Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De Bunker

Antwerpen, België

Nu gesloten

60 minuten

3 - 6 (Aanbevolen: 5)

16 jaar

Lees reviews

Meer over De Bunker

Stel je voor... In de buurt van Antwerpen gebeurt een nucleair ongeval. Echt aan de ramp ontkomen is niet mogelijk, maar enkele gelukkigen bevinden zich in de buurt van onze nucleaire schuilkelder. Raken jullie de bunker binnen? Slagen jullie erin om alle levensbelangrijke systemen in de bunker op te starten?Overleven jullie de ramp?

Thema's

Bom

Bunker

Oorlog

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

8 likes

141 bezoekers

92.9% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Oudeleeuwenrui 60
2000, Antwerpen
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

BEFEB Cadeaubon Te besteden bij 108+ kamers

28 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

DriesDriesJunior EscaperLid sinds: 12 juni 2017 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 juni 2017

Leuke Escape Room in hartje Antwerpen

De nucleaire bunker van Bazaar Miljaar is een leuke uitdaging voor jong en oud. Wij hebben met ons groepje alvast een leuke avond beleefd!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ligging
 • Inkleding

  claudia_reynders

LindaRensLindaRensJunior EscaperLid sinds: 26 juli 2022 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 maart 2024

Leuke kamer

Dit was voor ons de laatste kamer op deze locatie, want de andere 2 kamers hadden we al gedaan. Dit vonden we wel de moeilijkste kamer. Qua aankleding vonden we deze kamer ook het minst, hoewel dat met het thema misschien ook wel te verwachten was.
Maar hoe dan ook, toch weer genoten samen met ons gezin.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Diversiteit

 

AmbarianAmbarianEscape ExpertLid sinds: 18 juli 2020 (153 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 augustus 2023

Beetje verouderd, maar nog steeds potentieel

Nadat we eerder de andere twee kamers bij de Kraakfabriek met onze twee kinderen (ondertussen 11 en 8 j) gespeeld hadden, riskeerden we het toch maar om ook deze met hen te spelen, hoewel deze kamer minder aangeraden wordt voor jongere kinderen.
Ze waren en bleven in alle geval heel enthousiast!

We waren iets vroeger (omdat de jongste dringend naar het toilet moest :)), maar dat was geen enkel probleem, hartelijke ontvangst en we konden zelfs wat vroeger beginnen.
De eerste puzzel is een no-brainer, maar leuk met kinderen! Meteen vertrokken voor 8-10 minuten. Jammer dat deze ondertussen wel de tand des tijds gezien heeft :(. Ze gaan binnenkort verhuizen en dan krijgt de puzzel een nodige (versterkende) upgrade wat zeker geen slecht idee is.

De rest van de kamer is zeker een leuke (eerder sobere) puzzelkamer met best wel innovatieve puzzels. Bij elke puzzel was het snel duidelijk wat de bedoeling was, maar het dan nog goed uitvoeren leek soms wat moeilijker. In bijna elke puzzel hebben de makers toch een extraatje ingestoken om het net iets moeilijker te maken of toch net iets meer het out of the box te laten primeren. Op dat vlak misschien wel de beste kamer van alle kamers bij de Kraakfabriek.

Wat wel jammer was, ook in de rest van de kamer zie je dat het nodige oplapwerk moet gebeuren. Deuren die niet gesloten waren, puzzelonderdelen die niet werken, ... jammer :(.

Desalniettemin hebben we ons heel goed geamuseerd. Ik zou hier niet met een team van 3-4 ervaren spelers komen. Twee spelers lijken me zelfs heel doenbaar, maar met een gezin van 4 zeker ook leuk. Ik raad wel aan de andere kamers eerst te spelen die veel uitnodigender zijn kwa design, maar de bunker is zeker een leuke puzzelkamer.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Logica
 • Out of the box thinking
 • Innovatieve puzzels
 • Onderhoud nodig
 • Duidelijk dat verhuis er zit aan te komen

 

marie_truyensmarie_truyensJunior EscaperLid sinds: 07 augustus 2021 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 augustus 2023

Klassiekere escaperoom

Ietwat mindere ontvangst (kwartiertje vroeger komen zoals bij meeste escape rooms is niet per se nodig/minder geapprecieerd). Eerder klassiekere minder technologische puzzels. Minder ideaal voor grotere groep gezien vaak maar 1 puzzel tegelijk op te lossen is.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Logica
 • Puzzels

 

JeroenSchuyJeroenSchuyEscape ExpertLid sinds: 25 april 2022 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 januari 2024

Stak goed ineen maar niets speciaals, goede puzzelkamer

Ontvangst: heel vriendelijk maar duidelijk gerund door jobstudenten die niet echt passie hebben voor escape rooms

Kamer: deze lijkt me al redelijk verouderd en heeft onderhoud nodig. Bij de eerste puzzel kon ik de sleutel al uit het doolhof halen zonder die helemaal op te lossen. Verder is het decor redelijk droog hoewel dit natuurlijk niet hoeft te verrassen in een bunker. Je speelt deze kamer echt wel om een reeks puzzels op te lossen.

Puzzels: deze zitten wel goed in mekaar en zijn redelijk uitdagend. Zeker de moeite als je een fanatieke puzzelaar bent


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:00 min

 

MarindeMarindeEscape LegendLid sinds: 10 augustus 2019 (206 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 september 2022

Gedateerde kamer met originele puzzels

#101 Voor ons rondje België wilden we graag De Illusionist bezoeken van de Kraakfabriek. Om het dit keer wat efficiënter in te richten, besloten we meer kamers op één locatie te spelen en zo boekten we alle drie de kamers van de Kraakfabriek. Startende met De Bunker, gevolgd door De Kraak en tot slot De Illusionist. Deze volgorde hadden we geboekt op advies van de organisatie, en zou ik ook zeker zo aanraden.

Het melden op het exacte tijdstip begrijp ik niet helemaal, maar we konden door de borden de kamer goed vinden en werden heel vriendelijk ontvangen. Er zat een half uur tussen alle kamers en daar werd op een hele prettige manier mee omgesprongen door ons alle tijd te geven om bij te praten en we konden ons zelf weer melden voor de volgende kamer.

Zoals hier al meer mensen schrijven zit de Kraakfabriek in een heel mooi oud pand, maar doordat de organisatie hier maar tijdelijk zit zijn de kamers helaas niet op het gebouw afgestemd. Dat is heel duidelijk terug te zien in De Bunker waar de meeste elementen eenvoudig weggehaald kunnen worden om in een nieuwe ruimte opgebouwd te worden. Begrijpelijk, maar ook een gemiste kans of potentie om er meer uit te halen. Ik vind het in deze kamer namelijk missen aan sfeer, dit komt door beperkte aankleding (ookal is het een bunker), verhaal en afwerking, en het ontbreken van goede ondersteunende muziek. Je speelt de bunker echt voor de puzzels!

De organisatie gaat echter verhuizen naar een permanente locatie en dat brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee. We baalden dat we net voor die verhuizing gespeeld hebben en zijn dan ook heel nieuwsgierig hoe de kamers op de nieuwe locatie vorm gaan krijgen. We melden ons graag als testteam om de spelflow daar te testen :)
Ik vond in dat opzicht de drie kamers namelijk heel verschillend en De Bunker verliep wat dat betreft bij ons het minst intuïtief. Om de aller eerste puzzel kun je niet heen, maar gedurende het verdere verloop van de kamer duurde het soms een tijdje voordat het kwartje viel wat ons te doen staat. Op twee punten ben ik kritisch over de kamer, dat betrof een puzzel die gewoonweg net te lang duurde (en wat mij betreft niet thuishoort in een escape room) en een andere waarbij we door hadden wat we aan het doen waren maar we het nog moesten combineren met iets dat reeds gebruikt was (en voor ons niet logisch aanvoelde). Hierdoor was bij ons de flow niet helemaal goed en werd het zelfs nog spannend of we gingen ontsnappen. Terugkijkende overheerst dit mijn beeld van de kamer en dat is zonde, want er zitten erg veel leuke en originele puzzels in de kamer. De puzzels zijn afwisselend, bevatten elementen van redeneren, doen en samenwerking. De startpuzzel is de puzzel die er voor ons het meest uitsprong, erg leuk dat we hier de keuze kregen om voor een hogere moeilijkheidsgraad te gaan.

Ondanks wat frustratie vind ik het een leuke puzzelkamer. Ik zou deze niet zo snel aanraden voor een ervaren team van vier personen. Voor beginnende escapers of een ervaren team van twee, zou ik de kamer zeker aanraden of gewoon als je lekker alle kamers van de Kraakfabriek gaat spelen. Mijn advies aan de organisatie zou dan ook zijn om deze kamer geschikt te maken voor twee spelers.


7

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  57:45 min


 • Afwisselende puzzels
 • Doen, redeneren en samenwerken
 • Goed ontvangst en service van de organisatie
 • Sfeer, aankleding en afwerking
 • Overzichtelijk

 

PrutserPrutserEscaperLid sinds: 02 april 2022 (85 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 augustus 2022

Tja wat moet ik hier over zeggen.

Last Minute de bunker nog kunnen boeken. Met twee personen, ook al staat deze kamer gemarkeerd als speelbaar vanaf drie. Op zich een pluspunt dat ze aangeven dat sommige puzzels niet mogelijk zijn met z'n tweeën omdat het fysiek niet mogelijk is, maar ze stelden hulpmiddelen ter beschikking waardoor dit wel mogelijk is. Tof!
Maar... Na de twee andere kamers hier gespeeld te hebben, was deze kamer toch een teleurstelling. De eerste puzzel zag er wat verouderd uit, gezien de duidelijke slijtage. Daardoor werd het ook makkelijker om deze op te lossen. Dingen kwamen los die niet hoorden los te komen.
Persoonlijk hebben we er een hekel aan als puzzels , die uit verschillende delen bestaan, aangepast worden aan het aantal personen. Dit met gevolg dat er veel zaken aanwezig waren die we maar deels moesten oplossen om toegang te krijgen tot het volgende deel. We waren in het midden, zo leek ons, van een puzzel toen de deur naar een volgende kamer open ging. Dan blijven wij persoonlijk liever doorpuzzelen met het risico niet te ontsnappen dan het gevoel te hebben dat we goed bezig zijn.
In de volgende ruimte bleek een deur naar nog een ruimte al open te staan, wat bij ons onmiddellijk het gevoel gaf dat dit niet zo hoorde te zijn. Achteraf bleek ook dat dit niet de bedoeling was aangezien we de sleutel voor deze ruimte tien minuten ofzo later pas vonden. Jammer!
Best wel een pittige prijs ook, die we met plezier al betaald hebben voor andere kamers, maar voor deze had ik voor dat bedrag liever een reeds gespeelde kamer opnieuw gespeeld.
De kraakfabriek gaat binnenkort verhuizen. Ik hoop dat ze dit meenemen in hun plannen om de bunker aan te passen, want de kraak en de illusionist konden ons echt wél bekoren. Jammer dat we niet met hetzelfde fijne gevoel buiten kwamen als bij de andere kamers.


5.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Weinig origineel
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Heeft onderhoud nodig

 

chriskchriskEscape ExpertLid sinds: 24 december 2017 (95 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 december 2021

Helaas een tegenvaller...

Na 'De kraak' en 'De illusionist' gespeeld te hebben was het tijd voor de laatste escaperoom op deze locatie... 'De bunker'.
De andere twee hebben we met veel plezier gespeeld (mijn neefjes favoriete escaperoom is zelfs 'De kraak').
Helaas viel de bunker ons allemaal ontzettend tegen.
Het is ontzettend zichtbaar dat de escaperoom al heel vaak gespeeld is, door alle slijtage plekken op de spellen. Hierdoor klopte voor ons de prijs-kwaliteit verhouding absoluut niet. Daarmaast vonden we puzzels niet allemaal even logisch en was er ook vanuit de host weinig enthousiastme. Erg jammer om de laatste ervaring op deze locatie zo af te sluiten.


Reactie door De Kraakfabriek

31 december 2021

Hi Chrisk, bedankt voor je feedback! We vinden het fijn om te horen dat De Kraak en Illusionist heel fijn waren, maar natuurlijk vinden we het niet leuk dat het deze keer nogal tegenviel. Omdat we dit toch heel erg belangrijk vinden, zouden we graag per mail wat meer feedback ontvangen, zodat we daar echt mee aan de slag kunnen. Kan je ons een mailtje sturen op [email protected]? Thanks!


5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 5.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Prijs
 • Onlogische puzzels
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig

 

GoldielockGoldielockSenior EscaperLid sinds: 18 december 2019 (63 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 maart 2022

Originele puzzels

Was een leuke ervaring, puzzels waren origineel. Niet super moeilijk, over het algemeen wel een OK kamer


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Logica
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad

 

veerleveerleEscape GuruLid sinds: 27 november 2016 (138 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 november 2021

Toffe kamer

De Kraakfabriek is verhuisd sinds we er laatst waren voor De Kraak en bevind zich in een mooi, historisch pand met parking vlakbij. De locatie is makkelijker bereikbaar, vlakbij het MAS en dus ook omringd coor cafés en restaurants.

De bunker is goed aangeklede, doch sobere kamer maar dat klopt met het thema, misschien zouden wat extra accessoires/decoratie wel leuk zijn. De puzzels zijn origineel en zitten goed in elkaar. We vonden de puzzels soms iets te lineair maar ze zijn wel heel leuk.

De begeleiding was heel goed!

Tip voor iets te drinken: Dr Beer (vlakbij)
Tip voor iets te eten: Como Como tapas (wel even stappen en zeker reserveren)


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Breakout Queens

Ontsnapt: Ja  53:47 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

ineineEscape ExpertLid sinds: 01 juli 2018 (107 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 mei 2024

Goed voor startende groepen

Het is alweer een tijdje geleden dat we Bunker hebben gespeeld, maar mijn review liet nog op zich wachten.

Het ontvangst was kort, maar toch vriendelijk.

Originele beginpuzzel, maar voelde vooral aan om ons bezig te houden.

De kamer zelf is vrij lineair. Dus ik raad een niet al te grote groep spelers aan. Wij waren met 4 en dit was soms echt te veel.

Er waren best originele puzzels te vinden, hoewel alles wel vrij verouderd aanvoelde.
Sommige zaken leken ook echt afgesleten.

Er zat een stroeve flow in de kamer, hoewel we toch vlot door de puzzels gingen.

Wat wel jammer is, is dat ze ons bij een bepaalde puzzel ‘extra levels’ lieten spelen, omdat ze zagen dat we echt vlot door de kamer gingen en de extra uitdaging wel aankonden.
Als je dit nadien hoort, heb je weer het gevoel dat je gewoon beziggehouden wordt.

Al bij al een redelijke kamer, die ik zou aanraden aan beginnende groepen.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Breakout Queens

Ontsnapt: Ja  53:47 min


 • Verschillende soorten puzzels
 • Heeft onderhoud nodig
 • Flow
 • Puzzels die blijven duren

 

lmatlmatEscape GuruLid sinds: 11 november 2019 (165 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 november 2021

Leuke kamer

Toffe kamer, met leuke puzzels.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes V2

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs

 

maarten_schoorsmaarten_schoorsJunior EscaperLid sinds: 16 augustus 2021 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 juni 2022

Leuke escape room

Een zeer leuke escape room om te plannen tijdens een dagje Antwerpen!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:56 min


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

wekkewekkeSenior EscaperLid sinds: 02 december 2019 (61 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 augustus 2021

leuke kamer

Met ons team van 4 naar Antwerpen voor de Bunker. De ontvangst en briefing waren kort maar voldoende en vriendelijk, we hadden hier al geweest voor een andere leuke kamer. Het spel zelf zat goed in elkaar, de opdrachten volgden elkaar goed op, toffe afwisseling, voor ieder wat te doen. Tips waren voldoende en op het juiste moment, heel belangrijk want zij kunnen het spel maken of kraken, een teken dat de kamer goed opgevolgd word en zo moet het ook, spijtig genoeg hebben wij al meermaals meegemaakt dat niet zo was. Al bij al hebben we het gehaald en belangrijkste: ons goed geamuseerd.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • toffe puzzels en acties
 • uniek concept
 • leuk, goed geamuseerd
 • goede opvolging

 

hangmanhangmanEscape ExpertLid sinds: 19 januari 2022 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 januari 2022

Redelijk sober maar zeker het spelen waard!

Nadat we op deze mooie locatie De Illusionist al gespeeld hadden, zijn we hier enkele maanden later De Bunker gaan spelen.

Vergeleken met de andere kamer is deze wat soberder qua inrichting, maar dit past wel binnen het thema. Ook de intro zette goed de toon van het (hoewel niet heel erg aanwezige) verhaal. De kamer is naar mijn gevoel in drie delen op te delen, elk met hun eigen flow en gevoel.
Het eerste deel kon wat aangepast worden aan de grootte van de groep, maar helaas blokkeerde de techniek wat, waardoor we pas enkele minuten na het oplossen van de puzzel verder konden. Gelukkig hadden we ondanks dit nog een mooie tijd, anders was het wel zonde geweest.
Het tweede en derde deel zitten qua flow ook mooi in elkaar en vereisen een goede samenwerking van je team en zorgen ook voor een leuke afwisseling van verschillende soorten puzzels. Wanneer we even vast zaten, krijgen we goed getimede tips, dus ook dit is een pluspunt.

Al bij al dus een erg leuke uitdaging waarbij we zelf verbaasd waren van plots het einde gehaald te hebben met nog exact 15 minuten op de klok.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Leuke en afwisselende puzzels
 • Goede flow
 • Technisch foutje bij de eerste puzzel
 • Nogal plots einde

 

lawrence_simonslawrence_simonsEscape ExpertLid sinds: 29 november 2020 (107 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2021

Degelijke escaperoom

De tweede escaperoom op deze locatie. Deze keer met VZW de Laatboekers.

Aangename kamer met leuke puzzels. Af en toe kregen we wel het gevoel dat we bij sommige puzzels vooral veel geluk moesten hebben. Wanneer het bij eentje echter tegenzat is de gamemaster wel snel gekomen om het op te lossen.

Een aanrader voor iedereen!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie setting
 • Snel optreden GM

 

robinwaegeneirerobinwaegeneireEscape ApprenticeLid sinds: 02 augustus 2021 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 augustus 2021

Leuk voor beginnende escapers

De puzzels zijn leuk, maar het zijn er niet heel veel, waardoor je vaak met allemaal aan hetzelfde moet werken en niet zo echt de spanning tegen de klok voelt. Wij hadden nog 7 min over, ondertussen al een paar escapes gedaan dus voor beginnende escapers lijkt me dit zeker een goede escape room!
Zeker niet met meer dan 4 personen spelen.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Relatief weinig puzzels

 

soisoiEscape ExpertLid sinds: 13 juni 2017 (147 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 september 2020

A bunker with a lot of teamwork

My first trip to play escape rooms outside of the Netherlands, in a time that now seems long ago, was to Antwerpen. A modest one day trip with 4 rooms on the schedule. At that time I had already seen some reviews of De Kraakfabriek, but their rooms were closed. Hundreds of rooms later I finally got the chance to play two of their games. I am glad to be able to say that I enjoyed both. The first one was The Bunker and being a recurrent theme in escape rooms my expectations were not particularly high. The story is simple, get in the bunker and reactivate the systems in there. Similarly the decoration is kept to a minimum, as it is usual in bunker themed rooms.
What I particularly liked about this game is that it involved a lot of collaborative efforts to be able to succeed. Contrary to rather linear rooms where 5 experienced escapers is usually way too much and some end up being spectators, in this room the puzzles were conceived to engage several people at a time. I believe this is one of the strongest points of this room. Furthermore the puzzles are really nice, with a nice balance between observation, more classical puzzles and "do puzzles". Some of these puzzles were really original.
Our gamemaster was friendly and in spite of not being an enthusiast himself he did a good job. I am particularly happy about the fact, that we were able to make an early start and play this additional game a little bit outside of the usual opening times. For me it was worth sleeping one hour less to play this game, which I can recommend, as I had a good share of fun playing it.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  47:31 min

 

koen_stryboskoen_strybosJunior EscaperLid sinds: 29 oktober 2018 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 september 2021

Leuke escape

Met enkele collega's gespeeld zonder escape ervaring en iedereen vond het een fijne beleving.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele puzzels
 • Sfeer, inkleding
 • Iets te weinig verrassingseffecten

 

joycebaremansjoycebaremansEscape GuruLid sinds: 30 april 2019 (162 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 september 2019

Leuke kamer

Leuke maar moeilijke kamer, goed opletten en goede samenwerking is belangrijk


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja  00:43 min

 

mike_leijsmike_leijsEscape ExpertLid sinds: 29 april 2019 (145 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2019

Lastig maar goed

Hele tricky kamer, op het nippertje eruit gekomen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja  00:43 min

 

kathleenjensenkathleenjensenEscape ApprenticeLid sinds: 23 december 2019 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 december 2019

Leuke puzzelkamer

Kamer met veel doe-opdrachten en één hele originele puzzel! Wat ons betreft hele avond gehad en zeker aan te raden als je in Antwerpen bent!!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

yakujimyakujimJunior EscaperLid sinds: 19 april 2019 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2019

Afwisselend leuke en minder leuke puzzels in een mooi ingerichte kamer

Al bij al hebben we ons zeker niet verveeld in deze kamer, die netjes ingericht was in functie van het thema.
Een paar leuke en originele puzzels, die echter niet allemaal 100% leken te werken naar behoren.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: The Escapists

Ontsnapt: Ja


 • Het is echt een bunker!
 • Originele puzzels
 • Sterk opeenvolgend verhaal
 • Sommige elementen werkten niet 100%

 

yvesmyvesmEscape ApprenticeLid sinds: 01 april 2019 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 april 2019

Originele kamer, ideaal met 4 personen

'De bunker' is een originele kamer waarbij nauwelijks sloten worden gebruikt. Dit maakt dat de kamer ook voor de ervaren 'escaper' nieuwigheden inhoudt.

De kamer is opgebouwd als lineaire puzzel. Dit wil zeggen dat je telkens een opdracht moet oplossen voordat je naar het volgende vraagstuk kan. Daardoor is deze kamer ook geschikt voor iets minder personen. Wij maren met 3. Dit gaat prima, maar om 'praktische problemen' te vermijden is het eenvoudiger met 4.

Qua sfeer is de kamer erg sober, omdat het nu eenmaal een bunker is. De aankleding past dus helemaal in het thema, al ligt de lat niet erg hoog.

Goed om weten: er staat voortdurend muziek op. Dit is wel gezellig maar maakt het snel druk. Niet ideaal als je hoofdpijn hebt dus ;-)


8.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele puzzels, weinig sloten
 • Ook leuk met 3 of 4 personen
 • Voortdurend muziek kan irritant zijn

 

patrick_verhelstpatrick_verhelstEscape ApprenticeLid sinds: 05 januari 2019 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 januari 2019

Toffe escape-room en heel hartelijk ontvangst.

Met ons gezin van 5 "de bunker" gespeeld als eindejaarsgeschenk. Tof uitgewerkte escape-room met leuke opdrachten, waarbij alles een functie had (alhoewel wijzelf pas bij het napraten eruit waren waarvoor 1 bepaald voorwerp diende, we waren blijkbaar heel inventief geweest met onze eigen trui :-) )
Hartelijk ontvangst en voldoende persoonlijke begeleiding!
Wij komen zeker terug voor de volgende kamer!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: de paTvinders

Ontsnapt: Ja  56:12 min


 • goede persoonlijke begeleiding

 

OutbreakerOutbreakerEscape ExpertLid sinds: 19 februari 2017 (136 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 december 2017

Apart

Vond het meer behendigheid dan echt puzzelen.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig