Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Jeroen van den bosch

Escaper

Offline

Lid sinds

27-05-2017

Statistieken

Escaperooms

42 reviews

104 kamers gespeeld

92.9% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


42 reviews

Frankenstein

Miraculum
Geplaatst op: 08 januari 2024

Prachtige puzzelkamer

Het was even zoeken naar de locatie - navigaties zetten je af aan de overkant maar de boekwinkel hadden we dan toch gevonden.
Erg leuk opgezet en het verhaal begint erg leuk. Na een spannende intro begint het spel. Het decor is prachtig gemaakt - zoals je dat gewend bent in veel Duitste kamers, de puzzels zijn leuk en afwisselend. Zoals de eerdere review al zei, je moet wel goed zijn in zoeken en dat zorgt ervoor dat het spel soms even vastliep bij ons. Maar uiteindelijk met wat hulp toch alles goedgekomen!

Het is een prachtige kamer met leuke puzzels en leuke (schrik)effecten.
Ik kom zeker terug voor de andere kamer!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Soms iets te veel zoeken

 

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 08 januari 2024

Je waant je even op de kostschool...

De vijfde en laatste kamer van ons escape room weekend: Poppet. Na de geweldige ervaringen bij. Bloody Mary en Soup du Jour, moesten we natuurlijk ook Poppet spelen.
De locatie van de kamers is natuurlijk al geweldig, maar de manier waarop deze kamer begint is fantastisch. We werden ontvangen en opgehaald door onze ‘lerares’ (in het echte leven heet ze Angela) en we voelden ons echt weer kleine kindjes die moesten gehoorzamen. O, o, wat hebben we gelachen (terwijl dat niet mocht) en wat deed zij het goed. Er zitten zoveel leuke elementen in het spel en de opbouw ervan is ook erg goed gedaan. De puzzels waren leuk, origineel, soms uitdagend en goed te spelen met z’n vieren. De flow zat er bij ons ook erg goed in.

Het is zo mooi om te zien hoe de oude ruimtes van het klooster worden gebruikt; dat geeft echt een extra dimensie aan het spel. Het verhaal ontging ons hier en daar wat, maar dat maakte helemaal niets uit. En de puzzels waren ook echt allemaal mooi in thema uitgewerkt.

Dit is echt een aanrader, maar we begrepen wel dat je snel moet zijn – in juli 2024 gaat deze kamer helaas weg!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service

 

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 08 januari 2024

Een topkamer die je moet spelen!

We speelden Jason’s Legacy als derde kamer van ons escape room weekend. Na de tegenvaller van The Alchemist de dag ervoor waren we wel toe aan een goede kamer.
De verwachtingen waren hoog en die werden helemaal waargemaakt.

De ontvangst is altijd leuk bij OuterGround en de locatie leent zich er ook voor.
Bij het begin van het spel zie je meteen dat je in een fantastische kamer terecht bent gekomen en dat blijft het hele spel zo. Prachtig gemaakt decor en alles is perfect afgewerkt en is stevig gemaakt.

Het verhaal en de intro worden mooi verteld en dit is natuurlijk een leuke voortzetting van de eerste Jason kamer. Het spel, decor, puzzels zijn allemaal mooi in thema , de flow is erg goed en de puzzels zijn leuk om te doen en geven ook genoeg om met vieren continue bezig te zijn.

En natuurlijk – zoals verwacht van het team van OuterGround, de nodige verrassende elementen zoals ze die destijds ook bij Jason’s Curse aanwezig waren mochten niet ontbreken. Echt geweldig gedaan!

Al met al een fantastische kamer om te zien en te spelen, met leuke puzzels waar je soms goed over na moet denken met een heerlijke spel flow. Kortom: een pareltje en topkamer die je moet spelen!
Daarna nog gezellig napraten met een drankje erbij en tips en ervaringen uit te wisselen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Decor en afwerking
 • Logica
 • Heerlijke game flow

 

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 08 januari 2024

Een fantastische reis

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk mochten we dan The Non Believers spelen. Dit was de vierde kamer in ons escape room weekend. Na de reviews en de wetenschap dat de kamer 2 uur duurt zijn de verwachtingen natuurlijk erg hoog.

En wat was het een fantastische reis die we hebben gemaakt. Het is erg lastig om specifiek te zijn zonder iets te verklappen, maar ze hebben echt hun best gedaan om de spelers telkens weer opnieuw te verbazen met techniek, gebeurtenissen, decor en mindfucks. Het was echt een genot om deze kamer te zien en te spelen.

De puzzels waren leuk om te doen en er zat ook een goede flow in; op een enkele puzzel na was je ook met z’n allen druk bezig. Omdat het zo’n lange en grote kamer is, wil je nog wel eens details van het verhaal kwijtraken, omdat je zo gefocust bent op de puzzels en wat er komen gaat. Zelf waren we even uit de flow op het einde van de kamer; het was niet helemaal duidelijk wat we moesten doen, maar dat loste zich vanzelf weer op.

Napraten met de host was leuk en na zoveel beleefd te hebben in een relatief korte tijd is het echt een kamer waar we nog lang van kunnen nagenieten. De prijs is misschien wat hoger dan gemiddeld, maar dat is deze kamer meer dan waard! En ik denk dat deze wel wat plekjes zal stijgen vanaf de huidige 12e plek in de Terpeca lijst.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Wat een beleving!

 

The Alchemist

Sherlocked
Geplaatst op: 08 januari 2024

Jammer dat iets wat zo mooi is gemaakt, zo teleurstellend kan zijn

We speelden The Alchemist met z'n vieren als een van de kamers van ons escape room weekend.
Al lang hadden we deze kamer in het vizier, volgden de bouw ervan op de voet en konden na de geweldige ervaring bij The Vault niet wachten deze te spelen.

Allereerst: dit is een prachtige gebouwde kamer! we kennen allemaal het plaatje van de boekenkast en die eerste ruimte van deze kamer is echt prachtig mooi gemaakt. In sommige reviews wordt er iets gezegd voer de 'service' en met name dat die niet echt aanwezig is; we wisten dat Sherlocked niet echt een geschikte ontvangst en nabespreekruimte heeft, dus daar dachten we niet veel van, totdat we zelf hebben gespeeld.

De puzzels zelf zijn erg mooi gemaakt - met echt fantastische technieken! Moeilijk er iets over te zeggen zonder iets te verklappen, maar iedereen die hem gespeeld heeft zal dit wel snappen. Vreemd was dat we voor het grootste deel in stilte de kamer aan het spelen waren - geen achtergrondmuziek of iets dergelijks en dat was eigenlijk best vreemd.
Een andere puzzel lijkt ook niet echt in them te passen (of dat was toch onze mening) en had beter vervangen kunnen worden door iets dat het verhaal meer eer aan doet. Op een uitzondering na doe je de meeste puzzels met 2 of hooguit 3 personen tegelijk waardoor er telkens wel iemand niet veel had te doen.

Maar wat de totale spelbeleving zo negatief beïnvloedde was de hele spelbegeleiding en 'service'. In het begin toen we werden opgehaald werd er niet veel gesproken, maar dat past dan nog in het verhaal.
We kregen een apparaatje mee, dat het hintsysteem bleek te zijn, dat totaal niet in de sfeer of thema van de kamer paste.

De gamehost leek die avind op tijd naar huis te willen; nog voordat we aan een puzzel begonnen kwamen de berichten binnen - met meteen al het antwoord of instructie van wat we moesten doen. Kleine voorbeeldjes om niet teveel te verraden: bij 1 puzzel met je iets in het spiegelbeeld bekijken; dat hofden we niet zelf uit te vogelen; dat werd meteen al meegedeeld en bij deze puzzel kon je dat lintsysteem ook niet eens opzij zetten. Of, we hadden iets opgelost en voordat we konden uitzoeken wat er was gebeurd kregen we al de melding op het scherm dat we door de geopende deur boven weg moesten. Ondanks dat we aangaven geen hints te willen, bleef het maar komen.

Ik kan me dit voorstellen als we hopeloos achter op schema zouden lopen, maar dat was helemaal niet het geval. We hadden meer dan 20 minuten over.

Toen we klaar waren met het spel bleven we staan in een stille ruimte totdat de host plots naar binnen kwam met de vraag "Do you want a photo" - geen vragen over hoe het was, of we nog vragen hadden over de kamer, etc.
Helemaal in het begin van de kamer was er iets niet goed gereset (onderdeel dat we laten zouden moeten uitvouwen) en waar we meteen al mee begonnen, maar ook daar kwam hij niet meer op terug. We werden snel naar de uitgang geleid.

Dus al met al - een prachtig gebouwde kamer, leuke puzzels, maar door de hele ervaring en het continue krijgen van hints nog voordat we met de puzzel waren begonnen was erg vervelend. Als je dan bedenkt dat dit een kamer is die maar liefst 219 euro kost om te spelen voor 4 personen, is dat echt een heel slechte ervaring. Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat als die service wel OK was, ik het nog steeds geen kamer vind 219 euro waard is om te spelen. Daar zijn de puzzels en de kamer te mager voor.
Als ik dat vergelijk met bijvoorbeeld The Non Believers in Leiden, die net iets goedkoper is, krijg je daar een ervaring die het meer dan de moeite en geld waard maakt.

Erg jammer want dit is denk ik niet hoe de makers deze kamer bedoeld hebben.


Reactie door Sherlocked

11 februari 2024

Hoi Jeroen, wat jammer om te lezen! Dat van de stille kamer bleek een tech probleem te zijn en hebben we na je review gelukkig kunnen oplossen, maar wel heel erg zonde van jullie ervaring. Wat denk je ervan om over een tijdje nog een keer te komen, op onze kosten, evt met een ander team? We kunnen je 1e indruk natuurlijk niet geheel ongedaan maken, maar zoals je aan het eind van je review schreef, we hebben de ervaring inderdaad niet zo bedoeld, en we zouden graag proberen een betere indruk te wekken.
Ik stuur je ook even een DM. Hartelijke groet, Victor


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 3.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Slechte service
 • Beleving
 • Prijs

  Marieke

N.E.R.O AI

Locks & Keys
Geplaatst op: 08 januari 2024

Een uurtje plezier!

We begonnen ons escape room weekend met Nero AI. Gebaseerd op de reviews zouden we deze kamer denk ik niet geboekt hebben, maar toen we boekten waren er nog geen.
Wn toch blij dat we het gedaan hebben! Het mag duidelijk zijn dat dit geen mooi afgewerkte kamer is. Het verhaal gaat over iets futuristisch maar dat haal je niet echt uit de kamer.
Dat gezegd hebbende, is het een leuk uurtje puzzelend en opdrachten doen. Niets hoogstaands, maar gewoon leuk en vermakelijk. Als je in de buurt bent en wat tijd over hebt, leuk om te spelen.


Reactie door Locks & Keys

23 februari 2024

Decor heb ik aangepast . Nog steeds minimalistisch maar beter afgewerkt. Bedankt voor je reactie!


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:21 min


 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Decor

 

The Show

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 21 november 2023

Dit viel toch wel tegen...

We wisten dat The Show 'anders dan anders' zou zijn, maar uiteindelijk viel de hele ervaring toch wel tegen voor ons. En dan zeker voor de 140 euro die deze kamer kost.

De ontvangst in Nijmegen was prima, leuke locatie en de intro voor je de kamer binnen gaat is ook erg leuk gedaan in een leuke setting.
Het begin van het spel belooft heel wat met een goede acteur die precies de goede sfeer neerzet.

Maar dan begint het spel; de hele jaren 90 setting is goed gedaan, maar wat speel je nu eigelijk? Een aantal behendigheidsspelletjes waarvan het eigenlijk niet uitmaakt of je dat nu goed doet of niet en je bent nauwelijks bezig om ook maar iets op te lossen wat op een 'puzzel' lijkt. Je doorloopt het TV programma tot je bij de 'end game' komt. Dit sloeg om eerlijk te zijn nergens op en was niet veel anders dan een aantal herhalingen van zetten. Ik wil niet veel specifieker zijn om niets te verklappen, maar er zat heel weinig logica in.

Achteraf vroegen we ons echt af wat we het afgelopen uur nou eigenlijk hadden gedaan; zoals ik al zei, een aantal behendigheidsspelletjes en een eindpuzzel. Als je dat dan vergelijkt met andere kamers voor ongeveer hetzelfde bedrag is dit naar onze mening zeker niet de moeite waard. Als je van escape rooms houdt met goede puzzels en beleving zou ik deze overslaan.

Het gekozen thema was echt super leuk en mooi voor iedereen die de jaren 90 hebben meegemaakt! Er zit zoveel potentie in een kamer met dit thema, maar de hele opzet haalt dat er helemaal niet uit. Jammer!


6

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:00 min


 • Goede service
 • Thema
 • Puzzels
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Onlogische en saaie end game

 

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 20 augustus 2023

Een heerlijke kamer om te spelen

Wat is dit een heerlijke kamer om te spelen! Vanaf het moment dat je aanklopt begint het verhaal en alles is zo mooi gemaakt en afgewerkt. De puzzels zijn leuk en de flow klopt gewoon. Echt een genot om te spelen met enkele heel leuke verrassende elementen! Zo mogen er meer gemaakt worden!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

  Caro

Mooi decor maar waar is de flow?

UPDATE:
Zojuist na het plaatsen van deze review een telefoontje gehad van VillaBretil met een heel prettige nabespreking van de kamer en de review. Heel fijn qua service!

Na tweemaal de kamer niet kunnen spelen door missende onderdelen ging het eindelijk gebeuren!
Wisselende reviews op escapetalk dus vol verwachting gingen we naar Rijen.
De ontvangst was erg koel; geen gezellig babbeltje, maar een functionele start van het spel.

De kamer zelf is echt prachtig gemaakt! Mooi decor, mooi afgewerkt en helemaal in stijl en tijdsgeest van toen.
In de eerste kamer gingen we op zoek naar wat we konden vinden - er is veel te zien en niet alles is onderdeel van het spel.
Bepaalde dingen worden duidelijk door experimenteren, maar bepaalde dingen missen logica en je hebt echt hints nodig om erdoor te komen zonder iets te verklappen, maar als je de kamer gespeeld hebt snap je wel wat we bedoelen). Op een gegeven moment leek de host de puzzels op afstand te unlocken en konden we verder.

De hoofdruimte is prachtig! Veel te zien, mooi gemaakt.
Op een tweetal onderdelen na is het niet meteen logisch wat je moet doen en er is niet genoeg tegelijk te doen voor 4 personen en de ruimte is klein waardoor je elkaar in de weg staat. Ook dat gaf frustraties. Zonder hints kom je niet verder.
Je kunt tijdens het spel notities maken; we vonden tussen de papieren de notities van de vorige groep ertussen dus dat scheelde wat vertaalwerk :(

Toen we uit de kamer waren was er totaal geen nabespreking, er werd niet eens gevraagd wat we van de kamer vonden, of de mogelijkheid geboden de kamer te doorlopen. Jammer!

Al met al is dit een prachtig gemaakte kamer, maar de game flow zat er niet in voor ons. Veel mooi gemaakte effecten, maar veel zaken zijn niet logisch en ontdek je bij toeval of met hints.
Zeker als je verder komt in het spel is een groep van 4 spelers al te groot. Veel potentie maar er moet nog hard gewerkt worden aan de game flow.


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Mooi decor
 • Thema
 • Slechte service
 • Slechte begeleiding
 • Veel hints nodig om een flow te krijgen

 

Een leuke kamer voor beginners

Een leuke puzzelkamer zonder spectaculaire toestanden. Leuk voor beginners.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad

 

Panzerknacker

Limbus Escape Center
Geplaatst op: 25 maart 2023

Leuke kamer met hier en daar wat mankementjes

Ontvangst: erg leuke locatie en leuke ontvangst met een drankje.

De intro van het geheel is veeeeel te lang. De intros (een voor Limbus en een voor de kamer zelf) duurde lang - zo'n 20 minuten.

De kamer zelf is leuk - even zoeken wat de bedoeling is en niet alles is altijd even logisch.

We speelden de kamer in het Engels maar sommige bordjes en geluidsfragmenten waren toch in het Duits. Niet alles werkte altijd even hoed en dat zijn toch mankementen die opgelost zouden moeten zijn.
Mal met al een leuke ervaring en leuk om de kamer gespeeld te hebben.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig

 

Chernobyl

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 12 februari 2023

Fantastische kamer!

Gisteren hebben we Chernobyl gespeeld - eindelijk!
We hebben de gewoonte om reviews te schrijven wat laten verwateren maar voor deze toch besloten weer iets te schrijven. Na het spelen van de kamer zaten we nog na te praten en kwamen tot de conclusie dat we eigenlijk niets konden bedenken wat we graag anders zouden doen. Vandaar toch weer een review.
Alles klopt aan de totale beleving: ontvangst, de intro het begin van het spel, de rol van de acteurs, aankleding van de kamer, de puzzels, de spanning, en het napraten.
De balans is gewoon helemaal goed in deze beleving.
De opbouw van het verhaal begint erg goed met de acteur die de intro/‘training' geeft. De puzzels zijn leuk om te spelen, een beetje uitdagend maar door de spanning van het verhaal en de acteur worden puzzels altijd weer wat moeilijker :)

Er wordt echt de tijd voor je genomen - het nabespreken en terugkijken van filmpjes maar de perfecte beleving compleet!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  60:31 min


 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Harbor Hotel

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 13 februari 2022

Fantastische ervaring!

Ik had nog nooit gehoord van de kamers van The Start tot ik er hier over las. Een kamer met acteur is altijd leuk en dit was echt een geweldige kamer. Zo mooi genaakt, leuke puzzels en de acteur voegt echt een extra dimensie toe. De ontvangst en nabespreking is ook heel fijn gedaan. We komen snel terug voor de andere kamers.


Reactie door TheStart EscapeRooms

14 februari 2022

Dat horen we graag. Jullie zijn meer dan welkom om onze ander Live escape rooms te komen spelen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  69:00 min


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Prachtig gemaakt
 • Geen

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Het Genootschap

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 01 december 2021

Prachtige kamer met leuke puzzels

We hebben echt genoten van deze kamer! De setting en locatie zijn al top en de sfeer is goed doorgezet in de hele kamer. Je waant je echt even terug in de tijd. Helemaal bijpassend is het feit dat de kamer niet al teveel elektronische snufjes bevat en samen met de puzzels zelf maakt dat deze kamer erg leuk om te spelen. De sfeer begint al goed met de ontvangst en ook het napraten was gezellig. De eigenaren hebben passen voor wat ze doen en dat merk je meteen. Al met al een aanrader om te spelen en nu wachten op de volgende kamer die eraan komt!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving

  Caro

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 05 oktober 2020

Helemaal top - de verwachtingen zijn waargemaakt!

We hebben er lang op gewacht: Soup du Jour en we mochten dan eindelijk gaan spelen. De reviews waren goed dus dat schept wat verwachtingen die gelukkig werden waargemaakt.
Echt een top kamer die zo mooi gemaakt is, erg leuk in elkaar zit met leuke puzzels. Kortom een echte aanrader en vergeet tijdens het spelen niet om ook van de prachtige kamer te genieten - er zitten namelijk een paar erg mooie effecten in verwerkt.


Reactie door Rock City Escape

08 oktober 2020

Hi Jeroen, dank je wel voor je mooie review, altijd van om te lezen dat iemand met zoveel kamers al op de teller een kamer kan waarderen. Gaston heeft ook van jullie genoten ;) Groet en op naar de volgende! Rock City Escape


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtig gemaakt en afgewerkt
 • Leuke puzzels
 • Hele mooie effecten
 • Misschien dat niet elke puzzel even logisch was

 

Red Het Koninkrijk

DelftEscape
Geplaatst op: 31 juli 2020

Een OK kamer om eens tussendoor te spelen

Met een gemiddelde score van 9.5 hier op escapetalk waren de verwachtingen hoog. Helaas viel, mede hierdoor, de kamer en ervaring wat tegen.

De kamer bevindt zich in een mooi historisch pand, maar het verhaal heeft daar weinig mee te maken.
De ontvangst is erg vriendelijk en het spel/intro begint meteen bij de hosts.

In de kamer zijn niet alle puzzels even logisch of in thema en de kamer is erg lineair. Het grote nadeel daarvan is dat we in de meeste ruimtes een puzzel moesten oplossen waar je met twee personen mee bezig bent waardoor de andere team leden niet veel te doen hadden totdat je weer verder kunt. Op een van de latere puzzels na was dit continue het geval.

Verder is de afwerking mooi, maar de ‘mooie effecten' waar sommige reviews over spraken zijn we niet tegengekomen.

Al met al een aardige kamer om tussendoor eens te spelen, maar met een score van 9.5 hadden we meer verwacht, zeker als je bedenkt dat de kamers in de top 10 ook een score in die buurt hebben en deze hoort niet in dat rijtje thuis.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke intro
 • Niet alle puzzels logisch en in thema
 • Te vaak te weinig te doen voor iedereen
 • Kleine ruimtes voor 4 personen

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 30 december 2020

Wat een heerlijke escaperoom!

Wat hebben we genoten van deze kamer!

Het begon met een leuke ontvangst, vriendelijke medewerkers en een leuk begin van het spel. het deed een klein beetje denken aan Entered in Maaseik. Het begint spannend en de acteur voegt een erg leuk element toe aan het spel en de beleving.

De kamer zelf is erg mooi, met leuke verrassingen en nogmaals, de acteur zorgt voor een erg gave spelbeleving. Het voert, op een positieve manier, de druk wat op! ik zou deze kamer niet spelen met meer dan 4 mensen, want dan staan er enkele te lang niks te doen.

We hebben een mooie tijd neergezet 9vinden we zelf) en hopen dat er meer van dit soort kamers bij gaan komen! Top!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk verhaal en mooi afgewerkte kamer
 • Aanwezigheid van de acteur maakt het spel gaaf
 • Lange speeltijd: 75 minuten
 • Leuke ontvangst en enthousiast personeel

  escaperoom-junkie

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 30 december 2020

Prachtige kamer - nog niet helemaal af

We hebben besloten deze kamer te gaan spelen op basis van de reviews op deze site.
De kamer is echt prachtig - zo mooi gemaakt en het thema is erg mooi uitgewerkt.

het begin van het spel is voor één speler anders dan de rest van de groep - grappig element, maar een beetje vreemd en niet passend bij het verhaal. Het grote nadeel was dat niet alles goed werkte voor deze persoon (moeilijk meer te zeggen zonder iets te verklappen). Op zich geen probleem, maar er waren meerdere zaken die niet goed werkten verderop in het spel.

Al met al een erg mooie kamer, zoals gezegd heel mooi gemaakt en prachtig in thema. Er zitten ook erg originele en nieuwe elementen in die we nog nergens anders zijn tegen gekomen.

Het is echter op veel punten nog een rommelige kamer, niet alles mooi weggewerkt en er zitten nog enkele fouten in. Een van de puzzels is blijkbaar al sinds dag 2 kapot (waardoor we een hint moesten krijgen om dit aan ons door te geven tijdens het spel) en de deur op het einde ging onbedoeld open zonder dat we het spel af hadden. Als ik eigenaar was zou ik de kamer nog een maandje dicht te houden en pas te openen zodra alles goed werkt en alles mooi is weg gewerkt.
ook in de ontvangstruimte en de gang naar de kamer zelf lag alles vol rommel en afgebroken stukken uit de kamers.

Goed om te weten is dat de kamer alleen in het Engels te spelen is. Geen probleem voor ons, maar bij 1 puzzel kan het lastig zijn voor sommigen.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtig mooi gemaakte kamer
 • Thema perfect uitgewerkt
 • Nieuwe elementen
 • 70 minuten ipv 1 uur
 • vriendelijke ontvangst
 • Rommelig - in de kamer en erbuiten
 • Kapotte puzzels/zaken die niet goed werkten

 

Escaperoom 1.0 met matige puzzels

Na Hannah gespeeld te hebben waten we erg benieuwd naar de tandarts kamer. We hadden al wat reviews gelezen en hadden niet een kamer zoals Hannah verwacht qua niveau en ervaring, maar ondanks dat viel de kamer toch nog tegen. Dit is echt nog een escaperoom 1.0 met puzzels en die soms wat afgezaagd en niet altijd even logisch zijn. Er was ook een puzzel die niet helemaal werkte qua techniek. Andere reviews spraken van een groot slot waar je je blind op staart dat uiteindelijk geen onderdeel uitmaakte van het spel en daar hadden wij ook even last van - dit zou ook anders opgelost kunnen worden. Al met al een aardige kamer om tussendoor eens te doen, maar verwacht geen hoogstaande kamer als je vaak andere escaperooms hebt gespeeld.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Thema is mooi uitgewerkt in de kamer
 • Een leuke 1.0 kamer voor de liefhebbers
 • Niet altijd logische puzzels
 • Sommige puzzels zijn erg standaard

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 30 juni 2019

Dit was echt genieten!!!!

Dit was voor ons de eerste keer om een kamer met z'n tweeën te spelen - we hebben een min of meer vast team van 4 en dit was dus een heel andere ervaring.
Dit is echt een top kamer - wat is het ongelooflijk knap om dit zo neer te zetten.
Het verhaal, de puzzels, de aankleding en de verrassende elementen waren gewoon top.
Zoals je op basis van kamer 237 mag verwachten is alles tot in detail perfect afgewerkt en helemaal in thema.
Het samenwerken ging in ons geval erg goed en we hadden echt enorm veel plezier om in deze kamer bezig te de ontvangst voor- en achteraf was ook erg leuk en gezellig!
Zo mogen er meer volgen voor ons!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding en thema perfect uitgewerkt
 • Leuke puzzels allemaal in thema
 • Leuke verrassende elementen
 • Perfecte aankleding
 • Gezellige ontvangst

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 16 juni 2019

Geweldig! De lat ligt weer wat hoger!

Vol verwachting en toch wat spanning begonnen we aan The End. De ontvangst is zoals bij alle escaperooms bij Dark Park bijzonder en koel en dat is erg leuk.
De verwachtingen van de kamer zelf zijn zeker waargemaakt!
Wat een mooi thema, goed verhaal en tot in de puntjes uitgewerkt.
De acteur voegde ook echt veel toe aan het verhaal en de ervaring.
De puzzels zelf zijn niet heel moeilijk maar leuk in thema. Het draait hier echt om de hele ervaring en beleving. En die zijn echt fantastisch!
Voor mij is de lat met The end weer hoger komen te liggen en hoop dat er veel van dit soort kamers bij mogen komen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtig uitgewerkt thema
 • De acteur voegt veel toe aan het verhaal
 • Goed verhaal

  sjpg68tientien

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 16 juni 2019

Verrassend leuke kamer

Dit is een wat meer traditionele kamer qua puzzels, maar er zitten verschillende leuke nieuwe dingen en elementen in verwerkt. Er was net een nieuw element toegevoegd dat naar mijn mening niet veel met het verhaal te maken had, maar dat doet niets af aan de algehele leuke ervaring van de kamer.
De ontvangst ruimte is erg leuk ingericht als oude huiskamer en na afloop hebben we nog kunnen bijpraten over de kamer met de eigenaar.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke flow, met meerdere kamers
 • Mooi uitgewerkt thema
 • Niet alle puzzels hebben met het verhaal te maken

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 16 juni 2019

Wat een leuke kamer met vernieuwende puzzels

We wisten niet helemaal wat we moesten verwachten - de escaperoom is gevestigd in een groot woonhuis buitenaf - de eigenaar vertelde dat ze de kamer zijn gaan. Ouwen na zelf slechts 2 kamer gespeeld te hebben en mede daardoor zeker onze complimenten!
Misschien dat het daardoor komt dat er best veel vernieuwende puzzels en spelelementen in de kamer zitten! Sommige puzzels waren best uitdagend en in het begin hadden we toch wel een hint of twee nodig.
Het thema van de kamer was mooi en goed uitgewerkt. Het spelverloop was ook erg goed en na afloop was het erg leuk om met de eigenaar na te praten. Er was geen mogelijk om een drankje te doen, maar de gratis flesjes water in de ‘minibar' van het hotel waren erg leuk.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke en originele puzzels
 • Mooi afgewerkte kamer
 • Verrassende spel elementen
 • Leuke enthousiaste ontvangst

  Escape HotelHopsa

THE DOME

Mama Bazooka
Geplaatst op: 14 januari 2019

Wauw - van de ene verrassing in de andere!

Eindelijk - we mochten de veelbesproken 'Dome' gaan spelen. Geen idee wat we moesten verwachten. De reviews liepen nogal uiteen op z'n zachts gezegd.

Ik vond hem echt geweldig! Moeilijk om er veel over te zeggen zonder iets te verklappen, maar je weet gewoon niet wat je meemaakt; je valt van de ene verbazing in de andere!

Dit is zeker niet je gewone standaard escaperoom. Ik snap echt totaal niet waarom er hier reviews staan die zo laag scoren; ik snap dat, zoals bij elke kamer, sommige onderdelen, puzzels en opdrachten je beter of minder zullen liggen, maar dan nog. Als je ziet wat hier is neergezet is dat in mijn ogen echt een escaperoom die weer een nieuwe standaard heeft gezet in de escaperoom wereld!
Misschien dat het te maken heeft met kinderziektes of storingen die optraden helemaal in het begin, maar dat is nu dan zeer zeker over.
Ik vond het verhaal en de kamer goed bij elkaar aansluiten - als je de beschrijving leest op de website is de ervaring echt het verlengde daarvan.
De noodzaak tot samenwerken is ook erg leuk; zo krijgt het hele team goed mee wat er allemaal gebeurt. Echt een top beleving; we hadden er graag meer tijd in doorgebracht! Het enige wat wel jammer is, is dat je de rest van de kamer niet kunt doorlopen als de tijd voorbij is.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Vernieuwend
 • Je valt van de ene verbazing in de andere
 • Leuke opdrachten en puzzels - echt anders
 • Noodzaak tot samenwerken
 • Achteraf de rest van de kamer niet doorlopen

  derrickbmarijke_de_graaflieve_rutte

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 15 januari 2019

Wat ‘n prachtige kamer!

Dit is echt een van de mooiste kamers qua afwerking en thema - alles klopt gewoon.
De puzzels zijn leuk en de noodzaak tot samenwerken maakt veel puzzels echt leuk - zo krijgt iedereen mee waar je mee bezig bent.
Het verhaal is wat minder sterk en komt minder naar voren tijdens het spelen van de kamer.

Na Honeymoon Hotel gespeeld te hebben hadden we gerekend op een wat engere kamer met meer spanning en dat was niet het geval, maar dat neemt niet weg dat dit een geweldige kamer is om te spelen.

Ik lees hier vaker kritiek op de ‘kille' ontvangst - het sluit nier perse aan bij de kamers, maar wij konden dit wel waarderen - knap om zo in je rol te blijven. De nabesprekeing van de kamer was ook erg leuk en vooral met veel enthousiasme.

We kunnen niet wachten tot de derde kamer in Zoetermeer klaar is!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtige kamer met perfecte afwerking
 • Leuke puzzels met teamwork

 

Runaway Train

EscapeTales
Geplaatst op: 15 januari 2019

Een aardige kamer om tussendoor eens te doen

We speelden deze kamer als onderdeel van ons escaperoom weekend en dit was een aardige kamer die leuk was om erbij te doen.
De ontvangst was erg leuk en gezellig - de host was erg vriendelijk en ook achteraf hebben we gezellig na kunnen praten.

De kamer zelf is aardig; de puzzels zijn leuk, maar niet echt spectaculair en sommige elementen ervan slaan nergens op. Daarnaast is de kamer erg rommelig - dat hoort deels bij het verhaal, maar ook qua afwerking is dit niet echt een top kamer. Het feit dat je dit in een trein speelt is erg leuk.

Al met al hebben we ons goed vermaakt, maar dit is zeker geen topkamer voor ons.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Thema is leuk uitgewerkt
 • Erg leuke ontvangst en nabespreking
 • Rommelige kamer en gemiddelde puzzels

 

Laad meer reviews

0 reviews