Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Ghost Castle

Boedapest , Hongarije

Nu geopend

60 minuten

2 - 6

14 jaar

Lees reviews

Meer over Ghost Castle

OUR CHILDHOOD'S FAVORITE BOARD GAME IS NOW REBORN IN LIFE SIZE.

Enter the ghost castle and find the missing family relic!

A distant relative of your family, the Count of the castle, died under suspicious circumstances. His Last Will also makes inheritance subject to interesting conditions. Anyone who finds the lost relic within an hour after entering the estate is entitled to the wealthy heritage. However, many believe that ghosts and other creatures are haunting the castle.

Are you brave enough to face your fears and put yourself to the test?

Hurry up, you don't have much time!

There are no live actors in the Ghost Castle, and no particularly scary items, the game can even be a great choice for families. Our goal was to nostalgically evoke the mood of the board game of the same name. To enhance the excitement, we used light and sound effects. However, we know that it varies from person to person, who is afraid of what, and how much, so if you have any questions, please contact us.

You also have to crawl through tight openingsin the game, but not all team members are required to do that.

Caution! We also use laser lights in the game! Do not look directly into the beam!

Recommended from the age of 14.


Thema's

Avontuur

Eigenschappen

EN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

2 likes

7 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Király utca 14
1061, Boedapest
Hongarije

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

4 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

AmbarianAmbarianEscape ExpertLid sinds: 18 juli 2020 (139 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 oktober 2023

Griezelplezier

We hebben deze kamer gespeeld als onderdeel van onze escapetrip naar Boedapest waar we 22 kamers gespeeld hebben in 2,5 dagen.
Een hels schema, maar zeker de moeite!
Dit was de vierde kamer die we in deze dagen gespeeld hebben. Alle kamers waren met 2 spelers, wat in Boedapest zeker doenbaar is en we hebben ook alle kamers binnen de tijd gehaald.

Eerst als algemene feedback van Aroom. Een beetje zoeken naar de juiste locatie en nog wat onwennig banen we onze weg naar een binnenkoer met een grote hoeveelheid aan deuren die telkens naar een andere kamer leiden. In eerste instantie konden we niet bevatten wat er hier allemaal achter schuilging.
We zijn hier de hele tijd door Noel geleid (ook toen we 2 dagen later terugkwamen om de laatste kamer hier te spelen).
De ontvangst was vlekkeloos, met goed Engels. De ontvangstruimte zelf was zeker aangenaam, met goede airco en de mogelijkheid om water en koffie te drinken (wat duidelijk ook door vele bewoners van het wooncomplex gebruikt wordt). Enkele zetels en tv's met retroconsoles maken het af en je hebt een plaats waar je best wel even kan vertoeven. Ook de lockers zijn ok, waar sommige zelfs een USB aansluiting hebben om de GSM op te laden.

Na het tekenen van een overeenkomst waar alle ongevallen voor eigen rekening zijn (toch wel eerder atypisch in de Benelux) en het bekijken van het verplichte filmpje begon het wachten om te spelen.
Er is een continue flow in/out van mensen die komen spelen. Het toont ook het commerciële karakter van de locatie, maar het voelt nooit storend aan. Eigenlijk hebben we nergens last gehad van andere spelers die we konden horen
Algemeen lazen we op voorhand dat de organisaties in Boedapest flexibel zijn en inspelen op mensen die heel wat kamers spelen (aansluiten van kamers etc.). Dit is tegenwoordig niet meer het geval merken we, waarschijnlijk door de grootte van de industrie.

Hoewel de site aangeeft van niet, kan hier toch met credit card betaald worden. We hadden alles al op voorhand via internet betaald, wat hier in ons nadeel speelde, want daardoor hebben we de korting gemist. Maar goed, er zijn ergere dingen en de prijzen in Boedapest zijn echt nog wel ok.

De kamer:
Wat een leuke kamer was dit! Zoals al gezegd, gebasseerd op spookslot, dus wat griezelige elementen, maar wel opgebouwd met veel lichte kleuren, grappige elementen en nostalgische knipoogjes, prachtig!

Net zoals in alle kamers, logische puzzels, volledig passend in het thema. Niet volledig lineair en met enkele puzzels die heel wat communicatie vragen.
Wat hier ook leuk was, de kamer is niet supergroot, maar door de opbouw en inrichting ervan lijkt deze veel groter en vooral, er lijkt geen einde aan te komen! Steeds weer kleine verrassingen, en toch weer een deur die opent of een ruimte die meer verbergt dan je in eerste instantie denkt.

De eindpuzzel vraagt wat denkwerk en vooral orientatievermogen, maar was een leuke afsluiter.
Naar algemeen plezier, waarschijnlijk de kamer die ons het beste zal bijblijven!

Al ietsje ouder, wat je bij kleine beschadigingen lijkt te zien, hoewel... is iets kapot of een onderdeel van een puzzel? Soms is het moeilijk om het verschil te zien.
Een kamer met ook wat leuke zoekmomenten en vooral, zoek het soms niet te ver in de puzzels :-).


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: TeamBK

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Logica

 

MarindeMarindeEscape MasterLid sinds: 10 augustus 2019 (196 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 november 2022

Gelikt spookkasteel

#114 Tijdens onze escape vakantie in Boedapest hadden we oorspronkelijk drie kamers geboekt bij Aroom op zondag, dit zijn ze uiteindelijke alle vijf geworden (die er op dat moment waren) waarbij we Ghost Castle op vrijdag speelden. Aroom zit super centraal in Boedapest en is gemakkelijk te vinden. Ze hebben hier een gezellige ontvangstruimte waar je kunt zitten, spelletjes kunt spelen en wat drinken. Door de vijf kamers die tegelijkertijd worden gedraaid door een kleiner aantal, ik gok drie, gamemasters verloopt het wel vrij bedrijfsmatig en is het een komen en gaan van mensen.

Ghost Castle wordt geadverteerd als 'family friendly' en daar sluit ik mij helemaal bij aan. De kamer is gebaseerd op het spel Spookslot en heeft een gelikte uitstraling, het is een mooi afgewerkte en sfeervolle kamer in een strakke uitvoering. Hierdoor zie je ook relatief goed waar de puzzels zitten in de kamer, maar dat vind ik niet negatief. Bij de kamers van Aroom krijg je van te voren in de ontvangstruimte een filmpje te zien met de regels en uitleg van sloten, in de kamer een korte toelichting van het hintsysteem en daarna volgt een filmpje waarin de opgave wordt geschetst. Prima opzet wat mij betreft. Wij moesten echter wel erg wennen dat je moet vragen om een hint en ze je geen duwtje in de goede richting geven als je vast zit of achter op schema raakt.

De kamer zit leuk in elkaar, is uitgebreid en bevat afwisselende puzzels. De kamer bevat zoeken, redeneren en samenwerken waarbij je overwegend lineair maar ook soms parallel kon puzzelen. We vonden de kamer lekker lopen op één puzzel na waar we de logica niet van begrepen en wel echt wat hulp nodig hadden. De kamer is mooi en sfeervol, maar zeker niet spannend en je moet niet te veel van een verhaal verwachten.

Kortom, leuke kamer om te spelen, zeker met twee personen.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  49:17 min


 • Afwerking
 • Afwisselende puzzels
 • Thema
 • Om hints vragen
 • Uitleg in de kamer

 

stef007stef007Senior EscaperLid sinds: 14 augustus 2019 (172 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 november 2022

A Room you must play

Escape Experience #161
7 november 2022 – Ghost Castle – AROOM (Boedapest - Hongarije) – 49m17s

Kamer nummer 3 bij AROOM vanavond. We worden achtergelaten op een klein kerkhofje naar het befaamde “Ghost Castle”. Het is er donker, en door gebruik te maken van de juiste belichting wordt er een speciale sfeer gecreëerd. Voor ons staan de gesloten poorten van het kasteel en het kost ons toch wel wat tijd om te weten te komen hoe we kunnen binnen geraken. Deze kamers is blijkbaar toch iets moeilijker dan de twee voorgaande. Nadat we eindelijk binnengeraakt zijn, zie je ook hier weer de geweldige afwerkingsgraad van de kamer. Je voelt je hier echt in een kasteel. Er is hier zo slim met de ruimte gespeeld. Knap!

Het puzzelen blijft moeizaam verlopen en voor het eerst beslissen we om wat hulp te vragen. Onze supervlotte en vriendelijke host wijst ons een beetje in de goede richting en we kunnen weer verder. In het kasteel blijven we maar nieuwe ruimtes ontdekken en het valt telkens weer op hoeveel detail ze in alle ruimtes hebben gestoken. Op een bepaald moment krijgen we een puzzel voorgeschoteld die ons zo'n punthoofd bezorgt dat we opnieuw de hulp van onze game master moeten inroepen. Ook nu worden we met enkele kleine hints richting oplossing geduwd. De eindpuzzel is heel leuk gevonden en dankzij een goede communicatie lossen we deze vlotjes op. Bijna 50 minuten in het Ghost Castle vertoeft. Gelukkig hebben de geesten ons gerust gelaten.
Wie een knap ingerichte kamer met uitdagende puzzels zoekt, mag deze zeker niet overslagen!

Moeilijkheid: Moeilijk
Acteur: Neen
Fear Factor: 1/10
Inkleding: 9/10
Puzzels: 8,5/10
Beleving: 8,5/10


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  49:17 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving

 

drDeedrDeeEscaperLid sinds: 17 september 2022 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 november 2022

Schattige familiekamer met veel zoekopdrachten

Ghost Castle was de derde die we speelden bij AROOM, en we hadden wederom een erg leuke tijd.

Het is geïnspireerd door het bordspel Spookslot, dat ik me vaag herinner van toen ik jong was. Dus denk: mysterieus kasteel, niet eng maar griezelen voor kinderen (kraaien, bomen met ogen, geluid van een uil—dat soort spul). Het decor is niet zo mooi als bij Metro of House of Escobar maar nog steeds heel leuk gedaan en erg sfeervol.

De puzzels zijn niet moeilijk, maar gaan vooral om heel, heel goed zoeken en om je heen kijken. Ik vond dat leuk, en ook wel eens iets anders om een kamer te spelen waar de nadruk zo sterk op zoeken en observeren ligt. En dat maakt hem denk ik ook heel geschikt om met de hele familie te spelen.

De tijd was zo om, en grappig genoeg hadden wij hier meer hints en tijd nodig dan bij Metro of Escobar. Dat zal wel iets zeggen over onze zoekkunsten ;)

Maar leuke kamer met een fijn sfeertje dus! Geen must-play maar als je tijd zat hebt zou ik hem zeker meepakken. En als je een avontuur zoekt met de kids zou ik hem hoog op de lijst plaatsen.

Na de kamer hartelijk afscheid genomen van de jongen die ons de hele ochtend had begeleid. Zelden zo'n prettige host gehad!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke sfeer
 • Fijne host
 • Veel zoekopdrachten

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig