Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Time Machine

Boedapest , Hongarije

Nu gesloten

60 minuten

2 - 8

Lees reviews

Meer over Time Machine

Doctor Clarence Guinan Donnolly, is a professor from a little town. After several years of hard work, the professor finally managed to build his time machine but during setup phase he stopped the time by accident. Your task is to restart the time before it’s too late and the Town remains the prisoner of time forever.

You only have 60 minutes to overcome all the obstacles and to restart the time machine.

You’ll need to work together to solve mysteries, find hidden relics, infiltrate secret vaults! It’s unlike anything you’ve ever done before. In this game, you will find high stairs, ladders, etc, so some good condition is required. All children under 13 must play with adult supervision.

 


Thema's

Laboratorium

Mysterie

Eigenschappen

EN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Escapetalk.nl statistieken

2 likes

21 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Szent István krt. 9
1055BP, Boedapest
Hongarije

Route

Route

8 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (282 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 juni 2022

Heerlijk puzzelen in prachtige thematische kamer

Het is even graven in het geheugen, want heb deze kamer ruim drie jaar geleden gespeeld, maar wat me in ieder geval glashelder bijstaat is dat het een onwijs toffe kamer is.

We hadden deze kamer spontaan geboekt, nadat we eigenlijk niet voor escape rooms in Boedapest waren. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan... Gelukkig troffen we deze kamer aan.

Het thema is steampunk en ik vind dat die erg goed uitgewerkt was. Ik kan me nog herinneren dat we een beetje rondliepen en aahtjes en oehtjes uitkraamden. Het was toen de 118de kamer, dus dat zegt volgens mij wel iets over de kwaliteit. Ik heb er toentertijd in mijn eigen administratie een 9,5 aangehangen. Dit zal misschien tegenwoordig wat minder zijn door de verjaring.
Ik kan me herinneren dat we heerlijk hebben gepuzzeld met zijn tweetjes en na ruim drie kwartier buiten stonden. Al met al een heerlijke puzzelervaring in een prachtige thematische kamer.

De service is me niet bijgebleven.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: Team MiesMoes

Ontsnapt: Ja  46:50 min

  Drs-jlc

AmbarianAmbarianEscape ExpertLid sinds: 18 juli 2020 (153 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2023

Steampunk ftw

We hebben deze kamer gespeeld als onderdeel van onze escapetrip naar Boedapest waar we 22 kamers gespeeld hebben in 2,5 dagen.
Een hels schema, maar zeker de moeite!
Dit was kamer 7 die we in deze dagen gespeeld hebben. Alle kamers waren met 2 spelers, wat in Boedapest zeker doenbaar is en we hebben ook alle kamers binnen de tijd gehaald.

Eerst als algemene feedback van Mystique room. Net zoals Aroom een interessante locatie met binnenkoer en een gigantische hoeveelheid aan deuren die natuurlijk gelinked zijn aan kamers. Indrukwekkend om te zien.
Er is een continue flow in/out van mensen dus heel levendig. Het toont zeker de populariteit van Mystique rooom.
Algemeen lazen we op voorhand dat de organisaties in Boedapest flexibel zijn en inspelen op mensen die heel wat kamers spelen (aansluiten van kamers etc.). Dit is tegenwoordig niet meer het geval merken we, waarschijnlijk door de grootte van de industrie.
Vermits we hier van 's morgens vroeg tot 's avonds laat zaten hebben we in de eerste kamers wel 1 GM gehad die ons volgde, maar in de late namiddag veranderde dit uiteraard. Het verschil in GM laat zich wel heel hard voelen. Niet iedereen heeft dezelfde training en talenkennis, maar niets problematisch.
Hoewel de site aangeeft van niet, kan hier toch met credit card betaald worden. We hebben alles in het begin afgerekend wat ons ook een leuke korting heeft opgeleverd van 25%.

De kamer zelf, wauw. Dit was 1 van de kanshebbers van onze favoriet bij mystique room, hoewel hij uiteindeiljk voorbij gestoken is door Magic Castle. Het thema spreekt me natuurlijk heel hard aan met alle steampunk elementen. In tegenstelling tot veel andere kamers was deze niet 100% lineair, wat altijd leuker is.
De puzzels zijn allemaal logisch met enkele heel speciale uitwerkingen die we nog nergens anders gezien hebben. De logica zat zo goed in elkaar dat we hier een supersnelle flow hadden.
Voor mij was dit dan ook het grootste nadeel van de kamer... hij was zo snel gedaan. Achteraf bleek wel dat we blijkbaar het record met 2 personen gevestigd hadden en we zijn dus duidelijk echt wel erdoor gevlogen.

De decoratie van de kamer is een allegaartje van tandwielen, lampen, koper, ... Grote chaos, maar heel passend in het thema.
Deze kamer raden we zeker aan. Hoewel snel opgelost door ons, hebben we van elke minuut genoten!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: TeamBK

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Logica
 • Thema
 • Moeilijkheidsgraad
 • Kort

 

MarindeMarindeEscape LegendLid sinds: 10 augustus 2019 (203 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 november 2022

Tegenvallende steampunk

#119 Na het spelen van Pirate Bay en Magic Castle, gingen we als derde kamer op de zaterdag door naar Time Machine. Oorspronkelijk was dit onze derde en laatste kamer bij Mystique room en op basis van de aanbeveling van Mystique room zelf speelden we deze als laatste. Later voegden we nog Cube en Alice toe aan ons weekend op de maandagochtend, omdat Mystique room als één van de weinige locaties vroeg open is.

De locatie van Mystique room ligt iets verder aan de rand van het centrum, maar is nog steeds goed te voet te bereiken. De organisatie is professioneel en heeft een prima ontvangstruimte waar het geen probleem is om tussen het spelen van kamers te verblijven. Doordat deze kamer werd geadviseerd om als laatste te spelen verwacht je hier automatisch het meeste van. Na het spelen van Magic Castle, waar we enthousiast over waren, viel deze kamer daarom extra tegen. Onze gamemaster was niet erg enthousiast en opnieuw ontvingen we een walkie-talkie en uitleg in de kamer.

Een steampunk thema kan heel leuk uitpakken of sterk worden neergezet, maar dat vond ik hier wat tegenvallen. Er was geen overall goede sfeer, maar meer hier en daar een uitgewerkt onderdeel en verder een wat kale en klinische uitstraling. De puzzels waren gedeeltelijk in thema, soms leuke doe-dingen maar ook tellen, zoeken of zelfs een keer random gokken. De kamer is op sommige onderdelen technisch en op andere onderdelen mechanisch of met verschillende soorten slotjes.

We hebben de kamer hintloos gespeeld en best snel gehaald. De puzzels verliepen voor ons gevoel dan ook best logisch en als je ergens nog net niet mee verder kon was het best helder waar je nog een ander onderdeel niet gebruikt had om mee verder te puzzelen. Het einde was tof gedaan en maakte het verhaal rond, maar als je dan denkt van 'huh, dat interessante ding, daar hebben we niks mee gedaan' en dat blijkt zo te horen, blijf je toch een beetje verward achter.

We mochten als herennering een foto maken, maar vonden het wel wat vreemd dat we hiervoor zelf de attributen moesten pakken om een selfie te maken. Al met al staat deze kamer naar onze beleving te hoog op verschillende lijstjes en aanbevelingen. Je kunt hier beste lekker puzzelen, maar ik zou deze overslaan als je bij Mystique room komt spelen. Ik vind de andere kamers hier leuker en ze hebben zóveel kamers dat je waarschijnlijk toch zult moeten kiezen.


7

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  30:00 min


 • Toffe mechanische puzzel
 • Leuk effect van slotpuzzel
 • Walkie-talkie
 • Uitleg in de kamer
 • Te hoge aanbevelingen

 

stef007stef007Senior EscaperLid sinds: 14 augustus 2019 (181 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 december 2022

Ontgoocheling....

Escape Experience #183
9 november 2022 – Time Machine – Mystique Room (Boedapest - Hongarije) – 19m23s

Als elfde én laatste kamer van de dag moeten we toch nog even alles op alles zetten, want deze kamer is toch wel één van de moeilijkere kamers hier bij Mystique, volgens onze host.
Hooggespannen verwachtingen…
Het thema in deze kamer is Steampunk en dat merk je direct bij het binnenkomen van de ruimte. Deze is goed gevuld met allerhande details. Leuk gedaan!
We kunnen op verschillende plaatsen starten met onze puzzels en verdelen ons dan ook direct. Ahja, deze kamer is immers moeilijk, dus best onze tijd optimaal benutten. Doordat we ongeveer tegelijkertijd klaar zijn, krijgen we de deur naar de tweede ruimte zeer snel open. Hier staat een gigantisch grote “machine” die we in gang moeten krijgen. De ruimte zelf is redelijk groot, maar vooral de muren zijn goed gevuld. We hebben niet direct door wat de bedoeling is van bepaalde onderdelen in de ruimte. Ze lijken een mechanisch proces in gang te kunnen steken, maar we slagen er niet in bepaalde onderdelen in beweging te krijgen.
Toch worden een heel aantal andere puzzels wél in sneltreintempo opgelost en bij de laatste handeling blijkt dat de machine plots in beweging komt. Geweldig om te zien!
Helaas blijkt dat ook de tijd gestopt is en onze missie geslaagd is. 19,5 minuten! Een record, maar jammer genoeg één met een wrange nasmaak. Een moeilijke kamer die je op 20 minuten kan uitspelen, dat klopt toch niet echt…

Dus ja, ondanks de geweldige inkleding en sfeer is dit toch geen al te beste ervaring geweest. Liever geen record dan en wat meer speltijd / spelplezier…

Moeilijkheid: Gemakkelijk
Acteur: Neen
Fear Factor: 0/10
Inkleding: 8,5/10
Puzzels: 6/10
Beleving: 5/10


6

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  19:23 min


 • Sfeer
 • Decor
 • Puzzels
 • Beleving

 

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (200 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 april 2022

Aanrader!

Tijdens onze escape trip naar Boedapest, speelden we bij Mystique Room in totaal 4 kamers. We begonnen met 'Time Machine'. De locatie is makkelijk te bereiken met het ov. We werden jammer genoeg wat ongemakkelijk en koel ontvangen, terwijl we tijdens ons eerste bezoek 3 kamers achter elkaar kwamen spelen. Maar goed, we kwamen tenslotte om te escapen, dus we hielden de moed er in!

Voor ons was Time Machine één van de leukste kamers op deze locatie (ze hebben hier 11 escape rooms, de 12e wordt gebouwd). We hadden er niet zo veel verwachtingen van, maar toen de deur open ging van de kamer, viel ons gelijk het mooie decor op. Wat in Boedapest trouwens heel gewoon is, dat zijn stickers met 'do not touch' door heel de kamer heen. Zonde wat ons betreft, maar hier lijkt het heel normaal. De puzzels in de kamer vonden we bijna allemaal leuk om te doen. Er zit één frustrerende behendigheidspuzzel in, die niet helemaal lekker werkte voor ons gevoel. Verder vonden we dit een leuke kamer om te spelen. Hij zit vrij logisch in elkaar en was uitdagend om met zijn tweetjes te spelen! Met heel veel meer zouden we de kamer ook niet aanraden, want dan loop je elkaar in de weg. Met max. 4 is het nog te doen denken we.

Voor een warm ontvangst en het uitwisselen van escape ervaringen, hoef je hier niet te komen. Maar wil je veel escapen in korte tijd, dan zit je hier wel goed. Naast Time Machine vonden wij Magic Castle de leukste die we hier hebben gespeeld.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 6.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: M&E

Ontsnapt: Ja


 • Toffe aankleding
 • Leuk en uitdagend om te spelen met zijn 2en
 • Ontvangst/service

 

slinger13 slinger13 Escape MasterLid sinds: 02 november 2020 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 februari 2023

Verschrikkelijk

Verschrikkelijke kamer voor ons . Veel onlogische puzzels en sommige dingen waren verstopt op een plek waar je ze niet vind zonder hint . Decor zag er wel goed uit maar de kamer was niet ons ding


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

drDeedrDeeEscaperLid sinds: 17 september 2022 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 november 2022

Toffe steampunkkamer maar het blijft fabriekswerk

We speelden deze kamer bij ons eerste bezoek aan Mystique, en net nadat we hun piratenkamer hadden gedaan. We wisselden van host maar onze nieuwe gastheer kwam (hoe is het mogelijk) nóg ongeïnteresseerder over en maakte de indruk dat hij liever met zijn collega's was blijven hangen dan ons te begeleiden. Geen topstart.

Toen we de kamer in stapten werd ons humeur weer wat beter. Het is niet groot maar het steampunkthema is hier mooi verwerkt en naarmate je verder komt in het spel wordt door de ruimte ook steeds toffer.

De puzzels zijn een stuk moeilijker dan bij de piratenkamer, maar daar waren ze ook vrij makkelijk. Er zitten wel wat red herrings in; als je wat ervaring hebt zal je de relevante items van de dingen kunnen scheiden die meer decoratie zijn. Ze waren grotendeels heel leuk om te doen en we vonden dat denk- en doe-opgaven in goede balans waren.

In het latere stadium van het spel liepen we op een gegeven moment vast op een puzzel die in ook een beetje gezocht was (vonden wij). We hadden een hint nodig maar de communicatie met de host verliep zeer stroef—het kostte ons moeite om überhaupt aandacht te krijgen en de boodschap die we kregen was ook niet direct bruikbaar, we moesten drie keer doorvragen (ze gebruiken hier walkie-talkies als hintsyseem, sowieso niet top). Ik denk eigenlijk dat de host ons spel niet echt heeft gevolgd.

Uiteindelijk zijn we net op tijd ontsnapt, maar dat had wel wat voeten in aarde en we waren toch een beetje gefrustreerd door de stroeve communicatie met de host. Toen hij ons bij de uitgang kwam ophalen had hij bovendien weer diezelfde ongeïnteresseerde uitstraling—alsof wij hem met onze vraag om begeleiding ernstig hadden gestoord tijdens een zeer belangrijke klus.

Wat dus een mooie ervaring had kunnen zijn in een toffe steampunkkamer met uitdagende puzzels kreeg toch een vrij bittere afdronk door de onaardige host. Je krijgt de indruk dat de werknemers hier de begeleiding als fabriekswerk zien, en dat is onplezierig.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 4.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Uitdagende puzzels
 • Steampunkthema mooi neergezet
 • Slechte begeleiding

 

CharlotteCharlotteEscape ExpertLid sinds: 15 mei 2019 (161 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 april 2022

Time Machine

#37 - Mystique is best een groot bedrijf, er staan wat banken en volgens mij kon je er ook wel wat drinken, maar erg uitnodigend was het niet. Sommige hosts namen wel de tijd, anderen waren gehaast en onpersoonlijk. Sowieso namen ze niet heel erg de tijd voor je, want ze waren meerdere kamers aan het draaien. Het hintsysteem met walkie-talkies vond ik onprettig: veel ruis en de host lette vaak helemaal niet op.

De eerste kamer die we speelden in Boedapest en ik was aangenaam verrast. Het zag er mooi uit en had leuke, afwisselende puzzels. De kamer is niet heel moeilijk voor Nederlandse begrippen, maar dat bleek bijna overal zo te zijn in Boedapest. De meeste onderdelen in deze kamer werkten prima, behalve één slot dat niet goed werkte. Ik was wel blij dat we deze kamers met 3 personen hadden geboekt Ik denk dat meer personen qua ruimte echt niet prettig is.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig

10 andere kamers op deze locatie