Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Stef007

Senior Escaper

Offline

Omschrijving

Escaperoomfreak


Volg mijn Escape Room avonturen hier: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10217729506692347&type=3


Lid sinds

14-08-2019

Locatie

Antwerpen

Statistieken

Escaperooms

25 reviews

172 kamers gespeeld

96% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


6 forum berichten

25 reviews

Opus Magnum

The Chamber
Geplaatst op: 26 november 2023

Terug in de tijd

Escape Experience #305
6 november 2023 – Opus Magnus – The Chamber (Praag, Tsjechië) – 43m08s

Escapetrip Praag november 2023 – Kamer 3/52

Na het bezoekje aan Wonderland en een gezellige nababbel met onze host, krijgen we een watertje voorgeschoteld en staat de gamehost van de volgende kamer ons al op te wachten. Ze overloopt de traditionele regeltjes en zegt dan plots dat ze eens gaat kijken of ze onze “begeleidster” kan vinden; en weg is ze.
Enkele minuten later komt er dan een hyperkinetische vrouw (die wel heel erg op onze host lijkt) naar boven gerend en wat volgt is een ellenlange intro van de kamer. Onder het gekwetter van de dame worden we dan begeleid naar de kamer en zelfs daar geeft ze nog het beste van zichzelf. Een Duracell-konijn is er niets tegen. Als ze dan eindelijk vertrokken is, kunnen we starten. De ruimte is zeer mooi ingericht; we bevinden ons in een prachtig bureel en we mogen zelfs binnenkort gaan tijdreizen. Benieuwd hoe ze dat zullen vormgeven…
Het puzzelen verloopt moeizaam en van 1 bepaalde hersenbreker krijgen we zelfs een punthoofd. Gelukkig volgt er een gerichte tip die alles in een ander daglicht stelt. Damn, hoe hebben we hier zo vaak kunnen over kijken…
Na het oplossen kunnen we dan aan het tijdreizen beginnen, maar de manier waarop is niet zo spectaculair dan ik gehoopt had. Soit, we ‘vliegen’ vlotjes terug 80 jaar de tijd in en kunnen hier onze zoektocht verderzetten. Ook deze ruimtes zijn weer heel erg netjes gedecoreerd en het puzzelen gaat hier al veel vlotter dan in de vorige ruimte. Het speciale aan de kamer is dat er verschillende eindmogelijkheden zijn in functie van wat je, als groep, op het einde doet.
Als we uiteindelijk de laatste puzzel opgelost hebben en de portal naar het verleden gesloten hebben, komt onze “begeleidster” opnieuw ten tonele en volgt er een laatste toneelstukje. Rustig ondergaan is de boodschap…

Conclusie: leuke puzzelkamer, maar met het verhaal was ik eerlijk gezegd niet helemaal mee…

Ohja, voor enkele (omgerekende) euro’s kan je hier een “The Chamber” Paspoort kopen. Na elke kamer krijg je dan een sticker van de gespeelde kamer en een dagstempel. Leuk hebbeding!

Moeilijkheid: Gemiddeld
Acteur: Nee
Fear Factor: 0/10


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  43:08 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding

 

Wonderland

The Chamber
Geplaatst op: 26 november 2023

Verwonderd in Wonderland

Escape Experience #304
6 november 2023 – Wonderland – The Chamber (Praag, Tsjechië) – 44m01s

Escapetrip Praag november 2023 – Kamer 2/52

The Chamber is een gevestigde waarde in Praag en vooral gekend door zijn horrorkamers Haunted House 1 & 2. Vandaag geen horror hier, want we spelen de 2 oudste kamers van The Chamber. Starten doen we met Wonderland.

Na een korte introductie kunnen we direct aan de slag. We staan in een leuke setting klaar en maken al snel kennis met het hintsysteem dat met ons een praatje begint te maken. Gewéldig!!
We starten redelijk voorzichtig en het duurt even voor we verder kunnen naar de kamer die boordevol (verborgen) puzzels staat.
De kamer is niet liniair opgebouwd, dus iedereen kan direct aan één of andere puzzel beginnen. En zoals gezegd: dat zijn er best wel wat. De ruimte is perfect binnen het Alice in Wonderland thema gebouwd en tussen al dat visueel leuks hebben ze op een inventieve manier de puzzels verwerkt. We moeten een 10-tal sleutels vrijspelen en dat gaat zeer vlotjes. Sommige zijn doepuzzels, andere breinbrekers en voor nog andere moeten we helemaal out of the box denken. Eén puzzel kon ik zelfs al liggend oplossen, geweldig toch?
Bij een bepaalde puzzel krijgen we bijna letterlijk hoofdpijn. Het duurt dan ook een hele tijd voor we de oplossing vinden; en die is even simpel als geniaal. Ik moet nog steeds spontaan lachen als ik eraan terug denk.

De eindpuzzel lossen we via Trial and error redelijk snel op zonder dat we begrijpen wat de bedoeling is. Als we achteraf horen wat de denkpiste hierachter is, weten we het zeker: deze denkwijze was absoluut te simpel voor ons geweest.

Ben je in Praag en heb je zin in een vrolijke, mooi opgezette kamer, dan is Wonderland zeker een bezoekje waard.

Ohja, voor enkele (omgerekende) euro’s kan je hier een “The Chamber” Paspoort kopen. Na elke kamer krijg je dan een sticker van de gespeelde kamer en een dagstempel. Leuk hebbeding!

Moeilijkheid: Gemiddeld
Acteur: Nee
Fear Factor: 0/10


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  44:01 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Verhaal

 

Iets meer van verwacht...

Escape Experience #302
28 oktober 2023 – Maffia - De Geheime Onderwereld – Escape Room Vlaanderen (Sint-Niklaas) – 57m44s

Als je een van de kinderen ergens moet afzetten in volle avondspits en vervolgens ongetwijfeld nog eens even lang moet aanschuiven om weer thuis te geraken, is er slechts één oplossing: last-minute een escaperoom in de buurt zoeken.
Zo gezegd, zo gedaan: we trekken met zijn tweeën richting Escape Room Vlaanderen in Sint-Niklaas. Hun nieuwste kamer “De Geheime Onderwereld” is nu al een tijdje open, dus ideaal om deze te gaan ontdekken.
Het pand ligt nog steeds in een – nagenoeg verlaten – winkelcentrum, maar gelukkig geraken we vlot binnen.
Van bij de start is het thema zeer duidelijk aanwezig. De puzzels zijn dan ook mooi binnen het Maffiaverhaal geïntegreerd en de inkleding is best ok. Aanvankelijk maken we veel voortgang maar bij een bepaalde puzzel zitten we vast. We beredeneren alles meerdere keren opnieuw, maar de verkregen oplossing opent het enige nog beschikbare cijferslot in de kamer helaas niet. Blijkt dat we de gevonden code niet in het slot moeten ingeven, maar op een plaats waar we eerder al een code hadden ingegeven. Jammer en frustrerend dat we hier bijna een kwartier mee “beziggehouden” zijn zonder enige voortgang. Gelukkig geeft onze host uiteindelijk de verlossende tip dat we de code toch elders moeten gebruiken en kunnen we verder. Nu gaat het plots weer in sneltempo naar de volgende ruimte. Hier halen we de verloren tijd ruim in en kunnen we er met het geld vandoor voordat de 60 minuten verlopen zijn.
Ohja, het was wel even schrikken om door één van de panelen een joekel van een nagel/schroef te voelen. Misschien moeten ze dat toch nog even oplossen, want dat is best gevaarlijk!

Conclusie: een doorsnee kamer, die vooral in de tweede ruimte nog wat extra ingekleed mag worden.

Moeilijkheid: Gemiddeld
Acteur: Nee
Fear Factor: 0/10


7

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:44 min


 • Goede prijs
 • Heeft onderhoud nodig

 

Superheroom

Mr Lock
Geplaatst op: 15 juni 2023

In de wolken!!

Escape Experience #261
18 mei 2023 – SUPERHEROOM – Mr Lock (Bydgoszcz - Polen) – 51m12s

Escapetrip Polen mei 2023 – Kamer 31/43

Zelden werden we zo enthousiast ontvangen als vandaag bij Mr Lock. Vooral het toneeltje dat onze host opvoert bij de start van deze kamer, is fenomenaal. Wat een overgave!! Overacting in de hoogste graad, maar het past volledig binnen het thema. Geweldig om zien!

Ze begeleidt ons naar de lift die ons naar de 75ste verdieping van deze wolkenkrabber zal brengen. Daar krijgen we 70 minuten de tijd om de superschurk te verslaan. Als we uit de lift stappen en de kamer dan uiteindelijk binnengaan, valt mijn mond toch wel even open. Een eerste WTF-momentje. Wat hier gecreëerd is, is fenomenaal. In de verte zien we Sandman, gekend van de Marvel Comics, staan.
Over de kamer zijn een hele hoop puzzels verspreid die ons de nodige superkrachten geven om het tegen Sandman op te nemen. Nagenoeg alle puzzels zijn hier volautomatisch en door de heerlijke flow van de kamer krijg je, na elke gewonnen puzzel/battle, het gevoel dat je de superschurk echt aan het verslagen bent. Er wordt op bepaalde stukken van de kamer erg mooi gebruik gemaakt van het hoogtegevoel. Vooral kleine details in de “diepte” geven dat gevoel een echte boost.
De gebruikte licht- en geluidseffecten maken de beleving helemaal compleet. Ik ben hoegenaamd geen Marvel-addict, maar wat heb ik hier ogen getrokken!

Conclusie: Allen naar MrLock!! Deze moet je ab-so-luut gespeeld hebben!

Moeilijkheid: Gemiddeld
Acteur: Nee
Fear Factor: 1/10 (puntje voor de hoogte)
Inkleding: 10/10
Puzzels: 9,5/10
Beleving: 10/10


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding

 

Insanity

Break the Brain
Geplaatst op: 15 juni 2023

Om zot van te worden...

Escape Experience #258
18 mei 2023 – Insanity – Break the Brain (Bydgoszcz - Polen) – 65m00s

Escapetrip Polen mei 2023 – Kamer 28/43

Voor deze kamer hebben ze een Chinese vrijwilliger nodig die apart zal starten in het verlaten gesticht. Met veel plezier en redelijk unaniem krijg ik deze rol door mijn lieflijke teammates toebedeeld. De anderen worden al naar hun startpunt gebracht en ik word gevraagd om even te wachten. Binnen de minuut staat er al een collega-host voor mijn neus met een prachtige dwangbuis die ik even mag “passen”. Perfect mijn maat blijkt, dus ik mag het ineens aanhouden. Vast gekneveld word ik dan naar mijn startlocatie gebracht. Opdracht 1: dat vreselijke ding uitkrijgen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Ik moet me – met mijn stramme knoken - in alle mogelijke en onmogelijke bochten wringen om me van dat ding te ontdoen. Weet ik op dat moment veel dat de anderen mij op dat moment via een camera kunnen bekijken. Gênant voor mij, blijkbaar grappig voor de anderen…
Soit, zij kunnen mij dus zien en ik kan hen op een gegeven moment horen. Niet de meest makkelijke manier om met elkaar te communiceren. En communiceren, dat moet er zeker gebeuren. Zelden heb ik op een uur zoveel gebarentaal moeten gebruiken als hier. Geweldig! We hebben wat afgelachen.
Dat lachen vergaat al snel als ik er op een bepaald moment in slaag om uit mijn kamer te ontsnappen. Zie ik daar in de gang nu een schim? Een spreekwoordelijke volle pamper later is het besef er dat we hier niet alleen zijn. Of is dat enkel maar verbeelding? Dat moet je zelf maar even gaan ontdekken.
Wat de puzzels betreft: Je vindt hier enorm veel cijfersloten en op bepaalde plaatsen in het gesticht is het écht wel te donker om deze te openen. Toch is dat slechts een klein minpunt in een kamer die het vooral van zijn beleving moet hebben. Rondlopen door de ruimtes en toch nergens 100% op je gemak zijn: daar zijn ze hier helemaal in geslaagd. De eindpuzzel stelde dan weer een beetje teleur. Hier had ik wel wat meer van verwacht.
Hoewel we uiteindelijk 5 minuten over tijd zijn, mogen we de kamer toch netjes uitspelen. Waarvoor dank.
Toffe kamer, leuke puzzels, heerlijke sfeer. Misschien toch een klein beetje meer licht voorzien in de ‘gemeenschappelijke' ruimtes.

Moeilijkheid: Moeilijk
Acteur: Ja
Fear Factor: 5/10
Inkleding: 7,5/10
Puzzels: 8,5/10
Beleving: 9/10


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend
 • Te donker

 

School of Magic - Year One

Break the Brain
Geplaatst op: 15 juni 2023

Op stap met Harry

Escape Experience #257
18 mei 2023 – School of Magic - Year One – Break the Brain (Bydgoszcz - Polen) – 78m42s

Escapetrip Polen mei 2023 – Kamer 27/43

We worden vandaag verwend. Na een eerste kamer die 75 minuten mocht duren, spelen we nu een 90 minuten kamer. We treden in de voetsporen van Harry Potter en mogen naar de “School of Magic”. Zoals het hoort wachten we op platform 9 ¾ om daar de juiste trein te nemen. In de trein merk je al snel dat dit een niet zomaar een kamer is. De ruimte ademt magie vanaf het allereerste begin, de introductie is geweldig en geeft ons echt het gevoel dat we de nieuwe studenten op Zweinstein zijn. Het is een geweldige setting waar gebruik gemaakt is van hypermoderne snufjes. En dan zitten we nog altijd maar in de trein...
Aangekomen op onze bestemming stappen we uit in Zweinstein, waar ons echte avontuur begint. Ook hier hebben ze kosten nog moeite bespaard om er is ongelofelijk knap van te maken. De puzzels zijn niet altijd van de gemakkelijkste, of soms maken we het onszelf zo moeilijk dat een makkelijke puzzel plots aartsmoeilijk wordt. Als onze magische host ons dan op het juiste spoor zet, kunnen we weer verder. We krijgen toegang tot verschillende nieuwe ruimtes en de puzzels zijn steeds netjes binnen het thema. Bepaalde puzzels zijn gewoonweg geniaal, maar bij een paar puzzels slaan we de bal helemaal mis. Als we na lang zoeken uiteindelijk de oplossing gevonden hebben, slaan we een zucht van opluchting. Eindelijk! Hier hebben we veel te veel tijd aan besteed, wat ook – voor ons althans – de flow er helemaal uithaalt.

Toch is deze kamer een absolute must play, zeker voor fans van Harry Potter!

Moeilijkheid: Moeilijk
Acteur: Nee
Fear Factor: 0/10
Inkleding: 10/10
Puzzels: 8,5/10
Beleving: 8/10


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  78:42 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede prijs

 

Freakshow

Break the Brain
Geplaatst op: 15 juni 2023

Topbelevenis in het circus

Escape Experience #260
18 mei 2023 – Freakshow – Break the Brain (Bydgoszcz - Polen) – 42m06s

Escapetrip Polen mei 2023 – Kamer 30/43

De laatste kamer bij Break the Brain en wat voor één.
Eerlijk gezegd had ik vooraf niet echt veel verwachtingen van deze kamer. Het thema is leuk, maar zoals vaak lijken al die circuskamers heel erg op elkaar.
Wel, het tegendeel wordt in “Freakshow” helemaal bewezen. Hier heeft het echt wel iets extra: de kamer doet me verrassen, schrikken, maar ik heb vooral héél erg veel gelachen. Aanvankelijk start het een beetje onwennig en vragen we ons af waar dit naartoe zal leiden. Na een kwartier is het helemaal duidelijk waar deze kamer naartoe wil en dat is fantastisch en geniaal tezamen. Laat ik het “komische horror” (al is het woord horror misschien wel wat overdreven) noemen. Verder ga ik er niet over uitweiden, want dat zou teveel verraden…
Het decor is erg mooi en het gebruik van geluid en muziek zorgt voor een “gezellige” sfeer.
Oh ja, bijna vergeten: er zijn ook een heleboel leuke puzzels in de kamer. Stuk voor stuk mooi binnen het circusthema verwerkt en netjes variërend in moeilijkheidsgraad. En als we toch vast komen te zitten, is er gelukkig nog het fantastische hintsysteem!
Ook bij verschillende puzzels moest er soms enorm hard gelachen worden. Hier zijn ze er toch echt in geslaagd om een fantastisch sfeer te creëren! Even terzijde, het moet trouwens ook de eerste keer zijn dat ik in een escape room een horrorpop gekust heb. Hilariteit alom.
Dit is zo'n kamer waarvan je spijt hebt dat je ze uitgespeeld hebt. Ik kon hier gerust nog een half uurtje langer vertoeven!

Conclusie: TOPKAMER! Absolute must play!!!

Moeilijkheid: Gemiddeld
Acteur: Ja
Fear Factor: 1/10
Inkleding: 9,5/10
Puzzels: 9/10
Beleving: 10/10


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  42:06 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

1984 - Big Brother

E-Exit
Geplaatst op: 10 december 2022

Old School kamer

Escape Experience #184
10 november 2022 – 1984, Big Brother – E-Exit (Boedapest - Hongarije) – 23m14s

Vandaag zijn we enkele uren te gast bij E-Exit. Dit bedrijfje is vooral bekend van zijn laatst gebouwde kamer “Secret Subway”. We spelen eerst 2 oudere kamers op de eerste locatie alvorens we ons aan hun nieuwere kamers zullen wagen.

Starten doen we met 1984, Big Brother. Bij het binnenkomen merk je al snel dat dit een wat oudere kamer is. Eenvoudige inkleding, veel slotjes en eigenlijk geen automatische puzzels. Uiteraard is dat helemaal niet erg. Ook old school kamers kunnen veel plezier bezorgen.
Toch is de inkleding hier wel erg summier. Ik zou hier toch wat meer toevoegingen doen. Ook het verhaal komt hier helemaal niet tot zijn recht. Maargoed, het is dan ook al een iets oudere kamer. Puzzelplezier is er dan weer wel. Wie houdt van cijfersloten, gewone slotjes en sleutels, kan zijn hartje hier zeker ophalen. Voor ons was het allemaal wat te vanzelfsprekend en daardoor ook te makkelijk, maar voor beginnende escapers is dit eigenlijk de ideale kamer.

Conclusie: toffe kamer voor beginners, maar voor ervaren rotten toch wel wat té eenvoudig.

Moeilijkheid: Gemakkelijk
Acteur: Neen
Fear Factor: 0/10
Inkleding: 6,5/10
Puzzels: 7/10
Beleving: 6,5/10


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  23:14 min


 • Goede prijs
 • Goede begeleiding

 

Heaven & Hell

E-Exit
Geplaatst op: 10 december 2022

Leuk thema, toffe kamer

Escape Experience #185
10 november 2022 – Heaven & Hell – E-Exit (Boedapest - Hongarije) – 34m29s

De tweede kamer vandaag bij E-Exit is “Heaven & Hell”. Je merkt al snel dat deze kamer na de 1984-kamer gebouwd is. Terwijl die eerste kamer nog héél basic is, hebben ze hier, zowel op gebied van inkleding als van puzzels, wel enkele stappen vooruit gezet.
De opzet van deze kamer is zeer goed bedacht. Je zal hier doodgaan, een tocht door zowel de hel als de hemel maken en vervolgens - hopelijk - terug tot leven komen.
De manier waarop onze dood ervaren wordt, is in ieder geval gewéldig. Alleen al daarvoor moet je deze kamer eigenlijk komen spelen. Toch merk je dat dit een al iets oudere kamer is. Ik mis daarom toch nog wat extra aankleding in het geheel, zodat ook het verhaal nog beter tot zijn recht kan komen.
Puzzelplezier is er des te meer: in deze escape room zijn er trouwens slechts een paar hangsloten en voor de rest is er een goede combinatie tussen (soms grappige) doe-opdrachten en mechanische puzzels. Niet elke puzzel is écht helemaal binnen het verhaal van de kamer verweven, maar dat stoort niet echt. We hebben voldoende plezier gehad in zowel de hel als de hemel en zijn gelukkig ook weer levend terug kunnen keren.

Conclusie: niet de meest moderne kamer, maar door de leuke puzzels en toffe beleving mag die eigenlijk niet op je lijstje ontbreken.

Moeilijkheid: Gemiddeld
Acteur: Neen
Fear Factor: 0/10
Inkleding: 7,5/10
Puzzels: 8,5/10
Beleving: 8,5/10

Website:


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  34:29 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Beleving

 

Santa Muerte

E-Exit
Geplaatst op: 10 december 2022

Fun in het rijk van de doden!

Escape Experience #186
10 november 2022 – Santa Muerte – E-Exit (Boedapest - Hongarije) – 31m51s

Na de twee eerste kamers bij E-Exit vatten we een kleine wandeling aan. Dit bedrijfje heeft immers 2 locaties, perfect op wandelafstand van elkaar. Terwijl de 1984 Big Brother en de Heaven & Hell nog oudere kamers zijn, mogen we nu de nieuwere kamers gaan spelen. De Santa Muerte-kamer is de eerste en we krijgen al direct te horen dat we “er wellicht niet heel lang over zullen doen, want het is wel een makkelijkere kamer”.
We moeten in eerste instantie op zoek gaan naar het boek van de doden. Dat boek kan/zal ons gedurende onze reis door het dodenrijk helpen. We krijgen een replica van het boek mee en moeten het stiekem met het échte boek verwisselen. Leuk gevonden!
Bij het binnenkomen merk je al snel dat het hier inderdaad om een nieuwere kamer gaat. Mooi afgewerkt! Ze hebben hier ook elke puzzel perfect binnen het thema ingebouwd. Sommige puzzels merk je zelfs niet direct op.
Het is inderdaad geen heel moeilijke kamer, maar de puzzels geven toch voldoende uitdaging. Als je de instructies van het boek volgt, loopt het eigenlijk allemaal enorm vlot.
De manier waarop de laatste sleutel naar de uitgang bekomen wordt, vond ik fantastisch. De manier van ontsnappen was dat ook.

Moet je deze spelen als je in Boedapest bent? AB-SO-LUUT! Alles is hier top: de inkleding, de puzzels, de beleving en last but not least de fantastische, gastvrije mensen die deze kamers uitbaten! Allen daarheen!!

Moeilijkheid: Gemakkelijk
Acteur: Neen
Fear Factor: 0/10
Inkleding: 9/10
Puzzels: 9/10
Beleving: 9/10

Website:


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  31:51 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Magic Castle

Mystique Room
Geplaatst op: 25 november 2022

Harry Potter experience!

Escape Experience #174
9 november 2022 – Magic Castle – Mystique Room (Boedapest - Hongarije) – 51m53s

We starten op het perron en voor ons staat een heuse trainwagon. Bijzonder knap! Deze kamer is absoluut gebaseerd op het Harry Potter verhaal en dat merk je doorheen de hele escape room. Alles is enorm mooi weergegeven. Dikke pluim, het plaatje klopt volledig. De puzzels zijn ook een pak meer uitdagend dan in onze vorige kamer (The Hatter) en daarom gaat het allemaal op een gezapig tempo. Eigenlijk is dat best ideaal, want dan hebben we tenminste tijd om onze ogen de kost te geven in deze geweldige setting. We krijgen een toverstafje en kunnen daarmee de gekste truukjes uithalen. Erg mooi om te zien dat deze kamer volledig geautomatiseerd is; geen slotje te bekennen. Elke puzzel is perfect rond het thema gebouwd en dat maakt er hier een fantastische sfeer hangt. Vooral de laatste ruimte is ontzettend knap en kan zo in een film gebruikt worden. Alles klopt hier!

Zoek je een kamer met een enorme uitstraling en bezieling en wil je toffe puzzels oplossen? Dan is Magic Castle van Mystique Room the place to be!

Moeilijkheid: Gemiddeld
Acteur: Neen
Fear Factor: 0/10
Inkleding: 9,5/10
Puzzels: 9/10
Beleving: 9,5/10


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:53 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Origineel

 

Alice

Mystique Room
Geplaatst op: 26 november 2022

Mooie kamer, verschrikkelijke flow...

Escape Experience #176
9 november 2022 – Alice – Mystique Room (Boedapest - Hongarije) – 59m55s

Nadat we hier vanmorgen The Hatter speelden, is het nu de beurt aan Alice. Als we binnenkomen, is hier weer de zeer herkenbare Alice in Wonderland inkleding. Voor mij initieel wat te kaal, maar wel perfect binnen het thema. Het puzzelen verloopt aanvankelijk desastreus. We hebben alles wel 10 keer opnieuw bekeken, maar begrijpen totaal niet wat de bedoeling is. Ondertussen zijn we 15 minuten ver en hebben we amper progressie gemaakt. Frustrerend… Met wat hulp van onze game master geraken we dan toch verder tot we bij de befaamde doepuzzel terecht komen. Een puzzel waar honderden verschillende mogelijkheden zijn en waar we enkel af en toe een geluidje horen. Wat moeten we hiermee en hoe moeten we de geluidjes interpreteren? Geen idee. Achteraf blijkt dat we dat helemaal niet kunnen oplossen zonder bijkomende info; enorm jammer dat de puzzel dan al zo vroeg “beschikbaar” wordt. Soit, nog eens een kwartier verloren. Echt vlot loopt het duidelijk allemaal niet.
De inkleding in de volgende ruimtes gaat gelukkig wel crescendo, het puzzelplezier en daardoor ook de flow blijven helaas wat achterwege.

Mooie kamer, maar frustrerend trage flow. Jammer, want dit is een kamer met énorm veel potentie…

Moeilijkheid: Moeilijk
Acteur: Neen
Fear Factor: 0/10
Inkleding: 9/10
Puzzels: 6,5/10
Beleving: 5,5/10


6

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:55 min


 • Origineel
 • Verhaal
 • Decor
 • Beleving

 

Time Machine

Mystique Room
Geplaatst op: 10 december 2022

Ontgoocheling....

Escape Experience #183
9 november 2022 – Time Machine – Mystique Room (Boedapest - Hongarije) – 19m23s

Als elfde én laatste kamer van de dag moeten we toch nog even alles op alles zetten, want deze kamer is toch wel één van de moeilijkere kamers hier bij Mystique, volgens onze host.
Hooggespannen verwachtingen…
Het thema in deze kamer is Steampunk en dat merk je direct bij het binnenkomen van de ruimte. Deze is goed gevuld met allerhande details. Leuk gedaan!
We kunnen op verschillende plaatsen starten met onze puzzels en verdelen ons dan ook direct. Ahja, deze kamer is immers moeilijk, dus best onze tijd optimaal benutten. Doordat we ongeveer tegelijkertijd klaar zijn, krijgen we de deur naar de tweede ruimte zeer snel open. Hier staat een gigantisch grote “machine” die we in gang moeten krijgen. De ruimte zelf is redelijk groot, maar vooral de muren zijn goed gevuld. We hebben niet direct door wat de bedoeling is van bepaalde onderdelen in de ruimte. Ze lijken een mechanisch proces in gang te kunnen steken, maar we slagen er niet in bepaalde onderdelen in beweging te krijgen.
Toch worden een heel aantal andere puzzels wél in sneltreintempo opgelost en bij de laatste handeling blijkt dat de machine plots in beweging komt. Geweldig om te zien!
Helaas blijkt dat ook de tijd gestopt is en onze missie geslaagd is. 19,5 minuten! Een record, maar jammer genoeg één met een wrange nasmaak. Een moeilijke kamer die je op 20 minuten kan uitspelen, dat klopt toch niet echt…

Dus ja, ondanks de geweldige inkleding en sfeer is dit toch geen al te beste ervaring geweest. Liever geen record dan en wat meer speltijd / spelplezier…

Moeilijkheid: Gemakkelijk
Acteur: Neen
Fear Factor: 0/10
Inkleding: 8,5/10
Puzzels: 6/10
Beleving: 5/10


6

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  19:23 min


 • Sfeer
 • Decor
 • Puzzels
 • Beleving

 

Aztec Catacomb

Neverland
Geplaatst op: 24 november 2022

Niet te missen topkamer in Boedapest!!

Escape Experience #170
8 november 2022 – Aztec Catacomb – Neverland (Boedapest - Hongarije) – 44m04s

Als 7de en laatste kamer spelen we hier in Neverland vandaag hun nieuwste aanwinst: Aztec Catacomb.
Van het moment dat je de kamer instapt, overvalt je een énorm wauw-gevoel. Hoewel er aanvankelijk nog niet erg veel te zien is, is het decor hier zo knap dat gewoon even stilstaan en rondkijken al een enorme voldoening geeft!

We verschaffen ons heel snel toegang tot het Azteekse complex en komen zowaar in een geweldig knap vormgegeven grot terecht. Damn! Dit is by far de beste decoratie die we tot nu toe in Boedapest hebben mogen bewonderen. Ongelofelijk!!!
De verschillende puzzels zijn dan ook nog eens perfect in harmonie met de omgeving en het thema. Ze zijn gevarieerd en er is een goede balans tussen gemakkelijke en uitdagende puzzels. Nagenoeg alles in de kamer is volledig geautomatiseerd en dat zorgt voor een zeer aangename flow.

Ook de sfeersetting is geniaal en wordt op een fantastische manier opgebouwd door het gebruik van geluid, licht en “beweging”, zodat je op bepaalde momenten zelfs het gevoel hebt dat je in een film meespeelt.
Bij het buitenkomen had ik onmiddellijk het verlangen om de kamer nog eens te spelen, zodat ik ook wat meer op alle details zou kunnen letten.

Conclusie: Deze kamer ademt gewoon de Azteekse beschaving. Je voelt je als het ware een ontdekkingsreiziger die stapje per stapje dichter bij het genezende Kristal probeert te geraken.
Het is daarom een must play! Boek je vlucht en ga deze spelen. Voor mij persoonlijk top 10 materiaal!

Leuke tip: Neverland heeft zijn eigen bar voor drank en eten. Ook hebben ze voor elke escape room die hier is een eigen cocktail ontworpen, die dan ook nog in een aangepaste beker/glas wordt geschonken. Aanrader!

Moeilijkheid: Gemiddeld
Acteur: Neen
Fear Factor: 0/10
Inkleding: 10/10
Puzzels: 9,5/10
Beleving: 10/10


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  44:04 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • TOPKAMER!!!

 

Metro

Aroom
Geplaatst op: 21 november 2022

A Room to remember

Escape Experience #159
7 november 2022 – Metro – AROOM (Boedapest - Hongarije) – 28m35s
We zijn vanavond op bezoek bij AROOM en zullen hier 5 kamers na elkaar mogen spelen. We starten met Metro. AROOM heeft duidelijk gekozen voor geweldige decors. Bij het binnenkomen van de kamer is het dan ook redelijk indrukwekkend. We staan plots in een metrostation en voor onze neus staat zelfs een heus metrostel. Fantastisch gemaakt!
Terroristen hebben dus een bom verstopt en het is aan ons om die te zoeken en vooral te ontmantelen. Het is fantastisch om te zien hoe alle puzzels perfect binnen het thema geplaatst zijn. Het puzzelen gaat eigenlijk extreem vlot. Enkel hier en daar is er een kleine aarzeling, maar we banen ons al bij al zonder veel problemen een weg door de kamer. Na 28,5 minuten is de klus dan ook geklaard. We hebben de stad gered 🙂.
Klein minpuntje: enkel bij de eindpuzzel heb ik toch mijn bedenkingen. Deze was mijns inziens toch veel té simpel. We hadden liever op een moeilijkere manier geëindigd, maar zoals gezegd: slechts een kleine voetnoot in deze uitmuntende kamer.

Conclusie: ideale kamer voor kleine groepen of minder ervaren spelers. Gewéldig decor, leuke puzzels en een héérlijke flow.

Moeilijkheid: Gemakkelijk
Acteur: Neen
Fear Factor: 0/10
Inkleding: 9,5/10
Puzzels: 8/10
Beleving: 9/10
My Escape Room adventures:


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  28:35 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Geweldige setting
 • Verhaal

 

Ghost Castle

Aroom
Geplaatst op: 21 november 2022

A Room you must play

Escape Experience #161
7 november 2022 – Ghost Castle – AROOM (Boedapest - Hongarije) – 49m17s

Kamer nummer 3 bij AROOM vanavond. We worden achtergelaten op een klein kerkhofje naar het befaamde “Ghost Castle”. Het is er donker, en door gebruik te maken van de juiste belichting wordt er een speciale sfeer gecreëerd. Voor ons staan de gesloten poorten van het kasteel en het kost ons toch wel wat tijd om te weten te komen hoe we kunnen binnen geraken. Deze kamers is blijkbaar toch iets moeilijker dan de twee voorgaande. Nadat we eindelijk binnengeraakt zijn, zie je ook hier weer de geweldige afwerkingsgraad van de kamer. Je voelt je hier echt in een kasteel. Er is hier zo slim met de ruimte gespeeld. Knap!

Het puzzelen blijft moeizaam verlopen en voor het eerst beslissen we om wat hulp te vragen. Onze supervlotte en vriendelijke host wijst ons een beetje in de goede richting en we kunnen weer verder. In het kasteel blijven we maar nieuwe ruimtes ontdekken en het valt telkens weer op hoeveel detail ze in alle ruimtes hebben gestoken. Op een bepaald moment krijgen we een puzzel voorgeschoteld die ons zo'n punthoofd bezorgt dat we opnieuw de hulp van onze game master moeten inroepen. Ook nu worden we met enkele kleine hints richting oplossing geduwd. De eindpuzzel is heel leuk gevonden en dankzij een goede communicatie lossen we deze vlotjes op. Bijna 50 minuten in het Ghost Castle vertoeft. Gelukkig hebben de geesten ons gerust gelaten.
Wie een knap ingerichte kamer met uitdagende puzzels zoekt, mag deze zeker niet overslagen!

Moeilijkheid: Moeilijk
Acteur: Neen
Fear Factor: 1/10
Inkleding: 9/10
Puzzels: 8,5/10
Beleving: 8,5/10


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  49:17 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving

 

Deadland

Aroom
Geplaatst op: 21 november 2022

A Room, in the land of the dead...

Escape Experience #163
7 november 2022 – Deadland – AROOM (Boedapest - Hongarije) – 38m38s

Onze vijfde en laatste kamer vanavond bij AROOM wordt Deadland. Het thema zombies intrigeert me wel en het is daarom eens zo leuk om een kamer als deze te kunnen spelen. We starten in het metrostation, of wat er nog van overschiet. De omgeving heeft zijn beste tijd gehad, want door de zombie-invasie lijkt het hier al een hele tijd verlaten. Nadat we ons toegang verschaft hebben tot de volgende ruimte staan we hier plots op een enorm desolate plaats. Je hebt hier werkelijk het gevoel dat er op elk moment vanuit één of andere hoek een zombie kan komen aanstrompelen. Geweldige imposante setting hebben ze hier neergepoot! Ook de puzzels zijn mooi binnen het thema uitgewerkt en naarmate je verder geraakt, word je ook verder in het verhaal gezogen. Eigenlijk kan en mag ik hier verder niet teveel over vertellen, want dit moet je écht zelf beleven.

Deze kamer is een echte aanrader. Super inkleding, leuke puzzels, goede flow en een fantastische atmosfeer. Het zou helemaal geweldig geweest zijn dat ze hier en daar een tikkeltje verder waren gegaan met het gebruik van wat meer schrikeffecten, want deze kamer leent daar zich ontzettend goed voor. Desalniettemin is dit voor mij één van de hoogtepunten van onze Boedapest-escaperoomreis. Ben je dus in Boedapest, boek dan snel de kamers van AROOM. Fun verzekerd!!

Moeilijkheid: Gemiddeld
Acteur: Neen
Fear Factor: 1/10
Inkleding: 9,5/10
Puzzels: 9/10
Beleving: 9/10


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  38:38 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend
 • Fantastische setting

 

Abandoned Hotel

EXIT19.PL 2
Geplaatst op: 21 november 2022

Beste kamer tot nu toe!

Escape Experience #138
11 augustus 2022 – Abondoned Hotel – Exit19 (Wroclaw – Polen) – 89m01s
De achtste en laatste kamer die we vandaag bij Exit19 afhaspelen.
Nu het angstzweet van de Asylum kamer al wat verdampt is, doen we nog een laatste avondwandeling naar de andere locatie van Exit19 om daar de – volgens velen – beste escape room van Polen te spelen: Abondoned Hotel.
We zijn zeer benieuwd wat we gaan beleven. Dit is namelijk een kamer mét acteur en na het zien van de ietwat griezelige trailer zijn we eerlijk gezegd niet gerustgesteld, integendeel.
Na de introductie mogen we dan eindelijk de kamer betreden. De sfeer is direct gezet. We bevinden ons voor een gesloten deur en kloppen aan en daar is hij al: de acteur. Zonder teveel te verraden: de acteur is er niet om je – bewust – de stuipen op het lijf te jagen, maar vormt een essentieel en belangrijk personage gedurende ons escape avontuur. Aanvankelijk vind ik hem maar niets, maar naarmate de tijd verstrijkt, ontstaat er duidelijk een band tussen ons.
Maar terug naar het begin: we worden “binnengelaten” en voor we het goed en wel beseffen is hij alweer weg. Wat me hier direct opvalt, is de mate van inkleding en afwerking. Zoiets heb ik zelden gezien. Onze monden vallen geregeld open; we vallen van de ene verbazing in de andere. Dit is allemaal zo geloofwaardig gemaakt. Het lijkt echt op een hotelletje uit de jaren stillekes.
De puzzels vallen niet direct op. Het is zelfs telkens even zoeken wat juist de bedoeling is. Alle puzzels zijn immers perfect in het thema en de inkleding verwerkt. En het zijn er heel wat. De ene al wat moeilijker dan de andere.
We ontdekken meer en meer ruimtes, en naarmate we verder geraken, wordt de sfeer in het hotel grimmiger en grimmiger. De acteur speelt op een voortreffelijke manier zijn rolletje en op één of andere manier geraken we wat gehecht aan onze compagnon. De flow hier is gewéldig en voor we het weten zitten we middenin een thrillerachtige finale. Wat een suspens!!
Ik wil hier nog zoveel schrijven, maar ga dat bewust niet doen. Wat je hier krijgt, is namelijk een totaalervaring: een fantastische en realistische setting, een spannende sfeer en een duidelijk verhaal. Nooit eerder had ik zoveel verschillende emoties in een escaperoom.
Dit is met voorsprong de beste kamer die ik tot nu toe gespeeld heb. Allen daarheen!!!
Exit19: diepe buiging!

Moeilijkheid: Gemiddeld
Acteur: Ja, en wat voor één!!!
Fear Factor: 5/10
Inkleding: 10/10
Puzzels: 10/10
Beleving: 10/10


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  00:01 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal
 • All in one!
 • Ik wil deze nog eens doen!!

 

Necromancer

EXIT19.PL 2
Geplaatst op: 21 november 2022

Spannende kamer, zeker voor zijn tweetjes

Escape Experience #132
11 augustus 2022 – Necromancer – Exit19 (Wroclaw – Polen) – 56m23s

Kamer 2 van 8 bij Exit19 voor vandaag: Na ons bezoek aan de vulkaan in Madagascar worden we nu in een angstaanjagende kapel gestoken. We krijgen hier 70 minuten de tijd om te ontsnappen.

De gemoedelijke sfeer van Madagascar maakt plaats voor een grimmige, donkere ruimte. Damn! Heel erg op mijn gemak voel ik me hier toch niet. Het is allemaal zo knap gemaakt dat fictie en realiteit zich toch al snel een beetje met elkaar gaan vermengen. We beginnen, mede door de sfeer en inkleding, wat geremd aan onze zoektocht. Toch wat onder de indruk…

Gelukkig geraken we na een tijdje wat gewend aan de omstandigheden en gaat het puzzelen steeds vlotter. Hoogtepunt van de kamer is het moment dat we iemand moeten “offeren”. Met plezier stel ik voor om teerbeminde echtgenote de kans te geven het gevoel van opoffering te ervaren. Fantastisch moment! Een gil later is ze plots verdwenen en moeten we ieder onze eigen weg verder zoeken. Prachtige plotwending! Wat nu nodig is, is een gewéldige samenwerking en communicatie om de puzzels tot een goed einde te brengen. Helemaal niet simpel met zijn tweeën, maar we slagen er wonderwel in terug bij elkaar te geraken en door middel van de eindpuzzel het mysterie op te lossen! Nog 13 minuten over. Zou de adrenaline hier een handje toegestoken hebben?
Deze kamer is een absolute topper: bangelijk inkleding, zeer speciale sfeer, superleuke puzzels en een fantastische flow. Een must-play voor elke thrillerfan!!

Moeilijkheid: Gemiddeld
Acteur: Neen
Fear Factor: 4/10
Inkleding: 9,5/10
Puzzels: 9/10
Beleving: 10/10


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  56:23 min


 • Spannend
 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Puzzels
 • Verhaal

 

Volcano in Madagascar

EXIT19.PL 2
Geplaatst op: 21 november 2022

Op avontuur in Madagaskar

Escape Experience #131
11 augustus 2022 – Volcano in Madagascar – Exit19 (Wroclaw – Polen) – 56m47s

We boekten voor vandaag met ons tweetjes 8 kamers. Nooit eerder gedaan. En dan nog in Polen. Zeer spannend allemaal…
10.15u. We starten met de Vulkaankamer. De ontvangst is alleszins hartelijk. We mogen onze spullen in de locker steken en kunnen nog wat water drinken. Na een korte introductie mogen we dan de jungle in. De ruimte is niet énorm groot, maar wel héél erg leuk ingericht. De puzzels zijn van bij de start goed te doen, maar na een tijdje zitten we met een bepaalde puzzel toch serieus vast. Dat belooft voor de rest van de dag. Dit is namelijk één van hun makkelijkere kamers…
Na een gerichte tip kunnen we toch verder en geeft de kamer meer en meer van zijn geheimen prijs. We ontdekken nieuwe ruimtes met ook hier weer héél leuke puzzels. Geweldig hoe ze hier “manuele” puzzels perfect combineren met technische snufjes.
Al bij al gaat het nog vlot verder en geraken we netjes binnen de tijd buiten. De eerste kamer hier heeft ons al héél erg veel plezier laten beleven. We zijn benieuwd naar meer!

Conclusie: Deze kamer is erg leuk: zeer kindvriendelijk, prachtig ingericht en geeft je zeer veel puzzelplezier. Ik ben fan! Ohja, de gepersonaliseerde foto die je achteraf krijgt toegestuurd maakt het plaatje helemaal af!!!

Moeilijkheid: Gemiddeld
Acteur: Neen
Fear Factor: 0/10
Inkleding: 8,5/10
Puzzels: 8,5/10
Beleving: 8,5/10


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  56:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

 

Murder at the Office

EXIT19.PL 2
Geplaatst op: 21 november 2022

Niet echt ons ding...

Escape Experience #133
11 augustus 2022 – Murder at the office – Exit19 (Wroclaw – Polen) – 64m09s

Het is 13.50u. We starten aan de derde kamer vandaag bij Exit19. We krijgen 70 minuten om de juiste crimineel uit een hele hoop verdachten te vinden. Heel sexy is het verhaal alleszins niet…

We worden de kamer binnengebracht en het ziet er uit als een zeer net kantoor. Ruimte zat hier maar we geraken hier niet echt snel op gang. In de kamer zelf krijgen we namelijk – al puzzelend – énorm veel informatie te verwerken. Dat al die info dan ook nog eens in het Engels is, maakt het er niet makkelijker op. Blijkbaar moeten we al die info onthouden of noteren voor de eindpuzzel, maar eerlijk gezegd ben ik de eerste info al grotendeels vergeten als we de vierde informatiegolf over ons krijgen.
Soit, ik schrijf zo goed en zo kwaad mogelijk alles op wat we te zien en te horen krijgen. Veel info wordt namelijk via video- en audioboodschappen bekomen. De puzzels zijn gevarieerd, maar het blijft toch een moeilijke balans tussen alle info opschrijven en voldoende verder puzzelen. Zeker als je maar met zijn tweeën bent.
Als we na enige tijd halsoverkop een andere kamer in moeten, vergeten we in de chaos onze notities. Damn, geen weg terug meer. We moeten voor de eindpuzzel dus alles uit het hoofd doen. Met een beredeneerde gok laten we een inval doen bij onze verdachte… En ja hoor. Het blijkt helemaal juist te zijn. OEF!!!

Dit was voor ons de minste kamer van alle kamers bij Exit19. Slechte kamer? Absoluut niet, maar dit concept ligt ons duidelijk minder dan de andere gangbare puzzelkamers die ze hier hebben. Zeker de flow was hier voor ons veel minder dan bij de andere rooms.

Moeilijkheid: Moeilijk
Acteur: Neen
Fear Factor: 0/10
Inkleding: 7,5/10
Puzzels: 7/10
Beleving: 6,5/10


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  64:09 min


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Teveel informatie verwerken

 

Houdini's Workshop

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 22 november 2022

Een fantastische zoektocht naar Houdini

Escape Experience #123
07 juli 2022 – Houdini's Workshop – The Push Mysterie Rooms (Dudzele) – 53m34s

Vandaag met zijn tweeën op stap. Ik boekte deze 2 kamers als verjaardagscadeau voor vrouwlief, want welk cadeau is in hemelsnaam beter dan de beste kamer van België spelen?
We starten als opwarmer eerst met de Houdini kamer.
De ontvangst van onze host – en tevens eigenaar/bedenker/bouwer van deze kamer - is zéér hartelijk. Je ziet en hoort aan alles wat Anthony zegt dat dit zijn grote passie is. Super ontvangst, leuke babbel!
Na een fijne introductie kunnen we er dan aan beginnen. We hebben er echt zin in!

Bij het binnenkomen van de kamer valt 1 ding direct op: wat is dit knap vormgegeven! Zo natuurgetrouw, zoveel details, zo levensecht.
Onze start is eerder aarzelend en het duurt even
voor we op toerental geraken. Eén bepaald stuk is zo verdomd simpel; maar toch slagen we erin het veel te moeilijk te maken, door het veel te ver te gaan zoeken. Bussiness as usual, zeker 🙂.

Stapje voor stapje komen we meer en meer te weten over het mysterie ‘Houdini'. We ontdekken nieuwe ruimtes en ook hier zit de sterkte van deze escape room: het vertelt je een duidelijk verhaal door zijn vorm, via de puzzels en door de zeer geslaagde inkleding.
Het gaat hier om een volautomatische kamer en dat maakt het altijd leuk om te spelen. De puzzels zijn best wel uitdagend, maar gelukkig is vrouwlief erbij. Ze lost de ene na de andere puzzel op en op bepaalde momenten “sta ik erbij en kijk ik ernaar”. Ze is vandaag écht wel in vorm en mag achteraf ook de welverdiende felicitaties van Anthony in ontvangst nemen.

Als dit als voorbode geldt voor “The Movies” (de beste kamer van België), ben ik wel énorm benieuwd naar onze volgende kamer hier, want het niveau in Houdini's Workshop is écht wel hoog.
Ben je op zoek naar een leuke story in een héél mooie setting, boek dan zeker Houdini's Workshop. Je krijgt er een übersympathieke host gratis bij.

Moeilijkheid: Gemiddeld
Acteur: Neen
Fear Factor: 0/10
Inkleding: 9/10
Puzzels: 9/10
Beleving: 9,5/10


Reactie door The Push Mystery Rooms

25 november 2022

Thanx Stef!!!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  53:34 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

  anthony_boelaert

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 22 november 2022

Beste kamer van België!!!

Escape Experience #124
07 juli 2022 – The Movies – The Push Mysterie Rooms (Dudzele) – 89m40s

Na onze ontsnapping bij meester Houdini is het dan de beurt om de kamer te spelen waar iedereen zo wildenthousiast over is: The Movies.
Persoonlijk heb ik zelf niet heel veel met films. Benieuwd of deze kamer me zal kunnen bekoren.

Na de gezellige intro van Anthony worden we dan naar de kamer gebracht. We zijn helemaal klaar voor 90 minuten dolle filmpret.
We starten aan de inkom van een wat oude, maar zéér gezellig uitziende bioscoop. Superleuk ingericht. Zeer geloofwaardig. De puzzels zijn volledig binnen het thema ingekleed. Jawel, deze ruimte ademt volledig cinema uit. Top!!
Inhoudelijk wil ik er énorm veel over vertellen, maar dat ga ik uiteraard niet doen. Dat zou teveel beleving voor toekomstige spelers wegnemen.

Maar wat is dat hier allemaal?? Naarmate we verder geraken, vallen we opnieuw én opnieuw én opnieuw van de ene verbazing in de andere. Soms even stoppen met puzzelen en gewoon genieten van wat voor moois hier is neergezet. Echt alles klopt. Gewéldige inkleding, maar vooral een sublieme beleving. Het verhaal is helemaal duidelijk. Perfect gebruik van geluid/muziek, licht en geuren bezorgen ons een topbeleving. Op die manier worden we volledig meegezogen in onze eigen filmische avonturen.

Vooral het horrorgedeelte vind ik écht subliem. Een meermaals krijsende vrouw, veel heen-en-weer-geloop, soms aarzelend met een minihartje de puzzel proberen op te lossen. Super gewoon.
Aangezien we deze kamer slechts met 2 spelen, is het toch redelijk pittig. De eindpuzzel is niet van de poes en vergt perfecte samenwerking en communicatie. De tijd tikt genadeloos verder en we moeten alles op alles zetten om de laatste puzzel tot een goed einde te brengen.

Met nog 20 seconden op de klok en volledig buiten adem, kunnen we dan eindelijk genieten van een prachtige, zoete overwinning.
Zelden was ik zo vermoeid na het spelen van een kamer, maar het euforisch gevoel neemt eigenlijk direct de bovenhand. Dit waren voor mij tot nu toe de best bestede 90 minuten in een Belgische escaperoom! Diepe buiging voor Anthony!!

Conclusie: Met recht en reden de beste Belgische kamer. Boeken die handel!

Moeilijkheid: Gemiddeld
Acteur: Neen, hoewel
Fear Factor: 2/10
Inkleding: 10/10
Puzzels: 10/10
Beleving: 10/10


Reactie door The Push Mystery Rooms

25 november 2022

Dag Stef! bedankt voor deze klepper van een review. Doet me veel plezier! veel groetjes en tot binnen een jaar ;-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  89:40 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Top! Top! Top!

  broeder_viktoranthony_boelaert

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 22 november 2022

Wat een topper!!!!

Escape Experience #109
03 mei 2022 – Toy Factory – Escaperoom Antwerp (Zoersel) – 73m00s

Nadat we hier 3 jaar geleden “Hunting Season” gespeeld hebben, gaan we vandaag – met exact dezelfde teamsamenstelling – een shift meedraaien in een aftandse speelgoedfabriek.
We staan perfect op tijd aan de deur van de fabriek klaar en worden door een medewerker van The Toy Factory - die verdomd veel op Wout, de eigenaar van Escape Room Antwerp, lijkt - hartelijk en tegelijkertijd ook zéér chaotisch ontvangen.
De ontvangstruimte is helemaal in het thema verwerkt en onze werkoveralls hangen al klaar. Nog even overlopen hoe onze shift zal verlopen en we zijn er helemaal klaar voor. We zijn eigenlijk nog niet écht gestart, maar de gewéldig acteerprestatie van Wout hebben al meerdere keren een lach op ons gezicht getoverd. Ongetwijfeld de beste intro van een escape room die ik ooit meemaakte.

Inhoudelijk ga ik weinig over deze kamer vertellen, maar wat was dat hier allemaal???? Zowat elke vezel in mijn lichaam heeft hier zo intens van genoten!! Van de geweldige decors, de uitdagende puzzels, het ultieme gebruik van licht en geluid. Dit is gewoon dé ultieme belevingskamer die iedereen gespeeld moet hebben.

Wout, bedankt voor de ongelofelijke topervaring die je ons bezorgd hebt. Misschien moet ik de kamer gewoon nog een keertje komen spelen 🙂.

Conclusie: topkamer en topacteerprestaties zorgen hier voor een topervaring! Eén van de kroonjuwelen van de Belgische escaperooms ligt ongetwijfeld in Zoersel!!

Moeilijkheid: Gemiddeld
Acteur: Ja, en wat voor één!!!
Fear Factor: 2/10
Inkleding: 10/10
Puzzels: 9,5/10
Beleving: 10/10


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  73:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 22 november 2022

Hunt or be hunted...

Escape Experience #52
22 december 2019 - Hunting Season - Escaperoom Antwerp (Zoersel) - 51m55s
Ondertussen al 3 jaar geleden dat we deze kamer boekten.
Deze stond toen écht al lang bovenaan mijn todo lijstje te blinken. Ik had er al zoveel goede commentaren over gehoord en gelezen en eindelijk kon ik het zelf eens gaan beleven.

Het werd een ge-wel-di-ge ervaring.
De eigenaar heeft hier een heel knappe kamer in elkaar gestoken met een zeer gedetailleerde afwerking.
Door een mix van zeer gevarieerde én vernieuwende puzzels, en dit ondersteund door de nodige licht en muziekeffecten, is deze volledig geautomatiseerde kamer echt een genot om te spelen.
De toevoeging van een gezonde portie suspens, maakt dat deze kamer echt wel een must-play is.
Wie dus nog een leuk uitje zoekt: Zoersel is the place to be!!

Acteur: Misschien :-)
Fear Factor: 2/10
Inkleding: 9/10
Puzzels: 8,5/10
Beleving: 9/10


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:55 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend

 

0 reviews