Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Dollhouse

Schiedam, Nederland

Permanent gesloten

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

16 jaar

Lees reviews

Meer over The Dollhouse

Zijn naam is Peggy Pop

Als pasgeborene werd deze moordlustige man verkocht aan een puissant rijk echtpaar. De vrouw van dit stel had liever een meisje gehad, maar deze was als baby nergens te krijgen….. Het echtpaar besloot de jongen dan maar als meisje op te voeden en hem van de buitenwereld af te zonderen. Ze noemden hem Peggy. De vader was een goede man en bracht van zijn vele zakenreizen de duurste cadeaus mee…..altijd poppen. De moeder liet zijn kamer inrichten met enkel en alleen…..poppen.

In de kamer waar je nu bent moest de jongen zijn jeugdjaren doorbrengen. Hier zat hij, treurig en gekleed in een jurkje omringd door zijn enige vriendinnen, de poppen… 
Na de dood van zijn vader werd het leven nog eenzamer. Zijn moeder leerde hem lezen en schrijven, zo leerde Peggy Pop van de wereld buiten deze kamer. Maar zijn moeder verbood hem naar buiten te gaan om te voorkomen dat hij in contact kwam met anderen. Ze wilde hem enkel voor zichzelf houden. Peggy Pop sprak enkel met de poppen, die luisterden geduldig naar hem en waren de enigen die hem gelukkig maakten. De dag dat de moeder uit jaloezie enkele poppen wilde weggooien, knapte er iets bij hem. Hij wurgde haar, aangemoedigd door de poppen! Zo werd Peggy Pop een moordenaar. Hij besloot om een nieuwe moeder te maken naar het ideaalbeeld van zijn poppen. S ’nachts speurde hij naar slachtoffers, doodde ze en sneed ze in stukken.

Je hebt één uur de tijd om je vrienden te bevrijden en om aan hem te ontsnappen. Lukt dit niet….dan kun je wel raden wat Peggy Pop met je zal doen!

Succes! 
Ps…..zijn moeder spookt ook nog rond


Thema's

Horror

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NL

Escapetalk.nl statistieken

3 likes

43 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Makkersstraat 11
3111 AL, Schiedam
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

17 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

lucasmolenaarlucasmolenaarSenior EscaperLid sinds: 30 juli 2018 (156 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 mei 2022

Chaotische kamer

De eerste kamer begon leuk, we werden verspreid en de kamer zag er een stuk beter uit dan de vorige escape room. Al snel waren we uit deze kamer en de vervolg kamer was een chaotische tweedehandswinkel leek het bijna, ik heb nog nooit zoveel attributen in een kamer gezien, ik wist niet waar ik moest beginnen met zoeken en als ik iets had gevonden wat ik nodig had, was ik het binnen no time weer kwijt in de chaos van deze kamer. De puzzels waren oke en aankleding werd ook steeds minder. Achteraf wel leuk na gekletst met de host


5

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 4.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Decor
 • Te veel spullen
 • Sfeer

 

Double TroubleDouble TroubleEscape ApprenticeLid sinds: 28 oktober 2019 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 januari 2020

ergste escaperoom ervaring ooit!

Bij aankomst zat de eigenaar 5 min voor de afgesproken tijd in der auto, met mededeling: Ik dacht dat jullie niet meer kwamen, dus ik wilde al weg gaan. Het gebouw is een verlaten Soda fabriek en ziet er cool uit. Na een klein praatje met de eigenaar te hebben gehad, kregen we allemaal toch een onveilig gevoel. Pand wat op instorten stond, Ratten die rond liepen en zwervers die in en uit het gebouw liepen en verbleven werd ons verteld. Achteraf hadden we het idee dat het niet brandveilig was, losse draden etc, en hingen stof pluimen.

Escaperoom zelf was basis escaperoom, met 1 scherm voor de kamer met soms een hint. Na 10 min ging het scherm op zwart en zagen geen tijd of hints meer. We liepen op 1 puzzel vast om naar een ander kamer te komen. Vaak gevraagd om hint, maar kregen geen gehoor. We hadden het idee dat we alleen in het gebouw waren gelaten. De scherm ging aan en zagen dat we 40 MINUTEN met 1 puzzel bezig waren geweest, hierdoor werden we erg geïrriteerd.

We konden de volgende kamer in en begonnen aan de puzzels. Standaard puzzels met sloten en raadsels. Na een tijd bezig te zijn geweest besloten we om even op onze horloge te kijken qua tijd. Tot onze schrik zaten we ruim 2 uur in de escaperoom, zonder dat ze dit had overlegd. Onze motivatie was weg en wilde er graag uit, maar de deur was op slot gegaan ( Al werd er gezegd dat deze open bleef )

Reactie kregen we niet , dat we eruit wilden. We kregen hints m.b.t. de puzzels die we al hadden gedaan. dus bleven roepen dat we er uit wilden. Na een tijdje kregen we het gevoel dat we er niet uit mochten komen. De klok kwam in een keer in beeld met een minuut aftel tijd, dus besloten deze af te wachten. De eigenaar leek het leuk om ons te laten schrikken, waardoor ze compleet tegen attributen van haar escaperoom aan rende en op de grond viel. Hierdoor sloopte ze ook der eigen kamer.

Na dit zijn we gelijk weg gegaan en konden zelf niet geloven dat dit zo allemaal gebeurd was. We hebben meerdere escaperooms gedaan via groupon, maar dit was te bizar voor worden. Hierdoor raden wij deze escaproom af!


1.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 2.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Mooi oud pand
 • veiligheid is ver te zoeken
 • ( instortings gevaar, brand gevaar, dieren etc )
 • Basic escaperoom
 • alles wat hier staat!
 • Reservering maken gaat lastig

 

Fr (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 september 2019

Geweldig

Erge leuke kamer goed ontvangst met wat thee aardig personeel die goed betrokken is met de kamer prima kamer en leuke sfeer


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

koenenloeskoenenloesJunior EscaperLid sinds: 25 maart 2019 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2019

Leuke kamer voor de prijs

Eigenaresse is super aardig, leuk gesprek mee gehad. Begin begon goed, daarna helaas veel spullen versleten wat de kamer moeilijk maakt. Verder leuk opgezet en zeker voor deze prijs!!


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

nancyvanrijnnancyvanrijnEscape ApprenticeLid sinds: 10 mei 2019 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 mei 2019

Fantastisch ouderwetse escaperoom

The Dollhouse is een naargeestige kamer waar je qua puzzels terug gaat naar de basis moet. Er zijn weinig special effects of ingenieuze mechanismen, je moet alles vastpakken en uitproberen hoe ranzig het soms ook is. Het is puur puzzelen.
In de kamers is geen duidelijke volgorde waarin je de puzzels afgaat, daardoor MOET je als team goed samenwerken anders kom je er niet uit. Dit alles bijdraagt bij aan de geweldige belevenis.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  59:20 min


 • Heel veel puzzels
 • Mooi oud pand, direct de goede sfeer
 • Samenwerken is een vereiste
 • Mooie kamer voor een eerste escape ervaring

 

wvv85wvv85Escape ExpertLid sinds: 25 november 2017 (96 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 maart 2019

Niet bijzonder

#79 Al eerder de andere kamer gespeeld, maar beide niet bijzonder.
In een oud vervallen pand is de kamer te vinden. Hoe het pand er uitziet, zo ziet de kamer er ook zo'n beetje uit, al aardig versleten.
Simpel van opzet, veel met slotjes.
Jammer dat er zoveel hints gegeven moeten worden en dat we dan alsnog maar bij de 10% horen die het halen. Dan klopt er toch iets niet.
En zeer jammer dat er een aantal onderdelen niet goed opgeruimd waren.
Een echte groupon kamer, waar je geen grote verwachtingen van moet hebben.


5.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  57:00 min


 • Slijtage
 • Veel slotjes
 • Hintsysteem

 

jan078jan078Escape ApprenticeLid sinds: 09 maart 2019 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 09 maart 2019

Heel leuke kamer dit!

Aardige, informele ontvangst. Twee van ons waren te vroeg en konden niet binnen wachten, misschien is dat een verbeterpuntje.
Leuke excaperoom. Lekker ruimtelijk opgezet en veel te ontdekken. De rommeligheid draagt bij aan de uitdaging. Puzzels voldoende gevarieerd. Sfeer is goed, het thema is leuk uitgewerkt. Wel wat donker (misschien een zaklamp ergens in verstoppen?) Tip zou zijn om het onderhoud goed in de gaten te houden met al die poppen en low-tech spelletjes.
Zeker goed voor een leuke ervaring! Je moet wel erg goed opletten wil je hier zonder al teveel tips binnen de tijd uitkomen. Onze jonge begeleidster was betrokken en voelde de sfeer goed aan.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

melly_fitzmelly_fitzEscape ApprenticeLid sinds: 08 januari 2019 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 08 januari 2019

Leuke escape room

Ik heb beide escape rooms gehad is Ik heb een geweldige tijd gehad. De eigenaresse is echt gastvrij en ook de spelletjes zijn erg leuk. Zeker voor herhaling vatbaar.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goed georganiseerd
 • Koud

 

Rom (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 december 2018

Leuke kamer!

Leuke en spannende kamer met verrassende puzzels in een toch wel authentieke locatie. Heel vriendelijk en leuk personeel ook! Daarnaast is de prijs aantrekkelijk :-)


10

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Spannende kamer
 • Leuke puzzels

 

Marco (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 november 2018

Onduidelijk, rommelig en amateuristisch

De ontvangst in dit gammele gebouw was vriendelijk. Dat was ook gelijk het hoogtepunt. De kamer zelf is gemakzuchtig in elkaar gezet en bijzonder rommelig. Er mist structuur. Soms weet je gewoon niet waar je mee bezig bent en dat kost tijd. De puzzels zijn 13 in een dozijn en de eindpuzzel is ronduit lachwekkend slecht. De "schrikmomenten" (zal het niet verklappen) voegen niets toe en zijn gewoon minpunten. Leuk geprobeerd maar de plank volledig misgeslagen.


3

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 6.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijk personeel
 • Amateuristisch
 • Onsamenhangend
 • Rommelig
 • Eindpuzzel lachwekkend slecht
 • Zogenaamde schrikmomenten

 

Monique (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 oktober 2018

Spannend!

Ontvangst was heel vriendelijk en gastvrij! Toen we binnen kwamen was het pand al spannend en de kamer al helemaal! Leuke puzzels en een goed verhaal! Zeker een aanrader


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Mooie aankleding
 • Leuke puzzels

 

PerryPerryEscape GuruLid sinds: 17 oktober 2017 (186 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2018

'Dolend huis'

Bij ontvangst waren de kamers behoorlijk uitgelopen en hebben we ruim 45 minuten moeten wachten voor we konden beginnen. De start van de kamer is leuk verzonnen maar hierna word het heel rommelig. De kamer is prima in thema maar staat zo vol dat het heel chaotisch overkomt. Ook bij ons waren de zaklampen bijna leeg waardoor de kamer erg donker was. Sommige puzzels moeten worden opgelost door basis kennis. Helaas hebben wij geen moment een lekker gevoel gehad in de kamer. Enkele puzzels waren helemaal in thema maar het grootste deel helaas niet. De kamer is ons helaas tegengevallen. De eigenaar is zeker enthousiast en vriendelijk maar helaas was het voor ons geen succes.
Ook jammer dat de foto die we als groep hebben gemaakt nooit online is gekomen op hun facebook pagina


5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 6.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Vriendelijke begeleiding
 • Rommelige kamer
 • Puzzels op basis kennis
 • Veel sloten

 

stephaniestephanieJunior EscaperLid sinds: 13 september 2018 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 september 2018

Een rommelige, chaotische kamer

De escaperoom is gemaakt in een oud monumentenpand. Dit geeft een goede sfeer bij een escaperoom.
We werden vriendelijk ontvangen.

Eenmaal in de kamer was het rommelig en chaotisch. De attributen die voor de puzzels worden gebruikt zijn kapot en/of niet compleet.
Bedrading in de kamer is niet netjes weggewerkt of hangen los. Op de grond lag verf die nog nat was. Oppassen dus dat de kleding niet vies werd!
De kamer is erg donker, de wat oudere spelers hadden moeite met kijken. We kregen 2 zaklampen mee, waarvan er 1 leeg was.
Bij het aangeven van de gebreken werd verteld dat die al bekend was. Werd met een "smoesje" weggelachen.

Een kamer met veel sloten. De kamer en de puzzels hadden niet veel met het verhaal te maken.

Geen aanrader..


3

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 4.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Locatie met escaperoom gevoel
 • Vriendelijk ontvangst
 • Rommelig/chaotisch
 • Kapotte attributen
 • Erg donkere kamer

 

JeanettevanderBijlJeanettevanderBijlEscaperLid sinds: 12 juli 2018 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 augustus 2018

Start met een twist

Vandaag met 5 personen the dollhouse gespeeld.
Na een vriendelijke ontvangst zijn we gestart met spelen.
Er zitten heel veel puzzels in deze kamer en daarmee heel veel sloten!
De kamer oogde rommelig, maar het verhaal sloot wel aan bij de omgeving.
Evt. Hints worden via een scherm gegeven.
Na 45 minuten waren we ontsnapt


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal van de kamer
 • Meerdere ruimtes
 • Rommelig

 

jacqueline_mallejacqueline_malleJunior EscaperLid sinds: 13 juni 2017 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 juli 2018

Leuk en gevarieerd, zeker doen!

Veel varianten puzzels, afwisseling van klassieke sloten en combinatiesloten. Misschien iets te rommelig.
De eigenaar heeft een leuk verhaal bedacht en dit leuk doorgevoerd in de kamer.
Jammer dat er niet meer gedaan is om het verhaal mee rin de beleving te krijgen...zou een extra pluspunt zijn.
Zoals ik al zei, veel variatie in de puzzels, waardoor het erg leuk is en blijft. De sloten zijn niet storend net als het ontbreken van de technische snufjes.
Alles zit logisch in elkaar en is goed op te lossen.
Samengevat een aanrader en wat mij betreft een goede aanvulling op hun eerste kamer.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • verhaal
 • eind vd kamer
 • variatie vd puzzels
 • begin
 • rommelig

 

paulo_portugalpaulo_portugalEscaperLid sinds: 10 januari 2019 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2019

Leuke kamer

Leuke kamer


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 6 personen

Team: Escape Papis

Ontsnapt: Ja

 

Escape PapiEscape PapiJunior EscaperLid sinds: 08 januari 2019 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 februari 2019

Super leuke kamer

Super ontvangst met een warme welkom plus een drankje en een duidelijk uitleg.

Het moment dat je al bij het pand aankomt, heb je al een spannend gevoel. Past perfect bij The Dollhouse.

Leuke puzzels in combinatie met een goed verhaal plus leuke effecten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 6 personen

Team: Escape Papis

Ontsnapt: Ja


 • Special effects
 • Warme welkom
 • Nabespreking
 • Spannende locatie

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig