer om te spelen maar voor de ervaren spelers misschien iets te makkelijk.

 • Aankleding
 • Eind kamer
 • Origineel thema
 • Vernieuwend element
 • Te makkelijk voor ervaren spelers

Voor de echte Mastermind!

Bij binnenkomst werden wij direct welkom geheten door de enthousiaste eigenaar. Wat een enthousiasme straalt deze eigenaar uit zeg! Hij is een echte verhalen verteller en neemt je gelijk helemaal mee in het verhaal van de kamer. Ik kan echt oprecht zeggen dat ik zelden tot nooit zo een leuke en gepassioneerde intro heb gehad als bij de intro van deze kamer. Het enthousiasme van de eigenaar werkt heel aanstekelijk en zet je gelijk in de juiste flow om de kamer te starten. Ook de start van de kamer is helemaal in thema en is heel erg goed gedaan. Hierna ben je geheel op jezelf aangewezen want hints zal je niet ontvangen in deze kamer. Wat is er onwijs goed gebruik gemaakt van de ruimte van deze vrij kleine kamer. De gehele kamer is in thema en je voelt je echt een verzetsstrijder. Ook zonder hints schoten we door het verhaal heen. De puzzels waren geweldig om te spelen en heel goed uitgedacht. Wij hebben het hele verhaal bij onze eerste poging kunnen uitspelen. Helaas hebben we de kamer niet succesvol kunnen afronden door simpelweg 1 verbinding verkeerd te leggen terwijl we de juiste antwoorden hadden. Niet goed opgelet! Hierdoor hebben we 99% van de kamer afgerond. Ook na de escape was de eigenaar daar om ons op te vangen. Het mooiste was dat hij misschien nog wel meer teleurgesteld was dan ons dat we door zo een simpele fout de kamer niet 100% hadden afgerond. Lichtelijk teleurgesteld maar vooral trots zijn we weer vertrokken. Dit is met recht een kamer die je gespeeld moet hebben als je verslaafd bent aan escapen!

 • Hardcore escapen
 • Fantastische begeleiding
 • Spannend thema

Lichtjes , lampjes en knopjes!

Bij binnenkomst in de kamer ben je compleet radeloos! Wat een lichtjes.... honderden knopjes.... we hadden totaal geen idee waar we moesten beginnen. Pas na 20 minuten kwamen we een beetje in het spel. Zodra je de rode draad ontdekt gaat het allemaal ineens heel snel en volgt de ene uitdagende puzzels de andere op. Er zitten echt een aantal breinbrekers in. Het thema is goed in de kamer verwerkt en de aankleding is heel mooi gedaan. Ondanks de stroeve start hebben we erg genoten van deze kamer. Doordat we maar met 2 personen waren hebben we wat bonus minuten gekregen en hebben we de kamer in 63 minuten kunnen halen. Het was heel fijn dat de begeleider ons de mogelijkheid gaf om de gehele kamer te doorlopen.

 • Aankleding
 • Uitdagende puzzels
 • Extra speeltijd
 • Iets te lang radeloos rond gelopen

Geweldige kamer!

Deze locatie heeft uiteraard een naam hoog te houden in escape room land en dat hebben ze met deze kamer meer dan 100% gedaan. Van begin tot eind klopt de kamer! De puzzels zijn uitdagend , nieuw en heel gaaf in het thema gepast. De hele kamer heeft een geweldige flow en de aankleding is uitstekend. Constant heb je het gevoel dat je het eind van de escape hebt bereikt en dan val je toch weer van de ene in de andere verbazing. Wij hebben met zijn 2-en echt onwijs genoten en kunnen niets anders doen dan deze kamer aan iedereen aanraden! Als je verslaafd bent aan escapen dan kan deze niet missen op je wishlist!

 • Aankleding
 • Puzzels
 • 2-persoons
 • Begeleiding

Leuk met 2 personen

Deze kamer is uitstekend te spelen met 2 personen. Doordat de kamer niet enorm groot is kan je goed het overzicht houden met zijn 2-en. Ik vind zelfs dat als je met meer dan 3 personen zou gaan dat de beleving in deze kamer minder zou worden. Dit omdat je dan momenten zal hebben dat je even niets te doen hebt. Terwijl met 2 personen je constant bezig kan zijn en je de beleving heerlijk mee krijgt. De aankleding van de kamer is prima en de puzzels zijn heel leuk gevonden en houden je goed bezig. Ook de begeleiding bij deze kamer was uitstekend. Verwacht niet volledig weg geblazen te worden maar wil je een uur lang met heel veel plezier puzzelen dan kan je deze kamer zeker spelen. Wij hebben erg genoten!

 • Leuke puzzels
 • Leuk met 2 personen
 • Abandoned — Escapium
 • Geplaatst op 7 juli 2019 om 17:50
 • Gespeeld met 6 personen in juli 2019; Ontsnapt: Ja (58:30)

Leuke sfeer , geen vernieuwing

Deze kamer is sinds April 2019 geopend dus we gingen vol goede moed naar Utrecht om te kijken of deze kamer ook iets nieuws bracht wat we nog niet eerder hadden meegemaakt. Aan het begin van de escape krijg je een intro filmpje te zien voor je het huis in stapt. Waar het verhaal zich afspeelt nabij een bos hadden we meer het gevoel bij iemand in zijn voortuin te staan. Na de introductie begint dan echt de escape. Alle geluiden en de aankleding in de kamer zorgen voor een gespannen sfeer en geven je echt het gevoel in een 'haunted house' te zijn. Door een aantal dingen gedaan te hebben gingen we verder in het verhaal. Dit terwijl we eigenlijk niet eens echt wisten wat we hadden gedaan. De effecten tussendoor zorgen wel steeds voor spanning tijdens de escape. De kamer is linear opgebouwd en de puzzels zijn prima in elkaar gezet. Wel hadden we regelmatig geen idee wat er verder moest gebeuren en hierdoor zijn we nooit echt in een flow gekomen. Ook is er een heel gedeelte van de escape waardoor je iets kan uitschakelen wat achteraf niets aan het verhaal heeft toegevoegd en eigenlijk alleen maar 'bezigheidstherapie' was om de kamer bijna een uur te laten duren. De puzzels op zichzelf om zover te komen waren overigens wel leuk om te doen. Uiteindelijk hebben we het voor elkaar gekregen om te ontsnappen meer was er helaas geen Wow! Gevoel na de ontsnapping. Kortom gezegd was de kamer netjes aangekleed, puzzels leuk om te spelen maar miste de flow omdat je te vaak geen idee had wat je aan het doen was....

 • Mooie aankleding
 • Leuke 'pauze' momenten
 • Af en toe onoverzichtelijk

Leuke start!

Het begin van deze escape is anders dan je gemiddeld gewend bent en is erg tof in elkaar gezet. Hierdoor heb je gelijk zin om de ramkraak te gaan plegen. Eenmaal in de kamer is er geen slot te vinden en is alles automatisch geregeld. Samenwerken in deze kamer is verplicht! Zonder samenwerken kan je deze kamer niet tot een goed einde brengen. De puzzels zitten bijna allemaal goed in elkaar. Persoonlijk vonden wij alleen de eindpuzzel erg tegenvallen... ondanks dat de spanning op dat moment heel erg hoog word opgebouwd hadden wij meer een gevoel van teleurstelling dan adrenaline. Door de teleurstelling van de eindpuzzel zaten wij wat met een anticlimax terwijl er een euforie had moeten zijn van het goed uitvoeren van de ramkraak. Dit was wat jammer maar uiteindelijk hebben we toch een leuke escape gespeeld.

 • Alles automatisch
 • Super leuke start
 • Eindpuzzel

Jaren 40-45

De setting van deze escaperoom is mooi neergezet en de gehele aankleding geeft je echt het gevoel dat je terug bent gegaan in de tijd. De puzzels zijn zeer uitdagend en goede samenwerking is zeker nodig in deze kamer. Wel merk je dat de kamer al wat ouder is aangezien sommige puzzels echt wel 'klassiekers' zijn. Maar alles bij elkaar was dit een hele leuke kamer om te spelen en ik denk dat beginnende escapers nog steeds zullen worden weggeblazen door deze kamer. Personeel was ook erg vriendelijk en nam alle tijd voor ons.

 • Aankleding
 • Samenwerken must

Geweldige belevenis!

Zoals al door iedereen hier gezegd is dit geen escaperoom. Prison escape is een 3 uur durende belevenis zonder het oplossen van puzzels. Maar wat hebben we hiervan genoten. Vanaf de start als je als gedetineerde aankomt is het geweldig. De acteurs/bewakers blijven geweldig in hun rol en de gevangenis zorgt voor een top sfeer. Wij hadden gelijk door wat er moest gebeuren en kwamen in een leuke verhaallijn terecht. Uiteindelijk hebben we de escape tot een goed eind kunnen brengen en zijn we ontsnapt. Deze beleving was echt geweldig!

 • Sfeer
 • Acteurs

Scarabee?......doet niet mee

Dit is een echte 'bedrijfsuitjes' escape locatie. De kamer zelf heeft diverse Egyptische verwijzingen maar geeft je geen echt gevoel dat je ergens anders bent. Het geeft je geen beleving die je het gevoel geeft dat je in een andere wereld bent beland. De puzzels zijn niet spannend en eigenlijk speel je de meeste spellen op touchscreens op de muur. Het is elementen en oplossingen zoeken in de kamer en dan invoeren op het scherm. Wij hebben deze kamer gespeeld als battle kamer in een strijd tegen de vrouwen. Dit zorgt nog voor een leuk competitie element. Speel je voor het eerst een kamer dan is deze kamer een leuke start van je beleving. Ben je een ervaren speler dan weet je dat er heel veel betere kamers zijn en zal deze kamer teleurstellen. De service was verder prima en de ontvangst locatie was uitstekend en netjes.

 • Mooie locatie
 • Battle kamer
 • Matige aankleding
 • Alles op touchscreen

Top Experience!

De start van The End start zoals in de omschrijving staat met een telefoontje.... zodra je in de kamer staat begint de echte beleving. De aankleding is geweldig! De puzzels passen perfect in thema en de spanning opbouw is perfect. Deze kamer beleef je echt alleen maar ook met de gehele groep. Iedereen beleeft de sfeer en spanning. Ook de acteur weet het niveau van spanning en de sfeer in de kamer te vergroten. Maar dit is zeker geen horror kamer en is dus ook prima te spelen door een ieder die daar niet vrolijk van zou worden. De puzzels in deze escape zijn inventief maar goed te doen. Er is duidelijk meer aandacht gegeven aan de gehele beleving. En zoals al vermeld is het einde en het plot van deze kamer echt het klapstuk! Alles bij elkaar maakt dit een kamer die je gespeeld moet hebben! Weer een geweldige experience!

 • Acteur
 • Sfeer
 • Aankleding
 • Subtiel hintsysteem
 • Begeleiding

Lekker puzzelen met Anna

Zoals al in meerdere reviews gezegd is het inderdaad even zoeken naar de ingang omdat dit niet heel duidelijk staat aangegeven. Maar bij binnenkomst word je enthousiast welkom geheten door de enthousiaste eigenaresse. Uit alles straalt ze liefde voor escapen uit. Ze hebben zelf ook al veel kamers gespeeld wat erg positief werkt bij de begeleiding van de kamer. Bij binnenkomst valt gelijk op hoe leuk alles is opgezet en kom je lekker in de flow van het puzzelen. Inderdaad zijn er veel verschillende soorten sloten aanwezig maar dit word nooit storend. De puzzels zijn allemaal prima te doen en met de begeleiding erbij blijf je als groep heerlijk in een flow. Deze kamer is het best geschikt voor ongeveer 4-5 personen. De opbouw van de kamer en de aankleding is goed verzorgt. Na de hele kamer te hebben doorlopen is de afsluiting ook erg leuk gedaan. Wetende dat de 2 eigenaresses deze kamer geheel zonder enige bouw ervaring in elkaar hebben gezet kan ik niets anders zeggen dan dat ik erg veel bewondering heb voor hoe ze deze kamer hebben neergezet. Ook achteraf word er genoeg tijd genomen om nog even lekker na te praten. Deze escape was alles bij elkaar dus gewoon heel erg leuk om te doen.

 • Enthousiaste eigenaresse
 • Leuke aankleding
 • Goede begeleiding
 • Escape staat buiten niet duidelijk aangegeven

Kamer zonder sloten

Gelijk bij de start van deze escape bevind je jezelf in Egyptische sferen. De puzzels zijn uitdagend en samenwerking is zeker nodig om verder te komen in de kamer. Alles is goed binnen het thema verzonnen en de aankleding van de kamer is erg netjes. Deze kamer is het meest geschikt om met max. 4 personen te spelen. Een grotere groep daarbij loop je elkaar waarschijnlijk in de weg. Na de escape hebben we nog leuk kunnen napraten met de enthousiaste host en zijn we tevreden weer naar huis gereden.

 • Geen sloten
 • Nette aankleding

Familiekamer

De escape staat op een erg leuke locatie in Vlaardingen. Indien het lekker weer is kan je hier heerlijk op een terrasje een hapje en drankje doen voor of na de escape. De escape zelf is echt een familie escape. Deze kamer is echt alleen te spelen met volwassenen erbij en is dus geen kinder escaperoom. De puzzels zijn best uitdagend en zeker voor de jonge kinderen niet zomaar op te lossen. Maar er zijn gelukkig genoeg leuke elementen waar de kinderen hun plezier uit kunnen halen waardoor zowel de kinderen als de ouderen hun plezier kunnen halen uit deze kamer. De begeleiding en het hint systeem is zeker niet traditioneel vergeleken met andere escaperooms. Dit zorgt ervoor dat je deze escape bijna gegarandeerd kan halen. Voor de kinderen die mee zijn is het wel zo leuk om de kamer succesvol af te kunnen sluiten. Alles bij elkaar is dit een leuke kamer om met de gehele familie te spelen.

 • Familie kamer
 • Leuke locatie

American Experience

Deze escape begint al een week voordat je de kamer echt kan gaan spelen. Via diverse berichten word je al meegenomen in het thema van de kamer. Na het originele ontvangst kom je in een tot in de puntjes afgewerkte ontvangst ruimte. Hier is alles direct in thema. Na het uitleggen van de regels kan je de kamer betreden. De ruimte is niet groot maar echt iedere meter word volledig benut. Ook in de kamer zelf is de aankleding uitstekend. Dat de kamer alleen in het Engels te spelen is draagt helemaal bij aan de sfeer. Ze maken goed gebruik van de huidige technologie en combineren dit met een duidelijk en goede verhaal lijn. Na de escape word ook goed tijd genomen voor een praatje. De eigenaren zijn heel enthousiast en gepassioneerd. Ben erg benieuwd naar hun volgende kamer.

 • Mooie aankleding
 • Uitstekende begeleiding
 • Goede verhaallijn
 • Iets teveel briefjes lezen

Moord trein!

Wij werden zeer enthousiast ontvangen door de vriendelijke eigenaar. Vooraf was er al tijd voor een gezellig praatje. Hierdoor was je gelijk op je gemak en had je geen gevoel van haast omdat er later weer een volgende groep zou komen. Na onze briefing mochten we de kamer in. De aankleding van de kamer is uitstekend en je hebt echt het gevoel een trein in te stappen. De puzzels passen prima bij het thema en zijn absoluut uitdagend. Deze kamer is goed te spelen voor zowel onervaren als ook voor ervaren spelers.

 • Goede aankleding
 • Vriendelijke begeleiding

Down periscope!

Met het binnen gaan van deze kamer heb je al het gevoel dat je een onderzeeër binnen stapt. Het begin is erg krap als je met een grotere groep bent maar als je daar eenmaal doorheen bent is alles prima te doen. Het leuke aan deze kamer is dat je meerdere puzzels tegelijk kan doen. Ook is er afwisseling in puzzels die je solo kan doen en welke je echt als team moet doen. Het steampunk duikboot thema komt goed naar voren in de aankleding van de kamer en de puzzels. In deze kamer zal je geen sloten vinden. Deze kamer is gewoon heel goed opgezet.

 • Variatie in puzzels
 • Aankleding
 • Geen sloten
 • Soms wat krap voor een grotere groep

Teamwork kamer

In deze kamer staat samenwerken hoog in het vaandel. Als je als team niet samenwerkt kan je simpelweg niet ontsnappen. Er zijn puzzels/opdrachten waar je over de gehele kamer verspreid staat waardoor je wel moet samenwerken. Dit zal echt het maximale eisen van de gehele groep. Chaos is hier snel veroorzaakt als je door elkaar gaat lopen roepen. Dat maakt deze kamer ook zo leuk. Er zijn geen sloten te vinden en de kamer is erg mooi aangekleed. Het steampunk thema komt ook erg goed naar voren. Enige minpunt vonden wij de eindpuzzel welke ook een factor geduld/geluk met zich mee brengt. Dit vinden wij persoonlijk als groep wat minder leuk. Een erg pittige kamer maar wel echt een groepskamer waar je prima met 6-7 personen bezig kan zijn.

 • Prima met een grote groep
 • Veel teamwork nodig
 • Mooie aankleding
 • Eindpuzzel

Mooie steampunk kamer

De ontvangst was goed geregeld en onze begeleidster was erg vriendelijk. Het contrast tussen het gebouw waar de escape is gevestigd en de escape room zelf kan niet groter. Eenmaal binnen word je omgeven door het steampunk thema. Deze kamer is niet heel groot dus een groep van ongeveer 4 spelers is aan te raden. Samenwerken is hier verplicht om te kunnen ontsnappen en alle puzzels zijn leuk verwerkt. De aankleding van deze kamer is erg netjes netjes gedaan. Alles klopt.

 • Mooie aankleding
 • Puzzels van diverse niveaus
 • Bij grotere groep sta je soms alleen te kijken

Leuke thema kamer

De start van deze kamer is geweldig en zoals alle kamers van great escape zorgt dit voor een geweldige start van de beleving. Na de hele lange maar wel tot in de puntjes verzorgde intro mag je aan de slag. De opdrachten / puzzels zijn best pittig en niet zomaar opgelost. De gehele verhaallijn is in deze kamer zeer duidelijk. Veel reviews geven aan dat het na de start minder word. Dit kan misschien zo zijn maar dat komt omdat de start gewoon heel tof is gedaan. Hierna word het automatisch minder maar dat betekent niet dat het hierdoor tegen valt! Alles is gewoon heel leuk gedaan en goed opgezet. Er zitten echt na de intro nog hele leuke momenten in deze kamer. Het enige wat ze gauw moeten weghalen uit deze kamer is de 'bonus puzzel'. Dit kan heel lang duren en kan erg frustrerend werken waardoor de totale beleving minder word. Waar het dus als een bonus word gezien doet het eigenlijk afbreuk aan de kamer en kan hierdoor de algehele indruk minder worden. Alles bij elkaar was dit gewoon echt een hele leuke kamer! Echt genoten!

 • Leuke interactie
 • Schitterende aankleding
 • Intro is geweldig
 • Bonuspuzzel

Leuke kamer voor kleine groep

Het begin van de escaperoom is erg leuk verzonnen en goed in thema. Daarna begint het echte werk. Op zich zijn de puzzels/opdracht niet moeilijk maar je moet wel even de verbanden zien. De aankleding is netjes. Dit is een kamer die je prima met 2 of 3 personen kan spelen. Het verhaal word goed verteld in de kamer en er blijven geen vraagtekens over. Wij hebben ons uitstekend vermaakt.

 • Leuke start kamer
 • Prima aankleding

Top ervaring!

Gelijk bij aankomst op de locatie word je in het verhaal getrokken. Het is alsof je letterlijk een politie bureau binnen komt lopen. Zelfs het personeel loopt rond uitgedost als agent. Nadat je al je spulletjes hebt opgeborgen start de briefing / speluitleg. Ook dit is perfect in thema verwerkt. Na je briefing mag je dan eindelijk beginnen. De opbouw van het verhaal is echt fantastisch. Zonder veel weg te geven over het verloop kan ik wel zeggen dat je van begin tot eind het idee hebt dat je onderdeel bent van een Swat team. Alles is heel gaaf gevonden en uitgedacht en er is echt niets wat de verhaal lijn verstoort. De kamer is zeer uitdagend en pittig. Er komt ook maar 10% uit de kamer. Maar zelfs als je het niet haalt moet je deze ervaring hebben meegemaakt. Ondanks dat er in den haag/rotterdam omgeving veel kamers te vinden zijn moet je goed zoeken naar de echte toppers en deze kamer hoort daar absoluut bij! Deze MOET je gedaan hebben!

 • Gelijk bij binnenkomst in thema
 • Perfecte aankleding
 • Onderscheidende onderdelen
 • Leuke puzzels
 • Uitdagend
 • Ook met grotere groep goed te spelen

Leuke traditionele escape

Deze escape is vlakbij Holland Spoor dus het is best even een dingetje om een parkeerplaats te vinden. Bij binnenkomst werden we ontvangen door een enthousiaste host. Na een duidelijke uitleg en het aanhoren van het verhaal van deze kamer mochten wij naar binnen. De kamer is heel ruim en ook met een grote groep heb je prima de ruimte. De puzzels zijn vrij traditioneel en dus niet speciaal verrassend. Alles zit goed in elkaar en we hebben ons prima vermaakt. Zeker een leuke kamer om te doen. Qua puzzels best pittig en met de aankleding was ook niets mis. Allemaal prima!

 • Goede begeleiding
 • Prima aankleding
 • Weinig vernieuwend
 • LAB13 — Live Escape
 • Geplaatst op 25 november 2018 om 00:27
 • Gespeeld met 6 personen in november 2018; Ontsnapt: Ja

Blinde start

De start van deze kamer was meer zoeken dan echt puzzelen. Na de start begin je pas echt met diverse opdrachten. De kamer is prima in thema aangekleed en het Russische accent komt regelmatig terug. Leuk is dat de kamer zich aanpast aan je niveau. Hierdoor hebben wij het hoogste niveau mogen spelen en hebben we dus alle spellen kunnen spelen. Af en toe flinke frustratie maar dat komt ook omdat je word uitgedaagd op het niveau dat bij je past. Erg leuke kamer en hebben ons er prima vermaakt.

 • Niveau aanpassing
 • Alles automatisch
 • Kamer goed in thema
 • Sommige puzzels kunnen frustrerend werken

Leuke sfeer opbouw

De escaperoom is heel centraal gelegen in hartje rotterdam. De ontvangstruimte is prima en je kan er rustig een drankje drinken en even napraten. De escape zelf begint in een erg basic kamer qua aankleding. Maar naar mate je verder raakt in de escape des te beter de aankleding en sfeer word. Zeker naar het einde toe voel je de sfeer van een safehouse en sta je flink onderdruk om maar te ontsnappen. Er zitten diverse onderdelen in het spel waar je als groep moet samenwerken maar ook een aantal lineaire stukken. De opbouw is uitstekend en we hebben het goed naar ons zin gehad.

 • Sfeer
 • Samenwerking
 • Start wat basic

Mooie Oude jagers hut

Gelijk bij binnenkomst in de kamer word je omringd door hout en opgezette dieren. Dus de ideale setup voor een jagers hut midden in de bossen. De puzzels waren erg leuk gevonden. Niet alles was terug te brengen naar het thema maar daardoor was het niet minder leuk. De puzzels waren prima te doen en ons hele groepje heeft het uitstekend naar zijn zin gehad. Dit was weer een hardstikke leuke kamer om te spelen. Ook de service en begeleiding was uitstekend.

 • Mooie aankleding
 • Kamer goed in thema

Schitterende aankleding

Vanaf de eerste minuut zit je helemaal in de sfeer en waan je je op een perron in de jaren 20. De geluiden, het licht en de puzzels dragen allemaal uitstekend bij aan de beleving. Iedereen kan bezig blijven en de aankleding is gewoon schitterend. Neem de goede begeleiding erbij en je hebt een top kamer die iedereen gespeeld moet hebben.

 • Schitterende aankleding
 • Leuke puzzels
 • Goede begeleiding
 • Perfecte sfeer

Kamer voor ervaren spelers

Dit is met recht een kamer voor de meer ervaren spelers. De kamer is absoluut niet linear en de puzzels zijn erg uitdagend. Sommige puzzels kunnen echt voor frustratie zorgen in de kamer. Alles was prima in thema en de aankleding van de kamer was prima. De service is uitstekend! Vooraf en ook achteraf neemt de gastvrouw veel tijd voor je. Er is absoluut geen haast. Dit is echt een enorm pluspunt en geeft je een goed gevoel ook als je de kamer niet helemaal hebt kunnen voltooien.

 • Uitstekende begeleiding
 • Frustratie kans

Super kamer!

Vooraf hadden we al hoge verwachtingen voor deze kamer aangezien deze als een raket naar de top is geschoten op escapetalk. We zijn gelukkig niet teleurgesteld. Wat een gave kamer is dit. De sfeer zit er constant in ,de aankleding is uitstekend, de opdrachten/puzzels zijn top en er zitten leuke Wow! Momenten in. Kortom.... deze kamer MOET je gespeeld hebben! Terecht in de top Nederland.

 • Mooie aankleding
 • Mindfuck
 • Gave puzzels
 • Goede flow
 • Enthousiaste begeleiding

Goed ingerichte kamer

De aankomst bij next level was wat apart aangezien je binnenkomt in een restaurant/bar waar je moet wachten tot je word opgehaald. Dit zorgt ervoor dat je niet meteen in de 'escape sfeer' zit. Na even wachten werden we opgehaald en mochten we beginnen aan de escape. De kamer is netjes ingericht en het verhaal klopt uitstekend. De opdrachten/puzzels waren allemaal leuk om te doen maar we moeten we een beetje de flow die je normaal hebt omdat het niet altijd helemaal duidelijk was waar je met je attributen heen moest. Uiteindelijk wel ontsnapt ondanks het missen van de juiste flow.

 • Goed ingericht
 • Vriendelijke begeleiding
 • Leuke puzzels
 • Af en toe onduidelijke momenten
 • Af en toe verveling in de groep door lineaire mome
 • Geen ontvangst ruimte

'Dolend huis'

Bij ontvangst waren de kamers behoorlijk uitgelopen en hebben we ruim 45 minuten moeten wachten voor we konden beginnen. De start van de kamer is leuk verzonnen maar hierna word het heel rommelig. De kamer is prima in thema maar staat zo vol dat het heel chaotisch overkomt. Ook bij ons waren de zaklampen bijna leeg waardoor de kamer erg donker was. Sommige puzzels moeten worden opgelost door basis kennis. Helaas hebben wij geen moment een lekker gevoel gehad in de kamer. Enkele puzzels waren helemaal in thema maar het grootste deel helaas niet. De kamer is ons helaas tegengevallen. De eigenaar is zeker enthousiast en vriendelijk maar helaas was het voor ons geen succes. Ook jammer dat de foto die we als groep hebben gemaakt nooit online is gekomen op hun facebook pagina

 • Vriendelijke begeleiding
 • Rommelige kamer
 • Puzzels op basis kennis
 • Veel sloten

Verassend leuke kamer

De ontvangstruimte en het ontvangst van het personeel was uitstekend. Na een korte uitleg mochten we de kamer betreden. De kamer is leuk aangekleed en de puzzels zijn uitdagend. Het 'demons' thema komt niet echt terug in de puzzels maar door de 'schrik momenten' komt het toch enigszins terug. Wij hebben erg genoten van deze kamer en iedereen is lekker bezig. De kamer heeft onze verwachtingen overtroffen. Erg leuk!

 • Vriendelijk personeel
 • Leuke effecten
 • Leuke puzzels
 • Thema komt niet terug in de puzzels

Veel slotjes en opdrachten

Bij aankomst bij de escape waren de coördinatoren nog niet aanwezig. Vlak na ons kwamen ze aan en we moesten buiten blijven wachten omdat de kamer nog klaargezet moest worden. Erg apart... er was binnen gewoon een zit ruimte en als de kamer klaargezet moest worden dan kom je toch eerder? Dan hoeven de bezoekers ook niet te wachten. Nadat alles geregeld was mochten we binnen komen. Na een kleine uitleg mochten we de kamer betreden. De aankleding is zeker houdini style met veel sloten en kettingen. Allerlei kisten en mooie posters van de houdini periode. De puzzels waren niet echt vernieuwend. Het grootste gedeelte is sleutel/slotjes werk en hier en daar wat cijfercode sloten. De kamer is al wat ouder en dat merk je aan de puzzels en opdrachten. Sommige puzzels waren niet echt duidelijk omdat er niet 1 optie duidelijk de juiste was. Het hint systeem is erg leuk gevonden en past in het thema. Dit is zeker geen beginnerskamer. Op zich hebben we het wel naar ons zin gehad maar verwacht niet weg geblazen te worden want het is qua puzzels echt een verouderde kamer. Buiten sloten en opdrachten is zoeken in deze kamer een Key element. Wat ook opvallend was is dat er twee begeleiders waren voor twee kamers en dat we nog niet constant gevolgd werden. Bij hints werd eerst gevraagd waar we waren voordat we advies kregen. Dit is erg jammer want dit zorgt er ook voor dat als je vast loopt je niet automatisch na een tijdje wordt ondersteund door de begeleiding om je weer op weg te helpen omdat dit dus niet word gezien. Hierdoor hebben wij ons eerste kwartier verloren omdat we doelloos rond liepen in de kamer. Daarbij rekenen ze 2 minuten voor iedere hint nadat je de eerste gratis ontvangt. Kortom.... qua puzzels een kamer zoals zo velen met een redelijke aankleding.

 • Hint systeem
 • Veel nutteloze afleidingen
 • Geen constante begeleiding
 • 2 minuten voor een hint

Leuke puzzels en opbouw

Deze kamer is erg leuk opgezet. Vanaf het begin wordt de kamer goed opgebouwd en zijn de puzzels erg leuk om te doen. Zeker geen moeilijke kamer dus ook voor beginners erg leuk. Begeleiding is uitstekend zowel tijdens het spel als achteraf als je de kamer nog eens doorneemt.

 • Goede opbouw
 • Leuke puzzels
 • Goede begeleiding

Leuke klassieke kamer

Deze kamer is een klassieke escape room. Aardig wat sloten maar niet storend. De puzzels waren erg sterk maar zeker goed te doen. Alles bij elkaar een erg leuke kamer die je zeker gespeeld moet hebben. Daarbij is de begeleiding uitstekend en neemt men echt de tijd achteraf om Alles door te nemen.

 • Goede puzzels
 • Uitstekende begeleiding

FAN-TAS-TISCH!!

Op het moment dat bekend werd dat the Dome eindelijk af was konden we niet wachten om deze kamer te spelen maar omdat het algemeen bekend is dat het bij een nieuwe kamer verstandig is om even te wachten zodat de 'start up problemen' eruit zijn gehaald hebben we een aantal weken gewacht om de kamer te spelen. Tijdens de weken dat we moesten wachten zagen wij erg veel minder positieve recensies voorbij komen op escapetalk waardoor ons enthousiasme om de kamer te spelen toch wel flink was gedaald. Ondanks dit alles wouden we de kamer toch spelen omdat we niet voor niets zo lang hadden gewacht en je moet het uiteindelijk toch zelf ervaren. Bij binnenkomst zie je de entree al van the dome en deze ziet er echt schitterend uit. Na een kleine introductie konden wij de kamer betreden. Duidelijk was gelijk hoe mooi de kamer is aangekleed. Hier is echt veel aandacht aan besteed. Of de kamer nu leuk is of niet..... hier moet je zeker credits voor geven. Wat een ongelofelijke aankleding. Gewoon schitterend. Na binnen nog een introductie te hebben gehad begon de escape. Ik kan niets anders zeggen dan dat deze escape van begin tot eind helemaal geweldig was! Waar ik recensies zag dat mensen vaak niets te doen hadden was dat in onze groep van 6 absoluut niet het geval. Iedereen kon zijn steentje bijdragen. De escape is zeker anders dan anderen maar wij vonden het geweldig! Ik kan begrijpen dat als er een onderdeel is waar je vast loopt dat er dan flinke frustratie ontstaat en de escape enorm kan tegenvallen. Er zijn zeker onderdelen waar je ook niet verder kan komen dmv. Hints. Dus lukt het je niet dan zit je de gehele tijd gewoon vast. Dus ik kan de negatieve recensies zeker begrijpen. Maar als alles je lukt dan heeft iedereen in het team wat te doen en zie je echt hoe mooi de kamer is. Je valt dan echt van de ene verbazing in de andere en zonder samenwerken kom je echt niet verder. Met ruim 4 minuten op de klok wisten wij te ontsnappen en we hebben enorm genoten! Wat een gave belevenis! Ook al kan je frustratie krijgen door ergens vast te lopen dan nog adviseer ik aan deze kamer te spelen. Het is een fantastisch mooi aangekleede kamer en alleen daarvoor verdient deze kamer al de credits! Gewoon een topper..... Zeker als je alles uit weet te spelen...... anders......start de frustratie en de 'mindere recensies'. Je moet het echt zelf meemaken!!

 • Mooi aangekleed
 • Team building
 • Achteraf terug kijken
 • Kans op frustratie, vast = vast
 • Hoge prijs
 • Koelcel — SS Rotterdam
 • Geplaatst op 15 juli 2018 om 00:53
 • Gespeeld met 4 personen in juli 2018; Ontsnapt: Ja (54:13)

Op een echt cruiseschip

De aankomst bij de SS Rotterdam is erg tof. Je komt de boot op en wordt meegenomen naar een gedeelte dat nooit is verbouwd. Erg leuk om te zien hoe een stukje op de boot er vroeger uit zag. Hierna betreed je de escape. Wij speelden deze escape in battle vorm. Uiteraard mannen tegen de vrouwen. Dit zorgt toch voor een extra leuke spanning. De sfeer van de kamer is werkelijk van een kille koelcel. De puzzels waren bijna allemaal in thema. Sommige puzzels waren vrij lastig en uitdagend. Uiteindelijk hebben wij de schat weten te vinden en de kamer weten te ontvluchten. Erg leuk was het omdat we sneller waren dan de vrouwen dat we nog even bij hun mee konden kijken. De service van het personeel was uitstekend. Een erg gezellige escape op een hele mooie locatie.

 • De locatie
 • Personeel
 • Battle element

Teleurstellende kamer

Na al meerdere keren dit soort thema's gespeeld te hebben was het dit keer tijd om kapitein ruigbaard te trotseren. Na een vriendelijk ontvangst door de begeleider was het tijd om te starten. De aankleding van de kamers was redelijk maar gaf minder het gevoel op een schip te zijn als bij andere kamers in hetzelfde thema. De eerste paar puzzels waren nog redelijk leuk om te spelen maar halverwege de escape kom je op een spel terecht welke of in ene keer goed gaat of waar je onwijs mee loopt te vechten. Helaas is er dan niets waardoor er met een hint of iets je weer verder kan komen. De begeleider heeft het nog wel geprobeerd ons te begeleiden maar helaas ging het hierdoor niet veel beter. Hierdoor hebben wij voor ons gevoel enorm lang op deze ene 'puzzel' gestaan. Dit bevorderde helaas voor ons niet de escape ervaring. Als je zo lang met een puzzel bezig bent ontstaat er een frustrerend gevoel en dat is juist datgene wat je wilt vermijden tijdens een escape dmv hints. Helaas zijn wij dus ook op deze puzzel geëindigd. Dit heeft ervoor gezorgd dat deze escape voor ons een teleurstelling is geworden. Een grote plus vind ik wel dat er achteraf nog contact is geweest met de escape room om de ervaring nog eens door te spreken. De eigenaar is dus absoluut zeer betrokken bij de escape en doet er dus ook alles aan om te verbeteren. Helaas waren wij en de kamer geen goede match.

 • Vriendelijke begeleiding
 • Eigenaar luistert oprecht naar kritieken
 • Frustratie kans is groot op 1 puzzel

Leuke kamer

Deze kamer is leuk aangekleed. Je hebt echt het gevoel dat je in een soort Russische atoombunker zit en je de raket moet gaan ontmantelen. De kamer is niet heel groot en kan het beste met max. 4 personen worden gespeeld. De puzzels zijn verder allemaal leuk in thema en zijn bij logisch denken prima op te lossen. Zeker een leuke kamer om te spelen maar ook weer geen absolute top kamer. Ben je in de buurt dan kan je hem zeker even meenemen.

 • Aankleding was prima
 • Puzzels in thema
 • Duidelijk einde
 • 4 personen is echt wel max.

Gemiddelde kamer

De ontvangstruimte bij deze escape is uitstekend. Genoeg ruimte en tijd voor een drankje. Het begin van de escape als er 1 persoon alvast mee moet lopen is nog spannend. Daarna wordt het helaas minder. De ruimte van de sheriff is niet zo ingericht dat je gelijk het gevoel hebt dat je ook echt in zijn kantoor bent. Het enige wat hieraan doet denken zijn de tralies van de cel. De puzzels zijn op zich uitdagend maar niet speciaal in thema. Waar ik veel opmerkingen zie dat dit een beginnerskamer is vind ik dat niet echt helemaal waar. Vanwege de aankleding misschien wel maar de puzzels zijn echt niet zomaar opgelost. Uiteindelijk wel ontsnapt maar het euforische gevoel was er niet echt achteraf. Dus leuk om een keer te doen als je in de buurt bent.

 • Goede ontvangstruimte
 • Begin is nog spannend
 • Gratis parkeren
 • Aankleding kan beter
 • Puzzels niet in thema

Echte Amazone jungle!

Wat een top kamer was dit. Ontvangstruimte is erg netjes en de host is erg vriendelijk en enthousiast. Het betreden van de kamer is erg leuk gedaan. Binnen ben je meteen in de jungle. Wat een mooie aankleding. Elke puzzel past in thema en niets is onduidelijk. Ook het eind van de escape geeft je een euforisch gevoel. De beste kamer van Alkmaar. Deze moet je zeker doen!

 • Perfecte aankleding
 • Enthousiaste host
 • Leuke puzzels
 • Iedereen heeft iets te doen
 • Begin en einde

Anders dan anders escape

In deze kamer is het niet de bedoeling dat je uit de kamer weet te ontsnappen maar dat je genoeg bewijs materiaal verzamelt. Persoonlijk vind ik een kamer zonder echte 'Escape' altijd wat minder maar voor degene die hiervan houden is dit een leuke kamer om te doen. De aankleding is uitstekend en de spanning wordt goed opgebouwd. De muziek op het eind zou wat mij betreft wel wat minder mogen.

 • Mooie aankleding
 • Iedereen heeft iets te doen
 • Geen escape uit de kamer

Top thema en uitwerking

Dit was wat ons betreft de leukste kamer van de 6 kamers die ze momenteel beschikbaar hebben. Het horror thema spreekt ons erg aan en dit kwam goed terug in de kamer. De spanning werd goed opgebouwd en de puzzels waren allemaal in thema. De kamer is mooi aangekleed en ook hier kan je allemaal tegelijk bezig zijn. De begeleiding was uitstekend.

 • Kamer goed in thema
 • Spanning voelbaar
 • Puzzels in thema

Goede beleving

Deze kamer brengt je gelijk vanaf het eerste moment in de juiste sfeer. De puzzels , de verlichting en de aankleding zorgen voor een totale beleving. Iedereen is bezig en niets is te ver gezocht. Begeleiding was uitstekend. We hebben genoten van deze kamer.

 • Goede aankleding
 • Sfeer
 • Teamwork nodig

Geen standaard escape

Hou je van een escaperoom waar je ook echt moet zien te ontsnappen sla deze dan over. Dit is officieel een battle kamer en dat merk je als je als solo team speelt. De bedoeling is niet te ontsnappen maar om zoveel mogelijk punten te halen om aangenomen te worden bij Microsoft. De kamer is netjes opgezet maar heeft geen speciale aankleding wat ook niet nodig is omdat er verder geen thema is. Alles is gericht op oplossen. Mensen die the precious in Dordrecht hebben gespeeld zouden deze kamer als hetzelfde kunnen ervaren.

 • Hardcore puzzelen
 • Iedereen is bezig
 • Geen echte escape
 • Geen WOW momenten

Echte morgue beleving

De morgue doet zijn naam eer aan. Bij binnenkomst kom je echt een mortuarium binnen gelopen. Het thema is zeker tot in de puntjes uitgewerkt. De hele groep kan bezig zijn in deze kamer zonder dat je iets mist. Bijna alle puzzels zijn in thema op een enkele na. Het enige wat beter zou kunnen is dat het uiteindelijke ontsnappen een beetje een anti climax is. Na de eind code wordt de deur waar je binnen kwam geopend en wordt je verteld dat je de kamer hebt gehaald. Hierdoor is het eind nogal abrupt terwijl de kamer verder helemaal top is. Personeel is echt uitstekend en de ontvangst ruimte is ook prima.

 • Mooie aankleding
 • Voor iedereen wat te doen
 • Uitdagende puzzels
 • Abrupt einde

Prima kamer

De ingang van de kamer is erg mooi beschilderd en geeft je echt het 'Harry Potter' gevoel. Helaas bij binnenkomst neemt dit wat af ook al is er niets aan te merken over de inrichting van de kamer. Het is erg netjes maar geeft je niet het absolute 'tovenaars' gevoel. De puzzels zijn pittig maar uitdagend. Persoonlijk vond ik het iets teveel puzzels oplossen op 'papiertjes' maar we hebben ons zeker wel vermaakt. Personeel en ontvangst zijn uitstekend!

 • Iedereen heeft iets te doen
 • Nette aankleding
 • Iets teveel op papier werken
 • Je kan onderdelen niet meemaken in de kamer
 • Wizard thema niet altijd terug te vinden.

Super originele escaperoom

Wat een top kamer! Vanaf het begin heb je het gevoel dat je in een mijn loopt. De spanning bouwt zich goed op en de aankleding van deze kamer kon niet beter. De service is perfect en de ontvangst ruimte is zoals hij moet zijn. Deze kamer is helemaal perfect qua aankleding, opbouw en puzzels. Absolute aanrader om te spelen!

 • Goede aankleding
 • Service
 • Puzzels

De pittigste kamer

De moeilijkste kamer die zandvoort heeft en daar is niets aan gelogen. Het F1 thema is erg leuk uitgewerkt en ook voor 'niet auto liefhebbers' is deze kamer een absolute beleving. Pittige puzzels en een goede opbouw zorgen voor een top beleving. Ook deze kamer is weer een aanrader.

 • F1 thema is perfect uitgewerkt
 • Perfecte service
 • Goede aankleding

Mooi aangekleed!

Vooraf waren de verwachtingen hoog vanwege de goede recensies en we zijn niet teleurgesteld! Wat een top kamer. De aankleding is mooi van begin tot eind. Puzzels zijn leuk en iedereen is bezig. Zeker het eind met de effecten geeft je een echte 'boat trip' beleving. Tel de top service en de leuke foto's erbij op en dit is een kamer die je gespeeld moet hebben.

 • Aankleding
 • Top service
 • Leuke effecten

Sfeervolle kamer

Met een nieuwe groep bestaande uit ervaren en onervaren escapers gingen we de uitdaging van verdieping 13 aan. De start en opbouw van het verhaal zijn goed gedaan. Puzzels zijn erg leuk en uitdagend. De sfeer door de licht effecten en de spannende geluiden zorgen voor de juiste spanning. Alles klopt en dat maakt dit een erg leuke kamer om te spelen.

 • Goede sfeer
 • Leuke start
 • Uitdagend einde

All-in top pakket

Vanaf het moment van boeken word je direct in spanning gebracht in aanloop naar de dag dat je werkelijk de escape mag gaan doen. Door berichten die je per mail en per telefoon ontvangt weten ze goed de sfeer op te bouwen. De start van de escape is totaal anders dan wat we tot nu toe hebben meegemaakt en dit maakte ons gelijk enthousiast. Als je werkelijk de escape betreed is de spanning er vanaf de eerste minuut. Alles klopt maar het is niet makkelijk. Er moet veel gedaan worden en er wordt niets kado gegeven. Heb je het geluk de escape tot het eind te voltooien dan is de afsluiting van de escape helemaal in stijl en ook weer gaaf in elkaar gezet. Deze escape is echt een all-in one pakket. Vanaf dag 1 duik je in het verhaal en het stopt pas als je de escape weer verlaat. Deze escape mag je niet gemist hebben!

 • Start en einde escape
 • Interactie met 'personeel'
 • Spanning in de kamer
 • Iedereen heeft wat te doen
 • Absolute centrum Amsterdam
 • Duurste escape van Nederland?

Leuker dan verwacht

Het thema museum/expositie is niet meteen het thema wat ons groepje direct enthousiast maakt. Maar doordat we deze kamer konden boeken met een actie en de recensies positief waren besloten we toch de kamer uit te proberen. De escape is ons absoluut meegevallen en er zit zeker 1 puzzel in die erg leuk gevonden was en die we nog niet waren tegengekomen. Deze kamer is uitstekend te doen met een groter groepje dan 4 personen omdat er voor iedereen wel wat te doen is. De aankleding is zoals je in een gallerie mag verwachten en de begeleiding is erg vriendelijk. Wij hebben ons zeker vermaakt!

 • Leuke puzzel
 • Vriendelijke begeleiding
 • Iedereen is bezig...
 • Locatie Centrum Amsterdam

Inbreken ipv uitbreken

De bank is een ander soort escape dan gemiddeld genomen. De bedoeling is dat je inbreekt in de kluis en zoveel mogelijk geld steelt van de bank dmv. Diverse puzzels op te lossen. Ook is er een echte geld pot te verdienen. Je hebt dus twee uitdagingen in 1. De aankleding is ook in deze kamer prima en zorgt voor de juiste sfeer. De kamer was leuk om te spelen en het is grappig dat je hem vaker kan spelen en dat hij dan elke keer weer anders is. Persoonlijk hou ik mee van een echte escape ipv het "inbreek" thema. Maar we hebben ons toch vermaakt en zijn uiteindelijk met genoeg geld ontsnapt.

 • Spel is vaker te spelen
 • 2 uitdagingen in 1 kamer
 • Inbreken ipv uitbreken
 • Geen echte tijdsdruk

Leuke team kamer

Deze kamer is niet lang meer te spelen aangezien hij dit jaar zal worden gesloten en wat ons betreft is dit echt een verlies. Wij hebben ons gigantisch vermaakt. We waren met vijf personen en zijn allemaal constant bezig geweest. De puzzels waren niet speciaal onderscheidend maar waren zeker leuk en uitdagend genoeg. De aankleding is prima en brengt je in de juiste sfeer. Er staat normaal 75 minuten voor deze kamer maar de meer ervaren speler kan dit zeker binnen een uur redden. Leuk is dat als je binnen het uur ontsnapt je als extra beloning een glaasje schrobbeler krijgt. Wij hebben er van genoten.

 • Alles in thema
 • Hele team is constant bezig
 • Drankje bij ontsnapping binnen 60 min

Echte horror kamer

Het introductie filmpje brengt je gelijk in de juiste "creepy" sfeer voor deze kamer. De puzzels zijn leuk en passen prima in thema. De angstige sfeer van de kamer blijft je constant achtervolgen. Aankleding van de kamer is prima en zonder teveel te zeggen is het einde van deze kamer absoluut het klapstuk. Hou je van het horror thema dan moet je deze kamer zeker gespeeld hebben.

 • Eindspel
 • Goede angst sfeer
 • Alles in thema
 • Iets teveel "onderbreking" tijdens de escape

Blacklight kamer

Zoals vooraf bekend was dit een kamer die volledig in blacklight gespeeld moet worden. Dit maakt deze kamer anders dan andere. Het is absoluut geen lineaire kamer dus iedereen heeft wat te doen. Het enige nadeel hiervan was dat er geen echte lijn zit in de escape waardoor je geregeld op `"dode punten" terecht kan komen. Bij ons was er helaas ook een onderdeel wat zo nauw reageerde dat we deze wel hadden opgelost maar dat het nog 5 minuten duurde voordat de puzzel werkelijk als opgelost reageerde. Hier moest helaas de begeleiding op afstand aan te pas komen. Hierdoor verloren we minimaal 5 kostbare minuten. Deze minuten hebben we helaas niet meer terug kunnen winnen. Aangezien we wel tot het einde zijn gekomen waren dit ook de minuten geweest die ons werkelijk hadden bevrijd. De begeleiding heeft ons deze verloren minuten helaas niet terug gegeven tijdens de escape waardoor wij een bittere smaak overhielden aan het niet ontsnappen van deze kamer. Dit was erg teleurstellend. Algemeen genomen was het een prima kamer om te spelen.

 • Hele groep is bezig
 • Blacklight
 • Gevoelig spel dat niet reageert
 • Verloren minuten niet terug gekregen
 • Kidnapped — Wescape
 • Geplaatst op 10 maart 2018 om 23:43
 • Gespeeld met 3 personen in februari 2018; Ontsnapt: Nee

Vernieuwende kamer

De ontvangstruimte is prima en de gastheer erg vriendelijk. De start van de escape is erg leuk opgezet en zet je gelijk in de juiste sfeer. Verschillende uitdagingen in de kamer ben ik nog nergens anders tegen gekomen en zijn dus echt origineel. Helaas heb ik een deel van de escape niet mee gekregen omdat ik bezig was met een onderdeel waarvan ik na 10 a 15 minuten te horen kreeg dat we deze niet meer nodig hadden. Dit vond ik wel erg teleurstellend. Helaas zijn we uiteindelijk vast gelopen op een puzzel die ons niet ligt en waar we helaas vaker op zijn vast gelopen bij andere escape rooms maar overall hebben we een erg leuke escape gehad met originele onderdelen. Persoonlijk vond ik ook dat het "start onderdeel" van de escape iets eerder "losgemaakt" kan worden om frustraties te voorkomen.

 • Originele puzzels
 • Leuke start
 • Leuke aankleding
 • Lang bezig geweest op puzzel die al klaar was
 • Begin onderdeel duurt iets te lang

Leuk maar simpel

De kamer was erg leuk om te spelen door de leuke aankleding en wisseling tussen elektronische puzzels en slotjes. Een groep van maximaal 4 personen is voldoende omdat de kamer vrij linear is en de ruimte niet al te groot. Voor ervaren spelers is deze kamer wel echt te makkelijk. Heb je nog nooit een kamer gespeeld of ga je met kinderen dan kan ik deze kamer zeker aanbevelen.

 • Leuke aankleding
 • Leuk met kinderen
 • Te makkelijk voor ervaren spelers
 • Abrupt einde

Eindelijk weer een wow!

Het ontvangst bij down the hatch door de eigenaar is altijd vriendelijk en enthousiast. Na de standaard instructies voor het beginnen van de escape mochten wij de escape betreden. Wat een fantastisch begin! Dit zet je gelijk in de goede sfeer en deze sfeer hou je de hele kamer door vast! Van begin tot eind is deze kamer uitdagend, gevarieerd en geheel in thema. Erg leuke puzzels en samenwerken is een must! Dit is wederom een topper en een kamer die je gespeeld moet hebben!

 • Goede aankleding
 • Leuke start
 • Uitstekende begeleiding
 • Uitdagende puzzels
 • Teamwork

Verrassend positief

Ondanks de matige recensies hadden wij besloten om the matrix te spelen. Het begin van de kamer is zeker helemaal in matrix style. Iedereen heeft wel wat te doen in deze kamer ook al is hij vaak wel linear. De puzzels tijdens de escape waren erg leuk en uitdagend. De aankleding is inderdaad wat simpel en is geen hoogstandje maar alles bij elkaar hebben we een erg leuke escape gehad. De recensies hadden ons vooraf doen twijfelen maar het is echt heel erg meegevallen. Gelukkig hebben wij in deze kamer ook geen defect meegemaakt. Dit zal het verschil maken met de andere recensies.

 • Onderscheidend thema
 • Vriendelijk personeel
 • Aankleding

Helaas een tegenvaller

Bij binnenkomst krijg je als eerste een film te zien als introductie. Hierna begint de fysieke escape. In het begin ging alles redelijk goed en wees alles erg voor zich. De gehele opbouw is erg linear. Zodra je verder komt in de escape wordt alles steeds wat onduidelijker. Er zit een spel element in waar je vooraf kennis van moet hebben anders is deze alleen op te lossen met hints of het antwoord. Dit was erg teleurstellend. De hints laten ook op zich wachten omdat er niet iemand specifiek met jouw groep bezig is bij het begeleiden. Dit komt omdat er meerdere kamers tegelijk worden begeleid. Wij hadden twee onderdelen van verschillende puzzels die niet werkte. Hierdoor moest de begeleider twee keer de kamer in komen om te helpen. Wij verloren hier heel veel tijd mee en dit haalde ons ook volledig uit de escape ervaring. Helaas hebben wij ook geen goede compensatie tijd gekregen om deze problemen op te vangen. Door deze problemen hebben we de kamer niet positief kunnen ervaren en was de gehele kamer van begin tot eind een teleurstelling. Doordat we ook heel veel tijd hadden verloren hebben we deze kamer niet gehaald ondanks dat we zeker het gevoel hadden dat deze kamer prima te halen is en we nog tot de laatste puzzel zijn gekomen. Een grote teleurstelling. Ook was er helaas geen mogelijkheid om na te praten. Erg zonde. Overigens was het personeel wel erg vriendelijk.

 • Vriendelijk personeel
 • Defecte spellen
 • Voorkennis voor 1 spel nodig
 • Matige begeleiding

Leuke kamer

De ontvangst bij the cube is erg vriendelijk door de eigenaar en na een kleine spel uitleg kan je de kamer betreden. De start van deze escape vonden wij al erg leuk en mooi gemaakt. Hierna ga je linear van de ene naar de andere uitdagende puzzel. We hebben als team ondanks de lineaire puzzels goed kunnen samenwerken. Dit is bij een aantal puzzels ook wel echt nodig. Er zitten een aantal leuke momenten in de escape en we hebben dan ook van de aankleding, de sfeer en de puzzels genoten. De eigenaar neemt achteraf goed de tijd om alles met je te kunnen bespreken. Het was voor ons dus zeker een leuke escape.

 • Leuke start
 • Enthousiaste begeleiding
 • Teamwork

Gemiddelde kamer

Het begin van de escape begint al erg leuk met het ontvangen van je eigen toverstaf. Eenmaal binnen in de kamer is de aankleding erg leuk verzonnen. De puzzels zijn niet te moeilijk maar uitdagend genoeg. De begeleiding was uitstekend en vriendelijk. Dit is een gemiddelde kamer met een redelijke aankleding en dito puzzels. Voor ervaren escapers kan de kamer tegenvallen qua niveau.

 • Toverstaf
 • Begeleiding
 • Leuk thema
 • Niet al te moeilijke puzzels

Pittige kamer

De ontvangst in het pool centrum is erg prettig en de escape is goed afgezonderd van het pool centrum. Na een leuke introductie konden we de kamer in en het was direct duidelijk dat dit heel pittig zou worden. De kamer was perfect aangekleed en de puzzels paste perfect in thema. Hoe verder je komt in de kamer hoe zwaarder de puzzels worden. Helaas heeft de snip ons verslagen omdat we bleven steken tijdens de erg lange eind puzzel. Maar zeker veel plezier beleefd en een vriendelijke en goede begeleiding.

 • Kamer goed in thema
 • Uitdagende puzzels
 • Veel teamwork nodig

Leuke thema kamer

Direct als je de kamer binnen stapt begint je tijdreis en heb je het gevoel terug te zijn in het verleden. De kamer is zeker niet makkelijk en zeer uitdagend voor zowel ervaren als beginnende escapers! Het thema en de manier hoe hiermee wordt omgegaan is hardstikke leuk. Je emoties vliegen in het rond van vrolijk naar teleurgesteld en weer terug. Ook de enthousiaste begeleiding verdient een pluim! Echt een leuke kamer en anders dan de gemiddelde kamer.

 • Sfeer
 • Leuke puzzels
 • Enthousiaste begeleiding
 • Echte belevenis ervaring

Erg mooie kamer

Na een zeer vriendelijk en enthousiast ontvangst mochten wij het schip van captain kidd betreden. Wat gelijk opviel was de schitterende aankleding. Alles was in thema en goed verzorgt. Inderdaad veel sloten maar waar wij het vaak storend vinden was dat hier absoluut niet het geval. Met zijn vieren zijn we goed door de kamer heen gegaan met erg leuke puzzels. Helaas was de laatste puzzel een echte breinbreker omdat dit niet in mijn straatje lag en een echte specialist hier al moeite genoeg mee zou hebben. Uiteindelijk de kamer uitgespeeld en we kunnen niets anders zeggen dat dit een hele leuke en mooie kamer was met vriendelijke begeleiding.

 • Sfeer
 • Vriendelijk begeleiding
 • Mooie aankleding
 • Alles in thema
 • Eind puzzel viel tegen

Van begin tot eind een topper

Met een top 5 notering op escape talk verwacht je een top kamer binnen te komen. Vanaf het moment dat de tijd begon te lopen heeft deze kamer deze notering helemaal waar gemaakt. De kamer heeft een aankleding helemaal in thema. De puzzels waren zeer uitdagend en er moest veel worden samengewerkt om puzzels op te lossen. De sfeer was perfect en de spanning om te snijden. Deze kamer behoort tot de top van Nederland. Helaas hebben we het niet gered in een uur maar omdat we de laatste groep waren van de dag mochten we de kamer afmaken en hebben we er uiteindelijk 65 minuten over gedaan. Ook de service was perfect! Wat een vriendelijk personeel. Ze leven met je mee van begin tot eind!

 • Sfeer
 • Aankleding
 • Teamwork vereist
 • Uitdagende puzzels
 • Top service!

Erg leuke en gezellige kamer

Bij binnenkomst in de kamer merk je duidelijk dat je in het huis van opa en oma binnen stapt. De gehele sfeer van de kamer zorgt ervoor dat de beleving optimaal is. Gaaf dat er bijna geen sloten worden gebruikt maar dat de kamer zeker uitdagend genoeg blijft voor iedereen. Ons hele team kon lekker puzzelen en bezig zijn met diverse taken. Af en toe moest je wel even op elkaar wachten maar het enthousiaste gevoel dat we hadden toen we uit de kamer kwamen heeft bewezen dat dit een erg leuke kamer was om te spelen! Begeleiding is erg enthousiast en vriendelijk.

 • Goede aankleding
 • Leuke puzzels
 • Geen sloten
 • Uitdagend!
 • Vriendelijke begeleiding

Slechtste escape tot nu toe

Bij de introductie begint de teleurstelling al doordat je direct te horen krijgt dat er twee minuten per hint van je tijd zal afgaan indien er hulp nodig is. Dit is direct een afknapper! Bij binnenkomst in de kamer is de simpele aankleding een teleurstelling. Het was voor ons niet duidelijk waar de "puzzels" gevonden konden worden en er was dus ook niet echt een rode draad te ontdekken. Sommige attributen dachten wij dat deze niet bij de escape hoorde maar bleek wel degelijk nodig te zijn. Andere attributen werden gevonden gedurende het spel met een sleutel die we hadden gevonden en dit bleek helemaal niets toe te voegen aan de escape en was gewoon een los attribuut. Waarom vind je het dan? Er was dus totaal geen spanning of enthousiasme waardoor we weinig gemotiveerd waren om de kamer te spelen. Het effect op de groep was dat niemand meer echt zijn best deed om te ontsnappen. Er waren weinig puzzels en twee puzzels waren inderdaad identiek aan elkaar. Wij hebben uiteindelijk maar 50 minuten gehad door de hints die we nodig hadden (voornamelijk om de puzzels te vinden dan om hem op te lossen) Ook achteraf was er weinig ruimte om na te praten. De passie van escapen is niet aanwezig omdat de focus bij dit bedrijf op paintball ligt. Dus een erg teleurstellende ervaring.

 • Geen
 • Saai ontvangst
 • Weinig puzzels
 • Puzzels soms zoeken
 • Identieke puzzels
 • Geen leuke sfeer

leuke automatische kamer

Zodra je Christina's droom binnenstap bevind je je in de kamer van een klein meisje van 5 jaar oud. De aankleding is erg netjes en alles wat je in een kinderkamer hoort te vinden is aanwezig. De puzzels / opdrachten zijn allemaal vol automatisch en werken allemaal soepel. Voor ons waren de puzzels niet heel moeilijk en alles was zeer vanzelfsprekend. Iedereen had wel wat te doen en je kan als team in een lekker tempo door. Uiteindelijk gingen wij zo snel dat we na een kleine 34 minuten al buiten stonden. Dit maakte het voor ons wel een erg korte beleving. Wij waren met 4 personen en dit is wat mij betreft ook wel het aantal wat het beste bij deze kamer past. De escape is qua ruimte niet heel groot dus met een grotere groep heb je kans dat je elkaar in de weg gaat lopen. Samengevat was dit een mooi aangeklede kamer met "simpele" puzzels. Zeker een leuke kamer om te spelen! Onze begeleiding was ook erg vriendelijk.

 • alles vol automatisch
 • vriendelijke begeleiding
 • mooie aankleding
 • ervaren escapers kunnen snel "buiten" staan

leuke verrassende kamer

Deze keer hadden we een thuis wedstrijd. Vooraf waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen aangezien de recensies erg wisselend zijn maar omdat de escape in onze woonplaats gevestigd is moesten we hem toch op zijn minst een keer spelen. En ondanks onze lage verwachtingen heeft deze kamer ons positief verbaasd. De aankleding van de kamer is niet hoogstaand maar je hebt wel het gevoel dat je op een verwaarloosde camping terecht bent gekomen. Het leuke van deze kamer vonden wij de puzzels / opdrachten die opgelost moesten worden. Dit zijn allemaal puzzels die we nog nergens anders waren tegengekomen (op een enkele na) en ons zeker goed hebben uitgedaagd. Wij hebben ons dan ook goed vermaakt en kunnen niets anders zeggen dan dat het een leuke kamer is om te spelen als je in de buurt bent. Ook het personeel was erg vriendelijk en we zijn goed begeleid.

 • leuke puzzels die nergens anders zijn te vinden
 • vriendelijke begeleiding
 • aankleding is wat simpel

erg toffe beleving! leuke sfeer!

Onze eerste escape in België was gelijk een topper. De locatie van de escape is een soort van "vakantie park" en weerspiegelt totaal niet wat je van de escape kan verwachten. Bij binnenkomst in de kamer ben je wel gelijk in een geheel andere sfeer en loop je echt rond in het kasteel van Erszebet. De sfeer is helemaal top en je loopt constant op je tenen omdat je niet weet wat je kan verwachten. De aankleding , effecten en sfeer zijn allemaal geheel in Thema. De puzzels waren erg leuk en uitdagend. Wij hebben erg genoten van de gehele kamer en kunnen niet wachten tot de nieuwe kamer gereed is zodat wij weer terug kunnen komen. Na afloop stond de host van de kamer net zo enthousiast mee te springen en te juichen als ons toen we op tijd de kamer wisten te ontsnappen. Dit was echt een totaal ervaring en we hebben onwijs genoten! Ook vanwege de enthousiaste begeleiding.

 • mooie aankleding en sfeer
 • leuke puzzels
 • enthousiaste begeleiding
 • Kamer 237 — Kamer 237
 • Geplaatst op 7 januari 2018 om 01:36
 • Gespeeld met 5 personen in januari 2018; Ontsnapt: Ja

mooie aankleding en leuke start!

Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen door de extreem goede recensies die deze kamer heeft op escapetalk. Voor een groot gedeelte zijn deze verwachtingen ook waargemaakt. Bij ontvangst voordat je werkelijk de escape betreed heb je al het gevoel dat je in een hotel bent. De gehele aankleding incl. personeel zorgt ervoor dat je gelijk in de juiste sfeer komt. De start van de escape als je de ruimte mag betreden vond ik echt onwijs gaaf en uniek. Dit hadden we nog niet eerder op deze manier meegemaakt en geeft nog eens extra het gevoel dat je in een groot hotel terecht bent gekomen. Ook in de escape zelf is de aankleding tot in de puntjes verzocht. Het hint systeem is ook perfect in de kamer verwerkt. De aankleding is gewoon echt top. De puzzels vonden wij uitdagend maar er zat één puzzel tussen waar wij niet enthousiast over waren en dit was ook nog eens een puzzel waar je zowat het langste mee bezig bent. Dit zorgde ervoor dat we het puzzel gedeelte net wat minder vonden dan de rest van de kamer. Samengevat vonden wij dit een schitterende kamer met weinig vernieuwende puzzels. Echter waren alle puzzels uitdagend genoeg om je een hele leuke belevenis te geven.

 • mooie aankleding
 • leuke start van de escape
 • bij binnenkomst direct in de sfeer
 • genoeg parkeer gelegenheid
 • 1 v.d. grootste puzzels in de kamer viel wat tegen

simpele kamer voor beginners of met kinderen

The Flying Dutchman staat aangeschreven als de makkelijkste kamer van de 3 verschillende kamers die je in Zoetermeer kan spelen en dat is ook 100% waar. De puzzels zijn dan wel erg leuk om te spelen omdat alles automatisch wordt aangestuurd maar alles spreekt erg voor zich en is met een beetje denkwerk vrij makkelijk op te lossen. Ik kan me voorstellen dat dit een hele leuke kamer is om te spelen met kinderen erbij omdat het niveau daarvoor uitdagend genoeg is en ze zeker een aandeel kunnen hebben in het ontsnappen uit deze kamer. De aankleding is volledig van hout zoals je op een oud piratenschip kan verwachten echter zijn er wel erg weinig geluiden op de achtergrond om je een beetje in de beleving te krijgen. Wij zijn dus ook vrij simpel uit deze kamer ontsnapt en hebben geen hint nodig gehad. Dus zeker geen kamer voor de meer ervaren escaper maar voor een beginnende escaper is dit zeker een leuk instap kamer!

 • leuke kamer voor beginners en met kinderen
 • alles volledig automatisch
 • vriendelijke begeleiding
 • erg makkelijk voor de ervaren spelers
 • weinig achtergrond geluid waardoor minder beleving

leuke kamer waar teamwork nodig is

Bij aankomst kregen we helaas te horen dat er een technisch mankement was. Na 30 minuten mochten we eindelijk de kamer betreden maar helaas werkte het geluid niet. Hierdoor verlies je toch gelijk een essentieel onderdeel van een escape want de muziek maakt de opbouw en de spanning van een kamer. In de kamer kwamen we al gauw op gang en waren er diverse interessante puzzels. Op een bepaald moment liepen we wat vast waardoor er een hint nodig was. Maar helaas waren de schermen op zwart geschoten en kon onze begeleider ons alleen nog maar horen. Hierdoor moest hij de kamer betreden om te zien waar wij mee bezig waren voordat hij een subtiele hint kon geven. Na de hint zijn we weer verder gegaan en zijn we met verschillende leuke puzzels uiteindelijk ontsnapt aan de pestmeester. Achteraf bleek dat we een deel van de kamer hadden overgeslagen door bepaalde puzzels al op te lossen zonder de aanwijzingen van deze puzzel compleet te hebben verzameld. Het is dus mogelijk een stuk over te slaan. Voor de escapers die scherpe tijden willen halen is dit natuurlijk een leuk iets echter vinden wij het leuker om alles te kunnen spelen en vinden wij het zonde dat deze mogelijkheid bestaat. Het was zelfs voor de spelbegeleider een verrassing omdat dit nog niet eerder was voorgekomen. Uiteindelijk vonden wij de kamer nog best leuk vanwege de uitdagende puzzels ondanks alle minpunten die we hebben mogen meemaken (begeleider in de kamer , geen muziek en deel kamer overgeslagen).

 • uitdagende puzzels
 • leuke aankleding
 • samenwerken is een verplichting
 • pest thema komt niet echt terug in de kamer
 • mogelijkheid om deel over te slaan
 • begeleider in de kamer
 • geen geluid dus niet gehele sfeer mee gekregen

Leuke kamer met een goede sfeer en aankleding

Wij hebben deze kamer met 6 personen gespeeld wat iets teveel van het goede was. Een aantal van 4 personen of minder is prima. Persoonlijk denk ik dat je zelfs met 2 personen deze escape prima kan doen. De escape is erg leuk aangekleed en je voelt je zeker in een oud bruin café. De puzzels passen allemaal prima in thema en zijn goed op te lossen. Zoals al in een andere recensie is aangegeven is 1 puzzel heel erg moeilijk als je er geen ervaring mee hebt. Gelukkig is hiervoor wel een escape ingebouwd dus je zal er niet op vast lopen. in deze escape zitten geen schrik momenten dus iedereen die angstig is aangelegd kan deze kamer zeker spelen. De kamer is wel erg lineair en er zijn momenten als je met een grotere groep bent dat je even niets te doen hebt. Wij hebben erg genoten van deze kamer en zijn met 49.16 minuten ontsnapt.

 • nette aankleding
 • puzzels in thema
 • achtergrond muziek
 • leuke manier van tips geven
 • goed te doen met kleine groep 2 tot 4 personen
 • leuk foto moment achteraf
 • behoorlijk linear
 • 6 personen is wat teveel...

Leuke kamer zonder technische snufjes

Bij de entree van het gebouw waar deze escape gevestigd is begint de spanning al. Alles doet aan alsof je een verlaten gebouw binnen wandelt. in deze 'bouwval' krijg je gelijk het gevoel dat er meer aanwezig is dan alleen jij zelf. Na een zeer vriendelijk ontvangst van het enthousiaste personeel met een lekker bakje koffie in de extreem koude ruimte (geen kachels) kregen wij de introductie film te zien voordat wij de escape kamer zouden binnen treden. Hierna start de escape direct in een griezelige donkere setting. De puzzels zijn goed uitgedacht en zetten je echt aan het werk. Er is geen techniek aanwezig dus het meeste gaat op basis van sloten. Normaal gesproken zijn wij hier geen fan van maar in deze kamer was dit absoluut niet storend. Wel zijn er enkele puzzels waarbij je een bepaalde basis kennis moet hebben. Heb je deze kennis niet dan wordt het erg moeilijk ontsnappen. Gelukkig kan het hint systeem je dan enigszins helpen maar dit zijn wel puzzels waarbij veel tijd verloren kan gaan als je deze kennis niet standaard al hebt. Anders is het een must om meerdere hints te krijgen op 1 puzzel. Dit vonden wij wel wat jammer omdat je escape ervaring hierdoor toch iets minder wordt. Je hebt het gevoel dat je dan veel hints nodig hebt gehad en weinig zelf hebt gedaan om de puzzel op te lossen. Uiteindelijk vonden wij dit een erg leuke escape met diverse uitdagende puzzels , een leuke aankleding en zeer enthousiast personeel.

 • vriendelijk personeel
 • leuke locatie
 • teamwork is absoluut nodig
 • puzzels waar basis kennis voor nodig is

terechte nominatie escape van het jaar 2017!

Vooraf waren onze verwachtingen al hooggespannen aangezien deze kamer altijd goede recensies krijgt op escapetalk. Gelukkig zijn we ook niet teleurgesteld. Wat een gave kamer! De ontvangst is al zeer vriendelijk en leuk door de enthousiaste eigenaar die echt leeft voor het escapen. Nog steeds ondersteunt hij alle groepen zelf terwijl hij ook bezig is met zijn nieuwste kamer. respect dat je dan zelfs bij de laatste groep nog zo enthousiast en vriendelijk bent ondanks de vele uren die er gedraaid moeten worden! Het eerste wat opvalt als je de kamer zelf mag betreden is de mooie aankleding. Gelijk ben je geactiveerd om te achterhalen hoe het verhaal van DB Cooper in elkaar steekt. Deze kamer zorgt echt dat je van de ene verbazing in de andere terecht komt. Alles past in het verhaal en elke puzzel is goed op te lossen als je als team samenwerkt. Ik kan niets anders zeggen dan dat je deze escape gedaan MOET hebben. Deze kamer behoort echt tot de toppers in Nederland en verdient dan ook echt de uitverkiezing van escape room van het jaar welke ze dit jaar hebben gekregen! Wij zijn benieuwd naar de nieuwe kamer die gebaseerd is op Lost. Wij komen zeker terug!! Echt een topper!!

 • mooie aankleding
 • zeer vriendelijke en goede begeleiding
 • alle puzzels passen in thema
 • goede muziek en WOW momenten
 • absoluut een 2.0 escape!

Erg leuke kamer met leuke effecten

Zodra je het echte 'escape gedeelte' binnenstapt (dekker heeft buiten escapen ook bowlen , squash, Italiaans restaurant en andere activiteiten) valt als eerste de mooie setting op waar je uitleg krijgt over de regels van de escape. Je staat echt in een ander wereld. Na de uitleg van de regels begint je escape gelijk net wat anders dan bij de gemiddelde kamers. Zodra je in het bos staat bij de 'cabin' merk je gelijk dat de aankleding ook in deze kamer erg leuk is gedaan. Het is zeker geen top 10 kamer qua aankleding maar het ziet er absoluut netjes uit en je hebt echt het gevoel dat je rond loopt in een hutje in het bos. Erg leuk van deze kamer is dat alles geautomatiseerd is. Nadeel hiervan is weer dat we een keer het gevoel hadden dat we iets hadden opgelost maar dat het effect van de oplossing erg lang op zich liet wachten. Alles is uiteraard zeer 'sensor' gevoelig. Hierdoor verloren we wel wat tijd terwijl de puzzel toch echt was opgelost. Maar alles bij elkaar was dit zeker een leuke kamer om te spelen en hebben we ons absoluut niet verveeld! wij komen zeker terug om de andere kamers ook nog te spelen.

 • mooie aankleding ontvangst ruimte
 • leuke puzzels die nog nergens anders voorbij zijn
 • vriendelijk personeel
 • techniek reageert bij sommige puzzels wat langzaam

Erg leuke interactieve escape

30% komt gemiddeld uit deze kamer dus ook deze kamer was weer uitdagend. Dit keer waren we in een nieuwe samenstelling wat altijd even wennen is. Vanaf het begin kijkt mrs. Hazel wat je allemaal uitspookt en reageert ze op alles wat je doet. Je bent echt weer terug op school bij een extreem strenge juf. Het klaslokaal is goed aangekleed en de sfeer is erg leuk. Goede variatie in de puzzels/uitdagingen en voor iedereen is er wel wat te doen. Onze groep bestond uit ervaren spelers en spelers die voor het eerst speelden en een ieder reageerde enthousiast over deze kamer omdat er voor elk niveau van spelers wel iets uitdagends in de kamer is te vinden. Samenwerken is zeker nodig om uit deze kamer te kunnen ontsnappen. Wij hebben in ieder geval erg genoten van de sfeer , aankleding en de interactie met mrs. Hazel.

 • echt een klaslokaal ervaring
 • interactie met mrs. Hazel
 • uitdagend voor elk niveau speler
 • teamwork is nodig om te kunnen ontsnappen
 • sommige "highlights" vallen niet altijd op

Pittige kamer, hardcore escapen

4% komt maar uit deze kamer dus we waren vooraf al gewaarschuwd dat dit een pittige escape zou gaan worden. Gelijk vanaf het begin is deze kamer gericht op hardcore puzzels en raadsel oplossen. Deze kamer hoef je niet te boeken voor de mooie aankleding of de goede verhaallijn. Deze kamer is voor de ervaren escape groepen die zich volledig willen focus op het ontsnappen d.m.v.. het oplossen van alle puzzels en openen van sloten.
Ondanks dat deze kamer anders is dan anders moet ik zeggen dat het wel echt een uitdaging was om deze escape aan te gaan.
Persoonlijk vind ik het altijd leuk om een mooie aankleding van de kamer te zien zodat je het gevoel hebt dat je in een bepaalde sfeer/ambiance komt maar ondanks dat dit er niet specifiek was heb ik het wel erg naar mijn zin gehad.
Je voelt de constante tijdsdruk en je ben extra gefrustreerd als je niet verder komt omdat er geen hints worden gegeven. Ook wij hebben het uiteindelijk niet gehaald maar zijn toch een behoorlijk eind gekomen.
Dus als je 1 van de andere kamers in Dordrecht gaat spelen en je bent een ervaren groep dan is dit een extra uitdaging om aan te gaan.

 • volledig gefocust op oplossen van puzzels/raadsels
 • constante spanning en druk
 • enthousiast personeel
 • 1 uur is voor de meesten te kort

Aparte "escape" met mooie aankleding

Na de positieve recensies op escapetalk en het feit dat deze escape om de hoek ligt in Delft een last minute boeking gedaan om deze escape zelf te ervaren. De locatie in de oude stadstoren is erg mooi en uniek. Na een vriendelijk ontvangst met een stukje historie over onze vader des vaderlands mochten wij de escape betreden. Het eerste wat opvalt is de mooie aankleding en het sobere licht dat door de kamer schijnt wat natuurlijk bij de 16e eeuw hoort. Er zijn veel puzzels te doen waar je allemaal apart mee bezig kan zijn. Dit zorgt ervoor dat je als hele groep bezig kan blijven. Niemand hoeft stil te staan. Wel is het zo dat je zoveel tegelijk kan doen dat je een gedeelte van de escape kan missen als je specifiek bezig bent met 1 van de puzzels. Dit is wel een escape zoals ik hem nooit eerder heb meegemaakt en waar ik na afloop niet het normale Wow gevoel heb gehad. De puzzels waren leuk maar niet heel speciaal of anders dan anders. Persoonlijk vond ik het storend dat ik de tijd niet in de gaten kon houden welke nog resteerde en voor het eerst de tijd te zien kreeg in onze laatste minuut. Positief is dat er geen cijfersloten zijn maar er zijn wel veel onderdelen die ook "per toeval" opgelost kunnen worden. Ik miste de draad van het verhaal en de escape een beetje doordat alle opdrachten zowat tegelijk uitgevoerd konden worden. Ook waren er voor mijn gevoel wel erg veel onderdelen die niets deden aan het verloop van het spel maar wel een afleidende rol hadden waardoor alles nog onoverzichtelijker werd. We zijn wel tot aan het eindspel gekomen en hebben dus gelukkig de gehele escape meegekregen. Maar de WOW factor was niet aanwezig helaas.


Kortom..... het was geen slechte escape , mooie aankleding maar het heeft niet die Wow Factor die ik in veel andere escapes wel heb meegemaakt.... Het is zeker niet de escape die ik als eerste zou aanraden om te gaan spelen. Maar zeker ook niet de slechtste die ik heb gespeeld. Een leuke om tussendoor te doen als je in de buurt bent.

 • mooie aankleding
 • mooie nostalgische locatie
 • vriendelijk personeel
 • verhaal lijn is verbonden met de stad Delft
 • veel "toeval" spellen mogelijk
 • teveel afleidings attributen
 • onderdelen van de escape kunnen gemist worden
 • geen WOW factor! geen moment die spanning gevoeld.

WoW , WoW en Wow!! De absolute topper onder de nieuwste escape ervaringen!

Deze kamer is pas sinds 1 November dit jaar geopend. En het advies is altijd om nieuwe kamers niet direct te gaan spelen en te wachten tot de kinderziektes zijn verdwenen. Maar doordat Escape Challenge een goede naam heeft opgebouwd met hun andere kamers in Zoetermeer (the honeymoon) en Delft (freakshow en dentist) konden wij niet wachten tot we deze kamer konden spelen. Vandaag was het zover en we zijn niet teleurgesteld. Dit is absoluut hun allerbeste kamer! Voor mij persoonlijk de allerbeste kamer die ik tot nu toe gespeeld heb! Geen kinderziektes ontdekt! De aankleding van de kamer is schitterend , je beleeft het alsof je in een echt weeshuis loopt , de puzzels passen perfect in thema en zijn zeer uitdagend, de sfeer door het geluid (welke niet te hard staat zoals in andere kamers) en de constante spanning zorgen dat dit een echte topper is geworden! Teamwork is erg belangrijk , je gaat uit deze kamer niet ontsnappen zonder samen te werken. Er zijn diverse Wow momenten gedurende het verloop van de escape. Als dit geen nominatie wordt voor de volgende Escape room van het jaar verkiezing weet ik het ook niet meer!! Het is wel een kamer die misschien als moeilijk wordt ervaren door onervaren spelers. Mijn advies voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben met escaperooms is........... Ga eerst wat andere escaperooms testen voordat je deze kamer gaat doen want het is zonde om niet de hele beleving mee te krijgen. Wij zijn uiteindelijk ontsnapt met nog 08:32 seconden op de klok! Deze mag niet op je wensen lijst ontbreken.... ik zeg doen!!

 • schitterende aankleding
 • goede geluiden en niet te hard
 • uitdagende puzzels
 • veel Wow momenten
 • enthousiaste spelbegeleider
 • veel samenwerken

geen gewone escape maar veel kleine kamers met opdrachten

prison Island is geen standaard escape. Je krijgt een tag met je team om alle deuren van diverse kamers te openen om verschillende opdrachten uit te voeren voor punten. Zonder duidelijke uitleg zijn niet alle kamers echt goed te spelen. Als je gek bent op escape rooms is dit toch echt wel heel wat anders. Persoonlijk vond ik er niet zoveel aan en speel liever een traditionele escaperoom maar het is zeker leuk om met een grote groep tegen elkaar te strijden tijdens alle kleine opdrachten die je per kamer moet uitvoeren. voor ieder wat wils.

 • veel verschillende kamers
 • voor ieder wat wils
 • niet altijd duidelijk wat je moet doen in de kamer
 • niet te vergelijken met originele escape rooms

gelukkig mijn eerste escape ervaring

Whodunnit was mijn eerste escape ervaring. Eerlijk gezegd ben ik door deze kamer enthousiast geworden over escapen en ben ik het hierna veel vaker gaan doen. Achteraf gezien nadat ik nu meer ervaring heb met escaperooms is dit de minste kamer die ik heb gespeeld. De ontvangst voordat je de kamer in gaat is prima maar helaas is de kamer zelf een tegenvaller. Alles is heel basis... zowel de puzzels , de aankleding , het thema en de manier waarop je hints krijgt. Voor de ervaren spelers en voor degene die al een keer een kamer hebben gespeeld zou ik zeggen om deze kamer over te slaan. Is het je eerste keer en wil je het eens ervaren dan kan je deze kamer zeker spelen maar ik zou wel zorgen dat je er niet te ver voor moet reizen. Er zijn momenteel echt heel veel escaperooms die veel leuker , uitdagender en mooier zijn. Dit is zeker niet een gemiddelde escape zoals je dat mag verwachten.

 • net ontvangst en enthousiast personeel
 • saai thema
 • weinig variatie en saaie puzzels
 • veel sloten
 • simpele manier van hints geven
 • rekenen

leuke gevangenis ervaring met leuke nieuwe puzzels

the prison cell was onze opwarm ronde voordat we aan the expiriment zouden beginnen en een betere opwarm ronde hadden we ons niet kunnen wensen! Voordat je begint met de escape word je al helemaal meegenomen in het gevangenis leven wat ervoor zorgt dat je direct in de juiste sfeer terecht komt. Echt heel leuk gedaan. Hierna betreed je de kamer en is de aankleding en sfeer zoals hij hoort te zijn in een gevangenis cel. Ook de puzzels waren erg leuk en gevarieerd. Heb zeker een aantal puzzels gedaan die ik in nog geen enkele andere escape heb meegemaakt. De puzzels waren zeker niet moeilijk maar uitdagend genoeg. Overall was het een hele leuke ervaring en zeker een kamer die je moet doen als je in zwolle bent. Zorg wel dat je deze kamer eerst doet voordat je de expiriment gaat doen.

 • nieuwe en uitdagende puzzels
 • goede sfeer
 • leuke start van de escape
 • sommige puzzels niet geheel in thema

schitterende kamer waarin je jezelf echt in een honeymoon hotel waant!

Vooraf waren onze verwachtingen hooggespannen. De makers van the freakshow in Delft hadden een nieuwe kamer geopend in Zoetermeer en dat kon alleen maar goed worden! De binnenkomst / ontvangst is in ieder geval een stuk beter dan in Delft en je kan zien dat hier aandacht aan is gegeven. Bij de start van de escape zit je gelijk in de juiste sfeer. Dit komt vooral door de extreem mooie aankleding en de juiste sfeer die bij een honeymoon hotel hoort. Alles klopte in deze kamer en het was exact waarop we hadden gehoopt. Er zaten zeker een aantal leuke WOW momenten in deze escape. Voor ons gevoel waren alleen de puzzels iets minder uitdagend voor de ervaren escaper maar omdat het zo een mooie escape is raden wij wel iedereen deze kamer aan. Je moet deze kamer gezien en gespeeld hebben aangezien escapen niet alleen leuk is vanwege de moeilijke puzzels maar vanwege het totaal pakket. Dat is bij deze kamer wederom gelukt! Een erg leuke , mooie kamer met een goede sfeer en thema!

 • mooie aankleding
 • alles past in thema
 • leuke WOW momenten
 • goede sfeer
 • puzzels minder uitdagend voor ervaren escaper

hele leuk uitdagende kamer

Dit was de eerste kamer die wij hebben gedaan als groep welke later onze vaste samenstelling zou worden. Na een sober ontvangst betreed je de kamer door de passende rode gordijnen die bij een freakshow horen. Vanaf het moment dat de gordijnen dichtgaan slaat de sfeer om tot in perfectie en ben je in een andere wereld. Alles past bij elkaar. De sfeer van een oude kermis is helemaal aanwezig en de dreiging van de eventuele "freak" hangt constant om je heen. Samenwerking MOET in deze kamer om tot een goed einde te komen. Wel vonden we sommige onderdelen risico gevoelig ivm veiligheid en de werkelijke escape uit de kamer was nogal abrupt. Maar dit is zeker een bovengemiddelde kamer en hoort bij iedere escaper op zijn to-do lijst te staan! Erg gaaf!

 • goede sfeer
 • uitdagende puzzels
 • teamwork vereist
 • veel geluid en licht effecten
 • geen sloten!
 • risico gevoelig onderdeel / gevaarlijk. let op!
 • einde nogal abrupt

escaperoom 2.0! dit is zeker een expiriment!

Top kamer! Vooraf hadden we deze kamer hoog op ons verlanglijstje staan en we kunnen alleen maar concluderen dat het een perfecte belevenis was. Bij aankomst word je netjes ontvangen in een 'duister kantoorpand'. Tijdens het wachten tot je aan de beurt bent kan je de sloten die in de kamer zitten al testen zodat je hier niet tijdens de escape mee loopt te rommelen. Vanaf de start van de escape zit je in een totaal andere wereld. Je voelt je echt de persoon die moet ontsnappen uit de handen van de dokter om geen expiriment te worden. de sfeer , de aankleding , het personeel , de puzzels er is niets dat niet past in het plaatje. van begin tot eind is dit helemaal top! De euforie als je ontsnapt is geweldig. 1 van de weinige escaperooms waar zowel de start als het ontstnappen een ware golf van enthousiasme veroozaakt! deze kamer mag je niet missen! Een absolute topper en nieuwe kamers die gebouwd zullen worden hebben een voorbeeld van hoe een escape hoort te zijn! perfect!

 • goede sfeer
 • goed ontvangst
 • vriendelijk personeel
 • leuke , gevarieerde en uitdagende puzzels
 • alles is in thema

griezelen met de tandarts......

Nadat wij de Freakshow al eens hadden gespeeld waren wij teruggekomen naar Delft voor the Dentist. Vooraf hadden we hoge verwachtingen omdat de Freakshow erg leuk was en the Dentist ook hoog staat aangeschreven op review sites. Helaas waren onze verwachtingen te hoog gespannen en was onze ervaring minder dan verwacht. De hoge recencies hebben voor mijn gevoel vooral te maken omdat beginnende escapers dit een leuke kamer vinden en omdat dit 1 van de eerste escaperooms was die er gespeeld kon worden. Het is niet zo dat de kamer niet leuk is om te spelen want dat is het zeker wel maar omdat er steeds nieuwe kamers worden gemaakt is the Dentist aan alle kanten voorbij gestreefd. De kamer ademt absoluut een gave en spannende sfeer uit. Je voelt je gelijk in de verkeerde kamer bij de verkeerde tandarts. De aankleding is heel mooi en je kan zien dat er aandacht aan is besteed. Wat het voor ons minder maakte was het vele rekenwerk en de vele sloten die in de kamer geopend moesten worden (hebben er 11 geteld) zonder dat er een duidelijke volgorde was. Ook waren er enkele puzzels die "ruimte" creeerde om fouten te maken. Helaas kwamen we net tijd te kort om de laaste code in te toetsen voor onze vrijheid maar we hebben wel alles kunnen beleven. Daarom vonden wij dit een leuke kamer om te spelen maar geen 2.0 experience.

 • goede aankleding
 • alles in thema
 • spannende sfeer
 • veel sloten en veel rekenwerk
 • geen WOW factor

leuke belevenis kamer!

the bathroom staat vermeld als belevenis kamer en dat was het zeker. Er is veel interactie met 'de clown' en de persoonlijk tinten zijn erg leuk en maken het spel spannend voor iedereen die meedoet. De kamer op zichzelf was goed aangekleed en de puzzels waren uitdagend. Wel hadden we momenten dat je met zijn allen moest wachten bij 1 puzzel omdat er een vaste verhaal lijn gevolgd moest worden. Er zit aardig wat rekenwerk en sloten in het spel wat het voor ons qua kamer iets minder maakte omdat wij hier geen fan van zijn. Maar de beleving en sfeer van deze kamer maken het meer dan goed en dus hebben we zeker een leuke ervaring gehad bij het spelen van deze kamer! De introductie van de kamer is ook erg goed gedaan! Je zit gelijk in de juiste sferen!

 • echte belevenis kamer door persoonlijk tint
 • spanning / sfeer is constant aanwezig
 • goede introductie van de kamer
 • enthousiast personeel
 • teveel rekenwerk en sloten

Leuke kamer met huidige technologie als uitgangspunt

Tijdens een bedrijfsuitje geprobeerd mijn collega's enthousiast te maken voor escapen en dat is aardig gelukt. Deze escape is niet algemeen bekend maar het was een erg leuke escape. Uiteraard is de entourage anders bij binnenkomst/ontvangst dan dat je gewend bent aangezien je via de bowlingbaan naar de escape toe loopt maar de kamer was verbazingwekkend leuk. Dit komt vooral doordat er gebruik wordt gemaakt van middelen van deze tijd (televisie , dvd , USB enz) en dit maakt het anders dan alle andere escaperooms. De puzzels passen niet speciaal in het thema maar zijn wel erg leuk om te doen. De aankleding is gemiddeld en de sfeer is goed en uitdagend. Ik heb erg veel plezier beleefd aan deze kamer terwijl ik dit vooraf niet had verwacht. Zeker een kamer om te gaan doen maar vergelijk het niet met de absolute toppers uit de escape wereld.

 • gebruik van huidige technologie
 • team work vereist , je staat niet stil
 • leuke en uitdagende puzzels
 • verrassings factor
 • geen escape sfeer bij binnenkomst /ontvangst
 • puzzels niet allemaal in thema

wat een toffe kamer! de eerste in de randstad welke je gespeeld MOET hebben!

Voor het eerst hebben we een kamer gespeeld in een nieuwe samenstelling qua team. De nieuwe jongens hebben hun ogen uitgekeken net als de ervaren spelers. Wat een gave kamer! De ontvangst van het personeel is heel vriendelijk. Je merkt hun passie in de verhalen die ze vertellen en de tijd die ze voor je nemen nadat je klaar bent met de kamer. De puzzels , de aankledingen , het geluid en de spanning en variatie. Alles klopt! je zit geen moment stil en voelt de constante druk van het ontsnappen! Dit is echt een kamer gemaakt met liefde en aandacht. Escape 2.0! Dit is de eerste kamer waaruit we niet zijn ontsnapt (laatste slot konden we net niet alle cijfers invullen :)) maar waar we achteraf toch enthousiast over waren. gelukkig hebben we wel alles gespeeld dus de totale ervaring mee kunnen maken.

 • mooie aankleding en sfeer
 • vriendelijk en gepassioneerd personeel
 • leuk en uitdagende puzzels
 • spannend verhaal

escaping 2.0! deze moet je gedaan hebben!

De meisjeskamer was vooraf al de nr. 1 op onze wishlist en we kunnen zeggen dat de kamer ons niet heeft teleurgesteld. Vanaf de ontvangst in de recreatie ruimte zit je in de goede sferen. De kamer is top! mooie aankleding , constant een spannende sfeer en erg leuke en uitdagende puzzels. Wij waren met zijn 6-en en iedereen was bezig. Geen enkele keer heeft er iemand niets te doen gehad. Een top kamer die moeilijk te overtreffen is.........!

 • perfecte sfeer
 • goede service
 • mooie aankleding
 • uitdagende puzzels
 • veel team work nodig
 • constante wow factor!
 • er is maar 1 meisjeskamer :)

Leuke kamer voor de beginnende escaper.......

Wij hebben deze kamer gespeeld nadat we de meisjeskamer ervoor hadden gedaan. Achteraf hadden we hier spijt van aangezien de meisjeskamer een klasse apart is.

Ondanks de verkeerde keuze qua volgorde was de laboratorium kamer een erg leuke kamer. De sfeer is goed en de puzzels niet te uitdagend. Persoonlijk hou ik er niet van om constant te moeten rekenen en te werken met sloten. Dit was gelukkig in deze kamer niet het geval! alles paste in thema....... voor de nieuwe escapers is dit een erg leuke kamer , de meer ervaren escapers zullen dit als een leuke kamer ter voorbereiding op de meisjeskamer zien.

 • leuke sfeer
 • goede service en ontvangst
 • gevarieerde puzzels
 • gepassioneerd personeel
 • geen WOW factor voor de meer ervaren escaper