Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Pirate cave

Boedapest , Hongarije

Nu geopend

60 minuten

2 - 7

12 jaar

Lees reviews

Meer over Pirate cave

Disneyland-ride experience and waterfall in an escape room?

Yeah, Pirate Cave made it!

Escape from the prison, get on the pirate raft and find the hidden treasure. Beautiful and authentic decoration, surprising and entertaining riddles, various of wow-effects.


Thema's

Avontuur

Piraten

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

EN

Toilet aanwezig

Escapetalk.nl statistieken

3 likes

29 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Fehér út 10
1106, Boedapest
Hongarije

Route

Route

7 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

BentOOeBentOOeEscape ExpertLid sinds: 14 juli 2019 (114 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 december 2023

Goonie vibe

We hadden best wel hoge verwachtingen van deze kamer. Dat is vaak al een slechte start. Helaas ook nu hadden we er meer van verwacht. De kamer is in stijl maar is het net niet. Ik denk dat 5 jaar geleden deze kamer echt vernieuwde en indrukwekkend was, maar nu voelde het een beetje gedateerd. Er zitten super leuke elementen in, maar als echte escape enthousiasten, zijn we niets vernieuwends tegen gekomen. Sommige puzzels waren leuk maar ietwat vergezocht of onlogisch. Ik zou deze kamer overslaan als je een bezoekje brengt aan budapest.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Bekkies

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Onlogische puzzels

 

MarindeMarindeEscape LegendLid sinds: 10 augustus 2019 (206 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 december 2022

Toffe puzzelkamer uit 2013

#124 Tijdens onze escape vakantie in Boedapest is Pirate Cave de enige kamer waarvoor we het centrum hebben verlaten. Gelukkig heeft Boedapest een goed openbaar vervoersysteem waardoor je gemakkelijk ook deze locatie kunt bereiken. Vanaf metro halte 'Örs vezér tere' loop je zo met de instructie uit de bevestigingsmail naar het industrieterrein en deze kamer. Hier werden we vriendelijk ontvangen. Er is geen ontvangstruimte, maar wel gelegenheid in een naast gelegen gebouw om van het toilet gebruik te maken.

Na een kort gesprekje en een introductiefilmpje konden we de kamer in en van start gaan. Pas naderhand werd vertelt dat de kamer uit 2013 dateert en ondanks dat de kamer wel wat meer gedateerd is had ik echt niet gedacht dat de kamer al zo oud was. De kamer is door de jaren heen goed bijgehouden en zit gewoon als puzzelkamer leuk in elkaar. De aankleding is eenvoudig, maar samen met de muziek is de sfeer wel goed neergezet. De kamer is niet heel uitgebreid, maar thematisch klopt het en met het verplaatsen door de kamer is op een hele originele manier mee omgesprongen.

Bovenal zijn de puzzels overwegend in thema en passen ook de slotjes en attributen bij de tijdsgeest. Het verhaal vond ik niet zo sterk, maar de puzzels zijn leuk om te doen. De puzzels zijn afwisselend, soms uitdagend en vragen om samenwerking. Er zat nog even een Hongaarse instructie in de kamer waardoor de gamemaster binnen moest komen, maar verder verliep de kamer soepel en bijna hintloos. We hebben enkel even vast gezeten op de eindpuzzel toen we daar juist net iets te eenvoudig over dachten. Het hintsysteem paste perfect in thema en vond ik leuk gedaan, er was zelfs een systeem ingebouwd met extra puzzels als offer voor een hint. Wat dat betreft jammer dat we deze niet hebben mogen oplossen.

Als je naar Boedapest gaat en je hebt minder tijd, dan zou ik de reis naar dit industrieterrein overslaan. Heb je meer tijd, ben je gek van puzzels en met twee personen dan is deze kamer nog steeds leuk om mee te pakken.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  47:14 min


 • Sfeer
 • Puzzels en attributen in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Vriendelijke host
 • Hintsysteem
 • Niet zo'n uitgebreide kamer
 • Aankleding wat beperkt

 

One line reviewer One line reviewer Escape GuruLid sinds: 21 augustus 2022 (148 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 maart 2024

Te lange reis voor de kamer

Op zich een leuke puzzelkamer in thema, maar wat te ver reizen vanuit het centrum voor wat het levert.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  47:14 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Weinig origineel
 • Beleving
 • wat gedateerd

 

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (201 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2022

We gingen lekker 'vlot'

Tijdens onze escape trip in Boedapest, brachten we een bezoek aan deze locatie (op aanraden van andere escapers). De locatie vonden wij met google maps lastig te vinden. Dus lees vooral goed de beschrijving in de mail die je krijgt, dan is de locatie wel makkelijk te vinden. We waren wat vroeg en de vorige groep kwam net naar buiten. De eigenaar gaf aan dat hij even tijd nodig had om te resetten, logisch, en wij waren wat vroeg, dus geen probleem. Er is op deze locatie geen ontvangstruimte, dus buiten op een bankje moesten we even wachten. Op dat moment geen probleem, want de zon scheen :-)

De intro van de kamer wordt gedaan aan de hand van een filmpje en daarna konden we beginnen. De kamer is qua aankleding en decoratie niet de allerbeste, maar zeker ook niet slecht. Wij vonden de puzzels die we tegen kwamen heel leuk! Zeker allemaal niet even origineel, maar we hebben ons prima vermaakt en genoten van hoe een escape room volgens ons in de basis hoort te zijn. Een fijne game flow, leuke en afwisselende puzzels en een fijn ontvangst. We speelden de kamer met zijn tweetjes en dat was prima te doen. Voor ervaren escapers krijg je dan denk ik ook de leukste ervaring/beleving.

Voor een leuk puzzeluurtje zit je hier zeker goed! De eigenaar is, terecht, trots op wat hij heeft neergezet en wij hebben daar van genoten. Wat ons betreft zeker een kamer die je moet spelen als je in Boedapest bent!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: M&E

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels
 • Game flow
 • Leuk met zijn 2tjes
 • Prijs

 

drDeedrDeeEscaperLid sinds: 17 september 2022 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 november 2022

Prima piratenkamer met gevarieerde puzzels

Voor deze kamer moet je een stuk reizen vanuit het centrum. We hadden pech want het regende heel hard en toen was het kleine stukje lopen vanaf metrostation ineens wat langer. Gelukkig konden we de ingang snel vinden (het ligt op een soort bedrijventerreintje) en was het binnen lekker warm.

De intro is met video en vond ik niet heel spannend. Maar zodra je de eerste ruimte betreedt komt het piratenthema goed uit de verf. De puzzels vonden we aan het begin leuk en gevarieerd, en hebben op een mooie manier zoekopdrachten ingebouwd in de taakjes. Het hintsysteem hier was wel grappig maar hebben we in het begin niet nodig gehad.

Het spektakelstuk van deze kamer zit in de transitie van de ene naar de andere ruimte, en is leuk gedaan. Op de website spreken ze zelf van een “Disneyland ride experience” en dat is toch wel zwaar overtrokken. Mijn ervaring was meer in de categorie “haha, cool!” dan “jeeeeemig wauw wat een grenzenverleggende ervaring”—maar de kamer is wat ouder, en vijf jaar geleden waren dingen spectaculair waar we nu niet meer zo van opkijken. Misschien was dit voor mij zo'n voorbeeld.

In de laatste ruimte was onze ervaring was minder positief. Mijn vriend is kleurenblind en sowieso ben ik geen enorm fan van kleurenpuzzels (vooral niet als de kleuren dicht bij elkaar liggen en als de ruimte matig verlicht is), en de finalepuzzel was er dus zo een: een kleurenpuzzel met op elkaar lijkende kleuren in een matig verlichte ruimte. Tel daarbij op dat de puzzel ook een beetje vaag was en wij waren niet zo blij. Uiteindelijk wel ontsnapt maar we hadden wel wat hints nodig.

We babbelden nog even na met de host maar dat klikte niet supergoed. Hij is heel trots op zijn kamer en meestal is dat leuk om te zien, maar hier kreeg ik een beetje het gevoel alsof hij vond dat hij de Eiffeltoren had neergezet. Dat maakte ons gesprek wat stroef.

Al met al: prima kamer met een memorabele overgang tussen de ruimtes, puzzels over het algemeen leuk maar eindpuzzel minder. Omdat het zo ver uit het centrum is zou ik hem alleen aanraden als je echt fan bent van het piratenthema.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk decor
 • Gevarieerde puzzels
 • Memorabele transitie tussen ruimtes
 • Vage eindpuzzel
 • Afgelegen locatie

 

TrudyTrudyEscape GuruLid sinds: 30 oktober 2022 (123 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 december 2022

Vrolijke boel

De taxichauffeur die ons naar de afgelegen locatie van deze escaperoom bracht, heeft ons aardig opgelicht, maar dat mocht de pret niet drukken. Het vlot en de waterval zijn leuk gemaakt, maar tegenwoordig zou dit grootser zijn opgezet en met heftiger gebruik van water. Wij vonden het thema wel leuk en hebben lekker gepuzzeld. De host had er zin in en vond dat we na afloop verkleed op de foto moesten. Weer een afschuwelijke teamfoto erbij dus. ;-)


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Origineel

 

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (233 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 december 2022

Mijn nummer 2 in Boedapest in 2018

#78 Tijdens een escape trip in Boedapest in februari 2018 was dit van de 16 kamers die we speelden mijn nummer 2. Hoewel er ondertussen zeker betere kamers zijn dan deze, heb ik het cijfer aangehouden dat ik hem destijds in mijn eigen overzicht heb gegeven.
Ik vond het een leuk thema, de kamer was ruim opgezet en bevatte een bijzonder decorstuk dat toen veel indruk maakte. Ook waren er leuke puzzels. Wij speelden deze kamer op de terugweg naar het vliegveld omdat hij best ver uit het centrum lag, maar ik ben zeer blij dat we dat toen gedaan hebben.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  42:46 min


 • Decor
 • Sfeer
 • Origineel

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig