Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Butcher

Antwerpen , België

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6

Lees reviews

Meer over The Butcher

Ben jij vandaag het diner van de akelige Butcher of kan je nog net op tijd ontsnappen uit het levenloze hol met je team? Ga deze uitdaging aan in Horror Escape Room Antwerpen, in de enige echte ‘The Butcher’ kamer. Ontrafel het bloedstollend verhaal , terwijl je de gruwelijke kamers onderzoekt, de puzzels op lost, maar vooral, zorg dat je op tijd uit de klauwen van de Butcher ontsnapt, want anders…


Thema's

Horror

Eigenschappen

NL

Escapetalk.nl statistieken

16 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Lange Lozanastraat 249
2018, Antwerpen
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

9 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Sophie (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 december 2022

Unieke aanrader!

Vanochtend deden we met onze collega’s de horror escape room, hij was fantastisch! De combinatie van het escapen met de live acts was vernieuwend en gaf het zeker meerwaarde. De verschillende kamers hielden het spannend en interessant. Iedereen heeft er super van genoten en er wordt nu nog over gepraat. Dank jullie wel!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  48:00 min

 

KokocherryberryKokocherryberryEscaperLid sinds: 14 september 2022 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 november 2022

Tof, spannend

Acteur zit echt in het thema en doet zijn job met veel passie.

Leuk decor, levensechte attributen.

Af en toe goed geschrokken.

Leuke avond gehad. Bedankt.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Great host
 • Experience
 • Puzzles
 • Ambiance
 • Exciting

 

Jana (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 november 2022

Super fijne escaperoom

We hebben nog niet erg veel ervaring met escaperooms, maar deze vonden we echt wel de moeite en één van de betere.
De entree is erg origineel! De uitbaters zijn enorm toffe mensen die ons een goede en duidelijke uitleg hebben gegeven.
Het begin van de escape was top. Het zorgde voor extra spanning.

Kortom we hebben het super fijn gehad en kijken uit naar een uitbreiding.

Ons zie je alvats terug!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Desirèe (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 03 november 2022

Bangelijk

De twee mensen die ons verwelkomt hebben waren super lief en vriendelijk, dit op het einde natuurlijk want voor de rest van de tijd hebben ze hun afschrikkende rol super goed gespeeld. Qua niveau viel het heel goed mee, alleen was de stem niet goed verstaanbaar via de microfoon soms. Misschien kunnen er ook betere reservelichtjes voorzien worden, maar voor de rest was het wel echt een top ervaring! Bedankt aan de team om het zo tof te maken :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

hangmanhangmanEscaperLid sinds: 19 januari 2022 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2022

Een gemiste kans, maar wel met potentieel

Nadat we in voorverkoop een voucher voor deze kamer gekocht hadden (altijd spannend om zonder enige review een kamer te boeken) was het moment dat we deze konden gaan spelen eindelijk daar. Ik was al een beetje op mijn hoede aangezien er hier intussen al twee mindere reviews geplaatst waren en op Google de kamer 30 reviews van 5 sterren kreeg, duidelijk allemaal door de eigenaar zelf, vrienden ervan of nep accounts geplaatst. Een beetje jammer om op deze manier valse reclame te maken want helaas is deze kamer geen 5 sterren waard.

Het binnenkomen (3x kloppen op een mooie afbeelding van een enge poort, zonder duidelijk zicht waar je nu effectief naar binnen moet) was op zich nog wel origineel en zorgde voor een wat ongemakkelijk gevoel, wat perfect bij het horror thema past. De ontvangst was vriendelijk, maar switchte plots naar een soort halve poging tot toneeltje, wat erg raar aanvoelde. We moesten ook meteen aan de slag, er werd zelfs bijna vergeten dat we onze spullen moesten opbergen, en zonder duidelijk verhaal en zonder mogelijkheid tot wc bezoek of zelfs enige veiligheidsinstructies werden we naar de kamer gebracht.

TIP voor de eigenaar: ontvang je gasten meteen al in thema, laat het "hulpje" je snel naar binnen leiden, vertel meer verhaal, geef de mensen een reden waarom ze gekomen zijn. Integreer ook de speluitleg in deze intro en laat de gasten daarna plots "gevangen" worden.

De start van de kamer zelf vonden we best origineel en goed gevonden. Je moet als team echt samenwerken om van je beginpositie weg te raken en dit zorgde meteen al voor een spannende start. De hele escape room is ook best mooi ingericht met goed gemaakte props en alles past mooi in het horror thema. Ook de puzzels zijn grotendeels leuk om te doen en meestal heb je wel goed door wat er van je verwacht wordt. Er is ook een leuke twist die we erg geslaagd vonden en die voor extra spanning zorgde. Jammer dat de flow soms wat onderbroken wordt door een wat geforceerd "spookhuisgevoel" of door puzzels die je al wil oplossen, maar waarvoor het dan blijkbaar niet het goede moment is, wat dan via een nogal vage tip werd aangegeven.

TIP voor de eigenaar: de jump scares zijn een leuke toevoeging binnen het thema, maar laat ze ook in het verhaal passen, nu voelde het erg random. Zorg ook voor een duidelijke flow zodat je bv duidelijk weet wanneer het "offer" gedeelte moet komen.

Nog een klein minpuntje: zoals de andere reviews ook aangaven, speelt er constant enge muziek die super is om sfeer te scheppen, maar ook de hints komen via deze luidsprekers en de combinatie van muziek + hints zijn niet altijd erg duidelijk. De hints zelf kwamen ook niet altijd op het perfecte moment en waren niet altijd even behulpzaam, zeker bij de laatste puzzel.
Deze laatste puzzel vormde meteen ook onze allergrootste frustratie. We hadden nog ruim 10 minuten over (wat ik trouwens enkel wist omdat ik mijn horloge nog aan had, verder is er nergens een indicatie van de tijd. Op zich geen probleem, maar dit zou bv via de speaker af en toe subtiel vermeld kunnen worden) en moesten enkel nog de laatste puzzel voltooien. Ondanks dat we alle elementen gevonden hadden en de puzzel correct uitvoerden, werkte het mechanisme niet, waardoor we de juiste code niet kregen. Na 10 minuten sukkelen en blijven proberen op alle mogelijke manieren (terwijl we ondertussen hints kregen die ons bijna nooit hielpen en die ons soms zelfs opjoegen, wat alleen voor extra frustratie zorgde) kregen we de boodschap "you have failed". Volgens de hosts was de laatste puzzel inderdaad erg gevoelig en moest je hem exact juist uitvoeren. We vroegen om de oplossing even te laten zien omdat we hier wel nieuwsgierig naar waren, waarna de hosts aan de slag gingen ook ook zij de puzzel pas na 10 minuten in orde kregen. Als je als host er zo lang over doet om een puzzel goed te zetten die maar 10 seconden zou mogen duren, dan is er volgens mij duidelijk een technisch probleem met de puzzel. We gaven dit ook aan, maar het enige antwoord dat we kregen was "ja, je ziet het, hij is erg gevoelig".

TIP voor de eigenaar: herstel de laatste puzzel zodat deze doet wat hij moet doen. Indien er mensen toch door een technisch probleem vast zitten, geef dan desnoods de code via de hints of zeg achteraf "je had de juiste oplossing ruim binnen de tijd, maar de techniek liet het afweten, dus jullie hebben het zeker wel gehaald". Op die manier ga je als team toch nog met een goed gevoel naar buiten, terwijl we nu enorm gefrustreerd waren dat er niet eens toegegeven werd dat er een technisch probleem was.

Om deze reden noteer ik hier dan ook dat we ontsnapt waren. We hadden alle elementen en ze stonden op de juiste plek, dus als de techniek had gewerkt, waren we gewoon ruim op tijd buiten geweest. Een mooi voorbeeld hoe het wel kan trouwens is bij De Conciërge waar we ook door een technisch probleem de laatste puzzel niet konden oplossen. Daar is er wel 5 keer gezegd "maak je geen zorgen, jullie hebben het super goed gedaan, jullie zijn absoluut binnen de tijd ontsnapt, het was een probleem langs onze kant".

Om mijn (erg lange, waarvoor mijn excuses ;-)) review af te ronden kan ik dus besluiten dat dit een kamer met best veel potentieel is. Het begin is echt tof gedaan, alles is mooi gemaakt, het horror thema is geslaagd en de puzzels zijn best leuk. Er is echter nog wat werk nodig (zie alle tips in mijn review) om er echt een leuke en frustratie-vrije ervaring van te maken, zeker qua omkadering en begeleiding.


5.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 2.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:30 min


 • horror sfeer
 • originele start
 • leuke puzzels en twist in het midden
 • verhaal is onduidelijk
 • geen noodprocedures
 • flow is soms niet duidelijk
 • technische mankementen
 • gebrekkige begeleiding

 

schnitserschnitserJunior EscaperLid sinds: 01 september 2020 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 september 2022

Heel tof begin en heeft best potentieel maar vereist nog behoorlijk wat finetuning

Het toekomen was op zich wel tof en origineel. Het onthaal daarentegen was eerder lauw en het woordje vooraf zeer beknopt, zonder ook maar enige instructie of veiligheidsrichtlijnen, maar op dat moment gingen we er nog van uit dat dit misschien part of the game zou zijn. Achteraf beschouwen we het jammer genoeg eerder als een niet al te enthousiaste noch gemotiveerde host. De start van het spel en gans het decor vonden we zonder meer geweldig. Een groot minpunt was echter dat de host niet al te best verstaanbaar was, zowel omwille van akoestiek als qua uitspraak, waardoor we vaak foute boodschappen verstonden wat tot hilarische taferelen leidde waar we nu nog steeds mee lachen. Qua fun factor zat het dus zeker snor, al was dat eigenlijk niet de bedoeling en beïnvloedde de miscommunicatie toch enigszins het spel en onze beleving. Horror was eerder humor voor ons want de totale beleving was eerder lachwekkend dan spannend. De puzzels waren supertof, origineel en gevarieerd, maar jammer genoeg werden hints spontaan aan de lopende band gegeven of de 'oplossing' zelfs op een gouden plateau aangeboden, waardoor de uitdaging een beetje zoek was omdat we niet meer geprikkeld waren of gestimuleerd werden om actief op zoek te gaan. Sommige deuren gingen zelfs open of slotjes waren per ongeluk open zonder dat we de puzzels of raadsels opgelost hadden. We waren echt fan van het concept en het decor alsook over het feit dat je nergens de resterende tijd kan zien zodat je niet afgeleid bent, maar aan de uitwerking en - het professionalisme van - de rol van de acteur kan best nog wat gesleuteld worden om er een betere ervaring van te maken want op zich zijn alle elementen aanwezig om er een topescape van te maken. Om één en ander uit te klaren hadden we gehoopt om nog even na te kaarten, maar dat was ijdele hoop want na 10 minuten als decoratie in de wachtzaal te blijven zitten zijn we maar opgestapt. Dus het begon veelbelovend en spannend maar we bleven uiteindelijk toch op onze honger zitten. Bovendien moesten we zelf informeren of we tijdig ontsnapt waren, wat ik ook niet erg logisch vind want daar ben je tenslotte toch sowieso benieuwd naar. Tenslotte lijkt het er ook wat ons betreft op dat de Google reviews die gepost werden niet erg waarheidsgetrouw zijn.


4.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 1.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Decor
 • Slechte service
 • Beleving
 • Slechte begeleiding
 • Akoestiek zeer slecht
 • Rol acteur niet professioneel
 • Tips beter op een andere manier geven

 

Leeen17Leeen17Junior EscaperLid sinds: 28 maart 2022 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 december 2022

Beetje tegengeslagen.

Ik vond deze niet zo geslaagd. Kwam het doordat we met zoveel waren (6) en ik hierdoor niet alle puzzels heb meegemaakt. Ik had er iets meer van verwacht.


5.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 5.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

KayhKayhEscape ApprenticeLid sinds: 19 december 2021 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juli 2022

Echte horrorfans

Wij trokken gisteren naar antwerpen. Uurtje rijden ongeveer, maar wij wouden deze echt doen omdat wij echt van horror escapes houden. Omdat er nog niet veel reviews waren en wat onduidelijkheden, gingen we toch een uitstapje maken naar Antwerpen.

We kwamen aan de escaperoom aan, en we werden begeleid naar de intro kamer. Heel mooi en creepy ingericht! Hier dachten we van WAAW, dit komt hier helemaal goed.

Toen we in de kamer werden opgesloten, was het wel een beetje duidelijk wat we eerst moesten doen. Na het oplossen van die puzzel, hadden we de code ontcijfert, maar bleken hier wat problemen met te zijn. We waren zeker dat het klopte, maar toch gebeurde er niets. Vervolgens hebben ze de deur wel gewoon laten opengaan.

In de tweede kamer, had ik ook een beetje door wat de bedoeling was, maar ook hier een beetje onduidelijk. We deden wat we moesten doen, maar als je echt al escaperooms gedaan hebt, denk je veel te logisch en te slim na, waarbij je wel eens kan vastlopen in deze kamer. Dit hebben we met de GM ook besproken, omdat het "leesboekje" heel verwarrend was.

De laatste kamer was eigenlijk wel ook goed gegaan, al liepen we op sommigen dingetjes vast. De tips die doorkwamen waren soms heel onverstaanbaar een beetje wegens het accent denk ik, ook denk ik omdat de boxen in de eerste kamer staan of slechte boxen.

Maar als gehele review, de GM en het meisje waren heel vriendelijk, het horror effect kwam goed in sfeer, mooi geluid en effecten, mooie escaperoom, alleen beetje weinig aangekleed en mocht de acteur wel een beetje meer tevoorschijn komen & zonder dat we hem al ergens zien kruipen dat het meer schrikkerig is. :P We hebben ons wel geamuseerd in deze kamer, met enkele onverwachte verassingen toe. Wij komen zeker de andere kamers doen als de feedback word opgevolgd.

Ik zou ook zoals de vorige review, lagere prijs zetten en beta versie draaien, vervolgens feedback opvolgen en er iets met doen om deze escape ook een topkamer te maken.


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  60:00 min


 • Sfeer
 • Spannend
 • Puzzels
 • Vriendelijke GM
 • Beleving
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Tips
 • Sommigen opdrachten onduidelijk
 • Mag vele enger als horror escape

 

StringzStringzJunior EscaperLid sinds: 01 september 2019 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juli 2022

Pas op voor de slager, maar niet geslaagd.

Toen we de uitnodiging kregen een team te vervolledigen voor deze room, bleek al snel dat deze zeer nieuw was. Er waren op escapetalk nog geen reviews beschikbaar, maar de enkele Google en Facebook reviews die we konden vinden waren positief zodat we hen het voordeel van de twijfel gaven.

De escape room is gelegen in Antwerpen Centrum en is makkelijk te vinden. Zoals spijtig genoeg wel vaker het geval is met escape rooms in grootsteden, blijft deze escape room op alle punten steken op het niveau van een eerste generatie kamer met weinig draaiuren op de teller die volstaat voor een vrijgezellenfeestje maar de escape liefhebber wat op zijn honger laat zitten. Onze tip aan de makers hier zou echt zijn om de kamer eerst een tijdje in bètasetting te draaien, aan een goedkopere prijs om feedback te verzamelen en dan een echte launch te doen. Veel voelde namelijk nog niet helemaal af en onvoldoende geroutineerd.

Laat ons beginnen bij de host. Die was erg vriendelijk en deed zijn best ons het naar de zin te maken, maar zou absoluut moeten kiezen wat het beoogde effect is van zijn bijdrage. Nu was onze intro deels die van een escape room medewerker en deels in character wat de immersie in het verhaal niet ten goede kwam. Of je bent vriendelijke staff of een eng horrorhulpje maar de mix van de twee komt niet overtuigend over. Hetzelfde kon gezegd worden van een contactmoment in het midden van het spel. Over de intro gesproken, hierin werd ook geen woord gerept over nooduitgangen en wat te doen bij problemen, iets wat een zinvolle toekomstige toevoeging kan zijn, gezien het ons niet intuïtief duidelijk waren hoe we onszelf konden bevrijden in een noodsituatie.

Ook naar hints toe kan er nog een beter evenwicht gezocht worden. In plaats van subtiele hints, die gradueel explicieter worden, kregen we soms gewoon de oplossing toegespeeld waardoor je de aha-erlebnis mist waar je in een escape room net naar op zoek gaat. Op het eind werd dan ook onze denkfout niet toegelicht, zodat we nog steeds met het gevoel zaten ‘wat was nu eigenlijk de bedoeling?’ Veel onduidelijkheid zou al op subtiele manier verholpen kunnen worden door de volgorde waarin je bepaalde zaken moet oplossen via hints in de kamer te verduidelijken.

De room zelf is eerder kaal van aankleding, al zijn er wel enkele knap gemaakte props aanwezig waar men duidelijk wel tot in detail mee bezig is geweest en waarvoor we graag een pluim willen geven. Deze zijn voornamelijk in de eindkamer aanwezig en pasten knap bij het horrorthema. Een teller of tijdsindicatie was vreemd genoeg niet aanwezig, zodat we geen enkel idee hadden of we al dan niet goed bezig waren. Dit is zeker geen must en kan zelfs een pluspunt zijn, maar dan is het wel aan de host om goed de timing van het gebeuren te begeleiden.

Doordat er weinig aankleding is, krijg je al snel het gevoel dat alle onderdelen wel iets zullen bijdragen tot het ontsnappingsverhaal, maar dit is voor de duidelijkheid niet zo. Er zijn toch wel een aantal snode red herrings te bespeuren om je op een verkeerd been te zetten. Een bijkomende moeilijkheid wordt gevormd door het feit dat sommige dingen die mogelijk zijn niet mogen, (zo had iemand van ons zonder iets te forceren draden tevoorschijn getoverd uit een gat in een kistje die échte elektriciteitsdraden bleken te zijn en geen clue) en je voor andere zaken toch wel wat kracht mag inzetten. Wel leuk is dat men heeft gezorgd voor enkele puzzels waarbij je samen aan de slag kan en dat niet elk type puzzel identiek is. Soms zoek je een sleutel, soms een cijfercombinatie, soms moet je wat fysiek uit je pijp komen en is er een automatisch effect, dus over afwisseling was wel degelijk nagedacht.

De akoestiek van de kamer was een bijkomende bron van frustratie. De ruimte galmde enorm, waardoor je eigenlijk elkaar niet meer verstond zodra er meer dan twee mensen iets zeiden en we vaak tot 3 keer toe moesten vragen een hint te herhalen. Dit haalde ons soms echt uit het spel. Spijtig was ook dat hierdoor de geluidseffecten hun doel voorbij schoten, terwijl ze anders wel degelijk een extra dimensie hadden kunnen toevoegen.

Samengevat is dit een room die er naar ons gevoel nog niet staat, maar waar we wel potentieel in zien. Tijdens de rit naar huis kwamen we zo op enkele ideeën die zonder al te veel moeite of financiële inbreng de ervaring naar een hoger niveau zouden kunnen tillen. Hopelijk zijn de makers zelf ook te vinden voor het idee van continue verbetering en gaan ze verder met de room aan de slag.


4

Sfeer: 4.5

Spelbeleving: 4.0

Service: 5.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  49:38 min


 • Sfeer
 • mooie props
 • Puzzels
 • Beleving
 • Decor
 • Lawaaierig
 • Geen achteraf uitleg

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig