Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De Cryptograaf

Muiden , Nederland

Nu gesloten

90 minuten

3 - 5 (Aanbevolen: 4)

14 jaar

Lees reviews

Meer over De Cryptograaf

De Cryptograaf zoals wij hem noemen is geen echte ‘escape room’ in de zin van dat je moet ontsnappen. Wij noemen het dan ook een 'Adventure Room'. Daarnaast is het een eigen ontwikkeling van onze ontwerpstudio waar we al 3 jaar aan hebben gewerkt. Wij ontwerpen diverse interactieve belevingen, games en interacties voor klanten zoals o.a. forteiland Pampus of Natuurmonumenten, etc. Nu dachten we zelf iets te ontwikkelen wat net anders zou moeten zijn dan een 'normale' escaperoom zodat niet alleen onze klanten zien wat we kunnen maar eigenlijk iedereen kan beleven wat we leuk vinden om te maken. Puur omdat we ons vak zo leuk vinden. Nu zitten we al jaren met onze ontwerpstudio in fort-C in Muiden en was. dit het moment om te gaan uitbreiden met dit eigen product.

Interesse gewekt? Lees hieronder het verhaal:

Escape room: De Cryptograaf

Het is 1874, alles ligt klaar voor de bouw van Fort C als onderdeel van de Stelling Van Amsterdam. Maar de eerste bouwfase vindt in het diepste geheim plaats. Wie goed kijkt, zal zien dat er ongewoon diep gegraven wordt. Even later wordt de bouw provisorisch afgeschot. Er worden bouwmaterialen aangevoerd en gebruikt, maar niemand weet waarvoor of kan vertellen waarom. De werklui hebben een zwijgplicht gekregen. Na enkele weken bouwen komt er een nieuwe werkploeg. De schotten verdwijnen en het fort wordt afgebouwd.

Wat onbekend blijft en ook niet op de bouwtekeningen te zien is, is naar later blijkt een extra ruimte, diep achterin het fort. Deze ruimte is de geheime kamer van ‘de Cryptograaf’, een geleerde met een brede wetenschappelijke kennis, die ook verschillende talen spreekt. Hij is officieel in dienst bij de 'Secrete Regeeringszorg’, maar zijn ware identiteit wordt angstvallig bewaakt.

In deze kelder zal de Cryptograaf in alle rust en stilte werken aan de codering van het berichtenverkeer tussen de verschillende forten van de Stelling van Amsterdam. Vermoedelijk staat de C van Fort C voor cryptograaf.

De laatste jaren zijn er uit diverse bronnen en archieven stukken tevoorschijn gekomen, waarvan men vermoedt dat ze van zijn hand zijn, of dat er een van zijn codes op toegepast is. Maar de meeste daarvan heeft men tot op de dag van vandaag niet kunnen ontcijferen.

Onbekend is verder of er momenteel nog steeds een cryptograaf werkzaam is…

Wie Fort C binnengaat, krijgt die uitdaging gepresenteerd. Wat heb je nodig om de code te kraken? Logisch inzicht, het vermogen om samen te werken, doorzettingsvermogen, een beetje geluk en vooral ook veel geduld. De indruk bestaat namelijk dat de cryptograaf vanuit een basiscodering tal van andere versleutelingsmechanismes ontwikkeld heeft. Mogelijk heeft hij daarbij ook teruggegrepen op technieken uit lang vervlogen tijden en vergeelde boeken. Dat zijn geen uiterst geavanceerde methodes, maar je moet ze wel kennen.

Als het je dus lukt om één code op te lossen, ben je er nog lang niet. Stapje voor stapje kom je dichter bij de eerste code van de cryptograaf, en pas als je die weet te kraken zal hij zijn geheim met jou delen.

De cryptograaf is een escaperoom, waar het doel niet is om te ontsnappen, maar om het mysterie van de cryptograaf te ontrafelen. Dit doe je door lastige en unieke digitale en analoge puzzels op te lossen. Dit alles bevindt zich in een gigantische puzzel-box. Samenwerking is een pre om De cryptograaf te kunnen oplossen.


Thema's

Avontuur

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Rolstoelvriendelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Escapetalk.nl statistieken

3 likes

24 bezoekers

41.4% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Vestingplein 1
1398VE, Muiden
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

29 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Wauw!!

90 minuten lang geboeid aan 1 object. Fanatiek vanaf de eerste minuut. Welk luikje gaat open en met elkaar samenwerken om tot de juiste oplossing te komen. Het was ontzettend leuk en wat een gave locatie!!


Reactie door Escaperoom Muiden

12 januari 2020

Sabrina, dank voor je positieve review. Jullie waren een gezellige leuke enthousiaste groep.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

  nicolatim_heessels

Saskia (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 januari 2020

Geweldig!

Unieke escaperoom door vormgeving, uitdagend qua puzzels, samenwerken een must.


Reactie door Escaperoom Muiden

2 maart 2020

Dank voor je review


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Interessante vormgeving
 • Mooie locatie
 • Hartelijke ontvangst

  tim_heessels

Jorg (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 januari 2020

Geweldig en mooi

Prachtige locatie met een mooie creatieve opzet en vormgeving van de escaperoom. Echt anders dan de anderen. Zeker niet gemakkelijk. Veel samenwerking en denkwerk is nodig. Wij vonden dat erg gaaf. We hebben de puzzel binnen de tijd opgelost. Da's altijd lekker toch!


Reactie door Escaperoom Muiden

12 januari 2020

Hoi Jorg, dank voor je review, jullie waren snel en goed. hadden op een haar na het record te pakken!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooi verhaal dat je helemaal opzuigt
 • Originele aanpak
 • Mooie locatie
 • Erg prettige mensen

  tim_heessels

luuk wesseling (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 30 december 2019

je wil alle puzzels oplossen en samenwerken is echt nodig

leuke puzzels in een mooie omgeving. je hebt elkaar echt nodig. we hebben het net aan gehaald en het was erg leuk


Reactie door Escaperoom Muiden

12 januari 2020

Luuk, hartelijk dank voor jullie review.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • puzzels
 • locatie
 • gastvrijheid

  tim_heessels

Walter G4IWalter G4IEscape ExpertLid sinds: 29 augustus 2018 (68 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 december 2019

Inderdaad geen Escaperoom.

De Cryptograaf is veel origineler dan je bij een fort zou verwachten. Net als de puzzels die je er aantreft. Het verhaal van De Cryptograaf doet een escaperoom verwachten maar je krijgt een hele andere beleving.
De ruimtes zijn netjes en schoon. Het is een serie originele en goede hersenkrakers waarbij teamwork nodig is. Je hoeft niet na te denken over welke stap volgt want het is rechtuit lineair, doe wat gevraagd wordt. Hints zijn automatisch en langdradig (wij hadden alleen hints over reeds opgeloste onderwerpen). Als ‘ervaren escaper’ krijg je iets origineels voorgeschoteld maar verwacht dus geen Escaperoom. Meer een goede teambuildingsessie.


Reactie door Escaperoom Muiden

12 januari 2020

Beste Walter G4I, jammer dat je beleving van de Cryptograaf niet geheel was dan van andere Escaperooms, maar we zijn dan ook geen echte escaperoom in de zin van ontsnappen maar meer een Adventure Room. Dat staat ook zo aangegeven hier bij escapetalk en op de website. We zochten juist voor onze beleving naar een net andere ervaring dan die elders te vinden is bij de 'standaard' escaperooms, dat is wat ons betreft gelukt en volgens jou ook alleen niet wat je had gedacht te verwachten. Het is verder leuk om te horen dat je het meer ziet als een teambuildingsessie want daar is de crypotograaf ook voor bedoeld. Dank voor je feedback.


5

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 3.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Schoon
 • Originele puzzels
 • Te lineair, geen vrijheid
 • Basisverhaallijn sluit niet aan bij echte verhaall
 • GM had geen tijd.

  Bazie1201

debbie_de_klerkdebbie_de_klerkEscape ExpertLid sinds: 6 april 2019 (95 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 november 2019

Top ervaring waarbij je echt moet puzzelen

Niet je standaard escaperoom, want je hoeft niet te ontsnappen of echt te zoeken. Wat je wel moet doen is puzzelen om alles tot een goed einde te brengen. Echt een hele leuke ervaring die draait om samenwerken en logisch denken. De raadsels zijn geweldig vormgegeven en het pand waarin de room zich bevindt maakt het helemaal af. De ontvangst was heel fijn en er staat een drankje en hapje voor je klaar na het spelen. We waren met 6, wat een redelijk grote groep was voor deze kamer. Dit deed niet af aan onze beleving maar ik zou voor deze kamer een groep van 4 personen aanraden.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  nicola

P Stricker (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 november 2019

uitdagende puzzels waar samenwerking van belang is

in het prachtig gerenoveerde fort C ergens achterin een hoek is de ruimte waar de cryptograaf gevestigd is een bijzonder uitdagende ervaring om het geheim van de cryptograaf te ontrafelen zonder goed teamwerk lastig om in 1,5 uur uit te spelen we zijn een eind gekomen alleen helaas niet uitgespeeld en gaan nog een keer terug komen om het af te maken


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • door het oude fort geweldige sfeer

  nicola

club manuelclub manuelJunior EscaperLid sinds: 12 augustus 2017 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 oktober 2019

Anders dan anders maar daardoor ook leuk

Geen reguliere escaperoom maar echt een puzzelkamer. Wij vonden het leuk om een keer zo’n afwijkende room te spelen.
De puzzels waren soms wat uitdagend maar met goed samenwerken zijn we er doorheen gekomen.
Voor ons gevoel was 4 personen precies goed met 5 of 6 kunnen we ons voorstellen dat niet iedereen elk moment wat te doen heeft.
Wil je eens een andere escape beleving en heb je een team wat goed is in puzzelen dan raden we de kamer ten zeerste aan.

De hosts waren erg enthousiast en vriendelijk.


Reactie door Escaperoom Muiden

12 januari 2020

Dank voor je review, 6 personen vinden we zelf ook te veel. Mogelijk dat we dit gaan aanpassen op de website.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie locatie
 • Verrassend

  Marinde

machteldvtmachteldvtJunior EscaperLid sinds: 19 maart 2018 (82 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 augustus 2022

Lekker puzzelen

Veel reviews gelezen van tevoren over deze kamer, sommige heel enthousiast en sommige echt wel wat minder positief.

Onze review wordt een positieve. Een echt lekkere puzzelkamer, niet bezig met de verschillende ruimtes en wat er zo komt, want er is maar 1 kamer, maar volledig gefocust op de puzzels.

Elke keer als je weer iets hebt opgelost, benieuwd naar de volgende stap in het puzzelschema.

Leuk om echt met elkaar samen te moeten werken in de kamer, leuke originele puzzels, kortom, topkamer!


8

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Standaard hints

 

paezrapaezraEscape ApprenticeLid sinds: 11 februari 2019 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 april 2022

Heerlijke uitdaging

Eindelijk kunnen we weer. Het niveau van de breinbrekers vinden we top. Voor wie slecht ter been is kan er een stoel bij.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  73:00 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Puzzels
 • Goede service

 

dodetskidodetskiJunior EscaperLid sinds: 11 februari 2019 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 maart 2022

Een unieke ervaring

Ondanks dat de kamer uit slechts 1 machine bestaat, is het een geweldige ervaring.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Puzzels
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

agneshennemanagneshennemanJunior EscaperLid sinds: 12 februari 2022 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 februari 2022

Viel tegen

Slotje ging zeer moeilijk open en hierdoor het niet gehaald


6

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 4.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Slechte begeleiding

 

Jessica (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 9 augustus 2021

Origineel verhaal met uitdagende puzzels

Wat een geweldige ervaring om met ons gezin te doen. Onze kinderen zijn 10 en 12, dus nog vrij jong voor de uitdagende puzzels, maar toch kon iedereen een goede bijdrage leveren. Zeer origineel verhaal en leuke (lastige!) puzzels. De ontvangst en begeleiding zijn ook heel persoonlijk en super aardig. Kortom een aanrader!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Zeer persoonlijk (geen fabriek)
 • Lastige puzzels, maar wat een kick als het lukt

 

kortekaasjekortekaasjeEscaperLid sinds: 30 augustus 2018 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 december 2019

Teleurstellende kamer, zeker géén escape room

Wanneer je breinkrakers wilt doen dan raad ik deze ruimte aan. Wanneer je een escape-room wilt doen zeer zeker niet.
Als dit een escape-room wordt genoemd dan is mijn toilet ook een escape room (alleen is die wel gethematiseerd). Iemand in een lege kamer zetten en de deur dicht doen en zeggen: als je alle puzzels hebt opgelost ben je klaar, is in onze ogen geen escape room.
De puzzels zijn origineel en je moet er voor samenwerken. Dit is echter met maximaal 3 personen. Wij zaten dus regelmatig op een stoeltje te wachten tot de rest klaar was met de puzzel.
De hints zijn automatisch waardoor je, als je dat stukje al gedaan hebt en toch even vast zit, er echt niets aan hebt. Nog een keer bellen voor een hint helpt niet, het bandje wordt gewoon nog een keer afgespeeld.
Toen we de opmerking kregen: als je naar de wc moet kan dat gewoon tussendoor, dan ga je gewoon even de kamer uit.... kregen wij al een vermoeden... De kale ruimte met 1 puzzel-plek is het.. meer niet.
De game-host had er duidelijk geen zin in, zonder enig enthousiasme zonder glimlach werden wij de kamer ingesluisd en na afloop kon er weinig napraat vanaf.
Jammer... en voor ons was het geen escape room waardoor wij het een zeer zeker geen "ervaring" vonden. Als je gewoon een paar puzzels wilt oplossen zou ik hem zeker doen, ik vind het persoonlijk dan wel dure puzzels maar dat is voor ieder anders.


Reactie door Escaperoom Muiden

12 januari 2020

beste 'kortkaasje', jammer te lezen dat het niet de ervaring is die je had gehoopt. Wel zonde dat je de informatie vooraf dan ook niet hebt gelezen, aangezien er duidelijk staat dat het geen echte Escaperoom is in de zin van een ontsnapping, en dus de deur niet op slot gaat. Uiteraard zal het niet voor iedereen op dezelfde wijze worden ervaren. wel dank voor je review, altijd goed als mensen kritisch zijn want daar kunnen we aan werken. Als je toch nog eens meer dan een Escaperoom wil dan ben je van harte welkom in onze toekomstig project, wat ook geen Escape zal zijn...


3

Sfeer: 3.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 2.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Nee


 • leuke locatie in idyllisch plaatsje
 • Muiderslot om de hoek
 • snackbar t.o. is top!
 • 1 puzzel-plek
 • geen escape-room
 • chagrijnige host

 

Bazie1201Bazie1201Escape ExpertLid sinds: 30 augustus 2018 (71 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 december 2019

Puzzelhok

Eigenlijk is dit niet echt een escape room... Het is een ruimte (of nou ja, eigenlijk meer een hok, want aankleding is er niet...) met een box waar alle puzzels inzitten.
De sfeer... Zoals ik al had omschreven is het een kale ruimte waar alleen wat muziek aanstaat. Kortom, sfeer is 0.
Puzzels zijn enkel breinkrakers, niet bijzondere dingen of iets dergelijks en ze zijn zeer lineair waardoor wij elkaar met 5 personen constant in de weg liepen... Wel als pluspunt dat je moet samenwerken, maar dit kan eigenlijk met max 3 personen. Bovendien was er 1 puzzel waarvan een onderdeel helemaal gammel was, waardoor je kon discuseren of je het juist had gedaan.
Hintsysteem is automatisch waardoor je een hint krijgt van iets waar je al achter was gekomen en als je dan nogmaals om een hint vraagt krijg je hetzelfde bandje opnieuw te horen. Hier hadden wij dus helemaal niets aan. Mega irritant!
Ook was onze host verre van enthousiast te noemen, maar dat waren wij ook niet dus wellicht sloot dat dan wel goed op elkaar aan.
Verder vond ik het heel bijzonder dat er geen kluisjes waren en je dus al je spullen maar in de wachtruimte moet achterlaten.
Uiteindelijk hadden we nog maar een minuutje te kort en hebben het wel even afgemaakt, maar voor ons gevoel ging dat wel tegen de zin van de host in.
Ook vind ik de prijs echt veel te hoog voor wat je krijgt. Wellicht dat als het een groupon-kamer wordt dat ik er nog over na zou denken deze aan te raden, maar nu zou ik zeggen; doe het niet!


Reactie door Escaperoom Muiden

12 januari 2020

Beste 'Bazie1201', zonde dat jullie met de 'Early zombies' groep de informatie vooraf niet hebt gelezen, aangezien er duidelijk staat dat het geen echte Escaperoom is in de zin van een ontsnapping, en dus de deur niet op slot gaat. Wij zetten in op een nieuwe wijze van spelen anders dan de standaard Escaperoom, alhoewel de puzzels enigszins overeenkomen. Er is verder wel een kluisje aanwezig voor telefoons en verder wordt de buitendeur afgesloten zodat niemand bij de spullen kan, dus deze opmerking kunnen we helaas niet plaatsen. Verder heeft het hintsysteem wel degelijk meerdere mogelijkheden maar dat hebben jullie helaas niet gevonden, ook dat is onderdeel van het geheel. Het is uiteraard jammer dat jullie het niet gehaald hebben maar...tijd is tijd, het is dan ook wat flauw te lezen dat de host je wel de ruimte geeft om het af te spelen, maar je dit niet waardeert. Over de prijs kun je altijd discussiëren maar voor 90 minuten beleving (plus extra om het toch af te spelen) moeten anderen zelf interpreteren of dat correct is. We hopen je/jullie in de toekomst terug te zien als we onze nieuwe kamer gaan lanceren, blijf ons volgen...


3.5

Sfeer: 1.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 3.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Nee


 • 90 minuten
 • Samenwerking
 • Aankleding bagger
 • Hintsysteem
 • Geen kluisjes
 • Enkel breinkrakers
 • Prijs
 • Host die duidelijk geen zin had

 

Tessa (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 december 2019

Spannende strijd jongens tegen de meisjes

De locatie en aankleding van het gebouw waar de escape room zich in bevindt zet al de toon. Wat een enorm leuke ervaring. We deden jongens tegen de meisjes (vrijgezellenfeest), de jongens hebben het gehaald (3 minuten over) en de meiden helaas niet (verre van haha). Warm onthaal en goede puzzels.


Reactie door Escaperoom Muiden

12 januari 2020

Tessa, dank voor de feedback, jullie speelde met twee groepen achter elkaar en ook nog eens de Engelse versie die in verhouding lastiger is dan de Nederlandse versie, petje af. Jullie kwamen heel ver, maar de jongens hadden jullie toch net verslagen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • locatie
 • personeel
 • puzzels

 

Marion (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 november 2019

Superleuke ervaring op mooie lokatie

Hoewel het zoals gezegd, niet echt een 'Escape'room is, maar meer een puzzelroom, was het een superleuke ervaring. Je wordt meegezogen in het verhaal en de puzzels zijn ook echt wel uitdagend!


Reactie door Escaperoom Muiden

2 maart 2020

Marion, super leuk om te horen dat jullie de puzzels uitdagend vonden, We hopen als bedenkers wel dat het zo gaat werken dus des te leuk als jullie het ook zo ervaren.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • leuke puzzels
 • hoeft niet de hele kamer te doorzoeken

 

coby_tovarcoby_tovarEscape ApprenticeLid sinds: 18 november 2019 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2019

Ontzettende leuke en uitdagende ervaring.

Goed verhaal en prima entourage! Spannend en goed geheel.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

mandy92mandy92EscaperLid sinds: 31 december 2018 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juli 2021

Bijzondere ervaring

Deze escape room bevindt zich op een hele bijzondere plek hierdoor start het al goed. Verder is het een creatieve kamer, de puzzels zijn uitdagend en je moet echt samen werken om hier goed uit te komen. Deze kamer was verassend en daardoor zeker de moeite waard, verwacht alleen geen standaard kamer.


9

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Creatief
 • Origineel
 • Bijzondere locatie

 

chantal (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 november 2019

Lekker puzzelen.

Deze kamer was heel anders dan anders. Je moet echt samenwerken om verder te komen en dat is heel leuk. Je bent echt een team en niet allemaal in een ander hoekje bezig. De lokatie is echt prachtig. En het ontvangst was gezellig en relaxed. Wij hebben het erg naar ons zin gehad.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Echt teamwerk
 • Kunt het goed spelen met minder mensen (3)

 

MarindeMarindeEscape ExpertLid sinds: 10 augustus 2019 (98 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 oktober 2019

Geen klassieke escape room, maar een erg leuke puzzelbox

#22 Een erg vriendelijk en enthousiast ontvangst door de eigenaar op deze historische locatie. Van te voren wisten we dat het een ander soort ervaring zou zijn en dit werd bij de start ook nog vertelt. Het is geen aangeklede ruimte waar je naar de puzzels op zoek moet, maar een ruimte met één grote uitdagende puzzelbox waar je 1,5 uur je in vast kunt bijten. De puzzels waren erg afwisselend en origineel, met een hoge moeilijkheidsgraad. Normaal gesproken vind ik het jammer als de puzzels lineair opgelost moeten worden, maar met vier personen hoeft niemand zich te vervelen in deze kamer én je krijgt op deze manier alles van begin tot eind mee. Deze kamer daagt je echt uit op het vlak van samenwerking, waar we enorm van genoten hebben.
Ondanks dat mijn persoonlijke voorkeur uit blijft gaan naar 'echte' escape rooms, vind ik deze puzzelkamer zeker een aanrader.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja  88:00 min


 • Uitdagende puzzels
 • Afwisselende puzzels
 • Benodigde samenwerking
 • Historische locatie
 • 90 minuten

 

vgelderenvgelderenJunior EscaperLid sinds: 25 november 2018 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 oktober 2019

Anders dan gewend

Vakkundig gemaakt, mooie puzzels en goede locatie. We waren met 5 personen wat eigenlijk net teveel is aangezien je per puzzel naar de volgende gaat.
Het hint systeem is orgineel, maar mis daarbij wat meer persoonlijke hints. Nu kregen we hints die al achterhaald waren en bleek bij een puzzel dat we iets wel hadden begrepen maar niet de uitvoering schijnbaar verkeerd hadden. Door het gemis van een persoonlijke hint hebben we daardoor overdreven veel tijd verloren en dachten we te moeilijk.

Iets anders dan normaal, maar zeker aan te raden.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Vakkundig gemaakt
 • Locatie
 • Goede puzzles
 • Hint systeem
 • 1 puzzel per keer

 

Lissy83Lissy83Junior EscaperLid sinds: 27 november 2018 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 oktober 2019

Anders dan normaal, maar wel erg leuk!

Leuke locatie in een voor ons bekend fort. Ontvangstkamer ook erg mooi. De kamer is bijzonder en anders dan een normale escaperoom. Dat maakt het ook weer erg leuk. Leuke puzzels en super mooi gemaakt.

Wat wel jammer was dat je maar 1 puzzel tegelijk kan oplossen. Met 5 man was het daardoor soms te veel. Het systeem met de hints vonden wij ook niet heel handig.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Mooie puzzels
 • Leuke sfeer
 • Maar 1 puzzel tegelijk kunnen oplossen
 • Hintsysteem niet heel handig

 

Spannend voor een Team. Écht samenwerken.

Nu eens niet in een leeg kaal gebouw maar in een écht tof oud Fort. Op zoek naar geheimen van de Cryptograaf. Veel afwisseling in de soorten opdrachten. Maar een ding staat voorop; je doet dit écht met elkaar. Sterker nog; je moet wel. Niet simpel. Wel slim. Behoorlijke tijdsdruk. Kortom volop spanning in Muiden. En dat onder de rook van Amsterdam! Aanrader.


7

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Écht samenwerken
 • Niet te simpel
 • Tijd was nèt te kort. Voor ons dan😜

 

DaniëllaDaniëllaEscaperLid sinds: 12 juni 2017 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 oktober 2019

Geen escape room, maar meer een puzzelavontuur

#29 Niet echt een escape room te noemen, maar meer een puzzelavontuur. Het zit op een gave locatie, maar daar was in de kamer weinig van te merken. Ook was er weinig decoratie in de kamer. De escape room draait om één kubus midden in de kamer waar puzzels in verwerkt zijn, hierdoor loop je met 5 mensen elkaar vaak in de weg. Het ideale aantal personen voor deze kamer vind ik dan ook 4 personen. De puzzels zijn wel leuk en creatief bedacht, maar ik heb betere meegemaakt. Voor hints kon je bellen, maar effectiever was het (volgens de gameleider) om hem even naar binnen te roepen. Hierdoor raak je helemaal uit het spel, helaas. Wij zijn gekomen tot de een-na-laatste puzzel, omdat we bleven steken bij een (mijn inziens) te lastige puzzel.
Voor de deur van de escape room is er betaald parkeren. Gratis parkeren is op ongeveer 7 minuten loopafstand, net buiten het centrum.
Deze 'escape room' is leuk voor een avondje uit, maar ik zou er niet een lange tijd voor gaan reizen.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Creatieve puzzels
 • Geen cijfersloten (persoonlijk)
 • Binnen weinig te merken van de mooie locatie
 • Geen gratis parkeergelegenheid voor de deur
 • Je loopt elkaar al snel in de weg
 • Decoratie kon beter

 

Peter de Boer (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 26 oktober 2019

Een uitdagende hoofdbreker

De Cryptograaf is een uitdagend spel op een mooie en toepasselijke locatie in het fort. Maar vooral een team spel waar de nadruk ligt op samenwerking. Juist daarom bij uitstek geschikt als team uitje. Niet makkelijk, maar als het lukt is het echt een team prestatie. Wij hebben er veel plezier mee gehad!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Zeer geschikt voor team uitje

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig