Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Roosmarijn

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Escapen, althans, dat probeer ik. Wel altijd met een strik op! 🎀


Mijn favoriete kamers: The Movies, Molly's Game, The Dome, Rebecca, The End

Favoriete genre: Thriller 👻

Grootste uitdaging: De conciërge 

Bijzondere experience: Corpse Inc. van Escaperoom Junkie, Baarn

Verborgen parel: Agatha van Escaperoom Deventer

Escaperoom waar ik over blijf nadenken: The End (vaarwel...📃)

Meest intense belevenis: Stay in the dark en Chernobyl 

Leukste spelleiders: Marieke van Escape from Wonderland, Anthony van The Push en Benny van The Start. Dankjewel! :)

Escape motto: Doorgaan op karakter 😎


Lid sinds

24-02-2020

Statistieken

Escaperooms

71 reviews

71 kamers gespeeld

85.9% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


71 reviews

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 21 mei 2023

Spannende puzzelkamer!

Met deze locatie heb je sowieso al pluspunten! Vorige keer bij het spelen van Soup du Jour kwamen we in het donker aan, wat het meteen al extra spannend maakt. Dit keer in het licht aangekomen, dus we gingen al iets relaxter naar binnen.
Dat verdween overigens meteen toen zuster Angela ons kwam ophalen (geweldig in haar rol!) en ons vroeg om mee te lopen door het klooster. Terwijl zij allemaal feiten vertelde over het klooster en wij zo goed mogelijk probeerden te luisteren ondanks onze spanning ("Ja mevrouw, sorry mevrouw!") kregen we in thema de instructies mee voor de kamer. Heel gaaf gedaan!

De escaperoom zelf is wat ouder, maar wel erg mooi in thema. De puzzels staan erg centraal en het is flink werken met z'n vieren. Wij vonden 'm nog best pittig! Fijn aan deze kamer is dat die parallel is, dus wij konden in twee teams opsplitsen en aan de slag gaan.
Het hintsysteem is hierbij top; als je niet op het goede spoor zit, lacht Mary je uit. Daarbij is er ook continu spannende muziek en mooie licht- en geluidseffecten. De jumpscares zelf vonden wij wel meevallen, wij zagen vooral hieraan dat de kamer al wat ouder is.

Tot slot vonden wij de finale erg tof gedaan, je voelt aan alles dat dit het eindpunt én hoogtepunt is. Erg gaaf bedacht en helemaal in thema!

Toen zuster Angela ons weer op kwam halen, was ze super enthousiast en erg vriendelijk. Ze bood ons een drankje aan en praatte met ons na. Dankjewel voor je fijne begeleiding en je acteerwerk!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 21 mei 2023

Sterk begin en einde!

In eerdere reviews zei ik het al: als je 's avonds speelt en in het donker het terrein van het klooster oprijdt...Dat is intens!
Wij waren in dit geval al binnen na het spelen van Bloody Mary en zaten nog ons drankje op te drinken en te lachen. Ineens stapt er een broeder naar binnen (helaas weet ik zijn naam niet, maar hij speelde het erg goed!) die ons met een ernstige blik vroeg of we klaar waren voor ons eerste dag op het internaat. Heel leuk hoe ze de introducties in thema doen!

Het eerste deel van de kamer vonden wij heel erg leuk en origineel! Helemaal in het thema en nog nooit eerder gezien. We waren verrast: "mogen we dit echt doen?" Het vervolg hierop sloot ook mooi aan en we kwamen helemaal in de sfeer!

Toen we eenmaal aankwamen bij het grote middenstuk van de kamer, kwam de focus vooral op het puzzelen en minder op de experience. Net als Bloody Mary, is dit eerder puzzelkamer, terwijl wij bij Soup du Jour de belevenis ook een grote rol vonden spelen.
Omdat in het begin van deze kamer het belevenisaspect sterk aanwezig was, waren wij in de veronderstelling dat het een 'belevenis escaperoom' zou zijn, maar dat was helaas niet zo. Daarbij wil ik niet zeggen dat een puzzelkamer niet leuk is, maar wij hadden iets anders verwacht.

Er zit veel variatie in de puzzels en deze passen meestal goed in het thema, hoewel wij soms ook aan de slag waren met de gedachte: waarom doen we dit precies? Er zit een bepaald herhalingseffect in deze kamer (je merkt wel wat als je het speelt). In het begin is dit spannend, maar zodra je snapt hoe het werkt, gaat de spanning er wat vanaf. Wij misten ook wat vernieuwende puzzels.
Maar nogmaals, dit kan smaak zijn, als je houdt van 'lekker puzzelen', dan kom je helemaal aan je trekken!
De kamer is lineair, wij waren met 4 en vonden dat eigenlijk af en toe al net wat te veel...
Het geluid maakte de kamer mooi beklemmend, qua licht vonden wij het soms wat té donker (zeker met trappen en drempels).

Het verhaal sluit aan bij de andere twee escaperooms. Wij vonden het wel wat moeilijk om het verhaal te volgen. Het verhaal werd gaandeweg onthuld, maar omdat er dan ook iets gebeurde in de kamer zelf, ging onze aandacht daarna toe. Mogelijk hadden wij dus de gedachtegang achter de puzzels beter begrepen als we beter op het verhaal hadden gelet. Dat wil ik dus in het midden laten.

Het einde van de kamer is erg tof gedaan en het grootste "wat de f-moment". We vonden dit een tof en spannend moment, begrepen duidelijk het doel en vonden het erg mooi gethematiseerd! Stiekem hadden we wel meer van dit soort momenten gewild!

Hierna werden we weer enthousiast ontvangen door de broeder, die met ons na praatte. Dankjewel voor de fijne begeleiding! Erg goed in zijn rol als strenge broeder en vervolgens erg vriendelijk.

Lang verhaal kort: het is lastig om een review te schrijven merk ik. Wij hadden na Soup du Jour een bepaalde verwachting, die Poppet helaas niet helemaal waar heeft gemaakt. Desalniettemin was het een mooie puzzelkamer, met vooral het begin en de finale als sterke punten wat betreft beleving. Aan grote puzzel-liefhebbers kan ik deze escaperoom dus zeker aanraden!
Ik zou persoonlijk aanbevelen om, als je alle drie de kamers gaat doen, Soup du Jour als laatste te spelen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 21 mei 2023

Heel gaaf 'vervolg!'

Eindelijk was het dan zover, een nieuw avontuur over Jason! Je hoeft Jason's Curse niet gespeeld te hebben, maar er zitten wél een aantal leuke verwijzingen naar deze kamer erin verwerkt.
En hoe schrijnend het ook is, de brand verwerken in het verhaal is heel sterk gevonden.

We werden zoals altijd hartelijk ontvangen en de spanning werd er al goed ingebracht. De buurtwacht roept onze hulp in om het huis van een vrijwel blinde priester te betreden. Zou Jason zich hier inderdaad schuil houden?
Zodra je het huis binnenstapt, ben je meteen in de sfeer: de decoratie, het licht, de sfeer, de geluiden...Het is gewoon een echt huis, met alles erop en eraan!

In de puzzels zit veel variatie tussen snel doen en goed nadenken. Wij speelden met z'n drieën en er was meer dan genoeg te doen voor ons. Heel mooi hoe de puzzels allemaal in het thema zijn weggewerkt. Wat ik al eerder schreef; het is gewoon een echt huis!

Jason's Curse had een aantal sterke 'hoe hebben ze dit gedaan?' momenten. Vol spanning gingen we de kamer door...en jawel, daar was het ineens! Wow, wat bizar! Wat knap gemaakt!

De finale was spannend, maar ging voor ons iets te snel, wat ons betreft had de spanning nog wel meer opgebouwd mogen worden!
Daarbij zeggende: wij vonden de kamer persoonlijk geen horror, maar eerder een goede thriller met een mooie spanningsboog.

Bij het nabespreken na afloop kregen we een 'doorloop' van de kamer en konden we al onze vragen stellen; heel fijn! Sowieso altijd hele fijne begeleiding bij Outerground, dankjewel heren!
Kortom: zeker gaan doen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Spannend

 

Lekker puzzelen!

Als je zin hebt in een prima puzzelkamer, dan is dit een mooie optie!

We werden enthousiast ontvangen en konden meteen starten. We krijgen het verhaal te horen met daarbij een duidelijk einddoel.
Het decor en de muziek passen bij het thema, maar de hoofdfocus zijn echt de puzzels. De puzzels sluiten aan bij het thema en hier zitten een aantal verrassende tussen! Wel vielen ons gebruikssporen op, wat altijd jammer is, maar mogelijk wordt dit meegepakt bij de nieuwe locatie waar ze heen willen gaan. Ook een mooie ontvangstruimte waar je lekker wat kan drinken of napraten zou daarbij mooi zijn!

We hebben samen lekker gepuzzeld en hier zat een mooie variatie tussen nadenk- en zoekwerk. Af en toe wordt het verhaal (met wat spanning) nogmaals aangezet, wat je weer op scherp zat.
Wij hebben 'm met 2 gespeeld en de kamer op 5 minuten na niet gehaald, maar mochten 'm gelukkig wel afspelen! Onze spelleider zei al dat deze kamer pittig is met 2, maar wij liepen af en toe ook vast, dus kon ook aan ons liggen haha.

Het hintsysteem was via een mobiel met Whatsapp, dat vond ik persoonlijk wel jammer; het paste niet in het thema. De manier van hints geven was wel prettig: we kregen een bericht met de vraag of we een hint wilden, wanneer onze spelleider dacht dat we die nodig hadden. We konden dan zelf kiezen of we dit wilden, top!

Onze spelleider was erg enthousiast, dus dat maakte ons ook extra enthousiast, altijd fijn!

Kortom, een leuke puzzelkamer om te spelen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Logica
 • Gebruikssporen op puzzels/decorstukken

 

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 20 april 2023

Zeker spannend, maar nog wel meer potentie...

Normaal gesproken begin ik een review aan het begin van de ervaring, nu start ik met het einde: we stonden buiten, aan de achterkant van het kerkgebouw en zeiden alle vier: "maar wat nou als ze 'dit' of 'dat' hadden gedaan?" We kunnen dit samenvatten met een hele cruciale zin: "show, don't tell".

Goed, terug naar het begin. Als gebouw een kerk hebben, dat maakt indruk! Aanbellen met bepaalde instructies (eerst uiteraard discussiëren wie er gaat aanbellen) en vervolgens aarzelend naar binnen gaan. Het is al vaker genoemd in reviews, maar je mag pas stipt op je gereserveerde tijd aanbellen, eerder heeft geen zin.
Binnen werd de spanning gelijk goed opgebouwd, maar dit zakte wel weer weg toen de veiligheidsinstructies kwamen. Deze horen er natuurlijk wel bij, maar dit had mogelijk meer in het thema verwerkt kunnen worden? Nu werd ons verteld dat we rechercheurs die naar een lang gesloten catacomben gingen, om vervolgens te beginnen over kabels aan het plafond waar we vanaf moesten blijven.

We kregen het verhaal te horen en waren klaar om te starten. De spanning kwam weer terug, in het donker schuifelden we hand in hand naar binnen om te starten en toen...nog meer verhaal, waardoor het verhaal wat ons betreft onnodig ingewikkeld werd. De acteur die dit vertelde deed het erg overtuigend, maar wat veel informatie! Tijdens dit verhaal zat één specifiek perfect getimed moment waarbij de spanning erg toenam. Als we na dit moment de kamer hadden gestart, dan had ik het super eng gevonden...Maar helaas, nog meer verhaal en meteen door naar een 'rustmoment'. Zo zonde, want de spanning zat er later toen we echt konden staten wel erg goed in!

In de kamer zitten zeker wat elementen die onwennig, naar en spannend kunnen zijn. Wel heb je hier voor mijn gevoel meer de keuze hoe eng je het wil maken voor jezelf. Er zitten namelijk zeker wel wat enge 'doe jij dit maar' elementen in, maar echt heftige horror vonden we het niet. Persoonlijk vond ik The End enger.

De puzzels zijn prima te doen (zeker met de spanning die je toch al hebt) en mooi in thema. De muziek is spannend, het gebruik van licht geeft je een beklemmend gevoel en je hebt steeds het gevoel dat er iets gaat gebeuren...

Een ander punt wat we lastig vonden: het hintsysteem. Een walkietalkie waar doorheen gesproken wordt, wat lang niet altijd goed te verstaan is en natuurlijk in het Engels is. En veel. Heel veel. We konden amper met een puzzel aan de slag gaan, of er werd doorheen gepraat. Vaak was dit een ingepakte manier van hints geven, maar meestal zonder dat dit al nodig was. Nogmaals, de acteur speelde het heel overtuigend, maar uiteindelijk ergerden wij ons meer aan het hintsysteem, dan dat het ons hielp. Show, don't tell.

De finale is heel tof en startte eerder dan wij verwacht hadden. Wij hadden niet helemaal goed door wat we moesten doen (we kregen helaas ook niet echt de tijd om hierachter te komen). We hebben het gehaald, maar kwamen wel helaas in de hel terecht. Na afloop kregen we in het kort te horen van onze spelleider wat we hadden moeten doen.
We kregen een souvenir mee, dat is altijd leuk! Wel jammer dat het vervolgens een promotiepraatje werd om 5 sterren te geven aan deze kamer en om de andere kamer te spelen. Toen wij 'nee' zeiden op dit laatste, werd gelukkig verder niet aangedrongen.

Kortom: het is zeker een spannende kamer, maar er zit nog veel meer potentie in: niet een onnodig ingewikkeld verhaal, niet zoveel gepraat, bepaalde elementen om het nog spannender en beklemmender te kunnen maken...


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Spannend
 • Origineel
 • Locatie
 • Ingewikkeld verhaal
 • Onnodig veel gepraat
 • Hintsysteem

 

The Boat Trip

Escape World Zandvoort
Geplaatst op: 19 maart 2023

Prima voor twee spelers

Als je een prima kamer zoekt voor twee spelers, dan is deze zeker geschikt. Met meer spelers wordt het snel te krap ben ik bang.
De naam zegt het al: een boot. Dit komt duidelijk terug in het decor en de lineaire en meestal logische puzzels.
Wij kregen van de spelleider in het kort het verhaal te horen en gingen aan de slag, maar toen de escaperoom eindigde, misten wij nog een belangrijk onderdeel in het verhaal. Later lazen we het verhaal nogmaals terug op de site en dit bleek een ander verhaal te zijn dan ons verteld was...Je werkt wel duidelijk met alle puzzels en ruimtes die je doorgaat naar een duidelijk einddoel toe, waardoor wij ook steeds in de flow konden blijven.
In ieder geval: een prima kamer voor twee spelers!

De spelleider was vriendelijk, maar ook bezig met het tegelijkertijd hosten van een andere groep. In de kamer kregen we soms een hint over iets wat we al opgelost hadden, of duurde het lang voor we een hint kregen. Na afloop konden we ook niet nabespreken omdat hij naar de andere escaperoom moest. Dit maakte onze binnenkomst en vertrek chaotisch...Jammer!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Perfect voor twee spelers
 • Goede prijs
 • Spelleider kan weinig meekijken

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 23 februari 2023

Mijn absolute favoriet!

Mijn absolute favoriete escaperoom! Wauw, wauw, wauw!
Het voelde inderdaad net alsof we écht in de film zaten! En hoe verder we kwamen, hoe meer ik het gevoel kreeg dat we zelf de hoofdrolspelers werden, die het tot een goed einde moesten brengen!

Goed, terug naar het begin. We werden erg enthousiast onthaald en meegenomen naar een bioscoop om daar een mysterie op te lossen. Wederom, net als Houdini's Workshop, een prachtige escaperoom met schitterende decors, toepasselijke muziek én geuren.
Wat een herkenning met alle films die voorbij kwamen! De puzzels sluiten ook perfect aan bij alles wat er gebeurd en er zit daardoor ook veel diversiteit in. We konden lekker met z'n vieren aan de slag en hebben continu genoten!

Wij hadden dit keer voor de verandering eens niet de site helemaal uitgeplozen, maar ons echt laten verrassen. Nou, dat is zeker gelukt!
Het was dus ook een verrassing toen we na fantasie en avontuur in horror belande. Ik hoopte er stiekem al op en wauw, wat heeft dat goed uitgepakt! Laat je er vooral niet door tegenhouden, boek gewoon die volledige experience en ga ervoor!

Na afloop wordt het verhaal op de meest beste, toepasselijke wijze afgerond in een mooie finale. De film is dan toch echt helaas afgelopen...Of toch niet?

Kortom: ga deze escaperoom spelen, beleven en er heel erg van genieten!

Dankjewel aan Anthony en Victor voor deze geweldige ervaring! :)


Reactie door The Push Mystery Rooms

24 februari 2023

THANX ROOSMARIE! ;-) Blij dat jullie het leuk hadden! Groetjes aan het team!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Spannend
 • Diversiteit

  broeder_viktoranthony_boelaert

Houdini's Workshop

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 23 februari 2023

Heel boeiend!

Het was dan eindelijk zover, op naar The Push Mystery Rooms! Eenmaal aangekomen werden we heel enthousiast en vriendelijk ontvangen door Anthony, wat ons nog enthousiaster maakte! Dat je op dat moment het enige team binnen bent, is dan wel speciaal, er wordt alle tijd voor je genomen om voor- en na te bespreken.

Wat een mooie escaperoom! Je stapt echt in de wereld van Houdini! Het decor is echt prachtig, er is zoveel oog voor detail en zoveel (verhaal)elementen die we pas na afloop met het nabespreken doorhadden! De puzzels horen gewoon bij het decor, over alles is nagedacht en achter alles zit een verhaal! Daarbij nog het licht en de muziek erbij, en de magische, mysterieuze sfeer is compleet!

Mooi hoe je, doordat de puzzels lineair zijn, je ook echt mee wordt genomen in het gehele verhaal en de ideeën die Houdini had. Je werkt echt naar het einde van het verhaal toe, en na afloop voelden wij ons erg voldaan!
En extra leuk: The Movies sluit ook aan op deze escaperoom.

Dankjewel Anthony, het was genieten! :)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Beleving
 • Sfeer en decoratie
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Anthony :)

  anthony_boelaert

Harbor Hotel

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 30 januari 2023

Gaaf!

Wat is deze hotelkamer escaperoom origineel uitgewerkt! Leuk hoe de kamer al start voordat je daadwerkelijk het hotel binnenloopt, je wordt gelijk in het thema gebracht.
Het verhaal, door de ogen van Dieter, komt in alles terug! Je krijgt al snel medelijden als je eenmaal vader Herman beter en beter leert kennen. Het decor, de opdrachten, de muziek, de lichteffecten, de hints...Alles versterkt het verhaal!
De kamer heeft een perfecte mix tussen puzzelen, zoeken, spanning (maar niet te eng!), actie en natuurlijk de 'ontmoetingen' met Herman zelf...

Super leuk dat je na afloop foto's en filmpjes kan terugkijken van alles wat we hebben meegemaakt!
Dankjewel Benny voor de toffe ervaring!


Reactie door TheStart EscapeRooms

14 maart 2023

Zeer graag gedaan.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer en beleving
 • Spannend
 • Verhaal
 • Origineel
 • Benny
 • Goede service

  Anthony TeunenTheStart EscapeRooms

Chernobyl

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 30 januari 2023

Intens!

Wat een leuke kamer is dit! Goede spanning, heel tof en spannend met de acteur en mooi gethematiseerd!

De start van de kamer is meteen volle bak actie, er wordt ons meteen duidelijk gemaakt dat dit een pittige missie gaat worden.
Immers mogen we niet te veel straling krijgen, dus is er een tijdsdruk. Ondertussen pikken we subtiele hints op over wat (en wie!) we gaan vinden achter de gesloten deur...
Zodra deze deur opengaat is het bizar realistisch, net alsof hier echt al jaren niemand meer is binnen geweest...Tof hoe het écht net Chernobyl lijkt en hoe details kloppen met de geschiedenis!

En dan, net als je een beetje gewend begint te raken aan de spanning en nieuwe omgeving, is de acteur altijd ineens in de buurt...
Door alle spanning en de continue dreiging van de acteur (op de beste manier) is het puzzelen soms best een uitdaging, maar dat maakt het wel weer extra leuk ergens!

Heel leuk en knap hoe onze acteur Richard inspeelde op ons als groep, hij kon perfect inschatten hoe ver hij kon gaan! Voor mensen die twijfelen om een escaperoom te doen waarbij je 'verstopt voor de acteur', is dit een mooie en spannende start denk ik!

En ondanks dat ik al wat kamers met acteur heb gedaan, was ik de eerste die een nieuwe ruimte scande op verstopplekken, preventief lampjes uitzette en als eerste verstopt zat...Het was goed, het was spannend! Zeker doen dus!
Het terugkijken van foto's en filmpjes van de ervaring, leverden ook veel komische momenten op!

Dankjewel Richard, voor je acteertalent!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Spannend
 • Verhaal
 • Beleving
 • Richard

  Anthony TeunenTheStart EscapeRooms

The Crazy Mister Hunter

Escaperoom Amersfoort
Geplaatst op: 11 december 2022

Best heftig!

Wij kwamen aan toen het al donker was...Dat maakte de start nog onbehagelijker dan het al was. Onze host Michael was geweldig en wist meteen in te spelen op de spanning! De missie werd verteld en we konden beginnen. Al snel wordt duidelijk dat je veel minder controle hebt dan je dacht...En dat maakt deze ervaring heel intens!
Als je deze met z'n tweeën gaat spelen is het denk ik nog heftiger, maar moet je wel allebei goed durven!

De puzzels zijn niet extreem moeilijk, maar door de spanning is alles ineens een stuk ingewikkelder. Wij misten hierin wel wat rustmomenten, de harde muziek en de onverwachte geluiden bleven komen...Hierdoor was het lastig om ons te kunnen herpakken.
Ook wordt de opdracht gegeven om te verstoppen, maar dit is eigenlijk ook niet echt mogelijk in de ruimte...

De schrikmomenten zijn erg goed en onverwachts! De momenten met de acteur (en vooral vanaf het begin) zijn heftig, maar wow, wat werkte het goed bij onze groep! De decors muziek en licht (en soms ook vooral geen licht) maakten de belevenis helemaal af!

Na afloop was er veel opluchting en konden we hard lachen om alles wat we hadden meegemaakt :)
Dankjewel Michael voor deze intense beleving en je begeleiding!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Spannend

 

DEA

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 17 november 2022

Op missie!

Leuk hoe in Leidschendam alles in een politiethema is, brengt je gelijk in de sfeer! Na de briefing, ook leuk in thema, konden we aan de slag gaan met onze missie als DEA team.
Van mijn teamgenoot begreep ik al snel dat deze escaperoom een 'Breaking Bad' vibe heeft. Ik heb dit zelf niet gezien, voor mijn teamgenoot voegde het leuke extraatjes toe. De locaties waren voor hem bekend, ik liet me steeds verrassen waar we terecht zouden komen. Dit waren totaal andere plekken dan ik verwacht had, erg leuk!

De puzzels passen mooi in de setting! Helaas bleek bij ons een onderdeel van een puzzel niet te werken, maar we hebben de puzzel gelukkig toch goed op kunnen lossen dankzij onze host! Ook het einde vonden wij wat abrupt, wat we jammer vonden. Het voelde nog niet af voor ons...Fijn dat de host daarna nog even de kamer en puzzels met ons doorliep. Ze was erg enthousiast!

We vonden het een prima kamer om te spelen, maar vonden persoonlijk SWAT met de actie en adrenaline die daarbij kwam kijken, nog net wat leuker!
8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 17 november 2022

Helemaal knetter (op de beste manier)!

Bij de ontvangst werden we enthousiast ontvangen en kregen we te horen dat voor het eerst ooit een patiënt ontsnapt was uit Triplicate Institute. Duidelijk doel, dus vervolgens konden we starten.
Deze escaperoom begint 'normaal', maar wordt gaandeweg steeds vreemder, wat precies de bedoeling is! Ik ging twijfelen aan waar ik was in het gebouw, wat ik moest doen ("denk ik nu niet te makkelijk? Of juist te moeilijk?") en ik merkte dat ik heel erg argwanend werd en vaak door de deurspion gluurde, met steeds de angst dat er iemand zou terugkijken...
De kamer heeft dus absoluut een goede spanning, maar is nooit eng.

De puzzels zijn tof en divers, mooi in thema en zeker met 2 spelers een leuke uitdaging! De decors, de techniek, het licht, de muziek...Het paste perfect in het thema, je waant je echt in een psychiatrische instelling!

Wat ik nog leuker had gevonden, is om in thema ontvangen te worden, dat het echt lijkt alsof de host een medewerker zou kunnen binnen Triplicate Institute. Desalniettemin bracht onze host, Caleb, ons goed in de sfeer. Hij kon tijdens het spel perfect inschatten wanneer hij ons moest helpen, of juist nog even moest laten door puzzelen. Dankjewel!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Origineel
 • Leuk en uitdagend voor 2 spelers!

 

De laboratoriumkamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 17 november 2022

Klassieker!

De oudste kamer van de Benelux, we waren erg benieuwd hoe deze eruit zou zien. Het is een echte klassieker, maar de kamer heeft ons verrast!
Mama Bazooka heeft een erg leuke entree, dus we waren ons enthousiast aan het vermaken en begonnen vervolgens vol goede moed aan de kamer. Na het intro filmpje (en de verandering van omgeving) waren we toch een beetje geschrokken...De Meisjeskamer was toch de horrorkamer hier? Wat gaat er gebeuren in dit laboratorium? Leuk, die onverwachte spanning!

We vonden de puzzelflow fijn en wisten goed wat we moesten doen. De puzzels waren prima en er zaten ook een paar mooie schrikmomenten in. Tussen het oplossen van de puzzels door krijg je wat context over het verhaal en wat er precies gebeurd. We vonden het einde wel wat abrupt.
Het terugkijken van de beelden was natuurlijk, met de schrikmomenten, ook zeer vermakelijk :)

Dankjewel Erik, voor je begeleiding en je humor!8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Goede service
 • Klassieker

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 17 november 2022

Spannend verhaal!

Jaren geleden zag ik op Facebook een trailer voor De Meisjeskamer. "Nou, zeker niet dat ik dat ooit ga durven." Terug naar het nu en al wat spannende escaperooms verder, hadden we dan toch De Meisjeskamer geboekt.
Het welbekende intro filmpje zet, na al die jaren, nog steeds gelijk de toon en zodra je binnen stapt, start een onbehagelijk gevoel, wat de hele tijd aanwezig blijft...Onwijs naar, maar op de beste manier ;)

We hadden geen idee waar dit verhaal (en de kamer!) verder heen zou gaan...Ook een aantal van de doorgangen vonden wij erg origineel en gaven ook echt af en toe reacties in de trant van: "Ik ga niet als eerst, maar ook niet als laatst!" Tijdens het spel zijn er uiteraard de nodige schrikmomenten, waarna wij toch allemaal bij elkaar kropen (wat op de beelden later er hilarisch uit zag overigens haha).

Het verhaal is heel sterk in de kamer en je komt er op een hele subtiele manier achter wat er precies aan de hand is, zonder dat het heel overdreven in beeld wordt gebracht. Het verhaal heeft een duidelijk begin en einde, waardoor wij heel voldaan uit de kamer kwamen.
De kamer is vanaf 4 spelers, wat wij een perfect aantal vonden.

Enige nadeel: we zagen bij een aantal puzzels een paar flinke 'gebruikerssporen', zeker bij een specifieke puzzel konden wij hierdoor gemakkelijker achterhalen wat de oplossing zou moeten zijn.

We hebben na afloop met onze host Erik nagepraat en uiteraard de beelden teruggekeken; wat een leuke manier om zo de kamer door te lopen! Dankjewel Erik!
Jammer dat we nu klaar zijn bij Mama Bazooka, hopelijk komt er snel meer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • 'Gebruikerssporen' bij enkele puzzels

 

The Dome

Mama Bazooka
Geplaatst op: 30 oktober 2022

Wauw, wat een mindfuck!

Vol hoge verwachtingen gingen we de mooie poort van The Dome binnen. Wij hebben het verhaal op de site gelezen van tevoren, wat de kamer (voor zover mogelijk dan) iets meer context geeft. Verder hebben wij het allemaal over ons heen laten komen...En wauw, wat een rit! Je snapt er vaak niks van, maar dat is op de beste manier!

Er zijn onwijs veel puzzels, met flink wat diversiteit. En ik zeg veel, je moet echt aan de slag als team, wat ook weer een onwijze adrenaline geeft! Tegelijkertijd ontvouwt de kamer zich steeds verder en je hebt oprecht geen idee wat je allemaal meemaakt!
Wat een toffe elementen heeft deze kamer! Het decor, het licht, het geluid...Alles past in het thema en is prachtig!
Het verhaal konden we niet altijd volgen, maar ik vermoed dat het precies de bedoeling is en daarbij past het natuurlijk ook perfect in het thema.

De binnenkomst is erg leuk, er is meer dan genoeg te doen om je te vermaken. Dat het veelal 'doe-het-zelf' service is, vonden wij geen punt, eerder efficiënt. En hoe leuk dat je na afloop jezelf terug kan zien op de beelden bij het nabespreken!

Onze host was onwijs enthousiast, zij maakte echt mede de sfeer, dankjewel daarvoor!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Beleving

 

The Vault

Sherlocked
Geplaatst op: 30 oktober 2022

Experience!

Toen we instructies kregen over de start van deze experience, waren we gelijk nieuwsgierig: wat gaat er gebeuren tijdens deze 'roof van ons leven'? Tof hoe het direct in thema is en hoe je meteen in je rol moet stappen. Je moet echt bluffen, maar daar hou ik wel van!
Er zitten een aantal leuke actie- en spanning momenten in, die de experience helemaal af maken!

Dit is natuurlijk een prachtige locatie om in te mogen puzzelen en ook de puzzels passen mooi in thema! Wij speelden de kamer met 6, maar het is nog leuker denk ik om de kamer met 4 te spelen, omdat die daar 'meer op gebouwd is'.

Dankjewel aan onze host, die erg goed in haar rol was!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Locatie

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 23 oktober 2022

Waanzinning!

"Komen jullie je verloren koffer ophalen?" Wat een leuke introducties doen ze toch bij Kamer 237! Je komt meteen in de sfeer en waant je echt als een gast in een hotel.

Na een introductie over medewerker Harold, die helaas onze koffer niet meer kon vinden, mochten we zelf een kijkje gaan nemen.
Wauw, wauw, wauw! Vergeet niet te genieten van de prachtige decors en de muziek tijdens het puzzelen!
Er zijn meer dan genoeg puzzels om mee aan de slag te gaan, met veel variatie en uitdaging; uiteraard allemaal perfect in detail!
Alles wat er is, klopt helemaal perfect binnen het thema en alles valt te verklaren!

Wat begint als een 'kom je verloren koffer halen' doel, ontpopt al snel tot een mysterieus, spannend verhaal! Door de puzzels op te lossen, krijg je steeds meer te weten over het verhaal. En wat een goed verhaal is dat! Het voelde ook erg 'af' aan het einde en raakte ons zeker...
Na Kamer 237 en de Conciërge, een prachtige parel erbij!

Dankjewel Babette, voor je fijne begeleiding, service en enthousiasme tijdens onze zoektocht!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer en beleving
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede begeleiding en service
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Spannend

  kamer237

The Bath Room

Real Escape Room
Geplaatst op: 23 oktober 2022

Spanning voor beginners

De kamers in Dordrecht zijn gebaseerd op verschillende type kamers, waarvan wij het merendeel hebben gespeeld. 'The Bathroom' heeft met een clown te maken, wat wij een beetje apart vonden. Onze spelleidsters Iris en Femke introduceren het spel op een spannende manier en wensten ons 'veel sterkte.'
De manier waarop je de kamer start gaf ons meteen een "wat gaat er gebeuren" gevoel; wat meteen de spanning verhoogde. Wel vroegen we ons af wat die toevoeging met het thema te maken had én daarbij was het niet bepaald praktisch.
Er is één element waarvan we meteen dachten: dit past leuk in het thema! Voor de rest konden wij de badkamer-en-clown-combinatie moeilijk plaatsen. De puzzels zijn niet heel moeilijk, maar er is wel diversiteit.

Licht, geluid en filmfragmenten tussendoor zorgen voor een spannende sfeer. Het doel is meteen duidelijk, verder is er niet echt een concreet verhaal. Wél hadden we deze kamer, die wordt benoemd als de engste binnen dit bedrijf, een stuk spannender verwacht.

Desalniettemin, voor beginnende spelers die op zoek zijn naar een spannende kamer, een prima kamer om te spelen! Ik zou het houden op niet meer dan vier spelers, vanwege de bewegingsruimte en de uitdaging.

7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geschikt voor beginners
 • Goede begeleiding
 • Goede service

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 23 oktober 2022

Hartstikke magisch!

Wat een betoverende kamer! Het licht, de muziek, het decor, het hintsysteem, de puzzels...Alles klopt aan deze kamer!
Absoluut deze kamer gaan spelen!

De intro is enorm leuk gedaan (applaus voor Wessel en Roy!) en daarna konden we gaan beginnen. Je wordt meteen meegenomen in de wereld van Marcus Furore en al snel blijkt: niets is wat het lijkt! De kamer heeft af en toe wat spanning, maar is nooit eng.
Steeds bleef de kamer ons verwonderen en verbazen! Daarbij werden de puzzels ook niet vergeten, er is veel variatie en er zitten ook een aantal flink pittige tussen! Mooi ook hoe er een afwisseling is in het als gehele groep samenwerken en opsplitsen in kleinere groepen.
Het verhaal in de kamer is een grote drijfveer; langzaam maar zeker kom je erachter wat er gebeurd is...

Na afloop bij het nabespreken vertelde Wessel nog honderduit over alle details in de kamer en wat we allemaal hadden meegemaakt; super fijn en leuk! Dankjewel daarvoor!
10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Puzzels

 

Fort K

Turf Aalsmeer
Geplaatst op: 22 september 2022

Bijzondere locatie!

"Fort Boyard vibes" zei ik toen we hier aankwamen; wat een toffe locatie! Heel gaaf hoe ze het fort intact hebben gelaten en de escaperoom in en om het fort heen hebben gebouwd.
De puzzels zijn leuk en passen mooi in het thema. Er zit variatie in en er is genoeg te doen. Zeker het laatste stuk, waarbij veel samengewerkt moet worden, vonden wij erg leuk!

We misten wel een beetje de verdere verhaallijn die aan de start beschreven werd, dit had het nog wel wat spannender kunnen maken. Ook een ontvangst in "thema" zou leuk zijn geweest!

Wij hoorden later pas dat deze kamer ook met 2 teams gespeeld kan worden, wat ook erg tof klinkt, maar met 1 team hebben wij ons ook prima vermaakt!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Locatie
 • Beleving
 • Puzzels
 • Gebrek aan verhaal

 

Kidnapped

Wescape
Geplaatst op: 22 september 2022

Leuke puzzels!

De puzzels zijn echt het hoogtepunt van deze kamer en er zit ook veel variatie in!
Er zat zelfs een puzzel bij waarbij we twijfelden of het wel de bedoeling was dat we dit deden; dit bleek uiteindelijk toch goed te zijn, wat erg leuk en origineel gevonden was! De kamer vraagt verder om goed zoekwerk en is denk ik, qua puzzels en ruimte, het leukste tot 4 personen.
De filmpjes tussendoor gaven wat spanning, maar voegden niet veel toe aan de verhaallijn vonden wij. Ook misten wij wat spanning: een soort dreiging dat de ontvoerder nog terugkomt en dat je zo snel mogelijk moet ontsnappen...

Tot slot was Mike een enthousiaste host, die goed kon inschatten wanneer wij hints nodig hadden en dit vooral ook met humor deed!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

WakeUp!

Questomatica escape room
Geplaatst op: 31 augustus 2022

Verrassend!

Wat een perfecte kamer voor 2 spelers! De kamer is lineair en met leuke en afwisselende puzzels, die mooi in het kinderkamertje van Matilda thuishoren. Op een aantal momenten werden wij verrast door puzzels die we nog nooit eerder hadden gezien, zeker toen "de twee werelden" samen kwamen.
Leuk hoe dit allemaal elkaar beïnvloedt! De kamer heeft daarnaast ook een spannend tintje, maar is zeker niet eng!

We hadden een erg enthousiaste host, die ook van tevoren vroeg wat we wilden met de hints; erg prettig! Na afloop liep ze met ons de kamer nogmaals door, wat ook altijd fijn is!
Het fotomoment, waarbij wij zelf ons "overwinningsbord" mochten versieren, vond ik ook erg origineel gevonden!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Parkeren in Amsterdam is helaas duur!

 

Prison Island

Kartfabrique
Geplaatst op: 30 oktober 2022

Soort Fort Boyard, geen escaperoom

Het wordt in bijna elke review al gezegd, maar het is geen escaperoom, het zijn cellen met verschillende opdrachten (Fort Boyard effect). Wij vonden het leuk voor een keertje, het vraagt veel teamwork en er is veel diversiteit!
Tegelijkertijd was het ook wat teleurstellend. Vaak wisten we niet precies wat we moesten doen. Je stapt de kamer binnen en moet maar net zien wat het doel is, wat wij jammer vonden!

Het personeel is vriendelijk, maar met het lopende band werk wat ontstaat, is het soms lastig om hulp te vragen...Jammer!6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Variatie in puzzels
 • Onduidelijk

 

Once Upon A Time

Once Upon A Escape
Geplaatst op: 30 augustus 2022

Klein én fijn

In de grootsheid van Las Vegas is Once Upon An Escape een leuk en klein familiebedrijf. Once upon a time is een 1.0 kamer; maar desalniettemin heel leuk in elkaar gezet, met verschillende puzzels die perfect bij het thema aansluiten.

Het doel is meteen duidelijk: zoek de kwijtgeraakte sprookjesvoorwerpen voordat Repelsteeltje terugkomt. We kregen hiervoor 90 minuten de tijd en in die tijd is er meer dan genoeg te doen, zeker voor twee volwassen spelers. Met meer volwassenen wordt de kamer waarschijnlijk wat te krap en te gemakkelijk; het is een echte familiekamer.
Tijdens het spelen kom je wat leuke elementen tegen, die ons toch hebben verrast!
Daarnaast was onze host ook erg vriendelijk en enthousiast!

Kortom: een escaperoom met een hele fijne en ontspannen sfeer, zeker voor het hectische Las Vegas.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Goed te doen voor 2 personen

 

Toxic Escape

Toxic Escape
Geplaatst op: 28 augustus 2022

Leuk!

Het avontuur start al van tevoren en bracht ons gelijk in de stemming om te beginnen. We werden enthousiast welkom geheten en begonnen daarna aan het avontuur. We vonden de kamer leuk, maar met 6 spelers was het erg druk, waardoor het puzzelen niet altijd even soepel verliep. Ook deed het hintsysteem het eerst niet waardoor we vastliepen, maar dit werd gelukkig snel opgelost!

Het thema van de kamer bleek uiteindelijk niet echt ons ding te zijn, maar dat neemt zeker niet weg dat de puzzels erg leuk waren en dat het een mooi gemaakte kamer is! De kamer is zeker niet eng, maar er wordt toch een spanning opgebouwd waardoor je denkt: "opschieten!" Kortom: we hebben ons goed vermaakt en vooral erg gelachen!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

 

Alcatraz

Breakout Rotterdam
Geplaatst op: 28 augustus 2022

Prima!

Een leuke kamer voor 2 personen, we konden steeds gezamenlijk en afzonderlijk van elkaar aan de slag.
Er is een mooie afwisseling tussen doen en denken in de puzzels. Het hintsysteem is erg goed gevonden!
Het einde vonden wij erg leuk, was die spanning er maar eerder al geweest!
Veel rekenen, wat niet mijn ding is, maar gelukkig wel van mijn teamgenoot. Ook dachten wij dat er nog meer uit het decor gehaald kan worden, om nog meer sfeer neer te kunnen zetten!
De begeleiding was prettig en enthousiast, maar na afloop werd er erg ingewreven wat wij allemaal fout hadden gedaan tijdens het spelen en "hoe wij dat niet hadden kunnen zien". Het zal ongetwijfeld niet zo bedoeld zijn, maar het is wel een beetje een domper na een fanatiek uur escapen samen...7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goed te doen met 2 spelers
 • Veel (herhalend) puzzelwerk
 • Het nabespreken

 

Ideale spanning voor 2 spelers!

Als je op zoek bent naar een puzzelkamer met spanning, die geschikt is voor met kleinere groepjes, dan is deze kamer zeker een aanrader!

Zodra je binnenstapt bij Missionroom, heb je het gevoel dat je bij een politiebureau bent. Onze enthousiaste host vertelde ons het verhaal over Christina en of wij haar kunnen redden uit haar nachtmerries. De kamer is mooi in thema, de puzzels en muziek sluiten hier ook goed bij aan. Al snel wordt het duidelijk waar de dromen over gaan en wordt de spanning goed opgebouwd!
Het einde was ineens daar, maar het paste wel perfect in het thema en ronde het verhaal mooi af.

Het hintsysteem is onwijs leuk bedacht en origineel, zeker één van mijn favoriete onderdelen van deze kamer!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Origineel

 

PainKiller

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 27 juni 2022

Intens!

Deze kamer start ijzersterk, meteen sta je op scherp en wordt de spanning opgebouwd. Heel gaaf! Iets wat we nog niet eerder hebben gezien en dat maakt het nog leuker!

Daarna hadden we bij de eerste grote puzzel wel wat moeite. De dag ervoor was er helaas een voorwerp stuk gegaan, dus hier konden wij geen gebruik van maken. Dit maakte dat wij op een "trial and error" manier de puzzel moesten oplossen, wat wij erg jammer vonden, zeker omdat je nog veel meer kan met de verhaallijn! Soms konden wij het verhaal ook niet zo goed volgen en begrepen we niet wat een bepaalde gebeurtenis met het verhaal te maken had. Mogelijk komt dit doordat wij het voorwerp misten.

Daarna kwam het horrorthema weer goed terug in een moment dat wij niet hadden verwacht (mega spannend!) Vanaf daar tot het einde veel spanning en adrenaline, wat wij erg tof vonden! Het verhaal kwam toen echt tot zijn recht en het voelde alsof we in een horrorfilm zaten!

8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Spannend
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Verhaal en puzzels soms niet duidelijk
 • Trial and error puzzels

  ivangroen

Payback

Wescape
Geplaatst op: 23 juni 2022

Top puzzelkamer!

"Willen jullie de gewone of de diehard versie?" Dat is bij mij altijd een gevaarlijke vraag, want ik word mega fanatiek in escaperooms ;) Diehard betekende dat we 5 hints kregen, die ons ook punten zouden kosten op onze eindscore.
Wat een verrassende kamer! Groter dan we hadden verwacht en bomvol puzzels, die een mooie afwisseling zijn tussen goed nadenken en gewoon doen. De kamer had een fijne flow en je was continu allemaal lekker aan de slag, heerlijk!
In het begin wordt een verhaal verteld en de puzzels en het decor zijn mooi in thema! Het is duidelijk waar je naar toe werkt, maar wij misten tussendoor nog wat extra verhaalelementen, die het misschien nog net wat spannender hadden kunnen maken!

We hebben erg gelachen, lekker gepuzzeld en uiteindelijk twee hints gebruikt, waarvan eentje voor een puzzel die uiteindelijk super makkelijk bleek te zijn haha.
Dankjewel Paul, je was een hele enthousiaste spelleider!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Origineel

 

If Walls Could Whisper

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 23 juni 2022

Griezelig!

Soms heb je van die kamers waarbij je uit je comfortzone wordt gehaald. Dat gebeurde eigenlijk al vanaf het begin toen Stef ons, op geniale manier trouwens, binnenbracht in het verlaten weeshuis. Meteen zat de spanning er goed in! Dit gevoel kwam bij een aantal puzzels ook zeker een paar keer terug: "Uhm...waarom moet ik dit doen? Kan je niet meelopen?"

Uitdagende en leuke puzzels, het lijkt me wel pittig voor een beginnersgroep! Goed samenwerken is belangrijk!
Alles is prachtig in thema: puzzels, decor, muziek, licht (soms juist geen licht, brrr...) en de hints.
Wat een prachtig einde heeft deze escaperoom trouwens, echt een perfecte afronding!
En dankjewel Stef, je was een hele fijne spelleider!

Kortom, ga zelf maar kijken wat er in dit weeshuis aan de hand is...


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Beleving
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

  Theekopje

Expeditie

MindEscape
Geplaatst op: 29 mei 2022

Heerlijke flow!

Wat een fijne flow in deze kamer. De introductie is leuk en het is meteen duidelijk wat er moet gebeuren. Daarna kan je lekker aan de slag: veel leuke, variërende puzzels, allemaal in een mooi jungle thema.
Een aantal verrassende elementen die de expeditie nog leuker maken én erg fijne begeleiding! Gewoon doen dus!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 29 mei 2022

Tijd voor actie!

Hele toffe kamer!
Een begin dat je gelijk in de sfeer brengt met tussendoor goede spanning en puzzels. Je komt langs mooie decors en er zitten ook op technisch een aantal hele toffe dingen in. De climax brengt de actie er gelijk weer extra in, erg leuk gedaan!
Wij misten soms wel een beetje de logica van wat we precies moesten doen, maar gelukkig hadden we goed contact met de "commandant" en konden we dan weer door.

Dankjewel Tim, we hebben het erg naar ons zin gehad!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

Prachtig decor en puzzels, maar toch...

We hadden hele hoge verwachtingen na de hoge reviews. Deze zijn zeker voor een deel waargemaakt: wat een waanzinnig gaaf decor met momenten en originele puzzels die wij echt nooit hadden verwacht!
Ook was de begeleider vriendelijk en behulpzaam!

Toch waren er wat dingen die wij jammer vonden: Wij speelden deze kamer met 6 en dat was eigenlijk te veel qua ruimte, waardoor niet iedereen altijd iets kon doen. Ook vonden wij het lastig om in een puzzelflow te komen, waardoor we soms vast liepen. Vaak was dit een kwestie van langer doorzoeken, in plaats van logisch nadenken.
We waren bezig met de laatste puzzel toen de tijd om was, erg jammer!

Het thema vonden wij leuk, de verschillende plekken die je afgaat, de spanning die wordt opgebouwd...Hoewel ik denk dat de spanning er nog wel meer uitgehaald kan worden: meer confrontaties, meer actie...
Als je met een kleinere groep bent, denk ik zeker dat je dit een leuke kamer zal vinden!
8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Decor
 • Goede service
 • Originele beleving
 • Puzzelflow
 • Met een grote groep weinig ruimte

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 08 mei 2022

Geweldig!

Vanaf binnenkomst is het meteen al in het hotelthema, wat de sfeer er goed inbrengt. De begeleiding van de "receptie" was erg prettig!
Je wordt ingecheckt in het hotel en dan kan het avontuur beginnen. Extra leuk als je The Shining kent natuurlijk.

Eenmaal in de kamer was de start wat pittig, maar daarna kwamen we lekker in een spelflow. We hadden allemaal wat te doen en hebben genoten van de uitdagende puzzels en de mooie decors. Al heel snel gebeurde er iets, waardoor wij allemaal dachten "Hoe kan dit nou? Wauw!"

Daarnaast is er steeds een goede spanning, maar niet echt eng, dus laat je daar niet door tegenhouden!
Gewoon boeken en inchecken!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

The Mystery of Whitechapel

OuterGround
Geplaatst op: 24 april 2022

Heerlijk puzzelen

Een mooie klassieke puzzelkamer! Er is een mooie mix van uitdagende puzzels, waardoor je al snel in een fijne spelflow komt! Ook het decor past goed bij de setting. We hadden alle vier steeds wat te doen, waardoor we goed op gang bleven.
Het filmpje aan het begin was gelijk een mooie introductie en instructie van wat onze taak was, hoewel wij wel hadden gehoopt dat de verhaallijn nog meer terug zou komen in de kamer zelf.

Super fijne en gezellige begeleiding en na afloop leuk nagepraat! :)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Top begeleiding
 • Logica
 • Fijne puzzelflow

 

Escape Retie: "Château Elize"

Escape Retie
Geplaatst op: 02 april 2022

Mooie puzzelkamer!

Een heerlijke kamer voor puzzelliefhebbers, met een aantal mooie verrassingen!
Mooi decor en uitdagende puzzels, geheel in thema van het verhaal!
Helaas net niet gehaald, maar wel erg genoten!

Dankjewel Serge voor je fijne begeleiding en dat we de kamer mochten afspelen!
Je hebt een hele mooie kamer gebouwd!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 28 maart 2022

Je eigen thriller film!

Wauw, wat een ervaring! Het begint al als je nerveus bij het hek staat te wachten en opgehaald wordt...Het is gelijk in thema en je bent meteen terecht gekomen in je eigen thriller film, waarbij je niks weet...Doodeng...Waar moet ik heen? Waar moet ik naar zoeken? En vooral...waar is de acteur? Steeds die onheilspellende spanning, steeds die dreiging als je voorzichtig om de hoek gluurt...

Het licht (of eerder het gebrek daaraan), het decor in die enorme ruimte, de soundtrack, het verhaal, de spanningsopbouw, de acteur...Wauw, wauw, wauw!
Inderdaad geen puzzelkamer, wél een hele waanzinnige, super spannende en intense ervaring, waarbij we keihard hebben zitten rennen, kruipen, verstoppen, klimmen en onze grenzen hebben verlegd.

Mavis, wat heb jij goed ingespeeld op onze groep! Je was echt geweldig!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Super spannend
 • Mavis!
 • Veel actie
 • Soundtrack en decor

  xMvdsDaan92AleccinzanoCasturiiFietspompTheekopje

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 06 maart 2022

Echt ontsnappen!

Net als Bella Ciao: Een hele mooie kamer, waar alles klopt: een perfecte combinatie van experience en puzzels!
Vanaf de bijzondere introductie zit je meteen helemaal in het verhaal en wil je maar één ding: ontsnappen!
Ondertussen wordt de spanning goed hoog gehouden!
De kamer is gebaseerd op de serie Vis á Vis. Erg leuk om dingen te herkennen, maar het blijft ook een super escaperoom als je de serie niet kent!
Extra leuk detail: de knipogen naar andere escaperooms en medewerkers!

Dankjewel Johan voor je top begeleiding en het kijkje achter de schermen na afloop!10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend

  ivanavandelftJohan Le Van

Mission Impossible

Unlock Scheveningen
Geplaatst op: 03 maart 2022

Prima!

Het ontvangst was enthousiast en met onze gadget en instructies van "Jerry", werden we op pad gestuurd.
Wij hadden iets meer uitwerking verwacht van het thema, meer het gevoel dat je echt een spion op missie bent. Wat helaas ook niet meehielp is dat de eerste puzzel stuk was, waardoor het best lang duurde voor we door konden.
Daarna kwamen we toch in de flow en één specifieke kamer had ons erg verrast! Mooi in thema!
Over het algemeen een prima kamer!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Leuke effecten door het gadget
 • Goede service
 • Puzzel was stuk
 • Niet altijd duidelijk wat we moesten doen

 

The Mummy's Tomb

Unlock Scheveningen
Geplaatst op: 03 maart 2022

Prima puzzelkamer!

Fijne begeleiding en puzzels en decor mooi in thema. Leuke uitdaging voor met z'n tweeën en van alle Unlock Scheveningen escaperooms vonden wij deze de leukste!
Wel erg donker en niet alle zaklampen deden het.
Het leek ons ook een lastige kamer met een grote groep, vanwege de kleinere ruimtes en het aantal puzzels.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Donker
 • De hints waren niet altijd even goed te verstaan

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 04 maart 2022

Heel gaaf!

Wat een prachtige kamer! Mooi decor, spannende muziek en uitdagende puzzels die perfect aansluiten op dit alles!
Echt een goede continue spanningsboog, met uiteraard wat schrikmomenten!
Daarna uitgebreid na kunnen praten. Dankjewel Mavis, voor je fijne begeleiding! :)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede begeleiding van Mavis
 • Spannend
 • Origineel
 • Puzzels

 

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 04 maart 2022

Letterlijk ontsnappen!

Het begin van deze escaperoom...Wauw! De toon was gelijk gezet voor de rest van het avontuur!
Leuk dat het ergens ook een vervolg is van Jason's Curse, hoewel je al snel ontdekt wie de echte hoofdrolspeler gaat zijn dit verhaal...
Spannende puzzels, mooie decors, toffe momenten en opzwepende muziek; gewoon een top kamer dus!
Het is een uur lang actie!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Tim en Bart
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend

 

The Hangover

OuterGround
Geplaatst op: 04 maart 2022

Komische puzzelkamer!

Bij deze kamer heb je letterlijk geen idee wat er gaat gebeuren, maar dat past natuurlijk perfect in het thema haha!
Een leuke puzzelkamer, met veel verschillende, soms hysterische puzzels (op de beste manier!)
Door alle "chaos" soms wat onduidelijk wat we moesten doen, waardoor we te vroeg ons bezighielden met een puzzel die we nog niet konden oplossen. Gelukkig hadden we fijne begeleiding van Bart!
Helaas net niet gehaald, maar we hebben erg gelachen en ons goed vermaakt!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Komisch
 • Niet altijd duidelijk wat we moesten doen

 

SWAT

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 03 maart 2022

Helemaal in thema!

Hele toffe kamer, perfect in thema!
Het begint meteen al goed met een heuse briefing, waarna je materiaal meekrijgt de kamer in. Ook de start van de kamer zelf bracht de spanning er gelijk in!
Leuke puzzelkamer, met verrassende elementen, geheel in thema. Genoeg te doen voor 5 personen, lijkt me lastig om dit met een grotere groep (ervaren) spelers te doen...

Het einde vonden we wel wat abrupt, we waren allemaal even verbaasd toen bleek dat het voorbij was. Ook stonden er op veel plekken "do not touch" stickers. Ik snap de intentie, maar of het echt nodig is?

De foto's zijn erg leuk na afloop en we hadden een fijne, enthousiaste begeleidster!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels
 • Wat abrupt einde

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 07 februari 2022

Helemaal het einde!

Alles klopt in deze kamer: het verhaal, het decor, de puzzels, het licht en zelfs de geur! Er is steeds een hele intrigerende spanning, met een aantal: "uhm...wie gaat er eerst?" momenten. Wat een mooie en spannende kamer, waarbij je tot het intense einde nooit precies weet waar het verhaal (en jijzelf!) heengaat...
Onze acteur, Wouter, zat onwijs goed in zijn rol! Hij heeft ons de stuipen op het lijf gejaagd (jeetje, wat heb ik gegild!) en dat maakte deze kamer nog beter! Wij zaten, mede dankzij hem, helemaal in het verhaal en waren afwisselend bang, opgelucht, blij en zelfs emotioneel!

Verwacht geen grote puzzelkamer, maar een ware belevenis, die je mee moet maken!
Durf en beleef deze kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannende sfeer
 • Beleving
 • Origineel verhaal
 • Onze acteur Wouter
 • Soundtrack en decor

  xMvdsDaan92Alecsjpg68annaCasturiiTheekopje

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 23 januari 2022

Magisch!

Wat een gave kamer, geheel in thema! Leuke puzzels, die perfect aansluiten bij het thema van een oud circus/freakshow.
Er is een goede spanning en een paar hartklopping-momenten, maar daarna kom je weer snel terug in de puzzelflow.
Prachtig decor en licht, mooie soundtrack en een aantal hele bijzondere elementen! (nummer 170, meer zeg ik niet)
Met name de finale is geniaal verzonnen! Ook fijn dat er geen klok was, waardoor wij echt helemaal op konden gaan in deze magische ervaring. Tot slot was onze begeleider, Bram, erg enthousiast, maar hij kon ook goed de spanning erin brengen toen het spel eenmaal begon...


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Spannend

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 23 januari 2022

Dynamisch diner!

Erg toffe escaperoom op een prachtige locatie! Niet eng, maar wel wat spanningmomentjes.
De puzzels hadden een fijne flow, met genoeg uitdaging en er was genoeg te doen voor iedereen. Alles was mooi in thema! Onze begeleidster was waanzinnig en heel goed in haar rol!
We vonden het einde spannend, maar wel wat abrupt. Wie weet geeft de derde escaperoom straks meer antwoorden... Wij komen zeker terug!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Origineel thema

 

The Gold Mine

Escape World Zandvoort
Geplaatst op: 23 januari 2022

Uitdaging in de mijn

Mooi gethematiseerde en lineaire kamer (wel lastig zo in het donker soms) met veel puzzels. Wij vonden deze puzzels wel af en toe wat vergezocht en het duurde erg lang voordat we dan een hint kregen, ook als we er om vroegen.
De puzzels pasten wel perfect in het thema en het einde was ook erg origineel. De foto's aan het einde zijn ook leuk!


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Sfeer
 • Beleving
 • Onlogische puzzels
 • Begeleiding gaf weinig hints

 

Rembrandts Geheime Atelier

Escaperoom Leiden
Geplaatst op: 28 november 2021

Mooie puzzelkamer!

Deze kamer zit op een hele bijzondere locatie. Het is één kamer, maar de ruimte is erg goed benut!
Het ontvangst was erg enthousiast, we hadden een erg leuke spelbegeleider!
In de kamer gingen wij op zoek naar het grote mysterie van Rembrandt. Erg leuke en verschillende puzzels, die mooi in het thema passen en afwisselend wat makkelijker zijn en dan weer uitdagender. Het is een lineaire kamer, maar dat vonden wij geen punt.
Het is een oudere kamer, maar toch heeft die ons kunnen verrassen!
We hebben de kamer helaas net niet gehaald, maar hebben ons vermaakt!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

Jason's Curse

OuterGround
Geplaatst op: 24 november 2021

Goede spanning!

Een erg toffe kamer, met een hele enthousiaste begeleider!
De puzzels zijn divers, uitdagend en passen mooi in het thema! Het decor is mooi en de muziek sluit perfect aan. Er is steeds een continue spanning, maar niet te eng!
Het verhaal komt op een mooie, natuurlijke manier tot stand en wij hadden ook echt wat 'dat meen je niet!' momenten toen deze aan ons onthuld werden...En daar bleven wij lang over nadenken...


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Pirates Of The Northsea

Unlock Scheveningen
Geplaatst op: 25 november 2021

Prima, maar wat chaotisch

De start was erg grappig, je werd meteen meegenomen in het verhaal op deze manier.
De kamer ziet er prima uit en de puzzels zijn mooi in thema. Helaas waren er wel wat dingen stuk. Ook was het ons niet altijd duidelijk wat we moesten doen en waren er ook erg veel spulletjes in de kamer die we niet nodig hadden. Dit maakte het wat chaotisch en daardoor liepen we af en toe vast.
Onze begeleider maakte echt de escaperoom, hij was erg komisch en bleef goed in zijn rol!


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk thema
 • Goede begeleiding
 • Niet altijd duidelijk wat we moesten doen
 • Veel spullen die niet nodig zijn

 

Bank Heist

Reykjavik Escape
Geplaatst op: 29 mei 2022

Erg 1.0

Als escaperoom liefhebber op IJsland een escaperoom tegenkomen...Toch maar proberen!
Ik merk dat ik verwend ben met alle mooie kamers die ik gespeeld heb...Het decor is wat kaal, er is geen muziek, hints via een telefoon door te sms'en...
De puzzels passen dan wel weer mooi in het thema en onze begeleidster was enthousiast en behulpzaam. Met z'n tweeën prima om te doen, maar verwacht geen groots spektakel.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs (zeker voor IJslandse begrippen)
 • Enthousiaste begeleiding
 • Puzzels in thema
 • Sfeer
 • Weinig origineel

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 05 september 2021

Hysterisch, op de beste manier!

Wat een leuke en spannende kamer! Het begin was gelijk al anders dan anders. wat ons meteen in het thema bracht. De spannende sfeer en de dreiging van de actrice, die het briljant speelde, gaven enorm veel stress, maar op een fantastische manier! Je moet echt lekker meespelen en goed samenwerken om alles te volbrengen, waardoor je de kamer nog intenser beleefd.
Verwacht geen grote en complexe puzzelkamer, maar wél een waanzinnige ervaring, die je meegemaakt moet hebben!

9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Top host en actrice
 • Spannende sfeer
 • Interactie met de actrice
 • Bijzonder begin en intens einde

  beaupienescaperoom-junkie

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 25 augustus 2021

Waanzinnige kamer!

Wij waren heel nieuwsgierig naar wat we konden verwachten! Vooral de mysterieuze omschrijving dat niks meer hetzelfde zou zijn...En wie zou toch die Molly zijn? Wauw, deze kamer heeft al onze verwachtingen waargemaakt...Overtroffen zelfs!

Al vanaf de binnenkomst is alles in thema en word je het verhaal ingetrokken. De puzzels zijn uitdagend, maar goed te doen met goed teamwork, hoewel er ook genoeg ruimte was om elk je ding te doen. We vielen van de ene verbazing in de andere, met af en toe wat goede spanning! Bijzondere puzzels en grote "hoe kan dit?!" momenten. Hoe wonderbaarlijk ze ook zijn, ze sluiten allemaal aan bij het verhaal en alles valt te verklaren.

Het einde was prachtig en emotioneel, kippenvelmoment! De soundtrack, het decor, het licht, de puzzels, onze begeleiding van Kelly...Alles klopt aan deze kamer! Ga deze kamer spelen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Onwijs groot en veel bijzondere puzzels
 • De sfeer en het decor
 • Alle
 • Top begeleiding van Kelly
 • Het verhaal
 • Fantastische soundtrack

  down-the-hatch

The Architect

Sherlocked
Geplaatst op: 25 augustus 2021

Mooie kamer in een prachtige locatie

De locatie is al prachtig en het ontvangst vriendelijk. De kamer is lineaire en gevuld met mooie antieke spullen. De puzzels pasten mooi in het thema en er gebeurde halverwege ook iets wat wij totaal niet hadden verwacht, maar wat er wel weer wat spanning bracht! De spanning had misschien nog wat meer aangedikt mogen worden en we misten soms ook nog wat meer verhaalelementen in de kamer. Maar al met al, een leuke kamer!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • De locatie
 • Afwisseling in de puzzels
 • Sfeer
 • Verhaalelement mag nog wel meer uitgebreid worden
 • Helaas geen soundtrack

 

The Caretaker

Breakout Rotterdam
Geplaatst op: 06 augustus 2021

Leuke kamer!

Zodra we binnenstapten, ontdekten we dat deze conciërge zich bezighield met duistere praktijken. Mysterieuze deurtjes die openen, het geluid van voetstappen, uitdagende puzzels...Een mooie mix voor een leuke kamer!
Onze begeleider was heel enthousiast en gaf goede hints en alleen wanneer dit nodig was, super!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke en uitdagende puzzels
 • Fijne begeleiding

 

Agatha

Escaperoom Deventer
Geplaatst op: 04 juli 2021

Op theevisite bij Agatha

Wat een geweldig leuke kamer en zeker een uitdaging met z'n tweeën. Zeker in het begin was het communiceren lastig!
Er zijn verrassende puzzels, mooie kamers om te verkennen en het is heel leuk hoe je je van kamer naar kamer verplaatst! Het bleef spannend tot het laatste moment, het verhaal ontrafeld zich steeds meer...Toch gelukkig op het nippertje kunnen ontsnappen van deze mysterieuze theevisite! De spelbegeleiders waren ook allebei erg leuk en enthousiast en we hebben na afloop nog gezellig nagepraat en vooral erg gelachen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Variatie in puzzels en origineel
 • Aankleding kamers
 • Origineel begin en spannend einde
 • Leuke spelleiders
 • De hints waren niet altijd even goed te verstaan

  escaperoom-deventer

The Precious Room

Real Escape Room
Geplaatst op: 12 oktober 2020

Zonder hints

Pittig, bij deze kamer krijg je geen hints, maar de puzzels volgen elkaar goed op en variëren van wat makkelijker naar meer ingewikkeld. Af en toe wat schrikmomenten, maar het is gelukt om te ontsnappen. Wel staat de muziek soms erg luid, wat het lastig maakte om te communiceren met elkaar.
Nicole was een hele fijne begeleider, die in het begin goed de spanning er in bracht en na afloop gezellig met ons heeft nagepraat.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Afwisseling in de puzzels
 • Spanning wordt opgebouwd
 • Nicole van het personeel
 • Erg luide muziek

 

The Class Room

Real Escape Room
Geplaatst op: 25 augustus 2021

Terug naar school

Mooi gethematiseerd, alles was in een school thema en zeker de puzzels hadden te maken met aardrijkskunde, rekenen en taal. Af en toe wat kleine schrikmomenten, maar eerder lichte spanning.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels passen mooi in het thema
 • Echt een klaslokaal
 • Erg luide muziek

 

Willy's Chocolate Factory

Escaperoom Berkel
Geplaatst op: 25 augustus 2021

Kan nog zoeter!

Een leuke kamer, helemaal in het thema. De puzzelflow viel wel soms wat tegen, we wisten vaak niet goed wat we moesten doen en hebben sommige dingen op puur geluk gedaan. We hadden dan wat eerder een hint verwacht...Het decor is mooi, maar kan wel weer wat aandacht gebruiken.
De host was daarentegen wel enthousiast en de foto's na afloop zijn erg tof.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk thema
 • Cadeautje mee achteraf
 • Onlogische puzzels
 • Heeft onderhoud nodig

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 25 augustus 2021

Meest intense sollicitatie ooit!

Super leuk dat het een kamer voor 2 spelers is, maar enige escaperoom ervaring is wel vereist! Een pittige kamer en perfect in thema. Van het decor, tot de spelbegeleiders, tot de puzzels; alles klopte perfect. De kamer was fantastisch, maar gaf soms ook pure stress, wat je zal begrijpen als je geweest bent haha! De plottwist was ook bizar goed, waarbij we allebei dachten: "wacht? Echt waar?!" Met toch wat extra hulp de kamer op het nippertje weten te halen.

Ga solliciteren, maar ik kan je niet beloven dat het een relaxte sollicitatie zal worden ;)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • De sfeer
 • Leuke en uitdagende puzzels
 • 2 spelers
 • Begeleider die helemaal in haar rol was

 

KGB - The New Assignment

Amaze Escape Den Haag
Geplaatst op: 25 augustus 2021

Uitdagende kamer

Het begon al meteen in thema en daarna volgde een uitdagende kamer. De puzzels vonden wij pittig, gelukkig kregen we goede hints. De begeleider was top en maakte de sfeer nog beter!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Leuk begin
 • Leuke en uitdagende puzzels
 • Begeleiding

 

Missing Room

Escape Mission Rotterdam
Geplaatst op: 25 augustus 2021

Mwah...

Helaas vonden wij hem tegenvallen. We vonden de logica in de puzzels soms moeilijk te vinden en het hintsysteem was niet ideaal. Ook hadden wij meer spanning verwacht in een "thriller kamer", maar dat bleef helaas uit. Wel waren er veel verschillende soorten puzzels en waren we druk bezig, waarschijnlijk zal je deze kamer met een groter team, als jullie de logica snappen, wel halen!


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Veel puzzels
 • Niet duur
 • Heel veel cijfersloten
 • Niet spannend
 • Erg gehorig

 

Escapepool

Escapepool
Geplaatst op: 25 augustus 2021

Tof idee, maar wel wat mankementen...

Het idee is onwijs tof, ik kan niet anders zeggen! Qua originaliteit en bijzonderheid scoren ze gelijk goed!
Toch denk ik dat hier nog veel meer uit gehaald kan worden. Qua puzzels, qua decor (zeker onderwater!) en qua verhaallijn.

Er zijn wat dingen die we tegen vonden vallen: er is geen tijd om rustig aan te kleden (de tijd gaat direct in), het zijn flink grote vissen waar je mee zwemt (iemand in mijn groepje had na afloop een pijnlijke plek op de rug nadat een vis zich aan hem vastzoog), de puzzels vonden we soms wat onduidelijk en een aantal puzzels bleken uiteindelijk ook helaas stuk te zijn...
Na afloop konden we niet nabespreken, de eigenaar is direct bezig met de volgende groep, wat wij ook jammer vonden.

Uit de escaperoom ervaring kan nog veel meer gehaald worden. Als je hierheen gaat met de mindset om te snorkelen, dan heb je waarschijnlijk een toffe ervaring!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 5.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Snorkelen met echte vissen
 • Kan veel meer uitgehaald worden

 

Wanna play room

Real Escape Room
Geplaatst op: 10 augustus 2020

Spannende kamer voor beginners

Het is een mooie kamer voor beginnende escapers, met een stapsgewijze opbouw. Niet heel spannend, maar de aanzwellende muziek, lichten die aan en uit gingen en de begeleiding van Kevin hielpen zeker mee!


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels passen mooi in het thema
 • Goede spanningsopbouw
 • De begeleiding van Kevin

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 26 juli 2020

Episch!

Hele gave escaperoom met diversiteit in puzzels, een mooi decor, een hele leuke eigenaar en helemaal in het thema van de welbekende serie! In de groep zaten een aantal die de serie niet keken, maar ook zij vonden deze room een onwijze aanrader!
Je wordt helemaal meegenomen in het verhaal en er zitten een aantal leuke verrassingen in! Een heus feest der herkenning als je de eerste seizoenen van de serie gevolgd hebt!
Na afloop was er nog alle tijd om de kamer door te lopen en na te bespreken. Super kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Variatie in puzzels en origineel
 • Leuke eigenaar
 • Alles mooi in het thema van La casa de papel

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 12 juli 2020

Geweldig en spannend!

Wat een waanzinnige escaperoom is dit! Een spannend verhaal, een prachtig decor met geweldige techniek en veel variatie in de verschillende puzzels. Er is steeds een verrassend element, je weet nooit precies waar het verhaal (en jijzelf!) heengaat!

De eigenaar is zeer vriendelijk en gepassioneerd en liet ons na afloop ook zien hoe alles in zijn werk ging en nam de tijd om onze vragen te beantwoorden. Hij schakelde ook zeer goed tussen het zijn van de eigenaar en de verteller van het verhaal van de escaperoom, wat de spanning er direct goed inbracht!
Voor zijn nieuwe escaperoom komen wij zeker terug!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Spannend verhaal
 • Variatie in puzzels en verrassende elementen
 • Mooi decor en goede technologie
 • Geweldige eigenaar

  anne_van_berkel

Unsolved

Escape Room Ter Aar
Geplaatst op: 24 februari 2020

Super leuke Cluedo escaperoom

Dit is niet een alledaagse escaperoom; het draait immers niet om ontsnappen. In plaats daarvan los je met je detective team onopgeloste zaken op. Dit maakt het een hele leuke, unieke ervaring: ik raad alle fans van het spel Cluedo ook zeker aan om deze escaperoom te doen. In de puzzels is er veel diversiteit; ze zijn soms wat uitdagender, maar ook zeker goed te doen voor beginners. Aan het einde zit een spannende plottwist, die alles op scherp zet...
Tot slot mijn complimenten aan de gastheer en gastvrouw: Wat een vriendelijke mensen! In het spel zijn we door hen goed begeleid en na afloop hadden ze voor ons drinken gehaald zodat we daar een drankje konden doen :)


Reactie door Escape Room Ter Aar

26 maart 2020

Bedankt voor de toffe review!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk Cluedo/Sherlock thema (met gave plottwist!)
 • Leuke gastheer en gastvrouw
 • Diversiteit in puzzels en mooi decor

  escape-rooms-ter-aar

Egyptische Tombe

Escape Room Alphen Aan Den Rijn
Geplaatst op: 25 augustus 2021

Tof thema, helaas matige uitvoering

Het ontvangst was wat ongemakkelijk en we twijfelden ook of we op de goede locatie waren. De kamer begon goed en met spanning, met een originele puzzel, maar daarna was helaas veel stuk. Dit werd ons pas na een tijdje aanklooien verteld, waardoor wij niet lekker door konden gaan. De puzzels die wel werkten waren leuk en mooi gethematiseerd.
Het is een mooie kamer voor beginners, erg stapsgewijs en eenvoudig.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk thema
 • Afwisseling in de puzzels
 • Veel stuk
 • De hints waren niet goed te verstaan

 

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 25 augustus 2021

Magisch!

Wat een mooie escaperoom! De decoratie, de verschillende soorten puzzels, een geweldige gastvrouw en een aantal magische momenten zorgen voor een waanzinnige ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooi thema
 • Puzzels passen mooi in het thema
 • Decor en muziek
 • Marieke

 

0 reviews