Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Perry

Escape Guru

Offline

Omschrijving

Ook ik ben "verslaafd" aan escaperooms

Ondertussen heb ik ook een aantal kamers in het buitenland gespeeld           

59 Kamers gespeeld in Boedapest - Hongarije

1 Kamer gespeeld in Oslo - Noorwegen                                                     

 Favoriete Kamers in Nederland/Belgie zijn (in willekeurige volgorde):

- Stay in the dark Vlaardingen

- Geheim van Sint-Rumoldus Mechelen

- Escape from Wonderland Leiden

- Le Prince Retie

- Molly's Game Voorburg  

- Jason's Legacy Rijswijk     

- Chernobyl Lier  

 - The Movies Dudzele                 

- The Dome Bunschoten        

 - Poppet Amersfoort
Lid sinds

17-10-2017

Locatie

Berkel en Rodenrijs

Statistieken

Escaperooms

176 reviews

177 kamers gespeeld

86.9% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


13 forum berichten

176 reviews

Huxley 1 - Save the Future (Free-Roam)

Town-Quest
Geplaatst op: 27 november 2023

Goede VR voor beginners

Dit is ons derde bezoek aan TownQuest en dus is er weinig meer te zeggen over de ontvangst, begeleiding en vriendelijkheid. Deze VR locatie is gewoon veruit de beste van Nederland en er is geen andere locatie met dezelfde opzet momenteel te vinden. Deze keer speelden wij Huxley als VR Experience. Ook deze ervaring is free roaming wat betekent dat je vrij rond kan lopen. Persoonlijk vind ik dat altijd een plus vergeleken met het statisch ronddraaien en het verplaatsen van je avatar dmv drukken op een knop. Huxley zelf is een mooie experience. De kwaliteit van de graphics is niet te vergelijken met Ubisoft games maar zijn zeker niet slecht. Het verhaal wat is opgezet is erg leuk en is ook prima te spelen voor gezinnen aangezien deze zeker ook te spelen is met jongere kinderen. Voor ons was de experience eigenlijk een stapje te laat omdat we al meerdere VR ervaringen hadden opgedaan. Het is echt het beste om deze als beginnende speler te gaan ervaren. Ondanks dat we de ervaring wat makkelijk vonden hebben we toch echt een leuke experience gehad en was de begeleiding zoals altijd weer uitstekend. We hebben weer genoten en komen zeker weer terug voor de andere ervaringen.


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  39:25 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Time Machine

Escaperoom Amersfoort
Geplaatst op: 08 oktober 2023

If i could turn back time

Vandaag stond the Time Machine op het programma in Amersfoort. De locatie ligt op een industrie terrein en is goed bereikbaar per auto. Kosteloos parkeren voor de deur is geen probleem. De ontvangstruimte binnen is netjes en je kan rustig aan een tafel gaan zitten met je hele groep om je voor te bereiden op de escape. Voor de start van kamer krijg je als eerste buiten de kamer de veiligheidsinstructies op een videoscherm verteld. Hierna mag je de kamer betreden. In de kamer volgt de introductie van het verhaal. Het eerste wat opvalt is dat de ruimte (de tijdmachine) waar je staat echt te klein is voor een groep van 6 mensen. Je staat elkaar voornamelijk in de weg zonder veel ruimte om te bewegen. De aankleding van de kamer is prima verzorgd maar geeft niet het gevoel of je een reis door de tijd gaat maken. Zodra je verder komt in het verhaal merk je toch echt wel dat de gehele escape niet groot genoeg is voor 6 personen. Persoonlijk vind ik dat voor deze escape 3 personen echt de max zou zijn en zou je deze escape eigenlijk moeten promoten als 2 persoonskamer want daar is veel vraag naar en daar leent deze kamer zich echt goed voor. De puzzels in de kamer zijn allemaal prima te doen en vooral leuk voor beginnende escape fans. Je reis door de tijd brengt je naar meerdere periodes in de geschiedenis maar de overgangen en de ruimtes zelf gaven ons geen bevredigend gevoel en we hadden dus ook niet echt de gedachte dat we een tijdreis aan het maken waren. Als je met een grote groep van 6 personen bent zijn er momenten in de kamer dat minimaal 3 personen niets zitten te doen. Dit is vooral zo bij de moeilijkste en meest tijdrovende puzzel in de kamer. Hierdoor was er bij ons weinig euforie en enthousiasme nadat we waren ontsnapt. De teleurstelling was zo groot dat we zelfs vergeten zijn een foto te maken achteraf. Helaas heeft deze kamer niet gebracht waar wij op hadden gehoopt maar voor beginnende spelers en voor spelers die het leuk vinden om met zijn 2-en een kamer te doen is deze kamer wel aan te raden. Het kan alleen niet mee komen met de top kamers in NL en BE.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  53:00 min


 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Weinig origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 08 oktober 2023

Say a prayer.....

Hoera! We mochten weer terug naar Rock City! Alle kamers die we hier hadden gespeeld waren echte hoogtepunten dus het was voor ons een feest om weer een nieuwe kamer te komen spelen en om te ervaren of ook deze weer veel enthousiasme teweeg zou brengen. Om maar gelijk te beginnen word je direct op een fantastische manier welkom geheten en geïntroduceerd in the puppet. Dit zette gelijk de sfeer en het enthousiasme zat er bij onze groep direct in. Helaas kunnen we weinig verklappen maar wat was de aankleding weer fantastisch! De spellen zijn soms komisch en soms heel serieus en altijd van een goed niveau. We hadden 1,5 uur de tijd in deze kamer en we hebben ook echt van alle tijd genoten. Het verhaal is goed opgezet en de sfeer in de kamer is bedrukkend zonder dat het ooit echt eng is geweest. De kamer en het verhaal klopt gewoon helemaal en we hebben weer een fantastische tijd gehad tijdens deze escape. We kijken nu alweer uit naar de volgende kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  88:10 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede service

 

Alcatraz

Breakout Rotterdam
Geplaatst op: 18 september 2023

Back2thepast

De locatie van deze escaperoom is in Rotterdam en daardoor moet je als je me de auto bent voor alle parkeerplaatsen in de buurt betalen. Hou er dus rekening mee dat als je naar deze escape gaat dat dit extra kosten met zich mee brengt als je met de auto komt. De escape zelf zit op een bovenverdieping in een pand genaamd de Machinist. Eerst dus even wat trappen lopen voordat je aankomt in de prettige ontvangstruimte. Er is genoeg plek om rustig even te zitten en een drankje te doen voordat je gaat starten. Na een vriendelijk ontvangst door onze host mochten wij ons gaan opmaken voor de kamer. De intro vind plaatst voor de kamer door een begeleidend praatje van je host. Hierna mag je Alcatraz betreden. Het eerste wat opvalt is dat de kamer wel een alcatraz thema heeft door diverse elementen maar buiten het bed wat in de ruimte staat niet echt een gevangenis gevoel geeft. Het thema zie je dus wel maar het komt zeker niet over als een gevangenis of cel. Qua puzzels is alles erg duidelijk en goed te doen. Dit is een ouderwetse puzzel kamer zonder technische hoogstandjes. Zoals in de eerste escaperooms is ook hier een "reken brein" nodig om puzzels op te kunnen lossen. Door de soort puzzels , de uitstraling van de kamer en de manier van hints geven merk je dat deze kamer achterloopt op de huidige generatie escaperooms. Wil je dus heel graag terug naar de begintijd van escaperooms dan is deze kamer zeker aan te raden. Als je toch wat meer de huidige generatie kamers zoekt dan kan je deze kamer beter overslaan. De begeleiding was overigens prima in orde en zijn heel enthousiast en weten wanneer er ondersteuning nodig is in de kamer. De conclusie voor ons na op tijd uit de kamer te zijn ontsnapt is dat dit niveau van kamers niet meer voor ons is weggelegd en dat we dus met een onverzadigd gevoel weer huiswaarts zijn gegaan.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 7.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  52:05 min


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Weinig origineel
 • Heeft onderhoud nodig
 • Decor

 

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 18 september 2023

Escape Legacy!

Outerground staat al jaren bekend als 1 van de beste escape locaties van NL. Dus wij waren heel blij om weer terug te keren voor de opvolger van Jasons Curse. De locatie is ideaal om aan te rijden met de auto aangezien er genoeg parkeerplekken in de buurt zijn waar je kan staat zonder parkeerkosten. De ontvangstruimte op de locatie zelf is groot en er is genoeg ruimte om rustig te zitten en een drankje te drinken. Wederom werden wij vriendelijk welkom geheten door onze host en was het fijn dat we gelijk konden beginnen omdat de kamer al klaar stond. De intro van deze kamer is goed verzorgd en is een XL-versie van de intro bij de vorige Jason kamer. Na de intro mag je "de kamer" op een ludieke manier betreden. Het eerste wat opvalt is de prachtige afwerking. Hier is echt aandacht aan gegeven en hierdoor ben je direct in een compleet andere wereld. De geur in de kamer , de aankleding en de muziek/geluiden zorgen voor een perfecte sfeer. De puzzels zijn uitdagend en met een grotere groep hoeft niemand zich te vervelen. Langzaam ontrafel je wat er allemaal is gebeurt en word je onderweg naar het einde constant verrast door diverse leuke elementen. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt en wij hebben van iedere minuut genoten. Eindelijk hebben wij weer een kamer gespeeld waar het plezier er vanaf spatte! Dat is na meer dan 200 kamers echt wel een uitdaging want we zijn ondertussen erg verwend en selectief. Na op tijd ontsnapt te zijn hebben we nog even kort nagepraat met onze uitstekende host. We kregen te horen dat er alweer plannen zijn voor de volgende kamer. Dit zorgde bij ons voor een grote glimlach en wij komen dan zeker terug! We hebben weer enorm genoten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  72:39 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend

 

Ascenders (Free-Roam)

Town-Quest
Geplaatst op: 17 juli 2023

VR experience

Dit is het 2e avontuur welke wij bij Town-quest hebben mogen ervaren. De eerste keer dat wij hier waren is ons zo goed bevallen dat er eigenlijk geen andere VR-locatie is waar wij nog naartoe willen als deze hier in Zoetermeer te beleven is. De keuze was dus voor ons snel gemaakt. De begeleiding van Wesley (en zijn moeder) is zo tot in de puntjes geregeld dat je dit bij geen enkele andere VR locatie mee zal maken. Buiten de gastvrijheid is hun passie voor VR en spellen in het algemeen enorm aanstekelijk. Vanaf de eerste seconde bij binnenkomst was alles weer heel relaxed en fijn geregeld. Dit keer ging onze reis naar een mysterieus eiland met als doel het vinden van de ultieme vrijheid. Ook deze ervaring is 'free roaming' waardoor je vrij kan rondlopen tijdens de experience. Het eerste wat opvalt is dat de graphics echt fantastisch mooi zijn! De ene wauw na de andere volgt zich op. Ik noem de ervaring ook bewust een experience want deze belevenis moet je ondergaan en is geen escaperoom zoals bijvoorbeeld de "jumpers VR". Ben je dus op zoek naar een fantastische beleving dan is Ascenders echt iets voor jou. Bij deze belevenis gaat het meer om de omgeving en de weg die je bewandeld om de ultieme vrijheid te vinden. Ik kan niets anders zeggen dan dat dit heel gaaf in elkaar is gezet en dat je echt in een compleet andere wereld terecht komt. Je moet deze ervaring gewoon beleven en dat kan ook zeker met mensen die gewoon VR willen beleven zonder complexe taken maar met meer oog voor detail en omgeving. Wij hebben in ieder geval weer genoten en het vrij rondlopen is echt het allerleukste wat er is met een VR beleving. Het was weer een geweldige ervaring en we komen zeker terug voor meer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  town-quest

Chernobyl

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 25 juni 2023

Cherno in the dark?

Vanuit Nederland zijn wij naar België gereden om de escaperooms van de Start te gaan spelen. Door de vele positieve recensies en de acteurs die in de kamer een belangrijke rol spelen waren wij erg nieuwsgierig of de hoge verwachtingen waargemaakt zouden worden. Allereerst is het altijd fijn dat je zonder kosten bij een escape kan parkeren zonder kms te hoeven lopen. Bij binnenkomst kom je direct in een ruime nette ontvangstruimte en word je vriendelijk welkom geheten. Hierna krijg je alle instructies maar dit wordt wel direct leuk ingepakt in het kader van de kamer die je zo zal gaan spelen. Hierna begint de ervaring/escape. Vanaf de start is alles erg leuk opgezet en zit je direct in het spel. De aankleding van de kamer is uitstekend en de puzzels erg origineel en uitdagend genoeg. De moeilijkheidsfactor wordt extra vergroot door alles wat om je heen gebeurt en de acteur die uitstekend in zijn rol zit. Persoonlijk vind ik een escape altijd het leukste als je met adrenaline in je lichaam nog steeds kan blijven nadenken om de puzzels die je tegenkomt tot een goed einde te brengen. In deze escape was de mix van spanning en puzzelen helemaal in balans en nooit wordt de kamer eng. Verwacht hier dus geen horror maar gewoon een adrenaline verhoging. De flow van de kamer was top! En alles is heel mooi en logisch opgebouwd. Alles bij elkaar was deze kamer het meer dan waard om vanuit Nederland een ritje naar België te organiseren. Wij vonden deze kamer iets weg hebben van "stay in the dark" in Vlaardingen NL zonder dat het een kopie is. Na het behalen van ons doel is het napraten en kijken ook super goed geregeld. Op deze manier krijg je als groep toch die aparte aandacht terwijl er toch echt meerdere kamers tegelijk kunnen draaien. Wat ons betreft was Chernobyl echt een super kamer op een hele goede locatie! Chapeau!


Reactie door TheStart EscapeRooms

27 juni 2023

Voor ons waren jullie echt een super team om te mogen hosten! Bedankt voor de prachtige score en de mooie woorden!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  55:34 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend

  Richard TeunenAnthony TeunenTheStart EscapeRooms

Harbor Hotel

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 25 juni 2023

Dieter en collega's

Bij de start van de escape krijgt 1 persoon direct te horen dat hij Dieter is. Dieter is de zoon van de eigenaar en deze moet samen met zijn nieuwe personeel het hotel gaan runnen. Als team stap je dus de kamer in (Dieter en personeel) terwijl je constant door je vader onder druk wordt gezet om op te schieten. Het hotel is mooi aangekleed en je proeft overal de spanning dat er iets niet in orde is. Gedurende de escape word je ook geconfronteerd met een acteur welke echt een toegevoegde waarde is en zorgt van dat beetje extra spanning. Tijdens het oplossen van de puzzels blijf je om je heen kijken of er niet ineens weer iemand de hoek om komt. Dit zorgt voor zowel spanning maar ook veel lach momenten. Uiteindelijk maak je jezelf meer gek dan dat de aanwezigheid van de acteur dit doet. Alle puzzels waren mooi in thema en hadden een goede moeilijkheidsgraad. Er was een goede afwisseling in linear puzzelen of allemaal apart. Het Harbor hotel is net wat minder spannend dan de Chernobyl kamer maar is ook echt super leuk om gespeeld te hebben. Na het behalen van de escape is de nabespreking weer erg prettig. Alles bij de Start is goed geregeld en de escaperooms moet je zeker gespeeld hebben! De topnotering op escapetalk is meer dan terecht.


Reactie door TheStart EscapeRooms

05 juli 2023

Dieter en zijn personeel hebben het ongelooflijk goed gedaan. Bedankt voor deze zeer fijne reactie.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  53:20 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  Anthony TeunenTheStart EscapeRooms

The Imitation Room

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 23 april 2023

(L)imitation Room

Nadat wij de andere kamers bij Bretil al eens hadden mogen ervaren waren wij erg nieuwsgierig naar de nieuwste kamer op deze locatie. Bij binnenkomst was het echt heel erg druk. In totaal zaten er 5 groepen in 1 ontvangstruimte. Iedereen aan een eigen tafeltje met zijn eigen verhalen. Dit zorgde voor ons wel direct voor een "fabrieks gevoel". Het is prettig als je bij escaperooms komt en die persoonlijke aandacht ervaart. Dit was hier helaas niet het geval. Uiteraard weet je dat er meerdere kamers tegelijk draaien maar uit ervaring kan ik zeggen dat het dan nog mogelijk is om alles te scheiden en dat persoonlijke gevoel te blijven behouden. Na het invullen van wat documentatie waren we dan aan de beurt om onze escape te gaan beleven. We werden opgehaald door een jonge dame welke goed in haar karakter bleef zitten. We waren hier om de code te kraken en vooral niet gesnapt te worden door de Duitsers. Na de introductie mochten wij naar boven en begonnen we aan ons avontuur. Dit avontuur start "buiten de kamer" maar al vlot stonden wij binnen in de hoofdruimte. De aankleding binnen is prima verzorgd en je bent echt even een stukje terug in de tijd. Wij waren met een groep van 5 personen en gedurende het spel hadden wij wel door dat dit aantal echt teveel is voor deze kamer. Door de soort puzzels en opdrachten zou je hier prima met zijn 2-en of maximaal met 3 personen kunnen escapen. Een grotere groep is al gauw teveel en is dus zeker niet aan te raden. Als groep waren we het er wel unaniem over eens dat de puzzels / opdrachten wat teleurstellen. Zeker 1 opdracht in het bijzonder vonden wij niet echt in een escaperoom horen. Dit was vooral omdat we de toegevoegde waarde van de opdracht niet echt konden plaatsen. Misschien zijn er groepen die dit element toch als grappig zullen ervaren maar wij vonden dit juist een teleurstelling. Pas toen wij verder kwamen in het verhaal kregen we het gevoel dat we echt iets aan het oplossen waren en dus aan het escapen. Er zitten best leuke elementen in de escape maar we hebben geen moment het gevoel gehad dat we echt wisten waar we mee bezig waren. Het einddoel was duidelijk maar de opbouw van het verhaal was niet altijd even pakkend. De begeleiding tijdens de escape was prima verzorgd en we hebben nergens vast gestaan wat voor frustratie had kunnen zorgen. Maar we hadden helaas na het ontsnappen allemaal niet echt een euforisch gevoel maar meer de vraag wat we nu eigenlijk allemaal hadden gedaan? We werden wel weer netjes opgevangen en hebben in de ontvangstruimte nog even een drankje gedronken. Helaas ook hier niet dat gezellige napraten en als tip zou ik willen meegeven om de kamer achteraf nog een keer met de groep door te lopen om alles te begrijpen. Dit zorgt er daarnaast voor dat je toch die persoonlijke begeleiding kan geven en direct kan napraten over de kamer. Dus zeker een win-win situatie om dit in het vervolg te gaan doen. Ondanks dat de kamer voor ons wat teleurstelde hebben we alles bij elkaar nog een leuk avondje gehad. Er is zeker potentie als er wat zaken zouden worden aangepast.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Gebrek aan verhaal
 • Onlogische puzzels

  Nina007psmulders

Jumpers (Free-Roam)

Town-Quest
Geplaatst op: 08 april 2023

Free roaming pareltje!

Een nieuwe VR escape experience om de hoek van waar je woont moet je uiteraard gaan uitproberen. Dat er ook nog eens werd gezegd dat deze VR een free roaming (vrij rond lopen) ervaring is zorgde voor extra enthousiasme. Het is erg prettig bij aankomst in Zoetermeer dat je makkelijk voor de deur kan parkeren. Er is genoeg plek voor meerdere auto's. Toen we aankwamen bij de ingang werden wij heel vriendelijk welkom geheten door onze host. Het eerste wat opvalt is de prettige ontvangstruimte en de persoonlijke benadering. Hier geen hokjes en meerdere groepen die tegelijk aan het "gamen" zijn maar gewoon een 100% persoonlijke behandeling. Je bent de enige bezoeker en er word ruim 2 uur voor je uitgetrokken. Betere service kan je niet krijgen! Na een gezellig praatje en een duidelijke uitleg mochten wij naar boven om onze "uitrusting" aan te doen. Super gaaf dat je niet alleen de VR-bril op krijgt maar ook sensoren om je middel en benen waardoor je echt als een heel personage de VR experience in gaat. De VR escape zelf is vanaf de 1e seconde geweldig! Wat een super mooie graphics. De omgeving is super mooi en realistisch. Vergeet dus niet te genieten van je omgeving en kijk vooral rond van boven tot onder en van links naar rechts zodat je niets mist. De game is zeker niet makkelijk en af en toe was een duwtje in de rug hier en daar nodig. Maar je bent echt even in een andere wereld en de persoonlijke begeleiding is top! We hebben geen moment van verveling gehad. Alles volgde zich perfect op en door de begeleiding kom je nooit vast te zitten. Het verhaal in de ervaring is goed opgebouwd en wordt ook goed afgesloten. Wij kunnen niet wachten tot er een vervolg komt! Na afloop hebben we nog gezellig na zitten praten en hebben we alles nog 1x doorgelopen waarna we weer heel tevreden huiswaarts zijn gegaan. Als je dus echt wilt genieten van VR in combinatie met escapen en een persoonlijke benadering dan is er geen twijfel mogelijk. Gelijk boeken 😉


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:03 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  town-questLee Roy Thehu

Familie uitje

Onze kinderen hadden een "wish list" gemaakt met daarop de wens om een escaperoom te spelen met het hele gezin. Aangezien wij een weekendje naar center parcs gingen leek het ons een leuk idee dit te combineren met een escaperoom zodat deze wens vervuld kon worden. Hierdoor kwamen wij bij escaperoom Limburg aangezien wij een kamer zochten die leuk zou zij voor alle leeftijden. Onze kinderen zijn van verschillende leeftijden (7 , 9 en 13 jaar) dus de kamer moest wel leuk zijn voor het hele gezin. Na het lezen van de website en recensies hebben wij daarom gekozen voor de wild west kamer. Laat ik voorop stellen dat dit geen kamer is voor de escape fanaten en dat de kamer zelfs met onervaren volwassenen geen hoogvlieger zou zijn. Maar dit keer deden we deze kamer met onze kinderen en dat is precies waar deze kamer zich goed voor leent. De aankleding is goed genoeg om de kinderen een "wild west" gevoel te geven en er zijn genoeg puzzels die door elke leeftijd categorie op te lossen zijn. Hierdoor hebben wij een erg gezellig uurtje escapen gehad en hebben de kinderen enorm genoten. De prijs/kwaliteit verhouding is hier wat ongelijk aangezien de kamer echt niet te vergelijken is met de kwalitatief hoog aangeschreven kamers en deze kamer dus echt gezien moet worden als een familiekamer. Als gezin is het dan vrij duur als de rekening niet gesplitst kan worden. Overigens is de locatie op een agrarisch terrein dus er is genoeg parkeergelegenheid en de ontvangstruimte is meer dan uitstekend. Alles bij elkaar hebben we een leuke escape gespeeld


6

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  54:37 min


 • Kindvriendelijk
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Prijs

  Drs-jlc

The Sabotage Break In Mission

Noordkade Uitjes
Geplaatst op: 13 november 2022

Actueel thema!

De locatie aan de noordkade is prima te bereiken per auto. Er zijn genoeg gratis parkeerplaatsen en er is meer op deze locatie te doen dan alleen escapen. Hou er in het weekend dus rekening mee dat het best druk kan zijn tijdens het parkeren. De ontvangslocatie zelf is zeer groot en is een echte horeca locatie met bar en diverse plekken om te zitten. Doordat de focus niet alleen ligt op escapen merk je het verschil in ontvangst vergeleken met een locatie die het volledig moet hebben van escapen. Uiteraard was er een vriendelijke welkom maar we moesten wel met een andere groep tegelijk meelopen naar de silo's. Beide groepen zouden gaan escapen en zo hoeft er niet twee keer gelopen te worden. Persoonlijk vind ik juist de persoonlijke aandacht per groep belangrijk tijdens een escape. Dit ontbrak hier dus een beetje. In de silo aangekomen kregen wij een intro film te zien met instructies en de uitleg over onze missie. De film was erg mooi verzorgd en toevallig heel erg actueel met wat er momenteel in de wereld speelt. Wel was de intro nogal aan de lange kant. Toen mochten we eindelijk van start. De locatie en de aankleding van de escape zorgen dat je echt in de juiste sfeer terecht komt. Sommige onderdelen van de escape zijn echt super gaaf gemaakt en laten je gewoon even stil staan om aandachtig te kijken. De puzzels waren flink uitdagend en vragen het maximale van je denkvermogen. Wel waren er extreem veel slotjes en behoorlijk wat lees opdrachten. Ook werd er een puzzel overgeslagen omdat we wat tijd hadden verloren in het begin. Hierdoor bleef 1 slot gesloten en dit gaf toch een nare nasmaak toen we uit de kamer kwamen en dit te horen kregen. Als fanatieke escape fanaat geeft het toch een gevoel van onvoldoening en het had misschien beter geweest om niets te zeggen. Na de escape zijn we weer terug gebracht naar de ontvangstruimte en is onze begeleidster direct weer weg gegaan om de andere groep weer op te vangen. Dit vind ik echt wel een puntje van aandacht. De persoonlijke behandeling per groep is essentieel bij een escape room. Wij hebben achteraf dus maar een selfie gemaakt op locatie aangezien de begeleiding niet meer bij ons was. Alles bij elkaar was dit best een leuke escaperoom met een aantal leuke elementen. Alleen de begeleiding daar valt zeker nog wat in te winnen. Vriendelijk personeel maar de finishing touch miste een beetje.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  54:12 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 13 november 2022

Prachtig hotel

Volkel is een bekende locatie voor escape fans. Zodra er een nieuwe kamer wordt geïntroduceerd is het bijna een garantie van kwaliteit. Elke kamer op deze locatie heeft een geweldige uitstraling en geen enkel detail wordt hier gemist. Wij waren dus heel erg enthousiast dat we dit keer langs konden komen voor Lost&Found. Het ontvangst was zoals altijd weer helemaal in de juiste sfeer. Alles ademt hier uit dat je een hotel binnenstapt. Na een leuke korte introductie buiten de kamer mochten we dan echt de escape betreden. Het eerste wat opvalt is de schitterende aankleding. Wat is alles weer tot in de detail afgewerkt! Gewoonweg schitterend. Bij binnenkomst werden wij welkom geheten met een korte introductiefilm waarin het verhaal van de kamer uit de doeken werd gedaan. Hierna is het tijd om uit te gaan zoeken wat hier nu allemaal is gebeurd. We hadden een vrij langzame start waardoor het even duurde tot we de eerste puzzel hadden opgelost. Aangezien wij met 6 personen waren zorgde dit ervoor dat een aantal teamleden wat stil stonden en alleen maar konden wachten. Toen eindelijk de eerste puzzel was opgelost kwamen we eindelijk in een goede flow. Wat een schitterend opgebouwde kamer is dit. Op elk punt in deze kamer zie je met hoeveel detail en liefde deze escape is gemaakt. De puzzels zijn heel uitdagend en je kan met meerdere puzzels tegelijk bezig zijn. Wel is het zo dat ik dan alsnog vindt dat je met 6 personen echt een te grote groep in de kamer hebt rondlopen. Een aantal van 4 personen is meer dan genoeg maar wij hebben hier niet voor gekozen om de kosten per persoon te drukken. Maar het gevolg is dus wel dat je af en toe wat stil staat of dat je een gedeelte van de kamer mist. Als het dus mogelijk is ga dan vooral met max. 4 personen. De puzzels in de kamer zijn allemaal heel goed gevonden en passen perfect in het thema. Het verhaal wat wordt ontrafelt in de kamer is heel goed te volgen en er is eigenlijk geen negatief punt te noemen. Wij hebben het echt heel goed naar ons zin gehad en kunnen alleen maar adviseren dat je deze kamer gespeeld moet hebben! Wederom chapeau voor een schitterende toevoeging in Volkel!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  70:00 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Logica

  kamer237

A Job To Die For

Escape Roosendaal
Geplaatst op: 18 september 2022

Job well done!

Escape roosendaal begint al voordat je langs mag komen voor de fysieke escape. Doormiddel van een mailtje word je al meegenomen in het verhaal en krijg je al "huiswerk" mee. Na het maken van ons "huiswerk" mochten wij dan werkelijk langskomen om te escapen. De escape ligt centraal naast indoor sky-dive roosendaal en het outlet centrum en is dus goed te combineren voor een leuk dagje uit met de familie of vrienden. Voor de deur bij de escape is genoeg ruimte om kosteloos te parkeren. De bereikbaarheid van de escape is dus uitstekend. Na aankomst werden wij ontvangen door onze vriendelijke host en kregen wij een korte introductie buiten de kamer. Hierna betreed je de kamer en krijg je daar ook nog een intro film te zien welke uitlegt waar je je bevind en welk dubbel doel je hebt in de escape. Hierna mag je dan echt van start met alle puzzels. Deze kamer moet het niet hebben van zijn mooie aankleding maar dat is ook niet nodig want alles is prima in thema. Puzzels zijn er genoeg en je wordt echt een uur lang bezig gehouden als groep. Verwacht geen puzzels waardoor je omver wordt geblazen en je hebt echt een uur lang plezier met heel veel variatie en iedereen heeft constant wat te doen. De host gaf ons de juiste begeleiding en gaf kleine duwtjes in de rug zonder echt een hint te geven of een oplossing weg te geven. Dit was erg fijn en goed gedaan. Alles bij elkaar vonden wij dit een verrassend leuke kamer en hebben we een uur lang plezier gehad. Het is een escape room zoals deze in de regel hoort te zijn. Een uur lang even in een andere wereld en dit is uitstekend gelukt!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:45 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Vaudeville

Escape Room 076 Breda
Geplaatst op: 18 september 2022

Fortune is with us!

Deze escape hebben wij moeten boeken als alternatief voor escaperoom 0164 welke ons dubbel had geboekt en ons helaas heeft moeten annuleren. Aangezien we toch nog wel wouden escapen hebben wij na alle recensies deze escape geboekt als alternatief. Eerlijk gezegd waren onze verwachtingen niet hoog gespannen omdat we door de recensies wisten dat deze escape gewoon een uur leuk puzzelen zou zijn zonder zich speciaal te onderscheiden. Met deze gedachte parkeerde wij onze auto ook op een betaalde parkeerplaats in het centrum van Breda. Parkeren voor de deur is niet mogelijk en aangezien het in het centrum is zal je dus wel moeten betalen voor het parkeren. Binnen 3 minuten loop je dan naar de escaperoom welke ondanks de vele winkels om je heen toch duidelijk zichtbaar is in het straatbeeld (als je maar omhoog kijkt). Eenmaal aangekomen in de ontvangstruimte word je vriendelijk welkom geheten en kan je overal plaatsnemen waar je wilt. De ontvangstruimte is enorm en voelt aan als een op zichzelf staand café. Er is dus meer dan genoeg plek om meerdere groepen tegelijk te ontvangen zonder dat het direct storend zal worden. Na een korte introductie werden wij voorgesteld aan onze host Maud welke ons meenam naar de kamer. Hier kregen we nog een korte uitleg en introductie op film. Dan begint de escape zelf en mag je lekker aan de slag. De kamer is erg netjes aangekleed en staat vol verschillende attributen. De uitstraling van deze kamer is voor mijn gevoel niet direct een match met het onderwerp van de kamer (oude theater groep / waarzegster) maar het heeft uiteraard wel elementen die het onderwerp kenbaar maken. De aankleding is wel netjes verzorgd en je bent echt even in een andere tijd en ruimte. De puzzels zijn zeker uitdagend en je moet je brein echt kraken om alle stappen op te lossen. De begeleing van Maud tijdens de escape maar ook ervoor/erna was meer dan uitstekend. Ze voelde precies aan wanneer wij als groep wat ondersteuning nodig hadden of wanneer ze ons beter gewoon kon laten gaan. Alles bij elkaar was dit een erg leuke escape met goede begeleiding en is het zoals in meerdere recensies al wordt genoemd "een leuk uur puzzelen". Onze verwachtingen waren vooraf niet groots maar ik wil deze escape zeker aanraden als je in de buurt bent en je zoekt een leuk uur plezier. Achteraf hebben we nog lekker rustig een drankje gedaan en zijn we weer tevreden naar huis gereden.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:43 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Alleen betaald parkeren

 

Historisch Leiden

Het kruithuisje ligt op een mooie locatie langs het water op een centrale plek in Leiden. Met mooi zomers weer is deze escape goed te combineren met 1 van de restaurantjes of terrassen in de buurt. Parkeren kan tegen betaling in de nabij gelegen parkeergarage. Bij binnenkomst in het kruithuisje werden wij vriendelijk welkom geheten door onze hostess. Het is leuk dat je als introductie wat historie te horen krijgt over Leiden en het kruithuisje en dat men vloeiend over gaat naar het verhaal van de escaperoom. Dit is erg slim gedaan. Na de introductie mag je naar boven om te starten met de escape. Het is geen grote ruimte dus een kleine groep van maximaal 4 personen is aan te raden. De puzzels in de kamer zijn goed gevonden en zijn uitdagend genoeg. Het is knap dat er zoveel puzzels in thema zijn verwerkte in een beperkte ruimte. Alles bij elkaar hebben wij ons prima vermaakt met ouderwets puzzelen. Complimenten aan onze hostess voor de goede begeleiding.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs

 

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 15 mei 2022

You are a number...

De pret van dit avontuur begint al vooraf waardoor je al in een vroeg stadium een spanning begint op te bouwen over wat je kan verwachten als je de gevangenis betreed. Stipt op tijd dien je jezelf bij de gevangenis te melden. Vanaf het moment dat de deur wordt geopend ben je geen persoon meer maar een nummer. Je laat je normale leven achter en stapt binnen in een totaal nieuwe en op zichzelf staande wereld met andere regels en gewoontes. Hier ben je stil , luister je naar het personeel en heb je geen vrije keus. Vanaf dat moment doe je alles om te ontsnappen. Het is tijd om deze wereld achter je te laten en je vrijheid terug te vinden. De gevangenis is zo tot in de detail afgewerkt dat je echt geen onderscheid kan zien met een echte gevangenis uit het dagelijkse leven. Over de puzzels is goed nagedacht en alles past perfect in het thema. Het niveau van de puzzels is zeer gevarieerd en daardoor meer dan uitdagend genoeg. De spanning van het ontsnappen wordt goed opgebouwd en het licht en geluid zorgt ervoor dat je constant in de juiste vibe blijft zitten. Alles bij elkaar was deze kamer een echte topper. Het is zo fijn om te zien dat je na zoveel kamers gespeeld te hebben toch weer verbaasd kan worden door de schitterende afwerking , de leuke puzzels en uitstekende begeleiding. Bij escaperoom Katwijk staat service en kwaliteit bovenaan en dat merk je aan alles. Voeg daarbij toe de enorme passie die de eigenaar heeft voor escapen en de uitkomst is een geweldige kamer die tussen de toppers hoort binnen de escaperooms. We hebben genoten van deze kamer en de top service die we hebben gekregen. We kunnen niet wachten om hier in de toekomst bij een volgende kamer weer terug te keren!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  54:29 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

  Johan Le Van

Tandarts bezoekje....

Villa BreTil ligt recht tegenover vliegveld Gilze Rijen en is prima bereikbaar met de auto. Voor de deur parkeren is geen enkel probleem. Bij binnenkomst stap je direct terug in de tijd. Alles ademt de jaren 40 uit. Dit is erg leuk gedaan en goed in thema. De ontvangstruimte is prettig en je kan hier rustig genieten van een drankje. Na instructies van de assistent van de tandarts mochten wij de praktijk betreden. De aankleding van de kamer is zoals je zou verwachten van een praktijk in de jaren 40 met als duidelijk middelpunt de tandartsstoel. De puzzels zijn leuk in elkaar gezet en uitdagend genoeg. Wij waren met een groep van 6 mensen maar ik zou hier maximaal 4 mensen aanbevelen om de volledige beleving van de kamer te ervaren. Met een grotere groep loop je wel het risico dat er een deel van de groep alleen maar staat te kijken. De begeleiding was prima verzorgd en we kregen op de juiste momenten een kleine duw in de goede richting waardoor je geen risico liep om gefrustreerd te raken in de kamer. Alles bij elkaar was het een fijn uurtje puzzelen.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  55:34 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 27 maart 2022

Waar is Hannah verstopt?

Dit was de 2e kamer die wij gingen spelen bij villa BreTil en is de nieuwere kamer van de 2 kamers welke op dit moment speelbaar zijn. De introductie van de kamers is leuk in thema uitgevoerd en zorgt wel voor een glimlach op je gezicht. Na de uitleg en introductie krijg je ook nog een intro filmpje te zien in de kamer om je helemaal in het verhaal van Hannah te brengen. Dit is prima gedaan en zorgt ervoor dat het verhaal van Hannah helemaal duidelijk is en je precies weet wat je te doen staat. De puzzels zijn zeer gevarieerd en wisselend van niveau. Er zitten in deze kamer enkele puzzels die zeker enorme frustratie kunnen opwekken als je er niet snel genoeg uitkomt hoe deze op te lossen. Andere puzzels zijn juist weer heel leuk in elkaar gezet en zorgen weer voor een glimlach. Gelukkig was de begeleiding goed verzorgd en liep alles bij ons goed door. Er zijn genoeg puzzels en opdrachten maar ik zou deze kamer niet met meer dan 4 personen spelen. Er zitten regelmatig lineare stukken in waardoor je met een grotere groep wel af en toe op elkaar staat te wachten. Het verhaal van de kamer zit duidelijk in elkaar en ook de aankleding is prima verzorgd. Hannah heeft ons voldoende uitgedaagd en we zijn weer met een tevreden gevoel vertrokken.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  58:18 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Goede begeleiding

 

Room 1803

Escape Ede
Geplaatst op: 20 maart 2022

Zie ik dubbel?

Escaperoom Ede ligt op een bedrijventerrein waardoor parkeren voor de deur geen enkel probleem is. Er is genoeg plek en er is geen betaling nodig. Wij waren iets te vroeg voor onze afspraak maar werden vriendelijk welkom geheten en konden in de ontvangstruimte alvast even genieten van wat drinken terwijl onze host nog even wat zaken moest afmaken. Hierna mochten we dan eindelijk beginnen. In de gang van het hotel krijg je een introductiefilm te zien welke het verhaal verteld van de kamer zodat je helemaal in de vibe van de kamer kan komen. Als de introductie is afgerond begint je tijd te lopen en mag je aan de slag. De kamer is netjes aangekleed en is precies hoe een hotelkamer zou moeten zijn. De puzzels zijn uitdagend en passen heel goed in het thema. Het verhaal is heel goed uitgewerkt en word je helemaal duidelijk. Persoonlijk hou ik er alleen niet van als je een "boekje" nodig hebt om puzzels te kunnen oplossen en ben ik er meer fan van dat alles is geïntegreerd in de kamer echter is dit wel iets persoonlijks en maakt dit de kamer niet beter of slechter. Alles bij elkaar was de kamer gewoon goed in elkaar gezet en kan je hier een heel leuk uur beleven.... helaas hadden wij duidelijk een off-day en hebben we nergens echt een flow voor onszelf kunnen vinden.... dat soort dagen zitten er helaas weleens tussen ;-) echter lag dit niet aan de kamer maar aan onszelf. Ik zou de kamer dus zeker aanraden als je in de buurt bent.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Puzzels

 

Houdini's Workshop

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 27 februari 2022

Mooie twist aan bekend verhaal

Het is een stukje rijden maar door de vele positieve recensies konden we het niet laten om in de auto te springen en af te reizen naar België. Bij aankomst is het even goed kijken waar je precies moet zijn omdat er vanaf de buitenkant niet zichtbaar is dat er een escaperoom aanwezig is op de locatie waar we moesten zijn. Gelukkig zagen wij toch nog een sjiek naambord met "the push" erop waardoor we wisten dat we echt op de juiste locatie waren aangekomen. Het parkeren van de auto kan gratis voor de deur dus geen logistieke uitdagingen. Bij binnenkomst wordt je welkom geheten door de enthousiaste eigenaar in een erg leuk ingerichte ruimte waar je prettig kan zitten en een drankje kan doen. Direct merk je dat er alle tijd voor je wordt genomen. Hier is geen massawerk maar echte aandacht voor de bezoekers. Na een fijne kennismaking en introductie mochten we de kamer betreden. De intro film was in de kamer zelf en zat goed en professioneel in elkaar. Hierna mochten we echt van start in de kamer. Het eerste wat opvalt is de fijne afwerking van de kamer. Alles is tot in de detail verzorgd en hierdoor voel je je echt weer even terug in 1914. De puzzels waren allemaal leuk bedacht en paste heel goed bij het verhaal. Persoonlijk vond ik het verhaal ook het mooiste van deze kamer. Doordat deze zo een andere twist heeft dan een standaard houdini kamer is deze totaal anders dan welke "goochel" kamer dan ook. Het bijzondere is dat in deze kamer de goochel kunsten van Houdini niet centraal staan en dit zorgt voor een verfrissende blik op een bekend verhaal. De hele opbouw van de kamer is perfect verzorgd en wordt goed afgesloten waardoor je precies weet wat je net allemaal hebt meegemaakt. Alles bij elkaar was dit echt een hele leuke kamer om te spelen. Chapeau!!


Reactie door The Push Mystery Rooms

27 februari 2022

Bedankt Perry! ;-)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:39 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaert

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 27 februari 2022

Wow! Super! Movie time!

The movies was de 2e kamer die wij gingen spelen bij the Push. Terwijl de eigenaar de kamer aan het klaarzetten was hadden wij de tijd in de prettige ontvangstruimte om even wat te drinken en na te praten over de houdini kamer die wij net hadden gespeeld. Toen de eigenaar klaar was met de voorbereidingen mochten we de kamer betreden. In de kamer krijg je een mooi opgezette introductie film te zien om direct in de sferen te komen van the movies. Na de introductie mochten we dan echt van start. Direct valt op hoe mooi alles is aangekleed. De eigenaar heeft echt alle aandacht gestoken in de afwerking van de kamer en alles is dus tot in de puntjes verzorgd. Wij waren vanaf de eerste minuut helemaal verkocht aan deze kamer. De geuren , decoratie en de gehele sfeer van de kamer is uitmuntend en zorgt ervoor dat je echt in een andere wereld terecht bent gekomen. Door het doorlopen van de kamer kom je terecht in allemaal historische films welk elk met unieke aandacht in elkaar zijn gezet. Het is werkelijk een feest om deze kamer te doorlopen. Zonder heel veel te verklappen kan ik alleen maar zeggen dat de rit naar Dudzele de moeite waard is waar je ook vandaan moet komen. De aankleding , opbouw en zeker ook het einde van de kamer zijn perfect! Ik kan niets anders zeggen dan dat ik na alle kamers die ik al heb gespeeld deze kamer echt tot 1 van mijn absolute favorieten moet bestempelen. Deze kamer is een diamant die iedereen gespeeld moet hebben. De prijs en kwaliteit van deze kamer is meer dan correct en ook de service van de eigenaar is van absoluut top niveau! Ik kan het blijven herhalen maar deze locatie en kamer zijn precies zoals je een escape/experience wilt ervaren! Een absolute topper!


Reactie door The Push Mystery Rooms

27 februari 2022

Dag perry! Wat een klepper van een review. Daar word ik heel blij van :-) Oprecht bedankt! Groetjes


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  86:37 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaert

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 27 februari 2022

Originele storyline

Na al langs te zijn geweest voor hunting season keken wij heel erg uit om weer terug te komen voor Toy Factory. Bij aankomst parkeer je de auto voor de deur en wacht je buiten bij de ingang van de fabriek tot je dienst gaat beginnen. Zodra de manager de deur open doet begint de ervaring. De begeleider zit goed in zijn rol en de introductie is erg geestig en leuk gevonden. Deze zorgt er direct voor dat je begrijpt wat er aan de hand is en wat er van je wordt verwacht. Dit is super leuk opgebouwd en zorgt ervoor dat je helemaal klaar bent om echt te gaan starten aan de escape zelf. Na de introductie is het dan aan jou en je team om de toy factory te ondersteunen. De kamer is heel mooi aangekleed en je kan zien dat er op ieder detail is gelet en dat er heel veel aandacht is gestoken in de kamer. Helaas hadden wij als groep een moment in de kamer waarop we elkaar aan stonden te kijken en niet zeker wisten of alles nu echt bij de ervaring hoorde of dat er achter de schermen iets aan de hand was waardoor wij niet verder konden. Het duurde vrij lang voordat het ons duidelijk werd dat alles bij de ervaring hoorde en er dus niets aan de hand was. Ondanks dat wij dit duidelijk probeerde aan te geven in de kamer hadden wij het gevoel dat de reactie lang op zich liet wachten waardoor het gevoel leefde dat er door 1 persoon meerdere kamers werd begeleid. Na dit kleine stukje van "frustratie" konden wij onze weg vervolgen in de escape. Alle puzzels zijn leuk gevonden en niet heel erg moeilijk. Alles past in thema en er zitten leuke momenten in de escape waar je zeker over napraat als groep als je de kamer weer hebt verlaten. Het einde van de kamer is duidelijk en leuk opgezet. Het grootste minpunt was voor ons na het einde van de kamer. Voor ons is de escape ervaring niet alleen de kamer zelf maar de gehele ervaring van aankomst tot vertrek. Na afloop van de kamer kom je weer in de eerste ruimte terecht waar al je spullen liggen maar er was helaas weinig ruimte om nog een drankje te doen en echt na te praten (ondanks dat er wel een koelkast aanwezig is). De begeleider heeft wel even bij ons gestaan om wat door te spreken en na te praten en was ook heel erg vriendelijk maar wij hadden niet het gevoel dat we even rustig konden zitten en een drankje konden doen (het werd ook niet aangeboden). Wij hadden echt het gevoel dat er veel haast was omdat er een andere groep aanwezig was voor de andere kamer waardoor de begeleider in een spagaat zat omdat beide kamers begeleid moesten worden. Hierdoor was de afsluiting vrij kort en bondig en stonden wij al snel met onze jas aan buiten. Zeker gezien de prijs van de kamer vonden wij dit erg jammer en hadden wij op iets meer gehoopt. Ondanks de negatieve noot is dit wel echt een hele mooie kamer en zeker een kamer die je gespeeld moet hebben want je ziet aan alles dat dit door een eigenaar met passie is gemaakt. Ook wil ik er wel bij zeggen dat onze eerste ervaring qua begeleiding (hunting season) echt uitstekend was en wij hier wel met de juiste "aandacht" zijn geholpen. De ontvangstruimte voor the hunting season leent zich hier ook meer voor. Misschien een goede tip om toch alle groepen hier uiteindelijk te laten afsluiten (ook al weet ik dat je dan misschien 2 groepen samen in 1 ruimte hebt). Alles bij elkaar was de kamer nog steeds heel gaaf maar hadden wij soms het gevoel dat er geen volledige aandacht/tijd was zoals het hoort.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Iets meer aandacht buiten de kamer

 

The Classroom

Forsaken escape room
Geplaatst op: 22 november 2021

Uitdagende classroom

Forsaken escape is te vinden op een industrieterrein en hierdoor is het geen enkel probleem om voor de deur te parkeren. Bij aankomst moet je even aanbellen om binnen te kunnen komen. In de kelder van het gebouw zit de ontvangstruimte van deze escape en deze is heel erg prettig ingedeeld. Je kan er rustig zitten , eventueel wat snacken of drinken maar ook kan je met je team nog even een (computer)spelletje spelen. Wij gingen na een korte uitleg van onze host al vrij snel the classroom in. Het begin is anders dan gemiddeld en is altijd leuk om te doen omdat je wordt gedwongen om samen te werken. De kamer zelf is ingericht zoals je verwacht van een klaslokaal en is dus helemaal in thema. De puzzels zijn voor de gemiddelde escape groep prima te doen en zijn niet te uitdagend. Helaas voor ons lag de eindpuzzel ons niet en hebben we meer dan een kwartier staan tobben om deze op te lossen. Helaas is dit niet gelukt binnen de tijd en waren we pas klaar toen de host al naar ons onderweg was. Als puntje van aandacht hebben wij onze host wel meegegeven dat je niet een kwart van je tijd hoort te vechten met een puzzel omdat dit frustratie oplevert in de kamer en dit is juist wat je wilt voorkomen. Een hint is dan wel gepast. Het was heel fijn dat onze host dit begreep. De kamer is goed te spelen met een groep van 4 personen waarbij je dan allemaal bezig kan zijn. Als je het met 2 personen wilt proberen moet je allebei wel wat ervaring hebben. Het achteraf nalopen van de kamer was erg fijn en hierdoor kreeg je ook mee hoe onderdelen van de kamer werkte waar je niet aan had meegeholpen. Het enige minpunt vind ik dat er achteraf geen foto werd gemaakt. Persoonlijk vind ik dit altijd een leuk aandenken aan je escape avontuur.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Nalopen kamer
 • Geen teamfoto achteraf

 

Beyond Medusa's Gate (VR)

One Hour Lockup
Geplaatst op: 22 november 2021

Schitterende graphics

Dit was onze 2e VR ervaring in Naarden en net als de 1e keer was het ontvangst weer zeer vriendelijk en de begeleiding uitstekend. De locatie zelf is ook heel mooi ingericht met een ruime ontvangstruimte en een mooie VR ruimte waar echt aandacht aan is gegeven qua aankleding. Na een duidelijke uitleg over hoe de VR bril en toebehoren werkt konden wij aan de slag in de virtuele wereld van Medusa. Ik kan niets anders zeggen dan dat Ubisoft echt de mooiste graphics heeft van alle VR die ik tot nu toe heb mogen meemaken. Het beeld is werkelijk fantastisch en het is een beleving om alles om je heen te bewonderen. Ook de bediening is heel makkelijk en echt prima te doen voor alle leeftijdsgroepen. De puzzels in dit verhaal waren allemaal erg leuk en er is veel samenwerking en communicatie nodig om alles op te lossen. Dit was echt een superleuke ervaring en dit heeft ons zeker nieuwsgierig gemaakt naar nog meer VR games dus we gaan dit zeker in de toekomst weer proberen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:16 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Graphics
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

Escaperoom Groenlo - 1627

Escaperoom Groenlo
Geplaatst op: 22 november 2021

Grolle is weer van NL!

Ondanks dat het thema ons niet zo heel erg aansprak zijn wij toch naar Groenlo gereden. De recensies op escapetalk zijn zo lovend dat onze nieuwsgierigheid het toch overwon van het thema welke ons niet aansprak. Om het maar meteen te verklappen hebben wij hier geen seconde spijt van gekregen! Bij binnenkomst word je vriendelijk welkom geheten. De ontvangstruimte is niet groot maar voldoende om even te zitten en eventueel nog na te kunnen kletsen. Ook hier kregen we zoals gewoonlijk een korte uitleg over de kamer en de verschillende instructies waarna wij naar boven toe mochten en hier een introductie film te zien gekregen. De film zelf zag er heel netjes uit en voelde absoluut niet goedkoop en simpel aan en dan kan een intro wat mij betreft echt wel een toegevoegde waarde zijn. Na de intro mochten wij dan eindelijk de kamer betreden. De kamer is helemaal ingericht in de stijl van de tijd waarin je je bevind en er is dus helemaal niets aan te merken op de aankleding. Alles ziet er schitterend uit. De puzzels in de kamer zijn verschillend van niveau maar allemaal zeer uitdagend. Wij waren met een groepje van 4 en ik denk dat dit ook de juiste grootte is voor deze kamer. Met een grotere groep zou ik afraden omdat het anders zeker in het begin erg krap zal aanvoelen. Als je met 4 personen bent heb je in ieder geval gegarandeerd allemaal wat te doen en zal niemand zich vervelen terwijl iemand anders bezig is met een puzzel. De flow in deze kamer was uitstekend en je opdracht was duidelijk. De begeleiding voelde goed aan wanneer er een beetje hulp nodig was om alles lekker soepel te laten lopen. Uiteindelijk hebben we de moord op onze prins kunnen voorkomen en zijn wij echt verbaasd door deze kamer. Het thema is normaal gesproken niet de meest aansprekende voor ons omdat het vaak om grauwe , donkere , middeleeuwse kamers gaat maar in dit geval zal je zeker niet worden teleurgesteld. Dit was een heerlijke puzzel kamer met een mooie aankleding en uitstekende begeleiding.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  49:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica
 • Verhaal

 

Laad meer reviews

0 reviews