Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Alice

Boedapest , Hongarije

Nu geopend

60 minuten

2 - 6

Lees reviews

Meer over Alice

The strange creatures of Wonderland have disappeared. There is no trace of the Egg, the Rabbit, the Twins and even the Mad Hatter has gone missing. It’s your turn to find them. Let’s take the challenge! In other words, let’s get down to the rabbit hole!

You’ll need to work together to solve mysteries, find hidden relics, infiltrate secret vaults! It’s unlike anything you’ve ever done before. In this game, you will find high stairs, ladders, etc, so some good condition is required. All children under 13 must play with adult supervision.

 


Thema's

Mysterie

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie vriendelijk

EN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Escapetalk.nl statistieken

1 likes

13 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Szent István krt. 9
1055BP, Boedapest
Hongarije

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

5 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

AmbarianAmbarianEscape ExpertLid sinds: 18 juli 2020 (119 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2023

Op stap met Alice

We hebben deze kamer gespeeld als onderdeel van onze escapetrip naar Boedapest waar we 22 kamers gespeeld hebben in 2,5 dagen.
Een hels schema, maar zeker de moeite!
Dit was kamer 10 die we in deze dagen gespeeld hebben. Alle kamers waren met 2 spelers, wat in Boedapest zeker doenbaar is en we hebben ook alle kamers binnen de tijd gehaald.

Eerst als algemene feedback van Mystique room. Net zoals Aroom een interessante locatie met binnenkoer en een gigantische hoeveelheid aan deuren die natuurlijk gelinked zijn aan kamers. Indrukwekkend om te zien.
Er is een continue flow in/out van mensen dus heel levendig. Het toont zeker de populariteit van Mystique rooom.
Algemeen lazen we op voorhand dat de organisaties in Boedapest flexibel zijn en inspelen op mensen die heel wat kamers spelen (aansluiten van kamers etc.). Dit is tegenwoordig niet meer het geval merken we, waarschijnlijk door de grootte van de industrie.
Vermits we hier van 's morgens vroeg tot 's avonds laat zaten hebben we in de eerste kamers wel 1 GM gehad die ons volgde, maar in de late namiddag veranderde dit uiteraard. Het verschil in GM laat zich wel heel hard voelen. Niet iedereen heeft dezelfde training en talenkennis, maar niets problematisch.
Hoewel de site aangeeft van niet, kan hier toch met credit card betaald worden. We hebben alles in het begin afgerekend wat ons ook een leuke korting heeft opgeleverd van 25%.

De Alice kamer is weer zo eentje waar je binnenkomt en gewoon "wauw" kan zeggen. Ook veel grappige elementen en een mix van Tim Burton en Disney elementen.
Hier is veel werk en tijd ingestoken. De start van het puzzelen ging wat moeilijker. Heel wat geprobeerd, maar de eerste puzzel was voor ons een beetje onlogisch, maar met de nodige hint zijn we vertrokken geraakt. Van daaruit was het heel wat vlotter. Heel wat leuke elementen in de kamer waar er geregeld geklauterd en teruggekeerd moet worden. Decor wordt ook alleen maar beter in de kamer.

Eén puzzel is volgens ons verkeerd naar het Engels vertaald. Het doel is duidelijk, maar de executie volgens de tekst is niet echt mogelijk. Het geeft voldoende richting om dan met powersolving verder te gaan, maar toch jammer. Vooral omdat de GM dit niet wou inzien nadien.
Als ik de andere commentaren hier lees, dan zijn we zeker niet de enige :).

De doe puzzel die hier ergens anders ook vermeld staat werkt duidelijk niet altijd. Het is ook een moeilijkere puzzel als je maar met 2 bent, maar goed, we zijn er toch doorgeraakt. (heeft wel wat onderhoud nodig)

De allerlaatste puzzel is een beetje een verrassing, maar maakt duidelijk wat het hoofddoel in de kamer is. Het is dan ook een goede test hoeveel aandacht je gehad hebt tijdens de gehele kamer.

Leuke kamer bij Mystique room die ons ook warm maakte voor de tweede Alice kamer daar, maar jammer genoeg was dat eerder een domper (zeker na deze leuke kamer die we toch aanraden)


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: TeamBK

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Decor
 • Sfeer
 • Logica
 • Heeft onderhoud nodig (toch op 1 puzzel)

 

MarindeMarindeEscape MasterLid sinds: 10 augustus 2019 (157 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 december 2022

Origineel, maar wij zagen het niet helemaal

#132 Op de laatste dag van onze escape vakantie in Boedapest speelden we op maandagochtend, voordat we naar het vliegveld moesten, als allerlaatste kamer Alice. Dit was onze vijfde kamer bij Mystique Room en de walkie-talkie die mee ging was ons inmiddels bekend. Bij de instructie over de kamer werd gezegd dat je soms elementen tegenkomt waar je op dat moment nog niks mee kan, iets wat ons best wel dwars heeft gezeten bij het spelen van deze kamer. Wij lieten daardoor soms ook dingen links liggen die we juist wel nu nodig hadden, oeps.

Eigenlijk vind ik dat deze kamer heel leuk in elkaar zit en het thema goed is uitgewerkt, afgezien van het gebrek aan muziek. De kamer nogmaals doornemend op de weg naar het vliegveld kan ik namelijk niet zeggen dat het onlogisch in elkaar zat. We zagen het echter vaker niet dan wel en dat frustreert op een gegeven moment. Zo hadden we al vrij aan het begin van de kamer een heleboel informatie maar ook net niks, waardoor we tegen onze zin in om een hint zijn gaan vragen en de hint vervolgens het gevoel voedde dat we niet lekker bezig waren. Later kwam daar in de kamer nog een puzzel bij die je kunt betwisten en dan is het plaatje wel compleet. Maar daar tussendoor zaten ook een heleboel leuke puzzels en momenten.

De kamer is goed uitgewerkt in het thema en bevat veel kenmerkende elementen uit de film. De puzzels in de kamer zijn in het thema verwerkt, lineair en afwisselend. Ze zijn soms een kwestie van goed combineren en goed (heel goed) kijken, en soms meer uitdagend in de behendigheid, de samenwerking/communicatie of beredenering. Wat dat betreft was het een hele afwisselende kamer, die naar mate het vorderde steeds mooier werd.

Op ons verzoek hebben we de kamer naderhand nog helemaal nagelopen, dat vond ik een leuke afsluiting waardoor sommige zaken beter op hun plek vielen. Jammer dat bij ons de flow niet zo goed was, want de kamer zit leuk in elkaar! Reminder voor ons zelf: zit je vast, beredeneer dan rustig welke informatie je allemaal al wél hebt.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  57:56 min


 • Uitwerking thema
 • Herkenbare elementen uit de film
 • Afwisselende puzzels
 • Walkie-talkie
 • Gebrek aan achtergrondmuziek

 

stef007stef007Senior EscaperLid sinds: 14 augustus 2019 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 november 2022

Mooie kamer, verschrikkelijke flow...

Escape Experience #176
9 november 2022 – Alice – Mystique Room (Boedapest - Hongarije) – 59m55s

Nadat we hier vanmorgen The Hatter speelden, is het nu de beurt aan Alice. Als we binnenkomen, is hier weer de zeer herkenbare Alice in Wonderland inkleding. Voor mij initieel wat te kaal, maar wel perfect binnen het thema. Het puzzelen verloopt aanvankelijk desastreus. We hebben alles wel 10 keer opnieuw bekeken, maar begrijpen totaal niet wat de bedoeling is. Ondertussen zijn we 15 minuten ver en hebben we amper progressie gemaakt. Frustrerend… Met wat hulp van onze game master geraken we dan toch verder tot we bij de befaamde doepuzzel terecht komen. Een puzzel waar honderden verschillende mogelijkheden zijn en waar we enkel af en toe een geluidje horen. Wat moeten we hiermee en hoe moeten we de geluidjes interpreteren? Geen idee. Achteraf blijkt dat we dat helemaal niet kunnen oplossen zonder bijkomende info; enorm jammer dat de puzzel dan al zo vroeg “beschikbaar” wordt. Soit, nog eens een kwartier verloren. Echt vlot loopt het duidelijk allemaal niet.
De inkleding in de volgende ruimtes gaat gelukkig wel crescendo, het puzzelplezier en daardoor ook de flow blijven helaas wat achterwege.

Mooie kamer, maar frustrerend trage flow. Jammer, want dit is een kamer met énorm veel potentie…

Moeilijkheid: Moeilijk
Acteur: Neen
Fear Factor: 0/10
Inkleding: 9/10
Puzzels: 6,5/10
Beleving: 5,5/10


6

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:55 min


 • Origineel
 • Verhaal
 • Decor
 • Beleving

 

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (198 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 april 2022

Alice.. ik weet het niet zo goed

Tijdens onze escape trip naar Boedapest, speelden we bij Mystique Room in totaal 4 kamers. De locatie is makkelijk te bereiken met het ov. We werden jammer genoeg wat ongemakkelijk en koel ontvangen, terwijl we tijdens dit bezoek 3 kamers achter elkaar kwamen spelen. Maar goed, we kwamen tenslotte om te escapen, dus we hielden de moed er in!

Na 'Time Machine' en 'Pirat Bay', was 'Alice' aan de beurt. Wederom kregen we walkie talkies mee om hints te vragen en kwamen we de 'do not touch' stickers weer tegen. Alice was voor ons een kamer waar we niet lekker in de flow kwamen. We snapten niet helemaal wat er van ons werd verwacht en hebben ons tegen het einde aan onwijs geërgerd aan een behendigheidspuzzel die te veel tijd in beslag nam. Qua aankleding en decor zag het er prima uit en kwam het thema wel tot zijn recht. Mocht je in Boedapest zijn, dan zouden we op deze locatie 'Time Machine' en 'Magic Castle' aanraden, maar dat is puur omdat wij het zo hebben ervaren.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: M&E

Ontsnapt: Ja


 • Thema
 • Sfeer
 • Behendigheidspuzzel
 • Ontvangst/service

 

CharlotteCharlotteEscape ExpertLid sinds: 15 mei 2019 (156 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 april 2022

Alice

#49 - Mystique is best een groot bedrijf, er staan wat banken en volgens mij kon je er ook wel wat drinken, maar erg uitnodigend was het niet. Sommige hosts namen wel de tijd, anderen waren gehaast en onpersoonlijk. Sowieso namen ze niet heel erg de tijd voor je, want ze waren meerdere kamers aan het draaien. Het hintsysteem met walkie-talkies vond ik onprettig: veel ruis en de host lette vaak helemaal niet op. Alle kamers hadden best wel wat technische foutjes, wat echt jammer was.

Het thema sprak mij erg aan en het zag er heel mooi uit. De kamer had leuke, afwisselende puzzels. Een onderdeel in de kamer was al versleten en werkte daarom niet goed, wat bijzonder is voor een kamer die nog geen drie maanden open is.

Als je hier gaat escapen, verwacht dan niet de beste service, maar wel een mooie, leuke kamer, zeker voor de prijs die je ervoor betaalt.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  48:30 min

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig

9 andere kamers op deze locatie