Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Carfixer

Senior Escaper

Offline

Omschrijving

Kamers gespeeld die niet op EscapeTalk staan


Other NL:

 • Kidnapped (Laserloods Nijmegen)


Lid sinds

06-09-2018

Statistieken

Escaperooms

22 reviews

96 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


41 forum berichten

22 reviews

Leuk, maar wel mixed feelings

Het was eigenlijk best vreemd dat ik, met inmiddels al zo'n 80 escape rooms op mijn naam, nog nooit "de" Prison Escape had gespeeld. Dus uiteindelijk heb ik wat vrienden opgetrommeld om het eens te proberen.

We werden opgehaald door een bus met bewakers die ons streng vertelden om stil te zijn en recht vooruit te kijken. Helaas was er tijdens ons bezoek ook een groot bedrijfsuitje aan de gang, en die groep vond het nodig om de busrit nogal luidruchtig en grappig te maken. Je hebt natuurlijk weinig controle over je medespelers in dit soort situaties, en ik begrijp dat de bewakers niet wilden ingrijpen, maar het deed wel afbreuk aan de algehele ervaring.

Eenmaal bij de gevangenis aangekomen, begon een langdurig proces van in rijen staan, wachten, lopen, opnieuw in rijen staan, wachten, gevangeniskleding aantrekken, weer wachten, opstellen in rijen, nog meer lopen, enzovoort. Hoewel dit proces de kans bood om kennis te maken met enkele van de "acteurs" en het algemene verhaal van de gevangenis, duurde het voor mijn smaak net iets te lang.

Na de uitgebreide introductie begon eindelijk het echte spel, waarbij je moest interacteren met de bewakers en medegevangenen, informatie moest verzamelen en mogelijke ontsnappingsroutes moest ontdekken. Ondertussen vonden er wat ik in gametermen "scripted events" zou noemen plaats. Dit waren momenten waarop de bewakers de controle over de situatie hernamen en er een stukje toneelspel plaatsvond.

Daarna kwam een lange periode van "vrije tijd" waarin je de gevangenis mocht verkennen. Tijdens dit gedeelte was ik helaas mijn verhaallijn kwijt geraakt. Ik zag medespelers in kamertjes dingen doen, maar ik had geen idee meer hoe ik zelf verder moest. Gelukkig kwam ik op dat moment een vriend tegen die twee verhaallijnen tegelijkertijd volgde, waardoor ik kon aansluiten en uiteindelijk een ontsnappingskans kon benutten. Toch had ik het gevoel dat ik weinig invloed had op de manier waarop ik ontsnapte, en dat het min of meer uit het niets gebeurde.

Een van mijn vrienden vertelde zelfs dat hij gedurende het hele spel geen idee had wat hij moest doen, maar uiteindelijk met een groepje meelopers gewoon naar buiten ging, zonder echt iets "opgelost" te hebben.

Na het spel was er nog een gezellig moment met muziek en een bar waar je met de acteurs en medespelers kon napraten, wat erg leuk was.


Reactie door Prison Escape Doetinchem

16 oktober 2023

Bedankt voor je mooie en uitgebreide review! Dit soort reviews helpen ons enorm om de ervaring nog beter te kunnen maken in de toekomst. Hopelijk heb je over all een goede ervaring bij ons gehad.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Groots
 • NIet echt voor introverts of verlegen mensen
 • Ontsnappen gebeurt een beetje vanzelf
 • Introductie duurt iets te lang

 

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 19 februari 2022

Filmische ervaring

Catacombs stond al 2 jaar op mijn todo lijst, en vandaag eindelijk kunnen spelen. Met enge kamers zoals "I Can Hear You", "Stay in the Dark" en "Crazy Mister Hunter" dacht ik dat niets mij echt meer kon verassen, maar deze kamer heeft een zeer goede spannende opbouw. Introductie van de kamer door de ontvangst host was leuk gedaan, en ook in de kamer wordt je goed aan het verhaal geïntroduceerd. De kamer begint zeer goed en er zijn leuke onderdelen, alleen hadden we op het einde niet heel erg door wat er van ons verwacht werd.

Onze "hulp" praat via een portofoon met je, maar door een nogal sterk Engels accent, de luide achtergrond geluiden en de ruis van de portofoon maakte het moeilijk hoorbaar, waardoor wij het idee kregen dat we het niet goed deden of belangrijke informatie miste. Uiteindelijk hebben we het einde wel gehaald.

Enige punt van kritiek was het ontvangst. Er wordt verwacht van je dat je PRECIES op de aankomst tijd aanbelt bij de kerk. Aangezien de harde regen, probeerde wij al 5 minuten van te voren. Maar geen gehoor. Ook 2 minuten en 1 minuut voor tijd werd er niet gereageerd. Echt stip op de tijd werden we binnen gelaten op het kerkpleintje, waar we uiteindelijk nog 5 minuten in de regen moesten wachten voordat we werden opgehaald. Iets meer clementie had wel gemogen.

Verder, zeker een must-do voor elke Escape liefhebber


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Spannend
 • Verhaal
 • Creepy
 • Beleving
 • Einde licht onduidelijk wat er verwacht werd
 • Hadden we echt niet even iets eerder naar binnen g

  Lisette

I can hear you

Entered
Geplaatst op: 06 december 2021

Gaaf! Gaaf! Gaaf!

2 jaar geleden hadden we hem al een keer gedaan. We hadden al verhalen gehoord dat ie eng en spanned was. En dat hebben we geweten ook. Helaas, omdat we te langzaam en te voorzichtig te werk gegaan, hebben we hem toen qua tijd niet gehaald. Maar wat een beleving. We wilde zeker een keer terugkomen om hem alsnog te halen.

Ondertussen heb ik al 2 andere experiences gedaan met een zelfde soort opzet. "Kidnapped" van Laserloods en ook 2x "Stay In The Dark" DarkPark. De 2e keer Stay In The Dark was helemaal niet meer eng, omdat je eigenlijk alles wel wist, dus hoe eng kan een 2e keer "I Can Hear You" zijn? We weten wat we moeten doen, we weten hoe het werkt. We weten de regels beter waar we aan moeten houden. Dit wordt een eitje.

Maar toen kwam het moment dat je de eerste pikdonkere ruimte binnenstapt, en mijn hart begon gelijk alweer te bonzen. Qua sfeer zetten ze het echt zoveel beter neer dan Stay In the Dark het deed. De onheilspellende geluiden maken het spanned en de stroboscopische lampen maken het moeilijk om rond te kijken. Zichtlijnen zijn goed geblokkeerd dat je nooit echt ver kan kijken, en dat je bij elk hoekje voorzichtig moet doen.

We konden dit keer wat meer tempo in het spel houden omdat we eigenlijk al een beetje wisten wat we moesten doen. Maar dat maakte het niet makkelijker. Zelfs de 2e keer liep ik met een hoog hartritme door de kamer, opgepast waar elk moment het monster weer zou kunnen opduiken.

Wel kan ik een aantal punten opnoemen die mij persoonlijk beetje tegenvielen:

* Ik wat beters verwacht van het einde. Misschien viel het voor ons wat ongelukkig uit omdat iemand op dat moment gepakt werd, maar we hadden misschien iets een spannendere opzet verwacht. Waarbij je iets moet doen terwijl het monster in de kamer "bezig" was of iets dergelijks.

* Ook is het feit dat je gepakt kan worden en eruit gehaald kan worden een mes dat aan twee kanten snijdt. Aan de ene kant, is het vet dat je echt voorzichtig moet blijven en dat je bij een fout eruit kan worden getrokken. Maar aan de andere kant, blijft het ook gewoon zuur voor diegene. Maar zoals ik Stay In The Dark en ook Kidnapped merkte. Als je weet dat je terug kan komen, is dat ten koste van de spanning.

* Het verhaal is goed bedacht en uitgebreid, maar dat zorgt ook voor veel leeswerk. Je krijgt een clipboard mee waarmee je belangrijke verhaal punten als soort "bewijsmateriaal" moet verzamelen. Dit wordt ook als doel van de Escape Room genoemd. Helaas word na het ontsnappen weinig mee gedaan. Het is dus eigenlijk verloren tijd als je hierop focust, wat jammer is, want als je het verhaal beetje volgt terwijl je speelt, doet dit veel met wat je eigenlijk aan het doen bent.

* Ontvangst had misschien iets meer in thema gemogen. Nu wordt je nog vriendelijk ontvangen door de host, die ook vriendelijk je uitleg geeft en je zit in een goed verlichte wachtruimte. Het had eigenlijk al eerder mogen beginnen.


Toch is I Can Hear You meesterlijk opgezet, en een dikke aanrader als je van horror en escape rooms houdt. Ik ben erg benieuwd naar hun nieuwe beleving binnenkort.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Feit dat je gepakt kan worden en eruit gezet kan w
 • Feit dat je gepakt kan worden en eruit gezet kan w

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 13 juli 2020

DE beste Escape Room in Nederland (op dit moment)

Eigenlijk valt er weinig te zeggen over deze kamer zonder het te verpesten. Dit is absoluut de beste kamer in Nederland.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  79:20 min

  down-the-hatch

Low Budget-kamer

Sorry, maar... nee! Dit is NIET wat een Escape Room moet zijn.

Ja het is een ruimte waarin je wordt opgesloten, waar je puzzels moet oplossen en je vind uiteindelijk de sleutel van de deur, maar tegenwoordig is er toch wel echt een standaard gezet wat van een Escape Room wordt verwacht. Ik vraag mij ook serieus af of de makers van deze kamer ooit zelf een Escape Room hebben gespeeld. Of dat ze alleen een simpele uitleg van een Escape Room hebben gehoord en hebben gedacht "Dit kunnen wij ook".

De kamer is één en al low-budget. Geen decor. Geen interessante technieken of foefjes. Geen wow-factor. Geen enkele vorm van flow of spelverloop. Geen verhaal of conclusie. De omschrijving van de kamer gaat iets als: "Wat is er met de journalist gebeurd", maar dit komt nooit meer terug in de kamer. Op een gegeven moment vind je een koffer waarop staat geschreven "NIET OPENEN VOORDAT JE EEN AANWIJZING HEBT GEVONDEN". Dat is gewoon enorm slecht ontwerp. Zorg dan dat die map niet beschikbaar is.

Iets van een "ontvangst" ruimte is er ook niet. Je wordt ontvangen in een halletje (waar het overigens enorm stonk) en that's it. Ook wel apart dat je een formulier moet invullen om toestemming te geven om opgesloten te worden. Oké, dit komt dan wel door de Gemeente Voorschoten, maar het doet ook af van de beleving.

Al en al kan ik deze kamer eigenlijk aan niemand aanraden. Ervaren escapers zullen deze kamer niets vinden, en voor beginnende is het wellicht een slechte introductie.


1

Sfeer: 1.0

Spelbeleving: 1.5

Service: 1.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goedkoop
 • 0.1 Kamer
 • Slechte puzzels
 • Geen verhaal
 • Stinkende "ontvangst"ruimte

 

The Riddle Master

Van Der Ende Racing Inn
Geplaatst op: 03 september 2021

Leuk als extraatje voor als je komt karten, maar ga er niet speciaal hiervoor heen

Wat is het eerste dat bij je opkomt als je denkt aan een kartbaan die naast karten ook lasergamen, glow-in-the-dark minigolf maar ook een Escape Room aanbiedt?

Bij mij kwam vooral "cash grab" en "onpersoonlijk" naar boven. Hier zal vast geen enthousiaste escape room bouwer staan die met trots een mooie kamer heeft gebouwd, maar zal het vast meer gaan om een bedrijf die naast z'n kartbaan ook wel inhaken op de "Escape Room" hype en wat extra's wilt aanbieden.

Dit bleek ook niet heel ver van mijn verwachtingen af te zijn. We werden ontvangen door een jongeman die waarschijnlijk normaal gesproken achter de bar staat. We kregen een korte uitleg, en een telefoon mee die we konden gebruiken om hem te bellen als we een hint nodig hadden.

De kamer zelf is niet heel bijzonder, maar ik moet toegeven dat ik slechtere heb gespeeld. De puzzels verschillen qua moeilijkheid enorm. Sommige zijn vrij simpel, de andere moet je echt in je algemene kennis duiken. Ook is een van de puzzels die je moet doen puur geluk ipv behendigheid.

Dan is er de finale puzzel. De puzzel waarmee je uiteindelijk 50 euro kan (terug)verdienen. Deze is gewoon onmogelijk. Met het vrij ervaren groepje waarmee ik speelde hadden we nog ruim 20 minuten op de klok over. Zelfs met die 20 minuten konden we niet achter het antwoord komen. Het is opzicht duidelijk wat je moet doen, maar het is niet TE doen


~~ Conclusie ~~
Mijn gevoel bij deze kamer is dat deze door een extern bedrijf is gebouwd, maar dat er niet al teveel budget is in gegaan. Het is vooral een toevoeging aan de totaal-beleving voor een dagje karten en bedrijfsuitjes. Leuk om de tijd te vullen. Maar ik zou zeker de kamer niet aanraden aan ervaren escapers. Zeker niet voor de prijs die er wordt voor gevraagd. Zoek dan een kamer die met passie is gebouwd door een enthousiaste eigenaar i.p.v. deze "massa-productie"-kamer


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 5.5


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk voor als je ook gaat karten/lasergamen/golven
 • Prijs/Kwaliteit verhouden
 • Voor een hint moet je bellen
 • Onpersoonlijk
 • Voelt als een massa-productie kamer

  Steven2919

Expeditie

MindEscape
Geplaatst op: 10 januari 2020

Zeer leuke kamer met goed doorgevoerd thema

Behalve het zeer opvallende zwarte systeemplafond is de decoratie in deze kamer echt top. De puzzels zijn erg leuk en houden je goed bezig. Niet alleen met denken maar ook doen, en als je niet actief met een puzzel bezig bent kan je je ook bezig houden met zoek&speur werk. Goed geschikt voor ook wat grotere groepen dus.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:30 min


 • Aankleding met oog op details
 • Puzzels die je bezig houden
 • Hostess(en) zeer gezellig & enthousiast
 • Verhaal komt goed in z'n recht
 • Soms wel wat TE donker
 • Systeemplafond op een tropisch eiland ;)

 

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 10 januari 2020

Mooie aangeklede kamer met wat "mindere" puzzels

Ik had al vernomen dat Wonderland een unieke ervaring was. De kamer heeft een zeer mooie locatie in Centrum Leiden in de Breestraat met een goede decoratie ontvangstruimte. Eigenaar Marieke is een zeer enthousiaste hostess die je goed welkom laat voelen en we zijn ook met een goed gevoel weggaan met nog even napraten.

De kamer zelf is zeker met liefde gebouwd en het thema van Alice in Wonderland komt mooi in z'n recht in. Met een goede aankleding en gebruik van geur, desoriënterende kamers, elk met een ander thema loop je echt door een decor van Wonderland. Toch vond ik de ruimtes wel wat "vierkant" overkomen.nou

De puzzels waren een beetje hit or miss. Aan de ene kant had je leuke puzzels waarbij je verbanden moet leggen met objecten in de kamer die ik erg leuk vond, maar er waren ook wat puzzels die je zo zou kunnen terugvinden in de Nationale IQ-test (Rekenen, Logica). Echt puzzels waar bij je "even lekker bij gaat zitten". Desondanks dat de puzzels mij niet heel erg lagen, vond ik de kamer nog steeds heel leuk en zeker een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Leuke "ouderwetse" kamer

Een klassieke escape room kamer met niet al te veel flair dat gewoon lekker speelt. Daarbij bedoel ik wat simpelere kamer met gewoon goede puzzels dat je bezig houdt ipv dat je 20 kamers door gaat met elke hun eigen puzzels. We waren goed op weg naar een top tijd maar helaas door wat domme foutjes van ons zelf ons in de vingers gesneden (bijna letterlijk).

Zeer leuk en aan te raden kamer


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  40:31 min


 • Technisch goed in elkaar
 • "klassieke" escape room

 

Onverwacht goed!

Laat ik eerlijk zijn: Ik had niet echt hele hoge verwachtingen bij deze kamer. De trailer en foto's op de website leken niet heel te duiden op een hele indrukwekkende kamer. Maar ik kreeg veel te horen van mensen dat hij goed was, en hij zal vast niet voor niets op #1 op EscapeTalk staan.

Maar als je eenmaal de kamer gespeeld hebt, snap je waarom. Ik kan het natuurlijk niet verklappen, maar deze kamer heeft echt iets wat je in geen enkele ander Escape Room ooit zal terug zien. Ik snap dat de trailer en foto's hier niets van laten zien want dat zou zeker de ervaring tegen zitten.

Ik vond de kamer dus ONVERWACHT goed en een zekere "Must-play" kamer


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

THE DOME

Mama Bazooka
Geplaatst op: 07 november 2019

Technisch zeer gave kamer met verrassende elementen

The Dome werd bij veel van mijn vrienden die hem al gedaan hadden als een absolute topper aangeraden, dus ik ging er met hoge verwachtingen al heen, maar deze werden zeker waargemaakt. De kamer is echt heel vet en een hele andere manier van een escape room.

De aankleding is top notch en er worden zeer technische snufjes gebruikt om de beleving af te maken. Maar er zijn ook wat subtielere elementen die je eigenlijk alleen opvallen als je goed oplet (en ook bij ons groepje alleen in het nabespreken naar voren kwamen). Ook het terugkijken zoals we ook bij de Meisjeskamer hebben gedaan is erg leuk.

Een verbeterpunt voor de kamer zou zijn dat het verhaal en de voorkennis die je nodig hebt (bijvoorbeeld de trailer) wat beter in de kamer zouden terugkomen. Nu werd dit door één van de medewerkers voor we de kamer ingingen nog even uitgelegd wat er precies aan de hand was (cyborg hacker Hector, hallucinerende gas, enz) maar dit haalde naar mijn idee het een beetje weg van de beleving. Dus mijn tip aan groepen die de kamer willen doen, bekijk vooraf de trailer (ook te zien in een beeldscherm in het pand) en laat de voor uitleg weg en stap gewoon de kamer in.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Hoog technisch
 • Afwerking, decor
 • Ontvangstruimte met veel te doen
 • Voor uitleg wat belevings brekend

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 20 september 2019

Zeer mooie escape room waar puzzelen voornamelijk is vervangen met opdrachtjes

Bij deze escape room zijn duidelijk kosten noch moeite bespaard om een zeer gave en mooie kamer neer te zetten. De ruimtes zijn zeer mooi aangekleed, inclusief geur (of stank) en de effecten zijn super.

Hoewel het al wordt aangegeven op de website, zijn de puzzels in de meeste gevallen vervangen met enkele, niet al te moeilijke, opdrachtjes waarbij "doen" iets meer centraal staat dan "denken". Dit maakt de escape room dus niet heel moeilijk en zit de lastigheid vooral in het onthouden van lange codes of het door communiceren van reeksen. Maar de presentatie van alles nam de ervaring zeker niet weg.

Het verhaal, hoewel zeer goed uitgedacht, kwam niet bij iedereen even goed over. Bij de nabespreking, waar ook veel meer de details waren uitgelegd kwam het beter tot z'n recht, maar als je aan het spelen bent was je toch iets meer focused op de puzzels/opdrachtjes om deze echt goed te zien.

Na het bezoek nog erg lang met de host lopen napraten over alles wat ook zeer informatief was.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie aankleding
 • Special effects
 • Goede enge elementen
 • Goed uitgedacht verhaal
 • Totaal ervaring
 • Ron Jeremy
 • (Complete) verhaal alleen duidelijk na uitleg
 • Prijzig
 • Vrij makkelijke opdrachten

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 11 april 2019

Leuke originele kamer met brandweer thema

Zeer mooi aangekleede kamer met Brandweer thema. Samen met je team moet je reageren op een brandmelding en achterkomen wat de oorzaak is. Voor hints praat je met de commandant over portofoon, en hoewel ik dit bij andere kamers wat stom zou vinden past dit juist goed bij het thema.

Ook apart was dat in de ruimte weinig "vast" staat. In sommige kamers staan alleen de spullen die je nodig hebt los en de rest van de decoratie staat vastgelijmd. Ik zal niet verklappen waar je terecht gaat komen, maar in de ruimte staat dus ALLES los en dit is misschien in het begin wat overweldigend (wat heb ik nodig). Maar via het verhaal en de hints die je in de kamer vind komt alles goed.

De kamer gebruikt ook een leuk effect dat ik nog niet eerder in een kamer heb gezien

Leuke originele elementen maken de kamer wel af.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie aankleding
 • Meerdere ruimtes
 • Leuk thema
 • Originele effecten
 • Soms wat makkelijke puzzels

 

Jason's Curse

OuterGround
Geplaatst op: 11 april 2019

Mooie kamer met indrukwekkende technieken

Het is een leuke kamer met een goed achterliggend verhaal. Dit verhaal wordt vooral gestuurd door een dagboek die je meekrijgt waarin belangrijke aanwijzingen en instructies voor de te spelen puzzels krijgt. Hoewel dit wel een leuk is voor het verhaal, vertraagde dit het spel wel enorm. En soms leek de aanwijzing in het dagboek ook wel heel veel op de uiteindelijke oplossing. Bijvoorbeeld: "Ik keek 3x naar links, en toen 2x naar rechts en toen 5x naar links voordat ik overstak" in de kamer met een draaislot. (geen echt voorbeeld).

De kamer heeft wel één heel vet effect die ik niet zal spoileren, maar waar je wel even van staat te kijken.

Achteraf heeft de begeleiding een uitgebreide rondleiding in de kamer gegeven en laten zien hoe de kamer volledig automatisch functioneert (ook puzzels waar bij je dat niet zou verwachten) wat ook zeer interessant was. Achteraf met de spelbegeleiders nagesproken en wat escape room aanraders heen en weer gewisseld.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:26 min

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 11 april 2019

Beste Escape Room die ik heb gespeeld

Op het moment heb ik er "slechts" 10 op m'n naam staan, maar als ik moet kiezen welke de beste is komt Honeymoon Hotel zeker op de eerste plek. Hele mooie kamer met wat leuke effecten en unieke elementen en een zekere griezelige sfeer op het einde.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 06 september 2018

Mooie kamer

Kamer is mooi en zeer goed gebouwd. Puzzels waren daarentegen soms wat onlogisch. Ook "milimeter werk" puzzels waren eerder frustrerend dan leuk.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Maffioso kamer

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 11 april 2019

Kamer is oké

Deze kamer gespeeld, en de maker/eigenaar is een zeer enthousiaste jongen die zeker van escape rooms houdt. Toch voelt de kamer zelf wat leegjes en zijn sommige elementen wat simpel opgezet. Bijvoorbeeld A4-tje met een puzzel op een kastje geplakt. Voor de rest geen klagen en is het een leuke kamer om te spelen


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke elementen (Lift ingang bijvoorbeeld)
 • Duidelijk doel/verhaal
 • Enthousiaste eigenaar
 • Soms wat simpele afwerkingen (A4 met een puzzel)

 

Mayflower escaperoom

Pieterskerk Leiden
Geplaatst op: 11 april 2019

Niet een echte escape room, maar wel vermakelijk

De kamer heeft een zeer mooie en unieke locatie in de Pieterskerk waar je normaal nooit zou komen. Helaas vanwege veiligheidsvoorschriften is de kamer niet een echte "Escape room", want de deur gaat nooit op slot. Het doel is om een oud document te vinden in de kamer.

De puzzels waren goed met het verhaal verwerkt. Een groot nadeel waren de vele sloten die gebruikt werden. Dit waren ook vrij unieke digitale sloten waarbij wat uitleg nodig was hoe ze precies werkten en waarvan eentje zelfs een beetje kapot was.

We waren met twee groepen, waarvan mijn groep als eerste was gegaan, en waar we nog leuke berichtjes hebben achtergelaten op het krijtbord voor de tweede groep :)


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.5


Gespeeld in december 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 11 april 2019

Sfeervolle horror kamer met een leuke indeling

The orphanage is een leuke multi-kamer met horror elementen. Je begint de gang van het weeshuis en opent langzaam andere kamers waar je tussen heen en weer loopt. Met een klein groepje het leukst omdat je per kamer kan opsplitsen, maar de enge sfeer zorgt dat je liever bij elkaar blijft.

De laatste puzzel viel een beetje tegen aangezien je deze ook simpelweg kan gokken of zelfs "per ongeluk" kan oplossen. Uiteindelijk vind ik "Freakshow" en "Honeymoon Hotel" wel beter dan deze kamer, maar zeker aan te raden


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:21 min

 

The Dentist

DarkPark Delft
Geplaatst op: 06 september 2018

Slotjes

Kamer is mooi en met ontvangst in de tandarts wachtkamer begint het al. Maar de kamer zelf valt wat tegen omdat het cijferslot naar cijferslot naar cijferslot gaat. Van de 4 kamers die ze bij Escape Challenge hebben vind ik deze toch de minste. Freakshow/Honeymoon/Orphanage steken hier ver boven uit


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 4.5

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Niet de beste introductie voor Escape Rooms

Dit was mijn eerste escape room ooit, maar het liet bij mij niet echt een goed gevoel van het concept escape rooms.

We werden door een nar opgesloten in een (echte) kerker van Kasteel Limbricht. Deze zelfde nar is ook de gene die je via een speaker in de cel aanspreekt en je tips geeft om te ontsnappen, wat een beetje rare rol geeft dan.

De kerker is de enige ruimte en het doel is uiteindelijk de celdeur weer te openen door alle puzzels uiteindelijk samen te brengen.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Echte kerker
 • Geen tijd indicatie

 

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 06 september 2018

Onverwachte momenten maken een vette kamer

In tegenstelling tot The Dentist (zelfde gebouw), is er in The Freakshow geen enkel cijferslot, wat tot originele puzzels zorgt. Elke opgeloste puzzel brengt je naar een nieuwe verrassing


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2016

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

0 reviews