Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De Vikingkamer

Breda , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 8

9 jaar

Lees reviews

Meer over De Vikingkamer

Stap in de stoere wereld van de Vikingen. Madarson de verschrikkelijke heeft zijn huis verlaten om met zijn troepen het dorp te veroveren. Het schijnt dat hij zijn onverklaarbare kracht te danken heeft aan het zwaard van Ragnar. Ga op avontuur in zijn huis, vervul de opdracht en red het dorp van de bloeddorstige Vikingen!


De Vikingkamer is een zeer geschikte escape room voor beginnende spelers. Ondanks het spannende thema is de Vikingkamer niet eng en ook geschikt voor stoere kinderen. Er zijn in de Vikingkamer geen flitsende en knipperende lichteffecten.Kindvriendelijk

Thema's

Avontuur

Geschiedenis

Magie

Middeleeuws

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie vriendelijk

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

3 likes

79 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Weidehek 8
4824 AS, Breda
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

11 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

viefjeviefjeEscape GuruLid sinds: 30 augustus 2019 (162 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juni 2023

Leuke basic kamer, goed voor 2 personen

De vikingkamer is een leuke kamer om te spelen als je wilt puzzelen, maar zal je niet omver blazen. De puzzels zijn origineel, maar passen minder in thema. Voor 2 personen is dit een perfecte kamer om te spelen. Qua aankleding en licht/geluid is hier nog wel een slag te maken. Ook qua puzzels is het niet altijd even logisch en duidelijk. Als hier iets meer aandacht voor is, heeft deze kamer echt wel potentie


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.5


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  52:30 min


 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Heeft onderhoud nodig
 • Logica

 

rick_blaauwrick_blaauwEscape GuruLid sinds: 18 september 2019 (172 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 juni 2023

Mwoah

Wij zijn een hele tijd geleden al eens bij This is escape geweest om de kamer Magic & Mystery te spelen en hebben daar toen erg van genoten. Daarom besloten we drie van hun andere kamers ook te spelen. We begonnen met deze kamer.

De Vikingkamer is een kamer die nu gewoon een beetje ongeïnspireerd overkomt en dat is jammer want hij zou heel makkelijk veel beter kunnen zijn. De puzzels zijn een soort van geprobeerd in thema te zijn maar door de tijd waar het zich in af zou moeten spelen klopt dat niet helemaal. Er zitten wel een aantal leuke puzzels in en het doel van de kamer is duidelijk. De muziek in de kamer is wat saai en speelt de hele tijd opnieuw af, op een gegeven moment wordt dat wat vervelend. Je mag de kamer met 8 personen spelen wat ik wel erg enthousiast vind voor het aantal puzzels en ruimtes.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.5


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

mitch2304mitch2304Escape GuruLid sinds: 26 november 2018 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 januari 2023

Ontsnappen aan de vikingen

Een lastige kamer waarbij we zo af en toe ons hoofd over de verschillende puzzels hebben gebroken. Vooral voor mensen die nog nooit een escape hebben gedaan, kan dit een moeilijke kamer zijn!

Ik vond het erg jammer dat we met nog 2 andere groepen een algemeem praatje kregen. Erg spijtig, want een persoonlijk praatje is toch vele malen fijner!

Vanwege het slechte licht was bet soms wat lastig te zien waar we nou naar keken en daardoor ontstond er soms wat onduidelijkheid.

Ook was er 1 puzzel waar er iets was opgetekend wat totaal niet leek op wat het moest voorstellen...

We hebben ons wel erg vermaakt!


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Wortels
 • Goede begeleiding
 • Weinig tot geen sloten
 • Graag meer licht

 

AnnabelAnnabelJunior EscaperLid sinds: 27 november 2022 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 maart 2023

Leuk thema

Het thema van deze kamer spreekt ons erg aan, dus de keus was snel gemaakt.
Na een duidelijk stukje voorlichting samen met andere escapers gingen we de kamer in en daar was het even schakelen. Het is er vrij donker, maar dat geeft ook wel weer sfeer. De puzzels en stappen waren voor ons soms wat onsamenhangend en het einde was daardoor een beetje abrupt, maar we hebben een leuke escape gehad.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  57:30 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Soms wat onsamenhangend

 

RobijntjeRobijntjeEscape ApprenticeLid sinds: 26 november 2022 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 november 2022

Zwitserleven gevoel, maar dan in Breda.

Leuke escaperoom in een blok-hut achtig interieur. Madagson heeft ons niet te pakken weten te krijgen! Vriendelijk personeel!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:13 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Origineel

 

L-isL-isEscaperLid sinds: 08 mei 2022 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 mei 2022

Zeker geen persoonlijke favoriet

Oooh wat jammer dat we deze kamer speelden nadat we net ontsnapt waren uit "Magic & Mystery".
Het voelde als één grote anticlimax omdat de puzzels en denkwijze totaal anders waren dan in de vorige kamer en voor ons gevoel geen enkele logica hadden.
Wellicht hadden we dit in eerdere reviews al kunnen teruglezen, maar helaas niet gezien en ook niet verteld door de spelleiding (wel achteraf de opmerking dat we de kamers beter andersom hadden kunnen spelen).

Wat ik oprecht jammer vond was dat je nergens kon teruglezen/-horen wat er in het verhaal werd verteld; dit had de logica van de puzzels zeker ondersteund. Verder is de kamer met 2 personen ruim genoeg, maar met meer dan 3-4 personen zou ik deze kamer al bijna niet aanraden. En ik snap dat voor de sfeer de lichten gedimd zijn, maar als je in sommige hoeken van de kamer amper wat kunt zien, gaat dit toch ten koste van het speelplezier.

Wat betreft de spelleiding hadden wij het idee dat deze wellicht wat onervaren was. We kregen instructies wat we moesten doen om hints te krijgen, maar hier werd niet echt op gereageerd. Toen wij eindelijk hints kregen hadden we de puzzel al opgelost.. "Dit had ze even niet door" gaf ze achteraf aan, "maar het kon ook zijn dat ze even wat anders aan het doen was". Volgens mij hoor je als spelleiding toch op te letten wat de deelnemers aan het doen zijn ;)

Bovendien vind ik de prijs voor deze kamer echt aan de hoge kant, zeker aangezien de andere kamers even duur zijn maar veel meer speelplezier opleverden!


4.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 5.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  46:23 min


 • Sfeer
 • Onlogische puzzels
 • Gebrek aan verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Decor
 • Slechte begeleiding
 • Beleving
 • Prijs

 

RicardoVD90RicardoVD90Escape ExpertLid sinds: 17 juli 2021 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 mei 2022

Eens een ander thema dan normaal

Nadat we camera 4 bij escape room 076 hadden gedaan, hadden we eigenlijk nog wel zin om een escape room te doen. Na wat zoeken toch nog eentje gevonden en dat was met een beetje geluk want het was wel heel erg last minute. Maar na twijfelen tussen museum kamer en deze, leek deze me toch het leukere thema.

Onthaal:
Het was even zoeken, want al is het Breda dan ligt het toch nog een beetje afgelegen. Maar we hadden het gevonden en konden naar binnen. Na aangeven dat we de vikingkamer kwamen doen, konden we naar binnen. Binnen moesten we nog even wachten met een paar andere groepjes en we konden eraan beginnen!

Kamer:
In de kamer kregen we nog een korte uitleg over de regels en hoe alles werkte. Toen dit klaar was, kregen we nog even een introductie filmpje en begon te timer te lopen. Het begin ging best soepel, we hadden gelezen dat ze kamer wat makkelijker was maar we wilden het niet onderschatten. Na wat puzzels op te hebben gelost, bleven we toch nog een beetje haken. We hebben dan toch maar een hint gevraagd en dan blijkt dat het gewoon eventjes verder kijken was. Hierna konden we weer een heel stuk verder in de kamer. In de tussentijd ook even de kamer goed bekeken en die was leuk ingericht. Het had wat mij betreft toch iets anders gekund, maar dit was ook in orde. Na wat verder puzzelen, kwamen we weer vast te zitten. Het lukte ons maar niet om het op te lossen. Lag dit nou aan ons, omdat het al zo laat was of was de puzzel nou niet logisch? Maar na nog een hint kwamen we toch weer wat verder. Nog een paar puzzels hadden we gedaan en toen hadden we gevonden waar we voor kwamen en hadden we de kamer opgelost! We werden gelijk ontvangen en gefeliciteerd. Er werd gevraagd of we nog vragen hadden en ik vroeg toch nog even de uitleg van de puzzel... en daaruit bleek dat het toch wel een beetje aan ons lag... Nog heel even over de kamer gehad en dan weer richting huis gegaan.

Conclusie:
De kamer is qua thema voor mij helemaal geweldig. Vikings is een tof thema en weer eens wat anders dan alles moorden die opgelost moeten worden. Maar de kamer was voor mij wel wat aan de kleine kant en de inrichting was wel goed, maar had ook beter gekund denk ik. De puzzels waren leuk gedaan, maar kwamen er soms niet helemaal uit en dat had voor mij ook weer met de inrichting te maken. Het is een leuke kamer, maar dit is meer een kamer voor mensen die net begonnen zijn aan escapen.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja


 • thema
 • Goede prijs

 

Lara_CroftLara_CroftEscape ApprenticeLid sinds: 09 april 2022 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 april 2022

Leuke verhaallijn

De kamer was leuk maar wel wat makkelijker dit was wel door personeel aangegeven en staat ook goed op de site aangegeven.


8

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 4.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: This is the team

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Wat makkelijk

 

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (201 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 februari 2022

Niet onze soort kamer

Dit was de 2e escape room die we speelden op deze locatie. Na onze ervaring met Alice, viel deze kamer helaas wat tegen. Waar in Alice juist heel veel puzzels zaten, was dat hier wat minder. Niet onze soort kamer dus jammer genoeg. Wel een leuke uitdaging met zijn tweetjes! Er moet 1 puzzel nog aangepast worden om met zijn 2tjes te kunnen doen. Onze feedback werd daarin serieus genomen en we geloven ook dat er echt wat mee gedaan gaat worden. Leuk aan deze kamer is dat het thema erg origineel is, dat kom je niet vaak tegen! Ook was de kamer bijna volledig automatisch.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: M&E

Ontsnapt: Ja


 • Prima prijs, zeker als je met 2 bent!
 • Origineel thema
 • Puzzeldichtheid

 

PascallexPascallexJunior EscaperLid sinds: 08 oktober 2023 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 oktober 2023

Simpele kamer

Qua uitstraling een mooie kamer en een interessant verhaal. De puzzels waren soms wat onlogisch en toen we achteraf vroegen hoe het precies zat kon het personeel dit ook niet uitleggen...
Hints kwamen vaak als we de puzzel al lang klaar hadden.


5.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 5.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Slechte service
 • Onlogische puzzels
 • Slechte begeleiding

 

joycebaremansjoycebaremansEscape GuruLid sinds: 30 april 2019 (162 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 augustus 2021

Leuke kamer

Leuke en mooie kamer. Deze kamer lang geleden mogen spelen en uitproberen!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja  08:26 min

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig