Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

L'Architecte

Rotterdam, Nederland

Nu gesloten

60 minuten

3 - 6

16 jaar

Lees reviews

Meer over L'Architecte

Het mysterie van L’Architecte bevindt zich in de kelders van de Arminiuskerk, gelegen aan de start van de WittedeWithstraat te Rotterdam. Jullie groep krijgt 60 minuten de tijd om te ontsnappen. Slechts 40% ontsnapt uit deze kamer. Jullie host neemt je mee in de historie en laat jullie de nieuw ondekte kamer ziet. Hierna hebben jullie 60 minuten de tijd het mysterie van L’Architecte op te lossen.

Let op: Deze kamer is een kopie van The Architect in Amsterdam. Wie die kamer gespeeld heeft raden we ons andere mysterie aan La Residence.


Thema's

Avontuur

Klassiek

Mysterie

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

16 likes

192 bezoekers

84.7% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Museumpark 3
3015 CB, Rotterdam
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

59 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Amanda86Amanda86Junior EscaperLid sinds: 04 juni 2022 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 januari 2023

Zeer tevreden en genoten van de sfeer

Wanneer je het gebouw Binnen stapt zit je al helemaal in het thema van de Escape Room. Het ontvangst is heel vriendelijk en ook zij lopen in thema kledij. Je start met een goed verhaal over de locatie en gebeurtenissen rondom. De kamer zelf is ruim en prachtig aangekleed wij speelden met zijn 6en en dit was goed te doen. De puzzels waren vernieuwend en uitdagend. Ook is de kamer goed toegankelijk voor mensen die misschien iets minder soepel te been zijn en niet door kleine luiken kunnen kruipen. Wij hebben genoten ook nog zeker van het gezellige drankje achteraf.
Zeker een aanrader voor mensen die voor puzzelspel gaan en niet voor spanning.


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Girls Escape?

Ontsnapt: Ja  52:40 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica

  strawmountains

DewiDewiEscape ExpertLid sinds: 05 augustus 2022 (69 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 mei 2024

Prima kamer!

#59

Allereerst; hulde voor de flexibiliteit van deze organistatie.
Wij hebben tot tweemaal toe de starttijd van de kamer(s) gewijzigd en dit was geen enkel probleem. Ook gaven wij aan om een bepaalde tijd weg te moeten, waar ze goed rekening mee hielden qua tijd tussen de kamers én het inkorten van het intro.

De organisatie is 2-3 minuten lopen van metrostation 'eendrachtsplein'.
Bij binnenkomst, in een prachtige rotterdamse kerk, zaten wij direct al lekker in de sfeer.
De authentieke sfeer hebben ze doorgetrokken naar de entree ruimte en beide kamers.
De entreeruimte is al onwijs gaaf en beloofd veel goeds voor de kamers.
Met een (ver)kort stukje over de oorsprong van de kerk en doel van de kamers mochten wij beginnen.

We speelde beide kamers, eerst La Residence, daarna L'Architecte.
Het doel van de tweede kamer was duidelijk; bewijs vinden van een mogelijk geheim genootschap, waarvan Henri Evers, de architect van de kerk, wellicht lid van is.

Bij het binnenstappen van de kamer kijken we ons ogen uit, de sfeer van de kerk is doorgetrokken naar de kamers. Eigenlijk heeft de kamer weinig meer nodig.
Maar des te jammer is de afwerking, die op sommige plekken echt slecht is (witte losse kabels, dingen met zwart tape vastgeplakt, opvallende en uit de toon vallende camera's).

De kamer is grotendeels lineair, met wat parelelle puzzels. Ook komen er momenten waarbij goed samengewerkt moet worden. De puzzels zijn leuk, maar wel veel 'cliché' escaperoom puzzels. Desondanks wel prima gepuzzeld.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik qua verhaallijn niets heb meegekregen en regelmatig mezelf afvroeg waarom ik iets deed.
Ook het eind van de kamer was teleurstellend. Het laatste onderdeel was kapot en daarom is besloten om dit niet te vervangen/iets anders van te maken. Maar gewoon de groep uit de kamer te halen. Dit voelde voor ons heel teleurstellend, alsof we de kamer niet hadden gehaald.

Conclusie:
Leuke kamer, goede flow en leuke puzzels.
Afwerking van de kamer kan nog wat verbetering krijgen en de eindpuzzel moet gewoon gerepareerd/vervangen worden.
Wel vind ik de prijs te duur voor wat je krijgt.


7

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: HANDige harries

Ontsnapt: Ja  50:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Decor
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Heeft onderhoud nodig

 

MerijnvdMerijnvdEscape ApprenticeLid sinds: 02 mei 2024 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 mei 2024

Verrassend!

Ik wil niet teveel spoilen maar hij is zeer verassend en er blijkt meer te doen dan je denkt. Leuke en unieke elementen in de kamer!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  58:58 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

Lies82Lies82Junior EscaperLid sinds: 18 mei 2023 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 september 2023

Leuke kamer

Leuke kamer om te spelen en ook best uitdagend.
Goede sfeer ook.
Verhaal is ook goed.
Er is ook uitgebreid de tijd genomen om ons nog even door de kamer mee te nemen achteraf omdat je een klein deel afzonderlijk speelt.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:39 min


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Verhaal

 

Aron GAron GJunior EscaperLid sinds: 12 november 2018 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 april 2023

Leuke escape op een authentieke locatie

Afgelopen weekend heb ik als activiteit voor mijn vrijgezellenfeest L'architect mogen spelen. Onze groep werd in tweeën gesplitst, waarbij de andere groep La Residence heeft mogen spelen.
Bij aankomst ontstond er een ietwat ongemakkelijke situatie. Hier kwamen we er namelijk achter dat er binnen de locatie zelf nog meer activiteiten worden georganiseerd. Dit is natuurlijk op zichzelf niet vreemd, want dit komt vaker voor binnen de escapebranche. Echter, de locatie was voor een besloten evenement afgehuurd door een groep die zich iets te nadrukkelijk liet gelden. Toen we ons wilden melden (we moesten 15 minuten vooraf aanwezig zijn) kregen we hiervoor niet de ruimte van de al aanwezige gasten want "Ehh dit is besloten hoor". We hebben vervolgens in de regen gewacht tot iemand van de escape-tak van het bedrijf zelf ons kwam halen. Toen we eenmaal binnen waren hebben we eerst moeten wachten tot de grote groep klaar was met toiletteren alvorens wij konden starten. Ondanks verzoeken van de medewerkers of wij misschien eerst gebruik mochten maken van het toilet werd hier geen gehoor aan gegeven. Uiteindelijk konden we dan gaan beginnen.

De intro van de gamemaster(s) was erg leuk. Er werd met bezieling verteld over de historie van het gebouw en hier werd naadloos het verhaal van de kamers in verwerkt. Toen we eenmaal de kamer betraden viel op hoe knap de kamer ingebouwd is in het oude gebouw. Qua thematisering zit het hier dus wel snor. We begonnen voortvarend en de puzzels in het begin waren (hoewel lineair) goed in thema en leuk bedacht. Sommige puzzels zijn op basis van tekst en wanneer dit het geval is, is de tekst Engelstalig. Ons Engels was gelukkig goed genoeg om de puzzels te voltooien. Later in de kamer had dit een probleem kunnen zijn.
De kamer is ruim in opzet en er is genoeg te doen in teamverband. Er is geen klok te zien, wat ik zelf eigenlijk altijd wel heel fijn vind. De begeleiding van de gamemaster is goed, maar had op sommige momenten wellicht iets attenter gekund. Ergens in de kamer is er een puzzel die je in tweeën moet oplossen. Een deel hadden we vrij snel opgelost, maar het andere deel nog niet. Omdat we dit niet wisten bleven we in de veronderstelling dat we er nog niet waren, waardoor we waardevolle tijd verloren.
We hebben de kamer niet gehaald helaas, maar zijn nog altijd erg enthousiast over de kamer zelf. En we vinden dit met recht de beste van Rotterdam. Het is jammer dat we door een andere groep voor ons een mindere ervaring over het geheel hadden.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 9 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Logica
 • Origineel
 • Niet de mogelijkheid gehad om na te praten

 

debokkenrijderdebokkenrijderJunior EscaperLid sinds: 11 september 2021 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 februari 2024

Iets te makkelijk

De kamer zit in een oude kerk en heeft daardoor wat sfeer en uitstraling die je niet neer kunt zetten zonder deze omgeving. De puzzels waren wat aan de makkelijke kant en had uitdagender mogen zijn. Dat zie je ook aan onze tijd; wij houden meestal tussen de 5 en 10 minuten over, nu hadden we nog 23 minuten over. Daarnaast bevat deze kamer een actie/puzzel die haaks staat op wat altijd aan de voorkant verteld wordt bij escape rooms.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: FiTaToEm

Ontsnapt: Ja  37:30 min

 

Daphne van AgterenDaphne van AgterenEscaperLid sinds: 02 februari 2022 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 mei 2023

Leuke escape room

Dit is een toffe escape room voor een gezellige avond. Hier en daar vonden we de puzzels wat lastig. Op één puzzel zijn we erg lang vastgelopen en duurde het erg lang voor we een hint kregen. Achteraf hoorde we dat we geen hint kregen omdat we zo voor liepen op de tijd. Echter hebben we de kamer niet gehaald, naar ons idee omdat we zo lang met deze puzzel hebben zitten stoeien.
Heel leuk effect dat je op een gegeven moment met elkaar moet gaan communiceren terwijl je in andere ruimtes zit. We waren met 3 en bij ons was niet helemaal goed aangegeven dat er beter 2 achter hadden kunnen blijven, omdat de achterblijver een lastig stuk heeft. Ook dit heeft ons enigszins vertraagd. Al met al hebben we veel lol gehad in de kamer en hebben we het naar ons zin gehad.
Leuk dat we nadat de tijd afgelopen was, toch nog een rondje door de kamer mochten doen en mochten kijken wat we nog gemist hadden.
Iets wat wel verbeterd mag worden is het hintsysteem. Dit is niet altijd even goed verstaanbaar, waardoor je veel tijd kwijt bent met communiceren met de host.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Hintsysteem
 • Sommige puzzels waren erg lastig

 

De Metalen MuisDe Metalen MuisJunior EscaperLid sinds: 30 januari 2023 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 januari 2023

Mooie sfeervolle kamer

Wat een schitterende locatie is Doctor Watsons. De aanvangruimte is erg gezellig en helemaal in stijl van de kamers. Je bent dus gelijk helemaal in de zone. Een vriendelijke gastheer die zijn handen vol had aan 6 kakelende meiden. Voor je de kamer ingaat verteld hij het verhaal van de kerk en het gevonden kantoor, wat ik persoonlijk erg interessant vond.
De kamer zelf is lekker ruim , ideaal dus voor een groep van 6 en ook goed te doen voor mensen die iets minder goed ter been zijn. Er is veel variatie in de puzzels en er zijn vele geheimen om te ontdekken. .
De spelbegeleiding was precies voldoende aanwezig, zodat er een goed spelverloop bleef. En door de mooie ontvangst ruimte is er genoeg ruimte en tijd om even na te borrelen.
Ik ga zeker nog een keer terug om hun andere kamer te spelen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  52:40 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Beleving

 

miesjelliemiesjellieJunior EscaperLid sinds: 29 december 2019 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 november 2022

Toffe locatie die goed te spelen is

Toffe locatie waar we werden opgewacht door een leuke host, die ons goed in het verhaal bracht. De room heeft lekker veel kamers, met logische puzzels waardoor het vlot loopt. Wij waren met zijn vieren, maar dat is wel echt max denk ik, anders sta je al snel niets te doen. Ook nog een leuke plek om na te kletsen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

 

Petra VerschoorPetra VerschoorEscape GuruLid sinds: 28 februari 2019 (113 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2022

Mooie entourage

#45
Vrijdagavond was weer tijd voor een escape avondje.
Twee kamers staan er op de planning.
We beginnen met l'Architecte in Rotterdam.

Wat een mooi pand, een mooie gebouw.
De ontvangst is allerhartelijkst. 2 enthousiaste hosts ontvangen ons.
We wachten nog even op de anderen van ons team en zitten ondertussen gezellig te kletsen over verschillende escaperooms.

Nadat we compleet zijn, gaan we over tot het officiële gedeelte.
De host begint met de inleiding tot de kamer. Wat een lang verhaal, hier haakte ik wel een beetje af.

Dan gaan we de kamer in. We krijgen een portofoon mee en veel plezier!
Een ruim opgezette kamer, met verschillende ruimtes.
Ik wil niet teveel weggeven over de puzzels, maar wat ik wel wil zeggen is dat het erg jammer is dat sommige puzzels het niet deden, al "open" gingen voordat de puzzel was opgelost etc. Echt jammer, want als dit allemaal vlekkeloos gelopen zou zijn, zou het echt een meer dan ok kamer zijn.
Hints gaan dus via de portofoon, maar waren soms een beetje langdradig. Ook jammer dat we soms al gelijk te horen kregen welk onderdeel van de puzzel goed was.

Na afloop van de kamer onder het genot van een drankje nog even nagepraat.
Een leuke kamer, waar veel potentie in zit... De ruimte is echt fantastisch!
Bedankt voor de gastvrijheid,
wij gaan door naar de volgende kamer.


Helaas vergeten een foto te maken


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • enthousiaste hosts
 • decor
 • Heeft onderhoud nodig

 

LisetteLisetteEscape ExpertLid sinds: 01 februari 2020 (87 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 oktober 2022

Veel potentie op een mooie locatie maar mist continuiteit

Deze kamer deden we met zijn vijven en drie hiervan hadden gemiddeld 40 kamers pp gespeeld en de 2 anderen een veelvoud daarvan, dus redelijk ervaren. Zijn we daardoor misschien kritischer? Misschien wel, maar tegelijkertijd zie je ook de bijzondere kanten beter.

Laten we beginnen met zeggen dat de locatie geweldig is. Hartje Rotterdam en een oude kerk. De entree is ook meteen al mysterieus, en de ontvangstruimte heeft een knusse, antieke feel. De hosts zijn vriendelijk en verwelkomend. Het intro-verhaal is tergend lang. De host brengt het heel leuk, echt waar, je ziet dat hij er wat van maakt, maar het is veel en veel te lang. Hoe hard ik ook mijn best deed, ik kon me niet ertoe brengen het hele verhaal aan te horen. Jammer, maak hem half zo lang en dan is het perfect.

De kamer zelf is leuk van vorm en goede afwisseling van soorten puzzels. Wat jammer was, is dat niet alles werkt en daardoor wordt je uit de verhaallijn getrokken en dat doet af aan de beleving. Zo zonde, want het kan een juweeltje zijn. Nu is mijn eindconclusie: leuk. Maar met potentie om echt top te zijn.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  53:00 min


 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving (door dingen die het niet goed doen)
 • Heeft onderhoud nodig

 

DutchlokiDutchlokiEscaperLid sinds: 02 oktober 2020 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 februari 2022

Leuke kamer! Jammer van de techniek.

Deze kamer was net veranderd. Hierdoor waren er nog wat kinderziektes. Zo hadden we aan het begin van de kamer al iets gevonden, wat eigenlijk pas vrij hoorde te komen aan het einde van de escape room. En verder waren er nog een aantal dingetjes die niet helemaal super gingen. Al met al is dit een geweldige kamer als alles goed zal werken. De sfeer, de ontvangst en het verhaal bij de kamer zijn tof!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: FRREE

Ontsnapt: Ja  59:55 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Kleine mankementen door recente vernieuwing

 

FamNatersFamNatersEscape ApprenticeLid sinds: 12 februari 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 februari 2022

We zijn helemaal op gegaan in de wereld van de Architect

De host vertelde ons dat de kamer die we gingen spelen zojuist gerenoveerd was. Een architect zit immers nooit stil!

De ontvangstruimte was prachtig. We kregen koffie en/of thee van het huis en de mensem waren erg lief. Het speelt zich af in de krochten van de Arminiuskerk en is helemaal ingericht in een victoriaanse setting.

Het leek wel alsof we terug in de tijd waren.

De kamer zelf was ook erg spannend. We moesten op onderzoek uit. Een raadsel ontcijferen. Heeft de architect iets te verbergen? Zij wisten het niet. Daarom waren wij uitgenodigd.

Ik ga niet teveel details vertellen over de puzzels, maar de balans vond ik erg goed. Er zaten een hoop verassende elementen in.

Ondanks dat we het niet gered hebben, hebben we het enorm naar ons zin gehad. Je bent echt even in een andere wereld als je deze ruimte instapt.

De host was nog zo lief geweest om het einde te laten, zodat we niks van de ervaring zullen missen!

Dat was een hele fijne touch. Hebben we het toch nog meegemaakt.

Overal zijn we heel erg enthousiast uit deze kamer gekomen. Bedankt voor deze ervaring!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service

 

debbie_de_klerkdebbie_de_klerkEscape ExpertLid sinds: 06 april 2019 (152 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 februari 2022

Prachtige ruimtes met leuke puzzels

De escaperoom zit in de kelder van een kerk. Geweldige locatie. De sfeer in de ontvangstkamer is al heel goed. Wij mochten de kamer testen omdat deze vernieuwd was. De kamer is erg mooi vormgegeven en de puzzels waren leuk en afwisselend. Er zit duidelijk een goede techniek achter. Bij een paar puzzels moesten de puntjes nog even op de i gezet worden, maar dat is ook waarom de kamer getest werd. De eigenaar staat erg open voor feedback en wij kregen echt het idee dat daar ook iets mee gedaan zal worden. De kamer is ruim genoeg om met een grotere groep te spelen, maar omdat de kamer vooral lineair is, is een kleinere groep ook prima te doen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

Leuke kamer op mooie locatie.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Logica
 • Diversiteit
 • Sfeer
 • Goede service

 

simooonsimooonEscape ApprenticeLid sinds: 15 november 2021 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 november 2021

Fun puzzles

Cool atmosphere in the whole place, continues in the room, the puzzels and mechanics of the room are impressive and really fun to play


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  37:21 min


 • Ambiance
 • Puzzles
 • Experience
 • Great host

 

jade_van_tilburgjade_van_tilburgEscape ApprenticeLid sinds: 24 oktober 2020 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 oktober 2021

Prima

Leuke kamer, prima verhaal.
De techniek liet wel wat in de steek.
Er is een moment geweest dat een deel van het team even niets kon doen, dat was jammer.

Al met al leuke kamer, leuke puzzels


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica
 • Heeft onderhoud nodig

 

rosa_kuijerrosa_kuijerEscaperLid sinds: 29 juli 2021 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 maart 2023

Vette escape room, vooral een mooie locatie!

Deze locatie is heel erg gaaf. Dit maakt dat je gelijk in de sfeer zit van het verhaal en zin krijgt om te spelen. Ook de escape room zelf was mooi gemaakt en speelde soepel. Wij waren zelf met 7 personen, wat wat veel is. Maar ondanks dat, vond ik het een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Redelijk snel klaar/veel tijd over

 

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (207 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 augustus 2021

Toffe locatie

Deze escape room bevindt zich in de kelder van de arminius kerk. De locatie ademt al een bepaalde sfeer uit en dat werkt zeker in het voordeel van je spelplezier. We werden enthousiast ontvangen door een host die zelf ook graag escape rooms speelt. Daar worden wij altijd blij van :-) We hadden nog weinig gehoord over deze locatie van andere escapers en wisten niet zo goed wat we konden verwachten. De locatie is dus tof en we hebben zeker een leuke tijd gehad. De puzzels vonden wij leuk om op te lossen, alleen niet allemaal even uitdagend, zeker als je ervaren bent. Sommige puzzels moeten je ook maar net echt liggen, anders levert dat veel frustratie op. Gelukkig kregen wij daar wel een aantal hints, anders zaten we er nu nog denk ik ;-). Uiteindelijk hadden we 18 minuten over, best jammer (zeker als je kijkt naar de prijs van de kamer). Al met al dus een escape room op een mooie locatie die, wat ons betreft, vooral geschikt is voor de wat minder ervaren groepen.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Host
 • Locatie
 • Sfeer
 • Prijs

 

AbelAbelEscape ApprenticeLid sinds: 25 april 2023 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 april 2023

Spannend, mooie kamer!

Spannende locatie, mooi vormgegeven en een verhaal met een interessante twist. Leuke puzzels en goede begeleiding. Aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

StellaStellaJunior EscaperLid sinds: 13 december 2019 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 mei 2021

Eindelijk weer een escape room

Nadat escape rooms zo lang gesloten zijn geweest was het weer geweldig om er weer eentje te spelen! Deze room is erg leuk, prachtig ingericht en kent creatieve puzzels en maniertjes. Alleen is spelen met 6 personen echt te veel. Meerdere mensen in onze groep hebben een aantal keren een beetje staan wachten omdat er gewoonweg te weinig te doen was voor 6.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Creatieve kamer
 • Onverwachte elementen
 • Super aangekleed geheel
 • 6 personen is te veel

 

molmagpiemolmagpieJunior EscaperLid sinds: 10 oktober 2020 (41 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 oktober 2020

Lastige puzzels

Als ervaren escapers liepen we een aantal keer vast en was de hulp minimaal. Dat stagneert te veel waardoor lol afneemt.
3 puzzels waren echt te lastig om de kamer (met zn 2en) te halen. We verliezen wel vaker, maar hier waren we wat verslagen.
Suggestie: de mogelijkheid om de persoon te kiezen die bepaalde zintuigen moet gebruiken.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer/aankleding
 • Techniek
 • Zintuigenpuzzel
 • Personeel beetje nors

 

kingofthenordkingofthenordEscaperLid sinds: 06 september 2020 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 september 2020

Mooi thema


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Karian (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 26 juli 2020

Verrassend en houd je scherp!

Voor een verjaardagsverrassing deze escape room bezocht. Nooit geweten dat dit prachtige stukje geschiedenis onder de Armeniuskerk in Rotterdam verstopt zat! Heel vriendelijk welkom en een enorm sfeervolle omgeving. We wisten dat de kamer, ook al was deze het makkelijkste, een uitdaging zou zijn dus we gingen er vol enthousiasme in. De koppeling met non-fictie en fictie voor het verhaal van "De Architect" was erg leuk gedaan en zorgde voor een leuk, leerzaam stuk geschiedenis en een spannend stukje mysterie! De puzzels waren heel gevarieerde en niet allemaal heel voor-de-hand-liggend, wat het een uitdaging maakte. Het vereist veel samenwerking en goede communicatie, veel meer dan ik in veel andere escape rooms heb gezien! Er was voldoende uitleg van tevoren en genoeg om uit te zoeken in de 'room' zelf. Een heleboel verrassende spelelementen en geweldige achtergrondmuziek en geluiden om je mee te nemen in de sfeer.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele puzzels
 • Enorm sfeervol!
 • Goed gebruik van props, muziek en geluiden
 • Gastvrij ontvangst!
 • Lekkere cocktails bij de speakeasy achteraf (opt)
 • Diepgang/conclusie verhaal (kan nog spannender!)

 

kaiden_hanniskaiden_hannisEscape ApprenticeLid sinds: 26 juli 2020 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 26 juli 2020

Een spannende ervaring voor al je zintuigen!

Ik wil niks verklappen, maar dit was echt wat ik wilde zien (en horen en ruiken etc) in een escape room. De puzzels zijn echt uniek en goed gedaan. Het geeft echt voldoening om ze op te lossen en verder to kunnen


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels zijn echt tof
 • Leuke sfeer
 • Aardig personeel
 • Special effects
 • 6 personen is te veel

 

thommythommyEscape ApprenticeLid sinds: 26 juli 2020 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 26 juli 2020

Sfeervolle escaperoom vol verrassingen

We werden ontvangen met een mooi verhaal in een prachtige ruimte met bar. De introductie was informatief en je merkte dat de medewerker er zelf ook veel zin in had. Over de kamer zelf wil ik natuurlijk niet al te veel verklappen (dat moet je zelf maar gaan ontdekken), maar ik vond het echt een hele sfeervolle kamer met veel oog voor detail. We hebben het met 25 minuten over op de klok gehaald maar doordat er geen teller in de kamer hangt hebben we daar helemaal niet over nagedacht, je raakt het gevoel van tijd een beetje kwijt en dat vind ik juist prettig. Achteraf onze winst vieren met een drankje in de speakeasy was ook top.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding is sfeervol
 • Alle zintuigen worden aangesproken
 • Leuke puzzels
 • Goede mogelijkheden voor teamwork
 • Het einde was voor mij een beetje mèh

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig