Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Roosmarijn

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Enthousiaste escaper die altijd 'doorgaat op karakter'. 

Wel altijd met een strik op! 


Mijn favoriete kamers, een gedeelde top 3:

1. The Movies (The Push) en The non-believers (Your Escape)

2. The End (Darkpark) en Rebecca (Your escape)

3. The Dome (Mama Bazooka) en Molly's Game (Down the hatch)


Leukste spelleiders: Jordin van Your Escape, Anthony van The Push, Johan van Escape Katwijk en Marieke van Escape from Wonderland. Dankjewel! 

Favoriete genre: Thriller

Grootste uitdaging: De conciërge van Kamer 237

Bijzondere experience: Corpse Inc. van Escaperoom Junkie

Verborgen parel: Agatha van Escaperoom Deventer

Escaperoom waar ik over blijf nadenken: The End (vaarwel...)

Meest intense belevenis: Demise of the Gricers van Entered, gevolgd door Stay in the dark van Darkpark


Lid sinds

24-02-2020

Statistieken

Escaperooms

89 reviews

89 kamers gespeeld

87.6% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


89 reviews

De Tempel van Hunahpu

Escape Mijdrecht
Geplaatst op: 31 maart 2024

Als Indiana Jones

Een geschikte en betaalbare escaperoom voor 2 personen vinden is best een uitdaging. Wat ons betreft is de Tempel daarvoor een geschikte kamer!

We worden in de rol van archeologie studenten (geen witte kleding of schoenen aantrekken trouwens) geholpen door onze professor, die via radiocontact (erg leuk hintsysteem!) ons helpt met het vinden van het gouden beeld in de Maya tempel. Meer Indiana Jones dan dit wordt het niet.

Het decor is mooi gemaakt en geur, licht en geluid versterken het effect. De puzzels zijn mooi verwerkt in het Maya thema en in onze handelingen om het gouden beeld te vinden. Het zijn voornamelijk 'doe-puzzels', met een aantal 'denk-puzzels'. De laatste puzzel was zo'n pittige denkpuzzel; erg leuk, maar met de tijdsdruk en alle geluiden op de achtergrond even schakelen om de rust te vinden en goed te kijken wat nou precies de bedoeling was.

Het is een ideale kamer voor twee personen; je bent continu aan de slag, aan het samenwerken en het tempo en daarbij de actie, blijven hoog.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Logica

 

Het Koninkrijk

Escape Mijdrecht
Geplaatst op: 31 maart 2024

De queeste

Wat fijn dat we spontaan een tweede escaperoom konden boeken! Van de tempel, door naar het kasteel. Gelijk werd uitgelegd dat het nu niet draaide om ontsnappen, maar om het oplossen van een queeste; ook leuk natuurlijk!

Terwijl we binnen het verhaal te horen kregen (waar ik Villa Volta vibes van kreeg overigens), konden we al het decor van het kasteel bewonderen. Dit hebben ze erg mooi gemaakt en ook binnen heb je het idee dat je in een Middeleeuws kasteel staat.
Het doel is ook direct duidelijk, wat de kamer erg concreet maakt.
Er zijn verschillende soorten puzzels die allemaal mooi aansluiten op het Middeleeuwse thema en we moesten op een moment ook even out of the box denken; altijd leuk als dat aan de hand is.
Mooi hoe, bij het einde van de escaperoom, het verhaal is afgerond.

Het hintsysteem bij de tempel vonden wij meer aansluiten bij de setting van die desbetreffende escaperoom, dit hadden we bij het kasteel minder, maar de manier van hints vragen vonden wij wél prettig.
Kortom: een mooie queeste voor twee spelers, of misschien voor een groep beginnende escapers.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs

 

Pray

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 04 februari 2024

Holy!

Met kamers als Bella Ciao en Here I am, ligt de lat automatisch hoog. Kon Pray dit overstijgen? Ja!
De korte review: het is waanzinnig, een topper, ga het boeken en beleven!

De lange review:
Pray start al gelijk anders dan anders, wat het direct spannend maakt. Eenmaal binnen klopt alles. Het decor, de muziek, de puzzels...Het is zo bizar mooi en met zoveel liefde gemaakt, het is steeds net of je er echt bent! De puzzels passen hier perfect bij; het lijkt net of ze er echt horen. Ook zaten er een aantal verrassende puzzels in, wat natuurlijk altijd leuk is.
Wij vonden de puzzels van een uitdagend niveau, maar dat kan ook aan de spanning liggen die we hadden haha. Daarbij is uitdagend natuurlijk alleen maar leuk en moesten we echt goed samenwerken. Hierdoor had iedereen altijd wel iets te doen.

Het verhaal (lees de site en je mail zeker goed door om alle details goed mee te krijgen), wordt gaandeweg steeds meer onthuld en naar mate je verder komt, wordt ook de spanning steeds meer opgebouwd.
Ik zou zeker willen aanraden om de kamer met acteur te spelen, omdat het een enorme meerwaarde heeft voor de ervaring, de spanning en het verhaal!

Bij de climax is de spanning, mede door toch wat macabere element, hoog, maar dat maakt het alleen maar beter!
De finale voelt ook echt als een finale; het verhaal is afgerond, onze taak is volbracht en de tijd was voorbij gevlogen.

Het was erg fijn om met Johan en de twee andere aanwezige medewerkers na te kunnen praten en om nog onze laatste vragen te stellen. Erg leuk om een kijkje achter de schermen te kunnen krijgen; je ziet hoeveel hard werk en passie erin zit!

Johan, gefeliciteerd met deze mooie kamer! Ik kan niet wachten tot de vierde! :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Acteur
 • Decor
 • Muziek

  JimiJohan Le Van

Het Borgesius Mysterie

Immersive Escapes Breda
Geplaatst op: 11 februari 2024

Spanning op school

Leuk hoe het direct voelt alsof je terug op school bent! De eigenaar heette ons welkom in de 'schoolkantine' (we missen alleen nog roze koeken haha). Wat wel opviel is dat hij de ene keer sprak over het straflokaal en de andere keer over de start van de escaperoom. Ik had het mooier gevonden als hij geheel in thema was gebleven, maar ik hou nou eenmaal van een ontvangst in thema. Wel pluspunten voor het afstemmen voor het geven van hints en dat wij dit op verzoek konden doen.

De escaperoom blijkt een stuk groter dan verwacht, wat erg leuk is! Alleen de eerste ruimte vonden wij erg krap, zeker rekening houdende met het feit dat er 8 spelers in deze kamer zouden moeten passen. Doordat het even duurde voor de eerste puzzel was opgelost en niet iedereen hierbij hoefde/kon helpen, duurde de start wat lang. Later kom je ook een grote puzzel tegen waarbij 6 personen eigenlijk te veel waren. Bij de andere puzzels in het 'schoolgebouw' werd het zeker goed gemaakt. Je kan steeds meer verspreiden en aan de slag gaan.
De puzzels en het decor zijn mooi in het thema, er liggen veel spullen die je vanuit school herkent. We konden gelukkig wel de puzzels tussen al deze spullen goed onderscheiden.

Het verhaal neemt een verrassende wendingen; die vooral worden gegeven tijdens 'rustmomenten', wat maakt dat je het verhaal goed meekrijgt. Naar mate het verhaal vordert, gaat de escaperoom hierin mee en komt er ook wat spanning bij kijken, wat het natuurlijk alleen maar leuker maakt. Het verhaal heeft een duidelijke kop, midden en staart en met een voldaan gevoel kan je de kamer verlaten!

Leuk om met de gepassioneerde eigenaar na te kunnen praten; hij heeft mooie toekomstplannen, dus wij komen zeker terug!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Beleving

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 04 februari 2024

Puzzel hotel

Leuk hoe alles direct in thema is: mailcontact met de conciërge, buiten een bagagekar voor de deur en binnen konden we inchecken: ik hou ervan! We werden enthousiast ontvangen en kregen vervolgens het verhaal over het hotel mee. Onze host was erg komisch, waardoor we gelijk nog enthousiaster werden.

Het is een mooie lineaire puzzelkamer, met 'echte sleutels' om deuren te openen, wat natuurlijk bij een hotel erg mooi past. Dit betekent overigens niet dat er geen verrassingen in deze kamer zitten...
De puzzels zijn veelzijdig, passen mooi in het thema en gaandeweg krijg je steeds meer te horen wat er precies aan de hand is. Er is een lichte spanning, wat het extra leuk maakt. Ik zou aanraden om de kamer met niet meer dan vier mensen te spelen, zodat iedereen lekker aan de slag kan en je niet op elkaar moet wachten.

Na afloop heb je duidelijk het verhaal meegekregen en kan je nog gezellig napraten met de host.
Mochten ze inderdaad een vervolg maken, dan komen we zeker terug!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spanning

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 04 februari 2024

Jungle avontuur!

Als liefhebber van de film Jumanji, was ik erg benieuwd naar deze kamer. Leuk hoe ze zowel elementen uit de 'oude' als de nieuwe films hebben laten terugkomen. Je hoeft, volgens mijn teamgenoot, overigens de films niet per se gezien te hebben om een leuke ervaring te hebben ;)

Te vroeg aankomen bij The Missing Link is eigenlijk vooral heel leuk, met alle bordspellen die daar zijn! We werden enthousiast ontvangen en meegenomen naar de kamer. Het verhaal werd kort nogmaals toegelicht en hierna konden we direct snel aan de slag, wat altijd fijn is! We kwamen al snel in de flow en vervolgens begint het spel en de daarbij behorende jungle wereld zich steeds meer te ontrafelen. De manier hoe je hier terechtkomt is erg origineel moet ik zeggen en we hebben er hard om moeten lachen.

Ook de puzzels sluiten mooi aan op het jungle en Jumanji thema, de muziek past hier sterk bij en je waant je in de jungle. Ik las meerdere reviews over gebruikssporen, dit herkennen wij wel een beetje, maar het stoorde ons niet heel erg.
Wel gebeurde er bij ons dat we iets deden wat nog niet de bedoeling was. Hier had ik wel vraagtekens bij: we konden het vrij gemakkelijk vinden en doen, misschien had dit beter later tevoorschijn moeten komen. Ach, kleine dingen, want verder hebben we ons prima vermaakt :)

Als je deze kamer gaat spelen, raad ik je aan om met niet meer dan vier spelers te gaan en als eerste deze kamer te spelen als je ze beiden wilt doen. Maar ik kan zeker zeggen dat we veel plezier hebben gehad bij ons jungle avontuur en lekker hebben kunnen puzzelen! :)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Flow
 • Herkenbaarheid van de film(s)

 

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 04 februari 2024

Hotel met een verhaal

Wat ik één van de leukere dingen aan deze kamer vond, is het feit dat de tijd genomen wordt om een verhaal over te brengen. Waar bij sommige kamers het verhaal en de nieuwe puzzels tegelijk onthuld worden, werd in deze kamer fijn de tijd genomen om het verhaal te kunnen volgen. Het is geen genuanceerd verhaal, maar het is fijn om er even bij stil te kunnen staan.

De kamer had een aantal verrassende, spannende elementen. Het begin is erg origineel en ik denk dat, als je deze kamer met z'n tweeën doet, het een nog spannendere ervaring is. Wij waren echter met vier, wat ook een prima aantal was om lekker aan de slag te kunnen gaan.

De kamer voelt als een echt hotel en de puzzels sluiten hier over het algemeen ook goed op aan. De ene puzzel sluit wat meer aan op het hotel thema, de ander wat meer op het verhaal, maar het paste wel allemaal mooi bij elkaar.
Bij de laatste 'puzzel' rond je het verhaal mooi af, waardoor je als speler echt het gevoel hebt dat je 'full circle' bent gekomen, wat ik altijd prettig vind.

Na afloop konden we napraten met onze vriendelijke host. Fijn hoe zij van tevoren aan ons vroeg wat we wilden qua hints en zij ons alleen hints gaf wanneer we er zelf om vroegen (of soms om wat Vlaamse woorden toe te lichten; we zijn weer wat wijzer haha)

Ik zou je aanraden, als je beide kamers gaat doen, om deze kamer als laatste te spelen. Als je een kamer snel spannend vindt zou ik met 3 tot 4 spelers gaan spelen. En kom lekker vroeg, er zijn meer dan genoeg bordspellen bij The Missing Link :)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verrassende elementen
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Spannend

 

Demise of the Gricers

Entered
Geplaatst op: 04 februari 2024

Meest intense ervaring ooit!

Het staat al in meerdere reviews: het is niet echt een escaperoom; het is een ervaring, een soort game. Maar wel de meest intense game die ik ooit heb meegemaakt! Ik twijfelde heel erg: durf ik dit te spelen? Maar wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb!

Terug naar het begin: bij de start krijg je veel informatie, maar is er ook eerst ruimte om te 'acclimatiseren' en te wennen aan deze manier van spelen. Ik kan hier niet veel over zeggen zonder dat het spoilers worden, maar naast de acteurs heeft Demise of the gricers nog een extra element toegevoegd wat de spanning en intensiteit flink verhoogd!

Ook het decor is heel gaaf gedaan, je bent écht even in een hele andere wereld, waar de meest bizarre dingen gebeuren.
Wij hebben door ons speelgedrag een aantal stukken van het verhaal meegekregen en hadden steeds zoiets van: waaaat? Hoe bedenk je dit in godsnaam?! Wat bizar! (Op de beste manier!)

En dan de acteurs, wat zaten die goed in hun rol, ze gaven alles! Hoe ze speelden en reageerden op ons als groep: briljant! We werden flink uitgedaagd om uit onze comfortzone te komen! Er was één specifiek moment waarvan we nog steeds lichtelijk van de kaart zijn...En waarbij je weer even vergeet dat het 'maar een spel is'. Nu had ik dat sowieso gedurende de kamer, de dreiging voelt echt en de tijd vliegt voorbij!
Na afloop was het ook erg prettig om met de acteurs na te kunnen praten, om alle laatste spanningen los te kunnen laten ;)

De puzzels zijn eerder missies, waarbij je moet accepteren dat je niet alles kunt doen en niet alles zal zien. Na afloop zaten we hier nog lang over na te praten en wilden we het liefst direct nogmaals gaan, om alle andere informatie ook te kunnen achterhalen!
Bij het napraten kregen we te horen hoe ver we waren gekomen in onze missies en onze hoogtepunten werden ook nog gemaild, erg leuk!

Kortom: Zet je angst opzij, neem dappere mensen mee ;) en ga deze bizarre wereld betreden!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal
 • Acteurs

 

The Alchemist

Sherlocked
Geplaatst op: 01 november 2023

Potentie, absoluut!

Lastig, deze review. Na een aantal nieuw geopende top kamers gespeeld te hebben, was ik erg benieuwd naar de nieuwste kamer van Sherlocked. Deze kamer heeft natuurlijk een bijzondere locatie, waar niet zomaar, vermoed ik, dingen gesloopt mogen worden om er iets nieuws neer te zetten. Maar toch...We hadden er ondanks dat in gedachte houdende iets meer van verwacht.

De kamer begint van tevoren met wat informatie via de mail, maar wij vonden het jammer dat het ontvangst hier niet wat meer op aansloot. Iemand die de sfeer van de kamer meeneemt nog voor de kamer gestart is. Zeker omdat Sherlocked dit bij The Vault echt perfect doet! Maar goed, het ontvangst was prima, de basis werd uitgelegd en we konden beginnen. Het decor is erg mooi, het voelt een beetje als Symbolica-achtig aan (voor mijn mede Efteling liefhebbers).
De puzzels zijn leuk gevonden en passen in het thema. De kamer heeft een leuk element, wat ons heeft verrast!

Helaas wordt het gaandeweg minder vonden wij...Wij vonden het verhaal wat moeilijk te volgen, begrepen hoe verder wij kwamen minder de link met de puzzels en het verhaal en vonden de finale, voor hoe bombastisch deze werd opgebouwd, ook wat tegenvallen. Zodra een host de kamer binnenkomt en jou moet vertellen: 'gefeliciteerd, je hebt het gehaald'...Het voelt als een anticlimax.
We stonden na een uur al buiten en de host zei dat wij het 'ook wel erg snel deden'. Dus mogelijk meer een kamer voor beginners?

Ik vind het lastig, zeker voor een kamer uit 2023 en de hoge prijs verwacht ik meer nieuwe dingen, dingen die ik nog niet gezien heb.
Nu hebben wij de kamer wel al redelijk snel gespeeld, dus mogelijk worden er nog dingen aangepast.
Het is namelijk absoluut een kamer met potentie, maar wij misten echt het verhaal en een goede tweede helft en finale om ons in die magische sfeer te houden.

Kortom, een kamer met voor beginnende puzzelliefhebbers wat mij betreft, met hopelijk nog meer potentie voor de toekomst!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels (zeker in de eerste helft)
 • Moeilijkheidsgraad
 • Mooi decor (zeker in de eerste helft)
 • Prijs
 • Verhaal voor ons niet altijd duidelijk

 

The Gym 2.0

Escaperoom Zevenhuizen
Geplaatst op: 01 november 2023

Klassieke kamer

We konden last minute nog terecht, altijd fijn! We werden enthousiast ontvangen en klaargemaakt om The Gym te gaan spelen.

Het thema is origineel, maar qua decor kan hier nog meer uit gehaald worden.
Sommige puzzels vonden wij niet meteen duidelijk, waardoor onze flow onderbroken werd, maar daar tegenover stonden ook juist momenten dat dit weer soepel ging. De puzzels passen grotendeels in het thema en zijn echte klassiekers, inclusief de cijferslotjes.

Wij misten wel soms wat meer verhaal, het verhaal wordt als spannend gepresenteerd, dat had nog meer opgebouwd kunnen worden, het meer voelen van de dreiging...

We hebben lekker een uurtje gepuzzeld, wat prima was, maar wij vonden persoonlijk Cold War een stuk leuker!


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede prijs
 • Goede service
 • Origineel thema
 • Decor en verhaal kunnen beter

 

The Cold War

Escaperoom Zevenhuizen
Geplaatst op: 01 november 2023

Prima puzzelen

Nog meer service, na enkel (al last minute) The Gym te hebben geboekt, konden we ook deze kamer erachteraan spelen.
Persoonlijk vonden wij The Cold War leuker dan The Gym: we vonden de intro leuk gevonden en we hadden een fijne flow met de puzzels.

Wel misten wij een koppeling met het thema, het leek net of de puzzels niet bij het thema 'koude oorlog' waren gekozen, wat maakt dat deze kamer ook geheel anders gethematiseerd had kunnen zijn wat ons betreft...
Hetzelfde als met The Gym: decoratie is een ding. Volgens mij kan de escaperoom hier met de restricties van het gebouw waar zij in zitten, niet veel aan doen, maar het is toch jammer! Ook vonden we het einde wat tegenvallen, zeker omdat we positief verrast waren door het begin.

Het is een prima kamer voor een prima prijs als je lekker ouderwets wilt puzzelen met cijfersloten, met goede service!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Puzzels sluiten niet altijd aan bij het thema

 

The Artifact

Escape Experience
Geplaatst op: 28 augustus 2023

Uitdagend puzzelen

Last-minute konden we deze kamer nog spelen, wat erg fijn was! We kregen het verhaal te horen van de host, die dit op een een leuke, humoristische manier aan ons vertelde. Hierna konden we, nadat we nog een cryptische hint meekregen, starten.
Deze hint was heel fijn, omdat we meteen wisten hoe we konden starten. Hierna kwam de flow vanzelf.

We hadden niet echt een idee wat we konden verwachten, maar zijn een aantal keer positief verrast. Leuke puzzels, die op een originele manier gebracht worden. Er zit ook een grote diversiteit in de puzzels. Er zit één specifieke puzzel in waarbij we echt hard hebben moeten lachen toen we deze uitvoerden. De kamer is lineair, maar doordat er steeds veel samenwerking gevraagd wordt, is dat eigenlijk alleen maar prettig! Het verhaal bij het begin hielp om te begrijpen waar we mee bezig waren, maar het puzzelaspect is een stuk groter dan het verhaal.

Kortom: het is een mooie puzzelkamer in een prima aansluitend decor. Wij waren met 3 personen, wat soms nog best pittig was! Zeker de eindpuzzel vonden wij een uitdaging; hier hebben we lang over gedaan...Maar na afloop was de euforie alleen maar groter!

Na afloop konden we gezellig napraten met onze host over de kamer en wat we hadden meegemaakt. Dankjewel aan onze host!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Samenwerking

 

The Clinic

Forsaken escape room
Geplaatst op: 28 augustus 2023

Spanning in de kliniek

The Clinic is een mooie puzzel kamer die vooral lineair is, maar af en toe op de juiste momenten stukken heeft die juist parallel zijn. De puzzels passen perfect in het thema en het decor van de kliniek.

Terug naar het begin: de ontvangst is enthousiast en we krijgen uitleg over de standaard escaperoom regels. Vervolgens gaan we naar binnen en start de introvideo. Deze vond ik persoonlijk wat overdreven geacteerd, maar het dekt de lading van waar de kamer over gaat.
Vervolgens kunnen we starten en komen we al snel in de flow, die de hele kamer blijft doorgaan, wat erg fijn is! Er zat één grote puzzel in waar we een stuk langer over gedaan hebben, maar dit lag denk ik eerder aan onszelf. Hierna konden we snel weer doorgaan.

De kamer wordt een thriller kamer genoemd. Er zitten zeker spannende elementen in, maar echt eng was de kamer niet. Door deze spannende elementen maak je eerder jezelf bang, wat natuurlijk briljant is!
Dus mocht je twijfelen, laat je dan niet tegenhouden omdat de kamer te eng zou zijn!

De conclusie van de kamer en met name het verhaal had voor mij ook nog wat groter/dramatischer gekund, zeker omdat je het één en ander meemaakt tijdens de kamer.
Na afloop werd er uitgebreid nagepraat en konden we nogmaals door de kamers heen lopen, wat altijd fijn is om niks gemist te hebben. Dankjewel daarvoor aan onze host!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels

 

De Morfinekluis

De Morfinekluis
Geplaatst op: 28 augustus 2023

Uitdagend!

Het leuke aan deze escaperoom is dat het vanaf het begin al niet voelt als een escaperoom: je krijgt van tevoren instructies en dan is het tijd om te starten. De ene na de andere tactiek werd besproken in het team, verstopplekken werden gezocht en vluchtroutes voor het geval dat uitgestippeld. Zodra je de bewaker ziet lopen, zit de spanning er gelijk in. Vervolgens is tijdens het puzzelen elk piepje of gekraak dat je hoort een reden om onder de tafel te verstoppen (waar de bewaker later erg hard om had moeten lachen).

Tijdens het middendeel van het spel ben je bezig met het voorbereiden om MX10 te stelen, wat maakt dat de puzzels mooi hierop aansluiten. Wij liepen af en toe flink vast. Dit lag hoogstwaarschijnlijk aan onze eigen adrenaline, maar wij hebben toch wel even staan emmeren met z'n vieren. Er is tussendoor een mooi spanningsmoment, waarna je weer door kan gaan met puzzelen.
Ergens vonden wij het jammer en hadden wij nog wel meer spanning verwacht. Ik vind het persoonlijk heel leuk bij soortgelijke kamers met acteurs als zij ineens in de buurt zijn en je als een bezetene moet verstoppen, maar dat was hier helaas een stuk minder dan verwacht. Daarentegen waren de puzzels erg uitdagend en divers en hebben we ook hard gelachen om sommige dingen die we mochten doen!

Naar mate het einde van de kamer vordert, komt de spanning weer goed terug! Het einde is net echt en voelt qua decor wederom niet alsof het een escaperoom is, wat het erg tof maakt!

Na afloop konden we fijn napraten met onze bewaker (volgens mij was haar naam Jet, dankjewel!), die ons enthousiast vertelde over de kamer en hoe we de kamer doorlopen hebben. Het was een toffe belevenis, die vaak net echt aanvoelt, die ik zeker kan aanbevelen!

Tips:
- Mocht je nog geen kamer met acteur hebben gespeeld en je nieuwsgierig bent, dan is dit een mooie start
- Wij vonden met 4 spelers een perfect aantal


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Diversite
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding

  Demorfinekluis

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 19 juni 2023

Waanzinnig! Favoriet voor ons!

Zo blij dat ik weer naar Your Escape kon gaan! Ik keek eigenlijk vanaf het begin dat deze kamer was aangekondigd er al naar uit! Tegelijkertijd ook extra spannend, kunnen die hoge verwachtingen die ik na Rebecca had waargemaakt worden? Ja, absoluut wat ons betreft!

Na een hele enthousiaste hereniging met Jordin en gezellig kletsen, was het daarna tijd om te starten. De start is gelijk spannend en anders dan anders en meteen wisten wij: dit gaat een topkamer worden! Je wordt meteen al meegenomen in het verhaal, wat heel fijn is en meteen de sfeer maakt voor alles wat we gaan meemaken.
Net als bij Rebecca, vind ik dit verhaal erg sterk. Alles wat je ziet heeft met het verhaal te maken en tussendoor krijg je (in het Engels) steeds meer context te horen over het verhaal. Praat na afloop ook zeker na met Jordin en/of Claudia, want alles in de kamer klopt en is er met een reden. De knipogen hierbij naar andere escaperooms en de eigenaren hiervan zijn ook erg tof gedaan!

Gaandeweg kom je meer en meer te weten over het familiegeheim en gebeuren er de meest bizarre dingen om je heen...Wauw, wauw, wauw, hoe is dit in godsnaam gedaan? Het decor is prachtig, de soundtrack is sterk, de puzzels sluiten perfect aan op het verhaal...
Tegenwoordig zie je steeds meer dat escaperooms of-of zijn: of beleving, of puzzels. Ik vond deze kamer een perfecte mix van puzzelen en beleven; waarbij we zowel lineair samen konden werken, als parallel aan de slag konden gaan, als opgaan in de belevenis wanneer het verhaal dit 'van jou vraagt'. Dit geeft af en toe de nodige spanningen, maar laat dat je niet tegenhouden en beleef alles!
Als ik zeg dat ik vrijwel alle emoties voelde tijdens het spelen van deze kamer, dan is dit niet overdreven!

Na afloop (bizar dat we 2 uur binnen zijn geweest en de tijd toch voorbij vloog!) hebben we vol enthousiasme nagepraat, al onze vragen kunnen stellen en vooral heel erg zitten nagenieten. We konden zeker wel concluderen dat dit een nieuwe favoriete kamer is, waarbij we allemaal wel nog langer opgesloten hadden willen zitten!

Jordin (en Claudia natuurlijk!) heel erg bedankt voor deze waanzinnige ervaring, de fijne begeleiding en de gezelligheid! Deze 'grootste fan' heeft er onwijs van genoten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Jordin :)
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Diversiteit
 • Verhaal

  your-escapeUnicorn power

The Wizard School

Escaperoom-Alkmaar
Geplaatst op: 19 juni 2023

Kon magischer...

Een escaperoom met meer potentie; was onze conclusie. De escaperoom ziet er prima uit en de puzzels sluiten meestal mooi aan in het thema (soms vonden wij ze wel wat vergezocht), een tof hintsysteem en met de echte Harry Potter soundtrack kan je niet misgaan (vraag me af of dit überhaupt mag, al die HP elementen gebruiken, maar dat is weer een ander verhaal).

Voor een Harry Potter liefhebber zijn de knipogen leuk, maar doordat wij bij de puzzels vaak niet precies wisten wat we moesten doen en vrij laat hints kregen, kwamen wij niet lekker in de flow en werden we wat gefrustreerd. Na afloop werd er niet nagepraat, geen foto gemaakt of gevraagd wat we ervan vonden. De host richtte zich op de nieuwe groep en kwam niet heel enthousiast over, wat toch altijd jammer is...Kortom: had wat ons betreft een stuk magischer gekund!


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 5.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Harry Potter sfeer
 • Soundtrack
 • Slechte begeleiding
 • Gebrek aan verhaal
 • Puzzelflow (wat ons betreft)

 

The Dentist

DarkPark Delft
Geplaatst op: 19 juni 2023

Klassiek puzzelen!

Terug naar het begin van Darkpark! We werden enthousiast begroet door Sem, maar zodra ze ons meenam naar onze tandartsafspraak, werd de spanning mooi opgebouwd. Meteen ruik je de scherpe geur van menthol en stijgt de spanning tijdens de introductie. De deur gaat open, je mag beginnen...
Het is een klassieke 1.0 kamer, lekker veel puzzelen, de codes uitproberen op de verschillende cijfersloten en de spannende elementen die ik van Darkpark gewend ben. Dit is overigens wel een rekenkamer, niet mijn ding, dus gelukkig waren er mensen mee die hier wel goed in zijn ;) Ik vond ook dat de focus vooral op het puzzelen lag en minder op een verhaal vertellen. Er kwamen wel verhaalelementen voorbij, maar ik merkte dat ik dit in andere Darkpark kamers makkelijker kon verbinden met elkaar dan bij The Dentist.
Extra fijn was dus het napraten, waarbij Sem kon uitleggen wat er precies gebeurd was.

Het decor, de muziek, de puzzels en het licht zijn mooi in thema en zorgen ervoor dat je lekker een uur volle bak aan het puzzelen bent in een prima kamer!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Spannend

 

Gold Creek

Turf Aalsmeer
Geplaatst op: 18 juni 2023

Leuke lasergame experience

Toevoeging: ook de Halloween editie gespeeld in 2023, waarbij de geesten van de bewoners door de stad lopen...Wow! Dat maakte de ervaring nog heftiger, daar je voorheen heel snel door het dorpje heen rende, gluur je nu om de hoek. Het is donker, enge muziek, rook en acteurs die onwijs goed in hun rol waren. Mocht dit terugkomen, dan zou ik de Halloween versie zeker aanbevelen!
Ook hartstikke leuk als je de 'gewone' versie al gedaan hebt. Sterker nog, ik denk dat het je zelfs extra helpt...
---
Wij waren heel benieuwd hoe een escaperoom en lasergamen gecombineerd zou worden, dus boekten Gold Creek. Onze host was enthousiast, legde ons het spel uit (wij waren wel even de kluts kwijt met het aantal regels) en bleef in de buurt gedurende het spel om ons te helpen met vragen beantwoorden. Het had nog wel leuker geweest denk ik als zij in western thema was, zodat ze 'in het verhaal zou passen'.

Je speelt in teams tegen elkaar (wij waren met 6 in twee teams van 3) en je krijgt per team een huisje in het western dorpje. Het doel: zoveel mogelijk goudstaven verzamelen en deze naar de bank brengen. Deze goudstaven liggen zowel her en der verspreid door het westerndorp, maar je krijgt ze ook door puzzels op te lossen. Per team krijg je twee laserguns en vesten, je mag alleen naar buiten met een lasergun en vest en kan zo dus de tegenstanders raken, waardoor zij tijdelijk 'uitgeschakeld' zijn. In het huisje is het eerst puzzelen om letterlijk buiten te komen en daarna is er veel actie. Er is genoeg speelruimte om aan de slag te gaan, maar het is alsnog overzichtelijk ingericht.

Het westerndorpje is erg gaaf gemaakt, met toepasselijke geluiden (onweer buiten, pianomuziek in de saloon...) en het lasergamen tegen elkaar is erg leuk. Het is geen echte escaperoom, maar als je op zoek bent naar een originele lasergame experience, dan kan ik dit zeker aanbevelen!

Wij begrepen wel dat je, wanneer je met 10 spelers gaat, de teams 5 tegen 5 zijn. Dit leek ons wel op de momenten zolang je in het huisje vastzit erg krap. Wij vonden 3 om 3, waarbij 4 in het veld zijn en 2 elk in een huisje door puzzelen, een prima groepsgrootte!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Origineel
 • Lasergamen en puzzelen

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 21 mei 2023

Spannende puzzelkamer!

Met deze locatie heb je sowieso al pluspunten! Vorige keer bij het spelen van Soup du Jour kwamen we in het donker aan, wat het meteen al extra spannend maakt. Dit keer in het licht aangekomen, dus we gingen al iets relaxter naar binnen.
Dat verdween overigens meteen toen zuster Angela ons kwam ophalen (geweldig in haar rol!) en ons vroeg om mee te lopen door het klooster. Terwijl zij allemaal feiten vertelde over het klooster en wij zo goed mogelijk probeerden te luisteren ondanks onze spanning ("Ja mevrouw, sorry mevrouw!") kregen we in thema de instructies mee voor de kamer. Heel gaaf gedaan!

De escaperoom zelf is wat ouder, maar wel erg mooi in thema. De puzzels staan erg centraal en het is flink werken met z'n vieren. Wij vonden 'm nog best pittig! Fijn aan deze kamer is dat die parallel is, dus wij konden in twee teams opsplitsen en aan de slag gaan.
Het hintsysteem is hierbij top; als je niet op het goede spoor zit, lacht Mary je uit. Daarbij is er ook continu spannende muziek en mooie licht- en geluidseffecten. De jumpscares zelf vonden wij wel meevallen, wij zagen vooral hieraan dat de kamer al wat ouder is.

Tot slot vonden wij de finale erg tof gedaan, je voelt aan alles dat dit het eindpunt én hoogtepunt is. Erg gaaf bedacht en helemaal in thema!

Toen zuster Angela ons weer op kwam halen, was ze super enthousiast en erg vriendelijk. Ze bood ons een drankje aan en praatte met ons na. Dankjewel voor je fijne begeleiding en je acteerwerk!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 21 mei 2023

Sterk begin en einde!

In eerdere reviews zei ik het al: als je 's avonds speelt en in het donker het terrein van het klooster oprijdt...Dat is intens!
Wij waren in dit geval al binnen na het spelen van Bloody Mary en zaten nog ons drankje op te drinken en te lachen. Ineens stapt er een broeder naar binnen (helaas weet ik zijn naam niet, maar hij speelde het erg goed!) die ons met een ernstige blik vroeg of we klaar waren voor ons eerste dag op het internaat. Heel leuk hoe ze de introducties in thema doen!

Het eerste deel van de kamer vonden wij heel erg leuk en origineel! Helemaal in het thema en nog nooit eerder gezien. We waren verrast: "mogen we dit echt doen?" Het vervolg hierop sloot ook mooi aan en we kwamen helemaal in de sfeer!

Toen we eenmaal aankwamen bij het grote middenstuk van de kamer, kwam de focus vooral op het puzzelen en minder op de experience. Net als Bloody Mary, is dit eerder puzzelkamer, terwijl wij bij Soup du Jour de belevenis ook een grote rol vonden spelen.
Omdat in het begin van deze kamer het belevenisaspect sterk aanwezig was, waren wij in de veronderstelling dat het een 'belevenis escaperoom' zou zijn, maar dat was helaas niet zo. Daarbij wil ik niet zeggen dat een puzzelkamer niet leuk is, maar wij hadden iets anders verwacht.

Er zit veel variatie in de puzzels en deze passen meestal goed in het thema, hoewel wij soms ook aan de slag waren met de gedachte: waarom doen we dit precies? Er zit een bepaald herhalingseffect in deze kamer (je merkt wel wat als je het speelt). In het begin is dit spannend, maar zodra je snapt hoe het werkt, gaat de spanning er wat vanaf. Wij misten ook wat vernieuwende puzzels.
Maar nogmaals, dit kan smaak zijn, als je houdt van 'lekker puzzelen', dan kom je helemaal aan je trekken!
De kamer is lineair, wij waren met 4 en vonden dat eigenlijk af en toe al net wat te veel...
Het geluid maakte de kamer mooi beklemmend, qua licht vonden wij het soms wat té donker (zeker met trappen en drempels).

Het verhaal sluit aan bij de andere twee escaperooms. Wij vonden het wel wat moeilijk om het verhaal te volgen. Het verhaal werd gaandeweg onthuld, maar omdat er dan ook iets gebeurde in de kamer zelf, ging onze aandacht daarna toe. Mogelijk hadden wij dus de gedachtegang achter de puzzels beter begrepen als we beter op het verhaal hadden gelet. Dat wil ik dus in het midden laten.

Het einde van de kamer is erg tof gedaan en het grootste "wat de f-moment". We vonden dit een tof en spannend moment, begrepen duidelijk het doel en vonden het erg mooi gethematiseerd! Stiekem hadden we wel meer van dit soort momenten gewild!

Hierna werden we weer enthousiast ontvangen door de broeder, die met ons na praatte. Dankjewel voor de fijne begeleiding! Erg goed in zijn rol als strenge broeder en vervolgens erg vriendelijk.

Lang verhaal kort: het is lastig om een review te schrijven merk ik. Wij hadden na Soup du Jour een bepaalde verwachting, die Poppet helaas niet helemaal waar heeft gemaakt. Desalniettemin was het een mooie puzzelkamer, met vooral het begin en de finale als sterke punten wat betreft beleving. Aan grote puzzel-liefhebbers kan ik deze escaperoom dus zeker aanraden!
Ik zou persoonlijk aanbevelen om, als je alle drie de kamers gaat doen, Soup du Jour als laatste te spelen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

  Roosmarijnyour-escapelucam

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 21 mei 2023

Heel gaaf 'vervolg!'

Eindelijk was het dan zover, een nieuw avontuur over Jason! Je hoeft Jason's Curse niet gespeeld te hebben, maar er zitten wél een aantal leuke verwijzingen naar deze kamer erin verwerkt.
En hoe schrijnend het ook is, de brand verwerken in het verhaal is heel sterk gevonden.

We werden zoals altijd hartelijk ontvangen en de spanning werd er al goed ingebracht. De buurtwacht roept onze hulp in om het huis van een vrijwel blinde priester te betreden. Zou Jason zich hier inderdaad schuil houden?
Zodra je het huis binnenstapt, ben je meteen in de sfeer: de decoratie, het licht, de sfeer, de geluiden...Het is gewoon een echt huis, met alles erop en eraan!

In de puzzels zit veel variatie tussen snel doen en goed nadenken. Wij speelden met z'n drieën en er was meer dan genoeg te doen voor ons. Heel mooi hoe de puzzels allemaal in het thema zijn weggewerkt. Wat ik al eerder schreef; het is gewoon een echt huis!

Jason's Curse had een aantal sterke 'hoe hebben ze dit gedaan?' momenten. Vol spanning gingen we de kamer door...en jawel, daar was het ineens! Wow, wat bizar! Wat knap gemaakt!

De finale was spannend, maar ging voor ons iets te snel, wat ons betreft had de spanning nog wel meer opgebouwd mogen worden!
Daarbij zeggende: wij vonden de kamer persoonlijk geen horror, maar eerder een goede thriller met een mooie spanningsboog.

Bij het nabespreken na afloop kregen we een 'doorloop' van de kamer en konden we al onze vragen stellen; heel fijn! Sowieso altijd hele fijne begeleiding bij Outerground, dankjewel heren!
Kortom: zeker gaan doen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Spannend

 

Lekker puzzelen!

Als je zin hebt in een prima puzzelkamer, dan is dit een mooie optie!

We werden enthousiast ontvangen en konden meteen starten. We krijgen het verhaal te horen met daarbij een duidelijk einddoel.
Het decor en de muziek passen bij het thema, maar de hoofdfocus zijn echt de puzzels. De puzzels sluiten aan bij het thema en hier zitten een aantal verrassende tussen! Wel vielen ons gebruikssporen op, wat altijd jammer is, maar mogelijk wordt dit meegepakt bij de nieuwe locatie waar ze heen willen gaan. Ook een mooie ontvangstruimte waar je lekker wat kan drinken of napraten zou daarbij mooi zijn!

We hebben samen lekker gepuzzeld en hier zat een mooie variatie tussen nadenk- en zoekwerk. Af en toe wordt het verhaal (met wat spanning) nogmaals aangezet, wat je weer op scherp zat.
Wij hebben 'm met 2 gespeeld en de kamer op 5 minuten na niet gehaald, maar mochten 'm gelukkig wel afspelen! Onze spelleider zei al dat deze kamer pittig is met 2, maar wij liepen af en toe ook vast, dus kon ook aan ons liggen haha.

Het hintsysteem was via een mobiel met Whatsapp, dat vond ik persoonlijk wel jammer; het paste niet in het thema. De manier van hints geven was wel prettig: we kregen een bericht met de vraag of we een hint wilden, wanneer onze spelleider dacht dat we die nodig hadden. We konden dan zelf kiezen of we dit wilden, top!

Onze spelleider was erg enthousiast, dus dat maakte ons ook extra enthousiast, altijd fijn!

Kortom, een leuke puzzelkamer om te spelen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Logica
 • Gebruikssporen op puzzels/decorstukken

 

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 20 april 2023

Zeker spannend, maar nog wel meer potentie...

Normaal gesproken begin ik een review aan het begin van de ervaring, nu start ik met het einde: we stonden buiten, aan de achterkant van het kerkgebouw en zeiden alle vier: "maar wat nou als ze 'dit' of 'dat' hadden gedaan?" We kunnen dit samenvatten met een hele cruciale zin: "show, don't tell".

Goed, terug naar het begin. Als gebouw een kerk hebben, dat maakt indruk! Aanbellen met bepaalde instructies (eerst uiteraard discussiëren wie er gaat aanbellen) en vervolgens aarzelend naar binnen gaan. Het is al vaker genoemd in reviews, maar je mag pas stipt op je gereserveerde tijd aanbellen, eerder heeft geen zin.
Binnen werd de spanning gelijk goed opgebouwd, maar dit zakte wel weer weg toen de veiligheidsinstructies kwamen. Deze horen er natuurlijk wel bij, maar dit had mogelijk meer in het thema verwerkt kunnen worden? Nu werd ons verteld dat we rechercheurs die naar een lang gesloten catacomben gingen, om vervolgens te beginnen over kabels aan het plafond waar we vanaf moesten blijven.

We kregen het verhaal te horen en waren klaar om te starten. De spanning kwam weer terug, in het donker schuifelden we hand in hand naar binnen om te starten en toen...nog meer verhaal, waardoor het verhaal wat ons betreft onnodig ingewikkeld werd. De acteur die dit vertelde deed het erg overtuigend, maar wat veel informatie! Tijdens dit verhaal zat één specifiek perfect getimed moment waarbij de spanning erg toenam. Als we na dit moment de kamer hadden gestart, dan had ik het super eng gevonden...Maar helaas, nog meer verhaal en meteen door naar een 'rustmoment'. Zo zonde, want de spanning zat er later toen we echt konden staten wel erg goed in!

In de kamer zitten zeker wat elementen die onwennig, naar en spannend kunnen zijn. Wel heb je hier voor mijn gevoel meer de keuze hoe eng je het wil maken voor jezelf. Er zitten namelijk zeker wel wat enge 'doe jij dit maar' elementen in, maar echt heftige horror vonden we het niet. Persoonlijk vond ik The End enger.

De puzzels zijn prima te doen (zeker met de spanning die je toch al hebt) en mooi in thema. De muziek is spannend, het gebruik van licht geeft je een beklemmend gevoel en je hebt steeds het gevoel dat er iets gaat gebeuren...

Een ander punt wat we lastig vonden: het hintsysteem. Een walkietalkie waar doorheen gesproken wordt, wat lang niet altijd goed te verstaan is en natuurlijk in het Engels is. En veel. Heel veel. We konden amper met een puzzel aan de slag gaan, of er werd doorheen gepraat. Vaak was dit een ingepakte manier van hints geven, maar meestal zonder dat dit al nodig was. Nogmaals, de acteur speelde het heel overtuigend, maar uiteindelijk ergerden wij ons meer aan het hintsysteem, dan dat het ons hielp. Show, don't tell.

De finale is heel tof en startte eerder dan wij verwacht hadden. Wij hadden niet helemaal goed door wat we moesten doen (we kregen helaas ook niet echt de tijd om hierachter te komen). We hebben het gehaald, maar kwamen wel helaas in de hel terecht. Na afloop kregen we in het kort te horen van onze spelleider wat we hadden moeten doen.
We kregen een souvenir mee, dat is altijd leuk! Wel jammer dat het vervolgens een promotiepraatje werd om 5 sterren te geven aan deze kamer en om de andere kamer te spelen. Toen wij 'nee' zeiden op dit laatste, werd gelukkig verder niet aangedrongen.

Kortom: het is zeker een spannende kamer, maar er zit nog veel meer potentie in: niet een onnodig ingewikkeld verhaal, niet zoveel gepraat, bepaalde elementen om het nog spannender en beklemmender te kunnen maken...


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Spannend
 • Origineel
 • Locatie
 • Ingewikkeld verhaal
 • Onnodig veel gepraat
 • Hintsysteem

 

The Boat Trip

Escape World Zandvoort
Geplaatst op: 19 maart 2023

Prima voor twee spelers

Als je een prima kamer zoekt voor twee spelers, dan is deze zeker geschikt. Met meer spelers wordt het snel te krap ben ik bang.
De naam zegt het al: een boot. Dit komt duidelijk terug in het decor en de lineaire en meestal logische puzzels.
Wij kregen van de spelleider in het kort het verhaal te horen en gingen aan de slag, maar toen de escaperoom eindigde, misten wij nog een belangrijk onderdeel in het verhaal. Later lazen we het verhaal nogmaals terug op de site en dit bleek een ander verhaal te zijn dan ons verteld was...Je werkt wel duidelijk met alle puzzels en ruimtes die je doorgaat naar een duidelijk einddoel toe, waardoor wij ook steeds in de flow konden blijven.
In ieder geval: een prima kamer voor twee spelers!

De spelleider was vriendelijk, maar ook bezig met het tegelijkertijd hosten van een andere groep. In de kamer kregen we soms een hint over iets wat we al opgelost hadden, of duurde het lang voor we een hint kregen. Na afloop konden we ook niet nabespreken omdat hij naar de andere escaperoom moest. Dit maakte onze binnenkomst en vertrek chaotisch...Jammer!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Perfect voor twee spelers
 • Goede prijs
 • Spelleider kan weinig meekijken

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 23 februari 2023

Mijn absolute favoriet!

Mijn absolute favoriete escaperoom! Wauw, wauw, wauw!
Het voelde inderdaad net alsof we écht in de film zaten! En hoe verder we kwamen, hoe meer ik het gevoel kreeg dat we zelf de hoofdrolspelers werden, die het tot een goed einde moesten brengen!

Goed, terug naar het begin. We werden erg enthousiast onthaald en meegenomen naar een bioscoop om daar een mysterie op te lossen. Wederom, net als Houdini's Workshop, een prachtige escaperoom met schitterende decors, toepasselijke muziek én geuren.
Wat een herkenning met alle films die voorbij kwamen! De puzzels sluiten ook perfect aan bij alles wat er gebeurd en er zit daardoor ook veel diversiteit in. We konden lekker met z'n vieren aan de slag en hebben continu genoten!

Wij hadden dit keer voor de verandering eens niet de site helemaal uitgeplozen, maar ons echt laten verrassen. Nou, dat is zeker gelukt!
Het was dus ook een verrassing toen we na fantasie en avontuur in horror belande. Ik hoopte er stiekem al op en wauw, wat heeft dat goed uitgepakt! Laat je er vooral niet door tegenhouden, boek gewoon die volledige experience en ga ervoor!

Na afloop wordt het verhaal op de meest beste, toepasselijke wijze afgerond in een mooie finale. De film is dan toch echt helaas afgelopen...Of toch niet?

Kortom: ga deze escaperoom spelen, beleven en er heel erg van genieten!

Dankjewel aan Anthony en Victor voor deze geweldige ervaring! :)


Reactie door The Push Mystery Rooms

24 februari 2023

THANX ROOSMARIE! ;-) Blij dat jullie het leuk hadden! Groetjes aan het team!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Spannend
 • Diversiteit

  Roosmarijnbroeder_viktoranthony_boelaert

Houdini's Workshop

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 23 februari 2023

Heel boeiend!

Het was dan eindelijk zover, op naar The Push Mystery Rooms! Eenmaal aangekomen werden we heel enthousiast en vriendelijk ontvangen door Anthony, wat ons nog enthousiaster maakte! Dat je op dat moment het enige team binnen bent, is dan wel speciaal, er wordt alle tijd voor je genomen om voor- en na te bespreken.

Wat een mooie escaperoom! Je stapt echt in de wereld van Houdini! Het decor is echt prachtig, er is zoveel oog voor detail en zoveel (verhaal)elementen die we pas na afloop met het nabespreken doorhadden! De puzzels horen gewoon bij het decor, over alles is nagedacht en achter alles zit een verhaal! Daarbij nog het licht en de muziek erbij, en de magische, mysterieuze sfeer is compleet!

Mooi hoe je, doordat de puzzels lineair zijn, je ook echt mee wordt genomen in het gehele verhaal en de ideeën die Houdini had. Je werkt echt naar het einde van het verhaal toe, en na afloop voelden wij ons erg voldaan!
En extra leuk: The Movies sluit ook aan op deze escaperoom.

Dankjewel Anthony, het was genieten! :)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Beleving
 • Sfeer en decoratie
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Anthony :)

  anthony_boelaert

Laad meer reviews

0 reviews