Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

1984 - Big Brother

Boedapest , Hongarije

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6

14 jaar

Lees reviews

Meer over 1984 - Big Brother

1984 is a traditional escape room based on the novel written by George Orwell, where you will find brain-twisters, padlocks, keys and codes. The game is fully enjoyable without any knowledge of the story, however, fans of the book or the movie will find many familiar details in puzzles and pieces of decoration, making the experience more immersive. It is not an easy room but we recommend it to beginners as well – courageous players might even choose it for their first escape, but keep in mind: Big Brother is watching. Always! Can you beat the system?


Thema's

Detective

Klassiek

Eigenschappen

EN

Toilet aanwezig

Escapetalk.nl statistieken

2 likes

9 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Nyár u. 27
1072, Boedapest
Hongarije

Route

Route

5 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

MarindeMarindeEscape LegendLid sinds: 10 augustus 2019 (206 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 november 2022

Old school puzzelen

#120 Op de zaterdag van onze escape vakantie in Boedapest bezochten we na Mystique room E-Exit. Hun kamers staan hier en op lijstjes als EscapeRoomers.de goed aangeschreven, dus we besloten ze alle vier te boeken. Op aanraden van de organisatie speelden we eerst 1984, toen Heaven & Hell, daarna Santa Muerte en we sloten af met Secret Subway. Op deze manier speel je de kamers van oud naar jong en kun je bovendien eerst op hun ene locatie spelen en daarna naar hun volgende locatie gaan.

We werden met super veel enthousiasme ontvangen door de goedlachse Victoria. Na een gezellig praatje konden we al snel van start gaan in 1984. Dit begint met een verhaaltje lezen van een geplastificeerd blaadje in de ontvangstruimte. Ondanks dat dit niet de meest originele manier van starten is, vond ik de verhaaltjes goed geschreven waardoor je in het verhaal komt en was ik blij dat je bij binnenkomst direct kon gaan spelen en de host niet mee naar binnen liep (zoals bij andere kamers in Boedapest). Ook hier is er een gamemaster voor meerdere kamers, maar daar hebben we door de goede puzzelflow geen moment last van gehad. We hebben deze kamer volledig hintloos gespeeld, dus er ook geen gebruik van hoeven maken dat je op de muur moet bonken mocht je in de eerste ruimte een hint nodig hebben.

De kamer is gedateerd en bevat dan ook geen technisch verborgen onderdelen, maar daar is E-Exit ook aan de voorkant heel transparant over. Je gaat dus ook niet snel met te hoge verwachtingen deze kamer spelen. Wij zagen het eigenlijk als een soort opwarmertje voor de andere kamers en hebben geen moment spijt gehad van het boeken. De afwerking is mager maar de sfeer hoort bij het thema en er is voor passende decoratie gekozen. Zelf ken ik het verhaal niet, maar mijn man zei dat ze hier nog wel net iets meer mee hadden kunnen doen in de kamer. De kamer is overzichtelijk en blinkt vooral uit in de puzzels.

Er is best veel te doen en dat vond ik leuk. De puzzels passen best goed bij het thema en zijn netjes in de kamer verwerkt. De puzzels zijn afwisselend en leuk om te doen. En vooral de puzzelflow was super goed. Je rolde zo van het ene in het andere en met zijn tweeën kon je af en toe parallel maar vooral lineair leuk samen puzzelen.

Met een super snelle tijd stonden we weer buiten de kamer en daar werden we met applaus opgewacht. Erg leuk dit enthousiasme, dat geeft een goede sfeer. Als een beetje fanatieke puzzel-fan, zou ik deze kamer dan ook lekker meepakken bij E-Exit wanneer je met twee personen komt spelen.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  27:35 min


  • Afwisselende puzzels
  • Lekker puzzelen
  • Enthousiaste gamemaster
  • Gedateerd

  EscapEline

One line reviewer One line reviewer Escape GuruLid sinds: 21 augustus 2022 (148 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 maart 2024

Ouderwets gepuzzeld

Een erg leuke sfeervolle puzzelkamer met een leuke puzzelflow verwacht geen wonderen maar gewoon goed puzzelen, zeker als je het boek gelezen hebt.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  27:35 min


  • Sfeer
  • Puzzels
  • Goede begeleiding
  • Spannend
  • Wat verouderd

 

stef007stef007Escape ExpertLid sinds: 14 augustus 2019 (185 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 december 2022

Old School kamer

Escape Experience #184
10 november 2022 – 1984, Big Brother – E-Exit (Boedapest - Hongarije) – 23m14s

Vandaag zijn we enkele uren te gast bij E-Exit. Dit bedrijfje is vooral bekend van zijn laatst gebouwde kamer “Secret Subway”. We spelen eerst 2 oudere kamers op de eerste locatie alvorens we ons aan hun nieuwere kamers zullen wagen.

Starten doen we met 1984, Big Brother. Bij het binnenkomen merk je al snel dat dit een wat oudere kamer is. Eenvoudige inkleding, veel slotjes en eigenlijk geen automatische puzzels. Uiteraard is dat helemaal niet erg. Ook old school kamers kunnen veel plezier bezorgen.
Toch is de inkleding hier wel erg summier. Ik zou hier toch wat meer toevoegingen doen. Ook het verhaal komt hier helemaal niet tot zijn recht. Maargoed, het is dan ook al een iets oudere kamer. Puzzelplezier is er dan weer wel. Wie houdt van cijfersloten, gewone slotjes en sleutels, kan zijn hartje hier zeker ophalen. Voor ons was het allemaal wat te vanzelfsprekend en daardoor ook te makkelijk, maar voor beginnende escapers is dit eigenlijk de ideale kamer.

Conclusie: toffe kamer voor beginners, maar voor ervaren rotten toch wel wat té eenvoudig.

Moeilijkheid: Gemakkelijk
Acteur: Neen
Fear Factor: 0/10
Inkleding: 6,5/10
Puzzels: 7/10
Beleving: 6,5/10


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  23:14 min


  • Goede prijs
  • Goede begeleiding

 

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (200 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 april 2022

Oldschool puzzelen

Tijdens onze escape trip naar Boedapest, zijn we gestart bij E-exit en speelden we deze kamer als allereerst. Met het ov is deze locatie prima te bereiken. Je moet ongeveer 10 minuutjes lopen nog tot aan de escape room. We werden ontvangen door een enthousiaste host, dus het begon al goed! Ze vertelde dat 1984 hun oudste kamer is en dat we vanzelf zouden merken hoe de andere kamers zich verbetert hebben ten opzichte van 1984. In 1984 zitten nog veel (cijfer)sloten, heerlijk om weer even oldschool te kunnen puzzelen. Voor het verhaal en de puzzels die daarmee samen hangen, hoef je deze kamer niet te spelen. Het is puur een uurtje lekker puzzelen en slotjes open maken :-) Door sommige dingen moet je wel heen kijken. De afwerking kan beter en wat heel normaal lijkt in Boedapest, dat zijn stickers met 'do not touch' door heel de kamer heen. Zonde wat ons betreft. We mochten onze telefoon meenemen om te gebruiken als we het soms te donker vonden. Tja, ook dat vonden we best bijzonder ;-) en niet echt nodig achteraf.

Wat ons betreft wel een aanrader om mee te pakken als je in Boedapest bent. Zeker ook omdat ze bij E-exit weten wat belangrijk is in het ontvangen van gasten en ze er naar streven om iedereen een leuke tijd te bezorgen.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


  • Enthousiaste host
  • Oldschool puzzelen

 

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (233 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 december 2022

Gerust overslaan

#67 Tijdens een escape trip in Boedapest in februari 2018 was dit van de 16 kamers die we speelden mijn op 1 na slechtste. Zeker met de wetenschap wat er nu aan mogelijkheden bestaat, zou ik deze niet aanraden. De kamer was eenvoudig, rommelig en krakkemikkig ingericht. Ook de puzzels was niet veel bijzonders. Het thema ligt mij ook niet. Deze oudste kamer van E-exit kun je dus rustig overslaan zonder fear of missing out.
NB Het cijfer is wat ik de kamer destijds gegeven heb, dus niet wetende wat voor waanzinnige dingen er daarna nog allemaal meer mogelijk bleken.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  55:20 min


  • Sfeer
  • Decor
  • Puzzels

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig