Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Code van Coppens Unlocked: Mathias

Antwerpen , België

Nu gesloten

50 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

6 jaar

Lees reviews

Meer over Code van Coppens Unlocked: Mathias

In een speeltijd van 50 minuten doorloop je 5 verschillende kamers. Jouw missie: de code kraken om telkens de volgende kamer te unlocken. Zoek daarvoor naar verborgen tips, aanwijzingen of opdrachten. Al zou het geen Code van Coppens zijn zonder een paar valkuilen… Code niet gevonden? Kan gebeuren: de deur gaat na 10 minuten automatisch open, zodat je verder kan naar de volgende kamer.


Thema's

Mysterie

Eigenschappen

Rolstoelvriendelijk

NL

Escapetalk.nl statistieken

6 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Meir 78
2800, Antwerpen
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

5 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

anne_ter_horstanne_ter_horstEscaperLid sinds: 30 augustus 2021 (47 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 november 2022

Code van Noppes

Waar we eigenlijk ondanks de slechte reviews bij de kamers van staf toch vrij positief werden verrast was dit hier totaal anders. Er was veel minder beleving in deze kamers. Daarbij was er bij ons al een puzzel die het niet deed en die puzzel brak uiteindelijk ook bij de groep na ons. Er was erg veel kapot in deze kamers en veel werkte ook niet. Weer diezelfde vr room die ook niet in thema paste. Voor escape fanaten is dit echt een flop!


1

Sfeer: 1.0

Spelbeleving: 1.0

Service: 1.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Slechte service
  • Heeft onderhoud nodig

 

jeroen_ottojeroen_ottoSenior EscaperLid sinds: 21 oktober 2016 (67 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 november 2022

Minder dan matige Mathias

Maanden geleden hadden we de twee topkamers van Escaperoom Antwerp uit Zoersel al geboekt toen we opeens een bericht kregen dat er kamers van de gebroeders Coppens in het centrum van Antwerpen zouden komen. Als fan van het eerste uur van het tv programma hebben we toen de beide kamers direct geboekt. 's ochtends die van staf en 's avonds die van Mathias.

Ze adverteren met 5 x 10 minuten, maar eigenlijk is het 4 x 8 minuten (en 4 x 2 minuten resettijd, waar je mag wachten in een tussenruimte) , de laatste ruimte is helaas een VR room die door 1 persoon te spelen is en helemaal niet in het thema van Coppens is.

Er was totaal geen hint systeem en ik had niet echt het idee dat er meegekeken werd, je werd dus aan je lot overgelaten. Als je na 8 minuten de code niet had gekraakt ging de deur automatisch open. De eerste twee kamers waren we zeer snel door heen, maar toen begon de ellende. Bij kamer drie hadden we de eindcode die we op een manier moesten bevestigen. Dit deden wij, maar de deur bleef dicht. Nogmaals misschien rustiger, ook niet. Dan sneller, langer vasthouden, alles wat we probeerde lukt niet. Toen de deur automatisch open ging en bij het weggaan we de host zagen vroegen we of de code wel goed was. Dis bevestigde ze, maar waarom het dan niet werkte kon ze niet zeggen. Als iemand had meegekeken kon men zien dat we het juist hadden. Bij de laatste (echte) kamer , moesten we een slot openen die ze waarschijnlijk bij het resetten verkeerd hadden opgehangen. De lijn waar de code op moest was strak tegen een kistje aan zodat je niet kon zien of de cijfers van de code op de lijn stonden. In deze kamer moest je iets doen met een telefoon wat niet werkte bij ons. Daarna dezelfde VR room als die bij de kamer van Staf. Tijdens de VR kamer hoorde we kabaal uit kamer 3 en moest er technisch personeel aan te pas komen. Waarschijnlijk lukte het deze groep ook niet met de eindcode. Wat ons nog het meest verbaasde is dat we op dat moment (rond 19.00 uur) het dagrecord hadden met twee niet opgeloste kamers. Dan moet je als medewerker toch weten dat er iets niet goed gaat. Zolang het slot zo hangt in kamer 4 zal ik het heel knap vinden dat deze op de juiste code kan worden gedraaid zonder iets stuk te maken. War ik mij ook lichtelijk aan stoorde in deze kamers waren de prijsstickers van kringloopwinkels op de diverse attributen om de kamers aan te kleden. Het lijkt mij niet heel moeilijk deze te verwijderen.
Ook in deze tussenruimtes waren sommige schroeven niet goed weggewerkt en staken eruit.

Waar bij de kamer van staf de decors nog een beetje leuk waren, was het in deze kamer een stuk minder. Alsof ik voor een familieweekendje bij de plaatselijke kringloop dingen heb gekocht voor een eigen escaperoom.

Conclusie: zeer commercieel, geen aanrader, boek liever een "echte" escaperoom voor een paar tientjes meer. Waar ik in het geval van de kamer van Staf nog enigszins iets positief kon bespeuren met mooie decors was dit wel een anticlimax van de dag.

Er is veel meer van te maken. Adverteer eerlijk. Met 5 Code van Coppens originele kamers van 8 minuten, een hintsysteem waar iemand echt had meegekeken en meer reset tijd voor medewerkers had ik het geld wel waard gevonden.


2

Sfeer: 2.0

Spelbeleving: 2.0

Service: 2.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  21:25 min


  • +.. (leuker en originele kan ik het niet maken)
  • Slechte service
  • Prijs/kwaliteit verhouding niet in verhouding
  • Slechte begeleiding
  • Heeft onderhoud nodig
  • Gebrek aan verhaal

 

Ineke (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 november 2022

Hooggespannen verwachtingen niet ingelost

Wij zijn verzot op escape rooms, hebben er al enkele gedaan en hadden hier veel van verwacht.
Je krijgt hier telkens acht minuten om een kamer op te lossen, zonder dat je tips krijgt, dan word je doorgestuurd naar de volgende kamer want de groep die tien minuten na jou is begonnen staat al te wachten en de kamer moet nog terug in orde worden gemaakt. Soms staat er nog een kast open of zo wanneer je binnenkomt.
Meestal heb je een paar minuten nodig om uit te zoeken hoe je de puzzels moet oplossen, bv. in die of die volgorde, en net wanneer je goed bezig bent zijn je acht minuten om…
Wij losten geen enkele kamer helemaal op en hadden voor onze 80 euro eigenlijk heel weinig plezier beleefd.
De laatste kamer is geen escape room maar een virtual reality spel dat maar door één persoon van de groep kan worden gespeeld en waar je ook weer minutenlang nodig hebt om te snappen hoe je door het spel moet bewegen. Dus voor je iets wezenlijks hebt bereikt zijn je laatste acht minuten om.
Teleurstellend…


3

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 1.5

Service: 4.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

Xav (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 november 2022

Zware teleurstelling

Wat een teleurstelling was deze escaperoom. De code wel hebben, maar het slot dat die open wil gaan, deurtjes die nog openstaan, geen enkele hulp in de kamer. Op het einde dan nog een virtual reality 'ding' wat voelt als tijdopvulling. Enkel volwassenen kunnen dat doen en de videogame is in het Engels. Kids stonden er voor niks bij. Weggesmeten geld voor wat een leuk gezinsuitje had moeten zijn.


1

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 1.0

Service: 1.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

Tijs (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 november 2022

Kwantiteit boven kwaliteit

Met heel veel verwachtingen naar deze kamer vertrokken, al snel bleek dat men eerder voor het geld ging dan voor de spelers een leuke tijd te beleven. Je hebt zogezegd 50 minuten de tijd om te ontsnappen maar dat blijkt ook niet waar te zijn je hebt maar 32 minuten de tijd in totaal om doorheen 4 kamers te gaan. Doorheen het spel kreeg je geen hints ik had het gevoel dat je aan je lot werd overgelaten. Voor de rest was er geen echte verhaallijn in de kamers je sprong van de ene kamer direct in de andere zonder dat ze een verband hadden met elkaar. De kamer werd direct gereset ook al was je niet eens uit de kamer dus je zag de spelbegeleider de hele kamer opruimen en klaarzetten voor de volgende groep die nog geen minuut na je uit de kamer bent er al is. Sommige puzzels waren kapot en functioneerde niet zoals het moest en sommige sloten stonden zelfs nog open. Zeer jammer, want er zat veel potentieel in.


2.5

Sfeer: 3.0

Spelbeleving: 1.0

Service: 4.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig